Paʻu o le tino i le maʻisuka: vomiting ma le nausea, togafitiga o faʻafitauli

"O le maʻi faʻamaʻi" taʻitasi ona fasiotia le 1 miliona tagata. E tele taimi e tupu ai maliu ma le le lelei o togafitiga ona o le le amanaʻiaina o le maʻi. O le tiga o le tino i le maʻisuka o se faailoga matuia lea e faʻaalia ai le alualu i luma o maʻi.

O le tiga o le tino e mafua mai i le le mautonu o le gastrointestinal tract.

Fuainumera Faamaumau e faʻamaonia e 75% o tagata maʻisuka e aʻafia mai maʻi mamaʻi. I le taimi lava e tasi, o le tiga o le manava e leai se malosi eo faatasi ma faʻamaoniga autu o le maʻisuka: faʻavalea, fia inu pea, ita ma le moe.

Maʻisuka ma le meaʻai


O le alualu i luma o le faamai e mafai ona oo atu ai i suiga ogaoga i le gastrointestinal tract, e pei o meaʻai, mea oona, gallstones ma isi faamaʻi.

I le maʻisuka, e mafai ona aʻafia soo se faʻaogaina o meaʻai: mai le esophagus i le faʻasaʻo. O le mea lea, o faʻamaoniga e iai ni faʻafitauli e mafai ona eseese. Faailoga masani o le faʻafefe o meaʻai:

  1. O le Dysphagia o se faʻafitauli faʻafefe faʻafefe e tupu ona o le afaina o le oral vevela, o le esophagus, o foliga mai o mea mai fafo, ma isi.
  2. Faʻailoga - lafoina mea o le manava i le isi itu.
  3. Faʻailoga poʻo le manava, gasegase ma le vomiting.
  4. Paga o le tino.

O le maʻi suka e aofia ai se tele o okeni, e aofia ai le gastrointestinal tract. Afai e le pulea lelei e le tagata maʻi le toto suka, o le a mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave matuia o le faʻaogaina o le tino.

E le gata i lea, o le tele o faʻamaʻi o le vaega o meaʻai e fesoʻotaʻi ma le le lelei o le gaioiga o le tino.

O faʻaleagaina i le uʻamea i totonu o le manava e mafai ona avea ma se vaega o le faʻanofoina o le pule, le faʻamalosi, ma le motauli.

Faʻi o le esophagus ma le manava i le maʻisuka


E masani lava o tagata e mamaʻi, aemaise lava le 'ai o meaʻai gaʻo, e mafai ona atiaʻe le gastroparesis o le maʻisuka. O lenei togafiti e faʻatuai ai mea o loʻo i totonu o le manava. O se taunuuga, o le maʻisuka e mafai ona i ai se mailei, palasi, faailo o le nausea po o le vomiting. E le gata i lea, o le mafiafia i le manava e mafai ona taitai atu ai i le faʻaleleia. Afai ei ai ni faailoga, e tatau ona e alu i le fomaʻi mo se taimi atofaina. O le mea moni, e leai se faʻamaoniga saʻo o lenei faʻamaʻi, talu ai o le pito i luga e le mafai ona fuafua ma iloilo le tuʻuina atu o le manava mai meaai faʻalapalaina. O le suʻesuʻega e faia pe afai o le tagata maʻi e iai faitioga talafeagai.

Mo le suʻesuʻega o le gastroparesis o le maʻisuka, o se suʻega mo le suʻesuʻeina o le maʻi e sili atu ona aoga. I le suʻesuʻega, o meaʻai e tatau ona faʻaumatia e le tagata maʻi e faʻamautuina ile atotope technetium. Ona, faʻaaogaina lea o le scintigraphy, e mafai ai e se fomaʻi ona fuafua le fua faatatau o le faʻasaʻolotoina o le manava mai ona anotusi. O le mea moni, o sea suʻesuʻega e maua ai ni faʻamoemoega mautinoa, ae i nisi tulaga, a oʻo ai i vailaʻau e aʻafia ai le faʻavavevave po o le saoasaoa o le manava, na i ai taunuuga leaga o le auiliiliga.

Ina ia iloa e le maʻisuka auala e taulimaina ai gastroparesis, e tatau ona tausisi i tulafono patino o mea taumafa:

  1. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, ae masani lava. A leai, o le mauaina o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le ogaoga o taunuuga.
  2. Faʻaitiitia meaʻai e maualuga le gaʻo ma maualuga i fiber.
  3. Ia mautinoa ia 'ai le vai (soups, borscht).
  4. Faʻaitiitia uiga leaga - ulaula ma ava malosi.
  5. Auai i gaoioiga faaletino mama (savali, taʻaloga).

Afai e sili atu le faʻagaloga, atonu e tatau ona e suʻe i le faʻamamaina o le faʻamaeaina poʻo se masini nasogastric. I togafitiga o gastroparesis, o vailaʻau eseese e mafai ona faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, Raglan, Cisapride, Motilium, Erythromycin. Faaaoga fualaau faasaina pe a maeʻa le tofiaina o se fomaʻi poʻo se gastroenterologist, talu ai ona o le faʻamaʻi lava e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le mafaamatalaina.

Papatitis ulcer ma le manava i le maʻisuka


I le lalolagi, e 10% o tagata uma (ma e aunoa ma le maʻisuka) e mafatia i le maʻi pipili. E mafai ona faʻaleagaina le vailaʻau eletise i vaega o loʻo aʻafia i le manava po o le soʻo, e mafua ai le afaina o le digestive, o le fatu, ma le tiga o le tino.

I le maʻisuka, o le tele o siama o loʻo ola i le manava ma duodenum e masani lava ona fuafuaina. O le Helicobacter pylori e mafua ai le tele o maʻi pipisi. O le mea moni, o le maʻisuka i tagata matutua poʻo tupulaga talavou na o ia e le saofaga i le atinaʻeina o le maʻi o le peptic.

Togafitiga mo maʻi suka i le maʻisuka ma tagata soifua maloloina e leai se eseesega. E masani lava, o fualaau faasaina ua faatonuina lea e faaititia ai le pulelasi o le eletise - proton pump inhibitors, fualaau faasaina - Metronidazole, Clarithromycin, ma isi.

22% o tagata gasegase maua i le maʻisuka ei ai vavalalata. O le maʻi manava o le maʻisuka o se maʻi o le manava lea e tupu mo le leai o se mafuaaga. O se mea e ono tutupu ai atonu o le alualu i luma o le maʻisuka, faatasi ai ma le totogia o le maʻi, le faafitauli o le intestinal, poʻo le maʻi o le bowel (o le masani masani lava).

I le togafitiga o le manava o le maʻisuka, ua faatonuina e le fomaʻi fualaau faasaina e pei o diphenoxylate, loperamide poʻo Imodium, lea e faʻaitiitia ai le faʻafitauli o vavao.

E le gata i lea, o nisi o taimi e faʻaaogaina ai le antispasmodics e faʻaitiitia ai le tele o taimi o felaʻuaiga o le manava.

Faʻafitauli o le manulele laitiiti ma le tele


A o agai i luma le maʻisuka i totonu o le tootoo laitiiti, o aʻaʻo o le nerve e mafua ai le tiga o le tino, le afaina, poʻo le manava e mafai ona malepe. Afai o le a tolopo le meaai mo se taimi uumi pe, i se isi itu, vave faʻasaʻoloto mai le manava, o loʻo i ai se avanoa e atiaʻe ai le maʻi o le tele o le tuputupu aʻe o microflora. O se mea ofoofogia o le a mafua ai le tiga o le manava ma le gaogao.

O le suʻesuʻeina o se togafitiga e faigata tele; o le faʻaaogaina o le tootoo laiti e masani ona faʻaaogaina. A maeʻa ona faʻamautu le faʻamautinoaga, e faatonuina e le fomaʻi le cisapride poʻo le metoclopramide, lea e faʻavaveina ai le fua o meaʻai, faapea foʻi ma vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le siama i totonu o le inumaga.

Afai e te le togafitia le maʻi ua tuʻuina i le taimi, i le aluga o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i tiga tumau i le manava ma vae. E faigata le togafitiga o le maʻi. Faatasi ai ma le atiina ae o tiga tumau, ua faʻaaogaina fualaau faasaina.

O le neuropathy abdominal e mafai foi ona aʻafia ai le kolone, e mafua ai ona masani ai. Ina ia faʻaitiitia lenei tulaga, e tatau ai ona faʻatino taualumaga faʻatasi ai ma se enema poʻo le colonoscopy. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu tulafono, e fesoasoani sao i le aveesea o le nofoa. E le gata i lea, faatasi ai ma se togafitiga, o se meaai talafeagai e tatau ona lagolagoina.

E le gata i lea, o tiga i totonu o le manava e mafai ona fesoʻotai ma faʻamaʻi eseese o le pancreas ma le ate (hemochromatosis, lesefesoʻo gaʻo). E le gata i lea, o le iai o maʻa i le gallbladder poʻo fatugaʻo e mafai ona mafua ai le tiga o le tino, gaioiga, vili, manava, ma le tele o isi faʻaʻailoga. O nei maʻi faʻafuaseʻi e vave ona tupu, o lea e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Afai o loʻo maʻi le maʻi ma le maʻisuka, e mafai ona faʻaalia le alualu i luma o le maʻi ma faʻafitauli eseese. O le mea lea, e tatau i le tagata gasegase ona suʻe atoa se suʻesuʻega e iloa ai mafuaʻaga o foliga o le tiga o le manava, ona mulimuli ai lea i fautuaga uma a le fomaʻi ma pulea le maualuga o le suka. O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i le maʻisuka.

Maʻisuka ma le Paʻu Poma

O faʻalavelave o le faʻamaʻi e masani ona afua ai le tiga o le tino i le maʻisuka. E mafai ona faʻapuupuuina e avea o se tali atu i meaʻai, poʻo le faʻaalia o se togafitiga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻaitiitia le tapunia o le tiga o le tagata maʻi, i le faasologa, o le tiga e lagona e tusa lava pe ogaoga le solia. I se tulaga faapea, e tatau loa ona e faafesootai se fomai o le a taitaia oe i le mea e tatau ai o le maʻisuka ma le manava o le manava. O le isi, o togafitiga e faʻataʻitaʻiina e faʻavae i luga ole ata o le maʻi. O le faavae o le puipuiga o le tausisia lea o le gaioiga talafeagai ma le faaletino.

Faʻafitauli o le maʻisuka e mafua ai le tiga

I le tulaga o le gasegase o le gasegase ma le le atoatoa i le gaosiga o le inisalini, e tupu ai le maʻisuka. O se faʻamaʻi ogaoga, o faʻafitauli e oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia. O le tiga i totonu o le manava ma le maʻisuka e mafai ona pupuʻu (faʻasalaga mo sina taimi puupuu ma alu ese atu) ma umi taimi (faafitauli faʻaali). O mea e faʻaosofia ai le tiga o le tino i le maʻisuka o:

  • maʻi gastric ma le duodenal,
  • tali atu i fualaau faasaina ma le metformin (ona o le le lava o kalori i meaʻai) ma le faʻaaogaina o biguanides pe a inu pia,
  • lactic acidosis,
  • maʻi ate
  • ketoacidosis
  • o le hepatitis tumau.

E tatau ona malamalama o le lagona o le maʻi i le maʻisuka e faʻavaivai, ma afai o le faʻaalia o se uiga, o lona uiga o faʻalavelave ogaoga e tupu i totonu o le tino e manaʻomia vave le fesoasoani.

Faʻamatalaga o le tiga o le manava i le maʻisuka

E le mafai ona faʻatuina le mafuaaga o le tiga o le manava i le maʻisuka na oi latou lava. Mo lenei mea, o loʻo faia ai nisi o suʻesuʻega falesuesue. O le galuega autu o le faamaninoina lea o lagona o le maʻi, lea na muamua atu i le amataina o faailoga pe a amata le maʻisuka. Mo le faia o lenei mea, faia se suʻesuʻega tautala, palpation ma le suʻega o le maʻi. Ma le isi, o le fuaina o le suka o loʻo faia, o le faʻamatalaga glycemic, o le inisalini o faʻamaoniga o loʻo maua. O le suʻega o le toleniga o le kulukose e faia ma ua fuaina le maualuga o le hemoglobin glycosylated. O le suesuega o le toto toto (suʻesuʻeina o suʻesuʻega) ma suʻesuʻega faʻasolosolo, suʻesuʻega a Reberg ma se suesuega ultrasound o totoga o le tino.

ECG, fuataga o le acetone, faʻafesoʻotaʻi eletise o le toto e faia pe a manaʻomia. E naʻo le maeʻa ona faʻamalosiina o le a mafai e le fomaʻi ona vaʻaia le ata atoa o le falemaʻi ma faʻatonu togafitiga. O faʻamatalaga e le mafai ona faʻamapulaʻaina i auiliiliga faʻamatalaina, ae aofia ai suʻesuʻega faʻapitoa e fesootaʻi ma le tiga. O se faʻasinomaga i se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina atu e le fomaʻi o loʻo faʻavae i luga o le fomaʻi faʻasolopito ma tali mai.

Togafitiga ma le puipuiga

Togafitiga mo le maʻisuka e aofia ai le faapaleni o maualuga o suka ma le faʻamaoniaina o le metabolism. E mafai ona faaitiitia faʻaaliga o mafatiaga tiga i totonu o le manava. Mo le mea lenei, o fomaʻi e faʻamatalaina ni mea e taliaina. E tāua le faatea ese o le faʻamaʻi e mafua ai le tiga, ma faʻaauau le togafitiga o le insulin i le maʻisuka. O se laasaga tāua i le togafitiga ma le puipuia o meaai paleni:

  • 'ai le faʻatulagaina o le mode,
  • E le aofia ai taumafa maualuga gaʻo.
  • gaʻo, meaʻai vevela, meaʻai leaga, mea e faʻafiafia ai ma meainu suamalie ua faʻasaina.

Ina ia puipuia mai faʻafitauli o le maʻi maualalo, e taua le mataʻituina o le toto.

Ina ia taofia le faʻalavelave o le maʻisuka ma faʻamaʻi e aʻafia ai e mafua ai le tiga o le tino, e tatau ona e siakiina faʻapitoa i se endocrinologist ma ave fua faʻatatau o le suka. Malologa, agavaʻa faaletino faʻagasologa o le a saofagā i le vave faʻafouina. E taua tele le mataʻituina o le toto ma e le tuʻuina atu faʻamaʻi faʻamaʻi e le faʻasalaina. Mo soʻo se eseesega i le soifua maloloina, e le tatau ona e tolopo se asiasiga i le fomaʻi. O fualaau oona e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi o loʻo auai.

O vailaʻau faʻapitoa e mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le tulaga lautele o le tino, ae e le tatau ona e aveina mo se panacea i le togafitiga o se maʻi. Ina ia lafoaʻi le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e faʻaaoga fualaau faasaina e pulea ai le suka. Mo lenei mea, o vailaʻau e faʻaosofia ai le pancreas e faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le lagona lelei i le insulin, le fuamoa e pulea ai le maualuga o le kulukose i le va o le gastrointestinal tract.

O le maʻi suka

O le maʻisuka mitusitus (DM) e lamatia ai le tele o faafitauli e fesootaʻi ma le maualuga o le suka i le tino. O le suka maualuga e faaleagaina ai toto toto ma neura, ma faʻafefe ai le tiga i le maʻisuka. Muamua, o mata ma vae e mafatia. I sina taimi, o faʻalavelave e maua ai le tele o polokalama ma okeni. O le tele o faʻamaʻi e tupu e sau faatasi ma le tiga, o le tagata maʻi e iai se mea i totonu o le faai, tiga o le pusa, ma isi. Ina ia aloese mai i lenei mea, e tatau ona faia fua uma e faʻamaonia ai le maualuga o le suka. O le mea faʻapitoa e mafai ona faʻafefeteina ai le faafitauli, ae o le a le afaina ai lona atinaʻe.

Le ala o le maʻisuka

I le laasaga muamua o le atinaʻe, o le maʻisuka e faigata ona iloa ona o le le maua o faʻamatalaga faʻaalia ma tiga. O lagona tiga e aliali mai i le aluga o taimi, pe a oʻo mai le tele o faʻalavelave ogaoga.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas e le maua ai le inisalini, poʻo sina mea itiiti lava. I le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini ua lava i totonu o le tino, ae o le a le toe i ai i le tino le gauai i le tino. I tulaga uma e lua, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. O tioata suauu e faʻapipiʻi moni lava vaʻa laiti, faia ni pa i luga o puipui o laʻau tetele. E tafe le toto, e le maua e fusi ni meaʻai talafeagai, o le tele o faʻamaʻi pipisi e atiaʻe.

Faatasi ai ma vaʻa, e tiga le tino o le nerve, o lona faʻaleagaina e tupu. O gasegase e le mafai ona tuʻuina atu manaʻoga, o le mafuaʻaga lea e masani ona tupu ai faʻamaʻi vae i le maʻisuka. Ole maʻi e le o le tilotilo e aliali i luga o lima ma vae, aʻo le maʻi e le o matauina le taimi o le manua. Paʻu i le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e tupu pe a tupu le faaleagaina o le tino ma le okeni. Afai e siaki e le tagata maʻi le maualuga o le suka, e mafai ona aloese mai faʻafitauli.

Mafuaʻaga o tiga

E masani lava, o le maʻisuka ei ai le faʻaʻi tiga, tua, lima, vae, tamatamailima, ma le mamafa i totonu o le fatafata. E tusa ai ma fuainumera, e 30% o le maʻisuka e vaivai vae. O mafuaʻaga nei o nei faʻafitauli ua iloga:

    Paʻu i le ulu o se mea taatele i le maʻisuka.

Faaleagaina i le tino popole. O se maualuga maualuga o le kullukose e faʻaosoina ai le faʻaleagaina o tino namu. Ua maeʻa faʻasologa o le nerve ma e le mafai ona faʻaliliu atu lagona. I le amataga o le masini o le faʻaleagaina o le namu, o le tagata ua le toe lagona le lagona, e le lagona e ia lima poʻo vae, ma ua faʻaitiitia le lagona o le tino. Le alualu i luma, o lenei faagasologa e mafua ai tiga matuia.

  • Atherosclerosis O le maʻisuka e faʻaleagaina le toto i le tino atoa. O loʻo i ai se vaʻaia o toto toto ma fusi o latou va i le toto. O le vevela o le oxygen e mafua ai le tiga.
  • Maʻi faʻamaʻi. O le maʻisuka, ona o lona aʻafiaga leaga i le tino, e oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, lea e faʻalagolago i uiga, eo mai faatasi ma le tiga.
  • Toe foʻi i le laulau o mea

    Ootia

    Mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, o nisi o fautuaga ua atiaʻe e aloese ai mai faʻafitauli. O nisi taimi o le aʻafiaga leaga o le maʻisuka e faigata ona aloese ma amata ai ona tiga le ulu o le tagata. O le mafuaʻaga autu o le togafitiga o laʻau mataʻutia i le toto maualuga lea e tupu ona o le tafe toto. Ina ia faʻaitiitia le osofaiga, e tatau ona e fuaina le mamafa ma ave vailaau talafeagai. O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina le faʻamaʻiina o le lima matua i luga o le lima.

    Fatuga tiga

    O le Nephropathy o se maʻi taatele i le maʻisuka. O toto toto e aʻafia i fatugaʻo, o le mea lea e le mafai ai e le okeni tuʻufaʻatasi ona galue masani. O le gasegase e faasolosolo malie ona atiaʻe, o le tele o le protein o loʻo iloa i le urine. Ina ia maua ai faʻamaʻi fatuga i le taimi, e manaʻomia ona e faia se suʻega faaletino, ma ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga e faia ai se auiliiliga mo le siakiina o le polotini i le urine.

    Faʻanoanoa le loto

    Faatasi ai ma togafitiga o le cardiovascular system e le o le talaaga o le maʻisuka, o le atherosclerosis e masani lava ona atiina ae. O le faʻamaʻi e mafua mai i le faʻafefe o vaʻa tetele ma lamatia ai le tele o faʻalavelave lea e ono mafua ai le le atoatoa ma le oti.

    O nisi taimi ma le maʻisuka ei ai tiga ogaoga i totonu o le loto. Atonu o se faailoga o le atherosclerosis ma ona faʻafitauli. I le taimi o le osofaʻiga, e le o iai se faʻamoemoega o le aufaʻatonu. O le mafaufau faʻamaoni e tupu i le faʻamaʻi o le myocardial poʻo le maʻi fatu fatu. O faʻamaʻi uma e faʻafefe ai le gasegase o se vaega o le muso o le fatu. Ina ia puipuia lo latou tupuga, e tatau ona e mulimuli i le taumafataga ua faatonuina mo le maʻisuka, ma ia aua le faʻamalo le gaioiga.

    Lima na afaina, vae na afaina

    E tele mea e afaina i le maʻisuka muamua. O le tagata maʻi e maua ai le tiga i le mulivae, i tamaʻi povi, vae, lima, aʻo le faʻateʻi e le faʻaitiitia ai le tiga. E tele mafuaʻaga mo le atinaʻeina o tiga i totonu o vae:

    • Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e matua afaina ai vae.

    Tusa le toto. E mafua ai le oti o le tino, le atinaʻeina o maʻi le faʻamalolo.

  • Faʻaleaga mea. E muamua le lagona le lagona o le tino, lea e mafua ai ona lavea i taimi uma, ona oʻo mai ai lea o tiga ogaoga.
  • Paʻu faʻatasi, faʻaleagaina o ponaivi. E tupu i ni tulaga ogaoga, faʻaosofia le tiga i mulivae, ponaivi, sooga.
  • Toe foʻi i le laulau o mea

    O a nisi mea e afaina i le maʻisuka?

    E masani ona i ai ni faʻamau tiga i le maʻisuka ma le siama. E pei foi o isi faafitauli, e mafua mai i le faateleina o le toto suka. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi tiga, e tupu ai se vaʻa o vaʻa, lea e faʻaosofia ai lagona le lelei o se natura faʻamalosi. I le maʻisuka, o le tua, tauau ma soʻo se vaega o le tino e mafai ona afaina i le tulaga o le toto toto. Taumafai e togafitia togafitiga o loʻo tulaʻi mai ma e le faʻatagaina oe e faʻaumatia le tiga, aua o le mea muamua lava, e tatau ona e faʻaaogaina lona mafuaaga.

    E faʻapefea ona aveesea le tiga?

    Tagata e maua i le maʻisuka e le mafai ona faia se mea e faʻaitiitia ai le tiga e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi. E le o fualaau uma o tiga o le a maua ai le mea e manaʻo ai. E le gata i lea, o foliga vaaia o le tiga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻafitauli, o le mea lea, muamua, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. O le auala autu e faʻaitiitia ai le tiga o le faʻasalalau lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E mafai ona maua lenei mea e ala i taumafa, gaioiga faʻaletino, leai se popolega ma masaniga leaga, siaki faifaipea o maualuga o suka, ave fua o le suka e faatonuina e lau fomaʻi.

    E mafai ona afaina loʻu manava i le maʻisuka?

    Afai o le manava o le maʻisuka e tiga ma o nei lagona e tutupu i se taimi pe o se natura uumi, o lona uiga o se faailoga manino lenei e uiga i le atinaʻeina o togafitiga. O le faatuai ma taumafai e taulimaina na o oe le tulaga na o oe lava e matautia i ia tulaga. I tagata e maua i le maʻisuka, ua uma ona faʻavaivai le paepae o le tiga ma afai o le tiga ua maeʻa ona lagona, ona i ai lea o se lamatiaga ogaoga faʻaleagaina.

    O le a le mafuaʻaga o le tiga o le tino?

    O le faateleina o le kulukose toto e atagia mai i le tele o faagasologa o gasegase, e aofia ai faʻasagaga e tupu i totonu o le vaega o meaʻai ma isi totoga i totonu. O ia ituaiga mea faʻafuaseʻi e aʻafia ai galuega a le tele o faiga i totonu o le tino, lea e mulimuli ane oʻo atu ai i lagona le lelei o eseese etiologies. E tusa ai ma fuainumera, e sili atu i le 70% o tagata e maua i le toto suka faʻafitauli i taimi taʻitasi lipoti ai le tiga o le tino i le maʻisuka ma i tulaga taʻitasi e mafai ona faʻaalia i itu eseese.

    Mafaufau i mafuaʻaga autu e mafai ona mafua ai le tiga i le manava, e mafai ona tatou vaʻaia:

    • Taumafa le lelei. O le ese mai meaʻai, meaai gaʻo poʻo soʻo se isi meaʻai e afaina i le glycemia e mafai ona mafua ai le pala. I nisi o tulaga, e le o toe umi ma e pasi, ae e le manaʻomia ona e le amanaiaina i latou uma ma e tatau ona e faʻamatalaga e uiga ia i latou pe ae asiasi atu i se fomaʻi.
    • Gastric poʻo le maʻi ulutala. E masani lava ona tulaʻi mai i luga o fausaga o le gaʻo pe a le mafai e le tino ona puipuia le faasalalauina o nei meaola ninii, ona amata ai lea ona faateleina, ma fofo faafitauli. E tutusa foi, o le mafuaaga taatele o se ulutala o Helicobacter pylori. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tino e le lava ana lava punaoa e faʻatau ai siama ma le siosiomaga lava ia, faatasi ai ma lona maualuga maualuga o le kulukose, e masani ona avea ma mea lelei.
    • Gastroparesis o le maʻisuka poʻo le faʻagesegese o le 'aiina o meaai, o lona taofi i le manava. O lenei mea e oʻo atu ai i le vevela ma mulimuli ane tiga, vomiting ma isi faʻafitauli.
    • Neuropathy. O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faaleagaina o fiva nasu, lea e atagia i le faʻaliliuina o faailoilo i le faiʻai, o le tulaga lelei o metabolic processes. O faʻasalaga e aʻafia ai vaega uma o le manava, mai nei faafitauli i ogaumu, afaina, manava manava ma isi mea faʻapena e ono mafua ai le tiga o le tino i le maʻisuka.
    • Pancreatic mumu poʻo le faʻaleagaina. O lenei tino e nafa ma le gaosia o le inisalini. Afai ei ai ni oso i totonu o mea o lenei hormone, lea e masani ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1. O nei faʻafitauli e aʻafia ai le gaogao ma le manuia lautele.
    • Faʻasalaga o le microflora, aemaise lava, o le au failautusi. O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona salalau atu i soʻo se mucosa, ma o le tele o suka e fesoasoani i lenei faiga. Ona o lenei, o loʻo i ai le tiga o le manava, o le tele o maʻi gastrointestinal.
    • Faʻailoga o le ate. E mafai ona aofia ai le hemochromatosis, le vevela gaʻo, lea e atiaʻe pe a sili atu le mamafa o le maʻi ma i le leai o se taofiga e mafua ai le faateleina o le tino.

    O mafuaʻaga o le tiga o le manava i se tagata e maua i le hyperglycemia e mafai ona avea ma mafuaʻaga tutusa e pei o le maualuga o le suka. O le eseesega o le sili lea o le gasegase i le tele o aʻafiaga i fafo atu, faapea foi ma le le saʻo o le faagasologa o se numera o gaioiga i le tino.

    E faapefea ona togafitia le tiga o le tino?

    Faatasi ai ma foliga vaaia o le le mautonu i le manava, e te le tau manaʻomia vave ona taofi le tiga i le tele o painkillers po o nofoaga i togafiti a tagata. O le tele o mafuaʻaga e mafai ona faʻaosofia ai lenei tulaga ma e taua tele le fuafuaina o latou, pe a leai o loʻo i ai se tulaga o le faʻaleagaina o le tulaga. Afai o le osofaiga e ogaoga, o loʻo i ai le vomiting, fiva, fecesi ma le toto poʻo isi faʻamaʻi faʻapitoa e tupu, ona tatau loa lea ona valaau vave le falemaʻi. Faʻatasi ma le tiga faʻaletino ma le leai o ni faʻamatalaga faʻalauiloa, e fautuaina e feutagai ma se fomaʻi poʻo le vaavaaia o le fomaʻi.

    I tulaga taitasi, ua filifilia se togafitiga faapitoa. O se suʻesuʻega muamua e muamua atu i se faʻamatalaga auiliili e iloa ai pe aisea e tiga ai le manava i le maʻisuka ma e tusa pe fesootaʻi ma le kulukose le mama i totonu o le toto. Atonu e talafeagai le suia o le metotia o le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto, lea e tupu i le maʻisuka ituaiga 2 pe o le a toe faia le inisalini. I le taimi lava e tasi, ua faia ni fua e faʻaitiitia ai le mafuaaga o le tiga o le tino, mo se faataitaiga:

    1. O se meaai malosi e faʻamatalaina sei vagana ai meaʻai gaʻo, e mafua ai le paʻu ma le mamafa.
    2. Aveina o enzymes e toe faʻafoʻi ai le pancreas.
    3. Le aofia ai o vailaʻau e fesoasoani e toe faʻaleleia le microflora masani.
    4. Le filifiliga o corticosteroids, sedatives, physiotherapy metotia, lea o loʻo faʻaalia mo faailoga o le neuropathy.
    5. Faʻatonu

    Maʻisuka ma le tiga o le manava

    Fesili: O le teine ​​e 6.5 tausaga. Mo le lua tausaga e iai lona maʻisuka ituaiga 1.

    E le gata i lea, e masani lava ona ia popole i mea taufaaleaga - e gaoioi tamatamailima ma gau lona isu. O Tina sa i ai se faʻalavelave o gaioiga mataʻutia ao laʻititi.

    O lona lauulu o le enaena enaena ma o ona mata e lanu uliuli. Le fefe, togi ma liliu i le po. I se tasi po sa ia fai mai ua tiga lona ulu. E fefe pe a latou tilotilo i lana sese pe fai atu foi se mea le lelei.

    Le fefe i le tiga - o lenei mea na taofia ai o ia mai le inu. Ina ua amata ona afaina le manava, na ia tosoina mulivae ma se mea ese mai fafo, aua na taʻu atu ia te ia na ia aumaia se siama mai ia ona vae. O paʻu o tamatamailima o vae ma lima.

    A maeʻa ona 'ai, faʻamaʻe le tama i se fiva, e mu mea uma. Sue ma le faateleina o le suka toto mai le 7-8 mmol. E malulu lava ia i lenei taimi.

    O se tui BCG sa tuʻuina atu i le falemaʻi o tina. I le fanau mai, sa gatete le auvae. Talu mai le tausaga na i ai le tele o gasegase i laugutu - latou te lei maua se taimi e alu ai na o oe, e pei ona o mai isi. Ma faapena lava seia oo i le 2 tausaga. Mai le tasi tausaga i le lua, o le porotini sa maua i le auiliiliga o le urine.

    Sa masani ona ia tautala le lelei, na fai mai le fomai o loo i ai se lagomalie i le tautala i le tautala.

    Faleopathic sauniuniga na maua mai mai maʻi - Acidum nitricum ma Mercurius solubilis. Mai le tapeina o loʻu isu seia oo mai i le aso, ou te avatu ia te ia le fualaau oona Qing (Artemisia vulgaris). O le tuberculinum ua fuafuaina mo le tautala, ma o le taimi nei Medorrinum mo le maʻisuka.

    I le masina o Iuni 2017, na latou mafatia mai rotavirus (Coxsackie virus). Ina ua uma lenei mea, na tiga loʻu manava mo se taimi umi, ona le toe ai lea o le tiga.

    Talu ai nei, mo se vaiaso i le taimi nei, i le avea ai ma se afafine, o loo ia faitioina le tiga o le manava pe a uma ona 'ai - tiga i le pusa ma le pancreas. O le tele lava o tiga pe a uma ona tafe le kapeti ma aano o manu. Afai e te kuka meaai mo se ulugalii, ona e lagona lea e masani, e leai se tiga o le manava.

    E tele ketones i le urine. Faʻaauau ona tuʻuina vai e inu ai vai. Atonu e afaina mai ketones. O le a se mea e mafai ona faia ma le acetone (ona o le maʻisuka) mai le tiga?

    Ianuari 31, 2018, 21:01

    Tali: Le aoauli lelei. Afai o loʻo i ai se tuʻufaʻatasiga - maʻi o le maʻisuka ma le tiga o le manava, e tusa lava pe faʻalagolago pe leai foi i se meaʻai, o le togafitiga aupito sili ona togafitiga o le faia lea o se sauniuniga homeopathic mai le plungum - Lycopodium 6C - 3 granules i lalo o le laulaufaiva i fafo atu o meaai i le afiafi (sili atu mo se taimi uumi), ma 5 maʻalaʻau tuusaʻo tuusao mo le tiga.

    O le faʻamaʻi o le maʻisuka o le tiga o le manava

    E mafai ona faʻapuupuuina e avea o se tali atu i meaʻai, poʻo le faʻaalia o se togafitiga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻaitiitia le tapunia o le tiga o le tagata maʻi, i le faasologa, o le tiga e lagona e tusa lava pe ogaoga le solia. I se tulaga faapea, e tatau loa ona e faafesootai se fomai o le a taitaia oe i le mea e tatau ai o le maʻisuka ma le manava o le manava.

    O le isi, o togafitiga e faʻataʻitaʻiina e faʻavae i luga ole ata o le maʻi.

    Le maʻisuka e le mafaamatalaina: faailoga, togafitiga

    O le faavae o le puipuiga o le tausisia lea o le gaioiga talafeagai ma le faaletino. Faʻaiʻuga o le maʻisuka e mafua ai le tiga I le tulaga o le faaletonu o le pancreas ma le le atoatoa i le gaosia o le inisalini, e tupu ai le maʻisuka. O se faʻamaʻi ogaoga, o faʻafitauli e oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

    O le tiga i totonu o le manava ma le maʻisuka e mafai ona vave gaʻo le suka ma alu ese atu na oi latou lava ma taimi umi e uiga i faafitauli. O mea e mafua ai le tiga o le manava i le maʻisuka o le: E tatau ona malamalama o le lagona o le tiga i le maʻisuka e avea ma mea e le mautonu, ma afai e afaina lea ituaiga o maʻi, ona tulai mai ai lea o faafitauli ogaoga i le tino lea e manaomia vave le fesoasoani.

    E le mafai ona faʻatuina le mafuaaga o le tiga o le manava i le maʻisuka na oi latou lava. Mo lenei mea, o loʻo faia ai nisi o suʻesuʻega falesuesue. O le galuega autu o le faamaninoina lea o lagona o le maʻi, lea na muamua atu i le amataina o faailoga pe a amata le maʻisuka. Mo le faia o lenei mea, faia se suʻesuʻega tautala, palpation ma le suʻega o le maʻi. O le isi, o le maʻisuka suka o loʻo fuaina, o le faʻamatalaga faʻamalosi ma le faʻasologa o inisalini e fuafuaina.

    E fuaina se suʻega mo le taufaasese i le kulukose, ua fuaina le maualuga o le hemoglobin glycosylated. O loʻo faʻaaogaina le biochemistry toto: suʻesuʻeina suʻesuʻega falesuesue ma suʻesuʻega faʻasolosolo, suʻesuʻega a Reberg ma suʻesuʻega suka o gaʻo susu. ECG, fuataga o le acetone, faʻaaogaina o le manava o le toto pe'ā tatau. E naʻo le maeʻa ona faʻamalosiina o le a mafai e le fomaʻi ona vaʻaia le ata atoa o le falemaʻi ma faʻatonu togafitiga. O faʻamatalaga e le mafai ona faʻamapulaʻaina i auiliiliga faʻamatalaina, ae aofia ai suʻesuʻega faʻapitoa e fesootaʻi ma le tiga.

    O se faʻamatalaga i se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina atu e le fomaʻi o loʻo faʻavae i luga o le soifua maloloina o le maʻi ma le maʻisuka.

    Maʻisuka ma le gastrointestinal tract

    I tua i mataupu togafitiga ma le puipuiga togafitiga o le maʻisuka e aofia ai le faapaleniina o le suka ma le faʻamaoniaina o le metabolism. E mafai ona faaitiitia faʻaaliga o mafatiaga tiga i totonu o le manava. Mo le mea lenei, o fomaʻi e faʻamatalaina ni mea e taliaina. E tāua le faatea ese o le faʻamaʻi e mafua ai le tiga, ma faʻaauau le togafitiga o le insulin i le maʻisuka.

    Paʻu o le tino i le maʻisuka: vomiting ma le nausea, vaivaiga i le maʻisuka tulaga

    O fualaau oona e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi o loʻo auai. O vailaʻau faʻapitoa e mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le tulaga lautele o le tino, ae e le tatau ona e aveina mo se panacea i le togafitiga o se maʻi. Ina ia lafoaʻi le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e faʻaaoga fualaau faasaina e pulea ai le suka.

    Mo lenei mea, o vailaʻau e faʻaosofia ai le pancreas e faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le lagona lelei i le hormone inisalini, fuamoa e pulea ai le kulukose o le manava e ala i sulu o le gastrointestinal tract. O fualaau o vailaau mo togafitiga o le NAFLD e tiga tele mo le maʻisuka e faʻaaogaina ia latou faiga. Cyrhosis o le lapoa Cirrhosis o le suʻi maualuga o le suka o maʻi faʻalaʻoʻoʻo o faʻafiosologa eseese, o ona uiga iloga autu o le toe faʻafouina o le parenchyma ma le fibrosis masani.

    O le gasegase ogaoga o le gasegase o tagata mamai e maua i le maʻisuka

    E lua ituaiga o le manava o le ate: I le suauu, o le cirrhosis e faʻaalia ona o le le lava o le manaʻo, gasegase, faʻaitiitia le taufaasese o le tino, vaivai, vaivaiga, vaivai, ma le tulaga o le taʻavaʻava, e le edema o vae ma le maʻisuka, hematomas, leching skin, jaundice, ma le hepatic encephalopathy.

    Togafitiga Togafitiga mo le sugar cirrhosis e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le hepatoprotectors, o le malamalama laxatives, beta-blockers e faʻamaʻo ai le tele o togafitiga faʻasolo i luga o le faitotoa, ma faʻaitiitia ai le protein i totonu o meaai. O le cacinoma o le Hepatocellular o le tumutumu muamua masani o le paʻu o le ate. O lona taatele i atunuu i Sisifo e 4 le maʻisuka i le faitau aofaʻi.

    O le tele o tagata mamaʻi na afaina i lenei maʻi ona o le 1 le tausaga talu ona faʻamaonia. Ole taimi o le kacatocellular carcinoma i maʻi maua i le maʻisuka e 4 taimi sili atu le maualuga nai lo le taimi ole lautele. O le faasologa atonu o mea na tutupu e mafua ai le kalotocellular carcinoma i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e aofia ai le hyperinsulinemia, osofaʻi lipolysis, faʻasolosolo o le tino i hepatocytes, ma le faʻamaʻaloga faʻamaʻi ma le fatuina o le tele o radical free. O le iʻuga o le faʻamaʻaloga faʻamaʻi e afaina ai le DNA ma le necrosis hepatocytes.

    Toe faʻafoʻiina o le faʻateleina o le tino e tupu i le faʻalauteleina o le cell ma fibrosis.

    Faʻasologa o Meaʻai i le Maʻisuka

    Peitai, i le faagasologa o lenei faagasologa, ei ai le maualuga o le tulai mai o le le mautonu o le chromosomal ma le foliga mai o ni faaletonu o le tino, lea e mafua mai i suiga leaga. O se mea tāua e aʻafia ai i le carcinogenesis o le inisalini e pei o le tuputupu aʻe 1, lea e faʻateleina ai le faʻaolaina o le cell e ala i le faʻagaoioia o le auʻau 1 o le inisalini receptor. I le isi itu, o le maualuga maualuga o le masini 1 o le inisalini receptor ua i ai se aafiaga o le tumo-faatosina ona o le faateleina o le televise, lea o le a leiloloa ai se vaega o le tiga o le DNA, gaʻo suka e taofia ai le maʻi suka.

    Fautuaina mo tagata gasegase e maualuga le lamatia o le kanesa o le ate e faia suʻesuʻega suʻesuʻe ma fuafua le faailoga o le kuluma, AFP alpha-fetoprotein. O le faʻamoemoega o sea mataʻitusi o le sailia lea o le kapone i se laasaga pe a mafai ona aveeseina.

    O le tele o suʻesuʻega e tatau ona fuafuaina e le ituaiga o tala o le tumo. O le gasegase o le ate gase O le gau o le ate ole gasegase lapoa o le atinaʻe lea o le faaletonu o le lepatic cell ma le encephalopathy i le taimi o le 8 faʻasalaga o le suka o tupu muamua o faailoga i le leai o se talafaasolopito o le faʻaleagaina o le ate.

    O le ARF e tupu i le solia o le ate, mafua ona o le faaleagaina o le tino o le maʻisuka ona o mafuaaga eseese.O le ARF e faʻaalia i le maualuga o le tino, e mafua mai i le cerebral edema ma faʻalavelave pipisi. O le aʻafiaga o le tino vaivai i le manava i le maʻisuka e toetoe lava lua taimi sili atu le maualuga nai lo le vaega pule 2.31 ma le 1.44 i le 10 tagata i le tausaga, i le faasologa.

    I le taimi lava e tasi, o le lamatiaga o le le atoatoa o le tino le tumau e taua lava e tusa lava pe ua maeʻa mai le vaega o le auiliiliga o le manava ma maʻi o le ate ma le vailaʻau o le hypoglycemic ma le faʻamaonia o le itpatotoxicity na togafitia i le troglitazone.

    E ui e le o manino le fesoʻotaʻiga o le maʻisuka i le va o le maʻisuka ma le le atoatoa, ae o le aʻafiaga o le gasegase ole vailaʻau oona e le o masalosalo. I le suʻesuʻeina o le faʻateleina o le suka i le maʻisuka, e mafai ona faʻatuina i totonu o le 35 mataupu, 1 i le 10 tagata i le tausaga o le le atoatoa o le gasegase na le maua mai isi mafuaʻaga nai lo le faʻaaogaina o insulin, sulfonylurea, metformin ma troglitazone. O le hypoglycemia maualuga, lea e tupu ona o le faaitiitia o le gluconeogenesis ona o le faaletonu o le glycogen ma le faateleina o le faasalalau o le inisalini, o se tulaga o le suka mo le faaletonu o le iniseti, lea e tiga mo togafitiga ogaoga.

    O faʻalavelave taatele o le manava eletise o le hypomagnesemia ma le hypophosphatemia. O le ARF o se tulaga faʻamaʻi, ma o le mea lea e tatau ai ona faʻataʻitaʻi le meaʻai e puipuia ai le faʻaleagaina. O tagata maʻi e televave le taofiofia o le tino vaivai e manaʻomia le tofiaina o le manava ma vasopressors, mo se faʻataʻitaʻiga, norepinephrine. Ole vavave e le taliaina le togafitiga e mafua ona o le faʻamaloloina o le ate, lepsis, poʻo le pancreatitis, lea e mafai ona faʻalavelaveina le ala o le le atoatoa o le tino, aemaise lava ma le faʻaleagaina o le tino.

    SATELLITES OF DIABETES - Natalia Karlovich. Le pito sili ona taua

    Fuafuaga tau pulega mo tagata gasegase e le atoatoa, e faalagolago i faafitauli, o loʻo tuʻuina atu i le Laulau 2. Faʻamāina o faʻafitauli gastroenterological i le maʻisuka aofia ai le faʻaaogaina o fualaau mai le vaega o antioxidants, e aofia ai le alpha-lipoic thioctic acid Thiogamma.

    Acio-lipoic acid o le thioctic, na suʻesuʻeina i tausaga. O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le alpha-lipoic e eseese, lea e afua ona o lona tulaga tutotonu i complexes o le dehydrogenase lea e aafia tuusao pe leai foi le tele o vaega o le maʻisuka. Fuafuaga a le Pulega mo tagata mamaʻi e leai se toilalo, e faalagolago i faʻafitauli O faʻalavelave. O le tiga tele o mea taumafa o meaʻai uma lava ia, mea inu suamalie, pusa, sugar, falai, ulaula.

    O le faʻasalaga mo le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona aloese mai ai pe afai e matua mataʻituina fautuaga ma faʻasologa a le fomaʻi.

    Paʻu i vae

    O tiga o vae i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i mafuaaga e lua:

    1. O le neuropathy o le vavau o se faʻalavelave lea o le gasegase o le kulukose.
    2. Faʻalavelave faʻapitoa i atherosclerotic plate.

    Tusa lava pe o le a le mafuaaga, o le togafitiga autu o le toe aumaia o le suka i mea masani ma tumau lelei le masani ai. A aunoa ma lenei tulaga, leai ni fualaau, massage, togafitiga o togafitiga ma togafitiga faa-tagata o le a fesoasoani. O le tiga o le vae e tatau ona avea ma se faʻamalosi mo oe e teu ai le mafaufau ma faʻaeteete ia oe lava ia. Ina ia foia faafitauli, e tatau ona e fuafuaina le mafuaaga o faailoga e faʻalavelave ai le maʻi. O lenei mea o le a mafai ai ona filifili le togafitiga sili ona talafeagai. Mafaufau muamua i le neuropathy, ona oʻo lea i le atherosclerotic vascular damage.

    Aisea e mafua ai le tiga o le vae i le maʻisuka?

    O le faateleina o le toto suka e afaina ai neura e pulea ai le tino atoa, e aofia ai vae. O se suʻesuʻega o le neuropathy lautele o lona uiga ua aʻafia neura i vae, ma atonu foi i lima, i luga o le itu, mamao mai le ogatotonu o le tino. I le tele o tulaga, o le neuropathy e mafua ai le le mautonu, leai se lagona. Ae ui i lea, i nisi o tagata gasegase, e aliali mai ia lava i le tiga, susunuina, tingling, ma le pupuʻu. O aʻafiaga e mafai ona tupu e le gata i le ao, ae i le po foi, o le moe i le po.

    O le tiga o le tiga na mafua mai i le neuropathy e faʻaleagaina ai le lelei o le olaga, ae le o le mea sili lenei ona lamatia. Atonu e leai se paʻu o le paʻu. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e afaina ona vae ao savali, e aunoa ma le matauina. O le maʻisuka e mafua ai manua vae e faʻamalolo lemu pe leai foi. Faitau atili i luga o le maʻi suka. Mai iinei o loʻo lata mai i le gangrene ma le tipi.

    O le maʻisuka lē lelei e faʻateleina le atinaʻe o le atherosclerosis. O le maʻi lenei. I le avea ai o se tulafono, o le taimi lava lea e aafia ai vaa o loʻo fafagaina le fatu, faiʻai, fatugaʻo, faʻapea foʻi pito pito i lalo. Paʻu paʻu i luga o laʻau, o le mafuaʻaga e faʻaitiitia ai le toto pe faʻafefea foi. E maua e suʻega le matelaina o le okesene - ischemia. O le tiga o le vae e mafai ona faʻalauteleina ao savali, aemaise i luga o faasitepu, ma faʻavaivai pe faʻaumatia atoatoa pe a nofo le maʻi. O lenei faailoga e taua o le faʻafefeteina faʻapipiʻi. O osofaiga o le tiga e ese mai i taimi filemu. Malologa e fesoasoani e faʻamafiesea ai le faʻavauvau. I le faaopoopo atu i le tiga, faʻamafanafanaina o pito i tua, lanu lanu cyanotic o vae, ma le faatelegeseina o fao e mafai ona matauina.

    O le faʻamalosaga faʻafefeteina e maua ai le tele o faafitauli mo maʻi. Latou te taumafai e nofo i le fale ia sili atu ina ia aua le gauai o latou vae ma aloese mai osofaiga o le tiga. I le faaopoopo atu i le tiga, o le lagona o le vaivai i vae, le soifua maloloina lautele e mafai ona faalavelave. Atherosclerosis poloka le tafe o le toto i vae, o le mea lea e le lelei ai le malosi o manua. O loʻo i ai se taufaʻatau o le gangrene ma le toesea, aemaise lava pe a pili le neuropathy o le maʻisuka. E i ai foi le maualuga o le lamatiaga o le fatu ma le taia ona o faafitauli i vaʻa e fafaga ai le fatu ma le faiʻai. Matou te toe fai atu o le atherosclerosis o se faʻamaʻi pipisi e aafia ai le tele o vaʻa taua i le taimi e tasi.

    E faʻapefea ona aveesea le tiga o le vae?

    O le tele o le maʻisuka latou te maua ni mea e gaosi ai naʻo le fofo. Matamata i se vitio a Dr. Bernstein ma aoao pe faʻafefea ona faʻaumatia le neuropathy o le maʻisuka e aunoa ma ni fualaau faʻamaʻi ma taugata. I le uma, o le neuropathy e mafua ai ou mafatiaga. I nisi o maʻisuka, e mafua ai le tiga o le vae, ao isi e mafua ai le le mautonu ma le leai o se lagona. O nisi taimi o faʻamaoni "pasita" ma "toaga" e faʻapipiʻiina e le tasi ma le isi. I soo se tulaga, e mafai ona foia lenei faafitauli, e le pei o faafitauli o le maʻisuka i mata ma fatuga.

    O le tiga o le vae e tatau ona faaosofia ai oe ina ia suʻesuʻeina lelei ma togafitia. E tatau ona iloa le tikeri o le atherosclerosis o vaʻa o vae. Ona siaki lea o le neuropathy o le maʻisuka. Saili po o fea faiga e aʻafia ai i lenei faʻalavelave, e ese mai i le faʻamamafa pito i tua o vae. Muamua lava, o le fomaʻi e faʻatulagaina le faʻamaufaʻailoga o le tapuvae-brachial. E le tiga pe matautia foi. O loʻo maʻi le tagata maʻi i luga o le moega. I se tulaga vaʻaia, o le tumutumu o le toto (luga) i totatilima ma tauau e fuaina i le tele o taimi.

    Afai e laʻititi laʻititi i tapuvae nai lo tauau, ona ono aʻafia ai lea o vaʻa i vae e le atherosclerosis. I lenei tulaga, e tatau ona e faia ni suʻega ogaoga-ultrasound, MRI. Aʻo leʻi taoto i luga o vaʻa, e mafai ona faʻatulaga se x-ray ma le faʻaofiina o se sui soʻotaga. E leʻo se suʻesuʻega sili ona saogalemu. E sili atu le le faia pe afai e le fuafuaina se taotoga.

    Afai e masalomia le neuropathy o le maʻisuka, o le lagona o le paʻu o vae e paʻi, vibration, siaki le vevela. O lenei mea e faia e le fomaʻi ma le fesoasoani a se pusa o le neurological, lea e aofia ai se tui, se fulufulu, ma se nila mo le siakiina o lagona tiga.

    Talu ai ona o aʻafiaga o le namu, o vae e mafai ona le maua ai le malosi i le afu. I lenei tulaga, o le a mago le paʻu ma e mafai ona taʻe. E taua lenei mea i le taimi o se asiasiga vaaia. E pei o le atherosclerosis, o le neuropathy o se faʻalavelave masani o le maʻisuka. E mafai ona mafua ai le faʻaogaina o musika. Faʻaleagaina o neura e pulea ai le manava ma le fatu o le tino matautia. Ae ui i lea, e itiiti fomaʻi e iloa pe faapefea ona siaki lenei mea.

    O le togafitiga autu o le ausia lea ma faatumauina le toto toto masani. Aoao ma mulimuli i se laasaga o le maʻisuka ituaiga 2 ole togafitiga ole maʻisuka poo le ituaiga 1 polokalame ole puleaina ole maʻisuka. Neuropathy o se faʻalavelave faigata. A maua le maualuga o le kulukose o le toto, e faʻaleleia le malosi o neura, o le a faʻaitiitia ma faʻagasolo i totonu o nai masina.

    E le gata i lea, o le puleaina o le maʻisuka fesoasoani e faʻagesegese le atinaʻe o le atherosclerosis. O le tiga o le vae, e ese mai le leai o se lagona, o se faʻamalosiaga mo tagata mamaʻi ina ia togafitia ma le faaeteete. E i ai i lou malosi le faatea ese o faʻamalologa le lelei, e aloese ai mai le vavaeina ma ia faʻavae se olaga masani.

    O a meaʻai ma meaai e fesoasoani ai?

    Faʻasaga i le tiga, e mafai e le fomaʻi ona faatonuina vailaʻau, lea o loʻo faʻamatala auiliiliina i lalo. E le fesoasoani fualaau oona, ma o vailaʻau faʻamaʻi e iai aʻafiaga taua. Taumafai e faia e aunoa ma i latou i le tele e mafai ai. O meaʻai e masani ona maua, e masani lava ona faʻaaogaina e le siama le alifa alpha lipoic. O lona tau e maualuga, ma o aoga e taufaasese. Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi lenei meafaigaluega, aua le faʻatau i le fale talavai, ae o le order mai Amerika e ala i le iHerb website. O le tau o le a tele taimi e maualalo ai.

    Vitamin B6 (pyridoxine) i ogalaau tetele e mafua ai le numera i tamatamailima ma tamatamai vae, e tutusa ma le gaioiga o le meaʻai i le togafitiga o nifo. O lenei itu itu e mafai ona faʻaaoga e pulea ai le tiga e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka. O le fualaau e tatau ona itiiti ifo ma le 100 mg, ma mo tagata o le tino tele - 200 mg i le aso.

    Ave le vitamini B6 (pyridoxine) faatasi ai ma isi vitamini B, ma le magnesium. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻalavelave o vitamini B-50. Faʻaaogā na o se mea le tumau seʻia oʻo ina toe faʻaleleia aʻafiaga o le fiva ma le lelei o le puleaina o le maʻisuka. E le faʻatagaina aloaia lenei, o suʻega e faʻataʻitaʻi i latou lava tulaga lamatia. O aʻafiaga matuia e mafai. Mo tiga e mafua mai i le atherosclerosis, o lenei fua o le a le fesoasoani.

    Suʻega o le Maʻisuka Foot Pain: Toe Iloilo Patient

    Afai o le suʻega e faʻamaonia ai o le a aafia ai vaʻa vae i le atherosclerosis, o le a sili atu ona faʻatonuina le tagata maʻi e ave fuainumera mo le cholesterol, vailaʻau mo le maualuga o le toto maualuga, ma atonu o le toto toto. O nei fualaau uma e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu, stroke, ma le thromboembolism pulmonary.

    E iai filifiliga mo togafitiga faʻapitoa. E mafai e se fomai tipitipi ona tuʻuina se mea e pei o se paluni i totonu o se uaua ua afaina, ona faapipii lea ma faalautele le lumen i lenei auala. Ina ia faatumauina le tafe o le toto e ala i le aluga, atonu latou te tuu ai se pulu i totonu - o se masi felafolafoaʻi. O le isi auala o le ave lea o se ipu mai se tasi o vaega o le tino ma avea o se taulaiga mo le toto nai lo se fao ua afaina. Talanoaina auiliiliga ma lau fomaʻi.

    Paga ootia

    I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka ma tiga faʻatasi e leai se fesoʻotaʻiga, e manaʻomia ona vaʻaia e le tasi le isi. E le mafai ona toe faʻaleleia muamua, ma e mafai ona e foia faafitauli i lalo o le pulea ma taʻitaʻia se olaga masani e aunoa ma se faʻaletonu. O loʻo taua i lalo le tele o mafuaʻaga o tiga ma isi faʻatasi faʻafitauli:

    • afaina o le vai,
    • gasegase
    • Sini o le Carcot.

    O le gasegase o le Rheumatoid o se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi e mafua mai osofaiga a autoimmune, e pei o le maʻisuka ituaiga 1. Faailoga - tiga, mumu, fulafula o sooga. O le uiga lelei o nei faailoga e matauina e le o taimi uma, ae i le talafeagai. O suʻega toto e mafai ona faʻaalia ai le tele o faailoga o le mumū - C-reactive protein, interleukin 6 ma isi. Ina ia mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, i tulaga ogaoga, o vailaau e faʻamaonia, e fai ma faʻataʻitaʻiga, etanercept, adalimumab poʻo le infliximab. Latou te taofia le gaioiga o le tino puipuia. Masalo o nei vailaʻau e faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka mimiti pe a le amataina. Ae e mafai ona latou faateleina le aʻafiaga o faʻamaʻi ma mafua ai isi aʻafiaga.

    E taua le taumafai e 'ai se mea taumafa ma le teenaina o le kulūlūlū, faʻapea foʻi ma supple inflammatory dietary supplements - curcumin ma isi. Faamolemole ia maitauina o le taumafa-maualalo o le maʻisuka taumafa o loʻo iai foi le leai o se meaʻai. Pe o meaʻai susu e aofia ai casein e tatau ona faʻateʻaina o se mea e leai se mea. Ia manatua o le maʻisuka ituaiga 2, o osofaiga a le tino puipuia i luga o peta peta pancreatic e taatele. E tatau i tagata maʻi ona aʻafia le inisalini, a itiiti ifo i lalo ifo. O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi tele lava o le maʻi mimimune.

    Osteoarthritis: o le mafuaʻaga o tiga faʻatasi i le maʻisuka ituaiga 2

    O le osteoarthritis o se faafitauli i sooga e mafua mai i laei o latou tausaga, faʻapea foʻi ma le mamafa o le mamafa o le maʻi. E pupuʻu sooga i totonu o sooga, ona amata ai lea ona paʻi ma ponaivi ivi. Faailoga - fulafula ma le tapulaa o le gaioiga. O faafitauli sili ona taatele o loʻo i totonu o tulivae ma sulu. E le osofaia e le tino puipuia le sooga, e pei o le gasegase oona. O faailoga o le mumu i le toto e le maualuga. E tatau ona e taumafai e leiloa le mamafa i tau uma lava. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai faʻafitauli faʻapitoa ma faʻaleleia ai foi le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2. Ia talanoa ma lau fomaʻi pe afai e tatau ona e tago i fualaau oona pe faʻaaoga togafitiga.

    O le vae o le Carcot o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka e mafua ai le faʻaleagaina o sooga o vae. I le amataga, o le neuropathy o le maʻisuka e mafua ai ona leai se lagona i vae. Pe a savali, o le liua e feteenai ma faaleagaina, ae e le o iloa e le tagata gasegase lenei mea. O le mamafa o le sooga e faateleina. E vave tele le vae ma e matua leaga lava. E na o le maeʻa lava ona amata ona vevela le sooga, mumu ma afaina. Ma le mea mulimuli, o le maʻisuka faʻamatalaga e iai ona faafitauli. E mafai ona vevela le sooga o aʻafiaga i le paʻi. Togafitiga - taotoga, seevae faʻasolosolo. O le taimi lava ua maua ai le vae o Charcot, o le le atoatoa e mafai ona faʻafitia. E tatau ona taofiofia le maualuga o le toto toto ina ia mafai ai ona taofia le neuropathy.

    Faʻauʻau faʻamaʻi

    I le avea ai o se tulafono, o tagata gasegase latou te taumafai muamua e pulea le tiga i fualaau na oi latou lava. Latou te faʻaaoga le ibuprofen poʻo le paracetamol, lea e faʻatau atu i luga o le pusa. O nei fualaau oona e fesoasoani i mataupu sili ona agamalu. Mo le faʻaaogaina o meaʻai malosi, e tatau ona e maua se taotoga mai lau fomaʻi. O vailaʻau nei o loʻo faʻamatalaina e uiga i tiga e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka:

    • tagata faʻamalosia - faʻataʻitaʻi, sikola,
    • tricyclic antidepressants - imipramine, nortriptyline, amitriptyline,
    • o le inisinia o le rerotake filifilia o le serotonin - duloxetine, milnacipran,
    • opioid analgesics.

    O nei fualaau uma e masani ona mafua ai aʻafiaga ogaoga. E le o tau fua na o tau faʻatau. Taumafai e fai e aunoa ma latou. Amata i vailaau vaivai. Fesuiai i mea malolosi pe a manaʻomia.

    Tagata faʻatau

    Pregabalin, fugalaau ma isi vailaʻau tutusa e faʻaaogaina e fai ma vailaau mo le maʻi maʻi. O nei fualaau oona ua taua o le anticonvulsants. I le faaopoopo atu i le togafitia o maʻi maʻi, e mafai ona latou faʻamaloloina le susunuina, tui, ma le tigaina o le fana. O le mea lea, ua faatonuina i latou mo le neuropathy o le maʻisuka e mafua ai le tiga, pei o fualaau muamua. Latou te faʻagesegese le faʻaliliuina atu o lagona tuga lea e maua ai lagona le lelei.

    Faʻafitauli Faʻafuaseʻi e Faʻasaga i Paʻa

    O vailaau mo le atuatuvale ma le tiga mo le maʻisuka o ni tagata inhibitors o le rerotake filifilia o le serotonin (duloxetine, milnacipran). Tricyclic antidepressants (imipramine, nortriptyline, amitriptyline) e le masani ona faʻaaogaina. Talu ai i siama e manaʻomia e faʻasaʻo ai le tiga, e masani ona mafua ai aʻafiaga. E faʻamalosia le toto o le toto e faʻamalosi ai faʻamaʻi. Fuatia atili i le taimi nei ao e tago i nei fualaau. Afai e tatau ai, ia faateleina lau tui ole inisalini.

    I le faʻaopopo atu i laumei, e mafai ona e suʻeina se kulimi, suauu poo se patch o loʻo aofia ai le kapoti. O se vailaʻau lea e maua mai le pepa vevela. E afaina ai neura ma mafua ai ona taofi le tino e gauai atu io latou lagona ile taimi. I le taimi muamua, e faʻamalosia le faʻavaivai, ae a maeʻa le 7-10 aso, e mafai ona sau le toomaga.

    Ina ia maua le aʻafiaga, e tatau ona e faʻaaoga le capedicin i aso uma, e aunoa ma le faalavelave.E tele gasegase e talitonu e tele atu faafitauli nai lo faamanuiaga. Ae ui i lea, o lenei fofo e le afaina ai aʻafiaga ogaoga e pei o le mea e faʻaaogaina. O se fofo sili atu ona lauiloa nai lo le capsaicin o le lidocaine mo le faʻaaogaina o le paʻu i le foliga o se suauu, gel, pulumu poʻo le arosol. Talanoa ma lau fomaʻi poo fea tulafono e faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, soʻo se 12 itula.

    O le a le mea e fai pe a tiga lou manava

    O le tiga o le tino ma isi maʻi oona i le maʻisuka e le tatau ona faapalepale, ae ia togafitia lelei, taumafai e faʻaumatia. Saili se tagata gastroenterologist lelei, suʻesuʻe ma feutagai ma ia. Ia mautinoa e te le maua le ulitisrative colitis, faʻamaʻi o Crohn, faʻafitauli o le vevela, poʻo le manava poʻo le maʻi leʻo. Saili faʻamaoniga o le tele o le candida albicans lefiti i lou puʻu. Afai e tatau ai, ave ni meaʻai e faʻamalo ai lenei anufe, o loʻo aofia ai le kapilita acids, oregano suauʻu ma isi vaega. Saili pe i ai lou gutu o le le faapalepale (maʻi celiac).

    O fualaau o le maʻisuka lenei e mafai ona mafua ai le tiga o le tino, gaioiga, vomiting, ma isi mea faʻafefeteina:

    • Metformin - Glucophage, Siofor ma analogues
    • glucagon-like peptide-1 agonists - Viktoza, Baeta, Lixumia, Faʻasalaga.

    O nei vailaau uma e mafai ona aoga tele. O faʻalavelave faʻalavelave e le o se mafuaaga e mumusu ai e talia. Ae peitai, o le fualaau e tatau ona faaitiitia mo se taimi le tumau ina ia mafai ai e le tino ona faʻaaogaina. Victoza, Baeta ma isi vailaʻau faʻasaina e fuafua e tui se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 e fafaga ai. I le tulaga o le gasegase, e mafai ona mafua ai le tiga o le tino, gaioiga, ma oʻo lava i le vomia. E masani lava, e masani lava e le lamatia. Na o le 'ai i le faʻamaoni. O fuamoa Metformin e faʻavaivaia ai foi le manaʻo, e mafai ona mafua ai se faʻalavelave i le tagofiaina.

    O le neuropathy o le maʻisuka e masani ona afaina ai neura, lea e pulea ai le gaioiga o meaai i luga o le gastrointestinal tract ma e oo lava i le gaosiga o le suka o le hydrochloric i totonu o le manava. A maeʻa ona 'ai, atonu e iai ni meaʻai e momoe i le manava mo le tele o itula. I ia tulaga, o le tagata maʻi e mafai ona maua le taotoga, se lagona o le atoatoa o le manava, oso i le maualuga ole kulukose toto. O lenei faʻalavelave ua taʻua o le gastroparesis o le maʻisuka. Faitau i lalo le auala e mafai ona pulea ai.

    Ketoacidosis o se faʻalavelave matuia, faʻamalosia ai le maʻisuka mafua mai i le toto maualuga maualuga, a itiiti ifo ma le 13 mmol / L. Faatasi ai ma isi faʻaʻailoga, e mafai ona mafua ai le tiga o le tino, leisa, ma le vomia. O le tagata maʻi e manaomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. E talafeagai le fuaina o ketones i le toto ma le urine sei vagana ua maua le suka o le itiiti ifo i le 13 mmol / l. Faʻamatalaga ole glucose maualalo e te le popole i ketones, aua e te fefe i foliga mai o le acetone i le urine.

    Maʻisaga o le maʻisuka

    O le ulu o le ulu o le matua ma le lua. Peraimeri - o le taimi lea e i ai i le ulu le mafuaʻaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻafitauli o vaʻa toto, nuanua poʻo le masima masima. Lua mafuaʻaga e leai se lelei o le ea, fomaʻi, gutu o le isu, faʻalogo le taliga. Po o le sili atu foi ona ogaoga faafitauli - fefinauaiga, afaina, tumo. I le maʻisuka, o le ulu o le ulu e mafua mai i le maualuga ma le maualalo o le suka toto, faapea foi ma lona le mautonu, osooso ma toe foi mai.

    Toa maualuga - o le kulūkose toto o le 10 mmol / L poʻo le maualuga. O le ulu o le ulu e masani lava ona atiaʻe lemu, ma le maualuga o le suka, o le malosi. Atonu e na o le pau lava lea o faailoga o le maʻisuka ua le mafai ona pulea. Low sugar - o le toto o le kulukose o le toto e itiiti ifo nai lo le 3.9 mmol / L, e ui o lenei laasaga o le tagata lava ia mo maʻisuka taitasi. Faatasi ai ma lenei faʻalavelave, e mafai ona vave faʻafuaseʻi le maʻi tigaina, faatasi ai ma isi faʻamaoniga - fiaai, atuatuvale, gatete lima. Mo le puipuiga ma le togafiti, ia faitau le tusiga "Suga Suauu Mama (Hypoglycemia)".

    O le ulu tiga e mafai ona tupu pe a uma ona i ai se oso i le toto suka. E tupu i le tali atu i se suiga tele i le maualuga o hormones - adrenaline, norepinephrine ma, atonu o isi. O le fuaina o le suka i se glucometer e mafai ona faʻaalia ai o lona maualuga e masani lava. Afai e le faʻaogaina e le maʻisuka se masini e siaki pea le kulūkose, ona mafai lea ona na o ona taunuuga e mafai ona siaki ai talu ai nei, o le tasi o ia o se maʻi tiga.

    O a nisi o fualaau suamalie lelei?

    O le togafiti o le vevela o se meaʻai, faʻapea foi togafitiga masani. O togafitiga i luga o le counter e lelei mo nisi tagata. O le sili ona lauiloa oi latou o paracetamol, aspirin, ibuprofen. O nei fualaau aina e leai se mea e le afaina ai. Suesue ma le faʻaeteete o latou aʻafiaga o le itu ae leʻi aveina. Afai e manaʻomia ni vailaʻau e sili atu ona malosi, e tatau ona e maua se taotoga mo i latou mai lau fomaʻi.

    I togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaitiitia ai le televave ma le ogaoga o osofaiga o le ulu, taumafai muamua e ave le magnesium i le 400-800 mg i le aso. E mafai ona e sufuluina lou thyme, rosemary poʻo le pepa moli mumu i totonu o le whiskey ma le muaulu. Inu le la ma le chamomile poʻo le totino, faʻapea foʻi ma isi ituaiga o vai, ina ia leai se vai inu. Ina ia faʻaitiitia le mafatiaga, taumafai e mafaufau loloto, yoga, poʻo le massage. O meaʻai nei ma mea faaopoopo e mafai ona mafua ai ni ulu ulu: vine mumu, sukalati, sisi lanumoana, fua o le citrus, avocados, caffeine, ma aspartame. Taumafai e lafoai i latou mo le tele o vaiaso ma siaki le aafiaga.

    Tuua Lau Faamatalaga