Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia. O le le atoatoa o le insulin e mafua mai i le pancreas e mafua ai le le atoatoa o gaioiga uma ma tino o le tino o le tagata. O le solia o le metabolism o le carbohydrate e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose (suka) i le toto, lea e le mafai ona gafatia e le tino, lea, i le itu, e tau atu ai i le le atoatoa o masima vai, minerale, protein ma gaʻo gaʻo. O le tuufaatasiga o suiga o le hormonal ma suiga i le gaosiga i le leai o se togafitiga talafeagai e tau atu ai i ni faafitauli ogaoga: o le faamai, le faaleagaina o le myocardial, le faaleagaina tele o vaa o mata, fatuga ma isi totoga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, vaʻa, faʻauʻu ma capillaries e mafatia ai. I ni faaupuga faigofie, ua na ona faʻasalaina ona o le solia o le gaʻo toto. O le faʻalavelaveina o vaʻa toto o mata e mafai ona oʻo atu ai i le tauaso, o le fausiaina o le gaʻo i le gasegase o le tino, o le gaioiga ma le cerebral arteries i le fatu ma osofaʻi. Tuʻu mai le maʻisuka ma vae vaivai. O le faailoga muamua o loʻo faʻamaonia ai o le toto ma le faʻavaivai o le faʻafitauli o tulafono faatonutonu na aliali mai i vae o se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o le edema.

Puipuiga ma togafitiga o le afu fao i le maʻisuka

O siama faʻaleagaina o le tino, onychomycosis, mafuaʻaga, e fai ma tulafono, e le dermatophyte fungi, e masani ona afaina ai le fagu paʻu o tamatamailima o pito i lalo. I le maʻisuka e maua ai le gasegase ma e le o faʻamalolo vaevae vae, o lenei maʻi faʻamaʻi e atiae tele lava. Ona o le faaitiitia o le lagona, e le vave gauai le tagata maʻi i fao ua afaina, ma le glucose ua faamatuu atu i lona afu o se siosiomaga lelei mo le ola ma le tuputupu aʻe o le fuga. O lenei faʻamaʻi pipisi e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga pe afai e te le amanaiaina i le taimi ma e le lelei ona togafitia.

E masani lava, o le maʻi e amata i le faaleagaina o le fao o fao ma faasolosolo malie atu i le fao, ma mafua ai ona vela, fula, ma pe. O le pusa ua afaina ai le paʻu e suia ai le lanu i le samasama, lauulu, lanu meamata po o le uliuli foi. O fao ua leaga, o se manogi manogi e afua mai ia i latou, e faigata ona tuʻuina ma faʻapipiʻi.

Faʻatasi ma le maʻisuka tui fao E le mafai ona e le amanaiaina, ona o le salalau atili o faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le faia o tagata. Pe a fai ni seevae masani ma savali, e mafai ona lagona le tiga ma le le toʻa.

O fao uʻamea, fulafula e mafai ona faʻalavelave ai le paʻu o loʻo maua ai le siama. Ole ita e masani ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matautia e pei o le ponaivi poʻo le gangrene. Ma o ia tulaga e afaina i le tosoina o le vaega o le pisia o le tino, ina ia taofia le salalau o siama i le vaega maloloina o le vae ma ia faasaoina. O le mea lea, o le maʻisuka, ina ia aloese mai faafitauli matuiā, e tatau ona vave faia se faʻaiuga ma faʻateʻa ese atu o le maketi, filifili le togafitiga saʻo.

Puipuiga o siama faʻaleagaina i le maʻisuka

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le lamatiaga o le atiaʻe o naichomycosis e faatolu ona sili atu nai lo isi tagata, o lea e tatau ai ona latou tausisi i fautuaga nei:

- ia tausia e le aunoa ia tulafono o le tumama o le tagata lava ia,

- ofuina ni seevae e sili ona lelei, lelei,

- mulumulu vae i le fasimoli ma le vai, fufulu faʻamago ma se solo,

- faʻaaogā totini, totini o mea masani (cotton, fulufulu mamoe) e faʻafefe ai le susu ma faʻataga ai le paʻu e manava,

- 'aua le savali solo i luga o palapala eleʻele ma le eleele,

- 'aua nei galo e siaki fao ma vae mo manuʻa, maʻi o le tino, manuʻa,

- 'aua le faʻauʻuina seevae o se tasi tagata,

- aloese mai le asiasi atu i le taele o tagata lautele,

- tootoo pupuu puupuu e aunoa ma le vavae ese o pito,

- afai oi ai se faʻamaʻi, faʻafefe ese le fao,

- faʻaaogaina i aso uma paʻu o le antifungal mo seevae,

Fungal maʻi ma le maʻisuka

Mo le togafitiga o le silo, o loʻo faʻaaoga lelei e le au faitau Tinedol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e faʻaalia ai mea le talafeagai i le endocrine, faʻalavelave puipuia. I le taimi lava e tasi, o le maʻisuka lava ia o se mafuaaga tuusaʻo o le afu fao. E tusa ai ma fuainumera, o afaina afaina e aafia ai le 30% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O se faʻalavelave matautia o le tulaga maualuga o le "maʻi o le maʻisuka," o le mafuaaga autu o le vaevaeina o vae. O le mea lea, o togafitiga faʻamaʻi pipisi o fao e talafeagai, i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi auai.

Togafitiga o le suka i le maʻisuka

Fungal infection treatments eseese gasegase ei ai a latou lava uiga. E faʻalagolago i le ogaoga o le mataupu, le uiga o le faʻamaʻi. O nisi taimi e te manaʻomia e fufulu lau fagu pepa i aso uma pe togafitia ou vae i se fomaʻi, ma i nisi tulaga, e faigata tele i le maʻisuka ona foʻia le faʻamaʻi na o ia lava, ma e manaʻomia le togafitiga.

O le faigata o le togafitiga o le iai lea o le faʻamaʻi o le endocrine, o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi e mafai ona faʻaititia ai le aoga o fualaʻau o le suka e maua i le maʻisuka, pe mafua ai ona i ai se tulaga o le hypoglycemia.

O le a le togi tui?

Onychomycosis, dermatomycosis o igoa faasaienisi mo malala o le fao.

O le sui mafuaʻaga o le pathogenic dermatophyte fungi, e le masani ona masani ai le masima o le Candida. O le tele o taimi, o siama e tupu i le faʻavaeina o microtrauma, tipi, vavave. E mafai ona maua le gasegase i nofoaga masani (vai vai, baths, gyms), e ala i seevae masani. O se meaola ninii o meaola ninii pe a ulu atu i le paʻu o vae e amata ona tupu malosi. I fusi o le paʻu i le va o tamatamaivae i lenei laasaga, o se lagona mu, vevela, sina lanu mumu e mafai. I le aluga o taimi, o le faʻamaʻi e aafia ai le fagu fao. O se manogi le lelei, se foliga le mafaamatalaina o le afaina ua afaina, ua pipii atu i le faaleagaina o le tino.

Faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, e mafai ona iloga laasaga:

  • Normotrophic. O le fagu fagu e le o afaina tele, o lanu samasama masani, o le fausaga o le fagu paʻu e aunoa ma ni suiga vaaia.
  • Hypertrophic. Le faʻaogaina o le paʻu o le fao, o le lanu o le fao e sui, e le toe iʻu le lanu.
  • Atrophic. O le faʻaaogaina atoatoa lea o fao, ua matua leaga lava.

Toe foʻi i le laulau o mea

Vaega o le togafitiga o le afu fao i tagata e maua i le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka e sili atu nai lo isi na ono aafia i faʻamaʻi pipisi. I le taimi lava e tasi, e le gata o le atiae o le makeriki, ae o le maʻisuka e mafai ona pasi i ni faafitauli.

E mafua ona o le maʻisuka, o le tele o le kulukose e faʻasaʻolotoina ma le afu - o se mea lelei mo le faʻalauteleina o spores spores. O le taimi lava latou te mafai ai ona maua se vaevaega i luga o le paʻu po o le faofolafolafolafola, latou amata amata ona faatelevave vave ma e le mafai e le tino ona teena lenei mea.

O ia tagata ua i ai le tulaga lamatia tele. Latou te manaʻomia le mataʻituina o latou toto toto ma mulimulitaia tulafono a le tagata lava ia mo le tumama e puipui ai o latou paʻu ma fao mai Mycosis.

Le mafuaʻaga o le afu fao i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka

O se faʻafitauli faʻavaivaia e le mafai ona taofia le tupu aʻe o meaola ninii.

Fuainumera Faamauina e faapea o le tasi i le tolu tagata e maua i le maʻisuka e afaina mai maʻi mama. O le mafuaʻaga e mafua mai i itu nei:

  • O le faigata o le faʻafetaia o se faʻamaʻi pipisi ona o le faʻaitiitia o aʻafiaga a le tino o loʻo mafatia i le maʻi suka.
  • Lafoaia o le afu ma le kulukose i luga o le paʻu, lea e maua ai se meaʻai lelei mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le fuga.
  • Faʻaitiitia le faʻalogona o le faʻaoga o le tino e tipi ma microtrauma. E maua ai se avanoa faaopoopo mo le atinaʻeina o faʻamaʻi.
  • O le le totoina o le toto o vae, o se mafuaaga faaopoopo lea mo le faaititia o le puipuiga o le lotoifale ma le malosi e tetee atu ai i le faamai.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻafefea ona togafitia i le maʻisuka?

O nisi o vailaʻau faʻasaina ua faʻasalaina i le onychomycosis, o le mea lea e le lava fomaʻi i le filifilia o fualaau faasaina e mafai ona faʻaaoga e faasaga i le afu fao.

Muamua lava, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma suʻeina mo le malie. O lenei faiga faigofie ma le leai se tiga o le a fesoasoani e faʻamaonia le faʻamaonia o aʻafiaga, faʻapea foi le faʻamautuina o le ituaiga o pathogen.

I le maʻisuka, o le lisi o fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi e tagata tomai faapitoa, e faʻavae i luga o faʻasologa:

  • E le tatau ona faʻalavelave faʻamaʻi faʻamaʻi vailaʻau faʻamaʻi vailaau mo le maʻisuka. E le tatau ona faʻavaivaia le aafiaga o le tasi ma le isi.
  • O le leai o ni mea faʻapitoa i le hypoglycemic ma aʻafiaga

    I lenei tulaga, e faaopoopo atu i vailaʻau, e sili ona lelei le faʻaogaina o metotia fou e faasaga i le onychomycosis. O nei togafitiga e mafai ona faia e ogatasi ma le aganuu, ina ia mafai ai ona maua le sili ona lelei mo le taimi tutusa lava.

    E lelei tele le faʻaaogaina o bath baths mo vaʻa fao. Latou te faamaluluina le fagu fagu ma faataga ai kulimi ma mea manogi e vave ona oʻo atu i le taulaʻi o le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le aveeseina o se faʻamaʻi maʻi.

    O le taʻele sili ona lauiloa ma lelei e faavae ile:

    E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga auiliili i le ala e faʻaoga lelei ai nei fua ma le tele o taimi e ala i le kiliki i luga o sootaga oi luga.

    I le maʻisuka, o le umi o togafitiga mo le onychomycosis e mafai ona ave mai le 2 i le 9 masina.

    E faʻapefea se isi mea e mafai ona vave faʻavaveina togafitiga

    • Siaki le siakiina o lau suka toto i totonu o taʻaloga masani.
    • Fai ni savaliga umi i le ea fou i seevae lelei i le itiiti ifo ma le tasi i aso uma. O lenei mea o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻi masani o le toto i vae ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi pipisi.
    • Fufuluina ou vae i aso uma i le fasimoli aisa i le vai mafanafana.
    • Afai o loʻo i luga o vae vaevaega poʻo le maʻila, e tatau ona faʻamaʻi ma faʻaleagaina vaega o le paʻu ma togafitia faʻamaʻi faʻamalolosi mo le faʻaaogaina i fafo.
    • Aloese mai le vevela ma le vevela tele o vae.

    I le maʻisuka, o le faʻaaogaina o suauʻu ma kulimi mo le gaogao e taua tele mo faamoemoega puipuia, aemaise lava pe ae asiasi i vaituloto, baths, saunas, vaega taʻalo ma mea e faʻalelei. I lenei tulaga, o mea manogi e faʻaaogaina i le vaiaso e faʻamama ai ma mago.

    Manua mo le maʻisuka: o le a le mea e foliga i ai se tui o le maʻisuka?

    E toatele tagata latou te iloa o le maʻisuka e afaina i le ola o le tagata, mafua ai isi maʻi. O fao o le maʻisuka e masani lava o le muamua e mafatia ai. O se maʻi maʻisuka masani o le onychomycosis, lea e manaʻomia togafitiga faʻamalosi.

    E tatau ona mataʻituina tulafono o le tumama, ia suʻesuʻeina e le aunoa vaevaega, faʻaogaina o vailaʻau ma kulimi, lea e mafai ai e oe ona faʻamalosia ou fao. E taua tele le faʻaaogaina o seevae maualuga ma lelei.

    O faʻafitauli faʻapipiʻi e matuā aʻafia ai le ola o le maʻisuka. E masani ona i ai le malie i le maʻisuka, o lea e tatau ona e mataituina le tulaga o fao.

    Tulaga fao ma le maʻisuka

    O le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto e tau atu i le faaleagaina o le namu ma toto toto. O faʻalavelave faʻapitoa i vae e vave tele atu nai lo isi vaega o le tino.

    Ua aveese vae mai le fatugalemu o le tino, o lea la e tatau ona savali le toto i se auala umi i totonu o vaa seia oo i le pito i lalo. O vae e i ai pea se avega pe a savali, e masani ona malepelepe ma manuʻa faʻamaʻi lemu.

    E tele taimi e maua ai le maʻisuka mo se taimi umi e le iloa ai suiga faʻaleagaina i ona vae, faʻapea foʻi ma manua ma vaʻa. O le tulaga o le vae e mafai ona faʻaleleia ma le sua o le birch.

    E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o aʻafiaga o aʻafiaga e faʻamalosi ai lagona. O le fomaʻi i le taimi muamua e mafai ona suʻesuʻeina le tulaga o fao ma fautuaina lau fualaau.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e matauina:

  • solia o le lagona, lea e le mafai ai ona e lagona ou vae. O le tulaga e faaleleia e ala i togafitiga o le physiotherapeutic,
  • faʻaleagaina o galuega vaaia, lea e faigata ai ona matau suiga i vae ile taimi,
  • isi pauna, lea e masani ai mo le maʻisuka ituaiga 2, e le fesoasoani e oʻo i vae.

    O vaʻa i le maʻisuka e sili atu ona pala, o lea o le afaina i lalo o le fao e masani lava ona aliali mai. O le mafuaʻaga o le malosi malosi o le fao i luga o lona lava moega, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o ni seevae malulu.

    I tagata e leai se maʻisuka, o lenei tulaga e sili atu ona taatele, o le mea lea, e faaopoopo atu i le faʻaumatia o vaʻa laiti, o loʻo faʻalavelaveina ai foi le nerve endings. O le maʻisuka e masani ona le lagona o latou vae ma faamanualia i latou.

    Aʻo leʻi faia ni seevae, e tatau ona e tilotilo lelei ia i latou. E tatau i se tagata ona mautinoa o le a le mausali seevae, ma o le a le aumaia ai le le mautonu. E le fautuaina e faʻalagolago lava i ou lagona, ona o le lagona o le vae e le lava.

    Pe a amata ona foliga mai le fao e foliga tiga, e seasea lava ona gauai atu i ai se tagata. Afai e te le amanaiaina se fao ua pogisa, o le a faateleina le afaina, o le a oʻo i ai le siama ma o le a amata ona pala le tamailima.

    O le mea lea, o se maʻi maʻi suka e mafai ona atinaʻe i tagata matutua ma tamaiti. E tatau ona faʻaeteete faapitoa pe a filifilia ni seevae fou. O le maualuga i tamatamailima e tatau ona pulea, e le tatau ona sili atu i le mafiafia o le tootoo tele.

    O fao mo le maʻisuka, o ata o loʻo tuʻuina atu, e mafai ona suia o latou lanu e faʻalagolago i uiga o togafitiga.

    Faʻailoga faʻailoga faʻailoga

    Talu ai ona o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻamaʻi pipisi, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka e amata ona atiina ae se faʻamaʻi pipisi o fao, o lona uiga, onychomycosis.

    O fusi e sui vave le lanu ma liliu ai le lanu samasama. E masani lava, o le fao o le fagu e tupu, vaʻapala, vavae ese ma e masani lava ona mou atu. E faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tagata maʻi ma le ituaiga o galo.

    O le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi e faʻavaveina ai le mea moni e faapea i totonu o se tagata e maua i le maʻisuka, e faʻamalolo le kulukose ma le afu.

    O le namu fungus e faʻafefeteina ai fao i totonu o mea lalata ane, lea e masani ona oʻo atu ai i le pipisi o vae ma le faʻavaeina ole maʻi pipili. A aunoa ma le togafitia o vae i meafaigaluega faapitoa, e vave lava ona faʻaumatia fao ma paʻu o vae.

    O se faʻafitauli le lelei o faʻamaʻi pipisi i tagata e maua i le maʻisuka: o aʻafiaga faʻafesoʻotaʻi e aʻafia ai le metabolism o le inisalini, o lona uiga, o mea uma lava e matua faigata lava ona mataʻituina e le endocrinologist ma e tatau ona maua le dermatologist.

    Ina ia puipuia lea tulaga, e tatau i tagata maʻisuka uma ona mulimuli i meaʻai lelei ma tipiina o latou fao e aunoa ma le vavaeina o tulimanu. E mulumulu vae i aso uma ma le fasimoli ma le vai.

    O totoa e tatau ona na o mea masani lava e tatau ona faia.

    Togafitiga o le afu fao i le maʻisuka e matua faigata lava. O le mea moni o le maʻisuka, o le tele o suauʻu ma vailaau e faʻasaina. E faʻasaina le auai i togafitiga a le tagata lava ia mo faʻamaʻi pipisi. E tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi i le faailoga muamua o togafitiga.

    O le maʻisuka e masani lava ona faʻaitiitia ai le tiga o le lagona, o le mea lea o manua ma galu e le o maitauina mo se taimi umi. E amata ona faʻamālōlōina tuai.

    E tatau ona filifilia uma vailaʻau e amanaʻia ai mea nei:

  • e leai se fegalegaleaiga le lelei i le va o fualaau oona mo le maʻisuka ma le au faʻamalolo,
  • leai se faʻasolosolo - o se faʻaitiitia faʻaitiitia i le kulukose o le toto,
  • E leai ni aʻafiaga e ono aʻafia ai le soifua maloloina o se tagata i le maʻisuka.

    E leai ni fautuaga lautele mo le faatonuina o se fofo e faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O tupe uma e tatau ona filifilia taitoatasi pe a uma se suʻesuʻega maeʻa.

    E mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni togafitiga faʻapitoa mo le togafitia o fao.

    O la latou faʻaaoga e tatau ona mataʻituina e se fomaʻi.

    E faʻafefea ona faʻagesegese le faʻaumatia o le afu fao

    E mafai e se tagata ona faʻaleleia le lelei o togafitiga pe afai e faʻafeiloaʻi i fautuaga mo le faʻaleleia o le tulaga o fao. Aemaise lava, e taua le mataʻituina pea o le maualuga o le suka i le toto, aʻo le togafitiga ma le inisalini e le faalavelaveina.

    E tatau ona faia ni savali i le ea fou ma ofuina ni seevae faʻalelei e faʻaleleia ai le microcirculation. E le tatau ona faatagaina le sosolo faifaipea o vae. O aso uma lava, e mulumulu ai vae pe a uma ona fufuluina.

    Afai e matutu le paʻu ma e faigofie lava ona fusi, e tatau ona faʻamaluluina le paʻu i ni kulimi faapitoa. Togafitiga o maoaʻi i luga o vae e faia i se auala faapitoa e pei ona faatonuina e se fomaʻi. E na o le fomaʻi e tatau ona pulea le maʻi o le maʻi, aemaise lava pe a maʻi le tamaititi.

    Aua nei faatagaina le vevela o pito i lalo ma le maʻisuka. O vae e tatau foi ona taofia mai punavai vevela. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ona saʻo lau pusi, aloese mai le taamilosaga o tulimanu.

    E taua foi le taofi o talatalanoaga asiasi ma vai taʻele a le lautele, lea e faigofie ai ona e aafia i se maʻi mama.

    O le togafitiga o Antifungal e faia ile 10-14 aso. I lenei piriota, o faʻaaliga o le fusi e matua alu ese lava. O fualaau e pei o Lamisil e aveese le pathogen ma faia se ata puipui i luga o le paʻu. O nei tupe e fesoasoani ai i le tagata, ma aveese le tiga ma le sasaina o le maʻisuka, ma faamalosia fao.

    Gangrene e vave ona tupu, lea e mafua mai i le tosoina o le vae ma sepsis ma se taunuuga leaga. E taua le tausia lelei o lou soifua maloloina, togafitiga maʻi o paʻu i se taimi talafeagai ma tausisia tulafono faavae o le tumama. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le togi tui i le maʻisuka.

    Namu fasipolo mo le maʻisuka: mafuaʻaga ma togafitiga

    O maʻi faʻamaʻi ma le maʻisuka e masani ona agaʻi lima. E tele mafuaʻaga mo se tuaoi leaga - mai le faʻaitiitia o le puipuiga o le maʻisuka i le faʻaleagaina o le kulukose o le toto. I lenei tulaga, faʻamaʻi osofaʻi faʻafuaseʻi se tino le puipuia nai lo tagata ola maloloina, ma o le siama lava ia e sili atu ona ogaoga.

    Aiseā e masani ai ona maua e le maʻisuka le vaʻaia?

    O le lamatiaga sili o le maʻisuka o ona faafitauli. Ae afai e le mafai ona toe faʻaleleia le toe gaioiga poʻo le faaleagaina o le retina i le gasologa o tausaga, ona oʻo loa lea i le vave ona oʻo mai le aʻafiaga o le galo. E i ai ituaiga o faʻamaʻi pipisi, ae le o le tala o le maʻisuka, o le onychomycosis e tele lava ina tusia. O lona uiga, o se maʻi leaga o fao.

    E tele mafuaʻaga e mafua ai ona avea le maʻisuka ma mea e sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi pipisi:

    1. Faʻaitiitia le faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le metabolism.
    2. Manua i le fao ma le tipi i le taimi o le pedicure (i le maʻisuka, ua faʻaitiitia le faʻalauiloa).
    3. Tigā o le gaioiga i vae, o se taunuuga - leaga mea taumafa o le fao fagu.
    4. Le tuʻuina atu o le kulukose mai le tino ma le afu.

    O le autu autu o le mafuaʻaga mo faʻafitauli uma o le maʻisuka o se maualuga o le kulukose. E gaoioi i luga o vaa e avea o se toxin, ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto ma ua faʻaumatia pa puipui. O le iʻuga, o fao e maua mai ai meaʻai mai le toto ma avea atili ai ma faʻafitauli i faʻamaʻi pipisi.

    E le gata i lea, o le glucose ua alu ese ma le vevela ma le afu. A afu le vae, o le suka o loʻo i luga o le paʻu, faʻaputu i lalo o fao ma paʻu paʻu. Ma talu ai o le glucose o se mea lelei lelei mo se mea malie, o le lamatiaga o le maua o se siama e tupu tele.

    Togafitiga o le afu fao i le maʻisuka malosi e matua ese lava mai togafitiga masani o le antifungal i se tagata soifua maloloina. O le tulafono autu e tutusa lava - i sina masalosalo itiiti o le onychomycosis, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. Ae afai o tagata soifua maloloina i se taimi muamua o le faʻamaʻi e mafai lava ona o atu i le falemaʻi mo fualaau faʻasaina aloaʻia, ona faʻasaina lea o le saolotoga i le maʻisuka.

    E leai ni tulafono manino ma fautuaga mo le togafitiga o le afu fao e tetee i le maʻisuka. E manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi se faʻagasologa taʻitasi.

    O togafitiga e tatau ona fuafuaina e mafaufau i suʻega ma le tulaga o le maʻi-maʻisuka. O le lisi lautele o vailaʻau faʻamaloloina mo le maʻisuka ua faʻaitiitia: e le o vailaʻau uma ua faʻatagaina mo tagata e maua i le maʻi o le endocrine.

    I le faaopoopo atu i ai, e taua le faamautinoa o le togafitia o togafitiga e le faʻaitiitia ai le aoga o fualaau autu. E mafai ona avea ma auala e maualalo ai le suka, saʻo le metabolism, atitiata ACE, ma isi.

    O fualaau mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi e tatau ona ausia manaoga nei:

  • e tatau ona tuʻuina atu faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina,
  • e le tatau ona latou faaosofia le tui o le hypoglycemia,
  • e le tatau ona i ai o latou aʻafiaga (pe'ā mafai).

    Le taua o le puipuia

    O le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka malosi e faigata tele i le mea moni e faapea, o le gaioiga o le fatugalemu o le tino e faʻalavelaveina i tagata mamaʻi, o le mea lea e mafua ai ona faʻaitiitia le lagona lelei. Atonu latou te le lagonaina le tiga io latou vae, aua le matauina pe faapefea ona latou vavaeina i latou lava, pe faapefea ona oomi solo seevae fou i luga o le fao, ma isi.

    E masani lava, ona o lenei mafuaʻaga, e amata ai e isi ona amataina se isi faʻamaʻi matautia - o se tui tui. I le leai o togafitiga, e mafai ona oʻo atu i se faʻalavelave e pei o le maʻisuka vae (maʻi o le tino, faaleagaina o neura, vaʻa toto, paʻu ma isi gaʻo o vae). O le mea lea, o le togafitiga o le onychomycosis i le maʻisuka e tatau ona amata i puipuiga masani:

    • Mataʻituina lelei lou toto toto.
    • Filifili ni seevae mafanafana ma ia e alu soo i totonu. O lenei mea o le a toe faʻafoʻiina ai le toto masani i vae.
    • Fufulu ou vae i aso uma i le vai mafanafana ma le fasimoli.
    • Afai e oso mai i luga vae ma gao, ia vave togafitia i latou i se antiseptic ma le prophylactic antifungal. (Mo se faʻataʻitaʻiga, sulu "Mikostop").
    • Taumafai e aua le sola o ou vae ae le o le faʻaosoosoina o le vevela tele. O seevae e faia mai mea masani, sooga ma tights e faia mai ie masani e fesoasoani ai ia te oe.

    Launched onychomycosis ma le maʻisuka faafomai mo togafitiga mo se taimi umi lava, ae o loʻo i ai se isi mea matautia. O manuʻa, vavae ma vailaʻau faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi e faigofie ona afaina ma mafai ona oʻo atu ai i isi faʻamaʻi pipisi. E aofia ai le vae o le maʻisuka.

    O le mea lea, i se faailoga laʻititi o le fulufulu, e tatau ona e alu i se tagata faʻataʻitaʻi. I le amataga, o le faamaʻi e mafai ona faamaloloina i ni nai masina ma fualaau oona ma togafitiga faʻalautele.

    Namu fasipolo ma afaina mo le maʻisuka e togafitia e se fomaʻi

    O le maʻisuka e sili atu nai lo isi tagata e faigofie i faʻamaʻi paʻu ona o lo latou faʻavaivaia o le puipuiga o le toto ma le toto vaivai.

    O faamai pipisi, edema, vevela ma le suamalie o le paʻu ma le maʻisuka ua manatu o se tasi lea o faailoga o lenei maʻi.

    I le maʻisuka, e masani ona tupu mea nei:

  • Pale i le mata.
  • Laʻau ma furunculosis.
  • Faʻafuina o fulufulu lauulu - folliculitis.
  • Carbuncle.
  • Faʻamau pipili.

    O siama faʻamaʻi pipisi e tupu i le maʻisuka pe a ulu atu le staphylococcal ma isi faʻamaʻi i totonu o latou tino.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona aliali mai paʻu ona o le gaʻoina o Staphylococcus aureus e ala i manua ma le paʻu. O le foliga o le afifi o se pimple-pustule tele ma le suppuration samasama i le ogatotonu.

    O le Furunculosis e taua o le vevela o paʻu i se tasi itu o le paʻu. O le gasegase o lenei faʻamaʻi e le mautonu ma gasegase.

    O le tele lava o taimi, o le furunculosis e tupu i na nofoaga e faateleina ai le vevela pe i ai pea feeseeseaiga faifai pea (ua, ufiufi, afu, foliga).

    O se mafuaaga taatele e mafua ai le vevela i le maʻisuka o le fefete e pei o le fefete-candy white (Candida albicans) Falemaʻi o le Candida faʻaalia e pei o se vevela vevela, laʻau, mūmū, ma le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka.

    O le anufe e afaina ai vaega o le paʻu pe a susu ma mafanafana:

  • Tautinoga tautala ma tulimanu o laugutu.
  • I lalo o le susu.
  • I le va o tamatamailima, latalata i fao
  • I totonu o le pito i lalo ma le paʻu
  • I totonu o le vaʻaiga vavalalata o fafine ma fafine.
  • I le vaevaega o vae o le maʻisuka, e mafai ona aliali mai se faʻamaʻi maʻi e taʻua o le vae o le tagata taʻavale. O lona uiga e le lanu le lanu i tafatafa o le vae ma le va o tamatamailima. I nofoaga o le paʻu, o le manogi ma le susunuina o lagona e mafai ona matauina.

    E faigofie ona iloa le afu fao i le maʻisuka - o fao e avea ma samasama, o le peleni e sili atu ona mamafa ma amata ai ona faʻasili.

    O le togafitiga mo siama i le maʻisuka e tatau ona i ai se seti o fuataga ma ia faia i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist. O le metotia o togafitiga e faalagolago i le ogaoga o le maʻi vevela ma le faʻalavelaveina o le maʻi.

    O togafitiga manuia e faʻavae i luga o le tauia o le maʻisuka ma le ausiaina o le tino o le maʻi gasegase.

    Faʻaaoga vailaʻau, antimicrobials ma sulfa vailaʻau. Faʻatasi ai ma le furunculosis faifaipea, o le faʻamalosia o le puipuiga malu e manaʻomia.

    O le paʻu o le liona o loʻo faʻamaʻiina i se vaifofo, o le lauulu i lenei nofoaga e vavae ese (e le mafai ona e seleina). E maua mai lauulu mai le ogatotonu o le faʻapipiʻi, e faʻaaogaina ai le omonyoli o luga o luga. I le faʻamalologa o le aloese, e le manaʻomia ona togafitia le pruritus i le maʻisuka.

    O togafitiga faʻapitoa i le maʻisuka e fesoasoani e taofi le faagasologa o le suppuration ma le mumū.

    Afai e na o le tasi le mea e afaina, o le togafitiga o togafitiga e lelei. O faʻailoga i luga o foliga, o le gasegase o le fulufulu, o le gasegase i luga o matua, o faʻafitauli i le tino o le sepsis ma le faʻapupulaina o le tino ma le vaivai o le tino e sili atu le faigata ona faʻaumatia.

    I tulaga maualuluga, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga. O le taotoga taimi e fesoasoani e aloese ai mai faʻalavelave faʻalavelave o le supupration.

    Ole togafitiga talafeagai ole sosolo i le maʻisuka e manaʻomia ai se auala manino. E le gata i lea, o se taunuuga lelei e le faʻamaonia i taimi uma, aemaise lava pe a faʻapouliuli le fao ma toe faʻaleleia lona fausaga e le mafai.

    O le tele o le maʻisuka e liliu atu i fomai i le tulaga alualu i luma o le onychomycosis ona o le mea moni e faaitiitia le lagona o latou vae.

    O le filifiliga a sooupu i le falemaʻi tele o mea manogi, gel, ma kulimi. O le faʻaaogaina o nei fualaau faʻatau e tatau ona 2-3 vaiaso seʻia oʻo ina mou atu atoa faailoga o le galo.

    O se meafaigaluega faʻaonaponei mo le togafitia o le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka ma le faʻaaogaina o faailo o sisi vae Lamisil gel. O lona gaioiga elemene aoga e vave ona gauai i le paʻu ma mafua ai le maliu o se maʻi pipisi. E manaʻomia e le fualaau faasaina faʻaaoga tasi.

    Paga o le gasegase ma fungal i le maʻisuka

    O maʻi suka e feagai ma faʻafitauli paʻu na afua mai i le maʻi. E masani lava o faʻafitauli paʻu o le faailoga muamua lea o le maʻisuka. O le mea e lelei ai, o le tele o faʻamaʻi ma sigi e faigofie ona togafitia.

    O le maʻisuka e mafai ona aʻafia ai soo se totoga o le tino o le tagata, e aofia ai le paʻu. E masani lava, o faʻafitauli o le paʻu e faʻaalia ai e maua e se tagata le maʻisuka. O faʻamaʻi pipisi o le paʻu e faigofie ona togafitiga i le amataga o le atinaʻe.

    Ioe, e mafai ona tupu ni faʻafitauli paʻu i totonu o soʻo se tagata, ae o tagata e maua i le maʻisuka o le a sili atu ona afaina i siama ma fomaʻi.

    Inisua pipisi i le maʻisuka

    O siama pipisi e mafua ona o faʻamaʻi pipisi o staphylococcal.

    I tagata e mamaʻi maʻisuka, O le tele o taimi, o faʻamaʻi pipisi e pei o le:

  • Barley (mumu o le gland cartilage gland)
  • Laʻau
  • Folliculitis (mumu o le lauulu lauulu)
  • Carbuncle (faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma mea faʻapipiʻi)
  • Faʻamaʻi pipisi i fao

    BarleyFaailoga mumu, fulafula, tiga, lagona i mata. E le gata i lea, o nei faʻamaoniga e o mai faatasi ma se vaʻai itiiti o le vaʻai, loimata o mata, se lagona e iai se mea ua i totonu o le mata.

    O le maʻisuka e aʻafia ai le setete o le masimmu, ma faʻaitiitia ai le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi, o le mea lea o le karite e masani ona tupu i le maʻisuka.

    Auala e aloese ai: Afai e te mataʻituina lou ola maloloina aʻo e tausia le maualuga o le hemoglobin glycosylated i lalo ifo o le mafai, ona faʻaititia le faʻafitauli o le maʻi. E taua le matauina o le tumama o le tagata lava ia: fufulu fufulu ou lima i taimi uma, aua le fufulu ou mata.

    Laʻau. Paʻu o le paʻu na mafua mai i le siama Staphylococcus aureus, lea e ulu atu i le tino o le maʻisuka e ala i soʻo se faʻaleagaina o le paʻu. O le faʻafefete e pei o se pimple-pustule, na o le samasama i le ogatotonu.

    O le maʻisuka e faigofie ona maua i le maʻi ona o se faʻafitauli faʻavaivaia. O le mea lea, e taua tele le puipuia o le faʻaalia mai o faʻala.

    Auala e aloese ai: E tatau ona e mataʻituina le maualuga o le toto suka. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o suka, o se tagata e sili atu ona faigofie i le maʻi.

    E taua le tausia o lou paʻu ma lavalava mama. E masani ona pipiʻi le bacteria i le paʻu, o lea e manaʻomia ai ona fufulu ese i taimi uma faʻatasi ma paopao antibacterial.

    Afai uila faia, ona e manaʻomia lea e faʻaopoopoina fuataga saogalemu: faʻaofuina ni lavalava mama, faʻaaoga se solo ma moe.

    Fufuluina lau laufaʻi ma se solo taele e taofi ai le salalau o siama.

    Saienitisi saienitisi mai le Iunaite Setete ua latou atiae se suega o le kenera e iloa ai le mafuaaga moni o faamai pipisi o le tino.

    E masani lava, o le siama e mafua ai le maʻi o le maʻisuka o loʻo i totonu o le isu, o lea aua le togi lou isu e puipuia ai siama mai le salalau atu i ou tamatamailima.

    Afai e maua se manua poʻo se manua matala, e tatau ona togafitia se suauu e aofia ai vailaau faʻasaina e puipuia ai le salalau.

    Folliculitis. O lauulu taitasi i luga o le tino o le tagata e tupu mai i se tamai taga e taʻua o se folliki. Afai e tupu se siama i le lauulu, folliculitis e atiina ae.

    Faailoga O pulu mumu, e tofu ma le lauulu i le ogatotonu. O pimples e mafai ona i ai le tulei, o.

    Carbuncle. Se fulufulu vevela, tiga, mūmū mūmū o pulu ninii i lalo o le paʻu e fesoʻotaʻi.

    O faʻamaʻi pipisi o le Staphylococcal na faʻaaogaina e avea ma lamatiaga tau soifua, aemaise lava mo le maʻisuka. I aso nei, faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi ma le faʻaleleia o togafitiga o le suka toto, e seasea lava maliu.

    Fungal infections i le maʻisuka

    O le mea sili ona taatele o le gasegase o fungal infections i le maʻisuka o le candida paʻepaʻe.

    O maʻi pipisi e foliga mai i luga o le paʻu i le foliga o le vevela, susu vevela, lanu mumu, o loʻo siʻosiʻo e tamai paʻu ma le paʻu. Fungal infections "alofa" e aliali mai i na vaega o le paʻu o loʻo mafanafana ai ma susu:

  • i le gutu
  • i lalo o le fatafata (i tamaitai po o alii sili)
  • faataamilo fao
  • i le va o tamatamai lima ma tamatamai vae
  • i tulimanu o le gutu
  • i totonu o le vevela ma le vevela
  • i totonu o le va i tamaitai
  • i luga o genes i alii

    O isi faʻamaʻi pipisi e aofia ai

    Faʻamau faʻaleagaina o vae (tagata taʻavale), o loʻo aliali i luga o vae. E foliga mai i le foliga o le paʻu le lanu o le paʻu, masani lava i le va o tamatamai vae. O le taamilosaga o le mea e mafai ai, e mafai foi ona aliali mai se lagona mu.

    Igoa epidermophytosis, poʻo le inguinal dermatomycosis e faʻaalia i le foliga o se vevela mumu i totonu o le malo poʻo le paranaal.

    Body Ringworm poʻo le dermatophytosis o le tino, e faʻaalia o ia lava i foliga o lanu mumu sesega o loʻo siosiomia e foliga paʻu e foliga mai e le o atoatoa.

    Namu fasipolo. O le gaosi mafuaʻaga o le onychomycosis (namu fao) o se fasipolo dermatophyte parasitic. I lalo o le faatosinaga a lenei fulu, o foliga vaaia ma le fausaga o le fao e sui: o le fao e leai ni lanu, e mataʻituina le fao. E faapena foi tui fao faatasi ai ma le faanunununu, faanunununu, fao e feololo. O lenei ituaiga o galo e mafai ona salalau atu i isi itu o le paʻu.

    Togitogi leu mo le maʻisuka

    O le toʻatele o tagata e iloa o le maʻisuka na faʻalavelaveina le soifua masani o se tagata maʻi, ma mafua ai isi maʻi faʻamaʻi. O se tasi o faʻatelega masani o aʻafiaga o le maʻisuka o le faʻaleagaina lea o tootolo. O lea faʻamaʻi ua lauiloa i vailaau e pei o le onychomycosis, lea e sili atu ona faigofie i le maʻisuka nai lo tagata soifua maloloina.

    Aisea e aafia ai fao i le maʻisuka?

    O le tele o taimi, o fagu ua faʻaleagaina i le maʻisuka, lea e mafua ona o le le lelei o le toto i le pito i lalo. Mo isi tagata e le o le maʻisuka, o lenei faagasologa e le o se faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, aua o le tele lava o tulaga e faigofie lava ona mafai. I le maʻisuka, o le microbes lea na mafua ai le faʻatupuina o le ogo e mafai vave ona salalau i luga o le tulaga atoa o le vae, ma faʻaleagaina ai masini mūmū.

    E le faigata tele ona iloa le malie i luga o fao: e avea i latou ma lanu samasama-e lanu enaena pe onu uliuli foi, ma o le peleni ua matua tele lava ma ua amata ona e finau. I ia tulaga, e te manaʻomia se togafitiga atoatoa, lea e le mafai i taimi uma ona maua se lelei lelei. E moni lava lenei mea pe a uma ona liu le fao, aua e le mafai ona toe faʻaleleia lona fausaga masani.

    O le maʻisuka e masani lava ona liliu atu i tagata tomai faapitoa ua leva ona i ai i le taimi mulimuli o le onychomycosis, talu ai o lo latou lagona o le pito i lalo ua matua faaitiitia. I lenei tulaga, faatasi ai ma le afu o le maʻi, o le kulūkose ua faʻamalolo, lea e maua ai tulaga lelei mo le tupu aʻe o le lau.

    O le tele o le ipu i totonu o le tino

    O le isi faʻamatalaga o faʻafitauli faigata o le maʻisuka ua avea o se tui tele i totonu o ni mea mama. E tupu foi lenei mea ona o le le lava o le toto i le pito i lalo. O fao e amata malie ona ulu i le paʻu pe a fai ni seevae le lelei, ma o sea faagasologa e faʻaalia e pei o le mumu ma le fulafula o tamatamailima.

    A faʻapea o le a tuʻuina atu se faʻafitauli i se avanoa, e le i tupu togafitiga faafomaʻi, e le o toe mamao ae oʻo atu i le fao o le tui o le a taʻitaʻia ai i le suppuration ma le faʻamaʻiina e le gata o tamatamailima, ae o le vae atoa. I lenei tulaga, e oʻo lava i faiga faʻavae e pei o le aveeseina o le ipu poo le lima o loʻo aʻafia e mafai ona talafeagai, mafua ai le fausia o le soʻo o le "maʻisuka vae".

    Faoʻo fao

    O vaʻa i le maʻisuka e sili atu ona pala, o lea o le afaina i lalo o le fao e masani lava ona aliali mai. O le mafuaʻaga o le malosi malosi o le fao i luga o lona lava moega, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o ni seevae malulu.

    I tagata e leai se maʻisuka, o lenei tulaga e sili atu ona taatele, o le mea lea, e faaopoopo atu i le faʻaumatia o vaʻa laiti, o loʻo faʻalavelaveina ai foi le nerve endings. O le maʻisuka e masani ona le lagona o latou vae ma faamanualia i latou.

    Aʻo leʻi faia ni seevae, e tatau ona e tilotilo lelei ia i latou. E tatau i se tagata ona mautinoa o le a le mausali seevae, ma o le a le aumaia ai le le mautonu. E le fautuaina e faʻalagolago lava i ou lagona, ona o le lagona o le vae e le lava.

    Pe a amata ona foliga mai le fao e foliga tiga, e seasea lava ona gauai atu i ai se tagata. Afai e te le amanaiaina se fao ua pogisa, o le a faateleina le afaina, o le a oʻo i ai le siama ma o le a amata ona pala le tamailima.

    O le mea lea, o se maʻi maʻi suka e mafai ona atinaʻe i tagata matutua ma tamaiti. E tatau ona faʻaeteete faapitoa pe a filifilia ni seevae fou. O le maualuga i tamatamailima e tatau ona pulea, e le tatau ona sili atu i le mafiafia o le tootoo tele.

    O fao mo le maʻisuka, o ata o loʻo tuʻuina atu, e mafai ona suia o latou lanu e faʻalagolago i uiga o togafitiga.

    Faailoga o le maʻi

    Afai e maua i luga o le microporesis, fualaau, ma le puipuiga o le tino e le faʻasaʻoina ai ni siama patino e faasaga i ai, e amata ona tupu le maʻi. Ona maua mai ai lea o le suka - o se meaʻai faʻapipiʻi saunia. O seevae e maua ai tulaga lelei i le tulaga o le vevela lelei ma le vevela, ma o le gase pathogenic faʻapupula malosi, o le faʻamaʻiina o se maʻi e taʻua o le afu fao.

    O le va i le va o tamatamaivae e faʻafeiloaʻi i le mumu, faʻavave o foliga, sosogi ma le susunuina. O le fagu fagu "e alu i se galu", amata le amio, o le fao e alu i luga ae o le moega, o ona lanu suiga. Afai ua misi le taimi ma ua le amataina le togafitiga i se taimi tatau, o le fao e aveeseina, paʻu ma pau.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    O le a le lamatiaga o lenei maʻi?

    O le laʻau faʻafefeteina e faʻaleagaina ai le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o faʻalavelave ogaoga.

    E tatau ona vave togafitia togafiti nail. I le gasologa o taimi, e salalau le manoa mai le paʻu o le fao ua faaleagaina i le mea o loʻo siomia ai. O le le lava togafitiga talafeagai e togafitia ai togafitiga, faʻaleagaina ai toto, ponaivi, sooga ma paʻu o le vae. O lenei faʻalavelave ua taʻua o le maʻi suka o le maʻi suka. O le mafuaaga autu o le vaevaeina o vae i le maʻisuka.

    E taua tele, i se faailoga itiiti o se maʻi afaina (soli o le fao plao), saili le fesoasoani a se tagata faʻatau, ae le o le mafaufau.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Nail fungus togafitiga

    O togafitiga o fualaau o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e iai na faʻagata: e matua faasaina le tagofia o fualaau e aunoa ma le feutagai muamua ma lau fomaʻi. E afua ona o le maʻi o le endocrine e mafua mai i le maʻisuka, o le i ai o le tele o faʻailoga. O le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina fualaau faʻamalo, faʻamaopoopo ma vailaʻau ua uma ona faʻamaonia mo se tagata maʻi faapitoa.

    O le aoga o togafitiga e faalagolago i le maualuga o le suka o le toto.

    O togafitiga faʻatoʻa togafitiga i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e faʻatasi i le taimi e tasi ma se faʻaitiitia o le suka toto i tulaga lelei. Togafitiga o le tino o le maʻi e tupu i le faʻaaogaina o vailaau faʻaleleia e faʻavae i le fluconazole (Diflucan, Flucostat) poʻo luga o le griseofulvin (Griseofulvin Forte) i se vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi. I le avea ai ma tulafono, faʻatasi ai ma le maʻisuka, o togafitiga e umi se taimi (e oo atu i le tausaga). Ina ia puipuia le toe foʻi mai o le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le mea moni o loʻo faʻafouina le apa fao i totonu o le 3 masina, o le tele o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina o le a avea ma le 1 i le masina. O le faʻaaogaina o kulimi faʻamatalaga ma mea manogi: "Clotrimazole", "Candide", ma isi mea o loʻo faʻaalia o se togafitiga faʻapitoa o fualaau faasaina.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Fautuaga faʻasao

    O fua e puipuia ai faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻaititia i nisi poloka:

    O faʻamaʻi masani o lo tatou taimi o faʻamaʻi o fao o vae, lima, lauulu ma le paʻu. E matua faigata lava ona togafitia togafitiga faʻaleagaina ma o le a tele ni tausaga e ave ai togafitiga.

    O le anufe e mafua ai le leaga atoatoa o le apa fao, faʻaumatia ma sui ai le paʻu. O lenei faʻamaʻi e aʻafia ai le fao ma le paʻu, ae faʻalavelaveina ai foi le galue masani o toetoe lava o totoga uma ma faʻaitiitia le puipuiga.

    E tusa ai ma le au dermatologists, o le tele lava o tagata e liliu pe a amata faafitauli ma le faʻaaliga. Ona o lona fausaga ma le vaega tele, o le fao o le lapoa lapoa ua osofaia e meaola ninii, o se siosiomaga talafeagai mo le faʻaleleia o le sosolo e atiina ae i lalo. Talu ai ona o le tele o namu gataʻaga ma capillaries i lalo o se fao tele, o tiga ma le le mautonu e mafua mai i le liona. O le faʻatusatusaina o seevae le lelei e mafai foi ona fesoasoani i lenei mea.

    Faʻaiʻuga o le faʻaalia o le gaʻo

    E le gata o le fao, ae o paʻu foi o se tagata maʻi e mafai ona lamatia ma mafaufauina e aʻafia i totonu o aiga ma nofoaga faitele (vaituloto, baths). O le manogi e na o le faʻaleleia o se siosiomaga mālūlū ma mafanafana, o lea i lalo o le susu susu e vave ona atiaʻe ma e faigofie ona pikiina. E pa'ū i luga o vae, ona salalau lea i lalo i lalo o le ata. Afai ei ai se mea na tupu i le tagata, o le a faʻavaivaia lona puipuiga, ona mafai ai lea ona tatou manatu o le a avea o ia ma taʻavale autu o le afu ma o le a avea ma puna o faʻamaʻi mo tagata uma.

    O le togi e afaina i le anufe ona o se faʻalavelave faʻaleagaina o le vae poʻo le paʻu, o le mea e mafua ai ona aʻafia e ala i suauu, tafe ma mea masani. O faʻafitauli uma o le paʻu e masani ona tupu i tamatamaivae ma vae pe'ā fai ni seevae mausali. E le gata i lea, afai e afaina tele le afu o se tagata, o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi - maʻi suka, varicose veins, o le tele o faʻamaʻi pipisi e faʻaleleia i le tele o taimi ma o le a avea ma faʻafitauli e faʻamalolo ai le alo.

    O faailoga o le Peraimeri e amata i se lagona mumū itiiti i luga o tamatamailima ma le va o latou, o le sosolo o vae ma le paʻu o le paʻu. Faatasi ai ma le malosi o le faʻaleagaina o se maʻi pipisi i lalo o fao, o se gaioiga e amata ai le faʻapogisaina o le faofolafolafola, e avea ma mea eleelea, faʻafefete, amata ona pala ma pala.

    O nisi taimi e pogisa ai le faʻailoga e le tupu, latou te tumau samasama i fasi paʻu paʻepaʻe ma mea lanu. I lenei tulaga, suiga o le tino ua amata, e mafua ai i faamaʻi o isi totoga.

    O se faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻailoga e mafai ona faʻamalo ma faʻapogisaina ai le fao fao. O le fao e amata ona faasolosolo malie le faasolosolo faasolosolo malie, pipiʻi ma tipi i totonu o le paʻu, ma le le gaoia ma le togafitiga, e mafai ona auai se maʻi lona lua. O le iʻuga, o le edema, suppuration, ma tagata mamai e maua i le maʻisuka e oo atu i maʻi papaʻa ma gangrene.

    Ma faʻafefea ona togafitia se faʻailoga pe afai ua uma ona liu?

    Afai o le fao uliuli ua tupu i lalo o le paʻu, o le togafitiga e tasi o le taotoga lea, pe a uma ona ave atoa le apa fao.

    O le faʻaalia o le fao o tamatamaivae matua e faʻalagolago i le ituaiga o gaʻo aafia. O le mea lea, aiseā ua pogisa ai le fao fagu ma ave i luga o se uaua leaga uliuli? Le lanu uliuli e tulaʻi mai ona o le ituaiga meaola, o le fefete e maua ai se lanu samasama, ma o le dermatophytic e faʻapogisaina ai faʻamaʻi ma avanoa i le ogatotonu.

    O le manuia o togafitiga e faalagolago i le talosaga a le tagata maʻi i le fomaʻi i se amataga vave o le atinaʻe ma le auala sao i le filifiliga o vailaʻau. I le amataga o le faʻamaʻi, a leai e leai se faʻapouliuli faʻapitoa o le fao, e mafai ona faʻaaogaina sooupu i le lotoifale - vaifofo, mea inu, faʻaleleia ma mea faʻafiafia. I ni faʻalavelave matuia o faʻamaʻi pipisi, pe a faʻapouliuligia pe faʻapouliuli, o meaʻai e iai le aʻafiaga o le antimycotic ma faʻasolosolo faʻasalaga ua uma ona faʻatonuina. Faʻatagaina le faʻaaogaina o vitamini e faʻaleleia ai le faʻamaʻi, faʻaopoopoga o meaʻai, immunostimulants.

    Faʻaaliga ma puipuiga

    O le a faigata ona togafitia fao, ae mafai pea. I aso ua mavae, ina ua uma le togafitiga faaumiumi ma laulau, na faaleagaina ai le ate ma fatuga, lea e toso uma ai le vevela o fualaau faasaina. I le taimi nei, e faʻaaoga le laser e togafitia ai tui ma vae, o le fomaʻi mo lenei auala e 90% togafitiga. Afai e paʻu le faʻailoga - o le mea muamua lea e faʻamalosia ai se tasi e filifili togafitiga symptomatic mo maʻi faʻatasi.

    E taua tele le tausisia o le tumama o le tagata lava ia i le fale ma i nofoaga faitele, ia na o seevae taitoatasi e 'ai, ia' ai saʻo, maua ni seevae lelei e faia i mea e manava ai. Aua lava nei e taofiofi ou fao, taʻe ma togafiti fatu, meaʻai i le taimi e puipuia ai le aʻafia o siama. A maeʻa togafitiga faʻamalosi, faʻaaoga fofo faʻafitauli faʻafomaʻi mo faamoemoega faʻasolosolo e faasaga i faʻamaʻi pipisi. O le tausisia o nei mea uma, o le a sili atu ona faigofie ma sili atu le vave e fofoina ai se siama afaina i le taimi muamua.
    27 6

    Faasoa i luga o fesoʻotaʻiga lautele

    O le a se mea e foliga i ai le silotilo toso. Le mea e togafitia

    O le togitogi o le galo o se maʻi pipisi. O lona igoa faafomaʻi o le onychomycosis o vae.

    O faʻataʻitaʻiga e faʻaleagaina ai le lelei o le olaga o le maʻi, mafua ai le masalosalo, faʻalavelave ma le fefe i le aʻafiaina o ē pele. E tolu ituaiga o meaʻai e mafua ai mycosis - anthropophilic, zoo anthropophilic ma le fefete-e pei o le fatu o le genus Candida.

    O le mea lea, o le faʻamaʻi e tupu ona o le vavalalata fesoʻotaʻiga ma le faufale, pe o se tagata poʻo se meaola.

    Mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi

    O gasegase pathogenic o loʻo ola i soʻo se mea i totonu o le siosiomaga, peitaʻi, o lo latou faʻafouina i le tino o le tagata e na o tulaga lelei lava e maua ai. O i latou mo vailaʻau e mago i potu, tulaga le mama, le siosiomaga alkaline o le paʻu, o le faʻaaogaina masani o mea e faaaoga ai le taele ma le faʻaofuina o slippers, totini, tights, tui i mea e leai ni siama.

    O se ala tuusaʻo o le faʻamaʻi o vae i se malie e aofia ai le faʻanofoina i vae o se tagata mai le palapala, mai laau toto, ma i le taimi o fesoʻotaiga ma se tagata maʻi poʻo se meaola. Latou te fai mai e uiga i se auala le tuusaʻo o faʻamaʻi pipisi i le onychomycosis pe afai o se tagata maʻi fou e faʻaaogaina mea a le isi tagata maʻi, poʻo le tago i luga o se mea malie i le faagasologa o le tausia o le manu.

    O le aʻafiaga i le faʻamaʻiina o togenegi ma le anufe ua faʻateleina mo le tele o mafuaʻaga:

    • Tuai.
    • Telefoni sili atu.
    • Faʻaofuina seevae seevae.
    • Faʻaleagaina le puipuiga.
    • Faʻafitauli faʻapitoa.
    • Faʻagasolo i lalo faiga faʻasolosolo.
    • Manua faʻamaʻi o fao.
    • Faʻaleagaina o faaletonu o vae.
    • Faʻaaliga faʻapitoa o vae.
    • Le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia.
    • Faʻalavelaveina o le popole ma le faʻasalaga.
    • Maʻi faʻamaʻi o le masaniga masani.
    • Le toto le lelei i le pito i lalo.
    • Asiasiga faifaipea i nofoaga faitele ma le maualuga maualuga (sauna, bath, pool).
    • Suiga i le tuufaatasiga o le afu. Mo le mafuaʻaga lenei, o candida fungi e maua ai faʻamaʻi mea totino ma liliu mai tagata e le afaina o le epidermis i totonu o se meaola leaga.

    O mea taua e mafai ona faafaigofie ai le sosolo o le filo i totonu o le paʻu o le tagata. O le parasi e tupu mai i le mycelium ma ua aʻaʻa i totonu o le tino i le tino. I le leai o togafitiga, o le galo e matua atiaʻe ai ma faasolosolo malie ona faʻaleagaina fao, ausia le faʻaumatia atoa.

    Onychomycosis o vae: ata o le falemaʻi

    O lea e le faʻafememeaʻi uma e le manoa le matagofie o fao, e tatau ona e iloa lelei le auala e foliga mai ai.

    O le faailoga muamua o le onychomycosis o se suiga laitiiti i le paolo o fao. Nai lo le pipiʻi lanu piniki, o le tagata maʻi e faʻapouliuli, faʻalanu samasama ma matte. O le tele lava o taimi, e afaina ai le alofilima, ae e le o se mea e masani ai i le faatinoga pe a faaleagaina uma tamatamailima i pito pito i lalo o le tagata maʻi e le onychomycosis.

    O le uluaʻi laʻasaga o le togitogi vavae o loʻo manino ona faʻaalia i le ata oi lalo.

    Mo le togafitiga o le silo, o loʻo faʻaaoga lelei e le au faitau Tinedol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    I totonu o le mafiafia o papatusi, o le samasama lanu samasama eseese eseese e mafai ona vaaia, ma le siamaina o le moega vaivai (hyperkeratosis) e matauina. O le fao e faʻamalosi pea lava pea, e malepelepe, e gaʻo. O le pa'ū o vaega e avea ma puna o faʻamaʻi mo tagata soifua maloloina. E ui lava i le faʻaumatiaga, o le fausaga o le fao e matua faʻafefe. O se misa po o se faʻailoga i le peʻa o foliga o loʻo faia i le va o tamatamailima. I lenei itu ma i le taimi atoa o le vae, e tupu ai le vevela.

    O le tino e foliga mai o se manogi le lelei mo le mafuaʻaga e iloa ai le avanoa i le va o le fao ma le moega, pisia i paʻu paʻu, otaota ma otaota lafoai. Faʻasagaga tuʻuina atu le ipu e le gata i le samasama, ae e lanu foi, enaena, enaena, ma e oʻo lava ile lanu meamata.

    O le a le ituaiga o onychomycosis e maua, o fomaʻi e fuafuaina, taulai atu i suiga patino.Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamaoniga o le togitogi masani o tootolo o ni mea ma ni pipisi. O le ipu e liua samasama, ae o loʻo tumau pea i se sela maloloina ma le mafiafia masani.

    O le onychomycosis Hypertrophic o loʻo faʻaalia i le tele o faʻailoga:

    1. Suia le paolo.
    2. Le faʻamalosia ma le faʻaleagaina o le ipu.
    3. Faʻafanoga o le fao i tafatafa o pito, mafua ai le tiga pe a savali ma ofuina le vavae seevae.

    Afai e atiina ae le manoa e tusa ai ma le ituaiga o meaola, e foliga mai o le focus o se fulufulu enaena-enaena e foliga mai i luga o le tootolo. Faʻafetai i lo latou i ai, o tagata tomai faapitoa latou te fuafua lelei le itu o osofaiga a le parasaite. E le pei o isi ituaiga, faatasi ai ma le atchophic onychomycosis, o le fao e le mafiafia, ae e faasolosolo malie. I nofoaga ua afaina, o le vavaeina o le fao poʻo lona teenaina e manino lava ona iloa. I tulaga sili atu, o le ipu na 'aina e le anufe e leʻo uma lava.

    O vaega o le faʻasinomaga o le mycelium e mafai ona faʻavasega le faʻamaʻi i se isi auala:

    • O le faʻalavelave faʻamaʻi o le onychomycosis o le faaleagaina lea o fao i le itu taumatau.
    • Mataʻutia - o loʻo aʻafia le maualuga o le ipu.
    • Proximal - liona o le uila pito i luga.
    • Lateral - papatusi ua faaleagaina i luga o luga o luga.
    • Aofaiga - o le fao ua ufitia atoa e le anufe.

    Faʻamatalaga o le onychomycosis o vae

    Afai e masalomia le nchomycosis o vae, e tatau i se tagata ona faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi ma saili po o fea fomaʻi e togafitia le afu. O se dermatologist poʻo se fomaʻi suʻesuʻe e suʻesuʻe i le siakiina ma togafitiga o le onychomycosis.

    Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega, e tuʻuina atu e le fomaʻi i le tagata maʻi se faʻamatalaga mo suʻega:

    • Microscopy O le fufulu ese mai le fagu fagu, o le fale tekinolosi e togafitia se mea faapitoa e faʻaumatia le keratin. I lenei pepa, o le mea e faigofie ona suʻesuʻe i lalo ole microscope. O le le lelei o le suʻesuʻeina ole microscopic o le le mafaia lea ona fuafua le ituaiga o galo. Ae ui i lea, o le auiliiliga o tali ua uma ona avea ma faavae mo le tofiaina o vailaau o le spectrum spectrum spectrum.
    • Suesuega faaleaganuu. I totonu o suʻesuʻega, e tuʻuina mea i totonu o se meaʻai totoʻa Saburo - totoina mo le faʻavaveina o le atinaʻe. O le gaosi mafuaʻaga e iloagofie e le lanu, fua o le tuputupu ae ma foliga o malo o le parasaite. O le metotia e faʻaalia ai foi le lagona o aʻafiaga i vailaʻau. Ae o le tagata gasegase na te mauaina iuga o le auiliiliga na o le 3 i le 5 aso pe a maeʻa.
    • DNA diagnostics. O le suʻesuʻeina o siama DNA o se maʻi faʻaleagaga e tupu i le suʻesuʻeina o le tatuina o se fao e aafia i dermatophytes poʻo fualaau fatu. O le metotia e le faʻamautuina ai siama elemene. O taunuʻuga o le auiliiliga e tuʻuina atu i le tagata maʻi ile 1 i le 2 aso. O le le lelei o le DNA suʻesuʻega o le onychomycosis o vae maualuga, ona o le manaʻomia o meafaigaluega faʻapitoa.

    O faʻamaoniga o fafo o le anufe e le o faʻamaoni, na o latou faʻaalia ai le leaga i fao. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e manino lava pe a maeʻa suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga. Ina ia fautuaina le togafitiga talafeagai, o le onychomycosis o vae e ese mai le lichen planus, tui le psoriasis, keratoderma ma isi maʻi e mafua ai le le lelei o fao.

    O le suʻesuʻega masani o le afu fao e faʻapupula vave ai togafitiga o togafitiga ma faʻaititia ai le lamatiaga o faʻafitauli. O aʻafiaga o le onychomycosis o vae e mafai ona avea ma tulaga e pei o le eczema mycotic, maʻi o le paʻu ma totoga, aspergillosis.

    E faapefea ona suia fao i le maʻisuka

    O le namu o tootolo ma le maʻisuka po o le faapogisaina o papatusi e tupu pe a solia le amiosaʻo o le tino i se isi faʻaopoopoga o le vaega o le localization o le faʻamaʻi ma faʻaleagaina vaega o paʻu o loʻo i lalo o fao pepa o tamatamailima. O manatu o le Dermatologists o le mafuaaga autu o le alichomycosis o le solia o le toto masani i pito i lalo.

    O tulaga lelei mo le atinaʻe o faʻamaʻi ua faia e:

    • o le i ai o vavave, mea manogi ma isi mea faaleagaina i le faamaoni o le paʻu o le vae,
    • veinsose veinsose,
    • soona inu tele o vae,
    • foliga o le faatulagaga faanatura o vae,
    • solia o le toto i le pito i lalo,
    • togafitiga o gaʻo o le endocrine ma le tino o le maʻi,
    • gasegase o le tino
    • maua manuaga ma le le atoatoa i vae o tagata maʻi,
    • le mautonu o le vascular system,
    • laei seevae ma le le lelei,
    • solia tulafono o le soifua maloloina o le tagata maʻi.

    O se uiga e iloagofie ai le malosi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i tagata mamaʻi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gasegase o le endocrine o le maualuga maualuga o le alualu i luma o le maʻi, lea e faʻamaonia faapitoa mo maʻi ma manuʻa i luga o vae.

    O tulaga lelei mo le atinaʻe o faʻamaʻi ua faia e:

    • o le i ai o vavave, mea manogi ma isi mea faaleagaina i le faamaoni o le paʻu o le vae,
    • veinsose veinsose,
    • soona inu tele o vae,
    • foliga o le faatulagaga faanatura o vae,
    • solia o le toto i le pito i lalo,
    • togafitiga o gaʻo o le endocrine ma le tino o le maʻi,
    • gasegase o le tino
    • maua manuaga ma le le atoatoa i vae o tagata maʻi,
    • le mautonu o le vascular system,
    • laei seevae ma le le lelei,
    • solia tulafono o le soifua maloloina o le tagata maʻi.

    O se uiga e iloagofie ai le malosi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i tagata mamaʻi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gasegase o le endocrine o le maualuga maualuga o le alualu i luma o le maʻi, lea e faʻamaonia faapitoa mo maʻi ma manuʻa i luga o vae.

    Filifiliga sese o se taʻiala tau togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave i foliga o le soʻo ua taʻua o le maʻisuka vaevaega, lea e lamatia ai le vavaeeseina o pito i lalo.

    Faʻasoifua mai vailaʻau faʻaleagaina

    Mo nisi tagata gasegase, o isi metotia o le togafitia o le togi leʻo e foliga mai e taugata. Ma e saʻo lenei mea, talu ai o le tele o mea aoga mo le faia o vailaʻau i ou lava lima o loʻo i le fale.

    Ae peitai, e taua le malamalama iinei, i mataupu sili, o togafitiga faa-tagata e na o se vaega o togafitiga faigata ma e na o le taimi lava e maua ai e le tagata maʻi le faamaoniga a se fomaʻi e faia ai se faiga faapitoa. O le sili ona maualuga o le togafitiga o fale o le onychomycosis o vae e mafai ona ausia ma foliga mai o faailo muamua o se maʻi afaina.

    O le siosiomaga oona o le oloa gaosi e afaina ai vaega uma o le suka. Ae e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, talu ai o le vailaau e mafua ai le mu i le paʻu paʻu. Mafaufau pe faʻapefea ona faʻaumatia faʻamalo i le vineta.

    1. O le faʻaaogaina o le nofoaga na aʻafia ai ma le sipuni o le cotton ua faʻamaluluina i le 9% vinika. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, tuʻu le totini o totini ma alu i le moega.
    2. Lotiona. Ua tuufaatasia le uaina i le tutusa tutusa ma le suauu manogi. O le faʻafefiloi e faʻafefeteina i le tampon ma faʻapipiʻi i le fao ma se fesoasoani. E teuina le kulimi seia oʻo i le taeao.
    3. Faleʻeleʻele. O se ipu malamalama o le laulau vailamu e sasaa atu i totonu o se pesini vai vevela ma vae lemu mo le 15 minute. Ua soloi vae i se solo solo ma ua togafitia i mea tau vailaau. Ua saunia paʻele i isi aso uma.

    O le aoga o le faʻaaogaina o iodine i le onychomycosis o vae e mafua mai i le malosi o le antiseptic e pipiʻi ai aʻafiaga (o le silo ei ai le faʻalatini o le protein). O se taunuuga lelei mai le togafitiga o le anufe ma le iodine e mafai ona ausia pe afai o le toesea e aafia i le ¼ po o le itiiti.

    Lubricate le fao ma le taamilo i paʻu i aso taʻitasi, ae aunoa ma le faʻaleagaina. I fuainumera tetele, iodine e mafua ai le mu. Mo le puipuia o le onychomycosis, o fao lelei e faatagaina e lubricate 1 r. i le aso. Mo togafitiga faafomaʻi, e faʻaalua ona faʻaaoga i le aso.

    Kombucha Recipes

    1. Aso togafitiga i aso. O le Kombucha faʻamamaina o loʻo faʻasaina i totonu o manu ma faʻaaoga e faʻapipiʻi 2 i le 3 r. i le aso.
    2. O le faʻamalosi o le po mo le togafitia o se faʻamaʻi pipisi e faʻaaoga e faaaoga ai se fasipepa o Kombucha. Ua tuʻuina le oloa i luga o se folasia faafitauli, afifi i le polyethylene ma tuʻu i luga o se totini. I le taeao, fufuluina le vae i le vai mafanafana ma aveese ma le faaeteete le pito i luga o le fao. O le faʻafouina o le nofoaga e faʻamaʻiina i lanu lanumeamata poʻo le iodine.

    Togafitiga o le onychomycosis ma le kombucha e faia ile 5-7-aso vasega. O le taunuʻuga e faʻatulagaina pe a mavae sina taimi e ala i le toe faia 1 - 2 faiga.

    O le Celandine tincture faʻatasi ai ma le silotilo o le gaʻo ua saunia mai le vaega o le eletise o le laau. O laʻau ma laʻau ua feliuliuaʻi ma se mea e teu ai manu ma sua le sua mai le pulupulu e ala i le gau telelayer. Faʻasusu i le ava malosi i le 70% faʻatonuga o le 1: 1 ma faʻamalosi mo le aso tonu. Lafoaʻi vae e tafe i totonu o le soa soa-salt-salt, ona soloi ai lea o fao ma paʻu i le ava malosi.

    O fata o celandine mo le onychomycosis o vae e faia e ala i le faaopoopoina o le 1 lita o lauti malo malosi i le vai vevela. E vaivai le lima mo le 20 minute. O le faʻatulagaga e fesuiaʻi ma le faʻaaogaina o le tinone o le celandine.

    Togafitiga o sochomycosis i le maʻisuka

    O le togafitiga o se maʻi afaina i nisi tulaga atonu e eseese, ona o le ituaiga o siama ma le loloto o lona ulu e tatau ona amanaia. Afai o le faaleagaina o papatusi faʻailoa na faʻaalia i le taimi lava e tupu ai, e mafai ona e faia i togafitiga faʻapitoa i luga o le fogaeleele ma se mea faʻapitoa faʻapitoa. E mafai ona e faʻamalosi faʻamalosi malosi ma le fesoasoani o se vaʻaia faapitoa, ae i le taimi lava e tasi o le ae manaʻomia togafitiga faʻapitoa i totonu o se falemaʻi.

    O le faigata i le togafitia o fasipolo vae i le maʻisuka, o nisi o sui o mea faʻamalolo e mafai ona aʻafia ai le aoga o fua o le suka.

    O le mafuaaga lena pe a filifilia vailaau e tatau ona latou ausia mea nei:

  • e le tatau ona i ai ni a latou fegalegaleaiga ma sui sooupu,
  • e le tatau ona mafua ai tulaga tau hypoglycemic,
  • aʻafiaga itu e tatau ona faʻamaonia.

    Taofiaga

    O tagata uma lava e maua i le maʻisuka, ina ia mafai ona taofia le tupu mai o naichomycosis i luga o tamatamai vae, e tatau ona selesele ma le totoa o latou fao e aunoa ma le vavae ese o latou tulimanu, ae faʻapipii malie i se faila fao. E taua foi le i ai o se fusi lauulu i vaiaso taitasi. Ina ia aloese mai le mamafa i papa fao, e tatau ona e na o seevae lelei e fetaui ma le tele.

    E tatau i tagata maʻi ona tausisi i fautuaga faapena e puipuia ai le faʻamaʻi:

  • fufulu ou vae i taimi uma i le fasimoli ma le vai, solo lemu faʻatasi ma se solo,
  • mumusu e fai ni seevae i se vaitusi vavalalata ma le maualuga,
  • aloese mai le vevela o vae, lea e mafua ai le salu,
  • fai ni totini e faia i mea masani-o le fulu poʻo le fulufulu mamoe, lea e lelei le susu o le susu,
  • Aua nei ofuina se seevae a se tasi tagata
  • Aua e te alu i se taʻele lautele
  • faʻaaoga vailaau faʻaulu.

    E na o se faʻaeteete faʻaeteete i lou lava soifua maloloina ma le tumama o le tagata lava ia o le a aloese mai le tele o faʻafitauli e afaina ai le afu e aofia ai le maʻisuka malosi.

    Pogisa o le fagu fagu

    O le lanu pogisa i fao o loʻo maua i le maʻisuka e masani ona aliali mai o se taunuuga o le faʻafesoʻotaʻi ma se fomaʻi faʻapitoa e pei o Candida. E tele lava ina tupu mai siama ona o se fegalegaleaiga ma se siosiomaga lelei i le tulaga o dermatophytes.

    I uluaʻi laʻasaga o togafitiga, o le tagata maʻi e oʻo i se lagona o le matuia o le tigaina i le faʻaalia o manuʻa e faʻamautu ai faʻamaʻi tino.

    O le taunuuga o suiga atonu o le tootine i le maʻisuka e maua ai se lanu, lanumoana poʻo le lanu. I lenei tulaga, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le faigata o le faʻalelei o loʻo i lalo o fao o loʻo i ai i le taimi e tasi o le faateleina o le pala, o le foliga mai o le friability ma le faʻalauteleina o le suauu o le ipu.

    I nisi tulaga, o tagata atamamai e matauina foliga vaaia i luga o papatusi o paʻu malamalama, lea o le a avea ma samasama i le taimi.

    Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

    Mafuaaga ma le suʻesuʻeina o le tagata lava ia

    O mafuaaga nei o le faaleagaina o vae i le maʻisuka e iloga:

    1. O le faʻasolosolo o le maʻi pipisi.
    2. O le angiopathy o se vascular vasions.
    3. Neuropathy o se aʻafiaga namu i le maʻisuka.

    O faailoga muamua o le oona o le fulafula e fulafula ma le mumu o vae. E mafai ona iai le fulafula i soʻo se faʻafitauli o loʻo i luga, faʻapea foʻi i le tulaga o faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka o le cardiovascular system. A aunoa ma se togafitiga talafeagai, o le ogaoga o le vae e oso i le maʻisuka e oʻo atu ai i se suiga i le foliga o tamatamailima, vaeluaga, solo, ma faʻamaʻi. O le vae e amata ona afaina, vevesi, faalautele ma faapuupuu.

    O le tele o faʻamaʻi vae o le maʻisuka i le vailaʻau faʻaonapōnei ua taʻua o se tasi taimi: "maʻi o le maʻisuka". Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina lelei le tulaga o pito i lalo. O faailoga nei e tatau ona mataala:

    • vae tiga
    • fulafula
    • numera
    • faaitiitia le lagona lelei
    • paʻu ma mago paʻu o vae,
    • hyperkeratosis (faʻaalia mai o sana),
    • sui i foliga o fao ma vae.

    Ina ia iloa le fulafula o vae, ia tataʻi se tamatamailima i luga o le faamaufaailoga. I le tulaga o le edema, ma e le fula, o le a tumau se pu i lenei nofoaga, lea o le a mou atu i totonu o le 30-30 sekone.

    Fuaina ma siaki auala

    O togafitiga o le vae vae, ma le maʻisuka lautele, e manaʻomia ai se auala atoatoa, e aofia ai le vavalalata vavalalata o le tagata maʻi ma le fomaʻi, togafitiga fualaau, meaʻai ma se soifua maloloina.

    Afai e iloa le fula o le pito i lalo, e tatau ona feutagai ma se fomai tipitipi vascular ma se endocrinologist. O fomaʻi o le a faia se suʻega, faʻamaonia le tulaga o le solia o vae ma faʻatonu togafitiga talafeagai. O le tagata maʻi o le a maua fautuaga e uiga ile tausia lelei o vae, ma afai e tatau ai, o le a faia e le fomaʻi togafitiga togafitiga o vae (faʻaaogaina o se visepisi, faʻaaogaina o suauʻu, tipi).

    Pe a togafitia le maʻisuka, o le suʻesuʻeina o vae e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga. O auala masani e aofia ai:

    • asiasiga
    • siaki i le pito i lalo,
    • Faatulagaina o vaʻa o vae:
    • suʻega faʻafouina o le neurological
    • siakiina ituaiga eseese o lagona,
    • ENMG (electroneuromyography).

    Puipuiga ma Tausiga

    O le tausiga o vae o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e aofia ai tulafono faigofie ae taua, o le mataʻituina lea e mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻalavelave matuia. O le puipuia o le edema ma isi faailoga o le i lalo ifo o le tino e aofia ai:

    1. Suʻega o vae i aso taitasi. E tatau lava ona taulai totoa i vae, tasi, avanoa avanoa.
    2. Tausiga o le tumama i aso uma. O vae e tatau ona mulumulu i se fasimoli le tutusa i le vai mafanafana. Fufulu ma solo solo i se solo vaivai na faia i le mea masani.
    3. Faʻamau ma togafitiga faʻasolosolo ma se faila fao ma tweezers. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona afaina.
    4. Le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo gaʻo mo vae.
    5. Togafitiga o vaega o le vaevaeina o vae i vae.
    6. O le asiasiga i aso uma o seevae mo ni faaletonu, o loimata, o maama ma isi mea mai fafo e mafai ona afaina pe faamanualia paʻu i vae.
    7. Se tootoo o seevae lelei.
    8. Fesoʻotaʻiga vave i le dermatologist i le tulaga o faʻamaoniga o se malie: peeling, redness, tigā.
    9. Lafoaʻi vae i gaʻo taua.
    10. Faia o togafitiga faʻamalosi.
    11. Faʻaaloalo i se taumafataga e faʻatatau i le faʻaititia o le suka.

    E tatau ona manatua o le togafitiga fualaau e tasi o le a le aumaia ai na aoga i le maʻisuka e avea o se mea e faʻaopoopoina. O fualaau e na ona taofia ai nisi o faʻaaliga o le maʻi suka. O le soifuaga saʻo, meaʻai, gaoioiga faʻapitoa ma feutagaʻiga faʻapitoa ma tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani i le tagata gasegase e faʻagaloina e le gata i le fulafula o vae i le maʻisuka, ae ia faʻaleleia foi le pancreas, puipuia lela mai le insulin i le faaleagaina. Ia soifua maloloina!

    Puipuiga ma fautuaga

    O le faʻaaogaina o faʻamatalaga i luga o le mycotic i totonu o le fao e umi se taimi ma e le i ai i taimi uma se faʻataʻitaʻiga lelei mo le toe faʻaleleia. I lenei itu, ua fautuaina e le dermatologists e tatau ona faia ni fuataga e itiiti ai le ono mafai ona pipisi:

    Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

    • Tuuina atu le mea e sili ona lelei i lino, totini ma totini e faia mai mea masani, lea, pe a vevela, faʻafefe le susu, puipuia le atinaʻeina o le maʻi.
    • Aʻo faʻatinoina manicures ma pedicures, e tatau ona faʻaaoga meafaigaluega a le tagata lava ia ma mea tau tumama.
    • Fufulu ou vae i le tele o taimi e faʻaaoga ai vai mafanafana ma mea faʻamalolo e pei o le fasimoli.
    • Faʻasolosolo taimi i luga o vae, vae ma le avanoa i le va o tamatamailima mo manua, soliga o le amio saʻo ma, afai e maua, ia vave togafitia le nofoaga faʻaleagaina ma se antiseptic (Mycostop).
    • A asiasi i nofoaga faitele, e manaʻomia lou faʻaaogaina o lau seevae, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o vae i luga o le fola o vaituloto po o taʻaloga.
    • Faʻaaogā seevae lelei e maua ai le manava lelei o le pito i totonu o seevae ma le aʻafia ai manuʻa i luga o le vae.
    • E manaʻomia ona e savali soo, talu ai o lenei mea e mautinoa ai le faʻamautuina o le toto i le vae.
    • Aloese mai le uuina o se isi tagata pe a asiasi atu ia te oe ma fai ni totini i le tulaga o le taumafai i seevae aʻo lei faatauina.

    O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

    Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

    Laʻau afaina i luga o le maʻisuka (lanu mumu, enaena, pogisa)

    O se tasi o faʻafitauli masani o le maʻisuka o lanu enaena po o le mumu e faʻaalia i luga o vae. O le natura o nei ituaiga o kulus e le o fesoʻotai ma psoriasis, e toatele e fiafia i le uiga o nei mea.

    O nei faʻafitauli e tuʻuina atu ai i le tagata maʻi le tele o le faʻavauvau, ma aumaia ai faʻafitauli eseese. O le a la le mea o le pogisa i luga o vae, ma pe faapefea ona faʻaumatia?

    Mafuaaga

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o faʻafitauli o le gasegase e tupu, lea e fesoasoani i le faʻavaeina mulimuli ane o faʻamaʻi pipisi i le tele o auala ma okeni. O le paʻu mo lenei faʻamaʻi e leai se faʻalavelave.

    O le mea moni, o mea e mafua ai le mumu mumu e fai i luga o vae e manino. O le natura o latou foliga vaaia e taoto ai i faʻalavelave faʻaleagaina i totonu o masini. O le iʻuga, e tele faʻamafanafanaga e tutupu i luga o le siama, i totonu o le lauulu ma pores.

    I le faʻaopoopoga, o galuega puipui o le tino ua faʻavaivaia i le maʻisuka, lea e mafua ai le faʻamaʻi o le epidermis e siama faʻamaʻi ma microbes.

    Faʻatasi ai ma le alualu i luma o le faʻamaʻi, o le paʻu o le tagata maʻi e tele ni suiga: e televave, e paʻu ma e le mafai ona maua.

    Faʻamatalaga Faʻamatalaga

    O a mea e tatau ona e iloa e uiga i le siamaina o le paʻu o le paʻu i pito i lalo o le maʻisuka? O tagata maʻi eo mai i se tagata faʻataʻitaʻi e faʻataʻitaʻi le faʻavalea o le paʻu o se uiga ese, e pei o se tulafono, e auina mai e le fomaʻi ni suʻega eseese.

    Suesuega foi e aofia ai le auiliiliina ole fua ole toto. E masani lava, o gasegase oe na asiasi i le dermatologist ma suspectia le dermatitis ma le afaina e aafia ai e maua i le maʻisuka.

    I isi tulaga, o le suʻesuʻega o faʻamatalaga faʻamaʻi ma faʻamaʻi endocrinina o loʻo faia i le auala lava lea e tasi ma isi faʻamaʻi paʻu:

    1. suʻesuʻega falesuesue ua faia,
    2. faia e le fomaʻi se suʻesuʻega i fafo,
    3. o nisi taimi e mafai e se fomaʻi ona faia se faʻaopoopoga faaopoopo.

    Mo le fuafuaina o mea tutupu o le dermatitis o le vaega lua, ua faatonuina ai e le fomaʻi ni suega faapitoa mo aganuu. Faʻafetai i nei suʻesuʻega, e mafai ona iloa ai sui sooupu.

    Auala mo togafitiga o paʻu o le paʻu i le maʻisuka

    O le a le mea e tatau ona iloa e tagata e maua i le maʻisuka e uiga i togafitiga pe afai e aliali mai ni pogisa io latou vae?

    O le metotia o le togafitiga o le dermatitis e tuusaʻo tonu lava ma le vaega o loʻo aʻafia ai le maʻi. Muamua, e filifilia e le fomaʻi togafitiga e faʻatatau i le maualuga o le faʻaleleia o metabolic process. O le mea muamua, o le dermatologist e le o aʻafiaga, ae o mafuaaga na mafua ai ona salalau le paʻu paʻu.

    O le maʻisuka dermatitis, e aʻafia i le vaega muamua, e le manaʻomia se togafitiga faʻapitoa ma faʻamaopoopoina. Pe a faʻamautu le tulaga lautele o le tagata maʻi, o le numera o le paʻu o le paʻu o le a faʻaitiitia.

    Mo le lelei ma le manuia o togafitiga o gasegase eseese, o togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina, e aofia ai vailaʻau faʻamaʻi.

    Ma ina ia mafai ai ona vave alu ese atu i totonu o pito i lalo ifo - e tatau ona i ai i nei sui sologa o le antifungal ma le anti-allergenic.

    Gaioiga puipui

    O le manuia o le togafitiga o le dermatoses i le maʻisuka e faalagolago tonu lava i le faasaʻoina o le tulaga lautele o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma le faatulagaina o metabolic processes e tupu i totonu o lona tino.

    O lanu mumu e faaputuputu i luga o vae e matua faigata lava ona togafitia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se vasega atoa o le tausiga lelei o paʻu.

    Taua! I le i ai o ituaiga eseese o dermatitis, ia faʻaaoga naʻo le tausiga o le paʻu o le paʻu e leai ni manogi. O le faʻaaogaina o le faʻamamaina o kulimi ma oloa faʻatasi ai ma se faʻamatalaga ata e fautuaina foi.

    Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    Ina ia faamaluluina le maualuga o vae o vae, e lelei tele le faʻaaogaina o pumice poʻo faila faʻapitoa. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona e faʻatoʻa ese faʻamalosi fatu ma faʻaaoga soʻo se togafitiga faa-tagata e aveese ai sana.

    Taua! O se tagata gasegase mumu mumu i luga pito pito i lalo e tatau ona ofuina ni laei e faia mai i le natura masani ma lelei. E tatau foi ona e faia se suiga i aso taitasi o lino, tights, golf poʻo totini.

    I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona filifilia le tele o lavalava. O lenei tulaga e matua taua tele mo le paʻu e manava ai le tino, e le o le tuʻuina pe solo. I le faʻaalia o pepe laiti ma laiti, e tatau ona faʻamaʻi faʻafuaseʻi le afaina.

    E le gata i lea, o le manua e le mafai ona faapipiiina i se mea faʻapipiʻi. I le tulaga o le faʻavaeina o faʻamatalaga eseese i le maʻisuka, e tatau ona faʻatalanoa faʻatasi ma se tagata faʻataʻitaʻi i le taimi vave lava, ona asiasi atu ai lea i se endocrinologist.

    Faʻaiʻuga

    E ui i le mea moni e faʻapea, faʻatasi ai ma faʻamatalaga, lea e faigata i le faʻamaʻi, o le amataina o taunuuga e le ono tupu, ae e mafai lava ona tupu. O nei mea e aofia ai le eczema ma le gangrene i le maʻisuka, pe afai o se manua po o se manua ua pisia.

    O le faʻavaeina o erysipelas e mafai foi. Ae o le faʻalavelave autu lea e oʻo mai ai le mumu mumu i luga ifo o le pito i lalo, ua manatu o se faʻalavelave sili ona faigata o faiga taua.

    O le mea lea, o le maʻisuka e amata ona gaoioi malosi, ae o le tele o tagata gasegase latou te le o gauai lelei i lenei faailoga matuia, ma talitonu o le maʻisuka taunuuga. Mai mea ua taʻua muamua, e mafai ona faʻauʻuina e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga o le maʻisuka i faʻamaʻi.

    Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau i le tagata gasegase ona maua se suʻesuʻega taimi. A maeʻa, o le maʻisuka faʻamalosia le tagata maʻi e siakiina pea lona tulaga o le soifua maloloina, aloese mai sina mea itiiti. E naʻo le tulaga lenei e mafai e le maʻisuka ona faʻaleleia lona lelei o le olaga i se tulaga atoa.

  • Tuua Lau Faamatalaga