Isofan insulin: faatonuga mo le faʻaaoga ma le tau o fualaau faasaina

O le maʻisuka ituaiga 2, tulaga o le tetee atu i vailaau oona, o le tetee atu i vailaʻau oona (hypoglycemic drugs), faʻamaʻi pipisi, togafitiga faʻapipiʻi (faʻasolosolo faʻatasi), maʻi o le maʻisuka i le taimi o maitaga (e leai se aoga o togafitiga).

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

P / C, 1-2 taimi i le aso, 30-45 minute aʻo leʻi faia le taeao (sui le tui tui i taimi uma). I tulaga faapitoa, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se / m tui o le fualaau faasaina. I / i le faʻaofiina o le inisalini o le umi ole taimi e faʻasaina! O meaola e filifilia taitoatasi ma faalagolago i mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto ma urine, o uiga o le kosi o le maʻi. E masani lava, o laasaga e 8-24 IU 1 le taimi i le aso. I tagata matutua ma tamaiti e maualuga lo latou malamalama ile inisalini, o se fua ole laʻititi ole 8 IU / aso e mafai ona lava, i tagata gasegase e faʻaitiitia le lagona lelei - e silia ma le 24 IU / aso. I fualaau o aso taʻitasi e sili atu i le 0.6 IU / kg, - i le ituaiga 2 injections i nofoaga eseese. Tagata mamaʻi e maua le 100 IU pe sili atu i le aso, pe a sui le inisalini, e fautuaina le falemai. Faʻafeiloaʻi mai le tasi vailaʻau i le isi e tatau ona faia i lalo o le puleaina o le kulukose toto.

Faʻataʻitaʻiga

Inisalini le tumau. Faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻateleina lona faʻaaogāina e masini, faʻaleleia le lipogenesis ma le glycogenogenesis, faʻasologa o le protein, e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose i le ate.

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le pito i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. E ala i le faʻagaoioia o le faʻapipiʻi o le CAMP (i totonu o suauʻu gaʻo ma lela o le ate) poʻo le tuusao saʻo i totonu o le masini (maso), o le inisalini receptor complex stimulates processes intracellular, e aʻafia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi). O le faaitiitia o le kulukose i totonu o le toto ona o le faateleina o lana felauaiga i le intracellular, faateleina le malosi o le absorption ma le masima o meaola, faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, synthesis synthesis, faaitiitia o le fua o le gaososa gaosia (ate faaitiitia o le glycogen), ma isi.

A maeʻa le tui, o le aafiaga e tupu i le 1-1.5 itula O le maualuga o le aafiaga i le va o le 4-12 itula, o le umi o le gaoioiga e 11-24 itula, e fuafua i le tuufaatasiga o le inisalini ma le fualaau, e atagia mai ai le vavalalata ma le vavalalata faaletagata.

Faʻaiʻuga

Tali a le Allergic (urticaria, angioedema - fiva, faʻavave o le manava, faʻaitiitia le toto maualuga),

O le tino o le paʻu o le paʻu o le paʻu o le tino, o le tino, o le paʻu o le paʻu, o le vevela tele, o le vevela, o le paʻu, o le atuatuvale, o le fiaai, o le atuatuvale, o le popole, o le paʻu, o le tiga, o le le fiafia, faʻaaliga), vailaʻau hypoglycemic,

hyperglycemia ma le faʻamaʻi o le maʻisuka (i lalo ifo o siama, faʻailoga injections, le lelei o meaai, ma fiva ma faʻamaʻi pipisi): moe, fiainu, faʻaitiitia le fiaʻai, faʻanofo mata),

le mautonu le mafaufau (e oʻo i le atinaʻeina o le muamua ma le coma),

faʻaletonu le vaaia o le tino (masani lava i le amataga o togafitiga),

faʻasolosolo faʻamaʻi faʻamaʻi ma le inisalini o le tagata, o se faʻaopoopoga o le faʻatoʻaga o faʻamaʻi-inisalini, ma mulimuli ane i le faateleina o le glycemia,

hypremia, tigā ma le lipodystrophy (atrophy poʻo le maualuga o gaʻo gaʻo) i le nofoaga o tui.

I le amataga o togafitiga - o le edema ma le faʻaaogaina o le feteʻenaʻiga (e le tumau ma e mou ese atu ma togafitiga faʻaauau). Faailoga: afaina, palapitations, atuatuvale, fiaai, atuatuvale, paʻu i le gutu, pallor, tiga o le loto, moe, le mautonu, fefe, lagona atuatuvale, le fiafia, amio le masani, leai se gaioiga, tautala ma le vaai, hypoglycemic coma, faavevesi.

Togafitiga: pe afai o le tagata maʻi ua maitauina, ua faʻamalamalamaina o ia i le tautala, s / c, i / m poʻo iv injected glucagon or iv hypertonic dextrose solution. Faatasi ai ma le atinaʻeina o se vailaʻau hypoglycemic, o le 20-40 ml (oʻo atu i le 100ml) o le 40% lextrose vaifofo ua tui i iv i totonu o le vaitafe seia oʻo mai le maʻi mai se taʻavale.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi ave le inisalini mai le fagu, e tatau ona siaki le manino o le fofo. A oʻo mai tino mai fafo, faʻafefe poʻo le vaʻaia o le vailaʻau i luga o le ipu malamalama o le fagu, e le mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina.

O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela.

O le tui ole inisalini e tatau ona fetuunai i mataupu o faʻamaʻi pipisi, i le tulaga o le faʻaleagaina o le thyroid gland, maʻi Addison, hypopituitarism, le faʻasolo ma le maʻisuka i tagata e silia ma le 65 tausaga.

O le mafuaʻaga o le hypoglycemia e mafai ona: o le maualuga o le inisalini, o se vailaʻau faʻasaina, faʻailogaina o meaai, vomia, manava, pagatia faaletino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin (faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo ma le ate, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le cortex adrenal, pituitary poʻo le thyroid gland), suiga o le nofoaga tui (mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu i le manava, tauau, ogavae), faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi vailaʻau. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a fesiitai se tagata maʻi mai le inisalini manu i le inisalini o le tagata. O le fesiitaiga o le tagata gasegase i le inisalini o le tagata e tatau lava ona faʻamaonia ma togafitia i le mafaufau ma lalo lava o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O le uiga o le atiaeina o le hypoglycemia e mafai ona faaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e auai malosi i feoaiga, faapea foi ma le tausiga o masini ma masini.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona taofia le itiiti o le hypoglycemia latou te lagona e ala i le 'ai o le suka poʻo mea taumafa maualuga i gaʻo (ua fautuaina e iai pea le 20 g suka ma oe). E tusa ai ma le faʻaaogaina o le hypoglycemia, e tatau ona logoina le fomaʻi e filifili i le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o togafitiga. I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona amanaia se faʻaitiitia (I le tolu) poʻo se faʻaopoopoga (II-III i le tolu masina) o manaoga o inisalini. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini. I le taimi o le lactation, o le siakiina o aso taitasi e manaʻomia mo le tele o masina (sei vagana ua manaʻomia le inisalini).

Fegalegaleaiga

Faʻataʻitaʻiga e feteʻenaʻi ma vailaʻau o isi fualaau.

O le aafiaga o le hypoglycemone e faʻaleleia e sulfonamides (e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, sulfonamides), inhibitors MAO (e aofia ai furazolidone, procarbazin, selegiline), carbonic anhydrase inhibitors, inhibitors ACE, NSAID (including salicylates), anabolic (e aofia ai stanozolol, oxandrolone, methandrostenolone), androgens, bromocriptine, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, theophylline, cyclophosphamide, phenfluramine, Li + preparations, pyridoxine, quinidine, quinine, chloroquinine, et.

Glucagon, somatropin, corticosteroids, oral contraceptives, estrogens, thiazide ma le loopedtics, BMKK, hormones thyroid, heparin, sulfinpyrazone, sympathomimetics, danazole, antigenpressants, clonidinin, calcitonin, antonidinotin, otagonists, ankyl morphytin, diacid antonyphin, o le morphine, na faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic, vaivai, hypothyroidism epinephrine, H1-histamine receptor blockers.

Beta-blockers, reserpine, octootide, pentamidine e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina ma le faʻatau igoa o le fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faailoaina mo le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin. E le gata i lea, o togafitiga e tatau ona ola i le olaga atoa.

Inisalini e pei o le Isofan o se vailaʻau faʻasolosolo faʻamalosi tino e pei ona faʻamatalaina i ia tulaga:

  1. ituaiga 2 maʻisuka (ola i le insulin),
  2. taotoga
  3. tetee i vailaʻau oona e faʻaaogaina i le tautala o se vaega o togafitiga faʻapitoa,
  4. maʻisuka maʻitaga (i le leai o le aoga o togafitiga o meaʻai),
  5. togafitiga faʻapitoa.

O kamupani vailaau e gaosia ai le inisalini o le tino i lalo o igoa eseese. O le sili ona lauiloa o Vozulim-N, Biosulin-N, Protafan-NM, Insuran-NPH, Gensulin-N.

O isi ituaiga insulin o loʻo faʻaaogaina foi i igoa o fefaʻatauaʻiga nei:

  • Faʻailoga
  • Humulin (NPH),
  • Penisina,
  • Isofan insulin NM (Protafan),
  • Actrafan
  • Faʻamaulalo N,
  • Biogulin N,
  • Protafan-NM Penifill.

E taua le iloa o le faʻaaogaina o soo se upu e tasi mo Insulin Isofan e tatau ona malilie i ai le fomaʻi.

Tosiga ma le pulega

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma le inisalini Isofan e fai mai e masani lava ona faʻatonuina i se mea faʻapitoa i le 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i le taeao (30-45 minute). I lenei tulaga, e tatau ona e suia le vaega o inisi i aso uma ma teuina le tui i le potu vevela, ma se mea fou i totonu o le pusaaisa.

O nisi taimi o le vailaʻau e faʻatonuina i totonu o le toto. Ma o le auala faʻafefe o le faʻaaogaina o le inisalini e fai mea e masani ai e le masani ona faʻaaogaina.

O le metotia e fuafua faʻapitoa mo tagata maʻi taitasi, e faʻavae i luga o le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o vai ola ma le tulaga faapitoa o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, o le fua faatatau masani o aso taitasi e mai le 8-24 IU.

Afai e maua e le tagata gasegase le inisalini, ona sili lea i le aso o le fualaau faasaina ile 8 IU. Faʻatasi ai ma le faʻafitauli o le hormone, o le a faʻaleleia le fua - mai le 24 IU i le aso.

A oʻo i le sili atu i le 0.6 IU i le 1 kilokalama o le mamafa, e lua injections e faia i vaega eseese o le tino. O tagata e maua i aso taʻitasi o le 100 IU pe sili atu e tatau ile falemaʻi pe a suia le inisalini.

E le gata i lea, pe a fesiitai mai le tasi ituaiga o oloa i le isi, e tatau ona mataʻituina le gaʻo.

Faʻatonuga Faʻaleagaina ma le Faʻasalaga

O le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi. O le tele lava o taimi, o le angioedema (faʻalogo, puupuu le manava, fiva) ma le urticaria.

E le gata i lea, o le tele o le tui e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia, faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • tigā
  • paʻu paʻu,
  • faanoanoaga
  • hyperhidrosis
  • fefe
  • fiafia fiafia
  • paʻu
  • tiga o le ulu
  • fenumiai,
  • faʻafitauli
  • fiaaai
  • gatete ma mea.

O aʻafiaga e aʻafia ai le faʻamaʻi o le maʻisuka ma le hyperglycemia, lea e faʻaalia mai i foliga mataga, moe, le fia taumafa ma le fia inu. O le tele lava o taimi, o ia tulaga e faʻavae e faasaga i le talaaga o faʻamaʻi pipisi ma le fiva, pe a misia se inisiua, o le dosiga e le saʻo, ma pe afai e le mulimuli le meaai.

O nisi taimi o le solia o le mafaufau e tupu. I tulaga faigata, o loʻo tulaʻi mai ai se malo o le malo ma le malo.

I le amataga o togafitiga, e ono tulai mai ni faaletonu i le galuega vaaia. O le siʻitia o le tagata faʻateleina o le anti-insulin o tino ua matauina foi ma le alualu i luma o le glycemia ma le toe faʻaleleia o le tino o le natura faʻatasi ma le inisalini o le tagata.

E tele taimi e pisapisao ai le nofoaga o inisiua. I lenei tulaga, o le gaʻo o le gaʻo o le gaʻo poʻo le atrophies. Ma i le uluai laasaga o le togafitiga, e mafai ona tutupu ni mea e le tumau ai le fesuisuiai ma le edema.

I le tulaga o le televave o fualaau oona, o le toto maualuga o le suka e pa'ū tele. O lenei mea e mafua ai le hypoglycemia, ma o nisi taimi o le maʻi e pa'ū i totonu o le tino.

Afai e sili atu le mamafa o le fualaau, e tatau ona e ave meaai maualuga-carb (sukalati, falaoa paʻepaʻe, pepa solo, lole) pe inuina se vaiinu suamalie. I le tulaga o le faʻavaivaia, o le vaifofo dextrose (40%) poʻo le kullucagon (s / c, v / m) e faʻatonuina i se tagata maʻi i totonu.

Afai e toe iloa e le tagata maʻi, e tatau ona fafagaina o ia i mea taumafa i le gaʻo.

O lenei mea o le a taofia ai le toe foʻi mai o le hypoglycemic ma le glycemic coma.

E faapefea ona aoga

Isofan insulin human engineering engineering e aʻafia ai le tino, faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino. O lenei vailaʻau e faʻafesoʻotaʻi ma faʻamaʻi cytoplasmic membrane. O lenei mea e maua ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. O lona gaioiga o le faʻaaogaina lea o le metabolism o loʻo faia i totonu o potu lava ia, faʻapea foʻi ma fesoasoani i le faʻasologa o le autu o enzymes uma.

Faʻaitiitia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto e ala i le faateleina o femalagaaiga i totonu o le masini, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le saoasaoa o le gaosiga o le suka, e ala i le fesoasoani i le faagasologa o le faʻaaogaina. O le isi avanoa i le inisalini o le tagata e aofia ai le protein, faʻafouina o le lithogenesis, glycogenogenesis.

O le taimi mo le umi o lenei faʻamalositino e faʻatusatusa saʻo i le fua o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i totonu o le toto, ma o le faʻaaogaina o le faʻavae e faʻalagolago i le auala o le pulega ma le fualaau o le vailaʻau. O le mea lea, o le aʻafiaga o lenei fualaau faasaina e eseese i maʻi eseese.

I le masani ai, pe a uma le iniseti, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e amata ile 1.5 itula. O le pito i luga o le lelei e tupu ile 4 itula ile maeʻaina ole fualaau faasaina. O le umi o le gaoioiga e 24 itula.

O le fua o le absorption o Isofan e faʻalagolago i mea nei:

  1. Nofoaga ole initaneti (buttock, abdomen, thivae),
  2. Gaioiga malosi o mea
  3. Fai.

O lenei vailaʻau e faʻateleina e gaʻo.

Auala e faʻaoga ai: faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le Isofan, e tatau ona faʻatonu faalua i le aso: i le taeao ma le afiafi ao leʻi faia le taumafataga (30-40 minute aʻo leʻi 'ai). E tatau ona suia le nofoaga o inisiua i aso uma, e tatau ona teuina le suauu masani i le masani, vevela masani, ma le mea fou e tatau ona i totonu o le afifi, i le pusaaisa. E seasea, o lenei vailaʻau ua tuiina i totonu o le maso, ae toetoe lava a le o se mea faʻafefeteina, aua o le inisalini e galue ai i le toto.

O le fualaau o lenei fualaau faasaina ua fuafua taitoatasi mo tagata uma e mafatia i le maʻisuka, i le feutagai ma le fomaʻi. Faʻavae i luga o le aofaiga o suka i plasma ma le faʻapitoa o le maʻisuka. O le averesi o aso taʻitasi, e eseese lava i le va o le 8-24 IU.

I le tulaga o le faʻamalosia o le inisalini, e tatau ona le sili atu ma le 8 IU i le aso, pe afai e le lelei le iloa o le hormone, e mafai ona faʻateleina le fuainumera i le 24 pe sili atu i le aso. Afai o le fualaau o aso taitasi o le fualaau faasaina e tatau ona sili atu i le 0. 6 IU i le kilokalama o le mamafa o le tino maʻi, ona 2 inisiua e faia i le taimi e tasi i nofoaga eseese.

  • Urticaria,

O le maualuga o lenei fualaau faasaina ua afaina i le hypoglycemia ma le coma. O le tele o le fualaau e mafai ona tuʻuina pe afai e te tago i meaʻai maualuga i mea inu (sukalati, lole, keke, lauti suamalie).

I le tulaga o le leiloa o le iloa, o le fofo o Dextrose poʻo Glucagon e tatau ona faʻatonuina ma le agaalofa i le tagata maʻi. A toe foʻi mai le mafaufau, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi meaʻai maualuga i gaʻo. O lenei mea e mafai ai ona aloese mai le glycemic coma ma le toe foʻi mai o le hypoglycemic.

Inisalini-isophan: faatonuga mo le faʻaaogaina o le faʻamalolo


Igoa Latina: insulinum isophanum
ATX Code: A10a
Mea aoga: inisalini-inisinia o le genetics isophane

Foafoa: Novo Nordisk, Tenimaka

Tulaga o le faatagaga mai le fale talavai: Faʻamatalaga
Tulaga o le teuina: t i totonu o le 2-8 tikeri
Aso faʻauma:
2 tausaga

O le inisinia o le tino o le insulin isofan e faʻaaogaina e togafitia ai tulaga e fesootaʻi ma le le lava o le gaosiga o le tino o le tino e ala i le inisalini masini. E leai se fualaau faasaina i lenei igoa i luga o le faʻatau atu, talu ai o se mea lenei o le mea galue, ae o loʻo i ai mea tutusa. O se faʻataʻitaʻiga manino o sea ituaiga o faʻatauga o le rinsulin.

Isofan insulin: mafai ona ou faʻaaogaina ma isi vailaʻau

Faateleina le aafiaga o le hypoglycemic (faʻasaina o le suka o le toto) Isofan's symbiosis ma:

  1. Sulfonamides,
  2. Chloroquinine
  3. Faʻailoga ACE / MAO / carbonic anhydrase,
  4. Ethanol
  5. Mebendazole,
  6. O lona uiga o vaega ia o le kulupu faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi,
  7. Fenfluramine
  8. Tetracycline fualaau faasaina
  9. Fufibrate
  10. Vailaʻau o le vaega o leophylline.

O le aafiaga o le hypoglycem (aumaia o le maualuga o le suka i totonu o le toto i le masani) ua faaitiitia ona o faatusa o Isofan ma fualaau faasaina:

  • Somatropin
  • Epinefini
  • Togafitiga
  • Epinefini
  • Phenytoin
  • Paʻu o le kesi.

O le aofaʻi o le suka i totonu o le toto e faʻaititia ona o faatusa o le insulin Isofan ma thiazide ma le loopedtics, ma le BMCC, faʻapea foʻi ma hormones thyroid, sympathomimetics, Klondin, Danazole, sulfinpyrazone. Morphine, mariuana, ava malosi ma le nicotine e faʻaitiitia ai foi le toto toto. Tagata mamai e maua i le maʻisuka e le tatau ona inu pe ulaula.

I le faaopoopo atu i le faʻatautaia faʻatasi o vailaau le talafeagai ma le Isofan, o mea taua e ono mafai ona mafua ai le hypoglycemia:

  • Suʻe i se isi vailaʻau e tausisia ai le maualuga o le suka,
  • Vomiting o le maʻisuka
  • Maʻisuka-na mafua ai le manava
  • Faaleleia faaletino avega
  • O faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻo mo le inisalini (pituitary, hypothyroidism, toilalo o le ate, toe faʻalavelave),
  • Ina ua le 'ai le tagata maʻi ile taimi,
  • Suiga o nofoaga o tui.

O se fua le saʻo po o se vaeluaga umi i le va o injections e mafai ona mafua ai le hyperglycemia (aemaise i le uiga o le maʻisuka ituaiga 1). Afai e le faʻatautaia le togafitiga i le taimi, e mafai e le tagata maʻi ona pa'ū i totonu o se ketoacidotic coma.

O se tagata maʻi e faʻaaogaina lenei vailaʻau ua matua atu i le onosefulu tausaga, ma e sili atu foi o ia o loʻo i ai se faʻaletonu o le gaioiga, gaʻo, ate, e tatau ona talanoa ma le fomaʻi e uiga i le tui o le insulin Isofan. E tatau foi ona faia ia lava fuataga pe a maʻi le tagata maʻi mai le pituituitarism poʻo le Addison's disease.

Faʻafefea ona paʻu: faatonuga faʻapitoa

Ae e te lei tago i vailaau i totonu o le tui, siaki pe a leaga le fofo. E tatau ona manino. Afai o foliga mai, o tino mai fafo, o le fofo ua amata ona pogisa, ua afaina, ua le mafai ona faaaogaina vailaau.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona avea ma vevela vevela. Afai o loʻo e malulu ma sili atu i le taimi nei ma soʻo se isi faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i le fualaau. Pe a sui le vailaʻau, e tatau ona faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, e lelei le alu i le falemaʻi.

Tina, lactation ma insulin Isofan

O fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka e mafai ona ave Isofan insulin, o le a le oʻo atu ile fetus i le placenta. E mafai ona e faʻaaogaina ma tausi pepe, faʻamalosi e ola ma lenei faʻamaʻi. E taua le iloa o le taimi o le maitaga i le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia, ma i le lona lua ma le lona tolu o le tolu faʻateleina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻamaoniga autu o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, ae i nisi tulaga e mafai ona faʻamatalaina i le iai o se inisalini tutoatasi tutoatasi o le maʻi. Soʻo se igoa tau fefaʻatauaʻiga mo isophane e talafeagai mo le togafitiga o se tagata ua le o toe faʻaaogaina mea faʻasolosolo ona o le faʻamalosia poʻo le vaʻaia. O le mea e masani ai, o vailaʻau e faʻaaogaina i fafine maʻitaga ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua.

Tuʻuina ma tuʻuina atu pepa

1 ml o le vaifofo e aofia ai le 100 iunite o mea galue malosi. Vaega o ausilali - protamine sulfate, suavai mama mo injections, phenol masini, sodium dihydrate phosphate, glycerol, metacresol.

Talolo mo le tui, manino. E tasi le fagu e aofia ai le 3 ml o le mea. I totonu o se afifi se tasi e 5 cartridges pe o le faʻatau atu i le tasi fagu vave 10 ml o le vailaʻau.

Faamalologa meatotino

Isofan insulin o le umi o le gaioiga o se gaioiga o le hypoglycemic, lea na faia e ala i le faʻaaogaina o tekonolosi DNA.

A maeʻa le faʻatonuina o le tino, o le hormone o loʻo aʻafia i le tui o le insulin, ma e mafua ai le tuufaatasia o le tele o le enzyme - o le hexokinase, pyruvate kinase ma isi.

Faʻafetai i le vailaau na faʻaalia mai fafo, o le faʻaoga o le kulukose e faʻapupulaina, ona o le mamafa o le gaʻoina e le fuluʻi, ma o le fua o le suka i le ate e faʻaititia tele. I le faʻaaoga soo, o le vailaʻau e faʻaaoga ai le lipogenesis, glycogenogenesis ma proteinogenesis.

O le umi o le gaioiga ma le fua faatatau o le amataina o le aafiaga i tagata eseese e faalagolago i le tele o itu, aemaise lava i le saoasaoa o le faagasologa o metabolic. O le a le uiga - o lenei faiga o le tagata lava ia.

I le averesi, talu ai o le hormone lenei o le saoasaoa vave o le gaioiga, o le amataina o le aafiaga e atiae i totonu o le itula ma le afa mai le taimi o le pulega faʻapitoa.

O le umi o le aʻafiaga e 24 itula, o le maualuga o le faʻatonuga e tupu ile 4-12 itula.

O le fualaau faasaina e le talafeagai, e mafua mai i fatugaʻo, o le mamafa o le aafiaga e faalagolago tonu lava i luga o le nofoaga o tui (manava, lima poʻo le ogavae). O le vailaau e le pasia le pa puipui ma le susu i susu, o le mea lea e faatagaina ai mo le maʻitaga ma tina faatoa fananau mai.

Metotia o le talosaga

O le tau o se vailaau faafomai i Rusia o le 1075 rubles i le pusa.

E tui faʻafuaseʻi, faʻatasi i le aso, i nofoaga eseese. O le tele o injections i se tasi nofoaga e le tatau ona silia ma le 1 le taimi i le masina, o le mea lea e suia ai le nofoaga o le puleaina o fualaau faasaina i taimi uma.

Aʻo leʻi faʻaaogaina saʻo, o le a lafoaʻi ampoules i alofilima.

Faʻamatalaga tuʻuina o tui - togafitiga faʻamaʻi, e faʻapipiʻiina le nila i lalo i le maualuga o le 45 tikeri i le pipi faʻamalosi, ona faʻamaʻi lelei lea o le nofoaga. O filifiliga e filifilia e le fomaʻi taitoatasi.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu

Ua faʻamaonia le fualaau mo le faʻaaogaina i nei vaitau.

Contraindications ma Puipuiga

O nei mea e aofia ai: le faʻamaonia i se mea taua ma le maualuga o le suka i se taimi faapitoa.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

Faʻaitiitia le aʻafiaga o fualaau faasaina: o le glucocorticoids, o le fausiaina o le tautala, leradio ma le progesterone, anabolic steroid, diuretics, antidepressants, hormones thyroid.

Faʻateleina le lelei: ava malosi, salicylate, sulfonamides ma beta-blockers, inhibitors MAO.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

O le hypoglycemia poo le lipodystrophy e mafai ona fai pe afai e le mulimulitaʻia tulafono mo le tuiina ma le faʻatulagaina o metotia. O le taatele e aʻafia ai aʻafiaga o le tino i foliga o mea e afaina ai le tino, le manava o le manava, faʻaitiitia o le toto, hyperhidrosis ma tachycardia.

I le tulaga o le maualuga, o faailoga iloga o le maualalo o le toto suka e aliali mai: o se lagona malosi o le fiaai, vaivaiga, leai o le mafaufau, vevela, salu, manao e 'ai fualaʻau, i mataupu ogaoga - o se coma. O faʻafitauli laiti e taofi e le gaogao o meaʻai gaʻo, vave - ma injections o le dextrose poʻo le kulukose. Tulaga ogaoga e manaomia ai se valaau faanatinati i fomai i le fale.

Rinsulin PNH

Geropharm-bio LLC, Rusia

Tau faʻatatau i Rusia - 1000 rubles i le pusa.

O le Rinosulin o se mea tutusa atoatoa ma e aofia ai le umi o le insulin isophan. O lenei vailaau faʻamalositino e lelei ona e le manaʻomia ai le faʻatonuina o le faʻatonuga faʻapitoa.

Faʻamatalaga:

  • Lelei
  • Fuʻa Rusia.

Cons:

  • E le o le taugofie
  • O aʻafiaga e mafai.

Humulin NPH

Eli Lilly East, Suiselani

Tau faʻatatau i Rusia - 17 rubles.

Humulin NPH o se analog o le fua faatatau masani o le faʻaalia.

Faʻamatalaga:

  • Tau maualalo
  • E fetaui e faʻaaoga.

Cons:

  • E i ai aʻafiaga i itu
  • E le fetaui mo tagata uma.

O faʻamatalaga uma e uiga ia Biosulin N ile Pharmacy.ru

E te faasaoina 104.00 ete.

mo le 1 le iunite - 183.00 ete.

E te faasaoina 49.00 ete.

mo le 1 le iunite - 438.00 ete.

E te save 99.00 ete.

mo le 1 le iunite - 256.00 ete.

Pharmastandard-Ufa Vitamin Plant, JSC Russia O le maʻi suka

O le vailaau oona, o le tui tui.

Faʻasalaga Fomu

  • 5 ml - fagu paʻu tioata (1) - paʻu. 5 ml - fagu paʻu tioata (2) - faʻapipiʻiina o pusa paʻu (1) - teuina. 5 ml - paʻu tioata e leai ni lanu (3) - pusa tioata Susunuina mo le puleaina o le 100 IU / ml - 3 ml o le sauniuniga i totonu o se fagu tioata tioata e le lanu, ua faamauina i se pulou tuufaatasi, mo le faʻaaogaina o le Biomatic Pen mo le faʻatonuina o le 100 ME / ml - 3 ml o le vailaau faʻasaina i totonu o se kati tioata tioata e le lanu, faʻamaufaʻailogaina i se pulou tuʻufaʻatasia. O loʻo faapipii le penisini i se peni tui tui BiomatikPen 2 mo le faʻaaogaina e tasi. I luga o le 5 faʻaogaina o le tui Biomatikpen 2 faʻapitoa faʻatasi ma cartridges i totonu o se afifi.

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

  • Paʻu paʻepaʻe. Pe a tulaʻi, o le faʻamalologa e faʻaaogaina, faʻavaeina. O le supernatant e manino, le lanu pe toeitiiti le lanu. O le tulaʻi mai e faigofie lava ona faʻaaogaina ma le malu malu. Faʻaalolo mo le s / c o le lanu paʻepaʻe, pe a tu i luga, faʻamuta le taofiga, faia se vaʻa paʻepaʻe. O le supernatant e manino, le lanu pe toeitiiti le lanu. O le tulaʻi mai e faigofie lava ona faʻaaogaina ma le malu malu.

Pharmacokinetics

Faʻasalaga O le atoaga o le faʻaleleia ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago i le nofoaga o inisiua (manava, ogavae, pusa), fualaau (maualuga o le inisalini e faʻatonuina), ma le faʻamaualuga o le inisalini i le sauniuniga.

Tufatufa Tufatufaina faʻasalalau i vaʻavaʻa. E le sopoia le puipui o le placental ma e le faʻamalosi i le susu o susu. Metabolism Faʻaleagaina e insulinase i totonu o le ate ma fatugaʻo.

Excretion Excreted in urine - 30-80%.

Tulaga faapitoa

E le mafai ona e faʻaaogaina le fualaau oona Biosulin® N pe a, a uma le luluina, e le paʻepaʻe le laumei ma le lanu. Faʻasagaga o le togafitiga o le inisalini, o le siakiina pea o le maualuga o le kulukose toto e tatau.

I le faaopoopoina i le maualuga o le inisalini, mafuaʻaga o le hypoglycemia e mafai ona aofia ai le sui o fualaau faasaina, faʻafefe o mea taumafa, vomia, manava manava, faʻalauteleina o le tino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻo mo le inisalini (faʻaleagaina le ate ma le fatu gaioiga), suiga o le inisiua, faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi vailaʻau.

O le le lelei o le tuʻuina atu o tulafono poʻo le faʻalavelave i le pulega o le insulin, aemaise lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia. E masani lava, o faʻamaoniga muamua o le hyperglycemia e tupu malie i luga o le tele o itula poʻo aso.

O nei mea e aofia ai le galala, faʻateleina o le urination, leu, vomiting, totogo, mumu ma le mago o le paʻu, gutu malolo, leai se manaʻo, manogi o le acetone i le ea. Afai e le togafitia, hyperglycemia i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka e lamatia ai le ola.

Ole fua ole inisalini e tatau ona faʻamaʻoina mo le faʻaogaina o lauroid function, addison's disease, hypopituitarism, gaʻo maʻi ma / poʻo le fatu fatu, ma le maʻi suka i tagata e silia ma le 65 tausaga. E mafai foi ona manaʻomia le faʻamaʻoina o le tui o le inisalini pe a faʻateleina le gaioiga o le tino ma suia le masani masani.

O faʻamaʻi faʻamaʻi (aemaise lava le afaina) ma tuʻutuʻuga faʻatasi ma le fiva e faʻateleina ai le manaʻomia mo le inisalini. O le suiga mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi e tatau ona faia i lalo o le pulea o le kulūkose o le toto. O le vailaʻau e maua ai le faapalepale ava malosi.

Ona o le avanoa e maua mai ai i nisi o pusi, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i pamu insulin e le fautuaina.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai taavale ma faʻatonutonuina auala I le amataga o le puleaina o le inisalini, suiga o lona ituaiga, poʻo le aʻafiaga o le tino poʻo le mafaufau i luga o le tino, e mafai ona faʻaitiitia le malosi e ave ai se taavale poʻo le faʻaaogaina o auala eseese, faʻapea foʻi le auai i isi gaoioiga matautia e ono manaʻomia gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor Faʻataʻitaʻiga faʻaaoga pe a faʻaaogaina le inisalini i cartridges Cartridge faʻatasi ma le vailaau oona Biosulin N mo le faʻaaogaina ma le peni a le syringe BiomatikPen. E tatau ona lapatai le tagata maʻi e uiga i le manaʻomia ona mulimuli ma le faʻaeteete faatonuga i faatonuga mo le faʻaaogaina o le penisini mo le faʻaaogaina o le inisalini. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e leai se faʻaleagaina (faʻataʻitaʻiga, vavave) i luga o le faʻataʻalo ma Biosulin® N. Aua nei faʻaaoga le kesi pe afai ei ai ni faʻaleagaga vaaia. Aua nei faʻaaogaina le Biosulin® N pe afai, aʻo faʻafefiloi mea o le kalama e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le inisalini e le o le paʻepaʻe ma le timu. Aua le faʻaaogaina le Biosulin N pe afai o loʻo i ai ni palakeke pe a maeʻa. Aua le faʻaaogaina le Biosulin N pe afai o faʻamalosi paʻepaʻe papaʻi o loʻo pipii i le pito i lalo poʻo puipui o le kalama, faia ai se "mamanu mamanu". A maeʻa ona tuʻuina le penisini i totonu o le peni, o se lanu lanu e tatau ona iloa e ala i le faamalama o le tagata faʻamaʻi. Aʻo leʻi tuʻuina le kekeli i le peni, toe faʻaali le kesi i lalo ma lalo ina ia mafai ona alu le polo tioata mai le pito i le pito i lalo o le kata. O lenei faiga e tatau ona toe faia pe a ma le 10 taimi seia oʻo ina paʻepaʻe ma faʻafefeteina uma le suavai. I le taimi lava e maeʻa ai, e manaʻomia se tui. Afai o loʻo i totonu o le penisini le penisini, e tatau ona e suʻeina ma le kesi i luga ma lalo pe a ma le 10 taimi. O lenei faiga e tatau ona toe faia muamua aʻo leʻi tui. A uma le iniseti, e tatau ona tumau le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo i le 6 sekone. Taofi le kuluma oomi seia oʻo ina aveese atoatoa le nila mai lalo o le paʻu, ma faʻamautinoa ai ua faʻatapulaʻa le puleaina lelei ole puletini ma le ono mafai ona maua le toto poʻo le inu ole lymp i totonu o le nila poo le inisalini. O le kiliva ma le vailaau oona Biosulin N ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia ma e le tatau ona toe faʻaleleia. Laasaga Faataʻitaʻi • Faʻaaogaina tamatamailima e lua, aoina mai se pulu o le paʻu, faʻapipiʻi le nila i le pito i lalo o le lafu i le maualuga o le 45 °, ma faʻaofi insulin i lalo o le paʻu. • A uma le iniseti, e tatau ona tumau le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo i le 6 sekone ina ia mautinoa ai ua uma ona faʻaofiina le inisalini. • Afai e aliali mai le toto i le nofoaga o inisiua pe a uma ona aveese le nila, faʻapipiʻi lemu le nofoaga o inisiua ma se paluga faʻamamaina i se vailaʻau faʻamaʻi (pei o le ava malosi). • E tatau ona sui le nofoaga o tui.

  • inisalini-isophan (inisinia o le tagata) 100 IU Tagata faʻataunuʻu: oxide zinc, sodium hydrogen phosphate, protamine sulfate, metacresol, phenol, glycerol, d / i vai.

Biosulin N aʻafiaga itu

  • Mai le itu o le metabolism: tulaga o le hypoglycemic (pallor o le paʻu, faʻateleina le pala, palapitations, atuatuvale, fiaaai, vevesi, paʻu o le gutu, gutu). O le malosi o le hypoglycemia e ono oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemic coma. Tali a le Allergic: e seasea lava - o le paʻu o le paʻu, Quincke's edema, i nisi tulaga - faʻalavelave anaphylactic. Faʻaalia i le lotoifale: vaʻaia, fulafula ma le sulu i totonu o le nofoaga o inisiua, faʻatasi ai ma le faʻaʻumiʻumi o le faʻaaoga - lipodystrophy i le nofoaga o tui. Isi: edema, faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo (masani i le amataga o togafitiga).

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E iai fualaau oona e aafia ai le manaʻomia mo le inisalini.

O le aafiaga o le hypoglycemic insulin e faʻaleleia e fualaʻau o le hypoglycemic, o le MAO inhibitors, non-selective beta-blockers, inhibitors ACE, sulfanilamides, steroids anabolic, carbonic anhydrase inhibitors, bromocriptine, octreotide, tetracyclines, kefiloflindofilfindolfinfindolina, ketofilfindolina, phenyldofinolamine, ketofilfindolfinfindolfinfindolina sauniuniga e aofia ai le ethanol. Ole aʻafiaga o le inisalini o le insulin e faʻaititia e fomaʻi ole tino, corticosteroids, hormones thyroid, thiazide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, danazole, clonidine, calcium channel blockers, diazoxide, morphine, phenytoin, nicotine.I lalo o le aafiaga o le reserpine ma le salicylates, o le vaivai ma le faateleina o le gaioiga o fualaau faasaina e mafai

Tau mo Biosulin N i isi taulaga

Biosulin N i Moscow, Biosulin N i St. Petersburg, Biosulin N i Novosibirsk, Biosulin N i Yekaterinburg, Biosulin N in Nizhny Novgorod, Biosulin N in Kazan, Biosulin N in Chelyabinsk, Biosulin N in Omsk, Biosulin N in Samara, Biosulin N i Rostov-on-Don, Biosulin N in Ufa, Biosulin N in Krasnoyarsk, Biosulin N in Perm, Biosulin N in Volgograd, Biosulin N in Voronezh, Biosulin N in Krasnodar, Biosulin N in Saratov, Biosulin N in Tyumen Order delivery in Moscow

Pe a faʻatonuina i Apteka.RU, e mafai ona e filifilia le faʻatagaina i se fale talavai e talafeagai mo oe i tafatafa o lou fale poʻo le auala e galue ai.

Faʻamatalaga uma na tuʻuina atu i Moscow - 696 falemaʻi

Faʻamatalaga uma na tuʻuina atu i Moscow - 696 falemaʻi

Aso Faʻamanatu: Aperila 2, 2016

Faitau le iloiloga atoa Iloiloga e: Bondareva Margarita

Aso Faʻamanatu: Aukuso 1, 2016

Aso Faʻamanatu: Aokuso 19, 2016

Aso Faʻamanatu: Setema 15, 2016

Aso Faʻamanatu: Fepuari 18, 2017

Inisalini e faʻaleleia ai le inisalini o le tagata Isofan: faʻaaoga ma le tau o le fualaau faasaina

Isofan o se inisinia o le enisinia sili ona lelei, lea e faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O le inisalini tagata, e maua mai i le enisinia faʻainitaneti e faʻaaogaina ai le DNA faʻafouina, o loʻo manatu o se vailaau faʻasolosolo taimi umi.

I totonu o fale faʻatau, o loʻo faʻatau atu i le tulaga o le faʻamalolo e faʻaaogaina mo injections ua tui i lalo o le paʻu. O le tau e faalagolago i le atunuʻu, gaosi oloa ma eseese mai le 500 i le 1000 rubles.

Pharmacology

Isofan - inisalini, ei ai sona aafiaga o le hypoglycemic. O loʻo fesoʻotaʻi ma pito faapitoa o le membrane cell cytoplasmic fafo, ma o se taunuuga o lea ua fausia ai se masini faʻapipiʻi insulin. E fesoasoani i le faʻaleleia o auala intracellular.

Ona o le mea moni e faapea, o le gaoioi o le kulukose i totonu o sela e faateleina, o lona aofaiga i le toto ua faaitiitia. E tutusa foi le aafiaga e maua e ala i le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate ma faʻalauteleina lona faʻaogaina e fuluʻi.

O le vailaʻau e galue mo se taimi uumi ona o le saoasaoa o le absorption, lea e aafia i le tele o mea: pe o le a le tui o le inisalini (e mafai ona tui i totonu o le manava, ogavae po o le papa), metotia o le puleaina, fua.

A maeʻa le faʻaofiina o le inisalini o le tino e mafai ona sosolo mai le tino i lalo o le paʻu ma se iniseti, o lona faʻaagaga e tupu pe a uma le tasi ma le afa itula. O le fualaau faasaina e sili ona lelei mai le 4th i le 12th itula, o loʻo galue i le aso.

O mea nei e mafai ona mafua i itu taua o le Isofan: e le o taulai atu i le susu o tina. O le tufatufa atu i totonu o masini e le mafaamatalaina. E le pasia le placenta. Mai i le 30 i le 80% ua faʻamalosi e fatugaʻo.

Faatonuga mo le faaaogaina

O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻamaonia ai le ituaiga o faʻamaʻi lea e faʻaaogaina ai le inisalini - o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Togafitiga i lenei tulaga e faia i le olaga atoa. I lenei tulaga, e taua le mulimuli i le mamanu. I le faʻaopoopoga, faʻaaoga Isofan mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E mafai e le fomai ona faatonuina le fualaau faasaina pe afai e leai se aoga mai vailaau e maua ai le suka. Ona faʻasolosolo ai lea o le inisalini e fai ma togafitiga faʻatasi

O le faateleina i le suka o le toto atonu foi o se taunuuga o ni faafitauli, mo se faataitaiga, pe a maea le taotoga. I lenei tulaga, o le inisalini e mafai foi ona faʻamatalaina o se togafitiga faʻapitoa. O loʻo faʻamatalaina mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka.

Isofan e naʻo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina!

O le vailaau faʻasaina ua faʻasalaina i tagata mamaʻi e ono aʻafia i gasegase o le tino ma maua ai le hypoglycemia.

Faʻaleagaina

O aʻafiaga autu o le aveina o Isofan o:

  1. O aʻafiaga leaga i luga o le metabolism. O lenei mea e faʻaalia i foliga o le paʻu o le paʻu, faʻamafanafana, vave vave o le fatu, foliga vaaia o le le fiafia, o se tagata e fia taumafa i taimi uma, o faʻalavelave faʻafefe, o taimi uma o le ulu.
  2. Faʻalalōlōina na faʻaalia e le paʻu paʻu, Quincke's edema. I se tulaga e le masani ai, o le fualaau faasaina e mafua ai le afaina anaphylactic.
  3. E mafai ona tupu le fetogi.
  4. A maeʻa le tui, sasaina pe fulafula, e mafai ona tupu le tuʻimomomo. Afai o le togafitiga e umi se taimi, e faia le lipodystrophy.

I lenei itu, i le amataga o togafitiga, o le togafitiga o le inisalini e mafai ona faatinoina pe a maea le tofiaina o se fomaʻi ma i lalo o lana vaavaaiga.

Laasaga o le sili atu

I le tulaga o le faʻaofiina o se fualaau maualuga o le fualaau faasaina, e mafai ona maua e le tagata maʻi faailoga o le hypoglycemia. I lenei tulaga, e tatau ona e 'aina se fasi suka poʻo ni mea taumafa e maua i le gaʻo. E mafai ona avea kuki, sua o fualaau suamalie, suamalie.

O le faailoaina atu o le tele o mea e mafai ona oo atu ai i le leai o se malamalama. E fautuaina e te tuʻuina atu se inumaga malosi o se vaifofo 40% lextrose. Glucagon e mafai ona faʻatonuina i totonu o le tino, i se auala faʻapitoa poʻo se mea faʻapitoa.

Sauniuniga saogalemu

Pe a faʻaaogaina le Isofan, e tatau ona manatua i lou mafaufau afai e te tuiina le fualaau faasaina i le nofoaga e tasi, e mafai e le lipodystrophy ona fausiaina. Ina ia puipuia, e fautuaina e sui le nofoaga o tui. Pe a taitaia le togafitiga o le inisalini, e tatau ona e mataʻituina lelei lou toto toto.

O le meafaigaluega e tatau ona faʻamalosi faʻapitoa e tusa ai ma le penisione ua faatonuina e le fomaʻi. A leai, o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe. E ono foliga mai ona o le le lelei o le taumafa. I lenei tulaga, o se tagata ua i ai le lagona o le fiainu, o le gutu malulu, o le faifai pea, le lelei o le soifua maloloina, faʻaalia e le nausea, e oʻo i le vomiting, leai se manaʻo, manava manava o le acetone mai le gutu.

O le fualaau e faʻamalosia e tatau ona saoloto mai fafo, tino manino, e aunoa ma se palapala i le pito i lalo. O lona i ai e faailoa ai le vevela o le inisalini, o lea o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona lamatia mo le maʻi.

O Isophan e tatau ona i ai i le vevela vevela pe a faʻatonuina. Faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻapitoa e maua mai ona o le tiga o le thyroid, hypopituitarism, o le fua o le vailaau faʻatauina e manaʻomia ona fetuunai.

Isofan ua faatonuina e se fomaʻi pe afai e leai se aoga o togafitiga e maua ai le suka.

Fegalegaleaiga faʻasaga

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻamatala auʻiliʻili ai uiga o fualaau faasaina ma faʻaaliga o lona faʻaaogaina.

Isofan Human engineering engineering e sili atu ona malosi pe a fai o fualaau nei e ave i le taimi e tasi:

  • Malosiaga o le oona.
  • Maota MAO ma le ACE, carbonic anhydrase.
  • Sulfonamides.
  • Anabolikov.
  • Tetracyclines.
  • Vailaʻau o loʻo aofia ai le ethanol.

O le aoga o Isofan e faʻaititia pe a faʻaaogaina: faʻamataʻu tautala, glucocorticoid fualaau, hormones thyroid, antidepressants, morphine. Afai e le mafai ona faʻailoa fualaau e aʻafia ai le gaioiga o le inisalini, e tatau ona lapatai le fomaʻi e uiga i lenei mea.

Vaʻaiga tutusa

O tagata gasegase e fiafia i le fesili pe o le a le uiga e mafai ona suia ai le inisalini. E fautuaina le faʻaaogaina o analogues mo togafitiga nei: Humulin (NPH), Protafan-NM, Protafan-NM Penfill, Insumal, Actrafan.

A o le i suia i se analog, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi. O togafitiga insulin o se togafitiga ogaoga. E manaʻomia ai le amio pulea i le vaega o le maʻi ma le mataʻituina e le fomaʻi.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga, o le mea e leaga ai, e le mafai ona faʻaumatia atoa. E pei ona e iloa, e le tusa ai ma le mafuaaga o se maʻi, o loʻo i ai le soliga o le faʻamalologa o le hormonal i totonu o masini o le pancreas. Ma o le tele o taimi, o faʻamaʻi ua faʻamatalaina ile inulin synthesis synthesis. O lenei vailaau e pulea ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, faʻamautinoaina le galue masani o le tino atoa.

Ioe, o tagata gasegase e fiafia i soo se faʻamatalaga faaopoopo e uiga i le fualaau faasaina. E faʻapefea ona aafia le tino i le insulin Isofan inisiua? Faatonuga, faʻamaʻiloga, faʻafitauli faigata i le taimi o togafitiga o mea taua ia o le a talanoaina i le tusiga.

Faiga faʻapolopolo

E le o se mea faalilolilo o le maʻisuka o se maʻi taatele ma matautia lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau eseese, e aofia ai insulin.

"Isofan" o le igoa tau fefaʻatauaʻiga o le vailaau faʻasaina, o se paluga sauniuni o suauu tiso. O se vailaau e gaosia i le tulaga o se vaifofo mo le pulea o meaola.

O le fualaau faasaina ua faatauina atu i fagu tioata o le 10 ml i se fua o le 40 IU / ml. Ina ia saunia le vaifofo, o le vai mama mo le tui e faʻaaogaina.

Afai o isi vailaau faʻatasi ma le mea lava e tasi ma meatotino o le insulin Isofan. O lona uiga tutusa o le "Insuman", "Protafan" ma le "Himulin". E taua le vave taʻuina atu o nei vailaʻau e naʻo le faʻamalosaga e tuʻuina atu pe tuʻuina atu e se endocrinologist.

O a meatotino o loʻo i ai i le vailaʻau?

Inisalini "Isofan" o se hormone o le suamalie e maua ai mea tutusa e pei o le vailaʻau e maua mai e le tagata pancreas. O le fualaau faasaina e faʻaititia ai le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto e ala i le faʻaleleia o faiga o le lipogenesis ma le gluconeogenesis.

O le gaioiga o le hormone o loʻo faʻapitoa ma faʻamaumauga o loʻo faʻalagolago i le inisalini o siama, faʻagasoloina gaioiga faʻasolosolo i totonu o le masini. A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o loʻo i ai le faʻatoagaina o le faʻasalaga o nisi o enzymes, e aofia ai glycogen synthetases, pyruvate kinases ma hexokinases.

E mafai ona matauina le aafiaga i le 1-1.5 itula i le maea ai o le folasia o le fofo. E faʻatatau i le fuaʻau ma uiga o le tino maʻi, o le maualuga o le gaioiga o le inisalini gaosia e matauina i le 4-12 itula i le maeʻa ai o le pulega. O le aafiaga e mafua mai i le 11 i le 24 itula.

O faʻamatalaga autu mo le faʻaaoga

O le fualaau faasaina "Inisulin-Isofan" e faaaoga mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua (ituaiga o le insulin). E faʻaaogaina foʻi mo togafitiga lē tumau mo le inisalini. O nisi taimi e manaʻomia ai togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaofiina o se vaifofo e fautuaina mo tagata gasegase i mataupu e le maua ai e le suālaʻau le malosi o le suka.

O le faʻaofiina o le inisalini o le tagata e manaʻomia ina ua maeʻa togafitiga. O lenei vailaau e faʻaaogaina foi mo le maʻisuka o le maʻisuka (o lenei ituaiga o faʻamaʻi e atiae i fafine aʻo maʻitaga). O le faʻaofiina o le inisalini i tina faʻamoemoe e fautuaina pe afai e le o iai se aafiaga o le togafitiga.

Semina-insulin insulin "Isofan": faatonuga mo le faʻaaogaina

I le maʻisuka ituaiga 2, e manaomia e tagata maʻi le togafitiga o le olaga atoa. Fai, aofaiga o aso taitasi, faʻatulagaga o le pulega - o nei mea uma ua fuafuaina e le o loʻo auai i le endocrinologist. E taua le mulimuli i faatonuga uma a se tagata tomai faapitoa. E i ai tulafono lautele mo le faʻaaogaina o Inisalini-Isofan.

  • O le fofo o loʻo faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. I nisi o tulaga e le masani ai, e mafai e le fomai ona fautua atu le puleaina o fualaau faasaina. Injections ogaoga e faʻasaina.
  • E le mafai ona faʻatauina le vailaʻau i le nofoaga e tasi.
  • Muamua e tatau ona e luluina le fagu i ni nai taimi, ona tusi lea o le tele o le fofo ole fofo i totonu ole suauu (o le fua na filifilia taitoatasi).
  • O le tui e tatau ona faʻatinoina vave lava pe a uma ona faʻatumu le tui.

Vailaʻau faʻatasi ma le fofo o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa i le vevela o le 2-8 tikeri Celsius. A o le taofiofia le vailaʻau, e tatau ona e fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina ai le vailaau faʻamalosi pe afai e te vaʻavaʻai i se faʻafefeteina o le fofo, o le faʻavaeina o se gaioiga i puipui o le fagu.

E i ai ni faʻailoga?

O le vailaau faʻasaina ei ai ni faʻasalaga - o nei faʻamatalaga o loʻo iai faatonuga mo le faʻaaogaina. "Inisalini-Isofan" e le o faʻamatalaina mo tagata mamaʻi e maua i le hypoglycemia.

O faʻamaoniga e aofia ai insulinoma, faʻapea foi ma le hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

E taua le matauina o nisi taimi e oʻo lava i se suiga i le inisiua nofoaga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻafefe o le maʻi ma le faʻaalia o isi aʻafiaga.

Aafiaga aʻafiaga

O lenei vailaʻau e talafeagai mo tagata mamaʻi e iai ituaiga o le maʻisuka e faʻalagolago i le inisalini. Ae ui i lea, o le togafitiga e fesootaʻi ma nisi o faʻafitauli. O a soliga e mafai ona taʻitaʻia ai le Isofan-Insulin? O le faatonuga o loʻo aofia ai faʻamatalaga nei:

  • O le lisi o mea e sili ona taatele e mafai ona aofia ai faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e o mai faatasi ma foliga vaaia o se vevela ma le urticaria, o le paʻu o le toto, o le faateleina o le vevela o le tino ma le foliga o le edema.
  • O se taunuuga matautia o le togafitiga o le inisalini o le hypoglycemia, o se tulaga e mafua ai le faaitiitia o le toto suka. O aʻafiaga e aofia ai le paʻu o le paʻu, vave vave le fatu, popole, faʻalavelave moe, o le lagona faifai pea o le fiaʻai. O sea solitulafono e masani lava ona fesootai ma le le talafeagai poo le le usitaia o faatonuga a le fomaʻi. I tulaga sili ona ogaoga, o loʻo tupu ai se coma hypoglycemic.
  • Amataina togafitiga i nisi o gasegase e fesoʻotai ma le faaletonu vaaia. E le aoga le popole tele i lenei mea, talu ai o le tele lava o tulaga o na aʻafiaga e alu ese na oi latou lava.
  • O le lisi o faʻafitauli faʻafitauli e aofia ai le toe faʻafoʻiina o le tino, lea e pasia foi pe a faʻafetaui le tino i lenei ituaiga inisalini.
  • I le amataga o le tagofia o fualaau faasaina, o gaioiga o le paʻu e mafai, e aofia ai le mumu ma le vevela. Latou te pasi na oi latou lava.
  • O le faʻaofiina o vailaʻau tetele tele o le vailaau faʻasaina ua afaina i faʻafitauli o le mafaufau. Faateleina le le fiafia, popole, suiga i amioga, o le atinaʻe o le atuatuvale ua matauina.

E taua le malamalama e tatau ona faia le insulin e tusa ai ma le faasologa ua tusia e le fomai. O le taʻeina o se iniseti e tuʻufaʻatasia ma le atinaʻe o le faʻamaʻi o le maʻisuka.

I vailaau faʻaonapo nei, o insulin insulin (faʻapuupuu ma le umi le taimi), tutusa o le homone o tagata, ma mea faʻafefiloi e faʻaaogaina e pulea ai le kulūkose. O le mea moni, o le maketi o vailaau mo togafitiga e ofoina mai ai le tele o fualaau oona lea e fesoasoani e aveesea ai se taimi le tumau ia faailoga o le maʻisuka.

I le lisi o analogues e mafai ona aofia ai vailaʻau e pei o le "Actrafan", "Biogulin", "Diafan". I nisi tulaga, e fautuaina tagata maʻi e faia sauniuniga "Protafan", "Humodar", "Pensulin". O le insulin Bazal ma Fereyn e manatu lelei foi.

E tatau ona malamalama o hormones o vailaau matautia, ma e le mafai ona e faʻaaogaina oe lava i soo se tulaga. E naʻo se fomaʻi e mafai ona filifilia se analog ma fuafua le fualaau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le iai o le itiiti ifo ma le tasi le faʻaopoopoga i se vaifofo i nisi o tagata gasegase e mafai ona mafua ai se osofaʻiga ogaoga i le faʻalavelave o le anaphylactic.

Isi faʻamatalaga fesoʻotaʻiga faʻamalositino

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona mautinoa lau fomaʻi e uiga i vailaʻau o loʻo e ave. O le gaioiga o le inisalini gaosia e faʻaleleia pe a ave i sulfonamides, hadrogens ma anabolic steroids, inhibitors MAO, non-steroidal anti-inflammatory drugs.

O le faʻaaogaina o le hypoglycemic e sili atu ona faʻaalia e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina Isofan ma le ketoconazole, cyclophosphamide, quinine, chloroquinine, quinidine, ma vailaʻau o loʻo aofia ai le lithium.

I le auala, e le fautuaina le inuina o le ava i togafitiga, talu ai o le ethanol e faʻaleleia ai le aafiaga o le inisalini gaosia.

Estrogens, faʻamatalaga tautala, glucagon, heparin, hormones thyroid e faʻavaivaia le aʻafiaga o le fualaau faasaina. E tutusa foi le tala e uiga i le nicotine, mariuana, morphine, o nisi o togafitiga (aemaise, thiazide ma le loop), tricyclic antidepressants.

I soo se tulaga, e tatau ona malamalama e aunoa ma le malamalama o le fomaʻi, e le mafai ona e suia le fualaau poʻo le taimi ole inisalini. O foliga vaaia o le faateteleina ma uiga leaga e tatau ona vave lipoti atu i le endocrinologist aoga.

Isofan insulin: faatonuga mo le faʻaaoga ma le tau o fualaau faasaina

O le inisalini togafitiga e iai se sui sui, aua o le galuega autu o togafitiga o le totogiina lea o mea leaga i le gaosiga o le gaʻo i le faʻalauiloaina o se vailaʻau faapitoa i lalo o le paʻu. O nei vailaau e afaina ai le tino faapea foi le inisalini masani na faia e le pancreas. I lenei tulaga, o le togafitiga e atoatoa pe leai foi.

Faatasi ai ma fualaau oona e faaaoga mo le maʻisuka, o le tasi o mea sili ona lelei o le insulin Isofan. O le vailaau faʻasaina e aofia ai le inisalini o le tagata i le gaosiga masani o le umi.

O loʻo maua le meafaigaluega i ituaiga eseese. E faʻatonuina i auala e tolu - faʻapitoa, faʻapipiʻi ma le le faʻaaoga. O lenei mea e mafai ai e le tagata maʻi ona filifili le filifiliga sili mo le pulea o le maualuga o le glycemia.

Tuua Lau Faamatalaga