Glycemic index o mea sili ona lauiloa.

Glycemic index (Igilisi glycemic (glycemic) index, faapuupuuina GI) o se faʻatalatalanoaga o le aʻafiaga o gaʻo i le meaʻai i luga o le suiga i le kulukose o le toto (e pei ona taʻua mulimuli ane o le suka o le toto). Carbohydrates e maualalo le GI (55 ma le lalo ifo) e sili atu lemu, gauai ma gaosia, ma mafua ai ona maualalo le suauu toto, ma o le mea lea, i le avea ai o se tulafono, tulaga maualuga o le inisalini.

O le faasinomaga o se suiga i le suka o le toto 2 itula pe a uma le aoga o le kulukose. GI o le glucose ua avea ma 100. GI o isi oloa e atagia ai se faatusatusaga o le faatosinaga o gaʻo gaʻo o iai i totonu o le suiga i le maualuga o le suka o le toto ma le malosi o le tutusa o le kulukose.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 100 kalama o le katelati masini e aofia ai le 72 karaka o suauu. O lona uiga, pe a fafagaina le falalati keke mai le 100 kalama o le pata taofi, tatou te maua le 72 karamu o le suka. Carbohydrates i totonu o le tino o le tagata ua faʻaumatia e enzymes i le kulukose, lea e tosoina i le toto i totonu o le manava. Buckwheat GI e 45. O lona uiga e tusa ma le 72 karamu o meaʻai 'oloʻo maua mai le susu i le 2 itula, 72x0.45 = 32.4 kalama o le kulukose o le a maua i le toto. O lona uiga, o le faaaogaina 100 kalama o le buckwheat pe a mavae le 2 itula o le a taitai atu ai i le suiga tutusa i le maualuga o le suka i le toto e pei o le 32.4 kalama o le kulukose. O lenei fua faʻatatau e manaʻomia e iloa ai po o le a le mamafa o le uta i meaai.

Le manatu glycemic index muamua na folasia mai i le 1981 e Dr. David J. A. Jenkins, o se polofesa i le Iunivesite o Toronto i Kanata. Ina ia iloa po o fea meaai e sili atu ona lelei mo tagata e maua i le maʻisuka, na ia fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe'ā uma ona faʻaaogaina se vaega o le oloa e aofia ai le 50 kalama o le suka. Na ia faamatalaina le auala ma le taunuuga o le 1981 i le tusiga "Glycemic Index of Food Products: O le Faavae Faaletino o le Carbohydrate Metabolism". A o lei oʻo i lenei, o le taumafa mo tagata e maua i le maʻisuka na faʻavae i luga o se masini fua faʻatatau o le gaʻo ma sa matua faigata ma e leʻo taimi uma. Aʻo faʻatusatusa vaega o carbohydrate, latou te faalagolago i le mea moni o oloa uma e aofia ai le suka ei ai le aafiaga tutusa i le suka o le toto. O Jenkins o se tasi o uluai saienitisi e masalosalo i lenei mea ma amata ona suesue i le auala e amio ai mea moni i tino o tagata moni. O le tele o oloa na tofotofoina ma na maua ai taunuuga ofoofogia. O le mea lea, mo se faataitaiga, o le asikulimi, e ui i le maualuga o lona suka, na i ai sona aafiaga itiiti i le suka o le toto nai lo le falaoa masani. Mo le 15 tausaga, sa suʻesuʻeina e tagata suʻesuʻe ma fomaʻi i le lalolagi atoa le aʻafiaga o meaʻai i luga o le toto suka ma faʻavaeina se manatu fou mo le faʻavasegaina o vailaʻau 'oloʻo faʻatūina i le glycemic index.

E 2 avanoa mo le faʻavasegaina o le GI:

Mo meaai:

  • Low GI: 55 ma lalo ifo
  • Fua Faatatau GI: 56 - 69
  • Maualuga GI: 70+

E iai se manaʻoga moni e iloa le va o taumafataga GI ma meaai GI. E tusa ai ma le mea moni o le GI 55 ma le lalo ifo mo mea taumafa ua manatu maualalo, o le faaiuga e taʻu mai ai e faapea, mo se taumafataga GI 55 ma lalo e mafai foi ona manatu e maualalo. O le mea moni, o le GI o le fuainumera o le tagata ona o le taumafaina o fualaau aina ma isi oloa maualalo ile GI ua i ai ile 55-60. I lenei itu, ua talitonu le Glycemic Index Foundation, ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi, e tatau ona filifili se GI maualalo e avea ma sini, ma fautua atu le tofitofiina o meaʻai ma le GI o le 45 ma lalo ifo ile maualalo.

Mo meaai:

  • Low GI: 45 ma lalo ifo
  • Tausaga: 46-59
  • Maualuga: 60+

Mai le tele o suʻesuʻega faʻavae na faia i le salafa o le lalolagi, ua iloa e luasefulu pasene o tagata o la latou taumafataga e maualalo le GI, o lona tau e tusa ma le 40-50. I se tulaga talitutusa, o se meta-iloiloga o faamaumauga mai suesuega e 15 o suesuega o le maʻisuka Care na suesueina ai le aafiaga o meaai maualalo maualalo i luga o tagata gasegase na faaalia ai o le GI masani i aso uma e 45. Talu ai o loo i ai faamaoniga e faapea o nei GI e faaalia ai le tele o faamanuiaga mo tagata e maua i le maʻisuka ma faaitiitia foi o le lamatiaga o faamaʻi masani, e pei o le fatu fatu ma le maʻisuka, ma, e taua, i le olaga moni, e mafai e tagata ona tausisia lea ituaiga taumafataga, ua talitonu le Glycemic Index Foundation e tatau ona avea le sini mo le taumafataga ma GI 45 ma lalo ifo.

Mafuaaga o le tausia o se taumafa maualalo-GI i le manatu o le Glycemic Index Foundation :

  • faigofie ona puleaina le suka suka
  • Fautuaina e le International International of Obstetrics and Gynecology mo le maʻisuka faʻamaʻi
  • ia ausia ma tausia le mamafa masani
  • mo se maʻitaga maloloina
  • ia tausia le soifua maloloina maloloina
  • ia faatumauina le malosi o reserves i le tulaga manaomia
  • ia faateleina le malosi faalemafaufau
  • e faʻaleleia ai taʻaloga taʻaloga
  • e faʻaitiitia ai le lamatia o le kanesa o susu
  • fautuaina mo le polycystic ovary syndrome
  • mo le soifua maloloina o mata
  • ei ai sona aafiaga lelei i le tino

Ae o le faafitauli ogaoga i taumafa GI maualuga o le maualuga o lo latou kalori. E oʻo lava i sina vaega o mea taumafa faʻatasi ma le GI maualuga e masani ona aofia ai le tele o kalori. E le gata i lea, o ia meaʻai e sili atu le leaga nai lo le maualalo o meaʻai ile kalori. Afai tatou te talanoa e uiga i meaʻai maualuga-carb, ona faʻaitiitia ai lea o latou kalori, o le sili atu foi lea o latou faʻamafa.

O le faʻaaogaina o meaai e maualalo ile GI e maua ai le toe faʻaleleia o le malosi o le tino. Ae o le tele o le faʻaaogaina o soʻo se meaʻai, e tusa lava poʻo le GI, o le a mautinoa lava e taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le tino. Ina ia tumau le foliga, e tatau ona faʻamautinoa le paleni o le kalori ma le faʻaaogaina.

I tulaga tulaga ese, o le faʻaaogaina o oloa ma le maualuga o le GI e mafai ona faʻamaoniaina e le manaʻomia mo le toe faʻaleleia vave o le malosiaga mo le malosi malosi o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o se malafoni, o tagata taʻalo e faʻatau meaʻai ma meainu ma le GI maualuga.

O nisi meaʻai e sili atu ona maualuga le toto toto nai lo le glucose mama. O oloa nei, e tufatufa atu i Rusia, e tusa ai ma suesuega a le Iunivesite o Sini, e mafai ona i ai se GI e oʻo atu i le 100 ma le maualuga:

  • Breakfast cereal - e oo i le 132
  • Suauu ma tao taofi - e oʻo i le 118
  • Laina paepae paepae - e oo atu i le 112
  • Sucrose - 110
  • Maltose (vaega o nisi o oloa) - 105
  • Pulu falaoa - e oo atu i le 100
  • Maltodextrin (vaega o mea tau taaloga, meaʻai pepe ma suti) - 105-135 (faʻalagolago i le gaosiga)

O le metotia mo le fuafuaina o le fuainumera faʻamamafa e faʻatonutonu e le tulaga faʻavaomalo ISO 26642: 2010. E leai se avanoa e maua ai le faʻamatalaga o lenei tapulaa. Ae ui i lea, o se faʻamatalaga o le auala o loʻo tuʻuina atu foi i le upega tafaʻilagi a Glycemic Index Foundation.

E toasefulu tagata volenitia maloloina i luga o se manava gaogao e maua ai se vaega o le oloa e aofia ai le 50 kalama o gaʻo i le 15 minute. Soʻo se 15 minute latou te suʻe toto ma fua le kulūkose. Ona fua lea o le vaega i lalo o le ata maua mai - o le aofaiga atoa lea o le kulukose na maua i totonu o le toto i le lua itula. O le taunuuga e faʻatusatusa i fuainumera na mauaina ina ua uma le 50 grams o le kulukose mama.

O le tekonolosi e faigofie tele, ma o se tagata soifua maloloina e mafai ona fuafua le GI o soʻo se oloa lava ia i le fale. Afai ei ai ni ou faafitauli i le inisalini, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

O se tasi o faʻamatalaga sili ona faʻamalosia ma faʻamalamalamaina mo faʻamatalaga faʻapitoa o le Iunivesite o Sini. Na te suʻesuʻeina le gaosiga o le gaʻolaʻo ma faʻasalalauina se faʻamaumauga tele o faʻamatalaga faʻapitoa ma le mamafa o meaʻai.

O le mea e leaga ai, e le mafai e le tasi ona faʻalagolago atoatoa i luga o faʻamaumauga sili ona taua o faʻamatalaga i le GI. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le GI o se oloa faapitoa e mafai ona faalagolago i le tele o mea taua, e pei o mea masani e faaaoga ma tekinolosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona pasi le pasta GI mai le 39 i le 77. I se isi faaupuga, o pasese eseese e mafai ona mafua mai i le maualalo o oloa GI (lalo ifo o le 55) ma i luga o oloa GI (luga aʻe o le 70). Ina ia iloa le taua tonu o le GI o se oloa faapitoa, e tatau ona faia se suʻesuʻega o lenei oloa faapitoa.

Soʻo se faʻamaumauga i luga o fuainumera o le GI mai punaoa, e pei ona faʻaaogaina i oloa maoti, e le mafai ona faʻamoemoeina. O punaoa taʻitasi e faailoa mai ai o faʻamaumauga na tuʻuina atu e tatau ona faʻaaogaina mo faʻamoemoega tau aʻoaʻoga.

I nisi o atunuu, o tagata gaosiga e faailoa mai le tau o le GI i le afifiina o meaai. Na pau le auala mo le tagata lautele i Rusia e iloa ai le taua tonu o le GI o se oloa faapitoa o le faia lea o a latou lava sailiga. Afai ei ai ni faʻafitauli i le faʻamalosia o le inisalini, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo lei faia se suʻesuʻega faapena.

Faʻamatalaga autu

E le tau manaʻomia le faʻatulagaina o faʻamatalaga glycemic o au oloa. O loʻo i ai ni laulau faʻapitoa e faʻaalia ai ia faʻamatalaga. Talu ai o le kulukose o se vailaʻau lea e siitia ai le suka suka, o lona GI sa avea ma 100 iunite. I le faatusatusaina o aafiaga o isi oloa i luga o le tino o le tagata, o fuainumera na fuafuaina e molimau i le maualuga o le mamafa o le avega.

O le fuainumera o fuainumera o oloa e faalagolago i le aofaiga o mono-ma polysaccharides i le tuufaatasiga, o mea e aofia ai filo o meaʻai, togafitiga o vevela, tuufaatasiga ma isi mea i le faiga o kuka.

Inisalini faasino igoa

O seisi faʻamaoniga taua mo le maʻisuka. O le faasinoupu o le inisalini e faasino i le aofaiga o le hormone pancreatic e manaʻomia e toe faafoi ai le suka toto i le tino pe a uma ona 'ai ni meaai. I le avea ai o se tulafono, o faʻamaonia uma e fesoʻotaʻi le tasi ma le isi.

O lenei vaega o oloa e tatau ona faatumuina le pusaaisa i le itiiti ifo ma le 50%, lea e fesoʻotaʻi atu e le gata i lo latou maualalo o le GI, ae faʻapea foʻi ma le lelei o le tino. O le tuufaatasiga o fualaau faisua e aofia ai le tele o vitamini ma minerale, antioxidants, o le tele o fiber. O le lelei o fualaau faisua, na maua ai le taumafa lelei o meaai:

  • mea faʻamaʻi pipisi
  • aafiaga e tetee ai le inflammatory
  • puipuiga mai mea o le leitio,
  • faamalosia o puipuiga
  • faʻataʻitaʻiga o faiga faʻafefete.

O le laulau o faʻamatalaga faʻapitoa o oloa (aemaise lava, fualaau faisua) o loʻo tuʻuina atu i lalo.

O le faʻaaogaina o fualaau faisua i aso uma i le 600 g o le a maua ai le tino o tagata soifua maloloina ma maʻi ma mea uma e tatau ai. E mafai ona faʻaaoga fualaʻau e saunia ai muamua vasega, itu ipu, salati, sandwiches, sau sau, pizza. O nisi e sili atu i fua o aʻa, e aoga foi, aemaise lava le manatu o le togafitiga o vevela e mafai ona faateleina ai le GI o nisi o oloa (faataitaiga, pateta, kāloti, beets).

Berries ma fua

O le maualuga o le GI o nisi vine ma fualaau aina e le o se mafuaaga e mumusu ai e faʻaaogaina. O nei oloa o loʻo i ai tulaga maualuga i le aofaʻi o vitamini ma minerale, pectins, flavonoids, faʻamalosi tino ma tannins i le tuufaatasiga.

O le taumafa masani e aʻafia ai le tino:

  • le aveesea o mea oona mai le tino,
  • maualalo le cholesterol
  • faaosofia o mea e fai i le endocrin,
  • puipuiga o le atinaʻeina o auala faʻaoga,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faʻasaʻoina o le toto toto,
  • faaosofia o malosiaga puipui.

Cereals ma falaoamata

O le fuainumera o le fuainumera ma le taua o meaʻai e pa'ū i totonu o lenei vaega faʻalagolago i mea masani o loʻo faʻaaoga i la latou gaosiga. O le mea aupito sili ona aoga, o na meaʻai e leʻi oʻo i le faagasologa o le fufuluina ma le faʻamamaina (lanu enaena, oatmeal). O latou GI o loʻo i lalo ifo o le 60. E le gata i lea, o le atigi lea e aofia ai le tele o amino acids, protein, meaola oona, vitamini ma elemene.

O le taua o mea taumafa (mea o le kalori) o meaʻai o falaoamata ma falaoamata o se tasi o mea sili ona maualuga. E mafua lenei mea i le tele o meaʻai i totonu o le tuufaatasiga. E taua tele le manatuaina o fugalaʻau i le gaosiga o meaʻai e masani ona faʻatusalia mai i filo o meaʻai, lea e talafeagai mo le faʻaogaina masani o meaʻai, paʻu o le mamafa ma le cholesterol i totonu o le toto.

Le igoa o le cerealGIAafiaga i le tino o le tagata
Buckwheat40-55E i ai le taua tele o le uʻamea i le tuufaatasiga, lea e puipuia ai le atinaʻe o le anemia. Le maualuga o le gaʻo e maualalo. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e 'ai fualaʻau mo le gaʻo ma le oti.
Oatmeal40O se oloa aoga e iai faʻamaoniga iloga o mea amino ma vailaau faʻasaina i le tuufaatasiga. Faʻataunuʻuina le galuega o le mea oona, ate, fesoasoani e toe faʻafoʻi microflora.
Manka70O le faailoga o mea taumafa o le semolina o se tasi o mea sili ona maualuga, ae peitai, e pei o lana GI. Faʻatasi ma le maʻisuka, gaʻo, o lona faʻaoga e le fautuaina.
Perlovka27-30Se faleteuoloa o vitamini, minerale, fiber ma isi mea aoga. O lona lelei o le mafai lea ona faʻaitiitia le toto toto, lagolagoina le faʻaleleia o toto, o le galuega o le faʻalavelave o le tino ma le togafiti.
Millet70E faʻamaonia le gaioiga o le gastrointestinal tract, ei ai sona aoga aoga i le ate, aveese faʻamaʻi ma toxins mai le tino, ma ua manatu o se antioxidant malosi.
Rice45-65Brown ituaiga eseese e sili ona fiafia i ai, talu ai ona o lona faasinoupu e lalo ifo o le 50, ma le aofaiga o meaʻai e tasi le maualuga maualuga. O le rice e mauoa i vitamini vitio B ma mea aoga amino taua.
Wheat40-65O loʻo aofia i totonu o le lisi o meaai maualuga-kalori, ae ona o lona tuufaatasiga siama e leai sona aafiaga leaga i se tino ola maloloina ma maʻi. Faʻataʻatia le fatugalemu o le tino, togafiti ma toe faʻafouina gaioiga.
Fuga65-70O loʻo i ai se maualuga o meaʻai o vitamini vitio B, retinol, iron, magnesium, o loʻo i ai se aoga aoga i le setete o le inumaga, metabolic processes, ma le faʻatinoina o le tino.
Yachka35-50O loʻo i ai se hypoglycemic, aʻafiaga le faʻamalosia, auai i le faagasologa o le hematopoiesis.

O fua uma o falaoamata ei ai le maualuga o le GI i luga atu o le 70, lea e faʻavasegaina i latou e pei o ni meaai e tatau ona faʻatapulaaina. E faʻaaoga lenei mea i le maʻisuka, tagata e mamafa tele le tino, oi latou o loʻo i ai faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, faʻapea foi ma le tausisia o tulafono o se olaga ola maloloina.

Mea gaosi susu

O le faʻaaogaina o meaʻai susu e le gata ina faʻatagaina, ae faʻamalosia foi e tagata tomai faapitoa i togafitiga ma meaʻai. O le kulimi o se punavai o le calcium e tatau ai mo le lelei o le faagaoioia o le maskloskeletal system, muscle system, ma le paʻu. I le faaopoopo atu i le calcium, e mafai e le oloa ona tuʻuina atu enzymes, hormones ma elemene o loʻo mulimuli mai:

Meaʻai gaosiga e faʻamamā ai le tino o toxins ma toxins, tau le mamafa. O le tulaga sili ona tulaga ese i le fuainumera o aafiaga lelei mo le tino ua taua o le yogurt (e aunoa ma ni mea e sili ona manogi ma le preservatives) ma kefir. E fautuaina i latou e faʻaaogaina e le maʻisuka, tagata o loʻo mafatia i le malulu, ma le oona, dysbiosis, faʻamaʻi o le fatu, toto toto ma le polokalama urinary.

Fuamoa ma Meat Products

Punaoa o le polotini, vailaʻau oona, vitamini vitio B, polyethsaturated fatty acids. Faatasi ai ma sauniuniga talafeagai, e vave ona gauai, fautuaina i mea taumafa paleni, i le vaitau o le fanauina o se tamaititi, ma le maʻisuka.

Pe a filifilia aano o manu, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i ai ituaiga o meaʻai poʻo laʻititi (gaʻo, lapiti, salu, tamai mamoe, povi). E lelei tele le teenaina o ituaiga o puaa gaʻo, pe a latou saofaga i le faateleina o le cholesterol toto.

E na o le pau le meaʻai e mafai ona gauai e le tino nai lo le 97% o lona fatu. E aofia ai se numera o amino amino talafeagai ma vitamini, mūmū ma mea elemene (molybdenum, zinc, manganese, iodine, uʻamea ma fulufulu).E fautuaina e le au atinaʻe le taumafaina o le 2 fuamoa i le aso (ma le maʻisuka - 1.5 ma e sili atu na o le protein), talu ai e aofia ai le olelaina, o se vailaʻau e iai le aʻafiaga.

O iʻa ma iʻa

O le taua o le tuufaatasiga o lenei vaega o loʻo taoto i le saturation o omega-3 aitema gaʻo. O latou aafiaga i le tino e pei ona taua i lalo:

  • auai i le tuputupu aʻe masani ma le faʻavaeina o le tino o tamaiti,
  • aoga aoga i le tulaga o le paʻu ma le polokalama urinary,
  • malosi faʻaleaga-faʻaleagaina,
  • auai i le faʻaaogaina toto.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o iʻa ma iʻa e aofia ai iodine, magnesium, zinc, calcium, phosphorus, uʻamea. O a latou gaioiga e fesoʻotaʻi ma le lagolagoina o le gaioiga o le maskloskeletal system, o le tulaga o nifo, o le endocrin apparatus, faiga o le toto, metabolism and reproductive function.

O mea nei e faʻatagaina i taumafa i aso taitasi:

  • Vailaʻau e leai ni vai faʻafefiloi - faʻaalia mo tagata soifua maloloina ma maʻi. O lona gafatia o le lagolagoina o le paleni vai-electrolyte i totonu o le tino, faatelevaveina metabolic processes, faʻamaonia le galuega o le gastrointestinal tract, ate, pancreas.
  • Oona. O mea sili ona faʻamalosia o mea inu mai tamato, pateta, rimoni, lemoni ma cherry. E sili atu le teena o le faleoloa meaʻai. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai, faʻasao ma suka.
  • Teu ua talia i le leai o ni faafitauli ma le loto, toto toto ma fatuga.
  • Tea - mea e fiafia i ai e tuʻuina i vailaʻau lanu meamata ma meainu e faʻavae i vaega o vailaʻau.

E fautuaina le faʻapulaʻaina o ava malosi, ma i le tulaga o le tele o faʻamaʻi, ia matua teena. E mafai e le tagata taumafa ona tuʻuina atu i le 200 ml o le mūmū mūmū mūmū, o meainu malolosi e sili atu nai lo le 100-150 ml (mo le maʻisuka - e oo atu i le 100 ml mo tane, e oo atu i le 50-70 ml mo tamaitai). Liqueurs, cocktails ma mea suamalie, vine, ma le ava o mea ia e tatau ona lafoai.

Montignac Meaʻai

Faʻatonuina e le Farani meaʻai mea taumafa M. Montignac se faiga paleni e faavae i luga o le fuaina o oloa GI. Aʻo le i aumaia i le malamalama, o mataupu faavae o sea ituaiga taumafa na tofotofoina i latou lava ma na maua ai taunuuga sili ona lelei (i lalo o le 16 kg i le 3 masina).

O le meaai a Montignac e faavae i mataupu faavae nei:

  • Faʻaaogāina o mea ola maloloina ma lelei
  • faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻoʻoloʻo faʻamaʻi ma maualuga faʻamaʻi,
  • teena o lipids o meaola manu,
  • o se faʻaopoopoga o le numera o meaʻai e maua mai ai gaʻo susu,
  • tuufaatasiga lelei o puipuiga o tupuaga eseese.

Mont recommc fautuaina se faasaʻoina o meaʻai i vaega e lua. O le mea muamua e taulaʻi i ai le faʻaaogaina o na oloa ma ipu e le sili atu i le 36 faʻailoga o faʻamatalaga o faʻamaumauga. O le laasaga muamua eo faatasi ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, faʻavavevaveina o metabolic processes.

O le laasaga lona lua e tatau ona faʻamalosia le iuga, ae le o le faatagaina o le mamafa o le mamafa e toe foʻi mai ai. E fautuaina e le tausi meaʻai le taumafaina i le auala lava e tasi, inu le itiiti ifo i le 2 lita o le vai i le aso, tuu le kofe, suamalie, falaoamata, mufui, falaoa mai le falaoamata o le saito, ava malosi. E mafai ona faatagaina se tele o iʻa ma fualaʻau. O fua e tatau ona tuʻuina atu i le faʻalelei.

O se faʻataʻitaʻiga mo le aso e faʻapenei:

  1. Breakfast - apu, gaʻo susu-yogurt.
  2. Breakfast Nu.2 - oatmeal ma susu, lauti.
  3. Taumafa - hake fillet, kukaina pe tao i totonu o le ogaumu, salati i radishes ma kulimi mumu, complusive compote.
  4. Taina o le afiafi - lanu enaena ma tamato, o se ipu vai inu vai.

O le toʻatele o tagata fai meaʻai e talitonu o le vaivai o se meaʻai o le leai o se faamamafa i le gaioiga faaletino. Montignac e le o faamamafa le manaomia o le gaioiga i soo se auala, e tuuaia ai le gau o le mamafa i luga o le meaai.

Tuua Lau Faamatalaga