Auala e filifili ai se peni tui mo le inisalini

Penisini o le inisalini - pe o le a, pe faapefea ona mamanuina, ona lelei ma mea e le lelei, aoga tatau ole penisini tui tui inisalini mo le maʻisuka, filifiliga lelei ma le teuina

O se penisini o le inisalini ma se nila e mafai ona aveesea, o se mea moni fou e maua mai mo maʻisuka uma. O lenei masini i tulaga o le foliga e tutusa ma se peni, o lona igoa e sau mai. E mafai ai e oe ona faia ni inisiua na o oe, e aunoa ma se tausimaʻi.

O le tau o le masini e fuafuaina e nisi o galuega faaopoopo ma le atunuu gaosiga.

Fausiaina

O lenei masini faʻafomaʻi e aofia ai elemene nei:

O lenei masini e fetaui lelei i soo se tamai ato po o se taga. Inisalini, lea e mafai ona faʻatumu i se peni tui i le taimi, ua lava mo le 3 aso o lona faʻaogaina. Ina ia faia se tui, e te le manaʻomia ona aveese ou lavalava. O se tagata gasegase matala e iai le malosi e fuafua ai le meaʻai e manaʻomia e ia i se faʻamaloiloga: o kiliki taʻitasi e faʻaalia se fualaau o le 1 le iunite.

O meatotino lautele o le peni:

  1. O lona faaaogaina e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa,
  2. O lona faaaogaina e faigofie ma saogalemu.
  3. O le fofo e tuʻuina saʻo
  4. O le fua saʻo o le inisalini e faʻaaloaloina lava.
  5. O le soifua tautua e oʻo ile 2 tausaga,
  6. Injections e matua leai lava se leaga.

O se tasi o galuega faaopoopo o le masini o le logoina lea o le maʻi e uiga i le taimi e maeʻa ai le puleaina o le inisalini. A uma ona maua lenei faailo, e tatau ona faitau i le 10, ona piki lea o le nila mai pulu o le paʻu. O se vaega taua o le peni-sisi ma se nila e mafai ona aveeseina o le tulaga maualalo tele o le paʻu o le paʻu i le taimi ole pulega ole inisalini.

Faʻasologa o se peni

O mea le lelei o lenei masini o mea nei:

  • Le mafai ona toe faaleleia,
  • Tau maualuga
  • E le o totoa uma e fetaui ma le tui,
  • Le manaʻoga mo se taumafa faigata
  • O mataua matala e le lelei mo nisi tagata gasegase.

Mo le faʻaaoga lelei o se masini, e tatau ona e maua i se aofaiga o le itiiti ifo ma le 3 fasi vaega, ma e le taugofie tele. E matua faigata tele se taumafataga o se mea taua tele foi o se tui.

Talosaga

Ina ia faʻamanuiaina oe ile inisalini, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Faʻaaoga se antiseptic i le nofoaga o tui,
  2. Aveese le pulou mai le peni.
  3. Faʻaofi le koneteina o loʻo i ai le insulin i totonu ole peni,
  4. Faʻatoaga le faʻatonuga o le tufatufaina atu,
  5. Puipui mea o loʻo i totonu o le lima e ala ile liliu ma lalo,
  6. Le faia o se laʻau i luga o le paʻu ma ou lima e faʻalauiloa ai le hormone ma se nila ile paʻu,
  7. Faʻailoa le inisalini oe lava i le faʻapipiʻiina o le ala amata i le auala uma (pe fai atu i se tasi e vavalalata e faia lenei mea),
  8. E le mafai ona e faia ni inisiua e vavalalata le tasi i le isi, e tatau ona e suia nofoaga mo i latou,
  9. Ina ia aloese mai le faʻamaʻi, e le mafai ona e faʻaaogaina se nila oona.

Nofoaga ole initaneti:

  • O le vaega i lalo o le tauau o le tauau
  • Gagau i totonu o le manava,
  • Muamua
  • Thigh.

I le taimi o le tuiina o le inisalini i totonu o le manava, o lenei hormone e sili atu ona vave faʻamalosi ma atoatoa. O le nofoaga lona lua i le tulaga o le lelei mo injections o loʻo nofoia e vaega o sulu ma puipui. O le vaega laitiiti e itiiti le aoga mo le puleaina o le inisalini.

Mo tagata mamai ma se tino, e tatau ona i ai se gutu o le pupuʻu, ma mo tagata gasegase mafiafia, o le hormone e tatau ona faʻatulagaina i se tulaga masani.

Filifiliga o Togi Toto

O kamupani gaosia nei i le taimi nei e maua ai ituaiga 3 ituaiga:

  1. I le iai o lima e sui ai,
  2. I le iai o lima e le mafai ona faʻaaogaina,
  3. Toe faʻaaoga.

I le tulaga muamua, o le tagata gasegase, pe a uma ona gaogao mea o loʻo i totonu o le lima, faʻaaoga se manoa fou. I le mataupu mulimuli, e mafai ona faatumuina le lima faʻalelei i soo se sauniuniga ile insulin.

Mo se peni tui, e tatau ona faʻatau mai ni nila faʻapitoa e 2, ma o le tasi itu e tulei ai le lima ae o le isi e tulei le pusa tafatafa.

O a faʻavae mo le filifilia:

  • Paʻu maualalo
  • Faʻamalamalama faʻamaonia faatonuga
  • Le faailo leo e uiga i le faʻaofiina o le inisalini poʻo lona toesea,
  • Tele tele
  • Laititi laʻitiiti.

Aʻo leʻi faʻatau se peni-seripi, e tatau ona e mautinoa o le ae maua le avanoa e faʻatau faigofie ai lima ma nila mo lea. E le gata i lea, o le a aoga le suʻeina pe fia taimi e mafai ai ona suia le keli i le masini.

Mo le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le peni, e tatau ona ausia tulaga nei:

  1. Teu le masini i le vevela o le potu,
  2. Puipui le masini mai le efuefu,
  3. Aua nei teu le peni tui i lalo o le susulu o le la,
  4. Teu le masini i se mataupu,
  5. Aua nei faʻamamā le peni ma vailaʻau.

Teuina o inisalini i totonu o le lima, lea ua uma ona faʻaaogaina, e faatagaina mo le masina ile vevela ole potu. O le nofoaga saʻo e teu ai otaota lavelave o le pusaaisa, ae le latalata i le pusaaisa.

O le saoasaoa o le faʻalialia o le inisalini e tele lava lona faalagolago i luga o le vevela: o le faʻaleleia o se hormone vevela e tupu vave vave.

Faʻailoga iloga pine tui

E sili ona lauiloa i le taimi nei o le Novo Pen 3 syringe pene mai le kamupani Denmark manufacturer Novo Nordisk. O loʻo i ai se voluma o se kilika mo le hormone 300 PIECES, ma le laasaga o le 1 PIECES. Ua faʻapipiʻiina i se faamalama tetele, faʻapea foʻi ma se fua, lea e mafai ai e le tagata maʻi ona mataʻituina le tele o inisalini o loʻo tumau i totonu o le kesi. E mafai ona galue i soʻo se ituaiga o hormone, e aofia ai ituaiga eseese o inisalini.

O se mea fou mai le mea e tasi na gaosia, o le Novo Pen Echo syringe pen, ua mamanuina mo tamaiti. E mafai ai ona e fuaina sina vaega o le homone. O le laʻasaga ole laʻasaga o le 0.5 unite, o le numera ole lapoʻa pito sili ona maualuga e 30 iunite. I luga o le faʻaaliga o le injector o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le tele o le vaega mulimuli na tuiina o le inisalini ma le taimi na pasia pe a uma le tui.

E tele numera i luga o le fua o le tufatufa. O le leo o loʻo i le pito i tua o le tui e matua leo tele lava. O lenei faʻataʻitaʻiga ei ai foi se mea saogalemu e faʻamalo ai le lamatiaga o se fualaau e sili atu nai lo le mea o totoe o le inisalini o loʻo iai i totonu o le mea faʻafeiloaʻi.

Togiina o Tini Pen

Ua faia se fomu mo inisua o inisalini lea e mafai ai ona tui i lalo o le paʻu e aunoa ma le ulu i totonu o le musele ae le aofia ai faʻavavega faʻafuaseʻi i le kulūkose.

I le faaopoopo i le laasaga o le vaevaeina o le fua o le suauu, o le malosi o le nila e taua foi mo le maʻisuka, talu ai e iloa ai le tiga o le iniseti ma le saʻo le puleaina o le hormone i lalo o le paʻu.

O le taimi nei, o ni nila o ni vaʻaiga eseese o loʻo gaosia, lea e mafai ai ona saʻo lelei le iniseti e aunoa ma le lamatia e ulu atu i totonu o le maso, o isi glucose o le a le mafai ona puipuia.

O le tele o manaʻoga o nilala o lona umi e 4-8 mm ma o lo latou mafiafia e maualalo ifo nai lo na o aniva masani mo le tuiina o le hormone. O le mafiafia o se nila masani e 0.33 mm, o le diameter e 0.23 mm. O le mea moni, o se sela e sili atu ona sola e mafai ai ona faʻagasolo malie.

Auala e filifili ai se nila mo le inisalini tui:

  1. Mo tagata matutua matutua o loʻo maua i le maʻisuka, aemaise lava i le gaʻo, o nila ma le umi o le 4-6 mm e sili ona talafeagai lelei.
  2. I le tulaga o le amataga o le togafitiga o le inisalini, o nila o le umi e oʻo i le 4 mm e talafeagai.
  3. Mo tamaiti ma talavou, o nila e talafeagai, o le umi e 4-5 mm.
  4. A filifilia se nila, e taua le mafaufau, e faaopoopo atu i lona umi, ma le lapoa, ona e itiiti le inisuaga o tiga e faia i ni nila ma se toʻalaiti laʻitiiti.

E masani lava, o le maʻisuka e faʻaaogaina le lavalala e tasi mo le iniseti faifai pea. O se suiga taua i lenei tulaga o le tupu mai o microtraumas i luga o le paʻu, lea e le mafai ona vaaia e aunoa ma ni masini faapitoa. Latou te solia le amiosaʻo o le paʻu, o se taunuuga o nisi nofoaga e tele i nisi o taimi e aliali mai i luga o le paʻu, mulimuli ane faʻaosofia ai faʻafitauli eseese.

O tui uma i lenei tulaga e mafua ai le faateleina o le maualuga o le ea o loo i ai i le va o le siosiomaga i fafo ma le kilika, lea, i le itu, e tau atu ai i le leiloa o le inisalini.

Le maualuga o le gadget pe a faatusatusa i se suauu masani

O le aoga sili o le tui peni o le faigofie mo le maʻisuka i le tuiina e aunoa ma se fesoasoani. I aso ua tuanai, o maʻi i aso uma, poʻo le tele o taimi i le aso, e tatau ona oʻo mai i le potu togafitiga o le falemaʻi ina ia maua ai le inisalini i totonu iina. O lenei tagata na saisai i le fale, talu ai e naʻo le itumalo o le endocrinologist e mafai ona fautuaina se tui. E le gata i lea, e tatau ona ou tu i le laina mo se taimi umi i le tausimaʻi.

O nei mea uma o le taimi ua tuanai. E ala ile patipatiina o se faamau i luga o le peni mo inisalini, o le tuiina ma le pulea o fualaau faasaina ua faatinoina. E le gata i lea, e faigofie ona faia se fua faatatau ole fua. O le faʻaofiina i totonu o le tino o le iunite o le iunite o loʻo tuʻuina mai i se leo leotele.

Afai o le a alu se tagata i se mea, e mafai ona ia saunia se peni vili ao lei alu ma tuu le masini i totonu o lana taga. O le tui o le inisalini e mama ma mama. Mo le aveina i totonu o se taga o le tuila ua faʻapipiʻiina ma se ufiufi. Mo taimi uumi, o loʻo iai se seti o cartridges faʻafesoʻotaʻi ua leva ona faʻatumu i vailaʻau. O mea uma lava ua faʻatulagaina ina ia le tatau i le tagata gasegase ona ave se fagu o le ava malosi, fulufulu mamoe, ampoule ma suauu i le auala. E le manaʻomia le tuʻuina o le inisalini i totonu o se tui i luga o le auala, ua saunia mea uma mo le malaga.

Pipi tipitipi Pen

O le masini e aofia ai ni vaega:

  • Fale tuʻufaʻatasia i le 2 vaega - masini ma le palama o loʻo umia,
  • Cartridge ma le inisalini i totonu o lana kesi
  • Togitogi
  • Apalai faʻatauvaʻa ma lona pulou puipui,
  • O se paʻu paʻu, o foliga vaaia e faʻalagolago i le kamupanī,
  • Faaali atu
  • Paʻa mo le tui
  • Ulu i luga o le au.

O auiliiliga o le masini e ese si ese mo ituaiga eseese ma tagata gaosia eseese.

Laasaga o tui

O le faia o se inisiua i lenei masini e faigofie ma mamana, e oʻo lava i se tamaitiiti aʻoga. Malamalama pe faapefea ona faʻaaoga le peni e faigofie. Ina ia faia lenei mea, ia faia le faasologa o gaoioiga i le masini e faʻaaoga:

  • Lafoaʻi le suauu mai le mataupu ma aveese le pupuni mai ia mea,
  • Aveese le pulou puipui mai le olala,
  • Seti le nila
  • Lulu le vailaau i totonu o le kesi i luga o le au,
  • Seti le fualaau e tusa ai ma le fuafuaina mo le folasaga, fuaina o kiliki o se iunite o fualaau faasaina,
  • Lafoaia le ea mai le nila, pei o se tui masani,
  • Gagau le paʻu mo le tui
  • Faia se tui e ala i le kilikiina o se ki.

E tusa ai ma tulafono mo le injections, e masani ona faʻaaogaina lima poʻo le manava. O nisi o faʻataʻitaʻiga o le gadget ua faʻapipiʻiina ma se masini e lafoina ai se faailo malosi i le faaiuga o le pulega o fualaau. A maeʻa le faailo, e manaʻomia lou faʻatali mo ni nai sekone ma aveese le nila mai le nofoaga o tui.

O le iniseti ma fafo o le inisalini

O le nofoaga pito sili ona talafeagai ole inisiua o le manava, faapitoa, o le nofoaga e 2 cm mai le pute. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o fualaau oona, o loʻo i ai se faʻaaogaina o le 90% o fualaau faasaina. E vave ona amata ona galue. Afai e le mafai ona faʻaalia le manava, o le iniseti e faia i le lima, i fafo o le lima (mai le tulilima i le tauau), poo le vae (luma o le suilapalapa - mai tulivae e oo i le amataga o le vae). I lenei tulaga, e 70% o le vailaau faʻamaina ua faʻaaogaina.

O nisi o tagata gasegase e fesili i se tasi o le aiga po o se uo vavalalata e tuu atu ia i latou se tui i lalo o le tauau. E mafai foi e se tagata o aiga ona tuʻuina se tui i totonu o le papa. I le faʻamuamua, e mafai ona faia se tui i soo se mea. Ae o le aoga o le tuiina i lalo o le scapula e maualalo ifo - na o le 30% o le a ulufale i le tino e pei ona faatonuina.

E le tatau ona ave le ava malosi faʻatasi ma oe, ae ao lei faʻaaogaina le peni pipi, e tatau ona mulumulu le nofoaga o inisiua i le fasimoli ma le vai. O vaega mo le injections e tatau ona suia. Afai o le tagata gasegase na faia se tui i lona manava, o le isi mea e talafeagai i le vae, ona i le lima. O le mamao i le va o tui tui e le tatau ona itiiti ifo i le 2 cm.

O vailaʻau e tatau ona ulu i totonu o le gaʻo gaʻo e tusa ai ma le fua faʻatatau. Afai e oʻo i totonu o le maso, o le a aoga le aoga. O le mea lea, e taua tele le ituaiga tagata maʻi o loʻo maʻi. Afai e lava le tagata, e mafai ona e uuina le nila e fetaui lelei ma le paʻu. Afai e laʻititi le gaʻo gaʻo, o le tagata e manifinifi, e tatau ona e ulu atu i le nila ile atigi pito i lalo e ave i totonu o le gaʻo gaʻo.

O le lelei o le fualaau faasaina e pulea e aafia i itu eseese. O lea la, afai o le inisalini i totonu o le peni e itiiti se mafanafana, o le a sili atu le sao nai lo le malulu. O le mea lea, ao le i tuiina, e le leaga le faʻamafanafanaina o le sulu i totonu o alofilima.

Afai o le injection e faia i talaane o le tui muamua, o le vaega o le faaputuputuina o inisalini ua fausiaina. Ma o le lelei o le fualaau faasaina o le a faaitiitia. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le vaega na faʻamaʻi ai le inisalini i le taimi mulimuli.

E mafai ona teuina se togafitiga ma se kesi atoa mo le silia ma le 30 aso. O isi faʻataʻaloga atoa o totoe e tatau ona tuʻu i le pusaaisa. Afai e le manino le fualaau faasaina i le suauu, e tatau ona luluina.

Le lelei o le masini

Faatasi ai ma mea le lelei pe a faʻatusatusa atu i se suauu masani o mea nei:

  • O le tau o le masini e maualuga atu nai lo le tau o suauu ua faʻaaogaina.
  • Ole peni insulin e le o toe faaleleia. Afai e gau, e tatau ona e faʻatau se mea fou.
  • Afai e faʻatau e se tagata faʻatau le syringe mai le tasi gaosi oloa, ona mafai lea ona ia faʻatau faʻataʻavale faaopoopo mai le kamupani lava e tasi - o isi o le a le galue.
  • E i ai ni faʻataʻitaʻiga ma se fagu faʻamalosi. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le tau o togafitiga, aua o le taimi lava e uma ai le vailaʻau, e tatau ona e faʻatau sau tui fou. E tatau ona e matua faʻaeteete pe ae faʻatau se masini.
  • O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma le faʻatusatusaina o metotia. O lona uiga o taimi uma lava e faʻamaonia ai le fuaina o le dose. O le tagata maʻi e tatau ona faʻafetaui lana meaʻai (gaʻo gaʻo) i le tui ole suauu.
  • O le penisini pito sili ona le lelei, ua mamanuina ina ia le mafai ona suia le nila. O lenei meatotino e matua aʻafia ai le faʻatinoga o le masini, talu ai e tatau ona e faʻaogaina le manoa e tasi i le tele o taimi.
  • O nisi tagata mafaufau faʻapitoa mafaufau faʻapitoa e le taliaina ni inisiua "i tauaso."

O isi faaletonu ua i ai i le fanua sese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e talitonu o le vaʻaia lelei ma le faʻamaopoopoina o gaoioiga e talafeagai mo le tuiina o le inisalini ma se peni. E sese lenei mea. Talu ai o le isi tui na faia i se isi sone, o se nofoaga faapitoa e le taua tele. Faatasi ai ma le massage, o lenei faafitauli e masani ona alu ese. Ma o le metotia e fuafuaina e kiliki. O le mea lea, e mafai ona e faia se tui, e oʻo lava i le vaʻai o ou mata.

O le toʻatele o tagata e manatu o se peni tui o se masini faʻalavelave. Ma e sili atu le faʻatau na o se tui, lea e sili atu ona faigofie le tuiina o le inisalini. O se peni e manaʻomia ai se filifiliga tutoʻatasi i le metotia. Ae, muamua, o le fomaʻi e fuafua le fualaau, ma lona lua, e faigofie ona tuʻu i luga o kiliki. Ona sosoo ai lea, o le soliga o le 1 le iunite i soo se itu e le afaina tele ai le soifua maloloina o le maʻi.

O le a le mea e filifili, se suauu masani poʻo se peni?

O se fesili taua lenei. O tagata e tuʻuina atu le inisiua e se aiga e nonofo i totonu o le fale lava e tasi ma i latou e mafai ona faatapulaa i se suauu masani. E mafai foi ona latou faʻaaogaina se fana fana. O nisi tagata latou te tuʻuina atu i latou lava ni tui ma se tuiina latou lava pe faʻaaogaina foi se pamu insulin. Ae o loʻo i ai vasega o tagata gasegase e sili ona lelei le peni. O tamaiti nei o loʻo fefefe i nai mea iti, tagata e maualalo le vaʻavaʻai, tagata e fiafia e faimalaga tele. E tatau ona manatua i le mafaufau o le fesili "pe faʻapefea ona faʻaaoga se peni" e faalagolago i le kamupanī, ma e tatau ona foia pe a faitauina ia faatonuga.

Filifilia le suauu sili

Afai e filifili se tagata o tausia e faatau se peni tui, e tatau ona manatua i le mafaufau e tolu ituaiga o penisini insulin - faatasi ai ma se kilika sui, faatasi ai ma se kilika sui, toe faʻaaogaina. O le mea mulimuli o lona uiga o le inisalini poʻo se isi vailaʻau e mafai ona faʻaofiina i totonu o le lima mo le fualaau faasaina i le tele o taimi. O le nila i totonu ia i latou e faasino mai i le 2 pito. O le pito muamua e tuia ai le lima ma vailaau, le lona lua - o le paʻu i le taimi o le tui.

O taiala mo peni lelei e aofia ai:

  • Malamalama mama
  • O le i ai o se faailo e uiga i se fualaau o fualaau faasaina,
  • O le i ai o se faʻamaoniga mautinoa o le iuga o le tui,
  • Faʻaalia manino ata,
  • Pulu mata ma puupuu
  • Filifiliga ma nila ma vaovao,
  • Malamalama manino mo le masini.

O le fua i le peni e tatau ona i totonu o mataitusi tetele ma faatasi ai ma fevaevaeaʻiga masani. O le mea e fai ai le masini e le tatau ona mafua ai ni allergies. O le faʻasalaina o le nila e tatau ona maua ai le puipuiga mai le togafitia o mea faʻapipiʻi pipisi - lipid dystrophy.

O le tausia lelei oa latou tagata faʻatau, o nisi o kamupani na tuʻuina se fua faʻatasi ma se tioata tetele e faʻaalia ai fevaevaeaiga e oʻo lava i le le iloa lelei o tagata. Mafaufau i mea uma lelei ma le faʻaogaina o le gadget, ma filifili le masini lea e faigofie mo oe lava ia.

Tuua Lau Faamatalaga