Auala e 'ai ai faʻi mo le maʻisuka

O le paleni taumafa o le ki lea i se togafitiga manuia mo le maʻisuka.

Ona o le maualuga o mea e maua mai i gaʻo vailaʻau masini, o le tele o mea e le gata i le lelei, ae o oloa maloloina foi e tatau ona aofia ai mai le taumafa.

O nisi o gasegase sese e aofia ai faʻi i le lisi o fualaau 'faasaina'. I le maualuga o le kalori, o nei fua o loʻo i ai se faʻalavelave o meaʻai e talafeagai mo le maʻisuka.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

Puni mo le maʻisuka - tulafono mo le faʻaaoga

Endocrinologists ma nutritionists latou te fai mai o le faʻaaogaina o faʻi mo le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 2 e le gata ina faatagaina, ae tusa lava pe talafeagai. Ae ui i lea, ei ai ni tapulaa e tatau ona e tausisia ae aua le faʻaleagaina fualaau aina.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o faʻi i le taumafataga, e tatau ona faʻafoeina le tino. E fautuaina le fuaina o fua o le toto i luma ma pe a uma le puleaina, ina ia aloese ai mai le le lelei o taunuuga. I le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le fua saʻo o le inisalini e mafai ona "totogi" mo le kulukose na maua, ae e taua le usitaia o le molimau a le endocrinologist.

I le faaopoopo atu i se manaia lelei, o lenei fualaau aina suamalie o loo i ai le tele o ituaiga elemene aoga ma vitamini, o lea ua fautuaina ai e faʻaaoga faʻi e tusa lava pe o le a le tulaga o le soifua maloloina.

Faʻavae (BZHU, glycemic index, calories)

O pusa o ni fualaʻau maualuga-calorie, 100 gr. e aofia ai le 95 kcal, o lea o le tele o le faʻaaogaina o le a aʻafia ai le tulaga lautele. O fua e lelei ma maua ai le malosi e faʻavave vave ai le tino, faʻatumu i le malosi.

E tusa ma le 100 gr. faʻi:

  • proteins - 6 kcal (1.5 g)
  • gaʻo - 5 kcal (0.5 g)
  • carbohydrates - 84 kcal (21 g)

O le fua faatatau o protein, gaʻo ma gaʻo (BJU) e 6%, 5% ma le 88%.

E tusa ma le 200 kalama le lautele o le faʻi. O fualaau kuka ua sili atu ona maualuga le kalori, o le mea lea, mo tagata e sili atu le mamafa o faafitauli, o lenei ituaiga o fualaau aina ua solia.

E faʻatatau i le matua o faʻi, latou

E tusa ai ma le matua o faʻi, o la latou 'upega tafaʻilagi o le 50-60 pasene, o se mea e maualalo i lalo. E le faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau aina mo ituaiga 1 ma le 2 o le maʻisuka, ae o le usitaʻia o tulafono mo le taliaina i totonu o faʻatapulaʻa talafeagai e manaʻomia.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

O le tuufaatasiga o faʻi o loʻo mauʻoa i vitamini B, lea e faʻaleleia atili ai le gaioiga o le tino, maua ai se aoga aoga i luga o le faiʻai ma faʻaleleia le mafaufau.

O le vailaʻau C e faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino, ma tuʻuina i lalo o tagata o loʻo mafatia i le suka suka.

Fiber o loʻo i totonu o faʻi e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract ma e tele sona aafiaga.

O elemene o elemene, e pei o le magnesium ma le potassium, ei ai aafiaga aoga i luga o le faagaoioia o le cardiovascular system, tausia le paleni vai-masima, ma saturate ai foi siama o le faiai ma le okesene. O se mea maualuga le uʻamea mea e fesoasoani i le maualuga o le hemoglobin i le toto ma puipuia ai le atinaʻe o le anemia.

O vailaau folau o loʻo iai foi: meaola faʻapitoa, suauu mama ma polyunsaturated acids, mono-ma disaccharides, sikeri.

I le faaopoopo atu i se manaia lelei, o faʻi e fesoasoani e taulimaina ai faʻafitauli ma popolega faʻalavelave e masani ona maua i le maʻisuka. Latou te saofagā i le gaosia o le serotonin, ua taʻua o le "hormone o le fiafia," ona o le faʻaleleia o lagona, o le lagona o le atuatuvale, le mautonu ua mou atu, ma le lelei o le moe ua faaleleia.

O pusa o loʻo i ai se aofaiga tele o suauu, lea e faigofie ona ufiufi ma faʻaleleia le suka o le toto. O lenei mea e mafai ai ona aloese mai le osofaʻiga o le hypoglycemia, lea e masani ona tupu ma le faʻaofiina o le inisalini.

O lenei fua e puipuia uma ai le maua o sela o le kanesa ma o latou atinaʻe.

O taunuuga o le tele o le faʻaaogaina

I le maʻisuka, e tatau ona totogia le tele o meaʻai gaʻo, ona o le tele o le maelega mo faʻatoʻaga o faʻi e mafua ai ona oso i luga le kulūkose o le toto, e mafua ai le hyperglycemia.

I le faaopoopo atu i ai, o lenei fualaau suamalie e faigata ona eli, ma le amanaʻiaina o le faʻafitauli ole gasegase mafua mai i le maʻisuka, afaina ma le lagona o le vaivai ile manava e mafai.

O aʻafiaga le lelei o le 'aina o faʻi e faʻaalia i le le maua o le kulukose ma le maualuga o le faʻaaogaina o le gaʻo.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Auala e 'ai ai faʻi mo le maʻisuka

Endocrinologists fautuaina e mulimuli i nai tulafono pe a faʻaaogaina fualaau aina nei mo le ituaiga 1 ma faʻatoʻa 2 maʻi, talu ai o le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le tino e tatau ona laugatasia ina ia aloese mai le faʻasaʻoina o le kulūkose i le toto:

  • faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faʻatagaina ona faʻauluina faʻi e le silia ma le faalua pe faalua i le vaiaso, e le aofia ai isi ituaiga o suti mai meaʻai i lenei aso,
  • faʻalauteleina le tele o le gaioiga faaletino o le a fesoasoani i le vave faʻafefe o le kulukose i totonu o le toto, faʻaaogaina i le malosi,
  • o faʻi e tatau ona faʻaaogaina i ni vaega laiti, i le va o taumafataga,
  • aʻo leʻi 'aina se faʻi mo le maʻisuka, e tatau ona e inu i le afa ipu vai, ae inu i le vai (vai poo le lauti) i le taimi o le taumafataga e le fautuaina,
  • o le sili ona aoga o le faʻaaogaina o faʻi suamalie ma tao, pe o foliga o paluga pateta,
  • e faʻasaina le tuʻufaʻatasia o le taumafa o lenei fualaau i falaoamata, fualaau suamalie poo fualaau, atonu o se tuufaatasiga ma fualaau suamalie ma suamalie - o se apu lanumeamata, kiwi, lemoni poʻo le moli.

Auala e filifili ai le saʻo

Pe a filifilia faʻi, e tatau ona e gauai atu i le pele o le fualaau aina, e tatau ona matua leaga, e aunoa ma se faʻaleagaga vaaia. E tatau ona tuʻuina atu i fua samasama, e faʻamamā mai i le lanu pogisa. O le siʻusiʻu o faʻi paʻu e lanu enaena, e le fautuaina e faʻatau fualaau aina ma se siʻusiʻu pogisa. Teuina faʻi faʻi fautuaina i le vevela o le 15 tikeri Celsius, pe a tuʻuina i totonu o le pusaaisa - o fua na faʻapogisa.

Na o fagu paʻu e fautuaina mo le faʻaaogaina, e pei o fualaʻau tumu ei ai le maualuga o le kulukose, ma o fualaau aina e leai ni fua e maua ai le tele o le maso, o le faafitauli lea e aveesea mai le tino ma maʻi suka.

Contraindications

O pusa o ni fualaʻau maualuga-kalori ma ua faʻasaina i latou ua mamafa tele, lea e mafai ona avea ma mafuaaga ma o se taunuuga o le maʻisuka. O le mea lea, e taua tele le pulea o le mamafa.

Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, e tatau ona lafoai faʻi, ia vavaeese atoa mai le meaai.

O vailaʻau faʻamalosi i nei fualaau aina e lauiloa ona o le faigofie o le digestibility ma faʻalauteleina ai le kulūkose toto, e oʻo lava i ni vaega laiti. O le usitaia lelei o tulafono mo le filifilia ma le fafagaina o faʻi, faapea foi le fautuaga a le endocrinologist i meaʻai, o le a fesoasoani e aloese ai mai le faafuasei ona maua i le suka i totonu o le toto.

E faʻasaina e tagata e taumafa taumafa le faʻaaogaina o faʻi mo le solia o le ate ma fatugaʻo, o le iloa o le atherosclerotic maʻi, i le i ai o pathoces o le cardiovascular system ma le solia o le trophism ma le fausaga o le tino.

E faʻasaina e tagata e taumafa taumafa le faʻaaogaina o faʻi mo le solia o le ate ma fatugaʻo, o le iloa o le atherosclerotic maʻi, i le i ai o pathoces o le cardiovascular system ma le solia o le trophism ma le fausaga o le tino.

O le faʻaaogaina atoa o faʻi mai le meaʻai e manaʻomia pe a faʻamaonia ni soliga ogaoga o le gaioiga o le tino. E le gata i lea, o nei fualaau aina ua faʻasalaina i le faʻaititia i ituaiga ogaoga o le maʻisuka, pe a oʻo lava i se laʻititi laʻititi i le kulūkose e oʻo atu ai i aʻafiaga le lelei.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga