Inisalini Humalog: faʻamatalaga o le faʻaoga ma faʻamatalaga

O le Humalog o se mea faʻapipipasi o le inisalini e puupuu puupuu. E faʻatonutonu ai le metabolism o le kulukose i le tino, faʻaititia ai lona maualuga i le toto. I lenei tulaga, o le sili atu o le kulukose i le ituaiga o glycogen e maua i totonu o maso ma le ate. Inisalini Humalog ua faʻavaveina ai le faʻaogaina o meaola palatini, o le faʻaaogaina o amino acids, faʻaitiitia ai le gau o glycogen i le kulukose, ma faʻagesegese ai le fausia o le kulukose mai gaʻo ma pulu.

O le inisalini pupuu e masani ona tuufaatasia ma le basal mo le lelei o le puleaina o le kulukose toto. O le umi o le gaioiga a le Humalog e eseese i maʻi eseese ma e faalagolago i le tele o mea.

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, pe a maua e le tagata gasegase i le taimi lava e tasi ia sooga oona i papa ma lenei insulin, o le toto toto o le suka e sili atu ona faatuatuaina. E atagia mai lenei mea i le faʻaitiitia o le aofaʻi o le hemoglobin glycated i le taimi o le siakiina o togafitiga. Humalog faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka i le po. O le tulaga o le ate ma fatuga o le tagata maʻi e le afaina ai le metabolism o le fualaau faasaina.

E tusa ai ma faʻatonuga, e televave le gaogao o Humalog ma amata ona galue i le 15 minute i le maea ai o le pulega, o lea e mafai ai ona faʻatinoina le 15 minute aʻo leʻi 'ai, e le pei o isi insulin insulin, lea e 30 i le 45 minute. O lona umi e puupuu atu nai lo le inisalini o tagata soifua masani, ma na o le 2 - 5 itula.

Faatonuga mo le faaaogaina Humalog

O le vailaʻau e faʻatonuina i se auala faʻapitoa e ala i le iniseti poo se inisalini i le taimi nei aʻo le i ai taumafa. O nofoaga o inisiua o le tauau, o le suilapalapa, le manava poʻo le papa. E tatau ona e suia i latou ina ia i ai i se tasi nofoaga e le faaluaina le inisiua i le 1 masina, o le a taofia ai le vevelaina o le tino. E tatau ona tatou taumafai e aua le oʻoi totonu o le toto. Aua le saluina le nofoaga o inisiua pe a uma le tuiina mo le lelei atili o le tagofia o fualaau faasaina.

I taimi faanatinati, o le Humalog insulin e mafai ona faia ma le le mautonu i vaifofo physiological (taotoga, ketoacidosis, ma isi). Aʻo leʻi tuiina, ia mautinoa o loʻo fofo le fofo i le vevela vevela.

O le fua o le Humalog o le tagata lava ia mo tagata maʻi taitasi ma ua fuafuaina e le fomaʻi. Aua nei faʻafefiloi ia insulini eseese ile peni tui.

E le aoga tele le Humalog pe a ave faʻatasi ma le glucocorticoids, faʻamaʻi faʻamataʻu, vailaau faʻasolosolo, ma le kulicoticic acid. Ethanol, salicylates, inhibitors ACE, beta-blockers faateleina le aafiaga o le inisalini.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, o le puleaina o lenei inisalini e talia, ae sili atu le mataituina lelei o le maualuga o le suka. I le taimi o le susu, e masani ona manaʻomia le toe faʻasolo o le fualaau ona o le faateleina o le manaʻomia mo le inisalini. Ua faʻatagaina le fualaau mo le faʻaaogaina i tamaiti.

Faʻaiʻuga

O nisi taimi faatasi ai ma uiga o le tino o le tino, o le Humalog e mafai ona faʻaitiitia ai le kulukose toto - hypoglycemia.

E i ai taimi, e iai ni mea e afaina i le fualaau faasaina i foliga o fulufulu, lanu mumu, pulumu o le paʻu, i mataupu ogaoga - angioedema.

I le nofoaga e tui ai, o le faʻaitiitia o le gaʻo o le gaʻo, lipodystrophy, e ono matauina.

Uiga ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini Humalog

Faatasi ai ma fua masani o loʻo faʻaaogaina inisalini e mafai ona taʻua o Humalog. O vailaau faʻasaina o loʻo gaosia i Suitiselani.

E faʻavae i luga o le inisalini Lizpro ma ua faamoemoe mo togafitiga o le maʻisuka.

Ole vailaʻau e tatau ona faatonuina e se fomaʻi. E tatau foi ona ia faamalamalama tulafono mo le aveina o vailaau ina ia aloese mai taunuuga le lelei. O le vailaau faʻatau e faʻatau na o le faʻamaʻi.

Faʻamatalaga lautele ma fale faʻapitoa falemaʻi

O Humalog o loʻo i ai i le tulaga o le taofiga poʻo le vai fofo. Lagolago e tuʻuina atu i le paʻepaʻe ma se uiga o le faʻamalalauina. O le vaifofo e le lanu ma e leai sona aoga, manino.

O le vaega autu o le tuufaatasiga o le Lizpro insulin.

E le gata i lea, o mea taua e pei ole:

  • vai
  • metacresol
  • suauu zinc
  • glycerol
  • sodium hydrogen phosphate heptahydrate,
  • sodium hydroxide solution.

Ua faatauina le oloa i le 3 ml cartridges. Cartridges o loʻo i totonu o le penisini o le Quickpent syringe, 5 vaega i le pusa.

E le gata i lea, e iai ituaiga vailaau faʻasaina, lea e aofia ai se faʻamalosia o le inisalini ma le susunuina o protamine. E taʻua i latou Humalog Mix 25 ma Humalog Mix 50.

O le insulin o le Lizpro o se tutusa o le inisalini o le tagata ma o loʻo faʻaalia i le tutusa lava lona aafiaga. E fesoasoani i le faʻalauteleina o le maualuga o le kulukose. O le gaioiga galue e galue i luga o siama, ona o le suka mai le toto e ulufale atu i totonu o le tino ma tufatufa atu i totonu. E faʻamalosia ai foi le gaosiga o le porotini.

O lenei vailaʻau faʻamaonia e faʻaalia i le gaoioi vave. O le aafiaga e aliali i totonu o le kuata o le itula pe a uma le tui. Ae tumau pea mo sina taimi. O le afa-ola o le mea e manaomia e tusa ma le 2 itula. O le taimi aupito maualuga o le faʻaaliga o le 5 itula, lea e aʻafiaina e uiga o le tagata maʻi.

Faailoga ma le faʻailoga

O se faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o se inisalini e aofia ai:

  • ituaiga 1 maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (i le i ai o le le faapalepale i isi ituaiga o inisalini),
  • ituaiga 2 e le o le insulin-e faalagolago i le maʻisuka (pe afai o togafitiga ma isi vailaʻau e le aoga)
  • fuafuaina togafitiga faʻapitoa
  • maʻisuka na tulaʻi mai i le vaitau o le gaioiga (gestation).

I nei tulaga, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini. Ae o le Humalog e tatau ona tofia e le fomaʻi pe a uma ona e suʻesuʻe le ata o le maʻi. O lenei vailaau faʻasaina e iai faʻamaʻiloga. E tatau ona e mautinoa ua le o iai i latou, pe a iai o ni tulaga lamatia o faʻalavelave.

E aofia ai:

  • le tulai mai o le hypoglycemia (poo le ono tulai mai)
  • allergy i le tuufaatasiga.

Faatasi ai ma nei foliga, e tatau i le fomaʻi ona filifili se vailaau eseese. E tatau foi ona faʻaeteete pe a fai o loʻo iai nisi faʻamaʻi faʻapitoa (faʻamaʻi o le ate ma fatuga), ona o latou, o le manaʻoga o le tino mo le inisalini e mafai ona vaivai. O le mea lea, o nei tagata gasegase e tatau ona fetuunai le fua o le fualaau faasaina.

Mamai Faapitoa ma Faatonuga

A faʻaaogaina Humalog, e manaʻomia se lapataiga e faʻatatau i vasega faapitoa o tagata gasegase. O latou tino e mafai ona nofouta tele i aʻafiaga o le inisalini, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete.

Faatasi ai ma:

  1. Tamaitai i le taimi o le maitaga. E le gata i lea, o le togafitiga o le maʻisuka i nei gasegase ua faatagaina. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le fualaau e le afaina ai le atinaʻe o le tamaititi ma e le faʻaosooso ai i le faapau pepe. Ae e tatau ona manatua i le taimi lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona eseese i taimi eseese. E tatau ona taofiofia lenei mea ina ia aloese ai i ni tulaga le talafeagai.
  2. Tina pepe. Ole aʻafia ole inisalini ile susu ole susu e le o se lamatiaga ile pepe fou. O lenei vailaʻau o loʻo i ai le protein ma mafua mai i totonu o le vaega o meaʻai o se tamaititi. Pau lava le lapataiga e faapea, o fafine e masani ona fafagaina meaai e tatau ona i luga o se meaai.

Mo tamaiti ma tagata matutua i le leai o ni soifua maloloina, e le manaʻomia se tausiga faapitoa. Humalog e talafeagai mo latou togafitiga, ma e tatau i le fomaʻi ona filifili le metotia e faavae i uiga o le faʻafitauli o le maʻi.

O le faʻaaogaina o Humalog e manaʻomia ai nisi o mafaufauga e faʻatatau i nisi o faʻamaʻi pipisi.

E aofia ai:

  1. Gaioiga i le ate. Afai e sili atu le leaga o lenei okeni nai lo le mea e tatau ai, ona aʻafia ai lea o le fualaau oona i luga, e oʻo atu ai i faʻalavelave, faʻapea foʻi ma le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le mea lea, i le i ai o le le mafaia o le ate, e tatau ona faaitiitia le fua o Humalog.
  2. Faʻafitauli i le gaioiga galue. Afai oi ai, o loʻo i ai foi se faaitiitia i le manaoga o le tino mo le inisalini. I lenei tulaga, e tatau ona e fuafua ma le faaeteete le metotia ma mataitu le auala o togafitiga. O le i ai o sea faʻafitauli e manaʻomia ai se suʻega faavaitaimi o le galuega tele.

E mafai e Humalog ona mafua ai le hypoglycemia, ona o le saoasaoa o tali ma le gafatia e taulai atu ai ua faalavelaveina.

Tesea, vaivaiga, fenumiai - o nei uiga uma e mafai ona aafia ai le gaioiga o le maʻi. O gaioiga e manaʻomia ai le saoasaoa ma le faʻatonuga atonu e faigata mo ia. Ae o le fualaau faasaina e le afaina ai nei uiga.

Faʻataʻitaʻiga

O le Humalog o se DNA e tutusa ma le insulin.

O le gaioiga autu a Humalog e faʻamoemoe i le faatonutonuina o le metabolism glucose. E le gata i lea, o le fualaau faasaina ei ai lona aʻafiaga, e mafua ai ona faateleina mea o loʻo i ai i le gaʻo, glycerol, glycogen i totonu o musika, faapea foi le faateleina o le taumafaina o amino acids ma le faateleina o le synthesis protein. I lenei tulaga, o loʻo i ai le faʻaititia o le gluconeogenesis, glycogenolysis, lipolysis, ketogenesis ma le tuʻuina atu o amino acids.

Faʻatasi ma le talaaga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, pe a faʻaaogaina Humalog, pe a faʻatusatusa atu i le inisalini soluble o le tagata, o loʻo i ai se faʻaitiitia tele o le hyperglycemia e tupu pe'ā uma ona 'ai. Ina ia ausia le maualuga o le kulukose o le toto, e tatau ona filifilia ni tui talafeagai o le inisalini puupuu ma le basal.

O le umi o le Humalogist e fesuisuiai e faalagolago i le faʻalavelave o le faʻamaʻi, faapea foi ma uiga o tagata taʻitasi, nofoaga o inisiua, o foliga o le toto ma le vevela o le tino.

E leai ni eseesega tele i le faʻaaogaina o Humalog i tagata matutua ma tamaiti.

Ole tali ole glucodynamic ile togafitiga ile Humalog e tutoatasi mai le ate ole fatu ole fatu.

O le mea taua o le Humalog e tutusa ma le inisalini o le tagata, ae o loʻo faamatalaina i se vave vave o le gaioiga (i totonu o le 15 minute), faʻapea foi ma se taimi puupuu (mai le 2 i le 5 itula).

Tosiga ma le pulega

Se tasi o tui o le inisalini Humalog ua fuafuaina e le fomaʻi taʻitasi. E mafai ona e ulu i totonu o le vai i se taimi e leʻi umi ae leʻi faia se taumafataga, ma i nisi o tulaga vave pe a uma.

O le vevela o le vaifofo e tatau ona i ai i le vevela o le potu.

E masani lava, o se vailaau e togafitia faʻafuaseʻi (e ala i le iniseti poo le uumi faaumiumi e faʻaaogaina ai le pamu insulin) i totonu o le ogavae, tauau, manava poʻo le papa. I lenei tulaga, e tatau ona suia le nofoaga e tui ai ina ia le tasi le taimi e faʻaaogaina ai le tasi nofoaga e sili atu i le tasi i le masina. Aʻo faʻafoe le faʻafitauli Humalog, e tatau ona e faʻaeteete e aloese mai le faʻaogaina o le taamilosaga.

E tusa ai ma faʻamatalaga (faasaga i le talaaga o le ketoacidosis, faʻamaʻi pipisi, faʻapea foi i le taimi o le faʻasologa o taimi poʻo le vaitaimi i le va o gaioiga) Humalog e faʻaaogaina i se tulaga le talafeagai.

A faʻafoeina, e tatau ona tausisia ia tui ua faʻasolo ina ia aloese ai mai le maualuga, lea e mafai ona faʻaalia o le hypoglycemia, faʻatasi ai ma le faʻalavelave, faʻateleina le pala, tachycardia, maʻi tiga, vomiting, ma le le mautonu. I le avea ai o se tulafono, glucose poʻo isi vailaʻau poʻo oloa e maua ai le suka e faʻaaoga mo togafitiga.

Mo le faasaʻoina o le hypoglycemia tuusaʻo, e faʻaaogaina ai le intramuscular poʻo le faʻaaogaina o le glucagon, ma a maeʻa le faʻamautuina, o loʻo faʻataʻitaʻiina i totonu totonu o gaʻo. Ina ia taofia le toe faʻafouina o le hypoglycemia, e ono manaomia ai le umi o le taumafa o gaʻo.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

I le taimi o le togafitiga, e tatau ona manatua i le mafaufau o le aafiaga o le hypoglycemic o le Humalog insulin e mafai ona faaitiitia ai le aafiaga o le faaaogaina o fomaʻi taulaʻi, glucocorticosteroids, fualaau oona, fualaau oona, thiezide diuretics, diazoxide, lithium carbonate, isoniazid, mea e maua mai le phenothiazine.

gaoioiga hypoglycemic Amplification Humalog matauina ao faaaogaina i beta-blockers, ethanol ma ethanol-o loo i ai vailaau, steroids vailaʻau faʻasaina, fenfluramine, guanethidine, tetracyclines, fualaau faasaina hypoglycemic tuufofoga, salicylates, sulfonamides, Mao inhibitors ma sai, octreotide, angiotensin II tagata tetee receptor.

E le fautuaina le faʻafefiloi o le Humalog i vailaʻau o loʻo iai inisalini manu.

I lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, Humalog e tusa ai ma faatonuga e mafai ona faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma le inisalini o le tagata, lea ei ai se gaioiga umi, pe faʻataunuʻu fualaau (hypoglycemic drugs) (sulfonylurea derivatives).

Tina ma le lactation

I le taimi o le suʻesuʻega, e leai se aafiaga le talafeagai o Humalog i luga o le tamaititi pepe po o le soifua maloloina o le tina, ae leai se suʻesuʻeina o faʻamaʻi pipisi.

I le taimi o le maitaga, ua faatonuina Humalog ia tausia lelei le pulea ole maualuga o le kulukose i le talaaga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka gestation. I le avea ai o se tulafono, o le manaoga mo le inisalini e faʻaitiitia i le uluaʻi masina muamua ma faʻaopopo i 2-3 tumutumu o le maʻitaga. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia leotele i le taimi o le fananau mai, ma vave loa i latou.

I le tulaga o le maʻisuka, e fautuaina le logoina o le fomaʻi i le taimi e uiga i le amataga o le maitaga, talu mai le taimi lea e tatau ai ona mataʻituina le maualuga o le kulukose.

I le taimi o le susu, e tatau ona fetuunai le fua o le Humalog ua faatonuina.

O le a le insulin?

I le taimi nei, ina ia ausia le taui mausali, o vailaʻau eseese ma a latou faʻapotopotoga e faʻaaogaina. O le tele o tagata gasegase i atunuu eseese sa talisapaia le suiga i le masani masani i le afa itula ao le i faia taumafataga, ma le faʻaaogaina o se tasi o fomaʻi fou faafomai o inisalini Humalog.

O le fualaau faasaina e faigofie lava mo le togafitiga o le maʻisuka tino talavou, talu ai e le faigofie tele le fuaina o le manaoga o le tamaititi, ma e le mafai ona aveese le hormone ua uma ona faʻagasolo mai le tino. Ae o le injections i le maeʻa ai ona 'ai i lenei mataupu, o le filifiliga saʻo lea.

O le fesuiaiga i le respro e faia mo le tele o mafuaaga. O le masani lava, o le fualaau faasaina e filifilia e tagata e le o taumafai e tausia se saʻo masani i aso taitasi.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata gasegase talu ai ua i ai faafitauli i le suka suka, sauniuni mo taotoga, tupulaga talavou ma tamaiti o tausaga muamua o le olaga. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei vailaʻau, DM 2, lea e le tali atu i vailaʻau masani o le faʻaititia o le suka, e faigofie ona faʻasaʻoina.

E masani lava o le hormone e faʻapipiʻiina ma le lautele e pei o Lantus poʻo Levemir.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga na maua ai le lelei o le pulea lelei o fuataga e maua mai ai ua saʻo le suʻeina o le dosinua ma o loʻo mulimulitaia le tulafono o tui.

Faʻapitoa o le faʻatagaga aʻo maʻitaga

O fafine maʻitaga e tatau ona matua faʻaeteete pe a tui i soo se ituaiga o inisalini. O taunuʻuga o suʻesuʻega faʻasolosolo i aso nei o loʻo faʻaalia ai e leai se aʻafiaga le talafeagai ma le faʻaaoga saʻo o sea vailaʻau.

I le taimi o le maʻitaga, e tatau i tagata maʻi ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E faatatau foi lenei i mataupu o le maʻisuka faʻamaʻi. E tatau ona mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga uma a le fomaʻi, aua atonu e te ono suia le fuataga e faʻatatau i le tolu masina o le maʻitaga.

Afai ei ai se maʻisuka o se fafine, fuafua fuafuaga o le maʻitaga ma ave Humalog, e tatau ona ia logoina le fomaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona sui le polokalame o togafitiga o le inisalini.

Faiga o vailaʻau ma mea inu ava

E tatau ona matua faʻaeteete mo na gasegase o loʻo faʻaaogaina isi vailaʻau e afaina ai le maualuga o le suka toto. O fualaau nei e faʻaitiitia ai le suka toto:

  • MAO inhibitors
  • β-blockers
  • sulfonamide sauniuniga.

O vailaau faafomai e pei o clonidine, reserpine, β-blockers masaki le faailoga o le faaitiitia o le suka toto. O vailaʻau nei, i se isi itu, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le hypoglycemic o Humalog:

  • faʻaiuga tautala
  • glucocorticosteroid fomai,
  • tapenaga o le toto,
  • togafitiga o le faasologa o le thiazide,
  • tricyclic antidepressants.

O le inuina o le ava malosi ma le inisalini togafitiga e mafua ai le malosi o le aafiaga o le hypoglycemic.

Tau, iloiloga ma mea tutusa o fualaau faasaina

O le vailaau faʻatau e faʻatau na o le faʻamaʻi. E mafai ona faʻatau i se falemaʻi masani poʻo se falemaʻi ile initaneti. O le tau o vailaau mai le Humalog series e le maualuga tele, o tagata uma lava e maua se tupe maua e mafai ona faʻatau. O le tau o sauniuniga e mo le Humalog Mix 25 (3 ml, 5 pi) - mai le 1790 i le 2050 ru, ma mo le Humalog Mix 50 (3 ml, 5 pi) - mai le 1890 i le 2100 rubles.

O faʻamatalaga e uiga i le tele o maʻisuka e uiga i le inisalini Humalog lelei. E tele faʻamatalaga i luga o le Initaneti e uiga i le faʻaaogaina o vailaʻau, lea e fai mai e matua faigofie lava ona faʻaaoga, ma e vave lava ona faia.

Faʻafefea ona faʻaaoga Humalog?

Mo fualaau faasaina, o loʻo maua ai se pene penisini faapitoa Pene Penisini mo nisi faʻalelei pulega. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitau i le Taiala Faʻapipiʻi Taʻiala.

Ole pulupulu ile inisalini e tatau ona lalagaina i le va o alofilima mo le faʻamalologa ina ia tutusa. I le tulaga o le siakiina o vaega mai fafo i totonu, o le vailaʻau e sili atu le lelei e le faʻaaogaina.

Ina ia sao le meafaigaluega, e tatau ona e mulimulitai i tulafono patino.

Fufuluina lelei ou lima ma fuafua le nofoaga o le a faia ai le inisiua. Ma le isi, togafitia le nofoaga ma se vailaʻau faʻapitoa.

Aveese le pulou puipui mai le nila. A uma lenei mea, e tatau ona e faʻaleleia le paʻu.

O le laasaga e sosoo ai o le faʻapipiʻiina lea o le nila i lalo ifo o faʻatonuga. A maeʻa ona aveese le nila, e tatau ona pipiʻi le nofoaga ae le faʻamaʻi.

I le laasaga mulimuli o le faʻatinoga, ua tapunia le nila faʻaaogaina i se pulou, ma ua tapunia le suauʻu ma se pulou faapitoa.

Ole aʻoaʻoga tuʻufaʻatasia o loʻo i ai faʻamatalaga e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia le saʻo sao ole vailaau faʻasaina ma le tulafono o le puleaina o le inisalini, tuʻuina atu le maualuga o le kulukose i le toto ole maʻi. A uma ona faʻatau Humalog, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa faatonuga mo le faʻaaogaina. E mafai foi ona e saili e uiga i tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu:

  • hormone synthetic ua na o se mea e faʻaogaina, e faʻasaina ona ulu atu i se mea e le mautonu,
  • o le vevela o le fualaau faasaina i le taimi o le pulega e le tatau ona maualalo ifo nai lo le vevela o le potu,
  • injections e faia i le suilapalapa, papaʻi, tauau poʻo le manava,
  • isi nofoaga o tui
  • pe a faʻamamaina le vailaʻau, e tatau ona e faʻamautinoa e le oʻo mai le nila ile lumensia o vaʻa
  • pe'ā uma le puleaina o inisalini, e le mafai ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefiloi e tatau ona luluina.

O le ola ola o le fualaau faasaina e tolu tausaga. A maeʻa lenei taimi, e faʻasaina lona faʻaaogaina. O le vailaau faʻasaina o loʻo teu i le va o le 2 i le 8 tikeri e aunoa ma se avanoa i le susulu o le la.

O vailaau faʻaaoga e teuina i le vevela e le silia le 30 tikeri mo le tusa ma le 28 aso.

O le tusi lesona ua fuafua e fuafua le vailaau o le fualaau faʻasaina faʻapitoa mo faʻatalanoaga ma le endocrinologist auai. E faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, lona mamafa ma isi mea. O lenei vailaau faasaina e mafai ona faia i le taimi muamua ma vave pe a uma se taumafataga (pe a tatau ai). Talu ai o lenei mea o se sui faiva, o lona aoga e iloa ai ua lava vave.

Ina ia tusia lenei vailaʻau, e te manaʻomia se peni faapitoa mo inisalini. I se taimi ua mavae, sa i ai se tui tui i luga o le faʻatau - o se peni mo le inisalini i lalo o le igoa tutusa e pei o le vailaʻau. Ae i le taimi nei ua le toe faaauauina. Ina ia suia, peni mo le puleaina o le 3 ml o Humapen Savvio inisalini Humapen na faatauina atu.

O le faʻaaogaina o se masini, e mafai ona e faʻaaogaina o lona uiga Humulin, Humalog Mikst, Humalog, ma isi. Ua faʻapipiʻiina ma se galuega o le suʻesuʻeina masini o le tui, lea e matua faʻafaigofieina ai le faʻaaogaina ma le puleaina o fualaau faasaina. Ole maualuga o le kalama ile 3 ml.

Humalog faatoa faʻalauiloaina i se faʻataʻitaʻiga taʻitasi. O le auala o le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i totonu o le tino o se mea faʻapitoa, i totonu o le tino, ma i nisi o mataupu ma le loto i ai. O le faʻafefe o le pule a Humalog e na o totonu lava o le falemaʻi e mafai ai, talu ai o le fale e faʻaaogaina ai se auala e aʻafia ai ma nisi tulaga lamatia. Afai o Humalog o loʻo maua i cartridges, ona tatau lea ona faʻaaogaina i se auala faʻapitoa.

Faʻaaoga Humalog ao leʻi 'aʻai. E taua le matauina o le taimi o lona faʻaofiina: 5-15 minute ao lei faia se taumafataga. O le tele o injections e mai le 4 i le 6 taimi i le aso. Afai o le tagata maʻi e pule faaopoopo ile inisalini, ona faʻaaogaina lea Humalog i le 3 taimi i le aso.

Naʻo se fomaʻi e tuʻuina atu le maualuga o le fualaau mo le faʻafoega o sea vailaʻau. O le tele o mea e mafai ona faatagaina i mataupu tuufua.

E mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi analogues o le inisalini o le tagata, pe afai o lenei paluga o loʻo i totonu o se tui. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona fefiloi ma insulin.

Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona manatuaina e tatau ona toe faoa muamua Humalog. A maeʻa ona faʻafefiloi na vaega, e tatau ona faia se tui.

Afai e faʻaaogā e le tagata maʻi se porokalama, ona le manaʻomia lea ona faʻaopopo se isi ituaiga o inisalini. O le Humalog mix 25 e tutusa lava faatonuga e pei o isi eseesega o lenei hormone.

Contraindications

Humalog Mix 25 ma Humalog Faʻafou 50 o vailaau faʻasaina ua na o le lua faʻamaʻi - o le tulaga lea o le hypoglycemia ma le lagona taitoatasi i mea o loʻo aofia i sauniuniga.

- o le maʻisuka faʻamalosi i tagata matutua ma tamaiti, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga o kulūkose.

Pe a togafitia ma Humalog, e iai nisi o aʻafiaga e ono tupu. E tatau ona suʻesuʻe ma le totoa ma faʻalogo lelei i le setete o lou soifua maloloina i le taimi. O le mea lea, e mafai e Humalog ona faʻapogai ia mea e le manaʻomia i le tino o le tagata:

  1. Sweating.
  2. Faʻapenaina o le paʻu.
  3. Faateleina le fatu fatu.
  4. Tremor.
  5. O nisi tikeri o le faʻalavelave moe e mafai.
  6. Le atoatoa o le mafaufau, ma o nisi taimi o lona atoa o le gau, e fesootaʻi ma se tulaga maualuga o le hypoglycemia.
  7. Faʻafitauli leaga, lea e maua i le faaletonu vaaia.
  8. Tali a le Allergic (e seasea lava).
  9. Faʻaitiitia le aofaʻi o gaʻo i le gaʻo gaʻo.

Faʻalavelave e tupu pe a le saʻo le fuafuaina o le fualaau ole maʻi. O faailoga autu o le sologa lelei o vaivaiga o le vaivaiga, gasegase, tiga o le ulu, faʻalauteleina o le fatu, le malamalama. Togafitiga o lenei tulaga e tutusa lava ma le hypoglycemia. E mafai ona vave taofia e ala i le tagofia o mea inu gaʻo poʻo le puleaina o le kullukose (i se fomaʻi).

O mataupu ogaoga o le hypoglycemia e taofi e le pulea o le glucagon e le intramuscular poo le soona fai. Afai e leai se tali i le glucagon, ona faʻapenaina lea o le dextrose i le auala lava e tasi. A toe foʻi mai le mafaufau o le tagata maʻi, e manaʻomia ona tuʻuina atu ia te ia meaʻai gaʻo. Afai e masani ona faʻailoa mai faailoga o le televave, ona mafai lea ona faia se faʻataʻitaʻiga o le soifua maloloina ma le faateleina o le aofaʻi o gaʻo.

Humalog insulin i totonu o se pine tui

Humalog o se fualaau faasaina lea e tutusa ma le insulin masani na faia e le tino o le tagata. DNA o se sui sui. O le tulaga ese o le Humalog e suia le tuufaatasiga o le amino acid i filifili insulin. O le fualaau faasaina e pulea ai le metabolism o le suka i totonu o le tino. E faatatau i vailaau faʻasaina ma aʻafiaga.

O le tuiina o le fualaau faasaina e fesoasoani e faateleina le aofaʻi o glycerol, gaʻo gaʻo ma gaʻo i totonu o le tino. Fesoasoani e faatelevave le faʻasologa o le porotini. O le faagasologa o le taumafaina o amino acids o le a faatelevaveina, lea e mafua ai le faaitiitia o le ketogenesis, glucogenogenesis, lipolysis, glycogenolysis, palabolism protein. O lenei vailaau e iai sona aafiaga puupuu.

O le vaega autū o le Humalog o le insulin lispro. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e faaopoopoina i meaʻai i le lotoifale. E iai foi eseesega eseese o fualaau faasaina - Humalogmix 25, 50 ma le 100. O lona eseesega tele o le i ai o Hagedorn i le leitiotini le faaituau, lea e faaitiitia ai le aafiaga o le inisalini.

O numera 25, 50 ma le 100 o loʻo faʻaalia ai le numera o le NPH i totonu o le vailaʻau. O le tele o le Humalogmix o loʻo i ai le faafefanofaʻi o Hagedorn, o le sili atu foi lea o le a gaoioi le fualaau faasaina. O le mea lea, e mafai ona faʻaititia le manaʻomia mo le tele o injections, fuafua mo le aso e tasi. O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻaogaina ai le togafitiga o se maʻi mama ma faigofie ai le ola.

E pei o soʻo se vailaʻau Humalogmix 25, 50 ma le 100 e iai ni faʻafitauli.

Ole fualaau faasaina e le faatagaina ai le faatulagaina lelei atoatoa o le toto suka.

E iai foi tulaga masani o allergies i fualaau faasaina ma isi aafiaga. E masani ona faatonuina e fomaʻi le inisalini Humalog i se mamanu mamā nai lo le fefiloi, talu ai o vailaau o le NPH 25, 50 ma le 100 e mafai ona afaina ai le maʻisuka, e masani lava ona avea ma taimi masani. E sili ona lelei le faʻaaogaina o ituaiga ma togi mo le togafitiga o tagata matutua matutua o loʻo nonofo i le maʻisuka.

O le tele o taimi, o le filifiliga o sea vailaʻau e mafua ona o le puupuu o le ola o tagata gasegase ma le atinaʻeina o le vevela senile. Mo vaega o loʻo totoe o tagata gasegase, ua fautuaina le Humalog i lona mamanu mamā.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Faiga faʻapolopolo

O le vailaʻau e maua e pei o se faʻamalolo mo le tuiina i lalo o le paʻu. O le gaioiga malosi o le insulin lispro 100 IU.

Mea faaopoopo i le tuufaatasiga:

  • 1.76 mg metacresol,
  • 0.80 mg o le phenol vai,
  • 16 mg o le glycerol (glycerol),
  • 0.28 mg provitamin sulfate,
  • 3.78 mg sodium hydrogen phosphate,
  • 25 mcg o le oxid oxide,
  • 10% vaifofo eleʻele eleʻele,
  • E oʻo i le 1 ml o le vai mo le tuiina.

O le vailaʻau e sinasina i le lanu, e mafai ona faʻaaogaina. O le taunuʻuga o se vaʻa paʻepaʻe ma se suavai manino lea e faʻatuputeleina i luga atu o le vaʻaia. Mo le iniseti, e tatau ona faʻafefiloi le vai na faia i le palapala e ala i le luluina malu o ampoules. Humalog e fesoʻotaʻi ma lona uiga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le insulin masani ma le umi ma le puupuu o le umi o gaioiga.

Faʻafefiloi le 50 meaʻai o se faʻafefiloi o le inisalini vave faʻaalia (faʻainitanal solution responsive responsive 50%) ma faʻatinoga faʻataʻitaʻiga (faʻaititia le insulin suspension insulin lispro 50%).

O le taulaiga o lenei vailaʻau o le pulea lea o faiga faʻavavelaʻau o le suka i le tino. O faʻamaoniga ma faʻamalosi-faʻasaʻo i taga eseese o le tino ua lauiloa.

O le Lizpro o le inisalini, lea e talitutusa lava ma le tuufaatasiga o le hormone na gaosia i le tino o le tagata, e ui o le paʻu atoa o le toto suka e vave ona tupu, ae o le aafiaga e itiiti ifo. O le malosi atoa o le toto ma le amataina o le mea na faʻamoemoeina e faʻatatau i le tele o mea:

  • nofoaga o tui (faʻapipiʻi i totonu o le manava, sulu, buttock),
  • fuataga (tele o le insulin),
  • faiga faʻavae toto
  • vevela o le tino o le maʻi
  • malosi faaletino.

I le faia o se tui, o le aafiaga o le fualaau faasaina e amata i totonu ole 15 minute. E masani lava, o le faʻamalologa e tuiina i lalo o le paʻu i ni nai minute ao lei faia se taumafataga, lea e fesoasoani e aloese mai le faʻafuaseʻi ona oso i luga i le kulukose. Mo le faʻatusatusaga, o le aoga o le lyspro inisalini e mafai ona faʻatusatusaina e ala i lana gaioiga i le insulin - estophan, o lana gaioiga e mafai ona oʻo atu i le 15 itula.

Tuua Lau Faamatalaga