Faailoga o le maʻisuka i tamaiti 2-6 tausaga

E le o matua uma e iloa auala e iloa ai faailoga o le maʻisuka i tamaiti 2-6 tausaga. O le maʻi e maua i auala eseese, "masking" i lalo o isi pathologies masani. Faailoga i le afa o mataupu e faasolosolo malie mai. Faʻamataloaina o le faafitauli o loʻo e taumafai e saili le fesoasoani e faʻamaonia ai le siama ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

Faailoga masani

O le maʻi suka i se tamaitiiti i le 80% o mataupu e maua mai i le le lava o le inisalini. Ona o le faʻaleagaina o le masimmune i 'apa o le B pancreatic, latou te taofi le synthesizing o le homone.

O loʻo i ai se soliga o le metabolism o le carbohydrate ma le le lava o le malosi o le tino e gaʻo atoatoa ai le kulūkose. O le le atoatoa o le malosi e atiina ae, lea eo faatasi ma le alualu i luma o se ata masani ile falemai.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi nei faʻatelega masani o se maʻi "suamalie," o uiga o tamaiti laiti:

  • Polydipsia. O se maʻi faʻapitoa e faʻaalia i le fia inu pea. E inu e se tamaititi le tele o le vai i le aso e le faamalieina atoatoa ona manaoga,
  • Polyuria Ona o le inu soo, o le avega mamafa o fatugaʻo ua faʻalauteleina. O totoga ua faʻamamaina e faʻamamaina atili ai le suavai lea e lafoai. Ole maualuga o le urination e faateleina
  • Polyphagy. O le solia o le paleni o le malosiaga e maua mai faatasi ma se faʻasalaga totogi i le fiaai. E 'ai e le tama le mea e sili atu nai lo le mea masani, faʻaumatia pe le lelei le mauaina o masini i le taimi e tasi.

Ua taʻua e fomaʻi le mafuaʻaga o le mea na tutupu i le lumanaʻi, o le aʻafiaga le talafeagai o le kulukose. O oloa e ulu atu i le tino, ae e le o faʻamaʻapeʻapeina. O le malosi e naʻo se vaega e tumau ai i totonu o siama. Faʻataunuʻuga o le tino. Mo le taui, e faʻaaogaina e le tino isi auala o le ATP.

E faasolosolo malie le paʻu o le tino, lea eo mai faatasi ma le gau o le tamaititi poʻo le le lava o le mamafa.

O se tulaga masani o faailoga o le maʻisuka tausi i tamaiti e 2-6 tausaga, o fomaʻi e taʻua le maualuga maualuga o le alualu i luma o faailoga. I le le lava o le togafitiga, o le lamatiaga o le vave amataina o faʻafitauli o le faʻamaʻi, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le lelei o le ola, tumau pea.

Uluai faailoga

O le maʻi suka i tamaiti 2-6 tausaga le matua e toetoe o taimi uma o le ituaiga muamua. O suʻesuʻega faʻamaumauga e fautua mai ai i le 10% o mataupu, o le faʻasolosolo o le alualu i luma ona o le faʻamalosia o le inisalini.

O lenei mea moni e le faʻaalia ai suiga taua i le ata o le falemai. O le mamafa o le tino o le tamaitiiti e ese. I le ituaiga lona lua o faamaʻi, o suiga o le dysmetabolic i le tino e atiina ae tutusa, lea eo faatasi ma le oona.

O le maʻisuka e manaʻomia le faʻamaonia vave ma saʻo. I le amataga o le atinaʻe i se tamaititi 2-6 tausaga le matua, o le faʻamaʻi e le mafai ona vave iloa. O le gasegase o le gaʻo o le gaʻo e masani lava ona o faatasi ma faʻamaoniga e mafua mai i isi faʻafitauli.

Faʻafesoʻotaʻi e fomaʻi ia faailoilo muamua o loʻo fautuaina ai le maʻisuka i tamaiti e 2-6 tausaga le matutua:

  • Faʻaleagaina o le paʻu. O le tino e ufiufi, pele, e iai ni aloiafi i luga o le fogaeleele. E iai ni faaletonu i le gutu, i lalo o le isu,
  • Itching Afai o le tamaititi e masani ona tui mo le leai o se mafuaaga, o lona uiga e aoga le suʻeina o le toto e faʻamaonia ai le solia o le metabolism. Tomai muamua o le uiga o le afaina o mea e afaina ai, o lea e tatau ai ona le aofia,
  • Suiga i le natura o le faalilolilo. O le faailoga e masani lava mo tamaiti 2-3 tausaga, e le mafai ona taofia i taimi uma le uunaiga. A maeʻa faʻamago, o le "cand candy" e tumau pea i luga.

O le ata o le maʻisuka i tamaiti e sili atu i le 2 tausaga le matua o loʻo faʻaalia i le mafaia e le tamaititi ona talanoa ma matua. Faʻamatalaga faʻatalatalanoa e faʻamalamalamaina le malamalama i faafitauli o se maʻi maʻi.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi se numera o uluaʻi faailoga e faʻaalia ai le maʻisuka:

  • Le popole ma le le fiafia. O se suiga tele i le amio a le pepe e mataʻutia. O tamaiti mamaʻi e le usitai io latou matua, lafo le faitio, leai se fesootaiga leaga ma a latou uo,
  • Faʻasologa o meaʻai. O le maʻi suka e maua i nisi o taimi ma le manava manava. O le faʻaitiitia o le gau o le tino e faʻateleina ai le ata o le falemaʻi. O le alualu i luma o le faamai ua faatelevave ai le siama.

Tamaiti mai le 2 i le 6 tausaga le matua ma le maʻi o le maʻisuka, lea ua faatoa amata ona atinaʻe, ua sili atu le suamalie. O lenei mea e mafua ona o le solia o le kulukose ma se manaʻoga tauia o le pepe e 'ai ai le sili atu o laʻau.

Faailoga o ausilali

O faʻamaoniga o loʻo i luga e fesoasoani e iloa ai le maʻisuka i tamaiti laiti. Ole faʻamaʻi e le faʻaalia i taimi uma e faʻaaliga uma lava. Matua e malamalama i lenei mea, taumafai e mataʻituina lelei le tamaititi. Afai e talafeagai, saili le fesoasoani.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi nisi faʻamaoniga e le faʻaogaina e fesoʻotaʻi ma le soliga o le gaosiga o le carbohydrate ma le atinaʻeina o ata faʻale-aganuʻu masani:

  • Telemalo masani. Ua faitio le tamaitiiti i se miti leaga, ua fefe o ia. E le tatau i matua ona le amanaiaina o ia. O suiga o lenei natura e masani ona alualu i luma e tetee atu i se talaaga o meaola po o mea faafomai,
  • Sulu i luga o alafau. E iai foi se mea faapena e tupu pe a uma taaloga faaletino, i le malulu, vevela. O le solia o le metabolism o le carbohydrate e faʻatasi ma le tumau o le faʻailoga,
  • Gum faafitauli. Pe a afaina le tamaititi 2-6 tausaga i le fausaga o le vavalafo tautala, e tatau ona e faafesootai se fomai e siaki le mafuaaga o le faafitauli,
  • Vaivai. O le vaʻaia o le vaʻaia o loʻo faʻatatau i tamaiti. O le le mautonu ma le musu e taaalo e faailoa ai se maʻi e mafai ona maua,
  • O le malulu tele. O le maʻi suka e faʻaleagaina ai le tino ma faʻamalosia ai le faʻaitiitia o malosiaga puipui o le puipuiga o le tino. Vailaau ma siama sili atu ona faigofie ona ulu i totonu o le tino ma mafua ai le atiaʻe o faamaʻi.

Tamaiti 5-6 e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 e lipoti mai osofaʻiga ogaoga o vaivaiga, e oʻo i le leai o se mafaufau. O aʻafiaga e mafua ona o le taumafai e le pancreas e toe faʻafouina le faʻateleina o le inisalini.

O le faʻasaʻolotoina o vaega faaopoopo o le hormone e tupu, lea eo mai faatasi ma le pa'ū i le glucose concentration. O le Hypoglycemia e atiina ae. O le faʻaitiitia o le aofaʻi o le suka suka o loʻo faʻaalia:

O le taofiina o le faafitauli e faia i le faaaogaina o laulaʻau poʻo le 'ai.

Faʻamaumauga o le fale suʻesuʻe o faʻamaoniga

O nei faʻaʻailoga o le maʻisuka i tamaiti 2-6 tausaga e manaʻomia ai le faʻamaoniga o le falesuesue. E masani ona faʻaaoga e fomai:

  • Suʻeina o le toto i le glucose,
  • Glucose toleni test
  • O se suʻega o le toto ma le siakiina o le hemoglobin glycosylated,
  • Urinalysis

I le tulaga muamua, latou te foai atu le toto i luga o se manava gaogao. O le faateleina i le serum glucose concentration e faailoa ai le solia o le gaosiga o le carbohydrate. Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega, e toe faʻatauina 2-3 suʻega.

O le glycemia masani mo le toto paʻu e 3.3-5.5 mmol / L. O le taunuuga e faalagolago i uiga o le fale suesue lea e faia ai suʻesuʻega.

E faʻaaoga e fomaʻi le suʻega o le faapalepale kulukose pe a le masalosalo e uiga i le faʻamaʻi mulimuli. O le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai le malosi o le tino i le tali atu i le glucose o le tino. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le maʻi e faʻaaoga ai le 75 g o le carbohydrate diluted i le 200 ml o le vai.

E toe fuatia e le fomaʻi glycemia pe a uma le 2 itula. Faʻamatalaina o taunuuga i mmol / l:

  • E oo i le 7.7 - o le masani,
  • 7.7-11.0 - faʻaleagaina le kulūkose toleni,
  • E sili atu i le 11.1 - maʻi suka.

O le hemoglobin glycosylated e maua i le fesoʻotaʻiga o le polotini ma le gaʻo. O le aoga masani e oʻo i le 5.7%. O le sili atu i le 6.5% e faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka.

O se faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le i ai o le faʻamaʻi ma le glycemia i luga atu o le 10 mmol / L. Ole sosoʻoina o gaʻo i totonu o le faʻatapulaʻa masani ma le ulufale atu i le faʻamaonia faʻaletonu a le tamaititi. O le suʻega e faʻaletonu ma e le masani ona faʻaaogaina.

O le tele o faailo o le maʻisuka i tamaiti 2-6 tausaga le matua e faʻalogo ai fomaʻi i tagata maʻi taitoatasi. O le puipuia o le alualu i luma o faamaʻi e faigofie nai lo le togafitia.

Tuua Lau Faamatalaga