E uiga i le viburnum ma le auala e faʻaaoga ai mo le maʻisuka

O fomaʻi faʻapitoa e tele naua tagata faʻamaonia, ma e le o se mea e ofo ai, ona o isi togafitiga ua faia mo le silia ma le afe tausaga. O fualaau faʻapitoa e faigofie, taugofie, ma o le mea sili ona taua, o a latou gaioiga ua tofotofoina i le sili atu ma le tasi le augatupulaga. O le mea lea, o faʻamalologa o mea totino o laau totō o loʻo faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2.


O le toto maualuga e mafua ai ona afaina. Ina ia puipuia aʻafiaga ma faʻamalosia le faʻaogaina o togafitiga, faʻatasi ai ma metotia faʻaleaganuʻu o togafitiga, faʻaaogaina togafitiga.

O se tasi o mea aoga sili ona aoga mo le maʻisuka o le viburnum mumu. O lenei laau tulaga ese e lauiloa mo ona puipuiga ma togafitiga.

E faʻaleleia le tulaga lautele, faʻapupulaina le malosi ma puipuia le tupu mai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

Faʻavae ma faʻamalolo o meatotino o viburnum

O le 100 g o viburnum o loo i ai se aofaiga o faamaumauga (70%) o vitamini C. O lona uiga, e sili atu i le viburnum nai lo currants, fualaau suamalie, strawberries poo fugalaau. E le gata i lea, o viburnum o loʻo i ai le vitamini A lelei, lea e sili atu nai lo o oranges, lemoni poo tangerines.

Viburnum o loʻo aofia ai foi ma le tannins, faʻamalosi tino, vitamini K, P ma le pectins, lea e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo ma faʻaitiitia ai le cholesterol. O vine foi e aofia ai suauu meli eseese:

E le gata i lea, o viburnum e mauʻoa i le suka, e aofia ai le fructose ma le kulukose, lea e sili ona aoga mo le tino o le tagata.

O le mea lea, o siaki e mafai ona faʻapalapalaina e aunoa ma le inisalini. Ma o fatu o le laau e aofia ai le 20% o suauu.

Talosaga


I le maʻisuka ituaiga 2, o aʻafiaga i totonu o loʻo aafia. O le mea lea, mo togafitiga ma togafitiga, o tagata inu e inu i le viburnum decoction, infusions ma isi mea. E le gata i lea, o vaega uma o aʻa, o vine, inflorescences, ma e oo lava i paʻu o vailaau.

Faʻalogo lelei! O le faʻaaoga masani o vine viburnum e aoga mo le maʻisuka, e pei latou te faʻaitiitia le toto suka.

O fua o le togavao na te tauivi lelei ma le tele o allergies, puipuia le foliga mai o le atherosclerosis, pe afai o loʻo maualuga le cholesterol i fafine i le toto, ona viburnum e lelei mo le faʻaitiitia.

Latou te faʻamalosia le galuega a le loto, faʻamalosia le faagasologa o le puipuia o le toto, faʻasaʻo le maualuga o le toto maualuga, faʻaitiitia le pipisi o toto toto ma faʻamalosia le faʻalavelave.

Faʻaaoga viburnum i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma maʻi o le ate. I ia tulaga, e maua e le tagata maʻi se faʻafefiloi o le sua susu i le meli. O lenei vaifofo e fesoasoani foi e faʻaitiitia le maualuga o le suka toto.

Viburnum berries have choleretic, anti-inflammatory, diuretic, astringent, antipyretic ma toe faʻafouina aafiaga. Ma mai fugalaau latou te saunia ai ituaiga uma o deco deco ma teas o loʻo i ai se faʻafouina, faʻamaʻi ma le malulu.

I le faaopoopo atu i resins ma tannins, o loʻo iai le isosaleric, acetic, caprylic acid, phlobafen, pectin ma vitamini. Faafetai i nei elemene, o le cortex ei ai mea e puipuia ai le manava ma le hemostatic, o lea e masani ona faʻaaogaina i le gynnecology mo le toto.

Viburnum e faʻaaogaina i lona foliga masani, ae sili atu le i ai o le tilo, compote, jam, kuka mai le sipuni ma faia ni vailaʻau eseese.

Faʻamatalaga mo vailaʻau faʻamaʻi mai viburnum

  • O fua o fatu e palu ma le meli po o le suka o se vailaau lelei mo le maualuga o le toto. O le vailaau e ave mo le 1 st. l faatolu i le aso.
  • Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, latou te masani ona inu vai inu viburnum e maua mai i le fou o le siaki o le maʻisuka. O fualaau mo le sauniuniga o lenei meafaigaluega e pei ona taua i lalo: e tatau ona kuka le sua mo le 15 minute, ona faʻafefiloi lea ma faʻafefiloi ma sina vaega o le suka.
  • O lea mai le viburnum o vine o se mea sili ona lelei. Mo lana sauniuniga, 1 tbsp. l vine suamalie 250 ml o vai inu. O le faʻamalolo o le faʻamalolo e inu faalua i le aso ile ½ ipu.
  • I le amataga o le faʻamaʻi, o le maʻisuka e fautuaina mai fua, o le mea autu o le paʻu. Tincture ua faia pei o nei: 10 g o le paʻu o le paʻu ua tumu i le 200 ml o vai inu, ona kuka ai lea mo le 20 minute. A maeʻa lea e tatau ona tauanau le susu i le itiiti ifo i le 4 itula. O le fualaau faasaina e tolu taimi i le aso, 30 ml.


Faʻalogo lelei! O le vao o Viburnum e selesele i le tautotogo ma totogo i fafo.

E lelei tele le seleseleina o vine viburnum i le taimi lava e uma ai afu o timuga, ona leai ai lea o le tiga, ae o mea aoga o le a puipuia. E faʻapipiʻi i luga o pupuʻu, ma tuʻuina i totonu o se faʻalavelave faʻagata i lalo o se pupuni poʻo luga o se loggia. Ma o vine, 'aina i le suka, o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa.

Taua! O le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ma le gout, faʻamaʻi fatuga, thrombophlebitis - viburnum e le mafai ona faʻaaogaina.

Faʻavae ma meatotino o viburnum

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le le lava o le manava o le inisalini. I lenei tulaga, ae maise lava i le vave amataina o le faamai, e taua le faamautinoa o le masani masani o metabolic processes, lea e aofia ai le carbohydrate ma le lipid metabolism. O le faʻaaogaina o le viburnum i le maʻisuka ituaiga 2 e tusa ai ma togafitiga faʻasoifua maloloina faʻapitoa e mafai ai ona e faʻamautinoa le faʻamautuina o galuega faʻasolosolo, faʻasolosolo le gaosia o le inisalini e le tino, e puipuia ai le atinaʻeina o le vaitamini, leʻo, fesoasoani e taulima le vaivai.

O fua e aofia ai se aofaiga tele:

  • Organic acids
  • Triterpenoids,
  • Tannins ma pectin,
  • Gaʻo maualuga gaʻo
  • Vitamin C
  • Carotene
  • Sesala masima.

O fatu gaʻo e maua ai le 20% o le mamafa o fua. Latou te manaʻomia mo le malosi o galuega a le tino, o se vaega o le fausaga o siama. O vailaʻau e faʻaumatia atoa i le tino e aunoa ma le auai o hormones.

O fua o Viburnum o loʻo tumu atoatoa ia Aokuso-Setema. Ae latou te aoina ma 'aina fua pe a uma fulu. Ona faʻaalia ai lea o mea manogi ma ua mou atu le ita. O vine, deco deco, tinctures, liqueurs ua saunia mai mea e gaosia, siamu, mea inu suamalie ua kuka, ua saunia le marmalade.

O fua taumafa e lauiloa i taimi o faʻamaʻi pipisi. Latou te lagolagoina lelei le faʻaogaina o le tino, fesoasoani e faʻataunuʻu le afaina o le manava. Isi meatotino faaopoopo o viburnum:

  • Sweatshops
  • Antimicrobial
  • Talia
  • Faʻasolosolo,
  • Faʻailoga
  • Laititi vaivai.

I le maʻisuka, o le mumu viburnum o loʻo i ai le hypoglycemic (faʻaitiitia le toto kullukose).

O togafitiga fale o se mea manaia lelei e faaleleia atili ai le gaioiga o le muso o le fatu, puipuia ai le fausia o paʻu o le toto, faʻamalolo ai le faʻamafanafana ma le gaogao.

E aoga foi mo le maʻisuka ma le viburnum paʻu. O le gaʻo e aveesea ai pusa o le cholesterol mai toto toto, ei ai lona malosi, e puipuia ai faʻafitauli vailaʻau, e fesoasoani i le faʻafefeteina o fualaau oona.

Viburnum, lea e maualalo le faʻaogaina o faʻamaumauga, mea maualalo i le kalori, o se faʻavasegaga mataʻina o mea aoga, ua fautuaina e tagata tomai faapitoa mo le faʻaaoga pea e le maʻisuka e avea o se tagata e puipuia ma togafitiga.

Viburnum recipes mo le maʻisuka

O fua e faʻaaoga faatasi ma fatu. Ina ia faʻapolopolo mo le taumalulu, e faigofie ona tuʻuina vine i totonu o le pusaaisa. O se mea mamago e talafeagai lelei mo togafitiga faafomaʻi. Mo le faia o lenei mea, o fugālaʻau paʻu ua aveeseina i le amataga o le tautotogo ma tautau i lalo o le faʻavaa. Ina ia saunia le paʻu, i le tautotogo e ave i totonu o se tamai laulau ma faʻamago i se pogisa, lelei le vaʻaia. O vine e aveeseina mai le vao pe a uma fugalaau ma le pa'ū o le kiona e tutusa le taua.

Ata o le paʻu

O le meafaigaluega e sili ona aoga i le amataga o le maʻisuka. Se sipuni sipuni ma se mauga o le paʻu paʻu suamalie mo le 250 ml o le vai inu ma tuu i totonu o se vai vai.

A maeʻa le 15 minute, ave ese, ufiufi ma tuʻu mo le 4 itula, ona faʻavaivai ai lea. Ave 2 tbsp. l tolu taimi i le aso mo 2-3 vaiaso.

Mamago viburnum fou

Grate fualaʻau pula ma fatu, ona pasia lea o se sieve. E te maua se vaega mamafa e mafai ona teuina i le pusaaisa mo ni nai aso. O auaunaga e mafai foi ona saunia mai vine suamalie. Fufulu 2 sipuni tele o le faʻafefiloi ma le vai malulu i se tulaga fou ma ia avea ma se tonic ma le le faʻamalosia. Fesuisuiai atoatoa e faamalosia ai toto toto ma fesoasoani e faʻasaʻo maualuga le kulukose o le toto.

Faʻaaoga meatotino ma le faʻaaogaina

Pe a faatusatusa i isi laau totō, ua mumu le lanu mumu viburnum i le flavonoids, tannins, meaola oona ma e oo lava i nisi o vailaʻau. I le talanoa e uiga i le vaega mulimuli, e tatau ona gauai atu i faʻalavelave C, K ma P. E le tatau ona galo ia i tatou le i ai o antioxidants, lea e maua ai le faagasologa o le tetee atu i faʻamalolo saoloto. E le gata i lea, o viburnum foi e aoga tele mo lona antispasmodic, faapea foi ma meatotino o le taua.

E le gata i lea, ou te fia tosina atu le mafaufau i le mafai ona faafaigofieina le gaioiga o le musika o le fatu, le aveesea o masini vasaseti ma le tulaga lautele o le atuatuvale. E taua foi le gauai atu i le mea moni e faapea o fualaau aina e aofia ai le phytosterols ma le saponins. O le mea muamua na faʻaitiitia le cholesterol, ma o le mea mulimuli e avea o se antimicrobial, o le choleretic ma le diuretic. E le tatau ona galo ia i tatou le i ai o tannins, resins, lea o le a sili ai ona aoga nisi fua o fua.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le viburnum i le maʻisuka ituaiga 2 ma le muamua e talia lelei. Peitai, ina ia ausia le maualuga maualuga o faamanuiaga mai le faʻaaogaina o le oloa na tuʻuina atu, e matua fautuaina lava ia manatuaina o loʻo iai nisi faʻamaumauga o lona faʻaogaina.

O le mea lea, o le a tumau pea le le suia o meatotino aoga pe afai e te faʻaaogaina le sua o le vine po o fualaau aina i le tuufaatasiga ma le meli. I le tele o mataupu, i totonu o le faʻavae o le maʻisuka, e faʻaaogaina mo le malulu, tiga i le faai. Le itiiti ifo e masani ona faatatau lenei mea i maʻi o le tino i le gastric region poʻo le tuusao i le duodenum, faʻapea foi ma le manava poʻo le afaina.

O tagata tomai faapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni o le faʻaaogaina o se teuteuga e faʻavae i luga o fugalaau e mafai ona faatagaina, aua o ia na te faʻamautuina le faʻaogaina o le faʻaogaina o meaʻai ma mafai ai ona faʻaitiitia faʻamalosi poʻo le faʻamalosia. O fua e masani lava ona faʻaaogaina mo le maualuga maualuga o le faʻalavelave faʻapitoa i le maʻisuka, ma faia lenei mea i fafo e pei o ni mea mamafa. E le gata i lea, e matua aoga lava i le faagasologa o le aveesea o maʻi, siama ma isi paʻu o le paʻu, lea e masani ona faia i le maʻisuka. Mo le viburnum ma le maʻisuka ituaiga 2 ma fua o suʻega ina ia aoga tele pe a mafai, e matua fautuaina lava e manatua ni faʻasalaga ma isi vaega o le talosaga.

Contraindications ma Faʻaopoopoga

O le mea moni, faatasi ai ma se aofaiga tele o meatotino lelei, viburnum o loʻo i ai ni faʻasalaga.

I lenei itu, e tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea:

  • e le manaʻomia le faʻaaogaina i ni aofaiga tele tamaiti laʻititi ma fafine o loʻo i soo se matai o le maʻitaga,
  • o le maualalo o le toto maualuga o se isi faʻasalaga lea e faʻagata ai le faʻaaogaina o fualaʻau ua tuʻuina atu,
  • O faʻamaʻi pipisi o le toto e gata foi ona o le mea moni e mafai e viburnum ona i ai se aafiaga i le toto. O se taunuuga, o lenei mea e ono afaina ai le soifua maloloina ma le ola o le maʻisuka.

E tusa ai ma lenei mea, afai o loʻo maua e le tagata le maʻisuka, e fautuaina malosi o ia e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina viburnum. Ma le isi, ou te fia tosina atu i nisi o fualaau lea e viburnum o se tasi o vaega.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

I le talanoa tuusaʻo e uiga i le fua muamua, e tatau ona e gauai atu i le mea moni e faapea, o le saunia o le suamalie ma suālaʻau, e tatau ona e togiina fua ma gaogao lelei.

A maeʻa lena, o le mea na mafua ai ona sasaa i le vai, kuka mo le itiiti ifo ma le lima, ae le silia le 20 minute. A maeʻa lena, e faʻamaʻaʻaina le oloa, ma faʻafefiloi ai le susu ma le vai sa saunia muamua. A maeʻa lenei mea o le a mafai ona faaopoopo se mea suamalie e fuafua i le fuafuaina o le 200 g i le kilokalama o vine.

O le isi fofo e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka e tatau ona mafaufauina o se tuufaatasiga taua. O se lauti ua saunia i luga o fua o fua o viburnum. Ina ia saunia le oloa e tatau ona e faʻaaoga le tasi le kulimi. l vine, lea e sasaa mai i le tasi ipu malamalama vai ma faʻaaoga mulimuli ane i le afa afa - 100 ml - faalua i le aso e tasi. E fautuaina le matauina o vavalalata taimi tutusa ina ia togafitia vave le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava ile faaaogaina o vailaau faafomai.

Talu ai ona o nei mea uma, ou te fia tosina atu le manatu i le mea moni e faapea o se berry e pei o viburnum o se fofo e mafai ona faaaoga lelei mo le maʻisuka. E sili atu le soifua maloloina nai lo isi fualaau, ae e matua fautuaina oe e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina. O lenei mea o le a maua ai le avanoa e suʻesuʻe uma ai faʻasolega ma faamasani i foliga o le talosaga.

O a meaʻai e sili ona aoga?

Muamua, e tatau ona e mafaufau pe faapefea ona saʻo le saunia o le viburnum mo le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻamaumauga mo lenei vailaʻau e aofia ai le faʻaaogaina o laau toto ma le meli. O nei mea e lua o loʻo i ai le numera tele o mea faʻamalolo ma o le a mafai ona toe faʻafoisia le galuega o toetoe o totoga uma i le tino o le tagata.

E le gata i lea, mo le sauniuniga o lenei fofo, e tatau ona faʻaaoga fualaau aina. I le faʻaopoopoga i le mea moni o lenei vailaʻau e faʻataga ai oe e toe faʻafoʻi le pancreas ma faʻaitiitia ai le toto toto, e fesoasoani foi e toe faʻafoʻi le toto ma faʻamalosia le tulaga lautele o se tagata.

O le faʻasolosolo lelei o le faʻapipiʻiina o loʻo faʻamoemoeina o se nofoaga aoga tele, ma o lona faʻaaoga faifai pea o le a fesoasoani e faʻamaonia le kulūkose o le tagata maʻi. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le 250 ml o le vai, ma e te manaʻomia le vai inu ma se povi o se ipu vai.

Afai o matou talanoa e uiga i le togafitiga muamua o le maʻisuka, ona mafai lea ona e faʻaogaina le paʻu o le laau. Ina ia faia lenei mea, ia tipi le sefulu kalama o le paʻu ma faaopoopo i ai le lua selau mililiters o le vai inu, ma tuu le paluga i luga o le afi. I luga o le afi, e tatau ona kuka mo le itiiti ifo ma le luasefulu minute, ona tauanau pea lea o le susu mo le tusa o le fa itula ma 'ai i vaega o le 30 ml tolu taimi i le aso.

E mafai pea ona faʻaaoga ma aoga tele le sua o le suka. A maeʻaeʻa, e tatau ona kuka mo le itiiti ifo ma le sefululima minute, ma faʻafefiloi ma se aofaiga itiiti o le meli.

E mafai ona e faia ti lauti e faʻalagolago i laau matutu. E fesoasoani i le feteenaʻi ma le tele o faʻamaʻi ma fomaʻi, ma faʻasaʻo ai faʻavae uma i le tino.

E tusa ai ma mea uma na taʻua i luga, e manino lava o fua o lenei laau e mafai ona 'aina e tagata uma e aunoa ma se faʻasesega. O lona aoga aoga ua faamaonia i le tele o tausaga o le aoga lelei.

E le gata i lea, e le afaina pe o le a le faʻamautinoaga autu o le maʻi, o le togafitiga faʻapitoa o le a tupu i soo se tulaga.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS - NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

I le faaopoopo atu i resins ma tannins, o loʻo iai le isosaleric, acetic, caprylic acid, phlobafen, pectin ma vitamini. Faafetai i nei elemene, o le cortex ei ai mea e puipuia ai le manava ma le hemostatic, o lea e masani ona faʻaaogaina i le gynnecology mo le toto.

Viburnum e faʻaaogaina i lona foliga masani, ae sili atu le i ai o le tilo, compote, jam, kuka mai le sipuni ma faia ni vailaʻau eseese.

E faʻapefea ona faʻaaoga viburnum ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le a le aoga viburnum ma le maʻisuka ituaiga 2? O nisi o maʻisuka e maua ai lenei laau toto e toetoe lava o mea taua e mafai ona faʻamalolo atoatoa ai le gasegase o le suka. O le mea moni, o le vaifofo atoatoa o se tala mo le faʻalavelave, ae o le faʻaaoga masani o vine viburnum, o teuteuga o le paʻu ma lau o le ai ai se aafiaga lelei i le tino o le maʻi. Ae o le a le aafiaga faʻamalolo o lenei laau ma mafai ona togafitia i taimi uma?

Matou tusitusi

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Viburnum ma le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani e faʻamalosia le tino o le maʻi, tuʻuina atu vitamini ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. O le a le mea e tupu i le tino e maua i le maʻisuka? O le mea moni, i le mea muamua, o le gaosiga o le inisalini e faʻalavelaveina ma maua ai le maualuga o le kulukose o le toto. Ae o le solia o le gaosiga o le suka e na o se vaega o faʻaaliga o le maʻi. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, o le gafatia e gaosia ai vitamini ma microelements ma isi metabolic faagasologa e le afaina, e masani lava o faafitauli, o leona o vaa ma le loto, ate, ma fatuga ua atiae.

Viburnum i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli o le maʻisuka.

O le laau ei ai aafiaga nei i le tino:

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

  1. Faʻamamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. E taua tele lenei uiga mo le maʻisuka, ona o lenei faʻamaʻi, o le malosi o le tino e tetee atu ai i le atinaʻeina o viral infections e faʻaitiitia, ma o manuʻa le lelei ma faʻamalolo i le tino e masani ona pisia.
  2. Faʻafouina. Viburnum i soʻo se ituaiga e faʻamalosia ai faʻaoga ma okeni uma, faʻateleina le leo o le puipui vascular ma faʻamalosia le muso o le fatu, ma faʻaleleia ai le gaioiga o le ate ma le paʻu.
  3. Sedative O se lagona toʻafilemu o le a fesoasoani i le tagata maʻi e malolo, faʻasaʻo le moe i le po. E le gata i lea, o le maʻisuka ua taʻua o se "maʻi gasegase" ma aafiaga o le atuatuvale i le inisalini ma o le gaoioiga a lenei enzyme ua uma ona faamaonia.
  4. Antispasmodic. Spasms o vaʻa laiti, aemaise ile pito i lalo, o uiga ia o lenei maʻi. O le faʻalauteleina o le toto o vaʻa toto ma le tafe o le toto e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o hypoxia o meaola ma i se faʻalavelave faifai pea mo le maʻisuka e pei o le gangrene.
  5. Faamamāina o le toto. O le televave o le cholesterol, faʻamaʻi oloa ma isi mea leaga e aveesea mai le toto, ma o le kulūkose o loʻo faʻamautuina foi.

O vaega uma o le viburnum e mauʻoa i vitamini, o elemene taua e manaʻomia ai amino acids mo tagata. O loʻo i ai foi i le laau le suka galala (o le kulūkose ma le fructose). O lenei suka e le afaina ai le kulūkose o le toto ma e faigofie ona aʻafia i siama e aunoa ma le insulin.

A e le mafai ona 'ai le viburnum

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona o faatasi ma faʻalavelave, ma faatasi ai ma nisi oi latou, viburnum e mafai ona faʻalavelaveina le ala o le maʻi.

E le mafai ona faʻamaʻiina le laau i faʻamaʻi nei:

  • togafiti. O le solia o le tofi o tamai vaa e taʻitaʻia ai le thrombosis. I taimi mulimuli o maʻi o le maʻisuka, e mafai ona atiaʻe ai toto i vaʻa tetele poʻo veins varicose. O le taumafa viburnum o le a faateleina ai le viscosity o le toto, faʻaosofia le faʻavaeina o toto fou,
  • maʻitaga. O le aʻafiaga o viburnum e mafai ona i ai se aafiaga le lelei pe a faʻapipiʻiina le tino ma totoga o le fomaʻi,
  • gout. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le tuʻuina atu o siti o le uric acid i totonu o sooga, ma o nisi o minerale e fausia ai le laau e mafai ona faateleina ai le teuina o masima ma faʻaosooso ai se osofaiga a le au.
  • hyperthyroidism. O iodine o loʻo i totonu o fua o viburnum e aʻafia ai le gaioiga o le thyroid gland, ma i lenei faʻamaʻi ua le lelei ana galuega. O isi faʻaopoopoga o iodine e mafai ona faʻaosoina se faʻaleagaina o le hypothyroidism.

O isi faʻamaʻiloga e mafai, o le tele oi latou e fesootaʻi ma le solia o le metabolism o le mineral-masima.

I isi tulaga uma, viburnum ma le maʻisuka i soo se ituaiga e le gata ina mafai, ae e tatau foi. E ui lava i le faamaloloina o le laau, aʻo leʻi togafitiga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. Atonu o le faʻamaʻiina e mafai ona iloa, pe atonu e tatau ona e faʻamapulaʻa le aofaʻi o viburnum e ave i le aso.

Viburnum mo le maʻisuka

Talu ai nei, o togafitiga masani ua avea ma mea e sili atu ona lauiloa nai lo fualaau ua faatauina atu i le fale talavai. O togafitiga faʻalaʻau e fesoasoani e oʻo lava i le maʻisuka. O oloa gaosi Viburnum e sili ona aoga.

O le maʻi suka e lua ituaiga. O le ituaiga muamua e taua o le maʻisuka talavou ma le maʻitaga (e le o matauina e se tagata le faateleina o le mamafa o le tino), e aafia ai tamaiti ma tagata matutua i lalo o le 40 tausaga. O le ituaiga lona lua e sili atu ona taatele, e atiina ae i tagata pe a mavae le 40 tausaga ma avea le gaʻo o lona faailoga autu. Po o le a lava le ituaiga o faamai, deco deco, extracts ma infusions mai le paʻu ma fualaau o viburnum o se tasi o auala lelei e tetee ai.

O le viburnum o loʻo aofia ai mea e le mafai ona faʻafoeina ai le suka o le toto, ae puipuia foi le atinaʻeina o gasegase o le itu (e iloa o fatugaʻo, o le mata o le mata, ma le fatu e afaina i le maʻi). E le gata i lea, o fualaʻau e aofia ai sina vaega itiiti o le fructose, lea e faʻapitoa ai mo le maʻisuka.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai iuga taua o DIAGEN.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le DIAGEN na faʻaalia ai le malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi ua i ai nei le avanoa e maua ai DIAGEN TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o aitalafu a le DIAGEN ua sili atu ona masani.
E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, faʻatau i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga), pe afai o le vailaʻau e leai se faʻamalositino.

Tuua Lau Faamatalaga