Ausa leaga masani

Mo le soifua mālōlōina lelei ma le faʻatinoina lelei o totoga ma totoga uma, e manaʻomia e se tagata ona maua se aofaiga o mea aoga i aso uma. O se tasi o togafitiga sili ona lauiloa o le vailaʻau o le glucose ascorbic acid. E tele galuega a le Ascorbic acid ma o lea e matua tatau ai. I le faʻaopoopoga, e le o gaosia faʻapitoa ma ulu atu i le tino mai fafo. O le vailaau faʻasaina e maua i le tele o ituaiga.

E faapefea ona galue le fualaau faasaina?

O le ascorbic acid e faʻapipiʻiina ma le kulukose o se vailaʻau mamana o le natura moni, o loʻo auai i le tele o gaioiomi. O vailaʻau faʻasaina vai e manaʻomia mo metabolic processes (faʻasolosolo le metabolism gaʻo) ma le faʻalauteleina o le collagen, e aʻafia ai i le fausia o hormones steroid ma le toe faʻafouina o mea. O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga lelei i mea o loo i ai le cholesterol lamatia i totonu o le toto, faateleina ai le faaputuputu o le glycogen ate. O le meatotino mulimuli ua i ai se aafiaga aoga i luga o le galuega o le faamamaina o le totoga faamama.

O le ascorbic acid with glucose o loʻo i ai mea e puipuia ai le faʻamaʻi ma antihistamine, e faʻatautaia ai le gafatia o le capillary. Ua faʻamautuina o le fofo e mafai ona aoga i le faʻamalositinoina o maʻi, faʻaitiitia ai faʻafitauli o le hemorrha ma faʻamalosia ai le faʻavaeina o toto. O le tuufaatasiga e faʻaleleia ai le vevela o le uʻamea, faʻamalosia ai le faʻamaloloina o manuʻa eseese (e aofia ai le mu).

I le tootoo laitiiti, o le fualaau faasaina ua vave ona gauai. A maeʻa le 30-40 minute, ona maitauina lea o se faʻaopoopoga taua o le faʻaogaina o le vailaʻau i le toto toto. O faʻalavelave maualuga e faʻateleina i foliga o metabolites acid acid i le urine. O le maualuga o le fualaau faasaina e toetoe a le mafai.

O faʻamanuiaga ole acid ascorbic

O le ascorbic acid i le tino o le tagata e le faʻapipiʻi ma e sau mai meaai. O le masani masani o le vailaʻau e 100 mg. O le ascorbic acid with glucose o le malosi malosi lea o le tino puipuia.

O le mafuaaga lea e masani ona fautuaina e ave i le vaitaimi o le tuputupu ae o le malulu ma le fulu. Le aoga o le suamalie e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypovitaminosis ma le faʻavevesiina o le tino.

E faʻapefea ona fuafua le le lava o le acid ascorbic?

Fai mai tagata popoto o le acid ascorbic e tatau ona faʻaaogaina i taimi masani. Faatasi ai ma le leai o se fesoʻotaʻiga, ua maitauina le faʻavaivaia o galuega puipui, o le leo lautele ua faʻaititia. O le le atoatoa e mafai ona fuafuaina e uiga nei:

  • faateleina taimi o le malulu,
  • faaitiitia le fiaai
  • malogo o le epidermis,
  • anemia (faʻaitiitia le hemoglobin),
  • gasegase toto
  • le le fiafia, ita,
  • mafaufau le mafaufau
  • faʻapipiʻi i le faʻaleleia o le tino ma le mafaufau (i tamaiti laiti).

Glucose ma le acid ascorbic: faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

O fualaau faasaina e tele lona faʻaaogaina ma ua faʻamaonia mo le togafitiga o faʻamaʻi o teleiosologa. O le tele lava o taimi, e fautuaina le acid ascorbic ia ave, pe a tatau ai, e faʻatautaia ai galuega puipui a le tino. O le faʻaaogāina i aso taʻitasi o se vailaʻau o le vailaʻau e matuā faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le faʻamaʻi pipisi o le tino. Mo le gaosiga masani o hormones e ala i laʻau faʻafefe ma le vevela, o le acid ascorbic ma le glucose o loʻo faʻaalia foi.

O le faʻatonuga mo le faʻaaoga e fautuaina ai le faʻamaonia o se fofo mo faʻamaʻi nei:

  • togafitiga ma le puipuia o le fua o le vaitamini, hypovitaminosis,
  • gasegase o eseʻese,
  • ate o le ate (hepatitis, cholecystitis),
  • Addison's disease
  • tausiga faamatua o meaai,
  • faʻanoanoa manuʻa faʻamalolo,
  • tino inu,
  • ponaivi ponaivi
  • tino mafanafana o le tino,
  • ulutala peptic, gastrectomy,
  • maʻitaga ma lactation
  • meaʻai paleni
  • paʻu paʻu
  • atherosclerosis
  • lupus,
  • scleroderma,
  • vailaʻau
  • taimi toe faʻaleleia pe a maeʻa se faʻamaʻi viral poʻo faʻamaʻi pipisi,
  • nephropathy i le maitaga.

O le a le taimi e tatau ai le faʻafefe o le pulega?

O loʻo iai le sauniuniga o le vaitamini i le tele o ituaiga: papa, paʻu ma vaifofo (mo tui). I le tulaga o faʻafitauli faʻapitoa o togafitiga, e masani ona fautuaina tagata e ave le vailaʻau i foliga o meaʻai i le tautala. Afai o le faʻamaʻi e lamatia tele ai le ola, o le kulukose ma le acid ascorbic e faʻasalaina ma le le fiafia. Ole togafitiga ole inumaga e mafai ona faʻaumatia vave ai le vai o le tino.

O le vailaau o vailaau e filifilia e se fomaʻi e fuafua i le tulaga o le maʻi. Mo togafitiga togafitiga, 1-3 ml o le vai ua faʻamaloina i le saline o loʻo faʻaaogaina i totonu o le vaʻaia poʻo le intramuscularly. 1 ml o le vailaau faasaina e aofia ai le 50 mg o le acid ascorbic. Ole maualuga ole aso ole aso e le sili atu i le 4 ml.

Epikopo mo tamaiti

O se tasi o elemene sili ona taua mo se totoga tuputupu aʻe o le acid ascorbic. O lenei sauniuniga o le vaitamini ei ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o le tino, fesoasoani e faʻafefe lelei le gland, faʻamama le tino o mea faʻaleagaina ma vailaʻau.

O tamaiti e faigofie tele i viral ma malulu i soʻo se matua. E mafua lenei mea ona o le le lava o le atinaʻeina o le tino puipuia ma le le naunau e teteʻe i meaola faʻapitoa. O le ascorbic acid with glucose o le a fesoasoani i le faaleleia atili o le setete o le puipuiga. O le faʻatonuga e faʻatagaina ai le faatonuina o se pilini i totonu o laupepa mo pepe mai le tolu tausaga. I le avea ai ma se faʻasolosolo, e fautuaina le tuʻuina atu o se tasi papatini (50 mg o le acid ascorbic) mo le faʻatafunaina i le aso. Afai e te manaʻomia se faʻasalaga o le le lava, e tatau ona e faʻaititia le fualaau ile 2-3 pusa i le aso.

I le faʻataʻitaʻiga o tamaiti, glucose faʻatasi ma le acid ascorbic e mafai foi ona faʻatalanoa ma le le mafaufau. O faʻamatalaga mo le faʻaaoga e masani lava ona fesootaʻi ma le malulu faifai pea ma le faʻaleagaina o pathologies, dystrophy, anemia ma le anemia. Ole fualaau ole togafiti e fuafuaina e le fomaʻi. O le umi ole togafitiga e faʻalagolago i le mamafa o le maʻi faʻaleagaina ma e masani lava 10-14 aso.

Contraindications

E tatau ona manatuaina o le acid ascorbic e le na o se sima suamalie ma maloloina, ae o le mea muamua, o se vailaʻau. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faamasani ia oe lava i le i ai o nisi o tulaga lea e faasaina ai le tagofia o fualaau faasaina.

O tagata mamaʻi e iai le aʻafiaga o mea e afaina ai le tino ma le glucose o le le faapalepale e le o faʻamaina le acid ascorbic with glucose. Faatonuga mo le faʻaaogaina o lenei uiga i le mea autu o le faʻailoga. Aua le faʻaaoga vailaʻau mo le maʻisuka ma le toto maualuga. E faʻasaina le faʻatonuina o le elemene ascorbic mo faʻasolosolosolo, thrombosis, maʻi fatu fatu. O le epopomo e ave ma le faʻaeteete i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. E tatau ona muamua maua fautuaga faʻapitoa e uiga i le togafitiga ma le acid ascorbic ma le kulukose.

O le popo ma le kulukose i le taimi o le maitaga

I le taimi o le fanauina o le tamaititi, e manaʻomia e le tino o le tina faʻamoemoe le faʻaaogaina masani o minerale aoga, mea faʻapitoa ma vailaau mo le masani masani o le maʻitaga ma le atinaʻeina o le pepe. O le le atoatoa o le vitamini e mafai ona afaina ai lona soifua maloloina. Mo se fafine, o le vitamini C e le taua tele. A uma, o le a fesoasoani i le gaosiga o le palakene, o le puipuia lea o le fatuina o siama (limulima) ma veins varicose. E le gata i lea, o le acid ascorbic e faʻaleleia ai le tino o le maso, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tafe toto.

O le autu o le acid ascorbic i le tino o le tina faatalitali ua faamoemoe mo le atinaʻe tatau o le fetus, ma o le mea lea, o le leai o se vaitamini e aafia ai le tulaga soifua maloloina o tamaitai. I le taimi o le maitaga, ua fautuaina e ave le acid ascorbic i aso uma. O se puipuiga saogalemu mo se tina ma le pepe i le lumanai e 2 g i le aso. Ia manatua o le vaega o fualaau oona e ulu atu foi i le tino ma ni meaʻai patino.

Faʻaiʻuga

O le ascorbic acid with glucose e masani ona toleniina e le tino ma e le faʻaosofia ai le tulai mai o aʻafiaga itu. Ae peitai, afai e le o matauina ia faatonuga mo le faʻaogaina poʻo le togafitiga fautuaina, o le a tupu aʻe ni aʻafiaga leaga. O le puipuiga o le tino e mafai ona afaina ai allergies: vevela paʻu, mimiti, mumu.

O le tino tutotonu o le tino e tali atu i le tele o le vitamini A i le tino. I le tulaga o le maualuga, o foliga vaaia o faʻamaoniga e pei o le ulu tiga, le manava, ma le le fiafia. O vailaʻau faʻasolosolo o le acid ascorbic (faatasi ai ma le faʻaaoga umi) e mafai ona mafua ai le faʻalavelave faʻaleagaina, faateleina le toto maualuga, faʻaleleia totoga o toto, faʻateleina le totoina ma faʻaitiitia le permeability capillary.

Patient Reviews

O le ascorbic acid faatasi ai ma le faaopoopoina o le kulukose e taua o se tau o vitamini e taugofie ma aoga tele, lea na maua ai le tele o fautuaga lelei. O le tele o tagata gasegase e ave le fualaau faasaina i le pepa lapopoa e faateleina ai le puipuiga ma puipuia le le atoatoa o le fualaʻau i le tautoulu ma le tautotogo. O pelelaau apamemea i le ituaiga o laulau paʻepaʻe tele e masani ona tuʻuina atu i tamaiti laiti.

O le pulu samasama o le ascorbic acid e faʻaaogaina foi e fai ai mea teuteu fale. Masks e faʻavae i luga o lenei oloa, e tusa ai ma tagata faʻatau, fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le paʻu i luga o foliga, pupuʻu vaiti, ma aveese le vevela.

Uiga ma le Faʻamatalaga

Ascorbic acid (vitamini C) o se mea talafeagai mo le tino o le tagata. O tino o le tele o manu e maua ai lenei mea na oi latou lava, ae e tatau i se tagata ona aumai mai ia fafo. O le vailaʻau faʻamaʻi e mafua ai le faʻamaonia ma le faʻaitiitia o gaioiga i totonu o masini, e puipuia ai le atinaʻeina o le vevesi. E le gata i lea, e tele isi galuega tauave e faʻatinoina ona o le tino o loʻo galue e tusa ai ma tulaga o loʻo i ai nei.

Motugaafa: O le epino acid ma le kulukose e le gata o loʻo maua i le pepa lanu, i le taimi nei o se tui foi. O lenei ituaiga o fualaau faasaina e maua ai le vave ma sili atu ona logoina togafiti o togafitiga, ae e mafai ona faaaoga e pei ona faatonuina e se fomaʻi ma lalo o lana vaavaaiga. Ae maise lava, pe afai, e le aʻafia le ave o vitamini, e maua e le tino nisi vailaʻau.

Mai se vaaiga faaletino, o le tuufaatasiga o le tino e pei o se mea paʻepaʻe paʻepaʻe ma se tofo oona, lea e vave ona solo i totonu o le vai. E faʻamalosia lelei le okesene. O lenei gaioiga o le a faʻavavevave i se mea e le faaituau poʻo le alkaline vai. A maeʻa ona ulu le tino i le tino, ona amata loa lea o lona aʻafia malosi o le mucosa o le intestinal. O le ascorbic acid e ulufale atu i le toto ma mafua ai faiga faʻavae.

O nisi nei o mea taua ole vitamini C:

  • A aunoa ma le ascorbic acid, ole a le mafai ona faia le tuufaatasiga o le palakene, o le suauu o le suauu i le tuufaatasiga o le mea e fesootai ai.
  • O le vailaʻau e faʻaolaina ai le faʻapipiʻi o hormones lea e faʻamaloloina e le paʻu oona. A aunoa ma lea, o le gaosiga o le adrenaline, norepinephrine ma le dopamine e taofia ma e oʻo lava ina taofia.
  • I le gasologa o le gaosiga o le gaosiga o masini, o aʻafiaga saoloto e faia i le tino o le tagata. Afai e te le puleaina o latou faʻatulagaga ma le faʻamalositino, o le aofaʻiga o mea leaga o le a faʻaaogaina uma tulaga faʻatagaina ma o le a amata le faʻatafunaina o le cell. Ascorbic acid o se vailaʻau mamana malosi lea e fusifusia ai tumutumu saoloto ma aveesea ai mai le tino o le tagata.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona manatua i le mafaufau e aunoa ma le vailaʻau C, e le mafai ona faʻaaogaina nisi o minerale e le tino. Ona o lenei mea, e le tusa ai ma le talaaga o le le lava o mataupu, o le tele o tulaga le atoatoa e mafai ona atiaʻe.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le acid ascorbic ma le glucose

O le ascorbic acid e maua i le tele o meaʻai. O tagata e mulimulitaʻi i tulafono o se soifua maloloina e seasea lava ona manaʻomia le tuʻuina o le vailaʻau i totonu o le tino mai isi punaoa. Peitai e ui i lea, o nisi taimi e tulaʻi mai ai tulaga e manaʻomia ai le puleaina atili o le oloa i le taumafataga poʻo le pulega:

  1. Faʻamaʻi faʻamaʻi e ala ile mafanafana.
  2. O le hypovitaminosis mafua mai i le le lelei o le taumafa po o le suia o vaitau.
  3. Le vaitaimi o le tuputupu ae malosi o le tino.
  4. Toto I lenei vaitau, ua fautuaina e tagata atamamai le faateleina o le vitamini C i le taumafataga e 30%.
  5. Natura Nicotine. O le tino o le ulaula e matua aveʻesea le acid ascorbic, o le mafuaʻaga lea e tupu ai le leai o se gaosiga o le oloa.

I lalo o nei tuutuuga, ia maua ai se faʻamautuga lelei o se fualaʻau naʻo ia, faatasi ai ma le leai o le kulukose o nisi taimi e le lava. O le mea lea, e le tatau ona e taulimaina togafitiga poʻo le puipuia o tulaga faʻafitauli ia oe lava, e sili atu le maua o se fautuaga atamai.

O le tele o le vaitamini C e ulu atu i le tino o le tagata ma meaʻai e le faigofie ona faʻatatau. O le mea e lelei ai, o le masaniga ua faʻaalia ai e matua faigata lava ona 'aina le tele o fualaau aina ma fualaau faisua ina ia mafai ona tupu tele. Ae ao avea le acid ascorbic eletini ma glucose, o lenei tulaga le lelei e mafai ona vave tupu vave. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona pipii atu i laasaga fautuaina:

  • Tamaiti e oʻo i le ono masina e tatau ona maua le 30 mg o le tuufaatasiga i le aso.
  • Tamaiti i lalo o le 1 tausaga - 35 mg.
  • Tamaiti ei lalo o le 3 tausaga - 40 mg.
  • Tamaiti i lalo o le 10 tausaga - 45 mg.
  • Tamaiti ei lalo o le 14 tausaga - 50 mg.
  • Tagata matutua - e oo atu i le 150 mg e faalagolago i tausaga, mamafa, gaioiga faaletino.

O fuainumera ua tuʻuina atu e talafeagai mo papa ma fualaau. Afai e faʻaaogaina se vaifofo, ona tatau lea ona avea le faʻatulagaga o se faʻatonuga o le sili atu laʻititi, ma ia amanaʻiaina le faʻapitoa o le pepa.

Faʻamanuiaga mo le tino

O le faʻaaoga masani o vailaʻau faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le kulukose i totonu o le faʻasologa fautuaina e tele ituaiga o aafiaga lelei i le tino o le tagata. O le ascorbic acid e le gata ina avea ma vaega i le tausisia o faiga taua, ae e iai foi le tele o meatotino fesoasoani:

  • O gaʻo ua gaoia e vave ona vave faʻaolaina, o le faʻamalologa faʻavavevave.
  • E sili atu le malosi o le faʻaaogaina o le calcium ma le uʻamea, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le anemia, rickets, osteoporosis, caries.
  • O le faagasologa o le matua ua faʻaitiitia, o le paʻu e tumau e vaivai ma tautau umi.
  • O puipui o toto toto ua faamalosia, o le faagasologa o le tuufaatasia o sela toto ua faatelevaveina.
  • O le cholesterol o le toto e aveesea mai le toto, lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis. Ma o lenei mea o se puipuiga faʻamautinoa o osofaʻiga o fatu ma le sasa.
  • E i ai le faʻamalosia o puipuiga. O le malosi o le tino e tetee atu ai i aʻafiaga leaga o microbes ma mea i fafo atu e faʻapupula.
  • E mafai e le Ascorbic acid ona taofiofia le gaioiga e le gata o radical free, ae o toxins foi. Na ia aveeseina foʻi sima mai masini mamafa mai le masini.
  • O le faʻaaogaina o vaitamini e afaina ai le tulaga o le tino. E faʻamavae ai faʻaaliga o le atuatuvale, faʻamaonia le moe ma faʻaleleia lagona.

O le ascorbic acid e le na o le faʻatau atu faʻatasi ma le kulukose. O nei vaega e lua e fegalegaleai i se auala e sili atu le televave o lo latou gaogao. O le faʻaaogaina o ia vitamini i tua o le vaivai o le tino poʻo le mafaufau e fesoasoani i se vave vave o le malosi.

Faʻaleagaina o le acid ascorbic ma lona lamatiaga

O le faʻapipiʻiina o le vaitamini e mafai ona lamatia i le tulaga o le solia o tulafono mo lana pulega ma le faʻaoga. O le mauaina ma le agalelei o le acid ascorbic o se mea e sili atu le malosi e alu ai, o nisi taimi e mafua ai le tali atu, e oʻo lava i mataupu e le tatau ai.E tupu se tagata e gafatia lelei le fua o suamalie po o nisi fualaau suamalie, ma latou te le iloa fualaʻau i lona tino mama.

E i ai ni nai faʻaaliga e teu i lou mafaufau:

  1. O le i ai o le kulukose e le mafai ona le amanaiaina. O le le lelei o le faʻaaogaina o le oloa e oʻo lava ina faʻateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.
  2. O le faʻaaogaina o le acid ascorbic e mafai ona mafua ai maʻa fatu.
  3. O tamaiti e taumafaina lenei vaitamini e masani ona mafatia mai le pala o nifo ma faafitauli o le maʻa.
  4. Faʻasalaga tele, o le acid ascorbic e ave mo le maʻisuka, thrombophlebitis, thrombosis, toto vaʻavaʻa, gaʻo ua mamaʻi ma totoga meaʻai.

E le o se mea e tasi e tupu mai i le maualuga o le acid ascorbic e mafua ai taunuuga le lelei, o le a sili atu ona soloia e le tino le tino o le tino. O le solia soo o tulafono mo le tagofia o le vaimama e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o aʻafiaga o itu. O nei mea e mafai ona avea ma ituaiga o faʻamaoniga, mai le faʻateleina o le maualuga o le toto ma le vevela i maʻi le gasegase ma le dystrophes.

O fualaau faasaina e faatatau i sauniuniga o le vaomatua. Glucose ma le acid ascorbic (i le Latina e taʻua o le ascorbic acid ma le glucose) i totonu o le faʻalavelave ua i ai le tele o aafiaga ile tino. O loʻo tuʻuina atu papatini mo faʻamaʻi pipisi o vailaʻau eseese i togafitiga faʻapitoa, e faʻateleina ai malosiaga puipuia ma puipuia le leai o le vailaʻau C.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le vailaau faʻasaina e lua mea aoga: vitamini C (100 mg) ma le glucose (877 mg). O tufuga eseese e mafai ona iai ni mea leaga laiti i le lisi o meaola. I le tele o tulaga, o le pateta o le pateta, o le suauu ma le talc.

O le kalori content o le pusa e 11 kcal.

Folasaga e mafai ona suia:

  • 10 otaota i totonu o se matagi,
  • 10 fasi pepa i totonu o pepa pepa pepa,
  • 40 fasi vaega i totonu o se ipu tioata poo se palasitika.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le pepa vai (vaifofo) ma i le tulaga o sachets ma le paʻu.

Aafiaga faʻamaloilo i le tino

O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga i le gataifale, o mea uma e lua e faaosofia ai le toe faaleleia, faagasologa o le gaosiga o le carbohydrate.

O le faʻamalositino o gaioiga o le faʻalavelave e faʻaalia e mea nei:

  • e faatonutonuina le totoina o le toto
  • fesoasoani e faateleina le hemoglobin,
  • faatelevaveina faiga faʻafouina,
  • auai i le tuufaatasia o hormones,
  • faʻalauteleina le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi,
  • faateleina le maualuga ole glycogen i le ate,
  • e faatonutonuina le cholesterol
  • faʻaitiitia le manaʻoga mo siama, retinol, gaʻo,
  • faʻaleleia le galuega o le endocrine,
  • faʻaitiitia le mafai ona ola.

O fualaau faasaina ei ai mea e puipuia ai le ita ma le antihistamine.

O le a le aoga Ascorbic acid with glucose

O le fofo e masani ona faatonuina mo le le lava o le vaitamini C.

O faʻafitauli o le le atoatoa ua faʻaalia:

  • taimi masani o le malulu
  • vevela paʻu
  • faaitiitia le fiaai
  • maualalo le hemoglobin
  • popole
  • le le fiafia
  • mafaufau le mafaufau,
  • gasegase toto
  • atinaʻe atinae i tamaiti.

Vitamin C e le faʻapipiʻiina na o ia, e tatau ona tuʻuina atu i ai i aso uma. Ona o le le lava o le faʻaaogaina, ua faʻavaivaia ai le tino puipuia o le tino, ua faʻaitiitia ai le tino. I lenei tulaga, o le le lava o vaega taua o vailaau faʻasaina e atiaʻe, ma le faʻaaogaina o le tele o auala ua faʻalavelaveina.

Faʻaaliga mo le faʻaogaina o:

  • le lelei
  • faateleina le faagaioiga faaletino,
  • faateleina le galue faiʻai,
  • gaioiga o le ate,
  • totoga
  • telegese le faʻataʻitaʻiina o manua,
  • ponaivi ponaivi
  • le maalili, mea inu i mea oona,
  • o le faʻalauiloaina o mea taumafa e faʻasolosolo ai le vaega o meaʻai,
  • Addison's disease
  • vailaʻau
  • liʻo o le mucosa gastric,
  • gastrectomy
  • atherosclerosis
  • maitaga, e aofia ai le nephropathy o fafine maʻitaga,
  • lactation
  • lupus,
  • paʻu paʻu
  • scleroderma,
  • toe faaleleia pe a uma ona gasegase.

O le fualaau faasaina e faaleleia ai le gaioiga o le ate.

O aoga o le togafitiga o le radiation ua faamaonia e ala i le faaosofiaina o le hematopoiesis ma le faaitiitia o faʻafitauli o le gasegase.

O le faʻaopoopoga o le vitamini faʻaleleia le gaosia o le hormone

Tosiga ma le puleaina o le acid ascorbic ma le glucose

E tatau ona ave le vailaʻau pe a uma le 'ai. O le umi o le togafitiga ma le fua saʻo e faatonuina e le fomaʻi taʻitasi.

Mo le puipuia, ua faatonuina tagata matutua i aso taitasi o le 50 pe 100 mg, mo tamaiti o vaitausaga eseese - mai le 50 i le 75 mg.

Mo faamoemoega tau togafitiga - o le taimi ole pulega ma le aofaʻi o fualaau faasaina ile aso e faalagolago ile maʻi.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le acid ascorbic ma le kulukose

O le mafai gafatia o fualaau faasaina e fegalegaleai ai ma isi sui sooupu e tatau ona iloiloina:

  • faaleleia atili le maualuga o le tetracyclines ma le benzylpenicillin,
  • fualaau i luga atu o le 1000 mg e aafia ai le bioavailability o le ethinyl estradiol,
  • maualuga tulaga o le fualaau faasaina faatelevave le excretion o le mexiletine,
  • faʻaleleia le aveesea o le ethanol mai le tino,
  • faatasi ai ma le faʻaaogaina o le salicylate ma le sulfonamides e faʻateleina ai le mafai e crystalluria,
  • faʻagesegese i lalo le faʻaumatia o meaʻai mai fatugaʻo,
  • faatelevave le manava o mea e maua i se tali alkaline,
  • faʻavaveina le faʻafefe o le uʻamea i fualaau faʻasaina, faʻatasi ai ma le deferoxamine faʻateleina le excretion o le uʻamea,
  • faaitiitia le aoga o le heparin ma le tele o mea e puipuia ai le tino,
  • faʻaitiitia le faʻaleagaina o aʻafiaga o antipsychotics,
  • 'oloʻo tuʻufaʻatasia i le faʻamalosi o le acidic ascorbic e auala mai i le polokalama urinary,
  • faʻaitiitia le faʻaogaina o faʻamatalaga tuʻu i le toto.

O le faʻaaogaina umi o le vailaʻau e manaʻomia ai le mataʻituina o le galuega toe fausiaina ma le maualuga o le toto, faʻapea foʻi ma mea faʻapipiʻi.

I le iai o faʻamaʻi pipisi, o le a mafai ai e le acid ascorbic ona faʻaleagaina le faʻafitauli o le maʻi.

Pe a pasia suʻesuʻega i fale suesue, e tatau ona amanaʻia le mafai gaoioi o le gaioiga galue e faʻasese ai iuga.

Ole fualaau faasaina e le afaina ai le mafai ona ave taavale.

Mo le maʻisuka

Vitamin C i le maʻisuka malosi e mafai ona faia e pei ona faatonuina e se fomaʻi ma i lalo o lana vaavaaiga. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o meaʻai gaʻo ua faʻaaogaina ua fetuunai. 1 papalama e aofia ai le 0.08 iunite falaoa. E taua lenei mea pe a faʻatusatusa ia metotia.

I tamaititi, o le faʻamoemoe o le vailaʻau e fesoʻotai ma le le atoatoa o le vaitamini C, o se faʻafitauli faʻavaivaia o se tamaititi, ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi. Faailoga o le anemia, dystrophy, anemia.

Mo tamaiti e sili atu i le 6 tausaga le matua, ua tuʻuina atu le vailaʻau e pei ona faatonuina e le fomaʻi. I nisi tulaga, e suʻesuʻeina e le fomaʻi le faufautua o le tagofia o fualaau faasaina i le matua o le matua.

E mafai ona ou inu i le maitaga

I nisi tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se fofo mo se tina maʻitaga. O le le pulea o le faʻaaogaina o meaʻai e le taliaina. Ona o le tele o tui, e mafai ai e le tamaititi ona atiaʻe faʻamalologa, e pei o le fetus e faʻafetaui i le aofaiga o loʻo faʻaumatia e le tina.

O le faʻaaogaina o tina i le taimi o susu pepe e mafai ona afaina ai le pepe.

O aʻafiaga e aʻafia ai

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tulaga e le masani ai e mafai ona mafua ai mea e oso ai. I nisi tulaga, o faʻamatalaga o le ita o le tino mucous o le manava ma le inumaga e mafai:

Ona o le aafiaga i luga o le gaioiga o le pancreas, hyperglycemia ma glucosuria e mafai. O le taumafa i le tele o aofaiga e ono mafua mai i le nephrocalcinosis ma le hyperoxaluria.

Faʻasalaga mataupu

O le tele o le gasegase e faʻateleina ai le ono aʻafiaga o aʻafiaga. Malosiaga o le moe, tiga o le ulu, faʻavevesi o le tino. O le tele o mea masani i aso uma e mafua ai le solia o le vaega o meaʻai, afaina o le mucous tissue o le gastrointestinal tract, ma le faaletonu o galuega a fatugaʻo.

O le a mafai ona maua le maualuga o le toto, o le faatiga o le tino o manu, hypercoagulation ma microangiopathy.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

Teuina o fualaau faasaina e faia i se nofoaga pogisa ma le maualalo o le susu. O le vevela e le tatau ona sili atu i le + 25ºC.

Ole vailaʻau e le o se faʻasalaga, ua faʻatau fua.

O le tau e ese mai i le itu, gaosiga ma le afifi. O le tau masani o le 10 papalama e mai i le 6 i le 40 rubles.

O fualaau faʻasalaga mai fafo na faia i fafo e sili atu le tau mai le 150 rubles.

Fualaau tutusa

I totonu o falemaʻi, o loʻo tuʻuina atu i totonu o falemaʻi, laupepa o fale ma tagata gaosiga mai fafo O tagatanuʻu lauiloa e:

  • pepa lapopoa pepa e 10 pepa na faia e Pharmstandard-Ufavita,
  • pulu otaota ma le suka (Ecopharm),
  • Citrodex papatusi salu (Malkut),
  • ascorbic acid i taga (Meligen),
  • Faʻamau Farani Faʻataʻitaʻiina,
  • Laupepa faʻamalosi faʻamalosi
  • Vitamin C ma le rose vao mai Solgar
  • Laʻau tanu Crut ma suka (Faʻataʻitaʻiga falemaʻi),
  • Vaginorm-C - suppositories vaginal with acid ascorbic o le tagata gaosi Siamani,
  • Vailaʻau o le vailaʻau matala ma le faʻaopoopoga o riboflavin.

I totonu o falemaʻi, o vailaʻau o loʻo i ai le acene ascorbic ma le gluconate calcium o loʻo tuʻuina mai.

O le tele o filifiliga o oloa e mafai ai e oe ona filifili se filifiliga taugofie i le faiga sili ona talafeagai.

Ascorbic acid with glucose: o aoga o papa

Ua matou iloa e uiga i le acid ascorbic (vitamini C) talu mai le laʻititi. E matua talafeagai lava mo o tatou tino, mo faʻamaʻi eseese ma mo le puipuia o faamoemoega mo lona masaniga galue.

O le a le aoga o le acid ascorbic ma le glucose

O le ascorbic acid e faʻaaogaina ai le fua faatatau o le metabolic, auai i faiga faʻafefe, metabolism o proteins ma gaʻo. Glucose e maua ai le malosi o le tino ma le faʻamamaina o le tino. Faʻafefea ona aʻafia le tino i le fualaau faasaina:
Talia

  • faateleina le tali atu i le puipuiga ma le faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • o faʻamaʻi pipisi e taofia
  • faʻamaloloina o manua ma fusi o loʻo faʻateleina,
  • le toe faʻafoʻiina o antioxidants, retinol ma tocopherol, ua faʻaaogaina.

Cardiovascular ma circulatory

  • mea oona i totonu o le toto ua faʻasese,
  • o le fausiaina o le hemoglobin e faateleina
  • o le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto ua faaitiitia ma o le anotusi o le "lelei" faateleina,
  • o le gaogao o puipui o tamai vaa e masani lava
  • pipisi le toto.

Totogi

  • o le faagasologa o le faʻaaogaina o le uʻamea mai le manaʻoga o loʻo faʻafaigofieina,
  • faʻasologa ma le faʻamalositino o talo ma faʻaleleia,
  • faʻapupula le gaioiga o mea oona o le ate,
  • o le tuufaatasiga o fualaau oona e maua ai fualaau oona ua faatelevaveina,
  • faʻaitiitia le manaʻoga mo siama, retinol, tocopherol, mea faʻapipiʻi ma mea faʻapitoa,
  • faateleina le gaosiga o palatini o le fale e le ate.

Endocrine

  • o le fausiaina o hormones e masani lava
  • faateleina le faʻasalaga o le inisalini,
  • o le galuega o le endocrine o le thyroid gland ua faateleina.

O le a le acid ascorbic

O le leai o le vitamin C e tau atu ai i le hypovitaminosis

O le vai lea e mafai ona faʻasaina vai (C 6 H 8 O 6), e faatatau i vitamini. I aofaiga eseese, o le acid ascorbic e maua i le tele o laau. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei vailaʻau, e tele mea e faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai le faʻaalia o mea tutupu. I le toesea o le vaitamini C, o le scurvy e atiina ae i le taumafataga. O lona le atoatoa e tau atu i le hypovitaminosis, lea e aofia ai le tele o isi faaletonu i le tino.

I lona tino mamā, na vavaeeseina ai le suka o le acoriso i le 1928. Na faʻapipiʻiina e le tagata Peretania Zilva le sua mai le sua o le tipolo, ma faʻamautu ai ona uiga autu. O se mea paʻepaʻe paʻepaʻe, e faʻamalolo i le tofo, lea e vave faʻavave i le vai.

O le faʻaoʻoina o le okesene o le saoasaoa ma faʻavavevave i vai faʻavaivai poʻo le faʻaituau. O le vaiinu o Vitamin C o le dehydroascorbic acid. E i ai ona lava meatotino e tasi e pei o lona uiga. O le ituaiga vitamini C, lea e fesootaʻi ma le protein, tuufaatasia o ascorbigen, e tetee i le faʻamaʻiina.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le vailaʻau C e faʻamamaina mai le duodenum ma le jejunum, ma 30-40 minute pe a maeʻa le pulega, ona amata lea o le amataina o le tino. O le tufatufaina atu e le o se mea masani, o le tele o le ascorbic acid e maua i gaʻo o le endocrine, ate, myocardium ma muso ua tuʻi.

O le vailaʻau C e faʻaaogāina e fusi i le ituaiga o mea e tolu - ascorbigen, acid ascorbic ma le dehydroascorbic acid. E faʻateleina i le mimilo i lona mamanu mamā ma i foliga o le oxalate.

Glucose e vave lava ona gauai i totonu o le tootoo laiti ma faʻafefiloi e masini ma le fesoasoani a le inisalini. O loʻo faʻaleleia e le glycolysis ma le faʻamaʻi faʻamaʻi. O le iʻuga, o le malosi o le malosi o loʻo fausia - adenosine triphosphate (ATP), carbon dioxide ma le vai.

Ascorbic acid with glucose indications for use

Faailoga

  • hypovitaminosis C,
  • le lelei
  • mamafa mamafa faaletino ma faalemafaufau,
  • toe maua mai maʻi ma taotoga,
  • ava malosi, nicotine ma le tagofia o fualaau faasaina,
  • o se masalosalo o fualaau oona e faamaligi ai le toto,
  • mea oona
  • sosoʻo lemu faʻamalolo ma manuʻa,
  • maʻitaga ma lactation,
  • vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae,
  • popole ma vaivai faaletino,
  • faʻamaʻi
  • puipuiga o le malulu,
  • anaemia
  • inupia i sauniuniga uʻamea.

Ascorbic acid with glucose contraindications

Contraindications

  • hypersensitivity i vaega,
  • togafiti
  • vavalalata i le thrombosis,
  • maʻisuka malosi
  • faʻaaoga ma le faʻaeteete i le tulaga o le le lava o le glucose-6-phosphate dehydrogenase, hemochromatosis ma le fatu fatu fatu.

Le fua faatatau o le faʻaaogaina o le acid ascorbic

Ina ia tele le aoga o le fualaʻau, e tatau ai ona saʻo le matauina o le metotia (pe a fai e ave i se pepa gaosia). E tatau ona matua faʻamalosia. O le ascorbic acid e maua i le tautala pe faʻalautele.

Laasaga i aso uma o le fualaau faasaina mo togafitiga faʻasoifua maloloina (i totonu o laʻau po o timuga):

  • tagata matutua - 50-150 mg,
  • tamaiti e oʻo i le ono masina - 30 mg,
  • 6-12 masina - 35 mg,
  • 1-3 tausaga - 40 mg
  • 4-10 tausaga - 45 mg,
  • 11-14 tausaga - 50 mg.

Vitamin vaifofo mo le iniseti ua faatonuina i se fua o le 1-3 ml (5%) mo tagata matutua, ma le 0.6-1 ml mo tamaiti.

Le fua o le acid ascorbic e avea o se mea faʻapitoa:

  • tagata matutua - 50-100 mg,
  • tamaiti - 20-30 mg.

Ole fua o aso taitasi mo se tagata matua e le tatau ona sili atu i le 1 g, mo se tamaitiiti - 0.5 g.

Le maua o le acid ascorbic e mafua ai le faʻavevesiina o galuega a le tele o tino ola

O le le atoatoa o lenei vailaau e mafai ona mafua ai le faʻalavelaveina o le gaioiga o le tele o totoga ma tino. O le mea lea, o ona faamanuiaga e le mafai ona faʻamaonia i nisi o mataupu.

  • Toe faʻafoʻisia le faaleagaina o le tino, faʻavavevave lo latou faʻamalolo.
  • Faʻaleleia le faʻaaogāina o le uʻamea ma le calcium, e puipuia ai le anemia ma faʻamaʻi e aʻafia ai le tino o le calcium (osteoporosis, caries).
  • Faʻaauau le mausali ma le gaoioi o le paʻu, puipuia mai le matua matua.
  • Faʻateleina le faʻaogaina o vaega o le toto, faʻaleleia le vavalalata lautele, faʻamalosia.
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaputuina o pusa cholesterol i luga o vaʻa, puipuia ai le atherosclerosis, strokes and heart attacks.
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino. E faʻamalosia ai galuega puipui a le tino i taimi o malulu ma le fulu.
  • E faʻaitiitia ai le toxins, ma faʻaleleia ai le gaʻo. E aveese ai metala mamafa (taʻita, mercury). O le mea lea, e aoga le ave ascbicbic i le tulaga o le oona.
  • Na te faʻaleleia le gaosia o hormones e nafa ma le faʻalagona lagona, faʻaitiitia le malosi o le popole popole, ma le faʻafefe o le atuatuvale.

O le ascorbic acid e aofia i le tele o vailaʻau mo faʻamaʻi eseese.

O aoga o le acid ascorbic ma le glucose

O le tuufaatasiga o nei mea e lua e faigofie lava ona uuina e le tino. E mafai ona e ave fualaau ma tamaiti. Ua faamaonia e mafai e le glucose ma le acid ascorbic ona vave faʻafoʻi le tino, aemaise pe a maeʻa le faʻafitauli faaletino poʻo le mafaufau. Ole fua ole aso ole vailaʻau mo se tagata matua e 90 mg. I le vaitau o gasegase ma maitaga - 100 mg. Tamaiti, fuafua i tausaga, e tatau ona 25-75 mg.

Ascorbic acid with glucose - o aogā ma faʻamaʻi o le faʻaaogaina ma isi fualaau

O le ascorbic acid with glucose e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le estradiol, iron, penicillin ma tetracycline antibiotic mai le inumaga. Faateleina le tuʻuina atu o le ethanol ma faʻaititia ai le aʻafiaga o vailaau faʻasaina.

O le Vitamin C e faʻaitiitia ai le excretion o meaola mai le tino, faʻateleina le excretion o fualaau faasaina. O tapenaga o le kalaku ma hormones corticosteroid e faʻaitiitia ai le maualuga ole acid ascorbic i le toto. Faʻafeʻaveaʻi faʻateleina le metabolism o vitamini C.

Faʻalavelaveina o le acid ascorbic ma le kulukose

E le o iloa le tele o mataupu. O le tele o tui e mafai ona oʻo atu i:
Faʻasalaga

  • faʻaleagaina o le mafai ona gafatia o capillaries ma le histohematological (tu i le auala o le toto i le tino) puipui,
  • faʻanoanoa vaaia
  • faateleina i le prothrombin i le toto,
  • afaina toto i le fatu o le fatu,
  • faaitiitia le gaioiga o le dehydrogenases.
  • taoto ma vili
  • manava manava
  • paʻu o le paʻu ma le sasaina,
  • maualuga le toto maualuga
  • faʻalavelaveina o le pancreatic ma le gaioiga faʻapitoa.

I le tulaga o le maualuga, e tatau ona taofi le ave o le acid ascorbic ma le kulukose ma talanoa i se fomaʻi. I le fale, e tatau ona e faʻaleagaina, ona inu ai lea o le tele o mea inu vai ma ave sorbents (gaioiga faʻaagaga, enterosgel).

Tulaga o le teuina ma le ola

Teuina i se nofoaga pogisa ma le malogo e le mafai e tamaiti ona maua, i le vevela o le 15 i le 25 ° C.

O le tele o tagata e ave acid acid ascorbic ma glucose i faʻamatalaga papalama o foliga o togafitiga faʻasoifua maloloina na fai mai e le kamupanī. O aʻafiaga na seasea ona tupu, ma e masani ona alu ese e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi.

Asino - manuia ma faʻaleagaina

E pei ona e iloa, o le acid ascorbic e mafua mai i le vaega o mea faʻalaponei ma o se mea e sili ona taua ile taumafa a tagata. E avea o se sui faʻaititia mo nisi o metabolic processes, ma o se faʻasolosolo lelei foi. Ae ui i lea, e le o tagata uma o loʻo malamalama atoatoa i aogā ma faʻamaʻi o le acoróbic acid.

O le elemene aoga autu i lenei sauniuniga o le vaitamini C. O le ascorbic acid o se paʻu paʻepaʻe lea e toetoe lava o le taimi lava lea i le vai ma isi vai. E le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tino i le soifua maloloina o tagata pe afai e te le faʻaaogaina i ni aofaiga tetele. O le faʻavae o faʻafitauli uma o loʻo taoto i luga. Ae peitai, e taua le manatuaina o le acid ascorbic e mafai ona faʻasalaina mo tagata o loʻo mafatia i le gastritis, maʻi o le tino ma isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, aemaise lava i le taimi umi.

O le a le aoga o le ascorbine?

O faʻamanuiaga o lenei vailaʻau e faʻamasinoina i faailoga o le le lava i totonu o le tino. O le leai o le vitamin C e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  1. Faʻaleagaina faʻamaʻi ma masani malaise.
  2. Pallor o le paʻu.
  3. Faʻateleina le taimi o le faʻamalolo.
  4. Faʻafefete.
  5. Manua, le lava le moe ma le tiga o le vae.

E pei ona e iloa, o le ascorbine o loʻo i ai le vitamini C, lea e puipuia ai le atinaʻeina o nei faʻaʻailoga.

  1. O lenei vailaʻau e faʻaleleia ai le puipuiga, faʻamaonia le cholesterol, fesoasoani e faʻaleleia le hemoglobin, faʻaleleia toto, faʻamalosi puipui o toto toto.
  2. E iai foʻi isi mea aoga e pei o le Ascorbic acid: e fesoasoani i le gaosia o le aofaʻi tatau o le collagen, faʻamoemoe mo le toe faʻaleleia o sela, masima ma toto toto.
  3. Vitamini o le acid ascorbic e faʻamalosia ai le tino cardiovascular.
  4. E taofia ai le atinaʻe o le bronchitis.
  5. Faaitiitia le lamatiaga o le kanesa. O le ascorbic acid fesoasoani i le faʻaaogaina o le tino puipuia mai meaola matautia.
  6. Puipui le tino mai mea oona.

Faʻavae i nei mea uma, e manino ai pe aoga le acid ascorbic pe afai tatou te faʻaaogaina fua.

Aisea e manaʻomia ai le ascorbine i ni aofaiga tele?

O mataupu autu o le aveina o le acid ascorbic i ni tui tetele:

  1. Tagata na maua faʻamalosi le carbon monoxide, faʻapea foʻi isi mea leaga. I le oona, o le vaitamini C vave vave faʻafoʻi uma gaioiga talafeagai i le tino.
  2. O lenei fualaau faasaina e tele naua ao faagasolo vaitau o suiga, pe a uma le tino ma leai ni fuamini talafeagai uma. Faʻatasi ma fualaau faasaina, fualaau faisua ma fualaʻau e aofia ai le vaitamini C e tatau ona faʻaopopo i le taumafa. O nei mea uma o le a faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma fesoasoani ia te oe e tumau ai i le vaitau o le vaitau e aunoa ma se faʻaletonu.
  3. Toto I lenei vaitau, e maua ai foi e fafine le leai o le ascorbic acid. Ae ui i lea, e mafai ona latou aveina e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi. E masani lava ona ia faatonuina i le maʻitaga le tolu o le fualaau faasaina nai lo le mea na latou faaaogaina aʻo leʻi maʻitaga.
  4. Fuʻa. O lenei vaisu e tutusa ma le carbon monoxide poisoning, o le mea lea, e manaomia ai se fua faatatau maualuga o vitamini "C". O le mea moni e faapea, vave vave ona toe faʻafoʻi le acidic ascorbic i le tino.

I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou manatu o le ascorbic e na o tulaga nei e afaina ai:

  1. Afai ei ai faafitauli i le gastrointestinal tract.
  2. I le tulaga o le televave.
  3. Mo tagata e mafatia i faʻamaʻi fatugaʻo.
O fea e te suʻe ai le acororbic acid?

Ascorbic acid - aoga ma faʻafefe mo le tino o le tamaititi

Fai mai Katsuzo Nishi o se tasi o mafuaʻaga autū o tumutumu o le le lava o le vaitamini C. A aunoa ma lenei mea, o le a le mafai ona faʻaaogaina le toe faʻaleleia o totoga ma gaʻo. O le tasi taimi na manatu ai na o le pau lea o le togafitiga mo le soona fai.

Ae o le aoga o le acid ascorbic e tulaga ese mo tagata o nei ona po o loʻo faʻamaina fualaau aina ma fualaʻau i aso taitasi? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

Punavai masani

O le taumafa i aso taitasi o le vitamini C e tusa ma le 100 mg i le aso.

O fualaau i ona mea e aofia ai fualaau suamalie (moli, lemoni, vine), fualaʻau lanumeamata (pepa, broccoli, kapisi), vine (blackcurrant, strawberries, fugalaau, blueberries, cranberries), meloni, tilo, kiwi, tamato ma pateta.

E vave ona paʻu i le ea, mea uʻamea, gaosiga o le vevela, vevela ma le faʻafefe o fua. O se tuusaunoaga o le sauerkraut, lea, afai e solia le amio saʻo o laulaau, o le vailaʻau C e faʻaopoopoina foi. O le faʻamalolo e masani lava ona le mafua ai lona gau pe afai e le teuina oloa mo le umi.

I le lamatiaga

O le vaivai malosi o le vitamini C e mafai ona maua e:

  • Tamaiti na fafaga e tina i le maitaga i le tele o mea
  • Faʻasusu
  • Tagata e maua i le gasegase ma le gasegase
  • Togafitiga Tagata maʻi
  • Tagata e le faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory

O le ascorbic acid ua faatonuina i le taimi o le maʻitaga mo fafine e maualuga le lamatia o le matua, lea e mafua mai i le faateleina o le mamafa ma le i ai o polotini i le urine.

O faʻamaʻi nei e faʻateleina ai le manaomia o le vailaʻau C: AIDS, ava malosi, kanesa, fiva, maʻi o le tui, vaʻaia o le thyroid, maʻi o le gastric, faʻamaʻi, tuberculosis, ma isi.

Faailoga o le le atoatoa o le vaitamini

O le leai o fualaau oona e mafua ai le leaga tele i lo tatou soifua maloloina ma foliga vaaia.

O le vailaʻau C e manaʻomia mo le faʻapipiʻiina o le palakene, lea e faʻaaogaina e le tino e faʻaleleia ma toe faʻafoʻi ai le paʻu, ponaivi, nifo ma le cartilage.

Faailoga o se faaletonu:

  • lauulu malulu ma vaeluaga
  • fulafula ma le toto
  • vevela, paʻu mago paʻu
  • isu
  • le mafai ona gafatia le manatua ma le iloa faamatalaga
  • vaivaiga maso
  • tiga faʻatasi
  • vaivai
  • gasegase toto
  • vaivai le puipuiga

O le ascorbic acid e taua tele mo tamaiti i le taumalulu-tautotogo mo se leo malosi, manatuaga lelei ma se soifua maloloina lelei.

Le aoga ma le faʻaaogaina o le acoróbic acid

Vitamin C, lea e lauiloa foi o le acid ascorbic, o se vailaʻau suavai suamalie e le mafai ona faʻapipiʻiina faʻapitoa i tagata. E tatau ona sau i meaai, ma afai e le lava lenei aofaiga, e fautuaina e ave vailaʻau o loʻo iai. Vitamin C e aafia ai le tele o faagasologa i le tino.

Faʻaleagaina le aoga

E masani ona fautuaina le laumei e faʻaaogaina le tele o le vailaʻau C i le mea e mafai ai. E faʻamalosia ai le faʻapipiʻi o le fesoʻotaʻiga, e mafua ai ona mafai ona faʻafesoʻotaʻi siaki le siama na ulufale mai i le tino. Ae ui i lea, e tusa lava pe le o maʻi se tagata, e le tatau ona galo ona ave lenei vaitamini, aua e lelei e le gata o se vailaau, ae o se auala foi e puipuia ai.

Aafiaga faʻasolosolo

O le Ascorbic acid e avea ma vaega taua i le metabolism. Faʻafetai i ai, o le serotonin e fausiaina mai le tryptophan - o se tasi o taotoga autu o le neurotransmitters. O loʻo aʻafia foi o ia i le faʻapipiʻi o le palakene ma corticosteroids, o le faʻavaeina o cohesolamines. O le ascorbic acid e puleaina ai le cholesterol i le tino, e faʻamalosia ai lona liua i meaola suamalie.

E faʻapefea ona faʻaaoga le acid ascorbic

E maua le vitamin C i le tele o meaʻai. Afai e te mautinoa o loʻo i ai i lau taumafataga, atonu e te le lagona se faaletonu o lenei mea. Fualaau aina suamalie, fualaau aina ma suamalie e mauʻoa i le acid ascorbic. E maua i le kapisi, pepa logo, leuliuli, pasili, pi, kiwi, rosehip berries, mint, citrus fruits and apples. E tatau ona manatuaina o le faʻavelaina o le vevela e faʻaleagaina ai le fualaʻau. Afai e te manaʻo e maua le maualuga o le aofaʻi o le acid ascorbic - ia faʻaaoga nei oloa mata. Vitamin C o loʻo i ai i ni tootoo i meaʻai manu.

E maua foi le Ascorbic acid i le fale talavai. E maua i ituaiga eseese, e maua i foliga o timu, ampoules, tablets, paʻu. E masani lava ona tupu i le tuufaatasiga ma le kulukose, isi vitamini, tele o micro ma elemene elemene. E fautuaina tagata matutua e faʻaaogaina le 70-90 mg o le ascorbic acid i aso uma.

O le a le faʻaaogaina o le acoróbic acid?

Mar

Vitamin C, poʻo le mea na e taʻua o le acid ascorbic, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le fatugalemu o le tino, system endocrine ma le faʻaaogaina o le uʻamea. E fesoasoani foi i le faia o toto. Ae o lona malosiaga aupito sili ona malosi o le acoróbic acid i le tino o le antioxidant. O le faʻaaogaina o le acid ascorbic e faʻaitiitia ai le fausia o elemene nitro.

Sergey Ovsyannikov

o le tamaoaiga i vitamini C. O le tuufaatasiga e masani ona aofia ai le acoriso, sugar, glucose, starch, (o nisi o mea suamalie: mint, orange orange, etc.
)
Contraindications: o le maʻitaga, tausia o susu, maʻi suka, ma le le faapalepale i vaega.

O le a le mea e fai i le tele o fualaʻau

I le tulaga o le maualuga o le acid ascorbic, fufulu lou manava ma ave smecta

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le ascorbic acid i aso taʻitasi mo se tagata matua e sili atu ma le 1 g, e mafai ona maua le overdose. O le mea lea, afai e te masalomia (o le i ai o faailoga o loʻo i luga), e tatau ona e taofi le tagofia o fualaau. E tatau ona tele le faʻaaogaina o le vai.

Afai e toʻatasi le toʻotoʻo na tupu i luga o le 20 g, e tatau ona e faʻaleagaina le vomiting ma le taele. Ona ave lea o le adsorbent (Smecta, Polysorb, Enterosgel) ma inu vai tele. O le vai o le a faʻaosofia ai le urination ma le excretion o le acid ascorbic.

Le faʻamalosia o le acid ascorbic ma isi fualaau

Aloese mai le faʻaaogaina o le vitamini C ma le vitamini B 12, uʻamea, sauniuni o gaʻo. E faʻaleleia ai lo latou mautu, ma faʻaitiitia ai le manaʻoga mo i latou.

Aua nei faʻafefiloi le acid ascorbic i ni vaifofo ma le alkalis ma le oxidizing agents. E mafua ai le le faʻaaogaina o le vailaʻau. Ole vaitamini e le fetaui ma le temisal, thiosulfate ma le sodium bicarbonate.

Le mea e tatau ona e iloa aʻo lei faʻaaogaina le acid ascorbic

O le tagofia o fualaau faasaina e faalagolago i nisi o mea. E le mafai ona e faʻatonuina le mauaina o le acid ascorbic e aunoa ma le muamua feutagai ma se fomaʻi. E sili atu le faʻatau o le oloa i totonu o vailaʻau faʻataʻitaʻi tetele, faʻamaonia faʻamaonia ina ia aua nei faʻatau. O le mea e leaga ai, e tele naua vailaʻau faʻamaonia i luga o fata.

E sili atu ona lelei le taumafa o le suamalie pe'ā uma ona 'ai. O lea o le oloa e vave faʻavave, inu i le tele o vai. Aloese mai le tagofia o vailaʻau e le ogatasi ma le acid ascorbic.

O le ascorbic acid o se vailaau e tatau mo le tino, e aunoa ma le tele o faagasologa e le mafai. E le faʻapipiʻiina i le tino, o lea e tatau ona maua mai i fafo. E sili atu pe a fai o le faʻaaogaina lea o oloa e aofia ai le eletene ascorbic. Ae afai e le tele ni oloa faapena, e mafai ona e suʻe i le tagofia o vailaʻau faʻamaʻi vitamini C. O le mea taua o le faʻamautinoa lelei o le metotia, ma ia amanaʻia uma faʻamaʻi.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

O le ascorbic acid e taʻalo taua i le faʻatonutonuina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o metabolism, faʻafefe o le toto, toe faʻaleleia o mea, ma fesoasoani e faʻateleina le tetee o le tino. E le o fausia le tino o le aspope acid (vitamini C) i le tino o le tagata, ae e na o meaai e sau. Faatasi ai ma se fua paleni ma le paleni, e le maua e se tagata se faaletonu i vitamini C.
Dextrose e aofia ai i le tele o metabolic processes i totonu o le tino, faʻaleleia faiga faʻalelei i le tino, ma faʻaleleia le galuega antitoxic o le ate. E faʻamamaʻa atoatoa e le tino, e le o faʻamalosiina e fatugaʻo (o le faʻaalia i le urine o se faailoga faʻaleagaina).

Faailoga mo le faʻaaogaina:

Puipuia ma togafitiga o hypo- ma vitamini C. Tuuina atu o manaoga faateleina o le tino mo le vaitamini C i le taimi o le tuputupu ae, maʻitaga, fafagaina, ma le faateleina o le tino ma le mafaufau, toso, tulaga faigata, i le taimi o le toe faaleleia mai maʻi faaumiumi ma ogaoga.

Taua! Siaki le togafitiga

Faʻamatalaga ma pulega:

O le fualaau faasaina e fai ma tautala pe a maeʻa se taumafataga.
Mo faamoemoega faʻasolosolo:
Tagata matutua - ½ -1 paluga i le aso.
I le taimi o le maitaga ma le lactation - 3 pusa i le aso mo 10-15 aso, ona 1 le laulau i le aso.
Faʻatasi ma se faʻamoemoe faʻapitoa:
Tagata matutua - ½ -1 paluga 3-5 taimi i le aso, tamaiti ½ -1 laulau 2-3 taimi i le aso.
Ole taimi o togafitiga e faalagolago i le natura ma le faʻafitauli o le maʻi ma fautuaina e se fomaʻi.

Talosaga Talosaga:

I le fesoʻotaʻiga ma le aʻafiaga o le elemene ascorbic i luga o le fausiaina o hormones corticosteroid, e tatau ona mataʻituina le galuega faʻapitoa ma le toto. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o tui tetele, o le puipuia o le gaioiga o mea faʻapipiʻi o le pancreas e mafai, o le mea lea, i le faagasologa o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le mafai gafatia o le pancreas. O tagata e le o le glucose-6-phosphate dehydrogenase e le tatau ona faʻaaogaina le fualaau faasaina ma le faʻaeteete.

Tulaga malologa:

Ascorbic acid 100 mg + dextrose 877 mg
I luga o 10 pusa i se ata faʻatusa o bezjacheykovy planimetric.
I luga o 10 pusa i totonu o se pusa momotu. 1 po o le 2 fasi afifi i totonu o se pusa pepa.

Glucose ascorbic acid

Numera resitala o fualaau faasaina - 000906

Faailoaina o igoa o fualaau faasaina : Ascorbic acid with glucose.

ascorbic acid - 100 mg, glucose - 877 mg.

Tagata faʻatagaina: talc, vailaʻau vaʻa, sucrose.

Faʻamatalaga : Laupapa lanu paʻepaʻe, foliga faʻatalanoa faʻapitoa ma se facet ma se lamatiaga.

O se auala e faʻatonutonuina ai metabolic processes, o se vaitamini sauniuniga.

O le ascorbic acid e taʻalo taua i le faʻatonutonuina o le faʻaogaina o metotia, gaosiga o le carbohydrate, faʻamaʻi toto, toe faʻaleleia o mea, ma fesoasoani e faʻateleina le tetee o le tino. E le o fausia le tino o le aspope acid (vitamini C) i le tino o le tagata, ae e na o meaai e sau. Faatasi ai ma se fua paleni ma le paleni, e le maua e se tagata se faaletonu i vitamini C.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Puipuia ma le togafitiga o le vaitamini C hypo- ma le vailaau oona. Faatasi ai ma le faateleina o le manaomia o le vaitamini C i le vaitaimi o le tuputupu ae tuputupu ae o tamaiti, maitaga, susu susu, ma le maualuga o le tino ma le mafaufau, toso, tulaga faigata, i taimi o le toe faaleleia mai maʻi faaumiumi ma ogaoga.

O le gasegase ile vaega ole vailaʻau. Ole lapisi tele e le tatau ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase ma le faʻateleina o le toto, thrombophlebitis ma le faʻasolosolo o le thrombosis, faʻapea foʻi ma le maʻisuka ma tulaga e maua mai i le toto maualuga.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau faasaina e fai ma tautala pe a maeʻa se taumafataga.

Mo faamoemoega faʻasolosolo:

Tagata matutua - 50-100 mg / aso., Tamaiti 25 mg / aso. A o maitaga ma lactation, 300 mg / aso. i totonu o le 10-15 aso, ona 100 mg / aso lea.

Faʻatasi ma se faʻamoemoe faʻapitoa:

Tagata matutua - 50-100 mg / aso 3-5 taimi i le aso, tamaiti 50-100 mg 2-3 taimi i le aso.

Ole taimi o togafitiga e faalagolago i le natura ma le faʻafitauli o le maʻi ma fautuaina e se fomaʻi.

O gasegase allergic i vaega o fualaau faasaina e mafai.

Pe a ave le sili atu ma le 1 g i le aso, o le manava, manava manava, faigata o le susu, siama o le urine i le mumu, hemolysis (i tagata mamaʻi i le glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency) e mafai.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le ascorbic acid e faʻapupulaina ai le tagofiaina o fualaau o le penisillin vaega, o le uʻamea.

I le fesoʻotaʻiga ma le aʻafiaga o le elemene ascorbic i luga o le fausiaina o hormones corticosteroid, e tatau ona mataʻituina le galuega faʻapitoa ma le toto. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o tui tetele, o le puipuia o le gaioiga o mea faʻapipiʻi o le pancreas e mafai, o le mea lea, i le faagasologa o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le mafai gafatia o le pancreas. O tagata e le o le glucose-6-phosphate dehydrogenase e le tatau ona faʻaaogaina le fualaau faasaina ma le faʻaeteete.

I luga o 10 pusa i totonu o se pusa momotu. 40 pusa i le fagu ipu.

O fagu taitasi poʻo le 1, 2, 3 poʻo le 5 faʻasolosologa o fasi pusa, faatasi ai ma faatonuga mo le faʻaogaina, tuʻu i totonu o se atigipusa pepa. O le faʻamatalaga o faatonuga mo le faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina i le pusa.

E tuʻuina atu vaʻa poʻo paʻu ma tutusa tutusa faatonuga mo le faʻaaogaina e tuʻu i pusa o pepa pepa.

Aso malolo mai falemaʻi

I se mea matutu, pouliuli i le vevela e leai se maualuga e maualuga atu i le 25 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

2 tausaga Aua le faʻaaogaina le fualaau faʻasaina pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le foliga o le acid ascorbic ma le glucose o papatusi: laupapa faʻalanuʻumi, paʻepaʻe, ma se lamatiaga ma se pa (i totonu o paʻu o le paʻu ma non-cell of 10 pcs., I polymer jars of 20, 30, 50, 80 poʻo le 100 pcs., I totonu o se pusa pepa card 1, 2, 3, 5 po o le 10 pepa poʻo 1 le mafai).

Mea gaosi i le 1 laulau:

  • ascorbic acid - 0.1 g,
  • dextrose (glucose) monohydrate - 0.61 g.

Vaega o Auxiliary: o le vailaʻau vaʻa, pateta pateta.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le acid ascorbic ma le kulukose: metotia ma metotia

E faʻaaogaina faʻamalositino faʻamaonia pe a uma ona 'ai.

  • puipuiga: 0.05-0.1 g o le vaitamini C i le aso,
  • togafitiga: tagata matutua - 0.05-0.1 g o vaitamini C 3-5 taimi i le aso, tamaiti - 0.05-0.1 g o vaitamini C 2-3 taimi i le aso.

I le taimi o le maitaga ma le taimi o le fafagaina, 0.3 g o le vaitamini C i aso taitasi ua faatonuina mo 10-15 aso, ona 0.1 g i le aso.

O le umi o le togafitiga e fuafuaina e le fomai e faalagolago i le natura ma le auala o togafitiga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Le aʻafiaga o le acid ascorbic ma le kulukose i luga o vailaʻau / vailaʻau faʻatasi ma le faʻaaogaina faʻaogaina:

  • benzylpenicillin, tetracyclines: faʻapupulaina lo latou faʻamalieina i le toto,
  • ethinyl estradiol (e aofia ai ma vaega o fomaʻi faʻamataʻu): o le acid ascorbic i le fua o le 1000 mg i le aso e faʻatele ai lona bioavailability,
  • sauniuniga uʻamea: faʻaleleia lo latou gaioiga i totonu o le manava, e mafai ona faʻateleina le manava faʻamalosi pe a faʻaopoopoina ma le tosoroxamine,
  • heparin, mea faʻapitoa e le faʻaogaina: faʻaitiitia le aoga,
  • acetylsalicylic acid: o lona manava i le urine ua faaitiitia,
  • tui faʻamataʻu tautala: faʻaitiitia ai lo latou faʻatupulaʻia i le toto,
  • fualaau faasaina ma se tali alkaline (e aofia ai alkaloids): faateleina lo latou manava i fatugaʻo,
  • mea faʻapitoa: faʻagesegese ifo i lalo lo latou faʻanofoina e fatugaʻo,
  • vailaau faʻamalosi-sulfonamides, salicylates: faʻapupula le lamatiaga o le crystalluria,
  • ethanol: faʻateleina lona faʻatagaina lautele,
  • isoprenaline: faaitiitia lona aafiaga o le chronotropic,
  • ethanol, disulfiram: faatasi ai ma togafitiga faaumiumi poʻo le aveina maualuga o doses o le acid ascorbic e mafai ona faalavelave i fegalegaleaiga a nei fualaau faasaina,
  • mexiletine: o le vailaʻau C i mea maualuga e faʻaleleia lona manava e ala i fatugaʻo,
  • antipsychotics, mea e maua ai le phenothiazine: faʻaitiitia ai o latou aʻafiaga faʻapitoa,
  • tricyclic antidepressants, amphetamine: faʻaitiitia ai le faʻamautuina o latou tui.

Le aʻafiaga o vailaʻau / vailaʻau i luga o le vailaau faʻamaʻi i le faʻamalosia faʻatasi:

  • fomaʻi faʻamataʻu, o le acetylsalicylic acid, o le alkaline inu, o le suamalie fou: faʻaitiitia le faʻafefe ma le faʻamalamalamaina o fualaau faasaina,
  • acetylsalicylic acid: faʻateleina le excretion o le vaitamini C i le urine ma faʻaitiitia ai lona faʻaaogaina,
  • ethanol: faʻaitiitia le faʻaogaina o le vaitamini C i le tino,
  • glucocorticoid fualaau faasaina, salicylates, calcium chloride, quinoline-type drugs: faaitiitia otaota o le ascorbic reserves i le umi o togafitiga,
  • muamua, faʻasalalau: faʻateleina le excretion o vitamini C i le urine.

O le tutusa o le acid ascorbic ma le glucose o Vitamin C.

Tuua Lau Faamatalaga