E mafai e le maʻisuka ona 'ai le pata

Ole togafitiga o le maʻisuka e le na o togafitiga faafomaʻi, ae o le usitai foi i se meaai e leai ni meaʻai. O faʻamaʻi meaai o le maʻisuka e aofia ai le maualuga-kalori, cholesterol-oona, sugary ma gaʻo meaai. E mafai ona 'ai le pata ma ona analog i le maʻisuka ituaiga 2? Tatou te iloa uiga o le pata ua manatu e aoga mo le maʻisuka ma mea e matamata ai.

Ituaiga o Meaʻai Maloloina

Afai tatou te talanoa pe o le a le pata mo le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia, ona tatou talanoa faʻatasi lea e uiga i le taimi nei, faia mai le susu, kirimi kirimoli poʻo le kulimi. Eseesega fautuaina i meaʻai a le tagata maʻi:

  1. Lanu suamalie. O le faavae o le kulimi fou.
  2. Amateur. O loʻo faʻaalia i se pasene maualalo o le gaʻo.
  3. Oona manogi. E faia mai le kulimi ma le aganuu faʻapitoa.
  4. Vologda. Se ituaiga faapitoa o suauu tumaoti.

O lenei oloa e le faʻatagaina mai le faʻafefiloi i totonu o le taumafataga a se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tusa ma le tausia o taimi masani ma masani o le faʻaaogaina. O lenei mea o le a faʻamanuiaina ai le tino ua faʻavaivaia e le faʻamaʻi, o le a faʻaleleia ai le manuia o le maʻi.

O le a le aoga ma le mea e fautuaina

Fautuaina mo le faʻaaogaina i toetoe lava o meaʻai uma, o le pata maualuga e lauiloa mo lona tulaga tulagaese. O le tele o uiga lelei e mafua mai i vaega:

  • Malosiaga faʻasusu ma faʻamalolo.
  • Oleic acid.
  • Minerale - potassium, sodium, manganese, uʻamea, magnesium, zinc, phosphorus, calcium.
  • Beta pati.
  • Vitamin complex - B1, B2, B5, A, E, PP, D.

O le gaosiga o le susu o le 150-kalama o loʻo i ai le taumafa i aso taitasi o le vitamini A, lea e mafai ona avea ma se mea taua tele i le maʻi. E taua lenei mea mo tagata gasegase o loʻo i ai le faʻateleina o le gasegase i faʻamaʻi pipisi, o le faʻafitauli o le faʻamaloloina vave o manua o se gasegase.

O le aafiaga lelei o se oloa gaosi susu i luga o le tino o le maʻisuka o loo faaalia i mea nei:

  1. E sili atu le malosi o ponaivi ma nifo.
  2. Lulu, fao, paʻu, mucous membranes o loʻo lelei lelei.
  3. Ua faateleina le puipuiga a le tino, ua faaopoopo le malosi.
  4. Vaaiga Taulaʻi.
  5. Faateleina le gaioiga faaletino ma le mafaufau, lea e matua talafeagai lava mo le maʻisuka vaivai ma faʻafitauli o se gasegase tumau.

Pe a faʻaaoga le pata, e faʻapupulaina le puipuiga a le tino ma malosi

I luga o le pito i lalo o le isophagus ma le manava, o ia meaʻai e mafai ona faia se ata vevela, ma fesoasoani ai e taulimaina uiga o le gastrointestinal disorders, tiga o le manava, lea e masani ona faʻaalia i le maʻisuka ituaiga 1. O le togafitiga o togafitiga fualaau mo gasegase gase i le maʻisuka e vave tele.

Taua! E le fautuaina le suauʻu mo le faʻaaogaina i le taimi e tasi i fualaau. Ona o le teuina o meatotino o le oloa, o sauniuniga o le tautala e sili atu ona leaga i totonu o le manava, ma ua faaitiitia le aoga.

E mafai ona 'ai le pata mo le maʻisuka e faʻatatau i mea o loʻo i luga? Ioe.

I le taumafa o le maʻisuka, o se mea maloloina lelei e tatau ona i ai i aso uma, ae le sili atu ma le lua fasi pepa (10-15 g). O le faʻaaogaina o le pata e fautuaina ia sui faatasi ma gaʻo fualaʻau.

Ae aiseā la, e tusa ai ma fautuaga a tagata fai meaʻai ma fomaʻi, o maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o lenei oloa aoga? O a uiga ma meatotino o le suauu e afaina ai le maʻisuka?

Uiga ma se faʻailoga itiiti

O le maʻisuka e faʻagataina i latou lava i le faʻaaogaina o meaai maualuga-calori o loʻo i ai le cholesterol, gaʻo, meaʻai gaʻo. Fautuaga faʻapitoa i le pe faapefea ma le tele o le suauu e mafai ona faʻaaoga i le maʻisuka ua mafua ona o le mea moni o nei mea o loʻo i ai i totonu.

O le oloa e maualuga tele-kalori - 100 grams e 661 kcal. E le gata i lea, o le tele o calories e "leai", ae le o soʻo se avega taumafa. Afai e 'ai se maʻi suka i se aso, o le a leai se mea na te maua ae gaʻo. O lenei mea o le a aʻafia ai le mamafa o le tagata maʻi, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2, o se faʻalavelave faʻalavelave o le mea oona.

O le inuina o le tele o suauu e mafai ona oʻo atu ai i le gaʻo.

O le isi mafuaaga e taua ai le pata le maloloina mo le maʻisuka o le cholesterol. O lenei vaega, e pei o gaʻo ma calories "leai", e fesoasoani i tupe maua. Ma le isi, o le cholesterol o loʻo faʻapipiʻiina i luga o vaʻa o le tino, o loʻo aʻafia mo le tagata maʻi (ma e le gata) faʻatasi ai ma le atiaʻe o le atherosclerosis.

Ae peitai, faatasi ai ma le cholesterol, lecithin o loo i ai iinei, lea e fesoasoani e faamalosia ai toto toto ma faatonutonuina ai gaʻo gaʻo. E le gata i lea, o cholesterol ma lecithin o loo iai i se paleni paleni. O le mea lea, o le faʻaaoga lelei o se oloa faʻapitoa e le o atagia lelei i le faʻatinoga o le faʻaogaina o le tino, metabolism, ma le tulaga vaʻaia. Ae o meaola manaia, o le margarine i lenei tulaga e sili ona leaga.

Atonu e tele naua le gaʻo i lenei oloa mo maʻi. Ae ui i lea, o loʻo i ai uma mea leaga "leaga" ma "lelei". I fua eseese, o meaʻai gaʻo e mafai ona faʻaleagaina ma manuia ai le tino o se maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua. Ina ia 'ai au meaʻai e sili ona e fiafia i ai e aunoa ma le fefe, e fautuaina le maʻisuka e tusi lelei ma fuafua se taumafataga i aso uma. Afai o palema maloloina ma le le lelei e paleni i luga o le lisi, o mea uma e mafai ona 'ai ma le saogalemu.

O le faaiuga e faʻamalosia: o le pata e le afaina ai le maʻisuka. O se meaʻai gaosi susu ma le maualuga maualuga o le suka e tutusa lelei lava. O le mea autu e le o le faʻaaogaina ma tausisia le meaai fautuaina.

Suauu mo le maʻisuka

Faʻatasi ma le maʻisuka, o meaʻai maualuga tele-kalori e le manaʻomia mo le maʻi, e aofia ai le pata. Ae e le mafai foi ona vavaeeseina atoa lenei oloa mai le taumafataga, talu ai o loo tauaveina ai se aoga faapitoa mo soo se tagata, e aofia ai i latou e maua i le maʻisuka. Ma o le pata o le a aoga pe afai o le saʻo saʻo o lona faʻaaogaina o loʻo matauina.

Faatasi ai ma lenei auala, o le suauu e le gata ina mafai ona sosolo ai le tino i meaʻai talafeagai, ae ua i ai foi sona aafiaga togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau A o loʻo iai i totonu e talafeagai mo le maʻisuka e faʻamalosia ai le puipui o le tino, faʻapea ai ma le puipuiga, e aloese ai mai le faʻaletonu o le tino. E mafai ma e tatau foi ona 'ai le pata i le maʻisuka ituaiga 2, ae tatau ona faia i ni mea laiti, e oʻo ile 25 kalama i le aso.

Afai o le maʻi, faʻaopoopoga i le faʻamaʻi o loʻo i lalo, o loʻo i ai mea e le masani ai i le gaioiga o fatuga ma vascular system, i lenei tulaga, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le suauʻu i se mea maualalo, e le silia le 5 kalama i le aso.

O le a le mea e afaina ai

O le togafiti o togafitiga e le mafai ona gaosia se suauu, aemaise lava le faatauina i totonu o se supermarket. E faʻamalosia le maʻisuka e faʻaaogā se mea masani na faia i le fale mai oloa gaosiga maualuga. I isi tulaga uma lava, o lenei oloa e aofia ai ni mea faʻaopopo e leai se lamatiaga i se tagata soifua maloloina, ae i le maʻisuka, e mafai ona latou faʻaosoosoina ni faʻafitauli eseese.

E tatau ona iloa le eseesega o le suauu ma le salalau, lea, e pei o se tulafono, ua tumu i ituaiga uma o mea le mama. O le mea lea, afai e faatauina le suauʻu i le filifili o le faleoloa, e tatau ona e faitauina ma le faaeteete ia igoa i luga o le igoa e filifili ai le suauu e selau pasene. Ae ui i lea, o le suauu moni i luga o fale teu oloa e seasea lava. I luga o igoa eseese, o faʻamatalaga e uiga i taulaʻau taugofie e leai. O le mea lea, e tatau ona faʻatau naʻo le oloa lea e leai se masalosalo.

I le maʻisuka, e manaʻomia ona mafai ona e vaʻaia le va o vailaau maloloina ma le le lelei. O le mea muamua e aofia ai omega-3 o meaola, ma o nei mea o loʻo tumu i gaʻo, lea e fesoasoani i le fausiaina o le cholesterol i le tino. I le pata ei ai uma ma isi. O le mea lea, o le manuia poo le afaina o le suauʻu o le a faalagolago tele lava i mea o loʻo totoe i le lisi o aso taʻitasi.

Afai o le tagata maʻi e pipii i mataupu faavae o se soifua maloloina maloloina, ma o oloa e maua ai le faʻamalologa e sili ona taua i ana meaʻai, ona oʻo mai ai lea o se suauu e na o le tasi le aoga i le tino. I le tulaga pe a 'ai le tagata maʻi i se tulaga faʻafuaseʻi, e le o tausisia le meaai e fautuaina mo lona maʻi, e tusa lava pe itiiti sina pata e mafai ona sili atu nai lo le fua i se itu matautia i lona soifua maloloina.

O le fofo aupito sili ona lelei o le faʻafesoʻotaʻi lea o se tagata poto faapitoa o le a filifili pe mafai ona maua le maʻisuka, ma le tele o le saogalemu mo lo latou soifua maloloina i tulaga taʻitasi. E mafai ona e mauaina le aofaʻi tatau o le gaʻo mai isi oloa, mo se faʻataʻitaʻiga, nusi, o loʻo matua mauoa i lenei elemene.

Auala e filifili ai

O le pata e tatau ona lanu samasama i le samasama. Afai ua sinasina pe samasama, o le mea lea ua faia i le faaopoopoina o gaʻo fualaʻau, mo se faataitaiga, pama, popo niu, o tino malolosi ia o le tino. O loʻo aofia ai aitema gaʻo, lea e faʻateleina ai le maualuga o le cholesterol i le toto, faʻaosofia ai le manuʻa, atherosclerosis, faʻamaʻi o le fatu ma vascular systems.

O le pata o le natura, e pei ona i ai le susu susu ma le kulimi, e tatau ona i ai se manaia manaia. Afai o le manogi e le masani ma malosi ma faʻalauiloaina, o le faʻaaogaina o meaʻai ua tupu. O nei faʻaopoopoga o loʻo iai i faʻasalalauga, ae le o se mea masani. I faʻalautelega, o le mea o loʻo i ai meaola manu e laʻititi lava, pe a leai lava iina. O le tino atoa e aofia ai pama po o le suāuʻu popo, uʻamea ma isi mea faʻaopopo.

O suauu uma e faia e tusa ai ma GOST poʻo TU. O le pata na faia e tusa ai ma le tulaga o le setete e tatau ona aofia ai na o le kulimi ma le susu.

O le upu "suauʻu" e tatau ona tusia i luga o le afifi. Afai e leai se faʻamatalaga faapena, ae o loʻo i ai le upu GOST, o lona uiga o le faasalalauina e tusa ai ma tulaga o le setete.

Ina ia iloa pe na e faʻatau le pata moni, tuu i totonu o le pusaaisa. Suauu moni, a amata ona e seleina, o le a malepe. Afai e le malepelepe, ona le lelei lea o le suauu. E mafai ona e aloese mai le faʻatau manuia le faʻatau i le isi taimi pe ae suʻeina le suauʻu na faatauina.

Auala e teu ai

A filifilia le suauʻu, e sili atu le filifilia o le oloa o loʻo afifiina i pepa, ae le o pepa. O lea e sili atu ona puipuia. Afai, e ui i lea, o le filifiliga na pa'ū i luga o le pepa, o lona uiga e le tatau ona manino ina ia aua le faʻamalamalamaina.

I le faaopoopo atu i ai, o le suauu e sili ona manaia uma ai le manogi o mea manogi, o le mea lea pe a lafoina se suauʻu mo le teuina i totonu o le pusaaisa, e tatau ona afifiina i le pepa paʻu pepa poo le pepa. I le ituaiga muamua o afifi, o le suauu e mafai ona taoto i totonu o le pusaaisa, taofi lona fou, e tusa ma le vaiaso. I le pepa lona lua, o lona uiga, pepa, o le olaga ola o le a tumau 2-2.5 taimi. E le fautuaina e teuina le suauʻu i totonu o se pusa paʻu, talu ai i totonu o se koneteina o le oloa ua liua samasama ma e leiloa ai lona tofo muamua.

Afai o le suauu o le a faʻaaogaina i le lumanaʻi lata mai, ua tuʻuina i totonu o se fale faʻaleleia poʻo isi mea e faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe. O le mea e faʻaaogaina ai le pusa o loʻo i ai se faatosinaga tele i le tofo o le oloa. E sili ona lelei le faʻaaogaina o ipu e faia i le uamea e leai se uʻamea, talu ai o loʻo maua e le palasitika taugofie mea manogi ma o le suauu e teu lelei. O se mea faʻapitoa o ipu faʻaaogaina e maua mai i le maualuga o le gaosi meaai-grade.

Tuua Lau Faamatalaga