Carbohydrates: monosaccharides, polysaccharides

Carbohydrates, monosaccharides, polysaccharides. O mea gaʻo o loʻo taatele i le meaola ma mea totino a le lalolagi, latou te faia se tulaga tulaga ese i le tele o faagasologa o le olaga. Carbohydrates e sili atu i le 80% o le mamafa o fua o laau toto ma le 2% o le mamafa o le mamafa o manu.

Ulutala gaʻo o nei mea masani na fuafuaina i le 1844 e C. Schmidt, aua o le elemene o foliga o suauu lauiloa e mafai ona faʻamatalaina o le Cn(N2Oi)m I le taimi nei, o le faʻamatalaga o mea inu gaʻo ua lautele tele.

E masani lava ona vaelua faʻamalosi gaʻo i monosaccharides, oligosaccharides ma polysaccharides.
Monosaccharides(monosos) - vailaʻau e le mafai ona gaosia le suāvai.
Oligosaccharides- vailaʻau na faia mai nisi o toega o mole monosaccharide (mai le 2 i le 8-10). O le faigofie lava o nei mea e le faʻasalalau.
Polysaccharideso le maualuga o le mamafa o le mamafa o le molécula lea o ona macromolecules e maua mai i le tele o molecasi mosaccharide.

Monosaccharides faʻavasegaina e le aofaʻi o carbon carbon i totonu o le mole ma le auai o le vaega aldehyde poʻo le ketone:
Tetrosa
Pentoses
Hexoses
Monosaccharides: aldoses, ketoses

O lo latou fausaga, monosaccharides o polyhydroxyaldehydes poʻo polyhydroxyketones:

O monosaccharides e maua mai polysaccharides e ala i le suavai o le mulimuli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suavai o le vao poo le suka cane e maua ai le kulukose ma le fructose:

O monoses e mafai ona sosolo i totonu, o le toʻatele oi latou e maua le suamalie lelei, ma le tali atu i tali e le faaituau. Pe a vevela, e liu enaena ma lanu. O monosaccharides masani uma ei ai galuega faʻatino.

O le taua tele o mea taua o sugars e 5 ma le 6 carbon carbon i totonu o le mole (pentoses ma hexoses). I la latou fausaga, ua vaevaeina i ni vaega tetele se lua: aldehyde alcool (aldoses) ma keto alcool (ketoses):

I le taimi nei, ua manatu ua faamautuina i totonu o le vai o le suka o loo i ai uma molekamo o lo latou fausaga o loo tuuina atu i luga (filifili poo le lanu) ma molikula o loo i ai se siosiomaga o le cyclic (form semi-acetal cyclic):

Mo le taimi muamua, o le fesuiaiga o le cyclic mo monosis na faatuina e le saienitisi Rusia A.A. Colly (1840-1916). Na ia faia foi nisi o suʻesuʻega i luga o le kemisi o meaʻai e sili ona taua.

O ituaiga o vailaʻau faʻataʻavale e mafai ona avea o ni mea e maua mai i ituaiga e lua o gaioiga cyclic: pyran (mama e ono-mama) poʻo furan (mama lima lima):

I fualaau faʻainisinia, e masani ona faʻaaogaina monososa mo le kulukose e avea o vailaau, fualaau e sui ai le suka mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e faʻaaogaina dioses: o le sucrose, lactose, o nisi oligosaccharides e faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o fofo o fofo, polysaccharides o cellulose, starches of origines. O mea e maua mai ai gaʻo e tele lava ina faʻaaogaina e avea ma vailaʻau: glucosamine ma lona kuluma.

Glucosum glucose.

Maua o le kulukose. I se tulaga saoloto, o le kulukose e maua i le vine vine, i fua ma isi totoga o laau eseese. O le punavai autu o le gaosiga o gaosiga i totonu o le alamanuia o le malo (ma, e le masani ai, cellulose), lea o le a faamalūlūina i le i ai o vailaʻau oona:

Faʻavae vailaʻau. Glucose e faatatau i aldoses, ma le numera o carbon carbon i hexoses:

O se faʻavae taua o monosaccharides o le latou isomerism. Glucose e aofia ai le tele o carbon carbon, e pei o le fa, ma o lea ua faʻailoaina ai le isomerism spatial (stereoisomerism).

Afai ei ai ni nofoaga tutotonu i le molecule, i le tulaga lautele, o le numera o isomers spatial o loʻo faʻaalia i le fua 2 2.

2 4 = 16. O le mea lea, e 16 vaega o le stereoisomers, o le 8 paipa o anti (codes) e mafai mo glucose.

O le faʻaalia o le fausaga o fanua o taʻitoʻatasi o le stereoisomers, o meaʻai gaʻo (e pei o isi mea gaosia), e tusa ai ma le talosaga a M.A. Rozanov, e vaevaeina i laina e lua: o le D-laina ma le L-laina. O sui pito sili ona faigofie o nei radas o le au filifilia o glycerol aldehyde:

O le D-glycerol aldehyde na taua o le stereoisomer, o se vaega o le OH i le itu taumatau o se carbon cargon tutusa pe a tusia le laina i luga e le aldehyde group. O le L-isomer i lenei tulaga ei ai le vaega o le OH ile itu tauagavale. O se faʻataʻitaʻiga masani lea o isomer optics.

Ua talia le tulaga lenei: o vailaʻau e mafai ona maua mai le D-glycerol aldehyde e ala i le faaopoopoina o le carbon carbon i le aldehyde vaega o le D-series. O se tulaga tali tutusa e faʻaaoga i le L-laina.

O gaʻo kulūlūina o loʻo faʻaalia i se tulaga tutusa i le va o se laina laina ma se uila, ma i oligosaccharides o latou foliga uma lava:

O le vaega hydroxyl o le lona lima o le karama atomatula e oʻo atu i le vaega aldehyde, i le amanaia o le taua o le tau o le valence, lea e taʻitaʻia ai i le fausia o se iriacetal cyclic inside. O le gaioiga e taʻitaʻia ai le fausiaina o se mama e ono-mama, e taʻua o le pyranose.

Semi-acetal hydroxyl, i le itu, ua mafai ai:
1. Faʻatumu ni acetal atoatoa faʻatasi ma isi sugars ma gaʻo e aofia ai le NH2- ma OH-.
2. Fausaga o polymer.

A oʻo ina faʻavaeina le umiacetal cyclic, o le carbon carbon o le carbonyl group e suia i se mea tutusa. I lenei fou carbon atom tutusa, o le hydrogen atene ma le hydroxyl group e mafai ona faatulaga i ni auala se lua: H-agavale, OH-saʻo ma, i se isi itu, H-taumatau, OH-toe. O ituaiga isomers eseese i le faatulagaga o le hemi-acetal hydroxyl e taua o anomers. Ina ia iloa le eseesega i le va o anomers, o nei feagaiga e faaaoga: α- ma β-, α-Anomer ei ai le semi-acetal hydroxyl i le itu e tasi e pei o le vaega o le OH, e faailoa ai o le monosaccharide e patino i le D-poo le L, o le β-anomer o le vice.

O le glucose o le Pharmacopoeial o le α-D-glucose:

O le faʻaleleia o le vai o le glucose e maua ai le 10% o lona mamafa.

O meatotino. Paʻu paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, suamalie suamalie. Faʻamagofie ile suauu i le vai, faigata i le ava, e toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina i le ether.

Authenticity.

1. Faʻamatalaga faʻalelei (tofo suamalie).

2. Fegalegaleaiga ma le faʻamalosi o le Felling (o le faʻavaeina o se vaʻaia o le oxide copper oxide), Nessler (o le faʻavaeina o se avega o le mercury), o le tali o se faʻata siliva.

3. Aʻo vevela i le thymol ma le sulfuric acid concentrated, o ni lanu mumu lanu mumu. Ona o le suka o le suka, ua maua ai le gasegase o le fulafula e tutusa, lea e gaosia ma lou thymol e fai ai se vali aurine:

4. A vevela ma le resorpool ma faʻaitiitia le suka o le hydrochloric, o ni lanu piniki piniki.

5. Faʻavaeina o azazones ma le phenylhydrazine (toso samasama samasama):

Mama. Glucose ei ai se suiga patino, o le vevela i le FS. O le vaitaimi o suiga patino e mafai ona faatagaina, o le soli o loʻo faʻaalia, o le faʻaogaina o le tali). Malamalama, lanu, eleʻele, masani le taliaina o chlorides, sulfates, calcium. Faʻaleagaina le faʻatagaina: barium, dextran.

Faaiuga o le suiga faapitoa αD 20. O le i ai o nisi nofoaga autu i totonu o le kulukose molcase mafua ai le gaioiga faʻataʻitaʻiga ma le faʻalauiloaina o le vaalele o le moli malamalama. E ala i le fuaina o le maualuga o loʻo faʻasolo ai le moli felafolafoaʻi, e mafai ona faʻatulaga le suiga patino. I ni vaifofo fou o le kulukose, o le uiga o le mutation ua tupu, o se suiga i le maualuga o le suiga, e oʻo atu i se aoga tumau pe a mavae se taimi faapitoa. O le fesuiaiga e mafai ona faamatalaina i le mea moni e faapea i le faataapeina o le kulukose, lea o loo i totonu o se malo tioata i se foliga o le cyclic, ua fausia ai lona foliga aldehyde, e maua mai ai foliga o alcone o le glucose: o α ma β, e eseese i le faatulagaga o mea suitulaga i le muamua carbon atom, lea ei ai a latou tulaga taua o suiga. O le suiga faapitoa o se mea faifaipea o se mea galue malosi. O le suiga faapitoa e fuafuaina e ala i le fuafuaina e pei o le maualuga o le suiga o le vaalele o le malamalama monochromatic polari i luga o le uumi o le auala 1mm i se mea e aofia ai se mea e galue malosi, faatasi ai ma le faaitiitia o le mamafa o lenei mea i le taua o le 1 g / ml.

O le maualuga o le suiga patino ua fuafuaina:
α = (α · 100) / (l · c) (mo fofo o vailaʻau)

O le uiga o le fesuiaiga e mafai ona faatelevave e ala i le faaopoopoina o le amonia i le kulukose.

Faatusatusaga. O le tele o le faʻamaoni o le pepa o loʻo i ai nei o vailaau mo togafitiga e leʻo tuʻuina mai. I ituaiga tui, e faʻaaogaina ai le ata o le refractometry. Faatasi ai ma auala e le o togafitiga e faaaoga mo le fuafuaina o le kulukose e tatau ona maitauina:

1. Iodometrictoe faʻaaoga auala, ie. titration o sili atu iodine pe a uma le faʻamaʻi. Willstatter auala. I totonu o se alalaupapa poʻo le carbonate medium ma le sili atu o le iodine, e faʻamaʻapeʻaina i se vailaʻau (gluconic). Iodine ua faʻasaina i le sodium thiosulfate.

2. Iodometricpe a uma le faʻamaʻiina o le toto o Nessler reagents.

3. Permanganatometric(Metotia Bertrand). Faʻatonu auala faʻapitoa. O le metotia e faʻavae i luga o le faʻamaologa filifilia o le vaega aldehyde faatasi ai ma se faʻamaʻi Felling, sosoo ai ma le faʻaopoopoga o le masima masima i le vaifofo, lea o le a faʻasalaina i le masima.

Faateleina Factor = 1/2.

4. Refractometryauala. Faʻavae i luga o le faasinomaga o le faasinoala o le kulukose.

5. Polarimetricauala.

Talosaga. Glucose e faʻaaogaina e avea o se punavai o meaola faʻasaina faigofie. Faʻaaogaina i auala o fofo mo le puleaina o le tino: 5%, 10%, 20%, ma le 40%. I le ituaiga o laupepa, 0.5 g ma le 1.0 g, faapea foi ma le tuufaatasi ma vitamini ma isi mea.
Teuina. I totonu o se pusa ua tapunia i se nofoaga malulu.

Faʻaleleia o fofo o le kulukose.

Ole fofo ole kulukose ole tui e masani ona faʻaaogaina ma masani ona saunia i falemaʻi. Pe a filifilia se mea faʻapitoa mo le fofo o le kulukose, e tatau ona amanaʻia le natura mulipuni o lenei mea. Glucose e le mausali i se siosiomaga alkaline, i lalo o le aafiaga o le okesene, hydroxy acids o loʻo faia: glycolic, levulinic, formic and hydroxymethyl furfural. I le puipuia o lenei faiga, o vaifofo o le kulukose e tumau i le 0.1 mol / L HC1 i se pH o le 3.0-4.0. Ua uma ona faamaonia e faapea i le pH 3.0 e itiiti lava le tulaga o le 5-hydroxymethylfurfural, lea ei ai le aafiaga o le nephrohepatotoxic. Glucose e le maluelue i se siosiomaga oona - O le d-gluconic acids ma ona lactones ua faia, ona o le mea e maua ai le oxidation, aemaise lava i le taimi o le faʻamaʻiina, 5-hydroxymethylfur-fural ua faia, mafua ai le samasama o le fofo.

O vaifofo Glucose i GLF e tusa ai ma le GF X1 ua faamautuina e ala i le faaopoopo 0.2 g o le NaCl i le 1 lita o le fofo ma le 0.1 mol / L HCl i le pH o le 3.0-4.0.

I le taimi nei, ua talitonuina o le NaCl faʻatasi ma Hcl e faʻapipiʻiina ai le faʻaogaina o le kulūkose i le le mautonu ma le siosiomaga. I totonu o se fale talavai, ua saunia le stabilizer e tusa ai ma le fua lea:

NaCl - 5.2 g.
Fuʻu eleʻele o le hydrochloric 4.4 ml
Suavai mo le tuiina e oo i le 1 lita.

I le gaosiga o vaifofo o le kulukose, e tusa lava po o le a lona faʻatupulaia, faʻaopopo le 5% o lenei faʻamautu.

Oligosaccharides.Saccharum sugar.

Maua o suka mai sugar beets poʻo suka suka. O se faʻasalaga, e aofia ai monosaccharides e lua: D - (+) - glucose ma le D - (-) - fructose:

Faʻamatalaga. Paʻu paepae paʻepaʻe o se fausaga tioata, le manogi, suamalie suamalie. E faigofie ona suauu i le vai.

E manaʻo e faʻaitiitia le suga, aua e leai se vaega ole semi-acetal hydroxy, e le faia se tali i se Faʻamatalaga Faʻamaʻi, ma e naʻo le mafai ona fausia ai le ethers ma esters. O le fualaau faasaina e faigofie ona faʻaleleia ile toto i luma o ni vai vaivai.

Authenticity. O le vailaau faʻasaina ua faʻafefiloi ma se vaifofo o Co (NO3)2 ma le solution NaOH, o foliga mai o violē na aliali mai. Faʻatasi ai ma le faʻamalolo ma le faʻamamaina o le eleʻele eleʻele - lanu mumu.
O le suiga faapitoa e mai i le +66.5 i le + 66.8º (10 fofo aqueous). O le fua faʻatatau o fua faʻatatau o le polarimetric.

Talosaga. I le avea ai o se mea faʻapipiʻi i laumei ma pulu, e faʻavae i luga, ua saunia le sipuni, faʻaaoga uma e fai ma vailaau o fualaau ma mo le faasaʻoina o le GLF.

Lactose.Saccharum lactis.


4- (β-D-galactopyranosido) - D-glucopyranose.

Faʻamatalaga. Paʻo papaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, mea manogi, suamalie suamalie. E faigofie ona solu i totonu o le vai, toetoe lava a le mafai ona gaosia i le ether ma le chloroform.

Authenticity.
1. I le fuga o le Felling, o se lanu samasama e liliu mai i se lanumumu lanumumu.
2. Ma le resorpool ma le chlorhydric acid i le maualuga o le vevela - lanu samasama.
3. Vaevaega faapitoa mai le +52 i le +53.2 (5% o le vaifofo).

Fuainumera fuafuaina.
1. Iodometric
2. Polarimetric.

Faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi i le GLF.

Polysaccharides.Amilum-sarch.

Maua le malo mai fua ma pateta. O se faʻafefiloi o polysaccharides ma le faʻasologa lautele (C6N10Oi5)x. O le mole ole mole e aofia ai vaega totoe o le α-D-glucopyranose, e ese mai le tasi i le isi i le tikeri o le polymerization ma le natura o noataga. O polysaccharides e maua ai le malolo e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: amylose ma amylopectin. O Amylose o loʻo i ai se faʻalauteleina o le laina faʻatasi ma se masini molar 30000-160000. O lona molecule ua fausia mai i vaega ole a-D-glucopyranose, ae ua fesootai i le 1 → 4 le tulaga:

Amylopectin o se polsaccharide faʻalauteleina. O noataga o loʻo i tulaga 1-4 ma le 1-6. O le numera molar mai le 100,000 i le 1,000,000.

Faʻamatalaga o gaʻo. Glucosamine. O se amino mai le kulukose. O se punavai faʻapitoa o le atigi pupuʻu, o le gaogao ma isi sauniuni o chitin. Mauaina mai le eleʻele eleʻele o le oligosaccharide - chitosan:

E faʻaaogaina e avea o se sui anti-inflammatory ma se vaega faʻavae o mea e gaosia ai le cartilage mo lona toe faaleleia. O se vaega o le tele o fualaau o togafitiga ma e faʻaaogaina tutoatasi i le ituaiga o le hydrochloride.

Chondroitin. Oligoaminosaccharide, o se vaega o le cartilage. E faʻaaogaina e avea o vailaau i foliga o laumei ma mea manogi.

Monosaccharides, disaccharides, polysaccharides: carbohydrates i faataitaiga

Monosaccharides ma disaccharides o ni vailaʻau faʻamalosi faigofie e maua ai le suamalie suamalie.

O le mafuaaga lea ua taʻua ai i latou suga. Ae ui i lea, e le o sugar uma e tutusa le suamalie.

Latou te ulu i totonu o le tino e ala i meaai pe afai o le lisi a le tagata o loʻo maua ai oloa o le natura moni, e pei o fua, fualaau faisua ma vine.

I le avea ai o se tulafono, o faʻamatalaga i luga o le aofaʻi o meaʻai o suka, glucose, fructose ma le sucrose o loʻo i ai se laulau faapitoa e lisiina ai oloa eseese.

Afai e iai se suamalie o meaʻai gaʻo, o le mea lea e tele gaʻo vailaʻau, lea e taʻua o polysaccharides, e leai.

Vaega o le kulukose

  • Glucose o se monosaccharide na faʻaaoga e fausia ai polysaccharides taua e pei o le cellulose, glycogen, ma le malo. E maua i vine, fualaau 'aina ma fualaʻau, lea e ulu atu ai i le toto.
  • Monosaccharides i le foliga o le kulukose o loʻo i ai le gafatia e vave ona gauai pe a ulu atu i totonu o le meaʻai. A uma ona ulufale atu le kulukose i le toto, e amata ona ulu atu i totonu o gaʻo uma ma totoga i totonu, lea e tupu ai se mea e faʻafefeteina, lea e mafua ai le malosi e faʻasaʻoloto.

Mo suauu o faiʻai, o le kulukose e na o le pau lea o le punavai o le malosi, ma o le leai o ni gaʻo i totonu o le tino, e amata ona mafatia le mafaufau.

O luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto lea e faalagolago i ai le tuinanau ma le amio paleni o se tagata.

Afai o le monosaccharides e faʻapipiʻi tele, e mafai ona matauina le mamafa poʻo le gaʻo.

Fructose Features

  1. O vailaʻau faʻamalosi faigofie, lea e fufuluina, pe a faʻafefiloi i totonu o le iniseti, e faalua lemu ile glucose. I le taimi lava e tasi, o monosaccharides ei ai le uiga ese o le tumau i le ate mo se taimi umi.
  2. Pe a tupu mai le metabolism, e liua le fructose i le kulukose. I le taimi nei, o le maualuga ole maualuga o le suka o le toto e le faʻapupulaina, ae o loʻo i ai se faʻalautele ma le faifai malie o faʻamaoniga. O lenei amioga e le manaʻomia ai le faʻamalolo faʻafuaseʻi o le fuainumera o le inisalini, faʻatasi ai ma lenei mea, o le avega i luga o le paʻu e faʻaitiitia.
  3. Pe a faʻatusatusa i le kulukose, faʻavavevave le vave fesuisuiaʻi ma faigofie ona liua i le gaʻo gaʻo, lea e mafua ai le gaʻo. E tusa ai ma fomaʻi, o le a maeʻa ona 'aina fua o fualaau' aina e tele o le maʻisuka e maua ai le mamafa. Ona o le tele o le faʻatupulaia o le C-peptide i le toto, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atinaʻeina o le insulin, lea e oʻo atu ai i foliga o le maʻisuka ituaiga 2.
  4. O monosaccharides e pei o le falufusi e mafai ona maua i fualaau aina ma fua. E aofia ai le suka e mafai ona aofia ai polyosaccharides fructose, lea e aofia ai le chicory, Ierusalema artichoke ma le artichoke.

Isi vailaʻau faʻataʻitaʻi

E maua e se tagata le kalakose e ala i le suka susu, lea e taua o le lactose. O le tele o taimi, e mafai ona maua i yoghurts ma isi oloa faʻamalosi o le susu. A uma ona ulufale atu i le ate, e liua le galactose i le kulukose.

E masani ona gaosia mea e le mafai ona fai. O le mea e sili ona lauiloa o le manuia lea poʻo le suka masani, lea tatou te faʻatau i faleoloa. E faia mai i le suka beets ma le suka.

E aofia ai le fesuiaiga o loʻo maua i melons, suamalie, fualaau faisua ma fua. O ia mea ei ai le gafatia e faigofie ona eli ma vave faʻaleagaina i le fructose ma le kulukose.

Talu ai o aso nei e le faʻatauvaʻa ma monosaccharides o loʻo faʻaaogaina i le sauniuni o le tele o ipu ma o se vaega o le vaega autu o oloa, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le taumafaina o le tele o le gaʻo. O lenei mea e mafua ai le maualuga ole maualuga o le inisalini i le toto, gaʻo gaʻo e teuina, ma le lipid profile o le toto ua faʻalavelaveina.

O nei mea uma e mafai ona oʻo atu i le atinaʻe o le maʻisuka, o le manuʻa, atherosclerosis ma isi faʻamaʻi e faʻavae i luga o nei maʻi.

  • E pei ona e iloa, mo le atinaʻeina atoatoa o tamaiti e manaʻomia ni mea faʻamalosi faigofie. I lenei tulaga, o le le malie e pei o le lactose e avea ma o latou autu autu, o se vaega o oloa susu.
  • Talu ai o le taumafa a se tagata matua e lautele atu, o le le lava o le lactose e totogiina i le faʻaaogaina o isi oloa. E le gata i lea, o le tele o susu e le fautuaina mo tagata matutua, e pei o le gaioiga o le lactose, lea e faʻaumatia ai nei mea, faʻaititia i le matua.
  • A le o lena, o le maʻi le atoatoa e mafai ona tupu ona o le le faapalepale i oloa susu. Afai e le o le susu, kefir, yogurts, kirimigi oona, sisi poo le siʻi siʻi ua faʻaofiina i totonu o le meaai, e mafai ona e aloese mai se faʻalavelave i totonu o le tino.
  • O se taunuuga o le malepe o le polysaccharide i le gastrointestinal tract, ua faia ai le maltose. E le gata i lea, o nei feteʻenaʻiga ua taua o le malt sugar. O vaega ia o le meli, malt, beer, molasses, mea faʻafiafia ma mea e gaosi ai falaoa, lea e faʻaopoopoina ai le telefoni. A maeʻa ona faʻapalaina le maltose, e oʻo atu i le lua glucose mole mole vaevaeina.
  • Sorbitol o se faʻafouina o le kulukose e tumau ai le suka o le toto, e le mafua ai le fiaai, ma e le mafua ai ona ave le inisalini. O Sorbitol ei ai lona suamalie ma e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o oloa mo le maʻisuka. Ae ui i lea, o ia ituaiga o alcoolic polyhydric o loʻo i ai le le lelei o le aʻafiaga o le gaioiga o le inumaga, e mafua ai le faʻaaogaina o le malosi ma le gaosiga o le kesi.

Polysaccharides ma a latou foliga

Polysaccharides o vailaʻau faʻamalosi, e aofia ai le tele o monosaccharides, e aofia ai kullukose e masani ona maua. E aofia ai le fiber, glycogen, ma le malo.

E le pei o le mono ma le faʻafefe, o polysaccharides e leai ni uiga patino o le ulu atu i totonu o nila. I le taimi lava i totonu o le vaega o meaʻai, latou te talepe. I le avea ai o se tuusaunoaga, e le faʻapalaina le fiber.

Mo lenei mafuaʻaga, e le maua ai gaʻo meaʻai, ae e fesoasoani i le masaniga o le gaioiga.

O gasegase e maua i le tele o mea i le popo, o le mafuaaga lea e avea ai ma latou punaoa autu. O le malo o se meaʻai lelei lea e teuina i totonu o le meaola. O se aofaiga tele o lea mea e maua i cereals ma legumes. Talu ai ona o lona taua o mea taumafa, o le maso ua avea o se mea aoga.

O le fatu ma le faagasologa o le fausia o gaʻo, oa latou galuega. Faʻamatalaga o monosaccharides: faʻavasegaina, isomerism, mea faʻapitoa ma mea tau vailaʻau, faʻasologa, punaoa. Vavaeeseina o masini gaʻo i totonu o oligosaccharides ma polysaccharides, o latou fausaga ma ituaiga.

UlutalaChemistry
Vaʻailauga
GaganaRusia
Aso Faʻaopoopo21.03.2013
Tele le tele1.1 M

Pepa tali tutusa

Carbohydrates o se vaega o polyhydroxyaldehydes natura, o latou fausaga ma vailaʻau, faʻavasegaga ma ituaiga: monosaccharides, oligosaccharides ma polysaccharides. Glycolysis ma Krebs cycle. Faatonutonuina o le metabolism gaʻo. Faʻasalaga faʻatauvaʻa o le le faapalepale.

pepa pepa 422.5 K, faaopoopo 03/07/2015

Faʻavasegaina o gaʻo (monosaccharides, oligosaccharides, polysaccharides) o le mea sili ona masani ai faʻatasi. O mea tau vailaau oona o se vailaau, o lana matafaioi i mea taumafa e avea ma punavai autu o le malosi, uiga ma nofoaga o le kulukose i le olaga o le tagata.

Aotelega 212.0 K, faaopoopo ia Tesema 20, 2010

O le fausaga o gaʻo. O le masini o le faaliliuina o glucose ma isi monosaccharides i totonu o le masini. Monosaccharides ma oligosaccharides. Le faiga o le absorption o monosaccharides i totonu o le manava. Faʻalogoina o le kulukose. Dephosphorylation o le glucose-6-phosphate. Glycogen synthesis.

1.3 M, faaopoopo le 12/22/2014

Galuega ma le faʻavasegaga o meaʻai gaʻo - polyfunctional tuufaatasia. Monosaccharides - pentoses: ribose, deoxyribose. Monosaccharides - hexoses: glucose, fructose. Faʻailoga: manuia. Maltose (malt sugar). Polysaccharides: maso, cellulose (fiber).

935.8 K, faaopoopo le 03/17/2015

Mea faʻalaʻau e aofia ai le carbon, oxygen, ma le hydrogen. O le auala aoao mo le vailaʻau kemikolo o gaʻo. O le fausaga ma le kemikali o monosaccharides, disaccharides ma polysaccharides. O galuega autū o gaʻo i le tino o le tagata.

Polokalame 1,6 M, faaopoopo i le aso 10/23/2016

Faʻasologa o mea inu gaʻo, o latou faʻavasegaga. O galuega autū o gaʻo. Faʻasologa o mea -ona mai le formaldehyde. O meatotino o monosaccharides, disaccharides, polysaccharides. O le suavai o le popo i enzymes o loʻo iai i le malt. Alcoholic and lactic acid fermentation.

Tuuina atu 487.0 K, Faaopoopoga 01/20/2015

O le masani lautele o mea inu gaʻo, o latou uiga taua o meaola o le natura, o le masani i le natura ma le taua i le olaga o le tagata. Ituaiga ituaiga o gaʻolaʻau e ala i vailaʻau kemino: faigofie ma faʻalavelave (mono-polysaccharides). O le gaosiga o le faʻasigaga o mea inu faʻateʻa mai formaldehyde.

pulea galuega 602.6 K, faaopoopo 1/24/2011

Carbohydrates e pei o vailaʻau faʻasaina, o meaola ia e aofia ai le carbon, hydrogen ma le okesene, iloa lelei le faʻavasegaga: oligosaccharides, polysaccharides. Faʻaalia o sui o monosaccharides: glucose, sugar sugar, deoxyribose.

Tuuina atu 1.6 M, faaopoopo 03/18/2013

Le suʻesuʻega o le fausaga, faʻavasegaga ma mea o le tino-kemikolo o gaʻo. Le matafaioi o monosaccharides i le faagasologa o le manava ma le photosynthesis. Le gaioiga o le fructose ma le galactose. O le gaioiga faʻapitoa o le aldose poʻo le ketose. Malosiaga faaletino ma vailaʻau o monosaccharides.

pepa pepa 289.2 K, faaopoopo 11/28/2014

Faʻavasegaga, mea faʻapitoa ma vailaʻau o polysaccharides. Suavai o le maso e le enzymes ma mea aoga. Vailaʻau faʻasaina ma mea faʻasaʻo e aofia ai polysaccharides (homoglycosides, polyoses, glycans, holosides). Talosaga i togafitiga faafomaʻi.

Aotelega 84.2 K, faaopoopo 08/23/2013

Tuua Lau Faamatalaga