Ausa leaga masani

mea galue malosi: inisalini o le tagata (rDNA)

1 ml o le iniseti e aofia ai le 100 IU o le insulin (biosynthetic) tagata (gaosia e faaaoga ai le technological technology i Saccharomycescerevisiae )

1 le ipu o le mystitis 10 ml, lea e tutusa ma le 1000 IU.

1 IU (iunite faavaomalo) e tutusa ma le 0.035 mg o le inisalini o le tagata e le o ola,

tagata faʻapitoa: zinc chloride, glycerin, metacresol, sodium hydroxide, vai eleʻele hydrochloric, vai mo le tuiina.

Fale faʻamaloilo

O le faʻaitiitia o le suka o le inisalini o le faʻaleleia lea o le faʻaaogaina o le kulukose e tisipenesa pe'ā uma ona faʻamauina le inisalini i le faʻaleleia o musika ma gaʻo gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻasaina o le tuʻuina atu o le kulukose mai le ate.

O taunuʻuga o se suʻesuʻega faʻapitoa i le tasi potu maʻi tigaina mo le togafitiga o le hyperglycemia (maualuga o le kulukose o le toto i luga aʻe o le 10 mmol / L) i le 204 gasegase na maua i le maʻisuka ma le 1344 tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka na faia se taotoga tele na faʻaalia ai le normoglycemia (glucose level 4, 4- 6.1 mmol / L), na aʻafia e le pulega o le Tulafonorapid ® NM, faʻaitiitia le soifuaga e 42% (8% faʻatusatusa i le 4.6%).

Actrapid ® NM o se sauniuniga ole inisalini pupuu.

O le amataga o gaioiga e matauina i totonu o le 30 minute, o le maualuga o le aoga e ausia i totonu o le 1.5-3.5 itula ma o le umi o le gaoioiga e tusa ma le 7-8 itula.

Pharmacokinetics O le afa o le ola o le inisalini mai le toto o ni nai minute. O le mea lea, o le natura o le gaioiga o le tapenaga o le inisalini e mafua mai i na o le faʻaaogaina o uiga. O lenei faagasologa e faalagolago i le tele o mea (faatusa, o le inisalini, o le metotia ma le nofoaga o le iniseti, o le mafiafia o le tino, o le ituaiga o suka o le maʻisuka), lea e mafua ai le tele o suiga o le aafiaga o le insulin i sauniuniga i le tasi ma le ese o gasegase.

Tuʻu O le maualuga o le faʻasalaga i le plasma toto e oʻo i totonu o le 1.5-2.5 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Tufatufaina. O le taua tele o le inisalini i masini plasma, sei vagana ai le feaveaiina o siama (pe afai ei ai), e lei maua.

Metabolism. O le inisalini ole tagata e pipiiina ile insulin proteases poo inisalini-palasi elemene ma, masalo, ole palatini ole disulfide protein. O nisi o nofoaga ua faailoaina pe o fea e maua mai ai le hydrolysis o le inisalini mole mole mole. E leai se metabolites e faia pe a maeʻa le gasegase o loʻo i ai galuega faʻa-natura.

Tofiga. O le umi o le afa o le ola mulimuli o le inisalini e fuafua i le fua o lona faʻaaogaina mai le tino o le tino. O le mafuaʻaga lea o le umi o le afa-ola mulimuli (t½) o loʻo faʻaalia ai le fua o le absorption, ae le o le faʻaumatia (pei o lea) o le inisalini mai le plasma toto (t½ o le insulin mai le toto e na o ni nai minute). E tusa ai ma suʻesuʻega, o le t½ e 2-5 itula.

Tamaiti ma talavou. O le tala o le pharmacokinetic o le Actrapid ® NM na suesueina i se numera itiiti (n = 18) o tamaiti (6-12 tausaga) ma tamaiti (13-17 tausaga) ma le maʻisuka. Ole faʻamaumauga ole faʻamaonia ole faʻamatalaga o le inisalini i tamaiti, talavou ma tagata matutua e tutusa lava. Po o le a le laʻititi c max (maualuga le maualuga) na eseese i tamaiti o vaitausaga eseese, e taʻu mai ai le taua o le filifilia e le tagata lava ia o tui o fualaau faasaina.

Faʻamaumauga o le saogalemu o le muaʻi tata.

Suesuega faʻamuamua (faʻamaʻi o le faʻafoega faifai pea o fualaau faasaina, genotoxicity, tino o le tino, gasegase i le gaosia o le tino) e leʻi faʻaalia ai se tulaga lamatia o le puleaina o fualaau faasaina Actrapid ® NM.

Togafiti.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fegalegaleaiga

E pei ona e iloa, o fualaau oona e aʻafia ai le gasegase metabolism.

O vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini.

Ofo oona (hypoglycemic agents) (PSS), inhibitors oxidase monooma (MAO), non-selective b-blockers, inhibitors ACE (ACE), salicylates, anabolic steroids ma sulfonamides.

O vailaʻau e mafai ona faʻaleleia le manaʻomia mo le inisalini.

Faʻamau faʻamataʻu, talatala, glucocorticoids, hormones thyroid, sympathomimetics, hormone tupu ma danazole.

  • faʻamaʻi faʻamaonia e mafai ona ufiufi ai faailoga o le hypoglycemia ma faʻagesegese le toe faʻaleleia pe a uma le hypoglycemia.

O Octreotide / lanerotide e mafai ona faʻaititia ma faateleina le manaʻomia mo le inisalini.

O le ava malosi e mafai ona faʻaleleia pe faʻaititia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Talosaga faʻaoga

Le lava le tuʻuina atu poʻo le faʻagataina o togafitiga (aemaise lava i le ituaiga o maʻisuka) e mafai ona taʻitaʻia hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka. E masani lava, o faʻamaoniga muamua o le hyperglycemia e tupu malie i luga o le tele o itula poʻo aso. E aofia ai le galala, faʻaoga faifai pea, leu, vomiting, moe, mūmū ma le mago o le paʻu, gutu malogo, leai o se meaʻai, ma le manogi o le acetone i luga o le ea.

I le ituaiga o le maʻisuka, hyperglycemia, lea e le o togafitia, e oʻo atu ai i le ketoacidosis o le maʻisuka, lea e ono ono oti.

Hypoglycemia e ono tupu pe afai o le fualaau o le inisalini e maualuga tele e tusa ai ma le manaʻoga mo le inisalini. I le tulaga o le hypoglycemia pe afai e masalomia le hypoglycemia, aua le faʻamaonia le fualaau.

O le faʻamaʻaloga o taumafa poʻo le leʻi fuafuaina e faʻateleina le gaioiga faaletino e mafai ona taʻitaʻi atu i le hypoglycemia.

O tagata mamaʻi ua sili ona lelei le faʻaleleia o le kulūkose o le toto ona o le malosi o le inisalini togafitiga e mafai ona matauina ai suiga i a latou masani masani, o vailaau o le hypoglycemia, lea e tatau ona lapatai muamua.

O faʻataʻitaʻiga lapatai masani e mafai ona mou ese atu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka umi.

Comorbidities, aemaise o faʻamaʻi pipisi ma fevers, faʻalautele le manaʻomia mo le inisalini.

O le fesiitaiga o le maʻi i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tupu i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. O se suiga i le mamafa, ituaiga (gaosiga), ituaiga, afuaga o le inisalini (tagata poo se analog o le inisalini o le tagata) ma / poo le auala e gaosia ai e ono manaʻomia ai le suia o le inisalini. O tagata maʻi ua siitia atu i le ACTrapid ® NM ma se isi ituaiga inisalini e ono manaʻomia ai le faateleina o le numera o injections i aso uma poʻo se suiga i se fuataga faʻatusatusa i le inisalini e masani ona faʻaaoga. O le manaʻomia mo le filifilia o fualaau e mafai ona tulaʻi mai i le taimi muamua o le faʻataʻitaʻiga o se fualaau fou, ma i nai vaiaso muamua poʻo masina o lona faʻaaogaina.

A faʻaaogaina soʻo se togafitiga o le inisalini, e mafai ona tupu ni tali i le nofoaga o tui, lea e ono aofia ai le tiga, lanu mumu, vevela, sulu, fulafula, faʻamaʻi, ma le mumu. O le suia pea o le inisiua i se tasi eria e mafai ona faʻaititia pe taofia nei gaioiga. O faʻasologa e masani ona alu ese pe a mavae ni nai aso poʻo ni vaiaso. I se tulaga e le masani ai, o tali i le nofoaga o inisiua e ono manaʻomia ai le faʻagataina o togafitiga ma Actrapid ® NM.

Aʻo leʻi faimalaga ma se fesuiaiga o taimi, e tatau i fomaʻi ona faʻatalanoa se fomaʻi, talu ai o lenei suiga o le faasologa o inisuasiga ma le taumafa o meaʻai.

E le tatau ona faʻaaogaina le Fomaʻi i le inisalini pumps mo le umi o le puleaina o le inisalini ona o le lamatiaga o le toto i totonu o latou tui.

Le tuufaatasiga o thiazolidinediones ma inisalini oloa.

A faʻaogaina le thiazolidinediones faatasi ai ma le inisalini, ua lipotia mai mataupu o le faaletonu o le fatu fatu, aemaise lava i tagata mamaʻi e iai tulaga lamatia mo le le mautonu o le fatu.

Actrapid ® NM o loʻo i ai metacresol, lea e mafai ona afua ai ni faʻafitauli o le maʻi.

Tomaʻi matutua (> 65 tausaga).

O le vailaʻau o le Actrapid® NM e mafai ona faʻaaoga i tagata matutua.

I tagata matutua, e tatau ona faʻamalosia le mataʻituina o le kulukose ma o le fua o le inisalini e fetuunai taʻitasi.

Faʻailoga o le Renal ma le ate

O le le atoatoa o le tino ma le faamaʻi hepatic e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini. I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino ma le hepatic, e tatau ona faʻamalosia le mataʻituina o le kulukose ma faʻaititia le fua o le inisalini.

O le vailaʻau o le Actrapid® NM e mafai ona faʻaaogaina i tamaiti ma tamaiti.

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation .

Ona o le inisalini e le sopoia le pa puipui, e leai se tapulaa i le togafitiga o le maʻisuka ma le insulin i le taimi o le maitaga. E fautuaina le faamalosia o le mataʻituina o le maualuga o le kulukose i le toto ma le mataituina o togafitiga o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka i le atoa o le taimi o le maitaga, faʻapea foi ma le masalomia o le maitaga, ona o le le lava o le mataʻituina o le maʻisuka e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faaletonu o le fetal ma le oti.

O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga ma faʻaititia ai le sili atu i le lua ma le tolu piliona.

A maeʻa le fanau mai, e vave lava ona toe foʻi le inisalini i le laina.

E leai foi ni tapulaa i le togafitia o le maʻisuka ma le inisalini i le taimi o le susu, talu ai e le afaina le pepe ile togafitiga o le tina.

Suesueina o mea oona e maua mai i manu e faʻaaogaina ai le inisalini o le tagata

leʻi faʻaalia soʻo se aafiaga le lelei i le fausiaina.

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala.

O le tali a le tagata gasegase ma lona gafatia e taulaʻi atonu e le afaina i le hypoglycemia. E mafai ona avea lenei mea ma se tulaga lamatia i tulaga e mafai ai e lenei tomai ona taua tele (mo se faataitaiga, pe a ave se taavale poʻo se masini).

E tatau ona fautuaina tagata maʻi e fai ni auala e puipuia ai le hypoglycemia aʻo leʻi aveina le taʻavale. E taua faapitoa lava lenei mea mo tagata mamaʻi ua faʻavaivaia pe leai foi ni faʻamaoniga o le muamua o le hypoglycemia, poʻo faʻavae o le hypoglycemia e masani ona tupu. I lalo o ia tulaga, e tatau ona iloiloina le talafeagai o le aveina o se taavale.

Tosiga ma le pulega

Actrapid ® NM o se vailaʻau faʻataʻitaʻiga, o lea e masani ona faʻaaogaina faatasi ai ma le inisalini umi.

O le tui o le insulin o le tagata lava ia ma ua fuafuaina e le fomaʻi e tusa ai ma manaʻoga ole maʻi.

O manaoga o aso taʻitasi mo le inisalini e masani ona mai le 0.3 i le 1.0 IU / kg / aso. O manaoga o aso taitasi mo le inisalini e mafai ona faateleina i tagata gasegase i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, i le palauvale po o le lapisi) ma faʻaitiitia ai tagata mamaʻi ma le gaosiga o le insulin.

Ole tui e tatau ona faia i le 30 minute aʻo le i ai poʻo le isi taumafataga o loʻo aofia ai vailaʻau.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise faʻamaʻi ma fiva, e masani ona faʻateleina le manaʻoga o le maʻi mo le inisalini. O le gaʻo, gaʻo, poʻo le faʻasalaga, pituitary, poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi e manaʻomia ai suiga i le inisalini.

E mafai foi ona manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga pe afai e suia e gasegase a latou gaioiga faaletino poʻo a latou meaʻai masani.

O le togafitiga ® NM ua faamoemoe mo le iniseti poo le iniseti.

O le togafitiga ® NM e masani lava ona faia i se mea faʻapitoa i vaega o le paʻu o le abdomina muamua, faʻapea foʻi ma sulu, totoa poʻo le muso o le tauau.

Faʻasolosolo i totonu o le vaega o le puipui o le abdomina muamua, o le inisalini o le absorption e vave ona tupu vave nai lo le tui i isi vaega o le tino.

O le faʻaofiina o le paʻu o le paʻu o le tino e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oʻo i totonu o le maso.

A maeʻa le tui, e tatau ona tumau le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone. O lenei mea o le a mautinoa ai le faʻaofiina o se fualaau atoa.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le lipodystrophy, e tatau lava ona suia le nofoaga o iniseti e tusa lava pe i totonu o le vaega e tasi o le tino.

E mafai ona faia tui puipui i totonu o le togafitiga faafomaʻi.

O le togafitiga ® NM e mafai ona faʻatonuina i se auala vavalalata. O nei tui e tatau ona faia e se fomaʻi.

Faʻaaogāina le NM i vaʻaia e faʻaaogaina ma tui faapitoa o le inisalini e maua ai le faauuga talafeagai. O le ACTrapid ® NM e sau ma se tusi faʻatumu ma faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina.

Talosaga mo le pulea lelei.

Faiga e faʻaaogaina ai ma le ACTrapid ® NM i le faʻatinoina o le inisalini o le 0.05 IU / ml i le 1.0 IU / ml i totonu o se fofo e aofia ai 0.9% sodium chloride, 5% poo le 10% glucose ma le 40 mmol / lita potassium chloride ma o loʻo i totonu o pusa polypropylene infusion, e tumau mo le 24 itula i le vevela o le potu. E oo lava i le mautu mo se taimi uumi, o le tele o insulin e mafai ona faasalalauina i le pito i totonu o le suāvai e fusi. I le taimi e fua ai, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le togafitiga ® NM e le o faamoemoe e faʻaaogaina i pamu inisalini mo le faʻasolosolo pulega faʻapitoa.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Actrapid ® NM mo le maʻi.

Aua le faʻaaogaina le ACTrapid ® NM:

▶ I pamu fufulu.

▶ Afai e maʻi le tagata maʻi (hypersensitive) i le inisalini o le tagata poo soʻo se isi lava elemene o le Actrapid ® NM,

▶ Afai e masalomia e le tagata maʻi o loʻo ia atiaʻe le hypoglycemia (maualalo le toto suka).

▶ Afai e le fetaui lelei pe o loʻo misi le pulou paʻu paʻu.

O fagu taitasi ei ai se pusa paʻu paleni e faʻaalia ai le tatalaina.

Afai a maua le voli, e le fetaui lelei le pulou pe o loʻo misi, e tatau ona toe faafoi le vial i le fale talavai.

▶ Afai o le oloa na teuina i se tulaga le talafeagai pe ua faʻamaʻa.

▶ Afai o le inisalini e le manino ma leai ni lanu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina Actrapid ® NM:

▶ Siaki le igoa ina ia mautinoa o le ituaiga insulin e pei ona faatonuina.

▶ Aveese le pusa paʻu palasitika.

Auala e faʻaaogaina ai lenei tui insulin.

O le togafitiga ® NM e taitaia e ala i le tuiina i lalo o le paʻu (faʻapitoa). Ia suia i taimi uma le nofoaga o tui e oʻo lava i totonu o le vaega lava e tasi o le tino e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻamaufaʻailoga poʻo pockmarks i luga o le paʻu. O nofoaga sili mo le tui o le tagata lava ia o le pito i luma o le manava, papa, luma o ogavae poʻo tauau. O le inisalini e vave galue vave pe afai e tui i totonu o le puimanava.

Afai e manaʻomia, o le ACTrapid ® NM e mafai ona faʻatonuina, e na o le fomaʻi e mafai ona faia nei inisiua.

Ulufale atu i le Actrapid ® NM, pe afai e na o ia lava e faia pe pe a faʻafefiloi ma le inisalini umi.

▶ Faʻamautinoa o loʻo faʻaaoga e le tagata maʻi se tui tui inisalini o loʻo i ai le faauuga talafeagai.

▶ Tusi i totonu o le suauʻu se voluma o le ea e tutusa lelei ma le fua o le insulin e manaʻomia e le tagata maʻi.

▶ Mulimuli i faatonuga na tuʻuina atu e lau fomaʻi poʻo le tausi maʻi.

▶ Fai se iniseti subcutaneous inisalini. Faaaoga le tui tui na fautuaina e lau fomaʻi poʻo le tausi maʻi.

▶ Tao le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo i le 6 sekone ina ia mautinoa o loʻo faʻatinoina le atoa o le tino.

O sauniuniga ole inisalini o le insulin o fualaau lelei ma saogalemu i le togafitiga o le maʻisuka o tausaga eseese o fanau ma tamaiti.

O le manaomia i aso taitasi mo le insulin i tamaiti ma tamaiti e faalagolago i le tulaga o le faamai, mamafa o le tino, tausaga, taumafa, gaoioiga faaletino, tikeri o le insulin resistance ma le DYNAMICS o le maualuga o le glycemia.

Faʻasalaga

E ui lava e leʻi faia se inisiua faapitoa o le faʻaogaina o le inisalini, o le hypoglycemia i le tulaga o isi tulaga e mafai ona tupu pe a maeʻa lana pulega pe afai o faʻatulagaga e maualuga tele pe a faatusatusa i manaoga ole maʻi.

O le hypoglycemia mama e mafai ona togafitia e ala i le gaosia o kulukose poo meaai sugary. O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e fautuaina e faʻaauau pea ona maua ni oloa e aofia ai gaʻo.

I le tulaga o le hypoglycemia ogaoga, pe a maʻi le tagata maʻi, o i latou na mauaina faatonuga talafeagai e tatau ona latou faʻaaogaina le glucagon ia te ia i se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi (mai le 0.5 i le 1.0 mita).

A maeʻa ona oʻo mai le maʻi, e tatau ona ia 'ave meaʻai e maua ai gaʻo e puipuia ai le toe foʻi.

Tali leaga

O le itu masani o togafitiga o le hypoglycemia. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, faʻatasi ai ma faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ina ua maeʻa ona tuʻuina atu i luga o le maketi, o le aʻafiaga o le hypoglycemia e fesuisuiaʻi i vaega eseese o tagata gasegase, ma le eseesega o fuataga ma tulaga o le pulea lelei (tagai i faʻamatalaga o loʻo i lalo).

I le amataga o le togafitiga o le inisalini, faʻamalamalamaga sese, edema ma tali i le nofoaga o inisiua (tiga, mumu, urticaria, mumu, malepelepe, fulafula ma sosolo i le nofoaga o inisi) e mafai ona matauina. O nei gaioiga e masani lava ona le tumau. O le vave faʻaleleia o le kulūkose o le toto e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga mautinoa mautinoa o le tiga o le neuropathy.

O se faʻalauteleina lelei o le pulea lelei ona o le faateleina o le togafitiga o le inisalini e ono mafai ona o faatasi ma se faʻavavega le tumau o le retinopathy o le maʻisuka, ae o le faaumiumi o le pulea lelei o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, o mea nei o ni faʻafitauli matuia e faʻavasegaina i vasega masani ma okeni e tusa ai ma le MedDRA.

E tusa ai ma le tele o taimi na tutupu, o nei mea na tutupu na vaevaeina i latou e masani ona tupu (≥1 / 10), e masani lava (≥1 / 100 i le 1/1000 i le Teu 1/10000 i le ® NMSlide i totonu o le pusaaisa i le vevela o le 2 ° c -

8 ° C (e le latalata i le pusaaisa). Aua e te malolo. Tausia le uluai afifiina mai le aapa atu o tamaiti.

Taofi ese mai le vevela poʻo le susulu o le la.

O fagu taitasi ei ai se pusa paʻu paleni, lanu lanu lanu. Afai e le fetaui lelei le pupuni paʻu paʻu pe puipuia, e tatau ona toe faafoi le fagu i le fale talavai.

Lapoʻa Mataʻitusi MAM, lea e faʻaaoga e le tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa. E mafai ona teuina mo le ono vaiaso i le vevela e oo i le 30 ° C i le maea ai o le tatalaina.

O sauniuniga o insulin e faʻamaʻi e le tatau ona faʻaaogaina.

Aua le faʻaaogaina le inisalini pe a maeʻa le aso e faʻauʻu ai i luga o le pusa. E mafai ona e faʻaaogaina na o se vai manino ma lē lanu o Actrapid ® HM.

Faʻafeteʻaiga

I le avea ai o se tulafono, e mafai ona faaopoopo le inisalini i vailaʻau lea e faʻamautu ai le faʻatasia. O vailaau faaopoopo i le inisalini e mafai ona mafua ai lona faatafunaga, mo se faataitaiga, sauniuniga e aofia ai ni thiols po o sulfites.

10 ml i se fagu, 1 fagu i totonu o se atigipusa pepa.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faatomuaga

E mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻasalaga, faʻaogaina ma le faʻaleagaina. Faʻatasi ai ma le faʻatonuina o togafitiga, e fautuaina ai tagata e filifili le vaega o le suilapalapa mo le tuiina, o iinei o le a fai lemu ma le malie le fualaau faasaina.

E le gata i lea, e mafai ona e faʻaogaina le pupuʻu, muaʻi lima ma le pito i luma o le puʻu o le manava mo le injections (pe a tui i totonu o le manava, o le aʻafiaga o le vailaau e amata i le vave e mafai ai). Aua le faʻalavelave i le isi itu e sili atu ma le tasi i le masina, o le fualaau faasaina e ono osofia ai lipodystrophy.

Afai e manaʻomia e faʻapipiʻi le insulin i le umi, o le algorithm o loʻo mulimuli mai e faatino:

  1. O le ea ua faʻafeiloaia i totonu o vaalele (e lua uma ma le umi),
  2. Muamua, o le inisalini pupuu e tosoina i totonu o le suauu, ona faaopoopoina lea i se fualaau umi,
  3. Ua aveese le ea e ala i le tapeina.

O maʻi gasegase e leai se poto masani e le fautuaina e faʻalauiloa le vaega o le Actropide i luga o le tauau, ona o loʻo i ai se maualuga maualuga o le gasegase o le paʻu ma faʻaaogaina le vailaʻau faʻamalosi. E taua le iloa o le faʻaaogaina o nila e oʻo atu i le 4-5 mm, o le gaʻo o le gaʻo gaʻo e leʻo faia.

E faasaina le tuiina o le vailaau i totonu o masini ua suia e le lipodystrophy, faapea foi i nofoaga o hematomas, faamaufaailoga, maʻila ma maʻila.

E mafai ona faʻataʻitaʻiina le gataifale e ala i le faʻaaogaina o le tui tui o le inisalini, se peni tui poʻo se pamu faʻapipiʻi. I le mataupu mulimuli, o le fualaau faasaina ua faʻaofiina i totonu o le tino ia lava, i le muamua e lua e taua tele le iloa o le faiga o le pulega.

  • Ua faʻapipiʻi se nila faʻaaoga,
  • O le fualaau faasaina e faigofie ona faʻafefiloi, faatasi ai ma le fesoasoani a se vaʻalaʻau 2 vaega o vailaau faʻasaina ua filifilia, ua faʻalauiloaina i le ea,
  • I le faʻaaogaina o le fesuiaiga, o le tau o le fua o loʻo manaʻomia,
  • O le gaʻo gaʻo e faia i luga o le paʻu, e pei ona faʻamatalaina i le taualumaga talu ai,
  • O le fualaau faasaina e faʻapipiʻiina e ala i le tataina o le piston i le auala atoa,
  • A maeʻa le 10 sekone, ona aveese lea o le nila mai le paʻu, e faʻasaʻo le lafu.

O le nila e tatau ona lafo i fafo.

Afai e faʻaaogaina se gaioiga puupuu, e le tatau ona faʻafefiloi aʻo leʻi faʻaaogaina.

Ina ia aloese mai le le atoatoa o le fualaau faasaina ma le tulai mai o le hypoglycemia, faapea foi ma le hyperglycemia, e le tatau ona tuiina le inisalini i totonu o ni tuaoi le talafeagai ma ni laasaga e le malilie faatasi ma le fomai e tatau ona faaaoga. O le faʻaaogaina o le mutaaga O le togafitiga faʻasaina e faʻasaina, o le vailaau faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le tele o le inisalini.

O le pulega i se auala vavalalata poʻo se mea faʻapitoa e faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi. O le togafitiga e faʻaofiina i totonu o le tino i le afa itula ao lei faia se taumafataga, o meaai e tatau ona aofia ai gaʻo.

Motugaafa: e sili atu le tuiina o le insulin i le vevela o le potu, o lona uiga o le tiga mai le inisiua o le a le maitauina.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi

O le insulin Actrapid e aofia i le vaega o fualaau oona lea o loʻo taulai i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka. O se fualaau pupuu.

O le faʻaitiitia o le suāuʻu e mafua mai ile:

O le tikeri ma le saoasaoa o le faʻaaogaina o fualaau oona e faalagolago ile tele o mea:

  1. O le faia o se tui mo le inisalini,
  2. Auala o le pulega (syringe, peni tui, pulu insulin),
  3. O le nofoaga filifilia mo le faʻatagaina o fualaau faasaina (manava, muaʻi lima, ogavae poʻo le papa).

Faʻatonuina le togafitiga o le Actrapid, o le fualaau oona e amata ona galue pe a uma le 30 minute, e oʻo atu i le maualuga o lona tino i le tino pe a mavae le 1-3 itula, faʻalagolago i uiga patino o le tagata maʻi, ma le malosi o le hypoglycemous e galue mo le 8 itula.

Faʻaiʻuga

Pe a suia i le Suʻeina i tagata gasegase mo ni nai aso (poʻo vaiaso, e faalagolago i uiga o le tagata maʻi), o le fulafula o pito ma faafitauli ma le manino o le vaʻai e mafai ona matauina.

O isi faʻafitauli leaga e faʻamaumauina i:

O le pito sili ona taatele o aʻafiaga o le hypoglycemia. Afai o le tagata maʻi e paʻu le paʻu, o le tele o le faʻavevesi ma le lagona o le fiaai, faʻalavelave, le mautonu o le tino ma le televave o le vaʻaia o loʻo matauina, atonu na paʻu ifo le suka i lalo ifo o le tulaga faatagaina.

I faʻamatalaga muamua o faʻamaoniga, e tatau ona fua le suka ma 'ai ai faʻamalosi tino faigofie digestible, i le tulaga o le leiloa o le mafaufau, o le kulukose e tui i le tino i le tagata maʻi.

I tulaga maualuga, o le hypoglycemia e mafai ona liua ma le oti.

I nisi tulaga, O le insulin e mafai ona afaina ai ni mea e mafua ai ona afaina:

Afai e le mulimuli le tagata maʻi i tulafono o le tuiina i nofoaga eseese, e tupu aʻe le lipodystrophy i totonu o masini.
O tagata maʻi o loʻo faʻamauina le hypoglycemia i se faʻaauau pea, e taua tele le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e fetuunai siama o loʻo faʻatonutonuina.

Faatonuga faapitoa

Faatasi ai ma togafitiga faʻaauau o le maʻisuka ma Actrapid, e taua tele le tausia o se faamaumauga o le maualuga o le suka i le faʻaaogaina o se glucometer. O le pulea e le tagata o ia lava o le a puipuia ai le osooso malosi i maualuga o suka.

E masani lava, o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai e le gata i le maualuga o le fualaau faasaina, ae faapea foi i le tele o isi mafuaaga:

I le tulaga e faailoa mai e le tagata maʻi le le lava o le fualaau faasaina poo le faaseʻeina o le folasaga, na te faatupuina le hyperglycemia (ketoacidosis), o se tulaga e le itiiti ifo le lamatia, e mafai ona taitai atu ai i se coma.

Faaaoga i le taimi o le maitaga

O togafitiga togafitiga e faatagaina i le tulaga o le maitaga o le maʻi. I le taimi atoa, e tatau ona pulea le maualuga o le suka ma suia le fua. O le mea lea, i le taimi muamua o le tolu masina, o le manaomia o le fualaau faasaina e faaitiitia, i le taimi o le lona lua ma le tolu - i se isi itu, e faateleina.

A maeʻa le fananau, o le manaʻomia mo le inisalini e toe faʻaleleia i le tulaga na muamua aʻo leʻi maʻitaga.

I le taimi o le lactation, e mafai ona talafeagai se faaitiitia o fua. O le tagata gasegase e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le suka i le toto ina ia le misia le taimi pe a manaʻomia le faʻamautuina o fualaau faasaina.

Faʻatau ma teuina

E mafai ona e faʻatauina le Faʻatonuina i se fale talavai e tusa ai ma le faʻasologa o lau fomaʻi.

E sili ona lelei le teuina o fualaau faasaina i totonu o le pusaaisa i le vevela o le 2 i le 7 tikeri Celsius. Aua le faatagaina le oloa e faʻaalia i le vevela saʻo poʻo le susulu o le la. Aʻo faʻamaʻapeʻa, o le a le mafai e le Actrapid ona faʻaitiitia lona uiga o le suka.

Aʻo le tui, e tatau i le tagata maʻi ona siaki le aso e muta ai le vailaʻau, o le faʻaaogaina o le mimita le inisalini e le faatagaina. Ia mautinoa e siaki le moli po o le vial faʻatasi ma le Faʻapipiʻiina o mea faʻapitoa ma mea e faʻaaoga i fafo.

O togafitiga e faʻaaoga e tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka . I le faʻaaoga lelei ma le tausisia o tui ua faʻamaonia e le fomaʻi, e le mafua ai le atinaʻega o aʻafiaga ile tino.

Manatua o le maʻisuka e tatau ona togafitia faʻamalamalamaina: i le faʻaopopoina i aso uma o le iniseti o fualaau faasaina, e tatau ona e tausisi i se meaʻai, mataʻituina galuega faaletino ma le faʻaalia le tino i tulaga faigata.

Togafitiga o le maʻisuka o se faagasologa uumi ma taua. O lenei faʻamaʻi e lamatia ma faʻalavelave, i se faaopoopoga, e mafai ona maliu le tagata maʻi pe afai e le maua e ia le vailaau manaʻomia.

Faamatalaga lautele e uiga i fualaau faasaina

Ua fautuaina le togafitiga mo le tau faasaga i le maʻisuka. O lona igoa faavaomalo (MHH) e mafai ona solu.

O se vailaʻau faʻapitoa o le hypoglycemic lea ei ai sona aafiaga puupuu. O loʻo maua i le tulaga o se fofo faʻaaogaina mo le tuiina. O le aofaiga o le fualaau faasaina o se vai e le lanu. O le talafeagai o le fofo ua fuafuaina e ala i lona manino.

E faʻaaogaina le vailaʻau i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E aoga foi i le hyperglycemia, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e tuʻuina atu ai tausiga faʻafuaseʻi i maʻi i le taimi o le faoa faamalosi.

O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka e manaʻomia ona pulea a latou suka toto io latou olaga atoa. E manaʻomia ai le inisalini. Ina ia faʻaleleia atili taunuuga o togafitiga, e tuʻufaʻatasia e tagata tomai faapitoa ituaiga o fualaau faasaina e tusa ai ma uiga o le tagata maʻi ma le ata o le maʻi.

Faʻataʻitaʻiga

Inumaga o le Inisalini HM o se vailaau faʻataʻitaʻi. Ona o lona aafiaga, ua faʻaitiitia ai le maualuga o le suka toto. E mafai lenei mea ona o le faʻagaoioia o lana avega intracellular.

I le taimi lava e tasi, o le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose gaosiga i le ate, lea e fesoasoani foi i le faʻamautuina o maualuga o suka.

O le vailaau e amata ona galue pe a ma le afa itula pe a uma le tui ma tausia lona aafiaga mo le 8 itula. E maualuga le taunuʻuga i le va o le 1.5-3.5 itula pe a uma le tui.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

I luga o le faʻatauga o loʻo i ai le Tulafonorapid i le faiga o se fofo mo le tui. Isi ituaiga o faʻamalolologa e le oi ai. O lona gaioiga malosi o le inisalini solu i le aofaiga o le 3.5 mg.

I le faaopoopo i ai, o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai ia vaega ma meatotino lagolago e pei o:

  • glycerin - 16 mg,
  • zinc chloride - 7 mcg,
  • sodium hydroxide - 2.6 mg - poʻo le suka-chlorhydrate - 1.7 mg - (e tatau mo tulafono faatonutonu ole pH),
  • metacresol - 3 mg,
  • vai - 1 ml.

O fualaau faasaina o se vai manino, le lanu. Maua i totonu o koneteina tioata (volume 10 ml). O le pusa e aofia ai le 1 fagu.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O lenei fualaau faasaina ua mamanuina e pulea ai le suka o le toto.

E tatau ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi ma faʻafitauli nei:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • ituaiga 2 maʻisuka faʻamalosia ma le le atoatoa ma le le mautonu ile sui o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala,
  • maʻisuka maʻitaga, lea na faʻaalia i le vaitau o le fanauina o se tamaititi (pe a leai ni aʻafiaga mai togafitiga o meaʻai),
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • maualuga faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi pipisi i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka,
  • taotoga a sau poʻo le fanau mai.

E faʻasaina e le tagata lava ia le vailaʻau faʻatasi ma le Faiga Faʻapitoa, o lenei vailaau e tatau ona faʻamatalaina e se fomaʻi pe a uma ona suʻesuʻe le ata o le faʻamaʻi.

Tosiga ma le pulega

O faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ai ina ia lelei le togafitiga, ma o le fualaau faasaina e le afaina ai le maʻi. Aʻo leʻi faʻaaogaina le Tulafono faʻapitoa, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa, faʻapea fautuaga a se fomaʻi.

O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i luga o se vavave poʻo se mea faʻafuaseʻi. E tatau i le fomaʻi ona filifili se fua faʻasoifua aso taitasi mo tagata maʻi taitasi. I le averesi, 0.3-1 IU / kg (1 IU o le 0.035 mg o le inisalini insulin). I nisi vaega o tagata gasegase, e mafai ona faateleina pe faʻaititia.

O le vailaʻau e tatau ona faʻatonu pe a ma le afa itula ao lei faia se taumafataga, lea e tatau ona aofia ai gaʻo. E fautuaina e tui i totonu o le paʻu o le abdomina pito i lalo - o le mea lea e vave tele le faʻaleleia. Ae e mafai ona faʻafoe le vailaʻau i ogavae ma totoa poʻo i totonu o le muso o le brachial. Ina ia aloese mai le lipodystrophy, e tatau ona e suia le nofoaga o inisiua (nofo i totonu o le nofoaga fautuaina). Ina ia faʻamalieina atoa le tui, e tatau ona teuina le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone.

E iai foi le faʻaaogaina o le Tulafonorapid, ae o se fomaʻi e tatau ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i lenei auala.

Afai ei ai maʻi faʻamaʻi o le maʻi, o le a tatau ona sui le fua. Ona o faʻamaʻi pipisi faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga fefaʻatauaʻiga, o le manaoga o le maʻi mo le inisalini e faateleina.

Aoaoga vitio mo le pulega o le inisalini:

E tatau foi ona e filifilia le fualaau talafeagai mo mea sese e pei o le:

  • faʻamaʻi fatu
  • o le le mautonu o le eleele,
  • ate fatu
  • maʻi faʻamaʻi.

Suiga i le taumafataga poʻo le maualuga o le gaioiga faaletino a le tagata maʻi e mafai ona aʻafia ai le manaʻo o le tino mo le inisalini, ona o le a tatau ai ona faʻafetaui le fua faatatau ua faatonuina.

Tomaʻi faapitoa

Togafitiga ma Faigaluega i le taimi o le gaioiga e le faasaina. Ole insulin e le pasia le placenta ma e le afaina ai le fusi.

Ae e tusa ai ma tina faʻamoemoe, e tatau ona filifili ma le faaeteete le fualaau, aua afai e le lelei togafitiga, o loʻo i ai se faʻafitauli o le atiaʻe o le hyper-hypoglycemia.

O nei faaletonu e lua e mafai ona aʻafia ai le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai, ma o nisi taimi latou te faʻaosoosoina ai se faʻanoanoa. O le mea lea, e tatau i fomaʻi ona mataʻituina le maualuga o le suka i fafine maʻitaga seia oʻo i le fanau mai

Mo tamaiti laiti, o lenei vailaʻau e le o se mea matautia, o le mea lea o lona faʻaaogaina i le taimi o le lactation ua faʻatagaina foi.Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona e gauai atu i le taumafa a se tamaitai tausimai ma filifili le metotia talafeagai.

E le o faʻamaonia le faʻataʻitaʻiga mo tamaiti ma talavou, e ui lava e leʻi maua ni suʻesuʻega faapitoa i lo latou soifua maloloina. O le mea e masani ai, o le togafitiga o le maʻisuka i lenei vailaʻau i lenei vaitausaga e faatagaina, ae tatau ona filifilia taitoatasi.

Contraindications ma aʻafiaga itu

E itiiti ni faʻasalaga faʻapitoa. O nei mea e aʻafia ai le gauaiina o le vailaʻau ma le i ai o le hypoglycemia.

O le aʻafiaga o aʻafiaga i le faʻaaoga lelei o fualaau faasaina e maualalo. O le tele o taimi, e tupu ai le hypoglycemia, o le taunuuga o le filifilia o le fualaau e le talafeagai mo le maʻi.

O loʻo tuʻuina atu i nei mea faʻapitoa e pei o:

I tulaga ogaoga, o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le le mautonu po o le faoa faamalosi. O nisi tagata gasegase e mafai ona oti ona o lea.

O isi itu aʻafiaga o le Tulafono faʻapitoa e aofia ai:

O nei uiga e seasea lava ma o le uiga o le amataga o togafitiga. Afai e tausisia mo se vaitaimi uumi, ma o le a faateleina lo latou malosi, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le talafeagai o ia togafitiga.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O togafitiga e tatau ona tuʻu saʻo faʻatasi ma isi vailaʻau, ona o nisi ituaiga vailaʻau ma nisi mea e mafai ona faʻaleleia pe faʻavaivaia ai le manaʻo o le tino mo le inisalini. E iai foi fualaau faasaina o lona faʻaaoga e faʻaumatia ai le gaioiga a le Tulafono.

Laupapa fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina:

A faʻaaogaina peta-blockers, e sili atu le faigata ona iloa le hypoglycemia, talu ai ona o nei vailaau faʻamafaʻaifi ona faʻamaoniga.

A faʻamaʻafia e le tagata maʻi le ava malosi, o le tino o le inisalini e mafai ona faʻatupulaʻia ma faʻaitiitia. O le mea lea, e fautuaina mo le maʻisuka e lafoai le ava malosi.

Fualaau faasaina ma se aafiaga talitutusa

O le oloa e iai analogues e mafai ona faʻaaogaina i le leai o se mafai e faʻaaoga ai le Actrapid.

O autu autu e:

  • Gensulin P,
  • Seʻi o tatou uila P,
  • Monoinsulin CR,
  • Biosulin R.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina, tau

O le meafaigaluega e tatau ona teuina mai le mafai ona maua e tamaiti. Mo le puipuia o meatotino o fualaau faasaina, e tatau ai ona puipuia mai le aafia i le susulu o le la. O le maualuga o le vevela e teu ai le 2-8 tikeri. O le mea lea, e mafai ona teu i totonu o le pusaaisa, e le tatau ona tuʻuina i totonu o le pusaaisa. A uma le faʻamaisa, e le mafai ona fofo le fofo. O le tausiga o le taligalu e 2.5 tausaga.

A uma ona tatala le fagu i totonu o le pusaaisa e le tatau ona tuʻuina, aua o lona teuina e manaʻomia ai le vevela pe a ma le 25 tikeri. Mai i ave o le la e tatau ona puipuia. O le soifua maloloina o le tatalaina o le vailaau faasaina o le 6 vaiaso.

Le tau faʻatatau o le fualaau faasaina Actrapid e 450 rubles. Inisalini Taʻiala HM Penefill e sili atu taugata (pe a ma le 950 ru). O tau e mafai ona fesuiaʻi e le itulagi ma ituaiga o falemaʻi.

O togafitiga e le fetaui mo togafitiga a le tagata lava ia, o le mea lea, e mafai ona e faʻatau se vailaʻau i na o togafitiga.

NOVO NORDISK NOVO NORDISK + FEREIN Novo Nordisk A / C

Tulaga faapitoa

  • inisalini soluble (inisinia o le tagata) 100 IU * Tagata faʻatau: masini chloride, glycerol, metacresol, hydrochloric acid ma / poʻo le sodium hydroxide (ia tausia pH), vai d / ma. * 1 IU e tutusa ma le 35 μg o le inisalini o le inisalini (seneina o le tagata) 100 IU * Tagata e maua fua: masini chloride, glycerol, metacresol, hydrochloric acid ma / poo le sodium hydroxide (ia tausia pH), vai d / ma.

Taʻiala nm faʻamaoniga mo le faʻaaogaina

  • o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (type I), - le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga II): laasaga o le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic, o le tetee i nei fualaau (i le taimi o le tuufaatasiga o togafitiga), faatasi ai ma faamai pipisi, gaoioiga, ma maitaga.

Aafiaga faʻapitoa o togafitiga

  • O gaioiga ogaoga na matauina i tagata gasegase i le taimi o togafitiga ma le NAPPPs na mafua ona o le fualaau-faalagolago ma e mafua ona o le togafitiga o le inisalini. E pei lava o isi faʻasologa o inisalini, o le pito sili ona taatele o le itu o le hypoglycemia. E atiina ae i mataupu pe afai o le fualaau o le inisalini e matua sili atu nai lo le manaomia. I le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻapea foi i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ina ua maeʻa ona tuʻuina atu i luga o le maketi faatau, na maua ai le tele o le hypoglycemia e eseese i le tele o tagata maʻi ma le taimi e faʻaaogaina ai fuataga eseese, o lea e le mafai ai ona faʻaalia le tau tutusa. I le maualuga o le hypoglycemia, o le leiloa o le mafaufau ma / poʻo le faʻamafanafanaina e mafai ona tutupu, faʻaletonu le tumau pe tumau le galue o le faiʻai ma oʻo lava i le maliu e ono tupu. O suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻapitoa na faʻaalia ai e le o eseese le aafia o le hypoglycemia i le va o tagata gasegase e maua mai le inisalini o le tagata ma gasegase maua le insulin aspart. O loʻo taua i lalo le taua o le taimi o faʻamaʻi leaga na faʻaalia i le taimi o le suʻega faʻataʻitaʻiga, lea na manatu e fesoʻotai ma le faʻaaogaina o le vailaau faʻatau fualaau oona. O le tele o taimi na faʻamautuina e pei o: mulimuli ane (> 1/1000,

Tulaga o le teuina

  • teu i se mea matutu
  • Teuina i le malulu (t 2 - 5)
  • aloese mai tamaiti
  • teu i se mea pogisa
Faamatalaga na tuuina mai e le Setete Resitala o Fomaʻi.
  • Brinsulrapi MK, Brinsulrapi Ch, Insulin Actrapid, Levulin

Igoa Latina: faʻataʻitaʻiga
ATX Code: A10AB01
Mea aoga: inisalini solu
Foafoa: Novo Nordisk, Tenimaka
Aso malolo mai le fale talavai: Faʻamatalaga
Tulaga o le teuina: 2-8 tikeri le vevela
Aso faʻauma: 2.5 tausaga - fagu tapuni
tatala - tasi ma le afa masina.

O le togafitiga o se inisalini e fai si puupuu e faʻaaogaina i le maʻisuka i le i ai o le faaletonu o le hormonal.

O le Inisalini Taofiofi nm e talafeagai mo le faʻaaogaina i le togafitia o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E mafai ona faʻaaoga uma i le i ai o se inisalini-faʻasaʻo ma le le inisalini-faʻasaʻo foliga o le maʻi. O loʻo faʻaalia mai i se vave vave togafitiga, pe a manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻasolosolo ona tuʻuina saʻo lana faʻasinomaga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le gaioiga malosi i le tuufaatasiga o le inisalini o le tagata i totonu o le pepa ua solo. Tagata faʻatau i totonu o le tuufaatasiga: masima, glycerol, vai iniseti, metacresol, sodium hydroxide.

O le vailaau faasaina ua faatauina atu i foliga o le injectable, o loo i ai foi se pepa o le penfill, o lea foi o loo faatauina atu i se ituaiga o vaifofo mo inisiua gaʻo.

Faamalologa meatotino

O le vailaau e vave ona tupu, talu ai ona o le vaega o le pharmacological o insulin faiva. O le oloa ua faia e faʻaaoga ai le tekonolosi bioengineering o le DNA recombinant ma le faʻaofiina o se aganuu o le fefete a le fai meaʻai. A maeʻa le faʻafoega saʻo o le vailaau faʻasaina, o le mea galue malosi e amata ona fegalegaleai ma aʻafiaga cytoplasmic in the cell membrane. E faʻamalosia le gaioiga i totonu o le masini e ala i le faʻaolaina o le biosynthesis o le CAMP, lea e mafai ai ona ulu loloto i totonu o le potu.

E pei ona faailoa mai e le radar, o le faaitiitia o le suka toto e mafua mai i le faateleina o le intracellular movement ma le absorption e le tino, lea e faatelevave ai le teuina o gaʻo i totonu o le tino, o le tuufaatasiga o suauu, glycogenogenesis, ma le faaitiitia o le gaosia o le kulukose. O le vailaau e amata ona galue malosi i le tino i le afa itula pe a uma ona faʻaaogaina. E maua le taunuʻuga pito i luga pe a mavae le 2.5 itula, ma o le aofaʻi o le taimi e faʻaalia ai e tusa ma le 7-8 itula.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

O mea e faʻaleleia ai le faʻamalosi o le faʻaititia o le suka: fualaau oona, o le ketoconazole, tetracycline, vitamini B6, bromocriptine, mebendazole, theophylline, ole peta-blockers, ava malosi, lea e le gata ina faʻamalosia ai le aafiaga, ae faʻalauteleina ai le umi o le gaioiga.

Ua faateleina le maualuga o le suka i le toto: o le fomaʻi o le gasegase o le fafine (o le gasegase o le progesterone ma le estradiol), hormones thyroid, anticoagulants, clonidine, diazoxide, danazole, tricyclic antidepressants, calcium channel blockers, opioid analgesics, acidic nicotinic and nicoteroids, Reserpine, salicylates, octootide, lanerotide e aʻafia ai le aoga o le inisalini ma le faʻalavelave. O nei mea e mafai ona faʻaititia ma faateleina le manaʻomia mo vailaʻau o fualaau faasaina.

O gaio ma sulfites e saofagā i le faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o le vailaau faʻasaina, ma o beta-blockers e mafua ai faʻamaoniga sese o le hypoglycemia.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

O nisi taimi ei ai nisi o mea e mafua ai le maʻi o le paʻu poʻo le fulafula, e masani ona i ai le faʻaleagaina o le tino o manu i nofoaga o inisiua. E sili atu ona seasea, o le tulai mai o le tetee (le taliaina) o le insulin malosi.

I le tulaga o le matua, o na lagona le lelei e mafai: o le le lava o le moe masani, le paʻu o le paʻu, paʻu o le tino, mafaufauga o le psychomotor, le tele o le fiaʻai, o le lima o le lima, o le hyperhydrosis, o le ulu, o le migraines, paresthesia in the mouth, tachycardia. Faʻatasi ai ma le malosi tele, o le hypoglycemia ogaoga o le laasaga o loʻo tupu ma o le maʻi ua pa'ū i se paʻu.

Afai ei ai ni faʻaaliga malu o le hypoglycemia, ona lava lea e faʻaaoga ai meaʻai gaʻo (sugar, sukalati, kulumacose). Faʻatasi ai ma le malosi, o le kulukose e faia i luga o le vaʻaia e ala i se kuluga. I se tulaga ogaoga, ua valaʻau se 'au taʻavale a le tino ma ua afaina le glucagon, ma o le matauina i le falemaʻi e manaʻomia foi seia oʻo ina faʻamaonia le tulaga.

Lilly Farani, Farani

Tau faʻatatau i Rusia - 1720 rubles i le pusa.

O le gaioiga malosi o le tagata palakalafa o le insulin lispro. O se tasi lenei o le tele o analogues o faʻataʻitaʻiga i se tau taugata. O Humalog ei ai lona aafiaga vave, o lona togafitiga e amata ona aliali i totonu o le 15 minute talu ona tui, ae o le umi o le gaioiga e puupuu foi, mai le 2 i le 5 itula i le laina.

Sanofi Avensis Deutschland, Siamani

Tau faʻatatau i Rusia - 2060 rubles i le pusa.

Apidra e aofia ai le inisalini i le foliga o le gluzilin, lea, e pei o le faʻalogo mai fafo, e mafai ai ona galue vave i le tele o taimi, ae o le umi o le aafiaga e le o umi - naʻo ni nai itula.

  • Faʻaaoga vave
  • E fesoasoani tele.

Togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faia i le ituaiga o togafitiga o le inisalini. Faatasi ai ma meaʻai, o le puleaina o le inisalini e mafai ona puipuia ai mai tagata mai le atiaʻeina o faʻafitauli matuia o le maʻisuka.

Pe a faatonuina le inisalini, e tatau ona taumafai e toe fananau i se mea vavalalata e mafai ona maua i le paʻu masani o lona ulu i totonu o le toto. Mo lenei mea, e lua ituaiga o inisalini e masani ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase - gaioiga umi ma le pupuu.

O le umi o insulini e pei o le basal (itiiti). O pupuvaʻa pupuʻu ua faʻataʻitaʻiina mo le faʻaaogaina o meaʻai. E faʻataʻitaʻiina aʻo leʻi faia taumafataga i se fualaʻau e tutusa ma le numera o le falaoa i totonu o oloa. O le togafitiga o le NM e aofia ai na ituaiga insulin.

Le faiga o le gaioiga a le ACTrapid NM

O le oloa e aofia ai le inisalini o le tagata na maua mai i le inisinia. Mo lona gaosiga, DNA mai le saccharomycetes le fefete ua faʻaaogaina.

O le inisalini e fusifusia i faʻaleleia i luga o siama ma o lenei mea faigata e maua ai le tafe o le kulukose mai le toto i totonu o le masini.

I le faʻaopoopoga, O le inisalini insulin e faʻaalia ai na ituaiga o gaioiga i luga o metabolic processes:

  1. Faʻaleleia le glycogen i totonu o le ate ma le muso
  2. Faʻatupulaia le faʻaaogaina o le kulukose e maso maso ma mea faʻapitoa mo le malosi
  3. Le faʻaitiitia o le glycogen ua faʻaitiitia, e pei o le faʻavaeina o kulukose glucose fou i le ate.
  4. Faʻaleleia le faʻaaogaina o le fatty acid ma faʻaititia ai le gaʻo o le gaʻo
  5. I totonu o le toto, ua faateleina ai le tuufaatasiga o lipoproteins
  6. O le inisalini e faʻateleina ai le tuputupu ae o le toto ma vaevaega
  7. Faʻateleina le faʻasologa o le protein ma faʻaitiitia ai lona gau.

O le umi o le gaioiga o le NPP o le Faiga Faʻavae e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui ma le ituaiga o maʻisuka. O le fualaau faasaina e faʻaalia ai ona vaega i le afa itula pe a maeʻa le pulega, o lona maualuga e maitauina pe a uma le 1.5 - 3.5 itula. A maeʻa le 7 - 8 itula, e faʻamalolo e le vailaau lana gaioiga ma faʻaumatia e enzymes.

O le faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o le Inisalini insulin o le faʻaitiitia o le kulukose i le maʻisuka malosi mo le faʻaaogaina masani ma mo le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Galue i le maitaga

Ole Inisalini Faʻapitoa mo le Inisalini NM e mafai ona faʻatulagaina e faʻaititia ai le hyperglycemia i fafine maʻitaga, talu ai e le sopoia le pa puipui. Le lava se taui mo le maʻisuka i fafine maʻitaga e mafai ona lamatia mo le pepe.

O le filifilia o atopaʻu mo fafine maʻitaga e matua taua lava, talu ai lua maualuga ma maualalo le maualuga o le suka e faʻaleagaina ai le okeni ma mafua ai le faʻaleagaina o le tino, faʻapea foʻi le faʻaititia o le lamatiaga o le maliu o le fetal.

E amata mai i le tulaga o le fuafuaina o le maitaga, o tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona mataituina e se endocrinologist, ma o loʻo faʻaalia le maualuga o le siakiina o le kulūkose toto. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ma faateleina i le lona lua ma le tolu.

A maeʻa le fānauga, o le maualuga o le glycemia e masani lava ona toe foʻi atu i faʻataʻitaʻiga na muamua ao le i maitaga.

Mo tina tausimai, o le faʻaofiina o le Actrapid NM e le o iai foi se tulaga lamatia.

Ae ona o le faateleina o le manaomia mo meaʻai, e tatau ona sui le meaai, ma o le mea lea o le tui o le inisalini.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Fofo mo le tui - 1 ml:

  • vailaʻau faʻamalosi: inisalini soluble engineering genetic engineering - 100 IU (3.5 mg), 1 IU e tutusa ma le 0.035 mg o le inisalini o le tagata inisalini,
  • o meaʻai: zinc chloride, glycerin (glycerol), metacresol, sodium hydroxide ma / poʻo le chlorhydric acid (ia faʻamautu le pH), vai mo le tuiina.

10 ml i fagu tioata, faʻamaufaʻailogaina i se pusa paʻu ma se pusa paʻu palasitika, i totonu o se atigipusa pepa pepa 1 fagu.

O le fofo mo le iniseti e manino, le lanu.

O le inisalini o le tagata le puai.

Inisalini DNA o le recombinant. O se insulin o le umi o le gaioiga o gaioiga. Faʻataʻoto le kulūkose metabolism, ei ai ona aʻafiaga. I le maso ma isi masini (sei vagana ai le faiʻai), o le inisalini e faʻateleina le felaʻuaiga intracellular o le kulukose ma amino acids, ma faʻamalosia le faʻamalosia o le protein. O le inisalini e faʻamalosia ai le liua o le kulukose i le glycogen i le ate, faʻalavelave ai le gluconeogenesis ma faʻamalosia le liua o le sili atu kulukose i le gaʻo.

Faʻaaogaina nm Faʻaaoga i le maitaga ma tamaiti

I le taimi o le maʻitaga, e taua tele le tausisia o le pulea lelei o tagata mamai e maua i le maʻisuka. I le taimi o le maitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu piliona.

E fautuaina e maua e tagata gasegase le maʻisuka i le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le fuafuaina o le maʻitaga.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le lactation (susu), o le faʻaleleia o le inisalini, meaʻai, poʻo mea uma e lua e mafai ona manaʻomia.

I suʻesuʻega o faʻafitauli o le kenera i le in vitro ma i le vivo, o le inisalini o le tagata e leʻi i ai sona aʻafiaga.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O le fofo mo le iniseti e manino, le lanu.

1 ml
inisalini soluble (inisinia o tagata)100 IU *

Tagata faʻatagaina: suauu chloride, glycerol, metacresol, hydrochloric acid ma / poʻo le sodium hydroxide (ia tausia le maualuga o le pH), vai d / ma.

* IU e tutusa ma le 35 μg o le inisalini o le tagata anhydrous.

10 ml - fagu tioata (1) - teuina o pepa pepa.

Faiga Faʻapitoa Vaitaimi nm

P / c, in / in. O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi e amanaia manaoga o le tagata maʻi. E masani lava, o le maʻi mo le inisalini e mai le 0.3 i le 1 IU / kg / aso. O manaoga o aso taitasi mo le inisalini e ono maualuga atu i tagata gasegase e maua ai le inisalini (mo se faataitaiga, ao talavou, faapea foi i tagata mamaʻi ma le gaʻo) ma maualalo i tagata mamaʻi ma le gaosiga o le inisalini. Afai e maua e tagata mamaʻi le maʻisuka le pulea lelei o le maʻisuka, ona tupu ai lea i se taimi mulimuli ane faafitauli o le maʻisuka. I lenei itu, e tatau i se tasi ona taumafai e faʻaaoga lelei le pulea o le tino, aemaise lava, e ala i le siakiina lelei o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Actrapid ® NM o se inisalini e fai si puupuu ma e mafai ona faʻaaogaina i le faʻatasi ai ma insulini umi.

O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga poʻo se meaʻai e aofia ai gaʻo. O le togafitiga ® NM e masani lava ona faʻaaogaina sc i le itu o le puipui pito i luma. Afai e talafeagai lenei mea, ona mafai lea ona faia ni inisiua i le suilapalapa, afaina poʻo le itu o le muso mata o le tauau. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i totonu o le itu o le puipui pito i luma o le paʻu, o le vave faʻaleleia o loʻo maua nai lo le faʻaofiina i isi vaega. O le faia o se tui i le paʻu paʻu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oʻo i totonu o le maso.

E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy.

E mafai foi ona faʻafeiloaʻi i totonu o le intramuscular, ae naʻo le faʻatonuina e se fomaʻi.

E mafai foi e le Formrapid ® NM ona ulufale i totonu, ma o na taualumaga e faatoa mafai ona faia e se fomaʻi fomaʻi.

Faʻaleagaina gaʻo po o le ate, ua faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

O le fesiitaiga o le tagata maʻi i se isi ituaiga o inisalini poo se sauniuniga ile inisalini ma se igoa tau fefaatauaiga e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi.

Suiga i le gaoioiga o inisalini, ituaiga, ituaiga (puaa, inisalini o le tagata, le inisinia o le inisalini) poʻo le gaosiga (DNA recombinant inisalini poo insulin o meaola manu) e ono manaʻomia ai le faʻatonutonuina o togafitiga.

O le manaʻomia mo le fetuʻunaʻiga o fualaau oona atonu e manaʻomia i le taimi muamua o le faʻaleleia o le inisalini i le maea ai o le sauniuniga o le inisalini o meaola po o le faasolosolo malie lava i le tele o vaiaso poʻo masina talu ona tuʻuina.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ma le le atoatoa o galuega, pituitary poo le thyroid gland, ma le le atoatoa poʻo le faʻamaʻi o le tino.

Faatasi ai ma ni faʻamaʻi poʻo ni faʻafitauli faʻalagona, e mafai ona faateleina le manaʻomia mo le inisalini.

E mafai foi ona manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga pe a faʻatupulaʻia le faʻatinoina o le tino poʻo le suia o se meaʻai masani.

O faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia i le taimi o le puleaina o le inisalini o tagata i nisi o tagata gasegase atonu e itiiti le faʻailoaina pe ese mai i latou na matauina i le taimi o le puleaina o le inisalini o manu. Faʻataʻitaʻiga, o le faʻamautuina o le kulūkose o le toto, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le malosi o le inisalini togafitiga, o mea uma poʻo nisi o faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia e mafai ona mou atu, lea e tatau ona logoina ai tagata gasegase.

O faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia e mafai ona sui pe faʻaitiitia le faʻailoaina i se umi faaumiumi o maʻi o le maʻisuka, neuropathy o le maʻisuka, poʻo le faʻaaogaina o beta-blockers.

I nisi o tulaga, o aʻafiaga i le lotoifale e mafai ona mafua ona o mafuaʻaga e le fesootaʻi ma le gaioiga o fualaau faasaina, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu i se tagata faʻamamaina poʻo le tui le talafeagai.

I nisi o tulaga e le masani ai o gasegase o le tino, e manaʻomia togafitiga vave. O nisi taimi, o suiga o le inisalini po o le faʻanatinatiina atonu e manaʻomia.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

I le taimi o le hypoglycemia, o le gasegase o le gasegase e gauai totoʻa atonu o le a faʻaitiitia ma o le fua o le psychomotor reactions e faʻaitiitia. O lenei tulaga e mafai ona lamatia i tulaga ia o nei gafatia e sili ona talafeagai (avetaʻavaleina se taavale poʻo se masini komepiuta). E tatau i tagata maʻi ona fautuaina e faia ni lapataiga e aloese ai i le hypoglycemia ao aveina le taavale. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e maualalo pe leai foi ni faʻamaoniga-o vailaau o le hypoglycemia poʻo le faʻaauau pea ona tupu o le hypoglycemia. I ia tulaga, e tatau i le fomaʻi ona iloilo le mafai gasegase o ave le taavale.

Pharmacokinetics

O le atoatoa o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago lea i le auala o le pulega (i lalo o le iniseti, intramuscularly), le nofoaga o le puleaina (manava, vaevaega, pulu), fualaau (voluma o le inisalini tui), le maualuga o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi. i totonu o le 1.5-2.5 itula i le maea ai o le pulega faʻapitoa. Tufatufaina

E leai se faʻailoga faʻamaonia i pulu plasma, o nisi taimi e na o faasalalauina ai faʻamalosi e maua ai le inisalini.

O le inisalini tagata e pipiiina i le gaioiga o le insulin protease poʻo le inisalini o le faʻamaʻiina o enzymes, faʻapea foi, atonu e ala i le gaioiga a le protéiculfaseraseraseraserase. E manatu ai i totonu o le mole o le inisalini o le tagata e tele nofoaga o le pipisi (hydrolysis), ae peitai, e leai se metabolites e mafua mai ona o le pipisi o loʻo galue.

O le afa-ola (T 1/2) ua fuafuaina e le fua o le avega mai masini pipisi. O le mea lea, o le T 1/2 e foliga mai o se fuataga o le malosi, nai lo le fua moni o le aveesea o le inisalini mai le plasma (T 1/2 o le inisalini mai le toto e na o ni nai minute). O suʻesuʻega na faʻaalia ai T 1/2 e tusa o le 2-5 itula.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

O le tala o le pharmacokinetic o le ACTrapid NM na suesueina i se vaega toaitiiti o tamaiti e maua i le maʻisuka (18 tagata) e 6-12 tausaga le matutua, faapea foi ma talavou (13-17 tausaga). E ui lava o faʻamaumauga na maua e le o faʻatapulaʻaina, ae peitai o latou faʻamatalaga o le faʻamalosi o le pharmacokinetic o le Actrapid NM i tamaiti ma tamaiti e talitutusa lava ma tagata matutua. I le taimi lava e tasi, na faʻaalia ai feeseeseaiga i le va o vaitausaga eseese e ala i sea faailo e pei o le C max, lea e toe faamamafaina atili ai le manaʻoga mo le filifilia o fualaau taʻitasi.

Faʻasologa o mea

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le SC ma / i le folasaga.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi, ma mafaufau i manaoga o le tagata maʻi. E masani lava, o manaoga o inisalini e mai le 0.3 i le 1 IU / kg / aso. O le manaomia mo le inisalini i aso taitasi e ono maualuga atu i tagata mamaʻi e maua i le insulin (mo se faataitaiga, i le taimi o le tamaititi, faapea foi ma tagata mamaʻi i le gaʻo), ma le maualalo i tagata mamaʻi ma le gaosiga o le inisalini.

Afai e maua e tagata mamaʻi le maʻisuka le pulea lelei o le maʻisuka, ona tupu ai lea i se taimi mulimuli ane faafitauli o le maʻisuka. I lenei itu, e tatau i se tasi ona taumafai e faʻaaoga lelei le pulea o le tino, aemaise lava, e ala i le siakiina lelei o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le togafitiga o le NM o se inisalini pupuu ma e mafai ona faʻaaogaina i le faʻatasi ai ma insulin faʻasolosolo.

O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga poʻo se meaʻai e aofia ai gaʻo.

O le togafitiga o le NM e masani lava ona faʻaaogaina i se vaega faʻapitoa i le itu o le puipui pito i luma. Afai e faigofie lenei mea, ona mafai lea ona faia ni inisiua i le suilapalapa, vaega ole afaina po o le vaega o le muso susu o le tauau. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i totonu o le itu o le puipui pito i luma o le paʻu, o le vave faʻaleleia o loʻo maua nai lo le faʻaofiina i isi vaega. O le faia o se tui i le paʻu paʻu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oʻo i totonu o le maso.

E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy.

E mafai foi ona faʻafeiloaʻi i totonu o le intramuscular, ae naʻo le faʻatonuina e se fomaʻi.

E mafai foi e le Failautusi faʻapitoa ona ulufale i / totonu ma o ia taualumaga e faatoa mafai ona faia e se fomai fomai.

Faʻaleagaina gaʻo po o le ate, ua faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Faatonuga mo le faaaogaina ma le taulimaina

Mo le faʻaleagaina o le pulega, faʻapipiʻi fualaʻau e aofia ai le Folasaga NM 100 IU / ml o loʻo faʻaaogaina i concentrations mai le 0.05 IU / ml i le 1 IU / ml o le insulin i fofo fofo, e pei o le 0.9% sodium chloride solution, 5% ma le 10% fofo dextrose, e aofia ai le paluka chloride i le maualuga o le 40 mmol / l, o le faiga mo le luga / i le pulega e faʻaaoga ai faʻasalaga taga e faia i le polypropylene, o nei fofo e tumau pea mo le 24 itula i le vevela o le potu.

E ui lava o nei fofo e tumau pea mo se taimi patino, i le taimi muamua, o le absorption o se aofaiga o le inisalini e matauina e le mea lea e faia ai le ato e fai. I le taimi e fua ai, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faatonuga mo le faʻaaogāina o le NM, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi.

Vials i le vailaau faʻasoifua fualaau faʻataʻitaʻi E mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le tui o inisalini, lea e faʻaaogaina ai le fua, lea e mafai ai ona e fuaina le fualaau i vaega o gaioiga. O vaʻavaʻai ma NM Totogiina e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le Tulafonorapid ® NM, e tatau: Siaki le igoa e faʻamautinoa ai ua filifilia le ituaiga inisalini, faʻamaʻi le paʻu paʻu ma le totoa o le cotton.

Ole fualaau faasaina Actrapid ® NM e le mafai ona faʻaaoga i mataupu nei:

- i pamu insulin,

- e tatau mo tagata maʻi ona faʻamatala atu afai e leai se pupuni puipui i luga o le fagu fou, lea faatoa maua mai le fale talavai, pe le fetaui, o le inisalini e tatau ona toe faafoi i le falemaʻi,

- pe afai o le inisalini e teuina saʻo, pe a faʻamaʻa.

- pe afai o le inisalini ua muta le manino ma lē lanu.

Afai e faʻaaoga e le tagata maʻi se tasi o ituaiga inisalini

1. Aumai le ea i totonu o le suauu i le aofaiga e tusa ma le fua o le insulin.

2. Faʻaalia le ea i totonu o le vailaau o le inisalini. Ina ia faia lenei mea, ia togi le pusa paʻu ma se nila ma taomi le piston.

3. Liliu le fagu suauu agai ile pito i lalo.

4. Auina le inumaga o le inisalini i totonu o le tui.

5. Ave ese le nila mai le fagu.

6. Ave ese le ea mai le tui.

7. Faamautinoa o le fua o le inisalini e saʻo.

8. Faʻailoa vave.

Afai e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻafefiloi le Actrapid® NM ma le inisalini umi

1. Lili se vili o le insulin i le va o ou alofilima seia oʻo i le paepae ma le ufitia o le inisalini.

2. Aumai le ea i totonu o le suauu i se aofaiga e fetaui ma le fua o le insulin. Faʻaofi le ea i totonu o le vailaʻau insulin mafiafia ma aveese le nila mai le fagu.

3. Aumai le ea i totonu o le suauu i le aofaiga e tutusa ma le fua o le Actrapid NM ("manino"). Ulufale le ea i totonu o le voli ma le ACTrapid NM.

4. Suʻe le voli i le suauu ("manino") i le pito i lalo ma faʻafesoʻotaʻi le fuainumera o le Actrapid HM. Ave ese le nila ma aveese le ea mai le sisi. Siaki le fua saʻo.

5. Faʻapipiʻi le nila i totonu o le vaitusi inisalini.

6. Vili le voli i le suauu i luga i lalo.

7. Faʻailoa le fuainumera manaomia o le insulin.

8. Ave ese le nila mai le fagu.

9. Aveese le ea mai le suauu ma siaki e saʻo le fualaau.

10. Ia vave aʻafia le paluga o le inisalini o le puupuu ma
umi galue.

Ia faʻaauau pea ona faia ni insulin i se taimi puupuu ma le umi i le faasologa tutusa e pei ona faamatalaina i luga.

Faʻatoʻa toleni pe faʻapefea ona faʻatino le inisalini

1. Faatasi ai ma tamatamailima e lua, puʻe se pulu o le paʻu, faʻapipiʻi le nila i le pito i lalo o le lafu i le maualuga pe a ma le 45 tikeri, ma tui inisalini i lalo o le paʻu.

2. A uma le iniseti, e tatau ona tumau le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone, ina ia mautinoa ai ua uma ona faʻaofiina le inisalini.

Faʻamataʻuga itu

O gaioiga ogaoga na matauina i tagata gasegase i le taimi o togafitiga ma le NAPPPs na mafua ona o le fualaau-faalagolago ma e mafua ona o le togafitiga o le inisalini. E pei lava o isi faʻasologa o inisalini, o le pito sili ona taatele o le itu o le hypoglycemia. E atiina ae i mataupu pe afai o le fualaau o le inisalini e matua sili atu nai lo le manaomia. I le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻapea foi i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ina ua maeʻa ona tuʻuina atu i luga o le maketi faatau, na maua ai le tele o le hypoglycemia e eseese i le tele o tagata maʻi ma le taimi e faʻaaogaina ai fuataga eseese, o lea e le mafai ai ona faʻaalia le tau tutusa.

I le maualuga o le hypoglycemia, o le leiloa o le mafaufau ma / poʻo le faʻamafanafanaina e mafai ona tutupu, faʻaletonu le tumau pe tumau le galue o le faiʻai ma oʻo lava i le maliu e ono tupu. O suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻapitoa na faʻaalia ai e le o eseese le aafia o le hypoglycemia i le va o tagata gasegase e maua mai le inisalini o le tagata ma gasegase maua le insulin aspart.

O loʻo taua i lalo le taua o le taimi o faʻamaʻi leaga na faʻaalia i le taimi o le suʻega faʻataʻitaʻiga, lea na manatu e fesoʻotai ma le faʻaaogaina o le vailaau faʻatau fualaau oona. O le tele o taimi na fuafuaina e pei ona taua i lalo: le masani ai (> 1/1000, faaletonu o le tino: e le masani - urticaria, vevela, e le masani ai ona o anaphylactic reactions. fulafula, puupuu le manava, palpitations, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻanoanoa / le iloa le mafaufau E mafai ona avea se mea e lamatia ai le ola i le vaʻaia o le tino.

Faʻafitauli mai le faʻalavelave o le tino: e seasea ona tupu - neuropathy lautele. Afai o le faʻaleleia lelei o le kulūkose o le toto ua vave maua vave, o se tulaga ua taua o le "tiga matuia o le neuropathy" e mafai ona atiae lea e masani lava ona toe faafouina.

Faʻaleagaina o le okeni o le faʻaaliga: e le masani - solia o le faʻamaʻi. O faʻalavelavega o le fesuiaiga e masani ona lauiloa i le amataga o le togafitiga o le inisalini. I le avea ai o se tulafono, o nei faailoga e mafai ona toe faʻaleleia. E seasea ona maua - o le maʻisuka retinopathy. Afai e lava le faʻatonuina o le maʻi mo le taimi umi, o le a faʻaitiitia le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka. Ae peitai, o le faʻateleina o le togafitiga o le insulin ma le faʻaogaina lelei o le pulea lelei o le manava e mafai ona mafua ai le siitia le tumau o le malosi o le retinopathy o le maʻisuka.

Faʻafitauli mai le paʻu ma siama gaogao: e le masani - lipodystrophy. Lipodystrophy e mafai ona atiae i le nofoaga o tuiina i le mataupu pe afai latou te le suia i taimi uma le nofoaga o inisiua i totonu o le vaega e tasi o le tino.

Faʻafitauli mai le tino i lona atoaga, faʻapea foʻi ma tali i le nofoaga o inisiua: e le masani ai, tali i le nofoaga o tui. Faʻasaga i tua o le togafitiga o le inisalini, e mafai ona tupu ni tali i le nofoaga o inisiua (mumu o le paʻu, fulafula, sosogi, tiga, hematoma formation i le nofoaga o tui). Peitai, i le tele o tulaga, o nei gaioiga e le tumau i le natura ma ua mou atu i le faagasologa o le faaauau pea togafitiga. Faʻasalaga - faʻavalea. O le fulafula e masani ona lauiloa i le amataga o le togafitiga o le inisalini. I le avea ai o se tulafono, o lenei faailoga e le tumau i le natura.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ma le lactation

E leai ni tapulaʻa i le faʻaaogaina o le insulin i le taimi o le maitaga, talu ai ole inisalini e le pasia le pa puipui. E le gata i lea, afai e le togafitia le maʻi suka i le taimi o le maitaga, o loʻo iai le lamatiaga o le tamaititi. O le mea lea, o le maʻisuka togafitiga e tatau ona faʻaauau i le taimi o le maitaga.

O le hypoglycemia ma le hyperglycemia, lea e mafai ona atiae i mataupu o le le filifilia lelei o le togafitiga, faateleina le lamatiaga o le faaletonu o le fetal ma le maliu o le tama.O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona mataituina i le taimi atoa o le maʻitaga, e manaʻomia ona latou faʻaleleia atili le pulea o le kulūkose o le toto, o fautuaga lava ia e faatatau i fafine o loʻo fuafuaina se maitaga.

O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga ma faasolosolo malie le faʻatupulaia o le lua ma le tolu piliona.

A maeʻa le fānauga, e vave lava ona toe foʻi le inisalini i le maualuga lea na maitauina aʻo leʻi maʻitaga.

E leai foi ni tapulaa i le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina o le Vailaʻau Fualaau i le taimi o le susu. O le taitaia o togafitiga insulin i tina tausi maʻi e le lamatia mo le pepe. Ae ui i lea, atonu e manaʻomia e le tina ona fetuutuunai le faʻatulagaina o fua o le ACTrapid NM ma / poʻo le meaʻai.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E iai fualaau oona e aafia ai le manaʻomia mo le inisalini.

aafiaga Hypoglycemic o inisalini faaleleia sui hypoglycemic tuufofoga, monoamine inhibitors oxidase, inhibitors Ace, inhibitors anhydrase carbonic, filifili beta-blockers, bromocriptine, sulfonamides, steroids vailaʻau faʻasaina, tetracyclines, klofiorat, ketoconazole, mebendazole, pyridoxine, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, lithium, fualaau faasaina, aofia ai le ethanol.

O meaʻai faʻamaʻi, GCS, hormones thyroid, thiazide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, danazole, clonidine, calcium channel blockers, diazoxide, morphine, phénytoin, nicotine e faʻavaivaia ai le aafiaga hypoglycemic o le inisalini.

I lalo o le aafiaga o le reserpine ma le salicylates, o le vaivai ma le faateleina o le gaioiga o fualaau faasaina e mafai.

Beta-blockers e mafai ona ufiufi ai faailoga o le hypoglycemia ma faigata ai ona faʻaitiitia le hypoglycemia.

O Octreotide / lanerotide e mafai ona faʻaititia ma faateleina le manaʻomia mo le inisalini.

Ava malosi e mafai ona faʻaleleia ma faʻaʻumiʻumi le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

E mafai ona faʻaopoopoina le NM o le faʻataʻitaʻiga i mea na faʻamaopoopoina lea e iloa ai e talafeagai. O nisi fualaau (mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau oona e aofia ai gaiooli poʻo sulfites) pe a faʻaopopo i se vaifofo o le inisalini e mafai ona faʻaleagaina.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i totonu o se pusaaisa i le vevela mai le 2 ° C i le 8 ° C (e le o latalata i le kisaisa) i totonu o se pusa pepa. Aua e te malolo. E tatau ona puipuia le fualaau faasaina mai le vevela i le vevela ma le susulu o le la. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. O le soifua maloloina o le 30 masina. Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso faʻauma.

Mo se fagu matala: teuina i se vevela e le sili atu i le 25 ° C mo le 6 vaiaso. E le fautuaina e teu i totonu o le pusaaisa. Teu le fagu i se atigipusa pepa mo puipuiga mai le malamalama.

Tuua Lau Faamatalaga