Patreatic steatosis: O le a le mea e fai pe a amata ona pala le gland i le gaʻo

I le gasologa o le olaga, o se tagata e aafia i faʻamaʻi e mafua mai i le tele o mea. Ae ui i lea, o loʻo i ai faʻamaʻi e mafai ona puipuia, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e te tausisi i se soifua maloloina ma mulimuli i se meaʻai lelei. O se tasi o nei faʻamaʻi o le supatosisic steatosis. O le a le mea, o le a le mea e mafua ai le taʻitaʻia o le mea na tupu, faʻamaoniga ma le togafitiga o togafitiga? Ina ia malamalama i nei mataupu, e tatau ona e faamasani i lenei maʻi.

Mafuaʻaga mo le atiina ae

O se mea taua e uiga i le lamatiaga o togafitiga e le mafai ona fuafua le faʻamaʻi i le atinaʻeina. Latou te aʻoaʻo e uiga i togafitiga pe a le mafai ona toe faaleleia se mea.

Ole fesuiaiga masani o suiga i le pancreas e tusa ai ma le ituaiga steatosis o loʻo matauina i le inu tele o le ava malosi ma e le o aʻafiaga o eseesega i le gasegase gasegase o le tino.

Patreatic steatosis faʻapupulaina ona o le aafiaga o mea i fafo ma totonu.

  1. Le i ai o le maʻisuka.
  2. Tino mamafa o tino.
  3. Taliaina o mea taumafa maualuga i gaʻo ma gaʻo.
  4. Faʻasalaga mamafa o le mamafa ona o le teenaina o meaai.
  5. Ava malosi, ulaula.
  6. Meaʻai a Matua

Ma e iai foi le avanoa e maua ai le togafitiga. E le gata i lea, o tulaga talitutusa e matauina i tulaga e le masani ai. E toetoe lava o taimi uma, o le steamosis e aliali mai ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi - faʻasologa o togafitiga i le gasegase, suiga i galuega a le gass vladder, ate, ma faʻamalositino i le tino.

Faʻasaga i tua o togafitiga, o foliga vaaia o gase o le ate e ono mafai, lea e ono lamatia ai le tino o le tagata.

O togafitiga togafitiga na faia muamua i luga o le manava ma le gaogao e mafai foi ona faaosofia ai le tupuga o se maʻi pipisi.
Mai mafuaʻaga e le masani ai o steatosis, e iai:

  • gallstone faamaʻi
  • cheli cholecystitis
  • manava manava.

O tagata matutua ma matutua e sili atu ona latou atiaʻe lenei tulaga faʻaleagaina. O tagata e sili atu i le 45 o loʻo lamatia. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi i nei tausaga ua faʻagesegese i lalo ole metabolic process.

Faʻailoga masani o le faʻaaogaina

E tele taimi e maua ai le gaʻo pe a faʻapitoa pe faʻaputuina le gaʻo, e le o matauina le vaega laititi o le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi. O le steatoosis e masani lava ona maua pe a maʻi le maʻi. E iloa pe afai o loʻo suʻesuʻeina se isi suʻesuʻega.

O le faʻagasologa mo le suiina o suauʻu gaʻo ola maloloina maloloina e faʻapupulaina le gasegase, o le faagasologa e aunoa ma ni faʻaaliga.

Faailoga e tupu pe tusa ma le afa o sel masani o le gland ua suia i suauu gaʻo, siama o loʻo faʻaputuina i tafatafa o paipa, lea e faʻamalo ai le sua oona.
O le steatosis Pancreatic e faʻaalia i le tele o faʻailoga:

  • manava manava
  • fufulu
  • toso
  • taʻavale
  • tiga i totonu o le manava i le itu tauagavale i lalo o iʻuʻai, masani lava pe a uma ona 'ai,
  • vaivaiga
  • e leai se manaʻo e ave meaʻai,
  • faʻamaʻi masani e aʻafia i le faʻaititia o le faʻaogaina o le tino,
  • lanu samasama o mata mata ma le paʻu e aofia ai le le amanaiaina o le maʻi,
  • sasaina, toe manatuaina o se lagona mu itiiti.

Togafitiga Steatoosis

Pancreas e taua mo le tino. O se numera tele o galuega eseese ua tofia i ai, o le mea lea, faatasi ai ma le vavaeeseina i le faamoemoe o le gland, o le a mafua ai se maʻi matuia.

Pe a feagai tagata maʻi ma le tupuga o le steamosis, o le fesili e masani ona fesiligia, e mafai ona toe maua mai le steamosis? E le mafai ona faʻamavaeina le faʻaaogaina o le tino, e mafai lava pe a amata le togafitiga i le taimi, e faʻagata le taofiofi ma tausia le paʻu.

E le talafeagai le faia o se togafitiga mo oe lava, e masani lava ona faaosofia ai taunuuga e le mafaaseseina. O le a le togafiti togafitiga o le supanoosis e manaʻomia, siaki lau fomaʻi. O le a faatonuina e le fomai se suʻesuʻega atoa.

O le Steatoosis ua maua i le faʻaaogaina o le tele o auala lauiloa.

  1. O se suʻega o le toto, i le auʻiliʻiliga, o loʻo faʻaalia ai se faailo o le pala-amylase.
  2. O le mumū, faʻaleagaina ma le faʻapitoa e mafai ona iloa e faʻaaoga ai le IRM.
  3. O echogenic eria e fuafuaina e ala i le ultrasound.
  4. X-ray e faia e siaki ai le tulaga o le papacreatic ducts.
  5. Talosaga laparoscopy, biopsy.

E faʻavae i luga o taunuʻuga o le suʻesuʻega, o le tikeri o le faamai o le a seti, e faatatau i le tele o vaega ua afaina o le okeni, ma o le a faatonuina togafitiga.

Togafitiga mo le steatosis pancreatic e aofia ai se fofo poo se faʻafitauli faʻapitoa i le faafitauli. O le mataupu autu o togafitiga o le faʻaaogaina lea o mea e mafua ai le le atoatoa o le tino i totonu o le paʻu.
I se tulaga patino, o le fomai e atiina ae togafitiga togafitiga e amanaia ai le tele o itu.

  1. Le nofoaga o le faʻaaogaina o gaʻo.
  2. Le maualuga o lo latou faʻatulagaga.
  3. Soifua manuia lautele o le maʻi.
  4. Tausaga.

Afai o le ate ma le pancreas e laʻititi ona faʻaleagaina ma e mafai ona faʻatino masani, o le togafitiga e faʻaalu ai le faʻaaogaina o vailaau, teenaina o le ava, ulaula, laulauʻai.

O togafitiga faʻamaʻi faʻamalositino e faʻatino e faʻaaogaina ai auala nei:

  • enzymes - e faʻatatau i le lagolagoina o le galuega a le okeni, fesoasoani e faʻasalalau le faʻaogaina o meaʻai,
  • visecretory drugs - e talafeagai e puipuia ai le tupu o le kulimi chlorhydrate i totonu o le manava,
  • gaʻo gaʻo - aua le faatagaina gaʻo ia gauaʻi ma gauaʻi i le manava ma le gaʻo,
  • faʻamaʻi
  • vailaau faʻasaina
  • vailaʻau ma le manava manava
  • vitamini faʻalavelave.

Afai o le gland e matua afaina i gaʻo gaʻo e puipuia ai le okeni mai le galue masani, o le togafitiga faʻapitoa e faʻamatalaina.

O le faʻatinoga e faʻatinoina i le 2 auala, e eseese i auala o auala. O le laparoscopic ma togafitiga laparotomy lenei. Pe a faatusatusa i faiga masani a le abdomina, o le faagasologa ma le fesoasoani o se mea e gata ai e sili atu ona faigofie, ma o le toe faaleleia e vave ma e leai se afaina.

Patofaʻi steatosis: faʻamaoniga ma togafitiga

Pancreatic steatosis - o le a lea? O loʻo faʻaalia ai foi le faagasologa o le tuputupu ae o le tino o manu i totonu o lona parenchyma, e suitulaga i sela maso glandular-pancreatocytes. Ioe o le pa'ū tele lea o le parenchyma, poʻo le vevela gaʻo, e taʻua foi o lipomatosis pancreatic.

Taua! O lenei mea o se togafitiga ogaoga, faʻalautele lemu ma faʻagasolo malie atu i le leiloa o galuega faʻapitoa, lona auai i le faʻalaumalieina ma le faʻaaogaina o le toto suka.

O le nofoaga o le steamosis i le vaega o le ulu o le gland - suia i le tino o le tino

O tikeri ma faʻataʻitaʻiga o le maʻi

Faʻalagolago i le fea vaega o le gland tissues na maua ai le vevela gaʻo, e tolu tikeri o le steamosis ua iloga:

1, pe a le silia le liona ma le 30% o le parenchyma gland,

Lona lua - o le lapisi o manu ua afaina o le 30-60%,

3 - sili atu i le 60% o le parenchyma ua suia i le tino o le tino.

O le mea lea ua muta le aoga o le gland, ma o faʻaaliga o le maʻi e faalagolago. I le 1st tikeri o le steatosis, o le faaletonu o le tino o loʻo totogiina pea i le faʻaleleia o le galuega o totoe o le 70% o siama. O le mea lea, e masani ona leai ni uiga.

O le ata o le falemaʻi ua amataina, amata mai le tikeri lona lua. O loʻo i ai le tiga ma le lagona o le mamafa i totonu o le manava pe a uma ona 'ai, inu, vomiting, faʻalaulelaina o meaʻai i le tulaga o vavao masani, afaina. Faatasi ai ma le tikeri lona tolu o le steamosis, o le tulaga masani foi e faalavelaveina: tuinanau o le tino, paʻu o le mamafa, puipuiga o le afaina, isi faamaʻi e auai. O nei mea uma ona o le leai o ni enzymes i le gland, lea e mafua ai le le lava o meaʻai i totonu o le tino, o le gaioiga o totoga uma e faʻaleagaina.

O vavalavale masani o se tasi lea o faailo sili ona le lelei o le steatosis.

E le gata i lea, faatasi ai ma le atrophy o le peta beta o le siʻusiʻu o le gland, lea e maua mai ai le insulin, e tupu ai le maʻisuka.

Taua! E le mafai ona aveese le steamosis, o suiga ia e le mafai ona suia i le gland, e mafai ona e taofia lona atinaʻe.

Faʻailoga

I le taimi muamua, o le steatosis pancreatic e maua mai i le ultrasound, lea e faʻaalia ai se suiga i le maualuga o le faʻalogo o le parenchyma o le gland ma le leo o le liona. Mo se suʻesuʻega sili atu ona lelei o le foci, vavaeeseina mai latou i se isi ituaiga o suiga, tumutumu, MRI (faʻataʻitaʻi faʻasologa magnet) o loʻo faʻatulagaina. Afai e tatau ai, o le laparoscopy o le faʻataʻitaʻiga e faia i se biopsy - ave se vaega o mea ua afaina mo le suʻega.

Suesuega sili ona saʻo mo steatosis - MRI

Tofia se suʻesuʻega suʻesuʻega suʻesuʻega: suʻesuʻega o le toto ma le toto o meaola toto, faʻamaoni o enzyme gland i totonu o le toto ma le urine, faʻamautuina o maualuga o le suka, feeseeseaʻiga mo le i ai o fiva faʻamaʻi e leʻi faʻaaogaina.

Togafitiga metotia

O le steatoosis o se faʻagasolo malie le alualu i luma.pe afai e le togafitia i le taimi muamua, e le taofia le faagasologa o le parenchyma degeneration, o le a mafua ai ona leiloa lana galuega e ala i le matuia ma le ogaoga o taunuuga.

O le togafitiga o le steamosis o le pancreatic i le laasaga muamua o le mulimuli i se meaʻai, o lona uiga o loʻo i lalo:

aloese mai le taumafataga manufasi manu, falaoamata ma mea teuteu, vevela vevela ma meaai kuka, meaai falai, ipu suamalie, ava malosi ma mea inu gaʻo, kofe malosi ma leuti,

aofia ai naʻo ituaiga o meaʻai laiti ma iʻa, o le tele o laulaau fuālaʻau e leʻi faʻasalaina, cereals, fualaau faisua fou ma fuālaʻau, otaota, suamalie e tatau ona suia i fualaau, meainu ma toga o vao,

faateleina le numera o taumafataga e oo i le 5 taimi i le aso, faʻaitiitia lona numera, ina ia aua le soona mamafa le gland.

Taua! O le meaai e tatau ona matauina i taimi uma, mo soʻo se tasi o ona sese, o le a faʻagasolo pea le maʻi.

Mea e aoga e aofia i le lisi mo le steamosis

E tatau foi ona e faateaese masani leaga, tausia se soifua maloloina ma ola malosi, tuufaatasia lelei le malologa lelei ma gaioiga faaletino, ma aloese mai le mamafa o le mamafa.

O le steatoosis, poʻo le vevela gaʻo o le pancreas, e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa, tausisia lelei o meaʻai, faʻamautuina o le olaga, siaki masani e le fomaʻi ma le togafitiga tatau. Lolomiina e econet.ru.

Afai ei ai ni au fesili, fesili i ai.iinei

E te fiafia i le tusiga? Ona lagolagoina lea oi matou lolomi:

Mafuaaga o le steatosis o le ate ma le pancreas

I le falemaʻi, o le pancreatic ma le ate steatosis o loʻo tupu i le taimi e tasi.

  • uiga faʻamaoni
  • le aʻafiaga o fualaau (cytostatics, glucocordicoids),
  • meaʻai gaʻo
  • Toto toto i luga atu o le 130/80 mm Hg,
  • le tele o le faʻaaogaina o ava pia,
  • gasegase gasegase
  • faaaogaina o le nicotine
  • mamafa tele
  • mamafa le mamafa o le mamafa
  • gallstone faamaʻi
  • suia i le maualuga o lipoproteins i totonu o le toto,
  • maʻisuka malosi
  • afaina
  • cheli cholecystitis.

Faʻamatalaga o le steatosis e faʻavae i luga o faʻamaoniga o le maʻi, o taunuuga o suesuega suʻesuʻe ma meafaigaluega. Pe a faia se suʻesuʻega, e faʻapipiʻi le fomaʻi i le aoina o se faʻaoga o le ola ma faʻamaʻi.

O le faʻasolosolo ona tupu tele le faʻamaʻi i le tama e sili atu i le 50 tausaga. Ae ui i lea, o tamaitai ua sili atu i le 60 tausaga o loo lamatia foi. O tagata e taumafa i le maualuga o kalori, o meaʻai gaʻo e mafai ona aʻafia i togafitiga.

Faailoga o le Steatoosis

O le steamosis o le ate ma le pancreas e muamua oʻo mai i le asymptomatic. O le ata o le falemaʻi o loʻo faʻaalia i le fomalamory form of the disease. I le taimi muamua o le faamai, e lagona e se tagata se malaise masani, nausea, lea e fesootai ma foliga o le taumafataga.

I le lumanaʻi, o faʻamatalaga nei e aliali mai:

  • tiga i le suʻesuʻeina o le ate,
  • malaise, vaivaiga,
  • leai se manaʻo
  • fusi masani o fusi o le vevela, faatasi ai ma le vevela i le hypochondrium,
  • vevela, vomia o mea oona,
  • samasama o le epidermis, sclera.

O faʻailoga uma e aliali mai ma le le iloa ma e le fesoʻotaʻi ma meaʻai. I lenei tulaga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Meaʻai mo le steatosis o le ate ma le pancreas

O meaai mo le ate steatosis o le faavae lea mo togafitiga o le maʻi. O meaai e tatau ona maualalo-kalori, o loʻo i ai se meaʻai i aso taʻitasi, ma faʻamapulaʻa i gaʻo ma gaʻo. O le tagata maʻi e 'ai faʻalua - 7-8 taimi i le aso i ni vaega laiti. E fautuaina e 'ai fualaau faisua fou ma fualaau' aina, o aano o manufasi e vevela pe kuka.

E faasa ona 'ai meaʻai, suamalie, falai, meaʻai susu. E tatau ona mumusu e inu le ava ma le kafe. O meainu i le taimi o le taumafataga, e mafai ona e inu i le lanu meamata poo le lanu uliuli. E manaʻomia se minute e tasi e momotu ai.

O aso uma lava, o meaai a le tagata maʻi e tatau ona i ai meaʻai e faaosofia ai le vave faʻavaveina ma le aveeseina o lipids. O nei mea e aofia ai meaʻai gaʻo, gaʻo ma le vaisusu.

O aso uma lava e tatau ai ona e 'ai sou sou māla ma' aina o fualaau aina. Ua kuka mai Porridge mai le avo po o le araisa, sili ona lelei ile vai. Mai fualaau faisua ma se meaai, kukama, pateta, tamato, zucchini ua faatagaina.

O le tagata gasegase e tatau ona tausisia i taimi uma le taumafa ua faatonuina, lea na faia mo ia e le fomai. Faʻasalaga, o se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli. O le meaai lea e fesoasoani e faatumauina le tino i se tulaga sili ona lelei.

Puipui le steatosis o le ate ma le pancreas e faigofie atu nai lo le togafitia o faafitauli. E taua le tausia o se olaga ola maloloina ma tausia se taumafataga talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga