Faʻateleina le fiainu ma le suka toto

Xerostomia mo le siama o le maʻisuka e mafua ona o le maualuga maualuga o le kulukose i le toto, lea e le totogiina.

O le mea o le totonu o le toto o lenei elemene e le tumau tumau, ma pe a mavae sina taimi, e faʻaaogaina i le urine. O kulupu o kulukose taitasi e tosoina ai se numera faapitoa o molelaʻau vai, lea e oʻo atu ai i le faʻamalaina.

O se tulaga faapena o le tino e manaʻomia ai togafitiga vave. Togafitiga e aʻafia ai le faʻaaogaina o fualaau e maualalo ai le suka. E taua le siakiina faifai pea o le kulūkose e faʻaaoga ai se glucometer.

O le a le uiga o le gutu malogo?

  • Pancreatic maʻi.
  • Faamai pipisi.
  • Faʻailoga o le ooto tautala.
  • O nisi meaai ma ava malosi.
  • Antiallergenic drugs, antidepressants ma vai malulu.
  • O nisi togafitiga faʻapitoa ma le chemotherapy.

O isi mafuaaga o le xerostomia e fesootaʻi ma le faʻamalasea pe a uma le faʻamalositino ma le ulaula. O le maʻitaga o le mafuaʻaga foi lea o le gutu malulu, lea e fesootaʻi ma suiga i tulaga o le hormonal. Afai ei ai se faailoga i totonu o le 1-3 semesa, e fautuaina e foai atu le toto mo le suka, talu ai o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

O lenei faailoga i le taimi o le maitaga e le tatau ona popole i se fafine e masani ona maualuga le suka i totonu o le toto, talu ai e mafai ona faʻamaʻapeina e ala i le amata ona faʻaaoga se mea itiiti nai lo le taimi muamua.

Pasila nut: faʻamanuiaga ma mea leaga. E mafai ona aofia i le taumafa o le maʻisuka?

Tali a Faʻatonu

E faʻafia ona e urinate? Tulai i luga i le po i totonu o le faletaele? O le a le mamafa o le urine?

Olga

E le sili atu nai lo le mea e masani ai mo le faʻaaogaina o le vai. O lona uiga, afai ou te inuina se lita o vai, o le a ou manao e faʻaaoga le faletaele mo le 30-60 minute.
E seasea ona ou tulaʻi i le po, aua ou te moe lelei. Ae o le taeao ou te lagona ai ua tumu laʻu pele, e tusa lava pe itiiti se mea tiga ae ou te lei alu i le faletaele.
O le a ou le fai atu e ala i le tele, ou te le i faia ni suʻega. Ae o le lanu - masani lava o se lanu samasama lanu samasama, pe a mavae le vaitau umi ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le vai - susulu, saʻo i lalo i le samasama-lanu moli.

E tatau ona e taofiofia le maʻisuka insipidus, polydipsia psychogenic, ma faafitauli o fatugaʻo (fatu o le maʻisuka insipidus).
O le faia o lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻateto i le tino ma faia se suʻega faafomaʻi e maua ai se suʻega faafomaʻi: faʻamalosi faʻamalosi o le 'ava malosi ma le fesuisuiai o le vai, fuafua le mamafa o le urine, suʻesuʻe suʻega, faia se suʻega ma le taumafa vevela, ulu MRI.
E manaʻomia le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ina ia faʻafetaui le fuafuaga o suʻesuʻega i le taimi ma ia le faia ni suʻega le talafeagai.
Faʻavae i luga o le taunuʻuga o le suʻega, o le a faia se suʻesuʻega ma togafitiga.

Ioe, ua e saunia se aofaiga tele o faʻamaumauga ma auiliiliga.
Mai mea o loʻo taoto i luga ma vave tagofia lou mata, o le tele lea o lauti o loʻo e faʻaaogaina.
Tea, pei o soʻo se isi mea inu caffeinated, o loʻo i ai se aʻafiaga, e mafua ai le paleni ole vai. O lona uiga afai e te inu i le 1000 ml o le ti, 1100 ml o le vai o le a faʻateleina i le urine.
O le mea lea, o le tele o le faaaogaina o lauti e le faanatinatiina ai le fiainu, ae faʻalauteleina. O le manava e tatau ona tineia i vai mama.
E tatau ona e inu 1.5-2 lita o le vai mamā i aso taitasi. O isi meainu e filifili.
E tusa ai ma le fia inu pe'ā uma ona 'ai meaai mama - o se mea masani ma masani. O le mea lea, o le tino e aumaia uma vai i se setete o homeostasis - o se masaniga masani o mea uma talafeagai. O le isi fesili o le a le tele ma le tele o meaai mama e te 'ai? O le a manaʻomia e le tino le vai seia oʻo ina faʻaitiitia le toto seia oʻo ina faʻatūina se masima masima e 0.9%.
E le gata i lea, o le faateleina o le fia inu ma le vevela e mafai ona avea ma faʻaaliga o le maʻi o le maʻisuka, lea e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi o le faiʻai (o le i ai o pituitary ma tumutumu o le hypothalamic, o se taunuuga o le gaioiorerebral trauma, etc.) ma faʻamaʻi fatuga (uluaʻi ulutala). E i ai foi le maʻi suka o le maʻisuka.
Mo le faʻamautinoaina o le maʻisuka, e te manaʻomia se faʻatalatalanoaga a le endocrinologist.

Iloiloga e ala i suʻesuʻega ma le ata o le falemaʻi - o le faateleina o le galala ma le maualuga o le taumafa o le vai o faʻamaoniga sili ia o le maʻisuka insipidus, poʻo le faʻamaʻi fatu.
E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist (faʻasaʻo le maʻisuka insipidus) ma se urologist ma suʻega uma, e tatau foi ona e pasia se suʻega masani o le urine ma se faʻataʻitaʻiga ma le faʻatinoga o le maualuga o le suka. Faia se togafiti o le fatuga e le aofia ai togafitiga mai fatugaʻo.
O le mea aupito sili lava, afai o loʻo suʻesuʻeina oe i le falemaʻi o le urological department ma le aofia ai nei faʻamaʻi, faʻapena foi i le falemaʻi pasia le aofaiga o urine i aso taitasi, i le mea o le ae vaʻaia ai au togafiti o fatugaʻo pe o se maʻi o le endocrine.
Aua nei e toso atu i le fomai, aua e te mafaufau i ai.
Ia soifua maloloina!

O faatalanoaga e faataamilo i le uati

E taua mo i matou le iloa o ou manatu. Tuʻu faʻamatalaga e uiga i la matou tautua.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le xerostomia?

  1. O togafitiga aupito sili ona lelei mo le maʻisuka o le faʻaaogaina o sauniuniga o inisalini. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona faʻasalalau le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma, e tusa ai ma lea mea, ia faʻaitiitia ai faʻailoga o le maʻi.
  2. O se auala aoga o le tetee atu i le xerostomia o le inu. E taua le manatua o le maʻisuka, o le aofaiga o le suavai e le tatau ona sili atu i le 6-9 tioata. Afai e inu se tagata i lalo ifo o le 2 ipu tioata o le vai i le aso, ona iai lea o se lamatiaga o le alualu i luma o maʻi. Pe a faʻamalūina, o le ate e amata ona maua ai le tele o suka. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le tino o le tino o le tino o le hormonone vasopressin, lea e puleaina le maualuga o lenei elemene i totonu o le toto.

  • O vai inu (faleteuoloa ma fale niniʻi) o le vaifofo fautuaina mo le puleaina o le gutu maso i le maʻisuka. O loʻo i ai se aofaiga o mea e aoga mo le tino. I le maʻisuka, e tatau ona e inuina vai inu, faʻasaʻoina gaʻo.
  • Juices (ua toe totoina) - ua fautuaina e inu na o vaiinu laiti-kalori, lea e aofia ai sina vaega tele o le suka. O le mea pito sili ona aoga o suamati ma suamati o lemoni. O le kulimi suamalie e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka toto. E tatau ona fufulu le pati pati pei o se vailaʻau vailaʻau, ma le rimoni suamalie i taimi o le faʻavavevaveina o le maʻi.
  • Tea (chamomile, lanu meamata, laulaau lanu lanu) - meainu e tatau mo maʻisuka uma.
  • Meainu gaosi (yogurt, susu ua tunu, susu, kefir, yogurt) - o susu susu ma le gaʻo oona e le silia ma le 1.5% e faatagaina ma na o le maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi.

Isi mafuaaga o le gutu malolo:

  • ava malosi, vailaau faasaina,
  • tausaga o tausaga
  • afaina o le manava - snaling, faʻaogaina o le tino e mafua ai le manava e tupu mai i le gutu ma le oral cavity ua le mautonu,
  • ulaula - o le ulaula a le ulaula afi e susunuina i le vevela vevela, o se taunuuga, e le mafai ona gaosia i le aofaiga tonu,
  • o le faʻaaogaina o fualaau oona i totonu o le lisi o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai le fiainu, ua faʻaalia,
  • susu o nisi vaega o le faiʻai - ua afaina ai neura, o le faailoga lea o le tatalaina o le fulufulu, ma o lona uiga e le oi ai i le gutu.

I se tagata soifua maloloina, pe a uma ona inu vai, ona mate loa lea o le fia inu. Ma i se tagata e mafatia i le hyperglycemia, o le gutu malolo e tumau pea. O se tasi lea o faailoga o le maʻisuka.

Aisea e maua ai e le maʻisuka le fiainu pea

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le endocrin system. E mafai ona iloa le faʻamaʻi e ala i faʻamaʻi uiga. O se tasi o faʻamaoniga autu - e masani ona manaʻo se tagata e inu, e lagona e ia le susu i totonu o le vavagana. O mafuaʻaga o lagona le lelei o le faʻavaveina pea, lea e tupu pe a faateleina le suka o le toto. E le o le mea naʻo le maʻisuka mo le maʻisuka, o le tagata maʻi foi e faitio i le masani ona fai, o lona uiga o le tino e leiloa le tele o le vai i totonu o le uila. O le mea lea, o se manaʻoga faifai pea e inu o le tali a le tino i le gau, lea e tatau ona totogi. O le maʻisuka e mafai ona inu mai le 5 i le 10 lita o le vai i le aso.

Faatasi ai ma le tuputupu ae o le suka i totonu o le toto, e le mafai e sulu o le tino ona aveesea, ma o loo ia sailia se auala lava ia. Glucose e ulufale atu i le polokalama urinary ma ua faʻateleina faʻatasi ma urine. E na o le vai lava e aveese ai, o le mea lea e faʻapupula ai le tele o aso o le urine. Ole faʻateleina masani o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le faʻalalauina ma le fia inu tele.

Auala e faatea ai le fiainu

O le gutu gutu o le maʻisuka e mafai ona "faatoilaloina" e ala i le faʻamautuina o le maualuga o le suka suka. Glucose-faʻaitiitia o fualaau faasaina ma togafitiga o le inisalini o le a fesoasoani.

O le togafitiga o togafitiga ua faʻamatalaina e le endocrinologist, ma e faalagolago i le tulaga o le maʻi, ituaiga tane, mamafa, maualuga o sauniuniga faaletino o le maʻi.

O isi vailaʻau faʻapitoa foi e fesoasoani.
E tāua le tausisia lelei o meaai paleni, e pei o se taumafataga e maualalo i lalo o meaʻai poʻo le faʻaogaina o le numera o le laulau taumafa 9. Faatasi ai ma se laasaga faigofie o le faamai, togafitiga o taumafa ma sina gaioiga faaletino fesoasoani e aumaia ai le maualuga o le kulukose i le masani.

O le masani o le 3.3-5.5 mmol / l i luga o se manava gaogao. 1-2 itula ina ua uma ona 'ai, e le tatau ona silia le 7.0 mmol / L. O le faʻaʻailoga o le maʻisuka e sili atu nai lo le 7.0 mmol / lita i le taimi o le anapogi toto sampling ma sili atu i le 11.0 mmol / l 1-2 itula pe a uma se taumafataga. Suauu toto 20 e mafai ona mafua ai le glycemic coma ma e oʻo lava i le oti.

Tagata e maua i le maʻisuka toetoe lava o taimi uma e iloa ai le faʻaitiitia o le suka suka. I le fale, e faia lenei mea i le faʻaaogaina:

  • ituaiga uma o kapisi,
  • soʻo se fualaau faisua
  • musika
  • fuamoa, yoghurts ma sisi,
  • sea ​​sea
  • asparagus ma piula lanumeamata
  • greens
  • fualaau faisua (tamato, garlic, aniani, radishes, zucchini, pepa logo, peʻa lanumeamata, rhubarb)
  • fualaau aina (avocado, lemoni, vine, fugalaau, papaya, nectarine, pears, niu, cranberries, currants curve, quinces),
  • olive
  • nati (pistachios, Pasila nati, pine pine, almonds, peanutasi, hani, cashews),
  • kofe e aunoa ma le suka, ti, vai.

O nisi taimi e mafai ai ona e 'ai: strawberries, pineapple, apricots, tangerines, figu, rimoni, fualaʻau, figota, pomegranate, fualaʻau, meloni, faʻanoanoa, persimmon, cherries, kiwi, mango, plums, peaches, oranges, gooseberries, pata pasama kulimi, cereals (semolina, oatmeal, araisa, millet), compote, koko.

  • falaoa papae falaoa, pita falaoa,
  • cereals (araisa, suka, karite, karite),
  • tupe meataalo, meaʻai vave, meaʻai,
  • cane po o le sugar sugar,
  • malo
  • fualaau (cherries, faʻi, soʻo se fualaau aina ma fualaʻau),
  • siamu, pusa, kuki, lole, meli,
  • meainu (kofe i susu susu, mulimalie vine, vine, vine suamalie, nectars, suamalie fou).

Nai lo le suka, e faʻaaogaina suka. Afai o le tagata gasegase e fiafia i laʻau suamalie, e faʻatagaina e 'ai se keke kokolaki keke, kuki oatema, se sipuni o le meli.

E mafai ona e faʻaititia le toto suka i le fale e faʻaaoga togafitiga masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua lava lea e ave ai le ¼ teaspoon o le sukanamon eleele, faʻamamaina i le vai.

E iloa e aoga tele mo le maʻisuka e 'ai ai le falala. Ae e mafai ona e maua lalo le suka e faaaoga ai le paluga buckwheat. O meaʻai e falai i luga o le vevela vevela e aunoa ma le suauʻu, eleele e avea ma paʻu. Tuʻu i totonu o se ipu tioata. Afai e talafeagai, 2 tbsp. Buckwheat paʻu o loʻo faʻafefiloi ma lefir ma faʻasolo 12 itula. E tatau ona inu le cocktail buckwheat-kefir aʻo le i 'ai, mo le itula ma le afa.

O le faʻaaogaina o le paʻu ua saunia mai le suʻega o atisiliko a Ierusalema fesoasoani. Lava le sipuni i le aso.

Faaitiitia le suka ma le teuteu o laulaau ma laumei. E tatau ona inu le 1/3 ipu o le suka i le aso.

Faiga o togafitiga i aiga e tatau ona gauai atu i le sua pateta. Afai e te inuina le 100 ml o le sua i le afa itula ao leʻi faia se taumafataga, e mafai ona e faʻasalalau le maualuga ole suka i le plasma. O fua mai isi fualaau faisua e aoga foi: beets, pumpkins, zucchini, kāloti, tamato.

E fesoasoani i le maualuga o le suka, e pei o le sipuni. Faʻamamaina lelei se sipisi laʻitiiti e sasaa i le vai mafanafana (1 ipu) ma faʻamalosi mo le 3 itula. Tinoso ua inu i le tele o atopaʻu i le gasologa o le aso. Laʻau ma fasi pasese o laʻau e manatu lelei.

Ae oi latou e le mafai ona mafaufau i le olaga e aunoa ma le lauti, e mafai ona tuʻufaʻatasia pisinisi ma le fiafia, faʻaaoga le lauti mai:

  • yarrow leaves
  • bean pods,
  • lanu
  • fualaau faila
  • Rose luga.

Tuua Lau Faamatalaga