Jamieson Omega-3 complexe (Salmon Wild - Oil Fish)

Le maualuga le cholesterol low oil? E i ai le manatu o le faʻaaogaina i aso taitasi e 10 kalama o lenei mea e tusa ma le 5 taimi e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atinaʻe faʻamaʻi faʻamaʻi o le cardiovascular system. Ma o le faafetai i le faʻamautuina o le cholesterol maualalo. O lenei mafuaʻaga ona o lona sili atu, o le toto ma ua faʻapipiʻiina i totonu o vaʻa, ma o le leo o le faʻavae o le tino o le tino ua faʻaleagaina. E faapefea la ona aafia le tino i le suauʻu iʻa? E mafai moni lava ona faʻasaʻo le LDL cholesterol faʻatasi?

Se otootoga puupuu o le tuufaatasiga o le suauʻu

O le mea lea, o le suauʻu iʻa e aofia ai:

  • Vitamin A
  • Vitamin D
  • Omega-3 -ona gaʻo-polyunsaturated,
  • calcium
  • iodine
  • uʻamea
  • magnesium.

O le fea o nei mea e iai sona aoga aoga i luga o le gaioiga o le tino cardiovascular? Muamua, vitamini A (retinol). E tatau foi mo le faʻaaogaina masani o micronutrients, aemaise lava o le calcium. Vitamin D e taua mo le tuputupu ae o le ponaivi. O le leai o se mea e mafai ona faʻaosofia ai faʻamaʻi tuga e pei o salu (o le mea lea e mafua ai ona maua se fualaʻau i le ituaiga o matātā mo tamaiti ei lalo ifo o le 1 le matua).

Ae o le vaega sili ona taua o le suauʻu o iʻa o le omega-3 polyethsaturated fatty acids. O lenei mea e mafai ona faʻafoeina ai le maualuga o le cholesterol. E le gata i lea, o le maualuga o le HDL (aoga o le cholesterol) i lenei tulaga e maualuga, ma LDL - faʻaititia. Faatasi ai ma lenei mea, ua i ai le faateleina o le maualuga o le C-reactive protein (ua taʻua o le CRP) i le toto, lea e faatonutonu ai le gaosia o le cholesterol i le ate.

O le American Association of Cardiology ua faʻamaonia ai aʻafiaga o le suauʻu i luga o cholesterol. E tusa ai ma se ripoti ua lomia, o le faaaogaina o le 1000 milligrams o le DHA ma le EPA (o mea e maua mai omega-3 polyunsaturated fatty acids) e maua ai le tusa ma le 82% puipuiga mai le atinae o soo se faamaʻi o le cardiovascular system. E tatau ona manatuaina o loʻo tatou talanoa e uiga i le puipuia, o lona uiga, pe afai o le faʻafoega o loʻo faia ao le i amataina faʻamaʻi faʻamaʻi.

E faʻapefea ona ave le suāuʻu iʻa?

O le a le tele o le suāuʻu manogi e tatau ona ou faʻaogaina ina ia vave faʻavasega ai laʻu cholesterol? O le togafiti togafiti e mai le 2 i le 4 kalama i le aso. E le tatau ona toe tupu, talu ai o le tele o le faʻaitiitia o le LDL e mafai foi ona afaina, ona o le masani masani o le toe faʻafouina o sela fou ua faʻalavelaveina (vaeluaina le cholesterol o se vaega o siama, lea na maua talu ai nei saienitisi).

Ma afai e fesoasoani le suauu iʻa e maualalo ai le cholesterol, pe fesoasoani ia togafitiga o faʻamaʻi masani o faʻamalositino? Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le faʻaititia o le toto e mafua mai i le faʻaitiitia o le vascular tone, ona ioe. Ae afai o se faaletonu e tupu i luga o le tua o se maʻi e le o le tino (o lona uiga, pe a fai o le faiʻai, mo nisi mafuaaga, le pulea lelei le fatu), ona ono le mafai lea. O laʻasaga taʻitasi e iloiloina taʻitoʻatasi, i le mafaufau i le physiology o se maʻi.

E fia le cholesterol i totonu o le suāuʻu iʻa? LDL e le oi ai, ae HDL e 85%. E tatau ona manatuaina o lea gaʻo e le faʻaaoga i fualaʻau, ae i meaola. Ae i le taimi lava e tasi, maualuga le cholesterol e le afaina ai le tagata gasegase i soo se auala, talu ai e faigofie lava ona paʻu i totonu o faʻamaʻi le faʻamamaina ma mulimuli ane gauaʻiina e le tino.

Ma i le avea ai o se faʻataʻitaʻiga mo le maualuga o le cholesterol e aunoa ma le tuʻuina atu o faʻamaoniga o le maʻi maʻi cardiovascular, ua fautuaina e ave 1-1.5 kalama o suāuʻu i aso uma. O lenei mea o le a tuʻuina atu ai i le tino le aofaiga talafeagai o le C-reactive protein and omega-3. O le mea lea, i totonu o le masina e tasi o le a mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol e tusa ma le 0.2 mmol / lita.

E faʻapefea ona ave le gaʻo? O le auala e sili ona talafeagai o loʻo i ai i foliga o capsules ua gaogao. O nei mea e faʻatau atu i falemaʻi ma e taugofie. O le tele o le tasi capsule e tusa ma le 0.5 kalama. E tusa ai ma lea, 2-3 faʻasalaga o le a lava. E sili le lelei le suʻeina o le suāuʻu ao leʻi 'ai, pe a faʻapitoa ona faʻapalapalaina meaola e ala i le faʻalauteleina o le faʻafefe i le sua oona.

O aʻafiaga o le fagotaina o iʻa

E ui lava i le mea moni o le suauu iʻa e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol maualalo, o lona soona taumafa e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. Mo le tele o vaega, o lenei mafuaʻaga ona o se fua maualuga maualuga o vitamini A. E matua lava, ae e matautia mo le tino! Aemaise lava pe a oo i teine ​​maitaga. Afai latou te maua le vevela maualuga o le vaitamini A, ona avea lea ma mea e tupu ai le faʻaleagaina o le faʻamalositino i le faʻamalositino o le tamaititi e leʻi fanau mai (masani ona afaina ai le fatu).

Ma o le suauʻu iʻa e faʻateleina ai le faʻaogaina o nisi vaega o hormones, e mafai foi ona afaina ai le ala o le maʻitaga. Ua matauina foi e saienitisi le mea moni e faapea o le vailaʻau A e sili atu e mafua ai le alualu i luma o faamaʻi o se poloaiga mai le neuralic. O lona uiga, mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se maʻi na muamua ona paʻu, ona mafai lea e ia ona suʻe le suāuʻu iʻa, ae le o le matauina o le togafitiga fautuaina. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, faʻapea foi ma suʻe suʻega e fuafua ai le maualuga o le cholesterol i le toto (LDL ma HDL) ma le retinol. Afai i le lumanaʻi o le ai ai le faʻalauiloaina o le maualuga o le vitamini A, o lona uiga e tatau ona e lafoaia le faʻaaoga atili o le suāuʻu.

I le aotelega, o le suāuʻu iʻa e faʻamaonia ai le maualuga o le cholesterol leaga i le tino. Ae e le tatau ona e faʻaaogaina e aunoa ma le tuusaʻoga a lau fomaʻi. Ma e sili ona lelei le suʻeina ole suʻega toto ina ia mafai ai ona suʻe le suiga i le masani. E sili atu le aoga o le suauʻu iʻa e avea o se faʻasolosolo, ae le o togafitiga o faʻamaʻi faʻasalaga masani o le cardiovascular system.

O le suauu gaʻo, lea e maualalo ai le cholesterol, e faʻaopoopoina

Na amata uma i le mea moni e faapea, i le tautotogo o le 17 o loʻu lauulu na amata ona paʻu i fafo, sa ou fefe e toe paʻi ma toe fufulu.

I le amataga o le aso 17 o Iulai, na ou alu ai i le tagata fai togafiti, e faaopoopo atu i tofiga uma, na ia fautua mai ia te aʻu i le suauu, ma ia faafetai atu ia te ia e mafai ona ausia le faateleina o le mafiafia o le lauulu. Na ia tosina atu foi manatu i tulaga faatauaina o le EPA ma le DHA, i le aso e tatau ona ou faaaogaina i le aofaiga o le 500 mg, fautuaina le atunuu na mafua mai ai le suauu i Norila.

Ina ua maea feutagaiga, sa ou alu i le tafaoga ma leai se mea ma ou te leʻi inupia, ma o loʻu lauulu ua paʻu pea lava pea, na ou fefe lava ina ia ou tumau i le lauulu. Na vave ona amata ona faia ni tofiga, e aofia ai le suauʻu iʻa.

I le taimi muamua sa ou faatauina mai VPlab Fush Oil oil oil, e 60 pauna, sa lava mo le 20 aso (3 papa i aso taitasi).

I le fale talavai sa ofoina mai ia te au e faataitai ai le gaʻo iʻa o Jamieson (Jamison). O se fagu e 90 fualaau e tau 26 Pelarisi Belarusian, e tusa ma le 13.5 tala. Na ou aveina foi 3 maa i aso taitasi.

O le mea lenei mai le gaosi oloa:

FAAMATALAGA FAAOFIA

I totonu o se afifi o le 90 po o le 180 gelatin vaivai capsules.

Soo se tasi e aofia ai:

Oloa o iʻa ... .... 1000 mg

Omega-3 Acids Fat (mai i le 1,000 mg o le salini Alakania, sardine ma le faga o le fagala). 300 mg

Eicosapentaenoic acid (EPA) .. ... ... 180 mg

Docosahexaenoic acid (DHA) ... ... 120 mg

(i le natura masani o le ola maloloina o triglycerides)

Tagata faʻatau: gelatin, glycerin.

O loʻu lauulu e le toe pauu ese atu i fafo, ou te manatu o le suauu iʻa sa avea foi ma fesoasoani i lenei mataupu faigata.

Ae e le o le mea pito sili lea ona taua ona o le mea ou te fautuaina atu i lenei suāuʻu iʻa. O le mea moni o le sili atu ma le 10 tausaga na i ai le cholesterol maualuga i luga masani.

Sa ou totogiina i lea taimi ma lea taimi, tasi taimi i afa uma o le tausaga mo le mautinoa.

O aʻu nei faamaumauga mo le 2016, e pei ona mafai ona e vaʻaia le sili atu ma saʻo tonu ona o le leaga o le cholesterol,

Ae o le aso 17 o Iulai o se mea e sili atu

Ma na ou mauaina ananafi o se taunuuga ofoofogia mo aʻu. Ou te fiafia e pei o se elefane o loʻu maualuga o se mea itiiti lava.

Ma o le auala lea e viia ai e le kamupanī lana oloa:

JamiesonAva gaʻo (e aofia ai lemoni) Omega-3 faʻalavelave e maua mai i mea masani masani ma vailaʻau faʻataʻitaʻi, lea e faʻamaonia ai lona aoga ma le mama aʻiaʻi o le falemaʻi.

Faʻapitoa:

1) O Omega-3 FAs EPA ma le DHA o loʻo i ai i le fua masani masani o triglycerides, lea e faʻamaonia ai le maualuga o le bioavailability. O isi oloa tutusa i luga o le maketi e aofia ai le EPA i le ituaiga o estyl ester, lea e le mausali ma e le mafai ona gafatia nai lo le foliga o triglycerides.

2) EPA ma le DHA, e maua mai i le saumoni, sardines ma anchovies, e matua faʻamamaina e ala i le faʻaaogaina o se faʻagasologa o le faʻasaina o le molécula e aveese ai uiga uma o le mercury ma isi microcontaminants.

3) O lenei vailaau faʻamalositino ua faʻasalalau ma e 18% (180 mg) EPA ma le 12% (120 mg) DHA i totonu o pusa taitasi.

4) Faia e tusa ai ma le "360 Pure" le pulea o le lelei - e le itiiti ifo ma le 360 ​​le aofaʻi o suʻega lelei e faia ina ia mautinoa ai le lelei ma le saogalemu o meafaitino, gafatia ma le mama aʻiaʻi o falemaʻi.

Ou te inu atili i lenei suauʻu iʻa, faʻatauina se fagu lua.

O le faletupe ei ai se membrane e puipuia mai le tatala faʻasalaina.

Capsules e telē tele, manino, samasama.

A maeʻa ia i latou e leai se mea e le fiafia i le taimi mulimuli.

O nisi nei o fesoʻotaʻiga i aʻu iloiloga o vailaʻau na fesoasoani ia te aʻu i le tau mo le lauulu:

Na ou toe faatauina ni fagu isi se lua mo tina ma tama, o le a matou vaai pe o le a fiafia lo latou suauu i o latou tino.

Faʻamatalaga mai le aso 7 o Novema, .17 - Ou te tusitusi pe a uma ona faʻaogaina lenei suauʻu iʻa i loʻu tina mo le lua vaiaso, 3 capsules i le aso: ua faʻaleleia loʻu tulaga lautele, ua sili atu le malosi i le taeao ma le afiafi.

Malamalama i le mea e sili atu ona mamafa le toto toto, auala

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le toto malosi o se tulaga lea e avea ai le toto ma foliga mataga. O le faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le maualuga e mafua ona o se vavaeese mai le masani i le taimi o le tuiina o le toto. O le toto malosi e afaina ai le taamilosaga o okesene, meaʻai ma hormones i le tino atoa. O lenei mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le mea mulimuli poʻo le hypoxia. A masani ona faʻaaogaina le faʻamalositino, e amataina le faiga o le coagulation i taimi o vavaega i totonu ole vaʻa toto. O le thrombin (o le toto o le enzyme) e tatalaina i le toto. O lenei mea e mafua ai se gaioiga o meaola oona lea e tau atu i le faʻavaeina o sooupu o le coagulation. Pau lava le galuega a nei sui o le faia lea o se kesi. A maeʻa le galuega, e tatau ona taofi le laasaga. Ae mo tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi, e le muta le gaioiga, ma o sui e ufiufi capillaries ma se apa fibrin.

O lenei mea e mafua ai le mafiafia o le toto ma maua ai se siosiomaga lelei mo le manuia o maʻi.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O nisi taʻaloga faʻavae e mafai ona i ai se genetic predisposition i le mafiafia o le toto. O faaletonu i genes coagulation e aʻafia ai le malosi o le tino e faʻalavelave ai i le faʻavaeina o le toto. O nei faaletonu e mafai ona aʻafia ai lona gafatia e faʻaaogaina ai ni mea e maua mai i le faʻamalosi.

O le toto mama e mafai ona mafua mai i le i ai o faʻamaʻi faʻaleagaina e pei o siʻi, viruses, siama ma parasite. O nei fomaʻi e mafai ona faʻagaoioia le gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino, o se auala e puipuia ai le tino puipuia. O le monomer fibrin soluble (o le mea e gaosia ai le coagulation) e teuina ai capillaries i le fibrin, e le mafai ai ona faʻafeiloaʻi le okesene ma meaʻai i totonu o masini. O le leai o nei mea e fausia ai se siosiomaga lelei mo togafitiga.

O metotia mamafa poʻo aʻafiaga i le siosiomaga e mafai foi ona faʻaalia ai tulaga le masani ai o le gaosiga o le monomer fibrin production.

O nisi faʻamatalaga mo le mafiafia o le toto:

  • Tupulaga
  • Meaʻai le lelei, maʻisuka, cholesterol maualuga,
  • Le lava gaioiga faaletino,
  • Toto
  • Hematocrit
  • Faʻafitauli o le erythrocyte,
  • Faʻamalalaina (e pei o le tumau i se vevela vevela)
  • Aiga
  • Faʻasaga i tua o le tagofia o fualaau faasaina (taʻitaʻia le faateleina o faʻamaoniga o le faʻamalaina),
  • Fatese acid deficiency
  • Toxins o le siosiomaga,
  • Cigarette ulaula
  • Lavela, vevela,
  • Manatua
  • Microbes: siama, siama, spirochetes, vailaʻau o le intestinal,
  • Leukemia
  • O le polycythemia moni (gaʻo o le ponaivi e maua ai le tele o toto mumu)
  • Thrombocytosis
  • Mielodysplastic maʻi,
  • Paʻu faʻasolosolo faʻasalaga (ona o le tele o numera o faʻamaloiloina o immunoglobulins, cryoglobulins, paraproteins poʻo fomaʻi, poʻo le mafuaʻaga o le faateleina tele o sosoʻo toto).

O le faateleina o le viscosity ma le faaitiitia o le tafe toto e mafai ona taitaiina atu ai i le tele o faaaliga i falemaʻi, e aofia ai:

  • Ogatotonu o le manava o le tino: faʻafefefe, tiga o le tino, tutuli, le mautonu,
  • Faʻaaliga: Papilloedema, faʻavasegaina, vasodilation o le retina, leiloloa,
  • Faiga palapala cardiovascular: toto maualuga,
  • Hematologic: anemia, gasegase e le masani ai (faʻamaʻi, afaina o le mucous membranes, faʻamaʻaloga o le toto, manorrhagia), thrombosis, lehuacyte disorders (sepsis),
  • Tali mai fatugaʻo: toe faʻalavelave toe faʻaleagaina, faʻasolosolo o le renal tubular acidosis.

O nisi tagata gasegase e faʻamatalaina faʻamaoniga e pei o:

  • Manua o le 'ai - faʻaleagaina o le manava tuʻa,
  • O le maitaga o le maʻitaga, le faʻaipoipo,
  • Faʻailoga vaivai vaivai
  • Lanu paʻu mumu,
  • O le lavelave o le togafitia o soʻo se siama, viral or fungal infection,
  • Faateleina le atuatuvale i le loto, lea e mafai ona taitai atu i se paʻu.

Faʻailoga

E manaʻomia se suʻega toto e fuafua ai le numera o sela mumu, o le suʻega o le hematoconi.

Lagona le saoloto e fai au fesili i se tagata suʻesuʻe tumau i luga o le 'upega tafaʻilagi i faʻamatalaga. O le a mautinoa lava le tali. Fesili atu >>

  • Faʻatautaia suʻesuʻega o le toto toto e siakiina ai le toto o le okesene,
  • Suauu toto (glucose),
  • Fuataga mo le creatinine, faapea foi le fua faatatau o le nitrogen i le creatine,
  • Urinalysis (fuaina o le kulukose, toto ma le protein i le urine),
  • Totoina o le toto (coagulogram).

O a suʻega e fai, e filifili ai le tagata suʻesuʻe o le hematologist.

O le mea moni, latou te faʻaaogaina ia metotia:

  • Taumafa talafeagai paleni
  • Gaoioiga faaletino
  • Faʻatau togafitiga
  • Tausiga togafitiga ma togalaau (togafitiga faʻaleaganuʻu).

Vitamini ma meaʻai i nisi o mea taumafa e faigofie lava ona vevela le toto. O suauʻu o fualaau 'aina, nati ma nisi o gaʻo o loʻo i ai le vitamini E, o se mea e masani ai. Ae ui i lea, e tatau ona aloese mai le maualuga o fua o le vitamini E, e mafai ona taʻitaʻia ai le suavaia tele, o se tulaga faapena e mafai ona mafua ai le afaina o le gasegase poʻo le maʻi o le cerebral. O isi masini suauu salifila oloa e galue e pei o le tino o le toto. O le mea moni, o fualaau aina ia ma fualaʻau, nati ma aano o manu, lanu, fasi pineapa ma tamato.

Taiala lautele mo se taumafa faapaleniina:

  • Faʻaopopo le falaoamata afaina i lau meaʻai, e tele mea aoga, e aofia ai le malosi e faʻafefe ai le toto,
  • Faʻaaofia ai gaʻo tumu (olive vao, popo niu) i au meaʻai i aso uma, e iai a latou mea e aʻafia ai le antimicrobial ma faʻapipiʻi le toto,
  • Fai se filifiliga e fiafia ai i vailaʻau oona gaʻo ma le maualalo o fuainumera, o mea ia e pei o le araisa enaena, apu fou, falaoa mai fatu fatu, squash (o le ituaiga o pauki),
  • Faʻateleina lau faʻaaogaina o omega-3, 'ai le tele o iʻa (salmon, long fin tuna) o le suāuʻu iʻa, avocados, walnuts sproututs e vave vave ona vevela le toto,
  • Faʻaopopo meaʻai i foliga o fatu (fatu lili, fuālaʻau fatu) i le meaʻai.

Toto toto:

  • Vine
  • Faʻi vine, Paʻu:
  • Berries (vine, cherries, blueberries, strawberries),
  • Tangerines, oni,
  • Fale
  • Lago fatu
  • Olive olive
  • Ata
  • Anchovies
  • Laumei
  • Vaitafe o le Vaituloto
  • Toto

Mea e aloese ai:

  • O mea uma e faigofie poʻo faʻamalosi faʻamalosi (suka, falaoa paʻepaʻe, pasta, kuki, keke, pipi),
  • O oloa uma e aofia ai suauu faamama poʻo suamalie suamalie. Filifili mea suamalie masani e pei o le stevia (e mafai ona vevela le toto)
  • Ava malosi (e ui lava o sina sina tele o le uaina e aofia ai i le toto)
  • Sour-milk products (sisi e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻese),
  • Caffeine - e ui lava o le taumafa masani o caffeine e mafai ona aoga, o le taumafa tele e mafai ona oo atu ai i le le mautonu, faapea foi ma le le mautonu poo le manava.
  • Mea inu gaosi
  • Musika
  • Meaʻai filifilia
  • Ovi, musele ma lobsters (atonu latou te aʻafia ai i tulaga oona o le mercury):
  • O iʻa (maketi) e mafai foi ona aofia ai i luga o le maualuga o le mercury,
  • Yeast ma meaʻai o le saito,
  • Monosodium glutamate (maua i le tele o meaai e avea o se mea e faʻaleleia atili ai le tino)
  • Mea faʻaleleia vai poʻo se vaega o le suauu vailaʻau (gaʻo fesuiaiga) e maua i le tele o meaai gaosi (meaai vave).

Taumafai foi e aloese mai:

  • Pasili
  • Kale,
  • Fugalaau
  • Asparagus
  • Palufela
  • Seleti
  • Leek
  • O yoghurts natura,
  • Mozzarella sisi
  • Tofu
  • Ofagaf, puaa

Ona o le toto mafiafia, o le tino o le tino e lelei le aveesea o toxins ua faaitiitia, o lea o le maʻi o le maʻi ua lamatia.

O le faamalositino e avea ai oe ma afu, o le mulimulitai e aveese ai le avega, fesoasoani i le tino e aveese toxins. O faamalositino e fesoasoani e faateleina ai le toto, lea e maua ai le tino ma meaʻai ma le okesene, latou te faʻaitiitia ai foi le lamatiaga o le fatu fatu poʻo le stroke. O faamalositino e faaitiitia ai le toto.

O a taʻaloga e mafai ona sili atu ona lelei le vevela o le toto, o lau GP poʻo le hematologist o le a fesoasoani ia te oe e filifili. Ae e masani ona fautuaina le faateleina o le tino i le 150-180 minute i le vaiaso, mo se faataitaiga, 30-45 minute i le aso. O le gaoioi malosi poʻo le faʻamalositino faʻamalositino e talafeagai. Yoga (mo fafine maitaga) ma Pilates e sili ona lelei, yoga faʻaleleia le toto, ma Pilates ma manava manava ua faʻamaonia le saogalemu ma le lelei o togafitiga toto.

Laʻau togafiti

O nei laau e mafai ona tuʻufaʻatasia ma meaʻai e faʻafefeteina le toto. E tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi (fomaʻi, hematologist). O lo latou faʻaaogaina o loʻo faatatau i le togafitiga o le mafiafia o le toto ma faʻasologa faʻasalalau.

GingerO le faavae lenei o le elemene o togafitiga masani a Saina ma Ayurvedic. Faʻaitiitia le tiga o le manava, faʻaititia le nausea, faʻaitiitia le toto ma fesoasoani e toe faʻafoʻi le toto masani.
Totoina o le piO loʻo i ai se maualuga maualuga o le salicylate, lea e fesoasoani i le vevela o le toto, poloka ai le gaioiga o le vaitamini K.
OnamamoniE taofia ai le pipisi o le toto. E sili ona lelei i mea inu e pei o le lauti, poʻo le avea o se siva mo se ipu.
TurmericUa iloa lelei ona o mea e masani ai ona o le mea e masani ai, o le tasi lea o togafitiga tuai mo togafitiga toto.
MintMint block vitamin K. Mete tea ua aoga tele.
OreganoO nei laau e afaina ai siama ma puipuia ai sela o le tino.
PaprikaFaateleina le metabolism. O le salicylates i paprika e saofagā i le faʻamamaina toto.
Pepa o CayenneO ia laau o le a aoga i le cardiovascular system.
LiquoriceE aofia ai se maualuga maualuga o le salicylic acid.
AtaTauivi ma le toto maualuga. O lenei mea masani e matua afaina ai le toto.

O le faʻaaogaina o soo se vao e mafai ona faaitiitia i le faaopoopoina i le ipu e pei o se taumafataga.

Recipes ma fautuaga aoga mo le togafitia o togafitiga faʻa-tagata

  • Liligi le afa o le sipuniti o le faʻaoʻo i le vai inu (1 lita) ma tuʻu ai mo le 10 minute, ia inu ia lauti i le taeao ma le afiafi ao leʻi oʻo ile moe,
  • Taumafa 1 le olo o le kalaka i aso taitasi, o le ai ai se aafiaga lelei o le tui puipuia,
  • Sasaa vai inu (200 ml) 1 tsp. cinnamon, 0.5 tsp togi ma le 1 le taga ti lanu lanumeamata, tuu le afa mo le afa itula, inu i le lauti faalua i le aso mo le vaiaso.,
  • Inu 200 ml o le moli po o le vine vine i aso taitasi,
  • Liligi le tolu teaspoons o cranberries ma se ipu vai inu (250 ml), faʻamalosi mo le itula, inu pipi vine 3-4 taimi i le aso mo le masina,
  • Faʻaaoga pe tusa o le 50-70 kalama o le peel, faʻatumu i le vodka 40% (450-550 ml), e tatau ona faʻaaogaina lenei fatuga mo le lua vaiaso, faʻaaogaina le mea e tupu ai ma faʻaaogaina i lalo o le pa'ū (15-20 drops) i le aso muamua meaai, faʻafefe i le vai. O le togafitiga e oʻo ile 14 aso,
  • Liligi le 70 grams o pepa glogolo ma vodka (500 ml, 40%), faʻaaogaina mo le lua vaiaso, ave le sipuni 2 taimi i le aso mo le masina, ona fai lea o se malologa (pe a ma le vaiaso) ma toe amata le toe faʻaoga. O le togafitiga e 6 masina,
  • Taumafa se tasi pe lua punetini o le seleseleina o saito i aso uma,
  • O le kulupu fuga o le a faʻaitiitia ai le toto, e oʻo atu i le 7 tsp e mafai ona faʻaumatia i aso taitasi,
  • Faaopopo le 5 tsp i se ipu malamalama o le kefir o lenamon, faʻaaoga lenei musika ao lei faia le taeao i luga o se manava gaogao,
  • O fualaau aina po o currants ma fugalaau e fai i totonu o le fale ua faʻamalieina lelei mo le toto mafiafia.

E fautuaina e togafitia le toto mafiafia faatasi ai ma togafitiga faʻasalalau faʻatasi ma se paleni taumafa ma faamalositino.

Polokalame suʻesuʻeina e uiga i le mafiafia o le toto

Faʻatau togafitiga

Sui sui toto:

FualaauFaʻamatalaga, faʻailoga, tau
Heparin (Rusia)O se vailaʻau faʻamalosi, o loʻo faʻatinoina i lalo o le paʻu, e vave ona tupu ma o se malosi malosi. O aʻafiaga e masani lava i le lotoifale: faʻamaʻapeʻa pe tafe toto. E mafai e le Heparin ona faateleina le maualuga o vitamini K i totonu o le tino, o lea e tatau ai ona aloese mai le faaopoopoina o le vitamin K i taimi o togafitiga. Tau mo le 5 ampoules o le 5 ml: 300-400 rubles.
Warfarin (Tenimaka, Rusia, Lithuania)E faʻaaogaina e togafitia ai le toto (faʻaʻataʻitaʻiga, ma le vetopososis) ma faʻalanoa foi le toto. O Warfarin o se malosiaga malosi malosi. O le toto mafiafia e ala i le faʻaititia o le aofaʻi o nisi mea (coagulation o proteins) i totonu. O le fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le pepe, ua solia i le taimi o le maitaga. Le tau o Warfarin Nycomed papaa 50 pcs .: 100-180 rubles.
Aspirin (Rusia)Faʻaitiitia le mumū, faʻaitiitia le vevela ma vevela le toto. O le faaitiitia o le uʻamea i le tino, lipine acid, potassium, sodium, ma le vaitamini C na maitauina i le togafitiga aspirin. O le togafitiga o aspirin, aemaise lava i le faʻaaoga umi, e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave tele o le gasegase o le gastrointestinal. Le tau o pepa e 500 mg 12 pcs.: 200-300 rubles.
Fragmin (Dalteparin) (Siamani)O mea faʻamalolo, e puipuia ai le fausiaina o fusi toto. E masani ona faʻaaogaina i le aspirin e puipuia ai faʻafitauli o faʻamaʻi toto i tagata e iai ituaiga o angina pectoris. O lona faʻaaogaina ua solia i le talaaga o totoga mamafa poʻo le maualalo o platelet i totonu o le toto, faapea foʻi ma le i ai o se allergy i le heparin poʻo le dalteparin sodium. Le tau o se vaifofo mo pulega faʻapitoa: 1500-4000 rubles i le 10 ampoules 0.2 ml.
Danaparoid (Sodium) (Organ) (Siamani)Anocoagulant, o le heparin maualalo maualalo o le molekone na faʻaaogaina e sui ai le heparin i tagata gasegase o le thrombocytopenia heparin-induced. E faʻamaonia i le tulaga o le gasegase o le toto, laʻititi laʻititi le faitau o le platelet ma le hypersensitivity. Le tau o le fualaau faasaina: 600-1300 rubles i le 10 ampoules 0.6 mL.
Lowenox (Amerika) (Clexane (Farani), Enoxaparin)Lovenox (Enoxaparin) o se mea faʻapitoa lea e fesoasoani e puipuia ai le fausiaina o fusi toto. Lovenox ua faʻaaogaina e togafitia ai poʻo le puipuia o verombosis vevela loloto (DVT), pulolary embolism, ma le toto mafanafana. E mafai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga. Contraindications: ogaoga toto,
Tau mo Kleksan: 200-400 ruʻu, tui tui 80mg / 0.8miliona
Tinzaparin (Innogep) (Siamani)O se mea faʻapitoa, e faʻaaoga faatasi ma warfarin mo le togafitiga o le thrombosis vevela loloto, e faʻafefe toto toto. O aʻafiaga e aʻafia ai: faʻalavelave faʻafuaseʻi, puupuu le manava, fula o foliga, laugutu. Tau mo le tui: mai le 7000 rubles.

O aʻafiaga pito sili ona taatele o le faʻaaogaina o meafaigaluega e aofia ai:

  • Totoina, afaina,
  • Tatala
  • Manua
  • Leai o le fiaai.

E leai ni aʻafiaga o aʻafiaga:

  • Fuga
  • O le nofoa e pouliuli
  • Paʻu o le paʻu, sulu, poʻo le vevela,
  • Fefe, fetagisi, ma vaivaiga,
  • Yellowing of the skin or eyes (jaundice).

Vitio e uiga i le faʻavaveina o le toto

Toto

O le maʻitaga o se lamatiaga sili lea mo se tina e iai se faʻamaʻi. I nisi taimi, o le a faateleina le avanoa o le paʻu ma le fatu. O le maʻi pipili o le tina matua e tupu ona o le le lava o le palatini C i le pepe. O le toto malosi e mafai foi ona taʻitaʻia ai se faʻanoanoa. O le toto toto i le taimi o le maitaga o se ituaiga o mea e faʻaaogaina ai le tina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toto i le taimi ma pe a uma ona fanau. Ae ona o le totoina o le toto, o le thromboembolism (pisia o toto) ua atiina ae, o se tasi o mafuaʻaga autu o le oti i le taimi o le fanau mai. O le maʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le gaosiga o le VII ma le fibrinogen. O le lamatiaga o le atinaʻe o le thromboembolism e faʻatupulaia pe tusa ma le 100 taimi i le taimi o le maitaga, aemaise i le 3rd pilimesta. E talitonuina o lenei mea e mafua ona o se suiga i tulaga o mea faʻavave, aemaise lava, o le faateleina o le estrogen.

Latou te taumafai e togafitia le mamafa o le toto ao maitaga, aemaise lava i togafitiga a tagata ua tuuina atu i luga, faapea foi ma le fesoasoani a le aspirin togafitiga, pe afai ole aspirin e le lelei le aoga, ua suia e Lovenox. E tatau ona e talanoa ma lau tausi soifua maloloina (fomai, fomaʻi, fomaʻi poʻo le fomaʻi) e uiga i meaʻai e filifili mo se taumafataga, ae masani lava e tatau ona e pipii i se paleni paleni (luga) ma aua nei faʻaʻaogaina faamalositino (yoga mo fafine maitaga, Pilates ), o nei auala uma e faʻaalu lelei ai le toto mafiafia.

Taua! I le taimi e te suʻe ai i le taimi o le maitaga, e masani lava ona fautuaina e hematologists le faʻaititia o au vitamin K. E le gata i lea, aloese mai suiga tetele i lau taumafataga.

I le faaiuga, matou te fautua atu e matamata i se isi vitio e uiga i le toto mafiafia

Toto toto - o le a le mea, ma o le a le masani i fafine?

E le mafai e le tino ona galue atoatoa e aunoa ma le fafagaina o gaʻo gaʻo ma le lipids, ma o nei mea taua, ae o le a le mea ma o le a la latou matafaioi? O mea nei o elemene, o mea uma i totonu o le tino e tatau ona iai i se aofaiga patino. O le masani i fafine, alii ma tamaiti e eseese. O le fesuiaiga i se tasi itu poʻo se tasi e mafai ona taʻitaʻia ai i le tele o faʻamaʻi eseese ma faʻafitauli i le tino.

O mea e taua ma mea e tatau ona masani ai

O le maualuga o triglycerides e suʻesuʻeina e ala i le suʻesuʻeina o le tuufaatasiga o le toto. O le faʻaaogaina o lenei elemene i le tino e tupu i meaai. I totonu o sela o le ate ma le intestine, o lenei microelement ua faʻapipiʻiina ma pipii atu i ni faʻataʻitaʻiga faigofie.

E tusa ai ma nisi o saienitisi, o le fua o le triglyceride i le toto i le laasaga e tatau ona 1.13 mol / l, e ui lava i tagata matutua e maualuga tele le fua (ma e masani lava lenei). E le gata i lea, o lipid derivatives e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le cholesterol toto.

Ma o faʻamavaega i la latou tulaga masani e tusa ma le 2.1 mmol / l, e ui i le mea moni e faapea o le taunuuga e mafai ona taʻu mai ai le sili atu o lenei vaega. Ae ui lava i lea, o le lamatiaga o le atinaʻe o le myocardial, stroke, atherosclerosis e faʻapupulaina tele. Cholesterol e taua foi mo le tino, ae e tatau ona i totonu o tulaga taua. O se maualuga maualuga i luga aʻe o le 2.6 mmol / L o loʻo faʻaalia manino ai le atinaʻeina o le maʻi cardiovascular, ae i tagata pe a uma le 50 tausaga, o lenei maualuga e masani ona pisia ma e le o matauina ia patho.

O lea la, o le maualuga o le triglyceride e masani lava:

  1. I tamaitai, 2.71 mmol / L.
  2. I tane, 3.7 mmol / L.
  3. I tamaiti, 1.5 mmol / l.

O nei fuainumera talafeagai, ma o le matua o le matutua, o le sili atu foi ona tatau ai le ausia o faailo sili ona lelei ma se faailoga pe a ma le 1.8.

Aiseā ua faʻaititia pe faʻaitiitia ai faʻamaufaʻailoga

Pe a suʻesuʻeina le toto o le toto, o le maualuga o le faʻataʻitaʻiga o le triglyceride e mafai ona faʻatupulaia ona o faʻamaʻi nei:

  • atherosclerosis,
  • afaina
  • toto maualuga
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • vaega taua

  • maʻisuka malosi
  • ava malosi
  • foia le ate
  • hypothyroidism
  • pancreatitis
  • tamaʻi tama,
  • glycogenosis,
  • anorexia
  • gout.

I le faʻaopoopoga, o le maualuga e sili atu ona mamafa i tamaitai i le taimi o le moaopa ma le maʻitaga, faʻapea foi i le mataupu o le taliaina:

  • se numera o suuretes (faʻafefefe), beta-blockers,
  • le faʻaaogaina o mea faʻamalosi e puipuia ai mai le maitaga e le manaʻomia,
  • ava malosi, ulaula ae leʻi leva ona faia se suʻega toto,
  • gaosia o meaʻai gaʻo.

E masani lava, o se auiliiliga e mafai ona faʻaalia ai o le tulaga o tamaiti, fafine maʻitaga ina ua maeʻa le aveina o Interferon, ua sili ona maualuga le faʻamaʻiina o faʻamaʻi. I tagata, o le mafuaaga o ulaula, faʻaaogaina o ava malosi, meaʻai gaʻo.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le gata i lea, pe afai e le amanaia le maualuga - e leaga foi. O se faailo manino lea o loʻo i ai faʻafitauli i totonu o mama, intestine, poʻo le faʻaaogaina o meaʻai e faʻavaivaia.

E tatau i tagata maʻi ona faia ni auala e faʻamautinoa ai le maualuga o triglycerides i le toto, o lona uiga, ia toe iloilo a latou meaʻai, amioga leaga, faʻatonu a latou taumafaiga uma e tau ai le cholesterol. I aso nei, e tele meaʻai taumafa i luga o le faʻatau, ae ua tofu tagata uma ma faʻasalaga, o lea ae e te leʻi faʻaaogaina, e muamua ona e manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi.

E faʻapefea ona auʻiliʻili

O se auiliiliga o triglycerides i totonu o le toto e tatau ona ausia ai le malosi o faailoga, ma o suʻesuʻega e mafai i soo se tulaga faaletagata e manino ai le faateleina po o le faaitiitia i le maualuga o hormones:

  • Afai ei ai ni faailoga o hyperthyroidism, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist o le a ia fautuaina atili hormones o le thyroid e ausia ai tulaga masani.

  • Afai ei ai ni masaniga leaga, ona tatau ai lea ona faʻaumatia i latou, o lea o le a faʻaleleia lelei ai faailo. O le musuina o masani leaga o le faʻamaoniga lea o le a tausia le toto toto i se tulaga talafeagai.
  • Ina ia puipuia, e taua le teena o le atinaʻeina o ni faaletonu ogaoga i soo se itu, mo lenei mea e tatau ona e faʻasalalau le maualuga o le cholesterol ma le lipids i totonu o le toto. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le soifua manuia, tulaga o lauulu ma fao, faʻamautuina o le microflora o le intestinal, ma o le a fesoasoani i le ausia o le paʻu o le mamafa.

O le toto e mafua mai se vein mo suʻesuʻega o meaola mo le atinaʻeina o atherosclerotic plate, cardiovascular pathology.

A o lei totoina le toto, e tatau ona e saunia:

  • mumusu e ai mo le 10-12 itula,
  • aua le ulaula mo le 2-3 itula,
  • le aofia ai soʻo se gaioiga faʻaletino 1 itula ao leʻi faia le suʻega.

Afai e faʻateleina pe faʻaititia le faʻailoga, ona tatau loa lea i le fomaʻi ona faia ni metotia faʻapitoa e foia ai i totonu o le toto.

Mai le maʻi e manaʻomia:

  1. Faʻaaofiofia se olaga ola maloloina.
  2. Faʻalēaogāina masani leaga.
  3. Tulaga masani o se maualuga maualuga o kalori ma le paleni taumafa ao faʻavaivaia faʻamau.
  4. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga, i se isi itu, o le aveesea o meaʻai, suamalie, maualuga-carb mai le taumafataga, o lona uiga, o le faaaogaina o se taumafataga ma le taumafaina itiiti o meaai gaʻo.

Muamua, e tatau ona e iloa le mafuaaga o le faateleina o le lipid ma fai mea uma e faʻaitiitia ai, ma puipuia ai le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi tuga.

Ina ia faʻavae le maualuga o le cholesterol e faatatau i lipids i totonu o le tino, e tatau ona faʻavaeina se meaʻai, aofia ai na o mea masani i le tuufaatasiga ma le polotini, fualaʻau, amino acids, suauu iʻa (e mafai ona faʻatauina i kapaila i le falemaʻi), fualaʻau ma olive olive, fuālaʻau fou, suamalie suamalie .

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le lipid

E fautuaina e kuka na o le uila po o se masini faila e aunoa ma le i ai o suauʻu, o lona uiga, i lau lava sua. O iʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona kuka e faʻaitiitia ai le cholesterol leaga i le toto.

O meaai e tatau ona saofagā i:

  • faʻavae tulafono,
  • paleni mamafa
  • faaleleia le tulaga o lauulu, fao ma le paʻu.

E matua aoga lava le lafoaia o meaʻai vave, meaʻai talafeagai, suamalie, ava malosi, meaʻai i le tamoe. Na o se paleni taumafa o mea masani e tatau ona avea ma mea e faamuamua. O fuamoa e mafai ona faʻasaina i le suāuʻu olive, sua o le tipolo, sinapi.

E tāua tele le faʻatonutonuina o le maualuga o faʻataʻitaʻiga, o le mea lea, ina ia ausia ai taunuʻuga gafa, e tatau ona tuʻufaʻatasia se meaʻai i taaloga, taʻavale, aau, siva.

O i latou o loʻo mamafa tele e manaʻomia le atiaʻeina o se taumafataga mo latou lavalava sei vagana ai le lisi:

  • falaoa ma falaoamata oloa,
  • suauu faamamaina
  • saisi
  • ulaula meaʻai
  • Sala
  • mea inu gaʻo, naʻo le faʻaleleia o le faateleina o triglycerides i le toto.

Mo le tino e gaoioi lelei, e tatau ona 'ai meaʻai gaʻo, nusi, iʻa o le sami, iʻa fagota. O le faʻavasegaina o le maualuga o triglycerides i le toto i le maualuga o le 13-25 o lona uiga ia e aʻoaʻo pe faʻapefea ona 'ai mea taumafa e faigofie mea inu. Mo se faʻataʻitaʻiga, sui oloa faʻatau falala ma fiva gaʻo.

Afai e tausisia nei tulafono, e tatau ona toe pasi le toe iloiloga pe a uma 2-3 masina, ma o le a faasolosolo malie lava le pa'ū ifo o faailoga i le masani. Afai, e le gata i le taumafataga, e te le tuulafoaia vailaau ua fautuaina e le fomai, ona mafai lea ona ausia taunuuga gafatia.

Choleraerol le suāuʻu iʻa: faʻamatalaga puʻu

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E faʻapefea ona e lelei ma e aunoa ma ni tau e le manaʻomia e faʻaititia ai le faailo o le "leaga" cholesterol? Meaʻai e masani ona lauiloa ma iʻa o iʻa e avea o se auala sili ona saogalemu ma le saogalemu e faʻaitiitia ai le cholesterol.

O le polyunsaturated acids Omega 3, o se vaega o le suauʻu iʻa, o loʻo i ai se mea lelei tele - e mafai ona latou faʻasaʻoina le maualuga o le cholesterol i le plasma toto. O le tele o nei fesoasoani aoga e maua i iʻa e pei o le salmon, cod ma tuna.

Le aʻafiaga o oloa gaosi i le tino o le tagata

E tasi le mamanu - o tagata e nonofo lata ane i le sami malulu, 'ai i le sami i aso uma, e itiiti ifo le maua o fatu nai lo tagata e nonofo i atunuu e mafanafana ai le sami. E le gata i lea, o lo latou vaʻai e manino pea mo le umi, ma e lelei le manatuaga, o le tino o le tino ma sooga e maloloina.

O ituaiga o mea faʻamalolo eseese ma malosi o loʻo i ai le suauʻu iʻa. I totonu o le Iunaite Setete, ua faamauina lenei oloa e fai ma vailaau.

I totonu o lenei atunuu o loʻo i ai se talitonuga moni i le suauʻu.

O lenei oloa ua manatu o se vaifofo lelei mo le matua, aua e iai sona aafiaga lelei i le tino o tagata matutua, mo se faataitaiga:

  1. Na te puipuia le amataga o le maʻi a Alzheimer ma le so-called senile dementia. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le suāuʻu i totonu o le tino o le tagata, o le gaosia o se vailaau, serotonin, lea o se neurotransmitter, e faʻaosofia. E taʻua e tagata o le hormone o uiga lelei. O le mea lea, o le faʻaaogaina o gaʻo o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faia o faiʻai ma lagona o tagata.
  2. E fesoasoani le suauu i le gaioiga o le moli i sooga. O Omega 3 o gaʻo gaʻo eletise oona o loʻo aofia ai i totonu e faʻafesoʻotaʻi lelei le umi o le soifua maloloina ma faʻaitiitia le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino. E mafai ona ia aveesea le tiga tiga.
  3. O lenei oloa e puipuia ai le tupuga o fomaʻi ma toto. E tutusa uma le Omega 3 fesoasoani e mafai ona faʻaitiitia ai le toto o le cholesterol ma le gaʻo, faʻaitiitia le numera o le cholesterol, lea e mafua ai ona maualalo le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi e pei o le infarction myocardial.

O le tino o le tagata lava ia e le mafai ona gaosia ni meaola e pei o le Omega 3, lea e talafeagai mo lona galue masani, o le mea lea e matua taua ai le aofia ai e le gata o le suauu, ae o iʻa foi o ituaiga eseese i le taumafataga.

Fale o le suauu

O le talafeagai lelei o le galue o le fatu e faalagolago i le masani masani o triglycerides i le toto. Pe a oʻo i luga le fua, o le a ono tupu mai faʻamaʻi tuga o le cardiovascular system. O le faʻaaogaina o le suauʻu i totonu e fesoasoani e faʻaititia ai triglycerides mai le 20 i le 50 pasene.

O le suāuʻu faʻatau na faatauina mai i falemaʻi e faia mai le ate ate. Ua maua iʻa i Nouei. I vailaau, o le lanu samasama ma le paʻepaʻe e faʻaaoga. I le faatauina atu i le asō, o loʻo i ai lava se pusa o loʻo i ai paʻu paʻepaʻe.

O le suauʻu gaʻo e faʻaitiitia ai le cholesterol e ono foliga mai o le suauu sasili. E toatele tagata latou te manatuaina lenei oloa mai manatuaga o tamaiti, pe a faamalosia malosi e ave i le suavai. O le tofo ma le sogisogi o lenei mea e leʻi suia i le tele o tausaga, ae ua suia le faiga o le faʻamalolo. Ona o le mea moni o le gaʻo na tuʻuina i ni kapaila gelatin faapitoa, o le faʻaaogaina o lenei oloa aoga ua sili atu ona manaia.

O vailaʻau faʻapitoa e aofia ai le 70 pasene o le oleic ma le 25 pasene o le palmitic acid. Faatasi ai ma isi vaega taua: Vitamin A, Vitamin D, Omega 3 ma le 6. O tamaiti, i le tulaga o le toto maualuga o le cholesterol, ua faatonuina mai se vasega o vitamini.

Ave le suāuʻu iʻa mo le cholesterol e tatau ona fai. A le o lea, o le a mafai ona taʻitaʻia i le mea moni o le oloa o le a faʻateleina ai le paʻu, nai lo le faia o se faʻaititia o le maualuga o le gaʻo. E faʻapefea ona suʻe suāuu suauu i le maualuga o le cholesterol? O le suʻega ua faatonuina taʻitasi taʻitoʻatasi e faʻavae i luga o uiga o le tino ma pe a uma ona pasia ni suʻega faʻapitoa.

E masani lava, 1-2 capsules faatolu i le aso ua faatonuina e faaitiitia ai le "leaga" cholesterol.

Aafiaga Itu o le Faaaogaina o le Suauu Mata

E ui lava i le mea moni o le oloa o iʻa e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le cholesterol maualalo, o lona faʻaaogaina le faʻaaoga e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata. O le mafuaaga mo lenei mea o loʻo taoto i le tele o vitamini A o loʻo aofia i le gaʻo. O le lamatiaga tele lava mo tina maitaga.

E le mafai ona e faatagaina mea o lenei vaitamini i le toto o le tina o loʻo faʻamoemoe e sili atu ona maualuga, a le o lea e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafitauli o le fatu i le tamaititi, e pei o le atinaʻeina o vaivaiga i le totoga.

Leai se mea e tatau ona e maelega i le taumafa o le suāuu, aua e mafai ona tupu i le faateleina o le faʻasalaga o nisi o hormones, lea e mafai foi ona afaina ai le maʻitaga.

O tagata ua maua i le paʻu e tatau ona matua mataʻituina le fua o le faʻaopoopoga o meaola ua fautuaina mai e le fomaʻi, ona o le maualuga o vitamini A e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi neuralic.

O le augatupulaga matutua o tagata e manatua le auala na faia ai eo latou matua latou inu ava i le taimi ao laiti. Ona mafaufau lea o tamaiti e uiga i ona faamanuiaga, ma le mafuaʻaga, aua na tofo i le inosia. I le taimi nei o loʻo i ai ni mea taumafa faaopoopo e maua ai lenei oloa. Pe a faʻaaogaina ia mea, e tatau ona manatua e le afaina le vave ona tupu, ae faasolosolo malie. O le mea lea, e taua le faʻatumu o le auala atoa o le faia o se faʻaopoopoga meaʻai.

O le tele lava o taimi, o se ituaiga o le tagofia o fualaau faasaina e tumau mo le masina.

Consumer Reviews

O i latou o loʻo masalosalo pe faʻatau pe leai foi le suauu iʻa i kapaila ina ia faʻaumatia ai le cholesterol e mafai ona maua ni iloiloga o tagata na taumafai e faʻaaoga lenei oloa.

O le faʻamasinoina e ala i iloiloga o tagata, o le tele faʻatasi foʻi ma le aso e mafai ona e suʻeina le suāuʻu iʻa e aunoa ma se lagona o le inosia. E matuā aoga tele mo le tino, aemaise lava mo vaʻa toto ma a tatou aʻa tino - le fatu. I luga o le faʻatau, e mafai ona e mauaina lenei oloa ma le tofo o le moli!

A maeʻa le tolusefulu tausaga, e tatau i tagata uma ona suʻe le suāuu. A maeʻa le vasega, e le gata e mafai ona toe aumaia le cholesterol i le masani, ae ia faʻamalie foʻi le mamafa. E le gata i lea, e sili atu le lelei o le paʻu ma e sili atu ona lelei le lauulu.

E le o se mea e masani ai pe a maualuga le faʻalauiloa o le cholesterol maualuga. Aʻo gaʻo le gaʻo i fuainumera e le faʻatapulaʻaina, gaʻo gaʻo ma le tele o fuamoa, e mafai ona faia le cholesterol i se fua faatatau maualalo, ona o uiga o metabolic processes in the body. Ae o loʻo i ai tagata e leai se tamaoaiga ma e manaʻomia ona faia ni metotia e faʻaleleia ai le cholesterol. E taua tele le LDL e le maualuga, ma afai o le HDL e masani. Ina ia mafai ona paleni nei vaega, e tatau ona aofia ai le gaosi, mumu mumu, pe afai e mafai, gaʻo gaʻo, e tatau ona mama-faamamā ma e le falai. E mafai ona ausia se lelei lelei e ala i le fagogotaina o suauu. O loʻo faʻatau atu i capsules, lea e matua faigofie lava.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo taʻu atu ai ia te oe le auala e ave ai le suāuu.

Vailaʻau gaʻo vs maualuga le cholesterol

O le suāuʻu o meaʻai e maua mai i fusi o le gaʻo o le gataifale ma faʻatau saoloto e ala atu i le faasologa o vailaau. O le mafuaaga autu mo lona vaetamaina o se faʻaitiitia o faʻamaʻi. O lenei aafiaga e faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu fatu ma le faʻamaʻi. E mafai ona matou fai atu o le faʻaaogaina o le suauʻu ma le cholesterol o loʻo faʻafeagai ma le tauiviga mo le soifua maloloina o tagata.

O le mea masani, o le suāuʻu e maua mai tuna, samasoni, togafiti, malati, anchovies ma le ate ate. O a latou gaʻo e aofia ai le omega-3 o gaʻo gaʻo, lea o loʻo i ai se vaega taua i le gaioiga o le faiʻai, tupu aʻega o le cell ma le faʻafefeteina i gaioiga e le lelei.

O le suauu gaʻo o loʻo faʻatau atu e ala i le faʻafesoʻotaʻiga o falemaʻi i foliga o capsules poʻo totonu o pusa faʻapitoa. O nei supplements o mea taumafa o se vaega autu o le eicosapentaenoic (EPA) ma le docosahexaenoic (DHA). EPA ma le DHA e aʻafia ai lo tatou soifua maloloina e ala mai i mea faʻapitoa - eicosanoids. Eicosanoids o loʻo faʻapipiʻiina e le tino e tali atu ai i le telefoni faʻamalosi ma le faʻaogaina o faʻailoga. O le faʻavaivaia o taimi uumi ma le afaina o le aʻa o le tele o faafitauli tau soifua maloloina i nei aso.

I totonu o le lalolagi faasaienisi o loo i ai talanoaga e uiga i le aoga o le suauu i luga o ituaiga eseese o faamaʻi ma faamaʻi. O le tele o tagata latou te faʻaaogaina le suauʻu i luga o le faavae o le a fesoasoani ia i latou i mea nei:

  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faaitiitia le lamatiaga o se osofaiga o le fatu,
  • feteenai ma faafitauli i le tino, e pei o le atuatuvale, mafaufau loloto, faamaʻi Alzheimer, le atoatoa o le mafaufau,
  • aveeseina o mata mataʻutia (faʻamago, glaucoma, vavalalata ole fiber degeneration),
  • tali atu i vaitaimi tiga,
  • fesoasoani i le maʻisuka, gasegase, faamaʻi fatu, osteoporosis, psoriasis, foma,
  • i le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa na mafua mai i nisi o vailaʻau o le kanesa.

Ma le maualuga o le cholesterol

E toatele tagata e mafaufau: pe o le gaosiga o le suauu e maualalo ai le cholesterol?

O le maualuga o triglycerides o se itu taua tele mo le maʻi fatu. Suesuega ua faaalia ai o le eicosopentaenoic ma le docosahexaenoic acid fesoasoani i lalo ifo o triglycerides. I lenei tulaga, o nisi taimi e mafai ai ona maua se faʻaititia o le faʻamoemoe e tusa ma le 20%. O lenei taunuʻuga e masani ona manaʻomia ai le faʻaaogaina o le suauu i se aofaiga e tusa ma le 4 g i le aso.

E faʻaitiitia ai foʻi le maualuga o HDL ma LDL. O nei ituaiga ituaiga cholesterol o ni faailoilo o le soifua maloloina o le tino. O le siʻitia i le HDL o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le porokalameina, ao le faateleina o le LDL o loʻo i ai le faʻafeagai. O le faateleina o le LDL e matua le manaomia mo i latou oe ua i ai se maualuga maualuga o lenei vaega o le cholesterol.

Afai o loʻo e ave se vailaau cholesterol-lowering fualaau faasaina, pe afai foi e maua e lau fomaʻi le tatau ona tuu i lalo au siaki, ona avea ai lea o le suāuu iʻa ma se auala e ausia ai lenei mea. Ae peitaʻi, afai o loʻo maualuga lou maualuga lipoprotein (LDL), ma e faigata ona e puleaina, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi ao le i ave le suāuʻu.

Aafiaga i le toto

O tagata nofoia o atunuʻu atinaʻe i le tele o tausaga ua matua aafia tele i le toto maualuga. O lenei tulaga faʻaleagaina e mafai ona oʻo atu ai i le fatu ma oso ai. O le faia o laasaga talafeagai e faʻaitiitia ai lou toto maualuga o se mea taua i le faaleleia o lou soifua maloloina.

O le faiga o gaioiga mo le faʻaitiitia o le faʻamalosi e le o manino i le iuga. O le manatu e sili ona masalomia o le manatu lea o le fua o omega-6 i Omega-3 o mea aoga e taua mo le faʻaleleia atili o le faiga faʻavae. A oʻo i le fua o le meaʻai e te 'ai e saʻo le agai atu i omega-3 o meaʻai, o se taumafataga e lelei mo lau faʻasalaga. O le fua faatatau lelei e 1: 1, ae i le taimi faʻaonapo nei o se tagata nofomau o atunuu atiaʻe, o lenei fuainumera e tusa ma le 16: 1. O le suauu gaʻo o se auala lelei ma le taugofie e sui ai lenei fua faatatau i omega-3 aitema gaʻo.

Le malosi e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le atuatuvale

Suesuega ua faaalia ai o le acid eicosapentaenoic i le suāuu e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le atuatuvale. O faʻaaliga e faʻaalia ai e mafai ona faʻaaogāina le suauʻu iʻa e avea o se vaega faaopoopo o togafitiga faʻapitoa mo tulaga faʻavaivai. E i ai le faʻamaoniga e fesoasoani i isi faʻalavelave faʻalavelave o le faʻalavelave, e aofia ai le maʻi pipisi ma le faʻaleagaina.

Fautuaga Faʻafitauli Faalavelave Faʻafitauli (ADHD)

O le faʻaaogaina o le omega-3 o mea e fesoasoani i le galue masani ma le atinaʻe o le faiʻai o tamaiti, e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻaaliga o le ADHD. I le tulaga o le atuatuvale, o le eicosapentaenoic acid o loʻo aofia ai i le suāuʻu iʻa o le mea sili ona taua. O Omega-3 o meaola na maua mai mea tau laau e le fesoasoani i le faʻafefeina o uiga o le ADHD.

Fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamaʻi

O le gasegase o se faʻamaʻi pipisi e masani ona iloa i le matua. Talu ai ona o mea e tetee atu ai i le omega-3, o le suāuʻu manu e fesoasoani i le faʻamalosia o faʻamaʻi o le osteoarthritis ma le gasegase oona. Ua faʻatautaia suʻesuʻega faʻasolosolo na faʻaalia ai se faʻaleleia atili o le faʻaogaina o le gasegase pe a fai le suāuʻu iʻa. O faʻamatalaga faʻamaumauga o loʻo taʻu mai ai o le faʻaaogāina o le 'ai o le sami e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o ponaivi ponaivi i luga o tagata matutua. O lenei mea e mafai ona taʻu mai ai se matafaioi puipui mo le suāuu iʻa i le ponaivi.

E mafai ona faʻaaoga e le manaʻomia

Faʻatalanoa i lau fomaʻi tipitipi ao leʻi faʻaaogāina le suāuʻu pe'āfai e iai sau faʻafitauli nei:

  • maʻi ate
  • maʻisuka
  • maʻi o le pancreas
  • maʻi pipili
  • hypothyroidism,

E le tatau ona e aveina se suāuu iʻa mo i latou o loʻo afaina i iʻa po o soya. Afai o loʻo e inuina le ava, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea faaopoopo. Ae e te leʻi amata tuʻuina, e tatau ona faʻatalanoa ma se tagata tomai faapitoa.E aʻafia le cholesterol, e le naʻo le suauʻu iʻa e fai ai fofo, e le tatau ona e faʻalagolago i ai. Faʻatasi ai ma le cholesterol maualuga, lava gaioiga faaletino, taumafa lelei, asiasiga masani i le fomaʻi ma le usitaia o ana fautuaga e taua tele. Ole suʻeina masani o le toto e fesoasoani e iloilo ai le aoga o le ave o le suauu iʻa ma le maualuga o le cholesterol.

I le taimi o le maitaga

I le taimi nei, e leai se faʻamatalaga le mautonu e tusa ai pe mafai e le suauu iʻa ona i ai ni aʻafiaga leaga i le atinaʻeina o le tamaititi. Omega-3, ma aemaise lava le docosahexaenoic acid, e tele sona sao i le atinaʻe o le faiʻai fetal. Ae ui i lea, o nisi o ituaiga o suauu peʻa e ono le lelei ona latou te i ai le mercury. O lenei elemene oona e matautia tele mo le atinaʻeina o le fomaʻi, o le mea lea, o le filifilia ma le faʻaeteete o le ituaiga o meaʻai e tatau ona faʻaaoga.

O fualaau o fualaau faasaina e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi, ae masani lava o le fua faatatau aupito itiiti ole aso o le docosahexaenoic acid mo tamaitai maʻitaga e tusa ma le 200 mg. Afai o loʻo e ave le suāuʻu, taʻu i lau fomaʻi pe oe maʻitaga poʻo ua i ai ni fuafuaga mo ia. E manaʻomia e tina tausi maʻi ona faʻamaopoopoina le faʻaogaina o le suāuʻu manu ma se fomaʻi.

E faʻafefea ona faʻaumatia

O le aso aupito sili ona lelei o le suauʻu iʻa e faalagolago i luga o mafuaaga mo lona faʻaaogaina. Mo se faʻaleleia lautele o le soifua maloloina, e le itiiti ifo ma le 1 g i le aso e masani ona fautuaina. O le tele o capsule e mamafa i le 1-2 g. Afai e fuafua e ave le sili atu i le 3 g i le aso, faʻafesoʻotaʻi muamua se tagata tomai faapitoa.

O vailaʻau o loʻo taua i luga o se tuufaatasiga o le eicosapentaenoic ma le docosahexaenoic acid. O le igoa o le capsule e masani lava ona faʻaalia ai le mamafa o le gaʻo o gaʻo gaʻo i le 1 capsule. Afai o lau sini o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto poʻo le triglyceride, o lona lua o aso ole 2-3 g e masani lava ona masani ai le masani. Mo faʻafitauli faʻafitauli, e masani ona fautuaina le itiiti ifo o le 1000 mg o le eicosapentaenoic acid. I le le atoatoa o le le atoatoa, o le masani masani o le eicosapentaenoic acid e sili atu i le 450 mg.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E mafai ona e ave capsules i soo se taimi o le aso. Ae peitai, ina ia faaitiitia le totoina, e sili ona lelei le faia o lenei meaai. O capsules e tatau ona foloina atoa, aua le tatalaina.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le taua tele o le faʻaaogaina o vailaau nei, talu ai e mafai ona latou fegalegaleai ma le suāuʻu iʻa:

  • faʻaiuga tautala
  • vailaau faʻasaina
  • fualaau oona lea e faʻagesegese ai le tui toto, mo se faʻataʻitaʻiga, aspirin, heparin ma isi,
  • isi faʻaopoopoga meaʻai.

O le ava malosi e faʻalauteleina ai mea e maua i le toto ma taʻitaʻia ai le soifua maloloina, o lea la e tatau ona aloese ai lona faʻaaogaina. A e ave le suāuʻu iʻa, taumafai e aloese mai meaai e maua i le cholesterol poʻo gaʻo. O le suʻeina o le suāuu e ono le mafai ona iai le malosi o le faʻaitiitia o faʻamaʻi toto i totonu o le toto pe afai e te le mulimuli i le taumafa na faatonuina e le fomaʻi.

Le maualuga o kapaila suauʻu

Pe a filifilia lenei mea faʻaopoopo meaʻai, e tatau ona e suʻeina ituaiga e iloa e le sili ona maualuga. E maua mai le suāuʻu mai iʻa, o aano o manu e masani ona i ai se aofaiga tele o le mercury, lead and polychlorinated biphenyls. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o iʻa e ola i nofoaga e afaina ai, e mautinoa lava le faʻaputuina o elemene eseese io latou tino. O le faateleina o le gaʻo o meaʻai o iʻa e fesoasoani i le faʻapipiʻiina o nisi mea oona i totonu o lona tino, lea e sili atu ona faʻapupulaina i totonu o le tino.

Ae ui i lea, o tekonolosi mea taumafa e mafai ai ona faʻamamaina le suauʻu mai lenei ituaiga o mea filogia, ma e faʻaaogaina e tagata gaosi gaosi mea e faʻaleleia ai le lelei oa latou oloa. O le malosi ma le lelei o lenei faamamaina atonu e ese mai le gaosiga i le gaosimea. O le maualuga o le faʻamamaina o le malosi tele lea o galuega, lea e aafia ai le tau o le suauu.

O isi mea e mafai ona afaina ai le lelei o le suauu e aofia ai le vevela vevela, faʻaalia i le susulu o le la, ma le faʻaalia i le ea. Polyunsaturated fatty acids, lea e avea ma faavae o le suauu iʻa, e vave ona mu pe a fegalegaleai ma le tele o vevela, ea ma le susulu o le la. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e vave lava ona leiloa le iʻa tele pe afai e le faʻasalaina i le vevela mo le tele o itula.

Mo le lelei o le suauʻu iʻa, e taua tele le gaosiga o le gaosiga e faia ai sauniuniga e faʻavae i luga o lea mea e puipuia ai le ola. E manaʻomia le tele o le eicosapentaenoic ma le docosahexaenoic acid i totonu, o le maualuga, ma o le mea o loʻo iai i isi gaʻo e laʻititi. O sauniuniga sili ona maualuga e oʻo atu i le 95% o nei mea aoga sili ona aoga, ma o mea uma o loʻo aofia i isi vaega uma e itiiti lava.

Faamatalaga lautele

Ava o iʻa, lea e aofia ai le polyunsaturated acids Omega 3, fesoasoani e faatumauina le maualuga o le toto cholesterol levels. O nei vailaʻau e iai se aafiaga faʻaleaga-faʻaleagaina. Ona o lo latou aafiaga, o le maualuga o triglyceride i totonu o le toto ua matua faʻaititia.

O le tele lava o polyunsaturated fatty acids o loʻo maua i iʻa. O le tulaga maualuga o loʻo nofoia e le sami. I le lua nofoaga o le cod. O le lona tolu e aofia ai tuna.

Faʻaitiitia le faʻafitauli

O le lelei o galuega o le "afi" a le tagata e faʻamautinoaina i le masani masani o triglycerides i le toto. A oʻo i luga le maualuga o le toto i luga o le toto, ei ai se tulaga lamatia o le atiaeina o se fatu ogaoga poʻo se maʻi tuʻa. E maualalo le suauu o le suka i triglycerides pe a ma le 20-50 pasene.

Ae e manaʻomia lou suʻeina o suāuu. A leai, e le faʻaitiitia le maualuga o le gaʻo e fesoʻotaʻi ma le cholesterol, ae faʻateleina ai le tulaga lamatia. O le fua mo le maualuga o le cholesterol e faalagolago i uiga taʻitasi o le tino. I le averesi, ina ia faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto, e fautuaina e ave mai le 1 i le 4 kalama o le suāuʻu i aso uma. E sili atu faʻamatalaga faʻamatalaga e mafai ona maua mai lau fomaʻi.

O le a le oloa?

O vailaʻau faʻamalolo e maua mai i le ate ate. Latou te maua lenei iʻa i le talafatai o Norwegian. I vailaau, e lua ituaiga o oloa e faʻaaoga: paʻepaʻe ma samasama. I le taimi nei i luga o le maketi e mafai ona e faʻatau ni capsules ma le paʻepaʻe papaʻe.

I fafo atu, o le oloa, e aoga mo le toto maualuga o le cholesterol, e pei o le suauu mata. O le sogisogi ma le tofo o le fofo e faigata ona taʻua o se mea lelei. Ona o le mea moni o le gaʻo o loʻo iai i gelatin capsules, o le ave faʻamalosi e le faigata i se mea. O le oloa e 25 pasene palmitic ma le 70 pasene o le oleic acid. I lona tuufaatasiga foi e mafai ona e maua ai le Omega 6 ma le 3, vitamini A ma D. O tamaiti e maualuga le cholesterol o vitamin ua faatonuina.

Faʻailoga talafeagai

O le suauu ate o le Cod e aoga tele mo le maualuga o le cholesterol, ei ai ni tapulaa. Ave le gaʻo ma le faʻaeteete pe a:

  • le lelei o le vevela,
  • le i ai o tupe teu faʻapitoa i le gallbladder,
  • tauaveina le tamaʻi
  • susu
  • le kosi o faʻamaʻi pipisi,
  • hypervitaminosis D,
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • faamaʻi fatu fatu,
  • thyrotoxicosis.

O lenei oloa e le tatau ona faʻaleagaina pe a maeʻa le 60 tausaga. E taua le manatuaina o le suauʻu ate o le ate e mafai ona mafua ai le allergies. O le mea sili ona leaga o se tali atu o le a avea ma mea faateʻia anaphylactic.

E le fautuaina e fomaʻi le inu o pusa suauʻu i luga o se manava gaogao. A le o lea, e mafai e se tagata ona tupu ni faafitauli matuia o meaʻai. E le tatau ona e tagofia fualaau faasaina ma tagata o loʻo mafatia mai le faʻalogo. E fesoasoani i le maualalo o le toto.

Faʻasagaga o le le pulea lelei o le gaʻo o le iʻa, o le taumafaina o le vaitamini E i totonu o puipui o le intestinal ua mamafa. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le faaletonu o lenei vaitamini ua fausia.

E tatau ona manatua o le vailaau faʻasaina e le gata o aoga, ae o le cholesterol lamatia foi. E le mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le pule, ae faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga.

I tamaiti, o le le faapalepale i lenei fualaau faasaina e le masani ona tupu. Ae pe a tuʻuina le suāuʻu iʻa, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻiaina le uiga o tausaga o lona tamaʻi maʻi. E mafai ona e tuʻuina atu le meaʻai i tamaiti laiti i na o tulaga tulaga ese, pe a maea se suʻega maeʻa.

O aoga o iʻa fai vaitafe

Ua fai mai tagata faapitoa o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi e tatau i se tagata ei ai le maualuga o le cholesterol mea e tatau ona fafaga pe a faalua i le 7 aso. O le faʻaaogaina o se oloa fou e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o maʻi faʻaleagaina. O iʻa, aemaise iʻa iʻa, e tulaga ese; o loʻo iai uma elemene e manaʻomia mo le tino o le tagata. Sui i soʻo se analogues e le mafai.

O se mea e sili ona fiafia i ai tagata fai meaʻai. I lo latou manatu, o le faagasologa o le faʻapalapalaina e tusa ma le tolusefulu minute. E tusa pe a ma le 5 itula e suʻe ai aano o manu.

O ituaiga o iʻa nei:

O le aofaʻi ole aofaʻiga ole protein faigofie faigofie digestible i lenei oloa e 15 pasene. I totonu foi o le iʻa fou o ni elemene taua ia mo le tino o le tagata e pei o fugalaau, zinc ma fuluula.

E toʻatele tagata e fiafia i le fesili, o iʻa e sili ona aoga - i le sami poʻo le vaitafe. E tusa ai ma le au fai meaʻai, o le sili ona aoga o se oloa gaosi. O loʻo aofia ai le aofaʻi o vitamini, macronutrients ma fatty acids e manaʻomia mo le tino o le tagata.

Auala e filifili ai le saʻo

E talitutusa foi le taua o le filifiliga sao o le oloa. E tele fautuaga o le a le faia ai se mea sese i le maketi. E tatau ona e filifilia iʻa laiti, talu ai o tagata taʻitasi e masani ona faʻataunuʻu mea leaga.

O iʻa fou e iai se manogi faapitoa. E le tatau ona mamafa tele pe le fiafia foi. Afai ei ai ni ou masalosaloga e uiga i le fou, e tatau ona lafoai oloa.

O le isi faitioga tāua o le faʻaogaina o le oloa. E mafai ona e siakiina le tino o le fou e ala i le tilotilo i luga o lou tino. Afai e toe faʻafoʻisia e le tino ona foliga, ona taumafai lea o le tagata faʻatau e faʻatau oloa. Le lanu o iʻa o iʻa e mafai ona ese. E faʻalagolago i le ituaiga o oloa. Afai e latalata i le samasama po o le lanumeamata, e le tatau ona e faʻatau.

E taua foi le iloa le auala e teuina lelei ai se iʻa. E mafai ona teu oloa fou i le pusaaisa mo le silia i le tolu aso. I totonu o le pusaaisa, e mafai ona tele ni masina e ola ai.

E faʻafefea ona kuka

O le taua tele o le sauniuniga saʻo. Faasaʻo le vevela o togafitiga e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o elemene matautia. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa mea taumafa naʻo iʻa e fafagaina, faʻapea foi ma kuka i totonu o le ogaumu poʻo le uila.

Faatasi ai ma iʻa e kuka ile malala, e tatau ona faʻaalia le faʻaeteete. Tuuina atu e faapea o le oloa e masani ona falai, e i ai se tulaga lamatia o le a amata anufe i totonu o le tino.

E le fautuaina le fafagaina o iʻa falai. O tagata e aʻafia i le atinaʻe o pateni ma fatu o le cardiovascular e le tatau ona aʻafia i le faʻaaogaina o le salima ma faʻagogo. O se filifiliga lelei o le ave lea o ipu fufulu. E mafai ona e 'ai ma pateta poʻo isi fualaau faisua.

O le ulavaʻava iʻa e mafai foi ona afaina ai le tulaga o se tagata. O se oloa ua saunia i lenei auala e aofia ai le tele o meaola oona. A faʻapea o le a 'aina e le tagata faʻatau meaʻai meaʻai i le taimi e masani ai, o le a mafai ai ona faia se togafitiga faʻapitoa. O le numera sili ona tele o manu oona o loo maua i oloa vevela vevela.

Tuua Lau Faamatalaga