Lantus SoloStar

Fualaau Lantus SoloStar (Lantus solostar) e faʻavae i luga o se faʻasologa o le inisalini o le tagata, lea e maualalo le solivaʻa i se siosiomaga le mautonu. Ona o le siosiomaga oona o le fofo Lantus SoloStar insulin glargine ua maeʻa atoa, ae faʻapitoa ile pulega, o le acids o loʻo faʻamavaeina ma microprecipitates ua mafua ona o le faʻaitiitia o le solubility, lea o loʻo faʻagasolo malie ai le inisalini. O le mea lea, o le faateleina le faateleina o le plasma concentrations o le inisalini e aunoa ma ni mea maualuluga ma le umi o le aafiaga o le fualaau faasaina Lantus SoloStar.
I le insulin glargine ma le inisalini o le tagata, o le kinetics of communication with insulin receptors is similar. O le talaaga ma le malosi o le insulin glargine e tali tutusa ma le inisalini o le tagata.

O le vailaau faʻasaina e faʻafoisia ai le metabolism o le glucose, aemaise lava, e faʻaitiitia ai concentla glucose plasma e ala i le faʻaitiitia o lona gaosiga i le ate ma le faʻalauteleina o le kulūkose i tisipenipuni lautele (aemaise lava le muscle ma le tino o le tino). Ole inisalini e taofia ai le proteolysis ma le lipolysis i le adipocytes, ma faʻaleleia atili ai le faʻamalosia o le protein.
O le gaioiga o le inisalini, e faʻapipiʻiina, faʻapupulaina lemu nai lo le faʻaofiina o le NPH o le inisalini, ma e faʻaalia i se gaioiga umi ma le leai o se maualuga maualuga. I lenei auala fualaau faasaina Lantus SoloStar e mafai ona faʻaaoga 1 taimi i le aso. Ia manatua o le aoga ma le umi o le inisalini e mafai ona matua ese lava i totonu o le tagata e toʻatasi (faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le tino, faʻalauteleina pe faʻaitiitia le faʻamalosia, ma isi).

I se suʻesuʻega suʻesuʻega faʻapitoa, na faʻamaonia ai o le insulin glargine e le faʻateleina ai le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka (o le faʻamalositino mo le faʻaaogaina o le insulin glargine ma le inisalini o tagata e le eseese).
Aʻo faʻaaogaina le fualaau faasaina Lantus SoloStar o faʻamamafa o le insulin concentrations na ausia i le aso 2-4.
O le insulin glargine ua gaosia i le tino e fausia ai ni gasegase gasegase se lua, M1 ma M2. O se vaega taua i le iloaina o aafiaga o le fualaau faasaina Lantus SoloStar e faia e le m1 metabolite, i le plasma e le suia le insulin glargine ma le M2 metabolite na fuafuaina i ni vaega laiti.
E leai se eseesega tele i le malosi ma le saogalemu o le inisalini i le gasegase o vaega eseese ma i le faitau aofaʻi o tagata maʻi.

Faailoga mo le faʻaaogaina:
Lantus SoloStar faʻaaogaina mo le togafitiga o gasegase e sili atu i le 6 tausaga le matua ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

Metotia faʻaaoga:
Lantus SoloStar fuafuaina mo pulega faʻapitoa. E fautuaina e faʻalauiloa le fualaau oona Lantus SoloStar i le taimi lava e tasi o le aso. O le fualaau o le fualaau faasaina Lantus SoloStar e filifilia taitoatasi e le fomaʻi. E tatau ona manatuaina o le vailaʻau o le vailaau faʻamalama o loʻo faʻaalia i vaega o gaioiga e tulaga ese ma e le mafai ona faʻatusatusa i iunite o gaoioiga a isi insulin.
Faʻaaogaina le vailaʻau Lantus SoloStar i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le tuufaatasiga faatasi ai ma vailaʻau o le hypoglycemic oral.

Suiga mai isi insulin i Lantus SoloStar:
A faʻafeiloaʻi Lantus SoloStar ma isi masini faiva poʻo se taimi umi, atonu e manaʻomia le fetuʻunaʻi o le aso ole inisalini basal, faʻatasi ai ma le suia o metotia ma le taimi ole suʻeina o isi vailaʻau faʻasolosolo. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le hypoglycemia i le aoauli ao faagasolo le suiga i le Lantus SoloStar i nai vaiaso muamua, ua fautuaina e faʻaititia le fua o le inisalini ma le faʻasaʻoina o le inisalini, lea e faʻafeiloaʻi ma fesoʻotaʻiga ma mea taumafa. I ni nai vaiaso talu ona amata le fualaau oona Lantus SoloStar, e faia ai se fesuiaiga o le inisalini basal ma insulin insanity.
I tagata gasegase e maua le inisalini mo se taimi umi, o le aliali mai o faʻamaʻi-inisalini i le inisalini ma se faʻaitiitia o le tali atu i le faʻafoega o le fualaau faasaina Lantus SoloStar e mafai.
Pe a suia mai le inisalini i se tasi, faʻapea foi i le taimi o le fetuunaʻi o fua, e tatau ona mataituina ma le faʻaeteete le maualuga ole kulukose plasma.

Faiga faʻataʻitaʻi Lantus SoloStar:
O le vailaau faʻasaina e faʻatinoina i se auala faʻapitoa i totonu o le taʻavale, ogavae poʻo le manava. E fautuaina e sui le nofoaga o tui i totonu o nofoaga e taliaina i taimi taitasi o le tuiina o le fualaau faasaina Lantus SoloStar. E faʻasaina le faʻaaogaina o le Lantus SoloStar (ona o le lamatiaga o le faʻalavelave ma le atinaʻeina o le hypoglycemia ogaoga).
E faʻasaina le faʻafefiloi o vai fofo ile insulin ma isi vailaʻau.
I le taimi tonu lava aʻo lei faia le insulin glargine administration, aveese faʻamalo mai le pusa ma fai se suʻega saogalemu. O tui taitasi e tatau ona faia i se nila fou, lea e tuʻuina i luga o le suauu i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau.

Faʻaaogāina o se Peni Faʻatau Lantus SoloStar:
Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e siakiina ma le faaeteete le kekeli o le sisiva, e mafai ona e faʻaaogaina naʻo se vaifofo manino e aunoa ma se pala. I le mea e tupu mai se afaina, faʻafefe, poʻo se suiga i lanu o le fofo, e faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E tatau ona lafoaia pusi tuila. Afai ua faaleagaina le tui suauu, e tatau ona e ave se peni tui fou ma lafoai le mea ua faaleagaina.

Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona faia se suʻega saogalemu:
1. Siaki le inisalini igoa ma foliga vaaia o le fofo.
2. Ave ese le pulou o le peni ma faapipii se nila fou (e tatau ona lolomiina le nila i le taimi lava lea ao lei faapipiiina, e faasaina ona faapipii le nila ile itu).
3. Fua le fua o le 2 Units (pe afai e leʻi faʻaaogaina le peni a le syringe 8 Unite) tuʻu le pine sosoʻo ma le nila, faʻafefe malie le kesi, faʻapipiʻi le faamaufaʻailoga i le auala uma ma siaki le foliga o se mataua o le insulin i le pito o le nila.
4. Afai e manaʻomia, o le suʻega saogalemu e faʻatinoina i ni nai taimi seʻia oʻo mai se fofo ile pito i luga o le nila. Afai a maeʻa nisi o suʻega insulin, ona sui lea o le nila. Afai e le fesoasoani nei faiga, o le sisiua e le atoatoa, aua nei faʻaaogaina.

E faʻatagaina le tuʻuina atu o le penisini i isi tagata.
E fautuaina i taimi uma ia maua se avanoa penisini tui Lantus SoloStar i le tulaga o le faaleagaina poo le leiloa o le peni.
Afai o le peni o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa, e tatau ona aveese 1-2 itula aʻo leʻi tui ina ia faʻamafanafana le fofo i le vevela vevela.
O le syringe pen e tatau ona puipuia mai le palapala ma pefu, e mafai ona e fufulu fafo o le sisiua ma se ie susū.

E faʻasaina le fufuluina o le penisini Lantus SoloStar.

Fai filifiliga:
Lantus SoloStar e mafai ai ona e seti le fualaau mai le 1 le tasi i le 80 iunite i totonu o le 1 iunite. Afai e tatau ai, ia e ulufale i se fualaau o le sili atu ma le 80 iunite e faia ai ni inisiua.
Ia mautinoa a maeʻa le suʻega saogalemu, o le folasia o le suʻega e faʻaalia ai le "0", filifili le fualaau manaʻomia e ala i le liliu o le sui filifilia. A uma ona filifilia le fua saʻo, tuʻu le tola i totonu o le paʻu ma faʻafetaʻi le afifi o le afifi i le auala atoa. A maeʻa ona faʻatonuina le tui, o le tau "0" e tatau ona tuʻu i totonu o le faamalama o le siaki. Tuʻua le nila i le paʻu, faitau i le 10 ma toso ese le nila mai le paʻu.
Aveese le nila mai le peni ma tuu ese, tapuni le peni sulu ma se pulou ma le faleoloa seia oʻo i le isi tui.

Faʻafitauli:
Aʻo faʻaaogaina le fualaau faasaina Lantus SoloStar i maʻi, o le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai, ona o le faʻaofiina o le maualuga o le inisalini, ma se suiga i meaʻai, gaoioiga faʻale-tino ma le atinaʻe / faʻaitiitia o tulaga faʻalavelave. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le atinaʻe o faʻafitauli o le neuro ma avea ai ma faʻafefe i le soifua o le tagata maʻi.
I le faaopoopo atu, pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina Lantus SoloStar i le taimi o faʻataʻitaʻiga i falemaʻi, o aʻafiaga na mulimuli mai na matauina:
Mai le faʻalavelave o le tino ma aʻafiaga faʻalogo: dysgeia, retinopathy, faʻaitiitia le tino vaaia. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le le maualalo o le vaʻai i tagata gasegase o le retinopathy.

I le vaega o le paʻu ma le tino o le tino: lipodystrophy, lipoatrophy, lipohypertrophy.
Faʻatonuga a le Allergic: Faʻaalia le faʻafefe o le paʻu o le paʻu, bronchospasm, osofaʻi anaphylactic, Quincke's edema.
Aafiaga i le lotoifale: hyperemia, edema, tiga ma le le fiafia i le nofoaga o inisiua a Lantus SoloStar.
Isi: tiga o musika, taofiga sodium i le tino.
Faʻamatalaga o le saogalemu o vailaʻau Lantus SoloStar i tamaiti e sili atu i le 6 tausaga ma tagata matutua e tutusa.

Contraindications:
Lantus SoloStar e le o faʻasinoina i tagata gasegase e iloa lelei le gasegase i le insulin glargine poʻo isi vaega e fai ai le fofo.
Ole Lantus SoloStar e le faʻaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi ma le gasegase ogaoga ma le gasegase.
I faʻataʻitaʻi tamaiti, le fualaau faasaina Lantus SoloStar naʻo le togafitiga o tamaiti e sili ile 6 tausaga.
Lantus SoloStar e le o fualaau o filifiliga mo togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.
I tagata matutua, e pei foi o tagata gasegase e le atoatoa le malosi ma le gasegase o le galuega, o manaoga o le inisalini e mafai ona faaititia, e tatau ona faatonuina Lantus SoloStar i nei ituaiga o gasegase (ma le siakiina pea o le maualuga o kulukose plasma).
E tatau ona faʻaeteete i le filifilia o tui mo tagata mamaʻi e mafai ona oʻo i ai le ogaoga o aʻafiaga o le hypoglycemia.

Aemaise lava, ma le lapataiga, ua faatonuina Lantus SoloStar mo tagata mamaʻi e maua i le gasegase po o le gasegase o le coronary ma le retinopathy.

E tatau ona faʻamautinoa pe a faatonuina Lantus SoloStar i tagata gasegase o loʻo i ai le faʻaogaina o le hypoglycemia poʻo le vaivai, e aʻafia ai ma gasegase o se faʻaleleia atili o faʻamatalaga faʻamalosi, o se talafaasolopito umi o le maʻisuka, o le totogia o le maʻi, o le mafaufau, o le faʻaleleia o le hypoglycemia, ma tagata matutua ma gasegase, e alu ese mai le inisalini manu i le tagata.
E tatau foi ona faʻaalia le faʻaeteete pe a faatonuina le vailaʻau. Lantus SoloStar tagata gasegase ma le naunau e atiaʻe le hypoglycemia. O le aʻafiaga o le atinaʻe o le hypoglycemia e faʻateleina i le suiga o le nofoaga o le inisalini pulega, o le faateleina o le lagona o le insulin (e aofia ai le faʻamamaina o tulaga faʻalavelave), faʻateleina le malosi o le tino, le lelei o mea taumafa, vomiting, manava, inu ava malosi, faʻamaʻi le faʻamaʻiina o le endocrine, ma le faʻaaogaina o vailaʻau ( Vaʻai Fesootaiga ma isi Vailaau Faʻasaina).
O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete e uiga i le puleaina o auala e le saogalemu; o le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le vevela ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi.

Toto
Leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Lantus SoloStar i fafine maʻitaga. I suʻesuʻega a manu, o le leai o teratogenic, mutagenic ma le embryotoxic effects o le insulin glargine, faʻapea foʻi ma ona aʻafiaga i le maʻitaga ma le fanau mai, na faʻaalia. Afai e manaʻomia, Lantus SoloStar e mafai ona faʻatulagaina i fafine maʻitaga. O maualuga o le kulukose o le plalasma e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa i fafine maʻitaga, ona o suiga i le insulin. I le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia, ma i le lona lua ma le lona tolu o loʻo faʻateleina.

I le taimi lava e uma ai le fanau mai, o le manaomia mo le inisalini e faʻaitiitia faʻaititia ma ei ai se tulaga lamatia o le hypoglycemia.

I le taimi o le lactation, o le fualaau faasaina Lantus SoloStar e mafai ona faʻaaogaina ma le mataʻituina o le maualuga o kulukose plasma. E leai ni faʻamatalaga e uiga i le ulu atu o le insulin glargine i le susu o susu, ae i totonu o le vaega o meaʻai, o le insulin glargine ua vaeluaina i amino acids ma e le mafai ona afaina ai pepe faatoa fananau mai o latou tina e togafitiga ma Lantus SoloStar.

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:
Le aoga o le fualaau faasaina Lantus SoloStar e mafai ona fesuiaʻi ma faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau, aemaise lava:
Agelu antidiabetic oral, angiotensin faaliliuina o inhibitors o le enzyme, inhibitors o le monoamine oxidase, salicylates, sulfanilamides, fluoxetine, propoxyphene, pentoxifylline, disopyramides ma fibrates e ono aʻafia ai aafiaga o le insulin glargine pe a faʻaogaina.
Corticosteroids, diuretics, danazole, glucagon, diazoxide, estrogens ma proachin, isoniazid, sympathomimetics, somatropin, inhibitors protease, hormones thyroid and antipsychotics decreases the hypoglycemic effects of drug Lantus SoloStar.
Susi lithium, clonidine, pentamidine, alcohol alcohol ma beta-adrenoreceptor blockers e mafai ona faʻapogai ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le fualaau faasaina Lantus SoloStar.
Ole Lantus SoloStar e faʻaititia ai le mamafa o aʻafiaga o clonidine, reserpine, guanethidine ma beta-adrenergic blockers.

Faʻasalaga
Faatasi ai ma le maualuga o le insulin glargine, o gasegase e atiae le hypoglycemia o ituaiga eseese. Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le hypoglycemia, o le atinaʻeina o le faoa faamalosi, siama ma le neurological disorders e mafai.
O le mafuaʻaga o le faʻatuputeleina o le fualaau faasaina Lantus SoloStar e ono i ai se suiga i le tuʻuina atu (pulea o se maualuga maualuga), faʻailoga o meaai, faʻateleina o le tino, vomiting ma le manava, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin (e aofia ai faʻamaʻi ma le gasegase o le tino, masini o le pituitary gland, cortex adrenal or thyroid gland), suiga i le nofoaga le faʻaofiina o le vailaʻau Lantus SoloStar.

E faʻamaonia ituaiga o hypoglycemia e ala i le faʻaaogaina o meaʻai o gaʻo (e tatau ona e tuʻuina atu gaʻo i le maʻi mo se taimi umi ma mataʻituina lona tulaga, talu ai o le fualaau faasaina Lantus SoloStar e umi lona aafiaga).
Faʻamatalaga o le hypoglycemia (e aofia ai ma faʻamatalaga mai le neurology), o le puleaina o le glucagon (i lalo o le gaʻo poʻo le intramuscularly) poʻo le puleaina o le puleaina o le kulukose concentrate e faʻaalia.
O le maʻi o le maʻi e tatau ona mataʻituina mo le itiiti ifo i le 24 itula, talu ai e mafai ona toe faʻagaoioia episodes o le hypoglycemia pe a maeʻa le osofaʻiga o le hypoglycemia ma faaleleia le tulaga o le maʻi.

Faiga faʻavae:
Fofo mo le inisiua Lantus SoloStar 3 ml i cartridges o loʻo faʻaofuofu i luga o se peni tui, e 5 peni tuila e aunoa ma ni iniseti e tuʻuina i totonu o se pusa kata.

Tulaga o le teuina:
Lantus SoloStar e tatau ona teuina mo le sili atu i le 3 tausaga talu ona gaosia i totonu o potu e tausia ai le puleaina o le vevela mai le 2 i le 8 tikeri Celsius. Taofi le syringe peni mai le mafai ona aapa atu tamaiti. E faʻasaina le faʻaitiitia o le fofo Lantus SoloStar.
A maeʻa le faʻaaoga muamua, e mafai ona faʻaaogaina le peni sine mo le silia ma le 28 aso. A maeʻa le faʻaaogaina, e tatau ona teuina le peni tui i totonu o potu e iai le maualuga ole vevela ole 15 i le 25 tikeri Celsius.

Faatulagaga:
1 ml fofo mo le tui Lantus SoloStar aofia ai:
Inisalini glargine - 3.6378 mg (tutusa ma le 100 iunite o insulin glargine),
Mea faʻaopoopo.

Tuua Lau Faamatalaga