11 Talafatu e uiga i Suga ma Sweets: Faʻaaliga

Glucose - O se monosaccharide lenei, lea e maua i ni aofaiga tele i le tele o fua, vine, ma sua. Ae maise lava o le tele o vine. Glucose o se monosaccharide o se vaega o le disaccharide - sucrose, lea o loo maua foi i fua, vine, aemaise lava aofaiga lapoa - i beets ma cane.

Glucose ua faia i le tino o le tagata ona o le malepelepe o le sucrose. I le natura, o lenei vailaau e faia e laau e avea o se taunuuga o le photosynthesis. Ae ia vavaeeseina le vailaau o loʻo fesiligia i luga ole laʻasaga o mea tau gaosiga mai le tali disaccharide poʻo le faʻaaogaina foi o vailaʻau e pei o le photosynthesis. O le mea lea, i le avea ai o se meaola mo le gaosiga o le kulukose, e le o ni fua, fua, laulaʻau, poʻo suka e faʻaaogaina, ae o isi mea e masani ona masani ai - o le cellulose ma le malo. O le oloa o loʻo tatou suʻesuʻeina e maua mai i le suavai o le ituaiga o meafaitino masani.

O le glucose mama e foliga mai o se mea papaʻe le mama. E i ai sona tofo lelei (e ui lava e matua itiiti ifo i le manuia i totonu o lenei fale), e solo lelei i le vai.

Glucose e taua tele i le tino o le tagata. O lenei vailaʻau o se punavai taua o le malosi lea e manaʻomia mo metabolic processes. Glucose e mafai ona faʻaaogaina e avea o se fualaau lelei mo vailaau faʻamaʻi.

Ua maitauina i luga atu, talu ai ona o le gau o le sucrose, lea e le malie, o le kulukosese monosaccharide ua faia, aemaise lava. Ae e le na o le pau lenei o le manuia o le tau. O le isi monosaccharide lea na faia e avea ma se taunuuga o lenei faiga faʻa-vailaʻau o loʻo fano.

Mafaufau i ona uiga.

O le a le vailaʻau?

Fructose E pei o le kulukose, o se monosaccharide foi. E maua i le mama atoatoa ma i le tuufaatasiga, e pei ona uma ona tatou iloa, o le suauu i fua ma fua. O loʻo i ai i le tele o meaʻai i le meli, pe a ma le 40% e aofia ai le fructose. E pei o le kulūkose, o le vailaau o loʻo fesiligia o loʻo faia i le tino o le tagata ona o le gau o le suauu.

E taua le maitauina o le fructose, e tusa ai ma le fausaga o le lauolaola, o se isomer o le kulukose. O lona uiga o mea uma e lua e foliga tutusa i le tulaga o le atomika ma le mamafa o le mole. E ui i lea, e ese i latou i le faʻatulagaina o atoms.

Fructose

O se tasi o metotia sili ona taatele mo le gaosiga o gaosiga o le fructose o le suavai o le suauu, lea e maua mai i le faʻamautuina, i le itu, o mea e maua mai le suavai ole masini.

O le fructose mama, e le pei o le kulukose, o se tioata manino. E solo lelei foi i le vai. E mafai ona maitauina o le eleelea o le mea o loo i ai le fesili e maualalo ifo nai lo le glucose. E le gata i lea, o le fugafiti e sili ona suamalie - mo lenei meatotino, e faʻatusatusa i le fesuiaiga.

E ui lava i le mea moni o le kulukose ma le fructose e matua vavalalata lava (e pei ona taʻua i luga, o le monosaccharide lona lua o se isomer o le muamua), e mafai e le tasi ona iloa le sili atu ma le tasi le eseesega i le va o le kulukose ma le fructose, e pei o, o latou tofo, foliga vaaia, . O le mea moni, o mea o lo o iloiloina e tele naua.

I le mautinoaina pe o le a le eseesega i le va o le kulukose ma le fructose, ma le faatulagaina o se numera tele oa latou mea masani, matou te mafaufau i le tulaga tutusa i se laulau.

Fructose o se monosaccharide lea o loʻo i ai i ni fua fua fua i fua suamalie, fualaau faisua, ma le meli.

O le tuufaatasiga muamua na synthesi i le 1861 e le fomaʻi Rusia A.M. Pulu e ala i le faʻamalolo o le vailaʻau oona i lalo o le gaioiga o mea faʻapitoa: barium hydroxide ma le calcium.

Aso fai aso

E talitonu le fructose e itiiti ifo i le kalori nai lo isi. 390 kalori ua faʻalauteleina i le 100 kalama o monosaccharide.

Faailoga o se faaletonu i le tino:

  • leai se malosi
  • faʻaleagaina
  • faanoanoaga
  • le le fiafia
  • popole vaivai.

Manatua, afai e tele le fua o le suka i totonu o le tino o le tagata, o le a gaosia ma gaʻo ma ulu atu i le toto i foliga o triglycerides. O se taunuuga, o le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi pipisi.

O le manaʻomia mo le fructose e faʻapupula i le mafaufau malosi, gaoioiga faaletino e fesootaʻi ma le malosi o le taumafa, ma faʻaititia i le afiafi / po, ao malolo, ma le mamafa o le tino. Le fua ole B: W: I i le monosaccharide 0 0: 0%: 100%.

Ae ui i lea, aua le faanatinati e vavae le vailaau o ni meaai saogalemu, talu ai o loʻo i ai se faʻasologa o gasegase - fructosemia. E taʻu mai ai ni faaletonu i le enzymes (fructose - 1 - phosphataldolase, fructokinase) i totonu o le tino o le tagata e talepe i lalo le tuufaatasiga. O le iʻuga, o le atunuʻu e tupu ai le olaola.

O le fructosemia e maua i le tamaitiiti, mai le taimi o le faʻaofiina o fualaau aina suamalie ma fualaʻau ma paluga pateta i totonu o le meaai a le tamaititi.

  • moe
  • vili
  • manava manava
  • pallo o le paʻu,
  • hypopopothemia,
  • avesion i meaai suamalie,
  • faʻafefe
  • faʻateleina le sosolo
  • faalauteleina o le ate i le tele,
  • hypoglycemia,
  • tiga o le manava
  • le lelei,
  • alu aʻe
  • faailoga o gout
  • lanu.

O le foliga o le fructosemia e faalagolago i le maualuga o le leai o enzymes (enzymes) i le tino. E i ai le malamalama ma mamafa, i le mea muamua, e mafai e se tagata ona faʻaaogaina se monosaccharide i se tapulaa faʻapulaʻaina, i le lona lua - e leai, aua a oʻo mai i totonu o le tino e mafua ai le maʻi o le hypoglycemia ma ono lamatia ai le ola.

Faamanuiaga ma le afaina

I lona natura masani, i le tuufaatasiga o fualaau faisua, fualaau faisua ma vine, o le fructose o loo i ai se aoga aoga i le tino: e faaitiitia ai le leaga o gaioiga i le ooto ma le ono mafai ona pala le nifo e 35%. E le gata i lea, o le monosaccharide e avea o se mea faʻapitoa faʻaleagaina, faʻalauteleina le ola ola o oloa, ma tausia pea.

E le mafua ai e le fructose ia allergies, e manaia e le tino, e taofia ai le faaputuputuina o masini gaʻo tele i totonu o masini, e faʻaitiitia ai le kalori o meaʻai ma faatelevave le toe faʻaleleia pe a maeʻa le mafaufau, faaletino. O le faʻalapotopotoga e faʻaalia ai mea totino, o le mea lea e fautuaina ai mo tagata e ola ola, tagata taʻalo.

E faʻaaogaina le fructose i le kuka e pei o le suka, suia ma faʻamalosi atili ai le gaosi i le gaosia o oloa nei:

  • oloa susu,
  • meainu suamalie
  • tao tao
  • faʻasao
  • maualalo meaʻai mo le kalori,
  • salu saito,
  • aisa kulimi
  • fualaʻau 'aina, fualaʻau,
  • sua sua
  • siama
  • sweets mo le maʻisuka (sukalati, kuki, suti).

O ai e tatau ona teena le fructose?

Muamua lava, o le faʻaitiitia o le monosaccharide mai le lisi autu e tatau ona mo tagata o loʻo mafatia mai le gaʻo. O fualaau suamalie e taofia ai le gaosia o le hormone "nofo malie" - peptin, o se taunuuga, e le maua e le faiʻai se faailo o le satu, e amata e le tagata ona fafagaina, maua atili pauna.

E le gata i lea, ua fautuaina le tuufaatasiga e faʻaaoga ma le lapataiga mo tagata oti, gasegase ma le fructosemia, ma le maʻisuka. E ui i le maualalo o le faʻamalama o le fructose (20 GI), 25% o lea mea ua suia i le kulukosese (100 GI), lea e manaʻomia ai le vave faʻasaʻoina o le inisalini. O le vaega na totoe o loʻo faʻafefe e ala i le salalau e ala i le puipui o le intestinal. O le fusiose metabolism e muta i le ate, lea e liua i le gaʻo ma vaeluaina e aafia i le gluconeogenesis, glycolysis.

O le mea lea, o le afaina ma faamanuiaga o le monosaccharide e manino. O le tulaga autu o le mataituina lea o le faʻaaogaina.

Punaoa faanatura o le fusi

Ina ia aloese mai le suia o le tino ma se monosaccharide suamalie, mafaufau pe o a meaai o lo o aofia ai i le aofaiga pito i maualuga.

Laasaga Numera 1 "Punavai o le fuafasi"
IgoaLe aofaiga o monosaccharide i le 100 kalama o le oloa, kalama
Suauu o le kulimi90
Suga faamama50
Agave vevela42
Honey bee40,5
Aso31,5
Faʻi vine28
Fua24
Sukalati15
Apricots ua vela13
Ketchup10
Jackfruit9,19
Blueberries9
Vine vine "Kisakisi"8,1
Pears6,23
O apu5,9
Persimone5,56
Puni5,5
Toa pele5,37
Cherries5,15
Mango4,68
4,35
Potu4
Muscat vine3,92
Papaya3,73
Currants mumu ma papae3,53
Plum (cherry plum)3,07
Paloni3,00
Feijoa2,95
Oranges2,56
Tangerines2,40
Raspberries2,35
Saito vao2,13
Fuga1,94
1,94
Meloni1,87
Paʻu paʻepaʻe1,45
Zucchini (zucchini)1,38
Toa pepa (Bulgarian)1,12
Palufela0,97
0,94
Kukama0,87
Sweet potato0,70
Broccoli0,68
Cranberries0,63
Potato0,5

O punaoa "afaina" o le fructose o ni meaola suamalie faigofie: paluga falaoamata, suamalie, sipuni, muffins, faʻasao, sesame halva, taffles. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina e le au gaosi le monosaccharide e faia ai mea suamalie mo le maʻisuka, ae e mafai ona faʻaaogaina i le faʻaleleia e tagata soifua maloloina nai lo le suka.

O ai e: glucose poʻo fructose?

Glucose o se monosaccharide e faʻapipiʻiina e le tino o le tagata mai i gaʻo e tausisia ai le gaioiolosi. O lenei mea o se faʻapogai lautele o le malosi mo gaioiga ma faʻalapotopotoga uma.

Fructose o se gaioiga masani e maua i fualaau aina ma fualaʻau.

A maeʻa ona ulu atu i le tino, o meaʻai gaosi mea taumafa i lalo o le aafiaga o le amylases o le pancreas ma gaogao faʻafefeteina ua paʻu i lalo i le kulukose ma faʻapipiʻiina i totonu o le inumaga e pei o monosaccharides. Ona liua ai lea o suga i le malosi, ma o latou toega o loʻo teuina "faʻaagaga" i le tino o le glycogen i totonu o musika ma le ate mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

Galactose, glucose, fructose - hexose. E tutusa le mamanu fualaʻau ma e eseese naʻo le fusi o le fusi faʻatasi ma le okesene. Glucose - e faatatau i le vaega o aldoses poʻo le faʻaitiitia o suga, ma le fructose - kososis. I luga o fegalegaleaiga, o mea inu oona e gaosia ai le sucrose disaccharide.

O le eseesega tele i le va o le fructose ma le kulukose o le auala lea e faʻafefe ai. O le faʻaaogaina o le muamua monosaccharide e manaʻomia ai le enzyme fructokinase, mo le lona lua - glucokinase poʻo le hexokinase.

Fructose metabolism e tupu i le ate, e leai se isi puʻu e mafai ona faʻaaogaina. Monosaccharide e liua le koniteina i mea gaʻo, ae le maua mai le leptin gaosiga ma le inisalini.

O le mea e malie ai, o le fructose e faʻasao le malosi e sili atu ona lemu nai lo le kulukose, lea pe a faʻafefe i totonu o le tino o le a faʻavave ona tuʻuina i totonu o le toto. O le faʻamaualuga o le vailaau faʻamalosi faigofie e faʻatulafonoina e le adrenaline, glucagon, insulin. E le gata i lea, o polysaccharides e ulufale i totonu o le tino o le tagata ma meaai, fualaau oona i le faagasologa o le faʻapalapalaina o le liua ua liua i le kulukose i totonu o le togafiti laiti.

Talaaga # 1: o le suka e matua le lelei

Sugar lava ia e le afaina pe aoga foi. I ona meatotino, o se mea e puipuia ma e leai ni vitamini ma minerale.

Peitaʻi, e manaʻomia e le faiʻai le glucose, lea e sili ona faigofie ona maua, e ala i le inuina o le ipu o le lauti ma le suka, mulimuli ane o le moliaga puupuu o le malosi e aliali mai (e le o se mafuaaga e maua ai le lauti suamalie e oʻo lava i tagata foaʻi mo se taimi le tumau ona o le toto).

Ae e taua le manatuaina o le kulukose ma le suka faamamaina e le tutusa uma. Glucose (faʻatasi ma elemene elemene aoga) e mafai ona maua mai le meli, fua, fualaau mama. Ma o le sili atu o le suka mama ma gaogao gaogao o loʻo leaga pea - e faʻaitiitia ai le gasegase (hi, faaopoopo pauna!), Faʻamaloina le gasegase, faʻavave le gaosia o le sua gastric (o le mea lea e tupu mai ai le mamafa i le manava pe a uma le 'aina o keke) ma e mafai ona faʻafefe ai allergies ma le paʻu o le paʻu i le mumū.

Talafatu # # 2: o le suka o le autu lea o le mea leaga.

O lenei faʻamatalaga e moni lava. O le suauu e matua le tuusao e fesootaʻi atu i le maua o le mamafa. Ae peitaʻi, afai, e faaopoopo atu i laʻau suamalie, e te manaʻo e faʻaleagaina meaʻai vave mo le 'aiga o le aoauli, ma palu falai ma sausage mo le' aiga o le afiafi, o lona uiga e le naʻo se fasi keke ma se paʻu sukalati e tuuaʻia ai oe i ou faʻafitauli.

Lelei ei ai se faasinomaga maualuga maualuga, o lona uiga, e maualuga maualuga le maualuga o le suka i le toto. Ina ia faaitiitia, o le pancreas ua faamalosia e togi le insulin i totonu o le toto. O le numera e faigofie: sili atu le kulukose - sili atu inisalini - sili atu gaʻo o loʻo faʻapipiʻiina i le tino. O nei mea uma, faatasi ai ma le matua ma le televave o le gaosiga o le tino, e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le foliga mai o le mamafa o le mamafa, ae faapea foi i le tino moni, maʻi suka, toto maualuga ma le atherosclerosis.

O le mea moni, e le o se faʻamatalaga faʻatulafonoina, ae o le matua e sili atu ona lelei le faʻaalia o lou malosi i le vaai o sukalati ma mufiti.

Tala faʻamataʻu numera 3: o nisi tagata o le a le ola e aunoa ma ni laulaau ma se aso

O lenei mania, faapea foi ma isi lava mea ua fai ma vaisu, e tatau ona tau i le ofisa o se fomai tomai faapitoa o le mafaufau po o le mafaufau o le mafaufau ma le poto masani i le galue ma vaisu. Talu ai ona e matua leai lava se eseesega mai le tagofia o fualaau faasaina po o le naunau i taaloga. Ae peitaʻi, afai oe nofouta i lou faafitauli ma masalosalo pe a tupu ona vae, ona mafai lea ona e taumafai e faʻamalosia ma aʻoaʻoina oe lava. Ana fai na o le malosi na lava.

O aʻa o lenei "le mafai ona ola" o loʻo taoto i le malamalamaga o laʻau suamalie e le pei o meaʻai, ae pei o se vailaau faʻasaina poʻo se faʻasao. O nisi taimi, mai le laʻititi, o matua e mafai ona faʻaogaina le tagi a le tamaitiiti ma le faigofie nai lo le faalavelaveina mai a latou mea ma faʻapupula ma le toʻa le mafuaʻaga o lona le fiafia e mafai ona pulea lenei vaisu tiga.

O lea la, o le sisiva e amata ona avea ma oloa mo le tagata mai le vaega o le "antistress". Pe na faitio le pule i le galuega? O le a ou faamafanafanaina aʻu lava ma se kofe kalama ma se keke. Faʻasaga i lau pele? Loanoaga o le faʻavauvau ma se pusa o kalamalati. Nofo ma uo i totonu o le cafe? Ia, o le a le leai o se meaʻai mo le lauti!

Ae o le mataupu e le gata i le faalagolago i mafaufau. E i ai ni faailoga faaletino. A maeʻa le suamalie i totonu o le tino, o le tele o meaʻai gaʻo e faʻafefe ai le toto i le suka - ma tatou lagona le malosi o le malosi ma le malosi, o lona uiga o se uiga lelei. Ae a mavae ni nai itula, o le maualuga o le suka o le toto e pa'ū tele ifo i lalo ifo o le maualuga lea na i ai ao le i ai. O lona uiga, o loʻo i ai se lagona o le fiaaai, le mautonu ma se tulaga o vaivaiga. O le taimi lava lea ou te fia toe foi atu ai i le setete muamua o fiafiaga - ma o le lima lava ia e oʻo atu mo le isi lima o kuki.

Faʻamanatu le amio a se vailaʻau vailaʻau faʻamalosi po o le ava, saʻo? O le mea lea, e talitonuina o le talitonuga o le faʻalagolago i mea taumafa e toetoe lava tutusa ma soo se isi faʻalagolago. E liua se liʻo mataʻutia e na ona e manaʻomia e filifili e te le itiiti ifo i le tasi, aua o lea faʻafefe o se mea lamatia i le tino.

Tala faʻamataʻu numera 4: e le mafai ona e teena kokolati, aua e aoga

O lenei tala faʻasolopito e mafai ona taliina i se faʻamalosaga lauiloa: o se vailaau mo le oona e tele lava ina ese mai i le fua.

Muamua, afai e te sufuluina le sukalati i aso taʻitasi ma taʻavale, o ona uiga aoga uma e faʻaleagaina i le taufaʻatau o le dysbiosis (faʻalavelave i le masani o le microflora o le inumaga ma le vaʻa) ma e oʻo lava i le faʻaitiitia o le puipuiga.

Lona lua, na o le koko kulimi pogisa ma le koko o le koko o le itiiti ifo ma le 75% e manatu e aoga. O le sukalati malulu e mauʻoa i le magnesium, zinc, potassium ma le seleni. E fesoasoani i le taofiofia o vaʻa ma o se vailaau malosi ona o le i ai o flavonoids (faʻapea foʻi ma le uaina mūmū mūmū).

Ae ui i lea, i taimi uma lava e mafai ona manatuaina le faʻasalalauga na tusia i luga: soʻo se oloa ua taʻua o se vailaʻau faʻaaogaina i na o fua faʻapitoa. O le mea lea, afai o sukalati o lau mea uma lava, faʻatau se palanikeke sukalati ma faʻalautele mo le vaiaso, faʻafiafia i lea taimi ma lea taimi mo pati taʻitasi. Ma le fiafia, ma le manuia, ma le leai se afaina i le ata!

Tala faʻamataʻu numera 5: o loʻo i ai sima lelei ma lē aoga

Ioe, o se faʻamatalaga moni, ae mo nisi mafuaaga e masani ai ona oʻo atu le lima i se keke ma le kulimi pata po o le ate ma se laulau o susu susu, ae le o se salati fualaau suamalie ma le yogurt ma le meli.

O le sese o se lagona sese o le taimi vave, ae o le pupuʻu puupuu mai le suamalie suamalie. Ae ui i lea, o le tuufaatasiga o le suamalie ma le gaʻo o se mea moni moni, lea e te faaopoopoina i lau metabolism.

Mai fualaau suamalie e leai ni gaʻo, e mafai e se tasi ona iloa le siamu, marmalade, jelini, marshmallows, marshmallows. Fautuaga lelei o le 'ai lea o fualaau mamago, fualaau aina ma fualaʻau nai lo suamalie. Ae o na mea suamalie e pei o marshmallows, marmalade ma pastille, o loo i ai se mea aoga aoga pectin (fiber, lea e maua i le tele o meaʻai i apu), lea e faʻamamaina ai toto toto, faʻaitiitia ai le toto cholesterol ma toe faʻafoʻi ai le mucosa gastric. E le gata i lea, i le gaosia o le tele o laʻau o se mea e pei o le jelly-like, o le agar-agar (o se mea e sosolo mai ai le algae), lea e manatu foi o le fiber, e faʻaaogaina.

O lea la, e saʻo, o suauu maloloina e iai.

Tala faʻamatalaga numera 6: E te manaʻomia le faʻaaogaina atoatoa o sipuni mai le taumafataga pe a leiloloa lou mamafa

O le sugar sugar i aso taitasi mo se tagata matua soifua maloloina o le 80 g o le kulukose. O le mea autu e le o le alu i tua atu o le mea o loʻo mulimuli ai i se taumafataga.

Ae peitaʻi, afai e te manatu e le lava le faʻatau o laʻau meamata ma laʻau - ma o lea e te faʻaumatia atoa ai le suka, matou te faanatinati e te le fiafia.

Soo se 2 fua i le aso ua uma ona afa o le masani o le kulukose. Ma afai e te 'ai e oo atu i le 3 teaseti o le meli i le aso, sui i le suka mo le ti (pe e sili atu i le 2 fua), ona maua lea e lou tino le tutusa o le aso, lea na taʻua i luga.

Afai o oe i luga o se meaai, ae le manaʻo e faʻagata oe lava i le na o le meli ma fualaau aina, ona mafai lea ona e fuaina se aso saogalemu i luga ole ituaiga o meaʻai: tasi le sipuniti o le meli e tutusa ma se sipuniti o le suka mama, se 5-kalama o sukalati po o se tasi marshmallow.

Faʻafefea ona faʻaaoga le fructose i mea aoga?

O le fructoseose faanatura o se vailaʻau lea e maua ai se tofo suamalie i fua. O faʻasalaga masani mo le maʻisuka ma tagata o loʻo mafatia mai le oona (faʻaaogaina, oi latou o tagata autu o mea suamalie) e fautuaina ai se tapulaa i le lisi o fua suamalie ma le atoatoa o le suka. O le faleoloa meaai e ofoina atu ai i tagata faapena le tele o mea suamalie. E fautuaina e le au atamamai le fructose mo le maʻisuka ma le oona tele e avea o se isi mea e masani ai i le laulau masani.

Mea aoga o le fusi:

  • E le afaina ai le toto suka.
  • Faʻasaʻo le lamatiaga o le pala o nifo.
  • E faalua ona suamalie e pei o le suka, lea, ao tumau pea i se tofo suamalie, e mafai ona faʻaititia faʻaititia le kalori o mea masani masani.
  • O le faagasologa o le faʻamalosi e aunoa ma le "tosina" o le inisalini.
  • O lona faʻaaogaina o le a maua ai meaʻai tatau i le faiʻai ma maso i le taimi o le mafaufau poʻo le faaletino.

E tatau ona malamalama o le fufuluina i se soifua maloloina ma mea taumafa e mafai ona aoga tele pe afai:

  • Le faʻaaogaina i se auala talafeagai, faatasi ai ma le tatau ona amanaia lona aofaiga atoa i oloa maeʻa - suamalie, mea inu, mea faʻafiafia. O le aofaʻiga o tupe e le sili atu i le 30 g i le aso. Mo tamaiti, o le fua masani e fuafua i luga o le fua faatatau o le 0.5 g i le kilokalama o le mamafa o pepe. I le maʻi suka, o le fructose norms i tagata matutua i le 1 kg o le mamafa o le tino e 0.75 g.
  • O le faʻaaogaina o le fructose faanatura (i totonu o le meli, fualaau faisua ma fualaau aina) e faʻamalosiina ai le puipuiga o le tino, tonesia le tino.

O le lamatiaga o le aafia ai i lenei mea e sui ai le suka, o se talitonuga sese e faapea o se "meaʻai" e faʻaaogaina.

Fructose Harm

Faʻaaogaina o le faluga nai lo le suka o lona uiga o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le kulukose "mea leaga". "I le mea tonu lava" o tagata e mataʻituina a latou meaʻai ma mananao e faʻamalosia le soifua maloloina e suia ai le suka i analogues. E mafai ona ou faʻaaogaina se sui mo tagata soifua maloloina e le afaina ai le kulukose?

O se aofaiga tele o le fugalaau:

  • Faʻatupulaia le gaʻo o le ate.
  • Faʻaleleia le maua o le mamafa, lea e "tuua" ai ma le faigata tele.
  • E mafua ai le matelaina e ala i le taofia o le gaosiga o le hormone "nofo malie" leptin.
  • Faateleina le cholesterol, lea i le lumanaʻi e mafua mai i maʻi cardiovascular ma le maualuga.

O le uiga iinei e faigofie - o mea uma e faʻaaogaina i le faʻaleleiina e aoga. Faitau le tuufaatasiga o oloa maeʻa ma faitau i le aso. Manatua o le fuafasi e "galue" e gaosi oloa o se oloa masani. Ia nofouta o le faʻaaogaina o suka e matua aoga lava ma e le pa'ū mo faʻataʻitaʻiga faʻasalalauga.

Fructose Chocolate

Kolati o le oloa lea e fiafia i ai tagata matutua ma tamaiti. O le faʻaaogaina atoa o le mea mo nisi e faʻaitiitia ai le lelei o le olaga. O le sukalati i luga o le fructose e faatagaina i le maʻisuka, gaʻo ma tagata e taʻitaʻia se olaga ola maloloina.

O meaʻai taumafa sukalati e maua ai ituaiga o oloa e lua:

  • Sukalati mo le maʻisuka.
  • Sukalati mo tagata e mulimuli i le ata.

O le fructose i le sukalati mo le maʻisuka o loo aofia ai i le tele o mea, lea e mafua ai ona maualuga le kalori o le oloa. O le 100 kalama barka o na sukalati e aofia ai le 700 kcal. O lona aoga sili lava e le mafua ai ona faia se inisalini. E tatau ona e sau i se tulaga mafiafia ma se mea manaia ese o le tile, lea o le a maua ai le fructose le vevela o le oloa.

Telati "mo le gau o le mamafa" e itiiti ifo le suamalie ma maualuga-kalori (mo le 100 g e tusa ma le 300 kcal). O lona tofo e mamao ese mai le masani. O sea oloa e mafai ona faʻaaogaina e i latou o loʻo fai ma vaisu i sukalati ma tagata e maualuga le mamafa.

E mafai ona 'ai le sukalati i le fructose - o aogā ma faʻamalosi e iloiloina taitoatasi:

  • O le a le afaina ai tagata maloloina, ae o le a le aumaia le fiafiaga ua faamoemoeina.
  • O i latou o loʻo i ai le ate ma le sukalati e tatau ona vavaeeseina mai lenei taumafa (pei o isi).
  • E mafai ona fai se "gaogao" o kalori pe a fai e sui le "meaʻai" ma le "diabetic" tile.
  • O ia sukalati e le mafai ona faʻaaogaina i le kuka i le fale - o le a tuʻuina atu ai le oloa i se taimi e le lelei.

O le inu o fua o le fructose i laʻau fautuaina e aoga mo le maʻisuka ituaiga 1. E fautuaina mo tagata soifua maloloina ia faʻaitiitia i latou i meaʻai, ma tagata e iai gaioiga gasegase gaʻo e tatau ona 'ai fualaau aina ma fualaau faisua e faʻatumu ai a latou faleoloa glycogen.

Tala faʻamatalaga numera 7: afai ua uma ona e 'aina sisiva, ona naʻo le taeao lava

O se faʻamatalaga e le saʻo, lea e lagolagoina e tusitala o le tele o taumafa masani.

Afai e te amataina le aso i le 'aiga o le taeao e aofia ai laʻau suamalie, e mafai ona e faʻapipiʻi ma lau paʻu e ala i le fafaguina o se faʻalavelave i le maualuga o le suka, lea e tutusa ma le tsunami e afaina ai le vai. I le taeao, o loʻo moe pea le tino, ma e manaʻomia lou fafagu malie - faʻatasi ai ma le sili atu paleni o le taeao.

Ma o le taimi sili ona lelei e inu ai ni lauti ma lau 'aina (o le ae le talitonu!) O le vaeluaga mai le 4 i le taeao i le 6 i le taeao. Ua faamaonia e saienitisi e saʻo tonu lava i lenei vaitau o le toto o le kulukose o le toto e pa'ū ifo i le tulaga pito maualalo - e le afaina pe a siʻi aʻe sina mea itiiti. O le mea lea, o Peretania ma a latou seneturi masani o le 5 o le afiafi afiafi o le lauti sa saʻo lava.

Talafatu # # 8: o le suka e fai ma vaisu e matautia

O le mea moni, o le nifo o le nifo e mafai ona maua ai se faʻalavelave o faʻamaʻi ma faafitauli faʻalesoifua maloloina pe afai latou te le pulea lelei le suamalie i ni aofaiga e le faʻatapulaʻaina.

E mafai ona avea ma mafuaʻaga ona o le soliga o le microflora (dysbiosis), o le paʻu o le paʻu (o le vevela, vevela ma le mumū), faʻasalaga ona o le solia o le microflora vavalalata, caries ma isi faʻamaʻi o nifo ma le gaʻo, ma, ioe, o le gaʻo ma le maʻisuka.

Tala faʻamatalaga numera 9: faʻaitiitia le faʻaleagaina o le soifua maloloina ma le tino, e te manaʻomia le suia o le suka i le fusi pe o isi mea

E matua afaina lava. O le fructose, pei o le kulukose, o se vailaʻau gaʻo vave lea e faʻapupulaina ai foi le maualuga o le suka toto. O le mea lea, o le faatauina mai o sipuni mo le maʻisuka, e te suia ai le puaa.

Ma ua oo i le taimi e lafo mai ai suamalie suamalie i le faaleagaina o le talafaasolopito. O se kemisi mama lea e i ai sona aʻafiaga i le ate. E te manaʻomia?

Afai e te manao moni e sui le suka i se mea, vaai mo suiga masani i le faʻatau atu e matua saogalemu mo le tino. O le stevia lenei (e masani lava le suamalie suamalie, lea e masani ona faatauina atu i le ituaiga o suavai suavai) ma agar-agar.

Tala faʻamatalaga 10: sili atu, e sili atu le tuʻuina atu o le suka

E le aoga mo soʻo se tagata i le lalolagi. Vagana ai atonu o le la e 'ai, ae e masalosalo o le a latou ola umi i la latou "meaai".

Ma atonu e te le manuia e tusa lava pe sili atu le taumafa poo le fesuiaiga i meaʻai. Talu ai o le suka, e tusa lava pe itiiti, e maua i le tele o fualaau faisua ma fualaau uma, e aunoa ma se faʻasesega. O le pasene o le suka e oʻo lava i le kalaka!

O lea e maua ai e le tino le suka e ala i le le mafai.

Tala faʻamatalaga numera 11: e mafai ona e faatoilaloina le naunau mo lauusiusi

Ioe, e mafai, ae muamua e tatau ona e filifili pe o fea e tupu ai aʻa o le "suamalie" e fai ma vaisu.

Le vaʻaia o aʻafiaga o le tino, e mafai ona e amata i se suʻega toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua iloa o le manava le pulea mo laʻau suamalie e masani lava ona mafua ona o le le lava o chromium i le tino, ma o le leai o le magnesium e mafua ai le 'ai o sukalati.

Afai o mea uma lava e faʻatulaga lelei ma faʻasologa o le physiological, o lona uiga e faigofie lava ona e "faʻamalieina" lou olaga, lea e le fetaui ma oe i se mafuaaga se tasi. E mafai ona e suʻeina le mafuaʻaga o le le nofo filemu i totonu o le agaga oe lava, pe mafai ona e faʻatuatua i tagata tomai faʻapitoa e ala i le faʻafesoʻotaʻi atu i se fomaʻi maʻi. Ia, ma e leai se tasi na faalēaogāina le faʻailoga, ae o faʻamatalaga lelei: ia amata lau mea e sili ona e fiafia i ai, ia e alu ese atu e te feoai ma au uo ma aiga, ia e ofoina atu se mea e ese mai mea taumafa - ona aapa atu lea o ou lima mo le suamalie itiiti.

E na o le tasi lava le faaiuga mai tala fatu uma e uiga i le suamalie: ole kulukose e le mafai ona aveesea atoa le tino, ma o le a le aoga - e talafeagai mo le faʻaogaina o le "masini". Ae ui i lea, e masani lava ona sili atu ona lelei (ae tutusa lava le suamalie) i le suauu faamamaina ma keke keke fale ma keke o tafaoga.

Mata e mafai e maʻitaga ma fafine lapatai ona 'ai le sukasela?

Aʻo faagasolo le taimi o le faʻataʻitaʻiga, o le tina faʻamoemoe o loʻo lamatia le solia o le metabolism. O lenei fesili e faʻapitoa pe afai o se fafine e mamafa tele ao lei oʻo ile maʻitaga. O le iʻuga, o le fesuiaiga o le a fesoasoani i le faʻaopoopoina o le mamafa, lea o lona uiga o le fatuina o faafitauli i le fanauina o le pepe, fanauina ma o le a faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka. Ona o le tele o meaʻai, atonu o le fomaʻi tele, lea o le a faʻalavelaveina ai le auala o le pepe e ala i le auala fanau.

E le gata i lea, ua talitonuina afai e faʻaumatia e le fafine le tele o meaʻai gaʻo i le taimi o le maitaga, e oʻo atu ai i le tuʻuina atu o sela sili atu i le pepe nai lo le masani ai, lea i le avea ma tagata matua e mafua ai le faʻafefe i le gaʻo.

I le taimi o le susu, e lelei foi le aloese mai le fusi fua tioata, talu ai o le vaega o ia mea uma ua liua i le kulukose, lea e faʻaleagaina ai le soifua maloloina o tina.

O le a le mea e aofia ai le suka?

O se faʻasalaga na faia mai le A - glucose ma le B - fructose, lea e fesoʻotaʻi. Ina ia gaʻo le suka, o le tino o le tagata e faʻaaogaina le calcium, lea e tau atu i le faʻaaogaina o le elemene fale mai le ponaivi. E le gata i lea, o iloiloga faʻapitoa e fautua mai ai e le mafai e le disaccharide ona afaina ai le manava o le nifo, mafua ai le gaogao ma faanatinati le matua. E maua ai se lagona sese o le fiaai, faʻaitiitia le malosi o le malosi, "ave" ma aveese le vitamini B. O le mea lea, o le suka e saʻo lava le manatu o se "mea manogi suamalie" lea e tiʻetiʻe le fasiotia o le tino.

E mafai ona 'ai le suka i le maʻisuka?

I le faʻamaoni. Tasi le sefulu ma le lua o monosaccharide e aofia ai le tasi le areto.

O le fructose o se carbohydrate ma se fuainumera maualalo maualalo (20) ma se mamafa glycemic o le 6.6 kalama, pe a faʻamalosia, e le faʻaosofia ai fesuiaiga i le suka o le toto ma le tui insulin e pei o le suka. Ona o lenei meatotino, o le monosaccharide e taua tele mo tagata e faalagolago i le insulin.

Mo tamaiti o loʻo i ai le faʻamaʻi o le maʻisuka, o le faʻatagaina o le faʻaaogaina o le gaʻo i aso taitasi e fuafua i luga o le faavae o le 0.5 kalama o le tuufaatasiga i le kilokalama o le mamafa o le tino, mo tagata matutua o lenei faailoga e oʻo atu i le 0.75.

O a faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le fuasela mo le maʻisuka?

A maeʻa le pulega, o le monosaccharide e aunoa ma le inisalini e oʻo atu i le metabolism intracellular ma vave faʻaitiitia ai le toto. E le pei o le kulukose, o le fructose e le faʻatagaina hormones o le intestinal e faʻaosofia ai le faʻamalosia o le inisalini. E ui lava i lea, o nisi o le tuufaatasiga ua liua pea i le suka. O se taunuuga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faasolosolo malie lava.

O le aofaʻi o le falu fualaʻau e aafia ai le saoasaoa o le gaosia o le suka: o le tele o lou 'ai, o le saoasaoa ma le maualuga o le a oʻo atu i se mea taua.

Fructose o se monosaccharide lea e maua ai se tagata malosi.

I le faʻaogaina lelei, o le vailaau e lelei le suitulaga mo le suka maualuga, ona e maualalo le faasinomaga o le faasinoupu ma faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O loʻo i ai sona aʻafiaga, e fesoasoani i le vave faʻaleleia o le tino pe a maeʻa aʻoaʻoga, e le mafua ai ona pala le nifo. E le gata i lea, o le fructose e faʻavaveina le malepe o le ava malosi i totonu o le toto, lea e fesoasoani i lona vave faʻaumatia. O se taunuuga, o le aʻafiaga o le inu i luga o le tino ua faʻaititia. I le kukaina, o le monosaccharide e faʻaaoga i le taoina o bakery oloa, i le gaosiga o jam, jam.

Manatua, o le taumafaina tele o le fructose tioata, e sili atu i le 40 kalama i le aso, e mafai ona afaina ai le ola maloloina ma le gaʻo i le mamafa, o le atiina ae o fatu fatu, allergies, matua tuai. O le mea lea, ua fautuaina ina ia faatapulaa le taumafaina o le monosaccharide, ma faateleina ai le natura i fua o fua, fualaau faisua, fualaau mama, vine.

Sweeteners na aliali i le amataga o le XX seneturi. E vaevaeina i latou i le natura ma le faʻaoga. O foliga vaaia ma le faʻaogaina o ia mea e lua e mafua ai le tele o feeseeseaiga. O se tasi o mea suamalie masani, lea o se vaega o le tele o meaʻai, e aofia ai meaai, fualaau.

Faʻafitauli i le vevela ma le solia o le maualuga o hormones TSH, T3 ma le T4 e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga e pei o le hypothyroid coma poʻo le faʻamaʻi toto, lea e mafua ai ona oti. Ae o le endocrinologist Alexander Ametov ua mautinoa o le togafitia o le lauroid gland e oo lava i le fale e faigofie, e tatau ona e inu.

E faʻapefea ona maua le fructose?

Fructose o se monosaccharide, o le sogasoga o le suka. E maua i fualaau aina uma, o fualaau faisua ma laau toto, meli ma le nectar.

O se mea lea e taua foi o fualaau suamalie, vine mama po o fualaau aina suamalie ua matua gaogaoina e le tino. O le mea sili lea ona suamalie le carbohydrate, lea e 3 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le kulukose, ma e 2 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani.

Mo i latou e popole i lo latou soifua maloloina, o se fesili masani e tulaʻi mai i le mea e mafua mai le manumalo. O se monosaccharide fualaau aina e maua mai i le suavai o le suauu ma le inulin, faapea foi ma le aafia i le konalis. O le iʻuga, o le sologa lelei e paʻu ai i le tele o vaega, e aofia ai le fructose.

O ituaiga nei o kulukose o:

  • Furanose (natura).
  • Tatala le ketone.
  • Ma isi ituaiga taʻaloga.

O le saienisi igoa mo le fructose o le levela. Na maua le fructose i luga ole laʻasaga o mea tau pisinisi, e aofia ai mai le beets.

Fructose Features

O le fructose artificial na aliali mai ona o le manaʻoga e suitulaga le sosolo i le tino o le tagata . Mo lona gaioiga, e manaʻomia e le tino le inisalini, e gaosia e le pancreas, lea e afaina ai tagata mamaʻi maua i le maʻisuka.

E le pei o isi sugars, sugar sugar:

  • E le afaina ai le inisalini i totonu o le toto.
  • O loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga faigofie, lea e maua ai ni meaʻai.
  • Fesoasoani e faʻamautu ai le 'uamea ma le zinc faʻasao i le tino.
  • E itiiti le maʻi, o le mea lea, e ono i ai i le taumafataga o tamaiti laiti ma tagata mamaʻi.

O le fructose o se monosaccharide, o le sili atu ona faigofie le digestible carbohydrate compound, lea o se vaega o le sucrose. O le tele o taimi, o le oloa e faia mai ituaiga eseese o sana ma suka.

Talosaga

E faʻaaogaina le fructose e le gata i le alalafaga taumafa:

  • I vailaau, ua faatonuina le monosugar mo le ava malosi, o le a faatelevaveina ai le metabolism o le ava malosi, lea e vave ona lepetia ma aveesea mai le tino.
  • E mafai e tama laiti ona gaosia le fructose i le vave i le lua aso o le matua. Ua faatonuina ina ia faʻamaonia le lomiina ma faʻatagaina se pepe faatoa fananau mai e le o aʻafia le kulukose ma le galactose e maua ai meaʻai lelei.
  • O le fructose e taua tele mo le glycemia, o se togafitiga lea e maualalo ai le suka o le toto.
  • E faʻaaogaina le gaʻo i le gaosiga o vailaʻau o fale ma le fasimoli. Foama faʻatasi ma lea mea ua sili atu ona mausali, o le paʻu e faʻamamaina.
  • I le microbiology, o le fructose e faʻaaogaina e saunia ai se mea mo le faʻalauteleina o le fefete, e aofia ai le meaʻai.

Fale lelei

Fructose, lea e aofia ai fualaʻau, fualaau faisua ma vine e fesoasoani i:

  • O le gaosia o antioxidants.
  • Faʻaleleia le tele o meaʻai.
  • O loʻo i ai se fuainumera maualalo, pe a faʻaaogaina i ni mea laiti, o le suka toto e le tele naua.
  • E le faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka.
  • E le afaina ai le meaʻai.
  • E fautuaina e avea o se mea suamalie mo le maʻisuka aua e le saofaga i le gaosia o hormones e nafa ma le inisalini.
  • O le 'ai o le fructose e le sao i le atinaʻeina o caries.
  • E le o aofia ai faʻasaʻo ma faʻavaveina le malepe o le ava i totonu o le toto.
  • Lisi na saunia ma le faʻaopoopoga o le fructose e taofi lo latou tofo ma lanu lelei.
  • E faʻaleleia lo latou tofo.
  • O le tele o faletua e faʻaaoga le fructose i le tao, lea e maua mai ai se agavaʻa vaivai ma e oʻo lava ile lanu.
  • Fructose o loʻo teuina meaʻai, ma e mafai ona teuina umi

O le a le eseesega i le va o le fructose ma le suka?

  • O le fomaʻi o le fructose e sili atu ona faigofie nai lo le suka. E fesoasoani lenei mea ia te ia e vave alu atu i le toto.
  • Ole inisalini e le manaʻomia mo le faʻamamaina o le fructose, o le mea lea ua fautuaina ai e faaaoga e le maʻisuka. E faʻasaina le suāuʻu mo i latou.
  • O le fructose e tele taimi e suamalie nai lo le suka. O le mea lea, e tatau ona faaopoopo i le lauti ma isi oloa i ni vaega laiti.
  • E maua ai le malosi o le tino. O le a fesoasoani i le toe vave faʻafouina o le malosi pe a uma le faʻafitauli faaletino poʻo le mafaufau.

Faitau iinei.

Faʻaauau aʻoaʻoga

E tasi le taimi i totonu o le manava, o le fructose e faʻagesegese lemu, o le tele lava o mea e gaʻo i le ate. O iina, e liua i le aoga gaʻo mama. O isi gaʻo e ulufale i le tino e le o gaioiga, lea e tau atu i la latou tausiga. O le fructose televave e feliuai i taimi uma. O le tali i le fesili: - faitau i inei.

Ona o le mea moni o le fua o le suka o le a galo, o le tino mo se taimi umi "manatu" o loo fiaaai. Inisalini, lea e le faʻaaogaina le fructose, e le faʻaalia ai le saturation i le faiʻai. O le mea lea, o oloa e aofia ai le fructose e le aoga mo i latou o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa.

Faaaogaina o le fructose i le maʻisuka

  • Mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga le fructose nai lo le suka.
  • O faʻamanuiaga o oloa e aofia ai monosugar e sili atu ona faigofie ona faʻafeiloaʻi e tagata e leai se inisalini.

Ae e tatau ona e manatua e uiga i lamatiaga e lapatai ai i latou o loʻo faʻaumatia le fuafasi e sili atu.

  • Afai o le tagata gasegase e sili atu i le 90 kalama le suka i le aso, e ono faateleina lona maualuga o le acic acid.
  • O le fualaau fautuaina e tagata maʻi ma le maʻisuka ma tamaiti e 1 g i le kilokalama o le mamafa o le tino i le aso.
  • O tagata e iai muamua le maʻisuka ma le mamafa masani e mafai ona faʻaaoga le fructose i le faʻaogaina e aunoa ma se popolega.
  • O le maualuga o le maʻisuka o le ituaiga lona lua e tatau ona ave i lalo ifo o laasaga ma le faʻaeteete.

Fructose Harm

Fructose, e ui lava i ona faʻafitauli e le mafai ona faʻafitia, ei ai meatotino leaga:

  • O le fructose o se tasi o tagata autu o le gaʻo. Faatasi ai ma le faʻaaogaina e le aunoa, e le lagona e se tagata le tumu, fia 'ai ma' ave le tele o meaʻai. O le manava lelei ma le gasegase e taʻitaʻi atu ai i le gaʻo.
  • O le fructose e maualalo i calories, ae le o se maʻi suka. Faatasi ai ma le tele o le taumafaina, o le ate ua liua ai i le gaʻo, ma o lenei mea e mafua mai i le gasegase gaʻo.
  • Faʻaaogaina tele o le fructose e mafai ona oʻo atu ai i le faʻasologa o le gasegase.

Faitau e uiga iinei.

O fualaau suamalie o se oloa maloloina, o le mea lea, e sili ai le faʻaaoga o le fructose nai lo le suka. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi a le monosugar e mafua ai le tele o feeseeseaiga.

Ina ia mafai e le falufiti ona aumaia le tino na o ni aogā, e tatau ona e manatua e uiga i lona sao saʻo. Ma o fua, vine ma fualaʻau, o lo oi totonu o lona mamanu, e aoga i tagata uma. O le mea autu o se lagona o le tutusa!

Fructose e sili ona manaia suauu masani , lea o loʻo i ai i le saʻolotoga i soo se fualaau suamalie suamalie, fualaau faisua ma le meli. Mo i latou e aafia i taʻaloga, mataʻituina o latou ata pe naʻo le filifili e faia lenei laasaga, sui le suka i le fructose foliga mai o le tali sili ona saʻo. O lenei mea e mafua mai i aoga aoga o le fructose. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fructose e toetoe lava 1.7 taimi sili ona suamalie nai lo le suka, o lona uiga e mafai ona faʻaaogaina i ni mea laiti. E le gata i lea, o le fructose o loʻo maua i le meli ma i fua suamalie uma - o se finauga malosi mo le faʻatuatuaga.

O le taimi nei mo mea moni.

Faʻatoʻa le gaogao

  • Fructose e sili atu ona faigata le faamalieina o le "fiaʻai fiaʻai" , e le tupu le suamalie suamalie (ona o le inisalini e le gaosia). Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona 'aina le fructose nai lo le suka masani.
  • Faʻateleina le fausiaina o gaʻo visa . O le faʻaaogaina pea o le fructose nai lo le suka e mafua ai ona faateleina le aofaʻi o gaʻo intra-abdominal, lea e matua faigata lava ona faʻaumatia (taumafa ma faamalositino).
  • Faateleina tulaga lamatia le tupuga ma le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

Saʻiliʻili suʻesuʻega a saienitisi : Faʻaleagaina le gaosose pe a faʻaumatia i ni aofaiga tetele. (E tusa pe fia, o le a le tele e 'ai e se tagata i lalo o masani masani o le suka masani).

Suia le suka i le fructose

Ma le tasi mea moni. E le fetaui le fructose mo le tapunia o se faamalama carbohydrate. Ae e lelei mo le fafagaina o le tino i le taimi aʻoga.

E taʻua le fructose o le monosaccharide, lea e sili ona lauiloa nai lo le suka masani.

E maua saoloto i fualaau uma, vine ma nisi fualaau faisua, ia latou tofo suamalie.

E mafai foi ona faatauina i faleoloa ma faaaoga e avea o se mea suamalie.

Fructose: fua, calories, pei ona faʻaaoga

O le fructose e faia i le carbon, hydrogen, ma fualaʻau o le okesene.

O le tele o fructose o loʻo maua i le meli, ma e maua foi i vine, apples, bananas, pears, blueberries ma isi fua ma fua. O le mea lea, i luga ole laʻasaga o galuega, e maua ai le fructose cristalline mai mea tau laau.

E lava le fructose tele calories ae o se mea itiiti lava oi latou itiiti ifo nai lo le suka masani .

Calorie fructose is 380 kcal mo le 100 g o oloa , ao le suka e 399 kcal mo le 100 g.

E pei o le oneone, o le fructose e faʻaaogaina e le o se taimi umi talu ai, talu ai e faigata ona maua. O le mea lea, na tutusa ma vailaau.

Faaaoga lenei suʻaiga masani e suitulaga:

- e avea o se mea suamalie i le gaosiga o meainu, pusa, ice cream, jams ma le tele o isi oloa. E faʻaaoga foi e puipuia ai le lanu ma manogi manogi o ipu,

- faatasi ai ma meaai, e sui ai le suka. O tagata e manaʻo e aveesea le mamafa poʻo mafatia mai faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ua faʻatagaina e faʻaaoga le fructose nai lo le suka,

- i le taimi o le malosi faaletino. O le fructose e mumu lemu, e aunoa ma le faatupuina vave o le toto toto, lea e fesoasoani i le faaputuputuina o le glycogen i maso maso. O le mea lea, o le tino ua saunia lelei i le malosi,

- mo togafitiga faafomaʻi, e pei o fualaau faasaina i mataupu o le faaleagaina o le ate, faaletonu o le glucose, glaucoma, ava malosi.

O le faʻaaogaina o le fructose e lautele ma salalau. Mo le tele o tausaga sa finau ai tagata saienitisi mai le tele o atunuu e uiga i ona aoga ma mea leaga.

Ae ui i lea, o loʻo i ai nisi mea moni faʻamaonia e le mafai ona e finau ai. O le mea lea, oi latou oe mananao e aofia ai le fructose i a latou meaʻai i aso taitasi e tatau ona masani lelei i mea lelei uma ma le faʻaaogaina o lona faʻaaogaina.

Fructose: o a aoga mo le tino?

Fructose o se sui mo le suka.

O lona aafiaga i le soifua maloloina o tagata e agamalu ma agamalu pe a faatusatusa i le suka masani.

Fructose e sili ona aoga i lona tulaga masani. Ma e mafua ona o le faʻaaogaina o le fructose i lona foliga masani, e faʻaaogaina ai foi fila, o nisi ituaiga o faʻalavelave e pulea ai le gaioiga o le suāsusu ma fesoasoani e aloese mai foliga o le fua tele o le fructose i le tino.

Mo maʻi maua i le maʻisuka fructose - o se punavai mautinoa o gaʻo aua e le maua ai le suka ona e aʻafia i le toto e aunoa ma le fesoasoani a le insulin. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le fructose, o ia tagata e pulea lelei le maualuga o le suka i le tino. Ae e mafai ona e faʻaaogaina pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

O le faʻaitiitia le taumafaina o le fructose e fesoasoani e faʻamalosia le puipuiga o le tino, faaitiitia le lamatiaga o caries ma isi faʻamalama i totonu o le ooto.

O se mea suamalie e fesoasoani i le ate liliu mai le ava i le saogalemu o le metabolites, faamama atoatoa le tino o le ava malosi.

E le gata i lea, o le fructose o se galuega lelei. ma faʻamaoniga o se osofaiga mo se faʻataʻitaʻiga, i le ulu o le ulu poʻo le taoto.

O le fructose o loʻo i ai le lelei tele o le tonic. E maua ai le tino ma le tele o le malosi nai lo le suka masani mo tagata uma. Monosaccharide faaputuputu i le ate e avea o se faleoloa matua teuina o le glycogen. E fesoasoani lenei mea i le tino e toe malosi vave mai le atuatuvale. O le mea lea, o oloa o loʻo aofia ai le suātini sui e aoga tele mo tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga ola malosi.

O lenei monosaccharide e masani lava e le afaina ai se tali. O se tulaga e le masani ai. Afai e tupu, e masani lava i pepe.

O le fructose o se puipuiga sili ona lelei. E matala lelei, o loʻo i ai le gafatia e taofi ai le susu, ma faʻatasi ai ma lana fesoasoani o le lanu o le ipu ua atoatoa ona puipuia. O le mafuaʻaga lea ua faʻaaogaina ai lenei monosaccharide mo le sauniuniga o le faʻamalolo, oli ma isi mea faapena. E le gata i lea, o ipu e tumau ai le tumau.

Fructose: o le ā le afaina i le ola maloloina?

Fructose o le a faʻaleagaina pe faʻamanuiaina ai le tino, faʻalagolago atoatoa i lona tele. E leai se afaina o le fructose pe afai o lona faʻaoga e talafeagai. Ia, afai e te faʻaleagaina, ona mafai lea ona e feagai ma faʻafitauli o le soifua maloloina.

- faʻalavelave i le tino o le endocrine, faʻaletonu o le tino i le tino, lea e mafai ona oʻo atu ai i le mamafa ma oʻo ai i le tele o meaʻai. O le fructose o loʻo i ai le gafatia e vave aʻafia ma liliu atoa i le gaʻo. E le gata i lea, o le tagata na te faʻaaogaina lenei suamalie le le mautonu, lagona le fiaai i taimi uma, lea e mafua ai ona ia aveina atili ma sili atu meaai,

- faʻaleagaina i le gaioiga masani o le ate. O faʻamaʻi eseese e mafai ona faʻaalia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tupu o le ate,

- faʻamaʻi o le fatu ma toto, e aofia ai le faiʻai. E mafai ona tupu ona o le mea moni e mafai e le fusi 'ese ona faateleina le cholesterol toto ma faateleina ai le maualuga o lipid. Ona o le avega i luga o le faiai i se tagata, faaletonu le mafaufau, le atoatoa,

- o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le 'apamemea e le tino, lea e faʻafefe ai le gaosiga masani o le hemoglobin. O le leai o se kopa i totonu o le tino e taufaamatau ai le atinaʻeina o le anemia, le palasi o ponaivi ma mea fesootai, pepe le lelei ma isi taunuuga leaga mo le soifua maloloina o tagata,

- le lava o le fructose diphosphataldolase enzyme e mafua ai le fructose inasele syndrome. O se maʻi e seasea tupu. Ae e tupu mai o se tagata ua alu ese atu i le mamao ma le fusi o le a lafoaia e faavavau ana fua e sili ona fiafia i ai. Mo tagata o loʻo i ai se faʻafitauli, e le tatau ona faʻaumatia lenei mea suamalie.

E pei ona mafai ona iloa mai i luga, o le fructose e le o se mea e sili ona maloloina meaai.

Mo le maʻitaga ma le lactating tina: o aʻafiaga ma faamanuiaga o le fusi

E aoga tele mo tamaitai i se tulaga manaia le faʻaaogaina o le fructose i lona lava natura, o lona uiga, o fua ma fua.

E le mafai e se fafine ona 'aina le tele o fualaau fualaau taumafa lea o le a taʻitaʻi atu ai i le tele o fructose i le tino.

Sugar sui maua mai e ala i auala e leai ni mea e le mafai ona faʻaaogaina i taimi o maitaga . O maualuga tele i totonu o le tino e mafai ona mafua ai le le lelei o taunuuga mo le soifua maloloina o le tina ma le pepe.

E le faasaina fructose i tina tausi maʻi, e aoga tele, e le pei o le suka masani.

Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona faasaʻoina le solia o le gaosiga o gaʻo. E fesoasoani foi Fructose i tina talavou e feagai ma le mamafa, gaioiga faaletino ma le le mautonu i le popole pe a uma ona fanau.

I soʻo se tulaga, o le filifiliga a se fafine maʻitaga poʻo le lacting e sui i se suauu e tatau ona malilie i le fomaʻi. O sea filifiliga e le mafai ona faia tutoatasi, ina ia le afaina ai fanau i le lumanai.

Fructose mo tamaiti: aoga pe leaga

Toeitiiti lava o fanau laiti uma e fiafia i laʻau suamalie. Ae o le isi mea uma e lelei, i le faʻamaoni. E vave ona faʻaaogaina tamaiti i mea uma e suamalie, o lea e sili ai ona faʻapulaʻa lo latou faʻaaogaina o le fructose.

E sili ona aoga pe a faʻamaʻaina e tama pepe le fructose i lona foliga masani. E le fautuaina le fructose artificial mo tamaiti .

Ma o pepe e oʻo atu i le tasi le tausaga e le manaʻomia le fructose, talu ai e maua e le tama mea uma e talafeagai ma susu o susu. E le tatau ona e tuuina atu sua suamalie suamalie i paʻu, a le o lea e ono faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai. O lenei maʻi e mafai ona mafua ai le paʻu o le intestinal, le siva ma le loimata.

E mafai ona faʻaaoga le fructose mo tamaiti o loʻo mafatia i le maʻisuka. O le mea autu o le siaki lea o aso taitasi o le 0.5 g i le 1 kg o le mamafa o le tino. E le gata ina faʻaleagaina le faʻamaʻi. .

E le gata i lea, i tamaiti laiti latou te faʻaaogaina lenei suamalie le le mafai ona faʻalogoina, e mafai ona tupu se faʻafefe faʻafefe poʻo se mea e tupu mai i le dermatitis.

Fructose: faʻaleaga pe manuia mo le faʻaitiitia o le mamafa

Fructose o se tasi lea o mea masani e masani ona faʻaaogaina i mea taumafa taumafa. O faʻailoga ma meaʻai e gaosia i le suamalie, i le gaosia o le fructose.

E fautuaina e le 'au fai meaʻai le faʻaoga o le fructose nai lo le suka. Ae e mafai, pe faʻapefea ona fesoasoani e aveesea le mamafa, ma le isi itu e oʻo atu ai i foliga o le mamafa o le mamafa.

O le faʻamanuiaga o lenei monosaccharide mo tagata e mananao e leiloa le mamafa, e le mafua ai le vave faʻasaʻoina o le suka i le toto. E le gata i lea, o le fructose e sili atu le suamalie nai lo le sukari masani i tagata uma, o le mea lea, e itiiti ifo le faʻaaogaina.

Ae o le faʻaaogaina o le fructose i le faʻaitiitia o le mamafa e tatau foi i le faʻalelei. O se aofaiga tele o lenei mea e sui ai o le a na o le fesoasoani i meaola e olaola e tupu tele ma sili atu, ma le isi, vave.

Fructose poloka le lagona o le atoatoa, o lea o se tagata e faʻaaogaina lenei mea suamalie e masani lava ona tupu se lagona o le fiaaai. O se taunuuga o lenei meaai, e sili atu ona faʻaaogaina, lea e le talafeagai mo se taumafataga.

Ma o le a le faaiuga e mulimuli mai i nei mea? E leai ni faʻailoga faʻamaonia pe faʻasaina i le faʻaaogaina o le fasi.

Pau lava le mea e tatau ona e manatua pea o le faʻaaogaina o lenei mea suamalie e tatau ona faʻalelei.

Tuua Lau Faamatalaga