Manua mo le maʻisuka: togafitiga i fale ma falemaʻi ma togafitiga faʻatoʻaga

O le maʻi suka o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o faʻalavelave e pei ole maʻi o le maʻisuka vae, lea e atiina ae i le averesi i le 10% o tagata gasegase. O le faʻamaʻi ua faʻaalia i le mea moni e le o faʻamalolo le maʻi o le maʻi mo se taimi umi, o loʻo faʻatasi ma faʻalavelave pipisi ma e tele lava ina mafua ai le vavaeina o le vaega ua aʻafia, o lea 40-60% o faʻamavaega e le faʻaleagaina e faʻatino mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Aisea e le malolo ai le maʻisuka

Faʻateleina le suka i le toto Muamua lava, e aafia le taʻavale mata. Talu ai ona o lea mea, o siaki o loo i ai i taimi uma e le mautonu: latou te le maua le okesene, aʻo iai le maualuga o le kulukose. E fesoasoani lenei i le mea moni vaʻaia ma paʻu vaa, e le maua e le paʻu meaʻai, paluga, ma manua e na o le faateleina.

E i ai le solia o le tafe toto tele ona o se faʻaitiitia o le lapoa o laʻau tetele. I lenei tulaga vae o loʻo i totonu o le siama (le lava o le okesene i totonu o masini).

Muamua, o le maʻi e amata ona matauina le tiga ma le malosi o le tino faaletino, taʻavale pe savali mamao. Ona oʻo ai lea o le tiga e mafai ona maitauina e tusa lava pe itiiti le avega ma malolo. I lenei tulaga, e oʻo lava i manuʻa laiti e le faʻamalolo.

E faʻapēfea ona tupu mai se aʻafiaga o le neuropathy - solia o le faʻasalaga o aʻafiaga o le nasu i luga o fila, e matua taua lava. O le taoto, tiga, vevela ma le vibration lagona e faʻaitiitia.

Edema naʻo le faʻapupulaina o le tulaga. Mulimuli ane, o se faʻamaʻi pipisi lona lua, ma le avanoa e maua ai se faʻamoemoe lelei e oʻo lava ina itiiti.

Faʻalogo lelei! O se mea e faʻamalolo i se tagata masani i ni nai aso, i le maʻisuka, e mafai ona faasolosolo malie ona liua i se manua ogaoga, e ono afaina ai ma mafua ai ona leai ni vae, pe a le o le ola.

Taiala lautele mo le togafitia o manuʻa i le maʻisuka

I le avea ai o se tulafono, o tagata gasegase maua i le maʻisuka latou te togafitia togafitiga i galuega tumaʻi. Ma le togafitia o manua i nei tagata maʻi e ese mai le togafitiga o manua masani: i le faaopoopo atu i le fomai tipitipi, o le endocrinologist foi e taitaia togafitiga.

O mataupu autu o togafitiga o:

  • Suʻega Glycemiaina ia maua ai le maualuga o le kulukose o le toto i lalo ifo o le 10 mmol / lita, lea e talafeagai mo se auala lelei o le faagasologa o manua.
  • Tausiga Puipuia o Paʻu: laei i aso uma, togafitiga o manuʻa faʻamaʻi, vailaʻau, ultrasound poʻo togafitiga masani.

Faʻalogo lelei! O le faʻaaogaina o suauʻu paʻu mo le togafitia o manua i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e le fautuaina, o nei sooupu e faʻamalūlūina mea o loʻo siomia ai, ma faʻagesegese le faagasologa o le faʻamalolo.

  • Faiga faʻamalosi faʻasolosolo (faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, i le vavalalata pe i le faiga o laupepa) pe'ā tatau. I lenei tulaga, togafitiga o fualaau oona (togafitiga o vaivaiga ma vaifofo o fualaau oona poʻo le momoe ile momoe) e masani ona le aoga.
  • Suega atoa o vae (gypsum immobilization, o le faʻaaogaina o pusa palasitika, vailaʻau ma lagolago) seia oʻo ina faʻamalolo atoa le manua.
  • Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻasolosolo ma le neurotropic ia faʻaleleia le faʻaleleia o le tino ma le toto.
  • Fomaʻi togafitiga ma le magnetotherapy i le leai o se gaioiga gaioiga malosi.
  • Lava le tiga tiga (fualaau faʻamaʻi e le o faʻamaonia, faʻasalaga faʻaitulagi, faʻaleagaina i le lotoifale, faʻamaʻi faʻaleagaina e ala i se pusi faʻasolosolo, faʻataʻitaʻiga tutotonu). O se vaega taua lea o togafitiga aua o le faʻaauau pea o le tiga e faʻaleagaina ai se tino ua le lelei.

Neuropathic manuʻa

Neuropathy o se faʻalavelave o le maʻisuka e tupu i le afa o tagata gasegase. O se taunuuga o le tagata gasegase e le matauina pe na faapefea ona manua lona vae.

E taua lenei mea! Neuropathy o se auala e le mafai ona faʻafefeteina ma togafitiga o vailaʻau e mafai ona naʻo se vaega e faʻaleleia ai le lagona poʻo le faʻaitiitia o le tiga.

O togafitiga autu e tumau faaitiitia le toto suka ma aoao e tausia i le tulaga sili ona lelei. Na o fualaau e faʻaaogaina o se togafitiga faʻapitoa:

  • Tagata faʻatau
  • Faʻailoga
  • Vaʻapala
  • Opoids o vailaʻau ia ei ai sona aʻafiaga i opium.
  • Antiarrhythmic drugs.

O nei vailaʻau uma ei ai le tele o aʻafiaga i le itu, ma e tele gasegase e mumusu e ave i latou, e manaʻo e onosaia tiga.

Tusa o le maʻi suka

O le maʻi o le maʻi suka o se faʻalavelave lea o le maʻisuka, lea e faʻaalia i le foliga mai o manua le faʻamalolo i luga o vae.

Vaevae ma tapuvae o vaega sili ona vaivai o le tino mo le maʻisuka. Latou te osofaʻi pea, lea e leai se saofaga i le vave vave ona toe faʻaleleia, o pine e masani ona aliali mai i luga o vae ona o le faʻaletonu, tamatamai vae e maua mai i le fulu vae, lea e vave ona avea ma liʻo faʻamalosi. O le faʻaaliga o le TAS ua manatu o le maʻi o le gaʻo, le osteomyelitis o ponaivi o pito pito i lalo, aemaise o vae, gasegase le tumau o le faʻamalolo, phlegmon ma le gangrene o vae, tamatamai vae ma tamatamai vae.

E taua lenei mea! O le tulafono pito i sili ona taua mo le maʻisuka o le mataʻituina lea o le tulaga o le paʻu ma puipuia ai le faʻaleagaina, ma sili atu foʻi, o le faʻamaʻiina o tino.

Soo se manua e tatau ia faagasolofomaʻi.

Mo manuʻa i luga o vae e faʻamalolo ma faʻamalolo ai, e taua tele le fufuluina lelei o siama, siama ola ma tino mai fafo. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga se saline saline masani.

Afai e le mafai ona fufulu le manuʻa e ala i le fufuluina, e faia taotoga tifaga faaleagaina le tino.

Taua siaki ma mo saʻo meaai, ina ia puipuia le faateleina o le kulūkose ma le faʻaaogaina o se aofaiga o vitamini ma minerale.

Ua fautuaina foi le faatagaga. faʻaaogā o seevae faʻamalosi po o silima uila. E fesoasoani lea i le faatumauina o foliga o le vae ma aloese mai le leaga o le faitotoa.

Ouga mo le togafitiga o manua o le maʻisuka

O le faʻaaogaina o suauu i le togafitiga o manuʻa e le faʻamalolo ai le maʻisuka e le fautuaina.

O manogi e mafai ona faʻaaogaina na o le tulaga pe a amata ona latou toso ese.

Ma le faʻaeteete faʻapitoa o manua faʻamaʻi e mafai ona faʻaaoga:

  • Povidone idine e fufulu ai manua mai le fibrin ma le pepe laʻititi i le tulaga o le mumū.
  • Chlorhexidine Parapran poʻo methyluracil faʻapipiʻi i luga o maʻi pipisi o loʻo faʻamalolo.
  • Hydrogel Dressings e aofia ai le tele o faaletonu ina ia faʻaitiitia ai lo latou nofoaga, o le ono mafai ona maua i siama ma le aofaiga o le lafoaia.
  • Lidocaine Dressings ina ia faʻaitiitia ai le tiga i aʻafiaga e le afaina.
  • Sorption Dressingse faʻaaogaina mo le tele o le maivi ma le faʻaaogaina o le suavai e faʻafefe ai luga.

Fualaau faʻapitoa

Faʻasologa faʻapitoa e togafitia ai naʻo le maʻisuka e pei o isi fua faatataue puipuia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi.

Faʻaaogā le teuteuina o meaʻai ma vine mo le fufuluina o manuʻa:

  • se teuteuga o le manulele manu (o se sipuni o vine mamago i totonu o se ipu vai)
  • eucalyptus (2 teaseti i le tioata)
  • paluga o laʻau: plantain, St. John's wort, tuʻuga).

O suʻe uma e tumau mo se itula, ona aʻafia ai lea.

Afai ole togafitiga e le aoga, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

Aua e te mafaufau ia oe lava mo le maʻisuka, ma faatasi ai ma soʻo se togafiti e sili atu le alu i le falemaʻi.

Puipuiga

Ae o le galuega faigofie mo le maʻi o le taofia lea o le atinaʻeina o manua o le maʻisuka.

O tulafono o le puipuia o mea e fuafua e:

  • Aloese mai mea leaga, ma afai ei ai ni faaletonu, ia i ai se antiseptic i luga o lima mo le taimi e gaosi ai.
  • Vaʻaia oe ma le faaeteeteina ia aua le misi ai e sili atu nai le maaleale e mafai ona liua ile maʻi suka.
  • Vaʻai se fomaʻi i le taimi ma taimi uma pulea le kulukose o le toto.

Aisea e le lelei ai le faamaloloina o maʻi paʻu ma le maʻisuka?

O mafuaʻaga e afaina ai le maʻisuka mai le le lelei o le faʻamalolo o le paʻu atonu e tele i le taimi e tasi:

  • faaitiitia galuega tau puipuiga. Aʻo tautala i se tulaga faʻapitoa, e mafai ona tatou mafaufauina le tulaga e pei ona taua i lalo: o le tino e "togi" malosi uma lava e tau ai ma le maʻisuka, lea e matua faaleagaina ai le tino puipuia. E oo lava i manua laiti e ono lamatia ai le ola maloloina,
  • faʻalavelave faʻaleaganuʻu i laʻasaga uma. O lenei mea e mafua ai le faʻalavelave o le tuʻuina atu o masini ma le okesene ma meaʻai,
  • faʻalauteleina le gasegase ma le vaivai. O lona taunuuga o lo latou faafanoga faifaipea,
  • ponaivi ponaivi e pagatia mai le vaivai o le calcium. O lenei mea e oʻo atu ai i lo latou vaivai, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina. Muamua, o manua e manua, o manuʻa, lea e oʻo atu ai i le fatuga o le maʻi o le purulent. O le tafiesea o lenei ituaiga o manua e mafai ona matua faigata lava.

    O le neuropathy o le maʻisuka o se faʻalavelave o le maʻisuka e atiae pe a ma le 50% o tagata gasegase. E le gata i lea, o le faagasologa o le faasalalauina o manaʻoga o le nerve ua faʻaumatia, lea e mafua ai le le mautonu o le maʻi, o lona uiga e le mafai ona ia iloa le tiga pe a fesoʻotaʻi ma mea vevela, malulu, maʻila poʻo isi mea.

    Faʻafefea ma pe faapefea ona togafitia manuʻa o le maʻisuka i le fale?

    Ina ia taofia le fausiaina o manuʻa e le faʻamalolo, e taua le mataʻituina lelei o lou lava paʻu. O asiasiga e tatau ona faia i aso uma, mo se faataitaiga, pe a maeʻa se faletaele afiafi.

    Soʻo se manua e tatau ona togafitia i se visepisi i taimi talafeagai. O vailaʻau nei ua manatu e sili ona lelei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka: Pisitala oona, Dioxidin, Furacilin, Chlorhexidine.

    Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

    Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

    O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

    Mafaufau i nisi tulaga ogaoga:

  • purulentions leions o le paʻu. Afai o le manua e amata ona fesuisuiai, e sili atu ona lelei le vaai i se fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, o mea manogi o le antibacterial ua faʻataʻitaʻiina, mo se faʻataʻitaʻiga, Levomekol poʻo le Levosin. E mafai e le fomai ona fautuaina togafitiga o le physiotherapeutics, aveina o vitamini, faapea foi ma le faaaogaina o togafitiga faa-tagata. I tulaga ogaoga, o loʻo faʻamatala mai ai vailaʻau faʻamaʻi,
  • Neuropathic wound formation. E fautuaina e togafitia i latou i ituaiga o suauu eseese. O le sogasoga o le suauu ma le tele o le vitamini-mineral e fesoasoani i le faamaloloina o vavave ma le vave ona toe faʻaleleia o le paʻu. O suauu o le oneone, nutmisi, arasi Siberia, ma isi mea e talafeagai. Lelei, pe afai e pulea e le maʻi le faʻaititia o le uta i luga o vae. O se auala sili e aveesea ai le tele o le aʻa o le vae o loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina lea o faʻaletonu taʻitasi,
  • faʻamaʻi le faʻamalolo. Afai e tumau pea le faafitauli mo se taimi umi, e fautuaina e asiasi le tagata maʻi i se fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, o mea o loʻo i totonu o le ulutala ua faia mo le auiliiliga e iloa ai le i ai o le microflora pathogenic, ona filifilia ai lea o le togafitiga talafeagai. Ina ia faʻamalieina le tiga, faʻaaoga faʻapitoa (i totonu ma fafo). Faalua i le aso, e tatau ona faia togafitiga e faʻaaogaina ai se suauu na faʻamatala mai e se fomaʻi, ona faʻaaogaina lea o ofu e le lelei,
  • maʻisuka vae. O ia togafitiga e malamalama lelei o se faʻalavelave tele o faafitauli: fao fao, faʻamaʻi i se gaogao, foliga mai o sana ma sana, vavao i mulivae, faʻaleagaina o ponaivi o vae, ma isi. O togafitiga e faʻamaoni, o le mea lea e sili ai le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi,
  • manuʻa pe a uma le taotoga. Afai o le tagata maʻi ua faia se taotoga, e umi se taimi e nofo ai i le falemaʻi, ma togafitiga o mea e aafia ai e faia e fomaʻi. O le taimi o faʻasalalauga mo lenei vaega o tagata gasegase e sili atu le umi nai lo tagata e leai se maʻisuka.

  • Tuua Lau Faamatalaga