E mafai ona faʻaaogaina le suka i le mea o le suka suka?

Fufulu le suka i taimi uma i se kofe kofe i se tulaga paʻu. Pe a faʻaaogaina se mea e faʻafefeteina ai, o le suka atonu e le mafai ona faʻatoʻa uma, faʻafefeteina le paʻu i se vevela. Afai oi ai se naifi-naifi mo le mea faʻapalapala, ona mafai lea ona e faʻaaogaina.

Mo le faia o le paʻu i le lima, e tatau ona e oloina se vaega itiiti o le suka i se pine olola pe sasaa i le va o ni pepa se lua pe i totonu o se taga lino ma tofitofi i se samala.

Afai e te manaʻomia le paʻu vanilla (vanilla sugar), ona tipi lea o le suka ma se vanilla. 1 le vanilla pod o le a manaomia le kilokalama o le suka. Afai e faʻaaoga le vanillin i le paʻu, ona 200 g. suka e manaʻomia 1 gram. vanillin.

Le faia o le paʻu lanu, faʻaopopo le lanu meaai ma le malo (filifiliga) ao leʻi sufuluina le suka. I le 100 gr. suka e manaʻomia 1 tsp. siama, sili ona lelei.

Afai e leai ni mea inu:

Red

Grate beets tipi i luga o se fuʻa lelei. Squeeze le sua, mo se faataitaiga, e ala i le susu. I luga o se tasi alalaʻau, faaopoopo i ai le 5 mataʻu o le sua o le lomoni po o le citric acid i luga o le pito o se naifi, faʻafefe i le vai. E mafai ona fetuunai le lanu: mai le piniki mumu, e faalagolago i le tele o le sua ua faaopoopo.

E le gata i lea, e mafai ona maua le lanu mumu mai le sua o le fugalaau, fualaʻau, fuālaʻau, keke, dogwood, fusi ma isi lanu mūmū. Meainu mumu, pei o le uaina mumu, kuka, rimoni po o le tomato, ma isi, ua faatagaina.

Brown

Faʻafefiloi 50 ml o suka ma le 10 ml o le vai. Fuga i totonu o se uila i luga o le vevela vevela seia oʻo i le lanu e manaʻomia. O koko, sukalati ma kofe e talafeagai foi.

Orange

Faia e pei o samasama. E naʻo le lomoni matou te faʻaaogaina le moli. E mafai ona e faʻaogaina kāloti, lea e manaʻomia ona e faʻafefete i luga o se paʻu laʻau ma fulu i luga o le vevela vevela ma le pata ile tutusa tutusa seia oʻo ina vaivai. A maeʻa maeʻa le koko, faʻapala i totonu o le susu.

Yellow

Grate le suamalie o le lemoni i luga o se mea lelei ma togi le sua i le gau.

Blue

E maua mai i le vine blue, blackberry, vine vine, vine o le eggplant gel.

Green

Tipi le meaʻai i totonu o se mea faʻafefeteina ma togi le sua i totonu o le susu. Afai e tapenaina le sua sua mo le afa itula i luga o le vevela vevela, o le lanu lanumeamata e lanu meamata.

Tuauu masani

Afai e faʻapipiʻi le pefu i le kulimi pe a sasa, ona toetoe lava a le mafai ona iloa le eseesega. O le a leai se eseesega i taimi uma i le suʻega. E leai se suamalie o le suka malosi e pei o le paʻu.

Sugar ua suia i le tutusa tutusa ma le paʻu. Naʻo oe e tatau ona taulai atu i le mamafa, ae le o le tele.

Afai o le suka e i ai i le ituaiga o le paʻu, matou te fautua atu faʻasusu le meaʻai ina ia mafai ai e le suka ona paʻu i ai.

Sugar syrup

Faʻaopopo le vai inu i le 1: 1 fua o le suka. Salu mo le 2-3 minute. Faʻaaoga 2 taimi sili atu nai lo le faʻaalia i le fua o le paʻu.

Afai e manaʻomia le eletise mo le paʻu, faʻaopopo le suka 2 taimi sili atu le vai pe faʻamamaina i le sipuni o le niu, fatu poppy, nati eleele poo isi paʻu. Afai e te manaʻomia ni paʻo e le faʻasalalauina, ona mafai lea ona faapipii le paʻu i le keluʻai nai lo le sipuni.

Le faʻataʻitaʻiina Streisel

Lelei paʻu mo i latou oe na teena le suamalie. Faʻafefiloi le pata ma le falaoamata i tutusa tutusa. Faʻamau i luga o se fuʻa lelei. E mafai ona e faaopoopo ni fatu nutimomoia, fatu, peanati, fatu sesame, fatulala, ma isi.

E le mautinoa le mea e sui saʻo i lau mataupu? Fesili atu i se tagata atamai mo se isi mea. E saoloto ma leai se resitara.

Le tuufaatasiga ma meatotino o le suka suka

O le tuufaatasiga o le paʻu mai le suka gaʻo i se vaega itiiti e aofia ai minerale pei o: uʻamea, sodium, calcium ma le potassium.

O meatotino aoga o le oloa ua fuafuaina i lona fausaga vailaʻau, o le i ai o le macro-ma le microelements, faapea foi ma se lavelave o vitamini - o nei mea uma e talafeagai mo le gaioiga masani o le tino o le tagata.

O le taua o mea taumafa o le suka gaʻo e 339 kcal mo le 100 kalama o le oloa.

O le suka gaosi ua manatu o se oloa maualuga tele-kalori, o lona uiga o le maʻisuka e tatau ona faaeteete pe a faʻaaogaina.

Suka gaosi

I luga ole laʻasaga o galuega, o le suka ua liua i le paʻu e faʻaaoga ai masini faapitoa. E tele meafaigaluega ma e taʻua o se faleoloa e teu ai meaʻai.

E faʻatatau i le tele o fatuga na maua mai, e tolu ituaiga o fesuiaiga o le suka e iloga: faʻamalosi, lelei ma le tele.

E le toe i ai ni suka gaosi, ae e le paʻu foi. O lea ituaiga oloa e faʻaaogaina e faʻaoga ai paipa kofe.

O le ulavavale - o le paʻu o lenei vaega, e faʻaaogaina i le gaosia o ia mea lelei e lauiloa e pei o le faʻamalolo ma le pefu o ituaiga mea eseese.

Lalelei - e mafai ona maua sea paʻu i luga o fata oa tatou faleoloa. E faʻatau atu i pepa, faʻamaufaʻailoga. Pe a faʻatau se suga suamalie, e tatau ona e gauai atu i le aso o le gaosiga ma le soifuaga o le oloa ua maeʻa. E aoga foi le lagona o le afifi lelei mo lumps (e le tatau ona i ai iina).

E mafai ona e suʻeina le suka i le paʻu i le fale. Ina ia faia lenei mea, ua lava lava le i ai o le kofe kofe, o se paluga eleʻele po o se paluga, faapea foi ma le uluai oloa ma se tamai malolo i le lima. O le mea mulimuli e tatau ona tatau ai ina ia le pipii faatasi le paʻu ma e le faʻapipiʻiina i totonu. O le faagasologa o le kuka o le suka e matua faigofie lava ona faʻatonutonuina.

O le oloa maeʻa e tatau ona teuina i totonu o se koneteina faʻamaufaʻailogaina i totonu o se nofoaga malulu ma matutu. Afai o le suka malosi e susunuina le susu, o le a leiloa lona pala.

Sugar - oloa gaosia lea ei ai le numera o mea lelei ma mea lelei. E masani ona faʻaaoga i le sauniuni o ipu. O le suāsusu o se gaʻo sili ona faʻamamaina, e faigofie ona faʻaogaina i le gaʻo; e tusa ma le 100 kalama o le oloa e aofia ai le 375 kcal.

O aoga o le suka:

  • O suauu e aofia ai le toto i totonu o le faiʻai ma le vaeluala, o lea o le teenaina atoatoa o lenei gaʻo e mafai ona afaina ai le atinaʻe o sclerosis ma isi faʻamaʻi,
  • Sugar e taofia ai le thrombosis,
  • Faʻataʻitaʻia le galuega a le fulufulu ma le ate.

Faʻaleagaina:

  • O le oloa e maualuga i calories, o lea e ono i ai ni faafitauli i le mamafa,
  • Le leaga le aafia o nifo, faʻamalosia le faʻatulagaina o caries,
  • O le faʻateleina o le suka suka faʻateleina le faʻagasolo matua,
  • E aʻafia ai lau moe i le suka, o le mea lea e le fautuaina e 'ai le selu i taimi o le atuatuvale. Sili atu le lelei mafaufauga poʻo le taele.

E mafai ona suia le suka i le meli?

Meli - o se oloa taua tele lea e tamaoaiga i lona aoga aoga. O lea e aofia ai le uʻamea, magnesium, chlorine, calcium, copper, lead, sulfur, phosphorus ma isi macro- ma microelements. O le kalori mea o le meli e tusa ma le 330 kcal mo le 100 kalama.

Afai e te fia iloa pe mafai ona suia le suka i le meli, e toʻatele o le a tali ioe. E le pei o le suka, o le meli e tele minerale ma vitamini e manaʻomia e le tino. Afai e te suia se sipuni sipuni o suka i le meli, o le a maua ai e oe le tele o le malosi, ma o le a vave ona gauai i totonu o le toto. O le mea autu o le 'ai lea o le meli i ni mea laiti, o lea o le a e faʻaumatia ai le fefe i le lelei.

Afai o le ae faia se fua ma e manaʻo e suia le suka i le meli, o lona uiga e le o se manatu lelei lea. O le mea moni, o le meli i le maualuga tele o le vevela o le a le toe aoga ona uiga aoga uma, o lea e sili ai le faatauina o suka e sui ai le tao i totonu o se faleoloa. Ae afai o loʻo e filifili pea e faia lenei mea, ona fautuaina lea e chefs sui o le suka ma le meli i fualaau kuka, e amata i le afa o le masani o le suka e manaʻomia mo le ipu. E le gata i lea, i le tele o suʻega e mafai ona sui atoa ai le suka i le meli ma mai lenei mea o le a sili atu le malosi ma maloloina. O le meli e lelei tele ma tagata ma toasts, e maua ai le meaai o se manogi manaia ma le tofo.

O le meli e le faʻasoleina mo tagata e maua i le maʻisuka, o le mea autu o le faʻaaoga i ni mea laiti. E iai na aoga aoga:

E taua mo le maʻisuka ona faʻatau na o ituaiga o fualaau oona. I lenei oloa, o le a leai se afaina, e leai se afaina o le meli.

  • Matou te fautuaina oe e faitau - E mafai ona ai le meli mo le maʻisuka? Faʻaleagaina poʻo se faʻamanuiaga?

E fautuaina foi e te faʻatalanoa se tagata e finau i luma o le faʻaaogaina, o lenei meaʻai e naʻo le ituaiga I (le atoatoa le maʻi) ma le ituaiga II (le atoatoa le gauai). E le gata i lea, ua fautuaina e tagata atamamai o tagata e maua i le maʻisuka e le sili atu ma le 1 sipunifi o le meli i le aso.

E mafai ona suia le suka i le fructose?

Fructose - suauu masani, lea o loʻo i ai i le toetoe o fualaau faisua, fualaau aina ma le meli. E toʻatele tagata i aso nei e manaʻo e suia le suka i le fructose, pe mafai ea?


O le eseesega tele i le va o lenei monosaccharide ma le sologa lelei, o se maualuga o le suamalie. O le kalori matua o le fructose e toetoe tutusa lava ma le suka, ae i le taimi lava lea e tele taimi e suamalie. O le mea lea, i meaʻai o loʻo aofia ai lenei vailaʻau, o le a itiiti lava kalori nai lo meaai tutusa i se tutusa foliga o le suamalie, ae faʻatasi ma le sologa lelei.

O le isi eseesega taua o le fructose e faigofie lava ona uʻuina e le tino, o loʻo i ai se faasinomaga o le faasinomaga, i se isi faaupuga, e le faʻaosofia ai le tupu tele pe pa'ū i le toto suka. Ona o lenei mea, e mafai ona faʻaumatiaina e tagata e maualuga pe o le maʻisuka.

E taua tele le le faʻaleagaina o fuasela - ma le suka. Ua faaalia i suʻesuʻega ua fautuaina tagata e le sili atu i le 45-50 g o lenei monosaccharide i aso taitasi. E le gata i lea, aua le inuina suamalie suamalie ma isi mea sipuni i aso taitasi. E taua le iloa i fua uma ma o le a le afaina ai oe.

O faʻamanuiaga o le sufulisi mo tagata:

Faʻaleagaina o le gaogao i tagata ma tamaiti:

  • ei ai se tulaga lamatia o le gout
  • atonu ei ai faafitauli i le ate,
  • o le maualuga o le maualuga o le toto o le a suia i le taimi ma e mafai ona oʻo atu i le maualuga,
  • afai e masani ona e faʻaaogaina lenei suamalie, e mafai e le tino ona taofi le faia o le lepini, lea e nafa ma le lagona o le nofo fiafia i meaʻai. O le mea lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaeina o se lagona e faavavau o le fiaai ma isi faʻamaʻi eseese,
  • afai e te 'aina le sukasela i le tele o mea, o le a le mafai e se tagata ona pulea le lagona o le maofa, ma e mafua ai ona tele le sao o le gaʻo,
  • E le gata i lea, afai e te sili atu i le tulaga faatagaina o lenei suka, e mafai ona atiaʻe le oona, ituaiga 2 o le maʻisuka, maʻi vascular ma fatu.

Mea e fiafia i ai - Faʻafefea ona suia le suka - o tulafono o se soifua maloloina, o se lisi o oloa

E mafai ona suia le suka i le suka suka?

Suamalie Malosiaga - paʻu papaʻe paʻepaʻe, lea e masani ona avea o se teuteuga mo le taoina. O lenei oneone e maua mai i le gaosia o suka. Faʻafiafiaga, suti, cocktails ma isi mea lelei e faia mai i lenei paʻu. O le kalori matāʻupu o le suka eletise e tusa ma le 375 kcal mo le 100 kalama o le oloa. O le tuufaatasiga o loʻo i ai nisi o minerale i ni mea laiti: iron, potassium, sodium and calcium.


Afai e te filifili e suia le suka ma le suka suka mo le kuka poʻo oe leai se suka i le fale. O le tele o chefs poto masani fautuaina e ave le suka suka i le ratio 1: 1 ma le suka, ae e mamafa. E taua le mafaufau o le tele o le suka suka o le a sili atu le telē, o lea e tatau ai ona e fuaina mea uma ma tuʻu tutusa le tele o le paʻu pe a manaomia le suka i le fua.

Saili pe faʻapefea ona e suia i se kulimi, paluga, fufulu, paʻu pe fai foi ia oe lava, e tusa lava pe leai ni eletise eletise, faʻapea foi pe ae manaʻomia lanu lanu po o le vanilla.

E mafai ona suia le suka i le meli, paʻu suka po o le fructose?

Sugar - oloa gaosia lea ei ai le numera o mea lelei ma mea lelei. E masani ona faʻaaoga i le sauniuni o ipu. O le suāsusu o se gaʻo sili ona faʻamamaina, e faigofie ona faʻaogaina i le gaʻo; e tusa ma le 100 kalama o le oloa e aofia ai le 375 kcal.

O aoga o le suka:

  • O suauu e aofia ai le toto i totonu o le faiʻai ma le vaeluala, o lea o le teenaina atoatoa o lenei gaʻo e mafai ona afaina ai le atinaʻe o sclerosis ma isi faʻamaʻi,
  • Sugar e taofia ai le thrombosis,
  • Faʻataʻitaʻia le galuega a le fulufulu ma le ate.

Faʻaleagaina:

  • O le oloa e maualuga i calories, o lea e ono i ai ni faafitauli i le mamafa,
  • Le leaga le aafia o nifo, faʻamalosia le faʻatulagaina o caries,
  • O le faʻateleina o le suka suka faʻateleina le faʻagasolo matua,
  • E aʻafia ai lau moe i le suka, o le mea lea e le fautuaina e 'ai le selu i taimi o le atuatuvale. Sili atu le lelei mafaufauga poʻo le taele.

E mafai ona suia le suka: filifiliga, fautuaga aoga ma togafiti

I le filifili ai e 'ai saʻo, o le mea muamua e fai o le tuʻuina atu o le suka. E le o lona uiga e tatau ona e faoa oe mai aso uma o suti e siitia ai le maualuga o le endorphin. E tele filifiliga mo le suia o le suka e aunoa ma le faʻaleagaina o lou soifua maloloina.

Faʻamatalaga

Suga o se oloa tatou te 'ai i aso uma, ma i ona tulaga eseese. Na te aumaia le suamalie suamalie, malosi, faagaeetia.

O le lautele e talitonu o le suka e matua talafeagai lava mo tagata faigaluega e faʻaleleia ai galuega faʻaleleia, faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai ma puipuia ai le mafai ona gafatia. Ae ui i lea, o se manatu le masani lea.

Sugar o se vailaʻau gaosi vave lea e maua ai le leai o ni mea e ese mai nai lo le nofo i luga o ona itu ma le faʻalauteleina o manaʻoga mo lauulu. Sa faʻamaonia e saienitisi e le manaʻomia e le tino, ma e sili atu le suia i le gao pia gaʻo, o le malosi lea o le a sili atu le umi e maua ai le mafaufau.

Ma faʻapefea ona suia le suka? E tatau ona e taʻutinoina o le meli ma le tele o vailaʻau faʻamaʻi mai le supermarket lata mai vave ona oʻo mai i lou mafaufau. O nei oloa e sili atu ona aoga, ae e tofu lava ma ona lava lelei ma mea le lelei.

E le gata i lea, e tele isi auala lelei ma aoga i "'ona suamalie" o loʻo maua i totonu o la matou umukuka.

O se filifiliga sili lea mo le sui i le tao tao pe afai e le mafai ona e faia e aunoa ma le suka e aunoa ma se faʻamaumauga.

Matou te iloa e uiga ia te ia talu mai le tamaitiiti. O lenei mea suamalie ua taua o le elixir moni mo le faamalologa mo lona matagofie faalenatura. Meli o se sui sili mo le suka. Muamua, e sili atu ona aoga, ma lona lua, e na o le tasi le sipuniti o le a suitulaga uma lava ni sipuni tele o le oneone.

Taumafai se ipu tiuti ma le meli. O le a le faʻaaogaina ni lagona lelei, ae o le a mautinoa lava le faaopoopoina o aoga i totonu o sea meainu. O le meli o se vaega na gaosia mai le nectar na aoina mai e pi mai laau toto. O le mea moni, o nei vailaʻau faʻamalosi mama e faʻamaʻi i totonu o sina vaega o vai.

E mafai ona suia le suka i le meli? E le gata na mafai, ae tatau ai! Tau lava o lou mafaufau i le vevela maualuga o le a leiloloa uma ona aoga, e naʻo le suamalie ma le manogi e tumau pea.

E fautuaina e faʻamaepe i totonu o se vai vevela, o le vevela e le sili atu i lo le fasefulu tikeri.

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, na matua lilo lava le toatele o tagata Rusia. Ae ina ua maeʻa ona maua uma ona uiga aoga, sa vave lava ona maua le lauiloa o stevia ma ua oʻo lava i le tuputupu ae i fuafuaga a le tagata lava ia. O le tulaga ese o le mutia o loo i totonu o lona tuufaatasiga o meaola e aofia ai le tele o meaʻai, amino acids, vitamini ma suauu.

Faafetai i lenei seti o stevia ei ai le maualuga o le suamalie ma e maualalo le kalori. Pe a tao, e mafai ona suia le suka i le. O le taimi nei ua faʻatau atu i le siva i totonu o soʻo se faleoloa, ma i se faʻaopoopoga, e mafai e stevia ona faʻamalosia le puipuiga o le tino, faʻafeiloaʻi i luga o tui ma isi mea leaga i le tino.

I le taoina, o le stevia e faʻaaogaina i soo se mea. E le fetaui mo na o fualaau e manaʻomia ai caramelization faaopoopo.I le faaopoopoina o le selau kalama o le suka i oloa, e le mafai ona e maua na o se tone o calorie faaopoopo, ae o le faateleina foi o le voluma o le gaosiga.

E manaʻomia le Stevia i ni faʻaitiʻitiʻiti laʻitiiti, e le suia ai le maualuga ma le fausaga lautele o le ipu, ae na o le faaopoopoina o le suamalie faaopoopo i ai. O le laau o loʻo i ai se mea manaia matagofie, o lea e le lelei ai le fefiloi ma nisi o oloa. O le mea lea, o le mutia e matua lagona lava i le susu ma fualaau aina e le faaituau.

O faufautua faʻapitoa e fautuaina le fefiloi o le stevia ma isi mea suamalie, ma faʻaitiitia ai le susulu o lona tofo ma ausia ai le tele o kalori i le iuga.

Agave Syrup

O se suamalie matagofie faalenatura, lea, e le o lea, e faigata ona maua i luga o le faʻatau. E faia mai i se laau tele Mekisiko, mai i le auala, e faia ai foi tequila. E filifilia e tagata e mataʻituina a latou meaʻai, ae tatau ona 'aina ma le faaeteete lenei siva.

O le mea moni, i le faagasologa o lona gaosiga o se aofaiga tele o faʻamalosisi - o lona anotusi e mafai ona oʻo atu i le 97%, lea e matua le aoga mo le tino.

E le mafai e le fructose ona faateleina le suka o le toto, ae o lona faʻaauau i le tele o mea e atiina ae ai le malosi o le insulin.

Fale mea manogi

O lenamamoni, nutmeg, almonds ma aemaise le vanilla e mafai ona tuʻuina atu le ipu e le gata o se manogi matagofie, ae o se mea manaia suamalie. E mafai ona suia le suka i le vanilla? O se tasi lea o mea e sili ona taatele i aso nei, lea e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina e tina ma tamaitai.

O lenei mea manogi manogi, i le mea moni, o le suka o loʻo matutua i vanilla pods. O loʻo afifiina i totonu o tamai taga e sili atu i le luasefulu kalama. O le faafitauli, o le suka e mafai ona tumu i le vanilla masani ma lona sui fesuiaiga.

Ina ia aua le faatauina se mea e le masani ai, ia faitau ma le faaeteete le tuufaatasiga i luga o le igoa poo le faia o le suka o le vanilla i le fale.

Fugalaau Fuimu

E faʻafefea ona suia le suka i le vanilla? E na o le masani ai o le vevela masani, o le mea moni lava o vanilla uma lava.

Ua tumu i latou i le manogi, lea e vave ona aʻafia ai le suka, pe afai e te tuʻuina faatasi ma fasilaau vanilla i totonu o se fagu malulu ua pusa.

E mafai ona e faʻafetaia le pusa i soʻo se nofoaga malulu ma le le malamalama, ia mautinoa ia faʻasolosolo malie ia mea. A maeʻa aso e sefulu, e mafai ona faʻaaogaina le oloa e saunia ai pasela eseese ma isi mea manogi ma suamalie.

Afai e te le maua le vanilla i le lima, ae e te manaʻo e faʻaopopo le faʻafeʻaiga o tagata, faʻaaoga vine. O se vailaau mamana malosi lea, pe afai o le eleele, e maua ai le mea manogi suamalie ma se manogi manogi manaia. Taumafai e tao se masi manaia faatasi ma ia. A aunoa ma le suka, e saʻo!

Maple syrup

O le a se isi mea e mafai ona sui ai le suka o le vanilla? O le syrup suamalie o se mea masani lava e masani ona faia mai le sua sua fou. O le tamaoaiga i vitamini ma minerale, e aofia ai le sili atu ma le limasefulu ituaiga o antioxidants, ma e matua manogi foi ma o le a avea ma se suiga sili i sugar i taeao po o fualaau suamalie.

Lemon, moli ma isi fualaau 'aina ma se manogi manogi e mafai ona suia atoatoa le suka. Ua iloa e saienitisi e iloa lelei e le faiʻai ia mea suamalie, o lona uiga o meaʻai ma sina mea e sili ona leaga, o le a avea ma filifiliga lelei mo i latou e mulimuli ia latou ata.

Artificial Sweeteners

E aofia ai le saccharin, aspartame ma le sucrali. O lo latou sili ona lelei o le faʻaaogaina ma toetoe lava o le leai o ni kalo. E mafai ona suia le suka i lenei ituaiga mea manogi? E tele taimi latou te suamalie ma e le tuʻuina atu le faʻaopoopoga o le voluma pe a tao ni meaʻai, faʻapea foʻi ma stevia.

Ae o lo latou tofo e sili atu le paler nai lo le suka moni, ma i le sauniuniga o le faifeau faʻamalologa e le mafai ona ausia le i ai o le malepelepe malepe ma le faʻaaoga. I le leai o se tasi o ana faʻatauga na faʻatau mai o lenei oloa e mafai ona tuʻuina atu le ipu le ea ma le mama o loʻo manaʻomia, ae o le maualuga pito sili ona lelei o loʻo faʻamaonia iinei.

O tagata poto faapitoa i le vaomatua e fautuaina e faapea ina ia faaitiitia ai le kalori o mea e tao ai, ia suia i le afa o le maualuga o le suka i le fua.

E mafai ona suitulaga le suka i le suka i le suka? O le tofo o lenei oloa e matua faʻalauteleina, faatasi ai ma se lagona manino i le mea mulimuli, o le mea lea, i sea fesuiaiga, e le fautuaina le faʻaaogaina o nei mea suamalie.

Meainu suamalie

Xylitol ma le erythritol e sili ona lauiloa i le taimi nei. Latou te aofia ai se vaega maualalo o mea inu. O i latou o se filifiliga sili mo le maʻisuka ma o mai i le tele o ituaiga. E mafai ona e suia le suka i nei mea aoga i le taimi o le tao, o le a latou maua le voluma manaʻomia, fausaga ma le tutusa, toetoe a aunoa ma le suia o le tofo autu o le oloa ua maeʻa.

O a latou mea le lelei tele e mafai ona mafua ona o le maualuga o taumafa. E tusa ai ma le suka, erythritol ma le xylitol o loʻo faʻaaogaina i le toetoe tutusa tutusa. E mafai ona latou faʻamalamalamaina, ma o le mea lea e matua fiafia tele i latou i kuka e faapitoa i le gaosia o ipu ma mea e maualalo i le kalori.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le suka suka, e mafai ona e kukaina ni meringues maualuluga poʻo ni moli manogi caramelised. I lenei tulaga, e mafai ona e suia le suka i le suka suka mai i nei mea, poʻo le faʻaaogaina e avea o se mea faʻafefiloi, faʻaopoopoina tutusa tutusa ma le suka masani.

O lenei mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le aafiaga o le faʻamaina i luga o le tino, talu ai ona o le faʻaaogaina i ni aofaiga lapoa e mafai ona afaina tele ai le gaioiga o le gastrointestinal tract.

E i ai se suamalie suamalie e sili atu ona faʻaalia e faʻatusatusa i le suka (masani ona faʻaaoga i le 1: 3 vaega), ma o le auala sili lea mo le maʻisuka.

E mafai ona ou suia le suka i le fructose pe a tao? O loʻo i ai ni mea elemene mamana ma e mafai ona faʻaleleia atili le susu mai le siosiomaga. O le mea lea, o fua faʻatasi ma ia o le a mama pea, e tusa lava pe e te tago i le fructose i vaega laiti.

E le gata i lea, i lalo o le aafiaga o le vevela maualuga, e vave ona suia le lanu i le pogisa, o lea e le aoga ai le saunia o se keke papaʻe matagofie i lona faavae.

  • O le fructose e faʻafefete ona faʻaitiitia le suauʻu nai lo le suka.
  • E maua ai le tino ma le tele o le malosi e manaʻomia.
  • E le maua ai se lagona vave o le atoatoa, o le mea lea e mafai ona faʻateleina i le telē nai lo le tele o mea manaʻomia.
  • O le maualuga o le kulukose i le toto e alu lemu pe a uma ona faʻaaogaina, ae e sili atu le umi nai lo meaʻai ma le suka masani.

Filifilia pe faapefea ona suia le suka, o le toʻatele o tagata e filifilia le fructose. E maloloina ma suamalie, e mafai ona faʻaaogaina i le sauniuni o le tele o meaʻai, ae manaʻomia nisi tapulaa faʻaaoga.

O le felafolafoai i totonu o le tino ia lemu, e toetoe lava oʻo atoa i totonu o suauu o le ate, i le mea e vaʻaia ai i totonu o gaʻo gaʻo.

O lo latou faʻaputu maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le vevesi o le ate ma le gaʻo visceral, lea, i le isi itu, o le faailoga muamua lea o le amataina o le lapisi.

Fualaau aina suamalie ma fua

E mafai ona suia le suka i fua masani? Aisea e leai ai? E matua tumu ma lelei, o loʻo aofia ai le tele o le suamalie, lea e iloa lelei e le faiʻai ma faʻaaoga faapitoa mo lona lava manuia.

O fuālaʻau 'aina e tutusa lava le fusi fua, e na o se auala e faigofie ona faʻaogaina, lea e mafai ona faʻaaogaina e fai ma mea taumafa e ese mai ai poʻo le sauniuni o le tele o ipu - mai suamalie suamalie, pies ma jams i jellies ma compotes.

Suka suka

Lisiina pe mafai faapefea ona suia le suka, e le mafai e se tasi ona toilalo e taʻua lenei oloa. E na o se lagona le fiafia i totonu o lo tatou atunuu e toetoe lava a le mafai ona faʻatau, ma e le taugofie.

O le mea lea, o le toʻatele o tagata e le faʻamaonia le suia o le suka i le sugar cane e ala i le tosoina.

E leai se eseesega i le va o nei oloa, pe afai e te le o lanu i la latou lanu, o lea faʻaaogaina e pei o se isi meaai e le aoga ma leai se aoga.

E mafai faapefea ona suia le suka? Suafa suitulaga oloa - pe faapefea ona suia le suka pe a le maua le mamafa?

O tagata taitoatasi i se vaitaimi faapitoa o lona olaga e feagai ma faafitauli eseese o le soifua maloloina, lea e mafua ai ona ia suia tele lona ala masani o le olaga.

O se tasi o oloa e aofia i le taumafa o le toetoe lava o tagata uma o le suka, ae le o tagata uma e iloa o loʻo i ai ni sui talafeagai.

I totonu o lenei tusiga o le a matou talanoa atili auiliili pe mafai ona suitulaga atoa le suka, ma mafaufau i analogues talafeagai ma suia mo le suka.

E faapefea ona suia le suka?

O le aʻoaʻoina o mealilo o meaʻai lelei e le faigofie e ono ono foliga mai muamua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e amanaʻia mea uma e aoga ma faʻaleagaina o le oloa, faʻatusatusa le tau o le malosi ma le tau i aso taitasi o malosiaga faʻaletino, suesue i le vailaʻau faʻasolosolo, foliga ma mea e gaosia ai, ma isi.

Ae ui lava i lea, e tusa lava pe taumafai se tagata e mulimuli i le soifuaga sao, e masani ona tupu ona o se faafitauli i le tulaga o le mamafa o le mamafa poʻo le faʻafitauli o le soifua maloloina.

I le tele o taimi, o le mafuaʻaga mo lenei mea o se mea e matauina ma masani ai i le umukuka o tagata uma - suka. O se mea e masani ona fai i le kuka, sugary, ma se punavai o se tele o mea inu.

O le le fuaina o le numera o kalori ma manaoga o le tino e mafai ona aumaia le tino mai le faapaleni pe faʻaalia foi i nisi pauna. Ina ia aloese mai lenei, e tatau ona e faʻamalosi oe lava i faʻamatalaga e uiga i mea e sui ai suka ma saili se nofoaga mo i latou i lou olaga.

Sugar sui mea:

  • natura pe leai foi
  • agave syrup
  • maltose molasses
  • sua o le pama
  • stevia laau
  • maple sipuni
  • eleele sua sua sipuni
  • fructose, glukose

E faapefea ona suia le suka e le afaina ai le tino?

Talu ai nei lava, na amata ai ona ofoina atu i le au asiasi se sui o lenei oloa i le foliga o le lanu enaena, le laulauina poo le gaʻo faamama. E masani lava o lenei vaega o se vaega o le maketiina o le maketiina, ma o mea ua fautuaina e le masani ma faʻaleagaina ai foʻi le soifua maloloina.

O le tulaga lava e tasi o loʻo i ai i luga o supamaketi shelves ma sui suka mo le maʻisuka. O le vailaʻau faʻateleina o le tele oi latou e tele mea e manaʻomia, talu ai o lenei lisi e aofia ai mea faʻapatiaga leaga - "E".

O le faʻaopoopoga E 954, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaosoosoina ai le kanesa i le lumanaʻi, ma o le 951 o se mea faʻapitoa o mea gaosia, pe a maeʻa le soifua maloloina e mafai ona vave faʻaitiitia.

O lea, pe faʻafefea ona suia le suka i meaai lelei:

  1. O nisi ituaiga o fualaau mamago: vine, paʻu, apricots mago, aso, fig. O nei oloa o loʻo i ai le fua o le fugalaau i la latou tuufaatasiga, lea e tele lava ina fatuina ai le suka. O le mea lea, e mafai ona latou suitulaga i le suka masani i le taimi o le inu o le la, i le tulaga o compotes e le manaʻomia ai le suka ma meaʻai, pe naʻo lou manao ia maua se nifo manogi. Ae faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau mamago, e le tatau ona e alu mamao, aua o loʻo aofia ai le tele o calorie, lea e tatau ona lafoai.
  2. Sugar Maple Syrup. O lenei sui mo le suka mo le tunu ma le lauti ua maua le lauiloa i Kanata ma Amerika, ae paga lea, i lo tatou atunuu e faigata tele ona maua, pe o le tau e maualuga tele.
  3. E mafai ona e suia le suka i le meli. O le meli faalenatura e aofia ai le tele o mea aoga. O se mea sili ona sui mo le suka, ae e aofia ai foi le tele o kalori, lea e tatau ona mafaufauina pe a faʻaaogaina.
  4. Ierusalema artichoke syrupI le faaopoopo atu i le matafaioi a le suka, ia i ai i totonu o lona tuufaatasiga le tele o vitamini ma minerale, ae le o se lauiloa tele i le faitau aofai o lo tatou atunuu.
  5. Molasses syrup. E maua mai e ala i le gaosia o falaoamata sana. O le tuufaatasiga o laulasses e aofia ai vitamini faapitoa ma minerale, o lea e masani ona faaopoopo i meaai pepe, uaina ma le siama.
  6. Suga e maua mai i le pama. O lenei suālaʻau e sili ona lauiloa i Asians o se mea e gaosi mo faʻamafa, pusa ma saula. Talu ai mo i matou o lenei oloa e le o se gaioiga faʻaletausaga, e seasea ma e talafeagai lona tau.
  7. Stevia Sugar. O lenei mutia masani e masani ona sili atu lona suamalie nai lo le suka, ma ua maua le ulutala o le mea sili ona suamalie. I Rusia, talu ai nei ua tupu ai foi lenei laau totoa, ae i ni vaega laiti. E mafai ona ia aʻafia i luga o le windowsill i totonu o se fale masani ma iu lava ina faʻamalieina lou ola.

Faʻafefea ona suia le suka i le tao tao?

Faʻafeiloaʻi le nifo manogi i soʻo se ituaiga o suʻega pe a taumafai e alu i se meaʻai, faʻaititia le aofaʻi o suamalie poʻo le faʻavaeina o se meaʻai maloloina lelei. Ina ia le mafai ona sola ese le meaʻai ma le afaina, e taua le taumafai e sui nisi o mea aoga ma mea sili ona aoga i totonu. O se tasi o mea e faʻaaogaina e faaopoopo ai kalori faaopoopo i le taoina o le suka.

E faʻafefea ona suia le suka pe a le maua le mamafa i le tao?

Matou te ofoina atu ia te oe se filifiliga o oloa e mafai ona faamanuiaina ai le suka i le tele o meaʻai ma paluga:

  • Fualaau aina. Laʻau, aso, apricots mago, fig, vine e mafai ona tuʻuina atu le tofo faaopoopo ma le tele o aogā.
  • Meli O le fesili "O le suka e suia le meli?" E masani lava ona fesiligia e faletalimalo se tali mautinoa - ioe, o le meli i lona fatuga e sili atu ona maloloina nai lo le suka, ae o se mea maualuga foi o kalori. E tele naua mea aoga, o loʻo aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, e mafai ona foʻia le atuatuvale, fiafia ma fufulu le toto.
  • E mafai ona suia le suka i se manogi suamalie ae sili atu ona faʻaleleia. faʻaaogaina o fualaau poʻo suavai masani.
  • O nisi o ituaiga o laau e mafai foi ona maua ai se taimi fiafia i pastry: anise, laisene, fennel, stevia. O se filifiliga sili ona lelei o le sui lea o le vai i pastries ma le lauti e faʻalagolago i nei laau.
  • Faʻaopoopo faʻi mafai foi ona suamalie pastry.
  • O le a latou faia suamalie kuka ma taofi sipuni mai sua sua suamalie suamalie, masila, suka. Ae afai e leai se mea e tasi e mafai ona aoga ma aoga aoga, e mafai ona e faʻaititia le aofaʻi o le meaʻai. Afai, i le faaiuga, e foliga mai o pastries e leai ni sisiva, e mafai ona e suia le suka eleʻelefufuluina i le pito i luga o le lole.

E taua le matauina o suamalie suamalie e matua faʻalauteleina i totonu o sosaiete e le aoga tele ma e mafai ona faʻaleagaina le tofo o le tao.

E mafai ona suitulaga le suka i le fusi: o mea lelei ma faʻatau

Fructose o se tasi o sui mo le suka ona o lona suamalie suamalie suamalie, e toatele tagata latou te fiafia i ai. Ae o le fructose e aoga tele e pei ona manatu ai le toʻatele? Tatou taumafai e faʻatusatusa le lelei ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o lenei oloa.

O aoga o le faʻaaogaina o le sukasela:

  1. O se mea masani lea e maua mai i vine, fualaau aina ma le meli.
  2. Pe a faatusatusa i le suka, o le fructose e sili ona suamalie, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i ni mea laiti.
  3. O le fructose o se tasi o meaʻai faatagaina mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.
  4. Afai e te saʻo ma faʻaaoga lelei le fructose i meaʻai i aso taʻitasi mo se taimi umi, e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le tele o gaʻo i le tino.
  5. O lenei oloa i ni vaega laiti e mafai ona saturate le tino i le tele o kalori.
  6. Faʻaaogaina le fua o le fusi, pe a faʻatusatusa i le suka, faʻaititia le lamatiaga o le pala.
  7. Ua iloa e saienitisi o le fuafasi e aoga tele mo tagata e taʻitaʻia olaga ola. A maeʻa ona faʻaaogaina, e vave ona faʻafoʻisia e le tagata le malosi o le mafaufau ma le tino.
  8. E talitonuina o lenei oloa e faʻaosofia ai le vave faʻaitiitia o le ava i totonu o le toto.

Faʻatauga o le falufuga:

  1. Fructose, pe a faʻatusatusa i le suka, faʻafeiloaʻi lemu i le toto, o le mea lea o le lagona o le fiaʻai pe a uma le talosaga i le taimi muamua ua faʻalauteleina. O lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai se manaʻoga e faʻalautele lana numera ma afaina ai le soifua maloloina.
  2. O lenei oloa, e pei lava o isi, i le tele o mea e mafai ona afaina ai le tino. Talu ai e maua foi i fua, mo se faataitaiga, faʻi, o la latou aofaiga i meaai i aso uma e tatau ona faʻaititia i le masani.
  3. O le masani o le faaopoopoina o se aofaiga o suka e mafai ona aʻafia ai le faʻaaogaina o le fructose. Afai e faʻaaoga e se tagata le tolu punetini o le suka i le lauti, ona ia faaopoopo atu lea o le aofaʻi tutusa o le fuafasi mai le masani, e ui lava e manaʻomia tele ifo.
  4. O le fructose o se mea e sili atu ona alu i le allergenic.
  5. O le faʻaaoga tele o lenei suamalie e mafai ona afaina ai le maʻi fatu cardiovascular.

E taua le matauina i totonu o le sosaiete faʻaonaponei, o le fenumiai e masani lava i le va o ni oloa eseese se lua: fructose ma glucose. I a latou tuufaatasiga ma meatotino, latou te matua ese lava. O le suiina o le suka i le kulukose e le fautuaina, aua e mafai ona vave ulufale atu i le toto ma afaina ai le toto toto. O le faateleina o kulūkose e mafai ona taʻitaʻia ai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

E faʻafefea ona suia le suka i le maʻisuka?

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona fetuutuunai lelei a latou meaʻai. O se tasi o oloa e afaina i le maʻisuka, o le mea moni, o le suka.

O le mafuaaga mo lenei mea o le i ai o le kulukose i le suka, faatasi ai ma le faateleina o le masani lea e mafai ona lagona ai e tagata gasegase lautele le malaise ma le atinae o le hyperglycemia.

O lenei faʻamaʻi e mafai ona aumaia ai le gata o le suka mai le tulaga masani, ae faʻapupulaina ai foi le lamatiaga o mea uma o le tino o le tagata.

Ae ina ia aua le vavaeeseina le suamalie suamalie mai le olaga, e tele filifiliga mo mea suamalie mo le maʻisuka. E mafai ona vaevaeina nei mea i ni vaega se lua:

Mea suamalie faalenatura mo le maʻisuka:

O nei mea uma e maualuga tele i le kalori, o lea e tatau ai ona faʻaaogaina i le faʻaogaina lelei. E eseese i latou mai le suka i se fua faatatau maualalo o le manavaina e le tino, o le mea lea, e mafai ona latou faatupuina le hyperglycemia. O mea suamalie faalenatura e masani ona faaopoopo i oloa mo le maʻisuka, ae e ui lava i lenei, e le tatau ona e aafia tele i ai.

O mea manogi suamalie mo le maʻisuka:

O nei vailaau e matua le lelei uma, faigofie ona gaogao, faʻaaoga atoa mai le tino ma e le faʻapupulaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I lo latou tofo, latou te sili atu le suamalie nai lo le suka, o le mea lea e faʻaaogaina ai i ni tofo laʻititi. E masani ona faʻatau atu i le laulau. E tasi le laulau e mafai ona suia 1 le sipunipuni o le suka.

O tagata e sili ona faʻatuatuaina ma faʻatuatuaina o loʻo mafaufau pea i le stevia plant ma le sucralose.

Stevia laau o le mea sili ona suamalie i luga o le paneta. I aoga O lenei suamalie e mafai ona mafua mai le tele o mea aoga mo le maʻisuka, e aofia ai:

  • mafai ona faʻaitiitia le kulukose o le toto
  • maualalo le cholesterol
  • faʻaleleia metabolism
  • maualuga le kalori akoonu, lea e faaosofia ai le manaomia mo se aofaiga itiiti

Sucralose - o se tasi o mea e saogalemu mo le maʻisuka. O le auala o le faʻaaogaina o le filtration ma le gaioiga o le suka masani. Ona o le tele o meaʻai o le gaosiga, o lenei oloa e itiiti ifo kalo ma e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e le o aʻafia e le tino ma e le mafai ona aʻafia ai le gaʻo gaʻo.

E taua foi le maitauina o nei oloa e lua e leai ni tino kolakino ma mea tau mutagenic, lea e le o se mea e seasea lava.

Manatua: o lou soifua maloloina e na o ou lima, ma e leai se afaina leaga o le a faʻamaonia ai taunuuga talafeagai o le faʻaaogaina. Alolofa i lou tino ma aua neʻi tuʻuina atu meaai e pulea oe! I le aluga o taimi, o le ae iloa ai o le fiafia o le lagona lelei o le a sili atu nai lo le le lelei o lau sima. Faia se laasaga i luma o faʻamaʻi ma aua nei galo e fiafia i le ola!

E faʻafefea ona suia le suka i le baking - togafiti o maʻisuka

Aʻo fai susu, o le fesili e tulaʻi mai e uiga i le tele o oloa e mafai ma e le tatau ona faʻaumatia e se tina fou, e faʻaaoga lea i le suka. E tele mea manogi e itiiti ifo kaloli, ae e sili atu ona suamalie nai lo le suka. A uma, o le faʻaogaina o lenei oloa e mafai ona faʻaalia i luga o le ata ma, e faaopoopo atu i mea uma, e maua i le susu ma e mafai ona mafua ai allergies i le pepe.

Vaega o taumafa mo le HS

Muamua lava, o meaai e tatau ona tausisia aua o mea taumafa e faʻaaogaina e ulu i le susu, ma, o le mea lea, o le tino o le tamaititi.

Talu ai ona o le gastrointestinal tract e lei atoatoa ona fausia, o le tele o oloa e maua mai i susu e mafua ai le colic i le pepe. E tatau i le tausi maʻi ona tuʻuina atu le salima, pepa, mea suamalie, falai ma ulaula, ma faʻafesoʻotaʻi i le fou.

Ae o nisi taimi e te manaʻo ai e te fiafia ia te oe lava, aua o le kulukose e mafai ona siitia lou lagona, ma e tatau lea i masina muamua o le tulaga faatina.

I le taimi muamua atonu e te manatu e leai se mea e tatau ona tuʻuina atu ai suka ma fesuiaiga i sui. Ae e tele mafuaʻaga e mafai ai e le fafine ona teenaina o ia:

  • o le i ai o se kulukose maualuga maualuga i le tina tausimai ma le manaʻomia pea mo lona fua,
  • faamai o le faiʻai po o le cardiovascular system, toto maualuga,
  • sili atu le mamafa o le gaioiga i le taimi o le maitaga, fefe i le meaʻai,
  • e le afaina ai ni nifo ma e le faʻaumatia ai le manava.

Aʻo fai susu, e tatau ona faʻamaunuʻu manaia masani.

Afai i le taimi o le fafagaina o se fafine poʻo lana pepe ua i ai le faʻatagaina o le suka, ona mafai lea ona sui i ni mea faapitoa o suka suka. Ae o lenei e tatau ona totogi le mafaufau ina ia mautinoa ai e masani, ae le o aofia i le tuufaatasiga o le kemisi.

Afai e faʻaumatia i ni mea laiti, o le a le afaina ai. Ae i le tulaga o le faʻasaʻo, o nisi o mea suamalie e faʻasaʻo ai mea oona ma e mafai ona afaina ai le tino o le tino, gastrointestinal tract ma isi totoga, faʻaopopo, faʻaleagaina le tamaititi.

"Sorbitol" e mafua ai le manava, "Acesulfame" - o se faaletonu i le cardiovascular system, "Cyclamate" - e afaina ai fatugaʻo.

O fea e faʻaaoga?

E tele sui e faʻatau atu i faleoloa, o nisi nei:

  • "Sukrazola." O lenei suamalie e leai ni calories ma e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faʻatagaina i le tausi maʻi ma fafine maʻitaga.
  • O le suamalie "Aspartame" e mafai ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻamapulaʻa, e faʻasaina i nisi o faʻamaʻi ate.
  • "Acesulfame potassium" o le suka e suitulaga lea e le afaina; e maua i le tele o meaʻai: i mea e tao, faʻamaisa, gelatins ma puddings.

Faʻatasi ai ma le HB, e sili atu le sui o le suka i oloa masani e aofia ai: meli (pe a le o matua), apples, carrots, berries, fruit dried - o le a le gata ina faʻamalosia ai le tino i le glucose, ae tuʻuina atu foʻi le tina ma lana pepe i vitamini. O se mea e suia ai le suka masani o le stevia - o se vao ei ai se suamalie masani. E maua mai i le pepa o pepa ma isi mea.

E mafai ona faʻaaogaina le suka i le mea o le suka suka?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Sugar o se meaʻai taumafa lea e faʻaaogaina e saunia ai ipu eseese. Afai e talafeagai, e mafai ona suia i le meli, fructose poʻo le suka suka.

O le suka gaosi o se oloa o le gaosia o tioata tiola maʻalaʻau i se tulaga o le pefu. I le taimi lava e tasi, e faʻamaoaigaina ai le suka i le okesene. O se taunuuga o lenei paʻu, e foliga mai e matua vaivai lava, e liua moni lava i lou gutu.

O le suka gaosi e masani ona faʻaaogaina i le tunuina o mea taumafa eseese e avea o se mea teuteu ma le gaosia o le lanu ma le kulimi.

Faaaogaina o kuka

I mea matagofie, o le suka suka o se mea e sili ona lauiloa, ae e le faʻaaogaina e pei o le suka. E faʻaaogaina paʻu eleʻele eleʻele e teuteuina ai ni pa, muffins ma croissants. O nisi ituaiga o cocktails ua saunia ma le suka suka, kulimi fufulu ma fuamoa i ai.

Nai lo le togiina o suka i nisi o fua, e mafai ona e faʻaaogaina suka poʻo le suka - stevia, cyclamate sodium, aspartame, sucralose. E faatagaina e faaopoopo le paʻu nai lo le oneone i le siama ma le jam, ae i lenei tulaga e taua le iloa lelei o le tele o mea suamalie.

E masani lava ona faʻasaina fua ma fualaau mamago i le paʻu. Ma le isi, e le mafai ona latou faia e aunoa ma lenei oloa i le gaosia o marshmallows. E oo lava i fua o nisi o vevela vevela e aofia ai lenei mea suamalie.

E mafai ona faʻaaogaina le suka gaosi i le vaitau o le faʻamagaloina o le pancreatitis ma isi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. E tatau ona mulimuli le faʻataʻitaʻiga i le maʻisuka, pei o le paʻu o loʻo i ai se faasinomaga maualuga.

E faʻaaogaina le suka i le fale i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Fale paʻu paʻu

E mafai ona vave faʻavave le suka i le popo ma leai ni faafitauli. O lenei mea o le a manaʻomia ai le suka, se mea e gaosia ai le suavai, se mea e gaosi ai kofe. E tatau ona faʻatumu le aofaʻiga o gaʻo, faʻafefe ma maua ai le paʻu i fafo atu.

Afai o loʻo iloa pea tioata, e mafai ona toe faia le 2-3 taimi - o le a lava lea. Ia mautinoa e lulu le oloa na maua mai e ala i se vevela poʻo se nailoni.

Afai e leai se mea e teu ai le kofe poʻo le pata i le fale, e mafai ona faia mea uma i le lima. E tatau ona e sasaa sina suka i luga o se fasipepa, ia ufiufi le lua lona lua mai luga ma taia mea uma i se pine olo. E mafai foi ona faia lea mea e ala i le faʻatumu o le oloa i totonu o se tamai taga.

E le gata i lea, e mafai ona faaopoopo le vanilla i le paʻu o le fale, o le a maua ai se manogi manaia ma le manaia lea e auina atu i oloa.

Mo le susulu, e mafai lava ona e faia lanu lanu paʻu i le faaopoopoina o lanu vai ma le sana poʻo le pateta masini. O le ae manaʻomia e ave se sipuniti o se faʻaopoopoga i le 100 g o suka, lea o le a liua i le lumanaʻi i le lumanaʻi.

Talia

I le avea ai o se mea suamalie, e mafai ona e faʻaaogaina se oloa mai le faleoloa poʻo le meli natura. O le filifiliga muamua e fetaui lelei mo tagata uma, aua o le meli o se meaʻai malosi ae le faʻaaoga e tagata uma. O Stevia o se mea suamalie lelei; o loʻo faʻatau atu i falemaʻi ma faleoloa.

O lenei oloa e maua ai se aafiaga aoga i le tino, faʻaitiitia ai le cholesterol, ma fesoasoani i le faʻamaoniaina o le nutimomoia. O le lelei o le oloa i lona tuufaatasiga o le suka ma le leai o calories lamatia, lea e tumu i le suka suka.

O lenei oloa ua i ai ni faʻamaʻiloga:

  • maʻisuka malosi
  • toto maualuga le toto.

O nei mea e tatau ona mafaufau i ai ina ia aua le faʻateteleina le tulaga.

Tuna vine

O le faaopoopo o le suka i le kulimi i le taimi o le sasaina o le a le afaina ai le tofo o le oloa ua maeʻa. Faʻaaoga tonu le aofaiga o loʻo faʻaalia i le fua mo le paʻu. Afai e te fuafua e faʻaaoga le paʻu e fufulu ai le kuka taofi, fufuluina le oloa ma le suka aʻo vevela, o le a faʻavaivai ai le suka ma toto lelei.

Streisel

O meaʻai e mafai ona e fufuluina ai meaʻai ua saunia lelei. E tatau:

  • olo le 10 g suka ma le aofaiga tutusa o le pata,
  • faaopoopo 20 g falaoamata i vaega e lua,
  • togi mea uma i ou lima
  • olo i luga o se mea lelei.

O lenei paʻu e foliga lelei i pastry ma vave kuka.

Tesema a Seteisel

Afai e vavaeeseina atoa le suka mai le taumafataga, e mafai ona e faia le sosolo e le o faaseeina, e tutusa ma le falaoamata ma le pata. O le taunuuga o le masini e tatau ona tipi i luga o se fuʻa lelei, e mafai ona e faʻaopopo ni nai nai fatu, fatu sesame flax e tofo ai. O se teuteuga aoga faapena e fetaui lelei mo meaai laiti-calorie.

E tele lava filifiliga nai lo le suia o suka i ai i le taoina poʻo le susulu. E tatau ona faʻaalia le mafaufauga ina ia le faʻaalia le faʻaalia ma le tofo o meaʻai, ae avea ma mea e sili atu ona manaia ma sili atu ona aoga.

Tuua Lau Faamatalaga