Glucotest mo le maʻisuka: faʻapefea ona faʻaaogaina?

Mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le mimi, e faʻaaoga ai pulu glucose. O lenei mea e mafai ai e oe ona suʻeina le suka i le fale, e aunoa ma le fesoasoani i fomaʻi.

O nei fasi pepa ua faia i le palasitika, lea e mafai ai ona e suʻeina le urine mo le kullukose e faʻaaoga ai auiliili. O loʻo faʻafesoʻotaʻi le lauʻeleʻele faʻataʻitaʻi ma tagata e aʻafia ai i le suʻega. A faʻaaogaina lenei metotia o le fuaina o le suka i le urine, e leai se mea e manaʻomia e faʻaaoga ai meafaigaluega faaopoopo.

Afai o tulafono uma o loʻo faʻamautinoa i faatonuga o loʻo matauina, o le a maua ai le sao o le sugar i le urine i le sao atoatoa o le 99 pasene. Mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose, e tatau ona faʻaaogaina na o le urine fou ma le le o centrifugged, lea e faʻafefiloi ma le faʻafefiloi aʻo lei faia le suʻesuʻega.

O le faateleina i le maualuga o le kulukose i le urine e masani ona fesootaʻi ma le tele o lona masani i totonu o le toto, lea e mafua ai le glucosuria. Afai ei ai le suka i le mimi, e taʻu mai ai o le kulukose toto e 8-10 mmol / lita ma le maualuga.

Faʻatasi ai ma le faateleina o le suka toto e mafua ai faʻamaʻi nei:

  • O le maʻi suka
  • Lapatai pancreatiti
  • Renal maʻisuka
  • Hyperthyroidism,
  • Steroid diabetes
  • Fafano i le morphine, strychnine, phosphorus, chloroform.

O nisi taimi o le glucosuria e mafai ona mataituina ona o le matuia o lagona faalemafaufau i fafine ao maitaga.

E faʻapefea ona suʻeina le suka i le urine

Mo le suʻeina o suka i totonu o le urine, o le a e manaʻomia ni faʻataʻitaʻiga Glucotest, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai poʻo le faʻatonuina ile faleoloa i le initaneti.

  • O le faʻaaogaina o le Urine e faia i totonu o se pusa mama ma mamago.
  • E tatau ona faatofu le avega o le suʻe i le urine ma le pito e faʻaaogaina ai le reagents.
  • Faʻaaoga pepa faʻaaogaina, e manaʻomia ona e faʻaaogaina le mimilo tumau.
  • A maeʻa le 60 sekone, e mafai ona e iloiloina le iuga o se suʻega o le urine mo le suka. I le laasaga o le suʻega, o le tagata e faʻafeiloaʻi e paʻu i se lanu, e tatau ona faʻatusatusa i faʻamatalaga. Faʻaalia i le afifi.

Afai o le urine e i ai se gaioiga tele, e tatau ona faia le centrifuga mo le lima minute.

O faʻamatalaga e manaʻomia ona iloiloina na o le minute pe a uma ona faʻaaogaina le urine i tagata totogo, a leai o le faʻamaumauga e mafai ona maualalo ifo nai lo le moni. Faʻatasi ai ma le faʻatali umi atu nai lo le lua minute.

Talu ai i lenei tulaga, o le a faʻaitiitia le faailoga.

E mafai ona faʻaaoga faʻamaʻi suʻega e iloa ai le suka i totonu o le mimilo:

  1. Afai e maua ni faailo i urine i aso taitasi,
  2. A fai le suʻega suka i totonu o le afa itula le tautua.

A e faia se suʻega mo le kulukose i le afa itula, e te manaʻomia:

  • Faʻaaoga le vevela
  • Faatau 200 ml o le vai,
  • A maeʻa le afa itula, fai se aofaʻiga o mimi e iloa ai suka.

Afai o le taunuuga e 2 pasene pe itiiti ifo, o le a faailoa mai ai le i ai o le suka i le urine i se aofaiga e itiiti ifo i le 15 mmol / lita.

E faʻapefea ona faʻaaoga pulu sikola

O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatau atu i falemaʻi i totonu o pusa e 25, 50 ma le 100. O le tau o le 100-200 rubles, e faʻatatau i le numera o taʻaloga. A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le aso e muta ai oloa.

E taua foi le mulimuli i tulafono mo lo latou teuina ina ia mautinoa le taunuʻuga o suʻega. O le maualuga pito i luga o le olaga o le suʻega faʻasolosolo ina ua uma ona tatala le pusa e le silia ma le masina.

E tatau ona teu le paluga i totonu o se pusa palasitika, lea ei ai se meaola faapitoa, lea e mafai ai ona e faʻafefe le susu pe a ulu se vai i totonu o le pusa. O le teuina o mea e tatau ona teu i se mea pogisa ma mago.

Ina ia suʻeina le faʻaaogaina o le Glucotest, e tatau ona e:

  • Faʻamaulalo le vaega faʻaalia o le siaki i le urine ma a maeʻa ni nai sekone, ia maua.
  • A maeʻa le tasi poʻo le lua minute, o le a valiina i latou i le lanu e manaʻomia.
  • A maeʻa lena mea, e tatau ona e faʻatusatusa taunuuga i faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

Afai o se tagata e atoatoa lona soifua maloloina ma o le maualuga ole suka i totonu o le mimilo e le sili atu i le masani, o le suʻega o le suʻega o le a le suia le lanu.

O le aoga o vaega o suʻega o le faigofie ma le faigofie o le faʻaaogaina. Ona o la latou laʻitiiti laʻitiiti, e mafai ona suʻe faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma oe ma faia se suʻega, pe a talafeagai, i soʻo se mea. O le mea lea, e mafai ona suʻeina le urine mo le maualuga o le suka i le uila, alu i se malaga umi, ae le faalagolago i fomaʻi.

E aofia ai ma le mea moni e faʻapea, mo le auʻiliʻiliga o le suka i le urine, e le manaʻomia e tagata maʻi ona alu i le falemaʻi e sili atu le tele. E mafai ona faia suʻesuʻega i le fale.

O se meafaigaluega tutusa mo le sailia o le kulukose i le urini e sili ona lelei mo i latou e manaʻomia le siakiina pea o le suka i totonu o latou mimi ma toto.

Faatonuga mo le fuaina o le kulukose

Fuaina o le kulukose o le toto glucose e faʻaaoga ai se glucometer.

Faamoemoega: Fuafua le maualuga ole kulukose toto ma iloilo le taui o le maʻisuka.

Faʻaaliga: e pei ona faatonuina e le fomaʻi e iloilo ai le taui o le maʻisuka ma faasaʻo le togafitiga o le hypoglycemic, mo le mataʻituina e le tagata ia lava.

Meafaigaluega:

  1. Glucometer (siaki faaletausaga ua pasia, agai i le 15197: 2003 tausisia)
  2. Vaevaega.
  3. Lui lima
  4. Lancets
  5. Fofo faʻafoe
  6. Faamamaina o solo

Sauniuniga mo le faʻatinoga:

Fai togafitiga lima i se auala mamā.

Saunia le masini mo suʻesuʻega.

E aofia ai se glucometer, fasi siaki, se laupepa mo le tuʻia o se tamatamailima

A o lei fuaina, ia mautinoa o le faʻailoga i luga o le vial ma le suʻega sikoa e fetaui ma le numera i luga o le faʻaaliga o le mita. Afai e leai, ona toe togi lea o le masini.

Faʻamautinoa ua faʻaofiina se lanketi fou i totonu o le masini tui puipui.

Taualumaga Faataunuuina:

  1. Saunia se pusa faʻataʻitaʻiga.
  2. Fufulu mama ma faʻagogo lima.
  3. Tuu le fasi siaki i le mita.
  4. Faʻailoa se tamatamailima i le itu ma se laʻau, pe a fai e itiiti ifo ni faʻamoega namu nai lo le ogatotonu o le tamatamailima.
  5. E mafai ona e togi lou tamatamailima ina ia mafai ai ona sau le toto. Afai e le o le toto foliga, e tatau ona toe tuʻi lou tamatamailima.
  6. A maeʻa le faʻaalia o le toto, tuʻu se mataua i le fasimea, faʻatali ni nai sekone. E masani lava o le taunuuga e aliali mai i le 5-10 sekone.
  7. Afai e leai se faʻamaoniga, e tatau ona e toe faia le faiga mai le laasaga lona tolu.

Le faaiuga o le taualumaga:

  1. I le tulaga o se taualumaga manuia, e tatau ona aveese le toto mai se tamatamailima ma se vailaʻau faʻamaʻi pipisi.
  2. Taulima lima ma le mama.
  3. Faamaumau iuga i se tusi talaaga.
  4. Aveese le fasi siaki mai le mita.
  5. Aveese le vevela faʻaaoga mai le masini tuʻi.
  6. Lafoaʻi le laupepa faʻaaoga ma le suʻega.
  7. Faʻailoa le fomaʻi e uiga i fua fua.

Faamatalaga faaopoopo e uiga i foliga o le auala.

  • Afai e mafai, ia fufuluina ou lima i le vai mafanafana aʻo lei ave le toto. E le naʻo le tumama, e faʻaopoopoina ai le toto. I le le lava o le toto, o le toto e faigata, ona o le maua o se mataua o le toto, e tatau ona loloto le pupu.
  • Fufulu lelei ou lima. E le tatau ona susunuina le nofoaga o le puncture, aua o le vai e faʻamalo le toto faataitai, lea e tau atu ai i fua le fua saʻo.
  • E fautuaina e faʻaaoga 3 tamatamai lima i lima taʻitasi (e masani lava aua le tuia le limamatua ma le tamatamailima).
  • Pese o le mea aupito sili ona tiga pe afai e te le totoina tuusao mai le ogatotonu o le tamatamailima, ae o sina mea mai le itu. Aua e te tuleia lou tamatamailima loloto. O le loloto o le poloka, o le sili atu lea o le faaleagaina o le tino, filifili le loloto o le loloto o le paʻu i luga o le au. Mo se tagata matua, o le vaega 2-3 lea
  • Aua le faʻaaogaina se uila na faʻaaogaina e se tasi! Talu ai ona o le tasi mataua itiiti o le toto o loʻo totoe i lenei masini, pe a faʻamaʻi, e mafua ai le faʻamaʻi.
  • Tasi le mataua muamua o le toto ma aveeseina i se ogaumu susu. Ia mautinoa o le toto e tumau pea e pei o le totogo ma e le faʻafefeteina. E le mafai ona gauai le pa'ū fagu i le fasi siaki.
  • Aua le togi lou tamatamailima e maua ai se mataua tele o le toto. Pe a faʻapipiʻiina, e faʻafefiloi le toto ma le sua o le tino, lea e mafai ona taʻitaʻia ai fua o fua fua.
  • Faʻaaliga: o le toto samasama avanoa e tu i pito o le fasimea, ae le o le vaalele. O le mea lea, faʻagaoioi lou tamatamailima i le pito o le fasimea i le itu tauagavale po o le taumatau, ua makaina i le uliuli. I lalo o le gaioiga a le malosi, o le toto manaʻomia o le toto e tosoina aunoa.
  • Aveese le fasi siaki mai le afifiina i luma o le fua. O vaega o suʻega o le malulu.
  • E mafai ona ave ni fasi suega i masini malogo ma mama i soo se mea.
  • O le afifiina i fasi pepa faʻataʻitaʻi e tatau ona tapunia i taimi uma. O loʻo i ai se faʻapipiʻi e taofia ai le suʻega faʻamago. O le mea lea, i le leai o se mea e le tuʻuina atu ai le suʻega i se isi atigipusa.
  • Faʻatau faʻasolosolo i le potu vevela masani. Laveʻa o le teuina o le +4 - +30 ° C.
    Aua neʻi faʻaaogaina ni faʻataʻitaʻiga ina ua maeʻa le aso e uma ai le aso.

Glucosse tolerance test - pe faapefea ona ave

O le suega o le faapaleni o le kulukose (GTT) e faʻaaogaina e le gata o se tasi o metotia suʻesuʻe mo le faʻamaʻiina o le maʻisuka, ae o se tasi foi o auala o le pulea o le pulea o le tagata lava ia. Ona o le mea moni e atagia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le itiiti ifo o tupe, e faigofie ma malupuipuia le faʻaaogaina e le gata mo tagata maʻisuka poʻo tagata soifua maloloina, ae faʻapea foi mo fafine maʻitaga o loʻo umi se taimi.

O le faigofie faigofie o le suega e faigofie ona maua. E mafai ona ave e tagata matutua ma tamaiti mai le 14 tausaga, ma i lalo ifo o nisi tulaga manaomia, o le faaiuga mulimuli o le a manino e pei ona mafai ai. O lea la, o le a lenei suʻega, aisea e manaʻomia ai, pe faʻapefea ona ave ma pe o le a le masani ai mo le maʻisuka, tagata maloloina ma fafine maʻitaga? Tatou maua saʻo.

Ituaiga suega o le faapaleni kullukose

Sa ou nofofua i le tele o ituaiga o suʻega:

    Oral (PGTT) poʻo le oral (OGTT) faʻamalosi (VGTT)

O le a la latou eseesega taua? O le mea moni o mea uma o loʻo taoto i le auala e faʻaofiina ai gaʻo. O le mea e taʻua o le "glucose load" e faia pe a mavae ni nai minute pe a uma le sampling muamua o le toto, ma o le a talosagaina oe e inu suamalie suamalie po o se vaifofo o le glucose o le a faia i se auala vavalalata.

O le ituaiga lona lua o le GTT e masani lava ona seasea ona tupu, ona o le manaomia o le faʻaofiina o gaʻo i totonu o le toto vevela ona o le mea moni e le mafai e le tagata maʻi ona inu sua suamalie. O lenei manaoga e le masani ona tupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le ogaoga o le vevela i fafine maʻitaga, e mafai ona ofoina atu se tamaitai e tauaveina se "glucose load" i se auala le fiafia.

E le gata i lea, i na gasegase o loʻo faitio i le gastrointestinal upsets, pe a iai se soliga o le faʻaaogaina o vailaau i le faagasologa o meaʻai paleni, e tatau foi ona faʻamalosi le kulukose i totonu o le toto.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

Faʻaaliga GTT

O gasegase nei e ono mafai ona mauaina e mafai ona maua se faʻamatalaga mo se suʻega mai se fomaʻi, fomai, poʻo le endocrinologist. ia maitauina solitulafono nei:

    masalomia o le maʻisuka ituaiga 2 (i le faagasologa o le faia o se siama), pe afai o le maʻi o loo i ai moni, i le filifiliga ma le fetuutuunaiga o togafitiga mo "maʻi suka" (pe a iloiloina taunuuga lelei po o le leai o togafitiga), ituaiga 1 o le maʻisuka, faapea foi i le faafoeina o le siakiina o le tagata lava ia, masalomia o le maʻisuka faʻamalosi poʻo lona i ai moni, vailaʻau faʻasolosolo, gasegase gasegase, nisi o gasegase o gaioiga o loʻo mulimuli mai: pancreas, slanders, pituitary gland, ate, faʻavaivai glucose faapalepale, gaʻo o, isi faamai endocrine.

O le suʻega na faia lelei e le gata i le faagasologa o le aoina mai o faʻamatalaga mo masalomia o faʻamaʻi o le endocrin, ae faʻapea foi i le amio pulea. Mo ia faamoemoega, e matua faigofie lava ona faʻaaogaina le suʻeina o suʻe toto poʻo le mita o le kulukose o le toto. O le mea moni, i le fale e mafai ona suʻeina atoa le toto atoa.

I le taimi lava e tasi, aua nei galo e mafai e soʻo se tagata suʻesuʻe suʻega ona tuʻuina atu se vaega o mea sese, ma afai e te filifili e foai atu le toto vevela mo suʻesuʻega suʻesuʻe, o le a eseese ia faailoga.

O le faia o le siakiina e le tagata lava ia, o le a lava le faʻaogaina o auiliiliga auʻiliʻili, lea, e aofia ai ma isi mea, e le gata ina atagia ai le maualuga o le glycemia ae o le maualuga o le hemoglobin glycated (HbA1c). O le mea moni, o le mita e sili atu ona taugofie nai lo se suʻega faʻapitoa o toto, e faʻalautele ai avanoa e faia ai le faʻatinoina o le tagata lava ia.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Faʻailogaina GTT

E le o tagata uma e mafai ona suʻe lenei suʻega. Mo se faʻataʻitaʻiga pe afai ei ai se tagata:

  1. tasi glucose masalosalo,
  2. faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (e fai ma faʻataʻitaʻiga, ua sili atu le faigata o le pancreatitis masani),
  3. ogaoga faʻaleagaina poʻo faʻamaʻi pipisi,
  4. ogaoga matautia,
  5. i le maea ai o le taimi faʻatonutonu,
  6. le manaʻomia o le moe.

Faʻafanua o le GTT

Ua uma ona tatou malamalama i tulaga e mafai ona e maua ai se faʻamatalaga mo se suʻesuʻega o le faapalepale kulupose suʻesuʻe. Ua oʻo nei i le taimi e fuafua ai pe faapefea ona pasi saʻo lenei suega. O se tasi o mea pito sili ona taua o le mea moni lea o le sampling muamua o le toto ua faia i luga o se manava gaogao ma le auala e amio ai se tagata ao le i tuuina atu le toto o le a aafia ai le iuga mulimuli.

Ona o lenei mea, e mafai ai ona taʻua saogalemu le GTT o se "vavalo", aua e aʻafia ai mea nei:

    o le faʻaaogaina o ava malosi-e aofia ai mea inu (e tusa lava pe laitiiti sina mea e inu ai le ava), ulaula, gaioiga faʻaletino poʻo le leai foi (pe faʻamalositino pe leai se olaga ola), tulaga faigata (faʻalavelave faʻafuaseʻi, popolega i le galuega, i le fale ao ulufale i se aoga faʻaleaʻoaʻoga, i le faagasologa o le mauaina o le poto poʻo le suʻega suʻega, ma isi mea), faʻamaʻi pipisi (ARI, SARS, malulu poʻo le isu, gr STIs, tonsillitis, etc.), tulaga faʻasolosolo (pe a toe faʻafoʻi mai se tagata mai le taotoga, ua faʻasaina ona ia faia lenei ituaiga o suʻega), vailaʻau (e aʻafia ai le mafaufau o le tagata maʻi, hypoglycemic, hormonal, metabolism-stimulating drugs and like).

E pei ona tatou vaʻai, o le lisi o tulaga e aʻafia ai iuga o le suʻega e umi lava. E sili atu le lapataʻia o lau fomaʻi e uiga i luga. I lenei itu, i le faaopoopo atu i ai poʻo se isi ituaiga o siama, o le suʻeina o le toto mo le hemoglobin glycated e faʻaaogaina. E mafai foi ona pasi i le maitaga, ae mafai ona faʻaalia se taunuuga sese o le sogasoga ona o le mea moni o suiga vave ma matuia e tutupu i le tino o se fafine maʻitaga.

E uiga i le pulea o le maʻisuka

O le tele o tagata mamaʻio loʻo maua le maʻisuka asiasi i se fomaʻi 3-4 taimi i le tausaga, i le sili - 1 taimi i le masina ma, e tusa ai ma lea, foaʻiina le toto i le taimi tutusa e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu. Ae o le maualuga o le suka i le toto e mafai ona suia i le tele o taimi i le aso.

O le mea lea, e tatau i tagata maʻi uma ona mautinoa le manaʻomia o le faʻasaʻoina pea o ana togafitiga, lea e le mafai e aunoa ma le tutoatasi o le toto ma suʻesuʻega o le urine mo le suka. Afai e tausia e le tagata maʻi se tusi o le siakiina o ia lava, o le a sili ona faafaigofieina le galuega a le fomai i le faatonuina o togafitiga. O le urinalysis o se ala le faʻaogaina e iloa ai le suka o le toto.

O fatugaʻo o le a pasi le glucose i totonu o le mimiti pe a maualuga atu le kulukose i le tapuni pito i luga - sili atu i le 9-10 mmol / L (162-180 mg / dL). O le toesea o le suka i le vailaau e taʻu mai ai o lona maualuga i le toto e maualalo ifo nai lo le mea na taua, o lona uiga, o le maualuga o le suka i le urine e le o atagia ai lona aofaiga saʻo i le toto, aemaise lava i le maualalo o le kulukose i totonu o le toto.

Mo le fuafuaina masani o le suka i le urine, o le kamupani Ukrainian Norma o lo o gaosia ni fua o le gutu mo le sili atu i le 10 tausaga, lea e mafai ai ona iloa le kulukose i le maualuga o le 0.1-2.0%. O lenei metotia mo le fuafuaina o le kulukose e aofia ai le faatofuina i le uila o le vaega o le siaki faʻamalosi ma le faʻatusatusaina o lona lanu ma le lanu lanu o loʻo i luga o le pusa Glukotest i le maeʻa ai o le 2 minute. mai le amataga o le auiliiliga.

Fuafuaina o le kulukose i le toto fou faatoa aoina pe a uma le 15-20 minute. pe a uma ona faʻapipiʻiina le vevela, e mafai ona e faʻatusatusa faʻaalia le maualuga o le glycemia i le taimi nei. O le tau maualalo o pepa Glucotest ua avea ai i latou ma auala taugofie o le puleaina o le maʻisuka, o se tasi o vaega o togafitiga o le maʻisuka.

Afai e le lava le totogi o le maʻisuka, ona oʻo mai ai lea o le tele o konesona i le toto o le tagata maʻi. O le taunuʻuga o lenei maʻi tuga faʻaleagaina ua taʻua o le ketoacidosis. O lenei tulaga e masani lava ona atiaʻe lemu, ma e tatau i le tagata maʻi ona saunia e puipuia lona atinaʻe e ala i le faʻaofiina o isi inumaga o le inisalini.

Taua ma mo lenei mea e tatau ai ona mafai ona maua faʻamatalaga taimi e uiga i le maualuga o le suka. O le autu autu mo le suia o le tui o le inisalini e masani ona fai soo lava le siakiina o le toto toto. Afai e te le faia, e le mafai ona e suia le tui o le inisalini!

O le acetone e masani lava ona aliali mai i le toto ma le urine pe a maualuga le maualuga o le kulukose o le toto i le 14.5-16 mmol / L pe sili atu i le 2-3% le suka i le urine i totonu o nai aso. I le mauaina o ia taunuuga, e tatau i le tagata maʻi ona siaki le urine mo le acetone. I le vevela, o le mea e taʻua o le "fiaaai" acetone e mafai foi ona aliali mai - e tupu lenei mea pe a maeʻa se setete o le hypoglycemia.

O le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata uma lava e maua i le maʻisuka ona i ai i taimi uma "ni lima" mea e faʻaaogaina ai le maʻisuka mo le fuafuaina o ketones i le urine. O nei mea e mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, O pepa a le Acetontest, lea na gaosia e Norma PVP. Latou te taugofie, faigofie ona faʻaoga ma galue i luga o le mataupu faavae e tasi e pei o Glukotest.

O le suʻega toto mo le suka o le auala saʻo lea e atagia ai le tulaga patino o le glycemia i le taimi nei. Ina ia maua se mataua o le toto, e masani lava mai se tamatamailima, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia se lanumeʻa matagofie poʻo se nila e faʻaaoga se moli malamalama. E tatau ona mama, mago ma mafanafana le tamatamailima. O se tui e faʻaaoga i le itu o le tamatamailima latalata i le fao atonu e le o se tiga.

Ina ia maua se mataua o le toto, e tatau ona e faʻamalosi le lolomiina o le tamailima. O le mataua e tatau ona "tautau", e tatau ona ufiufi le faʻailoga atoa o le fasi pepa. I tausaga talu ai nei, ua faʻalauteleina ai le tele o glucometers. O se tagata gasegase i le maʻisuka, e pei ona taʻua i luga, e manaʻomia i aso taʻitasi le pulea lelei, avanoa i nai mea ona o faigata tautupe.

I lenei tulaga, i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le Glukofot-II - Hemoglan kit na faia e le Norma PVP, lea e aofia ai le masini ma le faʻataʻitaʻiga, ua matua faateleina le manaʻomia. O le pusa e mafai ai ona e fuafua le kulukose i le toto atoa i le maualuga o le 2.0-30.0 mmol / L. O lenei pusa faʻapitonuʻu o se faʻatusa o mea na faʻapipiʻi mai, ae e ese mai ia i latou i le tau o mea taumafa.

O le tau o faʻamaumauga e faʻamautinoa ai le "Hemoglan" e 6-8 ona maualalo ifo nai lo le taimi na faʻaulu mai ai analogues. O le taimi mo le mauaina o le taunuuga o le auʻiliʻiliga e 1 minute., Ma le tele o tausaga o le poto masani i le faʻaaogaina i falemaʻi falemaʻi o falemaʻi, ua mafua ai ona manatu o se glucometer faʻamaoni ma saʻo, e le eseese i le toe gaosia o iuga mai masini faʻapitoa.

Fautuaga! O se aoga taua o lenei atigi pusa o le tumau pea lea o le mauaina o pepa a Hemoglan i le vaega o falemaʻi. PVP "Norma" o loʻo tuʻuina atu le tusi faʻamaonia mo ana oloa, tuʻuina atu fautuaga e aunoa ma se totogi ma le fesoasoani ma sina masalosaloga e uiga i taunuuga o le glucometer.

O le masini e faigofie ona faʻaaoga, laʻititi i le telē, ma o loʻo alu i luga o le malosiaga o le pulu (e leai, e leai se mea e manaʻomia ai le suia o le pulu). O le Glucofot-II - Hemoglan kit e mafai ai ona e fuaina pea le kulūkose toto ma e aunoa ma se faʻafitauli. "Glucofot-II" na le mafai ona faʻaaogaina ile aʻoga o le maʻisuka i le MDAU, na ofoina mai e le Norma PVP i ni nai tausaga talu ai, lea e faʻafetai tele ai le au faʻapitoa i le kamupani. O lenei mea e mafai ai ona aʻoaʻoina tagata gasegase tomai faʻapitoa o le pulea e le tagata o ia lava.

Latou te tautatala ma le agaga faʻafetai e uiga i tagata faigaluega o Norma PVP ma fesoasoani a le aʻoga i le taimi o suʻesuʻega maualuga o tagata gasegase e lamatia ai le maʻisuka. O le maua o le suʻega o suʻesuʻega na faia e Norma PVP tatou te maua ai le avanoa e le na o le mauaina tuusaʻo o suʻesuʻega o le glycemia mo tagata mamaʻi e faʻasaʻo togafitiga o le inisalini, ae faʻapea foi i le toetoe lava a le suʻesuʻeina tagata uma e o mai i le falemaʻi e iloa ai le maʻisuka.

Glucotest: faʻaaoga mo le maualuga o le suka

Mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le mimi, e faʻaaoga ai pulu glucose. O lenei mea e mafai ai e oe ona suʻeina le suka i le fale, e aunoa ma le fesoasoani i fomaʻi. O nei fasi pepa ua faia i le palasitika, lea e mafai ai ona e suʻeina le urine mo le kullukose e faʻaaoga ai auiliili. O loʻo faʻafesoʻotaʻi le lauʻeleʻele faʻataʻitaʻi ma tagata e aʻafia ai i le suʻega.

Lapataiga: O le faʻaaogaina o lenei metotia e fuaina ai le suka o le suamalie e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o meafaigaluega faaopoopo. Afai o tulafono uma o loʻo faʻamautinoa i faatonuga o loʻo matauina, o le a maua ai le sao o le sugar i le urine i le sao atoatoa o le 99 pasene. Mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose, e tatau ona faʻaaogaina na o le urine fou ma le le o centrifugged, lea e faʻafefiloi ma le faʻafefiloi aʻo lei faia le suʻesuʻega.

O le faateleina i le maualuga o le kulukose i le urine e masani ona fesootaʻi ma le tele o lona masani i totonu o le toto, lea e mafua ai le glucosuria. Afai ei ai le suka i le mimi, e taʻu mai ai o le kulukose toto e 8-10 mmol / lita ma le maualuga. E aofia ai O faʻamaʻi nei e ono mafua ai le faateleina o le suka o le toto:

    O le maʻisuka, Maʻi pancreatiti, maʻisuka o le Renal, Hyperthyroidism, maʻisuka Steroid, Faʻasolo i le morphine, strychnine, phosphorus, chloroform.

O nisi taimi o le glucosuria e mafai ona mataituina ona o le matuia o lagona faalemafaufau i fafine ao maitaga. E mafai ona faʻaaoga faʻataʻitaʻiga e iloa ai le suka i totonu o le uila:

    Pe a faʻaalia ni faʻamaoniga i urine i aso taʻitasi, A fai le suʻega suʻe i le afa itula.

A e faia se suʻega mo le kulukose i le afa itula, e te manaʻomia:

  1. Faʻaaoga le vevela
  2. Faatau 200 ml o le vai,
  3. A maeʻa le afa itula, fai se aofaʻiga o mimi e iloa ai suka.

Metotia mo le togafitia o le maʻisuka

Ina ia iloa le maʻisuka, iloilo le faigata ma le tulaga o taui o le faamaʻi, fuafua le anapogi o le toto toto ma toe iloiloina i le aso, aʻoga i aso taitasi ma le glycosuria vaega i vaega eseese, fuafuaina o mea e aofia ai tino o le ketone i le urine ma le toto, suʻesuʻeina le malosi o le glycemia e sili lona taua. ma faʻataʻitaʻiga eseese ole suega o le kulukose.

O le suʻesuʻega o le suka o le toto e mafai ona faʻatinoina i metotia eseese, lea e tatau ona faʻaalia mo le faʻamalamalama saʻo o taunuʻuga o suʻega. O se tasi o auala sili ona saʻo e iloa ai le moni o le kulukose o totonu o le toto o le kulukosese oxidase, o faʻamaumauga vavalalata e maua mai e faʻaaoga ai le metotia o le orthotoluidine ma metotia e faʻavaeina i le faʻamaʻi faʻamemea (auala Somogy-Nelson).

O le anapogi toto maualuga o le suka i nei auala i tagata soifua maloloina e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L (mai le 60 i le 100 mg i le 100 ml o le toto), i le aso e le sili atu i le 7.7 mmol / L (140 mg% ) I le taimi nei, o nisi o fale suesue e faʻaaoga pea le auala o le titrometric a Hagedorn-Jensen e faʻavae i meatotino toe faʻaleleia o le kulukose.

Talu ai ona o isi mea e faʻaitiitia ai mea e maua, o le suka o le toto e tusa ai ma lenei metotia e 10% le maualuga nai lo le maualuga na fuafuaina e le orthotoluidium ma isi metotia. O le masani o le anapogi toto sugar e tusa ai ma le auala Hagedorn-Jensen e 80-120 mg%, poo le 4.44-6.66 mmol / l.

E tatau ona manatua o le toto mai le tamatamailima e aofia ai le 100 ml i le 1.1 mmol (20 mg) o le kulukose nai lo le vevela, ma le maualuga o le kulukose i le plasma poo le serum e 10-15% sili atu nai lo le maualuga o le kulukose i le toto toto. E taua lenei mea pe a iloiloina se suʻega o le toleniga o le kulukose. O le suʻesuʻeina o le glycosuria e mafai ona agavaʻa ma faʻatatau.

E taua tele le fuafuaina o le agavaa ma le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga (Nilander, Benedict, ma isi), poʻo se mea faʻapitoa, pepa faʻaalia ("glucotest", clininix) ma pepa ("aoga"). O faʻamatalaga faʻamaʻi ma mea maʻaleʻale e sili ona maʻaleʻale (siakiina concento glucose mai le 0.1 i le 0.25%), faatasi ai ma la latou fesoasoani e mafai ai foi ona faʻasalalau le suka i le urine e oʻo atu i le 2%.

Aotelega o le fuafuaina o le suka i le urini e faia i le faʻaaogaina o se polarimeter poʻo isi auala (auala Althausen e faʻaaoga ai le 10% sodium hydroxide poʻo le potassium). I le i ai o faʻamatalaga faʻamaʻi taua (polydipsia, polyuria, nocturia) faʻatasi ma le glycemia ma le glycosuria, o le siama o le maʻisuka e le faigata.

O le maʻisuka manino e faʻavae e faavae i luga o le siakiina o le suka i le toto ma le urine. O le toto o loʻo suʻesuʻeina i luga o se manava leai. O Glycosuria ua faʻamoemoe i urini i aso taʻitasi poʻo aso uma, poʻo se vaega ole urine na aoina 2 itula pe a uma le taumafataga. Ole suʻesuʻeina o le mimita ile taeao e le o se mea e iloa ai, talu ai ona o le tele o le maʻisuka i le urine e aoina i luga o se manava gaogao, e masani ona le iloa le glycosuria.

Faatasi ai ma se laʻititi laʻititi i le anapogi toto toto, o se faʻamaoniga e mafai ona mafai pe afai e tele taimi e te maua ai taunuuga le mafaamatalaina, e lagolagoina e le suʻega o le glycosuria i urine i aso taitasi po o ni vaega eseese o le urine. O le naunautaiga o le siama i ia tulaga e fesoasoani i le fuafuaina o le glycemia i le aso i tua atu o meaʻai na maua e le tagata maʻi.

I tulaga o le maʻisuka e le mafai ona togafitia, o le toto maualuga o le suka i le aso e sili atu i le 10 mmol / L (180 mg%), e avea ma faavae mo le foliga mai o glycosuria, talu mai le maualuga o le laasaga o le glucose e 9.5 mmol / L (170-180 mg% ) O Glycosuria e masani lava o le faailoga muamua o le maʻisuka na maua i le fale suesue. E tatau ona manatuaina o le i ai o le suka i totonu o le mimilo o se mea sili ona taatele nai lo lona iloa i totonu o le toto.

O eseʻese eseesega o le lagona o le paepae mo le kullukose e mafai ona mataituina, mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka toe, lea e matauina ai le excretion o le suka ma le urine i taimi o fesuiaiga o le tino i le glycemia, faapea ma le tele o nephropathies, lea e faaitiitia ai le glucose reabsorption. Ae ui i lea, o tagata uma e maua i le glycosuria e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa e tusa ai ma le togafitiga o le maʻisuka o le maʻisuka.

O le a le glucometer?

O le glucometer o se ituaiga faapitoa o masini faʻaletoroni faʻaletoroni lea e mafai ai e oe vave ona faʻamautinoa le maualuga o le suka i le toto toto. E fetaui lelei, e le tele se avanoa i le fale. O lona aoga pito sili ona taua e mafai e le glucometer ona fua le suka i le fale ma fafo atu (i luga o se asiasiga, i se pisinisi pisinisi po o se malaga). O le mea lea, o se tagata e mafatia i le maʻisuka e sili atu ona telefoni feaveai, e mafai ona fetuʻutuʻatasiina le meaʻai ma le puleaina o inisalini. Na te le toe manaʻomia se asiasiga faifaipea i le fale suesue i falemai, e pei ona faia i le tele o tausaga talu ai. O lea ua ia maua le avanoa e fua saʻo ai le suka i se glucometer i soʻo se mea e manaʻomia ai.

Glucometer masini


O le mita o se masini faʻapitoa lea e maua mai i mea eseese. I totonu o le microprocessor lea e faaliliuina ai le glucose i le voltage poʻo le eletise eletise. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai masini, o le platinum poʻo le eletise siliva e fai ai le elekene o le hydrogen peroxyide. O le isi itu, e maua mai ona o se gaioiga faʻafefeteina o le oxidate oxidation, lea e oso i luga o se ata tifaga faapitoa. O se taunuuga, o le faagasologa o le fuaina o le sugar glucometer o se sootaga vavalalata - o le maualuga o lona maualuga, o le maualuga o le maualuga ole eletise poʻo le voltage.

Ae ui i lea, o nei faʻalauteleina faaletino e matua le fiafia lava mo se tagata o loʻo faʻaaogaina le puʻupuʻu. Ae o latou na mafai ai ona iloa le fuainumera o le suka o le toto ma se glucometer i iunite taliaina lautele, e pei o le 4.8 mmol / L. O le fua fua e faʻaalia i le faʻaaliga mo ni nai sekone (mai le 5 i le 60).

E le gata i le fua saʻo i fua o le kulukose, o le mafaufau foi o le masini e aofia ai isi faʻamatalaga: iuga o suʻega muamua mo vaitaimi eseese, tau aogā ao leʻi oʻo i le maeʻa ai o taumafataga, aso ma le taimi, ma isi mea faʻapitoa e matua faafaigofieina ai olaga o tagata ua faamalosia siakiina pea le toto toto ma se glucometer (tagata e mafatia i le maʻisuka e faalagolago ile maʻisuka).

O le masini e fesuiaʻi pe a uma ona faʻaaoga, peitaʻi, o faʻamaumauga uma e teu i le mafaufau mo se taimi umi.E galue i luga o maa, o lea e tatau i le tagata ona i ai i taimi uma a latou faʻasoaga faaopoopo. Ae e taua le taʻu atu o le mita saʻo e masani lava ona i ai se tulaga maualalo o le malosi o le taumafa, o lona uiga o le tasi seti o maa e tumau mo le tele o masina poo ni tausaga foi. Afai o le faitau o le mita i luga o le faʻaaliga e le manino ma e le o vaʻaia, o le taimi lea e mafaufau ai e uiga i le toe faʻaaogaina.

O le tau o le mita e mafai ona ese. E faʻalagolago i le tele o mea: o le taimi nei, o le maua o isi avanoa, o le saoasaoa o le glucometry. E mai i le 500 i le 5000 rubles, e le aofia ai le tau o faʻataʻitaʻiga. Ae ui i lea, o vaega taua o tagatanuu ei ai le aia tatau e maua ai e aunoa ma se totogi e ala i le faia o faʻasalaga mai le endocrinologist auai. Afai e manaʻo se tagata e faʻatau faʻatasi ma e le auai i lenei vaega, o le fesili "o fea e faʻatau ai se glucometer" e sili atu foi le fesili i le fomaʻi.

Isi mea faaopoopo


O le mita e masani lava ona faatauina atu i se mea e faigofie ona faʻapipiʻiina o mea umi e faʻamalo lelei i se pusa pala. Atonu ei ai ni vaega faaopoopo poʻo ni taga e mafai ai e se tagata ona tuʻuina mea laiti mo ia lava: o se laupepa ma faʻamaumauga o le kulūkose, o se inisalini e togafitia, poʻo fualaau o loʻo faatonuina e se fomaʻi. O le afifi e masani ona pei o se tamaʻi taga lima e mafai ona e tuʻu faʻatasi ma oe i luga o le alu, e mama ma faʻatusatusa.

Faatasi ai ma le glucometer saʻo i totonu o le pusa e masani lava ona maua:

  • Penisini sikola
  • Seti o nila e faʻaogaina mo le pa'ū o le paʻu (lancets),
  • O se seti o se numera laitiiti o fasi siaki mo glucometers, o se tasi ituaiga (10 po o le 25),
  • O nisi o mita e aofia ai se seti o maa toe suia poʻo se masini faʻaaoga,
  • Faatonuga mo le faaaogaina.

O vaega eseese faaopoopo a latou masini ma a latou mea e faaaoga, mo se faataitaiga, se peni tui mo le tuiina o inisalini po o cartridges toe suia faatasi ma lenei vailaʻau, o se fofo faʻafoe mo le siakiina o le saʻo. Afai e manaomia e le tagata le maʻisuka ma se glucometer i aso taʻitasi, ona tatau lea ona filifilia ma le faʻaeteete. Faʻaaoga lelei, o le mita o le a tumau mo le tele o tausaga, o lea e le tatau ona e faʻasaoina i le faatauina mai o se faʻamatalaga faigofie lava o le masini.

Vaevaega mo glucometers


Vaevaega mo glucometers - o se mea faʻapitoa faapitoa, e aunoa ma le fuafuaina o le maualuga o le glycemia e le mafai. O laina taʻitasi e mafai ona faʻaaogaina naʻo le tasi, ma, ia tuʻuina atu i tagata mamai e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e tusa ma le 4-5 taimi i le aso, e vave ona faʻaumatia.

O le isi faʻafitauli o le faʻataʻitaʻiga lea mo faʻataʻitaʻiga taʻitasi o le mita, o pepa o suʻega e taʻitasi, o lona uiga, e le mafai ona faʻaaogaina mo se isi masini. I le faʻaopoopoga ia te ia lava, o nisi o faʻataʻitaʻiga o meafaifaʻaili e aofia ai foi se pusa faʻataʻitaʻiga o nei mea faigaluega ina ia mafai ai e se tagata ona faamasani i le auala e faʻaaoga ai ma iloilo ai le lelei. O suʻega mo glucometers o loʻo i totonu o se tamai fagu, e masani lava i le aofaiga o le 10 po o le 25 fasipepa. O loʻo i ai se numera patino e tatau ona tuʻuina i totonu o le masini aʻo leʻi amataina le fuaina o le suka i se glucometer, ma le aso e muta ai: afai e te taumafai e taitaia glucometry ma ua maeʻa, e leai se mea e aoga.

I le tele o falemaʻi, o suʻega faʻataʻitaʻiga mo masini eseese e faʻatau atu ma o le numera oi latou i totonu o pusa taitasi e ese foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 25 suʻega faʻataʻitaʻiga mo le tau Satellite Express glucometer e 270 rubles, ma mo le Acclu-Chek Active glucometer, o se afifi o le 50 paʻu o le a tau e 1000 rubles. Ae ui i lea, talu ai o le masini e galue i nisi o suʻega, e le maua e se tagata le avanoa e filifili ai i taimi uma, tau lava o se falemaʻi pe a faʻapea o le tau e tele pe itiiti foi le taliaina.

E tatau ona e iloa afai e maʻi se tagata i le maʻisuka (type 1.2 poʻo le faʻataʻitaʻiga), ona ia te ia le aia tatau e maua ai se glucometene saʻo ma se seti o faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se totogi pe a tuʻuina atu se faʻamaumauga mai le endocrinologist. Ae peitaʻi, afai e manaʻo o ia e sili atu i le aofaʻi o loʻo faʻaalia i le fua, e totogi e ia mai lana lava atotupe.

Faʻataʻitaʻiga

Fluʻumeʻamea sikolamoa o muamua ma sili ona tuai i aso nei, e mafai ona tatou fai atu ua le o toe tafafao. O le faiga o la latou gaioiga o le fuaina lea o le maualuga o le suka i totonu o le toto e se suiga o le la i se vailaau faʻapitoa e suʻe ai pe a faʻaaogaina e se tagata se mataua o lona toto toto. Ma o le mea foi lea, e tupu i le taimi o le tali o le kulukose ma mea faapitoa o loʻo i luga o le fogaeleele. E le o se mea saʻo lelei i le fualaupapa o le masini, aua o se mea sese ogaoga e mafai ona faia i le taimi o le fua. Ma o le manatu o na taunuʻuga faʻatuatuaina e matuā tāua tele mo le maʻi o le maʻisuka, soʻo se mea sese e mafai ona faʻatau ai lona ola.

Faiga eletise


O le toatele o tagata i le salafa o le lalolagi e fuaina lenei ituaiga suka ma se glucometer. O la latou gaioiga o gaioiga e faʻavae i luga o le liua o le kulukose i le eletise eletise e ala i vailaau eseese. A maeʻa ona faʻaaoga se mataua o le toto capillary i se nofoaga faapitoa i le vaega o le suʻega, ona faʻaalia lea o le mita ile faʻaaliga pe a mavae ni nai sekone (5-60). O loʻo i ai le tele o ituaiga ituaiga ituaiga: masini satelite ma OneTouch Select, le Accu Chek mita: Aktiv, Mobil, Performa ma isi. O nei masini e sili atu le saʻo nai lo o latou tupuga muamua, latou te fuafuaina le maualuga o le toto toto i le 0.1 mmol / lita.

Faʻamatalaga faʻapitoa o le kulukose

O lenei ituaiga o meafaifaaili o loʻo faʻatusalia e le lua vaega faʻavae. Muamua e taugata tele ma o le mafuaaga lea e leʻi faʻaaogaina tele. O le mafuaʻaga o le faʻaaogaina o se faʻavae laitiiti o le auro mama i le mea faʻapitoa, pe a oʻo i ai se pa'ū ifo o le toto, o le a tupu le tulaga o le resonance optic resonance. O le lona lua o se filifiliga e sili atu ona taliaina, aua e le o le auro e faʻaaogaina i le masini, ae o nisi vaega ninii. E le gata i lea, e le manaʻomia ai se pupuʻu o le paʻu, aua e mafai ona e faʻaaogaina le fuluvaʻa, urine poʻo le afu e fua ai le suka i se glucometer. Ae ui i lea, o loʻo i lalo o le atinaʻe ma e le o avanoa mo le faʻatau.

Raman (spectrometric) glucometers

O le auala aupito sili lea ona lelei mo le fuaina o le suka toto i se glucometer, ae o loʻo i ai pea i le laasaga suʻesuʻe. O le manatu e faapea o se mea faʻapitoa faʻafefiloi laser o le a aumaia ai glucose faitauga mai fusi lautele o le paʻu. O se faʻaopoopoga sili atu o lenei metotia o le le manaʻomia o ni tamatamailima lima po o isi mea mama. Glucometer fua o le suka o le a vave ma e leai se osofaiga. Ae ui i lea, o nei mea ua na o ni manatu taua e mafai e saienitisi ona faatino i le isi sefulu tausaga.

E faapefea ona fua le suka i se glucometer


Tekinolosi i ona po nei e mafai ai e oe ona fuafua vave le toto toto i se glucometer vave, saʻo ma le faʻalagolago. Ae ui i lea, o le sao o le taunuuga e le gata ina faalagolago i luga o le masini, ae faapena foi i le tagata lava ia. Ina ia mafai e le glucometer ona fua le maualuga o le suka ina ia atagia ai lona sao moni i le toto, e tatau ona ia mulimuli i tulafono uma o lenei faiga faigofie. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ia malamalama i le mafuaaga e taua ai lenei mea, o a mataupu e aoga ai le faia o se suʻesuʻega, o le a le tele o taimi ma le a le auala e faʻaaoga ai le glucometry.

O ai e manaʻomia le puleaina o le toto suka i se glucometer

Seia oʻo i se taimi patino, e le mafaufau moni se tagata o se vailaau e pei o le kulukose po o le suka e salalau i totonu o lona toto. E mafai ona ia ola i lona soifuaga atoa, ae le o feagai ma tulaga e manaʻomia ai le malamalama i le metabolism. Ae ui i lea, o le pasene tele o tagata i le salafa o le lalolagi e maua i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, lea e le afaina. O le fatu o lenei faʻamaʻi, o le kulūkose i totonu o le toto e maualuga atu nai lo le faʻatagaina masani. O le hyperglycemia umi e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli mai fatugaʻo, fatuga o le tino, toto toto, retina ma le fatu.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga, lea e mafua ai le faateleina o le toto suka, o ituaiga o maʻisuka nei e iloga:

  • O le maʻisuka ituaiga 1, lea e muta ai le gaosia o le insulin, poʻo lona aofaiga e matua maualalo.
  • O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, lea e maua ai le inisalini i fuainumera masani, ae o gaioiga lautele e avea ma mea e le mafai ai.
  • Gesational diabetes, lea e atiina ae aʻo maʻitaga.
  • O isi ituaiga o maʻisuka, o le mea sili ona taatele o le steroid (e le o le talaaga o le faʻalauteleina o le faʻaogaina o fualaau o glucocorticosteroid).

Soʻo se ituaiga o maʻisuka o se faʻaaliga mo le siakiina faifai pea o le kulukose e se glucometer. A uma mea uma, o se faʻamaoniga masani o le glycemia o lona uiga o le togafitiga o le maʻi e filifilia saʻo ma o le maʻi e 'ai lelei. Ae peitai, e tatau ona iloa e le gata i tagata mamaʻi, ae faʻapea foi i tagata uma o loʻo aʻafia i lenei faʻamaʻi: oi latou e iai aiga vavalalata o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo mamafa pe mamafa, o loʻo faʻaaogaina fualaau oona ma i latou o loʻo i le tulaga o vailaʻau.

E le gata i lea, o aiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona latou iloa tulafono faavae mo le faʻaaogaina o le glucometer: o nisi tulaga ogaoga (hypo- ma hyperglycemia) e mafai ona o faatasi ma le le lava o le malamalama i le tagata maʻi ma o nisi taimi latou te faia ai lenei lava tulaga, e faatalitali mo le taunuu mai o le falemaʻi.

Glucometer ma le suka


E tatau i tagata uma ona iloa le maualuga o le suka i totonu o le toto, peitaʻi, e faʻalagolago i le umi o le 'ai o le mataupu, poʻo le faia o se suʻesuʻega i luga o se manava gaogao.

Afai e le 'ai se tagata i le po atoa, ona mafai lea e ia i le taeao ona siaki le sao o le kulūkose anapogi. Mo lenei faamoemoe, e mafai ona e foai atu le toto i le fale suesue, ae sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o le mita o le kulukose o le toto ma le masani o sea faailo i se tagata maloloina e 3.3-5.5 mmol / l. E oʻo lava i sina fasi falaoa e faʻaseseina ai le taunuuga, o le mea lea, e 12 itula le fiaʻai e manaʻomia mo le suʻesuʻeina o anapogi.

A maeʻa ona 'ai, toto maualuga le kulukose o le toto e faʻatupulaia. E mafai ona e faʻaaogaina le mita ina ua maeʻa ona 'ai ma o le suka mo le tagata maloloina e tatau ona laʻititi i le 7.8 mmol / L. Ae ui i lea, o lenei auʻiliʻiliga e le o faʻamalamalamaina ma e le faʻaaogaina e faʻamaonia ai le maʻisuka.

Afai o le glucose anapogi e sili atu nai lo le 5.5 mmol / L, poo le taunuuga pe a uma le taumafataga e sili atu i le 7.8 mmol / L, ona tatau lea ona e faʻatalanoa se endocrinologist mo le suʻega o le maʻisuka.

O le maʻisuka ma le glucometer

O le faateleina o le suka o le toto o se faʻailoga fale suesue o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ma se glucometer, ma o maʻi uma lava e tatau ona avea ma auala sili ona tele ma faigofie e suʻe ai lenei auiliiliga. E manaʻomia lenei mea ina ia mafai ai e se tagata ona mataʻituina pea lenei faailoilo ma le tele o le taimi e tatau ona i ai i le taʻaloga o le glycemia. Afai o le maualuga o le suka o le maualuga o le suka e masani lava ona sili atu nai lo le masani, ona oʻo lea i le taimi, o tagata e maua i le maʻisuka o le a atiina ae ni faʻafitauli eseese (retinopathy, neuropathy, angiopathy, nephropathy).

E taua tele le i ai o se glucometer mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma tagata ua uma ona faʻasoloina le togafitiga o le inisalini mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo se fesuiaiga fesuiaiga. O le mea moni, i le aso o ia lava tagata latou te fuafuaina le numera talafeagai o iunite o le inisalini pupuu na latou tuiina i latou lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona latou iloa le maualuga o le glycemia latou te leʻi 'ai ma pe fia sene o falaoa latou te fuafua e faʻaaogaina. I le taimi muamua e tilotilo ai e foliga mai e matua faigata lava, ae o tagata gasegase uma lava e aoaoina i le aʻoga o le maʻisuka ma vave tele nei faʻatusatusaga e le mafua ai ona faigata tele. O le glucometer mo le maʻisuka o se avanoa tulaga ese le siakiina pea o le suka i le fale, ia fetuutuunai taitoatasi le togafitiga o le insulin ma vave ona fuafuaina le atinaʻeina o se hypo- ma le hyperglycemic lea e manaʻomia ai le tausiga faʻafuaseʻi.

O le fua o le suka pe a fuaina i se glucometer i tagata mamai e maua i le maʻisuka e faʻalagolago foi i le umi na latou taumafa ai. Ole fua ole anapogi e tatau ona i ai i le lautele ole 4-6 mmol / L, ma le fuafua fua o le suka toto e le tatau ona sili atu i le 8-9 mmol / L. O nei faailoilo ua taʻu mai ai o le fualaau ole inisalini poo vailaʻau o le hypoglycemic ua filifilia saʻo, ma e saʻo le tagata maʻi i se meaʻai.

O le maʻisuka maʻi e matua le manaomia se paʻu mataʻutia i le suka o le toto i lalo ifo masani, aʻo mafai e le mita ona faʻaalia se taunuuga o le 2-4 mmol / L. Afai o se tagata soifua maloloina ma nei fuainumera e na o le fiaai tele, ona maua ai lea o le maʻisuka, o lenei tulaga e ono mafua ai le atinaʻeina o se vailaʻau oona, lea e lamatia ai le ola.

Tulafono mo le fuaina o suka ma se glucometer


Ina ia sili ona saʻo le fuaina o le suka i le glucometer, e tatau ona mulimulitaia nisi tulafono.

  1. Aʻo le i faia le taotoga, e tatau ona fufuluina ou lima ina ia aua le aumaia le siama i totonu ole vaega o le pupuʻu ma se nila.
  2. O se faʻafitauli le faʻailoaina atu o le laʻititi laʻititi o le toto mai tamatamaʻi malulu, o le mea lea, aʻo leʻi amataina le uʻamea, e tatau ona faʻamafanafana ou lima i lalo o le vai poʻo le solo.
  3. Afai o le ae faʻaaoga le mita mo le taimi muamua, o le faʻaogaina o le masini e tatau ona faia i le maea ai ona faitauina faʻamatalaga i totonu o le afifi poʻo luga o le Initaneti.
  4. Liliu le mita. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona amanaia le tulaga ese o le masini: o nisi oi latou e amata ona galue pe a tuu i ai se fasi siaki, ma o nisi o isi e galulue e aunoa ma lea.
  5. Faʻaofi se nila e faʻaaogaina mai le afifi i totonu o le mea faʻagata.
  6. Aveese le fasi siaki fou mai le fagu poʻo le afifiina ma faʻaofi i totonu o le lua fetaui i le mita. A maeʻa lena mea, e manaʻomia e le masini oe e te ulufale i se tulafono faapitoa mai le afifi lea na maua ai le vaega o le suʻega. E tatau ona gauai atu i le aso e maeʻa ai (o loʻo faʻaalia i luga o le fagu), pe a maeʻa, o le a le galue le glucometer saʻo.
  7. O le isi, fai se puʻupuʻu itiiti ma se falalalalala ma faʻaaoga se mataua o le toto i le vaega e fetaui i luga o le suʻega.
  8. A uma lenei mea, faʻatali mo le iuga o le faitau mita i le faʻaaliga. E masani ona faʻaalia i luga mo le 5-60 sekone (faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga faapitoa o le masini).
  9. A maeʻa le suʻega, e tatau ona aveʻesea le fasi siaki ma le fala i le pa.

I le tepa muamua, e foliga mai o nei tulafono e manaʻomia ai taumafaiga. Ae ui i lea, i le faʻatinoga, o le faagasologa atoa mo le faʻaaogaina o le mita e maualuga le 1-2 minute.

Glucometer: faʻaaoga i tamaiti

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka o se faʻamaʻi e mafai ona amata i soo se matua. Ae ui i lea, i tamaiti e fesoʻotaʻi ma le faʻafuaseʻi ona faʻagataina le gaosiga o le inisalini, o lona uiga, latou te atiina ae na o le maʻisuka ituaiga 1. E leai ni fualaau mo le faasaʻoina o lenei tulaga, naʻo le togafitiga masani o le masani, masani ma le olaga atoa o le inisalini i le faiga o injections ma le puleaina o meaʻai.

Tutoatasi, e na o tamaiti matutua e mafai ona faia lenei mea, ae masani lava o le amataga o le maʻisuka e tupu ile 5-7 tausaga. I lenei tulaga, o tiute uma lava e pau i luga o tauau o matua, o ia lava e pulea le glycemia ma meaʻai oa latou pepe. Latou te suʻesuʻe faʻatasi i le aʻoga o le maʻisuka, maua se glucometer, ma aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaoga lenei masini i totonu oa latou fanau. E faigata tele lenei mea, aua e masani lava ona faigata tele ona faʻamatala i le pepe o le a le toe tutusa lona olaga. Ma, e ui i lea, o lona ola ma le ola maloloina e faalagolago i taumafaiga a ona matua.

E tatau ona mataʻituina pea le suka i se glucometer i tamaiti, o le mea lea e taua tele ai lona fiafia i lenei masini. Mo lenei mea, o mea faʻapitoa a tamaiti e faʻasaʻolotoina i foliga o meataalo, gaioiga, poʻo ni lanu manino. Peitai, o lo latou tau e matua maualuga lava, ma e leai se eseesega taua i le auala, o le mea lea, mai se vaaiga talafeagai, e le ese mai glucometers tamaiti mai tagata matutua.A o latou matutua, o le a mafai e le tamaititi ona faia suʻesuʻega ia te ia lava, o le fea tulaga e sili atu ona faigofie ai le glucometer aupito sili ona lelei, e aunoa ma ni auala faaopoopo ma logo ma pulou.

E tatau i mātua ona mataʻituina le faʻaaogaina o masini i totonu o le masini, le i ai o ni faʻalaʻolala mala ma suʻega.

Glucometer fua o le suka i fafine maʻitaga


O fualaau e maualalo ai le suāuʻu e faʻasaina mo fafine maitaga. O le mea lea, a maeʻa ona togafitia le maʻisuka ituaiga, e taumafai le fomai e fetuunai le maualuga o le glycemia e ala i le faatonuina o se meaai faapitoa. Afai o lenei fuataga e le maua ai taunuuga, ona pau lea o le auala e alu atu ai le faatonuina o inisua o le inisalini mo le taimi atoa o le maʻitaga aʻo lei fanau. O le togafitiga o insulin o se faʻamaoniga tuusaʻo mo le faʻaaoga masani o le glucometer mo le maʻisuka.

O se fafine maʻitaga e tatau ona aʻoga i le aʻoga o le maʻisuka, ia mafai ona faʻatino le inisalini, e aofia ai le faʻaoga tatau o le glucometa. O le faʻaaogaina o lenei masini o le a fesoasoani ia te ia e nofo ai i le maualuga o le maualuga o le toto toto mo se taimi sili ona maualuga ma o le a faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻafitauli i le pepe. O le fuaina o le suka i se glucometer saʻo e matua saogalemu lava pe afai e te mulimulitaʻia tulafono o vailaʻau faʻapitoa.

Le mita saʻo mo tagata matutua

E masani ona mafatia tagata matutua i le maʻisuka. I le tele o mataupu, o le maʻisuka ituaiga 2 lenei, o nisi taimi o se mea faʻamaʻi poʻo isi ituaiga faʻamaʻi. O le tele o taimi, o tagata ei ai nei ituaiga o togafitiga e togafitia ai togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi, ae i le tulaga o le maeʻa maeʻa o faʻasalaga, o le a maua ai foliga o le uluaʻi faʻataʻi o le maʻi. O lenei mea e manaʻomia ai le amataga o togafitiga o le inisalini ma le injections ma le mataʻituina pea o le maualuga o le suka i le toto ma le glucometer saʻo.

Afai ei ai i se tagata matua maʻi le maualuga o le atamai ma le mafaufau, ona mafai lea ona ia faia lenei suʻesuʻega lava ia. A leai, ona pa'ū lea o lenei galuega i luga o tauau o lona aiga. I soo se tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o le mita nai lo le asiasi soo i le fale suesue i le falemaʻi ma faʻaalu se taimi uumi i laina.

O le glucometer saʻo mo tagata matutua e le tatau ona faigata tele ma i ai se vaega itiiti o filifiliga ina ia le fenumiai ai le tagata maʻi. E le gata i lea, pe a filifilia se masini, e tatau ona tuʻuina atu i faʻataʻitaʻiga i le tele o numera i luga o le faʻaaliga, talu ai o le toʻatele o tagata maʻi e matutua e iai ni faafitauli i le vaʻai. E fautuaina e faitauina lata mai nei le glucometer i le mafaufau, o le a fesoasoani lea i fomaʻi pe afai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi (faʻamaʻi, fatu fatu, faʻalavelave maualuga, ma isi mea) na tupu i le maʻi.

E faʻapefea ona filifili le kenera aupito sili


E faʻapefea ona filifili le sili ile lelei o le glucometer mo oe lava poʻo lou aiga? O lenei fesili e popole ai tagata uma e manaʻomia le siakiina e le aunoa o latou toto suka. E tele naua ituaiga faʻataʻitaʻiga i luga o le faʻatau atu o le faia o se filifiliga oe lava e matua faigata. E popole se tasi i foliga vaaia, o se tasi - o le i ai o nisi avanoa, oi ai i latou e manaʻomia le masini e mafai ona faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta poʻo se komepiuta. Ae ui i lea, o le galuega sili ona taua o le masini o le fuafaatatau faatuatuaina lea o le kulukose i totonu o le toto, o lona uiga o se glucometer saʻo e sili ona lelei. Ma le isi, e toatele e popole i le fesili pe o fea e faʻatau ai se glucometer. I aso nei e tele faleoloa i luga o le initaneti, ae o ai e tatau ona ou tuʻuina atu i ai - pe faʻatau se masini i se falemaʻi masani?

O se tasi o mea sili ona lauiloa mo le fuafuaina o maualuga o le suka i le toto o le mita satelite ma le Accu Chek Asset poʻo le glucometer Performa.

Glucometers satelite

Glucometer Satallit na faia e ELTA. O se faʻaaogaina sili atu o nei masini o lo latou tau maualalo lea, e mafua ai ona taugofie mo soʻo se tagata. I le laina o nei oloa, e tolu sui e ese le eseese mai le tasi: o le Satellit Elta glucometer, Satellite Plus ma le satelite sili ona lata mai faʻaalia le glucometer.

Glucometer Satellite Elta

O le masini muamua lenei i le laina o kiliva o lenei kamupani. O le tele o faitauga o le suka mai le toto mai le 1.8 i le 35 mmol / l, o faʻamaumauga mulimuli e 40 o loʻo teu i le mafaufauga o le masini, o le tau vevela e mai le 18 i le 30 ° C. O le umi o le taimi faatalitali mo le taunuuga e 40 sekone. O le tau o le masini e tusa ma le 1000 rubles.

Glucometer Satellite Plus

O le masini lona lua lea mo glucometry, lea na gaosia e lenei kamupani. O le tele o faitauga o le suka mai le toto mai le 0.6 i le 35 mmol / l, o le 60 iuga mulimuli o loʻo teu i le mafaufauga o le masini, o le tau vevela e mai le 10 i le 40 ° C. O le umi o le taimi faʻatali mo le taunuʻuga e 20 sekone. O le tau o le masini e tusa ma le 1200 rubles.

Glucometer Satellite Express

Glucometer Satellite Express o le pito lata mai o glucometers ma tagata gaosi oloa ua taumafai e amanaʻia uma vaivaiga na faia i ata muamua. Aemaise lava, o le taimi faʻatali mo le taunuʻuga e sili ona faʻapuupuu ma e na o le 7 sekone, o le masini masini e lavea ai le 60 o le iuga mulimuli. O le Glucometer Satellite Express o loʻo galue i le tulaga tutusa o faailoga o le suka e pei o le Satellite Plus mita. O lona tau e sili atu le maualuga, ae o loʻo talia pea mo le tele o tagata faatau - 1,500 rubles.

O le tau o suʻega faʻataʻitaʻiga mo glucometers uma o le laina satelite e maualalo ma e tusa ma le 500 rubles mo le 50 fasi vaega.

Glucometers Accu-Chek


Accu-Chek glucometers e lauiloa foi. O le mafuaʻaga o le laina o oloa e aofia ai masini e ese siʻesega mai le tasi ma le isi i tulaga taua ma i le tau, o lea e mafai ai e tagata uma ona filifili mo i latou lava mea e sili ona talafeagai mo ia.

Glucometer Accu-Chek Mobile

O se filifiliga sili lea mo tagata e maua i le maʻisuka latou te fiafia i se olaga malosi ma le alofa e malaga. O le masini e le manaʻomia ai le faʻataʻitaʻiina o suʻega, ae galue faatasi ma le fesoasoani i le fuaina o cartridges, faʻapitoa ma malamalama. O le tau o le mita e maualuga atu nai lo isi faʻataʻitaʻiga, ae e talia pea ma e 3300. O le pito i lalo o le tau maualuga o cartridges maʻaleʻale ma le mea moni e le faʻatau atu i falemaʻi uma.

Glucometer Accu-Chek Performa

O se vaega o lenei mita o le gafatia e fesiitai atu faʻamatalaga mai i le komepiuta po o le komepiuta e faʻaaoga ai le taulaʻau infrared. O le isi itu lelei o le tusa lea ma le 100 o fuataga mulimuli e teuina i le mafaufau ma e mafai ona fuafua le maualuga o le kulukose. O le masini e mafua mai i le tau o tau ogatotonu ma e taugofie lava (o le tau e tusa ma le 2000 rubles).

Auala e siaki ai le mita


Soʻo se masini e tuʻuina atu ai se mea sese i le fua ma e le maalofia. Gaosia e le au gaosi o fesuiaiga i totonu o le 20% e le ogaoga. Ae peitai, afai o le mea sese e sili atu nai lo lenei, ona mafai lea e tagata gasegase ona iai ni faafitauli ogaoga.

E mafai ona e siaki le saʻo ole glucometer i auala e lua:

  • Suʻe faʻatasi ma le kullucometer ma se suʻega ole toto ile suʻega.

Ae ui i lea, o le taunuuga o le mulimuli o le a le iloa vave, ae masani lava i le aso e sosoo ai, o lea la e le faigofie tele lenei auala.

  • Faʻaaogaina o se fofo faʻafoe.

E mafai ona faʻapipiʻi i le masini, ma e mafai ona faʻatau eseese i le fale talavai. E mafai ai e oe ona siaki le taotoga o le mita i le fale. O le mataʻu o se vaifofo faʻafoe ma se mea e iloa ai le kulukose o loʻo tatau ona faʻaaogaina i le vaega o le suʻega, e pei ona masani ai le mataupu ma se suʻega masani o le toto. Afai e fetaui taunuuga, o loʻo galue le masini. E fautuaina e le au gaosiga le faia o se siaki tutoatasi o le glucometer ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 1 masina.

Le taimi e toe faaleleia ai le meafaigaluega

O le mita o se masini faʻapitoa, ma e masani lava e mafai ona motusia. A faʻatau mai, o le pepa faʻatagaina e tuʻuina atu mo se vaitaimi faapitoa ma afai e tupu se faaletonu, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le tuatusi o loʻo faʻaalia i totonu. Afai ua pasia le vaitaimi o le tusi poloaiga, ona mafai loa lea ona toe faaleleia i le nofoaga autu o auaunaga a le kamupani na gaosia ai le masini. I le toetoe lava o aai tetele uma, o faamatalaga e mafai ona faamanino i le fale talavai ma le Initaneti.

O le mita o se masini faʻafomaʻi faʻapitoa, aua le taumafai e toe faaleleia oe lava ia.

O fea e faʻatau ai se glucometer

I le taimi nei, o le fesili "pe o fea e faʻatau ai se glucometer" e le tutusa ma le 20 tausaga talu ai, ona o le avanoa o nei masini e lautele. O loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai i totonu o nuʻu uma. E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o faleoloa i luga o le initaneti e mafai ona e vaʻaia ai ia sili atu le taugofie. E ui i lea, pe a faʻatau se masini i luga o le Initaneti, e iai le tele o tulaga lamatia: avanoa e faʻatau ai se mea sese ma mea faigata i le toe faʻafoʻiina, faafitauli ma le gau ona o le le mafai ona i ai o se nofoaga autu i totonu o lenei aai.

O le fesili "pe o fea e faʻatau ai se glucometer" sili atu ona lelei le fesili i le tagata aoga endocrinologist, aua na te iloa le tulaga o nei masini i le vaega o loʻo i lalo o lana vaavaaiga. E maua e tagata le tele o faʻamatalaga aoga i le aʻoga o le maʻisuka, lea e auina atu i ai tagata gasegase e aʻoaʻoina se ola tutoatasi ma lenei faʻamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga