Faletaʻi Vailaʻau Faʻataʻi

O loʻo lolomiina e le lomiga suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega i le faʻaaogaina o togalaau i togafitiga o le maʻisuka ma ona faʻafitauli. O le tele o faʻamatalaga tuʻuina atu na fausia ai le faavae oa latou lava silasila i tusitala ma suʻesuʻega mo le tele o pateni Rusia ma faʻasalalauga. O le tusi ua faʻamoemoeina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma o latou aiga e pei o ni faʻamatalaga agavaa. Mo togafitiga, endocrinologists, herbalists ma fomaʻi lautele. O le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina i totonu o le tusi e le mafai ona manatu e suitulaga mo fautuaga mai se fomaʻi agavaa.

Lisi o mea

  • Faatomuaga
  • Fesili lautele
  • Laʻau faʻasoifua togafitiga faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka

O le vaega tuʻufaʻatomuaga o le tusi Laʻau faʻapitoa e togafitia ai le maʻisuka. Fuga o le Ola (N.V. Ershov, 2016) saunia e le matou paaga tusi - lita kamupani.

Mai le talafaasolopito o fualaau oona mo le maʻisuka

O se mataupu ua taua o le "maʻisuka" e aʻafia i le 3 senituri BC. u. E foliga mai na iloa e tagata Iutaia lenei faʻamaʻi i aso o le Malumalu Lona Lua. E tele fomaʻi na taumafai e suʻe se auala e togafitia ai le maʻisuka, e mafai foi ona latou iloa le uiga o le maʻisuka, ae latou te leʻi iloa le mafuaaga o le maʻi. O le mea lea, i na aso, o tagata na maua i lenei faʻamaʻi le lelei o le a faʻaumatia i le oti. Faaliliu mai le upu Eleni, o le upu "maʻisuka" o lona uiga o le "faamutaina", "pasi", ma, o le mea lea, o le faaupuga "maʻi suka" o lona uiga moni o le "aveesea o le suka." O lenei mea e atagia mai ai le autu o le maʻi - gau o le suka i le urine. O le faaupuga "maʻi suka" na muai faia e le fomai Roma o Areteus. Na ia faamatalaina le faamaʻi e faapea: "O le maʻi suka o se mafatiaga ogaoga, e le masani ai i le va o tagata, faʻamaʻapeʻaina tino ma vae i le gaioiga. O maʻi, e aunoa ma le faamutaina, ia faʻafeiloaʻi le vai i se vaitafe faifai pea, e pei o le paipa vai. O le olaga e pupuu, e le lelei ma tiga, o le fia inu e le mafai ona faʻaaogaina, o le inu malosi o le tele lea ma e le fetaui ma le tele o le urine ona o le sili atu o le maʻisuka. E leai se mea e mafai ona taofia ai i latou mai meaʻai fua ma mea faʻavave. Afai mo se taimi puupuu latou te mumusu e suʻe vai, e malogo o latou gutu, o latou tino ma mucous membranes ua mago. "E maua e le au gasegase le gasegase, e le fiafia ma oti i totonu o se taimi puupuu."

O manuscripts, books, and collections of Karabadin Kebir, Makhsanul Edviya, Tohvatul Mominin, lea na faʻaaogaina e fomaʻi, Nuskhadars, ma le Canon of Medicine a Avicenna, e maua ai le tele o faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o togafitiga mo le maʻisuka.

O le maʻisuka ua taʻua o le "gchin-sni maʻi" o loo faamatalaina auiliili i le feeseeseaiga faafomai a Tibet i le 13th seneturi, "Chjud-shi." I nei aso, o soifua maloloina o Tibet sa manuia ai lenei faʻamaʻi, ma o le aso nei o le maʻisuka ua matua le maua i totonu o Tibet. O le mealilo o lenei tulaga matautia o ni metotia faʻapitoa mo le togafitia o faafitauli o le endocrine na faʻaaogaina e fomaʻi Tibet. Togafitiga o le maʻisuka e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi: o se faʻamaʻi o le "vevela" ona o le solia o le faavae taua o Mhris poʻo se faʻamaʻi o le "malulu". I le tulaga muamua, o togafitiga e faʻaaoga i le faʻamamaina o le ate, pilia ma le toto. Afai e tulai mai le maʻi e pei o se "malulu" ona o se faaletonu i le faavae taua o le Badkan, o tagata tomai faapitoa e faʻaaogaina togafitiga ma togafitiga faʻalaʻau e faʻafaigofie ai faiga faʻasolosolo, e aofia ai le gaʻo gaʻo, faʻafefeteina le gasegase, faʻateleina le malosi o le tino, ma faʻaitiitia ai le gaʻo o gaʻo tino. Afai ei ai ni faʻalavelave o le tino, o lona uiga o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ma faʻafefiloi ai le lagona o le mafaufau e faʻapitoa ma faʻamafanafanaga.

I le seneturi XVIII, na maua ai se tofo suamalie o le urine i maʻi. O le fomaʻi Peretania Dopson na faʻaalia lenei uiga, ma mai lena aso i le maʻisuka, o le mea moni, na amata ona taʻua o le suka. Na mulimuli ane faʻaaoga e fomai lenei faailoga e iloa ai le maʻi. I le 1841, o le metotia mo le fuafuaina o le suka i le urini na amataina muamua, ona latou aoao ai lea e fuafua le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O se taumafataga faapitoa na faʻatulagaina mo tagata mamaʻi lea na sui ai le gaʻo i le vaega o le carbohydrate. O le faamalositino ua amata foi ona faaaoga e togafitia ai le maʻisuka.

I le 1889, i lalo o le microscopy o le pancreas, na maua ai ni faaputuga o sela na taʻua, o motu o Langerhans, ina ua mavae le saienitisi na mauaina. Ae o lo latou taua mo le tino e le mafai ona faamatalaina. I le 1921, na maua ai e le au suʻesuʻe Basting ma Best le mauaina o le inisalini mai le tino o meaʻai, lea na faʻaumatia ai i totonu o se taifau le maʻisuka faʻamaʻi o le maʻi. Ma i le amataga o le tausaga na sosoo ai, na muamua faʻaaogaina le inisalini e togafitia ai tagata e maua i le maʻisuka.

Faatasi ai ma auala ma metotia o le togafitia o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o se tasi o matafaioi e faia foi e sauniuniga o togalaau. Talu mai aso anamua, o togafitiga o vailaʻau ua faʻaaogaina faʻamalosi i togafitiga o gasegase e maua mai i le maʻisuka - lanu lanu lanu, lanati ma Manchurian nuts, pusi paʻu, mutia, ma isi (S. Ya. Sokolov, I.P. Zamotaev, 1993).

I le amataga lava o le atinaʻe o tagata, o laau toto e le gata o se punavai o meaai a tagata, lavalava, meafaigaluega ma puipuiga. Na latou fesoasoani i se tagata e faʻaumatia faʻamaʻi. I le suʻesuʻeina o suʻesuʻega a archaeological, na iloa ai e le au fai lafoga na leai se ituaiga i luga o le fogaeleele e le iloa togalaau.

Ua i ai i totonu o se sosaiete anamua o le aufaʻamuʻi o laau olaola, o laau totō o loʻo galue i luga o le meaʻai, ma nisi o fualaau faasaina ua lauiloa. Fefaatauaiga ma taua na fesoasoani i le faʻasoaina atu o faʻamatalaga e uiga i vailaʻau ma taʻitaʻia ai le faʻateleina faʻatasi o le malamalama faafomaʻi o tagata o atunuu eseese. Faatasi ai ma le mea fou o le tusitusi, o lenei faʻamatalaga na faʻamaumauina muamua i luga o laupepa launiu. Sumerians i le tolu seneturi BC u. ua uma ona faaaoga i la latou faiga laau toto togalaau e pei o le sinapi, thyme, plum, pears, fig, etc.

Mo le fia afe o tausaga, o le fuga o Asia i Saute, Initia ma Saina ua avea ma punavai mo togafitiga o le tele o ituaiga o faamai, e aofia ai le maʻisuka. Ua silia ma le 5000 tausaga talu ai, na lolomiina ai se tusi "Ben Tsao" i Saina, lea e aofia ai faamatalaga e uiga i ginseng, ephedra, asparagus, cornel, astragalus ma le paluga o laau eseese (M. A. Kuznetsova, A. S. Reznikova, 1992). I Initia, e 24 laau totino (garlic, aniani, laumei, ma isi) mo togafitiga o le maʻisuka e maua ai le toto maualuga (E. Chako, 2003).

O faamatalaga taua faapitoa e uiga i le faʻaaogaina o vailaau faʻamalositino na faitauina i totonu o maafaamanatu anamua - Aikupito papyri. O le papyrus Aikupito anamua a George Ebers o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le tusa ma le 800 laau toto i ituaiga ituaiga eseese o fualaau oona: meaola, mea teuteu, sua, meaola, ma isi. Na malamalama tagata Aikupito i mea faʻamalolo o aloe, anise, bleached, mint, oil castor, plantain. Na latou mafatia i le tele o maʻi. Ina ia puipuia ai, na fautuaina e faʻaaogaina enemas, diaphoretic, faʻapipiʻi soʻo i soo se taimi e mafai ai. Mo le puipuia o faʻamaʻi o le iniseti, na fautuaina e inu vai inu, talu mai lena taimi na latou iloa le mafai ona tuʻuina mai le tasi tagata i le isi o nisi o faʻamaʻi pipisi, e pei o le dysentery.

O Hippocrates, o se fomai iloga ma le mafaufau o Ancient Greece, na ia faia le aoaoga faavae o mafuaaga o faamaʻi ma auala o latou togafitiga e faaaoga ai le tele o laau. Na ia faamatalaina le 236 laau o lona taua mo le gastroenterology e le o leiloa nei.O ia o le toeainaberry, iris, centaury, almonds, mint, ma isi mea faapena. Na ia talitonu o laau togafitiga e tatau ona totogi a latou gaioiga i se tasi, o le tuufaatasiga sili ona lelei o vaega uma, ma o lea e tatau ona faaaoga ai laau i le foliga na foafoaina ai e le natura, o lona natura i le tulaga o sua. Sa ia tusia: "O vailaau faafomai o le ata lea o le faataitaiina o aafiaga faamalolo o le natura." E masani ona faʻaogaina ia meaola, faatasi ai ma meaai, faletupe ma taʻaloga, ma faia se faʻamautinoaga e faavae i luga o le siakiina o tagata gasegase. O le mea lea, na ia liliu mai le "fomai" faafomai i se saienisi.

O le tama o European pharmacognosy ua taʻua o le fomai Eleni o le vaegaʻau a Roma i le taimi o Nero Dioscorides, o le na faamatalaina le tele o laau na iloa e ia i le Materia medica, lea sa avea mo le tele o seneturi e avea o se tusi tusi a fomai ma fomaʻi. I ana tusi, na ia faamatalaina pe tusa ma le 6,000 laau, tuuina atu o latou igoa, talanoa e uiga i metotia o sauniuniga o fualaau faasaina, oa latou gaioiga ma aafiaga.

E tusa ai ma le tala, i le Caucasus (Colchis), i lalo o ausopices a le atua fafine o Tiana, sa i ai se togalaau manaia o fualaau oona ma vailaʻau, mai le mea na o mai ai nei laau i Eleni.

O le fomaʻi o aso anamua Claudius Galen, e ese mai ia Hippocrates, na talitonu o nisi o mea gaosi o laau toto ei ai le malosi o le togafitiga, ae o le isi e leaga. Ina ia vavaeeseina i latou, na ia fautuaina e ala i le tausisi atu i le uaina, vineka, vai e vavaeese ai nisi mea mai isi. O faʻasologa mai vailaʻau faʻasaina ua maua ai le lauiloa i atunuu uma o Europa ma o loʻo faʻaaogaina nei i le lautele, o le igoa o le "galenic preparations". Galen ua faʻaleleia le tele o fualaau o togafitiga. Aemaise lava, o le teriaki ua taʻua - o vailaau mai meaola ma meaola. Afai e te faaliliuina le uiga o nei vailaʻau, o le a le gata ina iloa e Galen mea leaga o laau toto, ae na atiina ae foi se tino atoa o le endo-detoxification, ma faaaoga auala e togafitia ai le manava ma le maʻi o le tino. O nisi o palū e aofia ai le selau selau vaega, o nei mea na totoina, ae sa i ai foi le meli, gaʻo gata, pu, ma isi. O ana aʻoaʻoga na tumau seia oʻo i le senituri lona 18. O nisi o pine ua faʻaofiina nei i totonu o le falemaʻi falemaʻi ma ua faʻaaogaina e pei o le tonic (Amrita, Pervoprestolny, Kedrovit, Altai, ma isi), gastric (Becherovka), multivitamin (Herbamarin, Corfit "Ma isi.) Tupe.

Ina ua mavae Hippocrates, o Galen o le sui sili mulimuli mulimuli lea o le vaitaimi matagofie o vailaau faafomai i Europa. O le Vaitausaga Tutotonu i Europa na faʻaalia e ala i le faʻamalosi i le tulaga o fomai. Naʻo le XI senituri na i ai se faʻafouina o le saienisi ma lona ulufale malie atu i se vaega fou o le atinaʻe. I luga o le moega o le aganuu ma le faasaienisi ua tulai mai failautusi. I totonu o faletusi o le monastery, o se talafaamaumau tusitusia o mea na ausiaina o le lalolagi anamua sa faasaoina, ma o lenei tulaga na fesoasoani i le tulai mai o togafitiga o le monastery. Sa faatonuina le au monoma e suesue galuega a Hippocrates, Dioscorides ma Galen. O le aoina o faʻamatalaga e uiga i togafitiga faʻalapotopotoga na amata, faasolosolo malie atu i le tamaoaiga o aafiaga o augatupulaga ua mavae. I se tulaga faapitoa, na mafai ona faafaigofieina e le faasalalauina lautele o afaina o faamai ma isi maʻi ogaoga ma masani ai.

O le fomai atamai o le Tajik doctor - o le encyclopediaist Abu Ali ibn Sina (980-1037) na ia tuua se tofi taua mo le lalolagi, e aofia ai le sili atu i le luasefulu lala o le faasaienisi, e pei o filosofia, vailaau faafomai, matematika, tusitusiga ma solo, aoaoga, musika, faapea foi ma isi lala o le saienisi molimau atu i le tulaga ese o ona tomai faasaienisi.

O le talaʻaga faʻapitoa a Ibn Sina (Avicenna) e sili atu i le limasefulu lala o vailaʻau faʻasolosolo ma togafitiga faʻapitoa, lea na atiae ese. O nei ituaiga o vailaau faafomai e pei o togafitiga, taotoga, togafitiga, aemaise lava o le tumama, togafitiga faafomai ma togafitiga faafomai, i le saienisi o le talatuu na fausiaina, e amata i fesili lautele o le faafitauli ma faaiu ia latou fesili patino ma fesootaiga ma isi mataupu e fesootai i ai. Ua tusia e le au suesue i le taimi nei le tulaga o le saienitisi i le maʻisuka e aunoa ma le iloiloina o togafitiga lautele, faapea foi ma le tele o fualaau faasaina e fautuaina e Ibn Sina.

Ina ia foia lenei faafitauli, matou te faaaogaina ia galuega a le saienisi o le "Canon of Science Science", o le "Alvokhiya" - "Code of recipes", "Treating on Hygiene" ma isi galuega a le saienitisi na tusia i le Arabic ma Farsi-Tajik.

O le fomai tipitipi na mafua ai mafuaaga o le maʻisuka ma le manatu faaonaponei o tulaga lamatia o le maʻisuka faatasi ai ma mea e tutupu mai i le tino, mea tau inisinia, ma le "malosi vevela e aunoa ma se mea po o se mea" (mea oona o le maʻisuka, e tusa ai ma le Yu. N. Nuraliev (2004). Ou te le iloa e uiga i punaoa-faavae, punaoa o meaola o le toto, urine ma isi mea mama o le tino.

I totonu o le loloto o le alavai, o le tele o auala e le o faamatalaina mai le physiological. Avicenna, i le tele o seneturi na muamua atu i mea na ausia e le saienisi o ona vaitaimi, na mafai ai ona faʻamalamalama saʻo le mafuaaga o le maʻisuka, "ma le malosi vevela e le masani ai ma se mea."

I le taimi nei, ua faamaonia ai o le faateleina o le mamafa o urates (uratosis) e faatatau i mea e taua o le maʻisuka. Urate ma le gaosiga oa latou metabolism, alloxan, o nisi ia o mea e le masani ai na tusia e Ibn Sina e uiga (Yu. N. Nuraliev, M. U. Sharofova, 2005-2011).

Seʻi oʻo i le senituri lona 19, o vailaau e manatu o le maʻisuka e avea ma faʻamaʻi fatu. O se faʻamatalaga talitutusa na fesootaʻi ma le tulaga o le maʻisuka masani o le uratosis, lea e tupu tele ai faʻalavelave faʻafuaseʻi nai lo le atinaʻe o le maʻisuka.

O vailaau faʻaonapo nei e leai ni faʻamatalaga e uiga i le taumafa a Asians Central, e aofia ai Iran, i le vaitaimi o Avicenna. O le auiliiliga o galuega a le saienitisi i luga o gout, urolithiasis ma cholelithiasis, ituaiga ituaiga o fomaʻi ma le maʻisuka e faaalia ai talu ai ona o le tele o manu feʻai ma manufelelei, o gaʻo manu e masani lava aofia ai gaʻo meaola ma meaola o manu. O le mea lea, o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le uratosis ma le hyperuricemia na manatu e sili ona taatele.

O le faiga masani mo le togafitia o le maʻisuka na faia e Ibn Sina sa aofia ai togafitiga o fualaau oona, togafitiga faafomai, faapea foi ma le physiotherapy. O oloa gaosi, gaʻo manu, ma le aano o aano o manu (beef, mutton) e le aofia ai i le taumafa o le maʻisuka. O meaʻai o le maʻisuka e aofia ai le saito o le saito, o le teuteu o karite, o le tilo ma fafasi ai aano o manu mai gaʻo totonu ma aano o tamaiti e taʻi tausaga le matutua. Na fautuaina e Ibn Sina ituaiga fualaau aina eseese (pomegranate, plum, mulberry, etc.), faapea foi ma fualaau faisua (kukama) suamalie ma susu susu o le susu e avea ma tagata gasegase ma le maʻisuka.

Aʻo faʻasalalau fualaau faʻamaonia faigofie poʻo faʻalavelave, na ave e Ibn Sina mea taua o le maʻisuka e fai ma faavae: o le fiainu ma le vevela, faʻaleagaina o le tino, le ate, popole ma le cardiovascular system, mizaja (natura) o le tino, ma le muscle (myalgia) na matauina i le maʻisuka, tiga o le neuralgic ma le sasaina o le paʻu.

E tusa ai ma le togafitiga a Avicenna, na togafitia le maʻisuka i le faʻaaogaina o auala nei:

• togafitiga o fualaau o togafitiga, o lona uiga, togafiti o togalaau poʻo togafitiga o le phytotherapy,

• oloa gaosi ma mineralotherapy,

• togafiti manu - organotherapy.

Sa taʻua togafitiga o togalaau o togafitiga muamua mo le maʻisuka. I le "Canon" o Ibn Sina ma i le tele o isi togafiti a le saienitisi, 84 igoa o vailaau faufautua o loʻo iai, e aofia ai vailaau faʻamaina o le fiainu, lea e faʻamatalaina i le aofaʻi o oloa mafolafola mo mea e 75, e fai ma sui 89.3%. O gums ma resins (gums) i totonu o fualaau aina e maua ai le 9 iunite, poo le 14.3% o le numera atoa o oloa gaosi.

Mai i le tuufaatasiga o le fiainu poo le fia inu o togalaau, e mafai e Ibn Sina ona maua mai i le 75 i le 250 poo le sili atu foi togafitiga o fualaau aina (mea e maua mai ai, teuteuga, palu, suauu poo ava ava, etc.) e ala i faiga faatekinolosi faigofie.

O vailaau faufautua masani o loo faamatalaina i tusitusiga a Ibn Sina, o se vaifofo oona, e aofia ai: marshmallow, aloe, anise masani, acacia stonehide, luluina o le atisosoki, commonberry barberry ma isi ituaiga, kukume vale, tolati kamela, selesele vine, laau, pomegranate masani, oregano dikmamp ma isi ituaiga o meaola, iris kasatik, pine paina, namamoni saina ma isi ituaiga, coriander seed, fuālaʻau paʻepaʻe ma isi meaola, pulu lipano, cinquefoil, la talo, talo ma le isi ituaiga o meaʻai, lala o le flea, garden purslane, ola aʻe Kazanlak ma isi meaola, chamomile, togafiti faʻamaʻi, meaʻai, raw, pini masani, violet violet, saffron, thyme, ma isi.

I le 11th - 12th seneturi, o nofoaga autu o vailaau faafomai i Europa o iunivesite i Salerno, Bologna, Paris, Padua, Oxford, ma isi. I le 1480, na aliali mai ai le uluaʻi lomiga o le Salerno Code of Health e Arnold o Villanova. I totonu, e masani lava ona e maua ni faʻamalosi tino e faʻaitiitia ai le tulaga i faʻamaʻi o le manava ma le gaogao. "E i ai le manatu e maua uma e le saffron le fiafia ma le malosi, e maua ai le malosi i totonu o le au paia ma faafou ai le ate ma i matou."

I le 1485, na lolomiina le tusitala o le Apuleius Platonic Herbarium i le Latina ma na mulimuli ane faaliliuina i gagana a le atunuu, lea na avea ma sao tele i le lautele o le malamalama e uiga i laau afu.

I le taufaʻaiuiʻuga o le Vaitau Tutotonu, o aʻoaʻoga a fomaʻi Paracelsus na i ai se faatosinaga tele i le atinaʻeina o le faasaienisi o fualaau o vailaʻau. Na ia manatu o le olaga o se vailaau faapitoa o vailaau faʻasolosolo, o lona uiga e faalagolago i le tuufaatasiga o mea e aofia ai. O le maʻi, i lona manatu, e tupu i le leai o ni mea e manaʻomia, o lona uiga o le togafitiga e aofia ai le faʻaofiina o vailaau o loʻo misi i le tino.

I le filifiliga o laau toto, na tausisia ai e Paracelsus le aoaoga faavae o sainiga na tulai mai i aso anamua. E tusa ai ma lenei aʻoaʻoga, o faailoilo o foliga (lanu, foliga, sosogi, tofo, vili) faʻaalia faʻaalia o se faʻamaʻi lea e tatau ona faʻaaoga ai. O lea la, afai ei ai se lanu samasama (celandine, tansy, aurorod, ma isi mea), ona mafaufauina lea (ma le taimi nei) o se vailaau mo le ate ma le biliary tract diseases. O aoaoga a Paracelsus i "mataupu faavae" o loo i ai mulimuli ane sa avea o se faatosinaga e suesue le tuufaatasiga o laau.

O le mafuaaga muamua mo le faʻaaogaina o vailaʻau mo togafitiga o le ate na tuʻuina i le faaiuga o le 15 senituri. Mulimuli ane, mai le XVI - XVII seneturi, o fugalaau olaola na amata ona mafua ona o fualaau faasaina (L. S. Levinson, 1930).

I togafitiga faafomaʻi, o loʻo taʻua ai le tele o togalaau e faafaigofie ai le tulaga o tagata gasegase. Faatasi ai ma ia mea e mafai ona e maua ai i latou e leiloa lo latou aoga aoga i le taimi nei. I le tusi na tusia e A. Amasiatsi "Le manaomia mo le le aʻoga" (1990), o loʻo faʻapea mai e uiga i le fale talavai: "... E fesoasoani i le paʻu ma le fulafula o le manava ma le ate, faʻamalūlūina ai le vevela ma le tiga o le soothes. Ma e fesoasoani foi i feusuaiga uma, mucous ma black-alkaline ... "

O se sui iloga o le Vaitafe Arab ma Central Asian Avicenna na tusia e uiga i le fasefulu galuega i luga o vailaau. O lana galuega "Canon of Medicine" ua faʻaaoga e fomaʻi i le tele o atunuu mo seneturi. Ma o lenei ua i ai se faleteuoloa o faʻamatalaga e uiga i togafitiga o vailaʻau.

I le gagana Tuai a Rusia, "manava" - o se pusa o meaola oona - o se upu tutusa mo le upu "ola", ma e manino lava pe aisea. I le mea uma, i Rusia, e pei o isi tagata, o faʻamalologa o mea totō na iloa mai aso anamua. O le lalolagi faapaupau o loo manumalo i aso anamua o Russia na tuuina atu le togafitiga o se uiga uiga ese. O le mea lea, o togafitiga ma se seti o fualaau o togafitiga sa faia e fomaʻi, failaitu, faataulaitu, o tagata, e tusa ai ma manatu iloga, iloa le auala e amio ai i agaga leaga.

I fomaʻi faʻapitoa a Rusia, na faʻaogaina ai le faʻaogaina o le paʻu o le St. John's, immortelle, ma le tansy, e pei o se decoction, mo faʻamaʻi pipisi o le ate, o le veveder ma le urinary, faapea foi ma le anthelmintic (ascariasis) ma o se mea sili ona taua.

O le tusi o le Cool Helicopter (1997), o le falala (mint), o le St. John's wort, magpie (tansy), cumin (thyme), lanu samasama (chamomile), sherborin (dog rose), dune, ma Chernobyl e masani ona taʻua ( wormwood), popava (dandelion), fenula (dill), ma isi, na faʻaaogaina lautele ma ua faʻaaoga nei i le hepatology faʻaonaponei. E masani ona faatatau i faʻamaʻi e pei o "tiga o le ate, hiccupia, stitches, ma le hepatic edema," e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi eseese o le ate. "Rhubarb e manaia, ma e le o se mea e afaina, ma o le a faamamaina ai le stoma, ma le ate, ma aveese ai le pipili, o se mea e tupu i totonu o le loto."

O le upu "vertograd" o lona uiga o "togalaau", iinei - o se togalaau togalaau togafitiga. O lenei tusi o se faaliliuga o se tusi faafomaʻi e lauiloa i le seneturi 15 i Europa i Sisifo ma le tele o faʻaopoopoga e aofia ai tusiupu a Rusia.

Ina ua mavae le faatoilaloina o le tate amo, ua amata loa ona toe fesootai Lusia ma Europa i Sisifo. Ua valaʻauina Scientists, tusiata ma fomaʻi i le tautua tautua. O le suʻesuʻega o fualaau faʻamaʻi i Rusia na amata amataina faʻapitoa i le maeʻa ai o le toefuataiga a Peter I. I lana faʻatonuga, o falemaʻi faʻapitoa a le setete ma faʻavae mo i latou, o loʻo taʻua o togalaau faʻamalolo, na tatalaina. O le tasi oi latou - o le Faleoloa Faasao o St. Petersburg na liua i se togalaau aina, lea ua liua nei i totonu o le Botanical Institute o le Russian Academy of Sciences. O le Academy of Sciences, na faia e Peter le Great, na faʻatulagaina faʻatautaia e suʻesuʻe ma seleseleina le tamaoaiga i Siberia.

Tagata malaga ma tagata masani, tamaiti aʻoga o le MV Lomonosov, o le sui o le St. Petersburg Academy of Sciences I. I. Lepekhin na suʻesuʻeina le lafu o Rusia mo le ono tausaga. I lana tusiga, "Manatunatuga i le manaʻoga e tofotofoina le malosi o le tuputupu aʻe o le tagata lava ia," na ia faʻamatalaina ai le tele o laau totino e iai vailaau faʻaleagaina. Sa fautuaina e le saienitisi fomai e suesue laau, "ua maua i le mana faamalolo." "O se lalolagi fou o le a faʻamalamalamaina ai tomai faafomai," na tusia e I. I. Lepekhin, "pe a na matou iloa le mana ma le malosi o laau."

O le toatele o tagata masani na saili e tauaofai ma auiliili le poto masani o tagata i le faaaogaina o fualaau o togafitiga, ma vaai i lenei mea o se tomai faasaienisi maoae ma folafola. O le Botanical Dictionary o N. I. Annenkov e aofia ai le 3,500 laau toto.

Na tusia e se saienitisi Rusia lauiloa N. M. Maksimovich-Ambodik e faapea "o le faaaogaina faafomaʻi o laau e le gata na iloa e fomai, ae faapea foi i tagata fiailoa, aua o togafitiga sili, saogalemu ma sili ona lelei, faapea foi ma meaai e sili ona lelei ma ola maloloina mai laau toto ua saunia" . Na ia faailoa mai ma le mautinoa "E mafai ona ou fai atu ma le saogalemu pe afai o faila ma fomaʻi ma le faaeteete ma faataitai ma le maelega tofotofoina le malosi ma le gaioiga o laau totō e totoina i lo latou lava atunuu, o le a latou le manaomia le tusiaina o mea fou e auina ese atu mai atunuu ese, taugata, ae o nisi taimi e le atoatoa le vai. " E le o se faʻaopoopoga le fai mai o nei upu ua leiloloa lo latou uiga io tatou aso.

I le 1915, na lolomi ai e le fomaʻi Iapani Saito iuga lelei o togafitiga mo tagata maʻi ginseng ma le maʻisuka. Talu mai lena taimi, o le tele o suʻesuʻega na faia i ituaiga meaola eseese, faʻamaonia le faateleina o le gaosiga o le gaʻo i lalo o le faatosinaga o le ginseng, o le faʻaitiitia o mea taumafa, faʻalavelave ma le adrenaline-hyperglycemia, o se togafitiga faʻaleagaina i le maʻisuka alloxan, faʻapea foʻi ma le faʻamavaeina o le pancreas (O.D. Barnaulov, 2001 )

O fualaau faʻamaʻi ma meaʻai meaʻai ua maua ai aia tatau a tagatanuu i saienisi faʻasasaʻi i aso nei, ma o le vaitaimi o le faʻamaloloina o togalaau i le amataga o le seneturi lona 20 na mafua mai i le malosi o le atinaʻeina o kemisi ma le televave o le tuputupu aʻe o le gaosiga o vailaʻau faʻamaʻi. Faʻamanatuga, faʻalauteleina o faʻalautelega o mea faʻaopopo i meaʻai (faʻamalositino, meaʻai, suamalie, vailaʻau, ma isi mea) ma i vailaʻau e manaʻomia ai le alu ese mai le natura.Ma o le mea lea, o taumafaiga vaivai a ē o loʻo saili e toe faʻaaoga togafitiga togafitiga ua uma ona tofotofoina mo le tele o tausaga e tatau ona matua talisapaia.

I le taimi nei, o loʻo iai se suiga taua i mafaufau o tagata, ua amata ona latou toe foi atu i lo latou malamalamaaga muamua, e ui lava mai se manatu faasaienisi ma le soifua maloloina, o lenei malamalama e foliga mai e masani. O nofoaga faʻapitoa o naturopathy, cyberetone, faʻapitoa, vailaʻau masani, nofoaga autu, potuaoga, vasega ma matagaluega o fualaau oona ua amata ona sili atu ona foliga mai. O le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) o loʻo matuā faʻamalosi pea ma sailia le fesoasoani mai tagata uma e iloa ma faʻaaoga togafitiga masani o togafitiga, ae o le mea e leaga ai, o pa puipui e masani lava ona tuʻuina i le va o "faasaienisi" ma "unscientific" metotia o togafitiga o faʻamaʻi. Ae o tagata aʻoaʻoina uma lava e fia le tele o faʻasaienisi faasaienisi, foliga mai ua maeʻaeʻa faʻamaonia, e leʻi pasia le suʻega o le taimi ma sa teenaina o se mea sese ma leai se aoga. O le mea lea, e le tatau ona faateia se tasi ona o le tele o tagata maʻi e saili le fesoasoani mai fomaʻi o loʻo faʻaaogaina auala faʻaoga o togafitiga e aʻafia ai le tino atoa i le taimi lava e tasi.

I vailaau faʻaonapo nei, o vailaʻau faʻamalositino e le gata ina leiloa o latou tulaga, ae o le faatosina atili ma le vaʻaia o saienitisi ma fomaʻi. Mai le sili atu ma le 15,000 vailaʻau faʻamaumauina i Lusia, e tusa ma le 40% o loʻo maua mai mea tau laau. O se vaega taua o ia mea e faʻaaoga i togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka. O tausaga uma e faateleina ai a latou numera.

I le taimi nei, o nofoaga autu mo le suʻesuʻeina o fualaau oona ma le atinaʻeina o fualaau fou mo le togafitia o le maʻisuka ma ona faʻafitauli o Kharkov, Moscow, Samara, Tomsk, Ulan-Ude, lea na faia ai ni phytopreparations e pei o le abisib, populin, taxol, arfazetin, phytobet , belacechol, piflamin, ma le sefuluvalu musika mai le gaga, sanguirythrin, rotokan, polyphytochol, ma isi.

Le mafuaaga mo togalaau mo le maʻisuka

O mea tau vailaʻau mo togafitiga o laau totino o gaioiga autu e mafua mai i vailaʻau faʻasaina o loʻo i totonu o laau. O gaioiga e mafua ona o vailaʻau e faʻaaogaina i vailaau, o loʻo tuʻuina atu ai se lisi o aʻafiaga o le falemaʻi, faʻatagaina e faʻaaogaina mo togafitiga, puipuia o le maʻisuka, faʻaaogaina o mea e faʻamalosi ai, fomaʻi, pathogenetic, symptomatic, sui, mea faʻasolosolo poo le faʻamalosia lautele (metabolic) elemene.

E tusa ai ma le faʻavasegaga o loʻo i ai nei (1999), e fa ituaiga o maʻisuka e iloga. O autu autu e:

1) maʻisuka ituaiga 1 (maʻisuka I), poʻo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka,

2) maʻisuka ituaiga 2 (maʻisuka II), poo le maʻisuka e le o le insulin. E le gata i lea, o le maʻisuka II e 9 taimi sili atu ona taatele nai lo le maʻisuka I.

O le faavae mo le togafitia o le maʻisuka O aʻu o le puleaina o sauniuniga o inisalini e faʻafeagai ma le talaaga o mea taumafa ma mea taumafa ma le gaioiga masani ma le pulea e le tagata o ia lava. O le togafitiga o le maʻisuka II e aofia ai le togafitiga ma fualaau oona, e le masani ona maua i le inisalini poo se tuufaatasiga o ia mea, faapea foi ma meaai, faatulagaina lelei o le faagasologa o meaʻai ma faia ni gaioiga faaletino e tetee atu ai i le tulaga o le pulea e le tagata o ia lava. Tuʻuina atu foliga o le faʻavae o lenei faʻamaʻi, le taua o fautuaga o meaʻai, le matafaioi o le faʻaaogaina o togafitiga, o le faʻaaogaina o meaʻai e sili atu ona taua. I nisi tulaga, na o le faʻaaogaina o meaai ma / poʻo totogifuapauina o vailaau faʻamaʻi e mafai ona totogi mo togafitiga o le maʻisuka II, faʻaleleia atili le lelei o le ola o tagata gasegase. E le o lona uiga e le mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻamaʻi i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1. O le mea moni, i lenei tulaga, na te taʻalo i le avea o se faʻalapotopotoga faʻapitoa o togafitiga, lea e maua ai muamua le puipuiga o le tuai, ma le ogaoga o faʻafitauli o lenei maʻi.

O le faʻaaogaina o fualaʻau, ioe, e le o se mea e suitulaga i togafitiga faapitoa, e mafai ai e le tagata poto faapitoa ona foia nisi o faafitauli.Le faʻaaogaina o fualaau o vailaau mo togafitiga (deco deco, infusions, tinctures):

• faʻapitoa e toe gaosia pe faʻaleleia aʻafiaga o le tele o vailaau faʻasaina o vailaau faʻasaina ma se faʻaitiitia o latou faʻamaʻi ma aʻafiaga aʻafia,

• faʻamalosia le faʻapipiʻi o le inisalini, faʻamalosia lona aʻafiaga i le tulaga o le tino,

• faʻaosofia ai le toe faʻafouina o vela beta o le pancreas, o se gaosiga o le inisalini,

• faʻaleleia le faʻatinoga o vaega uma o le tino o le tino,

• faʻamaonia tulaga le atoatoa o le tino i le lautele ma hormones aemaise lava,

• saunia le puipuia o faʻalavelave faʻafuaseʻi mai le cardiovascular, nervous, musculoskeletal, urinary ma isi faiga o le tino maʻi.

Sei o tatou ola i lenei mea auiliili. O fualaau o vailaʻau faʻamaʻi e gaosia ai aʻafiaga o le togafitiga ile tasi tikeri poʻo le isi, ma faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulukose e fusi. O tagata suʻesuʻe e faʻaalia lenei mea i le gaioiga o vailaʻau e taʻua o glycokinans. Faʻaaogā sauniuniga poʻo tapenapenaga mai le galega), launi paʻu, laulaʻau lanu, ma isi mea, e mafai ona gaosia mea e tutusa ma le gaioiga o le suka e faʻaititia ai le suka e pei o biguanides i le tino. O lenei mea o loʻo faʻaalia i le faʻamautinoaina o le gaioiga o le inisalini ona o lona puipuiga mai le gaioiga o enzymes. O le aofia ai o le "puipuia" ile inisalini i faiga faʻafesoʻotaʻi e foia ai le faafitauli o le faaletonu o le hormonal ma faʻamaonia ai le gasegase o le carbohydrate vaivai e aunoa ma le faʻafefeina o le fatuga o palatini ma gaʻo i totonu o le tino.

Laʻau o loʻo aofia ai elemene, zinc ma le chromium, e faʻamalosia ai le faʻapipiʻi o le inisalini ma saofagā i ana masaniga fegalegaleaiga ma suʻega o meaola. O sauniuniga ma / poʻo faʻalapotopotoga e aofia ai fugalaau arnica, laʻau o le birch ma le pulupulu, vao vao, faʻasalaga o le sana, faisua, laʻau, vao vao, maua ai nei mea.

O vailaʻau faʻasaina ua maua lea e mafai ai mo le faʻateleina o gaʻo i se auala ese. O nei mea e masani ona maua i le inulin-o loʻo i ai mea e masani ai - o aʻa o le elecampane, dandelion, Jerusalem artichoke, chicory. O le faʻaaogaina o infusions malulu na saunia i luga o latou faavae e mafua ai le fausia o le fructose, lea e tosoina i se auala ese nai lo kulukose masani.

O le toe faʻafouina o suauu pancreatic e nafa ma le gaosiga o le inisalini e mafai ona faʻamautinoaina e ala i le faʻaofiina o sauniuniga o fatu o le flax, burdock ma laʻau faʻatau, blueberries. O nei aafiaga ua i ai le faʻamaoniga faʻamaonia.

Faatasi ai ma le fesoasoani o sauniuniga o laau - adaptogens: ginseng, lemongrass, eleutherococcus, ma isi mea - o mea e masani ai ma le gasegase e faʻatautaia. O lenei tulaga matautia ua lauiloa i vailaau o Sasaʻe mai aso anamua ma ua faamaonia e le tele o suʻesuʻega ile falemaʻi o fomaʻi nei.

O sauniuniga o laau toto e mafai foi ona faʻaleleia atili le tuʻuina atu o le okesene i masini (linden, cinnamon mago, arnica, ma isi mea), aveese le glucose ma masima i totonu o le tino ma le urine (cornflower, birch, tea o le fatu, bearberry, horsetail, ma isi), faateleina le puipuiga a le tino (togafitia faʻamaonia).

E tatau ona manatuaina o vailaʻau ma togafitiga mai ia i latou, e pei o se tulafono, e iai le faʻalautele, telefactorial effect. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻasalaina i le taimi lava e tasi le tele o faafitauli ma le itiiti o le aʻafiaga o aʻafiaga oona ma le faʻalavelave.

E le masalomia, o avanoa o togafitiga mo le maʻisuka malosi e lautele ma e le o lava le talisapaia. Pau lava le fesili o le filifilia lea o totogifuapauina po o laau taʻitasi, faʻapea foi ma le sauniuniga tatau o togalaau ma togafitiga faʻapitoa i lalo o le vaavaaiga a pytotherapist faʻapitoa.

I le taimi nei, o mea uma e fai ma mea na saunia i le gaosiga o vailaau faʻamalositino, e aofia ai taga mama, ma meaʻai mo tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka mai tagata Rusia, o loʻo tele lava ina faʻatusalia i luga o maketi tau falemaʻi.

I le taimi nei, e sili atu ma le lua selau vailaʻau togafitiga o loʻo i ai le faʻaaogaina o le suka e faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi.Faʻatasi ai ma meaʻai (proteins, lipids, carbohydrates, vitamins, microelements), o vailaʻau e aofia ai mea faʻasolosolo, e aofia ai gaʻo, inosine, inulin, ma isi). O nisi o togafitiga o togafitiga e iai le gafatia i le taimi lava lea e aafia ai le tele o okeni ma tino o le tino, lea e fautuaina ai le faʻaaogaina o totogifuapauina e tele.

O loʻo i ai le tele o aiaiga e faʻamatalaina ai le faʻaaogaina o le gaosiga o le suka i luga o le maʻisuka, ma faʻamaonia e suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega.

Laʻau faʻasoifua e le faatagaina sui atoatoa fualaau faasaina. O vailaau faʻasaina e mafai ona tuʻufaʻatasia ma se meaʻai e faʻaaogaina e pei o le monotherapy (maʻi maʻisaga matutua, naʻo meaai e maua ai,) gaioiga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma fualaau faʻasaina i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa faʻapitoa.

O se suʻesuʻega o tusitusiga o le lalolagi e oʻo atu ai i nisi o faʻalavelave e faʻamatalaina ai le faiga o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina mai fualaau aina suamalie:

• Faʻatau ai meaʻai e faʻamalosia ai le tino ma faʻamalama alkaline. I se fofo laʻititi laʻititi i le i ai o Ca (OH)2 glucose e mafai ona liua i le mannose, lea e le manaʻomia ai le inisalini mo le faʻaaogāina, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin malosi.

• O le tele o laau (galega, pi, pi, ma isi) o loʻo aofia ai le galegino o le guanedoisomalein e pei o le biguanides i le biosynthesis urea.

• I lalo o le faatosinaga o le tele o togafitiga, o le toe faʻaleleia o suauu peta o le pancreas e maua ai le inisalini e faʻaleleia, ma le toe faʻafouina o suauu e gaosia ai le inisalini i langerhans o le pancreas e tupu.

O nisi o vailaau faʻamalositino, faʻatasi ai ma le hypoglycemic, e iai le faʻaogaina o le tino, lea e masani ona manaʻomia i togafitiga faʻapitoa o tagata maʻisuka. Eleutherococcus, ginseng, vaitaimi, aralia, lemongrass, rhodiola, leuzea, ma isi o loʻo i ai ni mea e puipuia ai le tino. O latou, e pei o le inisalini, e faateleina le maualuga o le GMF i le ate ma muso, e faʻaaogaina ai le inisalini. I lalo o le faatosinaga o togalaau, lea ei ai lona malosi, i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo faʻagaoioia le faʻaoga tutotonu ma autonomous system. E ala mai i le nerve vaca, o loʻo i ai se lagona faʻaosofia i luga o le pancreas, e mafua ai le faʻaititia o le inisalini. E maua mai i le nerve vagoa, o se faʻaosofiaga o le aafiaga o le pancreas, ona o le mafuaʻaga o le faʻateleina o le inisalini ma faʻafitauli ao faʻaitiitia le togafitiga o le insulin i le maʻisuka (Laulau 1).

O aʻafiaga ono ono tutupu i le maʻisuka ma a latou fesuiaiga

O le tele o laau totő, e mafua mai i mea o mea e maua i le maualuga o le bioavailability ma le digestibility, e maua ai se meaʻai, faʻamalosi, aʻa, faʻamalosia le tino ma vitamini, minerale, aʻafiaga e aʻafia ai le gaʻo, ma isi ituaiga o metabolism, tetee lautele, maʻisuka - o se faʻamaʻi pipisi masani.

O le aʻafiaga o aʻafiaga o laau e faalagolago i le i ai o le insulin-like compounds (glycoside myrtillin, alkaleid galegin, mnositol alcohol cyclic alcohol, etc.), faapea foi ma vitamini B, elemene, amino acids, ma isi mea faapena. e le o faʻafefeteina i totonu o le vaega o meaʻai ma e mafai ona aʻafia i le 'aiina.

I le amataga o le 1922, na fautua mai ai e S. Golo e faapea o le faiga o le suka i totonu o laau totino ma isi meaola e leai se pancreas e tatau ona faatonutonuina e se vailaau e suia ai le insulin. I le le iloaina o le fausaga o le inisalini, na fautuaina e le tusitala o lenei mea o se guanidine.

Pe a poloka le vaega o le inisalini i le lysine ma le histidine, o le kulukidine, o le arginine, ua faia. E i ai le faʻamaoniaga i le va o le numera o kulupu o le guanidine ma le inisalini ma le faaitiitia o lona aafiaga. O mea e pei o le creatine ma le arginine e uiga i meaola manu ma laau e aofia ai le guanidine vaega. Latou te faʻaititia le maualuga o le suka i manu faataitai. O vailaʻau e maualalo ai le maualuga o le suka i le toto, e maua mai i laau toto, S. Golei na taʻua o glycokinins.

O le kemisi o glycokinini e leʻi malamalama atoatoa. Masalo o pepides nei o loʻo i ai le sulfuri ma le arginine e mafua mai fatu pi. Glycokinins e mafai ona suauu i le vai ma le ava malosi. Ae ui i lea, latou te le tutusa tutusa ma le insulin i le maʻisuka ma e le mafai ona faʻaitiitia le kulukose toto. O le mea lea, o sauniuniga mai laau o loʻo i ai glycokinine e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina e fai ma sui faaopoopo i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka (Yu. A. Zakharov, V.F. Korsun, 2002).

O nisi vailaʻau faʻamalositino e aʻafia ai le metabolism o meaʻai i totonu o le tino e sili atu le faʻaogaina o le tino nai lo vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi, lea e faʻaitiitia naʻo maualuga maualuga o kulukose o le toto ma e le afaina ai le glycemia masani (L. I. Savelyeva, 1979, ma isi).

Pe a faʻaaogaina nisi o laau totō e pei o le inisalini, o le faʻaosofiaina o le toe faʻafouina o suauu beta o le masini faʻapitoa sa maitauina (M. Machu, 1960 ma isi).

O le matafaioi a le au faila a manu i le faʻaalia e sela o meaola taitasi o loʻo fesootaʻi ma le gaioiga o meaola faʻalauiloa e pei o hormones i luga o ia mea, e le mafai foi ona faʻafitia. Hormones e faatonutonu ai le metabolism i le tino. Faʻatasi ai ma faʻalavelave popole, latou te taitaia, e pei o, faiga faʻavae i meaola a le tagata ma manu. O le matafaioi a le au lectin i le faʻaalia o nisi o aʻafiaga o meaola e mafua mai i le latou gauai i le masini o le fusifusia o le hormone i le suitorus. O lenei mea e sili ona manino i le aafiaga o le tele o lectino laau i luga o le faiga o le gaioiga taua e pei o le insulin (o le inisalini o le hormone popo o le tino o tagata ma meaola, lea e aofia ai i le faatonutonuina o le gaʻo gaʻo i totonu o le tino). E tusa ai ma le Kvatrekasses, na toe maua i le amataga o le 70s, WGA ma ConA le malosi e fusifusia ai i le insulin receptors i totonu o siama ma aafia ai le tulafono faatonutonu o le metabolism i le tino o le manu. Na faʻamautuina foi e mafai e sui o le aoga ona suia le gaioiga o laina eletise i totonu o le membrane ma aʻafia ai se faasologa o gaioiga faʻasolosolo.

O se tasi o galuega autu i le togafitiga o le maʻisuka o le tau faasaga lea i le atuatuvale o le oxidative ma ona aʻafiaga carbonyl. E tusa ai ma lenei itu, o le pulea lelei ma le talafeagai o antioxidants e matua taua lava i togafitiga o le maʻisuka. I le taimi nei, ua maua ni meatotino fou o le gaioiopi. O le mea lea, o le vioctacid fualaau, lea e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka, o se vailaau mamana.

I le faʻaaogaina o fualaau 'aina, e tatau ona tausisi i le tele o mataupu faavae (V. G. Pashinsky, 1997).

1. O le mataupu faavae o le solo. O le faʻaaogaina o lenei taʻiala e mafai ai e oe ona manino le faamatalaina o le matafaioi ma le nofoaga o sauniuniga o togalaau i vaega eseese ole faʻamaʻi. I faaupuga masani, o loʻo mulimuli mai.

I le amataga o le faʻamaʻi (prodrome, o le atinaʻeina o faʻasologa o togafitiga) togafitiga o togalaau e mafai ona taʻitaʻia, mafai ona taofia le faʻaauau atili o le faʻamaʻi poʻo le faʻaitiitia o ona faʻaaliga. E tusa ai ma le maʻisuka, o lona uiga, i le vaega muamua o le maʻi, togafitiga o togalaau, faatasi ai ma se meaai ma le aganuu, e mafai ona toe faʻafoʻisia atoatoa le faʻaleagaina o metabolic processes.

I le maualuga o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo nei o le mea muamua lava lea e tatau ai, ona o lo latou lelei i vave vave.O le faʻamalosia o togalaau i lenei laasaga e mafai ona avea o se togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai aʻafiaga ma aʻafiaga o faʻalavelave, faʻaleleia le lelei o le togafitiga autu, ma le amio le lelei o le tino. I le maʻisuka, e mafai ona fesoasoani togafitiga o togafiti i lenei laasaga e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o vailaau autu o antidiabetic, e aofia ai le inisalini.

I le laasaga o le toe faʻaleleia, o togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻaaogaina faatasi ai ma vailaʻau faʻasolosolo, mea masani, ma o le faʻamaoniga o le maʻi o loʻo totoe, o sauniuniga o laʻau e tatau ona faʻalauteleina le suia o mea malolosi, toe suia atoa i le faaiuga o togafitiga.

O le matafaioi autu o le taʻalo lea i sauniuniga faʻapitoa o togalaau ile laasaga o le toe faʻafoʻi, toe togafitiga. O latou lelei iinei o loʻo fuafua i le maualalo o aʻafiaga i le tele o mataupu, maualalo le lamatiaga o faʻafitauli ma, i lenei itu, le mafai ona faʻaaoga umi. O a latou matafaioi e faʻapupulaina ai le tele o faʻamaʻi (e pei o le maʻisuka), lea e mafai ona faʻaogaina ai togafitiga o laʻau e avea ma togafitiga faʻaleleia i le va o vasega o togafitiga masani.

I vaega eseese o le faʻamaʻi, aemaise lava taimi masani, o le matafaioi o sauniuniga faʻapitoa o togalaau e eseese. I taimi muamua, e mafai ona avea ma auala o togafitiga, i laʻasaga ma se faʻamatalaga faʻamaonia o le maʻi - o lona uiga o togafitiga faʻaopoopo, i taimi mulimuli ane - o lona uiga o le lagolagoina ma le faʻataʻitaʻiga o togafitiga.

O le gaioiga malie o le tele o sauniuniga o le togalaau, o le leai o ni aʻafiaga i taimi o latou faʻaaogaina (ona o lo latou natura, vavalalata i le tino o le tagata) e taʻu mai ai lo latou taua i le puipuia o faʻamaʻi eseese, e aofia ai pisinisi ma faʻalapotopotoga (vaega aʻafia) e aunoa ma le faalavelaveina gaosiga. O nei mea uma e fesoʻotaʻi ma le falemaʻi o se tagata soifua maloloina, ma e le tatau ona i ai se nofoaga iinei mo ni mea faʻapipiʻi e le o ese i o latou uiga masani i le tino o le tagata. I le mataupu faavae, e le mafai ona faʻamagaloina o le toesea po o le le mautonu i le taumafataga ma le faʻamalosiina o tagata faʻaonapo nei o le tele o vailaʻau faʻatoʻaga o loʻo iai le antidiabetic, antimutagenic, anticarcinogenic, antiallergic, antihypertensive, antisclerotic, antistler, ma isi talaʻaga o se tasi lea o mafuaʻaga na mafua ai o se faʻaopoopoga taua o le aʻafiaga i le taimi nei.

2. I le totonugalemu o le mataupu faavae o le tutusa ma le pulelatu o loʻo tuʻuina atu le aiaiga i luga o le amio saʻo o le tino, o lona lotogatasi ma le siosiomaga. O aʻafiaga faʻapitoa ma le faʻaaloalo e aofia ai le toetoe lava o tino uma. Faatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, e tatau ona faatino ia tulafono faatonutonu ma togafiti. Aemaise lava, i le avea ai o se tasi o vaega o togafitiga, e tatau ai ona faʻaaoga sauniuniga o se ituaiga faʻamalosia lautele o gaioiga (adaptogens o le ginseng group, multivitamin plants). E le gata i lea i le mataupu faavae o le faʻatulagaina e tatau ona fautuaina (e tusa ai ma faʻamatalaga):

uiga o togafitiga faapitoa,

"Faʻamamaina", togafitiga antitoxic (togafitiga, faʻataʻitaʻiga, faʻamoemoe, tagata laititi, pule faʻavae),

o fua o fualaau oona e tusa ai ma faʻamaoniga,

vailaau faafomai, o lona uiga, fualaau faisua, pata, fualaau aina ma fualaau o le ituaiga o mea tutusa.

O le tele o laau totő e iai le tele o vailaau faʻamalolo, o lona uiga, o le mea moni, e televave. O lenei mea e mafai ai e oe ona filifili ma fautuaina mo togafitiga o togalaau e sili ona fetaui mo lenei tagata maʻi faapitoa e faavae i le natura o lona maʻi ma le ogaoga o faiga faʻapitoa faʻasolosolo. E mafai lea mea mo laau taʻitasi ma a latou faʻapotopotoga.

O lenei faiga e sili ona taua pe a faʻataʻitaʻiina, toe faʻafoʻi ma puipuia togafitiga o fualaau, pe a manaʻomia se faʻapitoa o vaega faapitoa ma le le maoti. E tusa ai ma lenei taʻiala e vaevaeina sauniuniga o laʻau i le togafitiga o le maʻisuka i vaega e tusa ai ma fuafuaga fuafuaina o le gaioiga ma i se tulaga e tusa ai ma le faʻatulagaga.

3. Faʻasalaga taʻitoʻatasi o togafitiga i le amanaʻiaina o uiga o se totoga faapitoa, lona tulaga ola, le natura o le maʻi, o le faavae o le mataupu faavae o le le lava o togafitiga. O se auupega o togalaau e tutusa lelei le natura o aʻafiaga, e ui lava e ese mai i le fomaʻi o togafitiga faʻapitoa, ua lava lea. A faʻaaogaina le mataupu faavae o le le lava, e mafai ona faʻaogaina filifiliga nei:

filifiliga o sauniuniga o laʻau, mafaufau i le natura o le faʻamaʻi, o foliga o lona ala, o le i ai o faʻafitauli ma faʻasologa o mea faʻapitoa. O se malamalama manino o le fusi o le togafitiga o togalaau taʻitasi ua fautuaina o loʻo manaʻomia iinei. I le tele o le lelei, e mafai ona faia sea filifiliga i le faʻaaogaina o se komepiuta e manatua ai mea uma o mea totino o loʻo teuina, ma e ala i le tusia o faʻamaumauga i luga o se tagata maʻi faapitoa, e tolu i le fa togafitiga talafeagai e filifilia. E moni lenei mea mo falemaʻi lapoa, faʻapitoa i falemai ma falemaʻi,

Filifiliga taʻitasi o fualaʻau i totonu ole numera o le ituaiga. O lenei filifiliga e pito sili ona taua i le togafitiga o maʻi faʻamaʻi (e le aofia ai elemene o le filifiliga muamua). O lona natura o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea, o le tagata maʻi, faʻataʻitaʻiina le tele o laau mai le lisi na fuafuaina i totonu o le lua-tolu-vaiaso e faʻataʻitaʻi taʻitoʻatasi, filifili ni mea se tolu pe fa e sili ona talafeagai mo ia, le sili ona aoga (a itiiti i luga o le mataupu o le "pei - le fiafia", lea e taua tele), o lona faʻaaogaina e le o faʻatasi ma soʻo se taunuuga e le manaʻomia pe leai foi. O fualaau nei mo togafitiga faʻaʻumiʻumi (ma le puipuia) o se tagata maʻi faapitoa. I lenei tulaga, e manaʻomia le amanaia o le faʻamatalaga faʻaalia talu ai faʻaalia o laau totō o le falemaʻi e sili atu ona lelei nai lo laau mai nofoaga mamao. I le togafitiga o le maʻisuka, o le filifilia e le tagata lava ia o togafitiga sili ona talafeagai lelei e taua tele.

4. O le mataupu faavae o le faaauauina o togafitiga. O se vaega taua o faʻamaʻi oo tatou taimi o faʻamaʻi faʻasolo pea lea e manaʻomia ai se umi, masani ai le tele o tausaga, ma masani ona faʻaauau togafitiga. Laititi, e le o ni mea matautia o sauniuniga o togalaau e sili ona fetaui lelei mo nei faamoemoega, e aofia ai mo togafitiga faʻaleleia i le va o vasega o togafitiga masani. I lenei tulaga, e tatau ona amanaia le tulaga lea. E ui o lenei tulaga matautia e itiiti ifo le uiga o sauniuniga o laʻau, o le tagofia o mea ua fai ma vaisu e mafai. O le mea lea, o loʻo i ai se manaʻoga mo se faʻagasologa o le faʻaauau ona faʻaauau le togafitiga ina ia suia ai taimi masani mai sauniuniga mai laau totino, ia le itiiti ifo i le 1-2 masina. O le mea sili ona lelei le faia o lenei mea i totonu o na togafitiga o togatogo na filifilia e le tagata e sili ona talafeagai, sili ona mataalia: masina - tasi le mea totino, masina - tasi, masina - lona tolu, ma o le taamilosaga atoa e mafai ona toe faia. Ona o le natura o togafitiga faʻaleagaina i le maʻisuka malosi, o le faʻaaogaina o lenei mataupu faavae e matua talafeagai lava.

5. O le aiaiga faavae - le faʻaaogaina o uiga loloto i le gaioiga o le tino ma le lelei o vailaʻau. I le taimi nei, o le maualuga maualuga o le faʻamalosia o fualaau faʻamalo (glucorticoid type of action), faʻamaʻi toto i le taeao, faʻalavelave tutotonu o mea e faʻamalosi ai i le ao, nakoti, mea faʻapitoa, mea faʻapitoa, faʻamaʻi, vailaʻau, vailaʻau cardiovascular i le afiafi e iloa. togafitiga - i le aoauli. O loʻo iai faʻataʻitaʻiga o suiga o le vaitau i le aoga o laau totō.E le o fautuaina i le taumafanafana, i le vevela o le vaitau (e faʻaogaina foi i le togafitiga o le maʻisuka), o le kulukosecorticoids e sili atu ona lelei i le tautotogo, ma togafitiga i taimi o le tautoulu ma le taumalulu. . E tusa ai ma laau e fautuaina mo le togafitiga o le maʻisuka, e mafai ona matauina o le vaega muamua o le phytodrugs (adaptogens, ogatotonu o le manava o le fatu) e faʻaaogaina i le taeao, i le taeao ma i le aoauli, ma togalaau faʻamaʻi ma se mea e faʻafiafia ai (bearberry, knotweed, St. John's wort , togafiti vao, uʻamea, peony, clover, blackberry, figonberry, vineberry vao, chicory, salati vine, honey) - faʻaopopo atu ia i latou i le afiafi. O lenei mea faigata (i le taeao ma le aoauli - tonic, i le afiafi - filemu), lea e faʻamatalaina ai le mea masani masani o galuega a tagata, e mafai ona taʻua o le "biological rhythm buildup" system.

6. O le mataupu faavae o le "mai le faigofie i le faigata." I uluai faailoga o le faamaʻi, o laau toto, o le faamalologa lautele e masani lava ona faatonuina. Faʻatasi ai ma se natura faʻalauiloaina o le faʻaleagaina o togafitiga, o isi vailaau faʻamaʻi ua faaopoopoina. I le faʻalauteleina ma le faʻaleagaina o le faʻamaʻi, ua tuʻufaʻatasia i latou ma ni vailaʻau maʻoti ma auala togafitiga. I taimi mulimuli ane o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o togafitiga o le a fesoasoani e faʻaitiitia, faʻaitiitia le tele o aʻafiaga o le faʻamaʻi, faʻamalo faʻamaoniga, faʻamaoniga o le "toilalo" o gaioiga gasegase, atonu e faʻaitiitia ai tui o le inisalini ma inisalini e aofia ai.

7. O le mataupu faavae ole laʻititi ma laʻititi. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o togafitiga faʻapitoa o togalaau (i le foliga o mea faʻaleagaina, teuteuga, mea laiti, siʻosiʻomaga) i pusa laʻititi ma auala e faʻaalia ai se vailaʻau vailaʻau faapitoa, ma pe a faʻaaogaina i ni atopaʻu tetele, e mafai ona toe faʻaaogaina le aafiaga. O le laina i le va o vaʻa tetele ma laʻititi o se tagata taʻitoʻatasi. O le mea lea, o fua o phytopreparations fautuaina i le vaega e sosoo ai e tatau ona avea o se vailaʻau maualuga. E tatau ona amata togafitiga i lalo ifo o le 1 / 5-1 / 3 oi latou o loʻo faʻamatalaina i lalo. Afai ei ai se faʻamatalaga atoatoa (lea e mafai ona faʻamoemoeina i nisi o tulaga e le muamua atu i le 2-3 vaiaso o le faʻaaogaina), ona tatau lea ona faia ia ituaiga faʻamau. I le le atoatoa o le togafitiga, e tatau ona faateleina le fualaau i le tulaga fautuaina. Afai i lenei tulaga, e le o iloa le togafitiga o le laau, ona tatau lea ona suia e le isi. Afai e aliali mai se mea e le manaʻomia, e tatau ona faʻaititia le fualaau o le laau i le 2-3 taimi, ma faʻatasi ai ma aʻafiaga leaga o loʻo totoe, faʻaaogaina atoa ma faʻamaonia se isi togafitiga. Faatasi ai ma lenei filifiliga o tui, o le aofaʻiga o le umi o le faʻaaogaina o togafitiga e tasi e le sili atu i le 1.5-2 masina. Pe a sui fomaʻi, e tatau ona mautinoa le faʻaauau pea o togafitiga.

8. O mataupu faavae o le tuufaatasia o togalaau. I faʻafomaʻi anamua, e tele lava ina faʻaaogaina ni mea faʻapitoa mai le tele (mai le 4 i le 65) laau totino ma isi punaoa faalenatura. O loʻo iai i le taimi nei le au faʻasolosolo ma tagata e fiafia i le phytotherapy e faʻafefiloi meaʻai e fautuaina i le tele o tusiga. E sili atu le tatau ona tatau ona mafaufauina o le uluai filifiliga a le tagata lava ia, o le mea e sili ona malosi, sili ona talafeagai mo lenei tagata maʻi faapitoa. Ma i le lumanaʻi, faʻagasolo i mea faʻafefiloi e mafai ona faia (ma e le na o le faʻaaogaina mai tusitusiga poʻo mai vailaau masani), e faavae i luga o le tele o iloiloga. Muamua, e manaʻomia le tuʻufaʻatasia o auala ma se isi ituaiga o gaioiga e tusa ai ma le mataupu faavae Nu 2 (silasila i luga). E tusa ai ma le togafitiga o le maʻisuka, o lona uiga e sili atu le fautuaina e faʻapipiʻi laau mai vaega eseese.E le gata i lea, o le tuufaatasiga e mafai ona aofia ai e le gata i le faʻafefiloi o laau i se fualaau e tasi, ae faʻapea foi i le faʻaaogaina o laau eseese i tulaga eseese i aso taʻitasi, i le amanaʻiaina o le vaeluaga. E fai ma faʻataʻitaʻiga, i le mataupu Nu.5 (silasila i luga), o le faiga o le "fesuiaʻiina o le ola o meaola.". Lona lua, o le fesili o tootoo o laau totino e aofia i le tuufaatasiga e taua tele. E mafai ona matou fautuaina le tulaga lea. Pe a faʻapipiʻiina se faʻafefiloi o ni vailaʻau se lua, e tofu i le afa o le fualaau, o le paluga o vaega e tolu - 1/3 taʻitasi, fa - 1/4, ma isi. Tuuina atu o tootoo o laau taʻitasi e eseese, ona faʻaeseese lea o le fuainumera o afu i le faʻafefiloi, e ese mai i le numera o vaega. O isi taiala mo le faia o vailaʻau faʻatoʻaga e faʻavae i luga o le faʻaogaina o nisi o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e le o aofia ai, o le mea lea o le faʻaogaina o se tasi poʻo se isi vaega. Faʻafefiloi o vailaʻau faʻasaina ua fautuaina i tusi ma sauniuniga maeʻa mai ia i latou ua filifilia taitoatasi i le auala tutusa e pei o laau taʻitasi (silasila i luga).

9. O nisi lapataiga pe a faʻaaoga togafitiga faʻamaʻi:

I muamua faailoga o le le faapalepale i le fualaau faasaina, e tatau ona faaitiitia le fualaau o le fualaau faasaina, ma afai e le fesoasoani lenei mea, faalēaogaina ma suia i le isi, e tutusa lelei.

E tatau ona faʻatau na o meaʻai faʻatau i le falemaʻi, i le leai o se mea - e le mai tagata taitoatasi (e moni lava lenei mea mo laau e faʻaaogaina le vaega eleele lalo).

E mafai ona e seleseleina na o na ituaiga o vailaau faʻasaina e masani ona iloa e le tagata aoina ma e matua ese lava mai isi o loʻo faʻatasi ma i latou i le natura (mo se faʻataʻitaʻiga, talatini, motherwort, hemophilus, ma isi).

Aua le aoina fualaau faʻamaʻi i totonu o le taulaga ma le nuʻu ma se atinaʻe e tele atinaʻe, e latalata i auala tele, nofoaafi ma fanua faʻatoʻaga (e le sili atu i le 50-100 m mai ia i latou).

Mea e masani ona galue malosi o laau toto

O vailaau faʻasaina ma faʻasologa o mea e maua mai ia i latou ua leva ona faʻaaogaina mo togafitiga, faʻapea foʻi ma le puipuia o le tele o faʻamaʻi tagata, e aofia ai mea e sili ona salalau ma sili ona lamatia, e pei o le cardiovascular disorders, gastrointestinal, nervous, peʻa ma isi faʻamaʻi o faʻaioioʻo eseese ma e oʻo lava i neoplasms leaga.

O vailaau faʻamaʻi ma togalaau e maua mai ia i latou o loʻo i ai na tulaga taua tele pe afai e faʻaaogaina, e maua e le tagata maʻi se faʻalavelave atoa o faʻalaʻau kemisi. Latou te aafia ai le tino sili atu ona vaivai, e sili atu ona faʻafefe, e ono le afaina ai (reaches, dysbiosis, maʻi o le toto, maʻi pipili o le manava ma le fatu, ma isi mea) ma, e fai ma tulafono, aua nei faʻapipiʻi i totonu o masini a le tagata.

O le lavelave o vailaʻau o loʻo avea ma vailaau faʻamalositino e mafai ona tuʻuina atu ma faʻaaogaina mea e sili ona aoga, lea e le o iai i totonu o vailaʻau faʻasolosolo taʻitasi e vavae ese mai ia lava laau totō. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaonia belladonna o loʻo aofia uma ai faʻalavelave o mea totino o loʻo i ai se faʻamaoniga faʻapitoa i le maʻi o Parkinson, ae o le teleloloid matua o lenei mea totino (atropine) e leai ni mea taua.

Peitai, o le faamamafaina o le lelei o sauniuniga o togalaau, matou te le saili e faatusatusa i latou i oloa gaosia. I se isi itu, mo togafitiga, e foliga mai o le tuufaatasiga tuufaatasiga o mea uma e lua e sili ona lelei. I le taimi laititi o le faʻamaʻi, pe a manaʻomia le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina poʻo a latou natura faʻapitoa, ona fautuaina lea e faʻaaogaina fualaau faʻamalosi poʻo a latou natura faʻapitoa, ae o maʻi e tatau ona faʻamaina, e sili atu ona solomuli ma umi atu, ma i nisi tulaga e faʻamalieina aʻafiaga leaga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina. .

O se vaega faapitoa o laau toto o lo latou gafatia e faaputuputu ma tuufaatasia le tele o vaega eseese o vailaau.O mea tau togafitiga o lo oi ai ia i latou na, o loʻo faʻaalia mai i meaola o le biologically active (BAS), o loʻo i ai se aafiaga o le pharmacological e faʻamaonia ai le faʻaleagaina o le tino ma toe faafoi le tagata maʻi ile olaga masani.

I le faaopoopo atu i meaola o le biologically active, o laau e masani lava ona aofia ai mea e taʻua o le ballast (concomitant) mea e le oi ai se aafiaga faafomaʻi (fiber, pectins, fiva laau, ma isi mea), lea e le faʻamaoniaina i taimi uma.

Faatasi ai ma meaola o le biologically active, o vailaʻau o loʻo faʻapipiʻi ma faʻaputuina e laau totō. O nei mea e aofia ai alkaloids, terpenoids, phenolic composites ma o latou glycosides, polysaccharides, saponins, vitamini, ova oona, phytoncides, resins, amino acids, lignans, phytoecdysones, phytohormones, etc. O nisi laau toto e mafai ona taulai atu i le tele o meaola, pectini ma mea faʻasaina, ma isi.

O le galuega taua a le tino e maua mai i auala e lua: asiasiga (avefeʻau) ma le vevela (pala), lea e faavae i luga o le metabolism i le va o le tino (sene o le tino) ma le siosiomaga i fafo. Mo le masani masani ole faagasologa ole gasegase, e talafeagai ile faatumauina o le tumau o le vailaʻau kemikali ma mea tau le tino-kemikolo ole siosiomaga totonu ole tino (homeostasis). E faʻalagolago i nisi o mea taua, o loʻo iai se mea taua o loʻo faʻaaogaina e meaola e masani ona faʻaaogaina e maua mai i meaai (vitamini, enzymes, suauu meli, microelements, ma isi mea) ma maua ai se fesoʻotaiga vavalalata ma le faʻalagolago i faiga i totonu o le tino. O le masani, faʻatonutonuina o galuega taua uma, o vailaʻau faʻasolosolo e aʻafia ai foi le aoga o le togafiti.

A aunoa ma le mau i meaola uma o loʻo galue malosi, ou te fia mafaufau atili i nisi, aemaise vitamini ma microelements.

Vitamini - o se kulupu o vailaʻau faʻasaina o ituaiga eseese, e taua mo se tagata ia i ai se metabolism masani ma galuega taua. O le tele oi latou o se vaega o le enzymes pe auai foi i le latou tulaga, faʻaagaoioia pe faʻalavelaveina le gaioiga o nisi o polokalama o le enzyme.

O le mea moni, o vitamini o loʻo faʻapipiʻiina e laau ma, faatasi ai ma meaai, ulu i le tino, o nisi o ia mea e faia e microbes e nonofo i totonu o le manava. O le le lava o meaʻai o vitamini i meaʻai, faʻapea foʻi ma le solia o le faʻamaʻiina e le tino e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli matuia. O se faʻamaʻi e mafua mai i le leai o se vitamini faapitoa i totonu o le tino ua taua o le vaivaiga gase, faatasi ai ma le leai o se aiga o soʻo se vaitamini, ua matauina le hypovitaminosis.

O nisi taimi o le hypovitaminosis e mafai ona tupu pe a lava le taumafaina o vitamini i totonu o le toto ma tisipesa a se tagata, pe a vave ona le toe ola a latou meaola ola ona o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, vave faʻaleagaina o le vailaʻau B6 ao ave le streptomycin i tagata gasegase i le gasegase), ma isi mea (laulau 2).

O vailaʻau faʻasaina e aofia ai le tele o vailaau oona e avea ma vaega o sela ma vaʻaʻau faʻapitoa. O le faʻamalosia o le tino e avea ma vaega taua o meaola ola uma e faʻafefeteina ai meaʻai, vai ma le ea. O le vaega autu o minerale e maua e se tagata ma meaʻai (table 3).

E faalagolago i le fuainumera o mea o meaola i le lotoifale o le tino o le tagata, V.I. Vernadsky na vaevaeina i latou i macroelements (sodium, potassium, calcium, magnesium, phosphorus, chlorine), microelements (copper, iodine, iron, aluminium, manganese, fluorine, bromine , zinc, strontium, ma isi) ma ultraicroelements (mercury, auro, siliva, chromium, radium, uranium, thorium, silikoni, titanium, nickel, ma isi).

Faʻaitiitia le faʻaitiitia o le mineral

O le atinaʻe faʻaonaponei o le faasaienisi: biology, pharmacology, physiology - e faʻataga ai i tatou e faʻamaonia ma faʻamatalaina auala e faia ai togafitiga o fualaau mo le maʻisuka (N.V. Ershov, V.F.Korsun, 2013).

O togafitiga atoatoa o le maʻisuka faafesootai faatasi ma togafitiga o fualaau oona e tatau ona mautinoa ai le aoga o ia ituaiga o gasegase e taua tele: elemene, manganese, chromium.

O le aoga maualuga o togafitiga o fualaau mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina e ala i le i ai o nei elemene o fualaau aina i foliga o chelating composite. O le faʻamalositinoina o vailaʻau faʻamalosi o lona uiga o se sootaga i le va o mea amino se lua ma se mineral ion. O faʻamaʻi faʻamaʻi, o loʻo i totonu o le atigi goto o le amino acid, e faigofie ona faʻaumatia e le tino, e le gata o loʻo faʻaaogaina se uʻamea, ae o se amino acid. O minerale i le ituaiga o suauu inu e na o le 10-20% e gauaʻi.

I le atinaʻeina o le faʻamautinoaga ma le maʻisuka, o se vaega taua o loʻo faia e le manganese elemene. O le auai i le tele o gaioiga o le phosphorylation o le intracellular ma le faia o se vaega malosi i le galuega o le insulin cell receptors, manganese o loo nofoia se tasi o nofoaga autu i le tausia o le gataifale gaosiga masani.

O le le atoatoa o le Manganese e matauina i le 50% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E tatau ona i ai ni katini o Manganese e faatumauina le malosi o le gataifale, auai i le malepe o gaʻo ma gaʻo. O le leai o se manganese e mafua ai le malosi o le insulin, o le faateleina o le cholesterol, ma le gasegase gaʻo.

O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le faʻaaogaina o laau totō, puʻamuʻu, fualaau o loʻo iai le manganese e faʻaleleia ai le paleni o le kulukose o le toto ma e mafai ona faʻaitiitia le fua o le suka-lowering medicines, ma i nisi tulaga, faʻaaoga uma. O le faʻaaogaina o laulaʻau lanumoana i le maʻisuka e mafai ona faʻaititia le hyperglycemia e le 40%, faʻamaʻi i le 30%, o vine o le oaknut oak e 20%. O lenei tulaga lelei e mafua mai i le maualuga o le manganese i la latou tuufaatasiga.

E tusa ai ma mea o loʻo taʻua i luga, o tu ma aga masani a le au phytotherapists o loʻo togafitia le maʻisuka faʻamalosi i laau afu ma laau totino o loʻo aofia ai se aofaiga tele o tuufaatasiga otaota manganese e manino: lanu (fugalaau i mea manganese), linden, rapberries, barberry, oak, birch, sage, knotweed.

O fualaau faʻamaʻi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka sili ona aoga i le i ai o se taumafa paleni e aofia ai le tele o fualaau aina ma fualaʻau.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻaonaponei, o le taumafaina o fualaau aina e tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma tagata na muai fuafuaina i le maʻisuka ei ai ona uiga. I Aokuso 2013, na lolomiina ai saienitisi Amerika i le Tusitusia a le British Medical Journal, o taunuuga o le umi o le umi o suʻesuʻega, Fualaau o Fua ma le Risk of Type 2 Diabetes.

I le maeʻa ai o teuteuga a le tagata lava ia, suiga o le olaga, na maua ai faʻamatalaga nei:

a) o le faʻaaogaina o laʻau, vine, apples and pears e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2,

b) strawberries, melons faateleina le ono mafai ona atiae le maʻisuka ituaiga 2.

Taumafai e faʻamatalaina taunuuga o nei suʻesuʻega ma le mafai gaosia o fualaau 'eseʻese e faʻalauteleina ai le suka i auala eseese, o lona uiga, na tuʻuina atu a latou faʻasologa o fuainumera, e le faʻamaoniaina, talu ona vaevaeina fualaau ma vine i vaega e tolu:

• igoa maualuga maualuga (60-70) - vine, vine,

• fuainumera glycemic index (45-59) - lanu vine,

• igoa maualalo maualalo - apples, pear, strawberries.

O le le mautonu i taunuuga e vaaia. O le i ai o se faasinomaga maualuga, o vine ma vine e faaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka. O lona uiga o le faasinomaga o fualaau aina ma fualaau aina e le o se vaega tele i le atinaʻe o le maʻisuka.

O fualaau aina ma fualaau ua filifilia, e lua vaega autu e mafai ona iloga:

1) fualaau aina ma fualaʻau o loʻo i ai le tele o manganese,

2) fualaau 'aina o loʻo aofia ai le tele o uʻamea: strawberries, meloni, - o le a faʻateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

O le tele o elemene o le uʻamea e taofia ai le faʻafefe ma le faʻasiliina o le manganese i totonu o le manava, ma mafua ai lona le atoatoa.I le leai o se mea, e ese mai ai, o le bioavailability o le manganese ua faateleina. O le mea lea, o le amanaʻiaina o faʻamatalaga lata mai i luga o le fausaga o le inisalini receptor, i luga o faiga o microelements i totonu o le tino, o aafiaga eseese o fualaau ma fualaʻau i luga o le lamatiaga o le maʻisuka e mafai ona faamatalaina e la latou microelement eseese, lea e mafai ona faʻaaogaina i le phytotherapy o le maʻisuka ituaiga 2 ma lona puipuiga.

E aofia ai microelements i le faia o ni mea vaivai ma faigata o le tino, o se vaega o enzymes, hormones, vitamins, acids nucleic, proteins, ma faapena foi ona faatonutonu ai a latou mea ola (Ata 4).

+ - e oo atu i le 0.2 mg i le 100 g o meafaitino,

++ - 0.2-1.0 mg i le 100 g o meafaitino,

+++ - 1.0-5.0 mg i le 100 g o meafaitino,

++++ - sili atu i le 5.0 mg i le 100 g o meafaitino.

Silicon O se malosiaga mamana mo le toe faʻafoʻiina o mea, o loʻo i ai se sao taua i le polotini, gaʻo ma le gaosiga o le metabolism, i le fausiaina o hormones ma enzymes. O le leai o se kilokilo e fesoasoani i le tupu mai o le maʻisuka, pe afai o le anotusi elemene e 1.4% pe itiiti. O le Silicon foi na te faia se vaega tuusao i le tuufaatasiga o le palakene e le tino o le tagata - o se porotini e maua ai le malosi ma le elasticity i se mea fesootai (o le faavae o le paʻu, lauulu, fao, ponaivi, cartilage, tendon, vaʻa toto). O le suavai Silicon e faʻapitoa ai le lipid ma le carbohydrate metabolism, ma o le mafuaʻaga lea o lona faʻaaogaina masani i meaʻai i aso uma o se puipuiga sili lea ona puipuia mai faʻasologa ogaoga ma faʻafitauli o le maʻisuka. O le faaletonu o le Silicon e maualuga i le matua, lea e tau atu i le atiaʻe o le atherosclerosis, o le fatu, o le sasa, diabetes, cataracts, ma le polyarthritis.

Magnesium - o se tasi o microelements e sili ona taua o le tino, lea e faʻaalia ai o ia o se pule faʻatonutonu o faiga o meaola oona, o se tagata taʻavale o le calcium ma se pule faʻatonutonu o galuega a le physiological. O le magnesium e aʻafia ai le galuega a le tele o okeni ma faiga, e aofia ai le endocrine tasi, e faʻamalosia ai le pule faalilolilo o le inisalini ma faʻalautele ai le lagona o le faʻalogo i ai. O le gau o le magnesium i totonu o le tino ua faia i lalo o le malosi o aʻafiaga i fafo (le lava o meaai paleni, mafatiaga, le atoatoa o le tino, meaai o le hypocaloric, ma isi) ma mea e fesootai ma faamaʻi eseese, e aofia ai le i ai o le maʻisuka. O le mea lea, o le le lava o le faaaogaina o le magnesium i totonu o le tino ma lona faʻaogaina o le maʻisuka e mafua ai le faʻaitiitia o le inisalini ma le lagona o le responsive sensitivity, lea e faʻaitiitia ai le tau o le gaʻo gaʻo i le gasegase o le ituaiga 1, aemaise lava i le talavou ma le faʻasaina o le inisalini o siama (G. E. Smirnov et al., 2008).

Amino acids o vailaʻau faʻasolosolo ia o ona lala o loʻo iai vaega amino (NH2-groups) ma vaega o carboxyl (vaega COOH). E tusa ma le luaselau iniseti amino faʻapitoa e lauiloa, ae na o le luasefulu amene acids, lea e taʻua o le masani, faʻavae poʻo tulaga faʻasologa, e aofia i le tuufaatasiga o pulu. O le le lava o puipuiga i totonu o le tino e mafai ona mafua ai le solia o le paleni o le vai, lea e mafua ai le edema. O polotini taʻitasi i totonu o le tino e tulaga ese ma e iai mo faamoemoega faapitoa. E le mafai ona fesuiaʻi faʻamalosi. O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tino mai amino acids, lea e mafua mai ona o le malepeina o aʻafiaga o loʻo maua i meaʻai. O maʻi o le amino acid metabolism e masani ona fesoʻotai ma faʻafitauli faʻaleagaina: faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le gaioiga o le enzymes lea e faʻamalosia ai le faʻamaʻiina o aʻafiaga, - aminotransferases i le tulaga o le hypo- poʻo le vailaʻau B6, o le solia o le sifi o aminotransferases, le le lava o le keto acids e manaʻomia mo le fesuiaiga ona o le taofiofia o le taamilosaga o le acid tricarboxylic during hypoxia, diabetes, etc.

Taurine - O le malosi o le sulfoamino acid o se metabolite natura. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e manaʻomia e le tino le faʻateleina o le toto, ma, i se isi itu, o le tagofiaina o meaʻai e aofia ai le toto ma le cystine e faʻaitiitia ai le manaʻo mo le inisalini.Taurine o loʻo maua i fuamoa, iʻa, aano o manu, susu, ae le maua i totonu o fualaau faisua. O loʻo faʻapipiʻiina mai le cysteine ​​i le ate ma mai le methionine i isi totoga ma fusi o le tino, pe a aiaia o loʻo i ai le aofaʻi o vitamini B6. O le mafaufau o fomaʻi ua tosina mai i taimi uma e ala i le togafitia o le maʻisuka ma le natura metabolites. Mai lenei vaaiga, latou te fai ma sui o le falemaʻi o fualaau faasaina, o lona uiga masani o le tau. O le vailaau faʻasaina ua uma ona faia suʻesuʻega i falemaʻi i le taʻitaʻiina o falemaʻi i endocrinological i Rusia ma ua fautuaina mo togafitiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le aafiaga lelei o le afaina o le gasegase o le gaʻo i gasegase e maua i le maʻisuka ua faamaonia (e faaitiitia ai le anapogi ma le postprandial sugar levels, e faaitiitia ai le malosi o le insulin, faateleina le glucose e maua i siama, ma faaitiitia ai le hemoglobin glycated). O le tele o tagata gasegase na maitauina le faaleleia o le soifua maloloina, o le faaitiitia o le fiainu, o le faateleina o le galue malosi, o le faaitiitia o vaivaiga lautele, o le mutaaga o le paʻu o le tino, o le faaitiitia o le tiga i vae ma le fatu, o le faaitiitia o le edema ma le puupuu o le manava, o le faateleina o le vaaia o le tino, ma le faaitiitia o le numera o le tino. Pe a ave le vailaʻau mo le sili atu ma le ono masina, o le maualuga o le cholesterol, beta-lipoproteins, o le triglycerides e faaitiitia, microcirculation ma le toto toto gasolo lelei.

I luga o le faʻaaogaina o le suavai guanidine Na lauiloa e tusa lava pe leʻi maua le inisalini. Ae ui i lea, o le taumafai e faʻaaogaina mo le togafitiga o le maʻisuka ua le aoga ona o le maualuga o le vevela o fualaau faʻaaogaina o le diguanide series (syntalin A ma B). Naʻo talu mai le 1957, ina ua faʻamuamua le phenethyl biguanide, sosoo ai ma le dimethyl biguanide ma le butyl biguanide, na amataina le faʻaofiina o lenei vaega o fualaau faʻasaina i totonu o togafitiga.

O le tuufaatasiga o le tuufaatasiga o amino acids ma guanides i laau e iai aʻafiaga o le antidiabetic e le i maea ona suʻesuʻeina, sei vagana ai pini masani ma le 'oti oti. O laupepa o fua o nei laau totino e aofia ai le amino acids arginine, tyrosine, tryptophan, asparagine ma selaina, faapea foi guanidines ma biguanides. Arginine, galegin, trigonellin ma mesoinositis o loʻo i ai se aʻafiaga antidiabetic.

O se tasi o mea taua, mai le manatu o le aafiaga i le gaosiga o le gaʻo, o amino acids, lea e maua i le tele o meaʻai. Aemaise lava, o le lecine e faateleina le gaioiga o le inisalini o le plasma o le toto, e faia se mea lelei ma le inisalini, faʻasaʻolotoina mai lona tulaga faʻasaina ma ni palatini.

Alkaloids - tuufaatasiga o vailaʻau oona, e masani lava o fualaau toto. O le igoa "alkaloid" e sau mai upu e lua: o le Arapi "alkali" - alkali ma le Eleni "eidos" - tutusa. I laau totō, o alkaloids o loo i totonu o le suauu i le ituaiga o soso o meaola oona o loʻo salalau solo i le lalolagi: masic, citric, ma oxalic. Alkaloids e sili atu ona taatele i le tulaga o faʻavae e faʻamaʻi i le gaʻo (ergot) poʻo gaʻo taua (aʻa aʻago).

O le fuainumera o alkaloids e ese mai laau totino ma le fausiaina o le fale e tusa ma le 10,000 afe. O loʻo i ai i latou i ni vailaʻau tele, o vailaau oona, ma i ni fua laʻititi, o fualaau oona ia o aʻafiaga eseese: o le atropine, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaumatia ai le tamaititi ma faʻapupulaina le mamafa o le toto, ma lobelin ma cytisine e aʻafia ai le faʻalavelave. O le caffeine ma le strychnine e faaosofia ai le fatugalemu o le tino, ma o le morphine e faʻavaivaia, o le papaverine e faʻaitiitia ai toto toto ma faʻaitiitia ai le toto, ma isi. Sanguinarine ma cheleritrin - alkaloids telelandlandine ma leleileilei - o loʻo faʻaalia e le antimicrobial ma le antiviral ma e iai le fungistatic ma bactericidal ma bacterial faʻafitauli o le maʻisuka.Vinblastine ma vincristine - o alkaloids aupito sili ona taua mai Catharanthus Roseus - o loʻo faʻaalia e le gaioiga o le antitumor. O sauniuniga e aofia ai alkaloids o celandine, barberry, e faaaoga i le togafitiga o le maʻisuka.

O le tele o ituaiga o laau toto, e pei o se tulafono, e le o se tasi, ae o le tele o palloids, e masani ona i ai aafiaga eseese, ae o se tasi oi latou e manumalo i fuainumera, lea e fuafua ai le natura autu o le aoga o le faaaogaina o se vailaau togafitiga ma sauniuniga uma mai ai.

Glycosides - suauu faʻapitoa masani faʻatasi ma le gaʻo e leai ni suka. Gestcosides ua paʻu i lalo (suavaia) i sugars ma tutusa tutusa i le i ai o vailaʻau i lalo o le gaioiga o enzymes, ma nisi e tusa lava pe a kuka i le vai. I lona tino mamā, o glycosides o meaola poʻo mea tioata ia e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le vai ma le ava malosi. Faʻalagolago i le natura o le vailaʻau o le agavaʻa, e vaevaeina glycosides i glycosides fatu, saponins, antraglycosides, glycosides (iridoids), cyanogenic glycosides ma thioglycosides (glucosinolates).

O glycosides o le Cardiac e iai se malosi ma patino i le fatu o le fatu, ma faʻateleina ai le malosi o ona feteʻenaʻiga. Na o le pau lea o punavai o nei vailaʻau kemisi o vailaʻau faʻamaʻi. I le fomaʻi, o le tele o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e aofia ai glycosides cardiac, aemaise lava, mai le numera, adonis, lily o le vanu, Maya, taundice, ma isi. Peitai, latou te faʻaputu i totonu o le tino, ma o lo latou faʻaaogaina e manaʻomia ai ni metotia patino.

Saponins o loʻo faʻaogaina i le titrepene ma le fomaʻi. E iai a latou meatotino, o mea e afaina i manu malulu-toto ma le malosi e fausia ai se mafuʻaga, tumau umi pe a luluina. Saponins e sili ona solu i totonu o le vai ma e maua i laau o aiga Liliaceae, Dioscorea, Legumes, Ranunculaceae, Norichniki, Aralieva, ma isi. cyanosis, manuka, eleutherococcus, horsetail, etc. E oo lava i lenei lisi laitiiti o laau o loʻo faailoa mai ai le faʻamoemoe, faʻamoemoega, adaptogenic, hormone-pei, hypocholesterolemic, o mea o le hypoglycemic o saponins, lea e masani ona faaaoga i le phytotherapy o le maʻisuka.

Antraglycosides - O mea na maua mai i le Anthracene e maua ai le methyl, hydroxymethyl, aldehyde ma le hydroxyl i le aglycone. O mea e maua mai i le anthraquinone e tufatufa atu i laau o le buckthorn aiga, buckwheat, legumes, lily, faʻapea foi i le fausaga, musigil ma lichens. O latou o ni eletise eletise i totonu o le tino e pei o quinones ma e mafai ona faʻagaoioia ia gaioiga o le photooxidation ma le photoreduction. O le tele o anthraquinones o loʻo i ai se aafiaga leaga (ramnil, kafiol, senida, regulax, persenid, decoctions ma infusions o laʻau senna, paʻu buckthorn, rhubarb aʻa, fugalaau fuga, fugala o le vao, etc.).

Oxymethylanthraquinones of madder dye and bedtraw present has a antispasmodic and diuretic effect, fesoasoani i le faʻavaeina o le suʻesuʻega urinary e aofia ai le calcium ma le magnesium phosphates. Faatasi ai ma vaega o quinoid, aemaise lava o mea e maua mai i le chrysophanic acid, o meaola e maua ai le litholytic ma le antitumor gaoioiga na faailoaina.

Phenol glycosides - o mea e maua ai le phenol, hydroquinone, fluroglucin ma a latou mea e maua mai (arbutin o laʻau bearberry ma laumei, o meaola o le aspidinol, albaspidine ma le felix acid o rhizomes o le male male, ma isi). O meaola phenolic ma meaola o le phenolic mai laau totino, aemaise lava mai rhizomes o Rhodiola rosea, ei ai le malosi o le tonic, adaptogenic, lea e taua tele i le maʻisuka.

Thioglycosides o mafuaʻaga o ituaiga o cyiolic thiosaccharides, e faigofie ona vaeluaina. E masani ona maua i laau o le aiga faasatauroina (fuamoa, radish, horseradish, radish, kapisi, ma isi).O le tele oi latou e feita i le mucous membrane o mata ma le paʻu.

Oona glycosides (oona) o ni mea e maua mai i le cyclopentanoid monoterpenes (iridoids). O se faailoga iloga o le i ai o tagata e le o se mea oona o se tofo tele ma lo latou faanatinati i le taimi o le susu. I lenei tulaga, o le kesi o le enzymene o le iridoids e tupu (mo se faataitaiga, aucubin, ma isi). Faatasi ai ma ia mea, e mafai ona e maua laau totő ma le hormonal, antispasmodic, choleretic, antibiotic, sedative, antitumor, faalauteleina o coronary, faʻamaʻi manuʻa, gaioiga faʻamalosi, lea e taua i le i ai o le maʻisuka vae syndrome.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata inu gentian glycosides i le faʻaaogaina o togafitiga e le maualalo i na mea faʻapitoa faʻamaʻi e pei o nystatin ma amphotericin B.

Flavonoids - tuufaatasiga o mea totino o mea totino - o se tasi o vaega sili ona taatele o vailaʻau oona. Latou te fesoʻotaʻi ma mea e maua mai le chromon ma ni tikeri eseese o le faʻamaʻiina o le kekone. Faʻalagolago i lenei mea, e iloagofie ai flavones, flavanones, flavanolones, chalcones, ma isi. I le tulaga saoloto, e na o vaega faapitoa o flavonoids (catechins, leukoanthocyanidins) e maua.

Flavonoids e auai i le faagasologa o le manavaina ma le faʻamalositinoina o laau, maua ai le faʻamaʻi, faʻasalaga faʻamalositino, afaina ai le gaioiga o le cardiovascular and digestive systems, ate, gaʻo, urination, hematopoiesis, etc. E maualalo le vevela ma ua faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa pei o le P- vitamini (siaki, quercetin, tea catechins, ma isi mea), hypoglycemic (stevia extract, medostevin, solosolo, ma isi), choleretic (flaming, extracthip extract, holosas, etc.), hypoazotemic (flaronin, lespenephril, lespeflane, etc. ) sauniuniga. O laʻau o Buckwheat, o le aronia chokeberry, chokeberry, le St. John's wort, sea buckthorn, solofanua solofanua, laʻau moa, vao vao vao, ma isi mea e sili ona tele i flavonoids, ma e fautuaina e faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka.

G. G. Zapesochnaya, V. A. Kurkin et al. (2002) na faamaonia ai le aoga o le faaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga o mea e masani ai o nisi o laau totino o loo i ai flavonoids e pei o le gasegase ma le gastroprotective ma fualaau faasaina. Na faaalia i le fua o le suamalie, talatala ma laulaau o le birch, togafitiina o aʻa, vao o le buckwheat, le poplar, le ulu o le ulu, o le rhizomes o le ulu, le rhizomes e pei o le safflower, ma le lavelave laveve fugalaau e aofia uma ai flavonoids masani mo mea lanu o laau talafeagai. O le tele o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le silibin (vaovao o le susu), poporoside (birch leaves), pinostrobin (poplar buds, propolis), lucuraside (licorice), kulutinipo (seed buckwheat), isosalipurposide (bark willow) ua faamaonia. Na faaalia ai o vailaau o vailaʻau na suʻesuʻeina e faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O mea taua e pei o le faʻamalosi o membranes membran membranes, puipuiga o le lipid oxidation i le ate, faʻafouina o le adenosine triphosphatase (ATPase), faʻaputuina o le glycogen i le ate, ma le malosi faʻalavelave e faʻatatau i uʻamea (copper, iron) e taua tele i le faiga o le faʻamalosia o flavonoid glycosides. zinc, manganese, ma isi).

I tausaga talu ai nei, o loʻo faʻaalia ai le faʻamalosia o meatotino o le tele o flavonoids ma o latou aafiaga lelei i luga o galuega faʻapitoa i togafitiga o le maʻisuka. O laau e sili ona faʻaaogaina o loʻo i ai flavonoids, i le tulaga o mea fou e saunia ma teuteu i totonu o le falemaʻi ma i le fale e ala i le faʻauluina.

Ecdysteroids. O se tasi o taunuʻuga pito sili ona taua o le saienisi talu ai nei o le atinaʻeina o tekinolosi mo le faʻaaogaina o le ecdysteroids e faʻapipiʻi e laau i le puleaina o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe o meaola eseese.O le suʻesuʻega aupito lata mai, o le faaopoopoina o mea fou i le fomaʻi faʻaonaponei faʻaalia ma le faʻamalosia o aʻafiaga o fualaau o le ecdysteroid i vailaʻau faʻapitoa, aganuʻu ma vailaʻau faʻapitoa, e faʻaleleia ai lona taua ma le talafeagai mo le soifua maloloina o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. I le avea ai ma sui mo le intracellular ma le membrane receptors, o latou elemene faatonutonu, ecdysteroids e mafai ona suia le homeostasis o le tino, e aafia ai le tuputupu ae, eseesega ma le fuafuaina o le oti o sela (Kucharova ma Farkas, 2002), o le gaosiga o oloa faapitoa o le latou metabolism. O le matafaioi o le ecdysteroids e pei o liua e aofia ai le fesuiaiga i le va o setete e lua o le transcription o genes i luga o le faavae ma / poo le transmembrane faailoiloina i le intracellular targets e ala i se osofaʻiga o avefeau lua. I togafitiga faʻapitoa, o le ecdysteroid-o loʻo iai faʻamalosi e faʻaogaina ai faʻamaʻi ma tausia le tulaga o le soifua maloloina o se tagata soifua maloloina, nofo ai i se nofoaga taua i taaloga, avanoa ma togafitiga faamiliteli, ma faʻaaogaina i le togafitia o le maʻisuka vae, transplantation o totoga o tagata ma le paʻu (N.P. Timofeev, 2005). O nei vailaʻau e faʻataunuʻuina ai se gaioiga lautele-pei o le matafaioi, ae leai. Latou te faʻatonutonuina le paleni o hormones ma fai se nofoaga i le faʻatulagaina o meaola o meaola faʻasolosolo maualuga nai lo le mea mulimuli. O le i ai o le ecdysteroids na maua e le gata i fualaʻau maualuga, ae o gymnosperms, ferns, mushrooms, algae ma mosses, faapea foi iniseti, crustaceans ma nematodes. Faatasi ai ma laau e sili ona taua i le ecdysteroid, lea e avea ma meaola tele-concentrate ma avea ma punaoa tau alamanuia o ecdysteroids, e Rhaponticum carthamoides (Willd.).

Ole suāsusu taua - vailaʻau suamalie o vailaʻau faʻasolosolo faʻapitoa, o vaega autu o ia mea o ni mea faʻapipiʻi. E taua tele o suauu e paʻi i le paʻi, ae, e le pei o gaʻo, aua le tuʻuina ni salu eleelea i luga o pepa poʻo le ie, pe a maeʻa ona mou ese e pei o le ether. Ole tele o suauu e matua le mafai ona suauu i vai, lelei i gaʻo, ethanol, chloroform ma isi solvents organic.

Ona o le lavelave o le tuufaatasiga o vailaʻau, o le faʻavasegaina e faigata. E masani lava ona vaevaeina i totonu o vaega taua o meaola eletise: monoterpenes, acyclic, monocyclic, bicyclic, sesquiterpenes, e aofia ai le complexes sesquiterpenic lactones, faapea foi ma mea taua ma gaʻo. O le numera o vaega i totonu o se suāuu e tasi e mafai ona oʻo atu i le silia ma le selau.

I vailaau, o loʻo faʻaaogaina ai suauu tāua, e maua mai laau o le aiga Labiaceae, Clove, Asteraceae, Malala, ma togafiti coniferous (gymnosperm). O le toʻatele oi latou e faʻamoemoe, viseptic, bactericidal, anti-inflammatory, antispasmodic, diuretic, carminative, satu ma choleretic meatotino. Ole suāsusu taua i nai tootoo, pe a faʻafefiloi i totonu o le toto, faʻaosofia falemaʻi ma vailaʻau. O nisi o suauu taua o loʻo i ai vaega o le phenolic (thyme, birch, pine, etc.) o loʻo i ai mea faʻapitoa, faʻafefe, antiseptic, ma antiviral, lea e mafai ai ona faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa ma le puipuia o le bronchitis, influenza, infections respiratory viral, ma isi, lea e masani ona maua gasegase e maua i le maʻisuka.

O le fasi pepa, sage, o le sukanamon ua taʻua o mea o le bactericidal ma ua fautuaina mo faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. E faʻaaogaina foi e faʻaleleia ai le tofo o vailaʻau faʻamalolo i le mea manogi ma le alalafaga taumafa (pine, pine, rose, wormwood, coriander, lavender, ma isi). Ole suāsusu taua e aofia ai phenylpropanoids (pasili, pi, fennel, anise, seleri suauu) e faʻaleleia ai le lactation i fafine, faʻateleina le pule o le suama i le taimi o le gaʻoina.Faʻavae i luga o le tele o faʻamatalaga i luga o suauu tāua, o le aromatherapy o loʻo amataina.

O suauu mama o laau toto o le esters o le alcohol glycerol faʻamalolo ma le maualuga o le mamafa o meaʻai gaʻo. Pe a kuka ma le konalis pe i lalo o le malosi o enzymes (lipases), o le a nutililii i lalo ile glycerol ma gaʻo gaʻo. O le pito i tua ma salifa o le konalis o loʻo taʻua o fasimoli. O mea e gata ai o le suauu, nylon, octane, decyl, lauric, myristic, palmitic and stearic, o mea e le faʻamamaina o le palmitic oleic, oleic, linoleic, o le palchidonic, etc.

O suauu e le faʻamamaina o suauʻu manogi, aemaise lava le linoleic, linolenic (faʻapea foi ma le arachidonic, o le mea e masani ai o gaʻo manu), o mea taua ia i le metabolism, aemaise lava cholesterol, prostaglandins. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te faʻavavevave lona sogasoga i le hepatitis tumau, faʻaleleia le aoga o le lipotropic action of choline, ma o mea ia e faia ai prostaglandins i le tino.

I togafitiga faafomaʻi, o suauʻu manogi e faʻaaogaina i le uu e pei o le paʻu o le paʻu. Latou te avea o ni faʻamalositino mo sauniuniga mo tolauapiga ma faʻamatalaga o hormonal, ma e faʻaaoga foi e maua mai ai suauu mai mea e gaosi (mea lanu eleelea, Hypericum perforatum, ma isi). O nisi o suauʻu e malosi malosi i le tino. O nei mea e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu castor, o lona tofo ma le le fiafia e iloa e le toatele. O le malosi malosi o le faʻaaogaina e le kesi tafatafa. O le suauu buckthorn e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e fai ma faʻataʻitaʻiga ma faʻamalolo mo le mu, malosi o le tino, ulualii ma le paʻu o le paʻu (maʻi o le maʻisuka).

Tanning agents (tanides) - Polyphenols maualuga maualuga mole mole mole, lea e maua ai lona igoa ona o le mafai ona mafua ai le susuluina o paʻu manu ona o fegalegaleaiga faʻakonekarate a vaega o phenolic o le polymer laau ma mole molelaʻau. I le ea, o nei vailaʻau e faʻamaʻiina, faia ai phlobafenes - o oloa e lanu enaena ma e le o iai ni mea faʻapipiʻi.

Tannins vavae ese mai laau totoa o meaola poʻo mea tioata e mafai ona faʻaaogaina i le vai ma le ava malosi. Faatasi ai ma masima o metale mamafa latou te fausia ai se gaioiga, aveeseina o le sulugatiti, protein, alkaloids, o le taunuuga lea e faavae ai lipine o insoluble vai, lea e faavae ai le aafiaga antitoxic o taneta, lea e masani ona faaaoga i togafitiga faafomaʻi.

E tusa ai ma le fausaga faʻasolosolo, ua vaevaeina tannini i le suavai e mafai ona suavai ma gaʻo. O vailaʻau faʻasalaina ua faia i le taimi o le faʻamalosia o catechins, leukoanthocyanidins ma isi ituaiga o flavonoids e faʻaitiitia i totonu o laau ma le gaosiga. O le punavai o taneta masani e pei o le oak, chestnut, coniferous bark, blueberries, rhizomes o le cinquefoil, fualaʻau, ma isi.

O Tannins ei ai 'eseʻese o mea e le faʻaleagaina, o le tanning ma faʻaaoga i fafo ma totonu. O latou aafiaga anti-inflammatory e faavae i luga o le fausia o se ata puipui o le protein ma le polyphenol.

I le tulaga o se faagasologa faatosina i totonu o le manava, o le faʻaaogaina o tannine e le manaʻomia, talu ai e le faʻaumatiaina meaola laiti, ae naʻo le vaega na te faʻamalosia ai, e le mafai ai ona faʻamalosi, e ono mafua ai le le aoga o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma sulfonamide ma mafua ai le atinaʻeina o le faʻaogaina o le mai.

O nisi tannins, aemaise lava i latou o loʻo i totonu o le pulu lipano, celandine, plantain, ma le kulino, o loʻo i ai se faʻamaʻi-inflammatory, toe faʻafoʻi, faʻamaʻi manuʻa, lea e aoga mo tagata mamaʻi e maua i le dermolipodystrophy i le puipuia ma le togafitia o le maʻi suka.

Coumarins - tuufaatasiga faanatura, o le faavae o le fausaga fainatura o le coumarin poo le isocoumarin. Furocoumarins ma pyranocoumarins e aofia foi i lenei vaega. O le Coumarin o se mea e maua mai i le hydroxycinnamic acid. Ua salalau solo i le lalolagi o laau. O le manogi o vaomatua e mafua mai i le i ai o le palamarin i totonu. O le Coumarins o ni uiga taua mo laau o aiga o faamalu, aʻa ma leki.

Faʻalagolago i le fausaga o le vailaʻau, o mafutaga mafanafana e eseese gaioiga o le physiological: o nisi e faʻaalia ai le aʻafiaga o le antispasmodic, o isi e faʻaalia ai le malosi o le faʻamalosi. E i ai mafutaga o curariform, faʻamafanafana, antimicrobial ma isi aʻafiaga. O nisi oi latou e faaosofia galuega o le fatugalemu o le tino, faaitiitia ai le toto cholesterol, e taofia ai le fausia o paʻu o le toto i vaʻa toto, e mafua ai i le faʻasaina. Furocoumarins e sili ona faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi. Xanthoxine, bergapten, psoralen, angelic e aofia i fua o le parsnip, o le nifo, psoralea, lau o le mati (fig) ma e iai se aafiaga o le ata, o lona uiga, latou te faateleina le lagona o le paʻu o tagata i lipine ultraviolet, lea e mafai ai ona latou faaaogaina i le togafiti o le maʻisuka, dermolipodystrophy. O fualaau o kellin, noticean, pastinacin ei ai le antispasmodic, vasodilator ma le aʻafia i luga o le tino ma le biliakinia dyskinesia, duodenitis, ma isi i maʻi maua i le maʻisuka.

Polysaccharides - Polymers natura o monosaccharides e fesoʻotaʻi i sootaga glycosidic i filifili laina poʻo branla. E i ai homo- ma heteropolysaccharides. O se faʻataʻitaʻiga o se homopolysaccharide o le inulin mai Ierusalema atisitoke; o le heterosaccharides e aofia ai pectin, gums, ma siaki. O le faʻaaogaina o polysaccharides mai le cordyceps, Rehm mushrooms, etc., e matua taua lava i le maʻisuka. O le polysaccharide o le puipui cell o le Reishi mushroom beta-D-glucan, ua taʻua o le vase, ma chitins e afaina ai ituaiga uma o tui puipuia: phagocytes, faatasi ai ma le faʻagaoioia o la latou gaioiga gaioiga ma le metabolism. Latou te fesoasoani i le faʻamalosiina o le gaioioiga o le T-lymphocytes, faʻamautinoa le maualuga o siama masani i totonu o le toto ma faʻaitiitia le maualuga o le faʻasalaga o faʻalavelave puipuia i le maʻisuka.

Pectin O vailaʻau faʻamalosi o le carbohydrate e aofia ai toega o mea faʻamalosi faʻatele ma monosaccharides. Pectin mea (mai Eleni pektos - coagulated, frozen), lea e faavae i luga o le pectic acid, o le polygalacturonic acid. I nai vaega laiti o le pectin o loʻo i ai ni toega o le monosaccharides L-Arabinose, D-galactose, D-xylose ma le fructose, lea o loʻo faʻapipiʻi i mea pectin i foliga o filifili itu (N. A. Tyukavkina, Yu. N. Baukov, 1993). O le natura glycosidic e oʻo atu ai i le maualuga mausali i alkaline ma hydrolysis i siosiomaga faʻasa. O le faʻaleleia o le suavai e oʻo atu ai i le fausiaina o monosaccharides poʻo a latou mea e maua, e le maeʻa i le tele o oligosaccharides. I le taimi lava i le siosiomaga oona o le manua, o le pectic acid, i luga o le vai, ua fausia ai le acidic D-galacturonic monosaccharide, o loo i ai i foliga o cyclic ma aldehyde.

O se mea taua o le pectin o lo latou gafatia e fetogi i le i ai o le suka ma meaola, faatasi ai ma le tele o metals (calcium, strontium, lead, etc.), e fausia ai ni siama gasegase faigata e toetoe lava e le o iai i totonu o le vaega o meaʻai ma o ese mai le tino. O lenei gafatia o le pectin o loʻo faʻamatalaina ai o latou faʻamaʻi pipisi, antitoxic, faʻalavelave faʻaleagaina i le gaʻo o le ate, le faʻamaʻi o le hepatitis, ma le maʻisuka e faʻaitiitia ai faʻaaliga o le faʻamaʻi faʻamaʻi (Yu. A. Zakharov, V.F. Korsun, 2004).Pectins, inulin (o se fesuiaiga o filo laau) e faʻaitiitia ai le digestibility o carbohydrates (maso) ma gaʻo mai le gastrointestinal tract, aveese le cholesterol, faʻaolaina le toe gaosia o le bifidoflora i le manua tele, e taofia ai le tuputupu aʻe o siama tuusaʻo. Latou te puipuia le gaʻo, faʻamaonia le faʻamalositino o le intestinal, ma faʻatonutonu le fale.

I lona tino mamā, o pectin o amorphous palu ma se lanu mai le paʻepaʻe i le samasama, enaena poʻo le lanu, e toetoe lava a leai se mea, e faigata ona faʻamaʻapeʻa i le vai malulu, ma faia ni fofo faʻafefe pe a vevela. Pectins e avea ma fualaau oona e faaosofia ai le faʻamaloloina o manu, maualalo le toto cholesterol, ma faʻaitiitia ai le vevela o vailaʻau. O fua o le vine, blackcurrant, apple, hawthorn, chokeberry (chokeberry), barberry, plum, gooseberry ma isi e tamaoaiga i pectin.

Gum - faʻalavelave faʻalavelave o le neutral and acid heteropolysaccharides, faʻatasi ma le solu atoa i totonu o le vai faatasi ai ma le faʻaogaina o vailaau vailaʻau faʻamalosi ma vailaʻau. Talu ai ona o le maualuga o le faʻamalosia ma le faʻamalosi, ua masani ona faʻaogaina i le togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka (M. U. Sharofova, 2008). O gums o loʻo maua i le mafiafia o cherry, cherry, apricot trees and some plants.

Slime e aofia ai foi polysaccharides faigata. O i latou, e le pei o mea e pala, e lelei le solu i totonu o le vai: flax, marshmallow, plantain, lyubka, ma isi.

Lectins - faʻalavelave faʻapitoa, glycoproteins uamea. O mea e le o le popo o le lectins: carbohydrates, calcium, ioniana manganese, e le tele le zinc, magnesium ma isi masini.

Lectins o mea masani ia o loʻo maua i meaola ola uma, ma o latou fegalegaleaiga ma le faʻaaogaina o masini komepiuta o se tali masani. O loʻo ia i latou le meatotino o le fesuisuiaʻi ma le filifiliina e fusia ai gaʻo meaʻai e aunoa ma le faʻaaogaina o latou vailaʻau, faʻamautinoa le felaʻuaiga ma le faʻaputuina o gaʻo, fuafua le tulaga patino o fegalegaleaiga intermoleculate (faiga o le amanaʻia o macromolecules ma sela), fegalegaleaiga intercellular. Lectins e faʻaalia le gaioiga o le inisalini, faʻaitiitia le gaioiga o le adenylate cyclase i le lymphocytes, faʻaosofia le puipuiga o le tino, faʻaleleia le gasocycytic o leukocytes, ma faʻafefea e aafia ai lymphocytes T ma B. O suiga i le gasegase o le lymphocytes i luga o le faaosofia e a latou lauga e vave tupu, ma o le aafiaga umi o le a faʻaalia se aso pe sili atu pe'ā uma ona faʻafesoʻotaʻi ma le lectin. O tali mamao e aofia ai le faateleina o le synthesis protein, RNA, DNA synthesis, ma le vaevaega o le lymphocyte. O i latou ia o loʻo faʻalavelaveina le faʻavaeina o le pipisi o le toto.

Lectin o meaola ninii e faʻatoʻaina ai le gaogao o tagata ma meaola e iloa ai le vaʻaiga faʻatasi o macro-ma microorganisms. I le leiloa o nei meaola ninii, tatou te leiloa "uo" ma avanoa avanoa i mea leaga, meaola faʻapitoa. O se vaega lea o le suʻesuʻeina o le gaioro o le gastrointestinal tract o le tino o le tagata, lea e taua tele mo le atinaʻeina o auala i se soifuaga soifua maloloina umi, maloloina.

Talu ai nei, o le i ai o se mea maualuga maualuga o lectin i le mutia o vao, lemonia lemoni, polygon, toeaina elder black ma isi vailaʻau faʻamaʻi ua faʻatuina. I luga o la latou faavae, o tagata faigaluega a le Academy of Sciences of Ukraine (E. L. Golynskaya et al., 1989) na atiina ae, faamaonia le aoina mai o laau o le lectin ia "FitoGoR" - o se tasi o ituaiga. Na ia mauaina le tulaga o se fesoasoani faaopoopo i totonu o atunuu o Iukureini ma Belarus. Faʻaaogaina o le FitoGoR i se ituaiga lauti tipu (e le mafai ona e faʻamalieina!) Pe o le HitoKor tablet chitosan-lectin complexe e mafai ona puipuia le faʻamaʻi o le vailaau ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le manava i se tulaga ma faateleina le aoga o togafitiga mo maʻi maua i le maʻisuka (Laulau 5).

+ - e oo atu i le 0.2 mg i le 100 g o meafaitino,

++ - 0.2-1.0 mg i le 100 g o meafaitino,

+++ - 1.0-5.0 mg i le 100 g o meafaitino,

++++ - sili atu i le 5.0 mg i le 100 g o meafaitino.

Matagofie - vailaʻau faʻasaina o vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻaaogaina o le antimicrobial effect. O i latou o se tasi o sili sili ona lelei tulafono faatonutonu o meaola o meaola o le biosphere, latou te taufaasese i le tuputupu ae o pathogens ma meaola faalafua. O phytoncides e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata ma le manu, talu ai o loʻo i ai a latou vailaʻau vailaʻau eseese, o mea maualuga o meaola. O phytoncides e aofia ai le fesuiaiga o le siosiomaga, i le faamamaina o gaosiga o gaosiga o taumafa, fesoasoani i le eletise, e mafai ona taofia pe faaosofia ai le tuputupu ae ma le toe gaosia o laau totino, bacteria phyto-zoopathogenic, protozooa ma meaola faalafua o faatoaga ma vaomatua.

I le fatuina o le phytocososis i totonu i le faʻaaogaina o meafaigaluega, na faʻamautuina ai le tino o le gaioc, poplar, bison, lemonicides, lelamoni, lemonia, lemon balm - sedative, mint - antispasmodic, birch, thyme, linden - bronchodilator. - gaioioiga gaioiga.

O le vaega aupito sili ona suʻesuʻeina o meaola e masani ona faʻaaogaina o meaola ia o gaʻo, o mea taua ia, o mea ia o se vaega tele o mea vaivai e faʻatuina e laau.

Ina ia faʻaleleia le siosiomaga o le tagata, o lana galuega ma le malologa, o le faʻaogaina lelei o le laufanua o taulaga, taulaga, nuʻu, falemaʻi ma fale malolo e taua tele. O le lelei o togafitiga i togafitiga faafomaʻi ma falemaʻi e fesoʻotai vavalalata ma le faʻaaogaina o elemene phytodesign. I le faaopoopo atu i le faamoemoega matagofie, o le phytodesign ei ai lona aafiaga i le physiological i se tagata, e faatonutonu ai le microflora o le ea, aveesea ma tuu ese le eleelea, tauaveina le galuega o le faasaʻoina o tulaga lamatia.

Phytoncides o keleni (sauniuni o alisat, alicat, eifitol), aniani, eucalyptus (chlorophyllipt, eucalymin) ma isi laau totõ e masani ona faaaoga e avea ma vailaau.

Triterpenoids. Afai e fefiloi laʻau o le birch ma aʻa o le faila, Scutellaria baicalensis, mutia o se faasologa, paluga eleele, ona faʻaleagaina lea o meatotino o le aoina o le aofaʻi, lea e fesootaʻi ma le i ai o triterpene steroid. O le komiterite o le birch bark na avea ma faavae mo le atinaeina o le Birch World e le kamupani ma le aoga lelei o le maʻisuka i le togafitia o le maʻisuka, lea na suesueina i le tulaga i le Endocrinology Center o le Russian Academy of Medical Sciences (Kh. Kh. Sharafetdinov et al., 2006).

O le fiva masani o loʻo i ai i le mea e taʻua o concomitant, ballast substances ma e leʻi faʻalauiloaina le faʻamalolo o meatotino. Peitai, o lo latou auai e tatau ona amanaia pe a faʻamago ma teu mea tau vailaʻau, i le gaosiga o teas, infusions ma sauniuniga, faʻapena foi i lo latou faʻaaogaina. O latou o ni skeletal substances, e faʻapipiʻi ai ni mea faʻafefete. O le vailaʻau faʻasolosolo o filo o meaʻai e vaevaeina i: cellulose, hemicellulose, lignin, pectin, etc. O le mea mulimuli o le malepe o le fiber, aemaise lava i lalo o le malosi o le enzyme cellulase, o le glucose. O fualaau o meaai e faaaoga i le microflora o le intestinal, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, adsorb cholesterol, faʻateleina le glucose toleni, faʻaitiitia le hyperinsulinemia ona o le faʻaaogaina atili o le gaʻo, ma aʻafia ai le faʻamalosi o hormones o le intestinal.

I le avea ai o se punavai o fiva o meaʻai, e le gata o fualaau faisua masani, fualaau aina, mutia, ae o laau manogi tuumalie foi e faʻaaogaina: lemoni pulu, pulupulu, oregano, basil, tarragon.

E tusa ai ma nisi o lipoti, faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o le atherosclerosis, oona, cholelithiasis, faʻamaʻiloga, cirrhosis, maʻi o le maʻisuka, veinsose veins, diabetic foot syndrome, e fesoʻotaʻi ma le le lava o mea inu fiber i taumafa i aso taitasi.

O le taumafa i aso taitasi o le filo o mea taumafa e 50-60 g, e aofia ai le 50% ona o oloa o le saito, ae i le faatinoga e le sili atu nai lo le 25 g.

O le i ai o fiva o mea taumafa o se tasi lea o eseesega sili ona taua i le va o fualaau faasaina ma fualaau faasaina.

Nakoti, vailaau faʻamaʻi, antipsychotics ma le faʻamalositino o fualaau, faʻaitiitia le gaioiga galue o le tino o le tino i vaega eseese, faʻafou le gaioiga o totoga i totonu ma le mafutaga o le tino ma le siosiomaga. I lalo o la latou faatosinaga, o galuega a le tele o nofoaga autu o le faiʻai (faʻamalosia-faatonutonuina, vasomotor, respiratory, faatonutonuina o le muscle, ma isi mea), faʻaitiitia le popole o le tino popole, gaioiga, vailaau ma isi gaioiga i le tino. O le iʻuga, o le manaʻomia o le okesene ma le malosi o le tamaoaiga e faʻaitiitia.

Carotenoids o le totoina o puaa, ma seʻia oʻo mai talu ai nei na talitonuina ai o la latou galuega autu mo manulele ma mamanu o le gaioiga faʻapitoa. O le tasi oi latou - beta-carotene - i le mucosa o le intestinal ua liliu i le toe toto, ona sosoo ai lea ma isi ituaiga o vitamini A, ma, o lea, e aofia ai i le faiga o le faateleina o le cell ma le eseesega, i le vaaiga ma le toe gaosia. I le taimi lava e tasi, o faʻamaumauga o loʻo faʻapipiʻi i luga o le tele o carotenoids e le maua ai se vaega o le provitamin, ae faʻaalia le tetee i le kanesa ma le faʻamalosia o meatotino (Laulau 6).

+ - e oo atu i le 0.2 mg i le 100 g o meafaitino,

++ - 0.2-1.0 mg i le 100 g o meafaitino,

+++ - 1.0-5.0 mg i le 100 g o meafaitino,

++++ - sili atu i le 5.0 mg i le 100 g o meafaitino.

Ua faʻamautuina o le vailaʻau A o le hypovitaminosis faʻapupula, e tele taimi e faʻalauteleina ai le lagona o le tino epithelial i le gaioiga o manuʻa.

O le tele o mea e faʻaaogaina i le carotenoids, e aofia ai antimutagenic, anticancer, radioprotective, e masani lava ona faʻamatalaina e ala i la latou gaioiga faʻamalosia, o lona uiga, le mafai ona fusifusia meaola o le okesene faʻamalosia i le taimi o le perovidation lipid ma isi tuufaatasiga o meaola. O le beta-carotenes ua uma ona faʻaaogaina e avea o se antioxidant i fualaau mo le togafitia o le maʻisuka, o le photodermatoses, ma le porphyria, lea o loʻo i ai le okesene atomika i se vaega autu i le pathogenesis.

O le faʻaaogaina o carotenoids mo le puipuiga muamua o neoplasms mama, faʻapea foi ma le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le hepatoma ma isi, o loʻo faʻasalalauina ma suʻesuʻeina i le taimi nei. Talu ai nei, e mafai ona faʻaumatia tupuga o le mucosa i le tagata ulaula ma faʻalauiloa lautele ma lautele i le betacarotene.

E mafai ona sosolo i totonu o gaʻo ia Carotenoids, ae e le mafai ona faʻamalosia i le ava malosi ma le vai. Latou te faʻaaogaina A. Carotenoids - o lanu mūmū mūmū po o le moli. Ae maise lava o le tele o carotenoids i chromoplasts o kāloti, pusi o mauga, ma isi.

Organic acids o se vaega o le suamalie o le tele o le tele o masini. O le faapipii i se aofaiga taua i laulaau, gaʻo ma aemaise lava i fua, latou te tuuina atu i nei vaega o le laau se tofo inu. O meaola ninii e taua tele i le metabolism o laau totino, o oloa ia o le liuaina o suga, auai i le biosynthesis o alkaloids, glycosides, amino acids ma isi mea e ola maloloina, ma avea o se sootaga i le va o tulaga taitasi o le fesuiaiga o gaʻo, proteins ma gaʻo.

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻaonaponei, o mea faʻapitoa, malic, ma ketoglutaric dicarboxylic o loʻo i ai i le vaega o gaosiga gaosia o le malosi. O le faʻaopoopoga faʻapipiʻi o le acidic succinic i le taumafataga, e foliga mai, faʻamalosia ai le faʻavaeina o le ATP, lea e taua mo le malosi faaletino.

I le avea ai ma sui sooupu, e masani ona faʻaaogaina le acid citric. E faʻamamafa ai le fiainu, o le mea lea o tagata gasegase o loʻo gaosia e tuʻuina mai se vaiinu mai lemoni poʻo le faʻamaʻi mai.O le sodium citrate e taua mo le faasaoina o le toto mo le faʻafefe. E talitonuina o le aʻafiaga o le ola o le apple cider vinegar e mafua mai i le gaioiga o vailaʻau oona.

O le tele o gaosi carboxylic (o le kanamoni, ma isi mea) o loʻo i ai meatotino o meaola e faʻamalosi ai meaola. Ae maise lava o le toʻatele oi latou e faʻaputuina laau o le aiga Crassulaceae (eyecup, Kalanchoe, ma isi).

O le vailaʻau o le thioctic (vitamin N, lipoic acid) e tufatufa atu i le natura, o loʻo faʻapipiʻiina i laau, manu ma tagata. E aʻafia ai vitamini ma auai ai i le faʻaogaina o faiga o le tricarboxylic acid cycle e avea o se coenzyme. E taua tele le sao i le faʻaaogaina o mea inu gaʻo ma le faʻaaogaina o le malosiaga faʻavaomalo masani. I le maʻisuka, o le lipoic acid, o loʻo galue e avea o se antioxidant, e puipuia ai le maileia o le isumu i totonu o le suʻega mai le faaleagaina e radical free. O le suʻega na faʻaalia ai o le alpha-lipoic acid, e pei o le inisalini, e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o maso muscle, faʻamaloloina ai le atuatuvale o le oxidative - o se tasi o togafitiga autu o le neuropathy o le maʻisuka.

O meaola faʻapitoa, aemaise lava malic ma citric, o loʻo maua i le tele o fualaʻau ma fualaʻau. O Malic acid e sili ona tele i fua o le barberry, ash ash, apples, citric - i citrus fruits, cranberries, acid lactic i ni mea taua tele e faaputuputu i oloa e maua i lactic acid fermentation (sauerkraut, pickles, kvass, ma isi). Malonic acid, o loʻo i ai mea faʻaleagaina, e maua i fua ma laʻau o asparagus, ash ash, ma blueberries.

O le tuʻuina atu o se togafitiga faʻaleagaina, vailaʻau faʻasolosolo o meaola (BAS) o laau e faʻamaonia ma faʻatonutonu ai galuega taua uma. O le iloaina o suiga o meaola o le tino mo nisi faamaʻi ma le vaega o meaola o togafitiga ma togafitiga mai ia i latou, e mafai ai ona tatou folasia mai nisi o meaola oona, ma, i se isi itu, faatapulaaina le faaaogaina o isi meaola oona, ma faasaoina ai le metabolism ua le atoatoa ona o le faamai. O meaola oona, o le taunuuga o le faʻaogaina o se meaola ola, e sili atu ona aʻafia i le faiga o gasegase o le tino o le tagata nai lo vailaʻau faʻasaina.

I totonu o laau totino, o meaola o loʻo faʻaaogā faʻasolosolo, o loʻo fusifusia faʻapipiʻi (chelated), o lona uiga, o le sili ona faigofie ma mafai ona faʻaalia, foliga, faʻapea foʻi ma se faʻataʻitaʻiga o meaola i le lautele.

E mafai ona talanoa e uiga i le faʻatinoina faapitoa o vailaʻau faʻasolosolo e pei ona faʻaaogaina i fualaau faʻamalositino ma na o sina vaega o sootaga, talu ai tatou te feagai ma faʻalavelave masani o vailaʻau faʻatasi ma se tele o vailaʻau faʻatekinisi. E le gata i lea, e tusa ai ma nisi o faʻamaʻi, o se vailaʻau poʻo se mea faʻapitoa o vailaʻau e mafai ona mafaufauina e avea o se mea faʻafefe poʻo se mea e faʻaaogaina, ma e fesoʻotaʻi atu i isi - o se vailaʻau faʻasolosolo.

I le faaiuga, e tatau ona maitauina o togafitiga ma vailaau togafitiga e mafua mai i ituaiga o togafitiga o le metabolic (additive) ma faafetaiaʻia ai manaoga o togafitiga faafomaʻi, talu ai ona o le faaopoopoga o togafitiga e i ai se aafiaga tuusao i le metabolism, o se tasi o metotia o le togafitiga o le toe foi atu. Tusa lava poo le a le vailaau poʻo le natura natura, o oloa e maua mai faasaienisi poʻo aganuu (masani) e tatau ona aoga, e le afaina.

Faʻasologa o mea mai laau toto

I le diabetology faʻaonaponei, o vailaʻau faʻamalositino e masani ona faʻaaoga mo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga. O le tele oi latou e faʻamaonia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina (MoH) o le Rusia. Totogifuapauina (faʻafefiloi, vailaʻau o le tino) e saunia mai mea gaosi vao ma ua faʻaaogaina i totonu o fale ma fale gaosi oloa saunia i tulaga o le afaina ma le teuteu.E tatau ona i ai se tusi faamaonia o le resitalaina (pe a fai o se mea faʻapitoa ole meaʻai malosi), se tusi faamaonia o le tausisia, faʻamaumauga, se pepa o mea tau fale gaosi oloa (PPS) mo le aoina o meaʻai, faʻamaonia e le Komiti o Pharmacopoeia o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Russian Federation ma ulufale atu i le Setete Setete. I luga o le afifiina o se faaputuga faaputuga o loʻo taua ai le igoa lenei: "Faʻamau. Nu. 71/609/23 "(mo fualaau aina vine).

O loʻo aofia ai meaola o loʻo faʻaaogā faʻasolosolo, o le a leai se aoga i le taimi, i luga o lenei tulaga, o nisi o taimi e teu ai e faʻatulagaina mo totogifuapauina ma fualaau taʻitasi. E masani lava, o laʻau, fugalaau ma laulaau e teuina mo le 1-2 tausaga, o le mea o totoe o mea totino (aʻa, rhizomes, tubers, barki, ma isi) mo le sili atu ma le 3-5 tausaga. Totogifuapauina e teuina i se nofoaga malulu, mago i taga pepa poʻo pusa pepa (plywood). Laʻau o loʻo i ai suauu taua (lemon balm, oregano, thyme, ma isi) o loʻo teuina i totonu o fagu tioata. O laau leaga o loʻo teuina faʻamalo ese mai isi laau.

Faʻatau mai fualaau o fualaau taʻitasi poʻo totogifuapauina ua saunia e pei ona taua i lalo: 5 g (1-2 teaspoons) poʻo le fua faʻatatau o mea e togafitia ai vailaau faʻataʻitaʻi (mo mea e gaosia ai meaola, o latou gaioiga o loʻo faailoaina) tuʻuina i totonu o se ipu faʻafefiloi, sasaa 200 ml (1 ipu) vai vevela vevela, tapuni ma le vevela i totonu o se vai vai vevela mo le 15 minute, faamafanafana mo le 45 minute i le vevela o le potu, o le mea e totoe o meaʻai e totoe o le a sasaina. O le tele o le mea e tupu mai ai ua fesuiaʻi ma vai inu i le numera muamua.

Atagofie mai fualaau o fualaau taʻitasi poʻo totogifuapauina e saunia e pei ona taua i lalo: 5 g (1-2 teaspoons) poʻo le aofaiga fuafuaina e tuʻu i totonu o se ipu fagu, sasaa 200 ml (1 le ipu) vai vevela vevela, ufiufi ma se tapuni ma le vevela i totonu o se vai vai vevela mo le 30 minute i le vevela o le vevela mo le 10 minute, faamama, o mea totoe o meafaitino e gaosia. O le lapisi o le broth e mafua ai ua faʻafetaui ma vai inu i le numera muamua.

I le avea ma extractant (extractor) e maua mai ai mea e faʻaoga ma teuteu, faʻaaoga le faʻamamā (faʻaaogaina o filiga o mamanu eseese), magnetized, silikoni, faʻamaʻiina, faʻapipiʻi (faʻaaogaina o le "Aquadisk") poʻo vai inu. O nisi taimi latou te faʻaaogaina ai se vevela (i totonu o le fale), ogaumu mumu umukuka, AI-Z, AI-3000, SI-1, masini mumu, ma isi mea lelei.

O le togafitiga ma togafitiga o lauʻau mo le tele o faʻamaʻi faʻasalaga o le 25-35 aso, ae o le maʻisuka, o togafitiga e mafai ona tumau mo le tele o tausaga. O vasega faʻaopoopo e faʻamatalaina pe a maeʻa le sefulu i le sefululua aso malolo, ae le sili atu i le lua vasega pe a uma le togafitiga autu. O popo nofofua, o le numera o aso i aso uma, o le taimi e fai ai le lauti ma meaai e suia e le fomaʻi e faalagolago i le faʻafitauli o le faʻamaʻi, o uiga patino o le tagata maʻi, o ona tausaga ma le itupa.

O le ola ola o le fusi poʻo le teuteu e le sili atu i le 2 aso pe a teuina i totonu o le pusaaisa.

E tāua pe a taʻitaʻia togafitiga faʻalaʻauʻau e filifili ai le fua saʻo ole vailaau tuʻufaʻatasiga ina ia talafeagai mo se tamaititi o vaitausaga eseese. Tamaiti i lalo ifo o le 2 tausaga le matua ua faatonuina le 1/6 o le fua o se tagata matua, mai le 3 i le 4 tausaga - 1/5, mai le 4 i le 7 tausaga - 1/3, mai le 7 i le 12 tausaga - 1/2.

O le fua o le tincture mo tamaiti e 1-2 gogo i le tausaga o le olaga i le taimi e talia ai.

Tea Balm o se faʻafefiloi o vailaʻau vailaʻau faʻasaina ma se laula lau. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina ituaiga faʻalapotopotoga o vailaau faʻasaina, ma fautuaina e faʻaaoga le lauti i se tuufaatasiga o vaega eseese o le lauli uliuli ma lau lauusiusi. O le potopotoga (tea) e mafai ona tutusa ma se sipuniti, se sipuni sipuni, tioata, ma isi.

Faʻaopoopoga e fai ma sui o vailaʻau faʻamaʻi, lea e ausia, e fai ma tulafono, e ala i le tuueseeseina pe maeʻa atoa o le solvent (vai, ava malosi) e ala i le vevela poʻo le vevela.E faʻalagolago i le solvent faʻaaogaina, o mea e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona avea ma suavai, ava malosi, ethereal, poʻo mea faʻafefiloi o ia, ma e faʻaauau, vai (i le foliga o se vai inu lanu uliuli), mafiafia (mulimulitaʻi fou o le meli), mafiafia (e le sasaaina mai le vaʻa, ) ma faʻagogo (palu, paʻu palapala ma le susu o loʻo le silia ma le 5%). O le suavai e faʻapipiʻiina i le auala lava lea e tasi e pei o laʻau i lālā, ma e mafiafia ma mago i iunite o le tele (State Pharmacopoeia, XI edition). I le mauaina o le siʻomaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo e faʻaaogaina e faʻaaoga ai se soli i le fua faatatau o le 1: 5 poʻo le 1: 1.

O nisi o gaosi oloa na faia mai aloe, hawthorn, viburnum, madder, buckthorn, rhodiola, passiflora, eleutherococcus, ma isi mea ua faamoemoe mo le tufatufaina atu mai falemaʻi. O le mea sili ona fiafia i ai o le phytobases "Herbamarin", "Vistant", "Corfit".

Phyto base "Corfit" o se faʻafefiloi o fualaau 'aina (apu, paluga o le mauga po o chokeberry), suamalie lanu moana ma vai-ava malosi o vaimoli fou ma mamago ma hawthorn, aralia ma eleutherococcus aʻa ua faʻaaogaina e faia ai se vai inu i le fale poʻo i totonu o le mea e maua ai meaai.

O le base o le pao o se vai lanu enaena vaivai ma se manogi suamalie ma le manaia ma se fua o le rose vao. E ogatasi ma faʻamatalaga faʻapitoa o TU 10.04.06.13-2002, SGR RU Nu. 77.99.11.003.E.002335.10.10. O loʻo afifiina i fagu ma fagu, o le ola o le ola e oʻo atu i le 12 masina pe a teuina i le vevela ma fale teu mama i le vevela mai le 0 i le 20 ° C.

Faailoga mo le faʻaaogaina: hypovitaminosis o le tulaga muamua ma le lua, popolega, neurasthenia o tupuaga eseese (mafaufau, physiological, ma isi), taimi o fetuutuunaiga interseasonal, eseese faamai o le ate, fatuga, endocrin system, toto, tulaga pe a uma galuega mamafa, manuʻa.

Talosaga faʻaaogaina: o le kulimi faʻapitoa ao le i faʻaaogaina muamua i le vai vevela faʻamamaina ile fua ole 1:10. Faʻaaogā aʻo leʻi 'aʻai 100-150 ml 3 taimi i le aso mo 3-4 vaiaso.

O vaega uma o loʻo iai le base o le phyto ua faʻatagaina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia mo le faʻaaogaina i le alamanuia o meaʻai.

Suauu - fua o le vai ma meaʻai, lea e saunia e ala i le faʻafefiloi o le sipuni suamalie ma se aofaiga patino o le siʻosiʻomaga po o se mea toto laau ma isi mea e gaosia ai le syrup. O falemaʻi e maua mai le sipuni mai sulu o le rose, faʻamalosi malolosi mai sipuni o le rose, aloi syrup ma le uʻamea, marshmallow syrup, sipuni syrup, ma isi.

Juices - pepa o fualaau vai na maua i le taimi o le gaosia o mea totino o laau toto (fua, fualaau 'aina, aʻa ma fatu). A maeʻa ona tipi i se mea e fai ai meaʻai (juicer), e tosoina lima e ala i se fasi mea eleelea poʻo se masini eletise. O le mea o loʻo totoe e faʻafefiloi ma sina vai laitiiti ma toe faʻaaogāina le sua. O le suamalie e maua ai o loʻo aofia ai mea uma e mafai ona faʻaaogaina vai. Faʻaaoga fua i totonu o se pepa fou, faʻaaoga pe faʻamaʻaina. Ina ia faʻaleleia le sua o le laau e togafitia i le ava i le fua o le 1: 5 poʻo le 1: 3, lea e faʻapogai mai ai le mucous, protein ma pectin, poʻo le faʻamalosia le mea mulimuli e ala i le vave faʻavevela ile 78 ° C. Ona faʻamalie loa lea o le sua, puipuia ma faʻamaʻapeʻa. Mo le sauniuniga o suavai faʻamamaina mai mea fou o le vailaʻau, faʻaaogaina vavave evaporators o loʻo faʻaaogaina pe ua pasi atu i siama faʻamalama alumini. I falemaʻi, ei ai vai o aloe, Kalanchoe, plantain, ma isi.

Faʻamalo - o le vai o le natura (laau) poʻo le mea na gaosia, o se faʻalavelave faʻafefiloi o mea e gaosia, o mea eseese e soli ai - extractants (suauu, esters, ava). Faʻaauau - mai le suavai i le mafiafia, e foliga tutusa ma se gel poʻo se faʻalava. Talosaga - i fafo ma totonu, faatasi ai ma ni sipuni poʻo se fagu.O le tele o paluma o aso nei e masani lava o tuufaatasiga o ava malosi mai mea tau laau. O le faʻataʻitaʻiga o le pati a Bittner, "Amrita", "Mother See", "Kedrovit", "Altai", "Demidovsky" ma isi. i ai a latou lava uiga taua.

Elixir (mai le upu Arapi "al-iksir" - o le fatu o le poto, o le maʻa o le faifilosolo) - o se vaiinu malosi-o le paluga o vailaau o mea toto, e masani lava o le malosi lautele, faaaoga i totonu ma sipuni poʻo le matū. E tatau ona manatuaina i le tele o tulaga, e leai se eseesega taua i igoa o le ituaiga vailaʻau: elixir poʻo le pulu.

O sini o togafitiga

E lua ituaiga o maʻi suka, ma e tofu lava ma ana lava metotia togafitiga. Ae o sini e taatele - e ausia ai le maualuga o le suka ma puipui ai le faʻafitauli. I le ituaiga 1 faʻamaʻi ma le matua le atoatoa o le hormone pancreatic, ua faʻamaonia le inisalini, ma mo le lona lua, ma le solia o le maualuga o le kulukosese - o le suka o le suka.

Ina ia ausia le faʻamaonia, e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma se meaʻai, galue malosi faaletino. Fesoasoani i le maualuga o le suka ma fualaau oona. Faʻatasi, e mafai ona e foia le tele o faafitauli:

  1. Tuʻu atu i lalo le kulukose o le toto. O nisi otaota ei ai le inisalini, ma e mafai ona faʻaititia le fualaau o vailaʻau poʻo le suia foi i se vaega.
  2. Fesoasoani e faʻaitiitia le suka i gaʻo.
  3. Puipuia ni faʻafitauli e le manaʻomia: angio-ma neuropathy, vevela vascular o mata, fatuga, fatu.
  4. Faʻafoʻisia le pancreas.
  5. Faʻaleleia le tulaga lautele o le tino, faʻafouina i microelements ma vitamini.
  6. Faʻaitiitia le atuatuvale popole, faaleleia le moe.
  7. Faamalosia le faiga puipuia.

O fualaau faʻamalo i le ituaiga o teasad teas e tatau ona faʻaaogaina faʻapitoa e fai ma faʻaopoopoga i togafitiga autu ae le suia. Mo le aoga o togafitiga, o le totino-seleselega e sui uma ile 2-3 masina.

Aʻo leʻi amataina togafitiga ma sauniuniga o laʻau ma tioata nofofua, o se maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona manatua nisi o tulafono taua:

  1. Soʻo se tuufaatasiga e tatau ona faʻamaonia taʻitoʻatasi e le tagata aoga endocrinologist ma galue i le phytotherapist, ma ia mafaufau i le ituaiga o maʻisuka.
  2. Faʻaleleia togafitiga faʻalaʻau i taimi uma, e aunoa ma le faalavelaveina. Faatasi ai ma le faʻaleleia lelei, faʻaleleia atili i totonu ole 3-4 vaiaso.
  3. Suesue ma le faʻaeteete faʻamaoniga, faʻailogaina ma aʻafiaga o pili.
  4. I se faailo itiiti o le faʻaleagaina, e tatau ona faalēaogāina le fualaʻau.
  5. O meafaitino laiti mo le kukaina e tatau ona faatauina i na o vailaau mo togafitiga poʻo faleoloa faʻapitoa, faʻalogo i le taimi o le gaosiga ma le teuina.

O vailaau faʻamaʻi uma faʻatasi ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic ua faʻamaonia mo le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se ala filemu o le maʻi. Mo maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1, e leai se aoga.

Laulaʻau

I le togafitiga o le maʻisuka, ua vaevaeina ai vailaʻau o le phytotherapeutic i vaega autu e tolu:

  1. Suʻu le suāuʻu O loʻo aofia ai inisalini pei o vailaʻau e mafai ona faʻatonutonuina ai le kulukose o le toto (fugalaau papaʻi, laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe, lau o fugalaau ma fugalaau, pi pi, elecampane rhizome, laʻau ma laʻau, vine oat, mutia ma fatu lanu mūmū, pusa paʻu).
  2. Faʻafouina faʻatonutonu le tino, aveese toxins, lagolago i le tino puipuia (eleutherococcus, root ginseng).
  3. Faʻatonuina o le gataifale (laulaau, fasi laau, lime fugalaau, fulafula papaʻe ma mauga o le mauga).

O nisi o afu ma a latou mea e fai gaoioiga tuufaatasi . Mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻau o le vine na gaugau i le vai inu e fautuaina i le amataga o le maʻisuka ituaiga 2. I le faʻaopopo atu i le faʻaititia lelei o le suka, o le faʻafefeteina e maua ai se faʻataʻitaʻiga ma le aʻafiaga o aʻafiaga.E mafai ona e faʻaititia le maualuga o le suka ma le faʻafefeteina o laʻau fugalaau, o le faʻafefiloi o le paisa ma le taulaʻau. O le infusion leaf infusion o loʻo i ai se aafiaga o le diuretic ma faʻateleina le maualuga o le hemoglobin.

O afea togafitiga o togafitisolia :

  • faatasi ai ma se uiga o mea e afaina ai,
  • i tulaga e mafai ona lamatia ai le ola: hypo- ma hyperglycemic coma, ogaoga o faʻafitauli,
  • ma le maualuga o le toto suka.

White mulberry

Fualaau aina 1. Aʻau aʻa

Aafiaga: faaleleia le soifua lelei, faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau faasaina, maualalo le suka.

E faʻafefea ona kuka : olo le aʻa (1 tsp.) mo se ipu vai inu. Tuu le mea na tupu i totonu o se vai vai, faʻaauau pea le afi mo le 20 minute. Faʻamalosia le 1 itula.

Inu se vaifofo faamama o le 1/3 ipu faʻatolu i le aso mo le 4-8 vaiaso.

Fua 2. Fua faʻatasi ma le meli

Aafiaga: faʻaleleia le soifua maloloina, tones, galue e pei o se mea vaivai.

E faʻafefea ona kuka : Fufulu se ipu malamalama o fualaau aina e ala i se sieve. I le mea na mafua ai, faaopoopo le 1 tbsp. l suamalie faalenatura. O le faʻafefiloi o se meaʻai maloloina i le va o 'aiga.

Fua fua 3. Lea Tea

Aafiaga : faʻaitiitia le kulūkose, faamama le toto.

E faʻafefea ona kuka : aoina mai se lima o laulaau fou, fufulu lelei i lalo o le vai tafe. Taʻu meaʻai, tuʻu i totonu o se ipu tioata poʻo se pusa fagu, sasaa se lita o vai inu, ia tuʻu mo le itula. Inu i nai ipu: i le taeao i luga o se manava gaogao, i le aoauli i le afa itula ao le i taumafa.

Fua fua 4. Fualaau suamalie

Aafiaga: maualalo le maualuga o le kulukose, ei ai lona aafiaga diuretic.

E faʻafefea ona kuka : Mash berries (6 tbsp.) I paluga pateta, sasaa le vai vevela (3 ipu), faʻamalosi mo le afa itula. Inu le fua na mafua mai i aso taitasi i ni pusa vaevae se tolu.

Faaaoga vao ma fatu laau. Laʻu Ulaula e faʻaitiitia ai le suka, puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka, faʻaleleia le soifua manuia lautele.

Totoga 1. Ava Fuga

E faʻafefea ona kuka : fufulu mea lago mamago i se mea e fai ai le kofe.

Ave le 1 tsp. elefise i luga o se manava gaogao i se ipu vai. O le vasega o le ulufale mai e 2 masina, pe a maeʻa le malologa o le 1 masina.

Totoga 2. Maea o le Fanau

Auala e kuka ai: olo le fatu i se kofe kofe i se paʻu paʻu.

Ave le 1 tsp. i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei alu i le moega, inu se ipu vai.

O le vasega o le taliaina e 3 vaiaso.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le vaega atoa o le eleele e faʻaaogaina. O le mutia o le paffs e mauoa i flavonoids, phytosteroids, acid ascorbic, antacids, tannins, oona gaʻo, elemene elemene.

Fualaau aina 1. Fualaau aina

E faʻafefea ona kuka : fufulu meaʻai mataʻetaʻe (1 tbsp. l.) tuʻu se ipu vai inu. Tuu i totonu o se vai vai, aumai i se vevela, aveese mai le vevela. Tuʻu mo le 15 minute, faʻalavelave.

E vaevaeina le tuufaatasiga i le 3 vaega. Inu aʻo leʻi 'ai.

Totoga 2. Fuaina mo meaʻai

E faʻafefea ona kuka : 6 tbsp. l sasaa le 250 ml o le vai mata, tuʻu lemu le afi. Aumai i se vevela, aveese. Faʻamalosia le 1 itula. O se vailaau faamamaina o loʻo faʻaaogaina e pei o se faʻafefete mo le mumū ma manuʻa.

Fua fua 3. Salati

E faʻafefea ona kuka : Taʻu 150 g o laʻau mama e fufulu mama, faʻafefiloi ma le 30 g o gaʻo lanu meamata matala. Vaʻaia ma le kulimi kulimi e maualalo le manogi poo le yogurt.

O le vailaau faʻamalositino e faʻaaogaina mo le maualuga o le toto, gaʻo, atherosclerosis.

O teuteuga, infusions, mea inu ua saunia mai le chicory.

Fua 1 . Ina ia saunia se vaiinu, e tatau ona sasaaina le 0.5 l o le vai kuka i le mutia vao (2 tbsp.), Tuu i luga mo le 1 le itula. E vaevaeina le gaʻo mama i 3 inumaga.

Fua 2. Mo le lauti, 6 tbsp. l sasaʻa meaʻai ma vai malulu (3 ipu). Faʻapipiʻi le kulupu i se vevela, tuʻu faʻatasi mo le 10 minute. Sa faʻamafanafana le lauti i le gasologa o le aso.

Malosiaga faʻalavelave galue i se faiga faʻalavelave. I le faʻaopopo atu i le faʻaitiitia o le suka, ua tumu i vitamini ma microelements, ma faateleina le puipuiga.

Fua 1. Laʻau o popo masani, lanu o le launiu, fatu oat (30 g ia faʻafefiloi). Ave 3 tbsp. l paluga, sasaa 0.5 l o le vai inu.Palu i totonu o se vai vai taele mo le 15 minute. Ave le ½ ipu ao leʻi faia taumafataga taitasi.

Fua 2. Pipi pata, fatu o le flax, fualaau o le hawthorn (30 g ia mea taitasi), mutia paʻu, paʻu mimiti, pulou o le rose (50 g ia mea). Pau moe 3 tbsp. l aoina i totonu o se vevela, sasaa le lita lita o le vai inu, tuʻu mo le 10 itula. O le mea na mafua ai le vaevaeina i le 4 togi. Aumai muamua meaʻai.

Totoga 3 . Fualaau o le Hawthorn, afu o le rose, toeaina toeaina, St. John's wort, laulaau fugalaau (30 g ia taitasi) fefiloi ma le laumei, fasi plantain, lau o le fua (curiosity) (20 g taitasi). Liligi le mea mamago (3 tbsp.) I totonu o se thermos, sasaa le ½ lita o vai inu, alu mo le po. Faʻaalu 4 taimi i le aso afa ile itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

Fua 4. Faafefiloi laʻau o le laʻau, o meaʻai, o St. John's wort, vao laʻau, vao vao (25 g ia taʻitasi). Ave 1 tbsp. l aoina, sasaa se ipu vai inu, tuʻu le afa mo le afa itula. Inu i le tolu vae tuu i aso taitasi.

Fua 5. Faapipii lau lau bearry, fugalaau laumei, launiu lanu, moa muamua (25 g ia taitasi). Ave 2 tbsp. l tuufaatasiga o le 0.5 l o le vai inu, e tumau ai le 10 minute, o le vevela. Ave le ½ cup 4 taimi i le aso.

O vai faʻamaloilo e tatau ona saunia e le sili atu mo le aso. Afai e teuina umi, o le a latou le aumaia soʻo se faamanuiaga.

Ae paga lea, e le mafai ona e faʻaumatia atoa le maʻisuka. Ae faʻatasi ai ma le fesoasoani o fualaau aina, o se meaʻai faapitoa ma le suka-faʻaitiitia o fualaau faasaina, e le mafai ona aloese mai faafitauli. O le mea autu - o mea taitasi o togafitiga i fale e tatau ona faʻamaonia e le fomaʻi.

O le maʻisuka na afaina ai tagata soifua mo se taimi umi lava. O le mea muamua na taʻua ai na maua i lomiga faafomaʻi o le II senituri BC. A aunoa ma se tulaga faasaienisi ma aoga, pei o tatou taimi, na faapefea ona feagai fomai o le taimi ua tuanai i lenei maʻi? Ioe, faatasi ai ma le fesoasoani a meaalofa o le natura - o lea ua tatou taʻua nei o vailaau faafomai.

O le mea moni, o lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo atoa i le fesoasoani mai o vailaau faʻamaʻi, a itiiti mai mo aso nei, o mataupu o le togafitia o le maʻi faʻatasi ai ma le fesoasoani a vailaʻau faʻapitoa e leʻi aloaia aloaia. Ae faʻatasi ai ma vailaʻau, o gaʻo mo le maʻisuka o loʻo faʻaalia lelei ai le aʻafiaga o faʻamaʻi o le maʻi ma luga o le gaioiga o le tino atoa.

O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalama faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

O fualaau o togafitiga o se tasi o metotia fesoasoani a togafitiga

E tatau ona maitauina o gaʻau ma le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le lelei o togafiti. I le ituaiga 1 togafitiga, o le togafitiga o le inisalini e taua tele, o le mea lea, e le mafai e le suka ona maua ai le fesoasoani taua.

Faʻaaogaina togafitiga faʻaleagafesa, e pei o togafitiga o togalaau, o lona uiga, togafitiga o laʻau, e tatau ona malamalama o nei vailaʻau e le o se isi mea, ae o se vailaʻau i vailaʻau. Ae ui i lea, o togafitiga o laʻau e mafai ona i ai sona aafiaga taua i luga o le tino ma, faatasi ai ma vailaau faatonuina e le fomai, maualuga le maualuga o le suka. E mafai foi ona faʻaaoga lelei mo le puipuia o le faʻamaʻi i tagata soifua maloloina i tulaga lamatia, e tatau, mo se faʻataʻitaʻiga, i le gaʻo, genis predisposition, maʻitaga ma isi tulaga.

Ituaiga vailaʻau togafitiga ua faʻaaogaina

O vailaʻau faʻasoifuaʻau e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

1. Suga-faaitiitia. Faʻaleleia galuega faʻasolosolo (faʻaosofia le gaosiga o inisalini) pe iai se faʻasolosolo ile inisalini e faʻasolo i laau e faʻasaʻo ai le suka toto.

O le vaega muamua e aofia ai laʻau o loʻo faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • Faʻaosoina le gaosiga o le inisalini: faila, vine, vine, laulaʻau pia, aʻa o le chicory, galega togafitiga ('oti oti).
  • Faʻaaogaina o mea inisalini: chicory, dandelion, nettle, elecampane, atisikoke Ierusalema

2. Le le i ai se aafiaga tuusao i le kulūkose, ae ia i ai se aoga aoga i luga o le gaioiga o le tino atoa. O le tulaga lenei o le faʻamautuina o le gaioioiga o le fatu cardiovascular, o le faʻamalosia o le metabolism, o le faʻamalosia o le puipuiga o le tino, o le tau faasaga i le meaʻai ma le puipuia o le inu o le tino ma mea e pala - o tino o le ketone, lea e sili atu ona mamafa i le taimi o togafitiga.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O le vaega lona lua e aofia ai laau totino ma mea nei:

  • Faamalosi lautele. O faʻasalaga o faiga faʻasolosolo e masani ona o faatasi ma le faʻavaivaia o le malosi o le tino. O le mea lea, ina ia faʻamalosi le tino puipuia, e fautuaina le faʻaaoga o fualaau o loʻo i lalo mo le maʻisuka ituaiga 2: eleutherococcus, echinacea, aʻa auro ma le ginseng.
  • Toxins: plantain, bearberry, St. John's wort, marsh onamon.
  • Faʻamamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. E iloa e faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi masani e masani ona maua i le tino le gaʻo ma manua. Rosehip, lingonberry, vine o le mauga e mafai ona taulimaina lelei lenei faafitauli.
  • Faʻatasi ma vasodilating ma faʻalelei meatotino: Valerian, yarrow, oregano, le St. John's wort ma le mint. O loʻo faʻaaogaina i le atinaʻeina o se faʻalavelave masani faʻatasi e pei o le maualuga maualuga.

Recipes mo le faʻamalolo maʻi

Le faʻaitiitia o le suka toto ma faʻafefeteina le pancreas

  • 1 tsp lanu lanu moana
  • 1 tsp laʻau aʻa
  • 1 tsp laumei

Aoina mo le 125 ml o le vai inu, tuu mo le 10 minute. O le mea e maua mai ai le togafiti mo le maʻisuka e tatau ona ave afa afa i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Faʻataunuʻu Nu. 2
1-2 sipuni o laʻau manogi e sasaa ai le 2 ipu vai inu. Taimi e faʻasoa ai - 2 itula. Faʻatasaga e faʻaaoga i le aso, vaevaeina i le 4 vaega.

Pe o togafitiga o laʻau o se auala lelei?

O vailaau faʻapitoa e talitonu o le faʻaaogaina o laʻau e le o se auala lelei. Ae ui i lea, o metotia faaleaganuu o togafitiga e le mafai foi ona laveai le tagata maʻi mai maʻi suka.

  • Ma o le maʻisuka ituaiga 2, o se fofo atoatoa e mafai (pe afai o le maʻi o loʻo i le amataga o le faʻavaeina).
  • Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi poʻo le maʻisuka ituaiga 1, o togalaau e puipuia ai faʻalavelave ma faʻaleleia atili le manuia lautele.

Laʻau e masani ona faʻatasi ma le ola ma togafitiga o se tagata. Faʻatasi ma faʻamaʻi, o le fuga o le paneta e maua ai se vaifofo poo fualaau mo togafitiga. O le le lava o se togafiti togafitiga e taʻu mai ai le sese le filifiliga o le vailaʻau poʻo lona fualaau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ituaiga o vailaʻau poʻo le tuufaatasiga o le tele o laau totō na filifilia le saʻo, o le taimi mo le tagofia o fualaʻau poʻo lona fualaau ua sese ona tofiaina, o le auala e faʻaaogaina ai vailaʻau (tea poʻo le paʻu mai le laau,

E faʻapefea ona filifili le phytotherapy mo le maʻisuka?

O faʻavae o fualaau oona mo le maʻisuka

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka ituaiga 2 e tupu i le i ai o le oona ma se gasegase o le gasegase, ae o le aʻafiaga o le maʻi e faʻateleina i le mavae ai o le 45 tausaga.

  • laau toto e faaosofia ai le puipuiga,
  • laau toto e faaosofia ai le fausiaina o peta peta,
  • laau totō ma aʻafiaga o le inisalini e faʻaitiitia ai le suka o le toto,
  • otaota mo vaʻa toto,
  • otaota mo le vaega o meaʻai,
  • laau mo le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka.

Adaptogens poʻo Immunostimulants

  • ginseng aʻa
  • lemongrass fatu
  • rhizomes o eleutherococcus,
  • lanu piniki (o le igoa lona lua o le laau o le aʻa auro),
  • o aʻa o le aralia (vaitaimi).

O le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tutupu i Altai ma le mamao i sasaʻe.
Laititi laʻititi o mea faʻaaogaina e mafua ai le faʻasaina o teteʻe tiga matuia. I le maʻisuka, e tatau i le isi itu, le sasaina o le tino, faʻamalosia ai le tino puipuia. O le mea lea, o fua o adaptogens mo le maʻisuka ua faʻateleina (e oʻo atu i le 10-15 fuga o laʻau o laʻau).

E faapefea ona filifili le fua saʻo?

E tatau ona amata le ave o le vailaau faʻasaina ma le faʻaititia o le gaʻo (4-5 togi) ma pulea ou lagona. Afai a uma ona ave le taotoga o loʻo i ai le malologa ma le le mautonu, ona le lava lea o le fualaau, i le taeao e sosoo ai e tatau ona faateleina i le 1 le mata. E faia lenei mea seia maeʻa le mauaina o le siʻosiʻomaga o loʻo i ai se lagona o le malosi o le malosi ma se manaʻoga e faʻatino ni gaioiga faʻagasologa faaletino.

O le laʻasaga o le faʻaleleia o se laau e 14 aso. Ole numera o togafitiga togafitiga ile tausaga e oʻo ile fa. O lenei vaega o vailaʻau faʻamalositino o loʻo faʻaalia i le gagana faʻapitoa i le vai ma le ava malosi (e mafai ona faʻatau i le faʻaogaina o falemaʻi). O le faʻalavelave i le faʻaaogaina o adaptogens o le toto maualuga.

O a aoga o le togafitiga o le maʻisuka? Faitau atili i lenei tusiga.

Plants Beta Cell Stimulants

  • fogalaau aʻa
  • flax fatu
  • laisene
  • vine ma fualaau,
  • galegi vao (o le igoa lona lua o le 'oti),
  • laʻau
  • laulaʻau lau.

I le faaopoopo atu i ai, o le oona (St. John's wort, dandelion, walnut leaves) ei ai sona aafiaga faʻafiafia i peta beta, latou te maua ai se faʻaopoopoga o le antiparasitic.

O fualaau faʻamalosi i luga o le pancreas o loʻo iai faʻamau fatu. O se siama laau e pulea ai le pancreas. E tele meaʻai ma fualaau aina e tele mea faalilolilo, o le auala sili e maua ai le tino ma mealilo o le inuina o le suasini o kāloti, kāpeti, pateta, ma le atisiliko i aso taʻitasi aʻo leʻi 'ai i le taeao.

Laʻau e faʻaitiitia ai le suka

  • Inulin - o se mea aoga mo le suka (aʻa o le tiliva, burdock, o le atisikoke a Ierusalema, elecampane, chicory, fugalaau fugalaau),
  • zinc - o se vaega o le inisalini (o le mauga o le manulele - o se mea e faʻafefeteina, o le birch buds, sage, sigina),
  • chromium - faʻapupulaina le inisalini (arnica, laurel, pulu lemoni, sage, ginseng),
  • biganidins - faʻaitiitia le cholesterol toto ('oti, peʻa laʻau ma pi, pupuleni seleni).

Laʻau e faʻaitiitia ai laau e ave mo le lua masina 3 poʻo le fa taimi i le aso. O le tui e 50 ml, lea e faʻaaoga ai le 1/4 sipuni tele o mea totino. Po o le paʻu mai le vailaʻau o le laau (aʻa poʻo gaʻo, laulaʻau) - 1/5 teaspoon, inu i vai, ese mai meaʻai.

E le gata i lea, o laau alkaline e maualalo ai le toto toto. O le aʻafiaga o lo latou faʻaogaina e faʻavae i luga o le mea moni e faapea, i totonu o le kulūkose fofo alkaline ua liua i le mannose, lea e le manaʻomia ai le inisalini e pasia ai puipui o toto toto.Lafoaia o le linden ma le starlet, faapea foi le kukama, paukini ma le sua o le squash, ua i ai se aafiaga alkali.

E mafai ona aofia ai le pata i le meaai mo le maʻisuka? Faitau atili i lenei tusiga.

Laʻau mo le faamalosia o vaa

O lenei vaega ole laau e aofia ai:

  • Laʻau mo le faʻamamaina o ipu: Iapani Sophora, keleni, lemoni, mint.
  • Anticoagulants (e puipuia ai le taofiofi toto ma toto): mutia vao, fualaau o le fugalaau, vine ma le sami buckethorn, garlic.
  • Laʻau o le vitamini - tuʻuina atu le aʻafiaga o aʻafiaga (o lenei mea e taua mo le maʻisuka, talu ai ona o le faʻamaʻi e faʻaosoina ai le faʻalauteleina o le faʻavaeina o radical free ma le faʻaleagaina o le tino). Vitamini e manaʻomia foi mo le faʻamalosiina o vaa ma meaʻai lelei o le tino. O togafitiga o vailaʻau o loʻo i luga o le paʻu, paluga o le mauga, laumei, laʻau moa, laʻau, faʻasili.
  • O laau e le afaina ai siama e aʻafia ai siama ma siama faʻamaʻi - chamomile, eucalyptus, sage, yarrow, Kalanchoe, aloe, wort St. John, elderberry, ma laau vevela (togafiti, turmeric, celery seeds).

Laʻau mo le mea o loʻo gaosia

  1. Mo le toe faʻafoʻiina o le ate, ia faia ni vasega o le paʻu paʻu, laumei ma le susu o le vaitui o fatu o le vaitui (lauti, susu, uʻamea poʻo le palapala eletise).
  2. Mo le gaioiga o le iniseti, enzymes ma vitamini e tatau ai (o le lisi o togalaau o le vaitamini o loʻo faʻaalia i luga), bifidobacteria (meaʻai susu po o vailaʻau faʻapitoa e manaʻomia mo lenei mea), sorbents (fiber ma pectin o fualaau aina ma fualaʻau, faʻapea foʻi vaovao, aloe, laau vaovao) ma anti-inflammatory herbs .
  3. E le gata i lea, o taimi uma (i le ono masina) e manaʻomia ai le togafitiga o le antiparasitic (palukini fatu, wormwood, lau paina, pupu fatu).

E faʻapefea ona faʻaoʻo le pulou i le maʻisuka? O a ona aoga aoga?

E faʻapefea ona faʻamatalaina se suʻega urine ma aiseā e tatau ai ona ou ave mo le maʻisuka?

Laʻau e Tetee i Faʻamaumauga o le Maʻisuka

Lauva mo fatugaʻo poʻo phytonephroprotectors:

  • nonoa (e taofia ai le faaputuputuina o le oxalic acid),
  • clover (biostimulant, antioxidant, toe faʻafouina le tino gaʻo),
  • faila ma le kami (faʻafefeteina le mumu),
  • violet (e puipuia ai le faʻaaogaina o le lemu o le lemu i se "suamalie" siosiomaga).

Laʻau mo le vaʻai - puipuia poʻo le faʻatuai le retinopathy o le maʻisuka: fualaau lanu ma fualaau o le vine (vine, lingonberries, fugalaau, buckthorn sea, upega ma fusi vao), faʻapea foʻi ma laau patino mo le tino (vao o Indian ma le moe).

E faʻapēfea ona fai se tuufaatasiga telefoni?

  • Ole fuainumera o afu i le tasi aofaʻi e le tatau ona silia ma le 10 aitema o aafiaga eseese. O le sili ona lelei o le tele o sauniuniga laʻau o le 4-5.
  • O le aoina mo le maʻi suka e tatau ona aofia ai laau mo le tuʻuina atu o suka, laau mo mata, vaʻa toto, gaʻo, anti-inflammatory ma togafitiga toe faafouina, faʻatasi ai ma vaitamini ma laau mo le ate ma le vavae.
  • O se faʻasolosolo i luga o le tino e ave eseese i le taeao i luga o se manava gaogao.
  • O le tuufaatasiga o le tuufaatasiga o mea e gaosia pe faʻaaogaina, faʻaaoga 3 pe 4 taimi i le aso, o le kuata (50 ml) ese mai meaʻai. E mafai ona faʻaaogaina le tuufaatasiga o mea faʻapitoa i foliga vevela, pe a uma ona faʻapala meaʻai i luga o se mea e fai ai le kofe i se paʻu.

O le maʻi o le matua o loʻu tuagane, o le maualuga o le suka e matua maualuga lava, o inisictions na faia injections 5 taimi i le aso. Na fautuaina e le fomai le faia o se teuteuga mai laulaau o le blackberry, ma o loʻo i ai ni faʻaleleia atili e 'ai ai fua, o lea e tolu inisictions. i le aso. Na ia fai mai foi e aoga le cinquefoil paepae mo le pancreas, ae le mafai ona maua ...

Na ou mauaina le maʻisuka ituaiga 2 i le 1980 (Sa 3 ou tausaga i lena taimi). Na matua le fiafia Tina. Ae faafetai tele lava i le fomaʻi na matou lesitalaina. Sa le gata ina fautuaina, ae sa fautuaina malosi le sailia o le lanu lanu ma amata togafitiga ma lona teuteu. I lena taimi i la matou eria (Stavropol Territory) o lenei pepa e le mafai ona maua i le ao ma le afi.O uo a Tina na auina atu ia te ia ni pusa atoatoa mai Siberia. Ma mo se taimi umi, toetoe lava a suia le vai, na aumai ai e loʻu tina ia te au lenei fala. Sa ou inu malosi lava, i se mea na ou inuina ai aʻu lava, o lea, o aʻu, o se tamaitiiti laitiiti, o le a mulimuli i lana faataitaiga. Ma o lea mo le tolu tausaga. I suʻega taʻitasi, na paʻu'ū iunite, e le mafai ona fiafia. Ma o le a le mea na ofo ai, ina ua mavae le tolu tausaga, na toe foi mai le suka o le toto i le masani. Ioe, ina ua mavae lena, mo le isi tausaga sa matou faamauina ma siakiina pea le suka o le toto. Ina ua 8 oʻu tausaga, sa le toe faamauina i latou. Talu mai lena taimi, e leʻi faateleina le suka toto, e masani lava ona masani ai.

O le inisalini o se enzyme o meaola manu. E le mafai e laau toto ona maua mai, aua e ese le latou gafa nai lo meaola, ma o lea e le mafai ona suia ai le inisalini togafitiga. O ituaiga uma o antioxidants ma deoxidants o le a le afaina ai, ae e tatau ona togafitia i fualaau faasaina ua faatonuina e le fomai.

O le faʻaaogaina o togalaau faapitoa ma totogifuapauina e aoga tele mo le maʻisuka, ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2. O nei faʻaoga, deco deco, teas e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka o le toto ma lona vave faʻamaʻiina mai le tino. Lelei mo maʻi maʻisuka e faalagolago i le inisalini ma laumei. I le vaitau e sili atu le lelei ona 'ai, ma mo le tau malulu e na o le malolo.

I le tatau ma i le taimi o togafiti filifilia o se tasi o vaega autū o le manuia i togafitiga o le maʻisuka. Ae ui i lea, e le suitulaga le phytotherapy i le togafitiga masani i fualaau oona e pei ona faatonuina e le fomaʻi. E na ona mafai ona faʻamaopoopoina. E le mafai ona fai se togafitiga a le tagata ia te ia lava - o le maʻisuka o se ogaoga ogaoga o faamai mo i tatou e lamatia. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se phytotherapist o le a ia fautuaina togalaau e avea o se togafitiga faaopoopo, e avea o se ausilali, ma o le a le taimi foi e pulea ai le tagata maʻi.

Matou tusitusi

Suʻega: Na manumalo le maʻi suka

I: my-diabet.ru Administration

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Ma o laʻu tala lenei

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Alu i le tusiga >>>

Faʻasoʻuga Nu. 3
1 tbsp galega vailaau gaosi (goatberry) e sasaa ai le 1.5 kapu o vai inu, tuu mo le 2 itula. Inu le afaina o le afaina i le aso, vaevaeina i le 4 vaega.

Faʻataunuʻu Nu. 4
1 tbsp. sasaa se sipuni o lau launiu ma le vai inu (2 ipu), faʻafefete i le vevela vevela mo le 5 minute. Inu le fua o le palu i le afa ipu tioata 30-40 minute aʻo leʻi 'ai.

Mo le faʻamalosia o le puipuiga, puipuia le faʻalavelave, faʻamaloloina faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi

Faʻataunuʻu Nu. 1
Ina ia saunia le faʻaleleia o togalaau, ave:

  • 1 vaega o le atumauga, St. John's wort, fomomile fugalaau
  • 1.5 vaega o sipuni o le rose ma le aralia root
  • 2 vaega o fugālani vine ma pulu fagu

10 g o le aoina e sasaa ai le 400 ml o le vai inu, i se nofoaga mafanafana, tumau pea pe a ma le 10 minute. Fafaga le ½ cup mo le 30 minute o meaai i se vasega o le 1 masina. A maeʻa ona e ola ile lua vaiaso, toe fai le togafitiga.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini.Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea na latou fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Faʻataunuʻu Nu. 2
Ina ia saunia le vao, ia ave le tasi vaega:

  • tinawort
  • hypericum
  • yarrow
  • lanu lanu moana
  • laʻau faʻi
  • rose pupuni,
  • laumei
  • laʻau
  • chamomile fugalaau
  • calendula
  • laupepa laisene
  • elecampane aʻa

Saunia le fua i le fua faatatau o le 10 g. Aoina mo le 2 ipu vai inu. O le taimi e faʻasolo e 10 minute. Ave le 0.5 kapu 30-40 minute aʻo leʻi faia se taumafataga i se vasega o le 1 masina. Ona malolo ai lea o le 2 vaiaso. Toe fai le togafitiga.

Faʻasoʻuga Nu. 3
4-5 laulau punipuni ole launiu 500 ml o vai inu. Faʻaauau le vaivai mo le 15-20 minute. Avea se lauti toe faʻaleleia i le va o 'aiga.

Tulafono mo le faia o togafitiga faafomaʻi

E pei o le inuina o fualaau, o loʻo i ai ni tulafono ma ni fautuaga mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleaganuʻu. Na o le matauina lelei o oe, e mafai ona e lagona ai le mana aoga uma o meaalofa alofa o le natura.

  • Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o fualaʻau, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia puipuia ai aʻafiaga e le manaʻomia, ona o le tele o vailaʻau faʻasaina, o se tulafono, e leai se tasi, ae o ni vailaʻau faʻaleagaina, e ono mafai e nisi oi latou ona faʻamalosia le ua vaivai soifua maloloina O se fomaʻi atamai o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le laʻau e sili ona lelei mo le maʻisuka, faʻavae i luga o uiga o le gasegase o le faʻamaʻi ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea leaga.
  • Faʻaaogā meafaitino mataʻutia i totonu o falemaʻi. O oloa o loʻo faʻaalia i totonu o vailaau faʻatau fale e iai tusi faamaonia talafeagai o le lelei ma le saogalemu. Pe a faʻatau mai tagata tumaoti i luga o le maketi, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mauaina o mea maualalo maualalo ma taimi e le mafai ai ona faʻaaoga, ma le solia o tuutuuga o le faatauina mai ma le teuina, o le mafai ona maua mai oloa taufaasese po o meafaitino mataʻutia e aoina i nofoaga e le lelei le siosiomaga.
  • O le sauniuniga a le tagata lava ia o meaalofa o le natura e mafai ona naʻo le tulaga e te iloa lelei i latou ma e mafai ona e vaʻavaʻavaʻavaʻaia mai isi sui tali tutusa ma le flora, aua o le faʻasinomaga fafo e le o lona uiga o le faasinomaga i le vailaʻau. Mo ituaiga taitasi, o loʻo i ai se vaitau sili ona lelei: mo nisi, o faʻamalologa sili ona manino o loʻo faʻaalia pe afai e aoina le aofaʻi aʻo lei tupu, mo nisi i le taimi o le fugalaau poʻo le maeʻa. E matua le fautuaina le aoina mai o meaalofa o le natura i totonu o le aai, latalata i auala pisi ma le auala nofoaafi, faapea foi faleoloa ma faatoaga faatoaga.
    O tulaga o le tau o loʻo i ai se faatosinaga tele i le faʻasaoina o mea tau togafitiga: o laʻau e seleseleina i na o le vevela, e le o le matagi, ma e tofu le laau ma se taimi sili ona lelei mo le aoina. O tulaga o le teuina o loʻo aʻafia ai le puipuia o meatotino aoga - ua fautuaina e teuina ni laau mamago i se nofoaga matutu puipuia mai le susulu o le la.
  • Mulimuli i faʻasologa fautuaina ma fuataga. Ma le mea uma, e pei o Paracelsus sili, o le faavae o fomai tipitipi, na faapea mai: "O mea uma o mea oona, o mea uma lava o vailaau faafomai, latou te fuafuaina uma le fualaau."
  • Afai ei ai ni faailoilo o le le lava o le tagata (faʻamaʻi o le tino, faʻaleagaina o le tulaga), o le a tatau ona faʻaititia pe suia i se isi mea e tutusa lelei i mea tau togafitiga. O le vailaʻau o loʻo i ai le tele o togafitiga mo faʻamaʻi eseese. O loʻo i ai se filifiliga o se tuʻufaʻatasiga masani o sauniuniga o laʻau lea e sili ona talafeagai mo oe.E tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le vailaʻau faʻasolosolo ma mea totino o vailaau masani ua fuafuaina, aua, e le pei o le falesuesue ma suʻesuʻeina i le falemaʻi, vailaʻau faʻapitoa, togafitiga faʻale-aganuʻu e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina, aemaise lava le vailaʻau faʻasolosolo a le tagata lava ia.
  • E taua foi le iloiloga o le lamatiaga o aʻafiaga o aʻafiaga, i totonu o le tasi laau e mafai ona i ai i le tele o le tele o vailaau oona ma vailaʻau faʻamalosi e mafai ona oʻo mai i le le malie ma vailaʻau faʻatasi ma faʻaleagaina nai lo le manuia. E le gata i lea, e tatau ona amanaia le upu moni e le mafaafitia: o mea na fesoasoani i le tasi o le a le fesoasoani i se isi tagata, aua oi tatou uma taitoatasi.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

O fualaau uma lava, pe a tuʻuina atu, na o se taunuuga lē tumau, o le taimi lava na taofi ai le meaʻai, na faʻateleina ai le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai taunuuga taua o Dialife.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dialife na faʻaalia lona malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua le telefoni TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o fualaau faasaina a Dialife ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

O fualaau faʻalaʻaulaʻau ua leva ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi e tele, e aofia ai le maʻisuka. E le faʻamaloloina le maʻisuka i fualaau aina, ae mafai ona avea ma se lagolagosua sili mo lou tino.

Mo le maʻisuka, e mafai ona vaevaeina togafitiga o vailaau i le mea oona ma isi . O le aʻafiaga o le toto (hypoglycemic) o laau e mafua mai i le iai o le inisalini pei o loʻo iai.

Isi - ia aʻafia ai laʻau e faʻatonutonuina ai isi metabolic processes, galuega o le ate, fatugaʻo, ma le faʻamalositino.

O loʻo faʻamalosia le faʻaaogaina o togalaau mo togafitiga i le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, faatasi ai ma se laʻititi laʻitiiti o le maʻisuka ituaiga II, e mafai ona naʻo latou ma faʻamaʻi autu (faʻatasi ai ma meaʻai ma gaoioiga faaletino). E leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka ile malosi o le maʻisuka, e mafai ona puʻe lauʻau ma papa.

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1, e leai se aoga (inisal injections only).

Isi laau e faʻaleleia ai le gasegase ma e aoga mo toto toto ma le gaioiga o totoga eseese e mafai ona faʻaaogaina i tagata mamai, ma le muamua ma le lua.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o fualaau aina i ni ituaiga o totogifuapauina poʻo ni vailaʻau faʻafefiloi o vaega, otaota mamago ma laʻau, lea e sasaa mai i le vai tafe poʻo le avea o se faavae mo teuteuga. O teuteuga ma mea e faʻaleagaina mo le faʻaaogaina umi ma le vevela taimi e sili ona teuina i totonu o le pusaaisa.

E masani ona ave faʻasolosolo ma mea teuteu o vailaau faʻalaʻau mo se taimi umi - e tusa ma le 1.5-2 masina. Ona e manaʻomia lea ona e malolo pe a ma le lua vaiaso (sili atu ile masina). O le togafitiga (poʻo le puipuia o aʻafiaga) e mafai ona toe faia.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaau aina mai le fale talavai poʻo le aoina mai e se tagata poto masani. E mafai ona e faʻapipiʻiina oe lava ia, ae mo lenei mea e tatau ona e faʻaaogaina auala e aoina ai: ia iloa le nofoaga, taimi o le aoina, metotia o le faʻamago, teuina ma sauniuniga.

Faʻavaeina o le aoinaAotelegaAuala fai kukaFaʻasologa
Fugalaau lanu20 gLiligi i totonu o ni ipu tioata se lua
bean leaves20 g
fatu lili20 g
fuamoa o vaomago20 g
Fugalaau lanu25 gSasaa se sipuni sipuni o le aoina ma se ipu vevela ma tuu mo le 5-6 itula, ona aʻafia ai leaAve 3-4 ipu o le afu i aso taʻitasi aʻo leʻi 'ai
25 g
bean pods25 g
laʻau aʻa25 g
dioica nettle leaves25 g
Fugalaau lanu25 gLiligi le sipuniti o le aoina ma se ipu vevela ma tuu mo le 5-6 itula, ona aʻafia ai leaInu 1 ipu tioata e fafaga 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai
vao galegi (togafitiga o le 'oti),25 g
valerian vale25 g
bearberry lau25 g
Fugalaau lanu25 gSasaa se sipuni sipuni o le aoina ma le 300 ml o le vai inu, faʻafefete mo le 5 minute, faʻasolosolo, ona vevela,Ave le 1/2 ipu 2-3 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le 20 minute
vao galegi (togafitiga o le 'oti),25 g
laulaau laulaau25 g
Fugalaau lanu20 gAve le 1/2 ipu pe a uma meaai 3-4 taimi i le aso
bean leaves20 g
laulaʻau lau20 g
fogalaau aʻa20 g
lanu uliuli po o fugalaau20 g
Fugalaau lanu1 tbsp. se sipuniSasaa vai inu i ni ipu tioata se lua ma tuu mo le 5-6 itula, ona aʻafia ai leaAve le 1/2 ipu ao leʻi 'aʻai (2 minute)
lanu uliuli lanu,1 tbsp. se sipuni
ese mai fafo2 tbsp. sipuni
upega fagota1 tbsp. se sipuni
lime lanu1 tbsp. se sipuni
St. John's wort1 tbsp. se sipuni
faʻatasi1 tbsp. se sipuni
elecampane aʻa1 tbsp. se sipuni
Fugalaau lanu10 gLiligi 1 tbsp. teaspoon o le faʻafefiloi ma le 1 ipu vai, faʻapipiʻi mo le 10 minute, faʻasolosolo le 1 itula ma le vevelaFaʻaaoga le 1/4 ipu ao leʻi 'aʻai i le 6-8 taimi i le aso
bean leaves10 g
fugalaau lanu uliuli,10 g
fuamoa o vaomago,10 g
fogalaau aʻa10 g
Fuga fatu1 tbsp. se sipuniLiligi 1 tbsp. teaspoon o le faʻafefiloi ma le ipu e tasi o le vai, faʻapipiʻi mo le 5 minute, faʻaosooso 5-6 itula ma aʻaAve le 1/2 ipu pe a uma meaai 3-4 taimi i le aso
lime lanu1 tbsp. se sipuni
St. John's wort1 tbsp. se sipuni
laʻau aʻa1 tbsp. se sipuni
aʻa o le faaosoosoga1 tbsp. se sipuni
Laʻau laʻau20 gLiligi 1 tbsp. teaspoon o le faʻafefiloi ma le tasi ipu vai, faʻapipiʻu mo le 10 minute, faʻasolosolo le 1 itula ma le vevelaAve lua punetini 3 taimi i le aso
fualaau faila15 g
tina10 g
Toa vao20 gSasaa se sipuni sipuni o le aoina ma se ipu vai inu, vevela mo le 3-5 minute, faʻatumauina 10-15 minute. FaʻasologaAve se sipuni sipuni 20-30 minute aʻo leʻi fafaga 3-4 taimi i le aso
Highlander vao20 g
vao vao20 g

O le uluai aoina i le laulau e mafai ona saunia eseese. Laʻau lanu laʻau, laulaʻau launiu, fatu laula (mafai ona faʻasaina), faʻafefiloi o fasi falaoa. E tolu punetini o le paluga mo le tolu ipu vai.

Tapala le paluga mo le 10-20 minute. A maeʻa le itula, faʻalavelave. Ave se teuteuga o le 3 sipuni 3-4 taimi i le aso pe a uma taumafa.

O isi faʻapotopotoga o togafitiga faʻamaʻi e mafai.

Laʻau faʻasoifuaFaiga o mea, o aso uma, vasega
Inisalini-pei o le aʻafiaga, faʻasaʻoina o le kulukose
Galega (togafiti o manu, vao), lūlū paʻu (leaflets), pi pi masani (leaflets)
2 masina
Blueberries (laulaau, palisi talavou), laumei (aʻa), dioica nettle (lau)Faʻauu: 1 sipunipuni o le faʻafefiloi i le 1 ipu vai vevela. O vaega uma o le paluga i tutusa tutusa. Faʻamalosia 8 itula. Ave le 1/2 ipu 3 taimi i le aso 1 itula aʻo leʻi 'aʻai,
2 masina
O le vao (buds, leaves), manu o le mauga (grass), goldenrod Canadian (grass), stigmas corn, togafiti togafiti (vao)
2 masina
Arnica mountain (fugalaau), ginseng (aʻa)Tincture, 5-10 pa'ū 2 taimi i le aso, 3 vaiaso
Vailaʻau faʻamaʻi (rhizomes), lau laulele mamalu (laulau)Faʻauʻau 1:50, kuata kuata 4 taimi i le aso 1 itula ao leʻi oʻo i taumafataga,
2 masina
Leuzea (rhizomes ma aʻa)Tincture, 5-10 faʻafefe 2 taimi i le aso,
3 vaiaso
Lespedeza penny (mutia), lauulu alder (laulaau), fiva Siberia (lala ua maeʻa), marsh saber (vao), togafiti togafitiga (mutia)Faʻauʻau 1:50, kuata kuata 4 taimi i le aso 1 itula ao leʻi oʻo i taumafataga,
2 masina
Elecampane umi (rhizomes ma aʻa)Telefoni faʻamaunu 1:50, kuata kuata 4 taimi i le aso 1 itula aʻo leʻi 'aʻai
Laʻau faʻamaʻi (aʻa), chicory (aʻa)Faʻauʻau 1:50, kuata kuata 4 taimi i le aso 1 itula ao leʻi oʻo i taumafataga,
2 masina
O le kulimi lanumoana (fugalaau), laulani (laulaʻau), fugalaau lanu (laulaʻau), laʻau faamama (laʻau), vavao alfalfa (vao), fugani masani (laulaʻau), seleni suamalie (vao, aʻa), muliki paʻepaʻe ma lanu uli (lau) ), polo ucalyptus (lau)Faʻauʻau 1:50, kuata kuata 4 taimi i le aso 1 itula ao leʻi oʻo i taumafataga,
2 masina
Toefuataiga o le paleni o hormonal, faʻamautuina o le metabolism
Aralia Manchu lau)Ata teuteu 1:50, kuata kuata 4 taimi i le aso 1 itula aʻo leʻi 'aʻai,
2 masina
Faʻaosoina o le faʻafouina o peta-cell o teineiti o Largenhans
Lulu toto (fatu)Mucus, o le kuata fafa 4 taimi i le aso 1 itula aʻo leʻi 'aʻai,
2 masina
Burdock tetele (aʻa)Malosiaga 0.5 g 3-4 taimi i le aso ma meaai. Ata teuteu 1:50, kuata kuata 4 taimi i le aso 1 itula aʻo leʻi 'aʻai,
2 masina
Laisene le lavalava (aʻa)Faʻauʻau 1: 100, o le kuata o le faaputuga 4 taimi i le aso 1 itula aʻo leʻi 'aʻai,
2 masina
Blueberries (laulaau, palupeni talavou), vine paʻepaʻe ma le paʻepaʻe (lau)Faʻauʻau 1:50, kuata kuata 4 taimi i le aso 1 itula ao leʻi oʻo i taumafataga,
2 masina

Manatua O le laulau ua faaalia ai le fuainumera o le fuainumera o laau afu i tutusa tutusa. Faʻataunuʻu 1:50 ua saunia: 100 g o le faʻafefiloi o laʻau e sasaa mai i ni ipu tioata se lua. Faʻauʻau 1: 100 - 100 g o le faʻafefiloi o laʻau e sasaa mai i le tasi ipu vai. E manaʻomia le suʻeina o vaega.

"Arfazetin" - o se tuufaatasiga o fualaau aina mo le maʻisuka, lea ei ai lona aafiaga o le hypoglycem, ua faatauina atu i falemaʻi.

E mafai ona e faʻaaogaina fualaau aina e maua ai le malosi o le hypoglycemic, e aunoa ma le faʻafefiloi o isi:

  1. Blueberries . E inu le mea inu i ituaiga o le maʻisuka. Neomertilin o loʻo maua i laʻau e faʻaitiitia ai le kulūkose toto. 1 sipuniti o laulaau launiu lanu e sasaa atu 1 le vai inu. Faʻaosooso i le 30 minute i luga o se masini vevela ma se aʻa. Teu i totonu o le pusaaisa. Ave 1/2 - 1/3 ipu 3 taimi i le aso.
  2. Blueberries . Faaaoga se teuteuga o laulaau ma laʻau laiti. 1 tbsp. teaspoon o le mutia faʻi 1 le ipu vai inu. Suauu mo le 10 minute, ona malulu lea ma vevela. Teu i totonu o le pusaaisa. Ave 1 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.
  3. Tasatberry officinalis . O le eleele atoa o se vaega o le laau ma fatu (1 tbsp. Sipuni) vae i le 1 ipu vai. Faʻasusu le uʻu. Teu i totonu o le pusaaisa. Ave 2 tbsp. punetipi 4-5 taimi i le aso mo le 6 vaiaso.
  4. Laʻau . Ina ia saunia le susu e te manaʻomia 1 tbsp. se sipuni o laulaau vali lanu. O lenei aofaiga o meafaitino e manaʻomia ona kuka mo le 20-30 sekone, pe a uma ona sasaaina i se ipu vai. Faʻasusu le uʻu seia oʻo i le malulu, ona aʻafia ai lea. Inu i le kuata fafa 4 taimi i le aso 1 itula ao lei faia ni taumafataga mo le lua masina.
  5. Bean Flaps . 2 tbsp. sipuni tele o pi pi mo le 1 lita o vai ua tunu ma kuka i le vevela vevela mo le lua itula. Ona malulu lea ma vevela. Metotia o le talosaga: 1/2 cup 3-4 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi faia meaai mo le 3-4 masina:
  6. Stevia (Crimean) . Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o le stevia, o le maualuga o le kulukose ma le cholesterol i le tino ua faʻaititia, o mea e maua ai le toto (suavai) o le toto, o le ate ma le pancreas function improvement.
    Ina ia saunia le fua, e te manaʻomia le 1 tbsp. teaspoon o le dried stevia leaf lau i totonu o se ipu vai inu. Ona faʻaosoosoina lea o le 10 minute ma le vevela.
  7. Chicory . O aʻafiaga aoga o le chicory e aofia ai le faʻafilemuina o le faʻaoga o le tino, o le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto, o se faʻaleleia atili i le metabolism ma le faateleina o puipuiga a le tino.

Faaaoga se teuteuga o aʻa ma vaega eleni o le laau. Ina ia faia lenei mea, ave le 2 tbsp. sipuni tele o le faʻafefiloi o aʻa nutimomoia ma vaega eleʻele o chicory (tutusa), sasaa i le 1 ipu vai vevela. Ona fufuluina lea mo le 30 minute ma le vevela. Faʻaaoga le 1/3 ipu 3 taimi i le aso ao le i faia meaai mo le 1.5-2 masina.

Isi laau e faʻaaoga i le maʻisuka:

  1. Tandelion aʻa . O loʻo osofaʻi solo i lalo mea uma. I lona tuufaatasiga ei ai se inisalini e pei o le inulin. O lenei mea e maua ai le faʻaititia o le suka. E le gata i lea, o loʻo iai se aafiaga lelei o le taʻamilosaga i luga o le polokalame puipuia. E mafai ona faʻatauina aʻa aʻa i le falemaʻi, pe mafai ona e maua mo oe lava.O le seleselega e tatau ona faia i le tautoulu, pe a fai laʻau o le laau. Mumu i se mea pogisa. E faʻaaogaina foi e avea o se sui sooupu.
    O le sipuniti o le gaʻo gaosia o le laʻau o loʻo faʻapipiʻi e pei o le la i totonu o se ipu vai inu (e mafai ona i ai i se vevela), faʻamalosi mo le le itiiti ifo i le 20 minute, faʻamalolo ma fufulu. Ave se kuata lona tolu 3-4 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.
  2. Lingonberry lau . E i ai sona aʻafiaga. Faʻaaogā le fagu o le ipu e tasi 3-4 taimi i le aso.
  3. Fugalaau fugalaau lanumoana. Faʻaaogaina o se diuretic. Ae maise lava i le edema o le gaʻo ma fatuga fatu. Faaaoga se kuata tolu 3 taimi i le aso.
  4. Fuga vao (manulele mauga) . Faʻaaogaina e fai ma vailaau faʻatoʻaga i foliga o le 2 tbsp. punetipi 3 taimi i le aso.
  5. Lea tea tiki faʻaaogaina e fai ma vailaʻau fatuga. Ave se fua o le 1/2 cup 12 taimi i le aso.
  6. Laʻauina o laulaau poʻo le tuiina o le upega . O le Nettle ua taua o se vao, e ui lava e sili atu ma le 100 tuufaatasiga o meaola oona. E masani ona faʻaaogaina vao e togafitia ai le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi lea e faʻaitiitia ai le tetee o le tino. E aoga mo le anemia, aua e faʻaleleia ai le tele o le hemoglobin ma le toto mumu mumu. O lona aafiaga lelei na maitauina mo faʻamaʻi o le ate, o le gastrointestinal ma e oʻo lava i le pulupula tuberculosis. Nettle o loʻo faʻaaogaina e avea o se sui laititi ma le multivitamin agent (e aofia ai vitamini K, C, B).
    E mafai ona saunia le faʻaaogaina mai lau lau vevela poʻo le laulauina. Mo le sauniuniga o le faʻafefete 2 tbsp. sipuni tele o lau malo (malogo) tuʻu i totonu o se vevela, sasaa 0.5 lita o vai inu ma faʻaosooso i le po. Ona vevela lea ma ave le kuata kuaina 3 taimi i le aso 30 minute ao le i faia taumafataga.
  7. Fualaau o le Hawthorn . O le a faʻaitiitia ai le faʻalavelave o le tino tutotonu o le tino, maua ai le malosi o le tino, faʻalauteleina le toto i totonu o vaʻa o le fatu ma vaʻa toto o le mafaufau, faʻaitiitia le tachycardia ma le arrhythmia, faʻaitiitia le toto maualuga (fautuaina i le amataga o le maualuga), faaleleia le moe.
    Ina ia saunia le susu e te manaʻomia 1 tbsp. sipuni fualaau aina suamalie mo se ipu vai inu ma vevela mo le 20 minute. Faʻaosooso 3-4 itula ma inu i le sipuni vaovao 2-3 taimi i le aso. Ave i totonu o le 2-3 vaiaso.

I le avea ai ma punavai o vitamini, e lelei tele le faʻaaogaina o meaʻai:

  1. Fualaau o Rowan . 1 sipuniti o fualaau aina suamalie mo se ipu vai inu ma vevela mo le 20 minute, ona faʻasolosolo 3-4 itula. Ave 1 tbsp. sipuni 3-4 taimi (poʻo le 1/2 ipu 1-3 taimi) i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  2. Rose hips . 1 tbsp. sipuni o pusa o le rose e sasaa ai se ipu vai inu ma kuka mo le 15-20 minute. Ave le 1/2 ipu 3-4 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.
  3. Blackcurrant Berries . E aofia ai le tele o vaitamini C. Mo le sauniuniga o se decoction, 1 tbsp. sipuni faʻamamago suamalie suamalie mo se ipu vai inu ma vevela mo le 5 minute. Faʻaosooso 2 itula. Ave le 1/2 ipu 1-3 taimi i le aso (e mafai ona e suʻe 2 tbsp i le faatolu 3 taimi i le aso) pe a uma meaai.
  4. Blackcurrant leaves . Maua vitamini C ma R. Ina ia saunia le susu e te manaʻomia 1 tbsp. sipuni o laʻau paʻu mo se ipu vai inu ma vevela mo le 10 minute. Faʻamalosia 4 itula. Ave le 1/2 ipu 3 taimi i le aso pe a uma taumafataga.
  5. Fualaau suamalie . O loʻo sauni tamaiti. Ina ia faia lenei mea, ua fufulu suamalie, sasaa vai mai ia i latou i totonu o se ipu malamalama poo se meaʻai. Ufiufi ma tuu i se nofoaga malulu. E sasaa le suavai i le vai (3/4 lita i le 100 g), kuka, fufulu ma fufulu sua suamalie fou ua faaopoopoina i lenei broth. E mafai ona faaopoopo se suka (suitulaga). E mafai ona kuka mo le lua aso ma teuina i se nofoaga malulu. Ave 1/2 ipu 1-3 taimi i le aso.
  6. Cherry Fruit Juice . E iai se aofaiga tele o le uʻamea. Ina ia saunia fua, ua fufuluina cherries ma pasi atu i totonu o se suʻi. Faaaoga le 1/4 ipu 1-3 taimi i le aso mo 2-3 vaiaso.
  7. Laʻau mūmū mūmū fou . E aofia ai vitamini C, B1, B2, P, PP, gaʻo. Ina ia saunia aʻa o le aʻa, e faʻamamaina, fufuluina ma faʻasaina i totonu o se suʻi. E mafai ona e faʻafeiloaʻi, ona togi ai lea i le gau. Ave le tolu kuata 3-4 taimi i le aso mo le 3-5 vaiaso.
  8. Vaimato. O le vailaʻau o le vailaʻau (C, vaega B, ma isi). Fautuaina mo le le mautonu masani. O fualaau e tatau ona fou - kuka i aso uma.Ave le afa ipu 2-3 taimi i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga mo 2-3 vaiaso (o nisi taimi e mafai ona e faʻateleina le dose i lua tioata i le aso). Ina ia saunia le suka, e fufulu mama paluga (e sili ona lelei mūmū) i se pulumu mumu i le vai, pasi atu i se mea e teu ai meaʻai (juicer) poʻo le kuka. Ona faʻapipiʻiina lea o le masini nutimomoia e ala i le susu.
  9. Birch buds. 1 le sipuniti o le birch buds e sasaa ai se ipu vai inu, vela mo le 20 minute, ona faʻamalosi 6 itula ma ave le 1/2 ipu i le aso (poʻo le 2 tbsp sipuni o le broth 3 taimi i le aso) pe a uma meaai mo 2-3 vaiaso.
    O le Birch buds o se diuretic, choleretic.
  10. Buds o le lilac. Aoina i le tautotogo pe a fufula. Mumu i le paolo. 1 tbsp. Faʻasusu se sipuni o fatu gaʻo i le 1 lita o le vai inu. Ave 1 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.

O i latou na feagai ma ni maʻi ogaoga pei o le maʻisuka o loʻo sailia pea avanoa eseese mo le faʻaleleia o le tulaga o lenei maʻi, e aofia ai togafitiga masani. O le vao mai le maʻisuka pe a faʻaaoga saʻo e mafai ona fesoasoani moni e faʻamautuina le ala o le maʻi.

E tele naua aoina ma laau e, faatasi ai ma le faʻaaoga faifai pea, e fesoasoani ai e faʻamautu le metabolism, toe faʻafoʻi le malosi o le tino. O togavao e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai i le natura, ma e tele naua. O le toʻatele o tagata e le o taimi uma e maua ai vailaau e maua ai le tele o itu aʻafiaga. Mo i latou, e mafai ona filifili tonu ia ituaiga o laau e sili ona toʻa ae mafai lelei ona tuʻuina atu le fesoasoani moni i le tau faasaga i le faʻamaʻi.

Tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau

Ina ia maua se taunuuga lelei, faʻaaogaina o laʻau mo le maʻisuka, e tatau ona e usitaia nisi o tulafono ma fautuaga mo lo latou faʻaaoga:

Afai o uluaʻi faʻamaoniga o le le faapalepale o le suka gaosia poʻo isi ituaiga fofo mai laau e tulaʻi mai, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau, ma i le tulaga o se tali malosi, ona sui lea i se isi filifiliga.

E sili ona lelei le aoina o togafitiga o togafitiga, ma faʻaauau i kalena ma aofaʻi e teu ai. Afai o nisi mafuaʻaga e le mafai, ona faʻatau mai lea o meaʻai mo le maʻisuka e sili ona lelei i totonu o se fale talavai, ma e leai se mea e le faʻaaogaina i le maketi. O nei totogifuapauina e le faʻataʻitaʻiina, ma e leʻoloa pe mafai faapefea ona aafia ai le tino.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona fesoasoani i ai pe a latou maua se olaga masani. E le tatau ona e faʻatau oloa faʻamalo, pe a leai, o le aʻafiaga e ono leai se faʻamoemoe, pe leai.

I le aoina o laau toto tutoatasi, e tatau ona manatuaina o loʻo i ai ituaiga mea e tutusa lelei le tasi ma le isi. O le mea lea, e manaʻomia lou aoina saʻo o na laau e lauiloa, ona faʻasaʻo lelei lea, i le tausisia o fautuaga uma.

O gasegase o le suka e le mafai ona seleseleina i nofoaga tau alamanuia, e lata ane i nofoaafi ma auala tetele.

Faatasi ai ma se ituaiga o siama e pei o le maʻisuka, e le tatau ona amata togafitiga o togalaau e aunoa ma le feutagai muamua ma lau fomaʻi.

Auala e fesoasoani ai laau i le maʻisuka

E le o se mea e tatau ai ona manatu e matua uma lava afaina mai le maʻisuka o loʻo i ai le gafatia e faʻaitiitia ai le toto suka. O ia ituaiga laau totino o loʻo i ai, e aofia ai vailaʻau e pei o insulin (vaelion, burdock, nettle, elecampane).

Ae ona o le faaletonu na mafua mai i lenei maʻi, o togafitiga lautele e toe faaleleia ai togafiti e faavae i luga o le ginseng, aʻa auro, leuzea ma le eleutherococcus e mafai foi ona faaaoga lautele.

Togafitiga o le maʻisuka faʻasolosolo i laau e aofia ai le faʻaaogaina o totogifuapauina e mafai ona aveesea faʻamaʻi ma gaʻo mai le tino ma faʻaleleia ituaiga uma o metabolism (bearberry, wort St. John, plantain, marshmallow malolo).

Le faia o ni puipuiga puipui i le pisia o siama, faapea foi ma le faʻamalosia o le tagata gasegase i vitamini aoga aoga, cranberries, rose sipuni, vine vine.

E tatau ona maitauina o togalaau faʻamaʻi ma le meatotino o le faʻaitiitia o le suka e faʻaaogaina na o se vaovao mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ai ma sauniuniga talafeagai ma faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga a se tagata poto faapitoa ma le faʻaaogaina o amioga pulea, e mafai ona avea ma na o togafitiga togafitiga i le tulaga o se faʻalavelave faigata o le maʻi.

Mo lenei mea, e tatau ona mulimuli i meaʻai faʻasolosolo i totonu o se faʻalavelave ma faʻatautaia aʻoaʻoga i aso taʻitasi. Faʻatasi ai ma le faʻaititia o le insulin i le faʻamaʻi, o nei otaota ma totogifuapauina e leai se aoga. O otaota mo le maʻisuka ituaiga 1 e fetaui ma na o le faʻamalosia lautele ma le faʻamalosia o le solasolo togafitiga, ae leai se tulaga latou te faʻaaogaina ai le togafitiga o le homone.

Antipyretic fualaau faasaina

E pei ona taʻua muamua, o gaʻo ma mea faʻapipiʻi e iai e fesoasoani i le maʻisuka e le o le insulin.

O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e maua i laau e matua manuia lava pe a faʻaaoga se paʻu. O se meafaigaluega sili ona mamana, faʻaaogaina lea e mafai ona e faʻafetaui lelei le fua o le suka i le itu o lona faʻaititia.

E sili atu le lelei o le faʻaaogaina o le aoina mai i le auala o le seleselega, fugalaʻau, siame laʻau, togafiti, laʻau laʻau, lelac buds. O vaega taʻitasi o lenei faʻafefiloi e tatau ona tutusa. A maeʻa lena, ave le afa o le lila o le vai inu ma liligi le tolu laulau punetini o le oloa. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻamafanafana uma nei mea i luga o le afi mo le isi tolu minute, faʻatumauina mo le tolu itula. A maeʻa, inu le tasi vaetolu o le ipu tioata 20 minute ao leʻi faia le taumafataga, ao leʻi faia le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

E mafai foi ona faʻaaogaina le kesi e aunoa ma le faaopoopoina o isi vaega. O le sipuni sipuni o le mutia e sasaa atu i le 200 ml o le vai kuka, faʻafefe mo le 4 itula. Fainu i le tolu taimi i le aso, tasi le kuata ipu, aʻo leʻi 'ai.

E pei o isi uma fualaau oona, o lenei vaovao mo le maʻisuka o loʻo faʻasaina. E le tatau ona e inuina i na tagata o loʻo i ai se uiga e faʻaleleia ai le toto. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faia se auiliiliga, ma feutagai ma se endocrinologist.

O le isi laau e matua malosi lava lona aafiaga e mumu. Mo togafitiga, o le mutia lava ma ona fatu o loʻo faʻaaogaina, olopalaina i se tulaga o le mamafa o le toniga. E faʻaaogaina uma i foliga o se decoction ma o se paʻu ua solo i totonu o vai masani.

Ua tupu Amaranth o se laau teuteu i le tele o togalaau ma togalaau. E i ai lona tuufaatasiga o se fuainumera tele o mea aoga aoga - potassium, iron, phosphorus, magnesium, calcium. O lona polotini o loʻo aofia i totonu o le lisi o mea taumafa ma e fautuaina mo le faʻaaogaina e tusa lava pe i ai pepe.

O le aoina o otaota mo le maʻisuka e masani ona aofia ai laulaau ma fualaau o le valea i se tulaga maualuga. O mea e masani ona galue malosi o lenei fugalaau e mafai ai ona e faʻamavae faʻamalosi saoloto, faʻaleleia gaioiga toe faaleleia, lelei gaʻo gaʻo, lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

Faafetai i le sooupu ma le le mautonu, o sulu na maua se aofaiga o meaʻai e maua ai, ma o le suka toto ua matua faʻaitiitia e aunoa ma le faʻaaogaina o laupepa.

Totogifuapauina masani o suʻega

O togalaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai vaega ia e le gata ina fesoasoani i le maualalo o le kulukose, e pei o le inisalini, ae fesoasoani foi i le faaleleia atili o le leo, siitia le puipuiga, le maualuga o le hypercholesterolemia, fesoasoani saoasaoa i faagasologa o gasegase ma aveesea le mamafa.

1. Laʻau (leaf) ma le paluga (aʻa) i se sipuni sipuni e sasaa mai i ni ipu tioata se lua. A maeʻa le 30 minute, fufulu ma ave muamua meaʻai i le aso i se sipuni sipuni.

2. E mafai ona faʻaaogaina ma faʻaputuina fualaau mo le maʻisuka. Fai fuamoa, laʻau (leaf) ma le toeaina elder black, vaega taʻitasi tasi sipuni.Sasaa lenei paluga ma le tasi ipu tioata vai ma vevela mo le 10 minute. Ave i sina sipuni i le aso atoa, ae le sili atu ma le lua vaetolu o se ipu malamalama.

3. Laulaʻau lanu - tasi le vaega, fatu pi pi mama - tasi le vaega, fatu lili - tasi le vaega, fasi o vao - tasi le vaega. Tolu laulau kuka o le aoina i 3 ipu vai. Suauu mo le 20 minute, mausali le afa itula. A maeʻa le fufulu 1/4 ipu e oo i le 8 taimi i le aso.

4. Ave le aʻa o le paʻu, pi pi, laulaau lanu moana, uma i vaega tutusa. Ia faʻamalosi i le mama, ae le o le vai vevela (60 kalama o le aoina i le lita) mo le itiiti ifo i le afa aso. Susu mo le lima minute, ma tuu i le isi itula pe a uma lena. Inu tolu-fa tioata, tasi itula pe a uma ona 'ai, faalima.

E sili ona lelei le amata togafitiga ma fualaau e tasi le vaega ina ia iloa ai pe i ai ni faʻalavelave i nisi o laau.

O faʻamaʻi maʻisuka e mafai ona togafitia i le vaifofo nei:

I le taimi muamua o le faamai, o le faʻaaogaina o le aspen i se faʻalavelave faʻapitoa e fesoasoani tele. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona vego ma maeʻa maeʻa. Mo le 2 sipuni tele, e fautuaina e ave le afa-lita o le vai, ma kuka lemu, afa itula. Faʻapipiʻi ma faʻamalosi mo le tolu itula. Inu ¼ cup ao leʻi 'aʻai, tolu taimi. O le togafitiga e tolu masina.

E le gata o vailaau masani e mafai ona tau ai le "maʻi manaia", ae o aganuu foi. Faatasi ai ma le tele o togafiti faʻapitoa, o le togafeʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani foi.

O le natura o le natura ua maua mai ia i tatou le tele o laau togafitiga e mafai ona maua ai le maualuga o le suka ma faaleleia atili ai le puipuiga a le tino. O o tatou augatuaa ua leva ona latou nofouta ia latou togafitiga faafomai, faapea foi ma le mea moni e faapea, o le tuufaatasiga o nisi laau e vave lava ona maua ai se aafiaga sili atu i le tau faasaga i le hypoglycemia ma faailoga o le faamai.

E tatau ona maitauina i le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini o togafitiga e tele sona sao i le faatumauina o le masani o kulukose. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faia e aunoa ma fualaau oona, pe afai e te mulimuli i se meaai, fai faamalositino masani ma siaki lou maualuga o suka.

O le mea lea, o laʻau faʻapitoa e sili atu ona faʻaaogaina i le inisalini-tutoʻatasi tutoatasi, e ui lava i le ituaiga 1 patho e fesoasoani i se faʻaleleia atili o le soifua maloloina.

O le mataupu faavae o le gaioiga o laau

O nisi laau toto, e pei o le upega, burdock, elecampane po o le uila, ua leva ona faʻaaogaina e faʻaititia ai le suka o le toto aua o loʻo i ai mea faʻapitoa e pei o insulin. E i ai so latou aafiaga o le hypoglycemic ma aafia ai le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto.

O isi vailaʻau faʻamalositino e i ai se aafiaga lelei i luga o le gaioiga o le vaega o meaʻai. I le maʻisuka ituaiga 2, e tele tagata gasegase e faitio i le gasegase faifai pea - gaioiga, vili, tiga o le manava, manava manava, poʻo le faʻamalosi.

Plantain, St. John's wort, bearberry ma le tale e aveese ai toxins mai le tino ma faʻaleleia le metabolic process, o lea e lagona ai e le maʻisuka ni faʻaleleia maualuluga ma aveesea ai uiga le lelei. E le gata i lea, o nei laau e faʻamaonia ai le gaioiga o le pancreas ma le ate, lea e afaina tele i le maʻisuka.

Ina ia saunia togafitiga sili ona aoga, o le tele o laau e faʻaaogaina i le taimi e tasi, o lona uiga, o se maʻi o le maʻisuka. E le gata o le a faaopoopo i ai le suka, ae o mea foi e faateleina ai le puipuiga o tagata - ginseng, aʻa auro po o le eleutherococcus. E le gata i lea, o se aofaiga tele o vitamini e maua i sulu o rose, lingonberries ma mauga o le mauga.

I le taimi nei, i luga o le Initaneti e tele naua meaʻai mo le saunia o totogifuapauina mo le maʻisuka. O le mea lea, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona filifili le filifiliga talafeagai mo i latou lava. Ae peitai, ae leʻi faʻaaogaina, ia fautuaina e faʻatalanoa lau fomaʻi, talu ai o loʻo i ai foi ni faʻasagaga.O le mea moni lava, o le faʻaaloalo le tagata lava ia ma le ono mafai ona maua ni faʻamaʻi i le togafitiga.

Afai e aoina e se tagata ia vaomatua na o ia lava, e tatau ona ia mautinoa o loo i ai i latou i se nofoaga e fiafia i le siosiomaga.

Arfazetin - aoina o fatu mo le maʻisuka

Arfazetin - o se tuufaatasiga iloga o le maʻisuka, lea e mafai ona faatauina i soo se fale talavai. O lenei meafaigaluega e le taugata, e mafai e tagata uma ona gafatia. Arfazetin e le o se mea e fai ai mea taumafa pe naʻo se mea inu o le la, o se fomaʻi ua resitalaina.

O se fusi e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose e faia mai le aoina. O faʻamatalaga faʻapipiʻi mo le fualaau faasaina e fai mai o le Arfazetin e faʻaaogaina mo le maʻisuka ma le maʻisuka e le o le inisalini.

I lenei tulaga, o le tuʻufaʻatasiga o faʻatoʻaga o togalaau ma mea e gaosia ai le hypoglycemic ua faatagaina. O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai e faapea o le arfazetin e na o le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai lona tino. E le gata i lea, o le aveina o se falemaʻi e fesoasoani e faʻaititia le fua o fualaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

  • Ina ia faia se fusi, e tatau ona e ave Arfazetin i taga po o se faaputuga (10 g) ma sasaa ni ipu tioata se lua.
  • Ona tuʻuina lea o le faʻafefiloi i totonu o se vai faʻaeleʻele ma kuka mo le tusa o le 15 minute.
  • Ma le isi, o le a faʻafefeteina le susu ma faʻamafanafanaina, mulimuli ane e tatau ona tafe le afu. Ona faaopoopoina lea o le vai inu i le fua e fai ai le 0.5 l.
  • O se vailaau faafomaʻi e tatau ona inu i le afa o le ipu 15 poo le 20 minute aʻo le i fafagaina faatolu i le aso.
  • O le togafitiga e tasi le masina.
  • Ma le isi, e manaʻomia ona e malolo mo le 14 aso ma toe amata le togafitiga. 5-6 vasega e manaʻomia ile tausaga.

I le togafitiga ma lenei aoina, e manaʻomia e le maʻisuka le siakiina pea oa latou suka. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai se masini faapitoa - o se glucometer. A maeʻa le tele o vasega, e faʻaititia le taua o le sugar sugar, e mafai ona faʻaitiitia le fua o vailaʻau oona.

O se analogo o le Arfazetin o se tuufaatasiga o le 17 mo le maʻisuka. E aofia ai galega mutia, paluga falaoamata, matai marshmallow, launi vine, vine, centaury ma isi laau totō. Ae ui i lea, o lona faʻaaogaina e faʻasaina aʻo maitaga ma fafaga pepe, faʻapea foʻi ma le le faʻamaoni i fualaau.

O le isi fofo tali tutusa o le aoina mai o Altai. E aofia ai le elecampane, upega, siaki, vine, rose vao ma le tele o isi togalaau vailaʻau. E i ai sona aoga aoga i le gaioiga o le pancreas ma faʻamaonia le maualuga o le glycemia.

Faʻaputuina o le tagata lava ia

I le i ai o mea uma e tatau ai, o le maʻi lava ia e mafai ona saunia se faaputuga o laau mo le maʻisuka. Lalo o nisi o fualaau aloaʻia mai tagata taʻavale.

O se vailaau mai le paʻu o le paʻu ma le launiu. Ave 1 teaspoon o mea taitasi ma sasaa ni ipu tioata se lua. Ona faʻamamāina lea ma faʻafefiloi le supasifi. E aoina le aoina o le 1 sipuni vavalaʻau ao le i fafagaina faatolu i le aso.

O le faʻaluaga lona lua, lea e maualalo ai le maualuga o le suka, e aofia ai launiu lanu, dioica nettle ma elderberry black, 1 sipuni vaʻa taʻitasi. O le faʻafefiloi o laau totō o loʻo sasaa mai i le vai malulu ma e vevela ile vevela vevela mo le 10 minute. Ona faʻamamāina lea ma faʻamamaina le mea na afaina. O le vailaau e ave i le 2/3 ipu aʻo leʻi faia le taumafataga e tolu taimi i le aso. O le sau mai le tuufaatasiga o le aoina e maua ai se aoga aoga.

Ina ia saunia le salu e sosoo ai, o le a e manaʻomia ni fualaʻau, o lau paʻu o St. John, o le fuga o le linden, o le aʻa o se modernha ma le galala, 1 sipunni taʻitasi. E tatau ona faatumuina le faʻafefiloi i se ipu vai ma faʻapipiʻi mo le 5 minute. Ua faʻafefeteina laʻau mo le tusa o le 6 itula, ona faʻamamaina lea. Inu le afa afa i le aso pe a uma ona 'ai.

O le isi laʻau e saunia i luga o le faavae o le mutia o togavao vao, mauga ma le telefoni, 20 g ia taʻitasi. E tatau ona sasaa le faʻafefiloi i vai inu, kuka mo le 3-5 minute ma faʻamalosi mo le 10 minute.O le vailaau e ave i totonu o le sipuni siva i le afa itula aʻo leʻi faia le aiga i le tolu taimi i le aso.

Totoina o togalaau e faʻaitiitia ai le kulūkose. Ina ia sauniuni, e tatau ona e 'aʻafia lau aʻa ma Arnica fugalaau mauga mo le 20 g. O le faʻafefiloi e sasaa i le vai tafe ma faʻamalosi mo le tusa ma le 15 minute.

O le susu e ave i le sipuni lua i le aso. O le togafitiga e 3 vaiaso.

Infusions - punavai o vitamini

Pe a togafitia le maʻisuka, e taua tele le le pulea o le maualuga o le glycemia, ae o le tulaga lautele o le soifua maloloina.

O le tele o vailaau togafitiga e aofia ai le tele o vitamini.

Lalo o togafitiga sili ona lauiloa i le maʻisuka.

  1. O se sipuni sipuni o sipuni o le rose (fualaau) e sasaa mai i le vai malulu ma kuka mo le 20 minute. Ona faʻamamāina ai lea o le susu, faʻaputuina ma inu i le tolu taimi i le aso mo le afa o le ipu malamalama ao lei faia taumafataga, aua o se togafitiga aoga tele.
  2. O le sipuni sipuni o le birch buds e sasaa mai i le vai inu ma kuka mo le 20 minute. E tuʻuina le faʻafefiloi e faʻafesoʻotaʻi mo le tusa ma le 6 itula, ona faʻamaʻapeina lea. O le vailaʻau e faʻaaogāina i le lua punetini faʻasere tolu i le aso. O le togafitiga e 3 vaiaso.
  3. E lua punetete o laʻau uliuli e nutimomoia ma sasaa i vai inu. Ona tapenaina lea o le paluga pe a ma le 10 minute. O le fulu e faʻamamaina, faʻamaʻaina ma faʻaalu le afa afa i le aso ao leʻi ave ipu autu. O se mea sili lea ona lelei e faʻaleleia ai le puipuiga a le tino, aua o le currants ei ai vitamini P ma C.
  4. O le sua o le vai o se punavai o vitamini o le vaega B, PP, P, C ma le folic acid. Ina ia saunia le vailaʻau, e tatau ona faʻamamaina aʻa o le aʻa, ona pasi atu lea i totonu o se tamaʻi vailaau poʻo le faʻasolo i luga o se mea e gaosi. O le pata o le Beetroot e ave i le kuata kuaina faatolu i le aso. O le togafitiga e mai i le 3 i le 5 vaiaso.

O totogifuapauina o le maʻisuka o se auala aoga e faatumauina ai le maualuga o le suka ma le soifua maloloina lautele. O a latou faʻatasi ma vailaau fesoasoani e vave faʻaumatia ai faʻamaʻi ogaoga o le maʻi. O se tagata tomai faapitoa o le a talanoa e uiga i le maʻisuka i le vitio i lenei tusiga.

Mai le talafaasolopito o fualaau oona mo le maʻisuka

O se mataupu ua taua o le "maʻisuka" e aʻafia i le 3 senituri BC. u. E foliga mai na iloa e tagata Iutaia lenei faʻamaʻi i aso o le Malumalu Lona Lua. E tele fomaʻi na taumafai e suʻe se auala e togafitia ai le maʻisuka, e mafai foi ona latou iloa le uiga o le maʻisuka, ae latou te leʻi iloa le mafuaaga o le maʻi. O le mea lea, i na aso, o tagata na maua i lenei faʻamaʻi le lelei o le a faʻaumatia i le oti. Faaliliu mai le upu Eleni, o le upu "maʻisuka" o lona uiga o le "faamutaina", "pasi", ma, o le mea lea, o le faaupuga "maʻi suka" o lona uiga moni o le "aveesea o le suka." O lenei mea e atagia mai ai le autu o le maʻi - gau o le suka i le urine. O le faaupuga "maʻi suka" na muai faia e le fomai Roma o Areteus. Na ia faamatalaina le faamaʻi e faapea: "O le maʻi suka o se mafatiaga ogaoga, e le masani ai i le va o tagata, faʻamaʻapeʻaina tino ma vae i le gaioiga. O maʻi, e aunoa ma le faamutaina, ia faʻafeiloaʻi le vai i se vaitafe faifai pea, e pei o le paipa vai. O le olaga e pupuu, e le lelei ma tiga, o le fia inu e le mafai ona faʻaaogaina, o le inu malosi o le tele lea ma e le fetaui ma le tele o le urine ona o le sili atu o le maʻisuka. E leai se mea e mafai ona taofia ai i latou mai meaʻai fua ma mea faʻavave. Afai mo se taimi puupuu latou te mumusu e suʻe vai, e malogo o latou gutu, o latou tino ma mucous membranes ua mago. "E maua e le au gasegase le gasegase, e le fiafia ma oti i totonu o se taimi puupuu."

O manuscripts, books, and collections of Karabadin Kebir, Makhsanul Edviya, Tohvatul Mominin, lea na faʻaaogaina e fomaʻi, Nuskhadars, ma le Canon of Medicine a Avicenna, e maua ai le tele o faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o togafitiga mo le maʻisuka.

O le maʻisuka ua taʻua o le "gchin-sni maʻi" o loo faamatalaina auiliili i le feeseeseaiga faafomai a Tibet i le 13th seneturi, "Chjud-shi."I nei aso, o soifua maloloina o Tibet sa manuia ai lenei faʻamaʻi, ma o le aso nei o le maʻisuka ua matua le maua i totonu o Tibet. O le mealilo o lenei tulaga matautia o ni metotia faʻapitoa mo le togafitia o faafitauli o le endocrine na faʻaaogaina e fomaʻi Tibet. Togafitiga o le maʻisuka e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi: o se faʻamaʻi o le "vevela" ona o le solia o le faavae taua o Mhris poʻo se faʻamaʻi o le "malulu". I le tulaga muamua, o togafitiga e faʻaaoga i le faʻamamaina o le ate, pilia ma le toto. Afai e tulai mai le maʻi e pei o se "malulu" ona o se faaletonu i le faavae taua o le Badkan, o tagata tomai faapitoa e faʻaaogaina togafitiga ma togafitiga faʻalaʻau e faʻafaigofie ai faiga faʻasolosolo, e aofia ai le gaʻo gaʻo, faʻafefeteina le gasegase, faʻateleina le malosi o le tino, ma faʻaitiitia ai le gaʻo o gaʻo tino. Afai ei ai ni faʻalavelave o le tino, o lona uiga o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ma faʻafefiloi ai le lagona o le mafaufau e faʻapitoa ma faʻamafanafanaga.

I le seneturi XVIII, na maua ai se tofo suamalie o le urine i maʻi. O le fomaʻi Peretania Dopson na faʻaalia lenei uiga, ma mai lena aso i le maʻisuka, o le mea moni, na amata ona taʻua o le suka. Na mulimuli ane faʻaaoga e fomai lenei faailoga e iloa ai le maʻi. I le 1841, o le metotia mo le fuafuaina o le suka i le urini na amataina muamua, ona latou aoao ai lea e fuafua le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O se taumafataga faapitoa na faʻatulagaina mo tagata mamaʻi lea na sui ai le gaʻo i le vaega o le carbohydrate. O le faamalositino ua amata foi ona faaaoga e togafitia ai le maʻisuka.

I le 1889, i lalo o le microscopy o le pancreas, na maua ai ni faaputuga o sela na taʻua, o motu o Langerhans, ina ua mavae le saienitisi na mauaina. Ae o lo latou taua mo le tino e le mafai ona faamatalaina. I le 1921, na maua ai e le au suʻesuʻe Basting ma Best le mauaina o le inisalini mai le tino o meaʻai, lea na faʻaumatia ai i totonu o se taifau le maʻisuka faʻamaʻi o le maʻi. Ma i le amataga o le tausaga na sosoo ai, na muamua faʻaaogaina le inisalini e togafitia ai tagata e maua i le maʻisuka.

Faatasi ai ma auala ma metotia o le togafitia o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o se tasi o matafaioi e faia foi e sauniuniga o togalaau. Talu mai aso anamua, o togafitiga o vailaʻau ua faʻaaogaina faʻamalosi i togafitiga o gasegase e maua mai i le maʻisuka - lanu lanu lanu, lanati ma Manchurian nuts, pusi paʻu, mutia, ma isi (S. Ya. Sokolov, I.P. Zamotaev, 1993).

I le amataga lava o le atinaʻe o tagata, o laau toto e le gata o se punavai o meaai a tagata, lavalava, meafaigaluega ma puipuiga. Na latou fesoasoani i se tagata e faʻaumatia faʻamaʻi. I le suʻesuʻeina o suʻesuʻega a archaeological, na iloa ai e le au fai lafoga na leai se ituaiga i luga o le fogaeleele e le iloa togalaau.

Ua i ai i totonu o se sosaiete anamua o le aufaʻamuʻi o laau olaola, o laau totō o loʻo galue i luga o le meaʻai, ma nisi o fualaau faasaina ua lauiloa. Fefaatauaiga ma taua na fesoasoani i le faʻasoaina atu o faʻamatalaga e uiga i vailaʻau ma taʻitaʻia ai le faʻateleina faʻatasi o le malamalama faafomaʻi o tagata o atunuu eseese. Faatasi ai ma le mea fou o le tusitusi, o lenei faʻamatalaga na faʻamaumauina muamua i luga o laupepa launiu. Sumerians i le tolu seneturi BC u. ua uma ona faaaoga i la latou faiga laau toto togalaau e pei o le sinapi, thyme, plum, pears, fig, etc.

Mo le fia afe o tausaga, o le fuga o Asia i Saute, Initia ma Saina ua avea ma punavai mo togafitiga o le tele o ituaiga o faamai, e aofia ai le maʻisuka. Ua silia ma le 5000 tausaga talu ai, na lolomiina ai se tusi "Ben Tsao" i Saina, lea e aofia ai faamatalaga e uiga i ginseng, ephedra, asparagus, cornel, astragalus ma le paluga o laau eseese (M. A. Kuznetsova, A. S. Reznikova, 1992). I Initia, e 24 laau totino (garlic, aniani, laumei, ma isi) mo togafitiga o le maʻisuka e maua ai le toto maualuga (E. Chako, 2003).

O faamatalaga taua faapitoa e uiga i le faʻaaogaina o vailaau faʻamalositino na faitauina i totonu o maafaamanatu anamua - Aikupito papyri. O le papyrus Aikupito anamua a George Ebers o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le tusa ma le 800 laau toto i ituaiga ituaiga eseese o fualaau oona: meaola, mea teuteu, sua, meaola, ma isi. Na malamalama tagata Aikupito i mea faʻamalolo o aloe, anise, bleached, mint, oil castor, plantain. Na latou mafatia i le tele o maʻi. Ina ia puipuia ai, na fautuaina e faʻaaogaina enemas, diaphoretic, faʻapipiʻi soʻo i soo se taimi e mafai ai. Mo le puipuia o faʻamaʻi o le iniseti, na fautuaina e inu vai inu, talu mai lena taimi na latou iloa le mafai ona tuʻuina mai le tasi tagata i le isi o nisi o faʻamaʻi pipisi, e pei o le dysentery.

O Hippocrates, o se fomai iloga ma le mafaufau o Ancient Greece, na ia faia le aoaoga faavae o mafuaaga o faamaʻi ma auala o latou togafitiga e faaaoga ai le tele o laau. Na ia faamatalaina le 236 laau o lona taua mo le gastroenterology e le o leiloa nei. O ia o le toeainaberry, iris, centaury, almonds, mint, ma isi mea faapena. Na ia talitonu o laau togafitiga e tatau ona totogi a latou gaioiga i se tasi, o le tuufaatasiga sili ona lelei o vaega uma, ma o lea e tatau ona faaaoga ai laau i le foliga na foafoaina ai e le natura, o lona natura i le tulaga o sua. Sa ia tusia: "O vailaau faafomai o le ata lea o le faataitaiina o aafiaga faamalolo o le natura." E masani ona faʻaogaina ia meaola, faatasi ai ma meaai, faletupe ma taʻaloga, ma faia se faʻamautinoaga e faavae i luga o le siakiina o tagata gasegase. O le mea lea, na ia liliu mai le "fomai" faafomai i se saienisi.

O le tama o European pharmacognosy ua taʻua o le fomai Eleni o le vaegaʻau a Roma i le taimi o Nero Dioscorides, o le na faamatalaina le tele o laau na iloa e ia i le Materia medica, lea sa avea mo le tele o seneturi e avea o se tusi tusi a fomai ma fomaʻi. I ana tusi, na ia faamatalaina pe tusa ma le 6,000 laau, tuuina atu o latou igoa, talanoa e uiga i metotia o sauniuniga o fualaau faasaina, oa latou gaioiga ma aafiaga.

E tusa ai ma le tala, i le Caucasus (Colchis), i lalo o ausopices a le atua fafine o Tiana, sa i ai se togalaau manaia o fualaau oona ma vailaʻau, mai le mea na o mai ai nei laau i Eleni.

O le fomaʻi o aso anamua Claudius Galen, e ese mai ia Hippocrates, na talitonu o nisi o mea gaosi o laau toto ei ai le malosi o le togafitiga, ae o le isi e leaga. Ina ia vavaeeseina i latou, na ia fautuaina e ala i le tausisi atu i le uaina, vineka, vai e vavaeese ai nisi mea mai isi. O faʻasologa mai vailaʻau faʻasaina ua maua ai le lauiloa i atunuu uma o Europa ma o loʻo faʻaaogaina nei i le lautele, o le igoa o le "galenic preparations". Galen ua faʻaleleia le tele o fualaau o togafitiga. Aemaise lava, o le teriaki ua taʻua - o vailaau mai meaola ma meaola. Afai e te faaliliuina le uiga o nei vailaʻau, o le a le gata ina iloa e Galen mea leaga o laau toto, ae na atiina ae foi se tino atoa o le endo-detoxification, ma faaaoga auala e togafitia ai le manava ma le maʻi o le tino. O nisi o palū e aofia ai le selau selau vaega, o nei mea na totoina, ae sa i ai foi le meli, gaʻo gata, pu, ma isi. O ana aʻoaʻoga na tumau seia oʻo i le senituri lona 18. O nisi o pine ua faʻaofiina nei i totonu o le falemaʻi falemaʻi ma ua faʻaaogaina e pei o le tonic (Amrita, Pervoprestolny, Kedrovit, Altai, ma isi), gastric (Becherovka), multivitamin (Herbamarin, Corfit "Ma isi.) Tupe.

Ina ua mavae Hippocrates, o Galen o le sui sili mulimuli mulimuli lea o le vaitaimi matagofie o vailaau faafomai i Europa. O le Vaitausaga Tutotonu i Europa na faʻaalia e ala i le faʻamalosi i le tulaga o fomai. Naʻo le XI senituri na i ai se faʻafouina o le saienisi ma lona ulufale malie atu i se vaega fou o le atinaʻe. I luga o le moega o le aganuu ma le faasaienisi ua tulai mai failautusi. I totonu o faletusi o le monastery, o se talafaamaumau tusitusia o mea na ausiaina o le lalolagi anamua sa faasaoina, ma o lenei tulaga na fesoasoani i le tulai mai o togafitiga o le monastery. Sa faatonuina le au monoma e suesue galuega a Hippocrates, Dioscorides ma Galen. O le aoina o faʻamatalaga e uiga i togafitiga faʻalapotopotoga na amata, faasolosolo malie atu i le tamaoaiga o aafiaga o augatupulaga ua mavae. I se tulaga faapitoa, na mafai ona faafaigofieina e le faasalalauina lautele o afaina o faamai ma isi maʻi ogaoga ma masani ai.

O le fomai atamai o le Tajik doctor - o le encyclopediaist Abu Ali ibn Sina (980-1037) na ia tuua se tofi taua mo le lalolagi, e aofia ai le sili atu i le luasefulu lala o le faasaienisi, e pei o filosofia, vailaau faafomai, matematika, tusitusiga ma solo, aoaoga, musika, faapea foi ma isi lala o le saienisi molimau atu i le tulaga ese o ona tomai faasaienisi.

O le talaʻaga faʻapitoa a Ibn Sina (Avicenna) e sili atu i le limasefulu lala o vailaʻau faʻasolosolo ma togafitiga faʻapitoa, lea na atiae ese. O nei ituaiga o vailaau faafomai e pei o togafitiga, taotoga, togafitiga, aemaise lava o le tumama, togafitiga faafomai ma togafitiga faafomai, i le saienisi o le talatuu na fausiaina, e amata i fesili lautele o le faafitauli ma faaiu ia latou fesili patino ma fesootaiga ma isi mataupu e fesootai i ai. Ua tusia e le au suesue i le taimi nei le tulaga o le saienitisi i le maʻisuka e aunoa ma le iloiloina o togafitiga lautele, faapea foi ma le tele o fualaau faasaina e fautuaina e Ibn Sina.

Ina ia foia lenei faafitauli, matou te faaaogaina ia galuega a le saienisi o le "Canon of Science Science", o le "Alvokhiya" - "Code of recipes", "Treating on Hygiene" ma isi galuega a le saienitisi na tusia i le Arabic ma Farsi-Tajik.

O le fomai tipitipi na mafua ai mafuaaga o le maʻisuka ma le manatu faaonaponei o tulaga lamatia o le maʻisuka faatasi ai ma mea e tutupu mai i le tino, mea tau inisinia, ma le "malosi vevela e aunoa ma se mea po o se mea" (mea oona o le maʻisuka, e tusa ai ma le Yu. N. Nuraliev (2004). Ou te le iloa e uiga i punaoa-faavae, punaoa o meaola o le toto, urine ma isi mea mama o le tino.

I totonu o le loloto o le alavai, o le tele o auala e le o faamatalaina mai le physiological. Avicenna, i le tele o seneturi na muamua atu i mea na ausia e le saienisi o ona vaitaimi, na mafai ai ona faʻamalamalama saʻo le mafuaaga o le maʻisuka, "ma le malosi vevela e le masani ai ma se mea."

I le taimi nei, ua faamaonia ai o le faateleina o le mamafa o urates (uratosis) e faatatau i mea e taua o le maʻisuka. Urate ma le gaosiga oa latou metabolism, alloxan, o nisi ia o mea e le masani ai na tusia e Ibn Sina e uiga (Yu. N. Nuraliev, M. U. Sharofova, 2005-2011).

Seʻi oʻo i le senituri lona 19, o vailaau e manatu o le maʻisuka e avea ma faʻamaʻi fatu. O se faʻamatalaga talitutusa na fesootaʻi ma le tulaga o le maʻisuka masani o le uratosis, lea e tupu tele ai faʻalavelave faʻafuaseʻi nai lo le atinaʻe o le maʻisuka.

O vailaau faʻaonapo nei e leai ni faʻamatalaga e uiga i le taumafa a Asians Central, e aofia ai Iran, i le vaitaimi o Avicenna. O le auiliiliga o galuega a le saienitisi i luga o gout, urolithiasis ma cholelithiasis, ituaiga ituaiga o fomaʻi ma le maʻisuka e faaalia ai talu ai ona o le tele o manu feʻai ma manufelelei, o gaʻo manu e masani lava aofia ai gaʻo meaola ma meaola o manu. O le mea lea, o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le uratosis ma le hyperuricemia na manatu e sili ona taatele.

O le faiga masani mo le togafitia o le maʻisuka na faia e Ibn Sina sa aofia ai togafitiga o fualaau oona, togafitiga faafomai, faapea foi ma le physiotherapy. O oloa gaosi, gaʻo manu, ma le aano o aano o manu (beef, mutton) e le aofia ai i le taumafa o le maʻisuka. O meaʻai o le maʻisuka e aofia ai le saito o le saito, o le teuteu o karite, o le tilo ma fafasi ai aano o manu mai gaʻo totonu ma aano o tamaiti e taʻi tausaga le matutua. Na fautuaina e Ibn Sina ituaiga fualaau aina eseese (pomegranate, plum, mulberry, etc.), faapea foi ma fualaau faisua (kukama) suamalie ma susu susu o le susu e avea ma tagata gasegase ma le maʻisuka.

Aʻo faʻasalalau fualaau faʻamaonia faigofie poʻo faʻalavelave, na ave e Ibn Sina mea taua o le maʻisuka e fai ma faavae: o le fiainu ma le vevela, faʻaleagaina o le tino, le ate, popole ma le cardiovascular system, mizaja (natura) o le tino, ma le muscle (myalgia) na matauina i le maʻisuka, tiga o le neuralgic ma le sasaina o le paʻu.

E tusa ai ma le togafitiga a Avicenna, na togafitia le maʻisuka i le faʻaaogaina o auala nei:

• togafitiga o fualaau o togafitiga, o lona uiga, togafiti o togalaau poʻo togafitiga o le phytotherapy,

• oloa gaosi ma mineralotherapy,

• togafiti manu - organotherapy.

Sa taʻua togafitiga o togalaau o togafitiga muamua mo le maʻisuka. I le "Canon" o Ibn Sina ma i le tele o isi togafiti a le saienitisi, 84 igoa o vailaau faufautua o loʻo iai, e aofia ai vailaau faʻamaina o le fiainu, lea e faʻamatalaina i le aofaʻi o oloa mafolafola mo mea e 75, e fai ma sui 89.3%. O gums ma resins (gums) i totonu o fualaau aina e maua ai le 9 iunite, poo le 14.3% o le numera atoa o oloa gaosi.

Mai i le tuufaatasiga o le fiainu poo le fia inu o togalaau, e mafai e Ibn Sina ona maua mai i le 75 i le 250 poo le sili atu foi togafitiga o fualaau aina (mea e maua mai ai, teuteuga, palu, suauu poo ava ava, etc.) e ala i faiga faatekinolosi faigofie.

O vailaau faufautua masani o loo faamatalaina i tusitusiga a Ibn Sina, o se vaifofo oona, e aofia ai: marshmallow, aloe, anise masani, acacia stonehide, luluina o le atisosoki, commonberry barberry ma isi ituaiga, kukume vale, tolati kamela, selesele vine, laau, pomegranate masani, oregano dikmamp ma isi ituaiga o meaola, iris kasatik, pine paina, namamoni saina ma isi ituaiga, coriander seed, fuālaʻau paʻepaʻe ma isi meaola, pulu lipano, cinquefoil, la talo, talo ma le isi ituaiga o meaʻai, lala o le flea, garden purslane, ola aʻe Kazanlak ma isi meaola, chamomile, togafiti faʻamaʻi, meaʻai, raw, pini masani, violet violet, saffron, thyme, ma isi.

I le 11th - 12th seneturi, o nofoaga autu o vailaau faafomai i Europa o iunivesite i Salerno, Bologna, Paris, Padua, Oxford, ma isi. I le 1480, na aliali mai ai le uluaʻi lomiga o le Salerno Code of Health e Arnold o Villanova. I totonu, e masani lava ona e maua ni faʻamalosi tino e faʻaitiitia ai le tulaga i faʻamaʻi o le manava ma le gaogao. "E i ai le manatu e maua uma e le saffron le fiafia ma le malosi, e maua ai le malosi i totonu o le au paia ma faafou ai le ate ma i matou."

I le 1485, na lolomiina le tusitala o le Apuleius Platonic Herbarium i le Latina ma na mulimuli ane faaliliuina i gagana a le atunuu, lea na avea ma sao tele i le lautele o le malamalama e uiga i laau afu.

I le taufaʻaiuiʻuga o le Vaitau Tutotonu, o aʻoaʻoga a fomaʻi Paracelsus na i ai se faatosinaga tele i le atinaʻeina o le faasaienisi o fualaau o vailaʻau. Na ia manatu o le olaga o se vailaau faapitoa o vailaau faʻasolosolo, o lona uiga e faalagolago i le tuufaatasiga o mea e aofia ai. O le maʻi, i lona manatu, e tupu i le leai o ni mea e manaʻomia, o lona uiga o le togafitiga e aofia ai le faʻaofiina o vailaau o loʻo misi i le tino.

I le filifiliga o laau toto, na tausisia ai e Paracelsus le aoaoga faavae o sainiga na tulai mai i aso anamua. E tusa ai ma lenei aʻoaʻoga, o faailoilo o foliga (lanu, foliga, sosogi, tofo, vili) faʻaalia faʻaalia o se faʻamaʻi lea e tatau ona faʻaaoga ai. O lea la, afai ei ai se lanu samasama (celandine, tansy, aurorod, ma isi mea), ona mafaufauina lea (ma le taimi nei) o se vailaau mo le ate ma le biliary tract diseases. O aoaoga a Paracelsus i "mataupu faavae" o loo i ai mulimuli ane sa avea o se faatosinaga e suesue le tuufaatasiga o laau.

O le mafuaaga muamua mo le faʻaaogaina o vailaʻau mo togafitiga o le ate na tuʻuina i le faaiuga o le 15 senituri. Mulimuli ane, mai le XVI - XVII seneturi, o fugalaau olaola na amata ona mafua ona o fualaau faasaina (L. S. Levinson, 1930).

I togafitiga faafomaʻi, o loʻo taʻua ai le tele o togalaau e faafaigofie ai le tulaga o tagata gasegase. Faatasi ai ma ia mea e mafai ona e maua ai i latou e leiloa lo latou aoga aoga i le taimi nei. I le tusi A.Amasiatsi "E le manaomia mo le le aoaoina" (1990) fai mai le mea lea e uiga i se chamomile: "... E fesoasoani i le colic ma le fulafula o le manava ma le ate, faamalūlūina le vevela ma le tiga o le soothes. Ma e fesoasoani foi i feusuaiga uma, mucous ma black-alkaline ... "

O se sui iloga o le Vaitafe Arab ma Central Asian Avicenna na tusia e uiga i le fasefulu galuega i luga o vailaau. O lana galuega "Canon of Medicine" ua faʻaaoga e fomaʻi i le tele o atunuu mo seneturi. Ma o lenei ua i ai se faleteuoloa o faʻamatalaga e uiga i togafitiga o vailaʻau.

I le gagana Tuai a Rusia, "manava" - o se pusa o meaola oona - o se upu tutusa mo le upu "ola", ma e manino lava pe aisea. I le mea uma, i Rusia, e pei o isi tagata, o faʻamalologa o mea totō na iloa mai aso anamua. O le lalolagi faapaupau o loo manumalo i aso anamua o Russia na tuuina atu le togafitiga o se uiga uiga ese. O le mea lea, o togafitiga ma se seti o fualaau o togafitiga sa faia e fomaʻi, failaitu, faataulaitu, o tagata, e tusa ai ma manatu iloga, iloa le auala e amio ai i agaga leaga.

I fomaʻi faʻapitoa a Rusia, na faʻaogaina ai le faʻaogaina o le paʻu o le St. John's, immortelle, ma le tansy, e pei o se decoction, mo faʻamaʻi pipisi o le ate, o le veveder ma le urinary, faapea foi ma le anthelmintic (ascariasis) ma o se mea sili ona taua.

O le tusi o le Cool Helicopter (1997), o le falala (mint), o le St. John's wort, magpie (tansy), cumin (thyme), lanu samasama (chamomile), sherborin (dog rose), dune, ma Chernobyl e masani ona taʻua ( wormwood), popava (dandelion), fenula (dill), ma isi, na faʻaaogaina lautele ma ua faʻaaoga nei i le hepatology faʻaonaponei. E masani ona faatatau i faʻamaʻi e pei o "tiga o le ate, hiccupia, stitches, ma le hepatic edema," e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi eseese o le ate. "Rhubarb e manaia, ma e le o se mea e afaina, ma o le a faamamaina ai le stoma, ma le ate, ma aveese ai le pipili, o se mea e tupu i totonu o le loto."

O le upu "vertograd" o lona uiga o "togalaau", iinei - o se togalaau togalaau togafitiga. O lenei tusi o se faaliliuga o se tusi faafomaʻi e lauiloa i le seneturi 15 i Europa i Sisifo ma le tele o faʻaopoopoga e aofia ai tusiupu a Rusia.

Ina ua mavae le faatoilaloina o le tate amo, ua amata loa ona toe fesootai Lusia ma Europa i Sisifo. Ua valaʻauina Scientists, tusiata ma fomaʻi i le tautua tautua. O le suʻesuʻega o fualaau faʻamaʻi i Rusia na amata amataina faʻapitoa i le maeʻa ai o le toefuataiga a Peter I. I lana faʻatonuga, o falemaʻi faʻapitoa a le setete ma faʻavae mo i latou, o loʻo taʻua o togalaau faʻamalolo, na tatalaina. O le tasi oi latou - o le Faleoloa Faasao o St. Petersburg na liua i se togalaau aina, lea ua liua nei i totonu o le Botanical Institute o le Russian Academy of Sciences. O le Academy of Sciences, na faia e Peter le Great, na faʻatulagaina faʻatautaia e suʻesuʻe ma seleseleina le tamaoaiga i Siberia.

Tagata malaga ma tagata masani, tamaiti aʻoga o le MV Lomonosov, o le sui o le St. Petersburg Academy of Sciences I. I. Lepekhin na suʻesuʻeina le lafu o Rusia mo le ono tausaga. I lana tusiga, "Manatunatuga i le manaʻoga e tofotofoina le malosi o le tuputupu aʻe o le tagata lava ia," na ia faʻamatalaina ai le tele o laau totino e iai vailaau faʻaleagaina. Sa fautuaina e le saienitisi fomai e suesue laau, "ua maua i le mana faamalolo." "O se lalolagi fou o le a faʻamalamalamaina ai tomai faafomai," na tusia e I. I. Lepekhin, "pe a na matou iloa le mana ma le malosi o laau."

Faailoga mo le faʻaaogaina o afu mo le maʻisuka

I le taimi nei, e sili atu ma le 200 ituaiga o laau totō e maualalo ai le suka. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faʻalaʻau e faʻavae i luga o togafitiga o togalaau faʻaaogaina. E taua i latou mo meaola o le ola maloloina e maua ai a latou tuufaatasiga: inulin, galenin, inosine ma isi.

O togalaau faʻapitoa e iai taʻiala faʻavae:

  1. Tagata taʻitoʻatasi - pe a filifilia se mutia, o le faʻamautinoaina o le maʻi, o lona laasaga ma le malosi o le togafitiga faʻaleagaina e amanaia.O le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma maʻi faʻamaʻi.
  2. Monotherapy ma le tele o totogifuapauina - e mafai ona faʻaaogaina se tasi o laau poʻo a latou faʻalavelave mo togafitiga. O le lelei o le monotherapy o le mafai lea ona faʻatuina le faiga o le gaioiga o se mea e ola ai le tino, lea e toetoe lava a le mafai i le mataupu lona lua. Pe a faʻaaoga nisi sooupu, e tatau ona amanaʻia a latou faʻasagaga ma le vaega o togafitiga.
  3. O le pytotherapy stage-by-stage e aofia ai le fua o vaega uma ma a latou fegalegaleaiga ma vailaʻau. O le umi o togafitiga ma le mafai ona faia se vasega lona lua.
  4. Faʻalavelave - ina ia ausia le maualuga o le togafitiga o togafitiga, e tatau ona faʻafefiloi faʻamaʻi faʻamaʻi ma vailaʻau ma togafitiga. Le faʻagaoioia o le toe faʻaleleia o gaioiga i totonu o le tino ma faʻamaʻi pipisi, reflexology, hirudotherapy, massage, acupuncture, aromatherapy ma isi metotia.

O sauniuniga nei e faia mai laau:

  • Broth o se vailaʻau faʻasolosolo masani lava, lea e saunia e ala i le faʻaaogaina o le meaʻai i totonu o le vevela poʻo le malulu vai ma le kuka. O teuteuga e tatau ona teuina e le sili atu ma le lua aso ma, pe a mafai, ia kuka muamua aʻo leʻi faʻaaogaina.
  • Tincture - e ese mai le susu i le mea e sasaa ai le meafaitino i vai inu poʻo le ava malosi ma faʻaoga mo ni nai itula po o aso. E le malulu ma vevela le mea e fai.

O le tele o sauniuniga o togalaau ma mea e maua ai le suka e mafai ona faatagaina i le naʻo le laʻititi o le ituaiga lona lua o le maʻisuka, talu ai faʻatasi ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi latou te le atoatoa. O le mea autu o le togafitiga faapena o le mafai ona faia i se vaitaimi umi, talu ai e le o mea e fai ma vaisu. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le tetee, o togafitiga o togalaau e faaopoopo i isi vaega i le 20 aso.

Laʻau mo le ituaiga 1 Tisuka

O le maʻisuka ituaiga 1, o lona uiga, o le insulin-faalagolago, e tupu ona e le mafai e le pancreas ona taulimaina ana galuega. E le maua e le tino le numera manaomia o le inisalini e talepeina ai le gaʻo ma le kulukose i totonu o le tino. O lenei pepa e tusa ma le 10% o mataupu o le maʻisuka. Togafitiga e faʻavae i siama masani masani.

O le maʻisuka 1 ituaiga o maʻisuka o loʻo faʻaaogaina e avea ma togafitiga faʻapipiʻi. O le tele o taimi, o maʻi e faʻamatalaina i le teas, infusions ma teuteuga mai ia laau totō:

  • Barberry masani
  • Lemon
  • Mafui
  • Galega officinalis
  • Elecampane umi
  • Nettle
  • Chokeberry
  • Lingonberry

Faʻatasi ma le suʻesuʻega taimi ma le fesoʻotaiga i togafitiga, o le maualuga o le inisalini e mafai ona tausia masani. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia le lamatiaga o ni uiga le lelei o togafitiga o le endocrine.

, ,

Laʻau mo le ituaiga 2 Tisuka

O le maʻisuka e le o le insulin, o lona uiga, o se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua, e faʻaalia i le gaosiga masani o le hormone. Ae o le tulaga ese o togafitiga o le i totonu o le tino o le gasegase o le tino i le inisalini e le afaina. Mo togafitiga, o vailaʻau e faʻaaogaina e faaosofia ai le pancreas e maua ai le hormone ma faʻaitiitia ai le teteʻe o sela i ai.

O fualaau faʻamalo masani e aofia ai ituaiga o laau mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • Laʻau o le Burdock
  • Laʻau vine
  • Togalaau
  • Taleni
  • Chicory
  • Mint
  • Milk po o Kombucha

O togalaau togafiti e faʻaleleia ai le aoga o togafitiga fualaau faʻasaina ma osofaia ai faʻamaʻi tiga o le maʻi. O otaota e faʻaitiitia le fulafula o lima, toe faʻaleleia mea vaaia ma lagolagoina le masaniga o le galue o le cardiovascular system.

Maʻisuka-faʻaitiitia o gaʻo toto toto

O le fomaʻi faʻamalosi o laau e mafai ai ona latou faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi.O otaota e faʻaitiitia ai le suka i le maʻisuka ei ai se aafiaga lelei i metabolic processes i le tino, toe faʻafoʻisia ai:

  • Faʻamaʻo le metabolism o meaʻai.
  • Faʻateleina le saoasaoa o metabolic processes.
  • Faamama le toto ma le gasegase mai toxins ma isi mea leaga.
  • Latou te toe faʻafoʻiina le glucose i totonu o potu o le ate ma le faʻasologa o le glycogen.
  • Faʻamaonia le galuega o le polokalama urinary.
  • Toe faʻafoʻisia le faʻatinoina o le vaega o meaʻai.

Laʻau e faʻaitiitia ai le maʻisuka e faʻaaogaina e avea o se fesoasoani i le togafitiga autu o fualaau faasaina. O laau uma ua vaevaeina i vaega nei:

  1. O le kulupu muamua e aofia ai laʻau, cereals ma fualaʻau e faʻamautuina maualuga le kulukose o le toto: aniani, pasili, meaʻai, opu, garlic, oats. Latou te faʻamalosi mea puipuia o le tino ma puipuia le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi. Fautuaina mo tagata gasegase e le atoatoa le kulukose o le ituaiga muamua ma le lua.
  2. Laʻau, aʻa, fualaau ma lau o laau. O teuteuga, mea e faʻaaogaina e saunia mai i mea faʻaaogaina faʻapitoa pe o loʻo faʻaaogaina i la latou mamanu mamā. O lenei vaega e aofia ai: upega, stevia, mulberry, vine, vine, leaf bay, tarelion, gonut, 'oti. O nei laau toto e talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2. Mo maʻi ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e mafai ona faʻaaogaina e faʻamalosi ai le tino puipuia.
  3. O vailaau nei e faʻamausali ai le ate, fatuga, ma isi gaʻo i totonu. E aofia ai: blackcurrant, horsetail, rou mumu, aʻa o le taulati, siama o le sana, falemaʻi chamomile.

O le endocrinologist o loʻo auai i le filifilia o laau afu. E amanaʻia e le fomaʻi le ituaiga o faʻamaʻi, faʻatasi ai ma faʻamaoniga ma isi vaega o le tino o le maʻi.

Laʻau faʻafeʻau mo le maʻisuka

O se tasi o faʻamaoniga o se maʻi ogaoga o le endocrine e tumau i le tino. O fualaau faʻamaʻi mo le maʻisuka e manaʻomia e faʻaleleia ai voluma faʻasolosolo ma faʻalautele le maualuga o gaoioiga faʻafiafia. Laʻau e tuʻuina atu le toomaga mo le faʻamalositino, faʻaitiitia le toto maualuga ma taofiofia ai vaʻa toto.

E tatau ona faʻaaoga togalaau diuretic ma le faʻaeteete tele. E filifilia tagata taʻitoʻatasi mo taʻitoʻatasi. O le tele lava o taimi, o loʻo fautuaina ai tagata mamaʻi:

  • Sushitsa - faʻaaogaina e avea o se teuteuga 2-3 taimi i le aso. Ina ia faʻaleleia atili taunuuga o le togafitiga, e tatau ona faʻaopopo le inu i le taʻele mafanafana masani ao leʻi oʻo ile malolo.
  • Blackberry elder - o aʻa o le laau ma vine o loʻo i ai ni mea faʻapitoa ma faʻamafanafana.
  • Blueberries - auā e faʻaaogaina e le broths ona lau. Latou te faʻalogo ma maua se aafiaga faʻapitoa.
  • Chicory - mo togafitiga faafomaʻi e faʻaaoga ai lau ma aʻa. Faʻatonuina galuega a le tino ma faʻavaveina le faʻaumatia o le tele o le vai.
  • Ginseng - o ona aʻa e faʻaleleia le taua, aveese le vai, faʻafilemuina ma faʻamalosia ai le tino vaivai.
  • Burdock ma elecampane - o latou aʻa e faʻaaoga mo togafitiga. Latou te faʻaititia le toto suka ma maua ai se aafiaga faʻapitoa.

O fualaau uma e mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa feutagaiga ma lau fomaʻi ma se suʻesuʻega auiliili o le tino.

, , , , , , , , , , ,

Maʻisuka Faamamaina Laʻau

Le faʻamamaina o le toto o pathogens ma faʻavavevave ai a latou manava, e masani ona faʻaaogaina togalaau faamama. I le maʻisuka, o nei laau totō e faʻaaogaina e faʻaosofia ai le toe faʻafouina o peta beta:

  • Gandelion greens
  • Aloe vera
  • Chicory
  • Ata
  • Wormwood
  • Yarrow Flowers

Mo le faʻamamaina, o laau e faʻaalia lea e aofia ai tannins: laʻau bay, radiol, dogwood, paʻu aspen. Latou te fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins, faʻamalo faʻamalolo saoloto ma faʻaitiitia le lamatiaga o le mumū.

O laau e leai ni mea e le aoga e leai se aoga: chamomile, aloe, wort St. John, walnut, cinnamon, calendula. Le faʻaaogaina o le metabolism: plantain, dandelion ma burdock root.

, , , ,

Laʻau mo le fausiaina o le maʻisuka

O se tasi o faailoga o mea faʻaleagaina o le tino o le fulafula o vae, e masani lava o pito maualalo. Laʻau mo le edema i le maʻisuka e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi o gaʻo ma isi faʻalavelave ogaoga.

Mo le toe faʻafoʻiina o le gaioiga lautele ma le lagona o le tino i le edema, e fautuaina atu laau nei:

  • St. John's wort
  • Ginseng aʻa
  • Oats
  • Burdock
  • Hydrastis
  • Afiafi afiafi muamua

Ina ia vave faʻaitiitia le edema, e fautuaina e faʻaaoga le pepa cayenne. O le laau e toe faʻafoʻi toto toto ma faʻamavae. Aʻo leʻi faʻaaogaina nei vailaʻau, faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist.

Faiga faʻapolopolo

O fualaau faʻamaʻi i le togafitiga o le maʻisuka e sili ona lauiloa. O le iloaina o igoa o vailaau ma togafitiga ma a latou faiga o gaioiga, e mafai ona e faia se togafitiga lelei o fualaʻau. Mafaufau i ituaiga autu o fualaau faasaina ma o latou igoa:

  1. Beta faʻamalosi toto
  • Burdock aʻa
  • Laʻau paʻu
  • Fatu laʻau
  • Laisene
  • St. John's wort
  • Plantain
  • Blueberries
  • Goatskin

O fualaau o loʻo i luga o loʻo i ai mea faʻasolosolo ma mea faʻapitoa, faʻafefeteina le pancreas.

  1. Faʻaitiitia o le suka toto
  • Laʻau sosolo
  • Ierusalema tosotiko aʻa
  • Burdock aʻa
  • Knotweed
  • Fagavai lau
  • Birch buds
  • Ginseng
  • Pupu vine

Laʻau e faʻaleleia le pasia o kulūkose i luga o puipui o toto toto ma faʻalavelave ai le faiga o lona faʻavae. Puipuia insulin mai le faʻaumatiaga. Ina ia ausia se togafiti o togafitiga, o vailaʻau e ave mo le 1-3 masina.

  1. Faʻavae malosi
  • Lemon, garlic, mint - fufulu ipu.
  • Toa vao, vao, moa o le sami, fualaau o le fualaʻau - faʻamalositino, puipuia le faʻavaeina o le toto ma faʻateleina le faʻamaʻi toto.
  • Lulu Rose, lingonberries, togafiti, meaʻai - saunia le tino ma vitamini.
  • Chamomile, eucalyptus, yarrow, aloe, elderberry, togafiti - faʻafefe-inflammatory effect.
  1. Faʻaleleia le faʻatinoina o le vaega o meaʻai
  • Peas
  • Vao vao
  • Aloe vera
  • Uila vaovao
  • Palukin fatu
  • Wormwood
  • Fufulu fatu
  • Laʻau paʻu

O tupe o loʻo i luga o loʻo faʻamamaina ai le iniseti ma le ate, toe faʻafouina le fua o le absorption o gaʻo. Laʻau faʻatele e faʻaleleia le gafatia o le ate e faʻapipiʻi ai le kulukose.

  1. Laʻau e Tetee i Faʻamaumauga o le Maʻisuka
  • Knotweed
  • Clover
  • Laisene
  • Chamomile
  • Violet

O tupe maua i luga o loʻo i ai mea e ola ai meaola ma mea faʻaleagaina. O le puipuia o faʻalavelave faʻamaʻi, fualaau, lingonberries, laʻau moa ma le faapipiiina, mutia moe e fautuaina.

O se vaifofo aloaʻia faʻapitoa e faʻaaoga mo le maʻisuka o le mutia monasoni. O lenei faʻamatalaga e aofia ai vaega o vailaʻau e iai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino. O le keke monastic e faʻaleleia faiga faʻava-o-tino ma faʻamaonia ai le metabolism o gaʻo i totonu o le tino. O le fofo e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le vao monastic mo le maʻisuka masani ona aofia ai vaega nei:

  • Rose hips
  • Vaʻalele
  • Goatskin
  • Blueberries
  • Chamomile
  • St. John's wort
  • Elecampane aʻa
  • Moss vao

Totoina o le toto e faʻamalosia ai vaʻa toto, lea e sili atu ona faigofie ona maua i patocotia endocrin. E i ai sona aafiaga aoga i le tuputupu ae o le microflora aoga i le vaega o meaʻai. Faʻaauau le maualuga ole kulukose o le toto ma faʻasosaʻo ai le gataifale.

O le faʻaaogaina masani o le aoina e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi, faʻaitiitia le tulaga o maʻi. Aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa, e tatau ona e fuafuaina le lagona o le tino i ona vaega. Afai ei ai ni faʻamalologa poʻo le atinaʻeina o teteʻe mataga, e tatau ona suia mea o le totogifuapauina togafitiga.

Ginkgo biloba

O se laau tulaga ese e faaaoga i le tele o vailaau faafomai o Ginkgo biloba. Na o ona laulaau, e aofia ai: flavonoids, procyanidins, ginkgolides, bilobalide, sesquiterpenes, o loʻo i ai mea faʻapitoa.

O le faʻapitoa ma le tulaga faʻapitoa e aofia ai aafiaga nei i le tino o le tagata:

  • Faalauteleina toto toto.
  • Faateleina le gaoioi o puipui o toto toto.
  • Toe faʻafouina le faʻagasolo toto.
  • E taofi ai le faʻailoga o le tino i totonu o le tino.
  • E i ai lona aʻafiaga.
  • Faʻaitiitia le cholesterol toto.
  • Faʻamaʻosaʻo faiga faʻavae
  • Taofiofia le toto.
  • Faʻaauau le malosi o le cardiovascular system.
  • Faʻaitiitia le toto toto.

O laʻau Ginkgo biloba e faʻaaogaina i vailaʻau faʻasolo. Ina ia saunia le vailaau, e tatau ona e ave i le fua o le 1:10 lau ma le ava (vodka). E faʻafefiloi vaega ma faʻafesoʻotaʻi mo le 14-20 aso i se nofoaga malulu ma malulu. A maeʻa lenei mea, ona faʻamamā lea o le tincture ma ave i le 10 pata i le 100 ml vai 2-3 taimi i le aso. O le umi o le togafitiga o le 1 masina.

I le faaopoopo atu i le tincture, e mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina se laulau papaa o vailaʻau toto poʻo le lauti e faavae i luga. Ginkgo biloba ua faʻasalaina i le tulaga o le faʻaleleia o le tino i ona vaega faʻamalosi, faʻapea foi ma le taimi o le maitaga ma le lactation.

, ,

Amaranth vao

O se laau taʻitasi faʻatasi ai ma faʻamalologa faʻamalolo i faʻamaʻi endocrine o se vaovao matagofie. I le togafitiga, o ona fatu e faʻaaogaina, lea e aofia ai mea nei: phospholipids, tocopherol, sikuea, phytosterols ma isi. O le meafaigaluega e faʻapipiʻi ai siama e iai le okesene, e faʻamalosia le metabolism ma faʻaitiitia ai le cholesterol toto.

O le uiga ese o le mutia o loʻo faʻamatalaina i lona fatuga:

  • O le maualuga o le linoleic acid (sili atu ma le 50% o le tuufaatasiga) e lagolago ai le atinaʻe ma le tuputupu aʻe o totoga o totonu, e faʻasalaina le paleni o le hormonal i le tino.
  • O le maualuga o le palatini o loʻo i ai se aoga aoga i le tino atoa.
  • O le laau o se punavai o le filo calorie fiber. Faaitiitia le lamatiaga o veins varicose, atherosclerosis ma isi faamaʻi.
  • E ui i ona mea taumafa, o le muti e le o le cereal, o le mea lea e mafai ai ona faʻaaogaina e tagata o loʻo i ai le faʻafefe o gaʻo i fatu o meaʻai.

E afaina lelei le Amarefi i le tino, e fesoasoani i lona toe faʻaleleia. E masani ona faʻaaoga i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. Faʻatasi ma metotia masani, e mafai ai ona maua ni togafitiga lelei i se taimi puupuu.

O le laau e faʻaaogaina i le lauti, pata ma le falaoamata, faʻatasi ma le togafitiga o meaʻai. Suauu ma falaoamata e faʻaaogaina e fai ma laei mo salakeke ma isi ipu. Mo le faia o le lauti, o mea faʻagogo mago e sasaa mai i vai inu ma faʻaauau pea, ave le ½ ipu 2-3 taimi i le aso.

Ua faalumaina Amaranth i le maitaga ma le lactation, faʻapea foʻi ma tamaiti. O aʻafiaga e faʻaalia i le le mautonu o le gastrointestinal tract, osofaʻiga o le nausea ma le vomiting, ulu o le ulu ma le vevela. O le togafitiga faʻapitoa e mataituina i le maeʻa ai o le 7-10 aso o le faʻaaoga masani o fualaau faasaina.

Manua vao

O le laau na faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka, o le oona. O le mutia o loʻo i ai amino acids, tannins, suauu taua, vitamini A ma le B. O le togafitiga masani e sili ona aoga mo maʻi faʻaleagaina, hepatitis ma cholecystitis.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o enemas e faia mai le wormwood, infusions, decoctions, teas. Mafaufau i fua sili ona aoga:

  1. Faoa meaʻai matago, tuʻu i totonu o se taga mama ma sasaa le 500 ml o vai inu. O le fusi e tatau ona tuʻuina i le vevela vevela. O le mea e maua mai ai le suavai e faʻaaogaina mo enemas.
  2. Tui le wormwood fou i se tulaga mushy. Ave sina mumu fagu o falaoa enaena, tuu ai se mutia i luga, taʻavale i totonu o se polo ma 'ai. O le togafitiga e 10-14 aso.
  3. Ave le 2.5 kilokalama o le wormwood ma le 2 lita o Cahors uaina. Fufulu ma faʻamago le mutia fou, tipi ma togi le sua. O se taunuuga, a itiiti mai o le 400 ml o le suavai e tatau ona sau. Faaopopo le uaina mafanafana i ai ma faʻafefiloi lelei. Ave 20 ml 2-3 taimi i le aso.O le togafitiga e 1-2 masina.

O le vormwood o loʻo faʻasalaina i faʻamaʻi faʻamaʻi ile vaega o lona tino ma le pollen. E le o fautuaina i le taimi o le maitaga ma le lactation, ma le anemia, o le ulupasala o le tino o le vaega o meaʻai ma le afaina, pancreatitis, cholecystitis. O le umi o le faʻaaoga ma le tele o tui e mafai ona mafua ai le ulu o le ulu, hallucinations, cramps.

Grass rezukha

O se laau laʻau o loʻo i ai lau laʻau ma se afifi, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga togafitiga o togafitiga, o se mutia o se pusa. I vailaau, o le vaega o loʻo pito i luga o loʻo faʻaaoga, lea e seleseleina i le taimi o lona vaitau. O le oloa masani e aofia ai saponins, flavonoids, glycosides ma glycochirzutin.

Faʻaaogaina o mea faʻapitoa:

  • Faʻaliliu le fulafula ma aveese le tele o le vai mai le tino.
  • Faʻaitiitia le suka.
  • Tatalo i luga.
  • E i ai sona faʻamoemoe.
  • Aafiaga faʻapitoa.

I le maʻisuka, infusions, deco deco, juices ma teas ua saunia:

  1. Fufulu se laau fou, mago ma tapena lelei. Somi le sua mai le mea e momoe ai ma ave 1 sipuni 3-4 taimi i le aso.
  2. 30-50 g o le mutia e sasaa ai le lita o vai inu ma faʻafefete i luga ole vevela. Maalili i le vevela vevela, vevela ma ave 200 ml 3-4 taimi i le aso.
  3. E mafai ona saunia se suauʻu mai rhesus, lea e faʻavaveina ai le faamaloloina o manuʻa i le maʻisuka. Fufulu le oloa ma toso ese le sua mai fafo. Faʻafefiloi le vai ma le 50 g pata. Faaaoga le suauu i mea e faaleagaina. Faʻaalu le togafitiga 2-3 taimi i le aso.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le laau, e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻalavelave i lona faʻaaogaina. E faʻasaina le Rezukha mo tamaiti ma fafine maʻitaga.

Paʻu Paʻu mo le maʻi suka

O mea taumafa taumafa e faaaoga e faatumauina ai le tino i le tele o faamai. O le paleni o le gaogao mo le maʻisuka o loʻo maua i le ituaiga o laʻau tila i le afifiina ma taga mama.

O le tuufaatasiga o mea taumafa e aofia ai vaega nei:

  • O laupepa laʻau o se mea e faʻaaogaina i le hypoglycemic ma le anti-inflammatory.
  • Blueberries o se vailaʻau oona, astringent, o le hypoglycemic.
  • Nettle - o loʻo i ai vitamini o vaega B, E ma K, faʻavaveina le faʻafouina o le tino ma faʻaleleia ai le puipuiga.
  • St. John's wort - ei ai sona aoga aoga i le tino ma e aofia ai le tannins.
  • Plantain - faʻaleagaina meaola faʻaleagaina ma faʻafaigofie le faʻamalolo manuʻa.

O le paleni e faʻamautuina le gaosiga o le gaʻofale ma faʻaleleia le lagona o le tino i le inisalini. Faateleina le malosi ma le gaioiga faaletino, faaleleia le soifua manuia lautele. Ina ia saunia le vailaau, ua sasaa le lauti tila i le vai tafe ma saua. O le vailaʻau e ave 200 ml 2-3 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e faʻapitoa mo tagata maʻi taitoatasi. Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Pharmacodynamics

Soo se vailaau faasaina, e aofia ai le afuaga o togalaau, ei ai se metotia faapitoa o le gaioiga. Pharmacodynamics, o lona uiga, o gaioiga masani e tutupu i le mutia pe a uma ona faʻafefiloi, e faʻalagolago atoa lava i vaega o loʻo faʻavaeina.

Mafaufau i vailaau mo togafitiga o mea e aofia ai i laau sili ona aoga mo le maʻisuka:

  • Alkaloids o loʻo faʻafefiloi faʻatasi ma le malosi o le kulūlū lea e solo lelei i le vai. Latou te maualuga le taua o meaola ma aafiaga oona. E i ai a latou mea fiafia, faʻafiafia, faʻamalositino ma le faʻamalologa. Mai laau o loʻo i ai, deco deco, infusions ma isi mea ua saunia.
  • Glycosides - e aofia ai glycon ma aglycon. O faʻalavelave faʻaleagaina e faʻaumatia faʻafuaseʻi pe a uma ona latou aoina. Glycosides toe faʻafoʻiina le tino cardiovascular, maua ai mea faʻapipiʻi ma faʻamalosi, faʻafefeteina le faʻaogaina o le tino.
  • Coumarins ma furocoumarins o vailaʻau faʻasaina lea e masani lava e le faʻavaivai i le vai, ae e faigofie ona faʻaumatia i le malamalama. E aofia ai se avanoa i aʻa ma fua o laau. E i ai so latou vailaʻau vasodilating ma antispasmodic.
  • Ole suāsusu e tatau ona faʻaaogaina. Latou te maua se manogi manaia ma se manogi mu. Vave vave ona solu i totonu o solvents organic, ae le o le vai. E i ai a latou mea e tetee ai i le le fiafia, faʻafiafia ma faʻaleagaina.
  • Tannins o mea masani ia mai le vaega tannins. E i ai a latou faʻamalosi, vasoconstrictive, analgesic ma aʻafiaga.

O le vailaau ma le olaola o meaola o vailaʻau e matua le malamalama lelei, lea e fesootaʻi ma a latou aʻafiaga faʻapitoa i le tino.

, , , ,

Phytotherapy mo le maʻisuka

  • O se feutagaiga ma se fomaʻi aʻo lei faʻaaogaina fualaau ma mea teuteu o se mea e manaʻomia muamua, talu ai e le o togafitiga uma e aoga mo le maʻisuka. O vaega e aofia ai e eseese, o le fomai o le a fesoasoani ia te oe i le tauvaga (i le amanaʻiaina o uiga patino) e filifili ai le aoina o togalaau togafitiga,
  • E mafai ona faʻatagaina e maua faʻatasi le vaega o le aoina, pe afai oe masani i mataupu faavae o togafitiga, pe afai e sili atu ona lelei ma sili atu le saogalemu e faʻatau ai ni mea e saunia i luga o vailaʻau,
  • Ia mautinoa e siaki aso e muta ai, faʻalogo lelei i le nofoaga (eria) o le seleselega, tuʻuina atu mea e sili atu ona lata mai, faatoa seleseleina (faʻasaoina sili atu elemene taua),
  • Afai e te malamalama lelei ile afu, ma e filifili (pe a uma ona feutagai ma le endocrinologist) e aoina mai mea aoga o le aoina oe lava ia, ona e taofia lea o lenei mea i fafo atu o le fale gaosi oloa, mamao mai le aai,
  • Afai e te faʻatau vaega o se faʻataʻitaʻiga i fafo atu o le fale talavai, ona na o tagata e iai le malamalama loloto i togafitiga o fualaʻau, e le gata i lea, e te iloa patino ma talitonu atoatoa. Afai e leai se tasi oi latou i totonu o le liʻo o au uo, vaai i le fale talavai mo vaega e tatau mo togafitiga faʻaese,
  • O le siakiina o le maualuga o le suka i le taimi o togalaau e manaʻomia ona matua faʻamalosia, aua o le tali a le tino i le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-tagata e mafai ona faʻaalia i nisi taimi ni taunuuga le mautinoa. Mo nisi o meaʻai i le maʻisuka (faʻapitoa faʻapitoa), e mafai ona fai se faʻataʻitaʻiga o le maʻi o le maʻi, faʻaleagaina o le soifua lelei,
  • Faʻailoga o le fatu, o foliga mai o le nausea, vomiting - finauga e le mafai ona lavelave e faʻavevesi ai le toto o le tagata lava ia, faʻatalanoa se fomaʻi. E mafai ona manaʻomia le fetuutuunaiga o mea, poʻo le suia o le aoina - o le tomai o le fomaʻi e tatau ona faia ia filifiliga, o gaoioiga tutoʻatasi e mafai ona faʻamalosia ai le tulaga, tatalaina le faitotoa i faʻafitauli o le maʻisuka,
  • O se nofoaga e teu ai mea e sili ona lelei e filifili ai se potu malulu, pouliuli, o le pusaaisa o le filifiliga sili lea.

  • E sili le tuʻuina atu o le faʻaaogaina o nisi o fualaau aoga aoga, e fautuaina e usitai i le togafiti togafitiga le mafaʻatasia i le togafitiga faʻatasi ma togafitiga fale,
  • Afai e leai se faʻafitauli i le soifua lelei, aua le faʻavaivaia le kosi ua malilie i ai le fomaʻi, mulimuli i le maliega na malilie i ai. I le faaiuga, fai se malologa, suʻesuʻeina taunuʻuga na maua, taumafai e suia le teuteu faʻamalolo pe a manaʻomia,
  • Tetee mai le tele o totogifuapauina, o le aoga o ia ituaiga o meaʻai o le a aʻafia ona o le tele o mea e faʻaaogaina, 4-6 otaota i le tuufaatasiga o le broth o le filifiliga sili lea.

O le auupega o le phyto-pharmacies i le tulaga o le maʻisuka ua sili ona manaia, ae tatou te manatua e sili atu le fautuaina e filifili togafitiga talafeagai a tagata i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist.

O aoga aoga o laʻau mo le maʻisuka

Level-Insulin-E pei o Laʻau glucose i le masani, o le maʻisuka ei ai sona aafiaga lelei i le tino, ma o le aʻafiaga o ia fomaʻi lanu meamata e televave:

  • faʻalauteleina le iloa lelei o siama faʻamau i le insulin, o se faʻaitiitia o le maualuga o le maualuga o le suka - o mea autu taua i le atinaʻeina o le maʻisuka,
  • puipuiga faʻafuaseʻi o faʻalavelave na mafua mai i lenei maʻi matautia o le endocrine,
  • saoasaoa o le fua faatatau o le toe faʻafouina (toe faʻaleleia) - manuʻa na faia i luga o le tino, uluaʻi faʻamalolo vave vave, faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻe o gangrene,
  • fesoasoani e faʻamaonia le mamafa o le tino, faʻamalosia le loto, vaʻa toto (faʻalautele le siʻosiʻomaga, elasticity o puipui puipui),
  • gasegase o le fatu ma le ate e maua ai le puipuiga faaopoopo mai le faateleina o le faaputuputu o saccharides - o mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o le le atoatoa (toega, hepatic) ua faaitiitia.
  • faʻamautinoaina o le faʻamautuina o le faʻasiga o le inisalini e ala i le faʻaaogaina o togafiti faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le gaioiga o le toto o lenei totoga e le maʻisuka.

O togavao ma mea teuteu o laau toto e faʻaititia ai le suka e aoga tele i le maʻisuka ituaiga 2, i le tulaga o se tamaititi fesuisuiai o le faamai, o ia laau e le mafai ona faʻaalia soʻo se tulaga lelei. O le ituaiga muamua o le inisalini-faalagolago - naʻo fesoasoani inisiua fesoasoani.

O a laau e fesoasoani i le maʻisuka?

O fualaau faʻamaʻi, i fesuiaiga eseese, e fesoasoani e tau faasaga i ituaiga eseese o le maʻisuka, ae ui i lea, o togafitiga e na o se ausilali, e le mafai ona faia se sui fou mo le inisalini ma vailaʻau.

E tusa ai ma le tala lelei o le togafitiga o togafitiga, o le faʻaaogaina o le inisalini ma le vailaʻau faʻasaina e foliga mai o se faʻaogaina o le faʻaaogaina o fualaau.

Vaega o vailaau faʻamalositino ua faʻavasegaina e ala i ituaiga faʻaaliga:

  • O loʻo i ai vaega o inisalini (faʻafouina togafitiga, o se isi (ausilali) o le kulūkose) - elecampane, atisiliko ile atiseti, artichoke, chicory, burdock, vailaʻau faʻamaʻi,
  • Laʻau e faʻavaivaia ai laau toto e fesoasoani i le faʻaleleia atili o galuega faʻapitoa, faʻateleina le lelei o le "galuega" inisalini - paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, laʻau masani, seleni, dioica nettle, cinquefoil,
  • Maualuga maualuga - sage, faʻapena, mauga mamoe,
  • Biguanide-e aofia ai (sili atu le maualuga o le kulukose) - galega, pi, pi,
  • Faʻatasi ai ma se pasene maualuga o le sima (faʻaosofia le gaosiga o le inisalini) - le maualuga o le manulele, faʻasalaga o sana,
  • Adaptogens (faʻamalosia le puipuiga) - ginseng, lemongrass,
  • Diuretics (aveese le tele o le vai) - lingonberry, birch,
  • Laʻau faʻamalosi - faila, flax, burdock,

Faʻasagaga itu, faʻalavelave

O le phytotherapy o le maʻisuka e le mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le maʻisuka e mafai ona fatuina ai ni faʻafitauli sili ona soifua maloloina, faʻaleagaina ai le tulaga oi ai nei. O aʻafiaga o le faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻasolosolo e faʻalauteleina, lea e mafai ona tuʻuina atu ma aʻafiaga le lelei.

O le tagata le faʻamaonia, faʻafesoʻotaʻi i vaega taʻitasi o le aoina o fualaau, gaioiga galue (le lava) o fatugaʻo, ate - o faʻasagaga mo le togafitia o fualaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o le insulin.

O le ono mafai ona i ai se iloiloga tutoʻatasi tutoʻatasi o uiga taʻitasi o le tino e maualalo, o taunuuga o sea ituaiga taumafaiga e mafai ona faʻavaivai. Faʻatasi ai ma mea le lelei (faʻaletonu o le mafaufau, hyper- poʻo le hypoglycemic coma).

O le aia a le fomaʻi auai e filifilia se vailaʻau, otaota talafeagai mo le maʻisuka, e matua le taliaina lava e ia lava e foia na faafitauli.

Le faʻatinoina le auala togafitiga mafai ona avea ma se faʻalavelave mo le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapitoa i le maʻisuka:

  • faafitauli o le vaʻai (cataract, retinopathy, glaucoma),
  • maʻisuka vae
  • coronary arteriosclerosis, faaletonu fatu,
  • ogaoga maualuga
  • maʻisuka nephropathy,
  • gaioiga le atoatoa i totonu o vaʻa o vae,
  • polyneuropathy

Faʻateleina tausiga e faʻaaoga ai laʻau mo le maʻisuka e manaʻomia mai fomaʻi (vaega o nisi laau e mafai ona faʻaosoina ai le gaʻo), maʻitaga, lacting.

Laʻau e faʻaitiitia ai le suāuʻu

O lea, seʻi o tatou talanoa atili i faʻamatalaga e uiga i nisi o uiga masani e faʻafaigofieina le faʻaogaina o le kulukose.

Laʻau paʻu paʻepaʻe

Mo le maʻisuka, o se tasi o "taitai" i togafitiga o togalaau o loʻo maua, o le faaitiitia o le maualuga o le sugar sugar can reach 60%, ae tumau pea i le ono itula ile laina.

  • arginine
  • asparagine
  • tryptophan,
  • tyrosine
  • quercetin
  • vailaau oona
  • fiber
  • se lisi tele o vitamini
  • mea e faʻamalosia ai faʻamaʻi,
  • elemene taua (copper, silicium, nickel, iodine).

Arginine, o se vaega o le amino acid, ua maua i le inisalini lona malosi, ma e maualuga le maualuga o le tetee atu i fualaau suamalie. O le aoga i nisi taimi e sili atu i le aʻafiaga o le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo togafitiga mo le maʻisuka.

O aʻafiaga lelei lelei e mafai ona faʻamoemoeina mo na o se vaitaimi umi, pe a sili atu i le fa masina le togafitiga.

E ui lava i le le mafai ona faʻatoʻilaloina le maʻisuka (o faʻafitauli e mafua mai i le faʻamaʻi e le mafai ona faʻafitia), o le faʻaaogaina o fualaʻau e faʻavae i luga o paʻu paʻepaʻe papaʻe o le a fesoasoani i soʻo se ituaiga o lenei maʻi faamai.

O le ituaiga lona lua, o le faasaʻoina o le maualuga o le suka e matua lauiloa lava, ma mo le siama o le insulin i le fomaʻi, o le tino o le maʻi o le a lagona foi le lelei o le aafiaga (o le a faaleleia atili le metabolism), lea o le ai ai se aoga aoga i le soifua manuia.

Piggy Bank Recipes

Matou te lūlū lau o le pi mamago i se paʻu o le paʻu ma se mea e fai ai le kofe, faʻatumu le vai vevela i le vai inu ma faʻaopoopo le mea na tupu mai (400 ml. / 50 gr.). Mo le sefulu itula tatou te tausisi ai, ave le 100 ml., Pe a uma ona luluina ma le faaeteete, e aveese ai le palapala.

Ina ia saunia le aoina, o le a e manaʻomia ni aʻa faʻamalaʻau, laʻau moa, launi vine, vine. O mea e lisiina o loʻo faia i ni keke se lua. A maeʻa, faʻaopoopo le vai inu, ma se lapisi o le 400 ml., Salu mo le kuata o le itula, faʻamafanafana. O le suamalie e mafua ai le suamalie (sipuni i le 50 ml o le vai). Aʻai ao lei 'ai, luasefulu minute.

O le laʻau pi ma le lanu lanu moana (tolu spoons spoons) 'oloʻo nutimomoia, 400 ml o vai inu ua faʻaopopoina. A maeʻa ona faʻafefeteina mo le lima minute, ona tuʻuina lea, faʻamafanafana i se vevela vevela. E tasi le afa ma le afa le tumau. Laʻau, faʻafefe muamua aʻo leʻi 'ai.

O fua o loʻo faʻatulagaina e talia e pei o se fetuunaiga i faʻasologa o le endocrinologist (fualaau, meaʻai).

O aoga aoga o laʻau o le vaovao mai le fualaau oona ua leva ona "faamaonia", ua aofia ai i fualaau a tagata. O le mutia e vavae ese pe a maeʻa le sau, o mea faʻamalolo e faʻamoemoeina e le tuufaatasiga ua faʻamalosia ma mea taua:

  • lignin
  • tannin
  • lipids
  • vailaau oona
  • moe
  • catechins
  • togi
  • tiga
  • elemene taua (zinc, manganese, nickel, molybdenum).

O le kesi o se vaifofo o le insulin-faʻamalosia tagata lea e mafai ona faʻasaʻo saʻo le suka, e aunoa ma le faʻaaogaina o isi fualaau. Faʻamataʻu faʻaitiitia le leaga o faʻamaoniga o faʻamatalaga o faʻamaʻi faʻamataʻu.

O le fua mo le fusi e faigofie, lau lauʻeleʻele, lua punetini i le lapisi o loʻo faʻatumu ai le fagu faʻamau. Faaopopo le afa lita o le vai malulu. Faatali mo le faʻapipiʻi, aloese mai le vevela, faʻasolosolo se kuata o le itula, aʻa.

I totonu (faatolu i le aso) ave 200 ml.

I fafo atu, pe a "faʻavaivaia" le soifua maloloina o le paʻu i le maila po o isi faʻaleagaga faʻasolosolo, o lotions e mafua ai le afaina o le paʻu.

Laʻau vao

O se auala lelei e faʻamautinoa ai le suka o le toto, e sili ona lelei le faʻaogaina o gusi vavalaʻau muamua o lenei laau.

Taumafai se faʻamatalaga manino o le tincture, o mea e mafai ai e tagata taʻitoʻatasi ona mafai ona faʻaalia lelei taunuuga i le feagai ai ma le maʻisuka:

  • Ua sasaa i le vodka fualaʻau paʻu magogo, ma o le fua faatatau e 60 ml. sefulu kalama o laʻau.Latou te tausia le vaiaso i se nofoaga pogisa, faamama,
  • O le muaʻi faʻamago, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le palapala vodka, o se vaega o le 50 ml. ave se tasi sipuniti o le mutia. O le vaiaso latou te tausisi ai, o le nofoaga e pouliuli, faamama,
  • O aniani, nutimomoia i se mashy state, ua sasaa mai i vodka, o le fua o le 150 ml. i le 25 kalama. E lima aso latou te tausisi ai, o le nofoaga e pogisa, faʻapipiʻiina.

O le faʻataʻitaʻiga mulimuli o le a faʻafefiloi uma vaega uma e tolu na saunia muamua. O le faʻauʻuga mulimuli o loʻo faia i se sipuni sipuni.

O aʻa o le laau o loʻo aofia ai inulin - o se vailaʻau faʻapitoa e tutusa lelei ma le inisalini.

O le filifiliga sili mo le faʻaaogaina e amanaʻia o se afu malulu, lea e faʻasaoina ai le faʻamalolo o mea totino o le laau.

Fualaau aina suamalie (aʻago nutimomoia ma se voluma o le sipuni se tasi) faʻatumu le tane, faaopoopo 200 ml. vai malulu, tutumau i le po. E sili ona lelei le faia o se faʻatatauga faʻapena mo le sauniuni o le fua i le afiafi, aʻo lei moe. Ave i vaega tutusa, e fautuaina e 'ai.

O uiga faʻamalolo e afua mai i le i ai o ni phenols ma aldehydes, o loʻo i ai le tele o galuega aoga:

  • antioxidants
  • anti-inflammatory
  • faʻavavevave le metabolism o gaʻo,
  • faʻamautinoa le faʻatonuina o le kulukose.

I le faʻaaogaina o mea manogi i taimi uma, o le maualuga o le lagona o gaʻo ma siama e faateleina ai le inisalini. O le aʻafiaga o fualaau faasaina e sili atu ona aoga, o le a manaʻomia le fuataga e faʻaitiitia.

Faʻaopoopoga faʻaopoopo o le kinamona:

  • fufulu toto toto
  • faʻamalosia ai le faʻasoaina o meaai,
  • faaitiitia le mamafa
  • aveese le toxins.

Ina ia faatelevave le metabolism, ia inu pupuuliuli ma le kinnamon, vaivaiga, faatoa fausiaina. 150 ml. lauti e manaʻomia e tuʻu ai le sipuniti o mea manogi paʻu. Tuu mo le lima minute, aʻai pe a uma se taumafataga.

O laau ua taʻua i luga ua sili ona lelei le galue o se lagolago faaopoopo i togafitiga togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi.

O le laau e tele sona aafiaga i luga o le tino, o le taumafataga o le aʻoga, e manaʻomia le vavao, talu ai o le faʻasolosolo e faʻatuputeleina mai le gataifale.

O le tuufaatasiga ua tumu i micro-macrocells, vitamini ma isi mea aoga o meaola ninii e tele lava ina faatusa.

Mai le auai i mea leaga i le gaioiolosi gaʻo:

  • Fainilolilo - ei ai se aafiaga o le inisalini, sili ona faafaigofie le "galuega" a le pancreas,
  • Sodium - faatasi ai ma le potassium, o se tasi lea o "taaalo autu" pe a mafaufau i mataupu o le tumau o le vai-masima, le gaosiga o le inisalini. O le le atoatoa o le sodium e fesoasoani i le atinaʻeina o le myasthenia gravis, digestibility o le kulukose (tikeri o le afaina mai le toto) faʻaitiitia,
  • Magnesium - fegalegaleaiga ma le inisalini e "faauo", faʻateleina faasela, faʻaleleia atili le taliaina o le telefoni feaveaʻi i se ituaiga o hormone. O tali ia e nafa ma le amio o le kulukose i totonu o le masini mai le toto. E masani lava o lenei solia o le lagona o le taliaina o le a avea ma se faʻalavelave mo le atinaʻeina o le ituaiga lona lua o le maʻisuka. O le gafatia i le tino o le magnesium e faʻateleina ai le tetee i taimi faigata e aʻafia ai le soifua maloloina o le pancreas,
  • Retinol - puipuiga faʻapitoa o le glaucoma, retinopathy o le maʻisuka, faʻatasi ai ma le vaitamini A e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, o se malosi faʻafitia,
  • Vitamin B3 - e faatonutonu ai le faʻaogaina o siakila i le plasma toto,
  • Vitamin C - faʻapena ona faʻateleina le malosi o le vascular system, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi o le maʻisuka, fesoasoani e faʻamaonia tulaga maualuga o le cholesterol, faʻaleleia le natura o le faagasologa o metabolic processes.

I le faʻatasi ai ma togafitiga fualaau, o le gasegase e puipuia ai osofaʻiga o le maʻisuka, e puipuia ai le alualu i luma o le maʻi.

Piggy Bank Recipe

Faʻatauga mo Togafitiga o Fualaau Faʻasaina:

  • laʻau o le chicory, talatini,
  • laau galega, upega.

O vaega e ave i le tutusa tutusa, paʻu, faʻafefiloi lelei.

O se sipuni sipuni o le aoina e tumu i le vai, o le vaega manaomia e fa kuata le lita.

Aumai i se mea vevela, kuka mo le lima minute, faʻamalosi se kuata o le itula.

O le mea e maua mai ai le susu, vevela, inu lua kapu pununi.

Faaauau pea le vasega mo vaiaso e lua, ona atoa ai lea o aso e sefulu.

O le galega o loʻo taʻua i le fua, talanoa e uiga i afaina mo le maʻisuka, o lenei laau e tatau ai upu sili ona agalelei.

Faʻafei i le lemu, aua o fuamago e faʻaaoga lanu, aʻa, laʻau, fatu.

Faʻafetai i le 'oti (o le igoa lona lua o le laau), o le ate "faʻamafanafana" faʻapotopoto le glycogen, lea o le maʻisuka o se taimi e sili ona taua. O le ate lea e avea ma mea e teu ai (faatanoa), lea e maua ai le maualuga o le suka mai le toto.

Tali o le "galuega" o le 'oti:

  • maualalo le faʻaititia o le suka
  • gasegase faʻamautu
  • faʻaopoopoga faaopoopo o le pancreas i le tulaga o le cellular,
  • iloa lelei o le kullukose
  • o le cholesterol maualuga o loʻo faʻamautuina.

O uiga faʻaleagaga o le galega e mafua mai i le i ai o le alkaloid ala.

O le vailaʻau ua faʻavasegaina o se mea oona, o vailaʻau fautuaina e le fomaʻi e manaʻomia ai le faʻamalosia tele.

O manuia manuia e mafai ona faʻamoemoeina mo se vaitau umi.

O le vai toto (faʻafefe i le vai 1:10) e faʻaolaina ai le vave faʻamalosia o maʻi pipisi, e faʻaaogaina i fafo e togafitia ai le faʻafitauli.

Laʻau oona

O le maʻisuka lelei e faasaina, ae ui i lea, e faaopoopo atu i le meli, o le bees has several other products aoga, ma se lisi tele o uiga tau vailaau.

Pepa pelu, maliu:

  • faʻaosofia le faʻalavelave faʻapitoa
  • mauoa i vitamini, elemene minerale,
  • antioxidants
  • faʻaleleia faiga faʻapitoa,
  • faʻamaonia le "faʻatinoga" o totoga o meaola.

Lagi a le Royal, falaoa pipi, pollen) faʻafesoʻotaʻi i togafitiga pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.

O le lisiina o "oloa o le paluga" e aofia ai le suka, lea ua avea nei ma taofiga faasaina (aemaise lava mo le maʻisuka). O se faʻafefiloi mo le fafagaina o fatu o pi (susu o le pia) e faʻamalosia ai le digestibility o gaʻo, lea e mafai ona avea o se faʻalavelave mo le faʻateleina o le kulūkose.

O le fesoʻotaʻiga o oloa o le paluga i le maʻisuka togafitiga ma togafitiga faʻapitoa e maua ma le faʻaeteete, ae ui i lea, e le o aofia i le lisi lenei faasalaga, ae o le a tatou talanoa e uiga ia i latou i auiliiliga.

  • faʻasaʻo le metabolism
  • lelei mo le pancreas,
  • afaina ai siama
  • maualalo le suka, cholesterol leaga,
  • faatulagaina masani o le toto maualuga, faailoga o le mamafa,
  • 'oloʻo talia faʻatasi ma togafitiga antidiabetic.

  • toe faʻafouina
  • antibacterial
  • faʻailoga
  • antiviral
  • anti-inflammatory.

Faʻaaoga e faʻaleagaina ai le maʻisuka aʻo faʻamalolo manuʻa.

Piggy Bank Recipe

O se fasi pata o le pata e fai sina vevela i luga, mea totino faʻasolosolo, o le ae manaomia lua lua-lima kalama. O le tuufaatasia o vaega, matou te tausisi i le kuata o le itula, o le nofoaga e mafanafana. Ona fufulu lea o le suauu, tuu i totonu o le pusaaisa.

E aoga tele mo le maʻisuka e faʻamalo (faʻaeteete) propolis, tasi taimi tolu kalama, i aso taitasi e le sili atu i le sefululima galama, aʻo leʻi 'ai se itula ma le afa.

E faʻapefea ona saunia le faʻasologa o le propolis?

I le muaʻi tu ai i totonu o le pusaaisa, ua faʻamaʻaina i se tulaga eleʻele, e luasefulu kalama e manaʻomia.

Ona faaopoopo lea o le 100 ml. ava malosi, e aunoa ma le mauaina o le malamalama e tumau le lua vaiaso.

Latou te amata i le mataua se tasi i luga o se vai vai, ona fai lea i aso uma e le tasi, e sili atu i le lua vaiaso, seia oo i le tasi sefululima tafe. Ma, i se auala talitutusa, latou te agai i le isi itu. A maea le tasi vasega (mai le 1 i le 15 ma le vice versa), ave se lua vaiaso malolo. O le umi o le umi o se ituaiga o togafitiga (i se laina) e tapulaa i le fa masina.

O le "atigi" o se pipi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e aoga tele mo lona mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka ma le tele o le gaʻo i le ate.

  • Heparin
  • glucosamine
  • Melanin
  • acetic acid
  • peʻa vevela.

  • faʻavaveina le faʻafouina o mea,
  • faʻamaonia le "gaoioiga" o le thyroid gland,
  • faamalosi toto,
  • aveese le toxins
  • aafiaga e tetee ai le inflammatory.

O loʻo i ai tulaga pe a faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini pe a togafitia le faʻamaʻi.

O se isi faʻamatalaga lelei o:

  • faamalosia o puipuiga
  • faamalosia o puipui o vaʻa toto,
  • faʻafeiloaʻiga sili
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le gangrene matutu, manua ma maʻi tuga faʻamalolo vave.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le alcohol i le 5% o le oti mo togafitiga, o le aso o aso taitasi e sefululima gutu, e ave pe a uma taumafa.

I taimi o togafitiga, soʻo se suiga i le inumaga o le inisalini e manaʻomia ina ia malilie faatasi ma le fomaʻi.

O le faʻamaoniaina o le faʻaaogaina o le subpstilence o le le faʻaaloalo.

O togafitiga o togalaau o se ausilali, e le mafai e se tasi ona faatoilaloina faʻamaoniga leaga o le faʻamaʻi ma teuteuga ma le faʻaogaina na o ia, na o le lavelave o togafitiga togafitiga o le a faʻaleleia ai le soifua manuia ma aloese mai faʻalavelave.

E tatau ona faʻaaogaina togalaau faʻamaʻi e pei ona malilie i lau fomaʻi, ona faʻaaogaina lea o le avanoa e fai ai se "falemaʻi lanu meamata" i le lelei ma le saogalemu pe a mafai.

O le faaiuga i luga o le suka maualuga o le toto e le o se faasalaga; o le ola faʻatasi ma le maʻisuka mo se taimi umi ma malosi o se galuega e mafai ona fai, i le noatia ma le fai fuafua i fautuaga faafomaʻi (vailaʻau, meaʻai, togafitiga).

Tuua Lau Faamatalaga