Burdock ma le pancreatitis

O le Burdock ma le pancreatitis e aoga ona o aʻa, gaʻo, laulaʻau ma fua o le laau o loʻo i ai faʻamalosi tino, vitamini A, C, B, P, E, gaʻo gaʻo, tannins, polysaccharides, proteins ma isi mea aoga.

Afai e masani ona e faʻaaogaina se vaifofo faʻapitoa i le tuufaatasiga ma togafitiga fualaau, e mafai ona e faʻaaogaina faʻamaoniga autu o le maʻi. O le togafitiga o Burdock e faia i le amataga o le maʻi.

Aʻo leʻi amataina togafitiga ma isi metotia, e taua le faia o se suʻega atoa, faailoa se faʻamaoniga saʻo ma maua fautuaga mai lau fomaʻi. E mafai ona e togafitiga le faʻamaʻi i le sua, suamalie, tinisi o le pa.

O le faʻamaloloina o aafiaga o le paga

O le Burdock e aoga i le togafitiga o le tele o faamaʻi, o le mea lea ua faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga i le mea taua o togafitiga. O le laau e faʻamaonia le faʻaogaina o le tino, e le faatagaina ai le toe faʻafouina o le faʻamaʻi ma le faʻamaʻiina o le talo.

Ona o le malosi o ana meaʻai, o loʻo faʻaaogaina ai le paluga mo le gastritis, maʻi o le tino, ma le maʻi o le ate. O se togafitiga faʻamalolo e faʻamalieina ai le faʻamaʻi ma faʻamaonia le tulaga masani o tagata ua maua i le maʻisuka.

Laʻau o le Burdock ma le pancreatitis o loʻo i ai se aʻafiaga o le mumusu ma le aʻafiaga i le tino. Faʻamālōlō faʻapitoa e faʻasaʻo le tiga, faʻavalea, faʻaleagaina siama aʻafia.

  1. O le Burdock tincture e faʻaleleia ai le atinaʻeina o meaʻai o le enzyme pancreatic.
  2. O se vailaau masani e fesoasoani i le tatalaina o le manava ma faʻaleleia le manava o le maʻi.
  3. O aʻa o le Burdock e sili ona aoga mo pancreas i le maʻisuka.

E le gata i lea, o se fofo a tagata e fesoasoani e faʻaitiitia ai le fiva, faʻasaʻo le metabolism, aveese toxins mai le tino. E faʻaaogaina e tuʻimomomo ai maʻa tetele ma se faʻamaoniga o urolithiasis. O le vailaʻau e mafua ai le faʻasolosolo o le mafaufau ma le diuretic, e fesoasoani i le vave faʻamalolo o manua, le faʻamaloloina o faʻamaʻi o le allergy.

O le mea lea, o vailaau faʻasolopito, e tele a latou iloiloga lelei, e fesoasoani i:

  • Faʻasaoina o tiga i le pancreas,
  • Faʻaitiitia le mumū,
  • Faʻaitiitia le gaogao
  • Faamalosia le tuueseeseina o talo,
  • Togafitiga o siama
  • Faʻasalalauga masani o le nofoa ma faʻavavega o le manava masani,
  • Aveesea le faʻaletonu,
  • Faʻaleleia le gaosia o le insulini hormone.

Aʻo lei faia se taotoga poʻo se teuteuga, e tatau ona e faʻamautinoa e leai se faʻailoga. E le tatau ona onā se faʻamaʻi faʻamalolo faʻapitoa pe a fai o le tagata maʻi e faʻalauteleina le faʻalogo i vaega o le laau. E le gata i lea, o togafitiga faʻamaʻi e le taliaina i le taimi o le maʻitaga ma le lactation.

E masani lava mo togafitiga faafomaʻi, latou te faʻaaoga aʻa ma laulaʻau o le pa. E mafai ona e aoina le laau i soʻo se nofoaga e fiafia ai i le siosiomaga, mamao ese mai le auala ma fale gaosi oloa.

Laʻau e seleseleina i masina o le taumafanafana. Mo le aoina o aʻa, na o laau laiti e le silia le tasi le tausaga le matua e mafai ona faʻaaoga; e selesele i masina muamua o le tautotogo po o le tautoulu. I se isi itu, o le aoina o fualaau faʻatau e mafai ona faʻatau i soo se fale talavai.

E faʻafefea ona aafia le tino i le pancreatitis?

Burdock ei ai lona malosi malosi ma o le saofaga i se gaioiga sili atu ona gaosia o le palacreatic enzymes. O lea tulaga e faʻamautinoa ai le faʻamautuina o le faʻalaumalieina i le lautele ma e mafai ona puipuia le vevela o le pancreatitis, lea e masani ona mafua mai i le stagnation o le talo. E le gata i lea, o lenei laau e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le pancreatitis: gastritis, maʻi o le peptic, maʻi o le ate, colitis ma le maʻisuka.

O faʻamalologa o meatotino o le burdock i pancreatitis

  • Choleretic
  • Aneti-inflammatory
  • Faʻamataʻu lelei
  • Antispasmodic,
  • Bactericidal
  • Faʻatoagaina o le gaosiga o enzymes pancreatic,
  • Laxative
  • Carminative
  • Talosaga
  • Antidiabetic.

I le faʻaopoopoga i nei mea aoga, o loʻo i ai i le burdock mea nei:

  • Sweatshops
  • Antipyretic,
  • Faʻavasegaina o le metabolism,
  • Tusigā (faʻamaʻavale) ma cholelithiasis ma urolithiasis,
  • Faʻamāeʻa
  • Toto
  • Anticarcinogenic
  • Vaʻaia,
  • Antimicrobial ma togafitiga,
  • Antiallergic,
  • Faʻamālōlōina le faamalo.

O fea e maua ai le paʻu mo pancreatiti?

O lau poʻo aʻa o lenei laau e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis. E tupu i soʻo se mea: e latalata i fale, i vaomatua, i luga o vai susu, lata ane i vaitafe ma vaituloto. Mo le seleseleina, e le tatau ona e faʻaaogaina na laau toto e ola latalata i atinaʻe poʻo auala.

O laʻau e seleseleina i le taimi o le vaitau o le vavao, lea e masani ona amata ia Iuni-Aukuso. Ma o aʻa o lenei laau e tatau ona aoina na o le tausaga muamua lava o lona olaga, ona o le tele o taimi, o ona vailaau faʻalaʻau e faʻaaluina i le tuputupu aʻe ma le tupu aʻe ma aʻa ona avea ma aʻa ma fibrous. O le seleseleina o lenei vaega o le laau e tatau ona faia ia Setema-Oketopa poo le amataga o le tautotogo.

O le aoina o laʻau ua faʻamago i se vaʻa lelei ma puipui mai le la seia oʻo lava ina maeʻa. A maeʻa lenei mea, o loʻo faʻapipiʻi mea o loʻo i totonu o taga pepa poʻo atigi laupapa ma teuina i se nofoaga malulu ma pouliuli mo le silia ma le tasi le tausaga.

Ua faʻamamaina aʻa o le Burdock mai le eleele, fufulu i le vai tafe. Afai e mafiafia le aʻa, ona vaeluaina lea. Ma le isi, o le meaʻai e tipi i ni vaega o le 10-15 cm ma faʻapipiʻi ile pepa poʻo le ie. O le aʻa ua faʻamago i totonu o se nofoaga malulu poʻo i luga o se ogaumu a Russian. O meafaitino matala ua saunia i taga pepa po o atigi laupapa ma ua teuina mo le silia ma le 3 tausaga.

I le tau mafanafana, o le sua o le paluga e faʻaaogaina ai le pancreatitis ua saunia mai lau laʻau lanumeamata o se laau poʻo aʻa fou. Aʻo leʻi kukaina, ua fufulu lelei ma fufulu mama i se solo.

Burdock sua

O le sua o lenei laau e faʻaaogaina e avea ma sui o le choleretic ma faʻamaʻi o le ate poʻo le biliary tract. E mafai ona saunia tutoatasi mai laulaau talavou ma aʻa fou poʻo le faʻatau i se fale talavai pe a fai e faʻatau atu e avea o se mea faʻapitoa.

Mo le sauniuniga a le tagata lava ia o le sua oona, o lau ma aʻa e fufulu ma faamamago i se solo. O ia ituaiga meafaitino o loʻo iai le eleele ma se mea faʻafefeteina poʻo le pasi atu i se mea e teu ai meaʻai. E tineia le uila, ma o le sua e maua mai ile afa itula ao le i faia se taumafataga, 1 teaspoon faatolu i le aso. O le togafitiga e tasi lava le vaiaso. A maeʻa, ia faia se vaiaso malolo, ma toe faia le vasega.

O fua mai i aʻa o le pagala e matua afaina lava. Ina ia faʻaumatia lenei taimi le lelei, e mafai ona faʻaalu i le vai pe faʻaopopo i ai le meli.

Faʻafefete o le feʻau

60 g o laulaau ua sasaaina i totonu o le 600 ml o vai inu ma ua tauanau pe tusa ma le 4 itula. Faʻasusu le mea e faʻasolo ma inu 200 ml faʻa tolu i le aso mo le afa itula ao lei 'ai. O le mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi o le peptic poʻo le tuʻimomomoina o maa i totonu o le gall vladimir or kidneys.

O se sipuni sipuni o laulaau ua sasaa atu i totonu o se ipu vai inu ma tumau pea mo le 1 itula. Filu ma ave le afa itula ao lei faia ni taumafataga mo le 1/3 ipu. E faʻaaogaina le faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le manava, ate ma le manava.

Togafitiga o pancreatitis ma le pusa

I le gasegase o le faʻamaʻi, o togafitiga ma togafitiga faafomaʻi poʻo ni mea mai le falaoa e le fautuaina. E sili ona lelei le faia o le togafitiga mo le pancreatitis le mautonu i le faamagaloga. E mafai ona e inuina le vailaʻau pe a maeʻa maliega ma lau fomaʻi.

Ina ia faʻaitiitia faʻamaoniga o le faʻamaʻi, e faʻaaogaina le sua sosolo. Afai ei ai faafitauli i le tagata maʻi i le talolele poʻo le ate, o le sili lea o le sui filifilia o le aufaipese. O le suʻeina o le sua o fualaau fou ma aʻa o laau totõ na aoina i le taumafanafana.

Ua fufulu lelei le laau, mago i totonu o se solo ma se mea e gaosi, o le mea e maua ai le paʻu o le a tuʻi. E tatau ona faʻapipiʻi le vai i le aso mo le afa itula ao lei faia se taumafataga. Ole fua saʻo e fuafua e le fomaʻi.

O le togafitiga ma le suavai e tumau mo le vaiaso, a maeʻa ona faia lea o le fitu aso malolo, ma toe faia le vasega. Talu ai o le suamalie o le suamalie mai le paluga o loʻo i ai le oona oona, ua palu faatasi ma sina vaega o le meli pe inu vai e faʻamalo ai.

  1. O aʻa fou e masani lava ona faʻaaogaina e fai ai le faʻamaʻi faʻamaʻi mai le pusa. Ina ia faia lenei mea, o aʻa i se aofaiga o le 5 g ua tipiina ma le faaeteete, 0.5 l o le vai inu ua sasaa ma ua tauanau i le po atoa. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e faalua i le aso 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.
  2. Mai le vaega o aʻa o le laau, faʻatau mai i totonu o se fale talavai, e mafai ona e saunia se vaimama sili ona lelei. E lua laulau puno o aʻa e sasaa atu i le 250 g vai ma tuu mo le tolu i le fa itula. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e maua i se vevela i luga o le vevela vevela, pe a uma ona kuka le gaʻo mo le 20 minute. O le vailaʻau e inu i le afa itula ao lei faia se taumafataga i le tolu taimi i le aso.
  3. O laulaʻau ma aʻa o le paluga e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le ava malosi. O le laau ua faʻamamāina lelei ma tumu i le ava po o vodka. E tatau ona tuʻuina le vailaʻau mo se aso, pe a maeʻa ona mafai ona ave.

Ae e taua le mafaufau o le ava malosi ma le vodka i le siama o pancreatitis i le tele o mea e mafai ona mafua ai le tigaina o le maʻi, o le mea lea, o le inu o le ava ua faʻaaogaina e togafitia ai le uluai laasaga o le maʻi, pe a vaivai ma e le logoina.

Fitosbor Numera 2

  • Manua o le kulimi - 2 vaega,
  • O aʻa o chicory - 2 vaega,
  • Laʻau o le Burdock - 1 vaega,
  • Chernobyl fugalaau wormwood - 1 vaega,
  • Fualaau faisua - 1 vaega,
  • Straw oats - 1 vaega,
  • Fua o fualaʻau - 1 le vaega,
  • Laʻau auro - 1 vaega,
  • Plantain - 1 vaega.

Aafiaga - 21 tausaga. O loʻo ou tusia tala ina ia mafai e se tagata ona maua faʻamatalaga saʻo e uiga i se faʻalavelave faʻaleagaina i luga o le Initaneti, malamalama i le fatu o le faʻamaʻi ma puipuia ai mea sese i togafitiga.

Tetele togafitiga ma togafiti a tagata

O le tele o laau totō e lelei i le togafitiga o pancreatitis, o lea ua fautuaina ai e faʻaaoga ituaiga uma o togalaau. Ina ia saunia le togafitiga faafomaʻi, o sina vaega itiiti o le St. John's wort, sage, horsetail, manoa, wormwood, aʻapa, elecampane, fugalaau fugalaau, chamomile o le a manaomia.

O nei meaola uma o loʻo i ai malosiaga malolosi e puipuia ai le leaga. O le tuufaatasiga o laau e aofia ai elemene aoga e faaosofia ai le gaioiga o le pancreas, aveese le talo, faaitiitia le inisua, faaleleia le faimamaina, ma aveese siama. Mo lenei mafuaʻaga, o lea faʻapitoa e faʻamoemoeina e lelei i pancreatitis.

O le faʻafefiloi e faʻaigoaina e le auala masani i le fua faatatau o le tasi sipuni sipuni i tioata taʻitasi. Ua sasaa le togavao ma tuu mo le itula. Ave faʻasolosolo faʻamaʻi faʻolu i le aso mo le 0.5 ipu.

  • O le tamaʻitaʻi matua e togafitia lelei le pancreatitis, aveese le talo ma le vai gastric, faʻamaonia le faʻaogaina o le tino, ei ai lona faʻaʻau pipisi, hemostatic ma astringent. O le sipuni sipuni o le mutia e sasaa i le vai vevela, o le paluga e kuka i luga o le vevela vevela. E faʻamamaina le susu, fufulu ma ave i le 0.5 ipu tolu taimi i le aso.
  • E leai se mea e sili atu ona lelei e taofi ai le faʻaogaina o le laasaga o le laisene, lea e maua ai le enzymes talafeagai ma faʻasaʻo ai le fula o le pancreas. Ina ia saunia le susu, faʻaaoga aʻa o laau totō ile 5 g. Ua sasaaina i le 0.5 lita o le vai malulu ma kuka.
  • Ina ia faʻaleleia le togafitiga o le soifua maloloina, faʻapipiʻi le paluga ma le lalaga i aʻa. O vailaau faʻamalolo, faʻamamaina ma faʻaaoga i le aso.

Mea aoga

Burdock o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i vailaʻau masani. O lenei laau e tele ni igoa - burdock, tamamatua, lalaga, o le mea lea, pe a tatou faitau i nei upu i le tuufaatasiga o vailaau faafomai, tatou te le manatuaina o tua o igoa o le mea sili ona masani ai le paʻu. I le tele o tulaga, e mafai ona vaaia le laau i vailaau choleretic ma anti-inflammatory, talu ai ona o le mea sili ona lelei i lenei vaega. O le Burdock e mafai ona faʻaaoga e avea o se meafaigaluega tutoʻatasi, o se vaega foi o le tele o togafitiga faafomai.

Faʻaaoga vailaʻau faʻamalositino i lona faʻatinoina o vaega uma o le paʻu. E leai se mafuaaga e fai mai ai o le rhizome poʻo le laupepa o le meaola e mauʻoa i nisi o mea, talu ai e tulaga ese foi le paluga i vaega taitasi o se faleteuoloa o mea aoga e aoga i le tino. O le mea lea, pe a faʻatau se faga, e le mafai ona e gauai atu i le vaega o le laau o se vaega o le phytobox.

Faʻafetai i le paluga, e faʻamalolo tagata i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻafiafiaga le tino, faʻaleleia le tulaga o le lauulu, nifo ma le paʻu, faʻaitiitia le inu o le tino, fesoasoani e taulimaina le maʻisuka, faʻafeiloaʻi i mastopathy ma isi faʻamaʻi.

Pancreatitis Exposure

Burdock mo le pancreatitis ua faʻaaoga lelei mo se taimi umi. O loʻo i ai se aafiaga malosi malosi, lea e taua tele i le leai o ni fuamomo fuamoa. I le togafitiga o le mumu o le pancreatic, o le burdock e mafai ona faʻagaoioia le gaosia o meaʻai meaai e maua ai taui mo le le atoatoa o le faʻatinoina o le pancreas e aʻafia ai le faʻaogaina o le mea e le lelei. Ole fesoasoani i se tagata maʻi ile pancreatitis e puipuia ai le faʻaogaina ole talo ma fesoasoani e faʻamaonia le faʻalaumalieina, ma mafaufau i le toilalo o le pancreas.

I le faaopoopo atu i togafitiga tuusao o pancreatitis, teuteuga ma le tincture o le paluga e mafai foi ona fesoasoani i isi pathoces o le fualaau oona - faatasi ai ma gastritis, colitis, maʻi o le manava, ma faamaʻi ate. O nei mea uma e mafai ona mafua mai i meatotino o lo oi ai i le fale:

  • faamamaina tiga i le pancreas,
  • faaitiitia le malosi o le faagasologa o le le lelei,
  • faʻaaogaina le taʻavale
  • faʻamalosia le faʻaleleia o le vaeluaina o fale,
  • ei ai se meatotino faʻapitoa,
  • faamautuina masaniga o le manava masani,
  • e tetee atu i le faʻailoga
  • faaleleia le gaosiga o le inisalini.

I le faʻaopoopoga, i totonu o le paluga, o faʻamalologa o meatotino e mafai ona faʻagaoioi le pancreas e maua ai le enzyme o le pancreatic. O le Burdock o le a fesoasoani foi i isi faʻamaʻi - e mafai ona faʻafaigofieina le metabolism, o loʻo i ai se mea faʻasolosolo ma le faʻasolosolo, ina ia faʻamalosia tino le toxins o le tino i le taimi o le taua faasaga i le faʻamaʻi.

O le sipuni o Burdock o se vaega o sauniuniga mo le togafiti o le kanesa. Burdock ei ai se antimicrobial, faʻamaʻi faʻamalolo ma aʻafiaga faʻapitoa i le tino. E ui i le tele o mea tau vailaau faʻasaina ma le faʻasaʻoina, o loʻo i ai le paluga, ae e laiti lava. O le Burdock e le fautuaina ina ia faia i le taimi o le gaioiga ma le lactation. E faʻasaina foʻi le faʻamaʻiina mo na gasegase o loʻo i ai se tagata le faʻalogo i lenei fale. I lenei tulaga, e le tatau ona e faʻatau se fofo mai le paluga ma isi mea totino, pe a ulu i ai o se tasi o vaega.

Burdock togafitiga

E sili ona lelei le togafitia o le mumū i lau oe lava aoina ma sauniuniga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa le auala e aoina ai le laau ma le auala e gaosia ai se vailaʻau. O le tele lava o taimi, o laʻau ma le aʻa e faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe. O le seleseleina o laau e mafai ona faia tutoatasi i le taumafanafana, pe a maua le malosi o le paluga ma o le a tupu tele laulaau. O le taimi sili e selesele ai le laau o Iulai ma Aokuso. I le aoina o le paluga, e tatau ona e manatuaina e le o se laau e tasi, sei vagana ai le paʻu, e tatau ona aoina i totonu o se taulaga e tele auala. O le Burdock e le o se mea e masani ai, e tupu i le toetoe o fanua uma, i le amataga o le sone o le vaomatua. O le mea lea, o le aoina mai o burdocks, e sili ona lelei le alu i se eria e mama.

I le filifilia o le vaega o le paluga o le a faʻaaogaina mo togafitiga, e tasi le mea taua e tatau ona amanaia - o le aʻa o le laau e sili lona malosi i le tausaga muamua o lona tuputupu ae, o le mea lea e fautuaina ai e faʻaaoga na o le aʻa o se tamaʻi manu.

Ma i totonu o se laau tuai, o le malosi uma lava o aʻa e faʻaumatia i luga o le tuputupu aʻe o laʻau, o aʻa e maua ai meaʻai laiti, e matua faʻaleagaina ai lenei vaega. E mafai ona e vaʻaia se aʻa faʻapena - foliga mai e vaivai, paʻu ma fibrous. Afai e te faʻaaogaina le aʻa o le pakete e fai ma fofo, e tatau ona e eliina ia Setema.

Laua po o aʻa ua fufulu mama, mamago ma teu i ato pepa. Afai e lapopoa aʻa, o le a vaeluaina. E manaʻomia lou teuina o meaola i le pogisa, ae taofi ai iina mo le sili atu ma le tolu tausaga - a leai o le a leai sona aoga ma o le decoction po o le tincture o le a le aoga.

Afai ei ai se manaʻoga e amata togafitiga o le pancreas i le taumafanafana, ona leai lea o se aoga e faʻaaogaina ai se mea e gaosia - o le mea sili lea e fai ai le sua. E matua faigofie lava ona saunia - o aʻa uma ma laʻau e manaʻomia ona fufuluina, tipi, ona togi lea o le sua. E sili ona lelei le faʻaogaina o laʻau vao e maua ai le sua siliva.

Metotia o le talosaga

Fai mai fomaʻi, i le tulaga o le faʻamalosia o le pancreatitis e le faʻaogaina togafitiga faʻa-tagata, ma o le au Narodnik latou te mananao e togafitia i latou i le paga pe a uma le gaogao ma o le fomaʻi ua avea ma foliga masani. O le mea lea, o le togafitiga o le pancreatitis e sili ona amataina pe a paʻu le pancreas ma oʻo mai osofaʻiga. I lenei laasaga o togafitiga, e mafai ona e faʻaaogaina vaega eseese o le laau - pakiaka paʻu, lau. O se tincture ma se teuteuga e sili ona lelei, ua saunia mai ia i latou, lea e vave ona galue, ma o le faʻaogaina lelei e faʻaleleia lelei ai le soifua maloloina o le maʻi.

E mafai ona faatauina mai le sua o le Burdock i le fale o falemaʻi, pe a faʻatau atu i se mea faʻapitoa, pe saunia oe lava.

Laʻau ma aʻa ua fufulu, nutimomoia i se mea e teu ai meaʻai poʻo se mea e gaosi ai le suamalie, ona tosoina ai lea o le sua mai le mea e maua mai ai. E fautuaina e ave i ai i le tolusefulu minute ao lei faia se taumafataga o le 0.5 tbsp. l tasi i le aso. O le togafitiga o le togafitiga e tasi le vaiaso, mulimuli ane e fautuaina e fomai e malolo mo le vaiaso ona faaauau lea. Talu ai o le sua suamalie e matua vevela i le tofo, e mafai ona faʻaititia i le vai, poʻo le suamalie i le meli.

Mai le rhizome o se paluga, e mafai ona e faia se mea teuteu. E lua laulau punetini o le muai eleele e paʻu ai le pakiaka e tatau ona sasaa i se ipu vai inu ma faʻaauau mo le fa itula. Ona tuu lea o le vai i luga o le ogaumu, pe a uma ona tapenaina pe a ma le afa itula. E tatau ona vaevaeina le gaʻo susu i taimi e tolu ma inu ai aʻo leʻi 'ai.

O le togafitiga o Burdock o se mea sili lea i vailaʻau faʻapitoa e aʻafia ai le ate. Afai e te faʻapipiʻi lelei le fale ma saunia le vailaʻau, ona faʻaaogaina lea o le siaki e laveaʻi ai se tagata mai le tele o maʻi.

Meaʻai paleni mo le pancreatitis

I le faʻaopoopoga i togafitiga faʻa-aganuu, o le usitai i se togafitiga maloloina e faʻamalosia mo pancreatitis ma cholecystitis. O lenei mea e mafai ai e oe ona taofi le faʻaogaina o le mu, aveesea le tiga, faʻasaʻo le metabolism ma puipuia le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.

O aso muamua e tolu talu ona mavae le faʻavavevave, ua faatonuina e le fomai le anapogi. O le tagata gasegase na o le inuina o le vai e aunoa ma le kesi. I le gasologa o le aso, o le tagata gasegase e mafai ona inu e le sili atu i le 1.5 lita o le vai.

I le taimi atoa o le mulimuli i le taumafataga, e tatau ona lafoaia le faʻaaogaina o nei meaʻai e pei o fualaau faisua, aano o manufasi poʻo iʻa, meaʻai gaʻo ma falai, fuālaʻau mata ma fua, suamalie, falaoamata, meaʻai kuka, ulaula meaʻai, meaʻai tao. E le gata i lea, e le mafai ona e 'aina se aisa kulimi, o ipu ma mea manogi ma mea manogi, vai feilafi.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai pe a uma le osofaʻiga o pancreatitis? Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e mafai e le tagata maʻi ona 'ai:

  1. Soup
  2. Liva suamalie
  3. Leanu aano ma iʻa,
  4. E le sili atu ma le lua ni fasi falaoa i le aso,
  5. Fualaau suamalie
  6. O oloa gaosiga o mea maualalo maualalo,
  7. Kissel, compote, pulupulu soupeti, vaivai lauti.

E le tatau ona 'ai meaai vevela, naʻo le mafanafana o le ipu i le vevela vevela. Afai e tuʻufaʻatasia mea taumafa talafeagai ma isi togafitiga, o le galuega o le pancreas e faʻapitoa.

O faʻamalologa o meatotino o le burdock o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Lelei togafitiga i luga o le pancreas


O le lisi o uiga aoga o se meaola e mafai ona faʻaauau e faʻavavau, ae ui i lea, o le a tatou nonofo i ona faʻamalologa e fesoʻotaʻi ma se faʻamaʻi ogaoga e pei o le mumū o le pancreas. E aliali mai o le faʻailoga ma le pancreatitis o loʻo faʻaalia ai le gaioiga lenei:

  • Aneti-inflammatory.
  • Choleretic.
  • Antispasmodic.
  • Antibacterial.
  • Toto.
  • Sweatshops.
  • Talosaga.
  • Faʻamālōlōina le faamalo.
  • Faʻamāeʻa.
  • Anticarcinogenic.
  • Laxative.
  • Antidiabetic.
  • Antiallergic.
  • Faʻaleleia le faia o enzymes.

O vailaau e saunia mai ai e fesoasoani:

  • Faaitiitia le vevela.
  • Faʻamaʻosaʻo le faʻamalosi.
  • Aveesea faʻaopoopoga o toxins.
  • Faʻateleina le faʻafouina o le tino.
  • Taofi faʻamaʻi maʻi.

O le faʻaaogaina o le paluga i le tulaga o le pancreas mumū e faʻaleleia ai le gaosia o meaʻai meaai, lea e taua mo le faʻavaivaia o le gaioiga o le okeni.

O le a le ituaiga o pancreatitis e mafai ona faʻaaogaina mo le salu?


O le tele o tagata gasegase o le pancreatitis ua latou faalogo e uiga i togafitiga faafomaʻi o le paʻu, ae o nisi oi latou e iloa le ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina. Faʻataʻitaʻi tagata fomaʻi i na faʻalauiloa:

  1. I totonu o le pancreatitis, o soʻo se auala e le fautuaina.
  2. Faʻatasi ma le pancreatitis, e naʻo le faʻamalologa umi, ia mautinoa e faʻamaopoopo lona mauaina ma le fomaʻi togafitiga.

E pei ona tatou vaʻaia, i le vaega laititi o le faʻamaʻi ua matua faasaina le faia o togafiti a tagata e faʻavae i luga o le pusa. E faʻaaogaina pe a gaogao ma isi faʻamaʻi tiga.

I se vaitaimi o le faifai pea o le faʻaitiitia o faʻaaliga o le maʻi, e mafai ona e faʻaaogaina ni ituaiga o vailaʻau, teuteuga, ma isi ituaiga o vailaau faʻasaina ma lenei laau. O lo latou faʻaaoga masani e aafia ai le tulaga o le mamanu maʻi.

E mafai ona afaina i fualaau faasaina


Soo se vailaau, e tusa lava po o le a lona natura (vailaʻau po o fualaʻau), ei ai lona faʻamaoniga i lona faʻaaogaina. O le mea lea, ao leʻi amataina le faʻaaogaina o recipes a tagata, e te manaʻomia se faʻataʻitaʻiga faafomaʻi. E na o se fomai faapitoa e mafai ona mautinoa pe mafai ona ave i se tagata maʻi faapitoa pe filifili se isi filifiliga.

O Burdock e le o se faʻasalaga, ae ui i lea, e leai lava se faʻailoga mo le faʻaaoga, e faaopoopo atu i mea nei:

  • Toto
  • Fafagaina susu.
  • Pollinosis.
  • Alu i se laau.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faasaina o lenei mea totino e matua ofo lava, lea ua avea ai ma lisi o sui sili ona aoga.

I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, o le faʻaaogaina o le paluga e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le faʻatagaga faʻasaga muamua. O le faʻaaogaina o le fale i le taimi o le tamaitiiti e faatagaina i le leai o se faʻafefe i le tino.

Faʻaiʻuga

E tusa ai ma aʻafiaga o itu, o faʻamatalaga o aʻafiaga le lelei ma le maualuga o fualaau oona e faʻavae i luga o le paga na matauina i tulaga vavalalata. Faatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina o lauti mai lea mea, e mafai ai ona faʻaalia se faʻalauiloaina o allergies, ma:

  • faʻaititia le faʻaaliga
  • gaogao
  • fiva
  • faʻailoga
  • faʻasoesa
  • tiga o le ulu.

I le tulaga o le faʻaalia o se falemai, e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi. E taua le faamamafa atu o nei faailoga e masani ona le tuuaia i luga o le paluga, ae i luga o lona mafai ona faaleagaina i se belladonna, o se laau e vavalalata vavalalata lea o loo i ai le vailaau oona.

Ina ia aloese mai na taunuuga le lelei, mo tagata e le mafai ona iloa lelei i le va o le paʻu o le paʻu ma le belladonna rhizome, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o fualaau faasaina i falemaʻi.

Fualaau faʻapitoa mo le faʻaaogaina o laau mo pancreatitis


O le tele lava o togafitiga, o laulaʻau ma le rhizome o le suauu e faʻaaogaina. E talitonuina o le pancreatic burdock root mo pancreatitis o se tasi lea o togafitiga sili ona lelei. Mo togafitiga faafomaʻi, e manaʻomia le aoina mai o le fale mai auala pisi ma alamanuia. O le filifiliga pito sili ona lelei o laufanua ma vaʻa mamao e mamao mai i nofoaga tetele.

Ina ia mafai ona maua le fesoasoani pito sili ona lelei mo le faamalologa mai ia te ia, e tatau ona e iloa na togafiti:

  • Laʻau e seleseleina i masina o le taumafanafana.
  • O aʻa - i le amataga o le tautotogo po o le autumn, ae na o na o laau laiti e le sili atu ma le 1 le tausaga.

Afai e le mafai ona saunia tutoatasi ia meafaitino, e mafai ona faatauina mai tau o fualaau faasaina i le falemaʻi i le fale talavai.

Mo le togafitiga o togafitiga o le pancreatic, e lua auala autu o le faʻaaogaina o le paluga o loʻo faʻaaogaina:

Laʻau fou lauO lenei filifiliga e sili atu ona talafeagai mo tagata matutua ua gasegase i le pancreatitis, ona o le tino i lenei tausaga e masani lava ona foliga mai e le mautonu
Rhizome decoctionI le gasologa masani o le maʻi, e sili atu le faʻaaoga o aʻa

Aua nei galo o soo se togalaau e le mafai ona toe sui atoatoa vailaau, ae mafai ona faaleleia atili o latou aafiaga ma maua ai se isi faʻaopoopoga.

O lea la, o le a le ituaiga o vailaau faʻamalosi e tuʻuina mai e togafitiga o fualaau mo le togafitiga o gland pancreatic gland?

O le vai ua saunia mai le paluga mo le pancreas e faʻafesoʻotaʻi lelei ai faailoga o le pancreatitis lelei, i le faʻaopoopoga o loʻo i ai sona aafiaga lelei.

Ina ia saunia se vailaau faafomai, o laulaau fou ma aʻa o le paoa, aoina i masina o le taumafanafana, o le a manaomia. Faʻamama lelei mea lelei, faʻamago ma se solosolo poʻo solo ma le kukaina lelei. Faʻasaʻu le uila, faʻavaivai le mea e maua ai le suavai.

Faʻaalu 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai, o le suʻega e fuafuaina e le fomaʻi taʻitasi. Ina ia faʻaitiitia le tofo oona i totonu o le sua, e mafai ona e faʻaopopo sina pepe itiiti pe faʻavaivai i sina vai itiiti. O le umi ole togafitiga e 7 aso, ona toe faia lea o vaiaso malolo ma togafitiga.

Ava malosi

Laua ma aʻa o le paʻu, fufulu, mago ma vele. Liligi vodka poo le ava malosi, faʻasolosolo aso. O mea e faʻaaogaina e faia ile tutusa tutusa.

A faʻaaogaina lenei meafaigaluega, aua nei galo o le ava malosi e aofia ai vai e le mafai ona ave i ni aofaiga tele ma le mumusu. O le mea lea, o vailaʻau faʻasolo i luga ia i latou e sili atu ona talafeagai mo tagata mamaʻi i le amataga o le pancreatitis.

Faʻasoʻotoga o faʻasalaga ma selesele

E manaʻomia lou 2 tbsp. laʻau vinegrass ma le 1 sipuni se tasi togitogi ma aʻa. Liligi le suamalie i le 600 ml o le vai inu, tuʻu mo le 2 itula ma ave se ipu malamalama ao leʻi 'aʻai.

Fua 2-3 tbsp. o aʻa o le salu ma sasaa le 750 ml o le vai, tuu i lalo mo le 3-4 itula. Ona aumai lea i se vevela, vela mo le 15 minute i luga o le vevela, vevela ma le vevela. Ave le 0.5 ipu 2-3 taimi i le aso pe a uma taumafa.

Laʻau seleselega

O aʻafiaga o le faʻamalolo o le paʻu e matua faʻaleleia i le tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau togafitiga. Faʻavae i luga o ia mea, e mafai ona e saunia le vai inu maloloina nei:

  • Laʻau o le Burdock.
  • Vaʻalele.
  • Wormwood.
  • St. John's wort.
  • Se faasologa o.
  • Calendula
  • Elecampane.
  • Chamomile
  • Sage.

O nei laau toto ei ai mea lelei e tetee ai i mea leaga, faʻafefeteina lelei le pancreas, fesoasoani e faʻamalo le talo ma le toxins, faʻalavelave le gaioiga o le siama.

Tipi uma vaega (i vaega tutusa), fefiloi, fua 1 tbsp. o le mea e maua mai ai meaʻai mata, sasaa le 1 ipu fufulu vai ma faʻaosooso ile 1 itula. Inu 0.5 cup 3 taimi i le aso.

Faʻaopoopoga o mea taumafa ma le pusa


I aso nei, o le fale o vailaau mo togafitiga e le gata ina maua ai aʻa, lala ma isi vaega o burdock. E iai foʻi mea faʻapitoa e ola ai, o meaʻai e taʻua o meaʻai, o loʻo tuʻuina atu i ni faʻaaliga:

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga oa latou meatotino ma uiga iloga.

Faiga faʻapolopolo

Vaega o meaʻai faʻalaʻau

CapsulesE manatu i latou o le auala aupito sili lea mo le faʻaaogaina i totonu. O le meafaitino mo i latou o le mea sili ona lelei o se mea faapipii. O le vailaʻau sili ona lelei o le 1-2 capsules 3 taimi i le aso ma taumafataga AveeseUa faia a latou tamaʻi rhizomes o le laau ma o se suavai maualuga maualuga mo le faʻaogaina i fafo ma totonu. Aʻo le i ai, e faʻafefe i le vai i fuainumera e tusa ai ma faatonuga Uʻu susuE faia mai pakiaka paʻu mago ma e faʻaaogaina e fai ai le teas ma teuteuga

Faʻamatalaga e uiga i le vailaʻau vailaʻau


O le mea moni e faʻapea o sui e faʻavae i luga o le meaola e faʻaalia ai se faʻamalologa maualuga i le pancreatitis o loʻo molimauina i le tele o iloiloga o tagata gasegase i lenei maʻi faʻapitoa.

Igor Petrovich, 72 tausaga: Ua i ai loʻu pancreatitis. E tatau ona e nofo i taimi uma i vailaau faʻapitoa ma se meaai malosi. Ae ui i lea, o loʻo ou saili pea mo faʻamatalaga e uiga i mea faigaluega fou e mafai ona faʻamaloloina le ala o le maʻi. O le taimi lava na ou maua ai ni fualaau mai le burdock, na ou filifili loa e faataitai. O le faʻaaogaina lelei o se teuteuga mai ona aʻa e faʻafefeteina ai loʻu tulaga.

Victor, 49 tausaga: O le togafitiga sili ona lelei mo pancreatitis ua avea o se teuteuga o le paʻu. O le taimi lava na amata ai ona ou tago i ai, na vave ona galo ia te au le faateleina o loʻu maʻi, lea sa masani ona faalavelave ia te au i le taimi ua tuanai, e ui lava i le inu soo i vai ma mulimuli i se meaai.

Olga, 32 tausaga: Ina ua mavae le toe toilalo mulimuli o le mumu o le pala, na amata loa ona inu o ia mai laulaau o le pusa. E tolu aso talu ona amata le togafitiga, na lagona e ia le sili atu o le lelei, o le uiga o le faʻamaʻi na matua faʻaitiitia.

Faaiuga

Ole tele o vailaau faʻamaʻi, e aofia ai le paluga, o se mea sili ona lelei i sauniuniga mo vailaau mo togafitiga e aʻafia ai le ate. Afai e te aoina saʻo ma saʻo saʻo le saunia o vailaau mai ia i latou, ona aoga tele lea mo le tino.

Ae ui i lea, aʻo leʻi filifili e faʻaaoga togafitiga, o le a fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a taʻu atu e le fomaʻi ia te oe le sili atu filifiliga mo faʻamaumauga ma le fua talafeagai, e faʻavae i uiga o le faʻafitauli o le maʻi.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

E faʻafefea ona togafitia le pancreas ma le vao ma e mafai ona inu i le pancreatitis

Pe a faʻaaoga tatau, o le wormwood e leai se aoga nai lo togafitiga. Ae ui i lea, o le tele o lona talosaga e faalagolago i ai

Recipes mo le faʻaaogaina o le kinamoni mo pancreatitis mo togafitiga faafomaʻi ma ona manuia mo le tino

Faʻatasi ai ma togafiti faʻamaʻi, o lona faʻaaoga e tatau ona faatapulaa. O le mea lea, faatasi ai ma le mumu o le pancreas, e le mafai ona e toe faʻaogaina

Le faʻaaogaina o laau afu ma togafitiga a tagata mo togafitiga ma le toe faʻaleleia o gland i le taimi masani o le pancreatitis

E le pei o vailaau, o fua masani masani e le faʻaosofia ai aʻafiaga o le itu. O togavao ma isi vaega o vailaʻau e gasolo malie, ae sili atu le lelei

Auala e faʻamama ai le pani i le fale ma fualaau faʻasaina ma fualaau faʻasa

O le faʻamamaina o le tino e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasoa ma vailaʻau e faʻamaonia e fomaʻi aloaia. O fea fofo e faʻaaoga muamua?

I le tau mafanafana o loʻo i ai loʻu paʻu e pei o se panacea. Ou te vevelaina le vevela i totonu o se fagu, ona pasi lea i totonu o se mea e fai ai meaʻai manu a le manu ma vava 1 sipuni i totonu o se ipu vai inu. O le gastrointestinal tract e faʻamafanafanaina atoatoa, ae manaʻomia e oe lava ia filifili le fuaitau talu ai e toʻatele o loʻo mamaʻi i ana galuega faʻapitoa

Tuua Lau Faamatalaga