E faʻapefea ona faʻaumatia faʻamaʻi o le cholesterol?

O le Lora e faʻamamaina atoatoa toto toto, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, aveese mea oona ma soʻo mai le tino.

  1. Liligi 5 g o laulaau ma se lita o vai ma tuu le paluga e faʻapipiʻu mo le 5 minute i luga o se afi mumū. Ona aveese lea o le atigi pusa mai le ogaumu ma afifi ina ia faʻafefe le susu mo le isi itula. Ave le fualaau faasaina i totonu o le sipuni tasi i le aso talu ona 'ai. Togafitiga e faia mo le 5 aso. Ona fai lea o se malologa o le 2 vaiaso ma toe amata ai vaʻa faamama.
  2. I totonu o le lita o vodka faʻaopoopo le 5 laʻau ma tipi 2 ulu o keleni ma lemoni faʻatasi ai ma le oona. O vaega e fefiloi. Faʻaauau pea ona fai se masina i se nofoaga pogisa. Ave se sipuni i le tolu taimi i le aso pe'ā uma ona 'ai mo le 3 vaiaso.

Taʻu i le lemon

O taitai i le faamamaina o ipu o lemoni ma le kalaka.

  1. Lisi le lemoni ma le pele i totonu o se paluga ma sasaa le fagu ma se lita o vai ua tunuina. Faaopopo se sipuni o le meli. Ave se mea teuteu ao lei faia le 50 g ile tuʻituʻi tasi mo le masina.
  2. Somi le sua i le 1 kilokalama o lemoni ma faʻaopopo i ai le pulupulu o le tipi 3 ulu o le kalaka. Faʻafefiloi vaega ma faʻaopopo se isi lita o vai. Tuu le oloa mo se aso i totonu o le pusaaisa. Faaaoga le 30 g i le aso seʻia maeʻa le vailaʻau.

Le faʻamamaina o vaʻa, e fautuaina e faʻaaoga na o vai fou.

Galu 2 beets lapoa ma sasaa le fagu ma se lita o vai ua tapunia. Faʻaopoopo 2 sipuni tele o le meli i le vai ma faʻafefiloi lelei le sua. Ave se sipuni tele i taeao uma ao leʻi 'ai. O le togafitiga e 3 vaiaso. A maeʻa se malologa o le 10 aso, e mafai ona toe faʻamalosi le sua.

Faʻatasi i le tutusa tutusa o le pikiaka suamalie ma le uila. O lea suavai e fautuaina ina ia faʻaumatia i le taeao ao le i 'ai i se ipu vai mo le 2 vaiaso.

Grate 3 kāloti lapopoa i luga o se laʻau ma faʻaopoopo le apu e tasi i le fagu. Fufulu vaega i se lita o vai inu ma faaopoopo 2 sipuni tele o le meli i le sua. Faʻamalosi ma ave le 1/2 ipu i le aso i le taeao. O le tuufaatasiga o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa. O le togafitiga o se masina pe sili atu.

Pamu toto

Peta 5 pateta. E tatau i le pele ona i ai se laulau malulu. Liligi 500 g vai i totonu ma tuu le apa i luga o se afi. E tatau ona latou vaivai ile vai mo le 15 minute. Ona aveeseina ai lea o le susu mai le ogaumu, faʻamalieina ma fufulu. Faʻaalu tasi i le aso ao leʻi 'ai i le taeao mo le 1/2 ipu. O le togafitiga fautuaina o togafitiga e 2 vaiaso.

Laʻau toto

O loʻo i ai se fuainumera tele o fualaau mo teuteuga o laʻau e fesoasoani i le faʻamamaina lelei o toto toto mai pusa cholesterol.

  1. Faʻafefiloi i le tutusa vaevaega cherries mama, rose sipuni, St. John's wort ma motherwort. Ave se sipuni o le faʻafefiloi ma sasaa i se lita o vai inu. Faʻaosoosoina le 10 minute ma le faʻalavelave. Faalua faalua i le taeao i le taeao ma i le afiafi mo le 1/2 ipu mo le 3 vaiaso.
  2. Ave le 100 g o le vort St. John, ola ola, chamomile ma birch buds. Faʻasusu se sipuni o le faʻafefiloi o lauʻau ma se lita o vai inu ma faʻafesoʻotaʻi mo le 30 minute. Lui ma ave le 1/3 ipu ao lei moe. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo se sipuni o le meli i le susu.
  3. O fugalaau Clover, valera rhizomes, o fugalaau fugalaau e fefiloi i le tutusa tutusa. O le sipuni o le faʻafefiloi e fafaguina i le vai inu ma faʻamalosi mo le 30 minute. Inu i le moe 1/3 ipu mo le 3 vaiaso.
  4. Faʻafefiloi 20 g o aʻa o cyanosis ma se sipuni o le mint ma se sipuni o sipuni o le rose. Ave se sipuni o le faʻafefiloi ma sasaa i se lita o vai inu. Tuu le susu i luga o se afi vevela ma faʻapipiʻi mo le 10 minute. Faʻafiafia ma faʻafefe. Ave le 1/4 ipu i tuʻituʻi uma i le afiafi. O le togafitiga o se masina.

Fomaʻi togafitiga

I le tau faasaga i pusa cholesterol ma taunuuga pe a uma ona latou foliga mai, o vailaʻau fesoasoani lelei. O le mea autu o le faʻaaoga lea pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

O nei vailaʻau e mafua ai le faʻasaʻolotoina o le satini i le ate, lea e fesoasoani e faamama le tino o le cholesterol maualuga. Faatasi ai ma se togafitiga, e faʻaititia le lapisi, ona faʻamavae atoa ai lea i lalo o le malosi o fualaau. O fualaau sili ona fautuaina e aofia ai mea nei:

  • Lovastitn - 3-4.07 ru,
  • Simvastatin - mai le 1 i le 8 pa,
  • Atoris - mai le 23 rubles,
  • Liprimar - mai le 197 i le 1200 rubles,
  • Krestor - mai le 1561 rubles,
  • Rosulip - mai le 453 i le 520 rubles.

O nei fualaau faasaina e mafai ona maualalo ai le LDL cholesterol ma triglycerides ma faateleina le aoga o le HDL cholesterol. O se taunuuga o lenei mea, o lipoproteins lamatia e afaina mai le tino ma le leai o se aoga ma le faʻamamaina mama o vaʻa na tupu. O le sili ona aoga o:

  • Clofibrate - mai le 860 rubles,
  • Faʻamamaina - mai 354 rubles.

Nesi Nicotinic ma ona fua

Niacin i se fualaau o le 2-3 g e fesoasoani i le faʻaititia lelei o le cholesterol ma triglycerides i le toto. E i ai se fufulu vave o le teu o le cholesterol i totonu o vaa. Faʻaleleia le faʻaleleia ma le faʻaeteete, o lea na faʻaalia ai e le vailaʻau aʻafiaga o aʻafiaga. I falemaʻi, e mafai ona faʻatauina le vailaʻau i totonu o le 50 rubles.

Isi vaega o fualaau faasaina

Afai, mo soʻo se mafuaʻaga, o le tagofia o vailaau ua taua i luga ua solia i le tagata maʻi, e mafai ona e faʻaaogaina isi vaega o fualaau oona lea e mafai ona vaʻaia faʻamalama o le cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai. O ia tupe e aofia ai:

  • Cinnarizine - mai i le 32 i le 67 rubles,
  • Esekieva - mai le 2 afe rubles,
  • Cavinton - mai le 230 i le 800 ru.

Tino Taʻiala

Afai o le tagata maʻi e iai se faʻalavelave matuia o le atherosclerosis, ma o le suʻesuʻega o okeni ua maua, o le a le toe mafai e le vailaau ona tuʻuina atu le lelei o le togafiti. O vaʻa e mafai ona pipii i pulu cholesterol e leai lava ni vaʻa i totonu, ma o le toto e le mafai ona pasi atu i luga o maʻa. I lenei tulaga, e fufulu ipu i auala eseese o togafitiga faʻapope.

Plasmapheresis

I le faʻaaogaina o se mea faʻapipiʻi faapitoa, e faʻamamāina ai le maʻi mai le toto toto e faʻaaoga ai le plasma, o lona uiga. vai inu. O sea osofaiga i luga o pusa cholesterol e mafua ai le faʻamamaina maualuga o toto toto, faʻaitiitia ai le gaʻo. O loʻo i ai se faʻaleleia atili o le toto, faʻaitiitia le totoina o le toto, ma ua soloia faʻamaʻi pipisi. O le togafitiga e oʻo atu i le 5 taualumaga, faʻalagolago i le maualuga o le faʻaleagaina. A maeʻa le plasmapheresis, o loʻo iai pea le tulaga lelei mo le 2 tausaga.

O le a tumau le aafiaga pe afai o le taimi lenei e te mulimuli ai i se meaai ma taʻitaʻia se olaga ola malosi. A le o lena, o le a toe amata ona fausia ia pusa i totonu o vaa.

Faʻavevesi

O se metotia mulimuli lenei mo le togafitiga o le atherosclerosis, lea e fesoasoani e faʻamamaina ai le faʻailoga mai totonu o faʻa. O se kapiti faapitoa ua pasi atu i le vaega vaapiapi o le vaa, lea e palu ai le ea e faalautele ai le lumen. O pulu e amata ona fesuiaʻi, ma o se taunuuga o le lautele o le lumen, ma o le toto foi ua amata ona faasalalauina ma le agavaa. O lenei faʻatinoga e leai se aoga tumau. A mavae sina taimi, ona toe pati ai lea o poloka i puipui o le toto ma lumens, e le afaina ai le toto.

Faʻailoga

I le taimi o le taotoga, o le fomai tipitipi e faʻapipiʻi se atigi faʻapitoa faʻapitoa i le vaapiapi. E le mafai ai e le puipui o le toto ona taʻe, ma uu mai totonu. O lenei taotoga e tele ona lelei:

  • e le manaʻomia e ia le falemaʻi faaumiumi,
  • ina ua uma le tui, e vave ona vave maua le maʻi,
  • o le aʻafiaga o faʻafitauli e faaitiitia.

Faʻasologa taotoga

O se ituaiga faʻalavelave faʻalavelave. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua faia ai le isi toto toto. O le toto toto e faʻaleleia, ae leai se faʻamamaina o vaʻa toto ma fualaʻau mai pusa cholesterol. O le taotoga o le taotoga o loʻo faʻaalia mo tagata na faʻaalia mai ni faʻamaʻi o gaʻo o le fatu, e pei foi o faʻamaʻi vascular vascular o pito i luga ma pito i lalo.

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, toe faʻafoisia atoatoa le toto. A maeʻa le taimi e toe faʻaleleia ai, e mafai e se tagata ona taʻitaʻia se olaga masani e aunoa ma ni faʻamalosiga. I tagata gasegase o loʻo faʻamalosolo, o le a faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi pipisi. O le togafitiga faʻamalosi pe a maeʻa le taotoga e tumau mo se taimi umi.

Contraindications

I le taimi o le taotoga, o le tagata maʻi e maua atoatoa i le tino. E naʻo le fomaʻi e filifili pe o se ituaiga taotoga patino e faʻasino atu i se tagata.

Afai o le faʻamamaina o vaʻa toto e faia tutoatasi e ala i vailaau masani, e taua le iloa o nei faʻamaʻi. E le mafai ona e faʻaaoga fualaʻau:

  • ma le manava o le manava ma le faʻamalosia o le gastritis,
  • i le i ai o ni mea e le lelei ai,
  • i le taimi o le lactation,
  • pe afai e togafitia i le maʻi,
  • ao maitaga.

O loʻo i ai le tele o metotia o le a fesoasoani e faʻamamaina toto toto o le cholesterol. Tusa lava pe o le a le metotia na filifilia, e le tatau ona e faʻagaloina soʻo se togafitiga e faia pe a maeʻa se suʻega o le tino ma a uma ona feutagai ma se fomaʻi. O togafitiga o le a le maua ai ni taunuuga lelei pe afai e te le mulimuli i se meaʻai, ulaula, faʻavalea o le ava malosi, taʻitaʻia se olaga ola solo. E naʻo le faʻatasi faʻatasi i togafitiga o le a mafai ai e oe ona faʻaumatia faʻamalama o le cholesterol i totonu o vaʻa ma tuʻu ai se togafitiga umi.

O le a le uiga o le suʻesuʻeina o le atherosclerosis?

Atherosclerosis o se faʻamaʻi telefactorial. O foliga vaaia ma le tuputupu ae o pepa o le cholesterol e aʻafiaina i totonu (faʻamaʻi faʻamaʻi o le ate ma le pale processretion organs, disabilities) ma mea faʻapitoa (sese i meaʻai, ulaula, faʻalavelave masani). Mo se taimi uumi, o le maʻi e le afaina ma e le o faaalia mai. I le taimi lea, o loʻo i ai se faʻagasologa o le lafoaia o atherogenic ituaiga o cholesterol i le pito i totonu o le vaʻa, o latou germination e ala i le fesoʻotaʻiga o le tino ma le fibrinogen. O le mea lea, ua fausia ai se paʻu cholesterol matutua, lea e mafai ona vavalalata ai le moli o le vaa ma faʻalavelave ai le toto i totoga ma fusi.

E le o amanaʻia le faʻafitauli o le alalaupapa, ma o le tagata maʻi e iai faʻamaoniga muamua o le atherosclerosis: tiga i tua o le sternum po o le fatu, puupuu le mānava, faʻaitiitia le faʻamalositino, o le ulu, faʻalavelave, ma le galo. O le okesene o le matelaina o totoga uma, aemaise lava le fatu ma le faiʻai, e oʻo atu ai i faʻamaʻi faʻamaʻi: angina pectoris, inishalopathy.

O le lamatiaga o pepa o le cholesterol i totonu o vaʻa, o le i ai lea o le faateleina o la latou numera, o le le lava o le okesene ma meaʻai ma le necrosis (maliu e le mafai ona faʻaaogaina) o se vaega o le okeni e mafai ona tupu. O le tele o taimi, atherosclerosis e faʻaleagaina ai le faʻaumatia ma le taʻavale. O le mea lea, o le malamalama i le auala e faʻateʻa ai pepa o le cholesterol o le a fesoasoani e aloese mai nei faʻalavelave ma tausia le soifua maloloina lelei mo se taimi umi.

Laasaga Muamua: Fautuaga Lautele

O le mea lea, o suʻesuʻega i suʻesuʻega suʻesuʻe na faʻaalia ai le faateleina o le maualuga o le cholesterol ma ona vaega matautia (LDL, VLDL, TG) e sili ona masani ai, o suʻesuʻega gaioiga na faʻamaonia ai le i ai o pusa cholesterol i totonu o vaʻa o le fatu ma le faiʻai, ma o le maʻi na tuʻuina atu i ai le faʻafitauli o le atherosclerosis.

Ina ia faʻaumatia faʻailoga i maʻa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Muamua lava, o le fomai o le a tuʻuina atu fautuaga lautele i meaʻai ma olaga soifua. Aua e te amanaia i latou: pe a suʻesuʻeina le faafitauli o le atherosclerosis, ua iloa e fomaʻi Amerika o le taumafa masani ma le teenaina o masani leaga e faaitiitia ai le numera o le cholesterol ma e faaitiitia ai le lamatiaga o le fatu i le afa, ma le taia e le tolu.

Taunuuga o mea taumafa mo le aveeseina o paʻu i totonu o toto toto

Faatasi ai ma meaai, e oo atu i le 30% o le cholesterol e ulufale, lea e taamilo i totonu o le toto. O le faʻafitauli o le taumafa masani a le tagata e masani ona '' afaina 'i meaola o manu, ma o aso uma o le tele o cholesterol leaga e faʻafefiloi i totonu o vaʻa vaʻaia, lea e leai se taimi e gaʻo ai i le ate ma o loʻo pipiimau i luga o puipui o maʻa.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o le cholesterol e se tagata e manaʻo e faʻateʻa ese ia atherosclerotic plate e le sili atu ma le 200 mg. E tusa ai ma a tatou masani masani, o le:

  • tasi le alalaʻau e totoina le meli,
  • 100 kalama o puaa,
  • sina itiiti ifo i le afa o le moa moa.

O taitai cholesterol o:

  • Hard cheese (Kostroma, Rusia) -1000-1500 mg o le cholesterol mo le 100 g,
  • Tiga (faiʻai, fatuga) - e oʻo i le 2000 mg / 100 g.

E ui lava o le tele o le cholesterol (100-300 mg / 100 g) e maua i le iʻa oona, ona o le anomea o gaosiga gaʻo eletene omega-3,6 aoga, o lenei oloa e "faʻamamāina" ia vaa ma fesoasoani e faʻateʻa ese ia atherosclerotic plate i luga o puipui o maʻa. O le mea lea, e tuʻuina e fomaʻi tagata gasegase i le atherosclerosis e 'ai ai iʻa, ae i ni vaega laiti ae le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso.

O le mea lea, o le lisi o oloa e mafai ma e le mafai ona 'aina ina ia mafai ai ona faʻaumatia fagu i totonu o vaʻa ua tuʻuina atu i le laulau i lalo.

E mafai ona e 'ai i le tele o meaE mafai ona e 'ai e 2-3 taimi i le vaiasoE sili atu le faʻaititia o le taumafa i le tele e mafai ai.
Sogi suauuPuluLard
Oloa suauuMilikiTamai Mamoe
Olive olivePaʻu kulimiOvi o povi
Laau SalaRyazhenkaBrains
BuckwheatKefirO le ate
OatmealSea iʻa (salmon, salmon, chum salmon, vao)Fatuga
FuaWalnutsEgg yolks
Laʻu gaʻo maualaloCaviar
Laʻau o fualaʻauLeisi
Leanu manuSuga
Laʻu sisi laʻititi gaʻoMeli
Syrup jam

Faʻaleleia o soifuaga

Mai mea e pisi ai o tatou aso, e atiina ae le ola maloloina i le lumanaʻi. Ina ia mafai ona faʻaumatia faʻasolo o le cholesterol, e tatau ona e:

  • tuu le ulaula ma inupia le ava malosi,
  • auai i se taaloga ua faatagaina e le fomai. E mafai ona aau, suʻega, Pilates, elemene yoga,
  • i aso taitasi pe a ma le 1.5-2 itula e savali ai i le ea fou.

O nei metotia e le gata ina fesoasoani e aveesea faʻamalologa o loʻo i ai nei, ae puipuia foi le faʻaalia o mea fou.

Faʻagasolo lata mai i vailaau

O vailaau faufautua o le Cardiac vave ma le saogalemu e fautuaina le aveeseina o pusa o le cholesterol. Faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei e mafai ai ona e faʻamamaina laʻau mai le gaʻo susu e ala i ni auala faʻaleagaina, o le toe faʻaleleia mai lea mea e leai se faʻaletonu ma e itiiti ifo aʻafiaga i itu.

O togafitiga o togafitiga o le a fesoasoani e aveese faʻamalo i totonu o vaʻa o le fatu, faiʻai ma isi totoga e aofia ai:

  1. O le hemocorrection faʻapitoa o le tino, o se auala e faʻamamā ai vaa, e faʻaaogaina ai le toto o le tagata maʻi, vaevaeina i totonu o se mea faʻapitoa centrifuge i le vaega o le vai - plasma ma faʻavae elemene. O plasma susunuina o loʻo i ai le tele o vaega o meaola, e aofia ai le cholesterol. I le taimi o le hemocorrection, o le vaega toto o le toto ua pasi i se faamama faapitoa ma faamamaina vaega o atherogenic o gaʻo. O loʻo i ai nei pusa cholesterol faʻamalo ma faʻagasolo laʻitiiti. I le faʻaopoopoga, i le taimi o le toe foʻi mai o le plasma i totonu o le toto, e tuʻuina atu i lalo ifo o le mamafa. Ona o lenei mea, o le cholesterol plaques vaeluaina moni, ma ua fufulu ipu. Mo le sili ona lelei, o le hemocorrection e faia i le tele o taimi. O mea le lelei o le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le umi o le taimi o le togafitiga: afai e le suia e le tagata maʻi le ituaiga soifuaga ma le natura o meaʻai, o le a toe faʻaali pea lava i totonu o vaa.
  2. Faʻailoga. Afai o le soliga o le toto i le fatu po o le faiʻai e sili ona taua, o fomaʻi e faia se taotoga.E aofia ai le faʻapipiʻiina i luga o le vaapiapi se fausaga faʻapitoa faapitoa - o se meaʻai, lea e toe faʻafoisia ai le toto ma taofiofia ai le tuʻuina atu o pusa o le cholesterol fou. O gaioiga aupito sili ona manuia o aʻafiaga o vaʻa-gataifale: pe a maeʻa le gaioiga o le potu, o le manogi i totonu o le tulaga gaugau e tuʻuina atu i luga o le nofoaga o le vavalalata. O le fomaʻi, e faʻaaoga ai se paluni faapitoa lea e pamu ai le ea, faʻasaʻo le fausaga. E foliga mai i se masini uʻamea mumu, lea e nofo i le vaega atoa o le faga ma taofia ai mai le pau. O le suʻesuʻeina o le faʻamalosi e masani ona lelei: o le faagasologa atoa e 30-40 minute ma e le mafua ai faʻafitauli. I le 10-15% o mataupu, e ui i lea, o le toe faʻafouina o le palestinrol i totonu o se ipu lelei - e mafai - i lenei tulaga, o le taotoga ua fai mai e le totogiina.
  3. O le taotoga o taotoga o se auala e toe faʻafoisia ai le tafe o le toto lea e paʻu ai se vaa i se pusa e ala i le fatuina o mea faʻapipiʻi. I le taimi lava lea e tasi, o le vaʻaiga o le vaʻaiga e "liliu ese" mai le toto toto. O le suauu o loʻo maua ai le okesene ma meaʻai e maua mai i le faʻaaogaina o fausaga. O le metotia e faʻaaogaina i mataupu pe a vaʻaia le uaea e le mafai ona toe faʻafoisia lona tulaga.

O faʻatinoga uma e faʻatinoina e faʻaaogaina ai tekinolosi faʻaonaponei faʻaonaponei e ala i le 2-3 vaega laiti i luga o le paʻu.

E talafeagai le lafoʻesea o fagu i totonu o vaʻa e ala i metotia a tagata?

I isi vailaʻau, e tele togafitiga mo le atherosclerosis. E mafai ona e "fufulu" ipu ma faʻaumatia faʻamalolalalapalala ma le fesoasoani o na oloa masani e pei o kāloti, pauka, keke ma lemoni, faʻapea foi ma teuteuga o laau. E tusa ai ma iloiloga, o nei tupe e fesoasoani tele i le faʻaleleia atili o le soifua manuia i le atherosclerosis, ae naʻo le pe a le mamao le maʻi ma o le maualuga o le vavalalata o le gaʻo e le taua tele.

  • Fualaau suamalie i lalo o le cholesterol. Meaʻai: kapota fou - 1, fualaau aina - 1, walnuts - 1-2 punetini., Honey - 15 ml, kefir free-fat - 100 ml. Grate le kāloti, faʻapipiʻi le vine ma tipi i ni vaega laiti, ma tuʻu ai se ata paʻepaʻe. Faʻaopopo leisi sapalai i le salatisi, vaitau ma le kefir ma le meli. O se mea manaia lea e maua ai le toto cholesterol ma faamama ai vaʻa toto. Taumafa lelei mo le taeao, 2-3 taimi i le vaiaso.
  • Paʻu suamalie. O le suamalie o le suamalie o se vailaʻau lelei lea ua faʻaaogaina lelei e faʻamama ai le fagu mai vaʻa toto. E tatau ona palu lelei le sua o le suamalie ma le vai inu suamalie i le tutusa tutusa ma ave i le 0.5 kapu i le taeao ma le afiafi 10-15 minute ao le i taumafa. O le suamalie o le pumpkin e faʻasaina i le gastritis, o le ulceri ma le duodenum, o le maʻisuka le pulea lelei.
  • Vailaʻau suamalie. O meaʻai: laʻau o le rosehip (fou pe malogo) - 50 g, vine o hawthorn - 25 g. Uʻu suamalie ile lita o vai inu, faʻafei i totonu o le vai vai mo le 5 minute. Ona faʻasolo pea lea i le 7-8 itula (e sili atu le saunia o se mea teuteu i le afiafi ao lei moe). Ave le ipu e tasi i le 9.00, 15.00 ma le 21.00 itula.
  • Meli ma le sipuni. Ina ia saunia le faʻafefiloi o le a e manaʻomia: sua o le sipuni - 100 ml, honey - 100 g. Faʻafefiloi mea taua (o le aofaiga e mafai ona sili atu, sili ona taua, tutusa tutusa). Ave 1 teaspoon 3 taimi i le aso.
  • Tincture of clover load. Meaʻai: fugalaau lanu mumu (moa) clover -40 g. Sasaa fugalaau i vodka, faʻamalosi mo le itiiti ifo ma le 14 aso. Faʻasolo le mea e tupu ai. Faʻaaoga le 20 ml aʻo leʻi alu i le moega. O le togafitiga e 3 masina.
  • Suauʻu matala ma lemoni. Ina ia saunia le suauu e te manaʻomia: keleki - 1 ulu, fuālaʻau manogi (olive, palukini, fatu sesame) - 1 ipu. Tulimanu o le kālaki i se setete o le paʻu. Suauʻu suauu (filifili) ma faʻaosooso i totonu o le pusaaisa mo le 24 itula. Ave 1 teaspoon o le oloa, faʻafefiloi ma le 10 ml o le sua o le tipolo. O nei meafaigaluega e faʻamamaina ai toto toto mai le paipa, ae e mafai ona faʻafefe ai le mucous membrane o le esophagus ma le manava, o lea e le fautuaina ai e faʻaaogaina i esophagitis, gastritis ma maʻi maʻi.
  • Tincture o le kalaka. Meaʻai: kalu lanu - 250 g, vodka - 0.5 l. Tipi le garlic ma faaopoopo vodka. Tuu le paluga i totonu o se fagu mata tioata, tapunia ma le faaeteete le ua ma sasaa i le solo poo paraffini. Faʻamalosia le 2 vaiaso i se nofoaga malulu, pogisa, luluina faalua i le aso. Ona vevela lea ma ave le 20 pa'ū faalua i le aso ao leʻi oʻo i meaai autu.
  • Fualaau aina mai se fatu. O Irga o se laʻau uliuli lanu enaena paʻepaʻe ma se manogi suamalie ma le manaia. O teuteuga, compotes ma infusions ua saunia mai ai, fesoasoani e aveese faʻamalo i totonu o vaʻa o le faiʻai ma le fatu, faʻamalosia sikeri ma puipuia le faʻavaeina o teugatupe fou.

Aʻo leʻi faʻaaogaina nei fua o nei fua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Masalo o le atinaʻeina o gaioiga o le gasegase ma le faʻamaoni.

O pusa o le cholesterol matala o ni tuaoi matautia. Ina ia faʻaumatia ma maua le soifua maloloina ma le umi, e le lava le filifili ma usitai i se auala e tasi. O le atherosclerosis e mafai ona faatoilaloina e ala i se togafitiga faʻapitoa, e aofia ai e le gata o taunuʻuga faʻasaienisi faʻonaienisi, ae faʻapea foi le faʻasaʻoina o meaʻai ma le toe faʻaleleia o mea faʻapitoa.

Mafuaʻaga o le faʻavaeina o le gaʻo

O le atinaʻeina o faʻamaʻi o le atherosclerotic i maʻi taʻitasi e tupu faʻapitoa. Ae o mea e aafia ai le saoasaoa lea o le a avea ai pepa ma mea tutusa mo tagata taitoatasi.

E aofia ai:

  • mamafa tele
  • le tele o le faʻaaogaina o meaola manu,
  • ulaula
  • ava malosi
  • toto maualuga
  • ma le le pulea lelei o taumafa e tau atu i le tagofiaina o meaai,
  • leai se faamalositino
  • filifiliga o malologa malolo,
  • maʻisuka malosi
  • Filifiliga le sao o meaai e maua ai gaʻo vailaʻau.

Taua! E mafai ona puipuia le faʻapipiʻi papa i le faʻaaogaina o mea taua!

Faailoga o le pusa

Faʻaitiitia le toto toto i le lautele ona o le gaʻo gaʻo e umi se taimi. O le nofoaga o le faafitauli, o le aofaiga o tupe teu e aafia ai uiga o suiga o le atherosclerotic. O le tuputupu aʻe faifai pea o le pusa e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto i gaioiga, ma faʻaalia ai le tiga pe a maeʻa le gaioiga o le tino ma le faateleina o le toto.

O le paluina o le tino i luga o le kerota e le faʻaalia tele, e masani lava ona le mautonu. Ae e tatau ona e gauai atu i osofaiga masani o taimi, faatasi ma:

  • malosi malosi tele,
  • lagona le mautonu
  • le lagona o le "goosebumps" i luga o le vae po o le lima i le tasi itu,
  • gagana le mautonu
  • afaina o vae po o lima,
  • faʻaititia le tino vaaia i le tasi mata.

O faʻamaʻi faʻamalosi i le itumalo o loʻo faʻamalosia i latou e ala i le malosi o le faʻamaʻi o le tiga lea e tupu faafuasei ma e mai le 2 itula i aso e lua. O le tiga e talitutusa ma se osofaiga a le angina pectoris, e le o le lavea e le nitroglycerin. O le le lava o le manava, le lava o le fatu, e oso i le toto. I le aluga o taimi, ua faaopoopo mai faailoga faailo o le faiʻai:

  • mafaufau le lelei
  • pallo o foliga
  • tiga o le ulu
  • faaitiitia le manatua
  • vaivai,
  • faʻaleagaina le maʻi pe a liliu le ulu.

Pe a afaina le manava o le manava, o le a mafatia le tagata ona o le afaina, le lava le fiaai, faaitiitia le malosi, le fanau mai, isi limo, fulu o le numb, ma foliga mai o le mai ma le mumu i pito pito i lalo.

O le teu o le atherosclerotic i totonu o vaʻa i luga o vae e faʻaalia i le tiga pe a savali, taofiofi, pa'ū lauulu i pito pito i lalo, pallor o le paʻu, atrophy muscle, uluaʻi ulugalii, o le leai o se meaʻai i le ogatotonu o pito i lalo.

Faʻasalaga tele i le faiʻai, faʻaleagaina mafaufau: o se faʻaitiitia o le manatua, gafatia galue, ma le gauai atu o le mafaufau. I le aluga o taimi, atuatuvalega, popolega popole, hypochondria e auai i. O le faʻaleagaina, le faʻaleagaina i le siosiomaga ma le vaitau taimi, maʻi pipili, faʻaletonu le vaʻaia ma le tautala, o le taʻavale e avea ma iuga.

Taua! O le faʻaalia o faʻamaoniga e faʻaalia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi!

Faʻailoga

Mo se suʻesuʻega saʻo o le atherosclerosis, e tatau ona pasia se numera o suʻega mo le biochemistry, le cholesterol metabolism, toto lipid toto, ma le anotusi o hormones oona i totonu o le toto.

O le maualuga o le saʻo o auala i le ituaiga o ultrasound e mafai ona siaki ai toto toto mo suiga o le atherosclerotic. Mo le fuafuaina o le maualuga ma le tikeri o le faaleagaina o le eleele, faʻaaoga le numera o le numera, faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga o le x-ray, angiography.

Taua! Le faʻamaonia saʻo e na o se fomaʻi faapitoa o le a vavaeeseina faʻamaʻi e tutusa o latou faʻamaoniga!

Togafitiga metotia

Fua o le toto e amata i le tofiaina o se meaʻai. O vailaau faʻasoifua maloloina ua faʻamaonia i le leai o se faʻaititia o le atherogenic index poʻo le taimi o le maʻi e maua i le maʻi fatu fatu. Togafitiga e aofia ai se faʻalavelave tuʻufaʻatasiga o taumafa paleni, tagofia o vailaʻau, i le leai o ni faʻasalaga - i le faʻaogaina o togafitiga faʻa-tagata.

O le kulupu autu o fualaau oona e maualalo ai le cholesterol o fuainumera ia. Faatasi ai ma le fesoasoani o se gaioiga i le vailaau-biological i le tulaga o le poloka o enzymes lea e liliu ai le mea muamua i le cholesterol matua. Latou te faʻaleleia le soifua manuia lautele o le maʻi ona o le faʻagaoioia o le gaosiga o le tino i totonu o totoga.

O se tasi o fuainumera sili ona lauiloa ua faatonuina e fomaʻi e aofia ai:

  • vailaʻau faʻatasi ma le mea galue malosi i le taulaga: Tulip, Atoris, Torvacard, Liprimar,
  • vailaʻau faʻatasi ma le vailaʻau o le rosuvostatin malosi: Krestor, Rosulip, Mertenil.

O nei meaʻai o loʻo galue i luga o papa laiti. Faʻailoaina i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le ate - o le cirrhosis, o le hepatitis, o le kesipatitis, o le cytolytic pathology. O nisi o itu e le o se mea e tupu ai, o loʻo iai i le faʻaogaina o maʻi, mafaufau le mafaufau, tiga o le muso.

O le faʻaaogaina o fualaau oona lea e faʻaleagaina ai le gaʻo o le tino e ala i le faʻamalosia o le lipoprotein lipase, faʻatagaina ai vaʻaia vai. O le ate e amata ona gaoioi lelei le gaʻo, e faʻamamaina ia mea.

E aofia ai:

O auala e faʻailogaina ai le maʻitaga ma le lactating women, faʻatasi ai ma togafitiga o le ate ma fatugaʻo, cholecystitis faʻanoanoa, i luga o matua ma senile.

Fitirate e seasea mafua mai se tali mai. E tele taimi e faitioina ai e tagata gaioiga o le nausea, vomiting, gaʻo, tiga o le ulu ma le le mautonu.

Meaai taumafa

O le meaai e gata i taumafa cholesterol-meaʻai: gaʻo manu, meaʻai ma meaʻai, fuamoa, meaai kuka, oloa sukalati, ma oloa gaʻo susu.

E tatau ona 'ai meaai e tumu i iodine, vitamini B, acid ascorbic, faʻataʻitaʻiga:

  • sami kale,
  • Omega 3 suauu fualaau aina suamalie,
  • pi
  • zucchini
  • eggplant
  • failaʻau ma le broccoli,
  • vine ma ni fatu,
  • fualaau mamago
  • fualaau suamalie
  • sima.

I le avea ai ma mea inu, e tatau ona e filifilia le lanu meamata, vai fou, ma vai mama punavai. O le tagata maʻi e manaʻomia e faʻaititia le tele o masima ma suka, e le aofia ai le ava ma le sikareti.

Vailaau faʻapitoa

E tele suʻega o le a fesoasoani i le tau faasaga i papa. E tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma faamalositino ma meaʻai.

  • Laʻau vavalaʻau faʻamalosi e ave i le afa o le sipuniti 20 minute aʻo leʻi 'aʻai mo le 6 masina.
  • Liligi le 0.7 ml o le uaina mūmū i totonu o le ulu keleni tasi, ia faʻamavae mo le 14 aso i se nofoaga pogisa ma lauʻeleʻele, ia inu se sipuni tele tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Faʻasalaina lelei se sipisi tele ma faʻafefiloi ma le 200 ml o le suauʻu fuālaʻau. Faʻaosooso 24 itula, faʻaopopo le sua o le lemoni e tasi. Faʻaosooso i se isi aso ma ave le 10 ml tolu taimi i le aso.

E mafai foi ona e faʻaaoga fualaau mamago, e pei ole thyme. Ina ia faia lenei mea, ave se sipuniti o laau afu, sasaa le vai vaipafe vai, tapuni ma tuu i luga mo le 1 le itula. A maea le filiga, ona faʻafefea lea o le 6 mataʻu o le fua o le musika auro i lenei fusi. Faʻaalu faatolu i le vaiaso mo le itiiti ifo ma le 4 masina.

E mafai ona faʻaumatia otaota (cholesterol deposits) tuʻuina atu e faʻamautinoa lelei le faʻasologa o faʻamaumauga a le fomaʻi. O le tuufaatasiga o le faaaogaina o fualaau faasaina, o le tausisia o se taumafataga, o le faaaogaina o fualaau a tagata e fesoasoani e faamama ai vaa. O le faʻaumatiaina o masani leaga, o le filifiliga e fiafia i se olaga ola malosi e faʻamalosia ai le aʻafiaga, ma i le aluga o taimi e mafai ai ona lafoaʻi fualaau faasaina.

E mafai ona aveese pepa o le cholesterol ua leva ona faia i luga o maʻa. Supereda faasaga i pusa cholesterol. Mea e puipuia ai togafitiga o le atherosclerosis | Pepa o Cholesterol Vascular | #atherosclerosis #edblack

Ituaiga o Atherosclerotic Plaques

E talitonuina o le ogaoga o faʻamaʻi o le atherosclerosis e faalagolago i le umi o le maʻi, o le i ai o faʻailoga faigata.

  • Stable. Faʻaauau le tele o le faʻapala, e le faigofie ona malepe. Faʻateleina i le tumau, faʻagesegese le alualu i luma.
  • Le mautonu. O faʻasalalauga e mauʻoa i lipids, e faigofie ona malepe, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o se thrombus, lea e faʻamalosi atoa pe vaeluaina ai le vaa.
  • Eseese. Latou te manatu o se faʻalavelave matautia o le atherosclerosis o loʻo i ai nei. E ese mai i le lua ituaiga muamua o meaola e le o ni mea, o mea e ese ai, o le ulcerate, bleed. O lenei mea e faateleina ai le lamatiaga o le thrombosis aano ma le fausiaina o se atigipusa.

O le gau o se pusa cholesterol e maua e aunoa ma ni faailoga. E le gata i lea, e faʻalagolago lava i le saoasaoa o le fausia o le toto toto, le nofoaga o lona faʻasinomaga. Afai e pipii se tui toto i se fatu o le fatu, o le a tupu se fatu fatu, ma o le a tupu i le faiʻai le paʻu.

I le tele o tulaga, o le faʻaleagaina o le tino e mafua mai i le atherosclerosis e le mafai ona faʻafitia. E mafai ona e faʻaumatia faʻamalama o le cholesterol i le amataga o le faʻamaʻi, pe a amata ona teuina i luga o pa puipui, ma tupu aʻe.

Atherosclerosis Complications

Faʻasalaga, faʻaaogaina o toto, vaʻaia o le toto i masini, e masani ona atiaʻe:

  • Togafiti faʻasolosolo o vae, vae. I le faʻaitiitia o le toto, faʻaitiitia le faʻaleagaina o le lotoifale, o le a le mafai ona toe faʻafouina le paʻu o le paʻu, ma amata ai ona faʻagasolo i luma o le tino. E faigata ona togafitia, fai se umi umi. O le afaina o taimi e mafua ai le maʻi o le tino. Maʻa matala e aliali i luga o le paʻu, faʻapitoa i le toe faʻafoʻi.
  • Gangrene o vae. O le faapipiiina o fua i luga o masini, vasospasm i atherosclerosis e masani ona mafua ai le faamutaina o le toto i le ogatotonu o pito i lalo. O le isi, o le necrosis o le tino e tupu i se suiga o la latou lanu mai le enaena enaena i le uliuli. O taunuuga o le vavaeina o se vae.
  • Faʻaleagaina o le myocardial. O le siama Ischemic o le muso o le fatu, 98% o mataupu e mafua ona o le faaleagaina o le papa i le aorta.
  • Tigāina Faʻatapulaʻa, fesuiaiga o gaʻo o le cerebral i le faiʻai, o le faʻaitiitia o le tafe toto. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻapitoa e mafua ai suiga o le tino, ma o se taunuuga o ni faaletonu o le neurological matuia. O taunuuga e le atoatoa, oti.
  • Organ ischemia. O le Cholesterol palapala e mafai ona faaleagaina soo se vaa, faʻaitiitia le toto. O le taunuuga o le le lava o le toto, o le le tumau le toilalo o galuega poʻo le faʻaleagaina tumau o aʻa: intestine, fatuga, mama, ate.

O atherosclerotic plate e mafai ona fausia i le taimi lava e tasi i fesuiaiga eseese. Ae o le tele o vaʻa tetele o le loto ma le faiʻai e aʻafia ai.

I ni nai tausaga talu ai, o le maualuga o le cholesterol sa avea ma mafuaaga autu o le faʻapipiʻi papa. Ae ui i lea, o suʻesuʻega ua faaalia ai o le aʻafiaga mo le faʻapalapalaina o penisini gaʻo i luga o puipui puipui e mafai ona:

  • Lipoprotein Infiltration. Lipoproteins e ulu i totonu o le puipui o le vaa, faaputuputu i totonu, faʻaumatia. O le laʻasaga lenei o le faʻavaeina o le cholesterol. Latou te le faʻafefeteina i luga aʻe o le pito i totonu o le faga, e pei o ni mea laugatasi. O suiga e mafai ona toe suia.
  • Endothelial le afaina. I le faaleagaina o sela e ufiufi ai totonu o le toto toto, o le a avea ma mea eleelea, mautu. O lenei faʻagesegese le tafe toto, e maua ai tulaga lelei mo le faʻaitiitia o lipoproteins maualalo i luga o puipui o maʻa.
  • Faʻamatalaga Autasi. O siama endothelial oti ma ola o loʻo manatu o ni mea leaga faʻaleagaina, faʻamamatia. O le vaega o le faaleagaina i totonu o le pa puipui ua vave faateleina, ua tupu aʻe le mumū. O eria ua afaina o le "patched" i paʻu o le toto, o le lipoproteins maualalo pe maualalo, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o pusa cholesterol, e vavalalata ai laʻau.
  • Faʻaauau i siama (herpes, cytimenivirus). O faʻamaʻi e mafua ai le faaleagaina o endothelial. E faʻaitiitia le faʻaogaina o le galala, faʻalauteleina le ola faʻaleagaina. O latou puipui ua galo. I nofoaga e faʻaleagaina ai, o le cholesterol e amata ona foia.
  • Faʻafitauli o le faʻaaogaina o le antioxidant system. O le tele o radical free saoloto e afaina ai puipui puipui lapoa, lea e amata ai ona fausia ni pa. E na o antioxidants e mafai ona faʻafetaui lenei mea. Ona o lo latou le atoatoa, o le amataina o le atherosclerosis amataina.
  • Itū faʻatasi. O gasegase o gasegase o le vevela poʻo le puipui o le tino, o le faʻaleagaina o le tino e mafua ai le faʻaogaina o le toto toto, faateleina ai le gaosiga o le cholesterol.
  • Faʻailoga o le Hormonal. I le matua, o se faʻaopoopoga i le faʻasalaga o hormones gonadotropic ma adrenocorticotropic e mafai ona tutupu, lea e faʻapogai ai le faateleina o le gaosiga o le cholesterol, o la latou fale autu autu.

O le tele o mea taua, faʻafefe o le tasi i le isi, e mafai ona faʻavavevave le atinaʻe o le atherosclerosis, mafua ai suiga fesuisuiai e le mafai ona faʻafitia.

O le lua mafuaʻaga e mafua ai tulaga lelei mo le fausiaina o pepa atherosclerotic o:

  • Maualuga maualuga. O loʻo faʻaalia e ala i le faʻateleina o le faʻateleina o le toto, faʻateleina le mamafa i luga o le fatu. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi e faateleina i le 40%.
  • Le lava o faamalositino. I le maualalo o le gaoioi, o le malosi o le faʻamavaega o maso ua faʻaitiitia, faʻalavelaveina ai le taʻavale toto, ma ua faʻaitiitia le sao o le toto. O nei mea e mafua ai tulaga lelei mo le tuʻuina atu o vaega o le cholesterol, le faʻapipiʻiina o pupuni toto.
  • Fuʻa. Nicotine ma le tar, ulufale i le toto, mafua vasospasm. I le aluga o taimi, o la latou vaivai e faʻaitiitia, ua afaina ai sela o le endothelial, ua amata ona faaputuputu pama.
  • Alu E mafua ai le faʻalauteleina o le faʻaleaga, ma le faʻamaʻotiina o vaʻa toto, lea e aʻafia ai le afaina toto. O sea ituaiga gaioiga e matua lamatia tele mo fua. E faʻamaʻiina, faʻapena e sili atu ona pala, e vaivai. O le Dyslipidemia e aliali mai. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le tuʻuina atu o palu gaʻo.
  • Tulaga le mafaufau mafaufau-lagona. O faʻalavelave masani e aafia ai le tulaga o le muscle fatu. Faatasi ai ma lagona atuatuvale, o le adrenaline e gaosia, oso maualuga, fatu faateleina le fatu. O le toto e avea ma mata, mafiafia, faʻaitiitia le toto, lea e fesoasoani i le faia o paʻu ma pupuni toto.
  • Taumafa le lelei. O le tele o meaʻai manu, gaʻo susu, meaʻai vave e faʻaleagaina ai lipid metabolism. E le maua e le ate le taimi e faʻasaʻo ai mea mamafa e pei o le gaʻo.
  • O le maʻi suka. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le mumū masani o laʻau, o le mafuaaga autu lea o le faaleagaina o le mimiti.

O suiga muamua i le atherosclerotic i vaʻa toto e le faʻaalia i soo se faailoga iloga fafo. O le vavalalata o le lumenia e mafua mai i le faaputuputuina o vaega o le cholesterol o se faiga faifaiva e tumau mo le tele o tausaga.

Faailoga faʻapitoa masani ile atherosclerosis:

  • vaivaiga lautele e oo lava i sina malosi faaletino,
  • faafuasei le paʻu o lima po o vae, o se lagona o "goosebumps",
  • gagana le lelei, faʻaaliga.

I le faʻaleagaina faifaipea o maʻa, o le a faʻalagolago le fuainumera i le nofoaga o nofoaga ua faaleagaina, o le tuputupu aʻe o le cholesterol:

  • Thoracic aorta. E maua mai tiga o le fatu, pe a oʻo atu i tiga o le fatu, lea e tuʻuina atu i le tui o le au, limula, lima tauagavale. O le toto toto e tulai mai i lea taimi ma lea taimi, o le a le pine le manava. I le gasegase o le faʻamaʻi, e mafai ai ona faʻaleagaina le meocardial e fai ma laʻititi (microinfarction).
  • Ulu ma le ulu. Afai o aʻafialalalalapalapala e aafia i le paravertebral, subclavian poʻo arteries carotid, o le mafaufau e masani ona tupu. O tagata maʻi e faʻaleagaina mafaufauga, tautala, faʻalogo. O se suiga tele o lagona, osofaiga, vevesi, microstroke e mafai ona matauina.
  • Laʻu i lalo. O le tele o taimi o le faagasologa e faʻaalia e le tiga o le muso lea e tupu e tusa lava pe a maeʻa le savaliga. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, ua aliali mai ai le gasegase, o le tui o le maa i luga o le paʻu o vae.
  • Le vaega o le manava. Aano o le atherosclerotic o vaʻa vaʻaia e faʻatasi ma ni maʻi lesepese: o le manava e afaina ai, o loʻo i ai se faʻafitauli o le nofoa, faʻateleina le gaosiga. Faʻamataʻu i le ogatotonu o fatugaʻo, o faafitauli i le urination e aliali mai: o le tiga, o le faʻasolosolo faifai pea.

Faʻaaliga e mafai ona maitauina:

  • Xanthomas. Faʻataʻotoga, faʻateleina tuputupu aʻe mai le papae i le samasama. Faʻaalia i luga o tamatamailima ma tamatamai vae, i le eria o le liua o Achilles.
  • Xanthelasma Fuga o le lanu samasama. Faʻaalia i luga o le paʻu o le laumata ile fausaga poʻo vaega.
  • I se tulaga e le masani ai, o tupe teu cholesterol e mafai ona aliali mai i totonu o le au lanu paʻepaʻe sinasina i tafatafa o le pito i tua o le iris.

O le faʻaalia o faailoga i fafo o le maualuga o le cholesterol i tupulaga talavou poʻo tupulaga talavou o loʻo taʻu mai ai le ituaiga genetic form of the disease.

E faʻafefea ona ave faʻamalama o le cholesterol i totonu o toto

Faʻatasi ai ma se faʻapuʻupuʻu tele o le lumanaʻi o le aluga, o le maʻi o le maʻi e faigata ona faʻaauau pea le le mafai ona faʻasalalauina. O lenei mea e manaʻomia ai le faʻaogaina o togafitiga sili atu ona ogaoga o togafitiga - taotoga poʻo togafitiga faafomaʻi.

O togafitiga faʻasao e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai tulaga lamatia e maua ai tulaga lelei mo le faʻavaeina o le tuputupu aʻe o le cholesterol. E aofia ai:

  • tuu le ulaula tapaa, ava malosi,
  • faateleina le faagaioiga faaletino,
  • faamautuina o le tulaga o le mafaufau,
  • Faʻasalalauga o le mamafa o le tino.

O le faʻaleleia o soifuaga amata i se malologa lelei, moe maloloina, a itiiti ifo ma le valu itula. O gaoioiga faaletino e tatau ona faateleina lemu. E mafai ona e amata i ni auala pupuu, aau, se mafanafana faigofie i le taeao. E faasolosolo lava, e mafai ona faʻaleleia le uta: e fai le taʻavale, tietie uila, aau, malosi.

Malosiaga Mana

E faʻapefea ona aveese pusa cholesterol ma se meaai? E faapefea ona aoga?

O meaʻai e le o faʻamaonia ai le matelaina po o le faʻamalosi meaai. E tatau ona lafoaʻi ipu e aofia ai le tele o gaʻo, meaʻai, meaʻai faaopoopo.

  • fualaau fai sua, greens, fua,
  • soya, cereals, legumes,
  • ituaiga e maualalo le gaʻo o le sami,
  • nati e aunoa ma le masima / suka,
  • olive e leʻi faʻamaina poʻo se fualaʻau fuālaʻau,
  • fuamoa paʻepaʻe
  • susu / susu susu oloa ma se gaʻo oona e le sili atu ma le 5%,
  • falaoa atoa po o falaoa fala,
  • fualaau suamalie
  • laʻau lamolemole, lanu meamata poʻo le faʻaogaina o le la, compotes, meainu suamalie.

E fautuaina ina ia faʻamalo atoa le suka, sui i le meli. E faʻaitiitia foi le faʻaogaina o le masima - e le silia le 5 g / aso.

I le tausiaina o le taumafataga, e le tatau ona galo se tasi i le paleni o protein, gaʻo, gaʻo, ma e tatau ona tatou 'aina 2-3 taimi / vaiaso:

  • taumafataga o meaola, vela vela poʻo le pipi,
  • iʻa
  • o fualaau oona mama e le silia i le 20%,
  • fualaau mamago
  • vavae, ufi, moa,
  • fuamoa fuamoa
  • falaoa mago mama
  • pasta
  • vai mūmū moni, tiʻeli.

O nei meaai e maualalo le cholesterol. O lenei mea mo le manaʻoga o le tino i aso taʻitasi ma le palatini ma meaʻai gaʻo, e le mafua ai le faʻaopoopoga o le maualuga o le cholesterol lamatia.

O meaai e aofia ai le tele o le cholesterol e tatau ona vavae ese mai le taumafataga:

  • faʻasalaga,
  • caviar
  • meaʻai gaʻo: puaa, tamai mamoe,
  • iʻa, aano o manu fasi,
  • meaai e mafai ona kuka
  • meaʻai vave
  • pastry, sweets,
  • Fale faʻafiafia
  • gaʻo susu susu, falemaʻi, kulimi suamalie, kulimi,
  • ava malosi / mea inu ava.

O falai, taoina, ma ulaula ipu e le o aofia ai. O oloa e kuka, fuʻu, tao tao. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e tepalai le tele o vitamini, e aloese ai mai le faʻaaogaina o manuʻa matautia. O se taumafataga lelei e fesoasoani i le faʻaumatia o tupe teu cholesterol i totonu o le tolu masina.

Vailaau

Latou te faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol, faʻagesegeseina le fausiaina o pusa, faateleina le ola o tagata ua maua i le fatu fatu, stroke, ma le IHD.

O le faʻavae o togafitiga o vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi, e faaopoopo atu ia i latou, o loʻo faʻatulagaina sui e toe faʻafoʻi meatotino o toto toto, faʻavavevave le toe faʻaleleia o mea, faʻaleleia metabolism:

  • Tulafono: Simvastatin, Lovastatin, Fluvastatin, Atorvastatin, Rosuvastatin. Latou te gaoioi i luga o potu o le ate, taofiofi le enzyme lea e nafa ma le faʻasologa o le cholesterol, ma faʻaitiitia le aofai o le LDL.
  • Fibrates: Clofibrate, Gemfibrozil, Faʻamamaina. Faaitiitia le gaosiga o triglycerides, lipoproteins maualalo maualalo. E le mafai ona latou faʻamavaeina particles o le cholesterol poʻo le tuputupu ae o tupu. O vailaʻau faʻasolosolo e faʻavaveina lo latou alualu i luma, puipuia le faʻavaeina o foo fou.
  • Niacin: Niacin, Vitamin PP. O loʻo i ai se aoga aoga i le setete o toto toto: faʻamalosi puipui puipui, faʻasaʻo le mumū, aveese le LDL sili atu, ma faateleina le aofaiga o le HDL.
  • Esetima. Se fualaau fou e puipuia ai le fausia o paʻu mai le cholesterol. O le taʻiala o le gaioiga o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e le tootoo laitiiti.
  • Sequestrants of acid acids: Cholestyramine, Colestipol. Faʻateleina le faʻamalositino o meaola eleʻele. O le le lava o le meaʻai e mafua ai le ate e taui ai mo le leiloa o faleoloa lipoprotein maualalo. O lenei tulaga maualalo ai le maualuga o le cholesterol matautia.

E leai se togafitiga masani mo fualaau faasaina, o tagata taitoatasi.

Tausiga togafitiga

E masani lava ona faʻaaogaina metotia faʻavevela pe a faʻapipiʻiina le ola o le tagata maʻi pe a faʻapipiʻi se vaʻa i luga o pusa o le cholesterol. O le fomai tipitipi e toe faʻaleleia le lumen o le faga faʻaaoga auala eseese:

  • Faʻailoga. O se masini uʻamea (pulumu) e faʻapipiʻiina i totonu o se vaa na faʻamaʻiina e alalaupapa. E faʻalauteleina le vaapiapi, faʻaleleia le tafe toto.
  • Coronary vavalo taotoga. I le avea o se shunt, faʻaaoga le faʻamaʻi, faʻamala o le uaea poʻo se vaega o se vela lapoa o le pito i lalo. O se taʻiga mo le toto e mafua mai i lea mea, ona o lea, ua toe faʻafoʻisia atoatoa le toto i le okeni.
  • Faʻasalaga. O le fomai tipitipi e tipi le aluga, aveese le pelesla cholesterol. Ona faia lea o le taotoga palasitino o le puipui lapisi i se patch synthetic.
  • Faʻavevesi. O vaʻa na aʻafia i le cholesterol deposits ua faʻasolosolo ma se pusi ma se tamai vai i le pito. Ua faʻapipiʻi le masini i totonu o le aluga, ua afaina ai le paluni. Pe a faʻamaʻoina, e faʻaumatia ai pepa, toe faʻaleleia le lumen.

A maeʻa le taotoga, o se vaitaimi umi o le toe faʻaleleia, o le mataʻituina ma le faʻaeteete le tulaga o le soifua maloloina o le tagata e manaʻomia.

Fofo faʻapitoa

O isi metotia o le faamamaina o toto toto mai cholesterol e aoga i le amataga o le maʻi. E fautuaina e faʻaaoga isi metotia o togafitiga i feutagaiga ma le fomaʻi o se faʻaopoopoga i le taumafataga.

O vaega filifilia lelei e fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le LDL cholesterol matautia, faʻateleina le maualuga o le HDL, faʻagesegese le tuputupu aʻe o atherosclerotic plate, ma faʻamalosia vaʻa toto.

O fua nei e sili ona aoga:

  • Tulu mata. E manatu o se tasi o auala sili ona aoga. E faʻamamaʻese ai faʻamalamalapala, faʻasaʻoina le toto maualuga, ma puipuia ai le atinaʻeina o maʻi cardiovascular ma oncological. Mo lana tapenapenaga, 200 g cloves o le kelu ua pasi atu i se fai meaʻai, sasaa 0.5 l vodka. Faʻamalosi 14 aso i se nofoaga malulu malulu. Faʻamau le fusi, ave le 20 pa'ū tolu taimi / aso aʻo leʻi 'aʻai.
  • Meli, sua o le tipolo, suauʻu olive. Latou te fesoasoani e faʻateleina le faʻamaʻi, aveese faʻamaʻi tino. Ina ia saunia le faʻafefiloi, o mea uma o loʻo faʻafefiloi i le tutusa tutusa. O le vailaau e ave i le taeao i luga o se manava gaogao mo le 1 tbsp. l
  • Suauu manogi. Inu 1 tbsp. l tolu / aso. O le suauʻu e faʻagesegese ai le tupu aʻe o pusa, faʻamalosia ai vaʻa toto.
  • Vaimato. Fesoasoani i le faamamaina o laʻau o cholesterol deposits, maualuga LDL maualuga. E tasi le pati alalaʻau e kukaina, afifi le sua, inu i le taeao i luga o se manava gaogao.
  • O se teuteuga o fuga o le rose, hawthorn. Fesoasoani e faʻasaʻo le toto maualuga, fufulu toto, toe faʻaleleia o latou gala. Ina ia saunia le fusi, ave le 50 g o fualaau mamago, sasaa le 1 lita o le vai, aumai i se vevela, kuka i le afi mo le 10 minute. Faʻamalosia 8 itula. Inu 1 ipu tioata faatolu / aso.
  • Oona suamalie. O le ulu ogatotonu o le aniani ua maeʻa le gaioiga, 100 g o le suamalie o le suavai ua faaopoopoina, ua fausiaina mo le 4 itula. I lea taimi, o aniani o le a tuʻuina mai ai le tele o le sua, lea e tolu taimi / aso mo le 1 tsp.
  • Paʻu suamalie. Faʻaitiitia le leaga o le cholesterol, toe faʻafoʻisia ai le malosi, malosi malosi, e puipuia ai le teuina o ni atherosclerotic plate. O le suamalie faalenatura e onā i le aso ao le i 'ai.
  • Tincture of clover load. Fesoasoani i le maualuga o le cholesterol, faʻafitauli i vaʻa toto, faʻasaʻo le maligi. 40 g o meaʻai matago e sasaaina i vai inu, kuka mo le 5 minute, faatagaina e faʻaaogaina. Ave 1 tbsp. l ao lei alu i le moega.

Faʻasalaga mataʻutia, e tatau ona faʻaaoga togafitiga faʻaleaganuʻu pe a maeʻa se fatu fatu poʻo se taʻavale.

O le mea lea, o suiga i le atherosclerotic i totonu o le 80% o mataupu, o le taunuuga e lelei. O faʻalavelave lamatiaga ola e matauina ma le faʻaleagaina o le gataifale poʻo gaʻo.

I le maualuga o le cholesterol, o se mea na mafua mai i le atherosclerosis, o se suʻesuʻega auiliili e manaʻomia: tagata matutua - tasi / tolu tausaga, tamaiti, tagata matutua ma tagata e le atoatoa le malosi - i tausaga uma.

Tuua Lau Faamatalaga