Massage mo le atherosclerosis

O le togafitiga faʻafomaʻi mo le atherosclerosis e tusa ai ma le vasega faʻapitoa e mafai ona faia i na o se amataga vave, ma le faʻasologa o le faʻamaʻi. Afai ei ai le taufaamatau o le taina o le vaa, e tatau ona lafoaia lenei faiga. Faʻatasi ai ma le le faʻamalosia o le fesuisuiai, e mafai foi ona e faʻaaogaina le metotia o le faʻaalia o le vaega poʻo le mafaufauga - faʻamalosi. I lenei tulaga, faatasi ai ma liona o le pito i tua, o le lumbar zone ua masaa, ma le atherosclerosis o le faiʻai, o le vaega o le ogatotonu-collar.

Faitau lenei tusiga

E mafai e le massage ma le faʻamalosi o le atherosclerosis

O faʻaaliga autu o le atherosclerosis e mafua mai i le lafoaʻiina o kulupililalini i totonu o le taualuga o le faga. O le fausiaina o le fata e faasolosolo malie lava e faatumulia ai le lumena o le vaa ma poloka ai le toto o le toto. E le gata i lea, i lenei sone, faatasi ai ma le soliga o le amio saʻo o le puipui, o loʻo faʻapipiʻi toto.

Faʻatasi ai ma togafitiga massage, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le tosoina o se vaega o le pulu poʻo le toto toto. O lo latou agaʻi i luma i le vasa vascular e oʻo atu ai i le atinaʻeina o fatu fatuga o totoga o le tino, o le faiʻai ma pito i lalo.

E mafai ona faʻaaogaina masini faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi mo tagata gasegase i le leai o se taufaʻatau o le gaʻo o le gaʻo, i le laasaga o le le faʻamamaina o le atherosclerosis, poʻo le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma galuega e toe faʻafoʻi ai le toto. I lenei tulaga, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i massage vaega.

E tatau ona manatuaina o gasegase o le atherosclerotic o laʻau o le tino o gaʻo ma vaʻaia, e amata mai le laʻasaga 2, o se faʻalavelave i le massage. Na o le pau lava le auala e mafai ona faʻataʻitaʻiina o le mafaufau. E manaʻomia le faʻamalosi e faʻamaonia ai le tulaga o le maʻi.

Ma o iinei e sili atu ile massage vae mo veins varicose.

Auala e faia ai togafitiga mo le le faʻaleagaina o faʻamaʻi

Afai, a maeʻa faʻamaʻi pipisi, e le faʻasaina e le fomaʻi le massage, ona tatau lea ona mafaufauina tulafono mo le togafitia o ia i le atherosclerosis:

  • o gaioiga e mafai ona le lelei ma lamolemole,
  • faʻaaoga le sasaina ma le mimitiina o le moli,
  • o le vaega lea o loʻo maua ai pusa e le o masaa,
  • faatasi ai ma liona o pito pito i lalo, o se vaega o aafiaga i luga o le vanu lumbar ua faatonuina,
  • faʻatasi ai ma le cerebral atherosclerosis i le taimi muamua lava, o le massage ua faʻataʻatitia mo le itū o le paʻu e aunoa ma le aʻafiaina o le pito i luga o le ua,
  • afai a maeʻa le massage o le pito i lalo o le pito i lalo poʻo le aliali, ona tatau lea ona faalēaogāina lenei togafitiga.

O le togafitiga e faatoa mafai ona faia e se fomaʻi faapitoa ma se aʻoga faafomaʻi, poto masani e galue ma tagata mamaʻi o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi. E taua le maitauina muamua ao leʻi aofia ai le massage i le faʻalavelave o togafitiga faʻaleleia mo tagata mamaʻi na maua i faʻamaʻi o sooga, vili, ma le tino o le tino, e le manaʻomia le atherosclerosis.

E sili atu lenei mea mo tagata matutua o loʻo mafatia i le maualuga o le toto, maʻi suka, gaʻo, maʻi faʻasolosolo, oe na afaina pe fatu fatu i le taimi ua tuanaʻi.

E tatau ona iai se togafitiga pe a iloa le maualuga o le cholesterol poʻo le kulukose i totonu o le toto, o le gasegase o le tino, tane e sili atu ma le 45 tausaga le matutua, fafine moa, tagata ulaula, faʻatau ava.

Vasega masani

O loʻo maʻi le tagata maʻi ile laulau massage. Massage amata i vae. E mafai e le fomaʻi ona faʻaaogā faʻamaʻi, paʻu ma gaioiga o gaioiga, galue i tamatamailima ma tapuvae sooga. Ona susulu ai lea o le susulu ma le ogavae i le malamalama, e le aofia ai ia auala e tosoina ma viia ai.Mo tulivae ma sooga o le suilapalapa, o le massage e faʻapipiʻiina i gaioiga faʻafefeteina - felafolafole malie ma faʻaopoopoga.

Se vaega

E fesoʻotaʻi ma le pito i lalo pito i lalo, faʻatasi ai ma le gaioiga o le massage, faʻapipiʻiina i totonu o vaituloto, faʻapipiʻi ai ma le vevela, ma faʻaopopoina (faʻamaonia) auala o le faʻafefe toto.

O le tulaga o le maʻi o loʻo taʻoto i lona manava. Muamua, o le taʻavale ma le ufiufi i le alofilima o le lima o loʻo faia, ona oʻo mai ai lea o vaega e alu ese mai le koluma o le nerve plexuses e pasi i tamatamailima. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, latou te malaga mai le coccyx, sacrum i le vanu o le lumbar.

Massage techniques mo aafiaga o vaega:

  • aʻafiaga
  • viliina
  • solo
  • sui
  • tamatamailima i foliga o se "tui" po o le "selu",
  • fasi.

E na o se fomaʻi e na te iloa le auala o le mafaufau. O le tele o taimi, o vaega nei e lua e aofia ai:

  • luga o le pito i fafo o le vae pito i lalo, toe laa i tua 4 tamatamailima mai le pito o le patella,
  • i le pito i totonu o le vae i luga aʻe o le tapuvae e tolu tamatamailima.

I nofoaga o le localization o mataʻaga aoga, itiiti le tiga poʻo se lagona o le atoatoa ma le mamafa o loʻo matauina. Taimi e amata mai i le 5 sekone, faʻafeiloaʻi ona aumaia i le 15 - 30. E le itiiti ifo i le 12 - 15 faʻatonuga e manaʻomia mo le vasega.

O se tasi o ituaiga o le acupressure o le faʻaaogaina o nila Kuznetsova poʻo Lyapko. I le tulaga o faʻalavelave totoga i vae, e fautuaina e faʻaoga meaʻai i le vanu lumbar, e mafai ona e savali mo i latou mo ni nai sekone, faʻalautele le umi o le faʻaaliga i aso uma.

Vaega o le ulu, ua faʻatasi ma le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia

Aʻo leʻi amataina togafitiga, o le amio o vaʻa vailaʻau e matua manaʻomia. I le leai o ni faʻasalaga e faʻaaoga ai le moli faʻasalaga mama, paʻu i ou tamatamailima, suia o le paʻu, faʻaulu, ma le vaivai-e pei o le piʻoina o le tino.

O le faasologa o le faasologa o vaega faʻaanatura:

  1. Thoracic spine.
  2. Vaega faʻapipiʻi (i le pito i tua).
  3. Tratezius muso.
  4. Muamua ma le musumusu.
  5. O le lauulu lauulu o le ulu.
  6. Faʻasaʻoina o le vaega atoa.

Ma o iinei e sili atu i le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis.

O le tofiaina o le massage i tagata maʻi ma le atherosclerosis e mafai ona naʻo le amataga lava, i le leai o se taufaʻamataʻu o le taina o le vaa ma se pusa, sekone poʻo se mea e faʻalelei. O le faʻatinoina o suʻega faʻapitoa e fautuaina mo vailaʻau faʻapitoa ma le faʻaleagaina, mo tagata uma e iai aʻafiaga faʻafitauli mo le atherosclerosis. Afai e le faʻamaonia mai le faʻamaʻiina, ona mafai lea ona faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga o le vaega o le segmental ma le acupressure.

Vitio aoga

Matamata i le vitio i le atherosclerosis ma ona togafitiga:

O le atherosclerosis o le ua ua i ai ni taunuuga ogaoga mo le maʻi. E sili atu ona taua le puipuia o le atinaʻeina o le faamai. Ae a pe afai ua amata le maʻi?

Afai o le paʻu, o le tiga i le taimi o le savali na faʻafuaseʻi ona aliali mai, o nei faailoga e mafai ona taʻu mai ai le taofiofia o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo. I le tulaga maualuga o le maʻi, lea e pasia i le 4 vaega, e mafai ona manaʻomia se gaioiga faʻavae. O a togafitiga togafitiga o loʻo maua?

E le o tagata uma e faʻatagaina le massage mo le maualuga. E mafai ona faʻatinoina mo le uaea o le paʻu, ulu, ua, tua? O a ni faʻamatalaga ma ni faʻamalologa mo le massage, e aofia ai le gaʻo?

E oo lava i fomaʻi e fautuaina e inu meaʻai mo le atherosclerosis. aua e sili atu ona faigofie le togafitia o vaʻa, faʻafefete i le amataga. O a pili e mafai ona ou inuina ma e le mafai?

O maso vae mo vailaʻau vevela e mafai ona aumaia ai faʻamanuiaga sili ma le faʻaleagaina le faʻaleagaina. O a tulafono mo le umiaina?

I nisi tulaga, o le faleopathy vascular e avea ma se faaolataga moni. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻamatalaina mo le atherosclerosis, mo le pupuʻu, faʻapea foi mo vae mo veins varicose, lymphostasis ma isi faaletonu.

O le faapipiiina o vaa i luga o vae e mafua ona o le fausia o se kopa poʻo le toto toto. O togafitiga o le a fuafua e faʻatatau i le mea na tupu ai le vavalalata o le lumena.

O le tagata gasegase e manaʻomia se masini pe a maeʻa. Faʻapitoa ona faia, e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o le gaoioi o lima ma vae, mata. E faʻapefea ona faia le saʻo i le fale pe a maeʻa ona faʻataunuʻu ma gasegase?

E le o taimi uma ma e leai se mea e mafai ona e faʻafefiloi ma veins varicose. Mo se faʻataʻitaʻiga, masini mama ma pusa e talafeagai lelei mo le puipuiga. Ae o le suavai mama, e oo lava i le fale, o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai mea le lelei i pito pito i lalo.

Aiseā e atiaʻe ai faʻafitauli faʻafitauli faʻafuaseʻi?

I le tasi itu, o le atherosclerosis o se ata lafoia o faiga masani o le soifua matua o le tino, e mafua mai le lipid leaga (gaʻo) metabolism. I le isi itu, o le faʻaonaponei faʻaonaponei o le olaga ma le le mautonu, ma o nisi taimi o amioga faʻasolitulafono i le soifua maloloina o le tagata lava ia e taʻitaʻia ai le mea moni e maliliu tagata matutua ma tagata matutua mai le faʻamaʻi pipisi e maua i le atherosclerosis.

O le faʻamaʻi e faʻavae i suiga le lelei i le lipid metabolism, lea, o le mea moni, o loʻo faia malie ma e le tupu mai "mai le sasa". O le logo muamua e le mafai ona le amanaiaina o se maualuga o le maualuga o le toto cholesterol toto. O suiga faapena e maua i talavou, o lea aua le manatu o le atherosclerosis o se faʻamaʻi o ou matua matutua.

Afai o le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e maualuga le maualuga (i totonu o suʻesuʻega suʻesuʻe - sili atu i le 6.0 mmol / l) mo se taimi umi, suiga o vaʻa - o le fausaga o le totonu (endothelum) e faʻalavelaveina, o gaioiga e foliga tutusa ma mea e le afaina ai le toto, i le fausia o mea fesootai. I le vaega o le microtrauma o le puipui lapisi, o le cholesterol ma le calcium e amata ona faaputuputu - o le faavae lenei o le atherosclerotic plate. O le soliga o le tafe toto e atiina ae (i le fesuiaiga o tikeri, e faalagolago i le lapoa o le vaa, le tele o le pepa, ma isi mea), ma pe a vavae le plaque, e le mafai ona taofia ni laʻau laiti, ma o le va o le thrombus o loo i totonu o le pala. O lenei laasaga e mafua ai le solia o le toto i totoga taua ma solia ai le gasegase o le myocardial ma le faamai o le ischemic (o se ituaiga o le solia o le toto i le faiʻai, lea e afaina ai le vaa e se toto totoga, o le stroke o le ischemic e taʻua o le infarction cerebral).

Ua faaalia i le ata: 1 - masani masani, 2 - atherosclerosis i le uluai laasaga, 3 - atherosclerosis chronic.

O mea uma o loʻo i luga o loʻo faʻateleina vave ma televave pe afai e sili atu le mamafa o le tagata (e sili atu le maualuga o fuainumera o le mamafa masani ma le lapopoʻa), toto maualuga (toto maualuga, "maualuga maualuga", e pei ona taʻua e tagata matutua), maʻi o le maʻisuka po o se gasegase i le lipid ma le carbohydrate metabolism maʻi. E le gata i lea, afai e ulaula se tagata ma e le auai i aoaoga faʻale-tino, ma o ana mea taumafa e mauoa i meaʻai gaʻo ma maualuga-calorie, o avanoa o le "maua" o se gasegase tuga e faʻaateleina le tele o taimi!

E mafai ona taofi ma togafitia le atherosclerosis?

O le tali muamua o tagata gasegase i le fuaitau a le fomaʻi e uiga i mea e le masani ai i le cholesterol ma le atherosclerosis o le faʻaaogaina o metotia eseese a tagata ma le sini o le "faʻamamāina o ipu o le cholesterol." E le feteenaʻi ma talitonuga masani, e le mafai ona faʻasaʻolotoina ia toto toto mai atherosclerotic plate tasi ma mo mea uma. O le atherosclerosis o se faʻaaliga o faʻafitauli i totonu ma ogaoga i le tino, o le puipuia o le isi atinaʻe e mafai ona mafai ona faʻaaogaina se faʻalavelave faʻapitoa o togafitiga faafomaʻi.E ui lava, e moni, e mafai e le tagata gasegase ona faia se mea tele: mafaufau i ana meaʻai, aofia ai faʻamalosi tino faaletino i aso masani, ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi mo le faʻaaogaina o vailaʻau (mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina fuainumera, faʻamaʻiloga ma isi vailaʻau).

Le matafaioi o le faʻamaʻi i togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis

Fomaʻi togafitiga i le i ai o suiga o le atherosclerotic i vaʻa o le tagata maʻi o se ituaiga o faamalositino vaivai ma aoga tele. E faʻaaogaina i le taimi o togafitiga toga, ma o se faʻalapotopotoga faʻapitoa o le physiotherapeutics mo le tele o tagata gasegase. Ae ui i lea, o le faʻamaonia ma le tulaga o le maʻi e tatau ona amanaʻiaina (suʻesuʻeina e le fomaʻi).

O le sini autu o le massage mo le atherosclerosis o se avega mamafa i maso ma le faʻaleleia o le toto i se vaega patino o le tino. O le massage ua i ai se aafiaga o le gasegase, ona o le faateleina o le toto e maua ai totoga taua - o le fatu, faiʻai (faapea foi ma pito i lalo), lea e tuufaatasia ma isi togafitiga e taitai atu ai i se tulaga taua i le soifua maloloina atoa ma vaega o le tino.

O le 25% o le taimi o le massage e tatau ona faʻasalaga ma lapisi lapisi e faʻaleleia ai le toto, 20% - solo, lea e mafua ai le vasodilation i se nofoaga faapitoa (faʻamaʻiina ma le alofilima o lima / pupuʻu lima / gaioiga papaʻu), 35% gaioiga faʻapitoa, faʻataʻitaʻetaʻi ma le faʻatutū i luga o le laina - lua auala autu e tatau ona faʻaaoga muamua i luga o vae, mulimuli ane, 20% o le taimi o le massage sessions e faʻaauauina le vib savali-tautalaie.

O le massage masini e eseese e fuafua i le tulaga o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o togafitiga i le falemaʻi, o le massage e faia i le tulaga maualuga, e amata mai i pito pito i lalo (papaʻu papaʻu, ufiufi ma tamatamailima, felafolafoaʻi umi). Ona alu lea i se masini e toe foʻi i tua.

I luga o se falemaʻi (o le maʻi o le maʻi e maua, e sau i le falemaʻi), amata le massage, pe a ese, mai tua (mai le pito i lalo, mai le lumbar agai atu i le ogatotonu), ona oʻo ai lea o muscle tetele i le pito i tua, o loʻo faʻaalia le pitonuʻu. O le faʻataʻitaʻiga ua maeʻa e ala i le massage o le puipui pito i luma o le paʻu ma se faamamafa i le afa tauagavale (musika tetele, peʻa).

O se filifiliga massage agamalu mo tagata ua faʻavaivaia ma le atherosclerosis vascular o le aʻafia lea o maso ma le paʻu o le ulu ma le tauʻau. Massage e tumau i le 5 i le 20 minute ma faia i aso taitasi mo le 10 aso.

Pe a faʻamaʻi le ulu (o le mea muamua lava e faʻamalamalamaina), e tatau ona galue i le pito i luma, o le tino ma le sipili, faʻaaogaina lemu, vibration, tapunia ma le suʻeina o auala. Kneading e pei o se suiga o le maaleale i itu eseese ma le mamafa o le mama. Ole umi o le massage ole ulu e le tatau ona silia ile 5 minute.

Pe a faʻasalaina le vaega o le collar, faʻamaʻi, faʻamaʻaina o le moli, tosoina ma faʻaauau pea le faʻaogaina e tusa ai ma le tulaga masani o le massage a Europa.

O le faʻamaʻi o le kulumu e tatau ona faʻatapulaʻaina i se uiga agamalu ile pito i tua.

O le aʻafiaga i luga o le paʻu o le pusa e tusa ma le 10 minute. O uluai vasega muamua e 3 e tatau ona faia ma le faaeteete e mataʻituina le tali a le tagata maʻi.

O se aoga taua o se massage mo le atherosclerosis o le a avea ma poto masani o le tagata tomai faapitoa o taitaia le taualumaga. E taua le iloa o le togafitiga o le togafitiga i lenei mataupu e le o se mea e faamalosia ai le malosi, ae o le malosi atoa o le tino ma le cardiovascular system, aemaise lava, e talafeagai mo le puipuia o le atinaeina o le faamai.

E faʻapefea ona faʻaalia le vasospasm?

Faailoga o spasm cerebrovascular e faigata ona misia.Faatasi ai ma togafitiga, o le mimiti o le vaʻa ua faʻamalosolo, e le o maua le okesene i le aofaiga tatau. Vailaʻau o le Brain e le maua le aofaʻi sao o le okesene e tali atu ma le faʻaleagaina. O faʻafitauli faʻapitoa e ono avea ma amataga o se gasegase tuga.

O le ata o le falemaʻi e faalagolago i le tele o vaʻa, o le nofoaga o le gaioiga, faʻapea foʻi ma lona umi. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le spasm cerebral o loʻo i ai le faʻamaoniga o le neurological, o loʻo i ai i totonu o lena vaega o le faiʻai pe a leai se okesene.

O faailoga o le pipisi o le ulu o le ulu eo mai faatasi ma le tiga o le ulu, o le nofoaga o lona faʻavasegaina e ese.

E mafai ona tuʻuina atu faʻatasi ma isi faʻamaoniga:

  • O lagona tiga e afaina ai le mata, le ua,
  • Tingling i totonu o malumalu, laugutu, le mautonu,
  • O foliga ua amata ona paʻu
  • E vave tele le faʻamalosi
  • Pe a faʻavauvau, faʻasusu, talatalanoa, tiga i le ulu e oʻo i se tagata malosi.

Afai o le spasm o se mea muamua i le faʻamaʻi, e mafai e le tagata gasegase ona matau isi faailoga:

  • Faʻalogo le faʻaitiitia o le faʻalogo
  • E le mautonu le tautala
  • O le faanaunauga e vili
  • Faʻamalamalama matala
  • O se vaega itiiti o foliga e mafai ona pipili.

O le tiga o le ulu ma le suavai o le vaa e ese lona ese, e mafai ona tupu pe ola.

Massage mo le atherosclerosis o le faiʻai

Massage o se togafitiga faʻapitoa e togafitia ai le gaioiga o le tino, maso, toto toto ma sooga. O massage ei ai le faʻaleagaina i le lotoifale i le nofoaga ua afaina, lea e faʻaleleia ai le toto, faʻaitiitia le toto toto, maua ai se faʻalauteleina o le tafe o toto, ma faʻamalosia ai le tafe o toto toto ma le vevela.

E le gata i lea, o le massage e faʻamalosia ai le tino maso, faʻalautele ai le leo o le toto ma maua ai se aoga aoga i luga o le tino. Faʻatasi ma isi togafitiga togafitiga, o fesoasoani massage e fesoasoani e ausia ai le alualu i luma taua i le togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa ma faʻaleleia le tulaga o le maʻi.

Ae e ui lava i mea uma o loʻo i luga, e toatele e tau mafaufau pe mafai ona faia le massage i le atherosclerosis? O le mea moni, e mafai, ae e taua le iloa pe faʻapefea ona faʻatino lelei lenei faiga ina ia le aʻafia faʻafuaseʻi le maʻi.

O le massage mo le atherosclerosis o vaʻavaʻai vaʻaia e aofia ai se aafiaga itiiti i luga o ni vaega faʻa-natura:

  1. Toe foʻi i lalo i tua
  2. Fofi pito i luga
  3. O tauau ma le vaega atoa
  4. I tua o le ua ma le pepe,
  5. O le sikulu
  6. Muamua ma le musumusu.

O le faʻatinoga lava ia e tatau ona aofia ai le tele o faʻaaliga, lea e maua ai le maualuga o le togafitiga o le massage. O le mea lea e tatau ona vaevaeina se vasega e 20 minute i vaega e 4:

  • Volumetric ma planar strokes e faʻaleleia ai le toto - 5 minute,
  • Laveina, fesoasoani i le faʻalauteleina o toto toto ma faateleina le tafe toto - 4 minute,
  • Faʻasaga i totonu o se liʻo, i luga ma le taamilomilo, faʻamalosia o maso ma puipui lapisi (faʻataʻitaʻi i taaloga) - 8 minute,
  • Malosiaga o le faʻaliliuina - 3 minute.

O massage e tatau ona amata mai le lisi o le lumbar, lea o le a fesoasoani ai le vevesi mai maso o tua, tauau ma le ua. Ona tatau ai lea ona agaʻi i tua, ua, tauʻau ma le sternum, faʻapipiʻi i luga i le amataga ma se mea vaivai, ma pe a maeʻa le osofaʻi malosi.

O gaioiga o lima i le taimi o le faʻamaʻi e tatau ona amata mai le pito i tua o le ulu, pasi le pito i tua ma le itu o le ua, pau i luga o tauau ma faʻamuta i le sternum. E tatau foi ona faʻamalo lelei le maso o le trapezius, lea e taʻavale i le ua, o le pusi ma le va o le tauau.

E le mafai ona e le amanaiaina le pine, lea e sili ona puipuia i pads o le ogatotonu ma index fingers. Mo le faia o lenei mea, ia faʻafefe lemu i vaega o le paravertebral faʻatasi ai ma ni mea e faʻalelei ai le massage, e alu aʻe mai le tuala o le tui i le tino.

E tatau ona maeʻa le massage o le totola i luga o le fitu vertebra, lea e manino le iloa ma faʻapitoa ona faʻapitoa e oʻo lava i tagata matua. O le taimi nei e mafai ona e alu atu i le faamaʻi o le ua, ma faʻaeteete faʻapipiʻi i luga ma faʻasolosolo faʻamau ma faʻamau.

A o faagasolo lenei faiga, e taua le suʻesuʻe ma le totoa suʻesuʻega a tagata taʻitasi, talu ai e masani ona fesoʻotaʻi le atherosclerosis o vaʻa ma le osteochondrosis o le tui vavalo. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faia lelei le massage mo le atherosclerosis o vaʻa o le ua ma le faiʻai, ma aloese mai nofoaga tiga.

A maeʻa lena mea, e mafai ona e alu tuusao i le suʻisuʻi o ulu, lea e faia i sina siʻosiʻomaga o tamatamailima. Faʻatasi ai, e tatau ona faʻafefeteina lelei le maʻila, ma fai ni fevaevaeaʻiga ma ni tamatamailima.

O aʻafiaga faʻamalosi e tatau ona fesuiaʻi ma faʻamaʻi ma viia ai gaioiga e fesoasoani e faʻaleleia ai le aafiaga o le faʻatinoga. E tatau ona amata le massage o le ulu i le pito i tua o le ulu, agai malie agai i le muaulu, sikula ma faaiu i le vaega faaletino.

Faʻaauau i le faʻafoʻiina o le muaulu ma se masini mūmū mūmū o laumata ma mata (e le sili atu i le 3-4 lio). Ona tatau loa lea ona e maualuga maualuga, solo i lalo lou muaulu ma ni pepa ma ni pepa tusitusi. O le massage o le maaleale e faia e ala i gaioiga masani o gaioiga i le itu mai le muaulu i tua o le ulu ma le ua. Faauma le faʻataʻitaʻiga ma se masini moli o malumalu.

O faʻasalalauga faʻamalosi e mafai ona tutusa le aoga mo se maʻi i le cerebral atherosclerosis.

Ae peitai, o le lelei o lenei togafitiga e faalagolago i le malamalama o le nofoaga o mea aoga uma ma le gafatia e gaoioi saʻo ai, o lea o lona faatinoga e na o se tagata e togafitia togafitiga faafomaʻi.

Massage mo le cerebral arteriosclerosis

Massage mo faʻamaʻi o le tino

O le tele o faʻamaʻi o le tino o le tino e faʻaalia i le tumau pea o aʻafiaga. O le mea lea, i le faagasologa o le toe faaleleia ma le toe faafouina, o le massage e taua tele.

E le gata i lea, o le galuega a se fomaʻi togafitiga i le vaega o le tino ma se faʻamaumau o le innervation e mafai ai, i luga o le faavae o manatu faʻavae, le faʻaauau o nofoaga faaleagaina o le fatugalemu o le tino, lea e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai galuega.

E le gata i lea, o le massage e faʻaleleia ai le tino o meaʻai, toe faʻafoʻi galuega o le neuromuscular apparatus, e puipuia ai le muscle atrophy, konekarate, faʻatau lelei ma le tele o faʻamaoniga faʻapitoa: tiga o le ulu, susu, vaivai, faʻaleleia le soifua manuia o le maʻi, mafaufau, ma isi.

Massage i le maea ai o le paʻu, ma paresis ma le paʻu o le totoga tutotonu

I luga o paʻu, o le afi ma nofoaga o le fatugalemu o le tino ua faaleagaina. O le maʻi pipili ma paresis e tulaʻi mai i lenei tulaga, o le spastic i le natura, o lona uiga, e faʻaalia i le faateleina o le muscle o le muscle ma le malosi tele o mafaufauga o le tendon i le vaega ua afaina.

I lenei tulaga, ua matua faateleina ai manaoga mo agavaa o se fomaʻi togafitiga e galue ai ma nei tagata gasegase. O le tele o le malosi, massage o le "mana" e mafai ona matuia leaga ai le tulaga o le maʻi, mafua ai le faateleina o le spasticity ma le fausia o konekarate. I lenei foi tulaga, o le sauniuniga a le tagata maʻi mo le massage e taua tele.

Muamua, e tatau ona e faʻamafanafanaina vae o le tagata maʻi. Amata se vasega massage ma se tino maloloina: ia faia se faasologa muamua o mea muamua, ona fai ai lea o gaoioiga, e fuafua i le faaitiitia o le muso o le fulufulu ma le masini. Faʻaaogaina o le mafaufau ma se tino maloloina e iai sona aafiaga aoga i luga o le muscle o le mea na afaina.

Ma, faʻalemu lemu ma toso malie le pito i lalo o le tino maloloina (na o maso ua faʻamafanafanaina), alu i le maʻi mama, faigofie le lele. Ona faia lea o mea lava e tasi i le pito i luga.E tatau i le masoso ona lagona i ona lima le maualuga o le le mautonu.

O le malosi o le maso, o le faʻaitiitia o le saoasaoa ma le malosi ole massage. E tatau ona faʻamaeʻa le massage i le gasologa o gaioiga i vae ua aʻafia: faia o le maualuga o le faʻamaʻi i le tauau, faʻateleina le faʻaopoopoga i le tulilima ma le tapulima, tatala tamatamailima ma faʻasalalau i fafo e faʻaaoga ai taga oneone poʻo paʻu.

E tatau ona aumai le vae i le tulaga e faatatau i le vae i lalo i le 90 ° - o lona uiga, i le tulaga o le physiological, ma tuu se taofi i lalo.

E le gata i lea, e tatau ona faʻaitiitia le faʻalavelave o suauu masini o le taula i lalo e ala i le faʻafefeina o vaega o le vaega Th10 -Th12. L1 -L5. S1 -S5 - mo pito maualalo ma C3 -C7. Th1 -h2 - mo vaega pito i luga.

Faʻamatalaga: amata se massage, pei ona uma ona taʻua, i taimi uma ma se tino maloloina. Afai ei ai se faʻaleleia, ona e manaʻomia lea ona e faia se masini suʻi. Afai e leai, ona faʻagasolo lea i le faʻafoʻiina o le tino - e ala i le vevela, solo, ona o atu lea i tamatamailima ma sooga - vili paʻu o sooga faapalepale ma faapena foi i le itu o le pito i lalo.

Faʻalogo lelei i le maualuga o le gasegase i luga o se vae tiga. Muamua taualumaga mai le 5 minute ma atili faʻalautele le taimi. Faʻafesoʻotaʻi atoa le maso i le pasi ma le faʻaopoopoga ma tuʻu le faamamafa i lalo o le vae. Tatou te pasi lima.

Muamua, o se lima soifua maloloina, ona e maʻi lea: massage e ala i le sasaina ma le nutimomoia o lou lima, tamatamai lima - faʻamalosi le taʻavale mai itu uma, solo mea uma, sosoo ai ma le tauau ma le tauau, faʻamalo le mea e sili atu le malosi, faʻavave lemu. Faʻasalaʻi faapitoa i le faʻasusu.

O le muso oona, lea e masani ona tupu, e faʻamalosi malosi. A maeʻa le 5 minute o le massage, punou ma faʻaalu le lima, ona ave ese lea mai le tino i le tauau o le tauau, faʻasaʻo ou tamatamailima i le mea e gata ai ma mafai ai. Le togafitiga togafitiga 30 mai le 5 i le 20 minute i aso uma.

Massage mo le atherosclerosis o vavalaʻau e tatau ona amata i le ua, o le pusa paʻu, o le pusa, ulu, ma faʻauʻu faʻatasi ai ma le pusa sikuea. O le maualuga ma le loloto o le taʻavale, o le viliina o lapisi, o le lau, o le paluga umi, o le seleselega, faʻalauteleina o le ogatotonu o le tino, faʻamataʻu ma pusa.

Ona matou faia lea o le taʻavale ma le alu i le ulu. Tatou amata i se massage o le pito i luma, faatasi ai ma se fesuiaiga i totonu o malumalu: felafolafoaʻi faataamilo ma afifi faataamilo i malumalu i le faasologa o le faasologa, tapuni ma taomi i ou tamatamailima.

O le faʻaaogaina o le paʻu, o le paʻu i le itu, o le fesuiaiga ma le faʻapipiʻiina o le paʻu, o le uila e uu ai le gaʻo o le pito i tua o le pito i tua o le ua, faʻafesoʻotaʻi le faapipiiina o le ua, ona fesuiaʻi ai lea o le muso o le stnocleidomastoid - faʻamalosi e fufulu. Paʻu mai le ulu i le pusa ma le pu. Mo le faagasologa o togafitiga 15 faiga mo 15-20 minute i aso uma, a uma le masina e mafai ona e toe faia le togafitiga.

Massage mo gasegase pipi

O le supa palsy ua faia, e fai ma tulafono, i le utero poo le taimi o le taimi e fanau ai. I le fesootaʻi atu i se laʻau tele o le faʻalavelave o le tino, o se ata o le maʻi pipili e tulai mai - faʻatasi ai ma faailo o le tutotonu (spastic) ma le maʻi pipili. O le mea lea, o togafitiga e tatau ona atoatoa, faʻatino ma faʻamaonia.

O le sini o le massage o le faʻaitiitia o le faʻailoga o le musika. O le lelei o le massage e tele lava ina faalagolago i mea sauniuni, e pei o: vai, taualumaga o togafitiga, physiotherapy, sollux, bath paraffin, ozokerite. I le gasegase o le cerebral, o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, masini ma masini massage aemaise lava lelei.

O massage e tatau ona faia i se eseʻesega, i le amanaʻia o le tele o le vavave poʻo le atrophy i kulupu maso massa, faʻatasi ma le fulufulu ma le faʻaopoopoga o vae, manava faʻamalosi. I le taimi muamua, o le faʻapipiʻiina o se tamaititi i luga o paʻu po o vailaʻau e masani ona faʻaaogaina, o lea ua latou faʻaaogaina i lenei auala laʻititi ma itiiti.

O gaioiga a le masseur e tatau ona faamalulu, malamalama, rhythmic, i se faatelegese saoasaoa ma i se faiga e faifai pea.

Faʻafeiloaʻiga: o le vevelaina, olopalaina, tosoina, ma naʻo le maeʻa o le muscle, fuafuaga ma le uuina o le misa, ma le paʻu o le musele, umi le umi, agamalu, faifaipea, faʻapipiʻi le pipiʻi ma le massage e faʻauʻu i le vaʻaia o tamatamailima. Mo se togafitiga o 20-30 taualumaga mo le 20 minute, toe fai i le masina.

Massage pe a uma le polio

O le faamaʻi na mafua mai i se fomaʻi fofo, e masani lava o tamaiti mai le masina e oʻo i le fa tausaga le mafatia. Poliola - mumū o le mea lanu enaena o le taulaʻau. O le muaʻi faʻamaʻi o loʻo faʻamaʻiina i le mea sili e gata ai, e masani lava o le cortex o le pito i lalo o le mafaufau, o le masini.

O le iʻuga, e tupu mai le paʻu o le tino, lea e oʻo atu ai i le muscle atrophy, ma tua atu o le atrophy maso, o le ponaivi foi e amata ona lafoaʻi i tua i le tuputupu ae, ma o le mea lea o le a faapuupuuina ai ma le vaivai o le tino. Massage amata i le amataga, i le taimi lava na maua ai le maʻi.

A maeʻa le tiga, pe a mavae le 14 aso, 2-3 faʻavavega o gaioiga i sooga taʻitasi e amata ona fai 2-3 taimi i le aso, faʻaititia le faateleina o le numera o gaioiga. E tatau ona faʻamautinoa e le tupu le gasegase, ona o le a mulimuli mai se faʻafeagai faʻafeagai o le tino. I totonu o taʻaloga, e tatau ona faʻatulagaina le sooga faʻatasi, o lona uiga o le tuʻuina o le tuli vae, ma atiina ae le tapuvae. E faapena foi, faatasi ai ma gaoioiga gaioiga.

Faʻasolosolo faʻamalositino ia gaioiga ma i le taimi lava e tasi e mafai ona e faʻasalaina le tino. Naʻo le paʻu! Ma faasolosolo lava, faatasi ai ma se faateleina o le avega, e mafai ona e alu i le olo (faigofie lava!). O le aʻafia ma le lautele o le taʻavale e papaʻu ma pupuu.

I le taimi o le toe faʻaleleia, galue i luga o laufanua faʻafefete (mo vae Th10 -12. L1-L5 S1 -S5, mo lima Th2 -Th4) - taʻavale, oloina ma le kuka.

Ole taimi muamua e puupuu ma le papaʻu, ona oʻo loa lea i le masini ma sili atu le umi: iinei e mafai ona faʻaauau pea le vivavega, faʻavevelaina, patipati ma faʻamaeʻaina i le vibrational stroking.

I le lumanaʻi, filifiliga masini i totonu o le lotoifale: afaina o maso ma o latou tauʻave, tendons, sooga o le uaua namu. I le taimi o le maʻi pipili, o le massage e sili ona lelei pe a maeʻa faʻasalaga faʻavave (vai faʻamaʻi, ozokerite, baths). O massage e faia mai i lalo ifo o vaega i tagata pito i lalo mai le vaega o le maʻi: o le taamilosaga o luga o le mapuea, o le taamilosaga i luga o le eleele, o le vevelaina, o le pipiʻi, o le faapipii umi o le toto, stroking strokes with large strokes, including limbs, passive movements. Mo se togafitiga togafitiga 15-20 taualumaga mo le 15 minute i aso uma, toe faia i le masina. I le vaega o le toe faaleleia, o mataupu faavae o le massage e tutusa uma, ae o le faʻaopoopoga o le uumi ma le faʻafefeteina o le kukaina, vela, faʻaauau ma le faʻafefete, faʻafefete, sasaina, moliina, luluina, ma faamaea le massage i le vibrational stroking o le tino atoa ma le tino (sei vagana ai maso ua afaina). Mo maso afaina, masini filifilia. Faʻatasi ma le pama "faʻamaeʻa" (paʻu ma le uʻumi, faʻafefete ma faifaipea), faʻamaʻalo, moa, seevae ma piʻifi - faʻaulu, feau, tingling, sui. Faʻafeiloaʻiga umi, vibration - faʻaauau pea, lulu - fai puupuu, lemu. O le vevesi o le taʻavale, ma alu atu i tendon - faʻamaʻi ma paʻu, matou te o atu i sooga, patasi ma sufulu foi.Nato talapuʻu - taʻavale, faʻaauau pea le viia i luga o le nasu afaina, faʻatasi ai ma le tamatamailima. Matou te maeʻa faʻatasi ma gaioiga faʻamalosi ma gaioiga, o loʻo manava. Mo se togafitiga o 20-30 taualumaga mo le 20 minute i aso taʻitasi ma se malologa o le masina, ia fai faalua i le tausaga. Afai ua uma ona faia konekarate, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi massage lima ma masini masini, i taimi uma pe a maeʻa taualumaga faʻavae. O le vevelaina, soloina, tosoina ma le vibration, pe a maeʻa le taimi e malolo ai musele, e mafai ona e faʻaosoina maso. Sooga ma manulele - pat, grind faʻatasi ma faʻasologa o gaioiga ma gaioiga. Faʻasalaga lemu ia pito o le nerve o vae ua aʻafia, suʻe faʻasolosolo ma faʻasolosolo, ma lemu, faʻaauau ona pasia le nasu i le vibration. Avea faʻasologa o gaioiga ma gaioiga gaioiga, ma le taʻavale masani pei o le stroke. O le togafitiga e 20-30 aso mo le 30 minute i aso taʻitasi ma auala faʻavave.

Faʻamatalaga faʻapitoa

O le faʻaleagaina o neuragia o se tasi lea o maʻi tigaina. O tiga e mafua mai i lenei mea, o le au saienitisi e mafaufau i le malosi o na mea e mafai ona mafatia ai se tagata.

Mai iinei o le a manino ai le taua i le taimi o le massage e aloese ai mai se faʻamaoniga o le ono mafai ona faʻaosoina se osofaiga o le tiga.

E tele taimi e tupu mai ai ni neuralgia faʻapitoa e avea o se faʻalavelave pe a mavae faʻamaʻi pipisi, faʻaogaina o le inflammatory i paranasal sinus, faʻamaʻi o nifo ma ni tui, ona o ni faʻafitauli o ni manua.

O massage e tatau ona aofia ai le galuega ma pito o le tiga, vaega o le vavalaʻau C1-C7. massage o le ua, ulu, mata.

E talafeagai le amataina o le massage ma le maʻilaʻi, le suia o le paʻu. Tui le tua o le ua ma le ua, suʻe, liliu i le limo o le sternocleidomastoid, taʻe, paʻu ma tuʻimomomo le kopa. Tatou te liliu atu i foliga - o le paʻi i luma o le muaulu, ona vaʻavaʻai ai lea o maso o mata i se taamilosaga ma alu i alafau ma auvae. O le lavelavea o le muaulu mai le ogatotonu i le malumalu ma tamatamailima, solo i luga o le mafaufau, agai i le musele o le mata i alafau ua puʻeina, taamilomilo o mea taua o le nerve (outlet infraorbital in the infraorbital foramen, infraorbital foramen, togene nerve - submandibular foramen), taamilo, , ma le lona lua poʻo le tolu tamatamailima o loʻo faʻaauau pea le vivave. Toe faʻaleagaina foliga, siaki, ua ma le ua. Faʻaaloalo le gasegase o mea tiga ma mulimuli i lou tamatamailima i luga o le namu taua i le mea e alu ese ai: taʻavale, lapisi faʻatasi ma lou tamatamailima, faʻaauau pea le viia ma luluina ou tamatamailima ma fasipolo masani. O le faagasologa o togafitiga 10-12 faiga mo 5-7 minute i aso uma.

Atherosclerosis o vaʻa o le ulu: ona mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O se tasi o faʻamaʻi sili ona taatele ma ogaoga oo tatou taimi o le cerebral arteriosclerosis. E ui lava i le mea moni o loʻo maua le faʻamaʻi luga o puipui o toto, o loʻo aʻafia le tino atoa. Cholesterol, teuina i totonu o le puipui o le vaa, faia ai ni mea e taʻua o atherosclerotic plate, e aofia ai mea e fesoʻotaʻi ma le gaogao ma le gaʻo. O le taofiofi o le vevela o le auala, latou te poloka ai le tafe masani o le toto ma puipuia le aʻafia o le okesene ma meaʻai i vaega uma o le faiʻai.

O le iʻuga, e maua i luga o vaʻa o le faiʻai le paʻu o le toto, o le tele o nei mea e faʻapupulaina i le cerebral cortex ma latalata ane i le pito i lalo. O le thrombosis e maua i ni necrotic itu, cysts ma scars i luga o le mafaufau. Dystrophy o neurons (nasu namu) e faalavelave i le masani masani faalemafaufau. O le mea lea, o le atherosclerosis o le cerebral o se faʻalavelave lamatia matautia.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le tele lava o taimi, o pepa cholesterol, na valiina i le lanu samasama ma le paʻepaʻe, e aʻafia ai laʻau autu ma le vaelua o le faiʻai. Ae maise lava o le tele oi latou i nofoaga e alu ese ai la latou itu i laupega. I laʻititi laititi, o suiga e seasea tutupu, i tulaga ogaoga, mea e gaʻo - lipoidosis - e mafai. O tamai capillaries e toetoe lava a le aafia.

O le a se mea e mafai ona fenumiai vasospasm ma?

Faailoga o vaʻaia o vaʻa gasegase e mafai ona fenumiai ma isi faʻamaʻi.

O mea nei e mafai ona maitauina:

  • Vaʻaia o le Cerebral,
  • Pusa atherosclerotic,
  • Faʻasologa o le faʻaoga.

I le taimi lava e tasi, afai e le lava le okesene e maua e le faiʻai mo se taimi umi, o se tulaga tuusaʻo lava lea i le atinaʻeina o se stroke.

Mo tamaiti o loʻo popole pea e uiga i vaʻaia o toto toto, ma o latou taimi masani, o mea uma lava e mafai ona oʻo ese atu ma le faanoanoa:

  • Tamaiti i tua oa latou uo i le atinaʻeina,
  • Vaavaaia ma faʻalogo faʻalogo ile faʻaitiitia,
  • Neurologically disorder,
  • O osofaiga a Migraine e faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i le faʻafefea ona afaina ai le soifua maloloina o tamaiti ma tagata matutua.

Neuragia i Fafo

O le faʻaaogaina o le neuralgia masani e masani lava o se taunuuga o le osteochondrosis o le tui vavalo. O le metotia mo lenei togafitiga e aofia ai le massage o le maaleale - o le taʻavale, o le saluina o le paʻu, suia o le paʻu, le ua ma le ua - faʻamaʻi ma le solo.

Matou te toso foi le muso o le stnocleidomastoid. Faʻamatalaga o tiga - mai le puʻupuʻu pito i tua ma mai le ogatotonu o le mastoid process i le pito i luga o le vertebra - o le taʻavale, tapeina, faʻaauau pea le viia, taʻavale, taʻavale le pito i tua o le ulu ma punou i le ua.

Le faagasologa o togafitiga 10-12 taualumaga mo le 10 minute i aso uma.

Fagu mata

O le nerve mata e maua ai le innervation o musika uma o mata, o lona uiga, faafetai i lana gaioiga, o foliga o tagata e mafai ona faʻaalia lagona. O mafuaʻaga o faʻaleagaga o le nerve e eseese, ae o loʻo taʻitaʻia uma ai le musele o le tino i luga o le itu na aʻafia.

E tatau ona amata le masini pe a maeʻa se faiga faʻavevela - o se paʻau parataiso poʻo se faʻamafana mafanafana ile itu maʻi. Ma o le massalo moni e amata i le vaega maloloina o le ulu - o le taʻavale ma le saluina o le gaʻo ma le puʻeina o le muscle o le tino ma le tua o le ua.

Tatou te pasi atu i le musika o le sternocleidomastoid - fefaʻasalaʻi, solo, piʻifi. Viivili le ulu o le ulu, ua i ai le tamatamailima, ma oomi. Tusi taamilomilo, faasolosolo i le itu i le itu i le itu i le itu i le itu i le itu i le itu i luga o le laupapa Mash le auricles, pat agai i tua o le ulu.

Faʻasaga mata i le neuritis o le nerve mata e amata ile itu lelei. O le galuega e amata mai le muaulu - felaʻiaʻi ma solo, ona tatou o ifo ai lea i le musele mata o le mata, feoai solo o alafau, laugutu ma mai le pito i lalo i le ua - taʻavale, paʻu, patipati, tingling, faʻaauau le vibration ma patipati ma tamatamailima.

O vaega le lelei e faʻafefeteina ma le malie - faʻamalosolo papa, toso, patipati ma pipiʻi le ulu ma le ua. I le faagasologa o togafitiga 12 taualumaga mo le 10 minute i aso uma.

»O nisi faʻamatalaga e uiga i le autu: http://www.massaging.ru/books/e-a-morozova_meditsinskiy-lechebnyy-i-kosmeticheskiy-massazh/32

2017 Ola Soifua Maloloina
O le faʻamatalaga i tusiga ua fuafuaina mo na o faʻamatalaga lautele ma e le tatau ona faʻaaogaina mo le faʻamautinoaina o maʻi o le soifua maloloina poʻo mo togafitiga faafomaʻi. Vaʻai muamua i se fomaʻi. O puletaofia uma lava i meafaitino e patino lava io latou lava tagata.

Atherosclerosis o vaʻa vaʻaia - O mea uma e uiga i le massage ..

Talu mai cerebral arteriosclerosis ua leva ona maʻi, o lona uiga o le auala e fofo ai se maʻi faapena e tatau ona faʻaeteete.

O le a le atherosclerosis, ma faʻapefea ona mafua ai faʻalavelave eseese i totonu oo tatou tino?

Faatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis, lipine plaques e fai i puipui o arteries o lo tatou faiʻai, ma mulimuli ane ua suia i latou i mea fesoʻotaʻi. Ma o le taimi lava e tupu aʻe ai ia mea, latou te matuā vavalalata ai le lumenia o vaa, ma faʻalavelave ai meaʻai o le faiʻai.

O se faʻaaliga iloga o se faʻamaʻi e pei o le cerebral arteriosclerosis e masani ona tupu i le vaeluaga ma le matua.

I le avea ai o se tulafono, i tamaitai e amata ona aliali mai pe a mavae le 60 tausaga, i alii i le taimi muamua atu, i totonu o le 50 tausaga. Ae e masani lava o le faaaliga e mafai ona i ai i le matua.

I le amataga o le mea na tupu, e le manino le faʻaalia o le atherosclerosis i faʻamaoniga. I le taimi muamua, o le vaʻaia o vaa e le taua, ona o lenei hypoxia, i lea tulaga, e le tupu.

Ae o le taimi lava e amata ai le alualu i luma o le atherosclerosis ma faia ai suiga taua i le tino, o le fesili i le mafai e le tagata ona galue, ma o nisi taimi e le atoatoa, e mafai ona siitia. Ma e tupu lenei mea i le 30% o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi.

Atherosclerosis e masani ona oʻo atu ai i le oti, lona lua i le olaga nei mai le oncology. E tusa ai ma fuainumera, o le a tupu se taunuʻuga pe a aʻafia vaʻa vaʻai o le mafaufau. E le gata i lea, o sea taunuuga e tupu i faʻafitauli o le gasegase o fualaau oona, e masani ona fesootaʻi atu i lenei mea e ono i ai se paʻu o le cerebral.

E masani lava o nei tagata faʻatasi ma le taʻavale o loʻo i ai faʻafitauli nei:

  • O le afaina o le tino
  • Subarachnoid le afaina o le toto
  • Faʻasagaga maualalo
  • Manaoga le manaomia ole fesoasoani mai

O nei faʻafitauli e mafua ai le tele o tau tupe mo le soifua maloloina, talu ai ona o le togafitiga o le a faia i le soifuaga o le tagata maʻi, taumafai e faaitiitia le tupuga o faalavelave i le tino o le toto.

Talu ai o le atherosclerosis e matua faigata lava ona iloa i le amataga, i le vailaau faʻaonapo nei o loʻo i ai ituaiga o talitonuga o lona tupuga:

  • Carbohydrate - Afai ei ai se gasegase o le carbohydrate vaivai (aemaise lava i le maʻisuka), lea o le a oʻo atu ai i le tele o le faʻavae o le cholesterol, o le faateleina o lipoproteins.
  • Lipid - Ona o le faaputuputuina o paʻu oona, o le cholesterol metabolism ua faaleagaina.
  • Immunological - O iinei o le faʻavaeina o auupega e faʻaaogaina e avea o se faavae i le tulaga o le gaʻo le gaʻo gaʻo, lea o le a fesoasoani i le faʻaumatia o suga, o le gaʻo gaʻo e taofia.
  • Vaʻaiga - E tusa ai ma lea mea, o aʻafiaga o mafuaʻaga e fesoasoani i le faʻaaogaina o le mimiti o le mimiti poo le capillary endothelium o loʻo i ai se sao i lenei fomu.
  • Peroxide - E manatu o le faavae mo le faaputuputuina o gaʻo i totonu o le puipui o le vaa lava ia o le faʻaleagaina lea o le inumaga i lalo o le aʻafiaga o ituaiga o le okesene. O ia ituaiga peroxides e tupu mai i le tele o aafiaga faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina.
  • Maʻi - O iinei, lata ane i le puipui vascular, o le faʻafanoga e tupu i lalo o le malosi o siama. Fats e ulu atu i le mea e faʻaumatia ai. O nei nofoaga e avea ma punavai o le teuina o suauu calcium.

Ae o nei talitonuga ua na o le fautua mai o le tupu o le atherosclerosis. O loo i ai pea faafitauli e fesootaʻi ma le lamatiaga o le faateleina o lenei faafitauli.

Fesoasoani muamua mo le cerebrovascular spasm

Fesoasoani i vaʻaia o vaʻa vaʻalaʻau amata i le mea moni e faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. A oʻo mai faailoga o le atinaʻeina o faʻamaʻi, o le faiga faavae e faia i le fale.

Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

  1. O le suavai manava ua sasaaina i totonu o se pesini, vaevae ifo iina.
  2. Fufulu ou mata ile vai malulu.
  3. Fai se tulaga faʻasaga ma taumafai e malolo.
  4. Liligi le vai mafanafana i totonu o se ipu malamalama, faaopoopo i ai se sipuni o le meli, faʻanofo ma inu.
  5. Fai se suʻe ulu.Lima e taitai mai le muaulu i malumalu, ona sosoo ai lea ma le auvae.
  6. Fai se faʻamaʻi mo le sooga vae, e tatau ona mafanafana alofilima (faʻaalu ni nai minute e faasaga i le tasi).
  7. Aromatherapy - e mafai ona e malolo faatasi ma le fesoasoani a le lavender poʻo le suauʻu taua valemenia.

Afai o le fesoasoani e le fesoasoani i vaʻaia o vaʻa o le ulu ma faʻaauau pea ona faʻalavelave le tiga, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faʻafesoʻotai se fomaʻi.


Se faʻataʻitaʻiga o se vaʻa maloloina ma maʻi

Faʻapogai o le faʻaalia o le cerebral arteriosclerosis:

  • Tupe Maua Maualuga
  • Faʻafitauli o le aʻafiaga
  • Nototine ma le ava malosi
  • Faʻalavelave faʻaalia
  • Tofiga Faʻaleagaina
  • Faamai o le Endocrinological
  • O le maʻi suka ma le faʻaleagaina o le glucose metabolism.

E tatau ona e faʻaeteete atili i le tupuga o se maʻi tiga. Aemaise lava pe afai tiga o le ulu na te tauaveina ni mafuaʻaga lapopoa. Talu ai ona o le ulu tiga e mafai ona tauaveina se tasi o uluai faailoga o le atiaʻe o le atherosclerosis. I le avea ai o se tulafono, afai o le tiga o le tino na te tauaveina ia lava ia ituaiga faaaliga e pei o se lagona o le vaivai i le ulu, ua faia se lagona, e peiseai o le atoatoa i le ulu. O ia tiga e mafai ona faateteleina i le faaiuga o le aso, ona o eseesega o le mafaufau-faalelagona, mafatiaga faaletino, pe ona o le ava malosi.

O le faʻaalia o le tiga o le ulu, ma e oʻo lava i ni taunuuga, e matua matua le manaomia lava. Aemaise lava pe afai o le cerebral arteriosclerosis. E na o le fesoasoani o le metotia o le Tibetan acupressure, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona aloese mai lenei faʻamaʻi. Ma e tusa lava pe faʻaalia le atherosclerosis, e le o lona uiga e le mafai ona faatoilaloina.

I le uma, o le a le mea e manaʻomia e taofi ai le atherosclerosis e faʻalavelave ai oe? O le mea moni, toe faʻafoʻisia le galue masani a le faiʻai i nofoaga autu e nafa ma le faʻatonutonuina o le galuega o le cardiovascular system. E le gata i lea, ia iloa ma faʻamalo aʻafiaga o le faʻaalia o le atherosclerosis.

Auala Taʻalo lapa i le massage o le a mafai ona tuʻuina atu ia te oe le fesoasoani manaʻomia i le puipuia o faafitauli eseese e fesootaʻi ma se maʻi tiga. O le a e aʻoaʻoina auala faʻapitoa o le taofiofi a le tagata Tibet e faʻasaʻo ai le atinaʻeina o faʻafitauli e fesootaʻi ma le tiga o le ulu ma ituaiga uma o faʻafitauli e ono mulimuli mai i le maʻi tiga.

Ma nai nai faʻamatalaga:

Faʻatulaga ni tulaga mo le faʻaleleia atili o le toto i le faiʻai, o nei mea e faimalaga i le ea fou, i se mea e sili atu ona mafai ona oʻo i le tele o faʻalavelave faʻalavelave, faʻamalositino faʻamalositino. Aua le faʻaaogaina i galuega faaletino, ma mo tagata o le mafaufau - o se malologa malosi faʻatasi ma le faʻatinoina o se seti o faʻamalositino.

Ou te manaʻo ia e aʻoaʻo pe faʻapefea ona puipuia soʻo se faʻamaʻi ma faʻaauau i le faauo ma lou soifua maloloina!

Faamalositino mo cerebral arteriosclerosis

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia o se faʻamaʻi masani masani lea e oʻo atu ai i le faaleagaina o puipui o toto toto.

O sikuea sclerotic e tutupu ona o le maualuga o le cholesterol e pipii i le toto toto, ma o le taunuuga o lea mea ua vavalalata ai.

O lenei mea e faʻalavelave ai i le masani ai o le toto, vave pe mulimuli ane oʻo atu ai i faʻafitauli matuia o le cardiovascular system ma e oʻo lava i le oti.

E le gata i lea, o le cerebral arteriosclerosis e fesoasoani i le atinaʻeina o le gangrene o pito i tua, ogaoga o le maʻisuka poʻo le endarteritis lautele.

O le natura o le atherosclerosis o le foliga mai o gaʻo i luga o puipui o paʻu.

I le amataga o se faagasologa faapena, e le lagona e se tagata se faaletonu, e le mafai ona iloa le faafitauli i le fale.

O le soifua maloloina masani e tausia seia oʻo i le 85% o le lumen vascular.I lenei tulaga, e le mafai e okeni ona maua le toto e tatau ai mo galuega masani.

Ina ia faaitiitia le leaga o le aafiaga o le cerebral Atherosclerosis, e tatau ona matauina nisi o tuutuuga. E naʻo le auala lenei o le a faʻaaogaina ai le polokalame e faʻasalalau. O isi faamalositino faaletino mo le atherosclerosis o vavalaʻau o le a fesoasoani e foia lenei faafitauli.

Faiaʻoga laʻititi laiti

Capillaries o vaʻa aupito sili ia i le tino o le tagata. Latou te fesoasoani e tuʻuina atu le toto talafeagai o toto i potu taʻitasi, faʻapea foi ma le faʻamamaina o toso ma toxins faʻaopoʻopo.

Ua fuafuaina e saienitisi i totonu o le tino o se tagata lautele e silia ma le 60,000 kilomita o nei vaa laiti.

Afai e amata ona faaputuputu pama atherosclerotic i luga oo latou puipui, e le mafai ona maua e sela le aofaiga talafeagai o meaʻai.

Talu ai ona o lenei mea, e le o toe mamao ona latou feoti, taofia le toxins e afaina ai le tino i totonu oo latou vaega. O le a le mafai ona latou o ese atu seia oʻo ina faʻavae le toto.

Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo i ai i le tagata ni faʻafitauli e le gata i le cardiovascular system, ae faʻapea foi ma le ate ma fatu fatu. O faamalositino faaletino mo le cerebral arteriosclerosis o le a fesoasoani e taulima ai lenei mea.

O se fesoasoani tele i le faiga faamalolo na faia e le saienitisi Iapani Katsuzo Nishi. O lana metotia e tulaga ese ma o nei aso e leai ni mea tutusa. O le fanau mai o se tamaititi maʻi, na vave ona ia maua se faʻamatalaga le fiafia: atonu e le mafai ona ola seia oʻo i le 20 tausaga.

Ae peitai, o Niches na le gata ina faʻaleleia o latou tino, ae faʻasaʻo ai foi le fia miliona o tagata mai faamaʻi matautia o le cardiovascular system. O lona tino e aofia ai se seti o faʻamalositino faigofie mo le atherosclerosis o le faiʻai, lea e fesoasoani i le faʻavaeina o toto ma faʻamalosia ai puipui o toto.

O le fale masani masani a Nishi o le algorithm lea:

  1. Faiga faamalositino "Tapuni o vae ma lima" - taooto i luga o se mea faigata, tuu se tamai taavale i lalo o le ua. Aumai o oulua vae ma lima, faʻaopoopo e toe malolo ma toe faʻasolosolo. Faʻaoʻo ou lima ma vae, ma toe foʻi i le tulaga amata. O faamalositino faaletino mo le atherosclerosis o vaimia o le cerebral e fesoasoani e faateleina le tafe toto ma faamama ai nai capillaries o toxins.
  2. Faʻaaogaina le "Vibration" - o lenei metotia e fesoasoani e vave fufulu ai capillaries, faʻapea foi ma le faʻamalosia o puipui. Fai le faamalositino i le taimi lava e teʻi ai, moe i le moega. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e taoto ile tua, sii ou lima ma vae i le ea, ona luluina atoa lea o lou tino atoa mo le 2-3 minute. O se faʻafitauli faʻapitoa e fesoasoani i le faʻavaeina o le galuega e le gata i le faʻamaʻavale, ae faʻapea foi le faiga o le lymphatic. E le gata i lea, o le vibration exercise e aveesea ai toxini ma toxins mai i le faiʻai.
  3. Faiga faamalositino "Goldfish" - e tatau foi ona fai le taoto i le moega pe a uma ona ala i luga. I le laasaga 4 o le vertebra o le tino, tuu ou lima i lalo o le ua, ma o totini o vae e tatau ona toso malosi atu ia te oe. I lenei tulaga, e tatau ona matua mamafa le tino pe a mafai. Afai e te faia mea uma lelei, o le a e lagona le itiiti o le vevesi i le tino atoa e fesoasoani e aveesea ai neula o le tele o le leo ma faʻagaoioia le toto toto.

Ina ia mafai ona ausia iuga sili ona lelei mai faamalositino mo le atherosclerosis o vavalaʻau, e tatau ona faaluaina le faletalimalo o le Nishi i le aso: pe a maeʻa ma vave ona taoto.

Taumafai e 'ai le mea saʻo,' ai le tele o fuālaʻau fou ma iʻa mumu e mafai. E matua aoga lava le lafoaia o le ava malosi e aʻafia ai le tulaga o le metabolism.

Gymnastics faapitoa mo vaʻa vaʻai

O loʻo i ai se seti o faʻamalositino mo le atherosclerosis o le faiʻai, lea e mafai ona faʻamamaina ai le toto mai alalaʻau faʻapipiʻi.

O lenei faiga e faʻavae i luga o faʻalautelega, liliu ma fesuiaiga o le tino, ogalaau, faʻavae lima, faʻalavelave ma sili atu - o le a maua e tagata taʻitasi ma atiae mo ia lava le faigata o le a mafai ona ia faia.

Afai e te faia togafitiga faʻapitoa, e mafai ona e faʻaleleia atili le toto toto, faʻaagaga le faiʻai. Ina ia faʻamalosia le galuega o toto toto, e oʻo lava i se faʻaoga faigofie e pei o le suia i luga o itu tauagavale ma taumatau o le a fesoasoani. E le gata i lea, o laasaga masani i le ea fou o le a fesoasoani e faʻatuina le galuega a vaʻa o le faiʻai.

Ina ia faʻamalosia le iuga, ia faʻaalia mea nei:

  • Taʻu i luga o le fola, faʻaloloa ou lima i luga o le sulu, ona toe sii aʻe lea o le lima tauagavale po o le vae taumatau. E mafai foi ona e fesuiaʻi ma ou lima.
  • Tutu i luga o ou vae, sui lou ulu i le faasologa o le faasologa, ma mulimuli ane leai. E tatau ona faia ia mea taʻitasi mo le 2-3 minute i ni nai taimi.
  • Taʻu i luga o le fola, sii ou vae i le pito i luga ma ave le pine "Birch" e iloa mai le tamaitiiti. Tumau i lenei tulaga mo 2-3 minute, pe a maeʻa sina malologa, toe fai le auala.
  • Tu i luga o ou vae, loka ou lima sii i le loka. I lenei tulaga, faʻapipiʻi i tua ma luma, agavale ma taumatau. Toe faia taimi faigata 8-10.
  • O le taatele o le feoai o lima ma vae o le a fesoasoani e vave ai le tafe toto. E sili ona lelei le faia o lenei mea ina ia mafai ai ona sili atu le lelei o vaʻa. O lenei faʻamalositino i le tulaga o le cerebral arteriosclerosis e fesoasoani e faʻalautele ai le gauai ma le faʻamalosi.

Ina ia ausia le sili ona lelei mai togafitiga o le physiotherapy mo le cerebral arteriosclerosis, e tatau ona mulimuli i se taumafataga faapitoa ma inu vailaau ua faatonuina e lau fomaʻi.

Filifili le tikeri o le faamalositino e sili ona faia ma se cardiologist, aua afai e te faia le mea sese, e te lamatia le faaleagaina o lou tino. I le cerebral arteriosclerosis, e matua fautuaina lava e te faia le taʻavale ma le tietiega.

E sili ona lelei le tuʻuina atu o le fiafia ile sikolasina savali, aau, savali i totonu o le paka.

Faatinoga mo le puipuia o le cerebral atherosclerosis

Mo le puipuia o le atinaʻeina o cerebral arteriosclerosis, e tatau ai lava i taimi uma ona faia se faasologa o faʻamalositino. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona faʻavae le toto, faʻaleleia le tino ma le aofaʻi tatau o le okesene.

O le ua e tele sona sao i le tausia o le soifua maloloina o le faiʻai. O totonu uma lava o toto toto e nafa ma le felafolafoaʻiga o le toto ua faʻalauteleina. Afai latou te amata ona tuʻi i le vetebra, e le maua e le faiʻai le toto talafeagai o le toto ma le okesene.

E mafai ona e lagona le solia o lenei mea e ala i le masani ai o le ulu ma le vevela, toto maualuga.

Ina ia feagai ma lenei faafitauli, e mafai ona e faʻaaogaina mea nei mo le cerebral arteriosclerosis:

  • Tui lou ulu lemu i itu eseese mo le 5-7 minute, toe fai le faamalositino i le tele o taimi i le aso.
  • Nofo i luga o se nofoa ma tuu ou alofilima i lou muaulu. Faʻatasi ma sina gaioiga i ou lima, toe liliu lou ulu, pei o le mea lea, e tatau i le maso o le tino ona faʻavaivai ma puipuia lenei mea. Mo taunuʻuga lelei, taofi lou manava ao faʻalauiloa.
  • Tu i autafa o le pa puipui ina ia matua fusi le pito i tua i luga o le puipui. A e inu, taumafai e faʻamautinoa o fesoʻotaʻiga uma o le vetebra e fesoʻotai ma luga - o le mea lea o le a faʻaaogaina ai le tino musika. Fai lenei mea mo le 5-10 sekone, toe fai le gaoioiga 3-4 taimi.
  • Ave se pusi ma taumafai e faʻaloaloa lou ua i le tele e mafai ai. O lea e mafai ona e fetuunaʻi maso e nafa ma le toto.

Ina ia mafai ona maua e le atherosclerosis o vavalaʻau le tele o faʻamaʻi, i le taimi o togafitiga e tatau ona iloa pe faapefea ona manava saʻo.

Mo nei faʻamoemoe, na faʻavaeina ai se tomai faʻapitoa, lea na taʻua o le manava mo le atherosclerosis o vaʻavave.

Ua fautuaina e ona atinaʻe le manava i le manava, o le manava e tatau ona maamaʻa ma loloto.

E mafai foʻi ona e manava i le tasi o le aoauli - o le a fesoasoani ia te oe e faʻafilemu ma faʻamaonia lau metabolism. Gymnastics respiratory with atherosclerosis o vavalaʻau e afaina ai le tulaga o le thyroid gland, ate, faatelevave ai le metabolism.

O le masani masani ona savali i le paka o le a fesoasoani e faʻaumatia se tagata mai i luga o le mafaufau. O le lavelave o le gaioiga faaletino e faʻateleina ai le aʻafia o le okesene i totonu o le tino. E fesoasoani i le faʻatuina o se metabolism, lea e fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino. O lea aafiaga e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, e le oi ai i luga o puipui puipui o le toto se tagata e le o iai ni pupuʻu mata.

E fesoasoani i le faʻavaeina o toto i taimi o cerebral atherosclerosis i le vaitaele. E le lagona e se tagata le gaioiga faaletino, ae ui i lea, o ona faiga uma e aofia ai. E faigofie ona e mauaina mo oe lava ia seti o faʻatinoga mo le atherosclerosis o vaʻavaʻai vaʻaia e mafai ona e faia.

E mafai e le massage ma le arteriosclerosis e se vaʻa o le faiʻai ma le ua?

I le aso, o le atherosclerosis o se tasi lea o faʻamaʻi masani i le lalolagi. E tusa ai ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, o le 60% o le faitau aofaʻi e sili atu i le 40 tausaga ma le 85% le silia i le 50 tausaga le matutua ua i ai suiga tetele i puipui o toto toto.

Faatasi ai ma lenei maʻi, e mafai ona fausia ai pusa cholesterol i soo se toto toto, e aofia ai le faiʻai. I le gasologa o taimi, e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o taunuuga e pei o le le lelei o le mafaufau, faʻaitiitia le atamai, faʻavaivaia le atuatuvale, faʻaitiitia le faʻalogo ma le vaaia o mea, ma le faʻailoga o le ischemic.

Massage ma le soifua maloloina faaletino (LFK), lea e sili ona aoga, ae manaʻomia ai tomai faʻapitoa ma tomai, fesoasoani i le faʻaleleia atili o le toto i le mafaufau. O le mea moni, e le o faʻamaonia mai mo tagata uma e maua i le atherosclerosis, ma o nisi taimi o le faʻamaʻi e sili atu ona leaga nai lo le lelei.

O le mea lea, ao leʻi oʻo atu i le massage togafitiga mo le atherosclerosis, e tatau ona e iloa po o ai le tulafono e solia, pe faʻapefea ona faia saʻo, pe mafai ona faia le masini oe lava pe e tatau ona faʻatuatuaina e se tagata tomai faapitoa.

Atherosclerosis o le brachiocephalic arteries (BCA)

Ole ogalaau brachiocephalic o se vaa tele e alu mai le aorta, o lala ia e tuʻuina atu ai le toto i le faiʻai. Pe a oʻo mai papa i luga o puipui o le 'auʻaunaga saʻo, gaʻo ma le vertebral arteries, BCA atherosclerosis e maua. O lona uiga o ni vevela tele e tupu i le taimi o le ulu o le ulu, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le mamafa. Afai e le togafitia, atherosclerosis o le brachiocephalic arteries e mafai ona afaina ai.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi ituaiga e lua o le BCA lions:

  1. Faʻalavelave (sili atu le lamatia) atherosclerosis faʻatasi ai ma poloka e poloka ai le lumena o toto toto.
  2. O le atherosclerosis e leai se malosi, lea e faʻalauteleina ai le plaque i le umi o le vaʻa ma e naʻo le faʻaitiitia o le toto.

Faailoga o le maʻi

O le ata o le gasegase o le atherosclerotic o vaʻa o le faiʻai ua faʻaalia lemu. O faʻamaoniga muamua o:

  1. Tulaga le mautonu lagona,
  2. Faʻafitauli
  3. Faʻaauau le gauai
  4. Tina ma le ulu,
  5. Faitiitia le mafaufau
  6. Moega o le moe
  7. Faʻanoanoa
  8. Faaitiitia le gafatia galue.

O se suʻesuʻega a se fomaʻi e faʻaalia ai faailoga nei o le eseese o tikeri o le cerebral atherosclerosis, lea e mafai ai ona fuafua le laasaga o le atinaʻe o le maʻi:

  • Le tamaititi aoga e tali atu i le malamalama susulu,
  • Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma le faʻamalosi.
  • Solitulafono matuia o le manatua ma le loto,
  • Faaitiitia le gafatia o galuega
  • Faʻasolosolo lelei
  • Manunuʻa e mafua ai le maʻi pipili ma faʻavaivaia.

E mafai ona i ai se le atoatoa i le atherosclerosis o le mafaufau?

Atherosclerosis o le tikeri lona lua e matua faatapulaa ai le mafai gafatia o tagata gasegase: galuega e manaʻomia ai le faʻatonuga, faʻavavevave ma vave vave ona le mafai ona maua e se tagata maʻi. A oʻo i le atherosclerosis e mafua ai le gatete tele o meaʻai, e le mafai e tagata ona faia ni mea saʻo ma laiti. Ma e tusa ai ma nei tapulaʻa, ua tuʻuina atu i ai se iloiloga o le le atoatoa o le tino ma le tino vaivai III. Mo le tuʻuina atu i le faʻafitauli, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi poʻo le puleaina o se falemaʻi tausi soifua.

E faʻapefea ona lafoai le atherosclerosis?

O le faigamalo o le galuega ma le malologa ei ai sona aafiaga faapitoa i le gasegase o le faamai ma lona puipuiga: e tatau ona aveese le atuatuvale, faaititia galuega, faaopoopo le moe i le aso. O faʻamalositino faʻamalositino ma aʻoaʻoga o le a aoga foi. O amioga le lelei e pei o le ulaula, ulaula ma le ava malosi, e fesoasoani i le foliga mai o le atherosclerosis, e tatau ona taofia lelei.

O le kalori o meaʻai e tatau ona faʻaititia i le masani, ina ia le saofagā i foliga o atherosclerosis o le faiʻai. O le tele o gaʻo manu e tatau ona suia i gaʻo meaʻai. E tatau ona aofia ai taumafa i vaiaso taitasi ia meaʻai maualuga i le popo - aano, iʻa, moa, fuamoa moa, meaʻai susu (kefir, cheese cheese), sina vaega ole kulimi kirimoli. O aso uma e te manaʻomia ai le tele o fualaau 'aina ma fua. Ma o meaʻai e faʻamaua i gaʻo manu ma cholesterol e tatau ona vavaeese mai le meaai (ate, kulimi, gaʻo gaʻo, fuamoa, mea faʻafiafia).

Faitau atili e uiga i meaʻai, tulafono o meaʻai ma isi fautuaga mo le puipuia o le atherosclerosis i le sooga.

I le faaopoopo i meaʻai tatau, o vitamini ma minerale o le a avea ma:

  1. Ascorbic acid, o le Vitamin C,
  2. Iona i totonu o le Iodine.

Vailaau

O vailaʻau mo le atherosclerosis o vaʻavaʻa vaʻaia ua faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi e faʻavae i luga o iuga o suʻega taʻitasi. Mo i latou o loʻo mafaufau pe faʻapefea ona latou togafitia le atherosclerosis, o le faitauina o mataupu ogaoga mataupu e aoga.

I vailaau faʻasolosolo Rusia i aso nei, o vailaʻau nei e sili ona masani ona faʻatulagaina:

  • Afai o le palatini o le gathrombin i totonu o le toto ma le maualuga o le coagulability, o le Cardio cardiognyl poʻo le cardiomagnyl ua faʻamaonia mo faamoemoega faʻasolosolo.
  • Mo le faʻaleleia o le toto, e manaʻomia i taimi uma ona faʻaaoga vailaʻau e faʻalauteleina ai toto toto ma faʻamalolo spasms: actovegin, cavinton, chimes.
  • O fualaau faʻasaina i ia tulaga, o fuainumera ia, ae na o le faʻataʻitaʻiga lava e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega o alaleo lipid ma lona mataʻituina pea ao tago i nei vailaʻau.
  • E le gata i lea, ina ia faʻamaonia tulaga faʻalagona, o fualaau faasaina e faʻaaogaina, e mafai ona maua i le homeopathic, faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻalavelave ma faʻalavelave moe, faʻamalolo ma pati oona o loʻo faʻaalia. I le avea ai ma faʻataʻitaʻiga mo ulu o le ulu, e fautuaina e faʻaaoga fualaau oona e iai le antispasmodic effect (spasmalgon).

O togafitiga o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalositisi ma le faʻaaogaina o le okesene, radon poʻo le bath baths, e iai se aafiaga lelei i le tino. O le malolo i togafitiga faʻapitoa e aʻafia ai le soifua manuia lautele.

Manatua e na o se asiasiga masani i se fomaʻi ma se soifua maloloina lelei e mafai ona puipuia ai foliga vaaia ma le atinaʻe o le atherosclerosis - o se faʻamaʻi e matua solia ai olaga o tagata.

Meaʻai mo le atherosclerosis o toto toto

O le atherosclerosis o loʻo mataituina i le tele o le tamaʻitaʻi e 40 i le 60 tausaga le matutua. O tamaitai e feagai ma le togafitiga pe a uma le 50. O le atinaʻe o le atherosclerosis e aʻafia i meaai paleni, o se olaga le talafeagai, o se mea le talafeagai, sili atu le mamafa, maualuga o le cholesterol, maualuga toto, ma le ulaula.

Atherosclerosis taumafa malo

Meaʻai mo le cerebral arteriosclerosis e tatau ona faia i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso, e mafai ona e sau i lau lava fua mai meaai. O le mea lea, o le a leai se avega e le tatau ai i luga o le vaega o meaʻai ma le cholesterol deposits. O le taumafataga o le a tumau ai paleni paleni. O le mamafa o le tino e taua aua o le uta ua faia e le gata i le masukalokelet system, ae faapena foi ile fatu.

Pe a 'ai, e le manaʻomia le faitau, matamata i le TV, tautala, i lenei tulaga, o loʻo faʻalavelaveina foi le gaogao. E tatau ona totogia faapitoa le taimi e tatau ona totogi ai e se tagata. O le taumafataga e tatau ona lua itula ao le i malolo.

O le meaai e le tatau ona aofia ai le tele o kalori. Faʻasalaina iʻa o le gataifale, suauu fuālaʻau, pata, vaʻa e leai ni gaʻo, keke sisi, yogurt, suka, sukalati ma le meli e tatau ona faʻatapulaʻa i le tele.

Meaʻai mo le togafiti o le mafaufau

Meaʻai mo le atherosclerosis e taua aua o meaai o se punavai o le malosi ma puipuiga a le tino, aemaise lava pe afai e te 'ai sukalati. E tatau i tagata maʻi ona pipii atu i se meaai. E le gata i lea, o meaai talafeagai mo le atherosclerosis o loʻo aofia ai oloa talafeagai e te manaʻomia e faʻaaoga.

  • Sea kale, faia mo le leai o le iodine,
  • Peas, o loʻo aofia ai vitamini B2,
  • Eggplant, faʻamaonia le metabolism, faʻaitiitia le cholesterol,
  • Fualaau o le Kalama
  • Laloni e aveesea ai le cholesterol sili atu
  • Saito vao
  • Pusi cherry.

Pe a faʻaumatia ma le atherosclerosis o vaʻavaʻa, e le lagona faapitoa e se tagata le le lava o meaʻai paleni, talu ai o sea ituaiga oloa e faʻaaogaina ai mea uma, ae i le tapulaa faʻapulaʻa. E i ai tuusaunoaga, ae aunoa ma i latou o le a le lagona e le tagata maʻi le le fiafia.

Afai tatou te talanoa e uiga i le taumafataga mo le atherosclerosis o toto toto o le fatu, ona tumau ai lea o oloa e pei o togafiti faiʻai - o se mea itiiti lava o tuusaunoaga.

Taumafa mo le faaleagaina o gaʻo o vae

O se taumafa mo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e taua i soo se laasaga o togafitiga. I le taimi o togafitiga o le maʻi, e tatau ona i ai meaai paleni, o le faavae lea mo le faaleleia o le tulaga. O le faʻamoemoega o le taumafataga o le faʻaititia o le taumafaina o meaʻai e maua ai le cholesterol, tulafono faatonutonu o masima, vai, meaola manu.

O le taumafa ma le puipuiga o le atherosclerosis o soo se ituaiga e tatau ona avea ma auala o le ola, lea e tatau ona tausia pea. O meaai maualalo-kalori ua faʻamaonia mo le mamafa o tagata ma puipuia ai le togafitiga faʻaleaga. O le le lava o le okesene i vae, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o maʻi pipili e maualuga. Faatasi ai ma se faʻamaʻi faapena, e fautuaina le faʻaaogaina o le kāpuni i le vailaʻau C. O le masani o le oloa e 100 kalama i aso uma.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, e le mafai ona e gaogao.

I le togafitiga o le atherosclerosis, o meaai Numera 10 e tatau ona mulimulitaia e tagata gasegase. I le faaopoopo atu i meaʻai faʻatino, e mafai ona e faʻaaoga lau fua ma kuka ai. O le mea sili lava e tatau ona i ai meaai faʻatasi ma sina kalori.

Mea taumafa mo le vavalalata o le gaʻo ma le senile atherosclerosis

O le Carotid arteriosclerosis o se maʻi matuia. O meaʻai e mafai ai e le tagata gasegase ona 'alofia se faʻamaʻi. E ui lava i le faʻalavelave faʻaleagaina, ae o le filifilia saʻo o meaʻai o le faavae lea o togafitiga.

O le taumafataga Numera 10 mo le atherosclerosis o le garotid arteries e lautele ma e talafeagai mo ituaiga uma o pathose vascular. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi tele, o meaʻai ma togafitiga mai fafo e le aoga tele, o lea i se taimi mulimuli ane ua faia ai se faaiuga i le togafitiga o taotoga.

O le taumafa a se tagata maʻi i se meaʻai mo le cerebral atherosclerosis e le tatau ona i ai le suka, meli, susu ma le gaʻo gaʻo o le sili atu ma le 1%, mea faʻafiafia, meaʻai gaʻo i le lisi o oloa. O nei oloa e iai le maualuga o le cholesterol, lea e afaina ai le soifua maloloina.

Faamaonia Mea mo le Atherosclerosis

O loʻo faʻatinoina e le 'aufaifaʻatotolo se fuafuaga lautele mo le taumafa.O le lisi o meaai talafeagai e fetaui, ae o lona faavae e manino i tagata maʻi uma e masani i le togafitiga o loʻo aʻafia i le cholesterol.

  • Faʻamaloina fusi (e leai se gaʻo, paʻu),
  • Veal, lapiti,
  • Taaloga (o se meaola e tatau ona faamaninoina e le fomaʻi),
  • Sea iʻa (o ituaiga gaʻo ua faatagaina, talu ai o lo latou aʻafiaga i luga o vaʻa toto e faia),
  • Mea gaosi susu (yogurt, cheese cheese, susu gaʻo),
  • Fua ((e le sili atu ma le 2 fasi vaega i le vaiaso e faatagaina),
  • Fua (naʻo vine, aso e faasaina, talu ai o loʻo i ai le tele o suka),
  • E mafai ona faʻatagaina uma cereals (e mafai ona talia le fua)
  • Ole aofaiga ole pasta
  • Fagaoa falaoa e le silia ma le lua fasi pepa i le aso,
  • Meli (o le metotia e feutagai taitoatasi),
  • Faʻaseseina le ti (le aofia ai suka i totonu o le vai inu), sukalati malulu.

Ina ia taofia le atinaʻe o le atherosclerosis pe a mavae le 40 tausaga, e fautuaina e inu vai mai pateta ma fualaau faisua. O fuamoa ma lanu e aoga foi, pe o latou suamalie.

Meaʻai faʻasaina mo le atherosclerosis

E tatau ona le aofia ai mea taumafa mo le umi o le taumafataga, ae maise lava vaega ia o loʻo manino manino ai le papaʻe gaʻo. Pulu i le pito i lalo, palau, margarine - faʻasaina. Ma faapena foi:

  • Manoa faʻamaʻi
  • Brains, fatugaʻo, soʻo se ate,
  • Rich thimes, sou,
  • Sausagesi,
  • Gaʻo susu gaʻo
  • Paʻu vailaau, v
  • Ice cream
  • Kino,
  • Sauce, mayonnaise,
  • Fafaga.

O loʻo i ai meaʻai e talia, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. O lo o matou talanoa e uiga i oloa e pei o le suauʻu fuālaʻau, meli, leanoa, palu laʻau, susu susu, vine mumu. Soo se fua mai nei meaai e tatau ona i ai se aofai maualalo o kalori.

Faʻatagaina le sipuni

Sweets e faʻatagaina mo le atherosclerosis o loʻo i ai. E mafai ona faʻapipiʻi le kokolati keke, halva, marmalade, marshmallows, marshmallows i le lisi o lisi. E faʻatagaina foʻi oloa meli, mo se faʻataʻitaʻiga, o le meli e mafai ona faʻafefiloi ma susu o susu, lea o le a suia ai le suka. E le faʻatagaina foi le faia o se tafaoga a le tagata (lau lava fua).

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le sukalati lanu meamata mai le koko koko e maua ai le malosi o le tino, o lea e le tatau ona e faʻaititia. E fesoasoani tele i le togafitiga faʻaleaga. O le mea moni, o le masani o laʻau suamalie e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi.

O meaai suamalie e taua tele mo le tino ma le atherosclerosis, ae aua nei galo e uiga i calories. I faʻamaʻi pipisi, e taua le tausia o le mamafa o le mamafa lea e le sili atu i le masani. O le soifua maloloina o le tagata e faalagolago foi i ai. I le avea ai o se tulafono, o le mamafa o le mamafa e mafua ai le masini e gafa ma le cholesterol.

Le aoga o meaʻai mo le atherosclerosis

Vitamini e manaʻomia mo le atherosclerosis, e mafai e le tagata maʻi ona maua mai meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se oloa ma le garlic (Allikor) e fesoasoani lelei i le faʻamaʻi, ae o le oloa e iai sona aoga aoga pe a fou.

E maitauina o faʻaopoopoga e aofia ai vailaʻau o suauʻu, gaʻo gaʻo, ma fualaau faʻapitoa. O nei mea taumafa e mafai ona aofia ai i meaai taumafa pe afai e le 'ai se tagata i iʻa e tusa ai ma ona talitonuga. E mafai ona faʻaaogaina e avea ma prophylaxis, sili atu ona taua, iloa le metotia ma le tulafono.

I soʻo se tulaga, e tusa lava po o le a le ituaiga atherosclerosis e tuʻuina, e taua le tausisia o meaai lelei, inu vailaʻau. O le taumafa e tatau ona ave i lalo o le puleaina, talu ai le le amanaiaina o ia mea e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga faanoanoa.

Massage mo le atherosclerosis o pito pito i lalo

I tagata ei ai le maualuga o le cholesterol maualuga, e masani lava ona faia i luga o le toto toto o vae vae o le atherosclerotic plate, lea e faʻalavelaveina ai le toto masani i pito i lalo. I le leai o ni togafitiga faʻapitoa, o se faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o maʻi pipisi.I tulaga ogaoga, e manaʻomia lava le vaevaeina o le vae i le maʻisuka.

O se tasi o auala lelei e faʻaleleia ai le toto i vae o le togafitiga faʻamalositino, lea e fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga ma le paʻu i vae, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia faʻaititia o le fula. I le laasaga muamua o le maʻi, o lenei faiga e mafai ona faia tutoatasi, ma i tulaga ogaoga, e fautuaina e tuʻuina atu i se tagata poto faapitoa.

I le faʻafefeteina o vae, e tatau i le tagata maʻi ona nofo i luga o se nofoa ma tuʻu ona vae i luga o le tulaga maualalo, faʻapipii lima ina ia avea le vae ma vae ma vae e tusa ma le 145 °. O le mea e tatau ona matua manaia mo le maʻi, ma o maso o vae e matua faʻalelei.

O massage e tatau ona amata i sulu, e alu malie mai le tulivae i le uila. O le massage e faia i lima e lua ma le taʻi ma le solo, lea e mafai ona faʻasaga ma faʻasaga. O le lueina o tulivae e le manaʻomia ona alu i le popliteal cavity, talu ai o loʻo i ai ni fusi vascular ma name.

Ma, faatasi ai ma le vevela ma le gaioiga o solo, faʻafesoʻotaʻi tamatamailima taitasi, vae ma tapuvaevaega, faasolosolo malie malie atu i luga. E tatau ona aofia i le massage le naʻo le paʻu poʻo le uʻameaina o le gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻamaluluina o le masini o le tamaʻi povi ma lima uma i itu uma e lua.

I le taimi o le togafitiga o le fomaʻi maʻi, e taua le aloese mai nofoaga e iai faʻamaʻi atherosclerotic sili ona lauiloa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le nofoaga o le nofoaga o le cholesterol. E le gata i lea, pe a maeʻa le faʻagasologa o le a maʻi le maʻi poʻo le malulu i totonu o vae, o le togafitiga e tatau ona taofi vave.

Massage ma le atherosclerosis o pito pito i lalo e mafai ona aumaia ai se fesoasoani tele i le tagata maʻi, ae i nisi tulaga e matua faasaina.

O le faʻalavelave autu mo lenei faiga o le atherosclerosis obliterans, lea e matua maualuga ai le lamatiaga o le vaa.

Massage mo le atherosclerosis

O le togafitiga massage mo le atherosclerosis o gaʻo fatu lapopoa tele e mafai ona i ai se aafiaga lelei tele. E pei ona matauina e le cardiologists, sili atu i le afa o tagata gasegase ma lenei maʻi na faaalia ai se suiga lelei i le cardiogram ina ua uma le vasega muamua.

O ia ituaiga massage e faigofie lava ona fai ma e mafai ona faia e le tagata maʻi lava ia i le tino o le tagata lava ia. Ae ui i lea, mo tagata mamaʻi i se tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o se avega e mafai ona soona tele ma mafua ai se osofaiga angina. E moni lava lenei mea mo tagata e leʻi leva talu ai nei le faʻaleagaina o le myocardial i le maʻisuka.

Massage ma le atherosclerosis o le matelaina o maliu e faia e pei ona taua i lalo: e manaʻomia e le tagata maʻi ona paʻu i le puimanava, nofo i luga o se nofoa ma faʻatasi ma tamatamailima o lona lima taumatau i ni nai gaioiga laiti e amata le massage i lalo o lona fatafata tauagavale i le maualuga o le pito i lalo.

Ma le isi, e tatau ona e faasolosolo lemu, e pipii atu i le ogatotonu o le sternum i luga o le upega tafaʻi o le ivi. O lenei vaega e mafai ona faʻamaʻiina i tumatamai lima ma le alofilima atoa. Ae ui i lea, e tatau ona aloese mai le malosi malosi ina ia le faʻaosofia ai le tiga i totonu o le loto.

O le tele o le aoga mo le atherosclerosis o faʻamaʻi o mea lilo o loʻo faʻaaogaina o le massage faʻalogo. Ina ia faia lenei mea, o tamatamailima o le lima taumatau e manaʻomia ona faanatinati laitiiti, ma uu mau i le tino, faʻamalosi maso ma faʻamalosi le lima e faʻavave le malosi. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei masini, e mafai ona e saogalemu i luga o mea sili ona tiga.

Massage ma le coronary atherosclerosis e le tatau ona umi tele i le taimi. I lenei tulaga, o le a sili atu le aoga o le gasegase nai le umi o vasega, ae mai le masani ai. O togafitiga faapena o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le tulaga o arteries ma faʻaitiitia ai le numera o osofaiga a le angina.

Le auala e togafitia ai le atherosclerosis o le a faamatalaina e tagata atamamai i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Fesoasoani faʻapitoa mo spasms o toto toto

E tusa lava pe ua e aveeseina le vaʻa o vaa o loʻo tuʻuina mai le faiʻai pe leai foi, e manaʻomia togafitiga faaopoopo. O loʻo faʻatatau i le faʻamalosia o puipui o vaʻa toto, faʻapea le tino atoa.

O togafitiga ua faʻamatalaina e le fomaʻi e faʻatatau i uiga o le tagata maʻi, o ona tausaga, faʻapea foʻi ma le ogaoga o le maʻi. O togafitiga faafomaʻi ma vasoconstrictor e manaomia. Faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi, e mafai ona e faʻaaoga isi metotia o togafitiga.

Faʻatau togafitiga


Ituaiga o spasms

Faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau faasaina, e mafai ona e faʻasalalau lou tulaga, puipuia mai le toe faʻafouina o faʻamaoniga i le lumanaʻi.

Faʻalogo! Ole suʻeina o lau vailaʻau, e aunoa ma le faʻatagaga a se fomaʻi, o se mea e lamatia ai le ola.

O fualaau sili ona masani ona faatonuina o:

  1. Faʻamamaina o tiga mo le feʻaveaʻi o vaʻa ulu - E mafai ona e aveina i le fale na o oe lava, ae naʻo pe afai o le tiga e le mafai ona malosi.
  2. Ginko Biloba - E faavae i le laau, e tele fualaau oona e gaosia.
  3. Valerian extract - faʻamoemoe i le faʻafilemuina o le tino o le tino, ma faʻafefe lelei ai le toto o vaʻa toto.
  4. Eufelin ma Papaverine - faʻamalosia faʻamaʻi mo le vave faʻalauteleina o vaʻa toto. O le faʻatonuga i totonu o le pusa o loʻo faʻamatala manino auʻiliʻili a latou gaioiga.
  5. Atomax - o le gaioiga e faʻamoemoe i le faatumauina o le setete o vaʻa, e fesoasoani lea e puipuia ai spasm.
  6. Fipela, Atromide - ua tofia e avea ma sui soʻo.

O le auala e faʻamamāina ai spasm o vaʻaia o le cerebral, e mafai ona maua ai faʻamanuiaga vave. Ina ia faaleleia, e tatau ona e faia se togafitiga atoa.

Fomaʻi togafitiga

Mo vailaʻau o vaʻalaʻau, o loʻo taua i lalo:

  1. Massage le ua ma le ua. O le spasm e mafai ona tupu ona o le osteochondrosis, o le mea lea e tatau ona faʻasalalau pea le nofoaga.
  2. E mafai ona faʻaaogaina le elemene-elemene poʻo le novocaine e faʻatino ai.
  3. Ovailanala togafitiga - e mafai ona e faʻaaogaina se okesene o le okesene.
  4. Talu ai nei, e masani lava ona faʻaaogaina le faʻatautaia.
  5. Faia o togafitiga faʻamalosi.

O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o le tafe toto i le taimi o le spasm


E tafe le toto

Faʻatasi ma le atherosclerosis o pito pito i lalo

Faʻalagolago i le laasaga o le atinaʻeina o togafitiga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se faʻamaʻi masani, faʻamaʻi poʻo se maso vae vaevae.

O lenei massage e faia e se fomaʻi i le reflexology.

I lenei tulaga, o le aʻafiaga i luga o paʻu lua

  • i le pito i totonu o vae e sola ese mai le tapuvae e tolu tamatamailima,
  • mai le patella i fafo o le vae pito i lalo e toe tamoe i luga e tamatamai lima.

Pe a faʻafesoʻotaʻi manatu, o le a maua se lagona itiiti o le tiga poʻo le tigā. Amata le faʻataʻitaʻiga ma le 5 faʻaletiga lona lua, faʻaopoopoina le faʻatupulaʻia i le 15-30 sekone. O le togafitiga o le 12-15 ia sauniga.

Sui le massage i le faʻaaogaina o le nilala Lyapko poʻo Kuznetsov. I le tulaga o le toto le talafeagai i totonu o vae, e mafai ona faʻaaoga tagata e faʻaaogaina i le pito i lalo pe tu i luga. Muamua, mo ni nai sekone, faʻagasolo malie le faaumiumi o taimi faʻaalia.

O le togafitiga e faatoa mafai ona faia e se fomaʻi faapitoa ma se aʻoga faafomaʻi, poto masani e galue ma tagata mamaʻi o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi.

Ina ia mafai ona taofi le atinaʻe o le atherosclerosis o vaʻa o vae, e le lava le tasi o massage, o lona uiga o le tagata maʻi ua faʻataʻitaʻiina se togafitiga. O le puipuia o lenei togafitiga e aofia ai le tausaafia ma le faʻaaogaina o uʻu e faʻamalosia ai vaʻa toto. E mafai e se tagata ona faʻaauau togafitiga i le fale naʻo ia.

Massage i vae 5 taimi i le ao, mo le 10 minute. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma ua taua i luga, pe a mavae ni nai masina, o le a faʻalauiloaina se faʻaleleia i le tulaga o pito i lalo.

Avanoa ma mafai massage

O le faʻamalosiina o le tino e faʻaaoga ai le masini vailaau e mafai ona faia i le tele o auala, e faʻaaoga ai se mea faʻapitoa poʻo ni apa.

O fomaʻi togafitiga faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina i le faʻamaʻiina ma le fesoasoani a tagata masini talafeagai. Latou te faʻatagaina oe e faigofie le puʻeina o le paʻu ma fetuutuunai le malosi o le faʻamalosi e tusa ai ma le lagona o le tagata maʻi.


O le auala tuai tuai, ua iloa e oo lava io tatou tinamatua, ua faʻaaogaina nei i le faʻaaogaina o le tino. I le avea ai ma mea faigaluega tioata, faʻapaʻu poʻo masini massage massage e faʻaaogaina.

I le taimi o le anti-cellulite, e le o faʻamautuina i se nofoaga se tasi, ae o loʻo alu i le vaega atoa o togafitiga, faʻalautele le paʻu ma le tino o le tino. E maua le taunuʻuga ona o le ita o le au faʻalogo ma le faʻaosofia o le tafe mai o le tino. O le tulaga masani o le 10-15 gaioiga, o le aafiaga e oʻo mai lava i le taimi lava lena.

O le aoga o ia ituaiga o gaʻo i le gaʻo o le tino e sili atu nai lo le masalosalo.

Ae peitaʻi, o soʻo se aafiaga o le masini moli na faia i lalo o le gaʻo o se faʻamavaega tuusaʻo mo veins vevela ona o le maualuga o le faʻamalosi o le gaioiga ma faʻaleagaina i le tulaga o manuʻa i masini mūmū ma vaʻa toto, e mafua ai ona tatala le toto.

Faitau e uiga i Darsonval mo veins varicose.

O togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis o toto toto

Gymnastics faʻamalosi ma aʻoaʻoga faʻapitoa mo le atherosclerosis o vaʻa toto e afaina ai foi le maualuga o le maualuga (luga, poʻo le systolic), o nisi taimi e avea ai ma faʻasologa o le toto maualuga. O le tino masani e faʻaitiitia ai le toto i le 10 mmHg. Art., Lea e le leaga ia te ia lava ma i le uiga o le atiaʻe o le atherosclerosis: maualuga le mamafa o loʻo galue i luga o puipui o toto toto e pei o se laveaʻi, ma faʻaleagaina i latou, lea e togi i pusa fou atherosclerotic.

Le faʻavae o le cholesterol i le tino o le tagata

O le faateleina o le toto e mafua mai i le faamalositino e faaleleia atili ai meaʻai o le muso o le fatu (myocardium), lea e aoga tele mo tagata gasegase i le siakiina - ae peitai, o lenei aoga e le faapea o vaalele fou (vavae) e tatau ona fausia ae le o le faamagaloga o le IHD (o se talaaga foi).

O togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis o toto toto - o loʻo faʻataunuʻuina ma vevela - e tatau ona aofia ai le faʻavasegaina o gaioiga: o faʻamatalaga e faʻaalia ai o le maualuga o le gafatia o sooga ma maso, o le sili atu lea o le malosi o puipui o toto toto. E i ai lava se suega faigofie: nofo faʻatasi ma vae faʻamaʻo, taumafai e aapa atu ou lima i luga o alofilima o ou tamatamaivae - o le isi mea e mafai ona e punou i lalo, o le maualuga foi o le vaivai o vaʻa. O le manatu e aofia ai le fetuunaʻi ma le faʻalauteleina o le tino i le polokalame o le faʻaaogaina o le physiotherapy e foliga mai e manuia.

O togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis e mafai ona maua mai le Pilates poʻo le polokalame faʻaauau aoaoga, faʻapea foʻi ma yoga. Soo se faamalositino faaletino e faaitiitia ai le taofiofi o paʻu o le toto, lea ei ai sona aoga aoga i le fausiaina o fusi toto. Ma le isi, o taʻaloga ma togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i le faʻapipiʻi o palatini e faigofie ai le fale. I le faʻaopoopoga, o le aotelinium e mafai ona ola e tetee ai i le faʻavaeina o pupuni toto.

Faʻaaogā togafitiga mo le cerebral arteriosclerosis

Le faʻaitiitia o le toto o le cholesterol toto

O a meaai e faʻamamaina ai pusa cholesterol

Lisi o oloa cholesterol

E faʻapefea ona filifili se fomaʻi mo le faʻaumatia o le atherosclerosis?

E na o lau fomaʻi e mafai ona filifili lenei mea poo le massage scheme mo le faʻamaina o le atherosclerosis o vae. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ia iloiloina auiliiliga o suʻega suʻesuʻe ma suesuega suʻesuʻe. Afai e te amata faʻamaʻi i uluaʻi laʻasaga o le liona, e mafai ona e faʻaumatia le atherosclerosis i taimi uma ma mo mea uma. I tulaga maualuga, o le massage o le a fesoasoani e faʻamafanafanaina ai le faʻavaivai ma le tolopo le taotoga.

I le massage ma le tosoina o le atherosclerosis na maua ai le tele o faamanuiaga pe a mafai, oe manaʻomia:

  • Suʻe lou olaga.E tatau ona e malosi, masani ona savali i le ea fou,
  • Aveese le sili atu mamafa pe afai e maua. O le mamafa tele o le tino e faʻamalosia atili ai le tino,
  • Auai i le aau i totonu o le vaitaele, lea e le gata i le faatulagaina o le toto, ae faapea foi i le atinaeina o le siaki musika,
  • O taeao uma, amata i le savali i luga o ou mulivae - o le ala lena e amata ai le toto,
  • Taumafai e faʻamalosi i po uma - o ia faʻaleaʻoga e mafua ai le tafe mai o le toto mai le totoa i pito o tamatamailima ma tua.


E masani ona savali i le ea fou

Alu e taʻele i le vaitaele

Lese le mamafa


O taeao uma, amata i le savali i luga o ou mulivae.

Taofi le inu ma ulaula

Taumafai e faʻasala i po uma

Ina ia ausia taunuuga lelei mai le massage vae ma le gasegase o le atherosclerosis, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻalavelave o vailaau o le physiotherapy poʻo le faamalositino o le tino. O le faamalositino e toe faʻafoʻi ai le masani ai o le saoasaoa o le toto, faʻaitiitia ai le faʻasao.

O le a le mea e lamatia ai le toto maualuga o le cholesterol Taumafai e mulimuli i fautuaga a lau fomaʻi ina ia mafai ai ona e maua se lelei sili atu. O le mulimuli i tulafono, e mafai ona e faʻateʻaina le uluaʻi laʻasaga o le faʻamamaina o le atherosclerosis e aunoa ma ni aʻafiaga.

Lagolago meafaigaluega

Mo le faʻatinoina o le faʻatinoga, o meafaigaluega eseese e avanoa mo le faʻatau atu:

  1. O le tuatusi o le Goosebump e lelei mo le faʻaleleia o le lauulu o lauulu. O lenei masini e faigofie ona faʻaaoga ma le taugofie. Manipulations ma lenei massalo ua lava lea e faia ai 5 minute i le aso.
  2. O le gaioiga a Darsonval e faʻaaoga i luga o le ulu ma le tele o taimi. E sau ma se faʻapipiʻi faʻapipiʻi faapitoa.
  3. Tagata faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, Lyapko poʻo Kuznetsova, fesoasoani i le massage o le potu faʻapitoa. O le masini e tuʻuina i luga o le uila ma faʻalanoa ina ia faʻalagolago le tua o le ua i le masini. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaalu le tele o le taimi e mafai ai.

A maeʻa le vasega muamua, o le a e lagona se aafiaga puupuu. O le tele o faʻatinoga e te faʻatinoina, o le sili atu ona mautu o le iuga. E faasolosolo malie lava, o le masiofo o le a avea ma se masani, ma o le a le toe manaʻomia ona e toe faʻataʻatia le palasi ina ia mafai ai. Faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻaaogaina faigofie, o le ae faʻateʻaina ai le tele o faafitauli tau le soifua maloloina e aunoa ma le tagofia o fualaau ma o le a faʻaitiitia ai le maʻi.

Eseesega o vasa masima

O ituaiga o spasms o le faiʻai ua vaevaeina e tusa ai ma le faigata:

  1. Malamalama (angiospasm). O faʻamaoniga uma o le maʻi e malu, o lea o le maʻi o le a vave ona toe faʻaleleia.
    E masani ona leai togafitiga.
  2. Angioedema. Spasm e mafua ai vaivaiga lautele ma tiga. O puipui o le sami e oo atu i le tulaga o le dystroph. Manaomia vave togafitiga.
  3. Vaʻaia faʻapitoa o le Cerebral. I lenei tulaga, o le leiloa o le mafaufau, le lelei o le gaioiga, tautala ma le vaai mamao, maʻi tigaina, vailaina. I nisi tulaga, mafua ai le fausia o se uila. Manaomia vave falemaʻi.

O ituaiga o spasms e mafai foi ona vaevaeina i le salalau o le faaleagaina:

  1. Lotoifale. Faʻaleagaina i se vaega patino.
  2. Lautele. E sili atu le faaleagaina. E maitauina i le maualuga o le toto, faateleina le viscosity o le toto ma le le mautonu i le mafaufau.

E faʻafefea ona faʻamaʻi maso o le ulu ma le ua

O le faʻamalosi o le maso o muso o le ulu ma le tui vavalo e faia i se tulaga tu ai poʻo le nofo ai. Faʻaaogā gaioiga masima e tatau ona i ai i le itu o le tafe o le toto, agai i luma i laina o le lymph. O massage o le tino ma le trapezoidal vaega e amata i le lauulu lauulu, e alu ifo i le pito i lalo, tauau faʻatasi, faʻafefe. O mata e faʻamaʻi mai le isu i itu ma mai le malumalu i le pito i lalo, o le muaulu mai le ogatotonu i itu.

Taua! Amata, faʻapea ma le faʻamaeʻaina o le massage e masani lava ona taʻavale.


O metotia nei e iloga i le massage:

  1. O le faʻalavelave o se mea toʻafilemu lea e le manaʻomia ai le mamafa.Latou te faia le taʻavale ma le alofilima o lou lima, e fa tamatamailima o loʻo paʻu malosi le tasi i le isi, ma o le tamatamailima o loʻo fusi.
  2. O le faʻanoanoa o se faʻalavelave eo faatasi ma taumafaiga. E faia e faʻaaoga ai le pito i lalo o le pama po o le mauga o le lima matua.
  3. O le gaugau o se gaoioiga e pei o le tiga, ae latou te faia ma le malosi tele.
  4. Kneading o le auala autu o massage. Eseesega i le va o le uumi ma le faʻasolosolo i luga, o le auala o le a talanoaina i lalo.
  5. O le lulu o se gaoioiga lea e gaoioi i luga o maso mumu ma loloto. E faia e faʻaaoga ai le tamaʻi lima ma le limamatua. O le maso ua luluina i tamatamailima e lua, o tamatamai lima o loʻo totoe i se tulaga maualuga.
  6. O faʻatonuga faʻapitoa o loʻo i ai se aafiaga manaia i luga o le tino. Eseese le lavelave, patipati, tatu.

Faia le umi o le tosoina i luga ole fiva musika. E tatau ona ave le musele ina ia latalata ane tamatamailima e latalata i le tasi i le tasi itu, ma o se tasi e tupu mai se tasi e tele i le isi itu. Ona aveesea ai lea o le maso tumau ma aveesea mai le ponaivi. A aunoa ma le faʻatagaina, latou te faia se mea e toso ai le toso, agai i le ogatotonu.

Ina ia faia le taofiga i le pito i luga, e tatau ona pipii le musele ma alofilima ma tamatamailima, ae tatau ona faia se maualuga o le 45-50 tikeri i le va oi latou. E tatau ona i ai i totonu o le tasi vaega o masima, ma tamatamai lima o totoe i se isi.

O le faʻafefiloi e faia i le pito o le pulumu. Ina ia faia pats, liliu le alofilima o le alofilima, ma tapuni lima e lima, faia se ituaiga atigipusa ua tumu i le ea. O le tataina o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai le tamaʻi tamatamailima, o le alofilima e faʻalagolago i tua. Pe a taia, e latalata ane tamatamai lima.

O faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi e faapenei:

  • susu ma le ulu o le tino ma le mamafa. I le avea ai o se tulafono, o le maʻi e lagona le tiga i le muaulu, malumalu o le papa, po o le ulu atoa. O le mea na tupu e mafai ona faʻaosofia ai le mamafa poʻo le suiga o le tau. Faatasi ai ma le ulu o le ulu, o mea e le masani ai i le mamafa e mafai ona matauina,
  • upu le atoatoa
  • le faʻaalia o le gaioiga
  • o foliga vaaia o le tiga i le tasi afa o le tino,
  • leai se faʻatonuga
  • mafaufau le mafaufau
  • tinisitus
  • faaitiitia galuega ma faateleina le vaivai.

E le gata i lea, e mafai ona aliali mai faailoga nei:

  • togafitiga o le tautala,
  • leai se mafaufau
  • leai se faʻatonuga
  • taʻavale
  • manatuaina mea vaivai.

E mafai ona faʻaalia e le tui le vailaau faʻamaʻi. I lenei tulaga, o le tagata, o loʻo nofo i le mafaufau, e le tali lelei i fesili, e le mafai ona tautala, pe taʻuina upu i se musumusu, fafaga meaai mo se taimi umi.

I le autu: vavalalata o vaʻa o le faiʻai

O faʻatinoga sili ona aoga

O lenei faʻalavelave, e pei o soʻo se polokalame faʻaleaʻoaʻoga, e amata i se faʻamafanafanaga faʻamalosia. I lenei tulaga, e fautuaina e savali faataamilo i lalo ma solo le pusi i ou tamatamailima seia e lagona le mafanafana. A uma lena, e mafai ona e agai i le vaega autu:

  • Tu saʻo ma lima faʻalelei o le ulu e tatau ona faasolosolo malie le lūlū i le itu taumatau ma le agavale. O le gaioiga e faia i le maualuga maualuga o le aofaʻiga, ae leai se tiga. Afai e faatapulaʻa le gaoioi, aua le tumau.
  • Mai le tulaga amata e tasi o le uluaʻi ulu muamua lava i tua, ona faʻamoemoe lea i luma. Chin e paʻi atu i le pusa. Afai ei ai ni faʻafitauli i le paleni, e mafai ona e faia ni lagona aoe nofo.
  • Toe tu foi e faia suia le ulu ulu i itu uma e lua. O le auvae e tatau ona i ai i le laina i luga o le tauau, ae afai e le aoga, e te le tau manaʻomia se taumafaiga faaopoopo.
  • O le isi faʻamalositino ua maeʻa tauau. E te manaʻomia muamua maualuga maualuga pe a mafai, ma a maeʻa ona toe foi i lona tulaga muamua - toe foʻi.
  • O le isi gaioiga o le tauau ua mamanuina e atiina ae ai maso o le tauau o le tauau ma faaleleia le tafe toto. I lenei tulaga, na muamua maliu felafolafoaiga o tauau ma lima i lalo (auala uma) ona tuu lea o alofilima i luga o tauau ma toe fai le taamilosaga. Faauma le elemene o le rotation ma lima saʻo e salalau solo i itu.
  • Tutu saʻo ma tuutuu ifo ou lima tatala ese, e tatau ona e faia nisi itu e liliu i itu uma e lua ma le maualuga tele. I lenei tulaga, o le pelvis e tatau ona tumau le leai o se mea.
  • Faʻasaʻo se faasologa o tilts: muamua mai le agavale i le taumatau, uu lima i luga o le tino, ona toe foi mai ai lea. I le tulaga mulimuli, o lima o loʻo i luga o le fusi.
  • Tutu saʻo ma tuu lima i luga o le puimanava, fai nisi suiga o le pelvis i itu eseese. Mai le tulaga amata e tasi, faatino le numera manaomia o lunar i luga o vae taitasi.
  • Squats o le a fesoasoani foi i le faʻagaoioia o le toto. E le manaʻomia le faʻaitiitia o le pelvis loloto - o sulu e tatau ona tutusa ma le fola i le pito maualalo. Lima i le taimi o le squat e mafai ona toso i luma e faʻamautu le paleni.

Mo le faʻaogaina o nai vaega e atoatoa faʻavaʻa faʻavae.

  • Muamua e te manaʻomia tu i ou tamatamaivae ma faʻalautele tua o lima ua sii.
  • Ona, tausia lelei lea o ou vae loloto agai i luma (sili ona paʻi i le fola ma alofilima).
  • I le faaiuga lava e mafai ona e faia lapoʻa loloto - sikuea sikotaae o vae vae ma vae ua vaeluaina.

Ituaiga o massage vae ma le aveesea o le atherosclerosis

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga leaga o le atherosclerosis i luga o vaʻa pito i lalo, e tatau ona e iloa poʻo le a le ituaiga massage o se vaega o togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina mo lenei maʻi. O nei metotia taitasi e i ai sona aoga aoga i le tino, e fesoasoani ai e faʻafetaia faʻamaʻi atherosclerotic o vaʻa o vae.

Auala e vave alu

Ina ia tuʻuina muamua le fesoasoani muamua ma fesoa- soani fesoasoani vave i le spasm ao lei asiasi atu i se fomaʻi, e tatau ona e:

  • fufulu i le vai malulu
  • maua avanoa i vaalele fou,
  • fufulu vae i vai malulu vai 10 minute,
  • tuuina atu le lauti mafanafana
  • tuʻu le tagata maʻi i se tulaga faʻasaga ma tuʻuina atu ia te ia le filemu,
  • togafitia ma le faaeteete le faapipii, ua, malumalu.

O vailaʻau nei e mafai ona tuʻuina atu:

  • painkillers - Tempalgin, Ketanov, Faʻamatalaga,
  • antispasmodics - Andipal, Spazmalgon, No-shpu, Papazol,
  • Nitroglycerin poʻo Validol,
  • mea faʻapitoa - Valerian, Corvalol.

Afai o le tiga o le tino e tumau mo se taimi umi, e le faʻamalolo e ala i vailaʻau poʻo isi metotia, e tatau ona e sailia vave fesoasoani fesoasoani faafomaʻi.

Togafitiga o vaʻa paʻu i totonu o le tui vavalo

E sili atu i le afa o tagata nonofo i lo tatou lalolagi le ulu o ulu. I se tasi auala pe o se tasi foi, toetoe o tagata uma ua oʻo mai i lenei maʻi le lelei. Ae, e ui lava i na ituaiga o aafiaga, e toatele e le o taua tele i lenei maʻi. Faʻamatalaga a tagata, e pei o le: "migraine - galuega lelava," poʻo se mea e pei o lea - faʻaalia le uiga o le toʻatele.

Ioe O nisi taimi e afaina ai le ulu mai se laʻititi o le mamafa poʻo le le lava o le moe. Ae afai o le malaise e tumau, ma e sili atu foi ona o faatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi:

E aoga le mafaufau ma siaki pe afai o ou tiga o se taunuuga o le fausiaina o ipu kapeta i totonu o le vavalo.

Faʻafitauli faʻapitoa

Ua faatulaga e saienitisi le cholesterol i ni vaega laiti se lua:

  • Tulaga maualuga - faʻaaogaina faʻamalo
  • Laititi maualalo - fesoasoani i mea na tupu.

O le ituaiga lona lua o le lipoproteins e mafua ai foi papa i totonu o le ua.

E tupu lenei mea i ni tulaga.

  1. O le lipoproteins maualalo maualalo e fausia ai sela o le foamy lea e nofo i luga o puipui o arteries ma isi vaʻa tetele.
  2. I le aluga o taimi, o se aofaʻi lava o latou faʻaputuina, ma o fusi faʻamau fesoʻotaʻiga o loʻo faʻapipiʻi i luga o se ituaiga vine.
  3. O le neoplasm o loʻo ola, ma o le telē e oʻo mai, o le itiiti ifo o avanoa e tumau mo le felauaiga o sela o le toto.
  4. E le gata i lea, mai le atuatuvalega, o le folasia ua malepe, ma o se vaega o mea o loʻo aofia i totonu o le toto.
  5. I le tulaga o le soliga, ua teuina ni suauu calcium, lea e mafua ai le solia o le galasticity of vessels toto ma le atherocalcinosis.

Gasegase o le maʻi

I le taimi e amata ai le laupepa filo, o le polo o fulu mumu ma fusi o mea e fesoʻotaʻi ai e ulu atu i le toto. O le oʻo i totonu o vaʻa vavalalata, e mafai ona faʻaogaina uma ai ma mafua ai le faʻamaʻi o le faiai po o le faʻaleagaina o le myocardial. I le sili atu ma le 60% o tagata gasegase, o le faʻavavevave o le atherosclerosis e oʻo atu ai i le oti faʻafuaseʻi.

Faailoga ma tulaga o le atinaʻe o le atherosclerosis.

Faailoga o vailaau o le cerebral arteriosclerosis e eseese lava. O le ata o le falemaʻi o loʻo i ai se uiga faʻavalevalea ma ua vaevaeina i ni vaega taua:

  • Vaega Muamua. E le lelei le faʻaaogaina e le au popoto i le malamalama, o mafaufauga e tutusa ma le faʻaleagaina i le natura.
  • Vaega Lua. O le faʻaitiitia o le le atoʻatoa le malosi o loʻo mataʻituina, o le a le solia le mafaufau ma le mafaufau, o le a le faʻaaogaina le gaioiga o le mafaufau. O le tele o fasi kesi e mafua ai le le mautonu ma le maʻi pipili.
  • Vaega Lona tolu. O galuega faʻamalosi e matua faʻaleagaina uma lava, o le faiʻai o le faiʻai ua matua faaleagaina.

Faʻamatalaga Faʻatino

O suʻesuʻega o faʻafitauli faʻapitoa e faʻaaogaina ai meafaifaʻatino e faʻatinoina e ala i le faʻavevesi - faʻalavelave ma le faʻavaeina o le tele o ala eseese, e mafai ona fetuunai. O le faʻaaogaina o lenei metotia o le gafatia e taitaia i le fale e aunoa ma le leai o se aoga.


O le uiga o le faʻaaogaina o fualaau oona i se ituaiga auala e aveesea ai "moli moli" e manino lava le leaga. E tuʻuina atu e le Massagers le faʻaputuina o le gaosiga o mea faʻapitoa ma, i le taimi lava lea e tasi, e mafai ona faaleagaina uma ipu i fafo ma loloto.

O lea la taga e faʻaaoga ai mea faʻapitoa mafai ona afaina tele ai le ola maloloina o se tagata e iai maʻi faʻapitoa. O le mea lea, o ia togafitiga togafitiga e tatau ona lafoai atoa.

Fautuaga mo se masseur amata

Ae e te leʻi faʻafefeteina le vaega o loʻo manaʻomia, faʻalogo i ou lima. E tatau ona mulumulu lelei i le fasimoli i lalo o le vai tafe pe solo i se vaifofo o le ava malosi. O fao e tatau ona vavalalata ma manaia alofilima, aua o le malulu ei ai sona aafiaga i luga o maso (e avea ma se mea e sili ona faigata).

Taua! O tamatamailima e tatau ona paʻu i luga o le masasa ma e leai se mea e tatau ona faʻafefe ai le paʻu. O le mea lea, i le afaina tele o le lima, ua soloia i le 1% formaldehyde solution.

Fofo faʻapitoa na faʻaaogaina i le taimi o le massage faʻaleleia o le toto

Talk e faʻaaoga e aloese ai mai feeseeseaiga malosi. E gauai ai le gaʻo ma le afu e natia e vaovao paʻu o le nofoaga masaa. Mo le leai o le talima paʻu, o le paʻu pepe e talafeagai foi. Afai e faia ni massaging movement i luga o se mea itiiti, ona talafeagai ai lea o le siʻeli peu poʻo kirimoli. Afai e faia le massage e togafitia ai le maʻi, ona faʻaaogaina lea o suauu vailaʻau.

Taua! I le taimi e faʻamaʻi ai, e le tatau ona tumau i luga o le paʻu mea mumu, ma e le tatau i se tagata ona maua ni lagona le lelei.

Taʻaloga taliaina mo le atherosclerosis

I le atiaʻe o le atherosclerosis ma maua ai le maʻi fatu fatu - i le i ai o faʻamaoniga e pei o tiga toega, le manava o le manava - o le tagata maʻi e tatau muamua ona faia se suʻega faʻafitauli ina ia filifili ai se ituaiga saogalemu ma aoga. O le mea lautele, o mea faʻaauau faamalositino e talafeagai ma saogalemu, lea, e le gata i lea, e ese le aafiaga (sili atu le lelei).

O gaioiga faʻale-tino e fesoʻotaʻi ma tagata gasegase e maua i le fatu fatuga o nisi taimi e taua ai o le cardiorehabilitation (faʻataʻaloga o le fatu - i lomiga mai fafo). O le faʻaleleia o le Cardiac e aofia ai le mulimuli i se taumafataga faapitoa, pulea o le mamafa (faʻavaeina o le tino, BMI), faʻaaogaina o le ulaula ma le faʻaaogaina o le ava, togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi (matua maʻisuka, toto maualuga, atherosclerosis, ma hypercholesterolemia). O le faamalositino e tasi e maualalo ai le malosi o le insulin.

Soʻo se taʻaloga ma le atherosclerosis e fesoasoani i le faʻaleleia o le lipid profile (faʻaitiitia le LDL ma le faateleina o le HDL - lipoproteins maualuga, "lelei" cholesterol: auala e faʻaleleia ai le cholesterol lelei), aveesea le mamafa o le mamafa, faaleleia atili o le fatu ma faateleina le toto - tusa lava pe a uma le taoto e ala i le angioplasty, faʻamaʻi poʻo le coronary ario e faʻasolo ai le faapipiina. O le savali o se mea sili ona faigofie ma sili ona mafai ona faʻaaogaina mo le toetoe o tagata uma, ae mafai ona sui ma faʻaopoopoina i le tamoe, taʻavale, uila, sisi (poʻo le toleniga i luga o se faiaoga eli), aau.

E faʻafefea ona togafitia i fualaau

E tatau i le fomaʻi ona fautuaina vailaʻau mo angiospasm. O vailaʻau Spasm e faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

O le vaega autū o le vailaʻau o le toophylline, lea o loʻo i ai le vasodilating ma antispasmodic meatotino. O le fualaau faasaina e fesoasoani e faaitiitia ai le toto o le toto, masini iniseti, faaitiitia le edema cerebral.

O pills e afaina ai le manava o le tino, e fesoasoani i le saturate o le toto i le okesene.

Faatasi ai ma le suamalie o ipu o le ulu, e mafai ona e ave i le vaega lenei: 6-8 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino.

Spazmalgon

O le vailaau faʻasaina e tolu vaega autu:

  • metamizole sodium - ei ai aʻafiaga e le afaina ai ma faʻamalosiga,
  • pitophenone hydrochloride - faʻasaʻo vaʻaia o muso lamolemole ma vaʻa toto,
  • fenpiverinia bromide - poloka siama tigaina na lafoina i le faiʻai ma fuli ai muso lelei.

O le vailaʻau e faʻaalu 3 taimi i le aso pe a uma taumafa. E faʻamalieina lelei ai le tiga ma le tiga o le ulu. Ae le mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina mo se taimi umi, aua e mafai ona atiaʻe le siʻosiʻomaga, faʻateleina allergies, faʻamaʻi fatu, maʻi o le manava ma le maʻi ulutala. Afai ei ai i le tamaititi se vasospasm, ona le fautuaina lea o togafitiga ma lenei sui. Spazmalgon e mafai ona faʻaveveseina ai se faʻafitauli o le ate ma le faiʻai.

Pe a togafitia spasm i fualaau, e masani lava ona faatonuina e le fomai Papaverine. O lenei fualaau faasaina ei ai lona malosi malosi o le antispasmodic, e matua afaina ai toto toto ma faaleleia ai le tafe toto. Faʻamālōlōina le maso o le maso i totonu o le fale, o le gastrointestinal tract, o gataifale faʻapitoa ma gaʻo o le cerebral.

O fualaau e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau. A maeʻa ona faʻafefiloi, e faʻafuaseʻi lava ona vave faʻaaogaina le papaverine, ma maua ai le maualuga o le aoga pe a uma le 30 minute. O le meafaigaluega e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o se numera tele o aʻafiaga.

Cinnarizine

O fualaau e poloka ai vailaau eletise o le calcium, e mafua ai ona faaitiitia le maliega o le maso maso vascular. O le mea lea, o le fualaau faasaina e masani ona faʻaaoga e faʻamalolo ai spasms. E faʻaleleia ai le gafatia o le toto toto, faʻaitiitia le toto, faʻaititia le aʻafiaga o le autonomy system, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai osofaʻiga o le vevela. O lenei fualaau faasaina e mafai ona afua ai le mucosa gastric.

O le vailaʻau o loʻo i ai le fomaʻi, vasodilating ma le aʻafiaga o aʻafiaga. E aʻafia ai le toto toto, faʻaogaina lelei fiva musika, o lea e masani ona faʻamatalaina mo le togafitiga o vaʻaia o le cerebral. E togafitia le vailaʻau, ae e le fautuaina e ave mo se taimi umi.

Aneti-cellulite e afifi

O se tasi o metotia faatagaina o le faʻaalia o le afifiina e faʻaaoga ai vaega aoga eseese. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e faigofie ona ausia taunuuga nei:

  • faaitiitia le foliga mai o le gaʻo o le tino,
  • faateleina le toto,
  • aveese le tele o toxins ma toxins,
  • faʻamautuina taumafa faʻatoʻaga ma faʻamalosi puipui o toto toto.

Pau na o tuusaunoaga gaoioiga ma se aafiaga mafanafana, lea e le taliaina ina ia faia i vela vela o lima.Faatasi ai ma ia ituaiga o faaaliga, o afifi malulu faatasi ma le lanu moana, moa, le apple cider vinegar ma le fualaau aina po o suauu taua o moli ua faamaonia ai i latou lava o togafitiga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e fautuaina e te suʻe se vai mafanafana ma faʻamama loloto le paʻu ma faʻamalolo susu, pe a maeʻa ona faʻaaogaina vaega o togafitiga ma vai malulu.

Faʻafoʻi e le tagata ia te ia ma veins varicose - e mafai ona e aʻoaʻoina mai la tatou tusiga.

O meaʻai vevela o loʻo faʻafefiloi ma le vai i le pipi ma le faʻaaogaina tele i le paʻu, mulimuli ane ua afifiina lima i luga o le ata. I le taimi o le afifiina, e sili atu le ave o se tulaga faasasaʻo ma malolo mo le 40 minute.

E fufuluina le vailaau i le fasimoli ma se kulimi fafaga poʻo le suauu e faʻaaoga i le paʻu. O ia togafitiga e faia i totonu o laʻei matagofie ma i le fale.

Faʻafoega o le Massage a le tagata lava ia

Aʻo leʻi amataina le faʻatinoga, e tatau ona e gauai atu i ou lima. E tatau ona mulumulu lelei i le fasimoli pe togafitia i se vailaʻau. E mafai ona faia faʻamaʻi e le tagata lava ia i lima mafana, aua o le malulu ei ai sona aafiaga i luga o maso o le ulu. E pupuʻu fao, pe a iai e iai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le paʻu.

Afai o lima e faigofie ona afu, ua togafitia i latou i le tasi pasene o le fofo o formaldehyde.

O le faia o le faʻamalositino, o gaoioiga uma lava e tatau ona faia saʻo. E naʻo le tulaga lenei o le a aumaia ai le faʻamanuiaga manaomia. Ma o manua le saʻo e mafai ona fesoasoani i le faʻalauteleina o le paʻu, ona foliga mai ai lea o le paʻu. O tamatamailima e tatau ona sosolo saoloto i luga o le tino o le tino e aunoa ma le aveeseina. Ina ia aua nei faia se mea sese, e fautuaina e te faia se faʻamanatuga faatasi ai ma se auiliiliga auiliili o le taualumaga.

  • Faʻavaeina o le tagata lava ia
  • Faʻasaga masima e faʻamaʻi
  • E faʻapefea ona faia ni alo o le tagata lava ia

E tatau ona fai le masiofo ao nofo i luga o se nofoa, ma faalagolago i lona tua. O vae e tatau ona malolo atoa ile fola. O lenei mea o le a malolo ai vaega uma o le tino. Mo se tasi auala faʻaalu mai le 5 i le 15 minute.

Manua o le ulu

Faʻasoa massage faʻapitoa e fesoasoani i lenei faafitauli. E tatau ona toe faaluaina ia togafitiga taʻitasi 6-9 taimi.

  1. O le lima taumatau e tuʻu i tua o le tauagavale tauagavale ma maua ai le musele e fesoʻotaʻi le ua i tua. Paʻu papa i lona ogatotonu, ona tosoina mai lea ei latou, faasolosolo malie agai i le pito. O le faʻatinoga o lenei faʻatinoga e le sili atu i le 5 sekone. A maeʻa ona faia le lava togafiti faʻatasi ma le pulumu agavale.
  2. Latou te maua ni ogaumu i lalo o taliga, tuu o latou lima matua i totonu ma faia ni suiga o oscillatory malamalama.
  3. A aunoa ma le suia o le tulaga muamua, o le faasino igoa ma le ogatotonu e tuu i luga o mata matala ina ia latou paʻi atu i le isu. Ua tapunia ona mata. Faatasi ai ma ni moli felafolafoai, faʻafefete matala i le tuputupu ae o le mata i le malumalu ma le tua ina ia faasolosolo tamatamailima i luga o le pito i lalo o le muaulu, ma o tamatamailima ogatotonu e feoai i luga o laumata, ma ufiufi mata.
  4. Ina ia faia le isi togafiti, e tuʻuina alofilima i luga o cheekbones, ma faʻamavaeina le igoa ma le vaeluagalemu ina ia fetaui lelei taliga. O le taimi nei latou te faʻagasolo o latou lima i lalo ma faia ni gaioiga massage. Pe a agaʻi alofilima, e tatau i tamatamai lima ona paʻi i foliga i sina mea itiiti.
  5. Saili ia avanoa i tua o le ulu ma tuu o latou lima matua i totonu. O pulumu e fesoʻotaʻi ma tutusa ma tua o le ulu, paʻi i ai. A aunoa ma le suia o le tulaga o lima, latou te aʻafia le tua o le ulu e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma faʻalautele le pulumu.
  6. Tuʻu lima i ou tamatamailima agai i lalo ma sosoʻo solo e taʻitaʻia i latou mai le itumalo pito i tua i le muaulu. I le pito tonu lava, o laʻau o loo pipiʻi i mata, ma o masini e faamalulu ai mata i luga o le ulu.
  7. O tuʻutuʻuga e tulei ese ina ia oʻo ai le lima i luga o le tauau. Tuʻu le lima tauagavale i le itu taumatau ma tuʻu i tua e vaʻaia ai tamatamailima togi ile tulimanu.Ona timaʻi lea o le auvae i luga o lima ma faasolosolo malie i lalo seia oo lava i luga o le pusa le ulu.

A maeʻa lea taimi o le faʻalealoalo, e fautuaina e lulu i le pulumu e faʻamalolo ai le atuatuvale mai ia i latou. O lenei togafitiga o le a le gata ina laveaiina ai oe mai le tiga, ae e faafiafia ai foi oe.

Le faʻagasologa mo le faʻaleleia o le toto

Faʻaaogaina masini massage e faʻaaoga foi e faʻaleleia ai le toto.

O loʻo tuʻuina tamatamailima ina ia taoto i luga o le kekone, ae o gaioiga e faia i paʻu. O togafitiga uma e tatau ona ogatusa ma le itu o le tafe o le lymph ma le faasologa o lauulu. O le faʻamalolo e faʻaosofia ai le toto e aofia ai gaoioiga nei:

  • solo
  • sasaina
  • taʻavale
  • vibration
  • sasaina ma le vavave.

E faʻamamaina faʻatasi ma tamatamailima o lima i le itu mai le pito i luga o le ulu i lalo ma tua, e ufiufi ai le vaega atoa o le ulu ma se faaliliuga laitiiti, ma pe a maea gaioiga.

O le fausiaina o loʻo faia faʻatasi ma le 4 tamatamailima o lima, e aunoa ma le afaina.

O le gasegase e faia mai le sone pito i luma i tua o le ulu. O le isi auala o le tuu lea o le lima e tasi i le pito i luga o le muaulu ma le isi i tua o le ulu, ma faasolosolo lemu le lima ma feiloai i luga o le ulu.

O le vevesi e faia e ala i le faamamaina o manua, amata mai le pale o le ulu i le muaulu i luga o le ulu atoa.

Siʻitia ma faʻaleleia le vaʻaia o loʻo faia e pei ona taua i lalo: 'ave faʻamavae i tamatamailima e lua ma toso i latou i ni aga malie, faia ni faʻalogologo mo le ea e ulufale i le va o ulu taʻitasi.

Lagonaina o le tuputupu ae o lauulu

O le auala e fesiligia e mafai ona puipuia ai le pala. E sili atu le moni lenei mea mo tagata o loʻo i ai se faʻafitauli i le tele o taimi.

O le masani masani o le tuʻuina atu o le toto i le maaleale o le faavae o le lauulu soifua maloloina ma se laei matagofie. O le auala e faʻaleleia ai le galuega o toto toto e le faigata ona faʻatino. O ia lava massage e le tele se taimi ma taumafaiga, ae o le a aumaia ai le tele o aogā. O lenei faiga e le na o le faʻaolaina o le lauulu, ae fesoasoani foi i tagata o loʻo galulue faatasi ma le maualuga o le mafaufau.

E tatau ona faia le togafitiga i le 60-90 minute aʻo leʻi fufuluina le lauulu, aua e faʻaleleia ai le gaosia o gaʻo e ala i le vavao.

Amata le faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le malamalama faʻatasi ai ma gaioiga ma ou tamatamailima, alu ese mai le pale i le pito o le lauulu. O le isi faʻamalositino o le faʻaogaina o le tamatamailima o tamatamailima mai le malumalu i le pito i tua. Mo le faʻaogagofie, o le lauulu e vaevaeina e ala i le vaeluaina. O le umi o le vasega e oʻo ile 11 minute.

E mafai ona e faʻaogaina se selu laupapa mo le masamatai nai lo tamatamailima, ona tatau lea ia le itiiti ifo i le selau gaioiga. E taua le mafaufau i lena mea i se lauulu lauulu lauulu, faʻafesoʻotaʻi e le tagata lava ia e faʻaaoga ai se mea e le aoga. Ma afai o oe o le tagata e maua le lauulu vevela poʻo le masani, ona tatau loa lea ona faia faalua i le vaiaso le selu.

O le a faʻaleleia le faʻaleleia pe a faʻafefiloi le manogi i se masini tusi. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le fale, gaʻo paluga poʻo le 2-4 kulū o le suauu taua i le selu.

Isi massage massage

E i ai isi metotia aoga o le faia o le faʻatinoga: Thai, Indian, Burmese, spot, agapkin technique ma isi. O i latou uma lava e aafia ai nisi o tino o le tino ma foia ai se faafitauli faapitoa. O le mataupu Initia a Champi e maua ai le faʻamalosia o tulaga o le acupuncture, e mafua ai le aveesea o le fulafula i foliga ma maua ai le maualuga o le malosi. Thai toga head treatment ua mamanuina e malolo ai ma fesoasoani ai i le le mautonu o musika. E fautuaina mo tagata mamaʻi gasegase e faʻaititia le toto maualuga.

O le maso masima Burmese e faʻaaoga, muamua lava, e faʻafefe ai le le mautonu, vaivai ma maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga. O se faʻatulagaga faʻasolosolo e faʻagaoioia ai le galuega a nisi o eria ma fesoasoani e faʻamaʻo le ulu.

Tuua Lau Faamatalaga