Pancreatic cancer - vaega, uluaʻi faʻamaoniga ma faʻaaliga, togafitiga

O le kanesa o le Pancreatic o se faʻafitauli o le mafaufau lea e masani lava ona atiaʻe e le o le talaaga o le faaitiitia o le puipuiga, pe i mataupu pe a mafatia se tagata i faamaʻi masani o lenei totoga (pancreatitis chronic, diabetes bronchitis). O le maʻi e leʻo faʻaalia mo se taimi uumi ma ni faʻaʻailoga, ma o ona faʻamatalaga mulimuli ane e mafai ona faʻafesuiaʻiina e pei o le faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le "le mautonu," lea e faigata ai le siama. O le kanesa Pancreatic e foliga mai o le a vave ona alualu i luma, faʻalautele i le tele, e faʻapupulaina ai metastases i le lymphodes, ate, ponaivi ma mama. O nei mea uma e fuafua ai le igoa o le faamai - "fasioti lemu."

E fautuaina e tagata suʻesuʻe oncologists ia maua e tagata soifua maloloina uma se faʻamalosi o ultrasound o le vevela o le iniseti ma le potu toe faʻafou i le tausaga. Ma afai e te mauaina i totonu ia oe lava 2 pe sili atu tulaga lamatia o loo lisi atu i lalo, ua fautuaina e faaopoopo se MRI abdomini ma se suʻega toto mo le CA-19-9 faailoga i le suega faaletausaga.

E uiga i le pancreas

O le totoga lenei e 16-22 cm le umi. E i ai le foliga o se pi o taoto i lona itu, i totonu e aofia ai lolone, o ona sela e maua ai le tele o enzymes digestive. O lobule taʻitasi e i ai lana lava tamai mea e faʻaogaina ai, lea e fesoʻotaʻi i se tasi o lapoʻa tele, o le Wingsung duct, lea e tatala i le duodenum. I totonu o lobelu o loʻo iai teineiti o sela (teine ​​o Langerhans) e le fesoʻotai ma faʻasoesa. Latou te faʻamaonia la latou mealilo - ma o mea nei o hormones inisalini, glucagon ma somatostatin - tuusao i totonu o le toto.

O le gland o loʻo i le tulaga o le uluaʻi vertebrae lumbar. O le peritoneum e ufiufi i luma, ma e aliali mai e le o iai le okeni i totonu o le puʻu abdominal lava ia, ae i totonu o le potu toe foi ane, i tafatafa o fatugaʻo ma gaʻo. I le itu, o le okeni o loʻo ufiufi i luma e le manava ma se "apron" gaogao e taʻua o le "small omentum", o lona gataaga e teteʻe mai i le vaʻa. O le mea lea e le mafai ai e le gland ona maua suʻesuʻega, e pei o le ate. E ui i lea, i lima faʻapitoa, ultrasound o se auala lelei o le siakiina o faʻamaʻi (o lona uiga, muamua, muamua, ma masalosaloga e manaʻomia ai faʻamalamalamaga e faʻaaoga ai isi metotia).

O le pancreas e tusa ma le 100 kalama. E masani ona vaevaeina i se ulu, ua, tino ma le siʻu. O le pito i tua o loʻo i ai le tele o motu o Langerhans, o le vaega mulimuli o le okeni.

O le pancreas e ufiufi i se paʻu o mea faʻapipiʻi. O le "mea" lava e tasi e vavaeeseina ai lologa mai le tasi i le isi. O le solia o le amio saʻo o lenei mea e matautia. Afai o le enzymes e maua mai i fafo o le tino e le mafai ona ulu atu i totonu o le tino, ae i totonu o se nofoaga e le puipuia, e mafai ona latou eliina a latou lava ia: latou te talepeina uma ia mea puipuia, gaʻo, ma gaʻo i le vaega elemene.

Faʻamatalaga

E tusa ai ma le Iunaite Setete, e seasea lava (tupu mai i le 2-3 mataupu mai le maualuga o le maualuga o le tino), o le kanesa o le pancreatic e fa lona fa o mafuaaga o le maliu o le kanesa. O lenei faʻamaʻi e sili ona leaga i isi uma oncopathologies. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le amataga o le maʻi e le o faaalia mai lava, ae mulimuli ane o faʻamaoniga e mafai ona e mafaufau ai i faʻamaʻi eseese. E tele taimi e maʻi ai tagata i le 1.5 taimi. O le lamatiaga o le maʻi e tulai mai pe a uma le 30, pe a mavae le 50 ma oʻo i le pito i lalo pe a mavae le 70 tausaga (60% pe sili atu i tagata e sili atu i le 70).

O le tele lava o taimi, e amata ona tupu le kanesa i le ulu o le pancreas (3/4 mataupu), o le tino ma le siʻusiʻu o le okeni e sili atu ona ono mafatia. E tusa ma le 95% o kanesa e mafua mai i suiga i totonu o veau exocrine.Ona tupu ai lea o le adenocarcinoma. O le mea mulimuli e masani lava ona i ai se fausaga lelei, pe a sili atu le fesoʻotaʻi o le paʻu nai lo le epithelial "faʻatumu".

O le kanesa o le Pancreatic e fiafia tele e fetaui lelei i suauu lymph, ate, ponaivi ma mama. E mafai foi ona ola le paʻu, solia le faamaoni o puipui o le duodenum 12, manava, gaʻo tele.

Aisea e tupu ai le maʻi?

Pe a vaeluaina iala o totoga taitasi, o sela e iai se DNA e le masani ai, e faʻaalia i taimi, lea e maua ai ei latou le faʻalavelave faʻavae. Ae o le puipuiga o loʻo aofia i totonu o le galuega, lea e "iloa" e le masani ai le cell i totonu o eletini porotini o loʻo i luga o lona membrane. Cells T-lymphocytes, faia o galuega i aso uma, e tatau ona "siaki" ia antigens o sela uma e le puipuia i se pa faapitoa, faatasi ai ma masani masani i latou manatua. A le talafeagai nei siaki, e faʻaumatia le potu. Afai e faʻalavelave lenei masini, o le a amata ona fevaevaeaʻi ia masini mimiti ma, faʻaputuina, faʻapupulaina le tumutumu paʻu. Seia latou oʻo atu i se numera taua tele, latou te aofia ai se masini e natia ai i latou mai le tino puipuia. Ma, pe a ausia lenei voluma, o le puipuiga e iloa le tumo, ae le mafai ona latou taulimaina na oi latou lava. La latou tauiviga ma mafua ai foliga vaaia o uluaʻi faailoga.

Leai se mafuaaga patino mo le kanesa o le pancreatic ua maua. E na o faafitauli lamatia e faʻamatalaina, aemaise lava pe a latou potopoto faʻatasi, e mafua ai lenei faʻamaʻi. O latou nei:

  • Faʻailoga pancreatite O suauu o le gland i se tulaga o le mumu faifaipea o se mea lelei lelei mo le atinaʻeina o suiga i totonu ia i latou. O le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa ua faaitiitia e ala i le tausia o le faamai i se tulaga o le faamagaloga, lea e mafai pe afai e mulimulitaia le meaai.
  • O le gasegase o le pancreatitis o le mumū o le pancreas e mafua mai i le mea moni o lona gutu le atoatoa na "faʻasalaina".
  • O le maʻi suka. Le lava o le insulin (aemaise lava le aiga, ma le ituaiga 2) ma le maualuga o le kulukose o le toto o se taunuuga o lenei faateleina le lamatia o le kanesa o pancreatic.
  • Fuʻa. O lenei tulaga faʻalavelave e mafai ona toe faʻafitia: afai o se tagata e taofi le ulaula, faʻasaʻo lana vaʻa mai le tar ma le nicotine, ma lona gasegase mai le siama, o le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi ua faʻaitiitia.
  • O le 'avaʻese e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maua o le kanesa. E mafua ona o se suiga i le paleni o hormones o feusuaiga na faʻavevesiina e le faʻaopoopoga o le faʻapipiʻi o le adipocytic (adipose).
  • Cirrhosis o le ate. O le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o le pancreatic e faateleina i lenei maʻi.
  • O le i ai o le gaʻo. O lenei faʻamaʻi e suia ai le microflora o le gastrointestinal tract, ma o se taunuuga o lea mea o loʻo aʻafia ai i totonu o le faʻaogaina o fualaau oona. I le taotoga mo le maʻi o le peptic, o le aʻafiaga o le kanesa o le pancreatic e faateleina tele.
  • Meaai. O loʻo i ai suʻesuʻega, ae leʻi faʻamaoniaina le faateleina o le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o le pancreatic:
    1. "Meaʻai gaosia": ham, sausage, bacon, ham ham: o le lamatiaga e tupu i le 20% ma 50 kata o ia ituaiga aano o manufasi,
    2. kofe
    3. o le tele o meaʻai gaʻo, aemaise lava i latou o loʻo maua i mea e le o ava malosi, o mea ia, i le faʻaopoopoga, o loʻo i ai i la latou tuufaatasiga ma soda,
    4. meaʻai gaʻo, aemaise lava meaʻai mumu - o loʻo aofia ai amine hétérocyclic e faʻapupulaina ai le lamatia o le kanesa e 60%,
    5. se aofaiga tele o meaʻai gaʻo tumu i meaai.
  • O le ulitisrative colitis ma le maʻi a Crohn. O loʻo i ai nei mo le tele o tausaga, o nei maʻi oona e '' '' 'ona' 'aiʻona ai "le paluga ma vailaau oona e faia i le taimi o le mumū.
  • Laititi gaioiga faaletino.
  • Maʻi faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi: eczema, siama o le dermatitis ma isi.
  • Faamai o le ooto tautala. O loʻo i ai se faʻamatalaga e le mafaamatalaina ae faʻamaonia e faapea o caries, pulpitis, le faʻasalalau e tupu ai le lamatiaga o le kanesa o pancreatic.
  • Faʻamamaina o vailaʻau eseese ma vailaʻau faʻaaogaina i metallurgy.
  • O loʻo i ai le kanesa o se isi nofoaga, aemaise lava: o le kanesa o le pharynx, cervix, stomach, intestines, lungs, breast, ovaries, gaʻo, ma le vevela.
  • Tausaga e silia ma le 60 tausaga.
  • Faʻatasi i le tuuga Aferika.
  • Mutuale i le fausaga o le DNA natura, mo se faataitaiga, i le BRCA2, o le gutu e nafa ma le taofia o le tuputupu ae o le vevela. O ia suiga e mafai ona maua. O le tele o gaoioiga a le protein kinase P1 gene (PKD1) e mafai foi ona avea o se mea e faaosofia ai le kanesa o pancreatic. Ae o le aafiaga i le gene mulimuli e avea o se auala e togafitia ai le maʻi, o suʻesuʻega o loʻo i ai nei.
  • O le i ai o faʻamaufaʻailogaina i totonu o aiga vavalalata. Ae maise lava i le lamatiaga, o tagata ia o latou aiga muamua na maua i le kanesa o le pancreatic ao lei oʻo i le 60 tausaga. Ma afai e lua pe sili atu ia ituaiga mataupu, o le avanoa e atiae ai se tulaga o le a faatupulaia le aofaʻi.
  • Faʻailoa tama. O lenei tulaga lamatia, e pei o le fa tausaga muamua, e faatatau i na mea e le mafai e se tagata ona aʻafia. Ae, o le matauina o puipuiga (e uiga ia i latou - i le faaiuga o le tusiga), e mafai ona e faʻaitiitia faʻaititia ou avanoa.

O pancreatic diseases of the pancreas o:

Faʻavasegaga o le maʻi ile fausaga

Faʻalagolago i fea o vailaau o loʻo maua mai i le maʻi mama (mai lenei mea e fuafua ai ona meatotino), e mafai ona tele ni ituaiga:

  • O le adenocarcinoma Ductal o se kanesa na atiina ae mai i sela e ufiufi ai le mea e le fiafia ai le gland. Le ituaiga masani o le paʻu.
  • Gcinofo squamous cellcin carcinoma e maua mai i ituaiga lua o siaki - e maua mai ai enzymes, ma o le a le mea e fai ai ni mea e le fiafia ai.
  • O le adenocarcinoma telē tele tele o le faʻapipiʻiina lea o castic, o loʻo tumu i le toto.
  • Umika o le cellcinoma masima. Faʻasologa o siama gaʻo, e matua le lava lava.
  • O le adenocarcinoma mucinous e tupu i le 1-3% o mataupu o le kanesa o le pancreatic. E maualalo ifo le malosi nai lo le pepa muamua.
  • O le mucinous cystadenocarcinoma e tupu ona o le pa'ū o le kiona. O le tele o taimi, o lenei ituaiga o kanesa e aafia ai tamaitai.
  • Kanesa taulaʻau. O suauu tumala iinei o loʻo faʻatulaga i ni fusi, lea e fuafua ai le igoa o le tumutumu.
  • Tesema e le faʻaalia. O lona foliga sili ona leaga.

Afai e tupu mai le kanesa mai le gutu o le endocrine, e mafai ona taʻua:

  • glucagonoma - afai e maua mai ai le glucagon, o le hormone e faʻapipiʻi le suka toto,
  • o se insulinoma lea e synthesi se sili atu o le inisalini e faʻaitiitia ai le kulukose toto,
  • gastrinoma - o le kuluma e maua ai le gastrin - o le hormone e faʻaolaina ai le manava.

Faʻavasegaga o le faʻamaʻi i lona tulaga

E faʻatatau i le faʻasalalauga, o loʻo iai:

  1. maʻi o le ulu pancreatic. O le masani lea o le kanesa
  2. goalacone
  3. siama o le siʻomaga o le tino.

Afai e faʻaopoopoina le 2 faʻasalaga i luga, ona tuʻuina atu lea e saienitisi fuainumera faʻapea:

  • i le 61% o mataupu, o loʻo maua i le ulu le carcinoma, i le 21% i le siʻusiʻu, i le 18% i le tino,
  • o le ulu o le gland e maua ai le malutaga i sili atu ma le afa o le tele o adenocarcinomas cell,
  • i le sili atu ma le 60% o mataupu, o le kanesa o le glandular o loʻo i le ulu o le okeni, o le tele o ona foo e tele pe ua naʻo le siʻusiʻu,
  • ma faʻamau i luga o le ulu ma sili atu ma le 78% o adenocarcinomas mucinous,
  • o le faʻasalaga faʻainisinia o le kapino cellular carcinoma e pei ona taua i lalo: 56% o loʻo i le ulu, 36% i le tino, 8% i le siʻusiʻu,
  • ae o le cystadenocarcinoma mucinous o loʻo i luga o le ulu i le na o le 1/5 o mataupu, o le sili atu ma le 60% e aʻafia ai le tino, ma i le 20% o mataupu latou te maua i le siʻusiʻu.

O le mea lea, e mafai ona tatou manatu o le ulu o le pancreatic o le nofoaga lea e tele lava ina iloa ai le toto oona.

Faailoga o le maʻi

O le atiaeina o le kanesa o le ulu o le pancreas i le taimi muamua e leai ni faaaliga mai fafo.Ona oʻo mai ai lea o faʻamaʻi muamua o le maʻi. O latou nei:

  1. Paʻu faʻamaʻi:
    • i le "lalo o le lua" vaega
    • ma i le taimi lava foi e tasi i le vaalele,
    • tuʻuina i tua
    • o le malosi o le tiga e faateleina i le po,
    • tiga pe afai e te alu i luma
    • e sili atu ona faigofie pe afai e te tuleia ou vae i lou manava.
  2. O le mumu taʻitasi ma le tiga o le tasi poʻo le isi vein. E mafai ona tupu mai i totonu o fusi toto, ona o le fea vaega o le vae e avea ma cyanotic.
  3. Paʻu mamafa e aunoa ma le oti.
  4. O le amataga o le kanesa o loʻo faʻaalia foi i vaivaiga lautele, leai se malosi e galue ai, ma le mamafa pe a uma ona 'ai "i lalo o le sipuni".

O isi faailoga o le kanesa e fesootaʻi ma le faʻalauteleina o le susu o:

  • Jaundice E amata lemu, e le o maitauina e se tagata mo se taimi umi, atonu, masalo, uaʻi atu i le samasama o mata. A maeʻa sina taimi, aʻo faʻamaʻi le faʻasalaga pe o fea e tatala ai le gaʻo ma le pancreas, ma o le auala autu o le talo e sau mai le ate, e faʻateleina le gaʻo. E le naʻo le samasama le paʻu, ae maua mai se lanu enaena-enaena.
  • Sulu malosi o le paʻu o le tino atoa. E mafua mai i le faʻamaʻiina o le talo i totonu o ona ala, pe a faʻaleleia pusa talo i totonu o le paʻu.
  • E foliga mai e mama, ma o le a faasolosolo ina pogisa.
  • Ua matua leiloloa le fiaʻai.
  • O le le faapalepale i aano o manu ma gaʻo e atiaʻe.
  • Faʻalavelave faʻaogaina e pei ole:
    • taʻavale
    • vili
    • manava manava O le nofoa o le vai, fetid, ma le paʻu, e sui ona o le faʻaitiitia o le gaʻoina o gaʻo ona o le mea moni o le a muta le faʻamalosi o se aofaiga masani o enzymes.
  • O le mamafa o le tino e faʻaitiitia ai, o se tagata e foliga mai ua vaivai.

O faʻafitauli o le kanesa o le pancreatic i le tino poʻo le siʻu o le a avea ma faʻaaliga laiti. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o lenei localization e mamao ese mai le gaioiga o le biliary, o lona uiga, o la latou mea e aʻafia ai e mafua ai le taamilosaga - o le faailoga autu lea e maua ai e se tagata se fesoasoani faafomaʻi. I le faʻaopoopoga, o totonu o le tino ma le siʻusiʻu lea o loʻo iai se tele o motu e aofia ai sela o loʻo i ai le endocrine gland. O le mea lea, o faailoga o le kanesa o le tino poʻo le siʻu e mafai ona:

  • Faailoga o le maʻisuka:
    • fiainu
    • matagogo
    • se tele o urine
    • urination i le po.
  • Faailoga e pei o le pancreatitis e masani ai:
    • tiga i le pito i luga,
    • suauu tuumalie, sili atu le suavai, faigata ona fufulu mai le faletaele,
    • atonu ei ai le manava
    • taʻavale
    • faaitiitia le fiaai
    • toesea mamafa.
  • Afai ua atiae le glucagonoma, o le a faaalia mai ia lava:
    • paleni mamafa
    • o foliga mai o se paʻu i tulimanu o le gutu,
    • se fesuiaiga o le lanu o le laulaufaiva i le mumu mumu, o lona lauulu e lamolemole, ma e foliga mai ua sosolo, ua avea ma lapoa ma "sili atu",
    • o le paʻu ua paʻu
    • o se paʻu paʻu e foliga mai, masani ona faʻaalia i luga o vae,
    • dermatitis e faʻaalia i taimi taʻitasi, lea e taua o le erythema migratory. O le mea lea e tupu mai se tasi poʻo le sili atu foi o laulaau, lea e liua i le vevela, ona oʻo ai lea i le palapala, lea e ufiufi i se pulu. O se vaega pogisa e tumau pea i le pauu ese o le pulu. I se tasi nofoaga, e tele elemene eseese e iloa i le taimi e tasi. O le faagasologa e tumau i le 1-2 vaiaso, ona pasia lea, a maeʻa - e mafai ona toe faia. O le Dermatitis e masani lava ona i luga o le pito i lalo, i totonu o le paina, perineum, i tafatafa o le va. O togafitiga o le suauu e le aʻafia ai, talu ai e leʻo faʻavae i luga o se allergy poʻo le mumu o le microbial, ae o le solia o le metabolism o protein ma amino acids i totonu o le paʻu.
  • Gastrinoma e mafai foi ona atiaʻe:
    • o le manava tuusaʻo
    • feces gaʻo, susulu, ita, leaga le lafoaʻi mai le faletaele,
    • tiga "i lalo o le sipuni" pe a uma ona 'ai, lea e faaitiitia pe a faaaogaina fualaau faasaina e pei o le "Omeprazole", "Rabeprazole", "Ranitidine", ua faatonuina e pei o le maʻi papala,
    • faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi o gasegase gasegase e tupu mai i le tele o gastrin gaosi, e ono iai: vomiting o mea lanu enaena, lanu enaena enaena, lagona o le manava e le o galue ("tu") pe a uma ona 'ai.
  • Tatala.
  • Fuʻa.
  • Menstrual dysfunction.
  • Faʻaitiitia le libido.
  • Faʻamālōlō faʻamaʻi manu.
  • O foliga vaaia o siama ma pustules ile foliga.
  • E masani ona aliali mai i luga o vae vaevaega o le mai.
  • I luga o le paʻu i lea taimi ma lea taimi o loʻo i ai ni mea e tutusa ma le maʻi.
  • "Ova vevela" ma se lagona o vevela i le ulu ma le tino, o le mumu o foliga e foliga mai o le paroxysmally.E mafai ona ola le sami pe a uma ona inu mea inu vevela, ava malosi, taumafa mamafa poʻo le popole. E mafai ona sili atu le paʻu o le paʻu nai lo le taimi muamua, pe, i se isi itu, vevesi, poʻo le oʻo foi i le lanu viole.
  • Talu ai ona o le leiloa o le sodium, magnesium, potassium ma le manava, e ono tulaʻi mai i luga o le tino ma foliga e aunoa ma le le malamalama.
  • E mafai ona e lagonaina le vaivai, o se lagona o le vevela i le itu tauagavale o le hypochondrium. O le faailoga lea o se tamaʻi mamoe ua faateleina.
  • Faʻasaina le tiga o le manava o le tino, gasegase ogaoga, pallor o le paʻu. O faailoga ia o le toto mai totonu mai le vaeluaina (ona o le faʻateleina o le mamafa i totonu o le telefoni feaveaʻi e maua ai le toto i le ate) o veins o le esophagus ma le manava.

O le mea lea, o le gau o le mamafa, o le tiga i le pito i luga, ogaoga gaʻo o uiga lelei ia mo le kanesa o soo se nofoaga. O loʻo i ai foi i latou i le pancreatitis tumau. Afai e leai sou pancreatitis, e tatau ona suʻesuʻeina e le gata mo lona auai, ae mo le kanesa. Afai o le mumū o le pancreas ua uma ona faia, e tatau ona suʻesuʻeina mo le kanesa e le gata i taimi uma, i tausaga taʻitasi, ae faʻatasi foi ma le faʻaopoopoga o nisi o faʻataʻitaʻiga fou, muamua o loʻo iai.

O iinei tatou te suʻesuʻeina ai faailoga o vaega 1 ma le 2. O le aotelega, o le 4. O le mea mulimuli, e faaopoopo atu i le tiga o le fusi, manava manava ma toetoe lava a maeʻa atoatoa le gaosiga o oloa, o le a faʻaalia ona o gaioiga mamao, Mafaufau i uiga o lenei laasaga pe a uma ona matou iloa le auala ma le mea e mafai ona maua ai le kanesa pancreatic.

O fea e faʻafeiloai ai le kanesa o pancreatic?

O se kanesa o le pancreatic "ua faataapeapeina" ona sela i ni auala se tolu:

  • E ala i le gasegase. E tupu i le 4 vaega:
    1. Muamua, o le tino o le lymph o loʻo i le pito i luga o le ulu o le ulu, e aʻafia,
    2. o siama o le tino e ulu i totonu o le lymph nodes o loʻo i tua o le nofoaga e ulu atu ai le manava i le duodenum, faʻapea foi le mea e alu i ai le liga o le hepatoduodenal (i le laulaʻau o le mea fesoʻotaʻi o loʻo i ai se taʻale masani masani ma gaʻo e alu i le manava, i luga o nei lymph ),
    3. 'olo o le lymph o loʻo iai i le pito i luga o le feʻau (o le mea fesoʻotaʻi i totonu ole vaʻa o loʻo fafaga ma taofi le tootoo laiti) e aafia ai mea nei:
    4. o le siaki mulimuli e le lymph e tupu i laina o le lymph o loʻo i totonu o le potu toe faʻapipetitoneal, i itu o le aorta.
  • E auala mai i le faʻaogaina o le tino. O lea la o le tama teine ​​o le tumo e ulu i totonu o totoga: ate, mama, faiʻai, gaʻo ma ponaivi.
  • O le kanesa Pancreatic e vevela foi i fafo o ona sela i luga o le potu. O le mea lea, e mafai ona maua i luga o le peritoneum ia metastases, i totonu o okeni o le tamai pelvis, i totonu o le inumaga.

E le gata i lea, e mafai ona ola le tumutumu afu i totoga e latalata i le pancreas: manava, alalaʻau - pe afai o le kanesa o loʻo i luga o le gland, o vaʻa tetele - pe afai o loʻo i totonu o le tino o le tino, o le a faʻaleleia pe afai e salalau le paʻu mai le siʻusiʻu. O lenei mea mataʻutia ua taʻua e le o metastasis, ae o le toto o le tino.

Pancreatic cancer - o le a lea?

O le kanesa o le Pancreatic o le faʻaleagaina o suauu pancreatic e leaga tele, sosoo ai ma lo latou faʻateleina ma le fausia o se tumutumu. Faʻalagolago i fale ua faʻaleagaina, eseese ituaiga o oncopathologies e atiaʻe, eseese i le saoasaoa o le faasalalauina ma faailoga.

O le pancreas e le gata ina mafai ona maua ai enzymes digestive, ae faʻapena foi ona faʻapipiʻi homoni. O suauʻu glandular e nafa ma le gaosia o le sua o le pancreatic o loʻo maua i le vaega lautele o le totoga o le ulu.

O le faʻavaeina o hormones e tupu i ni tautau o sela na taʻua o motu o Langerhans. O loʻo i ai i tua o le pancreas - o le siʻusiʻu. O hormones autu o loʻo taua i lalo:

  • gastrin, faʻaleleia le gaosia o le suka gaosia,
  • glucagon, o le faamoemoega o le faateleina o le kulukose o le toto,
  • inisalini - faʻalauteleina le gaioiga o le glucose metabolism, faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto.

I le va o le ulu ma le siʻu o loʻo taoto ai se nofoaga e taʻua o le tino. E tusa ai ma fuainumera, o le kanesa o le ulu o le tino e masani lava ona atiae, ma o leona o isi vaega e tele lava ina le masani ai.

Afai o le incogenesis o sela o tamaʻitaʻi o Langerhans e tupu, o le galuega mulimuli o le toto o le okeni e mafatia. Faʻasagaga i lenei tala, o tino o gastrinomas, glucagonomas, insulinomas e atiina ae.

O le faʻaleagaina o elemene o loʻo faʻapipiʻiina ai le 'au, ua taʻua o le sikuea cellcinoma o le pancreas. A oʻo ina maua i luga o sela masovi lugacotransformation, o le adenocarcinoma e maua. Ma o le masccin cell squacous cellula o le pancreas o se mea faʻafefiloi lea e aafia uma ai le elemene e gaosia ai le enzyme ma sulu o le mea e faʻafefe ai.

E le gata i lea, o kume i totonu o le pancreas e mafai ona leaga. I lenei tulaga, e tupu aʻe ai le tele o adenocarcinomas ma mucous cystadenocarcinomas. Pe a faʻatulagaina fulafula toe fananau i ni fusi, latou te talanoa i le kanesa o le acinar.

Ae ui i lea, o le mea pito sili ona matautia o le ituaiga o le kanesa o pancreatic. E televave lona alualu i luma nai lo isi ma e matua lauiloa lava i metastasis.

Ae ui i lea, o ituaiga uma o kanesa o le pancreatic e matua leaga lava. E le tele ni tausaga e mafai ona pasia mai le amataina o le faʻamaʻi i le fesuiaiga i le tulaga, e pei o le mataupu i isi oncopathologies, ae na o le 6-8 masina.

Mafuaʻaga o le Tomaʻi Pancreatic Cancer

O le mea e leaga ai, e leʻo manino lelei le mafuaʻaga o le kanesa o le pancreatic - ua talitonuina o vaega nei o tagata e pauu i totonu o le vaega lamatia:

  • Tagata sili atu i le 60
  • ulaula tagata
  • ava malosi
  • oi latou o loʻo i ai se talaaga o faʻamaʻi o le gallbladder, ate, maʻi o le manava, maʻi o le maʻisuka,
  • tagata e iai faʻamaʻi pipisi o le oral veve (pulpitis, periodontitis),
  • gasegase na gaoioi mo le manava o le manava,
  • tagata e iai faʻamaʻi faʻamaʻi: cysts, pancreatitis chronic, ulitisrative colitis, maʻi o Crohn,
  • tagata o loʻo i ai ni faʻafitauli mamafa mo le kanesa o le pancreatic.

O faʻalavelave faʻalegaluega e tāua foʻi le taua: fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi ma asbestos, o mea e gaosi mo le metallurgy. Ua faʻamaonia o le aʻafia o le kanesa o le pancreatic e faʻapupulaina ai le taumafa leaga ma le tele o meaʻai gaʻo ma le tele o taimi.

Meaʻai mataʻutia, gaosia, saisage, ulaula meaʻai, keke. O le pancreas foi e pagatia i meaai e maualuga i suga, mea inu gaʻo faigofie, mea inu gaʻo.

E tatau ona manatuaina o soʻo se faagasologa masani o le inflammatory e matua faateleina ai le ono mafai ona maua i le kanesa. E tutusa foi le mea e fai i le pancreas, ma o le kanesa e mafai ona atiae e tusa lava pe o le a le mumu i le tino lata ane o le natura, lea e vavalalata ai lenei okeni:

  • duodenum
  • otaota
  • ate.

O le fia iloa o le mea leaga o faagasologa i totonu o le tino ua fesiligia e eseese ituaiga "manaʻoga". O lea, o le kanesa o le pancreas e sili atu ona faigofie i Aferika.

Pancreatic cancer development process

E 4 vaega ole kanesa o le pancreatic:

E naʻo se numera itiiti o siama e faʻalauiloa i le mucous membrane ua suia. E mafai ona latou sosolo loloto i totonu o le tino, ma faʻaalia ai se tui pipili, ae a aveeseina, o le avanoa e faʻamalolo atoa ai e tusa ma le 99%.

E leai ni faʻailoga, e mafai ona iloa se paʻu i le naʻo se fuafuaga fuafuaina, CT poʻo le MRI

Vaega 4 o le taimi, e tusa lava po o le a le telē ma le gasegase i le faʻapitoa o le lymph, o mea mamao mamao i isi totoga e aliali mai: mafaufau, mama, ate, fatuga, ovaries.

O lenei laasaga ua faʻaalia:

  • ogaoga tiga i le pito i luga,
  • ogaoga vaivai
  • tiga ma le vaivai i le sao ole lipine e fesootaʻi ma le faʻateleina o le ate, lea e faʻavasegaina ai siama o le kanesa ma le toxins faʻalilolilo ia i latou,
  • ascites: faʻaputuina o le vai i le manava. E afua ona o se faaletonu o le gaioiga e aafia i metastases, faapea foi ma le ate, ona o le vaega toto o le toto e tuua ai vaa i totonu o le lua,
  • pallorū tutusa ma le samasama o le paʻu,
  • mamafa i le hypochondrium i le itu tauagavale, ona o se tamai mamoe ua faateleina,
  • le faʻaalia o nodules vaivai i lalo o le paʻu (o siama gaʻo oti ia),
  • mumu ma le tiga (o nisi taimi ma le mumu poʻo le cyanosis faʻatasi ma le nofoaga) o le tasi poʻo le isi vein
VaegaO le mea e tupu i totonu o le tino
Vaega 0 (Kanesa o loʻo i ai)
O aʻuIA: E le tupu le tumo i soo se mea, ua na o le pancreas. O lona telē e itiiti ifo i le 2 cm.E leai ni faʻailoga, sei vagana ai mataupu na amata ai ona tupu saʻo le paʻu i tafatafa o le alu i le duodenum 12. A le o lena, e ono tulai mai ni faʻalavelave tuga: o le manava faʻavaitaimi (pe a uma le solia o le taumafataga), taʻavale. Pe a faʻapipiʻi i le tino poʻo le siʻu, o foliga o le gastrinoma, insulinoma poʻo le glucagonoma e aliali mai
IB: O le paʻu e le alu i tua atu o tuaoi o le pancreas. O lona tele e sili atu i le 2 cm. Afai ei ai i le ulu, e ono i ai le lanu malu, o le tiga i le pito i luga o le lalolagi e aliali mai. O loʻo i ai le vavalalata ma le nausea. Afai e tupu le kanesa i totonu o le tino poʻo le siʻu, e aʻafia ai le endocrin system o le gland, o le a matauina faailoga o le glucagonoma, insulinoma poʻo le gastrinoma.
IIIIA: Ua tupu aʻe le paʻu i totoga vavalalata: o le duodenum 12, keke tile. O faʻamaoniga i le faʻalauteleina o foliga o loʻo faʻamatalaina i luga.
IIB: O le kanesa e mafai ona telē, ae ua "pulea" e faʻafeiloai atu i laina o le lymph faʻapitonuʻu. E le mafua ai ni faʻaopoopoga faaopoopo. O se tagata na te tusia se tiga ogaoga o le manava, o le mamafa o le mamafa, manava, vomiting, jaundice, po o faailoga o le oona endocrin
IIIO le paʻu poʻo le salalau atu i vaʻa tetele e latalata ane (maualuga o le aano mesenteric, celiac trunk, o le gaʻo masani o le hepatic, vein vete, poʻo le ogaoga tele, manava po o le vavalo.
IV

Afai o le laasaga 4 e maua mai i le ate, o loʻo taua i lalo:

  • lanu samasama o le paʻu ma mata o le mata,
  • o le urini e sili atu le pogisa ma felelei
  • gasegase o gums ma mucous membranes faʻapupula, faʻapipiʻi faʻafuaseʻi le mafai ona iloa,
  • o le faateleina o le manava ona o le faaputuputuina o vai i totonu,
  • leaga manava.

I le taimi lava e tasi, o le ultrasound scan, CT scan or MRI o le ate o loʻo faʻaalia ai metastasis i totonu, lea e mafai - ona o le tutusa o faʻamaoniga ma le i ai o se neoplasm - ma o le a ave mo le tumutumu muamua. Ina ia malamalama po o le fea o le kanesa e pito sili ona taua ma pe o le a le gasegase e mafai ona mafai naʻo le fesoasoani a se biopsy neoplasm.

Afai e faʻalauteleina i totonu o le mama, pe a fai e gaosia i totonu o le mama, o loʻo taua i lalo:

  • puupuu le manava: muamua pe a uma le faamalositino, ona malolo ai lea,
  • mago vaivai
  • pe afai o le metastasis na faʻaumatia le vaa, atonu e ono paʻu.

O mea e fai i le paʻu e faʻaalia i tiga o le ponaivi i le lotoifale, lea e faʻapupulaina i le paʻu poʻo le paʻu i luga o le paʻu o lenei faʻasalalau.

Afai o le tamaititi a le tama teine ​​na faʻafeiloaʻi i totonu o fatugaʻo, o suiga e aliali mai i luga o le vaega o le urine (o le toto ma le protein e tele lava ina aliali mai i totonu, o le mea lea e leaga ai).

E mafai ona maua se tasi pe faʻaaliga eseese ole laumei masima:

  • amioga le atoatoa
  • suia tagata
  • foliga tutusa
  • suia i le muso o le tino (masani i le tasi itu),
  • solia (faʻavaivaia, faʻamatalaina poʻo le suiga) o le tofo, sogisogi poʻo le faʻaaliga,
  • le le mautonu o le gaioiga,
  • gatete
  • sosolo i luga o le foloina,
  • leo leo
  • le le mafai ona faia ni taga faigofie poʻo se galuega faigata, ae tauloto,
  • le le malamalama i le tautala i isi,
  • le malamalama le malamalama o le tautala a le maʻi ma ia lava.

Laasaga o le kanesa Pancreatic, foliga

O le kanesa Pancreatic e le o se mea le aoga e taua o le "fasioti lemu" - o ona faailoga e iloagofie lava pe afai o le paʻu o loʻo i le vaega 3 poʻo le 4. I le amataga o le kanesa, o le gaioiga o le okeni e le faʻavaivaia, ma o le maʻi e leai ni faʻaaliga iloga.

I le taimi muamua, o le tumutumu vevela i le pancreas e le sili atu i le 2 cm le lautele, e le salalau i fafo atu o le tino, e le tupu i totonu o vaa.

Afai e maua le neoplasm i le ulu o le gland, e mafai ona amata ona aʻafia le duodenum, lea o le a faʻaalia i le leʻo i le tulaga o le manava ma le taotoga taimi. Oncologists faʻailoa mai le tulaga faʻamatalaina e ala ile vaega 1A. O le Vaega 1B o loʻo faʻaalia i le faateleina o le paʻu i le lapoa e oʻo atu i le 2 cm pe sili atu ma lona faʻatinoina e oʻo lava i totonu o le gland.

O le vaega 2A o loʻo faʻaalia ai le tuputupu aʻe o le neoplasm i totoga vavalalata (o le gallbladder, 12 ulutala duodenal), ma i le laasaga 2B, o aʻafiaga pito i lata ane e aʻafia ai.

E tolu laasaga o le kanesa o le pancreatic e fai mai pe afai ua osofaia e le paʻu le tele o laʻau ma veins, totoga, manava, gaʻo. O faʻamaʻi i totonu o le lymph e mafai ona faʻatagaina pe leai foi.

O le lona fa o taimi o le kanesa o vaʻavaʻa mamao. I le kanesa o le pancreatic, latou te tutupu i le ate, mama, mafaufau, fatuga, ovaries.

O faʻamaoniga muamua o le kanesa o le pancreatic, faʻaaliga

e mafai ona tuʻuina atu le tiga i tua poʻo le manava

O le le mautonu o le kanesa o le pancreatic e aofia ai le tele o faʻaaliga ma le leai o se ata faʻapitoa. E mafai ona maua e le kanesa ni faʻaʻailoga o le pancreatitis poʻo le faʻaogaina o ia lava e pei o le maʻisuka, ma le faʻaalia o le tiga e susulu i le pito i lalo, faatasi ai ma le faʻaleagaina o tua o le okeni, o maʻi e masani lava ona mafua mai i le radiculitis.

Faʻalagolago i fea o masini na faia i le oncotransformation, o le ata o uluaʻi faailoga o le kanesa o le pancreatic e eseese foi. I le gastrinoma, o le gaosiga o le gastrin o le a faateleina, e aʻafia ai le aʻafiaga o le manava, o se maʻi e le mafai ona togafitia. Brown vomiting and stools, manava manava ma meaʻai gaʻo, tiga pe a uma ona 'ai.

Glucagonoma e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le toto suka ma ua faʻaalia i faʻamaoniga o le maʻisuka:

  • polyuria (faateleina le maualuga o le urine),
  • fiainu
  • paleni mamafa
  • matagogo
  • o tagata gasegase e vevela ma fetogi le laulaufaiva, faʻapipii mai se lanu enaena.

O le ata o le insulinoma, e ese mai ai, e fesootaʻi ma le pa'ū i le toto suka ma ua faʻaalia e:

  • vaivaiga
  • lima gatete
  • faʻanoanoa, faʻanoanoa, poʻo le coma
  • paʻu.

O faʻamaoniga muamua o le kanesa o le pancreatic e aʻafia ai ma se faʻaititia o le gafatia galue, vaivai, vaivaiga. E tele taimi e le maua ai e tagata gasegase o latou manaʻoga pe latou te le fiafia i nisi o meaai. E mafai ona faʻaalia le tiga i le pito i luga, ma o nisi taimi i le ogatotonu, faʻaleagaina e ala i le punou i luma ma le tumau i le tulaga o le pepe.

A e alualu i luma o le kanesa o le pancreatic, o faailo faʻalauiloa e fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina o le gaosiga o enzymes ua faʻaalia:

  • mamafa "i lalo o le lua"
  • fuga toto manava,
  • toesea mamafa ona o le le mafai ona gaosi meaʻai,
  • anorexia (leai se manaʻo),
  • le faapalepale i meaai mama ma gaʻo,
  • taoto ma vili.

Afai o loʻo aʻafia le alalele e le paʻu, e tupu aʻe ai le mata, lea e faʻaalia i le samasama o le sclera o mata, paʻu, ma mucous membranes. E ese le susulu, ma le faanatinati, i se isi itu, ua faapogisaina. Ua faʻalauteleina le vevela o le gall, ma tioata o siama kulimi e masani ona faʻapipiʻi i totonu o le paʻu, ma mafua ai ona sasa.

O le faʻalavelaveina e le neoplasm o le uila e mafua ai le mamafa ma fetoʻai i le itu tauagavale o le hypochondrium. O le tuputupu ae o se paʻu i totonu o le puipui o le intestinal e tau atu i le mautinoa ma le taofia.

I vaega 3 ma le 4, o faailoilo o le kanesa o le pancreatic e faʻaalia i le faʻapupulaina o le vai i totonu o le manava o le manava (ascites). O le lamatiaga ole toto ile toto, o loʻo tupu aʻe le thrombophlebitis. O loʻo maʻi le tagata maʻi, e mafatia mai tiga e masani ona avea ma vevela vao.

  • O le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le pala o oloa o le paʻu e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le vevela o le tino.

Togafitiga o le Cancer Pancreatic

Afai e le afaina ai le paʻu i vaa tetele ma le tele o okeni, e le i faia ni mea mamao mamao, o togafiti sili ona lelei o taotoga. Talu ai ona o le gasegase o pancreatic e vave ona alualu i luma, e le tatau ona e faatuai le taotoga. Faʻalagolago i le vaega o le liona, o ituaiga o togafitiga faʻapitoa e faʻaalia:

  • O le gaioiga o le tutuli - aveeseina o le ulu, gutu o le lymph o le vaipanoa, siama ma lona taotoga, vaega o le manava, gaʻo,
  • Faʻatonuina o le okeni atoa
  • Vaʻavaʻa poʻo le vaeluaina o vaega - aveeseina o le tino ma le siʻu pe naʻo le vaega tutotonu, i le faasologa.

Faʻasologa ole tino ole laasaga 3 ma le 4, e mafai ai ona faʻamalosi le pipisi pe afai o le neoplasm poloka poloka o talo.

O le malosi o le manava o le manava ma le gaogao ua faʻaaogaina e ala i le aloese - o nei totoga e lua ua sutured e aloese ai le tumutumu.

O le auala faʻaonapo nei o le faʻatinoina o gaioiga e faʻaaoga ai se naifi gamma, lea e mafai ai e oe i le taimi lava e tasi ona faʻafefeteina le tino, ma fasiotia ai sela vavalalata.

E le gata i togafitiga, ma le kanesa o le pancreatic, radiation ma le chemotherapy e faʻaaoga lautele. E mafai ona faʻataʻitaʻiina le vaega mulimuli i fualaau oona poo le tasi (monotherapy). O fualaau e masani ona faʻaaogaina o:

Ole togafitiga o le vevela ua faʻamaonia uma mo tumama e le mafai ona faʻaogaina, ma faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa. O lenei metotia e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le faʻamalama faʻamalosi, lea e sili ona afaina mo le vaevaeina o sela o le neoplasm.

E le gata i lea, i tausaga talu ai nei, o auala fou o le togafitia o le kanesa ua maeʻa ona faia ma suʻesuʻeina: tulimatai ma togafitiga. I le faʻatulagaga o le vaega mulimuli, o fualaau faʻatau e faʻaaogaina e puipuia ai a latou lava puipuiga e faʻafefe ai le neoplasm. O togafitiga faʻatulagaina e faʻatagaina ai oe e fasioti na o siama vavalalata tonu. Mo togafitiga faapena, o le fualaau faasaina Erlotinib e faʻaaogaina.

Faʻamatalaga - o le a le tele o latou ola ai ma le kanesa o le pancreatic

O le kanesa Pancreatic o loʻo i ai se faʻaaliga le lelei o le olaga. E oʻo lava i le taotoga a le tutpple i luga o le taimi, o le 5-tausaga o le ola e le sili atu i le 25%, ae o ituaiga eseese o togafitiga, e eseese le eseese o faailoilo.

O le mea lea, o gasegase ma le adenocarcinomas cell tele e mate i totonu o le tausaga o le mauaina o se kanesa, ma le adenocarcinoma mucidous, e 50% o tagata gasegase mafai ona ola i le 5 tausaga.

E tusa ai ma fuainumera, o le kanesa o le pancreatic e maua ai olaga o tagata i totonu o le 4-6 masina talu ona faʻamaonia: o se faʻamaʻi ma le gasegase o le ate le fuaina o le maʻi mo le sili atu i le 16 vaiaso, ma le maualuga o tumutumu o se isi nofoaga, o lenei vaitaimi e mafai ona oʻo i le 6-12 masina.

I le 4 vaega o le faʻamaʻi, e naʻo le 4% o tagata gasegase e mafai ona ola e sili atu ma le tausaga. E iloa lelei o le malosi o faailoga o le inupia ma le tiga, o le puupuu o le soifua o le tagata maʻi o le a.

O le a le kanesa o le pancreatic?

O le kanesa pancreatic (kanesa pancreatic) o se maʻi oona e tupu i totonu o le pancreas. O le pancreas o loʻo i tua o le manava i le pito i luga.

Faatasi ai ma galuega, o le pancreas e nafa ma galuega autu e lua: o le lomiina ma le faatonutonuina o le suka toto.

O le pancreas e faia ai ni vai poʻo ni "suamalie" e pasi atu i totonu o le iniseti ma fesoasoani e faʻavaivaia ma eli meaai. A aunoa ma nei suamalie, o le a le mafai e le tino ona ufiufi meaʻai po o le sailia lelei o meaai.

O le tagata pancreas e maua ai foi le insulin ma le glucagon. O nei hormones e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka o le toto. O le pancreas e faʻasaʻo saʻo nei hormones i lou toto.

Ua fuafuaina e le American Cancer Society e faapea i le 2018, sili atu ma le 63,000 tagata i le Iunaite Setete o le a maua i le kanesa o le pancreatic, ma e silia ma le 53,000 tagata o le a maliliu mai le faamai.

Mafuaʻaga o le Tomaʻi Pancreatic Cancer

E leai ni mafuaʻaga patino o le kanesa o le pancreatic. Faʻasolo se lisi o mea faʻapitoa. Mai o latou aʻafiaga i le tino, o le vaevaeina le pulea o siama vaivai ma le atinaʻeina o se neoplasm e mafai ona amata:

  • chronic pancreatitis (e le o le talaaga o se maʻi faʻavaivaia, o se faʻaitiitia o puipuiga i le lotoifale o loʻo matauina),
  • maʻi o le maʻisuka (o le faateleina o le glucose e oʻo atu ai i le faʻaumatia o sela ma masini),
  • ulaula - ei ai pea le malosi o le ulaula ulaula i luga o tino (30 pasene o mataupu o le kanesa e fesootaʻi ma le sikaleti ulaula),
  • ava malosi
  • tagata matutua e sili atu i le 60 tausaga o le a sili atu ona atiaʻe ni neoplasms,
  • o le tele o taimi e mafatia tagata i le faʻamaʻi,
  • solia o le taumafa - mea leaga, faʻaaoga sese o meaʻai e mafua ai le atiaʻe o le kanesa i le tino o le tagata (aemaise lava le faʻaaogaina o le ava malosi, kofe, "gaosia" aano o manu),
  • fuainumera (o le maʻi e faasalalauina tuusaʻo).

O le aʻafiaga o se vaega o le gaosiga o le atinaʻeina o le faamai e maua. O le tele o taimi, o se faʻalavelave faʻaleagaina e mafua mai i luga o se faʻalavelave mamafa, pe a faʻavaivaia uma le puipuiga ma le faʻamalosia o le malosi o le tino.

Pancreatic Cancer Symoms

O le amataga o le kanesa o le pancreatic o loʻo faʻamatalaina i se auala asymptomatic. O nisi o faailoga e taatele e ono itiiti. Latou te aofia ai:

  • taoto, paʻu, manava manava,
  • leai se manaʻo
  • paleni mamafa
  • faʻaalia o paʻu (itching, dermatitis, maʻi o le tino),
  • vaivaiga, faʻafefe / faʻaleagaina,
  • atonu o iai ni faailoilo o le tino pancreatitis (tiga o le fusi, vomiting),
  • faailoga o le maʻisuka (fiainu, faateleina le suka toto, faateleina le urination, paʻu vevela).

O auala mo le atinaʻe atili o faʻamaoniga o le faʻamaʻi:

  • afaina i se neoplasm tissues, e aʻafia ai paʻu o le nerve - o le kanesa o loʻo faʻaosofia le amataina o le tiga,
  • faʻapipiʻiina o alalaʻau pancreatic, 12 sc / gallbladder ma le gall vladder - ua tupu aʻe le paʻu, poloka poloka, faʻafefe i le masani o le sua o le suka, sosolosi masini faʻataʻitaʻi,
  • inupia - o se isi faʻavaʻaiga o soliga e taʻitaʻia ai le le atoatoa o totoga taua, faʻamaua o le tino.

O se tasi o faʻaaliga faʻaalia o le neoplasm o le faʻaleagaina o le sasaina o le paʻu. E tupu mai o se taunuuga o le faʻapipiʻiina o alalaupapa i luga o siama o le kanesa ua tutupu i le taimi o le maʻi.

I lenei tulaga, o suauu tile e ulufale atu i le plasma ma faʻaleagaina ai sela o le talipusa o siama. O le le faʻaaogaina o le suamalie e mafua ai le le mautonu, e mafua ai ona tele le maʻi.

O isi faailoga, tiga, ma le jaundice i totonu o se paʻu o le pancreatic

E maitauina le vaivai i le 85% o tagata gasegase. E tupu i ni nai vaiaso aʻo lei samasama.

O le tiga e masani ona faateleina i le afiafi, i le po. O le a sili atu ona afaina pe a uma ona 'ai meaʻai gaʻo, ava malosi.

O le tulaga tonu o le tiga e faalagolago i le vaega o le okeni e aafia i le faamai:

  • faaleagaina le sela o ulu - o le tiga e aliali mai i le taumatau saʻo, epigastrium,
  • se tulu i le siʻusiʻu ma le tino - o le tiga o loʻo maua i le hypochondria,
  • lapoʻa tele-tiga tiga, le faʻavauvau i le manava atoa.

E mafai e tagata maʻi ona faitio i le tiga poʻo le faʻamaʻi tiga, afaina poʻo le tigaina, le mafai ona faʻafeteina poʻo le faʻafefe. O tiga e tumau pe episodic. E faigofie tele i le vevela i le pito i tua, i lalo ifo o tauau, i le vaʻa. O tiga e masani ona i ai se natura paroxysmal.

O le umi o osofaiga e sau mai le tele o minute i le tele o itula. O tagata gasegase ua faamalosia e punou i luma, oomiina se aluga po o tulivae io latou manava - o lenei mea e faigofie ai ona onosaia tiga. O le tiga e faapitoa lava le faalauiloaina i tulaga e maua ai le paʻu i totonu o le tino o le pancreas (ona o le vavalalata o le nerve plexuses).

I le 80% o tagata gasegase, i le faaopoopo atu i le tiga, e mataʻituina ai le mata.Talu ai ona o le faalavelaveina o le ala e le tumutumu, o le talo e le mafai ona faʻavavesea atoa mai lona faatanoa. O loʻo i ai le faʻalavelaveina o le sukalati, o se faʻaopoopoga i le ate ma le sua oona. O le aofaʻi o le aofaʻi o le bilirubin e faʻatuputeleina.

O le umi o le solia o le tulafono e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le gau o le ate, le toto. E tutusa ma se suiga o le lanu o le paʻu o le tagata maʻi, o loʻo i ai se suʻesuʻega o feces, faʻapogisaina o le urine.

Faʻamaoniga o faʻamaʻi

O suʻega nei e fesoasoani i le siama:

  • naunautaiga i le toto o le faailoga o le kuluma CA-242 ma le CA-19-9 acetate carbohydrate,
  • pancreatic amylase i le toto ma le urine,
  • pancreatic elastase-1 i feces,
  • alpha-amylase i le toto ma le urine,
  • suauu alkaline toto phosphatase,
  • toto o inisalini, C-peptide, gastrin poʻo le glucagon.

O suega i luga o le a naʻo le masalosalo o le kanesa o le pancreatic. O isi suʻega falesuesue, e pei o suʻega masani o le toto, urine, feces, glucose toto, suʻesuʻega o le ate, coagulogram, o le a fesoasoani e saili pe faapefea ona faʻalavelave le homeostasis.

O le suʻesuʻega ua faia i luga o le faʻavaeina o meafaigaluega:

  1. Faʻaipoipoina o le manava. O se suʻesuʻega suʻesuʻe lea e naʻo le faʻatagaina oe e fuafua le nofoaga e manaʻomia ona suʻesuʻeina atili auiliiliga,
  2. CT - lelei, faʻavae i le x-ray, o se auala mo se suʻesuʻega auiliili o le pancreas,
  3. MRI o se metotia e tutusa lelei ma le faʻatinoga o faʻasalalauga, ae faʻavae i luga o le magnetio radiation. O le a sili atu le tuʻuina atu o faʻamatalaga e uiga i fusi o le pancreas, fatugaʻo, ate, lymph nodes o loʻo i totonu o le manava o le manava nai lo CT,
  4. O nisi taimi o le tumutumu i le ulu o le pancreas, o le maualuga o le faaleagaina o le papilla Villa o le duodenum, o lona sootaga ma le talone e na o le ERCP - endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy. O se metotia suʻesuʻe lea pe a faʻauʻuina se gataʻaga i totonu o le duodenum, lea e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le X-ray i le papilla o le papilla, lea e tatalaina ai le pule ma le talo. Vaʻai le taunuʻuga e faʻaaoga ai le x-ave.
  5. Pusa o oloa eletise i Positron. E iai foi se metotia saʻo ole suʻesuʻega faʻaonapo nei. E manaʻomia ai le faʻataʻitaʻiina muamua o se eseesega i totonu o le vein, lea e le o se sauniuniga o le iodine, ae o le suka e lalagaina i le vaʻai. E tusa ai ma lona faʻatupulaia i totoga eseese, o loʻo faia se asiasiga.
  6. Endoscopic retrograde cholangiography. E faia pe afai e leʻi maua le suʻesuʻega muamua. O iinei, i lalo o le faatonutonuina o le ultrasound, ua faia ai se afaina o le ate, i totonu o alalele lea o le a tui ai le eseesega. Ona tafe ifo ai lea i lalo o le talo, ma ulufale ai i le maʻi ulutala e 12.
  7. Laparoscopy E pei o le auala na muamua atu, o se auala faʻafefe lea e manaʻomia ai le iniseti. I totonu o le folasia o le lotoifale, o le tatalaina i totonu o le paʻu o le abdomina muamua, lea e aʻafia ai le gas i totonu o le manava, ma vavae ese ai okeni ma aveese le puipui o le manava mai ia i latou (ina ia mafai ai e le masini, lea ua faaopoopo mulimuli ane, ona le afaina ai le gasegase po o isi fausaga). O totoga i totonu e suʻesuʻeina e ala i se faʻaiʻu pipisi, ma pe a vaʻaia se tumutumu, e mafai ona faia vave se biopsy.
  8. O se suauu - faʻapipiʻi vaega o se neoplasm mo se suʻesuʻega atili i lalo ole microscope - o le auala lea e mafai ai e oe ona faʻatuina se siakiina. A aunoa ma se vailaʻau oona, e leai se tasi e iai le aia tatau e fai mai ai le kanesa o le pancreatic. O le mea lea, fomaʻi - tusa lava pe o le laparoscopy, poʻo le taimi ole suʻesuʻega endoscopic, pe ua maeʻa i le taimi o le taotoga - ia filifili e le aunoa mea mo le suʻesuʻeina o talaʻaga.

Le siakiina o metastases, o le suʻesuʻeina o meaola o le lymph codes o le vevela o le manava, le tui, ate, mama, gaʻo, MRI poʻo le CT o le faiʻai.

O suʻesuʻega o loʻo i luga e mafai ai ona tatou iloa, fuafua le ituaiga o tala o le tumutumu, ma fuafua foi le tulaga o le kanesa e tusa ai ma le TNM, lea o le T o le tele o le paʻu, N o le toilalo o le lymph, M o le i ai po o le leai foi o mea e gaogao i totoga vavalalata. Faʻamatalaga "X" o lona uiga o le leai o se faʻamatalaga e uiga i le tele o le paʻu poʻo le metastases, "0" o lona uiga o le toesea, "1" e tusa ai ma le N ma le M o loʻo faʻaalia ai le i ai o mea faʻaitulagi poʻo mamao, e tusa ai ma le faailo T o faailoa mai le tele.

Tulaga (laʻasaga) o le kanesa i le pancreas

O le tulaga o le kanesa e fesoasoani i lau fomaʻi ma lau 'au o le kanesa ia malamalama i le maualuga o le kanesa.

O le malamalama o le laasaga e taua mo le filifilia o metotia sili ona lelei o togafitiga ma togafitiga. E iai foi sona sao i lau vaaiga faalelalolagi mo le lumanaʻi.

O le kanesa Pancreatic ua iloga i luga o se fua mai le 0 e oo i le 4. O tulaga e fuafuaina i faamatalaga autu:

  • lapopoʻa tele
  • vavalalata i laina o le lymph,
  • pe faʻaaoga i isi totoga.

Vaega 0 le kanesa e le osofia. O le tulaga o le zero ("cancer in place") o loʻo faʻaalia i le fesuiaiga o se numera itiiti o suauu mucosal.

Malosiaga mama e mafai ona salalau ma faʻapupulaina ai le tupu o le toto. I lenei laasaga, e leai ni faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o le kanesa o le kanesa e mafai ona iloa na o le ultrasound ma le IRM i taimi o suʻega puipuia.

I le laʻitiiti, pe a aveeseina ia sela ua suia, o loʻo i ai se avanoa e maua ai se fofo atoatoa i le 99% o mataupu faʻapitoa.

Vaʻai (tulaga)Feʻau
Toa le maualugaUa salalau le maʻi
Vaega 1O le amataga o le atinaʻe o le faagasologa o le kanesa, o le neoplasm ei ai mea e le taua (e oo i le 2 cm)E maua i totonu o le pancreas se neoplasm, e leai se fesootaʻiga ma fusi o gaʻo tuaoi
2 tulaga2A laasaga:Maualuga le faateleina o le tele o le neoplasmO le salalau atu o le kanesa i gaioiga vavalalata: 12 Igoa, taʻaloga o le gallbladder
2B laasaga:Tumo le tuputupu ae i suiga eseese o le faigataFaʻaalia o le neoplasm o laupepa o le lymph faʻaitumalo
3 tulagaTumo le tuputupu ae, faateleina i tulaga faatapulaaO le faʻaofiina o se tumutumu i totonu o puipui paʻu, mea faʻapipiʻi, gaʻo tele. Atonu e aʻafia ai le neoplasm o nalu tetele, vaʻa tetele
4 vaegaTele lapoa o le neoplasm. Tumau le pala, metastasisI le laasaga 4, o le tulaga pito sili ona maualuga, o le kanesa ua salalau i tua atu o le pancreas ma i nofoaga mamao i le tino. O le faamai e salalau i tua atu o le nofoaga muamua o le paʻu i vavalalata vavalalata, vaʻa toto, neura ma isi totoga. O lenei faagasologa ua lauiloa o metastasis. Telefoni masima, vaega eseese o lapatai lymph, mamuka, ate, faiʻai, ma isi fausaga faʻanatura.

E masani lava, o le kanesa o le pancreatic e maua i le pito i tua (3, 4) vaega o le atinaʻe. I nei laasaga, o le neoplasm e oʻo atu i sulu ma gaʻo o totoga eseese.

O le togafiti e toetoe lava a le mafai ona togafitia i togafitiga. O valoʻaga e le lelei. E tusa ma le 20% o tagata gasegase e maua i le kanesa e maliliu i le lima tausaga talu ona maeʻa togafitiga.

Faʻailoga ma faʻamatalaga

O le suʻesuʻega e faʻavae i talafaʻasolopito o le soifua maloloina, o le taunuuga o le suʻega ma isi metotia suʻesuʻe.

O nei mea e aofia ai suʻesuʻega falesuesue ma mea faigaluega.

O faitioga o le maʻi e pei o le tiga i totonu o le manava, vave le mamafa o le mamafa, o se suiga i le soifua maloloina atoa mo le leaga, vomiting, nausea, ma isi faailoga iloga o le maʻi.

O asiasiga vaaia e faaalia ai le lanu samasama o le paʻu, mucous membranes, o foliga vaaia, pallor.

Ina ia faʻamaonia / faʻamaonia le faagasologa o le kanesa, faʻaaogaina metotia faʻapitoa mo suʻesuʻega:

  • Faatulagaga E aofia ai i le tala o le tino se iloiloga maeʻaeʻa o gaioiga uma o loʻo i totonu o le paʻu peritoneal ma le avanoa i tua. O le ki i le faʻamatalaga faʻamatalaga o le auala o le sauniuniga saʻo lea mo le suʻesuʻega. O le okeni e tuʻu loloto, e faigata ona iloa. Afai ei ai se faʻapipiʻi o gaʻo i totonu o le manava po o meaʻai i meaʻai i le gaʻo, e mafai ona faigata le suʻesuʻeina o palanymal tissues o le okeni.
  • Tomography. Mai lenei vaega o auala suʻesuʻe mo le suʻesuʻeina o le kanesa o le pancreatic ua faʻaaogaina:
    • MRI (ata faʻataʻitaʻi magnet))
    • CT (faʻasologa o suʻesuʻega). O le muamua oi latou e sili atu le faʻamaonia.Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai e le tasi ona faʻaali le mafaufauina o le parenchyma tissue, fuafua le tikeri o le atinaʻe (laasaga) ma le fausaga o le neoplasm.
  • Retrograde cholangiopancreatorygraphy. Faʻaaogaina mo le siakiina o le kanesa o le kanesa. Fesoasoani e iloa ai le i ai o pusi talo.
  • E faʻatagaina mo le masalomia o le neoplasm suʻega mo le faʻamalama o le susu-125. O le metotia e faʻavae i luga o le suʻesuʻeina o le tino o le tino, siama moletini, antigens i le toto o le tagata maʻi, lea e amata ona gaosia i le tino pe a iai se togafitiga o le kanesa i totonu o le tino. O le maualuga o le tele o siaki e setiina e se fale suesue faapitoa, lea e faalagolago i le au galue galue.
  • O le auala sili ona faatuatuaina e iloa ai le kanesa o le pancreatic o loʻo mafaufauina suʻesuʻega faʻasolopito o se faʻataʻitaʻiga o meaola. Faatasi ai ma le fesoasoani a se nila faapitoa manifinifi, o le gasegase o le tino o loʻo faia. O gaioiga i le faagasologa e mataʻituina i lalo o le MRI monitor or instrument laparoscopic. O le suʻega o meaola o loʻo suʻesuʻeina i lalo ole microscope.

Le taua o le vave iloa o le toto

O le suʻesuʻeina o le kanesa o le pancreatic e tele lava ina faalagolago i le tulaga o le kanesa i taimi o suʻesuʻega. O tulaga maualuga o le kanesa o le pancreatic e masani ona sili atu le oti nai lo le amataga, ona o le faasalalauina o le faamai.

O le tele o maʻi o le kanesa o le pancreatic e le mafai ona iloa seia oʻo ina alualu i luma le kanesa ma salalau atu i isi vaega o le tino. O le mafuaaga lea e matua taua ai le faia o siaki masani ma talanoa ma lau fomaʻi i soo se faafitauli e ono tulaʻi mai e uiga i ou uiga ma le soifua maloloina lautele.

Pancreatic Cancer Diet

O meaai e fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, e ui lava e leai sona taua tutoatasi i togafitiga. O se lisi lelei e fatuina e faʻaumatia ai faʻafitauli le lelei o le faʻamaʻi (tiga ma fesuiaiga o fua).

O le mea e manaʻomia mo le taumafataga o le filifilia lea o mea taumafa e faʻafefeteina faʻavavelaina, vevela ma faʻamaʻi. I le taimi lava e tasi, o meaai e tatau ona aofia uma ai meaʻai e manaʻomia mo le tino.

E tuʻuina atu i ai mea e faʻaaogaina e le faʻaosofia ai se avega mamafa i luga o le okeni na aafia i le faagasologa o le kanesa. O se faʻataʻitaʻiga lenei:

Mea tau oloaFaatagainaFaasaina
1.Meat, iʻaMeaʻai taumafa (tolotolo, lapiti, moa), iʻa niniʻiMeaʻai gaʻo (puaa), moa (tilo, kusi) ma iʻa gaʻo.
2.FafagaAreto mai le falaoamata, "ananafi". Kuki - masi, oatmealFuga muffin, pastries, keke
3.Mea gaosi susuKefir, susu susu, yogurt, curd curveAva atoa susu, kulimi kulimi, kulimi kulimi gaʻo
4.Fualaau aina ma fualaʻauO fualaʻau, tele fualaau faisua ma fualaau aina, pe afai latou te le faʻaleagaina, faʻavalea pe faʻavasegaKapisi tele, ituaiga o fualaau faisua o fualaau faisua, fua
5.Porridge ma BeansRice, buckwheat, karite, oatmeal, milletPeʻa, pi
6.MeainuFualaau aina suamalieMea inu caffeine, ava malosi, kvass, suauʻu "lanu"
7.Isi oloaFuamoa fuamoa, nati, meliSukalati, puʻamu, mea manogi. Laʻau mimiti

O togafitiga mafanafana e aofia ai le uila poʻo le kuka. E le fautuaina e ulaula, fulu. O le pulega o mea taumafa e tatau ona amanaia ai le faapalepale o tagata taitoatasi i meaʻai e le tino ma le tele o le manaomia ole taumafa.

O le faigata o le faagasologa o le faʻaleagaina o le faagasologa, o le tulaga o le atinaʻe, ma le malosi o faʻamaoniga o le faʻamaʻi o loʻo i ai se sao i le filifilia o oloa.

E leai ni auala maʻoti mo le puipuia o le kanesa o le pancreatic. E fautuaina e taitaia asiasiga faatulagaina i le agaga lelei. E tatau ona e lafoaia amioga le lelei, taofi le ulaula.

E talafeagai le tuʻuina atu o togafitiga i le amataga o gaioiga mataʻutia ma faʻanoanoa o le gland. E manatu i latou o ni setete o loʻo i luma o neoplasms o lenei okeni.

Faamoemoega mo se maʻi o le pancreatic i tulaga

Atonu e te fia iloa pe toafia tagata e nonofo i lenei faʻamaʻi pe afai o oe poʻo oe pele oe ua maua ma ua i ai se laasaga.

O le faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o faʻamatalaga na aoina mai tagata e tutusa ma kanesa. Fuainumera o le olataga mo oe e mafai ona faʻamafanafana pe le fiafia.

Ole soifua maloloina ole kanesa Pancreatic

O soifuaga o le soifuaga o le ola e masani lava ona tuʻuina atu i le lima tausaga le ola. O lenei fuainumera e faasino i le pasene o tagata o loʻo ola pea i le itiiti ifo ma le lima tausaga talu ona faʻamaonia muamua. O le tele o fua faatatau ola e le silia i le lima tausaga, ae e taua le malamalama o le tele o tagata e ola umi atu nai lo lenei taimi.

laasaga5 tausaga ola
1A tulaga14 pasene
1B tulaga12 pasene
2A laasaga7 pasene
2B tulaga5 pasene
3 tulaga3 pasene
4 vaega1 pasene

Totogi o le ola ola meli mo tagata ei ai

laasaga5 tausaga ola
Vaega 161 pasene
2 tulaga52 pasene
3 tulaga41 pasene
4 vaega16 pasene

Pancreatic Neuroendocrine Tumors (NEO), lea e lauiloa foi o le tumutumu o le tumutumu o le islet cell, o se ituaiga o kanesa e seasea ona tupu i totonu o sela e nafa ma le faia o le inisalini ma le glucagon.

O le saoasaoa o le ola maloloina mo lenei ituaiga o kanesa o le pancreatic e eseese mai le masani masani o le kanesa o le pancreatic ma le tino o le tino.

O le fua faatatau o le ola e lima tausaga e tusa ma le 42% mo tagata ei ai lenei ituaiga o pulu ma le sili atu ona lelei nai lo le taatele o gasegase pancreatic. Ae ui i lea, o le lima tausaga o le ola o se tagata ei ai le NEO e leai sona taotoga e 16 pasene.

O nei fuainumera e mai tagata na maua i le faʻamaʻi i le va o le 1985 ma le 2004. E taua le iloa o nei faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o tekinolosi ma togafitiga na faʻaaoga i le tele o tausaga talu ai. O tausaga taʻitasi, o le togafitiga e faʻaleleia atili (silasila i le vitio o loʻo i lalo). O se tala fiafia lenei mo tagata o loo feagai ma le kanesa o le kanesa i aso nei.

O nei fua faatatau e ola ai o se fua o tausaga ua tuanaʻi o togafitiga. A o faʻaleleia togafitiga, e faapena foʻi le ola. E le gata i lea, o isi itu e aafia ai lou ola, e aofia ai oe:

  • tausaga
  • soifua maloloina lautele
  • olaga soifua
  • se vaaiga i le togafitiga.

E le manaʻomia ona e nofo i tua pe a togafitia oe mo lenei ituaiga o kanesa. O lau fomaʻi e mafai ona fesoasoani ia te oe ia mautinoa o loʻo e faia mea uma e te mafaia e faʻaleleia atili ai lau vaaiga i le lalolagi ma ola i se soifua maloloina.

O le a le gata ina e lagona o loʻo e puleaina lou tulaga, o lou mafaufau ma le aofaʻiga o faʻataʻitaʻiga e ono faʻaleleia.

Ituaiga ma mafuaʻaga

Oncology o le pancreas mo se taimi umi e aunoa ma ni faʻamaoniga, ma o le taimi lava e lagona ai e ia, o le tagata maʻi e maua i le tulaga 4, lea e le mafai ona faʻaleleia. E mafai ona faʻamalolo le kanesa, o mafuaʻaga e faʻaalia ai e tutusa uma? Ioe, e mafai, ae naʻo le togafiti talafeagai ma togafitiga faafomaʻi taimi.

O le gland ua siomia e le tele o isi totoga taua, ona o ia gaoioiga e manaʻomia ai le saʻo aʻiaʻi mai le fomai tipitipi. O le kanesa Pancreatic i alii ua sili atu ona maua i le tele o taimi nai lo fafine. E leʻi faʻavaeina e fomaʻi mafuaʻaga o lenei mea matautia. E mafai ona e maua le tele o faʻamatalaga feteʻenaʻi i iloiloga i le auala e fofo ai le maʻi, o lea e tatau ai ona e faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faʻapitoa.

O le pancreas e aofia ai elemene e tolu. Faʻalagolago i le toilalo o se vaega faapitoa, o nisi o gaioiga e amata ona galulue le lelei. Mea taua ma mafutaga:

  1. Pancreatic head cancer, o ona uiga e faalagolago i luga o le nofoaga o le paʻu. O nei okeni o loʻo aʻafia.
  2. O le tino o loʻo i tua o le manava ma o loʻo tu latalata i ai. O le paʻu e mafai ona ola i totonu o puipui o le manava.
  3. Le nofoaga i le va o le aorta (agavale) ma le vaʻa. O le kanesa o le siʻosiʻomaga Pancreatic e pasi sao mai i totonu o le togavao.

O le mea lea, o le maʻi e mafai ona aliali mai i totoga eseese.

Neoplasms o le a tulai mai ona o le tele o le taumafaina o le ava malosi, ulaula, le lelei o taumafa, mamafa. O mafuaʻaga o le faʻalavelave e matua ese lava. E mafai ona avea uma nei ma faʻamaʻi faʻamaʻi (maʻi o le maʻisuka, cirrhosis o le ate, cysts, pancreatic adenoma), ma le anoanoai o isi mea e le taua.

E maua foi le mumu mo mafuaʻaga mafuaʻaga pe afai o se tasi o le aiga na muamua mafatia i lenei faʻamaʻi.

Afai e maua le kanesa pancreatic ma le metastasis, o mafuaʻaga e mafai ona mafua ona o le tele o mea faʻavevesi. O lea ituaiga o tumo o se tasi lea o ituaiga ogaoga o le maʻi. Metastasis o le faʻaogalua o le taulaiga lona lua o le kanesa, lea e salalau solo i le tino ma le tafe toto. I le taimi lava i isi totoga, o pipisi o le kanesa e pipii atu ia i latou ma amata ona galue malosi. O le faagasologa lava ia i le fausia o ia ituaiga oona ua taʻua o metastasis. E masani lava, e le lava le taimi e maua ai le tino, ae o le gasegase i le taimi nei e iai le taimi e salalau ai i le tino atoa.

E tele ituaiga o kanesa o le kanesa. E maua le tele o le masini siaki i le tele o tagata gasegase. O lenei ituaiga o tumo o le a tupu mai i sela e ufiufi ai pito o le tino. O le isi e alu i le neoplasms e atiaʻe mai elemene neuroendocrin. E masani lava ona lelei, ae o loʻo i ai foi se maʻi leaga o le pancreas. E oo lava i le ituaiga muamua e le aofia ai le manaʻoga mo le togafitia o le maʻi, o lea ia aua neʻi faʻagaloina fautuaga a fomaʻi.

Le masani ai o se tumutumu pseudopapillary o le pancreas. O lenei ituaiga meaola e masani lava ona maua i teine ​​laiti, aua e mafai ona mafua ai le maitaga, lea e fafaguina ai sela moe i totonu o le tino. E maitauina o le SPPO i le tele o tulaga e le oʻo i totonu o se maʻi mama.

Faʻamatalaga o maʻi

O le mauaina o le kanesa o le pancreatic i se taimi vave e faigata tele. I luga o le suʻega, e mafai ona lagona le faateleina o le ate ma le gall. E mafai e fomaʻi ona faʻaalia faailoga o le maʻi suka pe a oʻo mai le tele o le tele o le suavai i le manava.

O le faasaienisi igoa mo lenei mea matautia ua tupu i le kanesa.

O le faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le a faia i le faʻaaogaina o nei suʻesuʻega:

  1. O le faailoga o le kanesa o le pancreatic e maua mai i sela o le kanesa ma ulu atu i le tino ma le toto. O mea mo le suʻesuʻega o le a avea ma toto matautia. O le suʻesuʻega mo le faailoga o le kuluma CA 19 9 atonu e le saʻo atoatoa, o le mea lea, mo se isi suʻesuʻega, o le tele o isi ituaiga faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia.
  2. O le suʻega o le toto e tatau ona iloa ai se faʻalauteleina o enzymes, siama, ma isi vailaʻau i le tino.
  3. O se suʻega ultrasound o le a iloa ai le paʻu ma mafai ai e oe ona vaʻai pe o le a le tulaga e aafia ai ma aʻafia ai totoga i totonu.
  4. Ae ui lava i lea, o faailoga o le paʻu mo le kanesa o le pancreatic ma le ultrasound e le o taimi uma e matauina, o le mea lea, e ono mafai ona latou faʻamalosia ai le faʻasolosolo o faʻamaumauga, faʻamatalaga retrograde cholangiopancreatory (ERCP), laparoscopy ma cytology.
  5. Cholangiography o le a mafai ai e oe ona ulu atu i se vaifofo faapitoa i totonu ma ave se ata o totoga i totonu.
  6. Angiofia. O se faʻatinoga lea e faʻaaogaina ai se tali tutusa i totonu ole toto.
  7. O se vaomatua e aofia ai le suʻeina o se faʻataʻitaʻiga o se meaʻai i lalo ole microscope. I le faʻaaogaina o lenei auʻiliʻiliga, o le kanesa pancreatic ua faʻamautuina pe ua finau.
  8. Faʻamatalaga faakomepiuta.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

E faapefea ona togafitia le kanesa? O le mea muamua lava e fai, o le faʻaumatia atoa lea o siama ua pisia i le tino. Afai e le mafai, e tatau ona taofi le tuputupu ae o le tumutumu, ae le o le faatagaina e faia le felafolafoaiga, ma ia faaitiitia ai faailoga o le kanesa o le pancreatic i tamaitai ma alii. Mo togafitiga, togafitiga i auala eseese.

E masani ona le masani ona faʻaogaina le faʻaogaina o mea faʻapitoa, talu ai o loʻo faʻaalia ai le tele o tulaga ogaoga ma isi faʻafitauli. Muamua, e le tatau ona salalau le kanesa i totoga tuaoi. Lona lua, e tatau ona leai se mea e tatau ona faʻaaogaina.

O lenei taotoga e aofia ai le aveeseina atoa poʻo le vaeluaina o le oncology, ma o nisi taimi latou te aveesea isi totoga afaina. Talu ai o lenei faiga e ese le faigata ma le faigata, o le tumutumu o loʻo faʻatulagaina i tupulaga talavou e masani lava ona faʻaititia e ala i taotoga, talu ai o le tino lea e vave ona toe faʻaleleia pe a maeʻa ni faʻalavelave mai fafo. A maeʻa le taotoga, e ave e le tagata toe faʻafoʻi le enzymes ma le inisalini mo le ola. O togafitiga faʻasolosolo e fautuaina naʻo le 10% o le siama o le maʻi, talu ai ona o le kanesa ua atiaʻe i se saoasaoa faʻavavevave ma o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le faʻalavelave tele pe a uma le faʻatinoga.

Chemotherapy mo se tumutumu uaua e le talafeagai ma ua faʻamatalaina i le faaopoopoina i togafitiga faʻamalosi e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻi. O togafitiga o le Hormonal e masani lava ona taofia ai le tupu aʻe o le tino, talu ai o nei vailaʻau o loʻo i ai elemene kemikali e puipuia ai le salalau atili o meaʻai. Faʻatasi ai ma le togafitiga faʻaitulagi, o vailaau faʻasaina e aʻafia i totonu o le gland, ma faʻamalosi tino i le muso poʻo le vein.

Ole togafitiga ole vevela e faʻamaonia pe a maeʻa le taotoga e faʻamaʻese uma ai le gaʻo o totoe i sulu e le mafai ona maua e le fomai tipitipi. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻale-tino, o le faʻavelaina o le tino e faʻaaogaina ai ni nila faapitoa O faʻasalalauga i fafo e aofia ai le faʻamalosi, lea o loʻo faʻaaoga e faʻaaoga ai tekonolosi faʻapitoa.

O le falemai o le kanesa e maua mai i le biological poo le immunotherapy e na o se faasologa o suʻega e faʻamaonia ai lona mafai. O mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi e tuusaʻo tuusaʻo i totonu o le tino puipuia, faʻamalosia i latou e amata le taua faasagatau i siama leaga. I le laasaga muamua, latou te amata i mea e le o ni nakoti, mulimuli ane latou fesuiaʻi i fualaau faasaina, e aofia ai mea malolosi. O le kanesa pancreatic ma le gasegase e toetoe lava a le togafitia.

Faʻafomaʻi faʻamaʻi na o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e faʻaaoga ai togafitiga o loʻo i luga.

Auala faʻaoga mo le tau faasaga i le kanesa o le pancreatic e leai. Ioe, o nisi o vailaau e mafai ona i ai nisi o laau toto, ae o loʻo aofia ai le tele o isi mea. E leai se mea e tatau ona e taumafai e faʻamalo ese na o oe i se faʻamaʻi tuga i auala faʻapitoa. E mafai ona avea lenei mea ma tulaga lamatia matautia i le olaga. E le o le vaega aupito sili ona taua o le a faia ma le filifilia o le nofoaga autu mo togafitiga faafomai e tau ai le faamaʻi.

Puipuiga ma Folafolaga

Afai e maua le kanesa o le pancreatic, o le faʻataʻitaʻiga o le a faalagolago tele i le tele ma le nofoaga o le paʻu lava ia, o le i ai o metastases ma o latou tikeri o le totoina i sela o le tino. E le o le mea mulimuli o le tulaga faaletino o se tagata. Aʻo lumanaʻi le amataga o le faʻamaʻi na maua ai le soifua maloloina lelei o le tagata maʻi ma se faiga lelei faʻaletonu, ona oʻo lea i avanoa e tele o le toe faʻaleleia o le a faateleina i le tele o auala.

Mo tagata o loʻo i ai le faʻamaʻi i le amataga, o le faʻaolaina o le ola o le a oʻo atu i le 24% (e tusa ai ma isi punaoa - 18%). E toafia e nonofo i le tulaga o le kanesa 4? O le faʻamoemoe o le ola e naʻo le malosi o le tino e faʻalagolago i le chemotherapy, radiation ma le lelei o togafitiga.

O le fuainumera e mai le tele o masina i le ono masina. Faatasi ai ma le saʻo togafitiga o le kanesa ma metastases, e mafai ona faaumiumi le ola, e oʻo lava mo le tele o tausaga. I le lautele, o le averesi o le olaga o le 6-12 masina.Faatasi ai ma se maʻi mama, o le olaga faaletino e maualalo tele. Afai e te mauaina le faafitauli i le taimi, faʻaaogaina ma mulimulitaʻia isi faʻamatalaga i fomaʻi, o lenei ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona faʻamaonia.

O le puipuia o le kanesa o Pancreatic e masani lava ona faigofie. Muamua lava, e tatau ona e taofia le ulaula, aua le inuina ava malosi ma taumafai e faatumauina se tulaga masani o le mamafa o le tino (o amioga leaga o mafuaaga sili ia o le kanesa). Afai e iloa e iai i le aiga se tasi mai aiga vavalalata e mafatia i lenei faʻamaʻi, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi ma se geneticist pe pasia uma suega talafeagai mo le filemu atoatoa o le mafaufau.

O le puipuia o le atinaʻeina o le faamaʻi o le auala aupito sili lea ona aoga o togafitiga. Afai ua maua se tagata i se faʻamaʻi, o le a le mafai ona vave faʻaumatia le faafitauli. Faatasi ai ma fautuaga uma a le fomaʻi ma le faʻatuatua i lona lava malosi, e mafai ona faatoilaloina soʻo se faamaʻi.

Faailoga o le kanesa

O le kanesa o le Pancreatic e maua i nisi taimi e aunoa ma ni faailoga ma ni faailoga manino, lea e mafua ai tuutuuga mo lona iloa pe a tuai ona faaaoga ni ituaiga o togafitiga. I le uma, o loʻo i ai ni auala lelei, ae o le faʻaaogaina e mafai ona faatagaina i le amataga o le atinaʻe o le oncology.

O le mea lea, e toʻatele e fiafia i mea o faʻaʻailoga ma faailoga o le a taʻuina atu ai le faafitauli faʻafuaseʻi o le gasegase? I le aofaʻi, o faʻamaoniga muamua o le kanesa ua faʻamamafaina, e faʻaalia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o lenei maʻi faʻapitoa:

  1. Faʻailoga tiga i le plexus solar, i tua. E masani lava ona tupu malosi, faatupuina le malosi o le tiga, pe a paʻu vae i tulivae i le fatafata o le tino o le tagata, faamalulu ma pasi.
  2. Paʻu o le mamafa o mea mamafa. Paʻu mamafa mamafa mo le leai o se mafuaaga.
  3. O le fiainu lava. O le aveeseina mai i le tele o le suavai, o le faʻaaogaina o le urination e mafua mai ai, lea o le a avea foi ma se faʻalavelave o le atinaʻe o le maʻisuka. Inisalini faʻasolosolo vaisu, e masani lava o faʻasologa o le oncology.
  4. Vomiting. O nei faʻaʻailoga e faʻaalia i le faʻamalosi o le paʻu, o se ituaiga suiga mai le manava i le duodenum 12.
  5. Hepatitis A, B, C. Faatasi ai ma lenei maʻi, gaioiga o mata mata, paʻu o paʻu. E masani lava ona tupu i luga o le oncology o le ulu o le pancreatic gland. A o faagasolo lenei vaitau, o le faʻamalosi o le pulelele e tupu, lea e faʻaosofia ai le faʻasaoina o le hepatitis, faʻatasi ai ma le vevela, ona o le faaputuputuina o molimoli moli i totonu o le paʻu.
  6. Faʻanoanoa le tiga i le taumatau sao. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le kanesa, o le totogo e lolomiina i totonu o le vevela, o loʻo i ai le faateleina o le vavalo (splenomegaly).
  7. Tuʻu suavai (manava manava). O faʻatulagaga felafolafoai ei ai se mea faʻavaivai ma se manogi malosi, e masani lava o le feʻau. O le mafuaʻaga o lenei manogi o le le lava lea o enzymes e talepeina ai le vaega gaʻo o meaai.
  8. Inisulinoma. O le gaʻo na tupu i le gaosia o le inisalini. O faʻapogai autu o lenei togafitiga: o le faʻaalia o lima gatete, vaivai tele, faʻanoanoa, matelaina, faʻalauteleina le fatu. E mafai ona faia ni tulaga mo le tupu mai o le coma. O nei mea uma e faʻaalia ai le maualalo o le kulukose i totonu o le toto o se tagata.
  9. Gastrinoma (faateleina le gaosiga o gastrin). O lenei ituaiga faʻamaʻi e o mai faatasi ma le tiga o le manava, o le faateleina o le elemene i le manava, ma o se ulupo e le alu ese e tusa lava pe faigata tele togafitiga. Gastrin e faʻaalia nisi faʻamaoniga, lea e tau atu i togafitiga ma le leai o se taunuuga.
  10. Glucagonoma. O le neoplasm e maua ai se aofaiga tele o le kaluka. Faatasi ai ma lenei atinaʻe, o loʻo i ai se paʻu mamafa mamafa, fia galala tele ma faʻateleina urination. O loʻo faʻaalia i luga o le tino tagata faʻavae lanu-mumu, o le laulaufaiva a tagata e avea ma lanu moli. O nei mea uma e faʻaalia ai le maualuga o le suka i le toto o se tagata maʻi.

O le kanesa pancreatic ma faailoga e masani ona faʻaalia i tagata o loʻo mafatia i le maʻi suka, pancreatitis.

O loʻo i ai foʻi faʻamatalaga muamua o le kanesa o le pancreatic, ona e mafai ona e tali atu i lenei faafitauli ile taimi talafeagai. O le mea moni e faʻalagolago lava i le nofoaga o le neoplasm ma lona faʻamalosi malosi. Pancreatic cancer and the first symptoms of a fatal disease that appeared:

  1. Pancreatic head cancer - o foliga mai o le hepatitis, paʻu o le mamafa, tiga i totonu o le manava, gaʻo gaʻo i le feces.
  2. Kanesa o le siʻusiʻu ma le tino aoao o le pancreas - leiloa mamafa, tiga i totonu o le manava.

O mea e tatau ona e gauai i ai o le faasologa lea o faʻaaliga o faailoga muamua o le maʻi. Muamua lava, o le kanesa o le ulu o le gland e foliga mai, ona sosoo ai lea ma le tino ma le siʻu. I lenei tulaga, o faailoga e taua o le "intestinal pancreatic", lea e faia e le atinaʻeina o se tumo e lata ane i le digestive tracttive.

Faailoga i tulaga mamao

O le kanesa Pancreatic e le togafitia i le taimi mulimuli, ae o loʻo i ai se togafiti togafitiga lea e mafai ai ona faʻalauteleina le ola ma faʻaitiitia ai le tulaga o le soifua maloloina. Faailoga o le tulaga ogaoga o le atinaʻe o le kanesa, e tele lava ina faalagolago i le saoasaoa o le faasalalauina o le togafitiga ma le mea e taulaʻi ai le tumutumu. Pe a tutupu le atinaʻe agai i le lymph ma le nerve, o le a maitauina faafitauli ogaoga ma le faʻafefeteina o mafaufauga, faʻamatalaina o fuaiupu. Hollow vein syndrome foi e aliali mai.

O le tuputupu ae o le tino i le sternum e mafua ai le mamafa i okeni e latalata i togafitiga, lea e faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

O faʻamaʻi ma le salalau o faʻamaʻi o le tikeri mulimuli o le kanesa o pancreatic e faalagolago i le saoasaoa o le faasalalauina, le maualuga o le paʻu. O le faigata o le faamai o le le tuuina atu lea i ni faailo o le naunautaiga i se amataga vave o le atinaʻe, ma e pei ona masani ai, e naʻo le avanoa e maua ai pe faʻamaonia ai le mea na tupu:

  • lagona faifaipea o le vaivai, ma sina galuega laitiiti o le vaivai,
  • leai se manaʻo
  • ogaoga le manava
  • mamafa matuia mamafa
  • se suiga i le paʻu o le paʻu o se tagata i se lanu samasama sili ona lanu, talu ai ona o le inuina o le tino ile talo,
  • vomiting faifai pea, taotoga.

O le gasegase o le kanesa o le ulu o le pancreas o loʻo i ai foi ona lava faailoga ma o le malosi sili lea ona malosi. I togafitiga, i le 98%, o maʻi e maliliu ile 3-5 tausaga. Faʻasalaga mo le tuai ona faʻamaonia le faʻamaʻi. O le a le mafuaʻaga o le kanesa i le ulu o le pancreas?

O mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o se tumo o le natura o le natura:

  • faʻaleagaina o masani leaga (ulaula, ava malosi, vailaʻau),
  • meaʻai e le talafeagai ma mea faʻafefiloi,
  • chronic pancreatitis
  • faʻamaʻi o le pepa o le pese ma le vevela,
  • foliga maualuga o le maʻisuka.

Ae o faailoga i luga o le oncology o le ulu o le pancreas, o loʻo i ai uiga nei o lona atinaʻe i le taimi mulimuli:

  1. Paʻa i le plexus o le la, ua faʻapeteina e le tiga ile pito i luga. E mafua lenei mea ona o le mamafa o le paʻu i luga o namu, o loʻo punitia ai alavai.
  2. Paʻu mamafa mamafa, e oʻo i le cachexia.
  3. E le gata i lea i taimi mulimuli ane, e tupu aʻe le paʻu i totonu o masini o isi totoga o le tino, e matua tupu atoatoa i totonu o le pancreas.
  4. Pogisa o le faanatinati.
  5. E foliga mai e sinasina.
  6. O le hepatitis faʻapitoa e tutusa ma le vaega C.
  7. Tue le paʻu, e oʻo i le toto.
  8. Le toilalo o le tino o le tagata.

Ma faʻapea foʻi ma faʻamaʻi na faʻaalia i le kanesa o le pancreatic i fafine, e tele lava ina avea o se faailo o le ola le masani ai:

  • tele le ulaula
  • mamafa inu
  • fualaau faasaina
  • afaina
  • faʻaaogaina tele o meaʻai falai.

E oʻo lava i eseesega o le physiological, o le faʻamaoniga o le faʻamaʻi e tele lava ina tutusa ma tane, ae o le ai ai se eseesega i tiga o le tiga, talu ai i nisi tulaga, e ui i lea, o le tumo e faʻamalosi ai totoga o le fafine i lalo ifo.

Pancreatic Cancer Diagnostic

O le kanesa Pancreatic, faʻatasi ai ma suʻesuʻega vave, e mafua ai ona faigata ona o le le mautinoa o le aʻoga. E seasea, e tusa ma le 20% o tagata gasegase na maua se avanoa e maua ai se faʻamaʻi i se amataga vave o le atinaʻe, lea na mafai ai ona faʻamalolo. O le mea lea, i le amataga o le suʻesuʻeina o le tino mo le kanesa, o loʻo faʻaaogaina se suʻega suʻesuʻe.

Suʻesuʻega o suʻesuʻega o le oncology. I lenei tulaga, o le suʻeina o le toto, o le taimi o suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai faailoga o le atinaʻeina o le anemia, e tutusa ma le faateleina o platelets toto, ESR. O le suʻesuʻeina o le toto, faʻamaʻi, faʻaalia mai le bilirubinemia, faʻalauteleina le phosphatase, faʻateleina o le ate o le enzymes, e faʻaalia ai se faʻaleagaga i luga o le ala o canaluko choleretic poʻo le paʻu o le tino o le ate. O faailoga o le malasorption e maua foi i le toto.

O le pancreas, o se totoga taua o se tagata, ma le kanesa ua mafua ai suiga malolosi i lana galuega, lea e iʻu i le maʻi faʻamaʻi, e afaina.

Meatotino Faʻamatalaga Taʻi

O le kanesa o le Pancreatic ua fuafuaina foi e faʻaaogaina ai se metotia e iloa ai meafaigaluega:

  1. Endoscopic ultrasonography. O le faia o se ultrasound o le peritoneum, latou te suʻesuʻe muamua ma le aofia ai faʻamaʻi o le gallbladder ma togafiti o le ate, lea e mafai ai ona fuafua se tumutumu o pancreatic. O le suʻesuʻega e filifilia ai se faʻataʻitaʻiga o le biopsy mo nisi suʻesuʻega i le tino o le tagata.
  2. Faʻaaogaina o suʻesuʻega ma MRI, e mafai ai ona matamata i le tulaga o tisipese o le pancreas ma faailoa mai ni neoplasms ma le tele o le tumutumu, vailaau lymph.
  3. PET - faʻaalia ai le nofoaga o neoplasms (metastasis) ma fesoasoani e iloa tino o le kanesa o le kanesa.
  4. Laparoscopy o se fua faʻataʻitaʻiga lea e iloagofie ai mea faʻafefete i totonu o le ate, intestines, poo le peritoneum.

I uluai faailoga poo masalosaloga o le kanesa o le pancreatic, o se suesuega faanatinati e se fomaʻi togafitiga e manaʻomia vave.

Nofoaga

O le kanesa Pancreatic i le tele o faʻaaliga, e tusa ai ma faʻamatalaga faʻamaonia, e tupu i le ulu o le pancreas. O lenei ituaiga o gasegase e atiae i le 70-80% o mataupu o tagata afaina. Faʻasolo i le tino o le gland, 10-15%. I isi tulaga, ave le siʻusiʻu o le pancreas.

Le faʻaalia o se pulu i le pancreatic oncology:

  • lymphogenous
  • hematogenous
  • le totoina.

O le toto o le Lymphogenous e alu i tulaga.

  1. laasaga. Pancreatoduodenal lymph (o le foliga mai i le ulu o le pancreas o se tagata).
  2. laasaga. Retropiloric lymph nodes.
  3. laasaga. Celiac ma pito i luga o mesenteric.
  4. laasaga. Faʻasologa o le lymph retroperitoneal.

I le taimi o le atinaʻe o le kanesa o le kanesa, ua maua i totonu o le ate, fatugaʻo, ponaivi o le tagata maʻi.

O le toto o loʻo i luga o le toto o le faʻafeiloaʻiga lea o siama o le oncology ma pathogenic i totonu o le tino (periponeum).

Kanesa - o se maʻi o le pancreas, i lona soifuaga faaletino, o loʻo i le nofoaga lona lua pe a mavae le AIDS ma le HIV. O maʻi e manaʻomia ai se tali i faʻamaʻi o le faʻamaʻi, lea e mafai ona faaumiumi ma faʻaola ai le ola o se tagata.

E faapefea ona togafitiga

Togafitiga mo le kanesa o le pancreatic e faavae i luga o le tulaga o le faamai, o lona uiga, o le a le tele o le paʻu, pe a mafai ona tupu, lea na solia ai. Ma le mea lelei, e tatau ona aveeseina se tupu vevela ma vavalaʻau lata ane, ona tatau ai lea ona faʻafefeina lenei faʻalauiloa i le gamma ray. Ae e naʻo le tulaga o le "kanesa o loʻo i ai" ma le tulaga 1. I isi laasaga, o tuufaatasiga o auala eseese o loʻo faʻaalia i lalo e mafai ona faʻaaogaina.

Tausiga togafitiga

O faʻatulagaga nei o loʻo faʻaalia iinei:

a) Gaioiga o le susu: aveeseina o le ulu o le pancreatic faatasi ai ma le paʻu, o se vaega o le duodenum 12, manava, oona, ma sooga uma e latalata i le lymph.O lenei taotoga e na o le amataga lava e faia, e le mafai ona fofo mo se taimi umi ma e le mafai ona tolopo, ona o le taimi o le a leiloa.

b) Faʻatumu le vaʻaia o le pancreas. E faʻaaoga pe a tupu aʻe le kanesa i totonu o le tino o se okeni ma e leʻi alu i tua atu o le tino.

i) Faʻasalaga vavae ese. E faʻaaoga pe a tupu aʻe le kanesa i totonu o le tino ma le siʻusiʻu o le okeni, o le a aveesea, ma o le ulu o loʻo totoe.

d) Faʻasalaga vavalalata. O iinei, ua naʻo le vaega tutotonu o le gland ua aveeseina, ma o isi e lua o loʻo sutured e faʻaoga ai le faʻaoga o le tui.

e) Talosaga puipui. O loʻo faʻataunuʻuina ma o latou tino e le mafai ona faʻaaogaina ma faʻamoemoe e faafaigofie le olaga o se tagata. E mafai ona:

  • aveeseina o le vaega o le paʻu ina ia faʻaitiitia ai le mamafa i luga o isi totoga ma le namu o le iuga, e faʻaitiitia ai le avega o le tuma,
  • aveesea o metastases,
  • soloina o le faalavelaveina o le va o le biliary po o le iniseti, o le faʻaogaina o le puipui o le manava poʻo le faʻamaloloina o le totoga o le okeni.

e) Faʻaiʻu pipisi. Afai e poloka le talo talo i se tumutumu e le mafai ona faʻaaogaina, e mafai ona e tuʻuina se pu i totonu o le alalele ole auala o le a ulufale ai le talo i totonu o le inumaga laiti pe alu i totonu o se mea e faʻaaogaina palasitika.

g) gasegase gasegase taotoga. E faʻaaoga pe a afaina se tumo i le auala e alu ai meaai mai le manava i le manava. I lenei tulaga, e ono mafai ona tuʻuina nei ituaiga o meaola e 2, faʻamalo le tumutumu.

E mafai ona faia faʻataʻitaʻiga i se pulu, pe i ai le naifi gamma, pe a aveese le mea faʻapipiʻi ma o le a vaʻavaʻavaʻaʻi le mea e tasi (pe a fai e le uma ona aveeseina le kanesa, o lona tino o le a oti i lalo o le malosi o gamma ray).

E mafai ona faia se faʻasalaga e ala ile faʻaogaina o micro-incisions, aemaise lava i le tulaga o se tumutumu e le mafai ona faʻaaogaina (ina ia aua neʻi faʻasalalauina vaega ole kanesa). E mafai ona faia lenei mea e le robot programmable DaVinci. E mafai ona ia galue i se naifi gamma e aunoa ma le lamatia o le faʻaalia.

A maeʻa le taotoga, faʻalauiloa poʻo le chemoradiotherapy e faia.

Chemotherapy

E faʻaaogaina ituaiga vailaʻau faʻatele e poloka ai le tuputupu aʻe o sela o le kanesa e pei o le uii ma le matua. I le tutusa, ei ai le aafiaga i le tuputupu ae o siama masani, o tala mo le tele o itu taua o lenei togafitiga: afu, afaina o lauulu, gasegase ogaoga ma le pallor, neurosis, aafiaga leaga o patotia.

Chemotherapy e mafai ona faʻatinoina e pei o:

  1. monochemotherapy - tasi fualaau faasaina, vasega. E aoga i le 15-30% o mataupu,
  2. polychemotherapy - o se tuufaatasiga o auala eseese o gaioiga. O le tino o le tino e paʻu i lalo. O le aoga o le metotia e 40%.

O le faʻaleleia o le toleniga o ia ituaiga togafitiga, inu malosi, le faʻatagaina o le ava, ma le aofia ai o meaʻai susu i le taumafataga o loʻo faʻatulagaina. O se tagata ua faatonuina se fofo mo le nausea - "Tserukal" poʻo "Osetron", ua tuʻuina atu ia i latou fautuaga e asiasi atu i se fomaʻi o le mafaufau.

Faʻataʻitaʻiina togafitiga

O le lala fou lenei o le chemotherapy, lea e faʻaaogaina fualaau faasaina e aʻafia ai lava le tino o le kanesa, e aʻafia ai fausaga ola. O ia togafitiga e sili atu ona faʻafefeina e tagata gasegase, ae maua ai se tau maualuga atu. O se faʻataʻitaʻiga o togafitiga faʻapitoa mo le kanesa o le pancreatic o le Erlotinib, lea e poloka ai le faailoina o le elemene i le tumutumu o se paʻu tumo e uiga i le sauni mo le vaevaega.

Lavea togafitiga

O le igoa lenei o le vevela:

  • ao leʻi faia taotoga - e faʻaititia ai le aofaʻi o kanesa,
  • i le taimi ma le maea o taʻaloga - e taofia ai le toe foʻi mai,
  • ma le le mafai ona faʻaogaina - e faʻaitiitia ai le gaioiga o le kanesa, faʻasaina lona tuputupu aʻe.

O togafitiga faʻamalosi e mafai ona faʻatino i ni auala se tolu:

  1. faʻailoga,
  2. i le ituaiga o gamma togafitiga mamao,
  3. vave electrons.

Fou togafitiga

US scientists o loo galulue i se auala fou - o le faʻaofiina o se tui i totonu o le tino, e aofia ai se agavaʻa vaivai o le siama Listeria monocytogenes ma meaola eletise. I suʻesuʻega, ua manino le iloa o le siama e afaina ai naʻo naʻo siama kanesa, ma e masani lava ona afaina ai metastases, ma tuʻu ai ni mea ola maloloina lelei.Afai e avea o ia ma se avelaʻau o mea eletise, o le a ia tauaveina le mea mulimuli i totonu o le mea uaua, ma o le a oti.

O le atinaʻeina o fualaau oona lea e aafia ai le puipuiga o le tino, lea e tatau ona faʻataʻitaʻia ai le kanesa, ua amata foi. O se vailaau faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau o le Ipilimumab mai le vaega o siama faʻatoʻalone monoclonal.

Togafitiga Vaega o le Kanesa

O le gasegase, faʻasalaga, vavalalata vaega, pancreatectomy.

Lelei sili - faʻaaoga le auala o le Cyber-knife (Gamma knife)

Taumafa faʻatasi ai ma le gaʻo o gaʻo mama. Faʻataʻitaʻiga e sui ai togafitiga faʻatasi ai ma enzymes: Creon (o le vailaʻau sili ona lelei, e le o iai ni meaʻai pipi), Pancreatin, Mezym.

Faʻasalaga - faʻamalositino e le o ni nakoti: Ibuprofen, Diclofenac

A maeʻa pe leai foʻi se taotoga, i le taimi lava pe a oʻo i le faʻamalositino togafitiga.

Lelei - faʻataʻitaʻiina togafitiga

Meaʻai - tutusa, o le protein e manaʻomia e ulufale ai i le tino, i ni vaega laiti, ae masani lava.

Mo tiga - narcotic poʻo faʻamalosi e le o ni nakoti.

Faʻatasi ma le faʻaoʻo - Sturgeon 4-16 mg.

Le faʻaleleia o le hematopoiesis - Methyluracil papa

Talosaga faʻamalosi - pe a poloka le talo, manava po o le fatu, e faʻaitiitia ai le tiga, pe a mamafa le tumutumu i luga o ogalaau. Lelei - Cyber-knife.

Afai ua avea le tumutumu ma toto toto, e le mafai ona aveesea.

VaegaFaʻatonuChemotherapyLavea togafitigaFaiga faʻapitoa
1-2Tauaveina ina ua uma le taotogaA maea le taotoga
3O taotoga faʻapitoa poʻo le faʻamalosi, pe a vaʻavaʻai ma le mafaufau le nofoaga o loʻo i ai le tumutumu, lipotia lipoti atili-ma vaʻalalata vavalalata e vaʻavaʻai ai le nofoaga ua afainaManaomia
4E pei o le laasaga 3E pei o le laasaga 3Mea lava e tasi

O le aotelega o le faʻamalositino mo le kanesa o le pancreatic e le lelei: o le tumutumu e tupu televave ma faʻafefeteina, ae le o le lagona o ia i se taimi umi.

O le fesili pe toafia e nonofo i le kanesa o le pancreatic e leai se tali manino. E faʻalagolago i le tele o mea:

  • ituaiga talafaasolopito o le kanesa,
  • le tulaga na iloa ai le paʻu,
  • uluai setete o le tino
  • o le a le togafitiga.

Faʻalagolago i lenei, e mafai ona maua fuainumera nei:

  • Afai o le paʻu e alu i tala atu o le gland, e na o le 20% o tagata e ola mo le 5 tausaga pe sili atu, ma o le mea lea pe afai o togafitiga faʻaaoga.
  • Afai e leʻi faʻaaogaina le taotoga, latou te ola e tusa ma le 6 masina.
  • Chemotherapy e faaumiumi le ola i na o le 6-9 masina.
  • Tasi se togafitiga, e aunoa ma se taotoga, e mafai ai ona e ola i le 12-13 masina.
  • Afai o se taotoga faʻamalositino na faia, latou te ola 1.5-2 tausaga. O le 5-tausaga le ola e mataituina i le 8-45% o tagata gasegase.
  • Afai o le taotoga o loʻo faʻamaonia, mai le 6 i le 12 masina. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa le faʻaaogaina o se anastomosis (sootaga) i le va o le talo ma le pipestive tube, e ola le tagata pe a ma le ono masina.
  • Faatasi ai ma se tuufaatasiga o taotoga togafitiga ma togafitiga faafomaʻi, latou te ola i le tusa ma le 16 masina.
  • I le 4 vaega, na o le 4-5% ola i luga o le tausaga, ma na o le 2% ola i le 5 tausaga poʻo le umi. O le tele o le tiga ma le 'ona o le toxins o le kanesa, o le puupuu o le olaga.

E tusa ai ma le ituaiga o talafaasolopito:

ItuaigaE toafia o ola
Ductal adenocarcinoma1% soifua 17%, 5 tausaga - 1%
Giant Cell AdenocarcinomasI le averesi - 8 vaiaso. E sili atu i le tausaga - 0% mai le taimi o suʻesuʻega
Gocular squamous cell carcinomaI le averesi - 24 vaiaso. 5% ola mo le silia ma le tausaga, e leai se tasi e ola ile 3-5 tausaga
Carcinoma cellula taulaʻauI le averesi - 28 vaiaso. 14% o tagata mamaʻi na ola i le 1 tausaga, 0% i le 5 tausaga.
Mucinous adenocarcinomaI le averesi - 44 vaiaso, e sili atu ma le tasi vae tolu o tagata gasegase e sili atu i le tasi le tausaga e ola ai
Mucinous cystadenocarcinomaE silia ma le 50% ola e 5 tausaga
Kanesa taulaʻauI le averesi, latou te ola i le 28 vaiaso, e oo atu i le 1 le tausaga, 14% ola, e oo atu i le 5 tausaga - 0%.

O mafuaʻaga o le maliu i le kanesa o le pancreatic o le gasegase, fatu faʻafuaseʻi, poʻo le le atoa o le gasegase lea na tupu i le taimi o metastasia faatasi ai ma le cachexia (vaivai) ona o le inupia o le kanesa.

Pancreatic Cancer Prevention

Ina ia aloese mai lenei faamai matautia, ua fautuaina e saienitisi mea nei:

  • Tuu le ulaula.O suiga e mafua mai i le ulaula e mafai ona toe suia i totoga uma.
  • Taumafa mea taumafa ma se fuainumera maualalo maualalo (o se fua o le suamalie e afaina ai le gaioiga o le pancreas). E le tuʻuina atu le mea e sili ona lelei i le gaʻo, ae le o meaʻai, fualaau aina ma fualaau aina.
  • Aua le faʻateleina le tele o porotini, e masani ona faʻaaogaina i aso anapogi anapogi.
  • Faʻateleina mea i totonu o le taumafa o le kāpeti: pulupulu Brussels, cauliflower, broccoli ma le isi.
  • O mea manogi, e sili atu i le turmeric (o loʻo iai i le siva "curry"). E aofia ai curcumin, lea e puipuia le gaosia o le interleukin-8, o se puluvaga e aafia ai le atinaʻe o le kanesa o pancreatic.
  • Faʻaaofia ai isi mea taumafa ma le acid ellagic i lau meaʻai: rimoni, fugalaau, strawberries, strawberries, ma nisi fuamū mūmū ma fua.
  • Aloese mai oloa e maua ai le kulimi.
  • Taumamafa i aso uma o vitamini C ma le E-natura faʻaleagaina.
  • Afai e te fiafia i kulumu ma pi, ia mataala i latou fou. O le tausaga ua teʻa, ma sili atu lava, o '' masalosalo 'e mafai ona pisia i le aflatoxin.
  • O le meaai e tatau ona i ai pea fualaʻau lanu meamata i le chlorophyllin.
  • E tatau ona e 'ai i iʻa ma oloa gaosi susu o loʻo i ai le vitamini D, lea e poloka ai le salalau o sela o le kanesa.
  • Oona, aemaise lava manu, e itiiti lava le mafai: e le sili atu ma le 20% o le aofaʻi o le kalori. O mea matautia mo le pancreas o mumu mumu, yolk, offal.
  • Taumafa meaai ma vitamin B, Vitamin A, ma carotenoids.

Mafuaaga o le oncology i alii

E tusa ai ma fuainumera o suʻesuʻega faafomaʻi, o le kanesa o le pancreatic e sili atu ona aafia ai alii matutua nai lo tamaitai. O mafuaʻaga e mafai ona ese ai: faʻaauau, ulaula uumi, meaai le lelei (gaʻo ma meaʻai vevela), cirrhosis o le ate, faʻateleina o taumafa malolosi, meaʻai faigata, leai o uʻamea, gaʻo, ma isi. Tagata e 50-70 tausaga, pe a oʻo mai uluaʻi faʻaʻailoga o le kanesa o pancreatic, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

Faailoga o le faʻamaʻi i fafine

E tusa ai ma suʻesuʻega, o faʻamaʻi pipisi i fafine e tele pasene le maualalo nai lo alii. Ae ui i lea, e masani lava o tamaitai matutua, faasaga i le talaaga o isi faafitauli tau le soifua maloloina, aua le gauai atu i faailoga autu. O lenei mea moni e folafola mai ai faʻailoga faanoanoa. Afai o le jaundice poʻo le pancreatitis e aliali mai i le matua, lea e sili atu ona taatele i fafine nai lo alii, e tatau ona e asiasi atu i le fomaʻi.

Faailoga muamua o le kanesa o le pancreatic

O faʻamaoniga muamua o le tumutumu o pancreatic e aofia ai:

  • faateleina le ate
  • taoto, vulu, fusi,
  • paleni mamafa
  • thrombosis
  • osofaiga o le tino pancreatiti (i tagata matutua poʻo tagata matutua),
  • tiga i le manava.

Faʻataʻitaʻiina e fomai atamamai faailoga o le kanesa i ni faʻaaliga lautele e fa:

  • tiga matuia
  • faailoga o meaai
  • faʻailoga faʻailoga
  • paʻu o le paʻu.

Paʻu faʻatau

O le vaega o loʻo aʻafia ai e aofia ai totoga e masani ona fausia ai le gastrointestinal tract. I le kanesa o le pancreatic, o se tasi o mea muamua ma le maofa o le tiga o le fusi i le hypochondria, lea e sili atu ona latalata i le po. O lagona le lelei e mafai ona avea ma mafuaʻaga o isi faʻamaʻi ma le mumū o le mea o loʻo i ai meaʻai, o lea e le vave ai ona faanatinati tagata maʻi e vaʻai i se fomaʻi e faʻaaoga ai se tulaga tutoʻatasi po o se isi togafitiga.

Faailoga o mea taumafa

O faailoga o meaʻai o le kanesa e masani lava o le muamua e aliali mai i le lapatai ulu. E sili atu ona masani o faʻamaoniga e taʻua e fomai o le "pancreatic-intestinal." E mafua lenei mea i le mea moni o le neoplasm (palamole pe leai) e ola faʻatasi ma isi elemene taua o le faʻaogaina o meaʻai. Faailoga e aofia ai:

  • tiga i totonu o le mea oona,
  • manava manava
  • taʻavale
  • tatala, gaogao, ogaoga papa,
  • uʻamea le lanu.

Faiga masani

E masani lava i se taimi vave, o le faʻamaʻi faʻatasi ma le lautele, faʻafitauli o le tino, pei o vaivaiga, mamafa i le manava, vaivai. O nisi taimi o maʻi e amata ona pagatia mai le manava, faʻamaoniga o le solia o le gastrointestinal tract. O le faateleina o le suka toto ma le lagona o le le fiafia i totonu o se isi lea faailoga o le maʻi tigaina.

Paʻu o le paʻu

O se tasi o faʻaaliga iloga o le maʻi o le pacreatic o le faʻaleagaina lea o le paʻu - o le jaundice, faʻatasi ai ma le vevela i le tino atoa. E faasolosolo malie le alualu i luma, faasolosolo malie ona suia lanu mai le samasama i le lanumeamata I fafo, o le jaundice o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • mucous membranes ma sclera e samasama
  • o le nofoa e faʻamalo
  • o le tele o le gallbladder ma le ate ua faateleina,
  • vevela paʻu.

Faʻamatalaga o se vaʻa amata pancreatic tumo

O le suʻesuʻeina o faʻamaoniga muamua o le kanesa o le pancreatic atonu e aofia ai se suʻesuʻega autu o le maʻi, o le faʻamaonia o le ultrasound, sampling samples mo faailoga o le kanesa ma le faʻatautaia o suʻesuʻega. Afai e maua se neoplasm leaga, o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o talatini o le tino o le tino e fai. O lenei faʻatinoga e faia e ala i le puncture punouai - o le aoina o mea na afaina mai le okeni. A maeʻa uma taualumaga, o le ituaiga autu o togafitiga e faʻamatalaina - chemotherapy.

Aoao e uiga i le kanesa o le colorectal - o faʻamaoniga muamua ma le siama o le maʻi.

Vitio: pe faapefea ona siaki le pancreas mo le kanesa

Afai e te le iloa po o a mea e aʻafia ai ma le kanesa o lenei totoga taua, ona mafai ai lea i se vitio talafeagai ona maua tali i au fesili uma e uiga i lenei maʻi matuia. O fomaʻi faʻapitoa o le a faʻasoa faʻamatalaga talafeagai i le auala e fuafua ai se gasegase matautia i vaega muamua, faʻapea foi ma talanoa e uiga i mafuaʻaga o lona tupu.

Tuua Lau Faamatalaga