Le faiga o le atinaʻe ma togafitiga o ituaiga uma o le maʻisuka coma

Faʻafitauli o le maʻisuka

Suiga faʻasolosolo i le maʻisuka ituaiga II

Faailoga o le maʻisuka ituaiga II

Faʻailoga lautele (fiainu, polyuria, pruritus, faʻapitoa i faʻamaʻi) e agamalu pe leai foi. E masani ona maua le meaʻai (i le 80-90% o tagata gasegase).

O le le atoatoa o le inisalini e mafua ai le le atoatoa o le gasegase e tutusa ma mea e tutupu ma le le atoatoa o le insulin, ae peitai, o nei faaletonu e le o taʻua, ma o le ituaiga II o le maʻisuka e masani lava ona soymptomatic i le 50% o tagata mamaʻi ma le gaʻo ma le hyperglycemia.

E le pei o le le atoatoa o le inisalini, faatasi ai ma le leai o se inisalini, o le aʻafiaga o le inisalini e tumau pea i luga o le tino, lea ei ai le maualuga o mea e maua i insulin. O le inisalini i le tino o le tino e faaosofia ai le lipogenesis, poloka le lipolysis ma le tuʻuina atu o gaʻo gaʻo i totonu o le toto, o le mea lea, i le maʻisuka ituaiga II, ketoacidosis e le o matauina, e le faʻaitiitia le mamafa o le tino, ae, o loʻo tupu aʻe le meaʻai. O le mea lea, o le manuʻa, i le isi itu, o le itu sili lea ona taua, ma i le isi itu, o se tasi o uluai faʻaaliga o le maʻisuka ituaiga II.

Talu ai e leʻo faʻavaivaia le faʻasologa o le inisalini, o le toto maualuga o le kulukose e faʻaolaina ai le pulelasi o le inisalini mai sē-ß, mafua ai hyperinsulinemia. O le maualuga o le inisalini e mafua ai le le faʻamalosia ma le faʻaleagaina o le inisalini, ma faʻaititia ai le kulukose o le gaʻo. Ole inisalini e le mafai ona toe faʻaleleia le glycemia; inisalini tetee. I le taimi lava e tasi, o le maualuga maualuga o le kulukose i le toto e faʻaitiitia ai le lagona o sē β i glucose, o se taunuuga, o le vaega muamua o le faʻamalosia o le inisalini e tuai pe toesea.

I le maʻisuka ituaiga II, hyperinsulinemia (80%), toto maualuga (50%), hyperlipidemia (50%), atherosclerosis, neuropathy (15%) ma le nephropathy (5%) o le maʻisuka.

O faʻafitauli matuia e patino mo le ituaiga I ma le maʻisuka II.

O le faʻavelaina o le faiʻai o le faiʻai i le mea muamua, faʻapea foʻi ma faʻafitauli faʻapitoa i le tino, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave matuia i le foliga o le coma. Coma o se tulaga sili ona ogaoga, e mafua mai i le loloto o le atuatuvale o le fatugalemu o le tino, o le leiloa o le mafaufau, le toe maua ni tali i fualaau oona o soʻo se malosi. Coma i le maʻisuka e mafai ona tupu i ni vaega se tolu: ketoacidotic, hyperosmolar ma lactic acidosis.

Ketoacidotic coma e tupu i le maʻisuka ituaiga I, pe a oʻo ina sili atu le maualuga o le tino o le ketone nai lo le 100 mg / dl (e oo i le 400-500 mg / dl).

O le hyperperketonia e taʻitaʻia ai:

1) acidosis, lea e poloka ai le gaioiga o le tele o enzymes, e matua afaina ai, e mafua ai le hypoxia ma le faaitiitia i le ATP synthesis.

2) le maualuga o le hyperosmolarity, lea e oʻo atu ai i le galala o le tino ma le faʻavevesiina o le paleni vai-electrolyte, ma le leiloa o le potassium, sodium, phosphorus, magnesium, calcium, ionic bicarbonate.

O lenei mea, faatasi ai ma se tulaga mautinoa, e mafua ai se coma ma se pa'ū o le toto maualuga ma le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino.

O le taunuuga o le hypokalemia e mafua ai le tauagafau o muso agamolemole, o le faaitiitia o le masini vascular, o le paʻu o le toto, o le totogia o le gasegase o le tino, o le gasegase o le tino ma le gastric paresis ma le taofia o le intestinal, o le hypoxia ogaoga e atiina ae. I le masani masani o le olaga faitino, e aofia ai le 2-4%.

O le hyperosamola coma uiga lelei mo le maʻisuka ituaiga II, e matauina i le maualuga o le hyperglycemia. O le toʻatele e maualuga le maualuga o le hyperglycemia e mafua mai i le faʻaleagaina o le tino, e mafua ona o le atuatuvale, le mautonu, faʻaleagaina le tino (vomiting, manava, mumu, toto toto, ma isi). O le hyperosmolar coma e tupu lemu, i le tele o aso, ma le vaivai o le tagata (e le mafuatia i le inupia), pe a oʻo atu le glucose i le 30-50 mmol / l.

Hyperglycemia faʻamalosia le polyuria, fatuina tulaga o le hyperosmoticlea e mafua ai faʻamaʻi tisipenisione, e mafua ai le faʻavevesi o le vai-palota paleni.

O le gasegase tele o le tino e ala i le vomiting, manava manava, le maua o le toto ona o le televave ma le leai o le ava e tau atu i hypovolemia. Hypovolemia mafua ai le faʻaitiitia o le toto, toto toto, faateleina i lona viscosity ma le mafai ona thrombosis. O le faʻaleagaina o le Hemodynamics e taʻitaʻia ai suʻesuʻega tisipenesa, o le atinaʻeina o le hypoxia, o le faaputuputuina o lactate ma le malosi o le malosi. O le Renal ischemia e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o se faʻafitauli matuia - toa. Anuria e taitai atu i le faaputuga o le kulimi o totoe i totonu o le toto (ammonia ,urea, amino acids); hyperazotemia. O le Hypovolemia e ala i aldosterone e faʻaitiitia ai le faʻamalosi o le NaCl, lea e mafua ai hypernatremia ma hyperchloremia. O le gaselaemia, hypernatremia ma le hyperchloremia e faʻaleleia le tulaga o le hyperosmotic ma le solia o le paleni vai-electrolyte.

O le le lava o le malosi ma le faalavelaveina o le paleni vai-electrolyte e taofia ai le fausia o le gafatia i luga o le membrane o neurons ma le taofiofia o lagona o le nasu i le ogatotonu o le tino, lea e tau atu ai i le atinaʻe o coma. O le soifuaga i le hyperglycemic coma e 50%.

Lactic acidotic coma uiga lelei mo le maʻisuka ituaiga II, e tupu i le faaputuga o lactate. I le i ai o le lactic acid, o le faʻaitiitia o le lagona o le adrenoreceptors e faʻaaogaina ai le catechomines e faʻaitiitia, e oʻo mai ai se mea e le mafaafitia. Faʻaalia o le coagulopathy, faʻaalia e le DIC, thrombosis lautele, thromboembolism (infalction myocardial, stroke).

O le faʻamalosi faʻatasi ma le tele o tino o le ketone ma lactate e faigata ai mo Hb ona faʻafeiloaʻi le okesene i le tino (hypoxia), e poloka ai le gaioiga o le tele o enzymes, faʻamuamua, faʻasologa o ATP, felauaiga ma le fausiaina o suauu manogi e taofia, lea e faʻalavelaveina ai le faʻaosoina o le nerve i le tino o le tino ma mafua ai le coma.

Na le maua le mea o loʻo e sailia? Faʻaoga le sailiga:

Le faiga o le atinaʻeina o le ketoacidosis

O le ketoacidosis o le maʻisuka o le ituaiga sili lea ona ogaoga o le soifua maloloina o le tino e mafai ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1. E seasea lava, o sea maʻi suka e tupu i le maʻisuka ituaiga 2.

O le mafuaʻaga mo lenei tulaga e ono avea ma faʻamaoniga le iloa o le maʻisuka ituaiga 1, lea e leai se inisalini i totonu o le tino.

O lenei tulaga e mafai foi ona tupu pe afai e le o matauina togafitiga faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 1. E tele taimi e tupu ai lenei mea pe a faʻaaogaina le inisalini na teuina faʻamaonia pe ua i ai se ola ola, le saʻo le puleaina o le inisalini, aemaise lava, ona o le malepelepe i le faiga o le pulega, faapea foi le solia o le tui.

O le pathophioiology o le ketoacidosis e aofia ai le tele o vaega. I le leai o le inisalini, e maualuga le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, ma o lona sili atu e amata ona faʻailoa e gaʻo ma le tele o le vai. O le tagata gasegase e matelaina, e masani ona asiasi atu i le faletaele ma faʻaaogaina le tele o vai. O le paʻu ma le mucous membranes e faʻamago ma amata ona le toe ola. E le mafai e le suāpala ona ulu i totonu o le tino, o le mea lea o loʻo faʻaaogaina ai oloa gaosi intracellular e avea o se mea mo le gaosiga o le malosi. I lenei tulaga, o le tagata gasegase ua matua leai se mamafa o le tino.

I le taimi o le vaevaeina o gaʻo, o tino o le ketone ma le gaʻo maualalo gaʻo ua faʻatuina i le tele o mea. Latou te faaputuputu i le toto o le tagata gasegase i ni aofaiga tetele. I lenei tulaga, o le pH o le toto ua afaina, ma o le maualuga o le eletise ua amata ona afaina ai le nofoaga autu o le manava. O se faailoga o lenei tulaga e puupuu le manava po o le loloto ma le manava manava. E le gata i lea, o le manogi o le acetone e sau mai le maʻi.

O le maʻisuka coma e atiina ae i ni nai aso, o nisi taimi itula. A o atinaʻe faʻamaʻi, e masani lava ona le toe talanoa le tagata maʻi ma isi, o le tele o moe. E manaʻomia ona tuʻuina atu le tausiga o faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi i se isi itu e leai se malamalama ma se mea e mafai ona tupu mulimuli ane.

Fesoasoani i le ketoacidosis e aofia ai le faʻaofiina o le inisalini i totonu ole inumaga laiti faatasi ai ma se taimi o le tasi itula.

E le gata i lea, o le tagata maʻi ua faatonuina vailaʻau e fesoasoani e faʻafefe ai le vai ma toe faʻaleleia tulaga masani o le masima i totonu o le toto, faapea foi ma isi fualaau, e faalagolago i le maʻi o le maʻi.

O le faiga o le atinaʻeina o le hyperosmola coma ma ona faailoga

O le hyperosmola coma o se maʻi tuga tele i le maʻisuka ituaiga 2. E seasea lava, o lenei tulaga e mafai ona tupu i isi ituaiga o maʻisuka.

E masani lava, o togafitiga e tupu i tagata matutua o loʻo i ai faʻafitauli i le cardiovascular system. O le pathophioiology o ia ituaiga o mama e mafua mai i le faateleina o le toto toto i tulaga matautia. Ae peitai, o le pH o le toto e le suia. Faatasi ai ma lenei ituaiga o siama, o se tulaga maualuga o le matelaina o le tino ua atiae. Mo nai aso, i le taimi o le atinaʻeina o sea faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafai e le tagata gasegase ona leiloa le tusa ma le 10% o lona mamafa.

O le hyperosollar coma e mafai ona tupu i ia tulaga:

  1. Faʻasolosolo solo, manava.
  2. Le faʻaaogaina o togafitiga.
  3. Tapulaʻa i le faʻaaogaina o le suavai.
  4. Faʻafefe.
  5. Fuʻa ma manuʻa.
  6. Faamai pipisi.
  7. Mea sese i meaʻai.
  8. Taʻaloga faʻagasolo

O faailoga o se hyperosmola coma e mafai ona tupu e oo lava i se tagata maʻi i se laasaga malu o le maʻisuka ituaiga 2, lea e lava ai le mulimuli i se taumafataga ma ave fualaau. I tagata matutua, o se faʻamaʻi e mafai ona faʻavevesi ai le faʻalavelave i le gaosiga o le gaʻo, lea e mulimuli ane oʻo atu ai i faʻafitauli o le maʻisuka.

O se tagata gasegase o loʻo iai faʻailoga o le hyperosmola coma e tatau ona tuʻuina atu ile tausiga faʻafuaseʻi i se falemaʻi. O togafitiga e faʻatatau i le toe faʻafoisia o le paleni o le vai i totonu o le tino faʻatasi ai ma le fesoasoani a infousions leaga. I le faʻaopoopoga, o le inisalini e faia faʻatasi i ni vaega laiti i itula uma.

Le faiga o le atinaʻe o le lactate acidosis

Lactic acidosis o se tulaga ogaoga lea e tupu ona o le faateleina o le maualuga o le tino o le lactic acid, o lona malosi lea o le pathophysiology. O le atinaʻeina o lenei tulaga o le uiga lea o tagata matutua o loʻo maua i le maʻisuka i faʻamaʻi o le fatu, ate, fatugaʻo, mama, faʻapea foʻi ma le 'ava malosi. O le maualuga o le lactic acid e tulai mai ma le le lava o le tino o le tino e maua ai le okesene.

Faailoga o le acidic lactic e aofia ai: tiga i totonu o le fatafata ma tua o le sternum, vaivaiga, tiga o le muscle, le lava o le mānava e oo lava i le malologa, tiga i totonu o le manava, gasegase mafai ona galue. O se faailoga o le lactic acidosis o le foliga foi o le nausea ma le vomiting. Lactic acid ei ai sona aafiaga faʻavevesi i le falemaʻi o le manava, o le mafuaʻaga lea e loloto ai le manava ma le manava o le tagata maʻi.

O togafitiga e faʻavae i luga o le faʻaofiina o vai alkali, faʻapea foʻi isi vaiinu ma fualaau faʻasaina e faʻasaʻo ai le toto. O nisi taimi e iai se manaʻoga e faʻamamā le toto o le tagata maʻi e faʻaaoga ai se fatu fatu fatu.

Le masini o le hypoglycemia

O le hypoglycemic coma e tupu i le mea e tupu i le faʻaitiitia o le glucose toto. O le mea sili ona taatele i faʻafitauli faʻafuaseʻi i tagata e maua i le maʻisuka. O lenei faʻalavelave e sili atu ona taatele i tagata maʻi o le inisalini e faʻalagolago i ai ma soʻo se ituaiga o maʻisuka.

O le masini o le atinae o le hypoglycemia o le le lava lea o le malosi i totonu o masini o le cerebral cortex faatasi ai ma le tatalaina vave o le hormone o le tiga i totonu o le toto i ni aofaiga tetele. Faailoga o le hypoglycemia o:

  • vavao
  • ulu matua
  • afaina o le laulaufaiva ma laugutu,
  • tulaga popole
  • o foliga vaaia o le atuatuvale ma le fefe,
  • leai se mafaufau
  • upu le atoatoa
  • Tachycardia
  • gaogao
  • afaina o le gastrointestinal disks
  • gatete i le tino ma vae
  • fiaaai
  • faʻaitiitia le faʻaaliga ma isi.

A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o le hypoglycemia, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai se mea suamalie. O le filifiliga lelei o le sua o fualaau suamalie poo le lauti suamalie. Afai e le faia e le tagata maʻi ia faiga, e mafai ona ia le iloa mulimuli ane ma pauu atu i se pa.

I lenei tulaga, o le fesoasoani e aofia ai le puleaina o le faʻaaogaina o se kulūkose poʻo le iniseti intramuscular faʻatasi ma se fofo. I le hypoglycemia matautia, o le falemai o le maʻi i se fomaʻi e manaʻomia mo suʻesuʻega ma togafitiga.

Afai e maua le fesoasoani taimi i le tagata gasegase, e mafai ona taofi le faiga o le atinaʻeina o se tulaga ogaoga e tusa lava pe aliali mai uluaʻi faailoga. A le o lea, o le a le lelei le faʻasolosolo - o le faʻalavelave e ono mafua ai le maliu o le tagata maʻi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le olaga faaletino e tusa ma le 10% o mataupu uma o le atinaʻeina o sea tulaga.

3. Faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka

O le mafuaaga autu o le tuai o faʻafitauli o le maʻisuka o le hyperglycemia. O le Hyperglycemia e taʻitaʻia ai le toto

Fig. 11-31. O se suiga i le metabolism o le maʻisuka ma mafuaʻaga o le maʻi suka.

ma le afaina o gaʻo eseese ma okeni.

O se tasi o auala autu o le faaleagaina o le tino i le maʻisukaprotein glycosylation, e taʻitaʻia ai i se suiga i la latou faʻamalamalamaga ma galuega. O nisi o puipuiga e masani ona aofia ai vaega o le gaʻo, ma o le fausia o ia ituaiga glycoproteins e maua mai i le tino (mo se faataitaiga, le fausia o hormones glycoprotein o le adenohypophysis). Ae ui i lea, o fesoʻotaʻiga e le o le enzymise o le kulukose ma le amino vaega ole proteins - o le glycosylation e le o le enzymatic o meaola - e mafai ona tupu i le tino o le tagata. I totonu o fusi o tagata soifua maloloina, o lenei faʻagasolo e alu malie. Faatasi ai ma le hyperglycemia, o le faagasologa o le glycosylation ua faatelevaveina. O le maualuga o le glycosylation o puipuiga e faalagolago i le saoasaoa o lo latou faafouina. Faʻafeiloaʻi lemu faʻasologa o aʻafiaga faʻaputu atili suiga. O se tasi o faailoga muamua o le maʻi suka o le 2-3-fold le faateleina o le aofaiga o le hemoglobin glycosylated (masani NeA1C5.8-7.2%). O se isi faʻataʻitaʻiga o le fesuisuiaʻi le fesuiaiga o aʻafiaga o loʻo faʻamalamalamaina - faʻapipiʻi mata. I luga o le glycosylation, crystallins e fausia ai ni tuufaatasiga multimolecular lea e faateleina ai le mana feoloolo o le tioata. O le manino o le tioata e faʻaitiitia, faʻafefe, poʻo cataract.

Faʻafeiloaʻi faʻafefe o aʻafiaga e aʻafia ai faʻamalosi o le matai intercellular, o loʻo i lalo o paʻu. O le faʻamaʻiina o paʻu o lalo ifo, o se tasi o faʻafitauli faigata o le maʻisuka, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le mafuaʻaga o le tele o faʻalavelave tuai o le maʻisuka faateleina le fua faatatau o le liua o le kulukose i le sorbitol (tagai vaega 7).

O le tali o le liua o le kulukose i le hexatomic alcohol (sorbitol) e faʻamalosia e le enzyme aldose reductase. E le faʻaogaina le Sorbitol i isi auala faʻafefela, ma o lona siʻitia o le maualuga mai selu o le tuai. I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le sorbitol e faʻapupula i le mata o le mata ma mata o le mata, sela o le glomeruli o fatugao, siaki Schwann, i le methiolum.

O le Sorbitol i maualuga maualuga o se mea oona i sela. O lona faaputuputu i le neurons e mafua ai le faateleina o le mamafa o le osmotic, fulafula ma le edema edema. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le opacification o tioata e mafai ona tupu ona o le faʻaleleia o le tioata e mafua mai i le faʻatuputupulaia o le sorbitol ma le faʻalavelaveina o le fausaga o le crystalline.

Maʻi faʻamaʻi maʻi. O faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka e afua mai i le faaleagaina o le vascular base membranes. I le maualuga maualuga o le kulukose i le toto plasma, proteoglycans, collagens, glycoproteins glycosylate, o le fesuiaiga ma le vaeluaga o vaeluaga o le paʻu o loʻo i lalo, ua faʻalavelaveina, ua faʻalavelaveina a latou faʻatulagaga.

Macroangiopathy faʻaalia i le va o vaʻa tetele ma vaʻaia o le fatu, faiʻai, pito i lalo. O suiga e le masani ai i totonu o le paʻu o laʻau ma le faaleagaina o le puipui i totonu ma fafo o mea e mafua mai i le glycosylation o paʻu o lalo ma lalo o le palatini (collagen and elastin), lea e mafua ai le faaitiitia o le galasticity of the arteries. I le faʻatasi ai ma le hyperlipidemia, o le mafuaaga lenei o le atiaʻe o le atherosclerosis. Faʻatasi ma le maʻisuka, atherosclerosis e sili ona taatele, e atiina ae i se tausaga muamua ma ua televave le alualu i luma nai lo le leai o le maʻisuka.

Microangiopathy - o le taunuuga o le faaleagaina o capillaries ma tamai vaa. Faʻaalia i foliga o nephro, neuro- ma le retinopathy.

Nifaeropathy atiae se tusa ma le tolu o tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O le eletise-microscopic e suia i le paʻu o lalo ifo i le renal glomeruli e mafai ona iloa muamua i le tausaga muamua ina ua maeʻa ona siaki. Ae ui i lea, i le tele o tagata gasegase, o faailoga o falemaʻi o le nephropathy e maua i le 10-15 tausaga o le maʻisuka. O se faailoga o le amataga o le nephropathy o le microalbuminuria (i totonu o le 30-300 mg / aso), lea e mulimuli ane atiina ae i le nephrotic syndrome masani, e mafua mai le maualuga o le proteinuria, hypoalbuminemia ma le edema.

Retinopathy o le faʻalavelave sili ona faigata o le maʻisuka ma le mafuaʻaga masani o tauaso, e atiina ae i le 60-80% o tagata mamaʻi maua i le maʻisuka

maʻisuka. I taimi muamua, e atiina ae le retinopathy o le basal, lea e faʻaalia ai i le afaina o le tino, vasodilation o le retina, edema. Afai e le aʻafia le suiga i le suiga, e le masani ona tupu le faʻaaliga. I le lumanaʻi, e mafai ona atiina ae le retinopathy, e faʻaalia i neoplasms o vaʻa toe vaʻa ma vai inu. O le eleelea ma le maualuga o le mafai ona gafatia o vaʻa fou ua gaosia e fuafua ai le faʻafesoʻotaʻi vave i le tino o le tino poʻo le tino. I luga o le nofoaga o le toto, o le fibrosis e atiina ae, e oʻo atu ai i le taofiofia o le toto ma le leai o se vaaiga mamao.

B. Faʻamatalaga o le maʻisuka

O le masani lava, o le siamaina o le maʻisuka e mafai ona faia i luga o le faavae o uiga masani o le maʻisuka - hyperglycemia, polyuria, polydipsia, polyphagia, se lagona o le malulu. O faailoga taua o meaola o le IDDM e maua i luga o le:

suega o le faapalepale o le glucose (tagai i le Fig 11-30). Plasma glucose maualuga i luga atu o le 10 mmol / l 2 itula pe a maeʻa le faʻaaogaina o le suka e faʻaalia ai le maʻisuka,

fuafuaga o le hemoglobin glycosylated. I le maʻisuka, o le maualuga o HeA1s, masani le faʻataʻitaʻitusi mo le tusa ma le 5% o le numera hemoglobin atoa, faʻaititia e 2-3 taimi,

toesea poʻo le maualuga o le insulin ma le C-peptide i le toto ma le urine. E masani lava, o le inisalini ma le C-peptide e faʻasao i faʻasalaga e tutusa. Talu mai le 2/3 o le inisalini o loʻo taofia e le ate, o le fua faatatau o le inisalini / C-peptide i le vein portal ma le vaituloto e masani lava 1/3. O le taua o le maualuga o le C-peptide i le vevela poʻo le urine e mafai ai ona e suʻesuʻe lelei le tulaga o loʻo galue ai sē β,

albuminuria. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le excretion quotidien of albumin e tusa ma le 30-300 mg - microalbuminuria (masani e tusa ma le 8 mg).

Talu ai ona o le NIDDM e sili atu ona sologa lemu, o fuainumera faʻamaʻi masani, hyperglycemia, ma le le lava o le inisalini e maua mulimuli ane, e masani ona tuʻufaʻatasia ma faʻamaoniga o le tuai o faʻafitauli o le maʻisuka.

D. Faʻalatalata atu i le togafitiga o le maʻisuka

Togafitiga o le maʻisuka e faʻalagolago i lona ituaiga (I poʻo le II), e faʻalavelave ma e aofia ai se meaʻai, o le faʻaaogaina o vailaau o le suka, togafitiga o le inisalini, faʻapea ai ma le puipuia ma le togafitiga o faʻafitauli.

O nei vailaau o le suka e maualalo ai le suka e vaevaeina i ni vaega autu se lua: sulphonylurea o meaola ma biguanides. O sauniuniga o loʻo faʻatatau i le faaosofiaina o le inisalini e aofia ai sulfonylureas (mo se faʻataʻitaʻiga, mannyl). O le faiga o le gaioiga o le sulfonylureas o loʻo faʻamatalaina e ala i lo latou aʻafiaga i luga o le gaioiga o laina eletise K + mataʻutia ATP. O le faateleina o le inisinia intracellular o K + e taʻitaʻia ai le vevela o le membrane ma faatelevaveina le felauaiga o ions calcium i totonu o le cell, ona o le mafuaʻaga o le faaosofia o le inisalini e faaosofia.

Biguanides o se tasi o vaega tele o le suka e faʻaitiitia ai le suka. E tusa ai ma nisi o suʻesuʻega, o le faʻateleina o le faʻateleina o le GLUT-4 glucose transporters i luga o le tino o le tino o le tino ma maso uaua.

O auala folafolaina o le togafitia o le maʻisuka e aofia ai mea nei: faʻaliliuga o tamaʻi pancreatic poo seʻeseʻese β-vavalalata, faʻavasegaga o siama gaosia, ma faʻafouina ai le toe faʻafouina o tamaʻi pancreatic.

Faatasi ai ma ituaiga uma o le maʻisuka, o le togafitiga e sili ona taua. Latou te fautuaina se mea paleni paleni: e tatau ona gaosia e gaʻo meaʻai mo le 50-60% o le aofaʻi o le kalori o mea taumafa (o le tuusaunoaga e tatau ona i ai ni meaʻai gaʻo, masini, ava malosi, sipuni, keke, ma isi mea), protein - 15-20%, gaʻo uma - e le silia ma le 25-30%. O meaai e tatau ona faalima 5-6 aso i le aso.

Toto

O le hypoglycemic coma e atiina ae i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, i le tele o tulaga, pe a le fetaui le fualaau o insulin poo sulfonylurea ma meaʻai e sau ai, aemaise lava o le carbohydrate. I le maʻisuka, o le hypoglycemic coma e tele ina tupu tele nai lo le ketoacidotic.

E masani lava, o le hypoglycemia ma le hypoglycemic coma e tupu i tagata mamaʻi ma ogaoga ogaoga o le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka, lea e le mafai ai ona faʻatuina le mafuaʻaga i fafo o le faʻafuaseʻi o le faateleina o le lagona ile inisalini. I isi tulaga, taimi e faʻaosooso ai o ni vavaega umi i le va o taumafataga, faʻateleina le tino, vomiting, manava manava ma isi tulaga faʻaleaga. O le faʻamaʻi faʻamaʻi o le maʻisuka o le ate, le manava, tulaga o le endocrine, o le atinaʻeina o le le atoatoa o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le tino o le hypoglycemia. O le tele o le hypoglycemic coma e atiina ae i le tele o pulega o inisalini, lea e mafai ona tupu i mataupu nei:

  • (measina faʻasalalau o le inisalini sauniuniga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma U40 tuila nai lo le U100, o lona uiga, 2.5 taimi o le fua faatonuina, poʻo se fua o le inisalini ua le saʻo le filifilia i le tuila),
  • o se mea sese i le puleaina o fualaau (e le o lalo o le paʻu, ae o le intramuscularly) - o se nila umi, poʻo se iniseti faʻataunuʻuina o le intramuscular ina ia faʻateleina ma faʻaleleia le aʻafiaga o le hormone,
  • toilalo e ave mea inu meataʻavale pe a maeʻa ona faia se tui o le inisalini puupuu ("galo ona 'ai" - o le lua o le taeao, o le aoauli o le aoauli poʻo le lua o taumafataga i le pito i luga o le gaioiga o sauniuniga ole inisalini puupuu),
  • O le gaioiga o le gaioiga e mafua mai i le leai o se faʻaopoopoga o meaʻai gaʻo: tuiina o le inisalini → "galo" e 'ai (e leʻi' ai nisi gaʻo e gaosia ai le tino) → alu faasee, soka laʻau, aau, ice ice ma soʻo → cycling → hypoglycemia → coma
  • siakiina le nofoaga o le inisalini tui (faʻamoemoe - ina ia faʻavaveina ai le gaioiga o le gaosiga o le inisalini po o se faʻalavelave faʻafuaseʻi - aʻo tuiina le inisalini i totonu o le suilapalapa aʻo tietie uila),
  • le faamatuu atu o se aofaiga tele o le hormone malosi i luga o le gau o le inisalini-antibody complex,
  • ao inu ava malosi,
  • i le i ai o le gaʻo susu,
  • e tetee atu i le talaaga o le faaletonu o le tino,
  • i le amataga o le maitaga,
  • faiga faʻatau
  • inisalini faʻalavelave i le togafitiga o mafaufau ma isi.

I tagata e maua i le maʻisuka, o le hypoglycemic coma atonu o se taunuuga o le maualuga o le inisalini, aemaise lava pe a aveese mai le maʻi mai se setete o le ketoacidosis.

O le atinaʻeina o se faʻafitauli ogaoga o le hypoglycemic e ono mafai ona faia i le tala o le ava malosi, o le maualuga o le suka e le o totogia, e naʻo mea inu gaʻo i le tuufaatasiga o le ava malosi i le sauniuni o le taumafataga. O le ava malosi e taofia ai le tuufaatasiga o le kulukose mai mea e le o le carbohydrate i totonu o le ate, ma siitia ai le aafiaga o le hypoglycemia i tagata gasegase i togafitiga o le insulin. O le tele o le ava malosi, o le umi o le faʻamaina o le gluconeogenesis, e mafai ai e le hypoglycemia ona tupu e tusa lava pe a mavae ni nai itula pe a uma ona inu.

O le maualuga o le kulukose o le toto e faamauina pe afai:

  • glucose ua aveesea mai le toto i se saoasaoa vave nai lo le tagofia o le iniseti po o le tuufaatasia e le ate,
  • glycogen male ma / poʻo le glucose faʻasoasoa mai mea e le o le carbohydrate mea laoa i totonu o le ate e le mafai ona totogi mo le fua o le faʻamamaina o kulukose,
  • O mea taua ua taua i luga ua tuufaatasia.

E masani lava, o le amataina o le taui o le maʻisuka e faʻapupulaina ai lagona o le tino i le inisalini, lea e manaʻomia ai le faʻaitiitia o le fua o le hormone e faia i fafo.

O fualaau o le Sulfanilamide e seasea ona tupu ai ni gaioiga o le hypoglycemic, e masani lava ona mafai ona tupu i tagata matutua ma se tuufaatasiga o le maʻisuka e maua i faamaʻi o gaʻo, ate po o le fatu, faapea foi ma le matelaina po o le le lelei. O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e faʻatasi ma sulfonamides e ono faʻaosofia ai le atinaʻeina o se coma. Mo se faʻataʻitaʻiga, acetylsalicylic acid ma isi salicylates, e ala i le faʻaitiitia o le fusifusia o sulfonamides i masini o plasma toto ma faʻaitiitia ai lo latou manava i le urine, faia ai ni tuutuuga mo le atinaʻeina o se faʻafitauli o le hypoglycemic.

Pathogenesis edit |

Tuua Lau Faamatalaga