E mafai ona ou 'aina cherisi i le maʻisuka ituaiga 2?

Cherry mo le maʻisuka ua faatagaina mo le taumafa. E i ai sona aʻafiaga faʻaleleia, faʻaleleia le gaioiga o le tino, faʻamalosia le puipuiga, ma faʻaitiitia le toto. O totogo e faʻamamā le tino o masima ma maualuga le maualuga o le suka. I le maʻisuka, o vine siliva e sili atu ona aoga nai lo cherries. E tusa ai poʻo ai e sili ona fautuaina e 'ai fualaau aina, ma e aʻafia ai ia keleti, o le a le lelei e selesele ai mo le taumalulu, faitau atili i totonu oa tatou tusiga.

Faitau lenei tusiga

O aoga ma mea leaga o fua

O fualaau 'aina e iai fiber, protein, e oʻo atu i le 13% o gaʻo, o vitamini C, E, B1 ma le B6, B2. O fua lanu paʻepaʻe o se punavai foi o antioxidants. O nei mea faʻapitoa e puipuia ai siama mai le faʻamafunaga e ala i le leai o se faʻamalolo (faʻapipiʻiina i se talaaga o le gasegase o le tino). O loʻo i ai i le Cherry se mea e sili ona manaia. E i ai le uʻamea, boron, potassium, cobalt, zinc ma nickel. A 'ai:

  • fia inu vave le fiainu
  • tafe toto
  • o le tuufaatasiga o le talo e faaleleia ma lona faasea faateleina,
  • sili atu ona faigofie le faʻaogaina o le pipisi i maʻi o le bronchi,
  • o le leo lautele o le tino ua faateleina,
  • o le faʻaititia o le vevela i le taimi o faʻalavelave faʻaleagaina,
  • urination ua faatelevaveina, faʻamamaina o toto mai le maualuga o le uric acid,
  • puipui malosi e puipui,
  • totogia le maualuga o le toto hemoglobin
  • o le alualu i luma o le atherosclerosis faʻagesegese,
  • o le gaioiga o le faʻaleagaina o faʻafitauli e faʻaitiitia,
  • o le puipuiga puipuia o le polokalama ua faaosofia.

O vai suamalie ei ai lona aʻafiaga antithrombotic, aua e puipuia ai le faʻaosoosoina o le toto. O ituaiga o vine o loʻo i ai le tutusa o le hormone masani moe-melatonin. O le mea lea, o la latou fesoasoani e fesoasoani i le le mautonu ma le ala e ala ai i le po, faateleina le popole.

O le kulimi ma le sua mai ai e aoga mo faʻamaʻi o gaʻo, ate. E fautuaina i latou ina ia faʻafeiloai i le taumafataga mo le palaletisis, o le thrombosis vevela, angina pectoris ma le maualuga o le maualuga, o le gasegase o galuega.

Endocrinology Expert

E i ai faʻamaʻi pe a le maua mai e cherries ni faʻamanuiaga ma faʻaleagaina mai lo latou faʻaaogaina e faʻaalia i le tulaga o le faʻamalosia:

  • gastritis ma le maualuga o le malosi o le sua oona,
  • paʻu peptic o le manava, duodenum,
  • iniseti, colitis,
  • chronic pancreatitis, aemaise lava i le laasaga o le faʻamalologa le tumau.

Ma o iinei e sili atu e uiga i le fualaau mo le vevela.

E mafai ona 'ai cherries i le maʻisuka

E mafai ona faʻamalo le kulimi i le maʻisuka ona o ona meatotino:

  • O le glycemic index is 25. O lenei tulaga maualalo e faʻaalia ai e le afaina le gaʻo i le maʻisuka.
  • O fasi keke - 1 XE o loʻo i totonu o le 120 g o fualaʻau, o lona uiga o le manaʻoga e faʻalauiloa le 1 IU o le inisalini mo le nofo toatasi (pe tusa ma le 3/4 ipu fua).
  • Faʻafiafiaga o le kalori - 52 kcal mo le 100 g. O le faʻaititia o le malosi o le eletise e faʻatagaina ai oe e faʻatau fualaau taumafa ma le tele o meaʻai.

E faʻavae i luga o faʻamatalaga ua tuʻuina mai, o vine o se oloa e sili ona taliaina. E mafai ona 'aina e tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi. O le auaunaga fautuaina e 130-150 g. Fualaau aina fou e maua ai le aofaʻiga maualuga.

Mo le maʻisuka, o filifiliga pito sili mo le seleseleina o vine mo le taumalulu o:

  • ea mago (i le paolo),
  • fualaau malulu i ai pe leai foi le ponaivi,
  • faia o pateta pateta (o le pulupulu e pasi i se mea e gaosia ai le suamalie) ma faʻamaisaina i totonu o le pusaaisa.

O togafitiga mafanafana i le sauniuniga o le compote, jam ma le jam e oʻo atu ai i le faʻaumatia o vitamini taua, lea e le mafai ai ona faʻasaoina mea faʻamalolo. O le faʻaopopoina o le suka i avanoa e matua faʻasaina i le tulaga o le maualuga o le kulukose.

O mea faʻamalolo o lālā i le faʻamaʻi

Ua faʻamautuina e faapea, o faʻamanuiaga ole fualaau o le maʻisuka e le gata i fua. O fualaau e faʻaaogaina e fai ai lauti. Ina ia faia lenei mea, e aoina i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi amata ona amata mai pupu. Ona faʻagogo lea i se mea pogisa ma teuina i taga lapoʻa poʻo ato pepa. O se ipu lauti e manaʻomia se sipuniti o fualaʻau faʻamau. Fufulu le vai mo le 15 minute ma faamama, inu i le 3 vaeluaina o tui i le afa itula ao le i taumafa.

O sea teuteuga o loʻo i ai se meatotino taua - e faʻaleleia atili ai le lagona o gaʻo i le inisalini. E fesoasoani lea i le faʻaleleia o le tali o sela i la latou lava homone ma faʻaitiitia le fua o fua o le suka.

Laʻau vela o cherries

E le gata i lea, o isi aafiaga aoga na maua i le lauti mai lala laau:

  • faaleleia atili le puipuiga, puipuia le puipuia o le malulu,
  • faamalolosi puipui puipui lapisi,
  • faʻaosofia ai fatugaʻo, faʻasaʻo le fulafula ma tamaʻi maʻa,
  • fesoasoani i gase o le toto (e tatau foi ona fufulu lou gutu i le afu),
  • aveese le salts i le gout,
  • togafitia le manava manava ma mea taumafa,
  • Faʻasalaina le faʻasolosolo i le faʻamaʻi ma le myoma uterine.

O lenei vaifofo e iai foʻi sona itu - o le faʻamalosia atili o le calcium mai le tino. O le mea lea, latou te inuina i vasega o le masina e tasi, ona latou manaomia lea o se malologa o le taimi e tasi.

Matamata i le vitio i le auala e fai ai le lauti mai paranesi cherry:

O le a se mea sili atu mo le maʻisuka - peleni poʻo le pele

E ui lava i le mea moni o nei suavao e talitutusa ma foliga ma meatotino, e le tutusa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O pusi vine o loʻo aofia ai le sili atu o le suka, ona mafai ai lea ona latou faateleina le glucose toto nai lo cherries.

I le taimi lava e tasi, e galue malie le au pele i luga o le mucous membranes o le digestive tract, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo gastritis ma colitis (e aunoa ma le faʻamalosia).

Cherry Juice

Na maua se togafitiga i le sua o le peleni, ma e mafai foi ona i ai se puipuiga i le taimi o togafitiga. E tatau ona manatua i le taimi e faʻafeiloai ai cherries po o cherries i le taumafataga, e tatau ona faʻatonuina se tagata e tali atu i fua. Ina ia faia lenei mea, e taua le siakiina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto 2 itula pe a uma le taumafa.

Ma o iinei e sili atu i le kofe ma le maʻisuka.

O cherries mo le maʻisuka ua faatagaina e aofia ai i le lisi autu. E sili ona aoga o fua fou. Latou te fesoasoani i fatugaʻo, ate, fatu, faʻamalosi toto, faʻaleleia le toto. O le auaunaga fautuaina e 3/4 ipu i le aso. Mo le taumalulu, e faʻamaluluina cherries, faʻamalo atoa po o foliga o palu pateta.

Tea e faia mai i lala mago e faʻaleleia ai le gaʻo o le gaʻo, aveesea le salts, faʻamalosia le puipuiga, ma faʻamaonia le faʻataʻitaʻiga. Pe a filifilia cherie ma cherie faapelepele, e tatau i se tasi ona tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i fualaau suamalie ma le siakiina o le tagata lava ia i le faʻaaoga.

E tatau ona e 'ai fua mo le maʻisuka, ae le o mea uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e fomaʻi ituaiga eseese 1 ma le 2, mo le maʻisuka faʻamalosi i fafine maʻitaga. O a mea e mafai ona e 'ai? O fea e faʻaititia ai le suka? O le fea itu e le mafai?

O poloka i le maʻisuka ei ai se aafiaga lelei i le tele o okeni. Ae peitai, e taua le manatuaina o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 ma le lapopoʻa ua fautuaina ina ia faʻaaogaina i le malulu. O le a le maʻisuka e le faatagaina? O le a le tama sili ona aoga mo le maʻisuka?

E le faʻaaogaina uma fualaau oona. Faʻaaoga i le leai o feijoa iodine, apu ma lua. Ae i le thyroid hyperthyroidism e sili atu le lafoai. O fea o loʻo i ai le tele o iodine? O a mea aoga i le lautele mo le galuega a le tino?

Faatasi ai ma nisi ituaiga o maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina le kofe. E na o le taua lava le malamalama po o le fea e mafai ona solugi poo le siaki, pe i ai pe leai foi, susu. E fia ipu oi ai i le aso? O a faʻamanuiaga ma mea leaga o le inu? E faʻafefea ona afaina ai le faʻagasologa, le lona lua?

E tatau ona suʻe suʻega mo hormones fafine pe afai ei ai se masalosaloga o le toilalo, pe a fuafua le maʻitaga. E taua le iloa tonu po o a aso e tatau ai ma pe faʻapefea ona saunia lelei ina ia mafai ai ona maua saʻo taunuʻuga. E fia ni auiliiliga o loʻo sauniuni? O loʻo manatu i ai e masani, faʻapupulaina taunuuga mo hormones sex sex.

Maʻisuka Cherry

Cherry - o se mea manogi suamalie ma se manogi suamalie ma le manaia. Ona o le mea moni o loo i ai se mea e pei o le coumarin, e matua faaleagaina ai le toto, e taofia ai le foliga mai o fusi toto ma ua faʻaaoga e puipuia ai le atherosclerosis.

O fualaau suamalie e maua ai se aoga aoga i luga o toto, faamama le tino o toxins ma toxins, ma fesoasoani i le tau o le gasegase, gasegase ma isi maʻi pipisi.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o fualaau suamalie e mafai ai ona e faʻamautuina le 'aina o meaʻai, "toe foʻi" se moe maloloina, ma faʻagalo e uiga i le taʻavale. Cherry - o se natura faʻapitoa (immunomodulator) (e faʻamalosia le galuega a le malosiaga puipui o le tino o le tagata).

Anthocyanins o loʻo i ai i fua - fualaau taua e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas (taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1).

Taua: O fualaau suamalie e maualuga tele i le kalori (87 g o kalori o loo i ai i le 100 g), ae i le taimi lava e tasi latou te maua ai se fuainumera maualalo maualalo (22). E tusa ai ma lenei itu, o fua o le laau o le cherry atonu o loo i ai i le faaogaina lelei o le soifua maloloina o tagata gasegase o le maʻisuka (e le silia le 100 g / aso).

E faʻafefea ona 'ai fua mo le maʻisuka

I le kuka i le fale, ua faʻatagaina e faʻaaoga uma fualaau mamago ma mamago, fualaau kuka. Aʻai i a latou lava pe faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le gaʻo susu (kulimi), saunia ni meaʻai suamalie e fuafua i luga, faaopoopo i le tao (nai lo le suka, i lenei tulaga e aoga le faʻaaogaina o lona natura poʻo mea gaosia: o le sorbitol, fructose, xylitol, aspartame, isomalt, etc.) .

Laʻau ma laʻau o se laau pele maua le faʻaaogaina i vailaʻau masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e se tasi ona faia le lauti vitamini ma se vailaʻau o le diuretic ma le toe faʻaleleia: 2 tbsp. mūmū faʻamago mea e faʻaaogaina mo le 1 ipu fufulu vai, tuʻu mo le afa itula. Pe a faʻamalulu le kulupu, faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi - latou te feinu i le vaveao i luga o se manava gaogao 30 minute ao le i faia taumafataga.

Mo le gasegase ma le puipuiga i le lautele lautele: cherry, o lona faasinomaga glycemic ma meatotino aoga mo le maʻisuka

O se paleni paleni taumafa e taua i olaga o tagata uma, aua e maua ai le sapalai o le malosi, malosi ma le gaosiga.

O le maʻisuka menu e masani ona leai ni fua fou ma vine, e pei o le tele oi latou e aofia ai le tele o suka.

Ae o loʻo i ai ni mea tulaga ese e le gata e le afaina ai se tagata e iai se faʻamaʻi, ae e maua ai foi le tele o aogā i le tino, ae maise lava le pancreas. O se tasi o nei mea suamalie o le meaʻai suamalie, paʻu ma le faʻamalosi.

O fua o lenei pusa e maualalo le maualalo o le faasinomaga - o le 22 iunite, o le maualalo o mea e maua mai i gaʻo, o le tele o vitamini, minerals ma fiber, o le peleni i le maʻisuka o se auala aoga tele e faʻaitiitia ai le kulukose. E faʻaolaina ai le pancreas, fesoasoani i le tino e maua ai le 50% sili atu ona talafeagai mo faʻamaʻi ile inisalini.

O se faleteuoloa o penefiti o loʻo i totonu o cherries o le a faʻapipiʻi ai okeni i meaola, galuega lagolago ma le malosi, ma fesoasoani foi e faaleleia le tulaga o se tagata i le maʻisuka. Aua e te popole i le ata pe a 'ai i lenei pusa matagofie, aua e na o le 49 kalori i le 100 grams .ads-pc-2

Le faʻamalolo o le fua

O lenei meaʻai lelei e aofia ai vitamini aoga, antioxidants, microelements, o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa i faʻaʻau uma o le tino ma fesoasoani e faʻamautuina lona tulaga i tagata mamai e maua i le maʻisuka.

O le aoga e aoga i soo se ituaiga o faʻamaʻi, e aofia ai le faʻasologa o le maʻi. O nei fua suamalie e faʻaleleia ai le lelei o le ola o le maʻisuka ma toe faʻafoʻi mai le gaioiga ma le multifunctional activity.

Talu ai ona o lona tuufaatasiga tele, o loʻo i ai i le siaki le tele o mea tau le soifua maloloina i le tino, e aofia ai:

  • E mauʻoa i vitamini C, lea e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma puipui ai le tino mai siama faʻamaʻi ma siama. O le puipuia o le puipuia o faʻamaʻi pipisi e taua tele mo le maʻisuka, ona o tagata e maua i lenei maʻi e masani ona faʻavaivaia. O le faʻaaogaina o lenei vaitamini e le gata ina faʻaleleia ai le puipuiga o le tino mai faʻamaʻi, ae faʻamalosia ai foi le faʻamalolo o manu ma le puipuia o maʻi pipili,
  • pectini o lenei otaota aveese mea leaga, malosi le tau ma toxins ma le faaleagaina o oloa,
  • faʻatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina, o fua e lelei ai le faʻaleleia o otaota, faʻamaonia le microflora o le manava ma faʻafoeina le mana masani o le gastrointestinal tract. Faatasi ai ma le manua po o le dysbiosis, o nei fualaʻau e fesoasoani e taulimaina ai aafiaga leaga ma faailoga o nei faamai, faapea foi le faatuina o le gaosiga masani o le sua oona,
  • coumarin i le tuufaatasiga o fualaau aina e puipuia ai le thrombosis, faalauiloa ai le resorption ma le aveesea o tino mai le tino. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina ai le toto mafiafia, e puipuia ai vaʻa toto mai le atherosclerosis, ma faʻaitiitia ai foi le maualuga o le toto maualuga.
  • ia e maualalo le kalori cherry e mafai ona faʻaaogaina mo le mamafa o le mamafa, mo le vaivai o le mānava ma le fulafula, ma o le acid ascorbic e faʻaleagaina ai gaʻo gaʻo ma faʻavae ai le metabolism lipid,
  • magnesium i le tuufaatasiga o lenei laʻau matagofie e fesoasoani e foia ai le atuatuvalega ma ona taunuuga, faamalosia le faʻaogaina o le tino ma fesoʻotaʻiga uʻu, faʻamamaina le moe ma auala e momoe ai ma fagua,
  • tannins faapelepele e fesoasoani e aveese masima ma metale mai le tino, ao faaleleia atili le metabolism, lea e matua taua lava mo le maʻisuka,
  • o le anthocyanins i lona tuufaatasiga e maua ai le malosi malosi o le antioxidant, lea e faʻaleleia ai le faʻatinoga ma le tulaga o le pancreas. O lenei elemene e maua ai le inisalini ma faʻalautele lona aofaiga i le toto e ala i le afa, lea e fesoasoani i le tino o le glucose. O le taumafaina o meaai ma le anthocyanins e faigofie ai ona maua le maʻisuka ma fesoasoani i le faʻamautuina o metabolic processes ma metabolism,
  • faafetai i antioxidants, o cherries e mafai ona taulimaina le kanesa ma fatuga o musika, faʻapea foi ma le puipuia o maʻi mama. E le gata i lea, o elemene o loʻo iai i lona tuufaatasiga fesoasoani i le togafitiga o le ania,
  • Ole faʻateleina o le malosi o le tino i aʻafiaga i fafo atu o le tino, ma atili ai ona faʻasaga i le radiation radiation ma radiation,
  • e le gata o fualaau aina e aoga, ae o paʻu foi, laulaau, fugalaau ma fugalaau, lea e faʻaaogaina e sauni ai teuteu faatasi ma currants poʻo vine. O ituaiga teas ma infusions e maua ai le malosi o le antioxidants ma faʻaitiitia ai le maualuga ole kulukose o le toto.

Dietetic Cherry

O fualaau o cherries e mafai ma e tatau ona faʻaumatia i soo se ituaiga o suka, aua o se fesoasoani taua i lenei faʻamaʻi. Ole tino lagolago lenei e lagolagoina le maualuga o le kulukose o le toto i le tulaga masani, lea e matua taua mo le maʻisuka.

O le sili sili ona aoga o le cherry fou

E fautuaina le faʻaaogaina o cherries fou, ae mafai ona faʻaopoopoina i le malulu ma e mafai foi ona faaopoopo i fualaau taumafa. Aʻo le faʻasaoina o le fala e tatau ona aunoa ma ni mea suamalie. Ae o le mea sili mo le meaai a le maʻisuka o le peleni fou.

I le maʻisuka ituaiga 1, e tusa ma le 100 kalama o fualaau fou i le aso e faatagaina. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua, e le mafai ona e tausisia tulafono faʻavae mo nei fua, ae 'aua le sili atu i le 500 kalama i le aso. E manaʻomia lou faʻaaogaina o fualaʻau fou atoatoa e aunoa ma ni faʻamaoniga.

E le gata i lea, e mafai ona e 'ai i le sorbet poo le aisa kulimi, faʻamalosia le puleaina o le kulukose i totonu o le toto. Mai cherries e mafai ona e kuka kuka, kuka kulimi poʻo fualaau aina, ae leai ni mea suamalie e manaʻomia. O fualaau suamalie, lea e tatau ona inu e aunoa ma se faʻaopoopoga o siva poʻo suka, e aoga foi mo le maʻisuka .ads-mob-1

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

Mai laʻau, paʻu ma aʻa o nei manogi manogi, e mafai ona e saunia vailaʻau faʻamaʻi ma mea teuteu aoga. E iai fualaau lelei mo togafitiga faʻale-aganuʻu e fesoasoani i le maʻisuka ma faʻaleleia le tulaga o le tino.

O loʻo taua i lalo mea nei:

  1. lelei faʻatulagaina ma le afu o lālā o le peleni, fuamoa ma le lanu. Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e faʻafefiloi laʻau i tutusa tutusa ma liligi atu 50 kalama o le faʻafefiloi i totonu o lita e tolu o vai inu. Togafitiga ma lenei faʻasalaga e tolu masina, o le taimi lea latou te ave ai le afa afa o le vai ile afa itula ao le i faia le taumafataga. Mo se aso, e le mafai ona e faʻauluina le sili atu i le 375 ml o le afu. E mafai ona e faʻaopopo i lālā peleni ma laulaʻau laulaʻau, 'ulu o le sirine ma pusa vavalavavavavavavavavavavavavavavavavale:
  2. mai i aʻaʻamea e mafai ona e saunia se paluga faamalolo mo le gaosiga o le inisalini. Ina ia faia lenei mea, ia saunia le 10 kalama o sulu ma faatumu i le 250 ml o le vai mama. Suauʻu le faʻafefiloi mo le sefulu minute, ona malulu atoa ai lea. Ave le 125 ml 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. Ole taimi o le faʻaaogaina e le sili atu i le tolu taimi,
  3. E mafai foi ona e faia ni lauti mai fualaʻau mago i luma o taumafataga taitasi, ma faʻamautinoaina le 5 kalama o meaʻai mataʻu i le 250 ml o vai inu. O lenei lauti e aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo faʻamaʻi foi o le gastrointestinal tract.

O le faʻaaogaina faʻaogaina o na mea masani faʻapitoa a tagata o le a fesoasoani e taulimaina ai le le lelei o taunuuga o le maʻisuka, tuʻuina atu le malosi ma le malosi ma maua ai se malosi malosi i le tino atoa.

Lapataiga

E pei lava o soʻo se oloa, o loʻo iai foi i le cherries a latou faʻailoga. E i ai le tele o mafuaʻaga e le talafeagai ai le aofia ai o lenei tama i le taumafataga.

E le fautuaina le faʻaaogaina o siela mo le maʻisuka i faʻamaʻiloga nei:

  • le i ai o le meaʻai,
  • faateleina le eletise o le manava,
  • masani ai
  • pepatic ulcer
  • faanaunauga i le ogaoga o le manava,
  • gasegase masani o maʻi mama
  • tagata taitoatasi i le faʻafefe i le oloa.

Ma le isi, e le mafai ona e sili atu i le vaega o le faʻamaina o palu i le aso, talu ai o le tele o cherries e oʻo atu ai i le faaputuputuina o le vailaʻau amygdalin glycoside, lea, pe a sili atu, e oʻo atu ai i le fesuiaʻi o meaʻai i totonu o le manava ma le faia o se mea oona - hydrocyanic acid.

Vitio faʻatalanoa

E mafai pe e le 'aina le aʻala mo le maʻisuka? O le tali i le vitio:

Cherry o se pusa aoga tele mo le maʻisuka. Ina ia faʻaleleia ma faʻavasega le tulaga o le maʻisuka o ituaiga uma, e taua le faʻalauiloa i totonu o meaai i aso uma, e le gata o fua, ae faʻapena foi teuteuga e faʻavae i luga o lau laau, laulaʻau ma aʻa o cherries.

O le faʻamanuiaina o masaniga o le taumafa ma nisi o nuances, e mafai ai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma toe foi mai ai ma se soifua maloloina lelei.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

E mafai ona ou 'aina cherisi i le maʻisuka ituaiga 2?

O cherries ma cherries e masani ona aofia ai i le taumafa o le maʻisuka, o nei gaʻo e mafai ona 'ai, e tusa lava po o le a le ituaiga faʻamaʻi. O le faasinomaga o le faasinomaga o lenei oloa e maualalo ma e na o le 22 iunite.

E ui i lea, e taua le iloa o cheris ma cherries mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻauluina fou, o le mea lea o loʻo i ai i totonu o fualaʻau le aofaʻiga maualalo o gaʻo. E tatau foi ona mataʻituina le fua ma taumafa ai sieli i le faʻamaoni, a leai o le a faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le maʻi.

O le tuufaatasiga o fualaʻau e aofia ai le tele o meaʻai, lea e aoga tele ma taua mo le maʻisuka. Anthocyanins, o se vaega o vine ma laulaʻau o le peleni, faʻamaonia le gaioiga o le pancreas. Faafetai i lenei mea, o le gaosia o le hormone inisalini e faʻaleleia ma maualuga le maualuga o le suka i le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻaitiitia.

Cherry mo le maʻisuka: faʻamanuiaga ma mea leaga

O le tele o tagata gasegase latou te fia iloa pe mafai ona 'ai faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2, ma pe o maloloina. O fomaʻi fautuaina e faʻaopoopo se tamaʻi laʻititi o vine i le meaʻai e faʻaleleia atili ai le tino ma faʻasaʻo le maualuga ole kulukose o le toto.

O le oloa masani e mauoa i vitamini B ma C, retinol, tocopherol, pectins, calcium, magnesium, coumarin, uʻamea, fuluinu, chromium, cobalt, tannins.

E fesoasoani le Coumarin e faʻamautu le toto maualuga, e puipuia le atinaʻe o le thrombosis ma le atherosclerosis - o nei faʻafitauli, e pei ona e iloa, e masani lava ona maua i luma o le maʻisuka. Cherry foi e aveesea mea oona mai le tino, togafitia ai le anemia ma o se meafaigaluega sili ona lelei e aafia ai faamaʻi cardiovascular.

  • E le gata i lea, o vine e faʻaleleia le'onalaina o otaota, faʻasaʻo le nofoa ma faʻasaʻo le malū.
  • O se aoga aoga mo le maʻisuka o le gafatia lea e aveese ai masini faaputuputu mai le tino, lea e masani ona oo atu ai i le gout ma le faaletonu o le tino.
  • Cherry e aoga mo tagata o loʻo nonofo i se faʻalapotopotoga e le mautonu le siosiomaga, o loʻo i ai vailaʻau e aveesea ai mea vevela mai le tino ma faʻamalosia ai le tino puipuia.

E le fautuaina le Cherry mo le 'ai pe afai o le maʻisuka e masani lava ona i ai le manava, lea e tupu i le televave o le gastritis poʻo le atinaʻeina o se ulupo.

Vaʻaia o vine mo le maʻisuka

Cherry i le maʻisuka e le faʻaosofia ai le faateleina o le kulukose toto ona o lena. O le faasinomaga o le faasinomaga o lenei oloa e maualalo ma e 22 iunite. E le gata i lea, o nei fualaʻau e maualalo i le kalori ma e talafeagai mo i latou e fuafua e aveesea le mamafa.

O fua o cherries i aso taitasi mo le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua e le mafai ona sili atu nai lo le 300 kalama. O sea vaega o le a le faatagaina ai le suka e tulaʻi ma o le ai ai se aoga aoga i le tino.

O loʻo faʻatagaina togalaau e le gata i le fou, ae e fautuaina foi e fomaʻi le inu o le suasusu suamalie fou i se aofaiga e le sili atu i le lua tioata i le aso. A e ui i lea, e taua le faʻatau o cherries i se nofoaga faʻamaonia, i supermarkets, o vine atonu e aofia ai faʻasao e faalauteleina ai le ola, pe o le a le mea e afaina tele ai le maʻisuka.

  1. I le faʻaopopo i le sua fou, o le maʻisuka e aʻafia ai le laʻau vitamini ola maloloina mai laʻau ma lala o cherries, lea ei ai sona faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular system. O le inuina o se inu faapena e masani ona faatagaina i soo se ituaiga.
  2. E le gata i lea, e mafai ona e filifilia ni kuka faapitoa ma le faaopoopoina o fualaau fou, o ia mea suamalie po o vailaau oona e tatau ona saunia mai mea e maua ai se fuainumera maualalo maualalo. O se taumafataga lelei ma maloloina e fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le suka i le masani.

Tusi pele i le maʻisuka

E pei ona taʻua i luga, o maʻisuka ma ituaiga 2 o le maʻisuka e matua fetaui lava. O cherries pele e faʻatagaina foi mo le faʻaaogaina i lenei ituaiga faʻamaʻi.

O fua e maua i vitamini B, retinol, acidic nicotinic, magnesium, calcium, potassium, iodine, iron, phosphorus, pectin, acid malic, flavanoids, axicumarin. O nei vailaʻau e le gata ina aoga mo le maʻisuka, ae faʻamaloloina foi le faʻaalia o le faʻamaʻi, faʻaleleia tulaga lautele.

O le tuufaatasiga o le Coumarin e maua ai le totoina lelei o le toto, e aveesea ai le lamatiaga o le atiaeina o pulu cholesterol ma fusi toto, lea e taua tele mo le maʻisuka malosi. O le Cherry foi e taua o se vaifofo lelei mo le anemia i le maʻisuka, e pei o le peleni.

  • Potassium, lea e maua i le telē tele i fualaʻau, fesoasoani i le maualuga o le toto ma le faʻalavelaveina o le cardiovascular system. Ona o le i ai o vitamini B8, o cherries faʻavave le metabolism i le tino o le maʻi. Ona o lenei tulaga, ua faʻaitiitia le mamafa o le tino, lea e taua tele mo le faʻamaʻi. O Carotenoids ma anthocyanins o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gasegase cardiovascular.
  • O le tamaoaiga o meaʻai o vitamini i vine e faʻamalosia ai lauulu ma fao, faaleleia ai le tulaga o le paʻu. O le uʻamea ma le zinc, o loʻo mauoa i cherries, faʻapipiʻi le palakene i masini, faʻamalolo le tiga i sooga, ona i ai se toe faʻafouina o le paʻu.
  • Ina ia faatea ese mea leaga ma faʻasaina ni fale, ia fautuaina e fomaʻi le 'ai i sina aofaiga o cherries i aso uma. O Berries foi e matua aveesea uma masima, e puipuia ai le atiina ae o le gout.

O maʻi e maua i le faʻamaʻi o le maʻisuka lona lua o le maʻisuka i le aso e le sili atu ma le 10 kalama e le mafai ona 'ai. Ina ia tausia pea fualaau aina fou ma aoga, e sili atu ona lelei le faatauina mai i ni mea laiti, o le tiogo tiogo e tele elemene na leiloloa ma e le aoga tele e pei o le cherry cherry. O le faasinomaga faʻavae o lenei oloa e 25 iunite.

E ui lava ile aoga o mea aoga, e le tatau ona faʻauluina cherries i le i ai o le gastritis ma le maualuga maualuga, ina ia le afaina ai le manava.

Cherry recipes mo le maʻisuka

O le kulimi e faʻaaogaina e fai ai fualaau suamalie, sua suamalie fou, ma le tele o suamalie suamalie ua saunia foi mai ai. O ia fua o le a fesoasoani i le eseesega o le lisi o le maʻisuka ma fesoasoani e maualalo le suka o le toto.

Afai e te faaopoopo ni cherries i le yogurt oona maualalo, o le ae maua se kuka maloloina lelei ma le lelei-galori dessert e aunoa ma le suka. O pusi foi e faaopoopo atu i pastry diet, i se faaopoopoga, o le cherry e faaitiitia ai le kalori o meaʻai.

Ina ia faʻamalosia le tofo, e mafai foʻi ona e tuʻuina fasi fasi lanu lanumeamata. E lelei atoatoa mo le maʻisuka, o le kulimi-apple pie o lana lava gaosiga e tusa ai ma se fua o taumafa faapitoa.

  1. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le 500 g o cherries pi, tasi le lanumeamata lanumeamata, se pine o le vanilla, tasi sipuni sipuni o le meli po o le suauu.
  2. O mea uma e gaosi lelei, faʻafefiloi i totonu o se fagu loloto. Fufulu 1.5 sipuni tele o le maso ma faʻaopopo i le paluga.
  3. I totonu o se isi atigipusa, sasaa le 50 g o le oatmeal, o le aofaiga tutusa o lapisi palapala, lua punetini o le oatmeal, tolu punetini o fualaau faisua po o le ghee.

O le fomu ua kuka i le gaʻo ma o mea uma o loʻo tuʻuina i totonu, fufuluina i luga o meaʻai. E tuu le keke i totonu o le umu ma tao mo le 30 minute. Mo le maualalo o le kalori pai, aua nei tuʻu ni fatu i le paluga.

E uiga i tulafono mo le aina o cherries mo le maʻisuka o le a taʻuina atu le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

E mafai ona 'ai cherries ma cherries i le maʻisuka ituaiga 2?

O le suka i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faatatau i fua faʻatagaina. Faʻafetai, e mafai ona e faʻamamafa le tino i vitamini, elemene elemene ma isi mea aoga. E mafai ona e fiafia i se meaʻai matagofie e ala i le lagonaina o se mūmū mālū ma i le taimi e tasi e aunoa ma le popole e uiga i le faitauga maeʻa o kalori.

E mafai ona ou 'aina cherisi i le maʻisuka? O lenei fesili e fiafia i tagata uma o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi.

O le mea moni, e tele fualaau aina ma fualaau faisua e faʻasaina aua o loʻo aofia ai se aofaiga tele o mea -ona ma o loʻo i ai i latou o loʻo i ai se faasinomaga maualuga.

O le mea lea, e le fautuaina e foia mataupu o mea e mafai ona 'ai ma pe fia foi. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faapitoa ina ia mautinoa le saogalemu atoatoa mo le maʻi.

O le maʻisuka i le maʻisuka e matua taua tele. E mafua lenei mea i le tulaga tulaga ese o le meaʻai - o loʻo aofia ai mea faʻalauiloa ma ascorbic, vitamini o vaega B, C, E ma le PP.

O le tama e matua mauoa i elemene aoga aoga: iron, potassium, calcium, magnesium, phosphorus, zinc, ma isi.

Faafetai i lenei mea, e maua e le tino ia meaʻai talafeagai, ma e leai se lamatiaga o le faateleina o le toto suka. E le gata i lea, o cherries e aofia ai antioxidants ma le coumarin, lea e taofia ai le faia o pupuni toto. I le uma, o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e masani ona tupu mai i tagata matutua, oeo loʻo faʻalavelave tele lenei maʻi i le atherosclerosis.

O cherupi cherries e aofia ai anthocyanins. O mea masani ia e iai se tomai faʻapitoa e faʻaosofia ai sela o le tino e nafa ma le gaosiga o le inisalini, faʻateleina le aofaʻi o lenei vailaʻau i le 40-50%. O le numera o anthocyanins e faalagolago i le lanu o le fetus; o le mea e sili atu ona leaga, o le tele foi lea.

  1. O fualaau o le suka mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina ona o le aofaʻi maualalo o gaʻo (49 kcal mo le 100 g) ma le maualalo o le faasinomaga (22).
  2. E ui i lea, e ui i lea, e le mafai ona faʻaumatia i latou e le faʻamalosia. E mafua lenei mea i le mea moni o lo latou faʻasiga e aofia ai se mea oona - amygdalin glycoside, lea e liliu i totonu o le tagata e avea ma vailaau hydrocyanic ma mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o faʻafitauli.
  3. I le averesi, o le fua faatagaina o vine mo le faʻaaogaina e tasi e le sili atu i le 100 g.

E le mafai ona faʻatagaina fualaʻau faʻamaʻi mo tagata o loʻo i ai patho o le gastrointestinal tract. Aemaise lava hyperacid gastritis. A uma mea uma, o lenei au o loʻo i ai se tofo manogi ma e mafai ona faʻateleina le faʻamalolo.

O se taunuuga, o lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai foliga o le tiga i le itu o loʻo aʻafia ai ma e oʻo lava i le atinaʻeina o maʻi pipisi ona o le faaleagaina o le mucosa gastric.

O isi faʻasalaga i le 'ai o fua e aofia ai faʻafitauli masani o le manava i foliga o le manava, faʻapea foʻi le gaʻo.

Cherry recipes mo tagata e maua i le maʻisuka

O le lisi a le tagata maʻi e ono aofia ai e le gata na fou, ae o siene foi. E faia faʻataʻitaʻiga mai lenei meaʻai, e faia le sua ma faʻaaoga i le sauniuni o ipu. Faatasi ai ma le fesoasoani a cherries, e faigofie lava le faʻavasegaina o le lisi o mea taumafa e faʻatagaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka, ma maua se togafitiga lelei ma le le atoatoa.

Lactic acid oloa e aoga tele mo tagata mamaʻi. Ma afai e te faaopoopoina sina pele laitiiti i le yogurt oona maualalo, o le a le na o vailaau faafomai, ae e matua manaia foi, faaopoopo i ai le manogi mama ma le manogi i le oloa.

O pusi e mafai foi ona faaopoopo i pastry, ae naʻo le tusa ai ma fua o fualaau oona lea e le aofia ai le falaoamata o le saito. Faʻafetai i le alofa, o le a mafai ona faʻaititia le faʻaititia o kalori o le ipu. E le gata i lea, e mafai ona e faaopoopoina le apu e faʻamalosia ai le meaʻai ma fiva maloloina.

  1. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻatagaina i latou e 'ai faʻamaʻi-apple pie i ni mea laiti.
  2. Ina ia saunia, e tatau ona e faʻafefiloi 500 g o fatulaʻau totō, o le apu faʻamaʻaina lelei, o le pine o le vanilla ma le 1 tbsp. suka, meli po o le xylitol.
  3. Faʻaopopo le maso o le muaʻi faʻamalo (1.5 tbsp).

I totonu o se isi atigipusa, faʻafefiloi le 50 g o le oatmeal, 50 g gaosia laupapa, 2 tbsp. oatmeal ma 3 punetēpu mūmū pata pe olive suauʻu.

Faʻuʻu le suauʻu ma tuu le paluga o fua i totonu. Fafati i luga ma taofi i le ogaumu mo le 30 minute. Ina ia avea le keke ma mea e sili atu ona lelei, e tatau ona le aofia ai fatu mai le fua.

O faʻamanuiaga o le peleni suamalie i le maʻisuka ituaiga 2

Faatasi ai ma le maʻisuka, e le gata o cherupi e aoga, ae o cherries foi. O loʻo i ai foi faʻamaioananini taua tele e fesoasoani i le gaosiga o le inisalini e le pancreas. I le tulaga o mea e maua ai le caloric, o cherries e le sili atu le maualuga nai lo cherries: i le 100 g o le oloa e aofia ai le 52 kcal, ma o le glycemic index is at the same level (22).

O le fiafia i le maʻisuka e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le maualuga o le toto suka, o lea na maua ai le tele o iloiloga lelei.

Na o le pau lava le tulaga mo le manuia o le faʻaaogaina o lenei mea e na o le mumu mūmū e mafai ona faʻaaogaina. Ma o le pogisa, o le sili atu lea.

O cherupi samasama e le fautuaina mo le aofia i totonu o le lisi o aso taʻitasi mo tagata o loʻo mafatia mai maʻi o le pancreatic pathologies.

O le 'ai o cherries i le maʻisuka e tatau foi ona matua faaeteete. O loʻo faʻamatalaina e ala i le iai o faʻamaumauga tutusa e tasi e pei o cherry. Ma afai e itiiti lava le tele ma o nisi taimi o loʻo mafai pea, o le 50-100 g o fualaau aina i aso uma e ono faʻaosoosoina ai le atinaʻe o faʻafitauli mai le gastrointestinal tract.

O le kulupu ma le uʻamea o fualaau lelei ma maloloina e faatagaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka. Ae ui i lea, e fautuaina e faaaofia i latou i au meaʻai i aso uma, ma mafaufau i faʻamatalaga o le maualuga o kulukose o le toto. O le mea lea, e tatau ona e faia se lisi ma le fesoasoani a se fomaʻi.

E mafai ona ou aofia i le taumafataga

Mo le le mautonu o le gaosiga o gaʻo, e tatau i tagata ona mafaufau i le tele o suga e ulufale mai i le tino i meaai. Ina ia mafai ona taofia faʻavevesi faʻafuaseʻi i le kulūkose, e tatau ona mataʻituina le taumafa. Endocrinologists fautuaina tagata gasegase e taulai atu i meaai mama. E tatau ona faʻamalosia kulimi gaʻo i totonu o se faʻapulaʻa.

Ae o le lafoaia atoa o cherries i le maʻisuka ituaiga 2 e le talafeagai. I le uma, o lenei mea e aoga tele. Afai e te pulea le tele o fua e aina, ona leai lea o ni faafitauli. O faufautua fautuaina e faatapulaa i le ½ cup fualaau fou.

E matua faasaina le aofia ai o jam ma compotes kuka ma suka i le meaai. O lenei mea e ono mafua ai le gasegase.

E toʻatele e fautuaina le faʻaaogaina o faʻamalologa faʻamalosi mai laʻau ma lala o cherries, mulberries, blueberries. O vaega uma e ave i le 50 g ma kuka i le 3 l vai. Inu lenei inu i luga o se manava gaogao faatolu i le aso. O le togafitiga fautuaina ole togafitiga e 3 masina.

Mea tau oloa

Endocrinologists e faatagaina ai tagata gasegase e faaopoopo ni fualaau aina ma ni vine i le meaai. O tagata ei ai le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi ua fautuaina ina ia 'aina ni sieli i le vaitau.

O aoga o fua fou e taua tele. Afai e te 'ai i taimi uma, ona:

  • o le galuega o le fatu, toto toto ma le faʻalavelave o loʻo faasolosolo malie ona faʻavasegaina,
  • moe sili ona lelei ona faaleleia ona o le aofia ai o le melatonin,
  • radioactive, vailaau oona, afifi paʻu,
  • toto faʻasolosolo
  • sili atu le masima e amata ona aluese, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o gout i tagata mamaʻi ma le gasegase o le metabolism,
  • o le faʻafefe o le tino e faʻaosofia,
  • le tele o faʻamaʻi faʻamaoni o le matua ua puipuia,
  • maualalo le cholesterol
  • aafiaga e tetee ai le inflammatory
  • toe faʻaleleia mai le malulu faʻavave.

O le pipi e aofia ai le coumarin. O lenei vailaau e aʻafia ai le faʻatinoina o le faʻasologa.

I le toesea o tagata taitoatasi, e oʻo lava i tagata mamaʻi e faʻatagaina latou te 'aina cherries. E le afaina ai le atiina ae o ni mea le lelei.

Ae ui i lea, o tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona nofouta i mea lamatia o nei fua. Faʻaliliu fualaau aina i tagata gasegase oe ua faateleina le malosi o le manava. O le faatapulaaina o le taumafa e fautuaina foi mo le gauai atu i le gaʻo ma le manava. Ma e tatau ona e manatua o lena sua o le sua e afaina ai le mucous membrane ma aʻafia ai le afaina o nifo.

Faʻaaogaina o le maʻitaga

I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, e mafai e tamaʻitaʻi ona 'ai fua fua. Afai o le maualuga o le suka na maua ona o se suʻesuʻega masani, o le lisi o loʻo toe faʻaleleia.

E mafai ona 'ai i cherries i le maʻisuka faʻamaʻi, e sili atu ona maua mai i le o loʻo auai le endocrinologist. O fautuaga a le fomaʻi o le a faʻalagolago i le glucose o le tagata maʻi ma le manuia lautele.

Afai o le toto totoʻa e vavae ese mai le masani e le tele tele, ona faʻatagaina lea i ni aofaiga laiti cherry.

I mataupu o loʻo faʻagasolo ai le faʻamaʻi, e lelei tele le lafoai atoa o meaʻai gaʻo. O maualuga maualuga o le suka e manatu e matautia. O le Hyperglycemia e aʻafia ai le tulaga o le fusi.

A maeʻa le fanau mai, atonu e faʻaitiitia e tamaiti le kulūkose i tulaga ogaoga, o nisi atonu ei ai ni manava manava.

Afai ua le mafai e se fafine maʻitaga ona faʻamautuina lona tulaga ma se meaʻai, ona faʻatulagaina lea o le inisalini.

Vaega o le maʻisuka

Cherry o se mea e aofia ai se vaega itiiti o kalori. O le mea lea, o meaʻai e aofia ai i le taumafa a tagata e le maua le mamafa, e fai ma sui o meaʻai ma se punavai o vitamini. O se auala talafeagai i le filifilia o vine o le a fesoasoani ia te oe e maua ai le tele o lau oloa:

  • e tatau ona atoatoa le fatu, e aunoa ma ni afifi,
  • solo e aunoa ma se ala
  • e le o matua.

I le taumalulu, e sili atu le filifilia o se oloa faʻamaʻa, talu ai o cherries ma cherries fou, o loʻo faʻatau atu i totonu o le faleoloa, o loʻo faʻafefiloi lima ma vailaau i lenei vaitau. E sili atu le togiina o le pitonuu na o oe i le taumafanafana, aʻo fautuaina e faʻaaoga vave le maleisa, pe afai o le pusaaisa e iai se galuega.

I le pusaaisa, o le peleni e le faʻaumatia ana meatotino aoga. O nisi tagata atamamai e faatagaina le filifiliga o le teuina o fua i le foliga malogo, ae e tatau ona mamago, e aunoa ma le faʻaaogaina o masini faʻapitoa.

A o leʻi folasia atu le tama i le taumafataga o le maʻisuka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai e toʻatele e le iloa pe masani ona mafai ona 'ai faʻamaʻi i le maʻisuka ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina. E le fautuaina e le Gastroenterologists le auai i le 'aiina o cherries poo cherries i aso uma, e mafai ona e faʻafefeina le paleni o le manava o le manava.

E le sili atu i le 350 kalama le taumafaina o vine i aso taitasi, ae e tatau ona e faʻaaogaina ma le faaeteete i meaai, e amata i nai togi laiti. I le maʻisuka ituaiga 2, o siaki e faatagaina i ni laʻititi laʻitiiti, e oʻo atu i le 100 kalama i le aso. Faʻatasi ai ma le maʻisuka-faʻalagolago i le maʻisuka, o le fetuunaiga ole fualaau o le insulin aʻo e 'aina fua.

E le tatau ona totoina fualaʻau fualaʻau, e aunoa ma le faaopoopoina o suka ma sui. E le mafai ona e inu suamalie na e faatauina mai, suamalie, taʻavale ma le faʻatumu o pamu. Ina ia lagolago le soifua maloloina o le maʻisuka, e mafai ona e faʻaogaina lala paʻu ma laʻau e selesele ai laʻau lelei ma teuteuga.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

O le lauti faʻamafanafana ma le manaia e maua mai i lala lala, e mafai ona faʻaitiitia ai le suka toto, aveese le tele o le vai, ma aveese le fula.

Sauniuniga saogalemu

Cherry i le maʻisuka e mafai ona aoga ma leaga. Tino o tulaga e le mafai ai ona e 'aina le meaʻai:

  • i le i ai o faafitauli i le paleni o le acid-base, gastritis, adhesions o le intestinal,
  • i le tulaga o faʻamaʻi faʻafitauli,
  • i le i ai o pathoces o le tino respiratory tract,
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation.

O le i ai o soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi i le talaaga o le maʻisuka o se faʻamaoniga saʻo mo se feutagaiga ma se fomaʻi. O le faʻaaogaina o fua e tasi e le afaina ai se tasi, ae o lona faʻaofiina i le taumafa i luga o se faʻaauau faifaipea mo le maʻisuka e tatau ona talanoaina ma se endocrinologist. O le uluai taumafataga o vine e mafai ona taofiofia e ala i le faia o se suʻega toto i luga o le mita aʻo leʻi 'aʻai ma mulimuli.

Cherry e tuʻuina atu ai i tagata mamaʻi le fiafia i le maʻisuka ma latou faia se eseesega ia latou meaʻai laiti, ma o loʻo i ai foi le tele o uiga aoga e fesoasoani i le faaleleia o le soifua manuia:

  • e puipuia ai le faia o sela o le kanesa i totonu o le tino, ona o le anotusi o antioxidants i le tuufaatasiga,
  • faatasi ai ma le potassium e masani ona faʻamaonia le galuega a le fatu muso,
  • faʻamalosia puipui puipui, puipuia le atinaʻe o veins varicose,
  • fesoasoani fesoasoani i le galuega a le pancreas, ona o le faateleina o le gaosiga o le inisalini,
  • faʻamalosia le tino ma se numera tele o elemene aoga,
  • fesoasoani e aveesea le mamafa
  • e fesoasoani i le faʻamautuina o kulūkose,
  • faaitiitia ai faailoga o le fulafula i le maʻisuka,
  • Faʻasalalau le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai, faʻafefeteina le mau.

O taunuʻuga lelei uma lava e mafai ona ausia na o le faʻaaogaina pea o cherries. O lea e fai mai laulaʻau lauʻau e fesoasoani e faʻasaʻo ai le toto i le taimi o le toto maualuga, e faʻaitiitia ai le mamafa o le toto.

Cherry e tau faasaga i faafitauli ogaoga ma le le lelei o taunuuga o le maʻisuka.

E mafai ona togafitia e Cherry le tele o ituaiga o anemia. O le faʻaaogaina masani o fualaʻau o le puipuia lea o le thrombosis ma le atherosclerosis o vaʻa vaʻai. O nei mea uma e masani ona faʻaalia o ia lava o ni faʻafitauli o le maʻisuka.

Cherry mo le maʻisuka ituaiga

O le maʻisuka o le maʻisuka o se ituaiga o faʻamaʻi e tupu i nisi o teineiti i le vaitaimi o le gaioiga. O le tele o taimi, o lenei ituaiga o maʻisuka e alu ese pe a uma ona fanau, ae i soo se tulaga, e mafai ona faʻamalolo lenei maʻi.

Afai e le iloa e se teineititi pe mafai ona faʻaaogaina le peleni i totonu o ia ma le maʻisuka, o le a sili atu ona lelei le le faia o filifiliga na o ia lava, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi.

O le maʻisuka faʻamamafa e faʻaalia ai le i ai o le gasegase o le gaʻo i le tino o le teineitiiti, lea e taua ai le mulimuli i se taumafa lelei e aunoa ma gaʻo. I le tulaga lelei, faatasi ai ma lenei fesuiaiga o le faʻamaʻi, o mea inu gaʻo ua maeʻa maeʻa, ae e le mafai ona e faia e aunoa ma latou i le maitaga.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Endocrinologists ma nutritionists latou te malilie faapea, faatasi ai ma isi mea gaʻo, o fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka faʻamalosi e mafai ona faʻatau ai cherries. E le gata i lea, o le fesoasoani e fesoasoani i le taulimaina o le malosi, aveese le vevela mai le toto, lea e aoga mo le fafine ma le fetus. O le Cherry e fetaui lelei mo le faaopoopoina o ituaiga i maʻoti mo le maʻisuka ituaiga.

O Cherry o loʻo i ai ni aoga aoga i le tuufaatasiga, lea ao fesoasoani i le maitaga e faʻaitiitia le faʻaalia o le toxicosis!

O lenei fale e avanoa mo le faʻatau, i se faʻaopoopoga, e mafai ona e totoina ni laau faapelepele io latou lava fale i le taumafanafana ma fai ni seleselega o cherries fou mo le taumalulu. O fualaau aina e ola i afa uma.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

Endocrinologists fautuaina a latou gasegase ia matua teena meaʻai, lea e aofia ai le tele o mea inu. O meaʻai e saunia lelei, meaʻai vave, paluga, pateta, tele fualaau, pi, pasta, suti, falaoa, ma meaʻai e paʻu ai i lalo o le faasaina. O nei meaʻai e mafua ai le maualuga o le maʻisuka i tagata e maua i le maʻisuka.

Aʻo taumafa taumafa e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo, o le maualuga o le kulukose e faʻapupula. I tagata e leai se malosi o le tali atu i le insulin, o le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto e tafe mo se taimi umi. O lenei mea e faʻaalia ai le faʻaalia o ni faʻafitauli matuia tau le soifua maloloina.

Mea taumafa ma le maualuga o mea o le suka ma le suka e tau atu ai i le mamafa. E le manaʻomia le malosi o le tino e maua mai le kulukose. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino.

O le maʻisuka e pauu atu i se liʻo mataʻutia. E mafai ona e faʻamaonia le tulaga pe a fai e te fesuiaʻi i meaʻai paleni-papa. O le teenaina o meaʻai gaʻo i le taimi uumi e taʻitaʻia ai le kulūkose ma le inisalini i le toto.

Tali le tali atu pe aoga le faʻaaogaina o sieli mo faafitauli ma le faʻaaogaina o gaʻo, o le a faʻaalia pe afai e te siaki le aʻafiaga o fualaau aina i le suka o le toto. Muamua, e tatau ona e fuaina ona anotusi i luga o se manava gaogao. Ona siaki lea o le maualuga o le kulukose mo le 2 i le 3 itula. Afai e leai ni oso malolosi, ma o le suka e vave lava ona vave maua, ona mafai loa lea ona 'aina le ½ ipu keke i aso taitasi.

Cherry mo le maʻisuka: e mafai ona 'ai le maʻisuka

O le kulimi ma le uʻamea e masani ona aofia ai i le taumafa mo le maʻisuka o soo se ituaiga. Ae peitaʻi, e taua mo le maʻisuka ona 'ai ai le peleni fou, e pei ona i ai i lenei pepa e aofia ai le itiiti ifo o le gaʻo. I le tulaga lautele, o cherries ma cherries ei ai se faasinomaga o le taua maualalo, lea e 22.

Cherries ma cherries: ata o fua

  • O cherries ma cherries e aofia ai maualuga maualuga o antioxidants lea e fesoasoani e taulima ai maʻi fatu ma le kanesa. E aofia ai ma le maʻisuka, e mafai ona e aofia ai ni fualaau malulu i totonu o ipu.
  • I le suʻesuʻeina o le kemikali o cherries, sa maua ai e saienitisi mai Amerika le taua tele o mea masani e iai le aoga aoga i le suka o le toto. O lenei vaega o cherries e mafai ona aoga mo tagata maʻisuka o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.
  • O aʻape cherries e aofia ai ia mea aoga e pei o anthocyanins, lea e faateleina ai le gaioiga o le pancreas, e mafai ai ona faateleina, pe a talafeagai ai, le gaosiga o le insulin i le 50-50 pasene. E i ai le tele o lenei mea i tausaga o cherry, o le mea lea e faia ai le lanu susulu o fua o fua.

O aoga aoga o cherries

O Cherry o se oloa maualalo-kalori, i le 100 kalama o le oloa e na o le 49 kilokaloka, lea e le afaina ai le mamafa o le tino. O le mea lea, o le 'ai o cherries o le a fesoasoani e aveesea le mamafa ma faʻaleleia lau ata.

O fua o cherries e aofia ai le tele o mea e aoga i le maʻisuka, e aofia ai vitamini o vaega A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, PP, iron, potassium, calcium, fluorine, chromium.

O le vailaʻau C e puipuia lelei mai faʻamaʻi pipisi, o peta-carotene e faʻaleleia ai le tulaga o le paʻu ma faʻasalalau le faʻaaliga.

E aʻafia le aʻafia o le potassium i le tulaga o le muso o le fatu. Phenolic acids block block inflammatory process in the body, faʻaleleia le toto ma faʻalauteleina le puipuiga. O le Cherry e lelei pe a maua e le tagata maʻi se taumafa maualalo-calorie mo le maʻisuka.

I le faaopoopo atu i vaega ua lisi, o le tuufaatasiga o cherries e aofia ai:

  1. Coumarin
  2. Ascorbic acid
  3. Cobalt
  4. Magnesium
  5. Tannins
  6. Pectin

Coumarin o loʻo i totonu o cherries e mafai ona faʻavaveina le toto, faʻaitiitia le toto maualuga, ma puipuia ai foi le toto ma o le a taofia le atinaʻe o le atherosclerosis.

Mo lenei mafuaaga, o cherries e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua ua manatu o se oloa sili ona aoga lea ei ai lona aoga aoga i le loto ma toto toto.

  • Cherry o le a faʻamalolo ai le ania, toxins, toxins, aveese faʻamalolo ma isi mea leaga mai le tino.
  • E aofia ai le aoga mo le faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi pipisi.
  • O le faʻaauau ona faʻaaogaina o cherries o le a faʻafaigofieina le faʻaogaina o le tino, faʻafefe le malosi, faaleleia le moe.
  • E le gata i lea, o fua o lenei fale e aveesea ai masima sili atu, lea e mafua ai ona mafua ai le afaina i le gasegase o le metabolism.

Le aofia ai o vine i le taumafataga

O cherry mo le maʻisuka o soʻo se ituaiga e mafai ona 'aina fou pe faʻamaʻi, e aunoa ma le faʻaopoopoga o sipuni poʻo mea manogi suamalie.

E pei ona e iloa, o se faʻalautele mea manogi e mafai ona afaina ai le maualuga o le kulukose o le toto, faateleina le maualuga o le suka.

E aofia ai ia oloa e fesoasoani i le faaputuputuina o le gaʻo o le tino i totonu o le tino, lea e solia i le maʻisuka.

O fua fou e tatau ona faatauina i na o le vaitau ina ia le aofia ai mea oona ma vailaau e tineia ai manu faalafua. I le taimi nei, e le fautuaina ia cherries mo le maʻisuka oe ua faateleina le malosi o le tino, o se uiga o le manava ma le gaʻo.

E le gata i lea, o lenei oloa e le mafai ona 'aina i le tulaga o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma le maʻi gaʻo.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua i le aso, e le mafai ona sili atu i le 100 kalama poo le afa o ipu tiogo. Pe a faʻatatauina le fuainumera o le inisalini, e le mafai ona amanaia lenei oloa ona o le maualuga o le glycemic levels. E taua le 'ai o fua e le faʻasalaina ma inu meaʻai suamalie e aunoa ma le faaopoopo o suka. E mafai ona e vaʻavaʻai faʻavasega le faʻamaufaʻailoga o cherries e faʻamautinoa ai ona aoga.

E le gata i lea, o lenei oloa e mafai ona 'aina e le gata o vine, ae o laʻau foʻi, faʻapea foʻi aʻa, e faia mai ai faʻamaʻi togafiti faʻamaʻi. E le gata i lea, mo le sauniuniga o potions, fugalaau, paʻu laau, aʻa ma fatu o le pipi e faʻaaoga. O fua na faia mai cherry ola e sili ona aoga mo le maʻisuka.

E aofia ai ma le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua, ua fautuaina e ave teuteu o cherries e le inu eseese.

Ua faaopoopoina i teuteuga o fuamoa, vine, laʻau muliki, vaega taitasi o le decoction ua faaopoopo i le 50 kalama i le tolu lita o le vai inu, e aofia ai laulaau.

O le mea e tupu mai ai e mafai ona ave e le maʻisuka mo le tolu masina, afa afa i le aso afa afa itula ao le i taumafa.

O se teuteuga o 'au o cherries ua saunia mai le tasi sipuni sipuni o le faʻafefiloi, lea ua tumu i le tasi ipu vai inu. E tatau ona kuka le vai mo le sefulu minute. Aumai le gaʻo i le aso tolu i le aso mo le afa afa i le afa afa itula aʻo leʻi oʻo i taumafataga.

E ui lava i na aoga aoga o fualaau aina, o cherries mo le maʻisuka o soo se ituaiga e le mafai ona aina i le le faatapulaaina. O le mea moni e faapea, i fualaʻau paʻu o loʻo i ai se mea o le amygdalin glycoside, lea e mafai ona paʻu i totonu o le manaʻoga pe a faʻaalia i siama pipisi. O le mea lea e taʻitaʻia ai le faʻavaeina o le eletise hydrocyanic, lea ei ai lona aʻafiaga i le tino.

E mafai e le maʻisuka ona 'aina cherisi?

O le 'ai o cherries ma cherries mo le maʻisuka o le a sili ona aoga. E mafua lenei mea ona o le tulaga tulagaese o fualaʻau ua tuʻuina atu, o le mafai ona faʻaaogaina i le mama, pei o le tuufaatasiga o siamu, compote ma isi ipu.

Ina ia iloa po o le a le aoga ma le afaina o fualaau taitasi, o oe e te manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi o le a faʻaalia uma a latou meatotino, faʻapea foi ma taʻu atu ia te oe ia mea e sili ona manaomia mo le maʻisuka.

O faʻamanuiaga o le peleni pele i le maʻisuka

O vaega nei o le vailaʻau o loʻo maua i cherries: O, E, PP, ma mai le vaega B. O le tuufaatasiga e aofia ai foi elemene, e taua o le manganese, potassium, calcium, phosphorus ma le tele o isi mea e afaina ai le soifua maloloina o se maʻisuka. Ua gauai atu tagata diabetologists i le mea moni e faapea:

  • o se fuainumera taua o le palukala e matua aoga tele mo gasegase o gasegase ma tagata ei ai le fatu ma maʻi tuga,
  • carotenoids ma anthocyanins ei ai se aafiaga lelei i le malosi o le tino e faamalosia ai puipui o toto toto. O le puipuiga lelei lenei o le atherosclerosis,
  • Vitamin B8, e taʻua o le inositol, e aoga ona o lona gafatia e faʻavave le metabolism ma aveesea ai le cholesterol,
  • o le a aoga tele mo tagata mamaʻi e sili atu le mamafa, aua e mafai ona faʻaitiitia ona o le togafitiga ma le faʻamalolo o le tino atoa.

O le a mafai ona maua se taunuʻuga maualuga o le togafitiga e oʻo lava i le tau faasaga i maualuga maualuga o le suka ona o le malosi e faʻafefeteina ai le gaʻoina, faʻaitiitia le tiga i le manava ma le tele o isi mea le lelei.

E le gata i lea, e mafai ona e 'aina fualaau aina e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina ona o loʻo faʻamatalaina i latou i se fuainumera faʻamalieina lelei - 25 iunite.

E faʻafefea ona 'ai fua?

O le fiafia i le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. O le tausia oi latou, o le maʻisuka o le a mafai ona faitau i le faʻaleleia atili o le tino, faʻaitiitia le faʻalavelave ma isi faʻafitauli e le manaʻomia.

Faʻamaonia nei fua o le a mafai ona faʻaaoga i aso taitasi i se aofaiga e le silia le 100 g. i se foliga mama po o se vaega o salakeke.

E moni lenei mea mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ona o le glycemic index and other characteristics of the berries.

Lelei Feijoa Faʻatau mo le maʻisuka

E taua foʻi le faʻaaogaina o cherries suamalie i le maʻisuka. E mafua lenei mea i le mea moni e iai ni mea e le aoga tele, o fualaau faʻamalosi pe faʻamaʻa.

O se taunuuga talafeagai o lenei mea o se faʻaopoopoga o le faasino igoa.

Aʻo talanoa e uiga i cherries mo le maʻisuka ituaiga 2, latou te gauai atu i le mea moni e mafai ona faʻaaogaina e avea o se vaega o masi, compote, ma jam.

Cherry mo le maʻisuka: suʻega

O lea la, talu ai ua uma ona faʻatagaina e 'aina ni sieri, e le tatau i se tasi ona galo i nisi o fualaau mo le sauniuniga. O le mea moni, oi latou uma e mafai ona aofia ai naʻo le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faia siamu e manuia ai le tino, o le a e manaʻomia:

  1. ia le sili atu nai lo le 300-400 gr. vine o loʻo fufulu muamua fatu ma fatu. E tāua le mama o cherries ma e saoloto mai mea leaga.
  2. pe a uma lea sauniuniga, e sasaa atu i totonu o se atigipusa lea o le a latou gaosia mulimuli ane. E taua le avea o se fagu poʻo se isi lava fale puipui,
  3. e pei ona uu sieli, o le a tatau ona faaopoopo se vaega itiiti o le suka. Ae ui i lea, e mafai ona e faia lenei mea i le faaiuga o le faiga o kuka, ae seia oʻo i le maeʻa maeʻa o le masini e mafua ai.

Mo le soifua maloloina o le maʻisuka ma faʻaleleia le tofo o le oloa, ua fautuaina e faʻaaoga se isi aofaiga itiiti o lemoni poʻo le kinamoni.

O ia gaoioiga faʻatagaina e mafai foi ona faʻatinoina faʻatasi pe'ā maeʻa ona saunia le oloa. Ia manatua o lenei mea e faʻapupulaina ai le faasino igoa.

O le mea lea, ina ia le mafai ai ona afaina ai ma le aʻafiaga i le suka o le toto, e tatau ona faʻaaoga le pele pele i se aofaiga e le sili atu i le lua pe tolu sip.

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

Aʻo feagai ma le maʻisuka, o le peleti compote o le a le aoga tele. E fautuaina e faʻaaoga fou, o lona uiga, i le aso poʻo sina mea itiiti mai le taimi o sauniuniga. Compote ua saunia vave ma faigofie: o suavai ma fatu e sasaa i totonu o le vai malulu, ia faʻafefe ma faʻafefiloi le kulupu mo le lima i le fitu minute.

A maeʻa lena mea faʻaopopo e sili atu i le 10-15 gr. suamalie, lea e le afaina ai le faasino igoa. Ona mafai loa lea ona faʻaaogaina le compote, pe a uma le faʻamafanafanaga. O faʻamanuiaga o sea ituaiga meainu o le a sili atu nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, o le sua suamalie.

E faʻatagaina e le sili atu nai lo le 250-350 ml i aso uma, e taua tele mo le faʻafitauli 1 faʻapitoa.

O vailaʻau faʻainisinia o fua o le cornel i le maʻisuka

O aoga o cherries

O le faʻaaogaina o cherries i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona manatu o se oloa maualalo-kalori. E aoga lenei mea aua o le aina o vine e le mafua ai le paʻu o le mamafa. I le faaopoopo atu i ai, e sili atu nai lo le mafai ona 'ai faʻamaʻi ona o le i ai o vitamini A, B1, B2, C, E, PP ma le tele o isi.

E le tatau ona itiiti le gauai atu i le faasino igoa o le berry, lea e sili atu ona maualalo nai lo cherries ma e tutusa ma le 22 iunite.

Cherry ma le maʻisuka e toetoe a le tatau ai, aua o loʻo i ai vaega e pei o:

  • palukala, lelei le afaina o le setete o le fatu maso,
  • o meaola o le phenolic, lea e poloka ai le inflammatory algorithms i le tino o le tagata, ma faaleleia atili ai le tafe toto ma faatulaga le tulaga puipuia,
  • coumarin, acid ascorbic, cobalt, magnesium ma le tele o isi vaega.

I le tautala tuusaʻo e uiga i aʻafiaga i luga o le tino, ua iloa ai o cherries mo le maʻisuka ua fautuaina e faʻaaoga ona o lo latou gafatia e aveesea toxins ma toxins.

O le fetus e aoga i le taimi muamua o faʻamaʻi pipisi, faatasi ai ma nisi faʻamalositino i le tino.

Mo le ausia o se maualuga maualuga o le aoga, e matua fautuaina lava i le tulaga o le suka suka e ai ai na fua e tusa ai ma tulafono patino.

Vaega o le faʻaaogaina o le maʻisuka

O le mea lea, o faʻaaoga uma aoga o le oloa ia faʻamalamalama atoatoa pe aisea ma pe mafai ona 'ai faʻamaʻi i le maʻisuka. E tusa ai ma tagata atamamai, o lenei mea e faʻatagaina e le gata i le fou, ae faʻamaʻi. E taua le lafoaia o le faʻaaogaina o sipuni, o nisi mea suamalie. O lenei mea e mafua mai i le maualuga tele o le faasino igoa ma le ono mafai ona matua faateleina le kulukose i totonu o le toto.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua i le aso, e le mafai ona sili atu i le 100 kalama poo le afa o ipu tiogo. E taua le 'ai o fua e le faʻasalaina ma inu meaʻai suamalie e aunoa ma le faaopoopo o suka.

E maitauina e mafai ona faʻaaogāina le oloa e le gata o vine, ae o laʻau foi, faʻapea foʻi ma aʻa, e faʻaaoga ai togafitiga faafomaʻi. Ina ia saunia so o se mea inu ma mea e fai, fugalaau, paʻu laau, aʻa ma fatu o le pipi e faʻaaogaina.

O fua na faia mai cherries ua afaina, lea e afaina ai le toto, e sili ona aoga mo le maʻisuka. E le gata i lea, o ia ituaiga mea faʻateleina e faʻateleina ai le puipuiga o le tino.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o currants lanu uliuli ma le mumu i le maʻisuka

Tuua Lau Faamatalaga