O le fesoasoani lautele i le tau faasaga i le faʻamaʻi: walnuts mo le maʻisuka ituaiga 2

E leai se ola, e sili ona alofagia e le tele o tagata, e faaopoopo atu i lona tofo manino, ei ai le fualaau suamalie ma le minerale. E faʻaaogaina mo le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻafitauli o le tino.

I le faiga o mea taumafa mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina ia laasaga e avea o se oloa ma togafitiga faafomaʻi mo le faatonutonuina o le maualuga ole kulukose o le toto.

Faʻasalaina Faʻatasi

I le maʻisuka ituaiga 2, e manaʻomia e se tagata se ituaiga o mea taumafa, lea e sao saʻo ai faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo. E taua lenei mea ona o le mea moni o tagata gasegase e masani lava ona i ai ni maʻi le atoatoa ma le mamafa o le tino.

Ona o uiga o le tuufaatasiga o le paina, o lona faʻaaogaina ua faatagaina ma e faʻaalia foi i ia tagata, ae i se aofaiga patino.

Faʻamanuiaga o le Tamaoaiga

  • Minerale: seleni, fuga, calcium, potassium, sodium, zinc, fuluula, manganese, magnesium, iodine,
  • Vitamini: A, C, K, P,
  • Amino acids
  • Oona e le faʻamamaina ma faʻamamaina,
  • Fiber
  • Matagofie

Mea omea o loʻo iai i fua, e pei o le zinc, ona iai meatotino o le faatonutonuina o le toto ma le cholesterol.

Potassium ma sodium faʻamaonia le paleni o le vai i le tino. O nai masina masani o le faʻaaogaina o le kulino e faʻapitoa ai ona faʻaitiitia le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

I le tulaga o le solia o totonu o le fale ma auaunaga a le aufaʻatasi Faʻasalaina le gaosiga gastric, faʻaleleia le toto, e aofia ai le faateleina o le hemoglobin.

Matagofieo loʻo i ai faʻamatalaga o vailaʻau faʻasaina ma isi vailaʻau faʻatoʻaga e puipuia ai le faʻaleagaina o le tino i le tino ma le atiina ae o faʻamaʻi pipisi.

Laasaga fautuaina mo le faaaogaina

I lenei tulaga, o le oloa o loʻo aofia ai le tele o filo o meaʻai, faʻaleleia togafitiga fualaau. O gaʻo o fualaau oona o loʻo i ai i le ituaiga o gaʻo susu, e maualalo ai le cholesterol, fufulu toto, maua ai le aoga i le cardiovascular system, ma le maualalo o le toto.

O le kulimi e i ai se faasinomaga ole glycemic index (GI) - 15. O lenei mea e taʻu mai ai o loʻo faʻaititia ma le faʻaitiitia ona gaʻo meaʻai ma e le mafua ai le gaosia o glucose vave ma vave.

Ina ia aoga mai le taumafa autu, o le aso fautuaina i aso taitasi e 60 kalama. E sili atu pe a fai o se vaega e aunoa ma le vevela o togafitiga, talu mai le vevela, o mea gaʻo gaʻo e le faʻamatuina, e faʻatauvaʻaina ma le maua ai a latou meatotino aoga.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e faaopoopo atu i launiu kati, pulou ma vaega o loo faaaogaina. Laʻau fou, infusions ma meaʻai mo le ava malosi ua saunia mai ia i latou.

Vaevaega Lelei

O se togafitiga faʻapitoa faapitoa mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faia e fualaau lelanati e le mafaitaulia.

Aoina i le amataga o le taumafanafana ma e le o gaʻo, o loʻo i ai se maualuga o meaʻai e faʻasolosolo ai se vaega o le paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Ascorbic acid
  • Oona gaʻo faʻamamaina,
  • Maualuga maualuga
  • Iodine
  • Naphthoquinone - Juglon. E maua na o matai talavou.

O se lauiloa lauiloa o le acoróbic acid o le faateleina o le leo ma le tetee o le tino.

Yuglon E i ai sona aʻafiaga faʻamalosi, anti-inflammatory, antioxidant ma metabolic regulatory effect. E faʻaaogaina o se vailaau mo le puipuia ma le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2.

O le faʻaogaina o fualaʻau lanumeamata e faʻasolosolo ai le metabolism ma fesoasoani e faʻasaʻo le tino mai mea faʻasaina.

O le fua mo togafitiga faafomaʻi

Meaʻai

  • 50 kalama o fatu o se paʻu ola,
  • 1 lita o vodka.

O loʻo faʻaaogaina ni meaʻai poʻo se mea e faʻaaogaina i totonu o se mea faʻaleleia. Ua tuu i totonu o mea tioata ma sasaa i vodka. E tuʻu le vaa i se nofoaga malulu mo vaiaso e lua.

A maeʻa sauniuniga, o le togafitiga e oʻo atu i le tasi ma le afa masina, o le sipuni i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E faʻamautuina le maualuga o le suka ma e iai sona malosiaga faʻamalosia ma faʻamalosia, faʻaleleia ai le gaʻo.

Nusipepa ma paʻu

O vaega mausali o le laau o loʻo faʻaaogaina foi e togafitia ai ituaiga ituaiga maʻisuka ituaiga lua. O loʻo aofia ai se aofaiga tele o le acid ascorbic ma le vailaʻau A.

E le gata i lea, o la latou tuufaatasiga, faapea foi ma le tuufaatasiga o le ogatotonu, e aofia ai vailaau mai puipui o toto toto ma le faaitiitia o kulūkose e faatonutonu ai le gaosia o le inisalini.

Tutu o le Shell

Meaʻai

  • Shell 15 nati,
  • Half o le lita o vodka.

Toto le atigi, e le mafai ona e soona sasaa vodka i se fagu poo se fagu.

Faʻaosooso i se nofoaga pogisa mo le vaiaso ma le afa.

Inu 1 sipuni faalua i le aso ao leʻi 'aʻai.

O le togafitiga o se masina.

Ata teuteu o vaega

Meaʻai

  • Sisiga 50 togi,
  • Se ipu vai inu.

O sisi ua sasaa i le vai inu ma teu i totonu o le vai vai mo le 50-60 minute, pe tuu i totonu o se vevela i luga o le vevela vevela mo le afa itula, pe afai e talafeagai, toso le vai i le tulaga muamua.

O le mea e maua mai ai le suka e faamamaina ma e inu tolu taimi i le aso mo se sipuni i luga o se manava gaogao mo le masina.

O togafitiga faafomai e faamalosia ai le tino, maualalo le cholesterol ma le toto suka.

O se teuteuga o a latou vaega e mafai foi ona faʻaaogaina mo ni togafitiga faʻapitoa mo gaʻo ma momotu.

Mafuaʻaga mo le faʻasaina o le kiona

O le faʻaogaina o lenei mea totino e lelei tele, ae e iai foʻi mea e faʻailoa ai, ma e fautuaina e te faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faʻailoga talafeagai:

  • O se faʻafitauli faʻafefe.
  • E faʻasaina ma se maualuga maualuga o iodine i le tino.
  • E le fautuaina mo dermatitis, psoriasis ma eczema.
  • Aua le faʻaogaina mo maʻi mama

O mafuaʻaga mo le le faʻaaogaina o palasi e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 e toalaiti. O lenei mea o se oloa lautele, o vaega uma lava e mafai ona fesoasoani i le tau faasaga i le faamaʻi.

Faatasi ai ma se auala faigofie ma le le amanaiaina o tulafono faigata o togafitiga ma lenei oloa, e mafai ona e ausia ni taunuuga taua ma faaleleia ai le lelei o le olaga.

Tuua Lau Faamatalaga