Aisea e masani ai ona mananao le maʻisuka e 'ai ma le maʻisuka?

O le gasegase o le maʻisuka e tuʻuina mai ma se lisi umi o faʻamatalaga faʻamaʻi. O nisi o faailo e masani lava mo le vaega o le fugalaau atoa o le maʻi, ae mo isi, o suiga muamua i le tino e mafai ona masalomia. O le mea lea, o se lagona malosi o le fiaai e mafai ona faʻaalia ai le le lelei o le gaioioiga o le popole ma le endocrine.

O le faʻamaʻi masani lona tolu o le maʻisuka o le polyphagy, polyuria, pe a oʻo i le maualuga o le urine ma le faateleina o le polydipsia, o lona uiga, o le faateleina o le fia inu pe a inu tele se tagata, ae le mafai ona onā. O le mea lea, e taua le iloa pe aisea e te lagona ai le fiaʻai i le maʻisuka ituaiga 2 ina ia le misia le amataga o se maʻi tuga.

Matelaina mo le maʻisuka

O le inisalini o se hormone e gaosia e sene tulaga ese o tamaʻi pancreatic o le pancreas. I le maʻisuka ituaiga 1, latou te oti ona o se taunuuga o le autoimmune pe ona o le aʻafiaga o aʻafiaga tau le siosiomaga. I lenei tulaga, e suʻesuʻeina e fomaʻi le le atoatoa o le manava o le hormones. Biochemistry o loʻo faʻamaonia ai o lona gaioiga autu o le fesiitaiga o le kulukose mai le toto i sela.

I le tulaga o le le atoatoa, o loʻo maua ai e sela se tulaga o le leai o ni meaʻai. E manaʻomia e le faiʻai le kulukosese tele o isi mea uma, talu ai e leai ni faleoloa glycogen, ma o le kulukose e na o le pau lea o le malosiaga mo le neurons. O tisipesa o le tino e auina atu se faailo i le faiʻai ua faaitiitia le faaagaga ma o le fiafia o le ogatotonu o le fiaaai o le a faateleina. O le mea lea, o le a manaʻo pea le tagata e 'ai. Ma faatasi ai ma taumafataga uma, o le maualuga o le toto toto o le suka e oso aʻe.

Fiafia e iloa! Ona o le mea moni o le kulukose e toetoe lava a le faʻaaogaina i le maʻisuka, e sui le tino i isi meaʻai. O le malosi ole sosolo e mafua mai le gaʻo. O le mea lea, o le maʻisuka e vave vave ona leiloa kilokalama. O ia suiga faafesootaʻi e fesoʻotai ma se suiga faʻapitoa i le tulaga o le acid-base. I le ituaiga lona lua, o gaʻo, i le isi itu, e sili atu le malosi o le teuina ona o le tele o le inisalini, lea e puipuia ai siaki.

I le faaopoopo atu i polyphagy, o gasegase e matauina le vaivai tele ma le leai o se malosi. O le gafatia e faʻapitoa le faʻaitiitia, faʻapupula mai le moe. Le mautonu le fefe i tamatamailima, e vave ona tupu le fatu. O nisi taimi o le maʻisuka e atiina ae le gasea ma le vomiting. O tagata mamaʻi e le faʻavaivaia, popole ma faʻamalosia ona o le tele o faʻamalositino o hormones o mafatiaga o le faʻafefe - adrenaline ma cortisol. E mafai ona manatu lenei mea o se puipuiga o se tino maʻi.

Aisea e masani ai ona i ai le fiaai?

Faʻatasi ma soʻo se ituaiga o maʻisuka, o le tele o kulūkose e masani ona i ai i totonu o le gaʻo totoga. Talu ai o le suka mai meaai e le ulu ai i totonu o le tino, o sulu e le faʻaalia ai le nofoia, o le ogatotonu o le fiaai e paʻu ese i taimi uma, o lea o le maʻi suka e fiaaai pea. Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ua faʻaitiitia lona manaʻo, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata gastroenterologist ina ia mafai ai ona faʻamavae faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

E faʻafefea ona faʻafefe le lagona o le matelaina i le maʻisuka?

I le faaopoopo atu i le togafitiga autu mo le maʻisuka ma le faʻaaogaina o togafitiga faapitoa ile inisalini ma mea e maua ai le suka, o loʻo i ai auala lelei e faʻaitiitia ai le malosi o le fiaai. O tagata faʻapitoa e aofia ai mea nei:

  • siaki faifai pea o le glycemia,
  • tausisia le tausisia o taumafa, le le atoatoa o meaai e mafai ona faatupuina ai le faateleina o le suka,
  • gaioiga faʻamalositino lelei e fesoasoani i le faʻaaogaina atoatoa o le kulukose ma le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini,
  • siaki le mamafa o le tino, ma le maualuga o le BMI, e tatau ona e faatea ese nisi pauna.

Faʻafefea ona togafitia se faʻafitauli?

O le Polyphagy i le maʻisuka malosi e le mafai ona le amanaiaina i soo se tulaga. O lenei tulaga e manaomia ai taimi uma e togafitiga atoatoa ai.

Taua! O le togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona faia mo le olaga ma i lalo o le vaavaaiga a se tagata poto faapitoa i le maʻisuka.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e manaʻomia le faia o se feutagaiga ma se tagata poto faapitoa ma se suʻega auiliili. O le mea masani, o loʻo faʻamaonia e endocrinologists se lisi o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, lea e aofia ai:

  1. suʻega toto
  2. anapogi glucose
  3. fuafuaina o le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai,
  4. urine glucose siaki
  5. Glucose toleni test
  6. naunautaiga o le maualuga o le hemoglobin glycated,
  7. suʻesuʻeina o vaega o le lipid i suʻesuʻega o meaola,
  8. fuafuaga o le creatinine ma le urea,
  9. suʻesuʻega faʻamaʻi urine,
  10. auiliiliga i tino o le ketone.

O se suʻesuʻega ultrasound o le tino ma le fibrogastroduodenoscopy e mafai foi ona faʻatulagaina e iloilo ai le tulaga o le tino o le gastrointestinal tract.

O auala autu mo le puleaina o le maʻisuka o le togafitiga o le inisalini, o le faʻaaogaina o vailaʻau o le suka ma le soifua maloloina.

Inisalini togafitiga

O le sini autu e tulituliloa e fomaʻi pe a faatonuina ia sauniuniga o inisalini ia sili atu le aumaia o fesuiaiga i aso taitasi o le inisalini i mea e foliga mai o se tagata maloloina. I faiga faafomaʻi faaonaponei, insulin o meaola ma tagata soifua, na maua mai le biosynthetically, ua faʻaaogaina. E sili ona masani mo le tino ma e masani lava e le mafua ai ni aʻafiaga e le puipuia.

E tusa ai ma le saoasaoa o le amataga o le aafiaga o le fualaau faasaina, ua vaevaeina i vaega nei:

  • iniseti e le mafai ona faʻataunuʻuina e talafeagai mo tausiga faʻafuaseʻi,
  • gaioiga puupuu
  • umi le umi poʻo le inisalini faaopoopo,
  • fualaau oona fefiloi.

I le tuufaatasia o vailaau eseese, endocrinologists filifili se togafitiga o le inisalini e faatonutonuina. E tele auala taua:

  • ulutala masani, o lona uiga o le faʻaaogaina o vailaʻau pupuu i luma ole taumafataga taʻitasi i le tala o le lua taimi o le pulega o le inisalini faaumiumi,
  • agaifanua, pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻateleina fualaau faʻatasi i le taimi e tasi i le tasi aso i le taeao ma le afiafi, e masani ona faʻaaogaina i tamaiti,
  • tagata taʻitoʻatasi, faatasi ai ma le faʻaofiina poʻo le faaumiumi o vailaʻau 1-2 taimi i le aso, pe naʻo le pupuu.

O le faʻaiuga e faʻamalieina se metotia faapitoa e faia e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o faʻamatalaga o le glycemia ma le tulaga lautele o le maʻi.

Taua! E manaʻomia e le maʻisuka le siakiina o le kulūkose i le glucometer ao le i faia togafitiga taʻitasi.

Sugar-lowering drugs

O le faʻavae mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le suka. O fomaʻi sili ona faʻalagolago ma sili ona lauiloa i maʻi o Metformin poʻo le igoa pisinisi o Siofor. O le faiga o le gaioiga o le faateleina lea o le lagona o le tino i le hormone o le pancreas. O vaifofo masani e fesoasoani e faʻaititia le fiaai ma faʻaitiitia le mamafa.

Ina ia faafaigofieina e le tagata gasegase ona pulea o latou manaoga, ia faatonuina e fomai ni fualaau e fagese le gaogao o le manava. Faafetai i lenei, o le lagona o le atoatoa e umi atu. Latou te faʻaaogaina vailaʻau o le vaega faʻavae - Bayet poʻo Viktoza.

O fualaau o loʻo faʻamautuina ai le kulūkose pe a uma taumafa, e igoa ia Glucobai. O le mea lea, o le fiaai ua faaitiitia ma o se tagata ua tumu i meaʻai laiti.

Tagofia meaʻai

O meaai i le togafitiga o le maʻisuka e sili ona taua. A aunoa ma le matauina o tulafono o se soifua maloloina lelei, e oʻo lava i tulafono faʻaonapo nei o togafitiga faʻamalositisi o le a le maua ai le mea e manaʻo ai. O se meaʻai lelei e fuafua e fesoasoani e faʻaitiitia le fiaai ma tuʻuina atu i le tino mea uma e tatau ai. O meaai e tatau ona aina i ni vaega laiti, 5-6 taimi i le aso. E fautuaina ina ia 'ai i le taimi e tasi.

E saunia ni lapisi mai mea fou e le mafua ai ni fesuiaiga fesuiaʻi i le kulūkose. O loʻo i ai ni laulau faapitoa e aoina mai ai meaai ma se faʻamaumauga maualalo maualalo. I le taumafataga e tatau ona i ai ni oloa e pei o:

  • fatuga atoa, e aofia ai le teu ma le oat,
  • leki - pi, pi, lentils,
  • fualaau aina lanumeamata - broccoli, zucini, kukama, pepa, aniani, dill, pasili, basil,
  • apu, currants, lemoni, fualaau aina, fuamoa, apricots, cherries,
  • fuālaʻau fuālaʻau, sunflower, olive,
  • Vailaʻau masani, moa po o le koko
  • tafe vaitafe iʻa - pike, navaga, bream, hake,
  • susu susu susu.

E talafeagai le lafoai atoa o mea taumafa i meaʻai gaʻo ma gaʻo paepae mama. O le mafuaʻaga lea e faʻasaina ai le taumafa i mea taumafa faigofie, ituaiga uma o meataalo, meaʻai, faʻatau sau, ketchup, mayonnaise. E sili atu le aua le 'ai le semolina ma le sukalati, faapea foi ma pateta, aemaise lava i foliga o paluga pateta. E le manaomia le 'ai i le falaoa paʻepaʻe, e tatau ona suia i fatu atoa.

Taua! Ia mautinoa ia manatua o le maʻisuka na faʻasaina le mufui, keke keke, sukalati ma meainu malolosi.

O tagata e sili atu le mamafa o le tino e manaʻomia le faʻaititia o le calorie i aso taitasi ma taulai atu i meaʻai ma fualaʻau. E mafai ona e faatulagaina aso anapogi, e pei o se keke-tasi, ae o le anapogi e matua solia.

O le mea moni, ina ia mafai ona feagai ma le faʻalauteleina o le fiaaai, e tatau ona e toe iloilo lau masani masani, ia sili atu le maloloina ma lelei. E tatau foi ona e mulimuli ma le totoa i faatonuga a le fomaʻi. E na o le taimi lava e mafai ai ona aloese mai faigata ogaoga o le maʻisuka ma ia ola atoa.

Matelaina mo le maʻisuka ituaiga 1

O le maʻisuka faʻatasi ma se foliga o le insulin-totoga e tupu ma le le atoatoa o le faʻamalosia o le inisalini. E mafua ona o le faʻaumatiaga o le tino o le tino ma le oti.

O le fiaʻai tele e faasino i se tasi o faailoga muamua o le maʻisuka. O le mafuaaga autu e te fia ai i le maʻisuka 1, o siaki e le mafai ona maua le aofaʻi sao o le kulukose mai le toto. Pe a 'ai, insulin e le ulufale i le toto, e pei o le kulukose pe a uma le faʻaleleia mai le manava e tumau pea i le toto, ae o sel i le taimi e tasi e masani ai i le matelaina.

O se faailo e uiga i le le lava o le kulukose i totonu o masini e ulu atu i le ogatotonu o le fiaai i totonu o le faiʻai ma o se tagata e fia taumafa i taimi uma, e ui i se taumafataga talu ai nei. I le maʻisuka malosi, o le inisalini o le vaivai e le mafai ai ona maua mai le gaʻo ma teuina, o le mea lea, e ui lava i le tele o meaʻai, ituaiga 1 o le maʻisuka e mafua ai le faateleina o le paʻu o le tino.

O faʻamaoniga o le fiaʻai tele ua tuʻufaʻatasia ma vaivaiga ogaoga ona o le le lava o le malosi (glucose) mo le faiʻai, lea e le mafai ona i ai e aunoa ma lea. E i ai foi le faateleina o nei faailoga i le itula pe a uma ona 'ai, o foliga mai o le moe ma le le mautonu.

E le gata i lea, o le maʻisuka ituaiga 1 i le taimi o togafitiga ma tapenaga o le inisalini, o le maualuga o le maualalo o le suka toto e masani ona tupu ona o le le lelei o le taumafa o meaai poo le tele o le inisalini. O nei tulaga e tupu i le faʻalauteleina o le faʻafitauli faaletino poʻo le mafaufau, ma e mafai foi ona tupu ma le atuatuvale.

I le faaopoopo atu i le fiaai, o faitioga e faitioina ai ia ituaiga faʻaaliga:

  • Teteʻete lima ma le gaogao o le masusu.
  • Loto o le fatu.
  • Naua, vili.
  • O le atuatuvale ma le malosi, faateleina le popole.
  • Tuputupu ae vaivai.
  • Telefoni sili atu.

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, o se puipuiga puipui o le tino, faʻamalosia ai hormoni e ulufale i le toto - adrenaline, cortisol. O a latou faʻatuputeleina o mea e faʻaosofia ai lagona o le fefe ma le le lava o le puleaina o meaʻai, aua o se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e mafai ona ave le maualuga o le maualuga o gaʻo i totonu o lenei setete.

I le taimi lava e tasi, o lagona faapena e mafai foi ona tupu i fua masani o le kulukose i totonu o le toto, pe a fai o le maualuga na maualuga ai lona maualuga. O le manatu autasi o le hypoglycemia mo tagata mamaʻi e faalagolago i le maualuga lea na suia e le tino.

O le mea lea, ina ia iloa ai togafitiga o togafitiga, o le suʻesuʻe faifaipea o le suka o le toto e talafeagai.

Polyphagy i le maʻisuka ituaiga 2

I le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le kulukose o le toto ua faʻalauteleina foi i le tino, ae o le faiga o le leai o le saturation e fesootaʻi ma isi faiga.

O le maʻisuka e mafua mai i se talaaga o le masani poʻo le faʻateleina o le elemene insulin i le pancreas. Ae talu ai ona ua leiloloa le gafatia e tali atu i ai, o le kulukose e tumau pea i totonu o le toto, ma e le faʻaaogaina i sela.

O le mea lea, o lenei ituaiga o maʻisuka, e tele le insulin ma le kulukose i totonu o le toto. O le inisalini e mafua ai le gaʻo, o le a faʻaitiitia ai le gaʻo, ma ua faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o gaʻo.

O le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e felagolagomaʻi le tasi ma le isi, e mafua ai le alualu i luma o faʻafitauli o gaʻo ma gaʻo gaʻo. O le mea lea, o le tele o le 'ai ma le taumafa faʻatasi e le mafai ai ona fetuunai le mamafa o le tino.

Ua faʻamaonia o le gau o le mamafa e mafua ai le faateleina o le lagona o le insulin, o le faʻaitiitia o le inisalini, lea e faʻafaigofie ai le ala o le maʻisuka. O le tui vaʻaia e afaina ai le lagona o le atoatoa pe a uma ona 'ai.

Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o le tino ma le faateleina o lona gaʻo, o le maualuga o le tui o le insulin e faateleina. I le taimi lava e tasi, o le ogatotonu o le fiaai i le hypothalamus ua leai se lagona i le faateleina o le kulukose toto e tupu pe a uma ona 'ai.

I lenei tulaga, o aafiaga nei e amata ona aliali mai:

  1. O le faailo e uiga i le taumafa o meaai e tupu mulimuli ane nai lo masani.
  2. A oʻo lava i le tele o mea taumafa e faʻaaogaina, o le ogatotonu o le fiaai e le mafai ona tuʻuina atu faailo i le ogatotonu o le saturation.
  3. I le tino o le tino, i lalo o le aafiaga o le inisalini, o le gaosiga tele o le leptin e amata, lea e faateleina ai foi le gaʻo.

Togafitiga o le faateleina o le manaʻo mo le maʻisuka

Ina ia faʻaitiitia le osofaʻiga o le matelaina le puleaina i le maʻisuka, e muamua lava ona e suia le faiga ma meaʻai. E masani ona fafagaina i taimi masani ia taumafa vaevaeina e tusa ma le 5-6 taimi i le aso. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina oloa ia e le mafua ai suiga faʻafuaseʻi i le maualuga o le kulukose o le toto, o lona uiga, ma se faʻamaumauga maualalo maualalo.

E aofia uma ai fualaʻau lanumeamata - zucchini, broccoli, kapisi laʻau, cucumama, dill, pasili, pepa lanumeamata lanumeamata. E sili atu foi le aoga o lo latou faʻaaogaina muamua poʻo le vaʻaia o le galu.

O fualaau aina ma fualaʻau, o le fua maualalo o le fuainumera i le currants, lemoni, cherries, fualaau aina, plums, lingonberries, apricots. O fualaau oona, o le sili ona aoga o le teu ma le pale tila, oatatal. O falaoa e tatau ona faʻaaoga fatu saito uma, ma le faga, mai le falaoamata rye.

E le gata i lea, o oloa gaosi e tatau ona i ai i le taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka:

  • Vailaau e maualalo le gaʻo o moa, toso, povi, vela
  • Eseese o iʻa e maualalo pe maualalo meaʻai - pike perch, bream, pike, cod saffron cod.
  • O oloa gaosi sei vagana ai le kulimi suamalie, kulimi ma le siʻi suka e sili atu i le 9% le gaʻo.
  • Fualaau o fualaʻau mai lentils, peʻa lanumeamata, pi vine.

E fautuaina mai suauu o fualaʻau e fai ma punaoa o gaʻo; e mafai foʻi ona e faʻaopopo sina pata laitiiti i meaʻai saunia.

Ina ia aloese mai osofaʻiga o le fiaaai, e tatau ona e lafoaia oloa e pei o suka, salu, falaoa, araisa ma semolina, kuki, granola, falaoa paʻepaʻe, pasta, muffins, keke, pusa, keke, masini paluga, kulimi tao, aso, sima, fig, vine, honey, jam.

Mo tagata mamaʻi e sili atu le mamafa, e fautuaina e faʻaititia le calorie faʻaaogaina ona o vailaʻau faʻamalosi faigofie ma gaʻo tumu. Mo meaai mama, faaaoga na o le protein poo fualaau fuālaʻau (mai fualaʻau fou).E tatau foi ona faʻaitiitia le aofaʻi o sauʻai, oloa gaosi, siʻosiʻomaga e faʻaleleia ai le manava, lafoai atoa le ava malosi.

Faʻasolosolo le mamafa o le mamafa, faatulaga aso anapogi - aano o manu, iʻa, kefir. E mafai ona faia se anapogi i taimi pupuu i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi aoga pe a aiaia o loʻo lava le taumafa o vai.

Ina ia faʻaitiitia le manava i fualaau, Metformin 850 (Siofor) e faʻaaogaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O lona faʻaaoga e mafai ai ona faʻaititia le kulukose o le toto e ala i le faʻalauteleina o le lagona o le tino i le inisalini. A maua, o le a faʻaititia le mamafa ma o le fiaʻai e pulea.

O le faʻaaogaina o se vasega fou o vailaau mai le vaega o mea manogi e fesoʻotaʻi ma lo latou gafatia e faʻagesegese ai le gaogao gaogao pe a uma ona 'ai. Byeta ma Viktoza o loʻo faʻatautaia o insulin, tasi pe lua taimi i le aso. O loʻo i ai fautuaga mo le faʻaaogaina o Bayeta i le itula ao le i faia se taumafataga mamafa e puipuia ai le osofaʻia o le pulu.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina foi e faʻaaoga fualaau mai le vaega lona lua o meaola, DPP-4 inhibitors, e taofiofia ai le fia ai ao aveina Siofor. E aofia ai ia Januvius, Ongliza, Galvus. Latou te fesoasoani e ausia se tulaga maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻamaonia ai le taumafa o tagata gasegase. O le vitio i lenei tusiga ua faamoemoe e fesoasoani i le maʻisuka ma le mamafa.

Mafuaaga o le fiaʻai tele

O le naunau faifai pea e 'ai se mea, o se mea faʻalavelave lea e talanoa i faafitauli faʻalesoifua maloloina. O le malosi-to-tineia, o le fiaʻai faifaipea ma le fiaai e tatau ona mataala. O mafuaʻaga o lenei tulaga atonu e:

  • maʻisuka malosi
  • le lelei o le vevela,
  • tulaga atuatuvale.

Afai e faaopoopo le manaʻoga i se lagona o le fiainu ma le faanatinati atu i le faletaele, o lona uiga e ono maua se tagata i le maʻisuka.

O le matelaina i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e le faʻavevesi e mafuaʻaga o le mafaufau, e pei o se tulaga maualuga o le popole ma le atuatuvale, ae e ala i manaoga faʻapitoa.

O meaai o se punavai o le malosi mo tagata. I le taimi o le faʻaogaina o le tino, e malepe i le kulukose. O ia o le na te tuʻuina atu sela i le malosi, lea e talafeagai mo le faʻavaeina o faiga taua.

Ina ia mafai e le glucose ona ulu atu i le masini, e manaʻomia se fesoasoani - o le insulin. E faʻapipiʻiina e le pancreas ma ulu atu i le toto pe a 'ai e se tagata. O le auala lea e maua ai le gaioiga o le glucose i totonu o sela i se tagata soifua maloloina.

O le faʻamaoniga o le maʻisuka faʻamaonia o loʻo faʻavaivaia lenei faiga. E le lelei le faiga o le hormonal, ma o le mea e maua i le kulukose ole molelaula i totonu o le toto e tulaʻi mai. Peitai, e ui lava i le tele o latou numera - latou te le ulu atu i sela ma e le lava le malosi. O lenei mea e faaosofia ai le naunau e 'ai.

Ituaiga 1 maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu i le lotolotoi o galuega le lelei o le pancreas. E le maua ai le insulin i le tele o aofaiga. O se numera itiiti o molemone o le hormonal e le mafai ona fesoasoani i kulukose uma e maua i totonu o sela. E mafua ai le le lava o le malosi ma se lagona masani o le fiaaai.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Ina ia faʻamaonia le tulaga, e manaʻomia lou toe faʻafoʻiina o le tele o le insulin.

Ituaiga 2 maʻisuka

O le mafuaaga mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o le puipuiga o siama i le gaioiga o le hormone. O le pancreas o loʻo synthesi se aofaiga o le inisalini, ae le mafai ona iloa e sela. O se taunuuga, e le mafai e le kulukose ona ulu i totonu o sela ma, o se taunuuga, e manaʻo se tagata e 'ai.

O togafitiga mo lenei ituaiga o maʻisuka e oʻo mai i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina lea e faʻamaonia ai le suka toto ma le oti. O nisi taimi e lava le faʻaesea o meaʻai mai le taumafataga.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e taua le pulea o mea e 'ai e le tagata maʻi, ma le aofaʻi. O le maualuga o le manaʻoina e tatau ona faʻatulagaina. Ina ia faia lenei mea, matau tulafono nei:

  • Mataitu totoga o kulukose toto. I le tulaga o le vavae ese mai le masani, e tatau ona faia le togafitiga talafeagai, lea o le a fesoasoani e faʻamaonia le tulaga.
  • Aveese le mamafa o le mamafa. O le tele o mea faʻapipiʻi e afaina ai le masani ai o le gaʻo o le suka i siama.
  • Faateleina le gaioiga faaletino. O se olaga malosi ma malosi e fesoasoani i le inisalini e galue lelei. O lenei mea lelei e aʻafia ai le gafatia o le masini e gaosi ai le kulukose mai le toto.
  • Faʻesea mea taumafa o loʻo i ai se faasinomaga maualuga mai le meaai. Latou te faʻaosoosoina le faateleina o le kulukose i totonu o le toto.
  • Faatalanoa se tagata tomai faapitoa. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifilia se togafitiga lelei fualaau mo lenei tulaga. O le masani lava, o fualaau faasaina ua faatonuina lea e faateleina ai le mafaufau tele i aafiaga o le inisalini.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻamatalaina togafitiga e faʻaaogaina ai inisalini.

O togafitiga togafitiga ma fuataga o le hormone ua fuafuaina taʻitasi mo tagata maʻi taitasi. E naʻo se fomaʻi e mafai ona ia filifilia le auala o togafitiga, ona o lenei mea na ia faʻamaonia ai taunuuga o se suʻesuʻega auiliili o le maʻi.

Inisalini mai ampoules e le suitulaga i le natura atoa o le homone e faʻamalo e le pancreas. Ae e aoga i le tetee atu i le toto maualuga.

Fomaʻi

Togafitiga ma fualaau faasaina e maualalo ai le kulukose o loʻo faʻamatalaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Ituaiga o fualaau faasaina e maualalo ai le toto toto:

  • vailaʻau e faʻaleleia atili ai le inisalini o le inisalini,
  • vailaʻau e faʻateleina ai le lagona tele i le gaioiga o le homone,
  • fualaau faasaina e taofi ai le faʻafefe o gaʻo.

O se kulupu o vailaʻau e faʻaosofia ai le inisalini e aofia ai Maniil, Diabeton, ma Novonorm. O aʻafiaga masani ile maualuga e mafua mai i le galuega a fualaau faasaina Siofor, Aktos ma Glyukofazh. O le fualaau oona Glucobai e puipuia ai le aveʻeseina o gaʻo mai meaʻai ma, o le mea lea, e tausia ai le masani ai o le kulukose.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻalogo! O le filifiliga o se vailaau faʻasaina e naʻo le fomaʻi e fuafuaina, o loʻo siaki le tulaga o le maʻi. Aua e te mafaufau ia te oe lava.

Vailaʻau ma vailaau na o ia lava e le mafai ona foia le faafitauli o le fiaaai faifaipea. O togafitiga mo lenei tulaga e tatau ona atoatoa. E tutusa le taua o le matafaioi o le faia i le saʻo lelei.

O le tulafono autu o mea taumafa mo le maʻisuka o se faʻaitiitia o le taumafa o meaʻai ma le maualuga o faʻamaumauga. O lenei faailo o loʻo faʻaalia ai le fua o loʻo faʻafefe ai le tino i le meaʻai.

E tatau ona vavae ese mai le taumafataga:

  • pateta
  • pata tao,
  • suka
  • pia
  • suamalie suamalie
  • Fale faʻafiafia
  • fualaau mama
  • semolina
  • muesli
  • sukalati ma caramel.

O tagata ua maua i le maʻisuka ua fautuaina e fausia se taumafataga i luga o oloa e aofia ai "lemu" gaʻo. I fualaau faisua, e aofia ai:

  • zucchini
  • kapisi broccoli
  • paʻu paepae,
  • kukama
  • logo ata (lanumeamata),
  • meaʻai
  • lanu meamata
  • pi
  • lentils
  • pasili.

Fualaau aina ma fualaau suamalie ma se fuainumera maualalo maualalo:

E tatau ona i ai meaai ma meaʻai i le popo ma le cereal. Mai fualaau oona, e mafai ona faʻaaoga ai le keke, karite ma le oatmeal. E mafai foʻi ona 'ai e le tagata gasegase le falaoa, ae tatau ona tuʻuina atu i fatuga atoa.

Faatasi ai ma meaʻai o manu, e tatau ona aofia ai meaʻai i le meaai. E tatau ona tuʻuina atu i le moa, pipi, vela poʻo le lafumanu. Mai le iʻa e tatau ai faʻataʻitaʻi, faʻailoga poʻo le pike.

O oloa gaosi susu mo le maʻisuka e mafai ona 'aina. O le mataupu autu mo le filifiliga e tatau ona maualalo le gaʻo.

E le mafai ona e 'alofia gaʻo mai le taumafataga. O le mea lea, o le maʻisuka e mafai, ma e manaʻomia foi, faaopoopo le fualaau faisua ma le pata i ni mea laiti i ipu.

I le faaopoopo atu i le 'aiina o nisi meaʻai, o le taumafa a se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona avea ma vaega. O lenei tulafono e aofia ai le taumafaina 5 taimi i le aso, i ni vaega laiti. O lenei mataupu faavae e le gata ina mafai ona pulea ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae ia faapena foi ona faatulaga le mamafa.

Puipuiga ma fautuaga

Ina ia mafai ai ona taofia faʻavavega faʻafuaseʻi i le suka, ua fautuaina e usitai i tulafono laiti puipuia:

  • faʻaauau pea le mataʻituina o le kulūkose o le toto,
  • mulimuli i mataupu faavae o meaʻai mo le maʻisuka,
  • pulea le mamafa o le tino
  • taʻitaʻia se olaga malosi ma faʻamalositino i aso uma,
  • aua le fiu e inu vailaau
  • le aofia ai le faʻaaogaina o meainu o loʻo iai le ava malosi,
  • tuu le ulaula
  • tausisia le puleaina o le pulega, inu ava a itiiti ifo i le 2 lita o le vai i le aso,
  • saunia se moe atoa e le itiiti ifo ma le 8 itula i le aso,
  • faʻamaonia le tulaga o le mafaufau-lagona.

O le matelaina tumau i le maʻisuka o se faʻailo. O le mea lea, ua fai mai le tino e tele naua le kulukose i le toto. O le mea lea, e tatau ona e pulea lenei faailoga ma, o le mea lea, o le maualuga o le suka. Afai e te sola ese mai le masani, e tatau ona e ave le vailaʻau.

O se tulafono tāua i le tausiga o le maʻisuka o le puipuiga. Mataʻituina tulafono faigofie o meaʻai ma amioga - e mafai ona e tausia le faʻamaʻi i se tulaga o le faamagaloga mo se taimi umi.

O meaai e maualalo le faʻamaualuga e tatau ona avea ma faavae o le taumafa a se tagata e maua i le maʻisuka. O se tusitusi lelei e fatuina lelei e tausia lelei ai le maualuga ole kulukose.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tala faʻasolopito 1. E leai se meaʻai lautele

O nisi o mea fautuaina mo le maʻisuka e matua mamafa ma faigata ona mulimuli ai. O se tapulaa taua o oloa, o le le lava o numera o kalori e mafai ona mafua ai faalavelave. O aʻafiaga o nei faʻalavelave faʻafuaseʻi e le o faia i le saoasaoa o le uila, ma o nisi taimi e maua ai taimi umi. Masalo ona o mafuaaga nei e felafolafoaʻi ai tala i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e leai se meaʻai patino mo le maʻisuka, e mafai ona e 'aina se mea, sili ona taua, i ni mea laiti.

O le mea moni, i lenei sese o loʻo i ai se fatu fatu. E le mafai ona faʻatapulaaina oe lava i mea taumafa pe afai e leai se faʻafitauli o le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka. Lenei e seasea ona tupu. O le mea lea, afai o le sini a le tagata maʻi o le ola fiafia lea e aunoa ma ni faʻafitauli o le maʻisuka, ona tatau lea ona mataʻitu le taumafa - faʻamapulaʻa gaʻo. I le asō, e le na o le pau lea o le ala e aloese ai mai i le maualuga o le suka, o le mea sili lea ona saogalemu ma, faatasi ai ma le auala sao, o se filifiliga lelei.

Tala fatu 2. Taumafa meaʻai - matou te faia mea sese i fualaau

I le faʻaauau pea o le faʻamatalaga muamua, e masani ona le faʻatapulaaina e tagata gaʻo a latou meaʻai, gaʻo gaʻo, ma e manaʻo e pulea le kulūkose i luga o le toto ma le insulin poʻo fualaau.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e mafua mai i le atinaʻeina o faʻalavelave matuia, ua lava lava le manatuaina o le neuropathy, le maʻisuka, gangrene ma le tipi. Ma e na o le tasi le piliki poʻo le inisalini tuiina o le a le fesoasoani e aloese mai le faateleina o le kulukose o le toto pe'ā uma ona 'ai. O maʻi e le amanaʻia tulafono faavae o le puleaina o le maʻisuka e mafai ona atiina ae ni faʻafitauli faigata. E le gata i lea, i le maualuga o tui o le inisalini, o se tulaga e pei o le hypoglycemia, o le faaitiitia o le toto toto, e mafai ona atiaʻe. O se tulaga faigata lea e mafai ona lamatia ai le ola o le maʻi.

Tala faʻamataʻu numera 3. Tagata gasegase e mafai ona 'ai suka

O nisi taimi e te lagona ai le inuina o le lauti po o le kofe ma le suka, ae o le maʻisuka e faasaina ai se ituaiga o mea taugata. Ae, i le taimi nei, ei ai i latou e talitonu e le mafai ona e faʻamaonia oe lava i le fiafia, o le mea autu o se vaega itiiti o le suka.

Soʻo se suga laulau ma soʻo se meaʻai gaʻo faʻasaina ua faʻasaina mo le taumafaina e meaʻai uma e taliaina. E tatau foi ona vavae ese mai le taumafataga meaʻai uma ma ona anotusi. E oo lava i togi laiti o le suka e mafai ona matua faateleina le maualuga o le kulukose toto ma taunuuga uma e mulimuli mai.

Nai lo o le suka, e mafai ona e faʻaaogaina mea na suitulaga ai, aʻo leʻi faʻatau le mea e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Tala faasolopito 4. Areto, pasta ma pateta - o le ulu atoa, e aunoa ma ia mea e le mafai ona 'ai

O le aganuu o le tele o tagata, ae maise lava i le soviet space, e le mafai ona i ai e aunoa ma ni falaoa ma pateta. E faigata mo le toatele ona mafaufau i le auala e mafai ai ona e 'ai e aunoa ma le falaoa ma ia tumu, ma pateta, oloa o loʻo i ai i sou sou, e masani ona faʻaaogaina e pei o se falaoa o le itu ma faʻaalia i luga o le tele o laulau i aso uma. Masalo mo mafuaʻaga tonu nei, e mafai e se tasi ona lagona le manatu o le falaoa, pasta, pateta e mafai ona 'ai ma le maʻisuka.

O le mea moni, o nei oloa, e aofia ai nisi o gaʻo, ua mamafa tele i gaʻo ma mafai ona televave ma faateleina le maualuga ole kulukose o le toto. E tatau ona mulimuli i taʻiala ma tulafono o meaʻai ua fautuaina.

Tala faʻamatalaga numera 5. O le gaogao o gaʻo

O le maʻisuka na te le gata ina malamalama tagata i mea o loʻo tutupu i lona tino, ae ia malamalama foi i le faʻalavelave o le gaʻo. Mo se malamalama sili atu, e mafai ona vaevaeina uma gaʻo meaʻai i le saoasaoa ma le faʻagesegese. O vailaʻau faʻamalosi vave e aofia uma ai mea suamalie, talu mai le taimi e faʻaumatia ai, o le tele o suka e vave tuʻuina atu i le toto. O suauʻu masoāsusu e manaʻomia ai le faʻaleleia lelei o otaota, ma faʻatupulaia le maualuga o suka. E tusa ai ma nisi o tagata gasegase, naʻo meaʻai gaʻo e vave ona faʻalavelave, ae e le tatau ona faʻatapulaʻaina le lemu.

O le mea moni, soʻo se vailaʻau oona i le maʻisuka e tatau ona faʻatapulaʻa ma faʻaitiitia, aʻo taulai atu i na mea taumafa e mafai ona faʻatagaina e le meaai.

Tala faʻasolopito 6 Talanoa e uiga i le falu ma meaʻai faapitoa mo le maʻisuka

O meaʻai talafeagai ma saogalemu mo le maʻisuka e masani ona fesootaʻi ma le leai o se suka. E tele gasegase e mautinoa o le fructose (fualaau aina) e saogalemu. Ma pe a faʻaumatia, e leai se maualuga i le kulukose i totonu o le toto. Ae o le fusi foi e le aofia ai. E mafai ona faʻaitiitia le lagona o le gaʻo i le inisalini, faʻateleina le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto. E le gata i lea, o lona faʻaaogaina o le a faʻalavelaveina ai le faʻatonuina o le manaʻo, ma le lagona o le atoatoa i lenei mataupu e oʻo mai mulimuli ane ma sili atu lemu.

I le auala, i oloa faʻapitoa mo le maʻisuka, e faʻaaogaina le fructose nai lo le suamalie, ma o le faʻaaogaina le faʻaaogaina e mafai ona mafua ai taunuuga o loʻo i luga. I le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu le lelei e le faʻaaogaina soʻo se mea manogi, aua e mafai ona faʻafefe i le mamafa o le mamafa, lea e matua taua i togafitiga.

Tala o le talafesa numera 7. O matela suka e mafai ona mafua ai le hypoglycemia

O le mea masani, o ia aafiaga e vaʻaia i se mea e maualalo ai le gaosiga. O le mea moni, o le faʻaaogaina o sea ituaiga o meaai e mafai ona faʻaitiitia ai le suka o le toto, ae na o le faʻaaogaina o vailaau ma inisalini e leʻi toe iloiloina.

O le mea lea, o soʻo se meaai, o ona mataupu faavae, lisi o oloa ma se faʻataʻitaʻiga e tatau ona malilie i ai le fomaʻi. O le fualaau o fualaau faasaina, o le inisalini e faalagolago sao i meaʻai. O le mea lea, e tele lava i le maʻisuka ituaiga 2, o vailaʻau uma ua faʻamalo uma, o se taumafa maualalo-gaosiga e lava lea e puipuia ai le faʻamaʻi ma faatumauina le maualuga o le maualuga o le toto suka. I le maʻisuka ituaiga 1, o le inumaga o le inisalini e faaitiitia i le tele o taimi. E naʻo lalo o nei tulaga, e le mafai ona e fefe i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O le tagata na tusia lenei mea na iloa manino e toetoe lava leai se mea e uiga i le maʻisuka. Ma o le na tusia lea mea e manino lava e le o se tagata e faʻafesoʻotaʻi maʻi poʻo se endocrinologist. O loʻo i ai ni mataupu faavae o le soifua maloloina mo le maʻisuka. Ae e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi uma ona filifili se mea e 'ai taʻitasi, talu ai o tagata taʻitasi e iai maʻi eseese, ma o le faagasologa o le faagasologa e fesuisuiai foʻi le taimi, o lea la e faʻaauau pea le fetuunaiga.O le mea pito sili ona taua o le iloa lea mea e le mafai, ma siakiina pea le suka. Seʻio tatou fai pe faʻasaina oe i le falaoa lauiloa, pasta ma pateta, e na o le fuaina o le toto suka pe a uma ona 'ai. Ae o le tala autu o le a ou tuʻuina atu le tala faʻasolopito lea e manatu e le faateleina le suka i le toto pei o pateta. E sili atu ma le tasi le taimi na ou talitonu ai o le faafeagai e tupu. Ae mo le tapunia atoatoa i le suka: Na ou maua i se tusi faapitoa e maua ai le maʻisuka totogi, e mafai ai ona e gaosia ni gaʻo i le 5-10% suka, pe a talafeagai e faʻalatalata i le mataupu. Ma le mea mulimuli, latou te lei fai mai pe o le a le tele o mea le lelei ma lelei o le fusi.

8 faamatalaga

O le tagata na tusia lenei mea na iloa manino e toetoe lava leai se mea e uiga i le maʻisuka. Ma o le na tusia lea mea e manino lava e le o se tagata e faʻafesoʻotaʻi maʻi poʻo se endocrinologist. O loʻo i ai ni mataupu faavae o le soifua maloloina mo le maʻisuka. Ae e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi uma ona filifili se mea e 'ai taʻitasi, talu ai o tagata taʻitasi e iai maʻi eseese, ma o le faagasologa o le faagasologa e fesuisuiai foʻi le taimi, o lea la e faʻaauau pea le fetuunaiga. O le mea pito sili ona taua o le iloa lea mea e le mafai, ma siakiina pea le suka. Seʻio tatou fai pe faʻasaina oe i le falaoa lauiloa, pasta ma pateta, e na o le fuaina o le toto suka pe a uma ona 'ai. Ae o le tala autu o le a ou tuʻuina atu le tala faʻasolopito lea e manatu e le faateleina le suka i le toto pei o pateta. E sili atu ma le tasi le taimi na ou talitonu ai o le faafeagai e tupu. Ae mo le tapunia atoatoa i le suka: Na ou maua i se tusi faapitoa e maua ai le maʻisuka totogi, e mafai ai ona e gaosia ni gaʻo i le 5-10% suka, pe a talafeagai e faʻalatalata i le mataupu. Ma le mea mulimuli, latou te lei fai mai pe o le a le tele o mea le lelei ma lelei o le fusi.

Irina, ou te ioe ia te oe i le uiga o le meaai e tatau ona filifilia taitoatasi ma ia i lalo o le puleaina o le toto suka. O le mea e leaga ai, e le o iai i taimi uma i totonu o falemaʻi falemaʻi, ae o se tagata fai meaʻai ma se endocrinologist e tatau ona taʻitaʻia le tagata maʻi i se tasi fusi. Ma o le mea moni, e tatau ona atiae le amio pulea i le tagata maʻi i le maʻisuka. I, 3 masina talu ai, sa i ai le maualuga o le suka i le 9-12, o le taimi nei o le 5.2-5.8 O nei faʻafetai uma lava i le galuega a se fomaʻi meaʻai + endocrinologist ma aʻu. Le suga lelei ia te oe, Irina!

Zagifa,
Irina Ou te malie foi ia te oe. O ia tusitala i luga o se fana fana e le mafai ona faatagaina i le maʻisuka.
I le 11 tausaga talu ai na maua ai e loʻu atalii le maʻisuka
Sa matou fefefe uma lava. aua E leai se tasi oi matou na feagai ma se faʻamaʻi. E pei o taimi uma, o loʻo faigaluega matua ma o le mea lea, i le avea ai ma se tagata faigaluega faigaluega, sa tatau ona ou le toe galue. Ae na matou faalua faalua. Muamua lava, sa i ai sa matou faʻamuamua sili (o le tele o ana taumafanafana) - atamai, agavaa, maoaʻe. Sa ia luluina lana fanau e pei o ia lava. Lona lua, i le taimi lava e tasi, o se 'au fomaʻi mai Suetena i le maʻisuka tamaititi na o mai i lo matou taulaga i le laina "Doctors Without Borders". O le 'au e aofia ai le endocrinologist ma le fomaʻi ma le fomaʻi ma le kuka. Mo aso e ono, e toaiva matua ma o tatou tagata suʻesuʻe ole aoga na auai i lauga ile auala e togafitia ai se tamaititi o loʻo maua i le maʻisuka. Faʻafefea ona fafaga nai lo le fafaga. ma le mea e fai pe afai e tulaʻi pe pa'ū le suka. pe faʻapefea ona faʻaaogaina le inisalini, pe faʻapefea ona faʻatulagaina ni meaʻai. auala e kuka ai meaai .. A maeʻa lenei aʻoga, matou te sauniuni i mataupu uma lava. Ae o le mea sili lava na matou taia i upu na fai mai e le endocrinologist i le vaeluaina. Na ia taʻu mai ia i matou: O le Tausaga Fou o le a sau ma o le ae avatu i le tamaititi se fasi keke po o se lole. "Ioe, o le a ia faateleina le suka, ae o le ae tuuina atu ia te ia le inisalini ma o le suka o le a faaitiitia. Ma afai e te 'ai se keke ma e le avatu ia te ia, o le a ia faateleina le suka mai le ita lea o le a le mafai ona e aumaia i lalo i totonu o le masina "Ua tupu le tamaititi ma e tatau ona ia 'ai mea uma i ni togi laiti. Faʻatoʻa faʻaesea le suka suka, semolina, araisa ma le falaoa
ae afai e na o le masina e 'ai se fagu suamalie po o se sipuni o araisa, ona le afaina lea. I le taimi muamua, o le toto sugar o le 7.5-8, 5. O lenei ua 18 nei ona ia 18. Ma ua siitia le masani i le 9-10. O tausaga uma lava latou te tuʻu ai o ia i le falemaʻi mo se suʻega atoa. Faafetai i le Atua e leai ni suiga ma mea sese. I le taimi nei, afai e pau le suka i le 7, e amata ona lulu. O lenei ua uma nei ona tausaga lona lua.
Mo i latou ei ai fesili e uiga i le maʻisuka, e mafai ona ou fautuaina se tusi e taʻua o le "The Handbook of Diabetics" na H. Astamirova ma M. Akhmanov. E sili le tusi. Maua i luga o le Initaneti eletise

Aisea e lagona ai e se tagata le fiaaai

I le maʻisuka e leai se inisalini, o le gasegase e avea ma faalavelave moni mo tagata. O le mea o le sili atu lea o le mamafa o le tagata, o le tele o le inisalini i lona toto (lea e faʻaosoosoina ai le inisalini). O le faateleina o le inisalini e taʻitaʻia ai le mea moni e le o malosi le mu o le tino o le tino, e oʻo lava i lalo o faʻafitauli faaletino.

I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le inisalini e maualalo ai le toto toto, lea e mafua ai le lagona fiaai. Ma afai e te taofi faʻatasi ma naʻo meaʻai, o le mamafa o le mamafa o le tagata o le a vave ona tupu, ma o soʻo se taumafaiga e aveesea le mamafa o le a le aoga.

Afai o le maʻi e lua ona faʻamaʻi - o le maʻisuka e le o le insulin-toto (ituaiga 2) ma le oona, ona tatau lea ona tutusa le sini taua ma le taua o le glycemia. Afai o le a gasegase le leiloa o nai kilokalama, ona faʻalauteleina lea o le lagona o siama o le tino o le tagata i le hormone pancreatic. I le isi itu, o lenei mea e maua ai se avanoa e laveai ai vaega o peta beta.

O suʻesuʻega e faʻaalia ai afai e maua e se tagata le ituaiga o maʻisuka lona lua, ma mafai ona ia faʻamautuina lona mamafa, ona sili atu lea ona faigofie ia te ia ona faatumauina le maualuga o le suka ma i le taimi e tasi e fai ai laʻititi laasaga o papa. Ma o se tasi o auala e faatumauina ai le mamafa o le onosai o le anapogi lea. Ioe, e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi poto.

O le galala tele e mataituina i tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le mafuaʻaga autu o lenei faʻamaʻi tiga o le faʻamaʻi ua faʻapupulaina le urination, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻavelaina o le maʻi. O lenei mea e taʻitaʻia ai le faʻalautele o le paʻu ma le mucous membranes.

Ona o le le lava o le suavai i le tagata maʻi, o le paʻu toetoe lava a maeʻa ona gaosia, lea e mafua ai se lagona le lelei o le gutu malulu. O se taunuuga o lenei mea, o le maʻisuka e mafai ona malogo ma pupuʻu ona laugutu, faʻapupula le toto o le toto ma foliga mai o le ufiufi paʻu i luga o le laulaufaiva.

Faailoga uiga

O le mea autu o le fia inu i le maʻisuka e le mafai ona tineia mo se taimi umi. A uma ona inu se ipu vai, e maua e le tagata maʻi se toomaga le tumau ma toe fia inu. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka inu ava malosi e le masani ai le tele o le vai - e oo atu i le 10 lita i le aso.

O le tagata fiaai e faapitoa lava lona faʻailoaina i tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga 1, lea e le tele ai le suavai o le tagata maʻi ma e matua mafatia lava ona o le faamalolo. I le maʻisuka ituaiga 2, o le galala ma le vevela atonu e le maua le malosi, ae a o agai i luma le maʻi, o le fia inu ua faateleina le maualuga.

O le gasegase malosi mo le maʻisuka eo mai ma le tele o faʻailoga iloga. I le iloaina o ia mea, o le a mafai ai e se tagata ona masalomia le maualuga maualuga o le suka i le taimi ma liliu atu i se endocrinologist mo se fesoasoani. Faatasi ai ma i latou, o faailoga nei e tatau ona matauina:

  1. Gutu gutu. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona tupu i luga o le gasegase o le tagata maʻi, o le fulafula ma le tafe toto o le tino, o le lagona o le tofo o le tofo, laugutu e mago ma mama, ma o le gaoia e ono oʻo mai i tulimanu o le gutu. O le gutu gutu o le maʻisuka e faateleina i le faateleina o le suka o le toto,
  2. Paʻu paʻu. O le paʻu e matua leaga lava, e foliga mai e le mautonu, vevela ma lupe pustular. O le tagata maʻi e faʻaleagaina le vevela ma e masani ona paʻu lona paʻu. I lenei tulaga, o faʻatusatusaga o le a avea ma mea mumū ma faʻaosofia foliga o dermatitis,
  3. Maualuga maualuga Ona o le taumafaina o le tele o le vai ma le malosi o le kulukose e faatosina mai ai vai i tagata mamaʻi, o le toto maualuga e mafai ona faateleina le maualuga. O le mea lea, o se tasi o faʻafitauli masani o le maʻisuka o le taʻavale,
  4. O le gasegase mata. Ona o le le lava o le loimata o le loimata, o le maʻi atonu e mafatia i le mago ma le tiga i mata. O le le lava le faʻaleleia e mafai ona mafua ai le mumū o laumei ma e oʻo lava i le paʻu o mata,
  5. Filifilia le leai o se tulaga. Faatasi ai ma le urine, o le tele o le potassium e alu ese mai le tino, lea e taua tele le sao i le galuega o le cardiovascular system. Le leai o le pasela e mafua ai le faateleina o le toto ma le totoina o le maualuga.

O le faʻamalaloina taimi masani e faʻavaivaia ai le tino o le maʻi, ona o lona mafatia i le le lava o le malosi ma le moe. Soo se mea itiiti lava taumafaiga faaletino, e pei o le aʻe i luga o le faasitepu poʻo le faamamaina o le fale, ua tuuina atu ia te ia ma le faigata. E vave lava ona vaivai o ia, ma o le toe faaleleia e tele taimi e alu ai.

E le gata i lea, o le galala i taimi uma e faalavelave i le malologa masani, e aofia ai i le po. O le maʻisuka e masani lava ona fafagu ona o se manao e inu, ma pe a uma ona inu vai, e lagona e ia le le mautonu mai le tumutumu. O lenei liʻo mataʻutia ua liua ai se moe i le po e avea ma se mea moni moe mimiti.

I le taeao, e le lagona e le tagata gasegase le malolo, lea e faʻaleleia atili ai le lagona o le vaivai i taimi uma mai le inu. E afaina ai lona tulaga faʻalagona, liliu le tagata maʻi i se tagata e le fiafia ma le fiafia.

Ona o le paʻu o le gaioiga galue, o ona uiga faʻapitoa foi e mafatia ai. O se maʻi maʻi suka e le mafai ona taulimaina ona tiute ma masani ona faia mea sese.

O lenei mafuaaga e mafua ai le le mautonu, ma le leai o se malologa masani e taofia ai o ia mai le malolo ma le faalavelave mai faafitauli.

Faailoga o le hypoglycemia ma le tali

Mafaufau i faailoga autu o le amataina o le faaitiitia o le kulūkose i le tino, e tatau ona matauina:

  • gatete o pito i luga ma pito i lalo,
  • sosolo
  • fiaaai
  • "Fog" i luma o mata,
  • fatu fatu
  • tiga o le ulu
  • laugutu tagitagi.

E mafua ona o le maualuga maualuga o le atinaʻeina o nei faʻaʻailoga e tatau ona i ai lau glucometer feaveaʻi, lea o le a mafai ai ona fua vave le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaogaina ai fua talafeagai.

O fualaau o le kulukose (4-5 fasi vaega), o le ipu susu, o se ipu lanu uliuli lanu moana, o se luʻu o vine vine, o se fualaau suamalie e le o le maʻisuka, o le afa afa o sua suamalie suamalie po o le lemonade o le a fesoasoani ia te oe e taulimaina ai le pa'ū. E le gata i lea, e mafai ona e tatalaina se sipuniti o suka suka.

I mataupu pe afai o le hypoglycemia o le taunuuga o le tuiina o le faaumiumi o le aafia i le inisalini, i se faaopoopoga, e lelei le faʻaaogaina o le falaoa e lima (XE) o gaʻo kulū faigofie, faʻataʻitaʻiga, se fasi falaoa paʻepaʻe, sina sipuni tele o le falaoamata. O le a le mea e tasi o le areto falaoa e faʻamatala auʻiliʻili i la tatou 'upega tafaʻilagi

O ē maʻisuka e le o ni meaʻai, ae maua ni vailaʻau, e mafai ona maua le sili atu i le 30 g o vailaʻau faʻamalolilo faigofie, ma e leai se faʻafitauli e maua ai. E naʻo lenei mea e mafai ma faʻaeteete ma le faʻaeteete e le tagata lava ia le kulūkose.

O le a le lelei o lenei togafitiga?

Talu ai e masani ona fesili fomai i fomaʻi pe mafai ona vave anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2, e aoga le talanoa atili e uiga i lenei mea, aua o le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele i le tausaga e pulea le tele o le kulukose i le toto o se tagata. Ae e taua le taua i le taimi lava lena o le faʻaaogaina o lenei metotia o togafitiga e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi e ono lamatia ai le ola maloloina.

E le o fomaʻi uma e manatu o le matelaina o se vaifofo lelei e faatumauina ai lo latou ola maloloina, ae o loʻo i ai foi fomaʻi o loʻo mautinoa o le teenaina o meaai mo sina taimi e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i le tulaga lelei.

O le matelaina o le fiaʻai e fesoasoani e le gata ina faʻasalalau le aofaʻi o suka i totonu o le tino, ae mafai ai foʻi ona faʻaitiitia vave le mamafa o le tino, ma e matua talafeagai lava pe a fai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka e iai foi le meaʻai.

I tagata e maua i le maʻisuka, o le galala e tuusaʻo saʻo ma le suka o le toto. O le mea lea, o le fia inu i le maʻisuka e na o le tasi lava le auala e togafitia - e ala i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka lelei, o le fiainu e aliali mai o ia lava i se tulaga laʻitiiti ma faateleina na o mataupu e le masani ai.

O le faʻavae mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 o le tuiina o sauniuniga o inisalini. Mo tagata mamaʻi i lenei ituaiga o faʻamaʻi, e taua tele le filifilia o le metotia talafeagai, lea o le a faʻaitiitia ai le toto suka i se tulaga masani, ae le faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

Mo maʻi suka ma ituaiga 2 maʻi, o le inisalini injections o se fua tele. Faʻatasi ai ma le maʻisuka e le o iai le maʻisuka, e sili atu ona taua le mulimuli i se taumafataga faapitoa o le soifua maloloina e le aofia ai meaʻai uma ma le maualuga o le maʻoti. O nei mea e aofia ai meaʻai uma e maualuga i le gaʻo, e pei o suamalie, falaoamata o meaʻai, cereals, fua suamalie, ma fualaau faisua.

O le maʻisuka ituaiga 2 e fesoʻotaʻi ma le le lava o le insulin i le toto. O le inisalini o se vailaʻau e faʻaaogaina ai le suka (o se oloa o le vaevaeina o gaʻo) i totonu o sela, e faʻafeiloaʻi ai molikula suka i puipui o toto toto.

Faatasi ai ma le le lava o le inisalini, o le faateleina o le suka i totonu o le toto ua faia, lea e faaleagaina ai toto toto, faia ai tuutuuga mo gasegase cardiovascular, oso fatu ma fasipolo.

O le a le mea e faʻamoemoe i le taimi o le teenaina o le auala mo le maʻisuka?

E tusa ai ma le endocrinologists ma saienitisi, o loʻo i ai se tulaga lelei e lagolagoina ai le teenaina o meaai. Ae ui i lea, o le taimi lava lea e taua ai i le maʻisuka, o le anapogi i aso uma e le maua ai le malosi tele. Ma tusa lava pe 72 itula, o le taunuuga o le a le taua. O le mea lea, e fautuaina e taofiofia ituaiga faʻalautele ma umi o le matelaina i le maʻisuka.

E tatau ona faapea o le taumafa vai i lenei vaitau e faʻatagaina. O le mea lea, a itiiti ifo i le 2 ... 3 lita i le aso, inu. O le taimi muamua e anapogi ai ma le maʻisuka e faia ile falemaʻi. O iinei, i lalo o le vaavaaiga a fomai fomai - tagata fai meaʻai, endocrinologists, o se faiga o le faamamaina o le tino ua atiaeina. O se mea tatau lea mo i latou ua maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le fiaʻai i le maʻisuka i ia tulaga e le mafai ona puipuia. O le taunuuga o le matelaina o le matelaina o se faʻafitauli o le hypoglycemic. I le tele o tulaga, e tupu i le 4th ... 6th day. I lenei tulaga, o le manava le manava e mou atu atoatoa. I se isi faaupuga, e pei ona faʻamaonia e fomai, o le faʻavaeina o se maualuga maualuga o ketones i le toto na amata ona tupu.

O le mea moni, o le kulukose e faʻamaonia. Aʻo anapogi faʻatasi ma le maʻisuka, e amata ona galue lelei uma metabolic processes. Ma le leai o se uta i luga o le paʻu, o le ate e taʻitaʻia ai le leiloloa o faailoga o le maʻi.

Endocrinologists fautuaina e aua neʻi faʻalavelave ma faʻalautele i se togafitiga e 10-aso ma le fiaʻai. I lenei taimi, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le tulaga lautele o le tino.

Meaʻai mo le maʻisuka

Muamua lava, ou te fia tosina atu manatu i mataupu faavae e tatau ona faavae ai le meaai mo le maʻisuka. E tatau ona 'ai i se auala e faamalieina ai manaʻoga o le tino - o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaogaina o le 2000 kcal mo tagata e maualuga le tikeri o le gaioiga.

E le gata i lea, e maualuga le fautuaina e faʻamautinoa le faʻaoga paleni o vailaʻau ma elemene faaopoopo.

E taua foi le vaevaeina o taumafa i le lima i le ono taumafataga i le aso. E tutusa lava le tāua o meaʻai e faʻatatau i le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

E le gata i lea, ou te fia matauina o le taumafa o le maʻisuka e tatau ona aofia ai le gasolo malie o le gaʻoina o gaʻo, e pei o le suka, fiber ma pectins. E maua i latou i meaʻai e pei o legumes, cereals ma laulaʻau laʻau.

O mataupu faavae ia o le taumafataga, lea e sili ona fautuaina mo le maʻisuka o soo se ituaiga.E tutusa lava le taua le gauai atu i meaʻai faasaina i le maʻisuka ma pe aisea e le mafai ai pe le manaʻomia ona 'ai.

O le a sili atu ona saʻo le teenaina o nisi ituaiga o taimi, e pei o le mayonnaise, sinapi po o le pepa uliuli. O le tapulaa maualuga e tatau ona mafaufauina o le faʻaaogaina o soo se ituaiga suka - pe o se paʻepaʻe poʻo le lanu enaena. E le mafai ona faʻaaogaina i soo se mea, e tusa lava pe itiiti ifo le aofai, aua o le faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto o le a faʻaalia.

E le gata i lea, e le mafai ona e 'aina ni ituaiga o cereals i le maʻisuka - e tusa ma le semolina, araisa ma le suka, aua ua faʻaalia i le gafatia e faʻalautele ai le suka. E le gata i lea, latou te maualuga le faasino igoa, lea e afaina foi mo tagata maʻisuka uma.

E matua fautuaina lava oe e te le inu inu mea inu inu, aua e aofia ai le tele o sugars, ma e afaina ai foi le tulaga o nifo ma le masini vai.

O le faʻamaʻi o le maʻi suka

Alexey, 33 tausaga, Kirov

Mo le tele o tausaga i le taimi nei, sa ou tauivi ma maua le maʻisuka, lea e tigaina ai pea aʻu, e faaopoopo atu i le faatapulaʻaina o aʻu meaai ma pati inu pea, na amata ona ou matauina le maua pea o le mamafa o le mamafa mo le lima tausaga talu ai.

Ona o le mamafa o le mamafa na ou filifili ai e alu i lenei meaai malosi, lea e na o le inu vai e faatagaina. I le aso lona lima o le teenaina o meaai, na amata ona ou matauina le manogi manogi o le acetone mai loʻu gutu, na fai mai le fomaʻi e tatau ona i ai, na ou fiaai mo le vaiaso e tasi, talu ai ua faigata ona ou ola e aunoa ma se meaai.

I le taimi o le oge, na toetoe lava a le toe tulaʻi le sugar, sa ou fealuai solo ma le tiga, na amata ona ou ita tele, ae na leiloa le lima kilokalama.

Atonu na ou faia se meaai sese, ae na oo mai ia te au le faigata tele, o le lagona o le fiaaai e lei alu seia oo i le faaiuga, ma sa ou musuina meaai mo le sefulu aso atoa. O aso mulimuli e fa na sili ona faigata, talu ai o le vaivai na le mafai ona faʻafitia, o le mafuaaga lea na le mafai ai ona ou alu e faigaluega.

O le a ou le toe faia na ituaiga o suʻega, e ui lava o le suka e masani ma e mamafa le mamafa o loʻu mamafa, ae e sili atu loʻu faʻaaoga togafitiga faʻamaonia ma e le afaina ai aʻu lava i le anapogi.

Tuua Lau Faamatalaga