E mafai ona iai ni tamaiti e maua i le maʻisuka?

Aua nei o tatou manaia mea uma, ae ia tautala pei ona i ai, ma le maʻisuka, e matua faigata lava ona fanauina ma fanauina se pepe maloloina. Ou te fia manatuaina i le onosefulu tausaga talu ai na talitonu ai o le maʻisuka, o le maʻitaga e matua solia ma o le faapau pepe e tatau ona faia loa. Ae, faafetai i le Atua, o le saienisi o loʻo agai i luma ma io tatou taimi o mea uma ua sili atu ona faigofie ma faigofie.
I aso nei, o metotia fou o le faʻamaʻi, ma le togafitiga o lenei faʻamaʻi faigata, lea e mafai ai e se fafine ona maʻitaga ma tausia lelei fanau soifua maloloina, ua atiaʻe. I le taimi lava e tasi, e taua le iloa o ia ituaiga o mea e le manaʻomia ai le fafine maʻitaga ina ia maua le malosi malosi poʻo le sailia atoa o le maitaga i totonu o puipui o le falemaʻi. I le taimi o le maitaga ma le maʻisuka, e taua tele le atiaeina o le auala tonu o togafitiga ma tausia le soifua maloloina o le pepe o le lumanai, e tatau ona faia lenei mea e le fomaʻi, talu ai e na o ia lava na te iloa foliga o lou soifua maloloina ma le talaaga o ou maʻi, ma na o ia e tatau ona fai pe mafai ona e maʻitaga ma e mafai pe o iai sou pepe.

Le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamalosi

O le ituaiga o maʻisuka ituaiga (poʻo le igoa foi o le maʻisuka ile maitaga) e masani lava ona amata ona atiaeina e tusa lava pe o soifua maloloina, ae maise lava e masani ona iloa e amata ile 21 vaiaso o le maʻitaga. E taua le iloa o le 8% o fafine soifua maloloina atoatoa e mafai ona iloa le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga. O le ituaiga autu o le maʻisuka lea, pe a uma le fanauina o le maʻi e mafai ona alu ese na o ia, ae o le toe foi e masani ona tupu i le taimi o le maitaga lona lua.

O le mea e leaga ai, e leʻo mafai e saienitisi ona fuafua le mafuaʻaga tonu o le maʻisuka faʻamama. E naʻo auala masani o le atinaʻeina o le faamai ua lauiloa. I le placenta o se fafine, ua gaosia ai hormoni e nafa ma le atinaʻe ma le tuputupu ae o le pepe. I le taimi lava e tasi, o nisi taimi e mafai ona latou poloka ai le inisalini o le tina, o se taunuuga o lea mea, e le mafai ai ona ola aʻe sela o le tino o le fafine ona o le lagona o le inisalini ma suka. I le taimi lava e tasi, faʻaaloalo i meaʻai lelei ma togafitiga, e mafai ona e fanauina se tamaititi ae le mafaufau i faʻamaʻi.

O faʻamaoniga muamua o le maʻisuka


E taua tele le faʻatautaia e le tina faʻamoemoe le mataupu o le maitaga fuafuaina ma le tele o le tiute tauave ma tuʻuina atu se gaioiga faapitoa i lona soifua maloloina ma lona ola i se taimi manaia o le maitaga. E taua tele le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i se taimi talafeagai, o lea e sili ona talafeagai mo faʻamaoniga nei:

  • Ou te lagona lava le mamago i loʻu gutu
  • e masani ona faia i le po, po o le murinary incontinence,
  • matuai galala (aemaise i le po),
  • faʻateleina le fiaʻai,
  • vaivaiga ma le le fiafia,
  • afai e vave ona e leiloa pe maua le mamafa,
  • vevela foliga paʻu
  • faʻamaʻi pipisi.

Afai o nisi o nei faʻaʻailoga e amata ona faʻalavelave ia te oe, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Talu ai ona o le le sailia vave o fesoasoani ma faufautua e mafai ona afaina ai e le gata o le tina, ae o lana pepe e leʻi fanau mai. O le mea lea, i se tulaga e le tatau ona faʻatagaina mea uma.

Taumafa ma le taua

Afai, a maeʻa le suʻega atoa ma le suʻega, ua oʻo mai le fomaʻi e faapea o le maitaga e mafai ma e tatau ona tausia, o lona uiga o le mea sili e tatau ona fai o le toe totogi atoa lea o le maʻisuka. O le mea lea, o le mea muamua lava, e tatau i le tina faʻamoemoe ona amata ona tausisi i se meaʻai (masani ona faʻatulagaina le numera o mea taumafa 9). O le a tatau ai ona vavaeese mea suamalie uma ma suka mai le meaai. Ole aofai o kalori e le mafai ona sili atu i le 3,000 kcal. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ai ona paleni mea taumafa, ma o le ai ai foi se aofaiga manaia o minerale ma vitamini i lona tuufaatasiga.

E tāua foʻi le mataʻituina o le faʻataunuʻuina o le taumafa ma le tele o meaʻai, faʻapea foʻi ma le inisetiina o le inisalini. O fafine uma ua maitaga e maua i le maʻisuka ua siitia atu i le inisalini, talu ai o fua o le suka e maualalo ai le suka e le vave maua ai ma e matua faasaina i taimi o maitaga. Aua nei galo afai e maua le inisalini i le taimi o le maʻitaga, a maeʻa le fananau mai, o le a le alu i se mea ma e tatau ona faia ni inisiua i le olaga atoa. O lea e sili atu le puipuia o lou ola maloloina ma puipuia ai le atinaʻe o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

Fanau pepe

E masani lava i le taimi o le maʻitaga ma le maʻisuka, e manaʻomia ile falemaʻi pe a ma le 3 taimi mo le maitaga atoa (ole faʻailoga falemaʻi e mafai ona faʻaititia, ae naʻo le faʻatagaga ole fomaʻi). I le taimi o le falemai mulimuli, ua tonu ai pe a mafai ona fananau ma le auala e fanau ai. E le gata i lea, aua nei galo o le fafine maʻitaga, ina ia maua se pepe e aunoa ma ni maʻi, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifai pea ma le vaavaaiga a se endocrinologist, fomaʻi ma le taulaitu. O le mataupu pito i sili ona taua o le taimi o le fanau mai, aua e le mafai ona faateleina le le atoatoa o le placental ma e tatau ona e fanauina se pepe i se taimi talafeagai, talu ai e mafai ona faateleina le taufaamatau i le maliu fetal. O le faafitauli autu o le maʻisuka, o fanau i totonu o le manava e vave ona tutupu ma oʻo atu i ni lapopoa tetele. E manatu le fomaʻi e iai le maʻisuka, e manaʻomia le fanauina o se pepe nai lo le faʻasologa o taimi (masani lava i le 36 - 37 vaiaso). Pe a faʻasalaina se tamaititi, o le a faʻataunuʻuina taʻitoʻatasi, e mafai ma tatau ona amanaʻia le tulaga o le fotus ma lona tina, ma ia aua nei galo e uiga i le tala faʻasolopito.

E taua le iloa o le tele o tulaga, o fafine e maua i le maʻisuka e mafai ona fananau mai i le caesarean vaega. I le taimi lava lea e tasi, e tusa lava poo le a fanau mai le fafine pe o le a leai, e le taofi le inisalini i le taimi e fanau ai. E le gata i lea, ou te fia iloa e ui lava o le mea moni o nei pepe faatoa fananau mai ei ai le mamafa o le tino o le tino, e manatu le fomaʻi ua vave le taimi ma e manaʻomia le tausiga faʻapitoa. E masani lava, o nai itula muamua o le olaga o sea pepe e matua pulea lelei e fomaʻi e siakiina le siakiina, aemaise foi le taimi e tauivi ai ma faafitauli manava manava, gasegase o le hypoglycemia ma gaioiga o le fatugalemu o le pepe.

Lelei fuafuaga tamaiti

Ou te manaʻo e tosina atu oe i le mea moni e faapea o le maʻisuka, e aoga le vaʻaia o se maʻitaga. O le mea moni, e manaʻo tamaitai uma ma miti mo le fanauina o se pepe ola maloloina, ma mo lea mea e tatau ona ia saunia mo le mea moni e tatau ona ia tausisi i le tulaga sili ona mamafa: mulimuli i se meaʻai, faia inisalini injections, ma ia faʻamaʻi i taimi taʻitasi. Aua nei galo afai o le taimi muamua o le maʻitaga, e faigofie ona puleaina le suka i fualaau faasaina ma maua ai le meaai saʻo, ona oʻo lea i le maitaga o le a le lava lea.

E le gata i lea, aua neʻi galo o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e matua faasaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, aua e mafai ona latou faʻaleagaina fanau i le pepe e leʻi fananau mai. O nei mea uma e faʻamaonia ai afai o loʻo e fuafuaina se maʻitaga ma le maʻisuka, ona oʻo lea i se taimi ao lei fuafuaina, e tatau ona e amata faia ni inisuasiga o le inisalini ma fesuiai atoa. Ioe, o nei mea e matua le fiafia i aso uma, ae i le taimi lava e tasi o le ae fanau mai se pepe soifua maloloina o le a faʻafetai ia te oe i lona olaga atoa. O le maua o fanau e le faʻaseseina i le maʻisuka ma o tamaiti o le a le maua i le maʻisuka maʻi, e faʻalagolago lava i matua o le lumanai.

E mafai ona ou fanau mai i le maʻisuka

E mafai ona e fananau mai i le maʻisuka, ae o se auiliiliga auiliili o lenei lomiga e faalagolago i tausaga ole maʻi, fesuiaiga i le kulukose ma isi auiliiliga. E tatau ona manatua i le mafaufau o le avega i le tino o le tino o le a faʻalauteleina, lea e mafai ona oʻo atu i le tele o faʻalavelave e fesootaʻi ma fatugaʻo, fatuga ma vailaʻau. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • i se fafine, ona o se taumafataga poo se fua le saʻo o le vaega o le hormonal, o se hyaglycemic coma e mafai ona aliali mai,
  • afai o le maʻitaga e maua i le maʻisuka ua faia e aunoa ma le auai o fomaʻi, o loʻo i ai le avanoa e faʻaipoipo ai le oti i le amataga,
  • i se tina i le lumanaʻi, e mafai e le fetus ona oʻo atu i se mamafa tele o le tino, lea o le a matua aʻafia ai taumafaiga e fananau i le maʻisuka.

O faʻamaʻi pipisi e matua matautia lava. Afai i le tulaga o le soifua maloloina masani, e faʻaaogaina le paʻu, ona ave ai lea o faʻamaʻi pipisi e le o faʻaaogaina se tui. Ole a manaʻomia foi oe ile mataʻituina lelei o le tumama ma aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma tagata gasegase.

Ina ia faia se faʻaiuga pe mafai ona maua ni fanau, o le a manaʻomia se suʻesuʻega atoatoa. E sili ona lelei ona faia i le laasaga sauniuni, peitaʻi, afai o le mea moni o le maʻitaga e leʻi faʻamoemoeina, o suʻega e fautuaina i vaiaso muamua. O lenei mea e faʻamautuina pe mafai e le sui o le fafine ona fanauina le pepe, pe o le a le tulaga e lamatia ai.

E tusa ai ma le au atamamai, afai o le tane e feagai ma le faʻamaʻi, o le avanoa o se maʻi faʻapitoa o le a foliga mai i le 5% pe a oo i tamaitai, pe tusa ma le 2% o paʻu o le a maua ai le faʻamaʻi. Leai ni faʻataʻitaʻiga maualalo (25%) mo se ulugalii e mafai ai e paaga uma ona faitio i faʻafitauli talitutusa.

Fuafuaga fanau

O le taʻiala taʻutaʻua e tatau ona avea o se faʻamatalaga sili ona vave mafai ona maua. E taua lenei mea ona o le maualuga o lamatiaga o tagata gasegase e maua i le inisalini tutoatasi tutoatasi, ma e mafua mai i le fausia o se ituaiga tafaoga. Fautuaga fautuaina:

  1. fuafua lelei
  2. taui ao le i maitaga, i lona umi, i le taimi ma pe a uma ona fanau,
  3. faʻamautinoa le puipuia ma togafitiga o faʻafitauli,
  4. filifilia o le taimi ma auala mo le foia o le faiga o le tina,
  5. faʻatinoga o le faʻamalositino auala ma le tausimaʻi.

Fuafuaina le fananau mai o tamaiti e maua i le maʻisuka e aofia ai le mataituina mulimuli ane o le fanau. Ole amio o lenei faagasologa e tatau ona faamautuina i totonu o se falemaʻi ma se nofoaga maʻi. E tolu togafitiga falemaʻi ua fautuaina, o le muamua lea e tatau ai i le amataga ma mafai ai ona e foia le faafitauli o le tausisia o le tulaga, saunia togafitiga ma taui mo togafitiga.

O le lona lua o loʻo faʻatinoina i se falemaʻi, mo se vaitaimi e 21 i le 25 vaiaso. E masani lava ona talafeagai lenei mea e fesootaʻi ma le faʻalavelave o le maʻisuka ma faʻafitauli o le tulaga. E i ai se manaʻoga mo togafitiga talafeagai ma faʻaleleia ma le faʻaeteete le fua o le vaega o le hormonal.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le falemaʻi lona tolu o loʻo tuʻuina atu i le laasaga mai le 34 i le 35 vaiaso ma e aofia ai le mataituina ma le faʻaeteete o le fetus. Togafitiga o faʻataʻi vaʻaia ma le maʻisuka, o le filifiliga o le fuaitau ma metotia o le toe tuʻuina atu e talafeagai. E tatau ona manatua i le mafaufau, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le foliga o le insulin, o le fananau mai o loʻo faʻamatalaina muamua, o le vaitaimi sili ona lelei o le 38 vaiaso. Afai e le tupu faʻafuaseʻi, o le a faʻamalosia pe faʻaleagaina le vavalalata.

O aʻafiaga ma faʻafitauli faigata

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, o le ono tulai mai o le faia o ni faaletonu eseese i le pepe ua faateleina. O se taunuuga lenei o le mea moni e maua e le fetus le meaʻai mai le tina ma le, i le taimi e tasi ma le kulūkose e faʻaaogaina, e le maua le fua o le homone. E le atiaʻe le pancreas o le pepe ma ua le mafai ona gaosia le inisalini. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

I soo se ituaiga faʻamaʻi, o le hyperglycemia tumau e aafia ai le le lava o le gaosiga o le malosi. O le taunuuga o lenei mea o le faʻasologa saʻo lea o le tino o le tamaititi.

Faʻaaogaina le pancreas i se pepe i le lumanaʻi ma atiina ae ma galue i le lua o masina.

I le tulaga o le sili atu o suka i totonu o le tina, o le okeni o loo feagai ma se avega faateleina. E mafua lenei mea i le mea moni o le hormone e le gata e faʻaaogaina le kulūkose i lou lava tino, ae faʻamautuina ai foi toto o se fafine.

O le gaosiga o le inisalini e aafia ai le fausia o le hyperinsulinemia. O le faateleina o le gaosiga o le vaega e aʻafia ai le hypoglycemia i totonu o le fetus; faʻaopopo atu, o faʻafitauli o le manava ma le sophyxiation ua faʻaalia foi. O se fua maualalo o le suka e ono lamatia ai le maliu o le tamaititi e leʻi fanau mai.

E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le tele o uiga vaaia o na fanau. O lenei foliga vaaia faapitoa o foliga lapotopoto lea o le masina, e atiina ae ai le gaʻo. E i ai le tele o hemorrhages i luga o le epidermis ma vae, edema, cyanosis. Faʻalogo lelei i le tele o le tino, o le tele o taimi o faʻaletonu, faʻaogaina o le ola mama ole tino ma mamanu.

Pulega ma le faaiuga o le fanau mai

O loʻo faʻatinoina le taui mausali ma le mausali, e aofia ai le faʻaleleia o le gaosiga o le carbohydrate, ma le faʻaogaina o mea faʻapitoa. O se laasaga taua o le mulimuli lea i se meaai. I le averesi, o calories i le aso e tatau mai le 1600 i le 2000 kcal, ao 55% o mea ia e gaʻo ai le gaʻo, 30% i gaʻo, 15% i faʻamalosi. O se vaega taua tutusa e tatau ona avea ma fua faatatau o vitamini ma vaega o minerale.

Pe a fuafuaina le tuʻuina atu, o le suʻesuʻeina o le tikeri o le matua o le tamaititi. Faamolemole ia matau:

  • o le auala pito sili ona lelei o le fanauina i auala masani,
  • o se faagasologa talitutusa e faia i lalo o le siakiina faifaipea o faailo o le glycemia (120 minute uma), o le gasegase, sei vagana ai le le atoatoa o le toto ma le saʻo ole togafitiga ole inisalini,
  • faatasi ai ma auala saunia mo le fananau mai, o le algorithm e amata i le amniotomy ma le isi faʻavaeina o se tala faʻasolopito,
  • afai e maua le gaioiga lelei, e faʻaauau le fanauina o le pepe i le faʻaaogaina o suafa antispasmodic,
  • e faʻaaogaina ai le vaivaiga o malosiaga faʻapitoa, o le puleaina o le faʻamaʻi o le oxtocin e faia ma faaauau pea seia oʻo ina fanau mai le pepe.

Faʻatasi ai ma le le saunia o le gafa o le fanau mai, o le leai o se aʻafiaga o taualumaga poʻo le tupuga o faʻamaoniga o le hypoxia o le fetal alualu i luma, o le faagasologa ua maeʻa i le vaega o nei mea.

Faʻafouina o pepe fou

O tamaiti e foliga mai i lenei auala e manaʻomia le tausiga faʻapitoa. Faʻalogo lelei i le iloagofie ma le pulea o faʻafitauli o le tino, hypoglycemia, acidosis ma le faʻaleagaina o le tino.

O mataupu faavae ua taʻua o le le aofia ai o le faasūsūina o le suka, le mataʻituina o le pepe, lea e mafai ona fanau mai i le masani ai, ae i itula mulimuli ane, o le a atili ai lona tulaga. Faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo, faʻamautinoa o le faʻaaogaina o siama fou taitasi.

I lenei tulaga, o le faletaele o le pito i luga o le manava o le tino, ua maua mai ai le ea o le mama. I le tulaga o le hypoglycemia, e itiiti ifo i le 1.65 mmol ma le faʻaitiitia o le valoʻaga o le kulukose, e 1 g / kg o le mamafa o le tino e faʻaaogaina ma le le faʻamalosi poʻo le pala (muamua 20%, ona 10% fofo).

Afai e sili atu le le atoatoa o le tino, latou te maua se taua faasaga i le hypovolemia (faaaoga albumin, plasma, formulations protein). O le i ai o le hemorrhagic syndrome (otaota o le petechial) e faʻamavaeina e Vikasol, vitio B ma vitio, 5% masini gataila chloride fofo.

I le taimi muamua o le vaitau o le neonatal, e fetuʻunaʻi tamaiti, e fesoʻotai ma le faʻavaeina o le mafiafia, le erythema oona. O le mamafa o le mamafa o le mamafa ma le vave ona toe faʻaleleia e mafai ona iloa.

Faʻamatalaga i le tulaga faatina

I nisi o tulaga, e le tatau i se fafine ona fananau mai, o tapulaa i lenei mea e taua:

  • Le i ai o le vave faʻaolaina o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i tulaga ogaoga o le faamaʻi (faʻataʻitaʻiga, retinopathy). Latou te faʻaleagaina le maitaga lava ia ma faʻalavelave ai le fomaʻi mo tina ma pepe.
  • Faʻamatalaga o le inisalini faʻasaina ma lapalai pepa.
  • Faailoaina o le faamai i matua taitoatasi, lea e matua faateleina ai le ono tulai mai o se togafitiga i le tamaititi i le lumanai.
  • O le tuufaatasiga o maʻi ma le mafaufau loloto o le tina, lea e suia ai le togafitiga mo le pepe.
  • Le tuufaatasiga o faʻamaʻi o le endocrin ma le gaioiga o le gasegase o le pulmonary tuberculosis.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

O le fesili i le ono maua o le maʻitaga, o lona faʻasaoina poʻo le manaʻomia o le faʻalavelave e filifili i feutagaiga. O le faagasologa e aofia ai obstetrician-gynecologists, fomaʻi ma endocrinologists seia oʻo i se vaitaimi e 12 vaiaso.

Tuua Lau Faamatalaga