Polokalame o meaola o le thioctic: lisi, igoa, pepa tuʻuina, faʻamoemoega, faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻamaoniga ma le faʻasaina

I totonu o le tusiga, tatou te mafaufau i mea o sauniuniga o le gaioiola.

O le gasegase (α-lipoic) o le malosi gafatia e fusifusia ai faʻasalaga saoloto. O lona fausiaina i le tino e tupu i le taimi o le oxidative decarboxylation o α-keto acids. E auai i le faagasologa o le oxidative o le decarboxylation o mea -a-keto acids ma le pyruvic acid e avea o se enzyme o complexes mienchondrial multienzyme complexes. E fesoasoani ile tapenaga o le kulukose i le ate, faʻaitiitia le maualuga ole kulukose, faʻaleleia le glycogen i le ate, faʻaitiitia ai le insulin resistance, faʻaleleia galuega ole ate, ma tuusao saʻo i le faʻatonutonuina o le lipid ma le metabolism ole gaʻo.

Pharmacokinetics

Pe a faʻaaogaina faʻamataʻu, o le gaioio o le gaioio o le a vave ona faʻaalu. I le 60 minute, e oʻo atu i le maualuga o faʻatonuga i le tino. O le bioavailability o le vailaʻau e 30%. A maeʻa le faʻaleagaina o le vailaʻau faʻasaina 600 mg i le mavae ai o le 30 minute, ona ausia lea o le maualuga o le plasma.

O le metabolism e tupu i le ate e ala i le faʻamaʻiina o filifili o le itu ma le tuʻuina atu. O se vailaʻau e iai le meatotino o le muamua ulu atu i le ate. O le afa-soifuaga e 30-50 minute (e ala i fatuga).

Faiga faʻapolopolo

O le gaioio o le thioctic e faia i ituaiga eseese o fualaau oona, aemaise lava i le tulaga o ni meaʻai ma fofo. O mea faʻaaogā e fesuisuiaʻi tele e faʻatatau i le faʻasaʻoga ma le ituaiga o fualaau faasaina.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o sauniuniga o meaola o le thioctic o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i faatonuga. Ua faatonuina i latou mo le maʻisuka ma le ava malosi polyneuropathy.

Contraindications

O le lisi o faʻasalaga i lenei meafaigaluega e aofia ai:

  • lapatose inlerance poʻo le toilalo,
  • galactose ma le kullucose Malabsorption,
  • lactation, maitaga,
  • itiiti ifo i le 18 tausaga
  • maualuga lagona i vaega.

O le puleaina lelei o fualaau faasaina e tatau ona faia ma le faaeteete i tagata pe a mavae le 75 tausaga.

Faatonuga mo le faaaogaina

O tapenaga o meaola o le thioctic i le ituaiga o laupepa ua maeʻa atoa, 30 minute ao lei faia le taeao, ma le vai. O le togafitiga fautuaina e 600 mg i aso taitasi. O pills e amataina pe a maeʻa se matua matua o le 2-4 vaiaso. Ole maualuga o le togafitiga ole a le silia ile 12 vaiaso. E sili atu le togafitiga e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

O le faʻamoemoega mo le fofo o le fofo o loʻo faʻapipiʻiina malie lemu. O le vaifofo e tatau ona vave sauniaina aʻo lei oʻo i le afaina. O le oloa saunia e tatau ona puipuia mai le la, i lenei tulaga e mafai ona teuina mo le ono itula. O le faʻaaogaina o lenei fomaʻi e 1-4 vaiaso, a maeʻa e tatau ona e fesuiaʻi i se papa.

O le sauniuniga o le thioctic acid e sili atu ona manaia i le toatele.

Faʻaiʻuga

O tulaga faʻaleaga nei e foliga mai o ni faʻafitauli leaga pe a faʻaaogaina lenei fualaau:

  • vailaina, taoto, manava manava, tiga o le manava, manava,
  • afaina o le tino (paʻu o le paʻu, mimiti), faʻalavelave anaphylactic,
  • solia le tofo
  • hypoglycemia (sili atu le vevela, cephalalgia, vevela, vavalalata le vaʻai),
  • thrombocytopathy, purpura, faʻafefete o le tino i totonu o le mucous membranes ma le paʻu, pepelo,
  • afaina o le insulin i le autoimmune (i tagata e maua i le maʻisuka),
  • vevela vevela, mumu,
  • faateleina le gaioiga o enzymes digestive,
  • tiga i totonu o le loto, faatasi ai ma le faʻavaveina o le faʻavaeina o se fale faʻafomaʻi - faʻalauteleina le fatu,
  • togafiti
  • diplopia, vaʻaia le vaʻai,
  • le faʻavauvau i le nofoaga o tui, hypremia, fulafula.

Faatasi ai ma le televave o le pulega o le fualaau faasaina, o le mamafa o le intracranial (alu lava ia) e mafai ona faateleina, e faigata ona manava ma vaivai.

Fualaau oona o loʻo i ai lenei'oa

O vailaʻau nei e sili ona masani ai sauniuniga o le gaioiola:

  • Faʻaiʻuga.
  • "Lipotioxone."
  • Oktolipen.
  • "Oona."
  • "Neyrolipon".
  • Thiogamma.
  • "Palota".
  • Tielepta.
  • Espa lipon.

O fualaau faasaina "Berlition"

O le elemene aoga autu o lenei falemaʻi o le alpha-lipoic acid, o se vailaʻau e pei o le vaitamini lea e taʻalo ai le mana o le coenzyme i le faagasologa o le faʻamaʻi faʻamaʻi o le alpha-keto. E i ai le antioxidant, hypoglycemic, aʻafiaga o le neurotrophic. Faʻaititia le maualuga o le suauu i totonu o le toto ma faʻalauteleina le maualuga o le glycogen i le ate, faʻaititia ai le faʻamalosia o le insulin. E le gata i lea, o lenei vaega e faatonutonuina ai le gaʻo ma le gaʻo gaʻo, e faʻamalosia ai le gaʻolaʻau o le cholesterol.

I maʻi e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga, o le thioctic acid e suia ai le maualuga o le pyruvic acid i totonu o le toto, e puipuia ai le teuina o le kulukose i luga o palatini vascular ma le fausia o elemene mulimuli o le glycosation. E le gata i lea, o le acid e faʻateleina ai le gaosiga o le glutathione, faʻaleleia le galue o le ate i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le gaioiga o le potu lautele i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka polyneuropathy. O le auai i le gaosiga o le gataifale, o le thioctic acid e mafai ona faaosofia ai le gaosiga o phospholipids, ma o le taunuuga o le toe faʻafoʻiina o siakiina o le cell, le faʻamalosia o le malosi ma le tuʻuina atu o manaʻoga o le nasu e faʻamautuina.

O fualaau faasaina "Lipothioxone"

O lenei sauniuniga o le gaioiolosi o se antioxidant type antioxidant lea e fusifusia ai faʻamalolo saoloto. O le gaioio o le thioctic e taua tele i le mitochondrial metabolism i sela, ma avea o se coenzyme i le faagasologa o le suia o mea e iai aʻafiaga o antitoxic. Latou te puipuia sela mai faʻasalalau e tutupu i le taimi o fefaʻatauaʻiga lata mai po o le pala o meaola ese mai fafo, faʻapea foʻi ma le aʻafiaga o metale mamafa. I le faʻaopoopoga, o le mea autu e faʻatulagaina e tusa ai ma le inisalini, lea e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o le faʻaaogaina o le kulukose. I le maʻisuka, o le thioctic acid e faʻaalia ai se suiga i toto toto o le pyruvic acid.

O le vailaau "Oktolipen"

O le isi vailaʻau e faʻavae i luga o le thioctic acid - o le coenzyme o multienzyme mitochondrial groups, lea e aofia ai i le faagasologa o le oxidative decarboxylation o α-keto acids ma le pyruvic acid. O se vailaau faʻamaʻi: faʻaitiitia faʻamalolo saoloto, toe faʻaleleia le maualuga o le maualuga i totonu o potu, faateleina le faʻatinoina o le superoxide dismutase, faʻasolosolo axonal ma le neʻau. E tele sona sao i le malosi o le metabolism, e iai le lipotropic effectiveness, ma faʻaleleia le galuega o le ate. O loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i le tulaga o le mamafa o le uamea ma isi mea inu.

Fautuaga faapitoa mo le faʻaaogaina o vailaʻau

A o togafitiga ma vailaau faʻasaina e faʻavae i le thioctic acid, e tatau i tasi ona aloese mai le inuina o le ava malosi. O tagata mamai e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataituina e le aunoa o maualuga o le suka, aemaise i le uluaʻi taimi o le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le fetuunaiga ole inisalini poo se vailaʻau oona e mafai ona faʻaogaina ole vailaʻau e mafai ona talafeagai. Afai e iai ni faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona taofi vave le faʻaaogaina o le gaioiopi. E fautuaina foi i mataupu o le atinaʻeina o gaioiga o le gasegase, mo se faataitaiga, paʻu o le paʻu ma le malaise.

Le faʻaaogaina o vailaʻau i taimi o maitaga, lactation ma tamaiti

E tusa ai ma le faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina oona, o nei vailaʻau faʻasaina i le taimi o le maitaga ma le lactation. O le tofiaina o nei tupe i le laʻititi o loʻo faʻasaina foi.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E tatau ona mataʻituina le va o le itiiti ifo i le 2 itula i le faʻaaogaina o le thioctic acid i fualaau faʻasaina o loʻo aofia ai metala, faʻapea foʻi ma meaʻai susu. O le taua o fegalegaleaiga faasaina o lenei vailaau o loʻo mataituina i mea nei:

  • cisplatin: faʻaitiitia lona aoga
  • glucocorticosteroids: faʻaleleia o latou aʻafiaga faʻaleaga,
  • ethanol ma ona metabolite: faaitiitia o le aafia i le gaioiolosi,
  • vailaʻau oona ma le inisalini: e faʻaleleia ai o latou aʻafiaga.

O nei fualaau oona i le ituaiga o mea taulai mo le sauniuniga o se fofo e afaina ai, e le ogatasi ma fofo o le dextrose, fructose, solution a Ringer, faapea foi ma fofo e tali mai ma le SH- ma le vaega o le fofo.

Le tau o nei fualaau

O le tau o vailaʻau ma mea e maua i le thioctic acid e matua taua lava. Fua faʻatatau o fualaau 30 pcs. i se fualaau o le 300 mg e tutusa ma - 290 rubles, 30 pcs. i se fualaau o le 600 mg - 650-690 rubles.

O le sauniuniga aupito sili o le thioctic acid o le a fesoasoani i le fomaʻi e filifilia.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina

O faʻamatalaga e uiga i fualaau oona e sili ona lelei. E matua talisapaia e le au atunuʻu a latou mea faʻamalosi e pei o neuroprotective ma antioxidant ma fautuaina le faʻaaogaina o tagata e maua i le maʻisuka ma ituaiga polyneuropathies. O le tele o tagata gasegase, e masani lava o tamaitai, latou te faaaogaina fualaau faasaina ina ia faaitiitia ai le mamafa, ae o manatu e vaevaeina i le aoga o nei fualaau mo le mamafa o le mamafa. O le tau maualuga o nei vailaʻau e mataituina foi.

E tusa ai ma le au faʻatau, o vailaʻau e matua lelei lava le faʻafefe, o aʻafiaga aʻafiaga e seasea tupu, ma o nisi faʻataʻitaʻiga e masani ona matauina, e masani lava e laʻititi, o le a leiloloa faʻamaʻi pe a maeʻa le vailaʻau.

Sa matou iloiloina le lisi o sauniuniga o le gaioiose.

Tuua Lau Faamatalaga