Suauu e leai se sua mo le maʻisuka: laasaga i lea laasaga ma lea laasaga ma ata e faigofie ai ona kuka

E fautuaina malosi e fomaʻi ia tagata e maua i le maʻisuka faʻaititia le faʻaaogaina o siamu i se mea maualalo. Ona o le maualuga maualuga o le faasinomaga, o le suka ei ai le siamu e maualuga tele i le kalori. Ae e aoga le faafiti oe lava i sina mea fiafia? E leai. E na o le aoga lava le suia o le masani masani o le kuka kuka ma le leai o se mea.

Mo le gaosiga o siama e leai ni suauʻu poʻo faʻasao, o mea suamalie e pei o le fructose, xylitol poo le sorbitol e masani ona faʻaaogaina. O uiga lelei ma le lelei o ia mea taʻitasi o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

Laulau o meatotino o mea suamalie:

E lelei le faʻaleleia e aunoa ma le fesoasoani a le inisalini, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o caries, tones ma tuʻuina atu le malosi lea e faalua lona suamalie pei o le suka, o le mea lea e manaʻomia ai le itiiti ifo i le suka, e faigofie ona iloa i le fiaaiFaʻavave lemu i le tino, o le tele o le taumafa e fesoasoani i le gaʻo E lelei le gauaiina e le tino e aunoa ma le fesoasoani a le inisalini, faʻaitiitia le faʻasalaga i totonu o masini ma sela, o tino o le ketone, o loʻo i ai se aafiaga leaga, e faʻaaogaina mo maʻi o le ate, aveesea le suavai mai le tino, faʻafetaui i le edema, faaleleia le intestinal microflora, fesoasoani e faʻamalosi le mamafaFaatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, e mafai ona amata le logo o le muʻu, leu, vevela, se mea e le fiafia i le uʻamea, maualuga le kalori

E mafai ona faʻateʻaina meaʻai, fesoasoani e toe faʻaleleia nifo, ei ai se mea e sili ona lelei ma le lelei.O le tele o mea e fesoasoani i le manava.

A filifilia se mea suamalie, e tatau i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ona faʻafesoʻotaʻi la latou fomaʻi ma suʻe le suʻega sili ona lelei.

E faʻapefea ona faia le jam e aunoa ma le suka?

O le mataupu faavae o le kuka kuka e aunoa ma le suka e masani lava e leai se eseesega mai le auala masani.

Ae o loʻo i ai ni nuances, lea e faigofie ai ona saunia se mea sili ona lelei, ma sili atu ona taua, le soifua maloloina lelei:

  • o vine ma fualaau aina uma, o fugalaau e na o le pau ia o vine e le manaʻomia ona fufuluina aʻo lei faia se paʻu,
  • la o le la ma le ao le taimi sili ona lelei e piki ai vine
  • soo se fualaau suamalie ma fualaau suamalie ia latou lava suamalie e le gata ina maloloina, ae e matua manaia lava - o le mea autu o le iloa lea pe faapefea ona kuka saʻo,
  • e maualalo le suamalie ile sua sua.

Fua o le Rasipi i Tupe Tatau

O le kuka kulupu jam e umi se taimi. Ae o le iuga o le a faʻamalieina le tofo ma sili atu i mea uma e faʻamoemoeina.

Meaʻai: 6 kg fugalaau mama.

Auala e kuka ai. O le a ave se pakete ma le pani (lea e fetaui i totonu o le pakete). O fualaau suamalie e faasolosolo malie lava ona tuʻuina i totonu o se fagu, aʻo faʻamalosi lelei. Ia mautinoa e tuʻu se fasi ie po o se fasi ie i luga o le pakete. Tuu le pusa i totonu o se pakete ma faʻatumu le va i le va o le pani ma le pakete i le vai. Fufulu le afi ma aumai le vai i se afaina. Ona faaitiitia ai lea o le mumū ma ua lelava mo le tusa o le itula. A o faagasolo lenei taimi, a o le sua, ona toe faaopoopo lea.

Ua lafo ese vine mai le afi, sasaa i totonu o fagu ma afifi i se palanikeke. A maeʻa ona faʻamafanafanaina, ua sauni le lapisi mo le tofo. Teu fugalaau suamalie i totonu o le pusaaisa.

Strawberry ma Pectin

Jam mai strawberries e aunoa ma le suka e le maualalo i le tofo i le suka masani. E fetaui ma le maʻisuka ituaiga 2.

  • 1.9 kg fuamasi mama,
  • 0.2 l o le sua o le apu masani,
  • ½ lemon juice
  • 7 gr. agar poʻo le pectin.

Auala e kuka ai. O fualaʻau ua maeʻaeʻa ma fufulu lelei. Liligi le fatu i totonu o se fagu, sasaa le apu ma le sua o le lemon. Cook i luga o le vevela vevela pe a ma le 30 minute, faʻaosoosoina ma le aveeseina le ata tifaga. I le taimi nei, o le mafiafia e faʻavaivai i le vai ma faʻaauau e tusa ai ma faatonuga. Liligi i totonu o se siaki toetoe a maeʻa ma toe aumai i se mea toe vevela.

O le ola ola o le faʻasaga vine e tusa ma le tausaga. Ae tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa poʻo totonu o se potu malulu e pei o se pulou.

O le kulimi Cherry e kuka i totonu o le vai taele. O le mea lea, ao lei amataina le faagasologa, e tatau ona saunia ni pusa se lua (lautele ma laiti).

Auala e kuka ai. O le aofaʻiga manaomia o cherries fufulu ma faʻamamafa o loʻo tuʻuina atu i totonu o se tamai pusa. Tuu i totonu se ipu tele e tumu i le vai. Auina atu i le afi ma kukaina e tusa ai ma le polokalame lenei: 25 minute i luga o le vevela, ona oʻo lea i le itula i le averesi, ona oʻo lea i le itula ma le afa ile maualalo. Afai e manaʻomia le siaki faʻamalosi, e mafai ona e faʻatupulaʻia le taimi e kuka ai.

O loʻo faʻapipiʻi meaʻai i le ipu tioata. Taofi lelei.

Mai le pogisa uliuli

Sunberry (i lo matou manatu o le pogisa pogisa) o se mea lelei mo le siama. O nei tamaʻi suamalie e faʻamalieina ai faʻataʻitaʻiga, faʻafetaui microbes ma faʻaleleia atili le toto.

  • 0.5 kg blackshade black,
  • 0.22 kilokalama fructose,
  • 0.01 kilokalama suauʻu totō totino,
  • 0.13 lita o vai.

Auala e kuka ai. Ua fufulu mama ma fufulu meaʻai. E taua foi le faia o se pu i totoa taʻitasi ma se nila, ina ia aloese mai le pala i le taimi o kuka. I le taimi nei, o le suamalie e faʻavaivai i le vai ma kuka. A maeʻa lena, ona sasaa lea o le po o le po i le sipuni. Cook mo le tusa o le 6-8 minute, ma faʻaosoosoina taimi. O loʻo tuʻuina le jam mo le fitu-itula o le fulafula. A maeʻa le taimi, ona toe lafo lea o le apa i le afi ma, faʻaopoopo i ai le mea totino, faʻapipiʻi mo le isi 2-3 minute.

O le oloa maeʻa o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o se tasi lenei o mea sili ona suamalie.

Tangerine jam

E maua mai le lapisi tele mai fualaau suamalie, aemaise lava mai le mandarin. O le Mandarin jam e lelei le faʻaitiitia o le suka o le toto, e fesoasoani e faʻaleleia le faʻafefeteina ma faaleleia le faʻamaʻi.

  • 0.9 kilokalama o tanoa paʻu,
  • 0.9 kg sorbitol (poo le 0.35 kilokalama fructose),
  • 0.2 l o le vai tumau.

Auala e kuka ai. Ua fufulu suavai, faʻamaligiina i vai inu ma pele. Oti lelei le pulupulu i totonu o poloka. Ona tuu lea i fafo i totonu o se apa, sasaa i le vai ma auina atu i se afi maualalo. Suauu mo le 30-35 minute. A maeʻa ona aveese mai le vevela, faʻafefe malie. Ona tuʻimomomoina lea i se mea faʻaleleia seʻia oʻo i se vaega tutusa. Toe faʻauʻu, faaopoopo le sorbitol poo le fructose. Suauu mo le lima minute tapuni.

Ua sasaa le vevela i totonu o fagu vai. O le olaga ola o sea siama e tusa ma le tausaga.

Sugar Free Cranberries

O le faʻaaogaina o fructose e maua ai le tele o le kalani. E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona 'ai soo i ai, ma o mea uma aua o lenei meaai suamalie ei ai se faʻamaufaʻailoga sili ona maualalo.

Meaʻai: 2 kg cranberries.

Auala e kuka ai. Latou te fufulu lapisi ma fufuluina fua. Paʻu moe i totonu o se apa, faʻavaivaia faasolosolo, ina ia mafai ona pipiimau le sua. Latou te ave se pakete, taoto le ie i le pito i lalo ma tuu se fagu suamalie i luga. I le va o le pani ma le pakete tuʻu ai le vai mafanafana. Ona lafo lea o le pakete i le afi. A uma le vai inu, o le vevela o le ogaumu e seti ifo i le itiiti ifo ma faʻagaloina e tusa ma le itula.

A mavae sina taimi, o le vevela vevela e afifi i fagu ma afifi i se palanikeke. A uma ona faʻamafanafanaina atoa, ua sauni le meaai e 'ai. O se faagasologa umi lava, ae aoga.

Laʻau mama

Ina ia saunia lenei siamu, e te manaʻomia fuamoa sili ona matutua, e mafai ona e faʻamaʻaina. Se fua e faigofie tele.

  • 4 kilofe lela
  • 0.6-0.7 l o le vai,
  • 1 kg o le sorbitol poʻo le 0.8 kilokalama o le xylitol,
  • Se pine o le vanillin ma le paina.

Auala e kuka ai. Ua fufulu laumei ma aveese maa mai ia mea, tipi i le afa. O le vai i totonu o le apa e aumai i se vevela ma o loʻo sasaa i totonu ia paʻu. Suauu ile vevela vevela mo le tusa o le itula. Ona faaopoopo ai lea o le suauu ma kuka seia oo ina mafiafia. E faʻapipiʻi mea manogi faʻapitoa i le siaki maeʻa.

Teuina le pulu jam i se nofoaga manaia i fagu tioata.

Jam mo tagata mamaʻi ma le maʻisuka e mafai ona saunia mai soo se fua ma fua. E faʻalagolago i mea e fiafia i ai ma mafaufauga. A uma mea uma, e le gata e mafai ona e faia na o le monovariety, ae ia saunia foi ni mea eseese.

Fautuaina Isi Mataupu e Fesootai i ai

E faʻapefea ona faia le siamu mo le maʻisuka e aunoa ma le suka

Jam o se oloa sili ona fiafia i ai mo le toatele. E faigofie lava le faʻatinoina ma i le taimi e tasi e suamalie. I le taimi lava e tasi, siamu, faʻavela masani ma le suka paepae, o se poma moni gaʻo. Ma e lamatia mo i latou o loʻo maua i faʻamaʻi o nisi masini. Mo se faataitaiga, endocrine.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona faʻasaina e fomaʻi le faaaogaina o suti o ituaiga eseese, e aofia ai ma le jam. Ae faʻatasi ai ma le auala saʻo, o le a le tatau ona e faafiti oe lava ia mea e sili ona e fiafia i ai. I le taimi nei, i aso nei o loʻo i ai le eseesega o filifiliga mo siama faʻapipiʻi mo le maʻisuka.

Polokalame ma le Maliega o se oloa faapitoa

Pe a tulaʻi le fesili: jam - e mafai ona 'ai se mea faapena mo le maʻisuka, e toʻatele e vave maua le tali: leai. Ae ui i lea, o nei mea uma e le manino. A o le filifili pe leai se siamu mo le ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1 maʻisuka, e tatau ona faʻamauina uma mea lelei ma le lelei o lenei filifiliga.

I aso nei, o loʻo i ai se taimi e faʻaaogaina ai siama e leai ni suka e le gata i tagata e maua i le faʻamaʻi o le endocrine, ae faapena foi i aiga masani o loʻo ola i se soifua maloloina lelei. O le mea moni, mo lona gaosiga latou te faʻaaogaina le suka - fructose. O nisi taimi o isi mea suamalie e faʻaaogaina foi e le maua ai ni mea maulalo.

E le maua le maualuga o calories i le taumafataga, ma e le gata mo le maʻisuka, ae mo i latou e mamafa tele.

O se faʻatasi ma le mea moni e faapea o le siama faapena e afaina ai le tulaga o le enamel nifo, ma e le mafai foi ona ave i le excretion o le calcium mai le tino. I le taimi lava e tasi, o sea oloa e leai ni faaletonu iloga - e le eseese i le tofo mai le aganuu, e teuina mo se taimi umi ma e le o gaʻo.

O a nisi o filifiliga aoga?

O le siama e leai se sua mo le maʻisuka e tatau ona le gata e lelei, ae ia maloloina foi. I le uma, o tagata o loʻo mafatia i faafitauli ma le gaosia o le inisalini ua leva ona oʻo i le tele o faafitauli - faafitauli i le paʻu, mata, ma isi. O le mea lea, o le jam e le tatau ona na o se suamalie ma le suamalie, ae o se auala foi e lagolago ai le tino.

Fai mai tagata popoto o loʻo i ai se lisi faapitoa o oloa e sili ona aoga mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

  1. E le mafai e le suauu-mama fualaupapa ona fesoasoani i le puipuia o le maʻi,
  2. O le Blackcurrant e avea ma mea autu o le a faʻapalapala ai le tino o le tagata ma le vailaʻau C, iron ma potassium,
  3. O le fugalaau o se natura masani,
  4. Blueberries e maua ai vitamini B, carotene, uʻamea ma le manganese,
  5. E fesoasoani Apple i le aveesea o le cholesterol,
  6. E tuʻuina mai e le pene se aʻafiaga o le diuretic, e aofia ai iodine,
  7. Plum e avea o se vaega autū e faʻamaonia le metabolism,
  8. E faʻaititia le glucose ma faʻamaʻo le maualuga o le uʻamea i le toto,
  9. Peach faʻaleleia le manatua ma faʻaleleia le faʻatinoina o le faigamalo.

O fea e maua ai mea e manaʻomia mo le faia o siamu

Ae o vine, o nei mea e mafai ona eseese - filifili mai se faleoloa, fou mai se fale mafanafana poʻo se maketi, ma isi. Pau lava le mea e tatau ona mafaufau i ai, o fualaau e le tatau ona televave pe leai foi. Ma i le faagasologa o le faʻamamāina, e tatau ona aveesea le mea tonu mai ia i latou.

E le gata i lea, e masani ona fautuaina e le au atamamai e fai ni fua fou ma faʻamaisa. O ia mea mulimuli ane e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le faia o siamu, ae faʻapea foʻi mo compotes, pies, ma isi.

O le seleseleina o vine e le faigata tele. E tatau ona tuʻuina atu ni fua lelei ma fufulu mama e aunoa ma ni aʻa i totonu o se atigi pusa e leai se paʻu. E tatau ona loloto.

O le gafatia e tatau ona tuʻu i totonu o le microwave i le malosi sili. O se mea taua lenei: aua nei ufiufi i se tapuni. A faʻamalūlūina laʻau, e tatau ona faʻafefiloi ma faʻaauau pea ona faʻavelaina seia oʻo ina oʻo mai le maualuga o le masini.

O lenei filifiliga e mafai ona faʻaaogaina e pei o siamu. I le taimi lava e tasi, o le a leai se mataua o suka i totonu. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo i se faʻalapotopotoga faʻapitoa, e mafai ona e faʻaaogaina suamalie. Ina ia faia lenei mea, latou te masani ona faaaoga le sorbitol poʻo le xylitol - o le mea mulimuli e masani ona faʻaaoga, aua e sili atu ona suamalie, ma o fua faʻatau ma e faigofie atu.

E mafai ona e faʻatau mea talafeagai ile tele o nofoaga:

  • Faʻataʻitaʻiga fomai
  • Supermarkets o loʻo iai vaega mo le maʻisuka,
  • Fale faʻapitoa.

E taua le manatuaina o lena siamu mo le maʻisuka, e ui lava e le maua le suka i lona fatuga ma e le maualalo le calories, e le o lona uiga e mafai ona 'aina i le lita. O le mea moni, mo tagata uma e maua i le maʻisuka, o loʻo i ai le maualuga maualuga e ono mafai ona faʻaaoga. O sui suauu ei ai se tapulaa patino i aso taitasi.

Ma e taua foi le mafaufau faapea o le xylitol ma le sorbitol o loo tumau pea meaai maualuga-calorie, e ui lava i se faasinomaga glycemic maualalo. O aso uma e faʻatagaina ai e le itiiti ifo i le 40 g. E tusa ai ma le faʻaumatia - e le silia le 3 tsp e mafai ona 'aina i le aso. siama faapitoa.

I le taimi lava lea e tasi, o le faʻataʻitaʻiga muamua o sea siama mo le maʻisuka e tatau ona saʻo lelei. A maeʻa, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e ese le eseesega o le eseese o le suamalie. O le mea lea, e tatau mo le taimi muamua e faʻaalu ai le afa o le tautua.

E faʻafefea ona kuka

Jam mo le maʻisuka, o se fua suka e leai se suka e faigofie ona maua i le aso, ua saunia lelei.

O le mea lea, mo le faʻamatalaga masani o ricati, e toʻatele o le a manaʻomia:

  1. Berries - 1 kilokalama,
  2. Sorbitol - 1 kilokalama,
  3. Suavai - 1 ipu,
  4. Citric acid - faaopoopo i le tofo.

O le afa o le masani o le suka o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu ma sasaa i le vai - e tatau ona e filifilia le vevela, faaopoopo le 2 g o le citric acid i le mea lava e tasi. O le meaai sauniuni e tuʻuina i le siva faʻapena (e tatau ona fufuluina, faʻagogo ma vele). A oʻo le kuka, e tatau ona faʻafefiloi lelei ia vine ina ia tumau pea le faʻamaoni o fua.

Ole siaki e tatau ona teuina i totonu o le siva mo le 5 itula, ia le itiiti. Ona tuu lea o le apa i luga o se tamai afi ma kuka mo le 20 minute. A maeʻa lena mea, e tumau pea ona aveese mai le ogaumu ma malulu mo le 2 itula.

A maeʻa lena mea, faʻaopopo mea uma o le suamalie ma kuka ai seʻia oʻo ina faʻamalieina uma ia vine. O mea uma o totoe o le sasaa lea o le lapisi i totonu o se fagu muamua aʻo faʻasaina ma faʻasolo i luga.

Le faia o le lemon jam i le faʻaopoopoga o le pi o le a e manaʻomia:

  • Lemon - 1 vaega
  • Paka - 1 kilokalama,
  • Fructose - 150 g (e taua le manatuaina o le 100 g o peaches, e faalagolago lava i le ituaiga, 8-14% o le suka o lo o aofia ai, o lona uiga e le tatau ona e faaopoopo i ai le suka ina ia aua le faʻaaogaina).

O fualaau aina e tatau ona matua faʻamaeʻaina e ala i le aveeseina o le pele mai ia i latou ma aveese le fatu. Ona tatau ai lea ona faʻaaoga lelei ma tuu i totonu o se pani. E tatau ona faatumulia i le 75 g suka ma tuu i le mea e faʻaaoga mo le 5 itula. Ona e manaʻomia lea e kuka le faʻaaoga - faʻaaoga mo lenei mea e te manaʻomia se siʻomaga mumū, ina ia aua le mu le masini.

Kuki e le sili atu ma le 7 minute le masini, a maeʻa e tatau ona faʻamafanafana. Ona tumau ai lea e tuu le aofaiga o totoe o le suauu ma toe faʻafefeteina mo le 45 minute. Sasaa le tuʻu i totonu o se fagu vailaau. Taofi i se nofoaga malulu.

Jam e aunoa ma le faaopoopo o le suka ma mea suamalie

O le filifiliga sili mo le maʻisuka o se mea e masani ona fai i le paluga o le paluga e aunoa ma se faʻaopoopoga o nisi mea faʻaopopo. I lenei tulaga, e tatau ona e filifili ma le faaeteete fua - e tatau ona teuina mo se taimi umi ia latou lava sua. O sili sili ona lelei o fugalaau ma cherries.

O le fugalaau jam i lona lava suamalie ua saunia i le auala lenei. Ina ia saunia, e manaʻomia le 6 kilokalama o vine. O se vaega o lea mea e manaʻomia ona tuʻu i se fagu tele. Ona tatau ai lea ona luluina le fagu - o le a fesoasoani le fugalaau e tamp ma vaevae le aofaiga tonu o le sua.

Ona tatau lea ona e ave se pakete po o se atigipusa loloto, tuu i ai i totonu i le fagu, tuu se fagu o vine i totonu o le fagu, sasaa vai i le maualuga o le fagu. O le isi o le a tuʻuina i le afi. Pe a faʻaputu le vai, e tatau ona faʻaitiitia le afi. I lalo o le aʻafiaga o le vevela, o le a faʻamautu ai vine ma maua ai le sua.

Ona tatau lea ona e faaopoopoina ni vine seivagana ua tumu atoa le fagu i le sua. A maeʻa se atigi pusa loloto, e tatau ona e ufiufi ma tuu le vai e kuka ai pe a ma le afa itula. A mumu le afi, e tumau pea na o le taavale i luga o le afi.

E fautuaina le faʻaaogaina o siamu faʻatasi ma kuki faapitoa mo le maʻisuka.

Maʻisuka ma suka

O meaai e gaosi ai suālaʻau e vave faʻavaveina le fiaaai. O le lamatiaga o loʻo i ai i le mea moni o le suka, aemaise i le tele o mea, e afaina ai le soifua maloloina. Aemaise lava mo i latou e maua i le maʻisuka. E le mafai ona gauai o latou tino i le kulukose, ona o le tele o le suka i le toto e faateleina.

O le mea lea, o tagata e mafatia i le maʻisuka e tatau ona mulimulitai i se meaʻai faapitoa. O le tulaga autu o le le aofia ai o meaai ma se maualuga faʻamaʻi igoa. O lona uiga, oi latou o loʻo mauaina lea o le tele o le kulukose o le a tuʻuina atu i totonu o le tino. O le faʻasaina o le maʻisuka o le suka, ma o le mea lea o oloa uma o loʻo aofia ai i le tele o mea.

Suauu free jam

Jam e maualuga lona kalori. E faʻaaogaina e pei o se faʻatumu mo pies poʻo pies. Ae le o tagata uma e faatagaina e faʻaaoga le suka. I le taimi nei ua i ai mea e saogalemu mo lo latou ola maloloina:

E oo lava mo ia tulaga o loo i ai se fualaau e faatagaina mo le faʻaaogaina. Faatasi ai ma lo latou faʻaaogaina, e faigofie lava ona saunia ni mea manaia mai soo se vine po o fua.

O le isi filifiliga mo tagata e maua i le maʻisuka o le 'ai lea i le siamu e aunoa ma le suka. E tatau ona faʻaaogaina, ae sili atu ona aoga.

Sugar Free Rasberi Jam

O lenei siamu e le gata o se mea lelei, ae e maloloina lelei foi. Afai e te amanaʻia le mea moni e mafai ona saunia le jam e aunoa ma le suka, ona faʻateleina ai lea o meatotino lelei. Ina ia mafai ona faia, o le a e manaʻomia ni fugalaau i ni aofaiga tetele. E le manaʻomia foi ona fufulu le fatu. O le faʻaaogaina o sea jam o le a lava le taimi, ae o le taunuuga o le a matua faateia ai oe.

O se laasaga taʻitasi i le laasaga e aofia ai laasaga nei:

  1. Laasaga muamua. Matou te ave se pakete fagu po o se pani lapoa, ma ufiufi le pito i lalo ole fagu ma se solo solo. Sasaa vai ina ia ufitia le fagu nai lo le afa. Faletupe muamua e tatau ona mulumulu ma faʻamaʻi.
  2. Laasaga lona lua. Toto le fugalaau i totonu o se fagu i luga o papa. O lenei faiga e manaʻomia ina ia sili atu le lelei o le sua. Matou te faia la matou mamanu i luga o se afi mumū, ma tuu se fagu vine i totonu.
  3. Laasaga lona tolu. I le aluga o taimi, o le a faʻamautu ai fua, ma o le a faateleina le tele o le sua. Faʻasolosolo malie fua o vine, faʻamaʻi faʻamalosi. Pe a tumu le fagu i le sua o le sua, ona tuʻu lea o le siaki mo le isi itula. Matou te ufiufi i se tapuni masani.
  4. Laasaga lona fa. Matou te maua le siaki maeʻa mai la matou mamanu ma le paʻu. Ona fuli lea o le fagu i luga ma alu e faamaalili. Taofi le kulupu jam i se nofoaga malulu ina ia le mou atu.

Faʻamatagofie fua o fualaau 'aina fualaupapa

Fructose o se suka masani. E vave lava ona uuina e le tino, o lea la e sili atu lenei mea mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Ina ia faia le siamu, o le a e manaʻomia:

  • strawberries - 1 kg
  • vai mama - lua tioata,
  • fuafasi - 600 g.

Matou te faamamāina ni fagu mama i luma atu. Matou te faia i totonu o le umu, i totonu o le ogaumu poʻo soʻo se isi lava auala faigofie.

Fufuluina lelei lau strawberries ma aveese ia ponaivi. Matou te tuʻuina i se pusa talafeagai, faʻafefiloi i le vai ma le fructose. Matou te tuu fua i luga o le ogaumu ma kuka i luga o le vevela vevela. A mavae le fitu minute, aveese le siaki maeʻa mai le ogaumu. E le mafai ona e kukaina seisi umi, o le fructose o le a leiloloa ona meatotino.

Faʻasalalau loa le faʻamasinoga i luga o faletupe ma le paʻu. Tatou te teuina i se nofoaga malulu, e aunoa ma se avanoa i le susulu o le la. Lamemu e lelei mo le inu o le la. Ia mautinoa e tuʻu le fagu fagu i totonu o le pusaaisa ina ia le mou ese atu mea.

O se faʻamatalaga manaia mo le maʻisuka

Sweets mo le maʻisuka o loo faʻatau atu foi i faleoloa. Ae sili atu le faia o se filifiliga ile - jam. O le a masani ona e iloa na e faʻaaogaina na o mea masani. O le mea sili lava o le ae iloa le mea e suitulaga e te tuʻuina ma le aofaʻi.

Mo le faia o se faʻasalaga, o le a e manaʻomia mea nei:

  • tangerines lapoa - lima vaega,
  • vai inu - 250 ml,
  • sugar substitute tablets - lima.

O fuālaʻau e fufulu lelei i lalo o le vai tafe. A maeʻa lena, faʻaaogaina i le vai inu e faʻamaʻi. Aveese le paʻu mai fualaau taitasi ma fufulu mama vevela o le ogatotonu. Taunuuga o le tangerines o ituaiga lapopoa. Tipi le paʻu mai le tasi fualaau aina i ni fasi manifinifi.

I totonu o le pusa, tatou te fesuiaʻi ai le tangerines ma mea e gaogao. Faatumu mea i totonu ole vai ma le ufiufi. Kuki fualaau suamalie mai 30 minute i le tasi itula. E faʻalagolago lava i le taimi e mama ai le vevela. I le taimi lava e maeʻa ai, aveese le pama mai le vevela ma tuʻu mea malulu. Matou te fesuiaʻiina i totonu o se suauu ma faʻafefe.

Matou te lafoina le tangerine jam i le apa ma le suamalie. Matou te tuʻuina i luga o se afi mumū ma aumai i se vevela. A aunoa ma le manava, matou te salalau le lapisi i luga o fagu vailaʻau, faʻamaʻi, ma lelei ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le teuina. O lenei siamu e le gata o se mea lelei, ae o le soifua maloloina foi.

Stevia Apple Jam

O Stevia e i ai sona tofo oona. I le taimi lava e tasi, e suia atoa ai le suka, lea e talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka.

Ina ia faia le siamu, o le a e manaʻomia:

  • apu apu - tasi le kilokalama,
  • vai inu - 125 ml,
  • stevia - tasi sipuni.

Fufuluina lelei laʻau. Faʻataʻitaʻi i latou i fasi pepa, tuʻu i totonu o le pani.

Matou te tatalaina le stevia i le vai. Faaopoopo i ai i apu. Matou te tuʻu le pamu i luga o le vevela ma aumai le vai i se vevela. Aveese apu mai le ogaumu. Ona toe fai lea o le taualumaga. Mo le taimi lona tolu, aumai i se vevela ma faʻapipiʻi mo le 15 minute.

Matou te faamamāina ni fagu mama i luma atu. Matou te faasalalauina le vevela vevela i totonu oi latou ma pipiʻi i luga o fagu fou. Matou te faʻamafanafanaina faletupe ma tuʻu i se nofoaga malulu. Ia mautinoa e teuina ni pusa tioata i totonu o le pusaaisa, o le a foliga mai o le a aliali mai.

E ui o le stevia o se mea suamalie, o lona vaega e tatau ona lava. E oʻo lava i meaai mama e mafai ona afaina pe'āfai e faʻateleina i le tele.

Blackcurrant jam i le sorbitol

O le Sorbitol o se sugar maualuga e suitulaga, e le faʻaosofia ai le faateleina o le kulukose toto. E le gata i lea, o le faʻaopoopoga ei ai mea aoga.

Mo le faia o siamu, e tatau ona e faʻatau:

  • uliuli - 1 kg,
  • sorbitol - 1.5 kg.

Muamua, fufuluina lelei fua o vine, aveese fagu ma le lapisi. Matou te fesuiaʻi i totonu o le pusa ma moe ai i le pipiʻo, alu mo le ono itula i totonu o le potu e faʻamalosi. Ona fufuluina lea o fua i luga o le vevela vevela pe a ma le 15 minute. O le aso e sosoo ai ma e ala mai foi, tatou te faia foi lea lava mea e tasi. E aliali mai o le a matou kukaina le jam mo le 15 minute tolu taimi i aso e tolu. Matou te tuʻuina atu i faletupe ma faʻamalo i ai.

Fugalaau kulupu

Jam mo le maʻisuka mai fualaau vavalalata e sau mafiafia ma manaia, pe a uma le kuka umi, o le fatu e tumau lona tofo. O le Dessert e faʻaaogaina e pei o se ipu ese, faʻaopopo i le lauti, faʻaaoga e fai ma faavae mo compotes, kissel.

O le faia o siamu e tele se taimi, ae e aoga. E tatau ona ave le 6 kilokalama o fugalaau, tuu i totonu o se apa lapoa, mai lea taimi i lea taimi, lulu lelei mo le faapipiiina. O fualaau e masani lava ona le mulumulu ina ia aua neʻi galo le suavai taua ma suamalie.

A uma lenei mea, e tatau ona e ave se pakete ua fafaguina, tuu se fasi ie e tu i luga o lona pito i lalo. O se pusa e iai fugalaau e tuu i luga o le ie, e sasaa le vai mafanafana i totonu o le pakete (e tatau ona e faʻatumu le pakete i le afa). Afai e faʻaaoga se fagu vai, e le tatau ona tuʻuina i totonu o le vai vevela, aua e ono paʻu ona o suiga o le vevela.

O le pakete e tatau ona tuʻu i luga o le ogaumu, faʻapipiʻi le vai, ona faʻaitiitia ai lea o le afi. Afai e saunia le siama e leai ni suka mo le maʻisuka, faasolosolo malie:

  1. sua mai fafo
  2. o le berry e faʻamauina i lalo.

O le mea lea, o lea taimi e manaʻomia ai ona faaopoopo ni fua fou seivagana ua maeʻa le gafatia. Taʻu le lapisi mo le itula, ona fuli lea i luga, afifi i totonu o se palanikeke ma tuʻu ai.

E faavae i luga o lenei mataupu, ua saunia le fructose jam, na o le pau lava le eseesega o le oloa o le ai ai sina faasinomaga o fuainumera.

Tafa o le po

Mo le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e le fomai le faia o siamu mai le sunberry, matou te taua o le po. O le mea moni o le ai ai se antiseptic, anti-inflammatory, antimicrobial ma le maualuga o le tino o le tino. O lea jam ua saunia i luga o le fructose ma le faʻaopoopoga o le aʻa.

E tatau ona mulumulu lelei le 500 g o vine, 220 g o le fructose, faʻaopoopo 2 teaseti o aʻa faʻamaufaʻailoga. E tatau ona vavae ese le paluga mai le otaota, sepals, ona togi ai lea o togi taʻitasi ma se nila (ia puipuia le faaleagaina i taimi o kuka).

I le isi laasaga, e 130 ml o le vai ua kuka, ua soloia le suamalie, ua sasaa le siva i totonu o vine, kuka i luga o le vevela vevela, e oso i nisi taimi. Ua tape le ipu, ua tuu le siama mo le 7 itula, ma a maeʻa le taimi lea e faaopoopoina le togafiti ma toe tunu mo ni nai minute.

E mafai ona 'aina le jam i le taimi lava lea pe tuʻuina atu i le tuʻuina o fagu ma teu i totonu o le pusaaisa.

Strawberry jam

O le maʻisuka ituaiga 2, jam e aunoa ma le suka e mafai ona saunia mai strawberries, o le tofo o sea ituaiga o meaai o le a avea ma mea mauoa ma susulu. Cook jam e tusa ai ma lenei fua: 2 kilokalama o strawberries, 200 ml o le sua o le apu, sua o le afa o lemoni, 8 g gelatin poo agar agar.

Muamua, ua faʻasusu, fufulu, aveʻesea vaega. O le meaai sauniuni o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu, o le apu ma le sua o le tipolo ua faaopoopoina, ua kuka mo le 30 minute i luga o le vevela vevela. E pei ona afaina, aveese le pua.

E tusa o le 5 minute aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le kuka, e tatau ona e faʻaopoopo le gelatin, faʻamaʻi muamua i le vai malulu (e tatau ona i ai se vai laitiiti). I lenei laasaga, e taua le faʻamaeʻaina lelei o le mafiafia, a leai o lumps o le a iai i totonu o le siaki.

  1. liligi i totonu o se apa
  2. aumai i se vevela,
  3. vavae ese.

E mafai ona e teuina le oloa mo le tausaga e tasi i se nofoaga malulu, e faʻatagaina e 'ai ma le lauti.

Cranberry jam

I luga o le fugalaau mo le maʻisuka, ua saunia le keke, o se togafiti e faʻateleina ai le puipuiga, e fesoasoani ai e feagai ma faamaʻi vailaau ma malulu. E fia ni keke tipu e mafai ona 'ai? Ina ia aua neʻi afaina ai oe lava, e tatau ona e faʻaaogaina se lua sipuni tele o le meaʻai i aso taʻitasi, o le glycemic index of jam e mafai ai ona e 'ai soo.

E mafai ona aofia ai le kalani Cranberry i le meaai e leai ni suka. E le gata i lea, o le ipu o le a fesoasoani e faʻaititia le toto toto, faʻamaonia ai faiga faʻafefete, ma e iai sona aafiaga aoga i luga o le pancreas.

Mo le siamu, e tatau ona e saunia le 2 kilokalama o vine, faʻasolo mai i laʻau, otaota ma mea uma e le lelei. Ona fufuluina lea o vine i lalo o le vai tafe, lafoai i totonu o se paluga. Pe a faʻafefea le vai, e tuʻuina i luga o fagu uamea, ufiufi ma kuka i le faʻaaogaina o tekonolosi e tasi e pei o le kulupu jam.

E mafai ona ou tuʻuina le siama mo le maʻisuka? Afai e leai se faʻafitauli faʻafuaseʻi, e faatagaina le siama e faʻaaogaina e vaega uma o le maʻisuka, o le mea e sili ona taua, ia faitauina vaega ole falaoa.

Paʻu o le Plum

E le faigata le faia o siamu mumu ma mo le maʻisuka o le fua e faigofie, e le manaʻomia ai le tele o le taimi. E tatau ona ave le 4 kilokalama o paʻu, paluga atoa, fufuluina, aveese fatu, lala. Talu ai e le mafai ona 'aina faʻamalosi meaʻai i le gaʻo gaʻo, e mafai foʻi ona' ai le jam.

O loʻo faʻapipiina le vai i totonu o se paʻu alumini, o loʻo tuʻuina i totonu pulu manogi, e kuka i luga o le gas, ma faʻaosoosoina i taimi uma. 2/3 ipu vai e tatau ona sasaa atu i lenei aofaiga o fua. A mavae le 1 itula, e tatau ona e faaopoopo se mea suamalie (800 g xylitol poʻo le 1 kilokalama o le sorbitol), faʻavevela ma kuka seʻia oʻo i le mafiafia. Aʻo sauni le oloa, sina vanillin laitiiti, faʻapipiʻi lenamon mo le tofo.

E mafai ona 'ai le plum jam i le taimi lava e uma ai le kuka? Ioe, e mafai, pe afai e manaʻomia, ona seleseleina lea mo le taumalulu, o le mea lea o loʻo sasaa ai paʻu vevela i totonu o fagu e leai ni mea, faʻafeiloaʻi ma toʻa. Teu meaʻai mo le maʻisuka i se nofoaga malulu.

I le lautele, e mafai ona e saunia le faʻamaʻi mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka mai soo se fualaau aina ma fualaʻau, o le tulaga autu e le tatau ona i ai fualaau aina:

Seʻi vaganā ua faʻamautuina i totonu o le fua, e fufulu lelei fualaau aina ma suamalie, o loʻo aʻafia le au ma aʻa. E faʻatagaina le kuka i luga o le sorbitol, xylitol ma le fructose, pe afai e le faaopoopoina le suauu, e tatau ona e filifilia ni fua e mafai ona faʻasaʻoina ni a latou lava sua.

E faʻapefea ona fai le siama o le a taʻu atu i le tagata tomai faapitoa i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Jam mo le maʻisuka

O le suamalie e mafai e soʻo se ituaiga o le maʻisuka ona gafatia le siama e aunoa ma se suka. O meaʻai suamalie ua saunia i luga o ituaiga o vine eseese, fualaau aina ma paluka. O mea suamalie e suamalie. E faatagaina i latou mo le maʻisuka ma i le taimi e tasi e faʻaalia lelei ai le tofo o mea taua. Faʻafefea ona fai siamu, faitau i luga.

O le maʻisuka ua faʻaseseina i so o se masi lea ua saunia ma le suka. O le mea moni o latou maualuga-kalori, ma faʻaosofia foi le faateleina o le kulukose toto. I le fale, e mafai ona e kuka sisiva e aunoa ma le suka. O mea suamalie e suamalie. O a latou filifiliga e mafai ona maua i le laasaga lenei:

TaliaCalories per 100 g (kcal)Glycemic index
Fructose37620
Xylitol3677
Sorbitol3509
Stevia2720

Faʻavae i luga o le laulau, o le sugar sili sili ona lelei le suitulaga o le stevia, ae o isi analogues e le faasaina. I soo se tulaga, e le tatau ona e faʻaleagaina le meaʻai faʻamalolo, ina ia le solia ai le aoga o le kalori i aso taitasi.

O le vaega faatagaina i le aso e 3-4 tbsp. l siamu e mafai ona faʻaaogaina i le siʻosiʻaiga, pancakes, pancakes poʻo falaoa falaoa. I le faaopoopo atu, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie tila.

E taua foi le mafaufau e mafai e le tino ona tali ese mai i isi mea suka suka. O lea la, afai e faʻaaogaina le oloa mo le taimi muamua, e fautuaina e 'aina le afa o le tautua mo le 1-2 aso. I le tulaga o soʻo se maʻi, aloese mai le faʻaaoga atili o se mea suamalie.

Mo le maʻisuka, suamalie suamalie ma suamalie poo fualaau suamalie o le a avea ma se filifiliga sili ona lelei mo le faia o siamu, aua o loʻo i ai ni mea maulalo ma maua ai le maualalo o faʻamaʻi. Faataʻitaʻiga o fua aoga aoga o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Tangerine

  • tangerines - 4 pcs.,
  • suka e suitulaga i laupepa - 4 pcs.,
  • vai - 1 ipu.

  1. Fufulu tangerines i lalo o le vai tafe, fufulu i le vai inu ma le pulu. Aveʻese uma faʻamaeʻe paʻepaʻe mai pusa.
  2. Otioti le mandarin i totonu o le 2-3 vaega, ma le mafiafia o le tasi fualaau aina.
  3. Tuu uma mea faigaluega i totonu o se pani, faʻatumu i vai ma tapuni le tapuni. Simmer seia oʻo ina faʻavaivaia. E tusa lea ma le 30-40 minute.
  4. Ave ese le siamu mai le vevela, tuu e faamaalili, ufiufi i se masini toto ma toe tuu i luga o se vevela vevela, faaopoopo meaʻai suamalie. Aumai i se vevela, sasaa i totonu o se fagu muamua, faʻamamafa le tapuni ma faʻafeiloaʻi i le pusaaisa pe a uma ona faʻamafanafanaina.

E mafai ona teuina le Mandarin jam mo le silia ma le 2 vaiaso. E le gata ina lelei, e fesoasoani foi e faʻamalosia ai le puipuiga, lea e taua tele mo le maʻisuka.

  • pulu paʻu - 4 kilokalama,
  • sorbitol (xylitol) - 1 kg (800 g),
  • vai - 2/3 ipu,
  • vanillin, cinnamon e tofo.

  1. Faʻamamaina paʻu, vaevaeina i ni vaega se 2 ma aveese fatu. Faʻafeiloaʻi i se ipu vai.
  2. Simmer, faʻaosoosoina e le aunoa.A maeʻa le 60 minute, faʻapipiʻi le mea suamalie, faʻafefiloi ma kuka seia maeʻa le faʻasaga.
  3. I nai minute faaopoopo i ai le kinamoni, le ava.
  4. Manoa, sasaa i totonu o fagu vai ma faʻafefete i luga.

Pelo lemoni

  • peaches - 1 kg,
  • lemoni (tele) - 1 pc.,
  • fuafasi - 150 g.

  1. Fufulu fasi peaches, vavae ese ma aveese fatu. E le manaʻomia le vaʻaia o le lemoni. Ua lava le fufulu, tipi i liʻo ma aveese fatu.
  2. Faʻafefilo ma 'ai le fua i totonu o se mea e gaosia. I se tulaga ogaoga, e mafai ona e faafetai, ae i lenei tulaga, o le a mafatia le fua o le siama. Ona fufuluina lea o le 75 g o le fructose, ufiufi ma se ie ma le malologa mo le 4 itula. A maeʻa ona vevela le vevela ma aumai i se vevela, ia faaopoopo atu le 75 g o fructose ma kuka mo le isi 7 minute.
  3. Liligi masi i totonu o fagu ma tuʻu atu i le pusaaisa.

Peka moli

  • peaches - 1.5 kg
  • Oranges - 900 g
  • fuafasi - 900 g
  • vai - 600 ml.

  1. Liligi ni peaches i le vai vevela, pi, tipi i ni vaega se lua ma aveese fatu, ona tipiina lea i ni vaega laiti.
  2. A aunoa ma le tilotilo o lago, e tipi foi i ni vaega laiti, aveeseina fatu. Afai e manaʻomia, e mafai ona e aveesea le ata mai fasi pepa.
  3. Salu le vai, faaopoopo le fusi ma faʻaoso seʻia faʻamavae. Faʻaitiitia le vevela, faʻaopopo fua ma faʻafefiloi. Cook mo le 40 minute, faʻaosooso e faʻaosooso.
  4. Sasaa le lapisi i totonu o fagu, tuʻu ifo i lalo taʻitasi i le vai vevela mo le 5 minute, faʻalatalata ma faʻafeiloaʻi i se mea pogisa, afifi se solo. E fautuaina ia faʻailoa faletupe i lalo.

  • fualaau lanumeamata-tele - 10 pcs.,
  • sua o le afa o le lemoni,
  • vanilla extract - 1 tsp.,
  • tea taga - 3 pcs.,
  • masima - o se pine
  • stevia - 1/2 tsp pe tofo.

  1. Fufulu apu, fufulu i le vai inu, paʻu le paʻu ma aveese le ogatotonu. Otioti fualaau taʻitasi i le 6-8 fasi pepa.
  2. Liligi le apu i le sua o le tipolo, sasaa i le masima ma le vanilla. Tuʻu pepa ti taga ma sasaa sina vai. Tuu se afi laitiiti ma kuka seʻia faʻamaluluina apu ma o le a tumau le mafiafia.
  3. Aveese taga tea ma faaopoopo le stevia. Faʻamama le lapisi ma fufulu i totonu o se masini eletise poʻo se meaʻai meaʻai, ina ia maua ai le tele o le tutusa lelei.
  4. Liligi masi i totonu o fagu ma teu i totonu o le pusaaisa.

  • pears (malosi, lanumeamata) - 2 pcs.,
  • alalaʻau-tele apples - 2 pcs.,
  • fugalaau fou poo le kiona - 1/2 ipu,
  • stevia - 1 tbsp. l.,
  • vai malulu - 1/2 ipu,
  • apple cider - 1/4 ipu,
  • lemonati - 2 tbsp. l.,
  • mea manogi aina - 1 tsp.,
  • masima - o se pine
  • eleele nutmeg - o se pine.

  1. Fufulu laʻau ma apu, tilo ma tipi i totonu o poloka. E mafai ona e fufulu mama le paʻu.
  2. Aumai le vai i se vevela, faaopoopo i ai muamua le seleseleina o fua ma fualaau. Liligi i le sua o le lemon ma le cider. Faafefiloi ma faaopoopo uma mea manogi - masima, nutmeg, cinnamon ma le suauu. Faʻamalosi ma aveese mai le vevela pe a uma le 1-2 minute.
  3. A maeʻa le mafanafana, e mafai ona sasaa le lapisi i totonu o faletupe ma teuina i totonu o le pusaaisa.

Quince jam

O le fua o loʻo i ai le pectin, o lea o le siamu e faʻavae i luga o le mea e avea o se mea lelei lelei ma faʻafefe e aunoa ma ni vaega faaopoopo.

  • Quince fualaau o le laʻau tele - 5 pcs.,
  • lemoni - 1 pt.,
  • fuafasi - 4 tbsp. l.,
  • vai - 100 ml.

  1. Fufulu fasi uila ma le faʻafefe.
  2. Grate le lemon zest ma toso le sua mai le pusa.
  3. Faʻafesoʻotaʻi le uʻamea ma le vevela ma sasaa sua. Faʻaopopo le fructose ma le vai, faʻafefiloi ma kuka mo le 30 minute ile vevela vevela.

O loʻo i ai se lanu mumu lanu meamata ma e teuina i totonu o le pusaaisa. E mafai ona e aʻafia le mafai mo le taumalulu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o fualaau. O nisi nei o fualaau lelei ma maloloina:

  • Fugalaau Toto vine ma tuu i totonu o se fagu, lulu e le aunoa e faʻatusatusa i le tele e mafai ai. Ave se pesini, taoto le pito i lalo o se solo ma tuu se fagu. Liligi vai i totonu o le pesini ina ia ufitia le sili atu i le afa o le apa. Tuu le pesini i luga o le afi, faʻapipiʻi le vai ma faʻaitiitia le vevela. O le a amata ona faʻapipiʻi fualaʻau, tuʻuina atu le suavai, o lea e tatau ai ona e lipotia i taimi uma fugalaau fou. A maeʻa ona faʻatumu le gaʻo, faʻapipiʻi le masini mo le 1 le itula ma taʻavale i luga. E te maua se siama mafiafia ma le faʻamafanafana e mafai ona teuina mo se taimi umi.
  • Tipi. Toto le vine, tuu i totonu o se mea e teu ai meaʻai ma fufulu mama. Ma le isi, kuka e tusa ai ma le auala tutusa e pei o fugalaau, pe a maeʻa le fagu, naʻo lou manaʻomia e kuka mo le 20 minute, ae le o le itula.
  • Strawberry Faʻuina le 2 kilokalama o le sukalati vavae, aveese le meaʻai ma faʻafefete i se pani. Liligi sua suamalie ma le afa o lemoni ma le 200 ml o le apu fou. Tuu le fagu i luga o se afi mumū. 5-10 minute aʻo leʻi faʻafefiloi i sina vai itiiti, faʻafeiloaʻi 8 g agar-agar (o se suiga masani mo gelatin) ina ia leai se lumanaʻi tumau. Liligi le paluga i totonu o le siamu, faʻafefiloi, aumai i se vevela ma aveese mai le vevela. Afai e te manaʻo e taofi siamu mo le tausaga, e mafai ona e loli i luga ma teuina i se nofoaga malulu.
  • Faʻafefiloi Faʻatasi faʻamaʻi, vine ma currants e maua ai le 1 kilokalama o vine. Fufulu, taoto i totonu o se mea e alu ai se meaola ma alu ese seia oʻo i le tele o alavai. Taʻu se ipu vai, faʻasala le 500 g o le sorbitol ma 2-3 g vai citric i totonu. Ona faaopoopo lea o vine, paluga, ufiufi i se ie ma tuu mo le 5 itula. A maeʻa ona faʻafefiloi, faʻaititia le vevela ma kuka mo le isi 20 minute. A maeʻa ona toe tuʻu mo 2-3 itula, faʻaopopo le isi 500 g o le sorbitol ma kuka i se mea vevela, faʻafefiloi e le aunoa. Liligi i totonu o faletupe.
  • Mai sunberry (pogisa pogisa). Tili le 500 g o vine ma atiina ia taʻitasi e puipuia ai le faʻaogaina o le uluai fomu i le taimi o kuka. Ona fufuluina lea o le 150 ml o le vai, faaopoopo i ai vine ma le 220 g o le fructose. Kuki mo le 15 minute, faʻaosoosoina e le aunoa. Tuʻu mo le 7 itula, faʻaopoopo le 2 tsp. fufusi le totoa ma faaauau pea le mu mo le isi 5 minute. Liligi i totonu o fagu ma tapuni. O le siamu e matua vaivai lava. Faʻaaogaina e pei o se faʻatumu mo le tao. O togalaau e maua ai le antimicrobial ma aʻafiaga faʻaleaga.

E mafai ona e faia le fugalamila e tusa ai ma le fua mai le vitio:

Low Calorie Pumpkin Jam

O lenei meaʻai e maualalo-kalori - 23 kcal mo le 100 g, e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka i luga o se faʻaauau pea.

  • pikiapu pipi - 500 g,
  • lemon - 3 pcs.,
  • cinnamon - 1/2 tsp.,
  • suamalie e tofo.

  1. 'Otiʻoti le kapini i totonu o ni nai pusa ma tuʻu i totonu o se pani.
  2. Sasaa lemoni ma le vai inu ma le faʻafefiloi ma le vevela. Uʻu le fagu ma le kinamoni ma le suauu.
  3. Faaopopo le paluga o lemoni i le paukini, faʻafefiloi ma faʻafeiloaʻi i le pusaaisa mo le 7 itula.
  4. Tuu le apa ile vevela vevela ma kuka seia maeʻa le uka. Afai e le lava le vai, e mafai ona e faaopoopo vai. E taua le aua nei faʻafefiloi le faʻafefiloi, a faʻapea o le a leiloloa uma aoga o siama.

O le taumafataga ua maeʻa e maua i le vitamini C ma le suauu manogi, o le a sili ona aoga i le togafitia o le malulu.

E tatau i le maʻisuka ona tuʻuina atu laʻau suamalie mataʻutia ina ia le faʻaosofia le faateleina o le toto suka, ae e le o lona uiga o soʻo se meaʻai e tatau ona vavae ese mai le meaʻai. I le faia o le jam e aunoa ma le suka, e mafai ona e maua se togafitiga lelei ma maloloina mo le tausaga atoa.

Tuua Lau Faamatalaga