Insuman Bazal GT

Igoa o fualaau faasainaTagata e gaosi le atunuuGaoioiga galue malosi (INN)
Insuran NphRusiaInisulini tagata, Isofan
Rinsulin NphRusiaInisulini tagata, Isofan
Rosinsulin CRusiaInisulini tagata, Isofan
Igoa o fualaau faasainaTagata e gaosi le atunuuGaoioiga galue malosi (INN)
Biosulin NInitia, RusiaInisulini tagata, Isofan
Vozulim-NInitiaInisulini tagata, Isofan
Gensulin NPolani, RusiaInisulini tagata, Isofan
Protafan NmTenimakaInisulini tagata, Isofan
Protafan Nm PenfillTenimakaInisulini tagata, Isofan
Humodar B 100 VaitafeIukureiniInisulini tagata, Isofan
Faateleina le laulau i le atoatoa »
Igoa o fualaau faasainaFaiga faʻapolopoloTau (toesea)
Faatau faʻamaʻi Rinsulin Nph analognpch susuga. s / c 100me / ml 3ml n5 (kelika)1 019.00 ete. Faʻatau ma faʻapipiʻi Rinsulin Nph analogrrr d / in. 100m / ml 3ml n5 (kelika)1 005.00 ete. Faʻatau ma faʻapipiʻi
Igoa o fualaau faasainaFaiga faʻapolopoloTau (toesea)
Faatau faʻamaʻi Protafan Nm analogueFaaofi. nm penfil suspension mo injection 100me / ml 3ml Nu. 5891.00 ete Faʻatau ma faʻapipiʻi Protafan Nm analogueInisalini nm vial 100me / ml 10ml372.00 ete Faʻatau ma faʻapipiʻi Protafan Nm analoguenm tolopo le faʻamalolo mo pulega faʻapitoa 100 u / ml 3 ml 5 cartridges895.10 solo. Faʻatau ma faʻapipiʻi Protafan Nm analoguenm le taofia mo le puleaina o le eleele 100 iunite / ml 10 ml423.00 ete Faʻatau ma faʻapipiʻi
  • Sauniuniga
  • Insuman Bazal GT

Tusi lesona

  • Resitara resitalaina: Sanofi-Aventis Deutschland, Gmbh (Siamani)
  • Faʻatasi: Sanofi-Aventis Deutschland, Gmbh (Siamani) Sanofi-Aventis Vostok, ZAO (Rusia)
Faiga faʻapolopolo
Talosaga mo le pulega o 100 IU / 1 ml: fl. 5 ml 5 pcs.
Talolo mo le pulega a le pulega 100 IU / 1 ml: cartridges 3 ml 5 pcs., Cartridges in syringes Solostar ® 3 ml 5 pcs.
Faʻaalolo mo le faʻafoega 100 IU / ml: 3 ml cartridges 5 pcs., Cartridges in syringes Solostar ® 3 ml 5 pcs.
Talolo mo le faʻafoega o le 100 IU / ml: fl. 5 ml 5 pcs.

Hypoglycemic drug, ose-inisalini-toto. Insuman ® Basal GT o loʻo aofia ai le inisalini tutusa i le fausaga o le inisalini o le tagata, na maua e ala i le faʻaaogaina o kenera e faʻaaoga ai le E.coli K12 135 pINT90d.

O le inisalini e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia ai aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻaitiitia ai aʻafiaga faʻaleaga. E faʻaleleia le felaʻuaiga o le kulukose i nila ma le glycogene faʻasologa i muso ma le ate, faʻateleina le faʻaaogaina o le pyruvate, ma faʻalavelave ai glycogenolysis ma gluconeogenesis. Ole inisalini e faʻalautele ai le lipogenesis i le ate ma le tino o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis. Faʻaauau le tafe o amino acids i totonu o sela ma le faʻapipiʻi o polotini, faʻapupula le tafe o le potassium i totonu o siama.

Insuman ® Bazal GT o se inisalini umi na faia i le amataga o le gaioiga. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona tupu lea o le hypoglycemic i totonu o le 1 itula, oʻo atu i le maualuga pe a uma le 3-4 itula, faʻaauau mo le 11-20 itula.

I tagata maʻi, o le T 1/2 o le inisalini plasma e tusa ma le 4-6 minute. I le le atoatoa, o le T 1/2 faʻalautele.

E tatau ona maitauina o le falemaʻi o le inisalini e le o atagia mai ai lona aʻafiaga.

O le faʻamoemoe o le kulukose i totonu o le toto, o le inisalini sauniuniga e tatau ona faʻaaogaina, o le faʻatulagaina o le inisalini (doses ma le taimi o le pulega) e tatau ona fuafua ma fetuunai taʻitoʻatasi ina ia latou fetaui i le taumafataga, tulaga o le gaioiga faaletino ma le olaga o le tagata maʻi.

E leai ni tulafono faʻatonutonu faʻapitoa mo le tuiina o le inisalini. Ae ui i lea, o le averesi o aso taitasi o le inisalini e 0.5-1 ME / kg le mamafa o le tino / aso, ma le vaega o le inisalini o le tagata mo faʻasalaga faʻasalaga mo le 40-60% o le fua ole aso o le inisalini.

O le tagata maʻi e tatau ona tuʻuina atu faʻamatalaga talafeagai ile taimi o le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi ma fautuaga talafeagai i le tulaga o soʻo se suiga i le meaʻai po o le faʻataʻitaʻiina ole togafitiga o le inisalini.

Suʻe mai se isi ituaiga insulin i Insuman ® Bazal GT

Pe a faʻafeiloaʻi maʻi mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi, e mafai ona manaʻomia le faʻasaʻoina o le inisalini e fai ma faʻataʻitaʻiga: mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia mai le inisalini mai manu-manu i le inisalini o le tagata, pe a fesuiai mai le tuiina o le inisalini i le isi tagata, pe suia foi mai le inisalini e togafitia ai le inisalini. ose inisalini umi.

Pe a uma ona sui mai le inisalini e mafua mai i manu-inisalini i le inisalini o le tagata, e ono manaʻomia le faʻaitiitia o le tui o le inisalini, aemaise lava i tagata gasegase na muamua maualalo le toto o le kulukose, i tagata gasegase e maua ai le toto o le hypoglycemia. faatasi ai ma le i ai o fomaʻi i le inisalini.

O le manaʻomia mo le fetuunaiga o fualaau (faʻaitiitia) e ono tulai vave pe a uma ona faʻaaogaina se ituaiga fou o inisalini pe atiaʻe ma le faifai malie i le tele o vaiaso.

Pe a suia mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi ona sosoo ai lea i vaiaso muamua, e fautuaina le tulimatai ma le totoa o le toto o le kulukose toto. O tagata maʻi e manaʻomia le maualuga o tui o le inisalini ona o le i ai o faʻalavelave faʻapitoa e fautuaina e fesuiai i se isi ituaiga insulin i lalo o le vaavaaiga faafomai ile falemaʻi.

Lagolago faʻaopoopoga faʻaopopo

Faʻaleleia o le pulea o le gataifale e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le inisalini, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le manaʻo o le tino mo le inisalini.

E mafai foʻi ona manaʻomia se suiga o le fomaʻi pe a suia le tino o le tagata maʻi, suiga o le olaga (e aofia ai meaʻai, tulaga o le tino, ma isi mea), isi tulaga e mafai ona faʻatuputeleina ai le vailaʻau i hypo- poʻo hyperglycemia.

I tagata matutua, o le manaʻomia mo le inisalini e ono faʻaitiitia. O le mea lea, o le amataga o togafitiga, o le faateleina o le fualaau oona ma le filifilia o se fualaau tausiga i tagata matutua ua maua i le maʻisuka, e tatau ona faia ma le faaeteete ina ia aloese ai i le gasegase o le hypoglycemic.

I tagata gasegase e maua i le faamaʻi pipisi poo le le atoatoa, e ono faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

O le faʻaofiina o le fualaau faasaina Insuman ® Basal GT

Insuman ® Basal GT e masani ona faʻaaogaina i le s / c 45-60 minute ao leʻi faia se taumafataga. O le nofoaga o loʻo tuiina i totonu o le itumalo e tasi e tatau ona suia i taimi uma. Suiga o le vaega ole pulega o inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le manava i le suilapalapa) e tatau ona faia pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi, aua inisalini absorption ma, o lona uiga, o le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le toto o le kulukose o le toto e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le vaega o le pulega (mo se faʻataʻitaʻiga, le manava poʻo le
ogavae gaʻo).

O le Insuman ® Bazal GT e le tatau ona faʻaaoga i ituaiga eseese o pamu insulin (e aofia ai mea na totoina).

I / i le faʻaofiina o le vailaʻau e matuā le mafai lava!

Aua le faʻafefiloi Insuman ® Basal GT ma le inisalini o se isi faʻatoʻaga, faʻatasi ai ma le inisalini o meaola, mafuaʻaga o le inisalini poʻo isi fualaau.

O le Insuman ® Bazal GT e mafai ona faʻafefiloi ma faʻatoʻaga uma o le insulin i le siaofi-aventis. Insuman ® Basal GT e le tatau ona faʻafefiloi ma le inisalini e faʻamoemoe faapitoa mo le faʻaaoga i pamu insulin.

E tatau ona manatuaina o le maualuga o le inisalini e 100 IU / ml (mo le 5 ml o vailaau poʻo 3ml cartridges), o lea e tatau ai ona faʻaaoga na o silasila palasitika ua mamanuina mo lenei gaioiga o le inisalini i le tulaga o le faʻaaogaina o vailaau, po o OpiePen Pro1 poʻo le komipiʻu Sipiu ClickSTAR i le faʻaaogaina cartridges. E le tatau ona iai se isi vailaau faʻasaina po o lona aofaiga o totoe.

Tuutuuga o le faaaogaina Insuman ® Basal GT i ipu

Aʻo le i muamua le inisalini mai le fagu, aveese le pusa paʻu paʻu (o le i ai o le pulou o se faʻamaoniga lea o se fagu ua le tatalaina). I le taimi lava lea ao lei amataina, e tatau ona fefiloi lelei le taofiga, ia uuina le fagu i se ogaoga mamao i le va o alofilima ma liliu ma le faaeteete (e le tatau ona faia le fulu). A maeʻa ona faʻafefiloi, o le faʻamalolo e tatau ona i ai le tutusa lelei ma se lanu paepae paʻepaʻe. O le faʻamalologa e le tatau ona faʻaaogaina pe afai ei ai se isi lava faʻailoga, o lona uiga. pe a tumau pea le manino o le faʻamalologa, poo laumei po o mūmū i totonu o le vai lava ia, i luga poʻo puipui o le voli. I ia tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se isi fagu e fetaui ma tulaga o loʻo i luga, ma e tatau foi ona e logo lau fomaʻi.

Aʻo leʻi aoina mai le inisalini mai se vailaʻau i totonu o se tuila, e tatau ona aoina ma faʻafeiloaʻi i totonu o le vial (le o totonu o le vai) le maualuga o le ea e tutusa ma le faʻasologa o le inisalini. Ona tatau lea ona feliu le pito i lalo ma le suauu ma aoina le aofaiga o le insulin. Aʻo leʻi tui, aveese faʻamalo mai le syringe. I le nofoaga o tui, e tatau ona aoina se pulu o le paʻu, faʻapipiʻi se nila i lalo o le paʻu, ma faʻagesegese le inisalini. A maeʻa le tui, e tatau ona aveese lemu le nila ma o le sipuni o le cotton e tau faasaga i le nofoaga o inisiua mo ni nai sekone. O le aso o le pusa muamua o le inisalini mai le fagu e tatau ona tusia i luga o le igoa o le vial.

A maeʻa ona tatala, e tatau ona teuina ia vailaau i le vevela e le silia le 25 ° C mo le 4 vaiaso i se nofoaga e puipuia mai le malamalama ma le vevela.

Tuutuuga o le faaaogaina Insuman ® Basal GT i cartridges

Aʻo leʻi tuʻuina le pusa (100 IU / ml) i totonu o le OptiPen Pro1 ma le Clickhouse SINI, e tatau ona teuina mo le 1-2 itula i le vevela o le potu (o injections o le inisalini malulu e sili atu ona tiga). A maeʻa lena, ia faʻaali malie le kilipa (e oʻo i le 10 taimi), e tatau ona maua se faʻamalologa tutusa. O kesi taitasi e tolu ona o polo polo e faʻafefiloi vave ai mea e aofia ai. A maeʻa ona tuʻuina le pusa i le peni, aʻo leʻi tuiina inisalini, faʻapipiʻi le pine tuila i ni nai taimi e maua ai se faʻamalologa tutusa. A maeʻa ona faʻafefiloi, o le faʻamalolo e tatau ona i ai le tutusa lelei ma se lanu paepae paʻepaʻe. O le faʻamalologa e le tatau ona faʻaaogaina pe afai ei ai se isi lava faʻailoga, o lona uiga. pe afai e tumau pea le manino, poʻo fulufulu poʻo mūmū na faia i le vai lava ia, i le pito i lalo poʻo puipui o le kalama. I ia tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se kekeli eseese e fetaui ma tulaga o loʻo i luga, ma e tatau foi ona e logoina lau fomaʻi. Soo se moli o le ea e tatau ona aveesea mai le kelika aʻo leʻi tui.

E leʻi fuafuaina le kesi e faʻafefiloi Insuman ® Bazal GT ma isi insulin. E le mafai ona toe faʻaleleia cartridges faʻamaonia. I le tulaga o le vavaeina o le peni, e mafai ona e ulu atu i le mea e manaʻomia mai le kekeli e faʻaaoga ai se tui tui masani. E tatau ona manatuaina o le maualuga o le inisalini i totonu o le kalama o le 100 IU / ml, o le mea lea, na o silasila palasitisi ua mamanuina mo le tuʻuina atu o le inisalini e tatau ona faʻaaogaina. Ole suauu e le tatau ona aofia ai soʻo se isi fualaau faasaina poʻo lona aofaiga o totoe.

A maeʻa ona tuʻuina le kalama, e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 4 vaiaso. E fautuaina le teuina o kapalai i le vevela e le sili atu i le 25 ° C i se nofoaga e puipuia mai le malamalama ma le vevela. I le faagasologa o le faʻaaogaina o le kekeli, e le tatau ona teuina le peni tui i totonu o le pusaaisa (talu ai o injections ma le inisalini malulu e sili atu ona tiga). A uma ona tuʻuina se kata fou, e tatau ona e siakiina le saʻo o le faʻaogaina o le syringe ao le i tui le inumaga muamua.

Tulafono mo le faʻaogaina ma le faʻaaogaina o le penisini muamua na tumu i le tui sulu SoloStar ®

A o leʻi faʻaaoga muamua, e tatau ona teuina le peni i le potu vevela mo le 1-2 itula. Aʻo leʻi faʻaaogaina, asiasia le kesi i totonu o le suauu a uma ona faʻafefiloi lelei le taofi i totonu e ala i le feliuliuaʻi o le pine sulu i ona tua, ma taofi i le va o le alofilima lima. O le syringe pen e tatau ona faʻaaoga pe afai, pe a uma ona faʻafefiloi, o le faʻamalolo e iai le tutusa lelei ma se lanu paʻepaʻe sinasina. E le tatau ona faʻaaoga le peni tui pe afai o le faʻamalolo i le maea ai ona faʻafefiloi ei ai soʻo se isi foliga, o lona uiga. pe afai e tumau pea le manino, poʻo fulufulu poʻo mūmū na faia i le vai lava ia, i le pito i lalo poʻo puipui o le kalama. I ia tulaga, ia faʻaaoga se isi vailaʻau tuila ma logo i le fomaʻi.

E le tatau ona toe faʻaaogaina pene sisiva SoloStar ®, e tatau ona faʻaumatia.

Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaaogā se pulu tui e muamua ona tumu, e naʻo le tasi le tagata maʻi, e le tatau ona tuʻuina atu i se isi tagata.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le peni, ia faitau ma le faaeteete faamatalaga e uiga i le faʻaoga.

SoloStar ® Faʻailoa Pen Information

Aʻo leʻi faʻaaogaina taʻitasi, ia faʻapipiʻi ma le faʻaeteete se nila fou i le penisini ma faia se suʻega saogalemu.

Faʻaaogaina nila e tutusa ma SoloStar ®.

E tatau ona faia ni lapataiga faʻapitoa e aloese ai i faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o se nila ma le ono mafai ona maua i faʻamaʻi pipisi.

Aua le faʻaaoga le peni a le suauu a le SoloStar ® pe a fai e faʻaleagaina pe afai e te le o mautinoa o le a aoga lelei.

E manaʻomia i taimi uma le i ai o le penisini a le SoloStar ® faasao i le tulaga o le leiloa pe faaleagaina le kopi autu o le penisini a SoloStar ® syringe.

Afai e teuina le peni a le suauu SoloStar ® i totonu o le pusaaisa, e tatau ona aveese ile 1-2 itula aʻo le i fuafuaina le tui ina ia mafai ai e le faʻamalolo ona oʻo ile vevela vevela. O le puleaina o insulin malosi e sili atu ona tiga. E tatau ona faʻaumatia le peni a le suauu SoloStar ®.

E tatau ona puipuia le peni tui a SoloStar mai le efuefu ma palapala. O le fafo o le PenSty ® Syringe Pen e mafai ona faʻamamaina e ala i le soloina i se ie susu. Aua e te faʻafefiloi i totonu o le vai, faʻamama ma fufulu le peni ose sisiva a le SoloStar, aua e mafai ona faʻaleagaina.

O le PenStar ® Syringe Pen e faʻasaʻoina le inisalini ma e saogalemu e faʻaaogaina.

O le peni tui e manaʻomia ai le tagofia lelei. Aloese mai tulaga ia e ono tupu ai le penisini a le SoloStar ® syringe. Afai e masalomia le faaleagaina o le syringe a le soaStar ®, faʻaaoga se peni fou.

1. Puleaina o inisalini

E tatau ona e siaki le igoa i le PenSty ® Syringe Pen ina ia mautinoa o loʻo aofia ai le insulin saʻo. Mo le vailaʻau Sini Sini Insuman ® Basal GT SoloStar ® lanu paepae ma se lanu meamata mo le iniseti. A maeʻa ona aveese le pupuni o le peni, e tatau ona siaki le foliga mai o le inisalini o iai i totonu: o le faʻamalolo pe a uma ona faʻafefiloi e tatau ona i ai le tutusa lelei ma se lanu paepae paʻepaʻe.

2. Faʻapipiʻi le nila

Faʻaaogaina nila e fetaui ma le penisini a le SoloStar ® syringe. E tatau ona faʻaaogaina se nila faʻamaʻi fou mo siama mulimuli ane. A maeʻa ona aveese le pupuni, e tatau ona faʻapipiʻiina lelei le nila i luga o le peni.

3. Faia o se suʻega saogalemu

Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona faia se suʻega saogalemu e faʻamautinoa ai o loʻo galue lelei le penisini ma le nila ma ua aveeseina le fuʻa.

O se fua tutusa e tutusa ma le 2 iunite e tatau ona fuaina. E tatau ona aveese ia pulou pito i fafo ma totonu.

Faatasi ai ma le syringe peni ma le nila, faʻafeʻeteʻi lemu le inisalini paʻu ile tamatamailima ina ia faʻafeiloaʻi uma mai ai le ea i le nila.

Faasolo i luga le faamau tui.

Afai o le inisalini e aliali i luga o le pito o le nila, o lona uiga o le syringe pen ma le nila o loʻo galue saʻo.

Afai e le o iai le inisalini i luga o le pito o le nila, ona tatau lea ona toe faia le laasaga 3 seia oʻo ina oʻo mai le inisalini i luga o le pito o le nila.

E mafai ona tuʻuina le fua i le sao atoatoa o le 1 le iunite mai le togi maualalo (1 le unite) i le maualuga maualuga (80 iunite). Afai o se fualaau e sili atu i le 80 iunite e tatau ai, e lua pe sili atu injections e tatau ona tuʻuina atu.

E tatau ona faʻaalia le "0" i le folasia o le siaki pe a maeʻa le suʻega saogalemu. A maeʻa lena, e mafai ona faʻamautu le fua talafeagai.

5. Faʻatonuina le puleaina

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i le tui tui.

E tatau ona tuʻuina le nila i lalo o le paʻu. O le tui tui e tatau ona pipiʻi atoa. Seiloga e aveese le nila, e tatau ona faia le faamau i lenei tulaga mo le 10 sekone. O lenei mea e mautinoa ai le faʻaofiina muamua o le inumaga o le inisalini.

6. Aveeseina ma le faatamaʻia o le nila

I tulaga uma lava, o le nila pe a maeʻa tui taitasi e tatau ona aveese ma lafoai. O lenei mea e mautinoa ai le puipuia o le gaʻo ma / poʻo le faʻamaʻi, o le ea e ulufale atu i totonu o le atigipusa mo le inisalini ma le lūlūina o le inisalini.

Pe a aveeseina ma faʻaumatia le nila, e tatau ona faia ni lapataiga faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, le auala e faʻaofu ai le pulou i le lima e tasi) ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o le nila, faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻamaʻi.

A uma ona aveese le nila, tapuni le peni a le SPSS ma se pulou.

O le hypoglycemia, o le pito sili ona taatele o le togafitiga o le inisalini, e mafai ona atiina ae pe afai o le fualaau o le inisalini e sili atu nai lo le manaomia. O faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻaʻailoga o le neurological, e aofia ai le coma, cramps. O faʻasolosolo pe ogaoga faʻasologa o le hypoglycemia e mafai ona lamatia ai le ola.

I le tele o gasegase, o faʻamaoniga ma faʻaaliga o le neuroglycopenia e mafai ona muamua i luma o faʻamaoniga o le mafaufau (i le tali atu i le atinaʻeina o le hypoglycemia) faʻafouina o le faʻalavelave popole popole. E masani lava, faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻalauiloaina po o le faʻateleina vave o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, o le faʻafouina o le toe faʻaleleia o le faʻalavelave popole popolega ma ona faʻamaoniga e sili atu ona faʻamaonia.

Faʻasolosolo malosi i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto, o le atinaʻeina o le hypokalemia (faʻafitauli mai le cardiovascular system) poʻo le atinaʻeina o le cerebral edema e mafai.

O mea o loʻo mulimuli mai o mea leaga na tutupu i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o loʻo faʻavasegaina e vasega faʻapitoa o okeni ma i le faʻaitiitia o le faasologa o mea tutupu: masani lava (≥1 / 10), masani (≥1 / 100 ma le Allergic reactions: le faʻafuaseʻi - faʻalavelave anaphylactic, le masani ona le iloa - faʻavasegaina o le paʻu o le paʻu, angioedema, bronchospasm, o le faʻavaeina o vailaʻau faʻasaina i le inisalini (i se mea e le masani ai, o le i ai o auupega i le inisalini e manaʻomia ai se suiga i le fua o le inisalini e faasaʻo ai le uiga o le hyper-hypoglycemia). RP G tali vave i inisalini po o le excipients o le fualaau faasaina e mafai ona lamatia ai le ola o le onosai ma manaomia vaetamaina vave o le faiga talafeagai fesoasoani faalavelave faafuasei.

I le vaega o le cardiovascular system: le masani ona le iloa - faʻaitiitia le mamafa o le toto.

Mai i le itu o le metabolism ma le meaʻai: masani - fulafula, e le o iloa le tele o taimi - taofia le sodium. E iai faʻamatalaga tutusa ma le faʻaleleia atili o le le lava o le puleaina o le tino ona o le faʻaaogaina o togafitiga malosi ile inisalini.

I le vaega o le okeni o le faaaliga: o le tele o taimi e le o iloa - faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vaaia (ona o se suiga le tumau i le tau o le mata o le mata ma le latou faasinomaga o le faasinomaga), o se faaletonu lē tumau i le gasegase o le retinopathy o le maʻisuka (ona o le malosi o le inisalini faʻamalosi ma le faʻaogaina atili o le pulea o le maʻisuka), amaurosis le tumau (i tagata mamaʻi ma le retinopathy, aemaise lava pe afai latou te le mauaina togafitiga ma le photocoagulation (laser therapy)).

I luga o le vaega o le paʻu ma le tino e le o iloa - o le atinaʻeina o le lipodystrophy i le nofoaga o inisiua ma le faʻaitiitia o le malosi o le inisalini. O suiga faifai pea i totonu o le nofoaga fautuaina o le pulega e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia pe taofi ai nei gaioiga.

Le mautonu lautele ma le le mautonu i le nofoaga o tui: taimi e le masani ai - mumu, tiga, sosolo, urticaria, fula poo le fomaʻi i le nofoaga o tui. O faʻamatalaga aupito sili ona faʻaalia i le inisalini i le nofoaga o inisiua e masani ona mou atu pe a mavae ni nai aso poʻo ni nai vaiaso.

- O le gasegase ile inisalini poʻo soʻo se vaega o ausilali o vailaʻau, sei vagana ai ole taua ole togafitiga ile inisalini.

Faʻasalaga, o le fualaau faasaina e tatau ona faʻamaonia i le tulaga o le le atoatoa (o le faʻaititia o le inisalini e mafua ona o le faʻaitiitia o le inisalini o le gasegase e ono mafai), i tagata matutua (o le faʻaitiitia faʻaitiitia o le gaioiga galue e ono mafua ai le faʻaitiitia o le inisalini), i tagata mamaʻi e le atoatoa le gasegase faʻaititia ona o le faʻaitiitia o le malosi i le gluconeogenesis ma le faʻaitiitia o le gasegase o le inisalini), i tagata mamaʻi na matua aʻafia ai le gasegase o gaʻo ma le gaʻo (i I x tagata gasegase, o vaega o le hypoglycemic atonu e taua tele le aoga, talu ai o loʻo i ai se faʻalavelave maualuga o faʻafitauli o le cardiac poʻo cerebral o le hypoglycemia), i tagata gasegase e maua ai le retinopathy, aemaise lava i latou e lei mauaina togafitiga ma le photocoagulation (laser therapy), aua faʻatasi ai ma le hypoglycemia, ei ai le lamatiaga o le amaurosis faifaipea - faʻamauaso atoatoa, i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi pipisi (ona o le manaomia o le inisalini e maualuga).

Togafitiga ma le Insuman ® Bazal GT e tatau ona faʻaauau aʻo gaʻo. Ole inisalini e le sopoia le pa puipui.

Faʻaleleia lelei le tausiga o le tino i le taimi o le maitaga e faʻamalosia mo fafine o loʻo maua i le maʻisuka aʻo lei maʻitaga, poʻo tamaitai ua atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi.

O le manaʻomia mo le insulin i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻaitiitia i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ma e masani ona faʻapupula i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga. I le taimi lava pe a uma le fanau mai, o le inisalini o le manaoga e faʻaitiitia vave (faʻaititia le tulaga lamatia o le hypoglycemia). I le taimi o le maitaga ma aemaise lava pe a uma le fanau mai, ia mataʻituina ma le totoʻa le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto.

Afai oe maʻitaga poʻo le fuafuaina o se maʻitaga, ia mautinoa ia logo lau fomaʻi.

I le taimi o le susu, e leai ni tapulaa i le togafitiga o le inisalini, peitai, o le inisalini ma le fetuunaiga o meaai e ono manaomia.

Faailoga: o le maualuga o le inisalini, mo se faataitaiga, o le afaina o le inisalini e faatusatusa i le taumafaina o meaʻai po o le malosi o le malosi, e mafai ona oo atu ai i le ogaoga o taimi ma faaumiumi ai le hypoglycemia.

Togafitiga: o vaega laiti o le hypoglycemia (o le tagata gasegase e mataala) e mafai ona taofi i le aveina o masini gaʻo i totonu. E mafai ona manaʻomia se togafitiga ole inisalini, meaʻai, ma gaoioiga faʻaletino. O faʻasalaga sili atu ona ogaoga o le hypoglycemia ma le coma, faʻavevesi poʻo le faaletonu o le neurological e mafai ona taofi i le / m poʻo le / / poʻo le faʻaaogaina o le glucagon poʻo le / / v ma se vailaʻau o le dextrose concentrated. I tamaiti, o le aofaiga o le dextrose e faʻatonuina e faʻatulaga i le mamafa o le tino o le tamaititi. A maeʻa ona faʻatupulaʻia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona manaʻomia le aoga o meaʻai gaʻo ma le mataʻituina, ina ua maeʻa le faʻamalologa o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le hypoglycemia, e mafai ona toe faʻaleleia. I mataupu o le mamafa poʻo le faaumiumi o le hypoglycemia pe a maeʻa le tui o le glucagon poʻo le dextrose, e fautuaina le faʻaaogaina o le dextrose solution ina ia taofia le toe faʻafouina o le hypoglycemia. I tamaiti laiti, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, e fesootaʻi ma le mafai ona atiaʻe le hyperglycemia ogaoga.

I lalo o nisi tuʻutuʻuga, e fautuaina le maʻi ile falemaʻi i le potu maʻi tigaina mo le mataʻituina ma le faʻaeteete o latou tulaga ma le mataʻituina o togafitiga faʻaauau.

Faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau oona hypoglycemic, Inhibitors inhibitors, disopyramide, fibrates, fluoxetine, inhibitors MAO, pentoxifylline, propoxyphene, salicylates, amphetamine, anabolic steroids male hormonal sex, cybenzoline, phenophosphamine, phenophosphamine ma phenophosphamine o analogues, sulfonamides, tetracyclines, tritocqualin poʻo le trophosphamide e mafai ona faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic insulin ma le faateleina hypoglycemia redraspolozhennost.

O le faaaogaina lava lena o corticotropin, corticosteroids, danazol, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, oestrogens ma gestagens (f.t.t., taimi nei i PDA), e pogai phenothiazine, hormone tuputupu ae, fualaau faasaina sympathomimetic (f.t.t., epinephrine, salbutamol, terbutaline), homone thyroid, barbiturates, nicotinic acid, phénolphthalein, mea o le phenytoin, doxazosin e mafai ona faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Beta-blockers, clonidine, suauu lithium e mafai ona ono faʻavaivaia poʻo faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

E mafai e le ethanol ona faʻamalosia pe faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin. O le faʻaaogaina o le ethanol e mafai ona mafua ai le hypoglycemia pe faʻaititia le maualuga o kulukose o le toto i tulaga matautia. O le faapaleni o le Ethanol i tagata na maua le inisalini e faaitiitia. E tatau i le fomaʻi ona fuafua le aofaʻi taliaina o le ethanol faʻaumatia.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le pentamidine, o le atinae o le hypoglycemia e mafai, lea e mafai ona avea i nisi taimi ma hyperglycemia.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma tagata faʻaalofaalofa, e pei o beta-blockers, clonidine, guanethidine ma le reserpine, faʻavaivaia poʻo le leai atoa o ni faailoga o le reflex (i le tali atu i le hypoglycemia) faʻafouina o le faʻalogo popolega popolega e mafai.

O fualaau faasaina o se talavai.

O le vailaʻau e tatau ona teuina mai le mafai ona maua e tamaiti, puipuia mai le malamalama i le vevela mai le 2 ° i le 8 ° C. Aua nei faatagaina le maalili! E lua tausaga le ola o le taligalu.

I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase, e ono faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

I tagata gasegase e le atoatoa, e ono faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

I tagata matutua, o le manaʻomia mo le inisalini e ono faʻaitiitia. O le mea lea, o le amataga o togafitiga, o le faateleina o le fualaau oona ma le filifilia o se fualaau tausiga i tagata matutua ua maua i le maʻisuka, e tatau ona faia ma le faaeteete ina ia aloese ai i le gasegase o le hypoglycemic.

I le tulaga o le le lava o le glycemic control or tendency to episodes of hyper- or hypoglycemia, ao le i faia se faaiuga i le fetuunaʻi o le tui o le inisalini, e tatau ona siaki le faʻatinoga o le faʻatulagaina o le inisalini, ia mautinoa ia faʻaofiina le inisalini i totonu o le nofoaga ua fautuaina, siaki le sao o le tui tui ma isi mea, lea e ono aafia ai le aafiaga o le inisalini.

Talu ai o le faʻaaogaina tutusa o fualaau oona e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia le faʻaaogaina o le fualaau oona o le Insuman ® Basal GT, pe a faʻaaogaina, e le tatau ona e faʻaaoga isi vailaʻau e aunoa ma se faʻatagaga faapitoa mai se fomaʻi.

O le hypoglycemia e tupu pe afai ole sili atu ile inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia.

O le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia e maualuga i le amataga o le togafitiga o le inisalini, pe a suia i le isi tui insulin, i tagata gasegase e maualalo le tausiga o le kulukose i totonu o le toto.

E pei o isi insulin, e tatau ona faia le tausiga faʻapitoa ma le mataituina lelei o le toto o le kulukose o le toto e tatau ona faia i tagata gasegase e ono iai se taua faapitoa i le falemaʻi, e pei o le gasegase o le gasegase poʻo le gaʻo (cerebral complications of hypoglycemia) , faʻapea foʻi ma tagata gasegase i le faʻasolosolo o le retinopathy, aemaise lava pe afai latou te leʻi faʻaogaina le photocoagulation (laser therapy), aua latou i ai se lamatiaga o le amaurosis le tumau (tauaso atoa) ma le atinaʻeina o le hypoglycemia.

E iai faʻamatalaga faʻapitoa o le falemaʻi ma faailoilo e mafai ona taʻu atu i le maʻi poʻo isi e uiga i le atiaʻe o le hypoglycemia. O nei mea e aofia ai: vevela tele, susu i le paʻu, tachycardia, faʻalavelave o le fatu, faʻalauteleina o le toto, tiga o le fatafata, atuatuvale, atuatuvale, fiaai, moe, moe i le moe, atuatuvalega, atuatuvalega, le fiafia, amio le masani, atuatuvale, le gutu ma le gutu, pallor o le paʻu, ulu o le ulu, le faʻamalosia o le faʻamaopoopoina o gaioiga, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le neurological le tumau (le lelei le tautala ma le faʻaaliga, faʻamaʻi pipisi) ma lagona le masani ai. Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulūkose, e mafai e le tagata maʻi ona faʻavaivaia le pulea o ia lava ma e oʻo lava ile malamalama. I ia tulaga, e mafai ona matauina le mafanafana ma le manava o le paʻu, ma e mafai foi ona aliali mai le faʻavevesi.

Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka maua le inisalini e tatau ona aʻoaʻo e iloa mea e le masani ai o faailoga o le atiaʻe o le hypoglycemia. O tagata maʻi e masani ona siakiina le kulukose o le toto, e itiiti lava le atiaʻeina o le hypoglycemia. O le tagata gasegase e mafai ona faʻasaʻo le faʻaitiitia o le toto glucose maualuga na ia maitauina e ala i le 'ai o le suka poʻo meaʻai maualuga i le gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tagata maʻi e tatau ona i ai pea le 20 g o le kulukose ma ia. I tulaga sili atu ona ogaoga o le hypoglycemia, ua faailoa mai ai le tuiina o le glucagon, lea e mafai ona faia e se fomaʻi poʻo se tausimai tausi maʻi. A maeʻa se faʻaleleia atili, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai. Afai e le vave faʻaumatia le hypoglycemia, ona tatau loa lea ona valaau le fomaʻi. E tatau ona logo vave le fomaʻi e uiga i le atinaʻeina o le hypoglycemia ina ia mafai ai e ia ona faia se faaiuga i le manaʻomia ona fetuunai le fua o le insulin.

O le le mulimuli i se taumafataga, faaseʻeina o inisalini, faʻateleina le inisalini o se faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi poʻo isi faʻamaʻi, ma o le faʻaitiitia o le gaioiga faaletino e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le toto glucose concentration (hyperglycemia), atonu ma le faateleina o le faʻasalaga o tino o le ketone i le toto (ketoacidosis). Ketoacidosis e mafai ona atiina ae i totonu o ni nai itula poʻo aso. I uluai faailoga o le acidosis metabolic (o le fia inu, o le urination faifai pea, o le le lava o le fiaai, vaivai, paʻu vevela, manava loloto ma le vavevave, maualuga maualuga o acetone ma glucose i le urine), e manaʻomia se togafitiga faafomai vave.

A suia le fomaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le falemaʻi ona o se faʻalavelave, maʻi i le taimi o se tafaoga), e tatau i le tagata maʻi ona lipotia e maua lona maʻi suka.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i tulaga e mafai ai ona sui, ia faʻailoa le faʻailoa poʻo le le atoatoa o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e uiga i le atinaʻe o le hypoglycemia, mo se faʻataʻitaʻiga:

- faʻatasi ai ma se faʻaleleiaiga taua i le pulea lelei,

- faatasi ai ma le atinaʻe faifaipea o le hypoglycemia,

- i tagata matutua,

- i tagata gasegase ei ai le manava o le tino,

- i tagata mamai o loʻo i ai se talafaasolopito umi o le maʻisuka,

- i tagata mamaʻi o loʻo maua faʻatasi togafitiga faʻatasi ma nisi faʻamaʻi.

O ia tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le tino o le hypoglycemia (atonu o le leai o se mafaufau) aʻo leʻi iloa e le tagata maʻi o loʻo ia atiaʻe le hypoglycemia.

Afai e masani pe faʻaitiitia le taua o le hemoglobin glycosylated, o le a mafai ona mafaufauina le avanoa e atiaʻe ai le tele o taimi e le masani ai (aemaise o le aoauli) o le hypoglycemia.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, e tatau lava i le tagata maʻi ona mulimulitai i fua faʻatatau ma fualaau paleni, faʻamaʻo saʻo togafitiga o le inisalini ma ia lapatai atu i uiga o le atiaʻe o le hypoglycemia.

O mea e faʻateleina ai le vavave i le atinaʻeina o le hypoglycemia e manaʻomia ai le mataʻituina lelei ma e ono manaʻomia ai le faʻavasegaina o fua. O nei mea e aʻafia ai:

- suia i le vaega o le puleaina o inisalini,

- faʻalauteleina le lagona lelei i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalologa o mea faʻamaʻi),

- le masani ai (faʻateleina pe faaumiumi) gaoioiga faaletino,

- togafitiga faʻapitoa (vomiting, manava manava),

- le lava le taumafa taumafa,

- faaseʻe meaai,

- o nisi faʻamaʻi pipisi e le faʻamaonia (e pei o le hypothyroidism ma le le atoatoa o le pituitary poʻo le le atoatoa o cortex),

- o le faʻaaoga faʻaaogaina o nisi vailaau.

I faʻamaʻi faʻapitoa, e manaʻomia le manava malosi. I le tele o tulaga, o le suʻesuʻeina o le urine mo le i ai o tino o le ketone ua faʻaalia, ma o le faʻaleleia o le inisalini e masani ona manaʻomia. O le manaomia mo le inisalini e masani ona faateleina. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻaauau pea ona faʻaaogaina le itiiti ifo o le tele o meaʻai i le tele o taimi, e tusa lava pe na o sina vaega o meaʻai e mafai ona latou faʻaaogaina pe afai foi o le a latou vili. E le tatau i tagata gasegase ona taofia atoatoa le puleaina o le inisalini.

Faʻafesoʻotaʻi le toto

I se fuainumera tele o tagata gasegase e maua mai i le inisalini o meaola, e faigata ona fesuiaiga i le inisalini o le tagata ona o le tali atu i le inisalini ma le inisalini o meaola. Afai o le tagata gasegase e gasegase i le inisalini o meaola manu, e pei foi o le m-kesene, o le faapalepale o le vailaʻau o Insuman ® Basal GT e tatau ona suʻesuʻeina i le falemai e faʻaaoga ai suʻega faʻapitoa. Afai o se suʻega ogaoga e faʻaalia ai le eleʻele i le inisalini o le tagata (faʻaalia vave, e pei o Arthus), ona tatau lea ona faia togafitiga i lalo ole vaavaaiga faafomai.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O le gasegase e gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor e mafai ona faʻavaivaia ona o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, faʻapea foi ma se taunuuga o le faʻalavelave faʻaalia. O lenei mea e mafai ona i ai se tulaga lamatia i tulaga e taua ai nei tomai (taavale afi poʻo isi auala).

E tatau i tagata maʻi ona faʻaeteete ma 'alofia le tui o le hypoglycemia ao faʻataʻavale. E taua tele lenei mea i tagata gasegase oe ua faʻaitiitia pe leai foi se iloa o faʻamaoniga e iloa ai le hypoglycemia, poʻo le iai taimi masani o le hypoglycemia. O nei tagata maʻi e tatau ona filifili taitoatasi i luga o le avanoa e ave ai taavale afi poʻo isi auala.

Faʻataʻitaʻiga

Inisalini le tumau. Faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻateleina lona faʻaaogāina e masini, faʻaleleia le lipogenesis ma le glycogenogenesis, faʻasologa o le protein, e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose i le ate.

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le pito i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. E ala i le faʻagaoioia o le faʻapipiʻi o le CAMP (i totonu o suauʻu gaʻo ma lela o le ate) poʻo le tuusao saʻo i totonu o le masini (maso), o le inisalini receptor complex stimulates processes intracellular, e aʻafia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi). O le faaitiitia o le kulukose i totonu o le toto ona o le faateleina o lana felauaiga i le intracellular, faateleina le malosi o le absorption ma le masima o meaola, faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, synthesis synthesis, faaitiitia o le fua o le gaososa gaosia (ate faaitiitia o le glycogen), ma isi.

A maea le tui, o le aafiaga e tupu i le 1-2 itula O le maualuga o le aafiaga i le va o le 2-12 itula, o le umi o le gaioiga e 18-24 itula, e fuafua i le tuufaatasiga o le inisalini ma le fualaau, e atagia ai feeseeseaiga lautele ma vavalalata.

Ituaiga 1 maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 2, tulaga o le tetee atu i vailaau oona, o le tetee atu i vailaʻau oona (hypoglycemic drugs), faʻamaʻi pipisi, togafitiga faʻapipiʻi (faʻasolosolo faʻatasi), maʻi o le maʻisuka i le taimi o maitaga (e leai se aoga o togafitiga).

Faʻaiʻuga

Tali a le Allergic (urticaria, angioedema - fiva, faʻavave o le manava, faʻaitiitia le toto maualuga),

O le tino o le paʻu o le paʻu o le paʻu o le tino, o le tino, o le paʻu o le paʻu, o le vevela tele, o le vevela, o le paʻu, o le atuatuvale, o le fiaai, o le atuatuvale, o le popole, o le paʻu, o le tiga, o le le fiafia, faʻaaliga), vailaʻau hypoglycemic,

hyperglycemia ma le faʻamaʻi o le maʻisuka (i lalo ifo o siama, faʻailoga injections, le lelei o meaai, ma fiva ma faʻamaʻi pipisi): moe, fiainu, faʻaitiitia le fiaʻai, faʻanofo mata),

le mautonu le mafaufau (e oʻo i le atinaʻeina o le muamua ma le coma),

faʻaletonu le vaaia o le tino (masani lava i le amataga o togafitiga),

faʻasolosolo faʻamaʻi faʻamaʻi ma le inisalini o le tagata, o se faʻaopoopoga o le faʻatoʻaga o faʻamaʻi-inisalini, ma mulimuli ane i le faateleina o le glycemia,

hypremia, tigā ma le lipodystrophy (atrophy poʻo le maualuga o gaʻo gaʻo) i le nofoaga o tui.

I le amataga o togafitiga - o le fulafula ma le le lelei o le faafesili (e le tumau ma e mou ese atu ma togafitiga faaauau).

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi ave le inisalini mai le fagu, e tatau ona siaki le manino o le fofo. A oʻo mai tino mai fafo, faʻafefe poʻo le vaʻaia o le vailaʻau i luga o le ipu malamalama o le fagu, e le mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina.

O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela.

O le tui ole inisalini e tatau ona fetuunai i mataupu o faʻamaʻi pipisi, i le tulaga o le faʻaleagaina o le thyroid gland, maʻi Addison, hypopituitarism, le faʻasolo ma le maʻisuka i tagata e silia ma le 65 tausaga.

O le mafuaʻaga o le hypoglycemia e mafai ona: o le maualuga o le inisalini, o se vailaʻau faʻasaina, faʻailogaina o meaai, vomia, manava, pagatia faaletino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin (faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo ma le ate, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le cortex adrenal, pituitary poʻo le thyroid gland), suiga o le nofoaga tui (mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu i le manava, tauau, ogavae), faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi vailaʻau. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a fesiitai se tagata maʻi mai le inisalini manu i le inisalini o le tagata. O le fesiitaiga o le tagata gasegase i le inisalini o le tagata e tatau lava ona faʻamaonia ma togafitia i le mafaufau ma lalo lava o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O le uiga o le atiaeina o le hypoglycemia e mafai ona faaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e auai malosi i feoaiga, faapea foi ma le tausiga o masini ma masini.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona taofia le itiiti o le hypoglycemia latou te lagona e ala i le 'ai o le suka poʻo mea taumafa maualuga i gaʻo (ua fautuaina e iai pea le 20 g suka ma oe). E tusa ai ma le faʻaaogaina o le hypoglycemia, e tatau ona logoina le fomaʻi e filifili i le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o togafitiga. I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona amanaia se faʻaitiitia (I le tolu) poʻo se faʻaopoopoga (II-III i le tolu masina) o manaoga o inisalini. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini. I le taimi o le lactation, o le siakiina o aso taitasi e manaʻomia mo le tele o masina (sei vagana ua manaʻomia le inisalini).

Fegalegaleaiga

Faʻataʻitaʻiga e feteʻenaʻi ma vailaʻau o isi fualaau.

O le aafiaga o le hypoglycemone e faʻaleleia e sulfonamides (e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, sulfonamides), inhibitors MAO (e aofia ai furazolidone, procarbazin, selegiline), carbonic anhydrase inhibitors, inhibitors ACE, NSAID (including salicylates), anabolic (e aofia ai stanozolol, oxandrolone, methandrostenolone), androgens, bromocriptine, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, theophylline, cyclophosphamide, phenfluramine, Li + preparations, pyridoxine, quinidine, quinine, chloroquinine, et.

Glucagon, somatropin, corticosteroids, oral contraceptives, estrogens, thiazide ma le loopedtics, BMKK, hormones thyroid, heparin, sulfinpyrazone, sympathomimetics, danazole, antigenpressants, clonidinin, calcitonin, antonidinotin, otagonists, ankyl morphytin, diacid antonyphin, o le morphine, na faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic, vaivai, hypothyroidism epinephrine, H1-histamine receptor blockers.

Beta-blockers, reserpine, octootide, pentamidine e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Diabetologist: "Ina ia faamautu le maualuga o le suka o le toto."

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le insalini basal o loo avanoa i ni lomiga se tolu:

  1. Faʻapipiʻi i luga o fagu e lima, taʻitasi i le lima mililiters,
  2. Tasi le fagu i le sefulu mililiters,
  3. Cartridges mo le tolu mililita, mo peni tui. O kesi taitasi e aofia ai se kapupeni ma le 1 ml o mea aoga.

Cartridges e sili ona lauiloa, talu ai e le faigata a latou suiga, ma o le faʻaaogaina o se peni penisini o se ala faigofie ma toetoe a leai se tiga.

I totonu o fagu taitasi po o kilika, i le 1 mililita o le vailaʻau e tusa ma le 100 IU o le inisalini.

O lenei vailaʻau e maualalo ai le suka e aofia ai:

  • O le inisalini ole tagata - o le elemene autu autu lea, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le metotia na faʻatonutonuina, ina ia aloese ai mai le le atoatoa poʻo le le lava o le puleaina o le inisalini, lea o le a oʻo atu i taunuuga,
  • M-keneva - i lenei sauniuniga o loʻo i ai i se tupe maualalo, o loʻo avea ma se mea e faʻaalu mo mea faʻaopopo, ma o se visefofo lelei, o vailaau mo togafitiga ma vailaau mo togafitiga

O lenei vailaʻau e mafua mai i le inisalini o le tagata, naʻo le faʻaopoopoga o vailaʻau e aafia ai le absorption ma le umi o le gaioiga.

Ua maua le oloa maualalo o le sugar-sugar o Insuman Bazal i le:

  1. Le faʻavaveina o le excretion o le suka mai le tino - i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se aʻafiaga malosi e taofiofia ai le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le gastrointestinal tract, faʻapea foi le faatelevaveina o le excretion o le suka i fatugaʻo,
  2. O le suamalie o le suka e ala i fusi o le tino e faateleina - ona o le tele o le kulukose e ulufale atu i totonu o masini ma sela o le tino, ona o le faʻaitiitia o lona toto i le toto,
  3. Faʻavave o le liponeogenesis - o lenei mea e tau atu i se seti o le tino o le tino, talu ai o mea inu i totonu o le toto ua liua i totonu o totoga. Ma o le taunuuga o le metabolite o loʻo teuina i totonu o le tino o le tino, omentum, muso ma isi gaʻo e pei o gaʻo,
  4. Le faʻamalosi o le glyconeogenesis - i lenei tulaga, o se nofoaga faapitoa mo le kulukose, ua faia, o se polysaccharide faigata. Ona o le leai o le kulukose i totonu o le toto, o lenei polysaccharide o le a faʻaitiitia ai le maualuga o lona maualuga i le toto,
  5. O le faaitiitia o le suauu o le kulukose i le ate - i le ate o loo i ai se metabolism o le tele o gaʻo, gaʻo ma e oʻo lava i puipuiga, lea i lalo o le aafiaga o ni enzymes faapitoa e mafai ona fausia ai le kulukose,
  6. Le faʻavaeina o le inisalini receptors - o lenei mea faʻapitoa o loʻo i luga o le pito i fafo o sulu o le tino, ma faʻateleina ai le ala o le kulukose i totonu, lea e faʻaitiitia ai lona maualuga i le toto ma faateleina ai le lelei o le masini. O lenei aafiaga e faʻaaogaina ma le manuia e tagata taʻalo e fia maua se lelei sili atu e faʻaaoga ai le inisalini.

I le mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina, Insuman Bazal, e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa. E talafeagai lenei mea e aloese mai ai i le faateleina o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O le mea lea, e tatau ona e pulea le taimi o le pulega ma fuafua le itula o le isi tui, aua o le aʻafiaga o le vailaʻau e maua i le 1-2 itula pe a maeʻa le pulega, ma o le maualuga o le mea e matauina mo 20-24 itula.

O lenei vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i le atinaʻe o le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka o le ituaiga muamua. O le mea moni, faatasi ai ma lenei fesuiaiga o le faʻamaʻi, o le faʻaitiitia o le faʻasiga o le inisalini e laumei Langerhans i le pancreas o loʻo matauina, lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o togafitiga toe suia.

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina o se togafitiga o le inisalini umi, e mafai ona faʻatasi ma le inisalini o le inisalini o le insulin Insuman Rapid.

Faʻaaogā le Bazal GT i totonu o peni tui poʻo le fesoasoani o tui tui inisalini, e tatau ona faʻamaopoopo ma lau fomaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona faia uluaʻi talisuaga i se falemai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le a fesoasoani i le faʻatonutonuina o le fua o le inisalini, faʻataʻitaʻiina le faʻaofiina o aso uma o fualaau faasaina, faʻapea foi le mataituina o le tali a le tino i lenei togafitiga.

E leai ni vailaau maʻoti mo le faʻaaogaina o nei vailaʻau, talu ai ua filifilia se fualaau taʻitasi mo maʻi taʻitasi. Ole fua ole aso e fuafua e tusa ai ma le mamafa ole tino ma 0.4-1.0 U / kg.

Pe a faʻatusatusa le metotia, e tatau ona mafaufau i le ala e faʻafefea ai e le tagata gasegase i le togafitiga o mea taumafa faatonuina, lea e taʻitaʻia ai se olaga soifua, o lona gaioiga i le aso. O lenei vailaau faasaina e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa. O se mea e manaʻomia muamua o se suiga o le nofoaga o tui. E tatau ona talafeagai lenei mea ona o le galuega faʻapitoa o le vailaʻau faʻasaina, ma le puipuia o le atinaʻeina o faʻatafunaga o le tino ma le siama faatasi ai ma le faʻafoega o fualaau faasaina.

O ia taga e tatau ona faʻatasi ma le fomaʻi. Talu ai o vaega eseese o le tino ei ai le eseesega o le atinaʻeina o le fesoʻotaʻiga o toto ma vaʻalele, ona o lea, o le vaega o le inisalini e ulufale i le toto e mafai ona sui.

E tatau i le fomaʻi ona mafaufau pe faʻafefea ona suia le kulūkose pe a faʻapipiʻi ia Insuman i nofoaga eseese ole tui.

A faʻaaogaina le Insuman Bazal, e tatau ona mafaufau i vaega nei:

  • Nofoaga o folasaga
  • Suiga i le mamafa o le tino - faatasi ai ma se faʻaopoopoga, o le a faʻaleleia le fua, i lenei tulaga, o le tetee i le inisalini e mafai ona tutupu, o se faʻaopoopoga taua o le faʻatonuga o le kulukose ma le atinaʻeina o tuutuuga faʻapitoa,
  • Suiga i meaʻai ma olaga soifua - o se taumafataga mo le maʻisuka o le faʻaogaina lea o le faatumauina o le maualuga o le toto i totonu o se masani masani, pe a suia le natura o meaʻai poʻo le suia o le lisi masani, o le fua talafeagai o le vailaʻau e tatau ona toe faʻaleleia. O ia ituaiga amioga e tatau ona faia pe a uma ona suia o latou ituaiga olaga, i nisi tulaga, e manaʻomia e le tagata maʻi se laʻititi o le inisalini (ata gaoioi), ma i nisi, o se faʻamaʻi tele (maʻi, faʻaitiitia le gaioiga),
  • Suiga i le inisalini o le tagata mai se meaola - o sea gaioiga e na o lalo lava o le vaavaaiga a le fomaʻi, e na o ia e tatau ona fetuunai le fualaau. I le maʻisuka, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le lagona i le inisalini o tagata, ma o le tele o taimi e faʻaititia ai le fualaau o le vailaʻau.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻatasi ma le gau o le ate poʻo le tau atu i ai, o le kulukose e tatau ona faʻatinoina ma o le fua o le suka o le faʻaitiitia o fualaau faasaina e faʻaititia. Talu ai ua faʻaititia le faʻamalosia o le inisalini, faʻapea foʻi ma le kulūkose i le ate.

Sauniuniga saogalemu

Aʻo leʻi tataina saʻo le vailaʻau, e tatau ona e mautinoa lona uiga lelei.Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave se fagu, ma ia mautinoa o loʻo i ai se pulou palasitino e fai mai e leʻi tatalaina. Ona iloilo lea o le tulaga o le vaifofo afaina.

E tatau ona sinasina, opaque, ia tumau pea le tutusa. Afai o le mea e tupu mai ai, o le i ai o vaʻalele, o le manino o le faʻamalologa e matauina, o loʻo taʻu mai ai se tulaga le lelei o le vailaʻau.

Aʻo leʻi amataina, e tatau ona palu lelei le faʻamalolo. I le suauu, tusi le ea e tusa ai ma le fua ole manaʻo ma tuʻu i totonu o le vial e aunoa ma le paʻuina o ia lava. Ma, e aunoa ma le aveeseina o nila, liliu le fagu i luga ma ao mai le fuainumera manaomia o Insuman.

I le tulaga o le faʻaogaina o peni tui ma cartridges, e tatau foi ona iloilo le tulaga o le taofiga ma le faatinoga o le penisini. Aʻo le i faia le pulega, e tatau ona e solomuli malie pe lulu le masini i ni nai taimi e maua ai se faʻamalologa tutusa.

Afai e gau le peni tui, ma e leai se avanoa e faʻatau ai se mea fou i le taimi nei, e mafai ona e faʻaogaina se tui. O le Insuman Bazal e aofia ai le 100 IU / ml, o le mea autu autu, o lea e manaʻomia ai lou faʻaaogaina o vailaʻau na fuafuaina faapitoa mo lenei vailaʻau.

Faʻaiʻuga

E le gata i le faʻaaoga pea o Insuman, le atinaʻe o:

  1. Hypoglycemia - i le tulaga o se tui o le inisalini e sili atu i le masani, pe afai e le manaʻomia e le tino se tasi,
  2. Hyperglycemia - faʻaleleia atili, faailoa mai le le lava o le inisalini poʻo le faʻaitiitia o le tino i le fualaau faasaina.

O ia tulaga e ogatasi ma le vevela tele, leai se mafaufau, popole, lagona malosi o le fiaaai. E i ai foi le ogaoga o le maʻi tiga, atuatuvalega, faʻaleagaina, faʻaleagaina i le faʻamaopoopoina o gaioiga.

Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le pa'ū i le maualuga o le suka, o loʻo faʻatuina e taʻavale le tachycardia, o le faʻaitiitia o le toto, ma le paʻu paʻu.

O faʻaitiitia faʻaitiitia ma le faʻaititia o le kulūkose e mafai foi ona tuʻuina atu se aafiaga le talafeagai i le soifua maloloina o le tagata. I ia tulaga, o le angiopathy o tamai vaa o ituaiga eseese o loʻo tulaʻi mai. O le tele o taimi, o le faʻaletonu vaaia, faʻapouliuligia o mata e tupu. O lenei tulaga o le faʻamalosi totoga e mafua ai le atinaʻe o tauaso.

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le inisalini i se tasi nofoaga, e tupu ai le atrophy o le tino i lalo, o se siʻi e tupu. E le gata i lea, o na ituaiga o gaioiga e mafai ona taʻitaʻia ai le tino o le tino po o le tino.

E mafai ona tupu se faʻafitauli o le hypersensitivity i vaega o Insuman, lea e tuʻuina atu i le vevela mamafa, o le vevela i luga o le paʻu, ma se ila tiga poʻo se mea uliuli, e faʻaalia ai le necrosis (Arthus phenomenon). Masalo o foliga mai o le manava manava, e faʻaalia ai le atinaʻe o le bronchospasm, angioedema, mumu o paʻu uma.

Faʻasalaga

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o se tui tele o le inisalini, o se faʻafitauli matautia o le hypoglycemic o le tino e atiina ae. A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga, e tatau ona faia ni fuafuaga e faʻamoemoe e taofi lenei tulaga. Muamua lava, e tatau ona e faia se suʻega manino mo le maualuga o le suka. Afai e maualalo ia faailoilo, e tatau ona e ave se vaega itiiti o le suka i totonu.

I le tulaga o le leiloa o le mafaufau, o le faʻalauteleina o le kulukose o loʻo faʻapipiʻiina i le ua afaina, e le o se mea e faʻafesoʻotaʻi, ona fesoʻotaʻi lea o le kululu ma se vaifofo faʻaitiitia o le kulukose. A maeʻa ona tuʻuina atu lea o le tagata maʻi i lalo o le mataʻituina ma o le maualuga o le suka o le toto e fuaina i taimi uma.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaoga faʻaaogaina o le tele o fesuiaiga o fua o le suka e faʻaitiitia ai le suka o le a taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemic coma, e tatau ona faʻamaopoopo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma lau fomaʻi.

E faʻasaina foi le ave o le Inisama i fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o fualaau faasaina, e aofia ai: emtrogens, sympathomimetics, hormones thyroid, diuretics, somatotropin ma analogues, antipsychotic fualaau faasaina.

Afai e manaomia e le tagata gase ia fualaau, o ia taimi e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi.

Analogs ma le tau faʻatatau

O le tau o le insuman faavae i le teritori o Rusia e mai i le 765.00 rubles i le 1,585 rubles.

Afai e tatau ai, e mafai ona tatou faʻatautaia ma le faʻaaogaina o isi analogues Insuman Bazal i le lumanai. E toetoe lava a tutusa i le tuufaatasiga ma le umi o le faatinoga. E aofia ai foʻi ma se mea e maua mai i le inisalini o le tagata, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o isi mea faʻapitoa.

Analogs o Insuman Bazal o:

  1. Protafan TM, gaosiga - Tenimaka. O lenei hypoglycemic e mafai ona faʻatau i le tau o le 850 rubles i le 985 rubles.
  2. Rinsulin NPH, gaosiga - Rusia. E maua lenei meafaigaluega i fagu ma cartridges, e mafai ona faʻatau i le tau o le 400 rubles i le 990 rupu.
  3. Humulin NPH, Gaosiga - Amerika. I falemaʻi e mafai ona maua i le tau o le 150-400 ru.

Tuua Lau Faamatalaga