O le inisalini umi ma faʻamaoniga autu mo lona faʻaaogaina

Ina ia mafai ona tumau le kulukose i le tulaga maualuga i le taimi o le maʻisuka ma ia mautinoa o lona masani masani i luga o se manava gaogao i luga o se manava gaogao i le taimi o le aso, e faʻaaogaina le insulin. O lona sini o le aumaia lea o le homone i totonu o le toto e latalata atu i lona pule faalilolilo natura. O le inisalini umi e masani ona faʻatasi ma le pupuu, lea e tui i luma o taumafataga taʻitasi.

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E na o aso uma e tatau ai.

O meaola e matua patino lava, e mafai ona e suʻe naʻo mea e ala i faataitaiga. Ina ia puipuia le hypoglycemia, o le fua muamua o le hormone e faia ma le iloa lelei tele, ona faasolosolo malie lea ona faʻaitiitia seia oʻo ina faʻamaonia le kulukose o le toto.

Ole fua lelei o le tui ole insulin e faʻaitiitia ai faʻafitauli o le maʻisuka ma mafai ai e le tagata maʻi ona tumau malosi mo le tele o tausaga.

Suafa Fualaau

O le leai o ni gaoioiga i totonu o le inisalini umi na mafua ona o le i ai o le hormone glargine i lona tuufaatasiga, lea e oʻo atu i totonu o le toto i le lava. Glargine o le paleni o le paleni o le oona ma o lenei vaega e le aofia ai lona fegalegaleaiga ma le paleni paleni o faapaleniuga, o lona uiga. puupuu ma mulimuli ane inisalini.

O igoa sili ona lauiloa o insulin ua leva ona tuuina mai i le laulau ma se auiliiliga auiliili:

Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai DiaLife . O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga
Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

Igoa o fualaau faasainaFaatinogaFeʻau
, Insuman, BazalProtamine faʻalauteleina le aʻafiaga o fualaau faasaina. O le gaioiga e oo atu i le 12 itula, e ui i lea, e faalagolago i le fualaau. O nisi taimi o lenei ituaiga insulin e oʻo ile 16 itulaOle inisalini ole igoa ole NPH. Latou te tutusa ma le hormone tagata ma le faʻaopoopoga o le protamine
,Sauniuniga o se tupulaga fou ma le alualu i luma o le gaioiga. I le faʻaaogaina tatau, faʻamautu le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le aso. Faʻesea i le mimilo malie i totonu o le toto ma se paʻu maualalo i le faʻatonugaLong insulin. O nei vailaʻau ua uma ona pasia uma suʻesuʻega a le fale suesue, ua maeʻa suʻesuʻeina ma ua faʻaaogaina lautele i le tofiaina o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 togafitiga o le maʻisuka.
O loʻo faʻaalia ai le umi o galuega faʻamalosi e aunoa ma se pusa mo le 42 itula. I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e maualuga lona maualuga nai lo isi vailaʻau. Ae ui i lea, i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, o lona aoga e itiiti lava le iloa. O le fualaau faasaina e faʻaleleia lelei le maualuga o le kulukose i le toto i le taeao, ae faʻateleina le avanoa e atiaʻe le hypoglycemia i le aoauli.Ole inisalini umi. E tasi lava le vaega i lenei vaega. O le faʻafouga lenei o le inisalini o tagata, ae sili atu ona taugata.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau e fautuaina aloaia mo le maʻisuka ma faʻaaoga e endocrinologists i la latou galuega o le Ji Dao Diabetes Adhesive.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O Ji Dao e gaosia oloa e le o se pisinisi faapisinisi ma e faatupeina e le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa e maua ai le vailaau i le 50% le tau.

Filifiliga o Inisalini Lautele

O le tuʻuina atu o le inisalini i totonu o le toto e le taofia ai le uati, tusa lava po o le a le i ai poʻo le leai foi o se meaʻai. I le po ma le ao, pe a uma ona faʻamoemoeina se tasi o taumafa ma e leʻi oʻo mai le isi, o loʻo faʻaauau le faʻalautelega o le hormone. E tatau mo le gau o le suka, lea e ulu atu i le toto mai faleoloa glycogen. Ina ia faʻamautinoaina, e tusa lava pe tumau, o le faʻaofiina o le insulin umi. E tusa ai ma mea ua taua, e manino lava e tatau ona lelei le fualaau faasaina ia i ai se faʻaleiga lōʻihi, toniga , e leʻi faʻalauiloaina ni tumutumu ma seʻe.

Mo nei faamoemoega e faʻaaogaina:

Fualaau Feʻau Faatinoga
O le inisalini tagata e faaopoopo i le protamineO mea nei e taʻua o le NPH, poo le inisalini, o le mea sili ona taatele ia i latou :, . Faafetai i le protamine, ua matua faalauteleina le aafiaga. O le taimi faigaluega o le 12 itula. O le umi o le gaioiga e faʻatusatusa saʻo i le fualaʻau ma mafai ona oʻo ile 16 itula.
O le umi o le insulinO nei sooupu ua lelei ona suʻesuʻeina ma ua faʻaaogaina mo ituaiga uma o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Sui::,.Faʻamataʻu i le vaega sili ona alualu i luma, faʻamautinoa le maualuga o aafiaga o le hormone. Faʻaitiitia le suka i le aso ma e toetoe lava a leai se aofaʻi.
Faʻaauau le galue umiI le taimi nei, na o le tasi le vailaʻau e aofia i le vaega -. O le faʻafouga sili lea ona sili ona taugata o le inisalini.Tuuina atu le 42 itula o le toniga e aunoa ma se faʻaaogaina. I le maʻisuka ituaiga 2, o lona masalosalo maualuga nai lo isi inisua ua faamaonia. I le ituaiga 1 faʻamaʻi, o ona lelei e le o manino: Tresiba e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka i le vaveao, aʻo faateleina le aʻafia o le hypoglycemia i le aso.

O le filifiliga o le inisalini lautele o le matafaioi a le fomaʻi aoga. E aofia ai le amio pulea a le tagata maʻi, o le i ai o le puleaina o totoe o lana lava homone, o le malosi o le hypoglycemia, o le ogaoga o faafitauli, o le tele o le anapogi o le hyperglycemia.

E faʻapefea ona filifili inisalini umi:

  1. I le tele lava o tulaga, e tuʻuina atu i le inisalini analogues, e sili ona aoga ma suʻesuʻeina.
  2. O sui sooupu o Protamine e faʻaaogaina pe afai e le maua se isi. NPH insulin e mafai ona maua ai se totogi talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2 i le amataga o le togafitiga o le inisalini, pe afai o le manaʻomia mo le hormone e maualalo.
  3. Tresiba e mafai ona faʻaaoga lelei e le maʻisuka ituaiga 1, e le o se mea e faigofie ona maua i matala mata i le toto suka ma amata ona lagona lagona o le hypoglycemia i le amataga lava. O le maʻisuka ituaiga 2, o Tresib o le taʻitaʻi e le mavavaeina i le maketi o le inisalini, aua o loʻo tuʻufaʻatasia lelei ma sui o le hypoglycemous oral, e faʻaauau pea lona aafiaga, ma faʻaitiitia ai le tele o le hypoglycemia i le aoauli e 36%.

O le aso o le inisalini faaumiumi e vaevaeina i le taeao ma le afiafi o le puleaina, e masani lava ona ese a latou fua. O le manaʻomia o le vailaʻau e faʻalagolago i le mamafa o le maʻisuka. E tele metotia ua atiaʻe mo lona faʻatusatusaga. O i latou uma e manaʻomia le tele o fua o le suka o le toto. Fai se filifiliga e alu sina taimi,talu ai o le fua muamua fuafuaina o le umi o le inisalini e faʻafetaui i le amanaʻiaina o mea e sili ona taua o le mimiti ma le gau o le homone i le tino o se tagata maʻi faapitoa. O le tofiaina o le "amata" mata "amata" o le a taitai atu ai i se taimi umi ma sili atu ona ogaoga o le maʻisuka, ma faʻalauteleina ai faʻafitauli o le maʻi.

O le faitioga mo se fua saʻo ua filifilia o le anapogi masani lea o le glycemia, faʻaitiitia le toto ma le leai o se faʻaleagaina o le hypoglycemia. I le gasologa o le aso, o le fesuiaiga o le suka ao leʻi faia taumafa e tatau ona itiiti ifo ile 1.5 mmol / l -.

Iloiloina o le fua o le afiafi

Muamua e filifili le fualaau o le inisalini lautele, e tatau ona maua le kulukose maualuga i le po ma i le taeao pe a maeʻa. I le maʻisuka malosi, o le "ata o le taeao o le taeao" e masani ona matauina. O le faateleina lea o le glycemia i vave itula, mafua mai i le faateleina o le pulelasi o hormones e faavaivaia ai le aafiaga o le inisalini. I tagata soifua maloloina, faʻasaʻo le inisalini faʻateleina i lenei taimi, o le mea lea o tumau pea le kulūkose tumau.

I le maʻisuka malosi, o nei fesuiaiga e faatoa mafai ona faʻamavaeina i tapenaga o le inisalini. E le gata i lea, o le faateleina masani o le fualaau oona e mafai ona faaitiitia ai le suka o le toto i le taeao i le masani, ae e tau atu i le maualalo o le glycemia i le amataga ma le ogatotonu o le po. O se taunuuga, o le maʻi suka e pagatia i le po, o lona fatu fatu ma lona sosolo ua faʻateleina, o lona tino vaivai ua pagatia.

Ina ia foia le faafitauli o le hyperglycemia i le taeao, e aunoa ma le faateleina o le fualaau o fualaau faasaina, e mafai ona e faaaogaina muamua se taumafataga o le afiafi, lelei - 5 itula ao lei amataina le insulin umi. I le taimi lea, o le suka uma mai meaai o le ai ai le taimi e alu ai i totonu o le toto, o le a maeʻa le gaioiga puupuu, ma faaumiumi le inisalini o le a faʻavaivaia le glycogen mai le ate.

  1. Ina ia faʻamautinoa lelei le aofaʻi o fualaau faasaina mo le tuiina o le afiafi, e manaʻomia le numera o fuainumera mo ni nai aso. E tatau ona e taumafa i le afiafi, suʻi sugar ao lei moe, ona fai lea o le taeao i le taimi lava e teʻa ai. Afai o le glycemia taeao e maualuga atu, e faaauau pea fua mo le isi 4 aso. O aso na amata ai le taumafataga o le afiafi ua le aofia ai mai le lisi.
  2. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, o le mea itiiti lava le eseesega i le va o nei fuataga e filifilia mai aso uma.
  3. O le numera o le lagona o le insulin e fuafuaina. O le tele lenei o le faʻaitiitia i le glycemia pe a uma le faʻaofiina o le tasi vaega o le homone. I le tagata e mamafa le 63 kilokalama, 1 le iunite o le inisalini lautele o le a faaitiitia ai le kulukose e le 4.4 mmol / L i le averesi. O le manaʻomia o le vailaʻau o loʻo faʻatupulaia saʻo i le mamafa. PSI = 63 * 4.4 / mamafa mamafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le mamafa o le 85 kilokalama, o le PSI = 63 * 4.4 / 85 = 3.3.
  4. O le fua amata amata, e tutusa ma sina mea itiiti i le va o fua ao lei moe ma i le taeao, e vaevaeina e le PSI. Afai o le eseesega e 5, ia ulufale aʻo lei moe, e manaomia le 5 / 3.3 = 1.5 iunite.
  5. Mo le tele o aso, e fuaina le suka pe a uma ona ala, ma, e faavae i luga o nei faʻamaumauga, o le amataga o le insulin e faʻafetaui. E sili atu ona suia le fualaau i aso uma 3, o faasaʻoga taitasi e le tatau ona sili atu ma le tasi le iunite.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le suka i le taeao atonu e maualalo ifo nai lo le taimi e momoe ai. I lenei tulaga, o le inisalini faaumiumi e le afaina i le afiafi. Afai o le glycemia pe a uma le taumafataga o le afiafi, latou te faia se jab faasaʻo o le hormone vave. O le inisalini umi mo nei faamoemoega e le mafai ona faʻaaogaina, e faia i le fua tutusa.

Afai e le aoga le fetuunaiga o fualaau

O le hypoglycemia i le po e mafai ona natia, o lona uiga, o le maʻi i se miti e le lagona se mea ma e le iloa e uiga i lo latou i ai. Ina ia iloa le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka i le toto, o fua e faia i le tele o taimi i le po: i le 12, 3 ma le 6 itula. Afai o le 3 i le taeao glycemia e latalata i le tapulaa maualalo o le masani, o le aso e sosoo ai e fua i le 1-00, 2-00, 3-00. Afai e le itiiti ifo i lalo ifo le tasi le faailoga, o loʻo faʻaalia ai se faʻalavelave

O nisi o maʻisuka e manaʻomia sina inisalini e feagai ma le mea moni o le gaioiga o le hormone e faʻavaivaia i le taeao, ma e le lava le faʻaitiitia o ata o le taeao o le taeao. O le faʻateleina o fualaau i lenei tulaga e oʻo atu ai i le hypoglycemia nocturn. O lenei aafiaga e mafai ona matauina pe a faʻaaogaina le NPH-inisalini e le gata, ae o Lantus foi, Tujeo ma Levemira.

Auala e foia ai le faafitauli: pulega faʻaopoopo o le 1-2 iunite o le inisalini faaumiumi i le 2-00 po o le correction poplka o le 0.5-1 iunite o se sauniuniga sauniuni i le 4-00.

Afai ei ai se avanoa tautupe, e mafai ona e talanoa i le manaʻomia mo le faʻaopoopoga o le inisalini ma lau fomaʻi. O amioga a Treshiba i le po atoa, o le toto o le suka i le taeao o le a masani lava e aunoa ma ni inisiua faaopoopo. A o faagasolo le vaitaimi o suiga, e manaʻomia pea le pulea o le glycemia e taofia ai lona paʻu i le aoauli.

O le tele o endocrinologists e fautuaina e sui atu i Treshiba mo na o faailoga. O le maʻisuka, mo tagata o loʻo faʻamautinoaina mea e maua ai taui masani mo le faʻamaʻi, ua fautuaina e aloese mai le inisalini fou seia oʻo ina faʻatautaia e le kamupanī se aofaʻi o suʻesuʻega ma le poto masani i le fualaau.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 29 Aperila (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Ituaiga o Inisalini Faʻateleina Faʻatau

O le inisalini umi taimi e faʻamalolo mai i se faʻafofo poʻo se faʻamalologa mo pulega faʻapitoa ma le intramuscular. I se tagata soifua maloloina, o lenei hormone o loʻo faʻaauau pea ona gaosia e le pancreas. O se tuufaatasiga umi o le gaosia o lemoni na atiae e faataitai ai se faiga talitutusa i tagata e maua i le maʻisuka. Ae o inisiua masani-ituaiga e solia i tagata mamai i le maʻisuka poo le tulaga muamua.

I le taimi nei, o mea umi ma taimi umi e masani ona masani ai:

E faʻagaoioia pe a maeʻa le 60 minute, ona maua lea o le maualuga pe a maeʻa le 2-8 itula. E faʻamautu le maualuga o le kulukose i le toto 18-20 itula.

Talosaga faʻagata faʻagata mo le faʻaleleia o galuega. O loʻo faʻatau atu i fagu 4-10 ml poʻo cartridges o le 1.5-3.0 ml mo peni tui.

E amata ona galue i totonu o le 1-1.5 itula. O le malosi maualuga e faʻaalia pe a maeʻa le 4-12 itula ma e sili atu ma le 24 itula.

Talolo mo le faʻaofiina o s / c. Faʻapipiʻi i le 3 ml cartridges, 5 pi i totonu o se atigi pusa.

E faʻaaogaina pe a uma le 1-1.5 itula. E 11-24 itula aoga, o le maualuga o le aafiaga e tupu i le vaitaimi o le 4-12 itula.

Inisalini lautele mo sc administration. E maua i le 3 ml cartridges, i totonu o talomu 5 ml ma le 3ml cartridges mo peni tui.

O le inisalini ua leva ona faʻaaoga i totonu o le 1.5 itula. O le maualuga o le gaoioiga e tupu i le va o le 3-10 itula. O le vaitau o le gaioiga o se aso.

Faʻaaoga s / i le faʻaaogaina. E iloa i cartridges mo peni tui o le 3 ml, i totonu o fagu o le 10 ml.

E amata ona galue i le 60 minute pe a uma le iniseti, faʻasalalau le faʻaogaina o le suka i le toto mo le itiiti ifo i le aso.

Cartridges e masani ma mo le 3 ml peni tui, i le 10 ml ipu mo le faʻafoega.

O le aotelega o le gaoioiga e tupu pe a uma 3-4 itula. O le umi o le aafiaga o se tagata faaumiumi e 24 itula.

O le inisalini ua leva ona maua i le 3 ml peni tui.

O le igoa o le mea o le hypoglycemic ma le faʻaaogaina o le inisalini e faʻateleina e mafai ona fautuaina e le fomaʻi.

E le gata i lea, o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e le tatau ona suia i le tutoatasi le sui faaumiumi ma lona tutusa. E tatau ona faʻamaonia lelei se vailaʻau faʻasalalau faʻapitoa e ese mai i le mafaufau, ma togafitiga faʻatasi ma ia e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

Vaega o le faʻaaogaina o le insulin umi

O le inisalini umi, e fuafua i le ituaiga o maʻisuka, e mafai ona faʻapipiʻiina ma se sui fai mea vave, lea e faia ina ia mafai ai ona faʻaaogaina lona galuega faavae, pe mafai ona faʻaaoga e avea o se fualaau e tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le inisalini umi umi e masani ona tuʻufaʻatasia ma se vailaʻau faʻamalosi pe faʻamalosi. I le isi ituaiga o maʻisuka, o vailaʻau faʻaaogaina eseese. I le lisi o vailaʻau o le hypoglycemic oral, lea e masani ona tuufaatasia ai le vailaʻau oona, o:

  1. Sulfonylurea.
  2. Meglitinides.
  3. Biguanides.
  4. Thiazolidinediones.

O le inisalini umi taimi e mafai ona avea o se masini e tasi, pei o isi vailaʻau

I le avea ai o se tulafono, e faʻaaoga se vailaʻau o le maualuga o le suka i le umi-umi e sui ai vailaʻau ma le umi o le taimi e faʻaalia ai. Ona o le mea moni e faapea, ina ia mafai ona ausia se aafiaga o le insaline, o le averesi o le inisalini o le tuufaatasiga e faaluaina i le aso, ma le umi - tasi i le aso, o se suiga i togafitiga mo le vaiaso muamua e mafai ona faaosofia ai le tulai mai o le hypoglycemia i le taeao po o le po. O le tulaga e mafai ona faʻamaonia e ala i le faʻaititia o le aofaʻi o fualaau faʻasaina e 30%, lea e tauia ai le le lava o le hormone faaumiumi e faʻaaoga ai le insulin ma meaʻai. A maeʻa lena mea, e faʻafetaui le vailaau o le vailaʻau inisalini.

O le tuufaatasiga o le basal e tasi pe faalua i le aso ona faia. A uma ona ulufale atu i le tino e ala i le tui, o le hormone e amata ona faʻaalia lona gaioiga pe a mavae ni nai itula. I le taimi lava lea e tasi, o taimi o le faʻaavanoa mo soʻo seʻimi taʻimi umi o le suka o loʻo faʻaalia i le laulau e ese. Ae afai e manaʻomia le inisalini e faʻalautele, ulu i se aofaiga e sili atu i le 0.6 Unite i le 1 kilokalama o le mamafa o le tagata, ona vaevaeina lea o le fuainumera faʻamaʻi ile 2-3 injections. I le taimi lava e tasi, ina ia faʻaesea le tupu mai o faʻalavelave, o le injections e faia i vaega eseese o le tino.

Mafaufau pe faʻapefea ona aloese mai aʻafiaga o le togafitiga o le insulin.

Soʻo se togafitiga o le inisalini, e tusa lava pe o le a le umi o lona faʻaalia, e mafai ona mafua ai aʻafiaga:

  • Hypoglycemia - o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e pa'ū ifo lalo ifo o le 3.0 mmol / L.
  • Faʻamatalaga lautele ma faʻafitauli i le lotoifale - urticaria, faʻamalosi ma faʻamalosi i le nofoaga o tui.
  • Faʻaleagaina o le gaʻo gaʻo - faʻaalia i le faʻapupulaina o gaʻo, e le gata i lalo o le paʻu, ae faʻapea foi i le toto.

O le inisalini o le inisalini e fai sina faʻamalosi e maua ai se avanoa lelei e puipuia ai faʻafitauli mai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E le gata i lea, o le umi o insulin e sili atu ona talafeagai le togafitia o le maʻisuka. Ina ia faʻaesea le faʻaalia o nei aʻafiaga, o le maʻisuka e tatau ona mulimuli i aso uma le taumafataga na fai mai e le fomaʻi ma ia suia pea le nofoaga o tui.

Faiga lauiloa lauiloa

E ui lava i le tele o filifiliga o insulin, o igoa ia o loʻo tuʻuina atu i luga i le laulau, o le sili ona lauiloa e oʻo mai lava ia Lantus ma Levemir. Sei o tatou vaai pe aisea.

Le fualaau faasaina e masani ona faaaoga e tagata gasegase nai lo isi. E le manaʻomia ona luluina muamua aʻo leʻi tuiina, o le tuufaatasiga o le faʻamalolo e faʻamalamalamaina ma e aunoa ma se faʻamalolo. E maua i foliga o se peni, syringe, kilika, ma le 5-keli. O le i ai o sea filifiliga e mafai ai e le tagata maʻi ona filifili po o le fea filifiliga e taliaina mo ia.

I le togafitiga o le maʻisuka, e tele ituaiga o inisalini e faʻaaogaina, o le tasi o ia mea e umi, pe umi le gaioiga o le inisalini. O le fualaau faasaina e tatau ona mafai ona fofo ma pulea.

Ole inisalini o se fualaau mo le puipuia e faasaga i le maʻisuka, o le tui lea e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻateleina lona faʻaogaina e fulu (ate ma maso). O le inisalini umi e valaʻau ona o le umi o lana gaioiga e sili atu nai lo isi fesuiaiga o fualaau faasaina, ma e manaʻomia ai se faʻaitiitia o le pulega.

Filifiliga o fua o taeao

O le insulin i aso uumi e manaʻomia e maualalo ai le suka pe a uma ona faʻalaʻoina meaai. O gaʻo kulimi mai meaʻai e totogi i se hormone puupuu.Ma o lona aʻafiaga e le afaina ai le filifilia o le aofaʻi sao o le inisalini faʻalauteleina, o le ae matelaina se vaega o le aso.

Totogi fua ole aso ole algorithm:

  1. Filifili se aso e leai se totogi. Vaʻai vave i le afiafi. Fua le suka toto pe a uma ona ala i luga, pe a uma le itula, ona tolu taimi lea ile 4 itula. I lenei taimi uma e le mafai ona e 'ai, na o le vai e faatagaina. A maeʻa le fua mulimuli e mafai ona e 'ai.
  2. Filifili le laʻititi aupito maualuga o le suka i le aso.
  3. Iloilo le eseesega i le va o lenei maualuga ma le taulaiga, lea e ave ai le 5 mmol / l.
  4. Faʻasologa o inisalini i aso uma: vaevae le eseesega e le PSI.
  5. A maeʻa le vaiaso, toe faia fua i luga o se manava gaogao, pe a manaʻomia, fetuunai le fuataga e faʻavae i luga o faʻamaumauga

Afai o le anapogi umi e faasaina mo le maʻisuka, e mafai ona faia ni fua i ni tulaga: muamua le fafagu le aoauli, i le aso e sosoo ai - o le aoauli, i le aso e sosoo ai - meaai. Mai le 'ai i le fuaina o le suka e tatau ona 5 itula pe a fai o le tagata gasegase na te faʻaaogaina le inisalini ao leʻi' ai, pe a ma le 7 itula pe a faʻaaogaina le inisalini.

Faʻamasinoga fou faʻalautele tausaga

Talu ai nei, e lua faiga faʻataʻitaʻiga fou, umi, faʻataʻitaʻiina FDA, faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga ua leva ona faʻaalia i le maketi tau vailaʻau mo le togafitiga o tagata matutua o le maʻisuka:

  • Degludek (e taʻua Tresiba).
  • Ryzodeg FlexTouch (Ryzodeg).

Tresiba o se fualaau fou lea ua faamaonia e le FDA

O le insulin Degludec umi e faʻatulagaina mo le faʻaaogaina o le iniseti. O le umi o le tulafono faatonutonu o le kulukose o le toto pe a ma le 40 itula. Faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ma le muamua ma le lua o faʻalavelave faʻamaʻi. Ina ia faʻamaonia le saogalemu ma le aoga o le faʻataʻitaʻiga fou faʻasaʻoina, o se faasologa o suʻesuʻega sa faia lea na sili atu i le 2,000 tagata matutua matutua na auai. Na faʻaaogaina le faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i togafitiga tautala.

E oʻo mai i le taimi nei, o le faʻaaogaina o le vailaau faasaina Degludec e faatagaina i le EU, Kanata ma Amerika. I totonu o maketi i totonu o le atunuu, o se atinae fou na aliali mai i lalo o le igoa Tresiba. O le tuufaatasiga e maua i ni faʻatonuga se lua: 100 ma le 200 U / ml, i le foliga o se peni. O le taimi nei e mafai ona faʻasalalau le maualuga o le suka i totonu o le toto faʻatasi ai ma le fesoasoani a se supa-super-agent e ala i le faʻaaogaina o se inisalini na o le tolu taimi i le vaiaso.

Matou te faamatalaina le sauniuniga a Ryzodeg. Ryzodeg faʻateleina le faʻasalaga o se tuufaatasiga o hormones, o igoa ia e masani ona iloa e le maʻisuka, e pei o le basal insulin Degludec ma le Aspara vave (70:30 ratio). E lua ituaiga o inisalini pei o se auala faapitoa e fegalegaleai ai ma inisalini rescepters receptors, e mafua ai ona latou iloa o latou aafiaga faafomaʻi e tutusa ma le aafiaga o le inisalini o le tagata.

O le saogalemu ma le lelei o fualaau faʻataʻitaʻi fou ua leva ona faʻasaina ua faʻamaonia e se suʻega faʻataʻitaʻiga lea na auai ai le 360 ​​tagata matutua mamisuka.

Na maua Ryzodeg i se isi meaʻai e maua ai le suka. O se taunuuga, o le faaitiitia o le toto suka na ausia i se tulaga na faatoa mafai ona ausia i le faaaogaina o sauniuniga umi o le inisalini.

O fualaau oona faʻasagalaʻau umi Tresiba ma Ryzodeg ua faʻasoleina i tagata e tele le faʻalavelaveina o le maʻisuka. E le gata i lea, o nei fualaau faasaina, e pei o analogues o loo talanoaina i luga, e tatau ona na o le fomaʻi e tatau ona faatonuina, a le o lea, e le mafai ona aloese mai le hypoglycemia ma ituaiga eseese o allergies.

Le aso lelei i tagata uma! E pei ona ou tusia i laʻu tala talu ai nei "O le insulin - o le muaʻi vaiolini o le metabolism o le gaʻo," o le inisalini o le tagata e gaosia i le uati. O le faʻamalositino o le inisalini e mafai ona vaevaeina i le eleele ma faʻamalosi.

I se tagata e le atoatoa le inisalini, o le sini o togafitiga o le faʻatusatusaina lea o le gaioiolosi faʻapitoa i le vavalalata e mafai ai, e le gata i le basal ma le faaosofia.I lenei tusiga o le a ou taʻu atu ia te oe pe faapefea ona filifili le fua saʻo o le insaline basal. Faatasi ai ma i tatou o le maʻisuka, o le faaupuga "tausia le tulaga o le tulaga o loʻo masani ai", ma mo lenei mea e tatau ona lava le fua o le gaosiga o le insulin.

Inisalini umi

O lea la, o le a tatou talanoa i le asō e uiga i le talaaga ma fua o le basal, ma i le isi mataupu, o le a ou talanoa e uiga i le auala e filifili ai se fualaau mo meaai, o lona uiga, e aofia ai le manaomia mo le faaseeina o le pule.

I le faʻafaigofieina o le puleaina o le basal, e faʻaaogaina ai insulini umi. I luga o le taina o tagata e maua i le maʻisuka, e mafai e se tasi ona maua ia upu "insulin", "umi insulin", "umi insulin", "basal", ma isi mea uma.

I le taimi nei, e lua ituaiga o insulin ua leva ona faia: o le umi-umi, e oʻo atu i le 16 itula, ma le umi-tumau, lea e silia ma le 16 itula. I le tusiga ua ou tusia e uiga i lenei mea.

Muamua e aofia ai:

  • Humulin NPH
  • Protafan HM
  • Insuman Bazal
  • Biosulin N
  • Gensulin N

O le lona lua e aofia ai:

O Lantus ma Levemir e ese mai isi e le gata i le eseese o laasaga o le gaioiga, ae faapea foi i le manino atoatoa, ae o le inisini mai le vaega muamua o loo i ai se lanu paʻepaʻe sinasina, ma ao lei faaaogaina e tatau ona taamilo i le va o alofilima ina ia avea ai le fofo e pei o le puaoa. O lenei eseesega o loʻo taʻoto i auala eseese o le faia o le inisalini, lea o le a ou talanoa e uiga i nisi taimi i totonu o se tusiga na tuʻuina atu ia i latou o fualaau faasaina.

Faaauau? O le umi o le insulin o le maualuga, o lona uiga, e mafai ona maua a latou gaioiga, e ui lava e le o le faʻailogaina e pei o insulin faiva, ae o le maualuga lava. E ui o le inisini mai le vaega lona lua e manatu e leai se mea. O lenei mea e tatau ona mafaufauina pe a filifilia se fualaau o le insalini basal. Ae o tulafono lautele e tumau pea mo le iniseti uma.

O le mea lea, o le fua o le insulin faaumiumi e tatau ona filifilia ina ia tumau le maualuga o le suka i le va o meaʻai. O faʻamalositino i le laina 1-1.5 mmol / L ua faatagaina. O lona uiga, faatasi ai ma se fua saʻo ua filifilia, o le kulukose toto e le tatau ona faʻalautele pe faʻaitiitia i se isi itu. O faailoga faifaipea e tatau ona i ai i le aso.

Ou te fia faaopoopo foi o le inisalini umi na faia i le ogavae po o le papa, ae le o le manava po o le lima, talu ai e te manaomia se gasolo malie ma le malie, lea e na o ni inisiua e mafai ona maua i nei vaega. O le inisalini pupuu e tui i totonu o le manava po o le lima e ausia ai se pito lelei, lea e tatau ona i ai i le pito i luga o le taumafa o meaai.

O le umi o le po o le inisalini

E fautuaina e amata le filifilia o le umi ole insulin mai le po. Afai e te lei faia lenei mea, vaʻavaʻai pe faapefea ona amio le kulukose toto i le po. Fai fua e amata i le 3 itula - i le 21:00, 00:00, 03:00, 06:00. Afai i se vaitaimi patino o loʻo i ai lau fesuiaiga tele i faailo o le kulukose toto i le itu o le faʻaitiitia pe, i se isi itu, faʻateleina, o lona uiga o le fua o le inisalini e leʻo filifilia lelei.

I lenei tulaga, e tatau ona e matamata i lenei vaega i auiliiliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e te alu i le po ma le suka 6 mmol / L, i le 00:00 - 6.5 mmol / L, ma i le 3:00 e faafuasei ona oʻo i le 8.5 mmol / L, ma o le taeao e te sau ai i maualuga maualuga o suka. O le tulaga e pei o lena po na le lava le inisalini ma e manaʻomia ona faʻaosooso lemu. Ae e tasi le itu. Afai ei ai se faateleina ma sili atu ona maualuga i le po, o lona uiga e le o lona uiga o le le lava o le inisalini. I nisi tulaga, atonu o le hypoglycemia, lea na maua ai le mea e taʻua o le kickback - o le faateleina o le kulukose toto.

Ina ia malamalama pe aisea e ala ai le suka i le po, e tatau ona e tilotilo i lenei vaitau i itula uma. I le tulaga ua faamatalaina, e tatau ona e matamata i le suka i le 00:00, 01:00, 02:00 ma le 03:00 pm.Afai o loʻo i ai se faʻaititia o le kulukose i lenei vaitau, o le mea moni o lenei mea o se "tapunia" faʻasolosolo faʻatasi ma se faasolo i tua. Afai o lea, ona tatau lea ona faʻaitiitia le fua o le inisalini.

E le gata i lea, o le ae malilie ia te aʻu o meaʻai e te 'ai e aʻafia ai le iloiloga o le insulin. O le mea lea, ina ia mafai ona iloilo lelei le galuega o le basal insulin, e le tatau ona i ai se inisalini pupuu ma le kulukose na sau ma meaai i totonu o le toto. O le mea lea, ao leʻi iloiloina le inisalini o le aoauli, e fautuaina e faʻailoga le 'aiga o le afiafi pe fai le' aiga o le afiafi i se taimi muamua ina ia le faʻaumatia le ata manino.

O le mea lea, e fautuaina mo le 'aiga o le afiafi e' ai na o meaʻai gaʻo, ae le aofia ai puipuiga ma gaʻo. Talu ai ona o nei mea o lo o sili atu ona lemu ma i se isi itu e mafai mulimuli ane ona faateleina le maualuga o le suka, lea e mafai foi ona faalavelave i le iloiloga talafeagai o le faagaoioia o le insalini i le po.

Lafoaʻi i aso taʻitasi i le inisalini

E faapefea ona siaki le "basal" i le aoauli? E faigofie foi. E tatau ona tuʻuese se taumafataga. I le mea e lelei ai, e tatau ona e matelaina i le aso ma ave le suka toto i itula uma. O lenei mea o le a faʻaalia ai oe i le mea o loʻo faʻapupulaina ai ma pe o fea foi o le faʻaititia. Ae o le tele lava o taimi e le mafai, aemaise lava i tamaiti laiti. I lenei tulaga, ia tilotilo i le auala e galue ai le insulin i vaitaimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, faaseese le taeao i le muamua ma fua i itula uma mai le taimi e te ala aʻe ai poʻo le tuiina o insulin i aso taʻitasi (pe afai e tasi), seia oʻo i le aoauli, a maeʻa ni nai aso e misi le aoauli, ona 'aʻai lea i le afiafi.

Ou te fia fai atu e toetoe o taimi uma e faʻauluina-o le insulin e tatau ona tui 2 taimi i le aso, sei vagana ai Lantus, lea e naʻo le tasi ona faia. Aua nei galo o mea uma o loo taʻua i luga, vagana ai Lantus ma Levemir, ei ai le tulaga ese i le pule faalilolilo. I le avea ai o se tulafono, o le tumutumu e tupu i le 6-8 itula o fualaau faasaina. O le mea lea, i taimi faapena, e ono i ai se faʻaititia o le kulukose, lea e tatau ona lagolagoina e se laʻititi ole XE.

Ou te manao foi e fai atu afai e te suia le fualaau o le insalini basal, e tatau ona e faia uma nei laasaga i ni nai taimi. Ou te manatu o le 3 aso e lava lea e faʻamautinoa ai ua tupu le aafiaga i soo se itu. Ma faʻalagolago i le taunuuga, ia faia laasaga nei.

Aʻo suʻesuʻeina le insalini ole basalini mai se taumafataga talu ai, ia le itiiti ifo ma le 4 itula e tatau ona pasi, ma sili atu ile 5 itula. Mo i latou e faʻaaogaina insulin (Actrapid, Humulin R, Gensulin R, ma isi), ae le o se mea e sili atu (Novorapid, Apidra, Humalog), e tatau ona umi le umi - 6-8 itula, aua o lenei mea e mafua mai i le taua o le gaioiga o nei insulin, lea o le a ou talanoaina lelei i le isi mataupu.

Ou te faʻamoemoe o loʻo manino ma faigofie ona ou faʻamatalaina le auala e filifili ai doses o le inisalini umi. Afai oi ai sau fesili, lagona le saoloto e fesili. A uma ona e filifilia saʻo ia tui o le inisalini umi, e mafai ona e amata filifili le fua o le insulin. Ona amata ai lea o le malie, ae sili atu i lena mea i le isi mataupu. I le taimi nei - talofa!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻakomepiuta e tuʻuina atu ai i tagata mamaʻi le maʻisuka le tele o sauniuniga o inisalini. Ma o le asō o le a tatou talanoa e uiga i ituaiga ituaiga inisalini.

Short insulin

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ile inisalini e masani ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase o loʻo i ai faafitauli i le suka o le toto.

A oʻo mai le fualaau faasaina i le tino o le tagata, e amata ona galue pe a uma le tolusefulu minute. O lenei mea na tuʻuina ai o ia i le vaega o fualaau faʻamalosi sili ona lelei e faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka. O le tele o taimi, o lenei ituaiga insulin e faʻataʻitaʻiina i le taimi e tasi ma insulin.

Ina ia faia se filifiliga, o mea nei e tatau ona amanaia:

  • tulaga masani o le maʻi
  • nofoaga o le pulega
  • fua.

O le sili ona lauiloa o tapenaga o le inisalini e amata ona galue i totonu o le 15 minute talu ona uma le pulega. O lona uiga "Apidra", "Humagol" ma "Novorapid".

Faʻaleleia, atunuʻu, teuina o 'insulin' 'puupuu'

Ave le fualaau faasaina i le taimi lava e teʻa ai. I lenei tulaga, o le meaai lea e faʻavaveina ai le faʻaaogaina o le inisalini, o le aafiaga e toetoe lava a vave ona tupu.

"Iniseti" vave e mafai ona faia i le tautala, pe a uma ona faʻaaogaina i se tulaga o le vai.

Afai e faʻatino le puleaina o le vailaʻau, ona tatau loa lea ona tui le inisiua e tusa ma le 30 minute aʻo le i fuafuaina le taumafataga.

O le tui mo tagata taitoatasi e maua i le maʻisuka ua filifilia taitoatasi. Mo tagata matutua, o le fua faatatau e 8-24 iunite i le aso, ma mo tamaiti - e le sili atu ma le 8 iunite.

Teuina fualaau faasaina i le vevela o + 2- + 8 tikeri. Mo lenei mea, o se fata i totonu o le pusaaisa e talafeagai.

Laititi le insulin

O maʻi suka e tatau ona suʻe vailaʻau e lagolagoina ai i latou. Ae o ituaiga uma o maʻisuka e manaʻomia se ituaiga o inisalini. O le mea lea, o le fualaau faasaina e masani ona faaaoga pe a manaomia e le kulukose se paʻu malie. E mafai foi ona faʻaaoga pe afai e leai se avanoa e faʻaaogaina ai le "inosia" puupuu.

O vaega o le "malala" inisalini

O tapenapenaga e tele ni uiga:

  • latou amata ona galulue i totonu o le 10 minute talu ona maeʻa le pulega,
  • e manaʻomia e le meafaigaluega le tele o le taimi mo le faʻasalaga atoa.
  • i totonu o insulin insulin - tupe Protafan, Humulin, Monotard ma Homolong,
  • faatasi ai ma togafitiga o manu - vailaʻau "Berlsulin", "Monotard HM" ma "Iletin II".

Long insulin

O le vailaʻau faʻapitoa ua faʻamaʻiina e mafai ai ona maua le maʻisuka e fiafia ai i le ola e aunoa ma le aafia i le le mautonu e mafua mai i le maualuga. O le a le eseesega i le va o ituaiga inisalini ma isi ituaiga insulin?

O le eseesega tele i le va o le inisalini i lenei mataupu o le aʻafiaga o le fualaau oona e sili atu i le 24 itula.

I le faʻaopoopoga, o ituaiga uma o inisalini e faʻaauau le gaosiga o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi e mautinoa ai le galue umi o le vailaʻau. Latou te faʻatuai foi le gauai o suga. O le togafitiga faʻapitoa e tupu pe a ma le 4-6 itula, ma le umi o le gaioiga e ono oʻo i le 36 itula.

O le umi o le gaioiga e faʻamalosi: o a ituaiga mea o iai

O vailaʻau e sili ona masani ona faʻasoloina o loʻo fuafua e fuafua ma Glargin. O la latou eseesega tele o le faʻaitiitia o le toniga i le suka o le toto.

O inisalini umi-taimi o le Ultratard, Ultralente-yletin-1, Huminsulin, Uma, ma isi.

O vailaau faafomai ua faatonuina e le fomaʻi, lea e sili atu ona fesoasoani e aloese mai le tele o faafitauli i foliga o itu.

Faaaoga ma teuina o fualaau faasaina

O lenei ituaiga inisalini e mafai ona faʻatautaia naʻo le iniseti. E naʻo le ulufale atu i le tino i lenei auala, e amata ona galue. O se tui e tuʻuina i luma, papaʻi poʻo le ogavae.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona lūlūina le fagu ina ia mafai ai e le faʻafefiloi i totonu ona maua le tutusa lelei. A maeʻa lena, ua saunia mo le faʻaaogaina.

Teuina le vailaʻau i lalo o tuutuuga tutusa e pei o insulin. O sea ituaiga vevela e taofia ai le fausia o laumei ma le gaosiga o le paluga, faapea foi ma le faʻamaʻiina o fualaau faasaina.

Latou te tuiina le inisalini i se tasi taimi, o nisi taimi e faalua i le aso.

Le amataga o le inisalini

Eseesega o le inisalini - e le gata i le taimi o le gaioiga, ae faʻapea foʻi i le amataga. O tapenaga manu ma insulin e tutusa lelei ma tagata e vavae ese.

O fua e faʻaaogaina e maua mai ai fualaau oona mai le vaega muamua, ma o le fausaga o le insulin e maua mai i puaa puaa e sili ona talafeagai mo tagata. O le eseesega i lenei mataupu e matua le taua lava - naʻo le tasi le amino acid.

Ae o fualaau aupito sili ona lelei, o le mea moni, iniseti tagata, lea e masani ona faʻaaoga. atonu i ni auala se lua:

  1. O le auala muamua o le suia lea o se mea e le talafeagai ai le amino acids. I lenei tulaga, ua maua mai le inisalini o le semi-synthese.
  2. I le auala lona lua o le gaosia o fualaau faasaina e aofia ai Escherichia coli, e mafai ona tuufaatasia le palatini. O lenei mea o le a avea ma se mea e sili ona manaia.

O sauniuniga e tutusa ma le inisalini o le tagata e tele ona lelei:

  • ina ia maua ai le togafitiga o loʻo manaʻomia, e manaʻomia ai le faʻaofiina o laʻititi laʻititi,
  • o le atinaʻe o le lipodystrophy e seasea ona maua,
  • E le o maitauina le faʻafefe i fualaau faasaina.

Togi o le faamamaina

E faʻatatau i le maualuga o le faʻamamaina, o sauniuniga e vaevaeina i:

  • tu masani
  • faʻapitoa,
  • monocomponent.

O tuʻinanau masani o nisi ia o sauniuniga muamua o inisalini. E aofia ai le tele o le palapalū eleelea, lea na avea ma mafuaʻaga o faʻamaʻi masani faʻafuaseʻi. I le taimi nei, o le faʻasalaga o nei vailaʻau o loʻo faʻaitiitia.

O oloa a le monopik o inisalini ei ai sina aofaiga itiiti o mea le mama (i totonu o tapulaa talafeagai). Ae o insulin monocomponent e toetoe lava a atoatoa ona mama, talu ai o le tele o mea le mama e le tatau ai, e oo lava i lalo ifo o le tapulaa maualalo.

O le eseesega tele i le va o le "puupuu" ma le "umi" inisalini

Long insulinShort insulin
Nofoaga o folasaga O se tui e tuʻuina i le ogavae, aua o lenei tulaga o le fualaau oona e faʻagesegese lemuO le tui e tuʻuina i totonu o le paʻu o le manava, talu ai i lenei tulaga o le inisalini e amata ona toeitiiti galue vave
Taimi taimi E folasia i le taimi lava e tasi (taeao ma afiafi). I le taimi lava lea e tasi o le fua ole taeao, o le injection o le "short" insulin e tuʻuina atuAveina o fualaau faasaina i le 20 i le 30 minute aʻo leʻi 'ai
Meaʻai e fusifusia O le inisalini "umi" e le fesoʻotaʻi ma le taumafa taumafaA maeʻa le puleaina o le inisalini puupuu, o meaʻai e tatau ona ave e aunoa ma le toilalo. Afai e le faia lenei mea, ona iai lea o se avanoa e atiaʻe ai le hypoglycemia

E pei ona mafai ona e vaʻai, o ituaiga o inisalini (o le laulau o loʻo faʻaalia manino ai lenei mea) e eseese i faʻamaufaʻailoga. Ma o nei uiga e tatau ona mafaufau iai.

Na matou suʻesuʻeina ituaiga uma o inisalini ma o latou aafiaga i le tino o le tagata. Matou te faʻamoemoe o loʻo e maua le faʻamatalaga fesoasoani. Ia soifua maloloina!

I suʻesuʻega faasaienitisi, o loʻo taʻua ai inisinia o insulin, lea e mafai ai ona faʻatonutonu le numera o kulūkose i le toto o le tagata maʻi. I le lalolagi faʻaonaponei i le faʻapitoa o gaosiga o vailaʻau faʻasolosolo, o loʻo fausiaina se tele o ituaiga insulin preparations. O le taatele e puupuu ma umi le insulin. O a latou feteenaiga autu e aofia ai: ituaiga o meaola e masani ona maua mai ai lenei oloa, metotia o le gaosiga o le vailaau ma le umi o gaioiga. I aso nei, o le inisalini puupuu e sili ona lauiloa.

O le umi o lona faʻaaliga e oʻo atu i le 8 itula. O lenei auupega o loʻo i ai lona faʻamoemoe - faʻavave faʻavaveina o mea taumafa o meaai, faʻapea foʻi ma le faʻamaopoopoina o togafitiga o maʻi maʻisuka muamua.

O le inisalini umi e faʻaaoga e faʻaalia ai le gaosiga masani o lenei hormone e le tino o le tagata mo le 24 itula. Faʻalagolago i ituaiga o fualaau faasaina, o loʻo i ai se vaitaimi o le gaioiga mai le 12 i le 30 itula. E pei o ituaiga o le umi o le homonu, o vailaʻau o le umi ma le umi e faʻalilo. O le umi e maualalo ai le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto, faʻaleleia le gafatia o maso ma le ate e faʻafefe ai, faʻavaveina le faʻaogaina o faʻalatini porotini, faʻaititia le taimi e manaʻomia mo le gaosia o kulimi suka i le ate.

O tagata muamua na maua i le maʻisuka muamua e masani lava ona fiafia i fesili faapena: pe faapefea ona filifili le saʻo o le inisalini ma o fea e sili atu mo le puleaina? O nei manatu e matua ogaoga, talu ai o le maʻi o le lumanaʻi ma le ola maloloina lea e faalagolago i le sao o le filifilia o le hormone ma le fuaina o lona fua.

O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalama faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

Filifilia o sauniuniga aupito sili ona inisalini

Mo soʻo se maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, o le faʻaaogaina o se fomaʻi filifilia lelei ole sauniuniga ole inisalini e taua tele.

E tatau ona maitauina e mafai ona filifili le saʻo saʻo o le homone e talafeagai mo se tagata maʻi faapitoa i se falemai.

E tele tulafono faʻavae e faʻaaogaina e fomaʻi e filifili ai le fua talafeagai o le fualaau faasaina.

  • E tatau ona siaki le aofaʻi o mole suka i totonu o le toto i le tele o taimi i le aso. O faailo nei e manatu e masani: i luga o se manava gaogao - 5-6 mmol / l ma pe a mavae ni nai itula talu ona 'ai - 8 mmol / l. O le maualuga o le suiga mai le faailo mulimuli o se sili atu i le 3 mmol / L.
  • E tatau ona filifilia lenei hormone i le amanaʻia o le taimi o le aso, o le aofaʻi o gaʻo kulūlū o loʻo faʻapalaina, le maualuga o le gasegase a le maʻi ma muamua atu ma le 'ai.
  • E le gata i lea, e tatau ona totogi le mafaufau i le mamafa o le tagata maʻi, i le i ai o isi maʻi ogaoga poʻo le gasegase, le taimi ma le faʻaogaina o isi vailaʻau. O le taua tele, o nei faailoilo o loʻo i le taimi o le tofiaina o se faʻaauau faifaipea o le faia o le inisalini o se gaioiga umi. O le mafuaʻaga o lenei mea o le le lava lea o le faʻalagolago i le injections i le taimi o le 'ai, talu mai le faʻaaogaina, o le maua pea o lenei hormone i le toto toto o le tagata maʻi ua faia.
  • O se mea taua tele pe a filifilia se vailaau lelei o se vailaau o le tausia lea o se tusi talaʻi faapitoa. I sea tusi o talaaga, o faailoga o mea o loʻo i totonu o le kulukose mole toto i le toto o le tagata maʻi, o le aofaiga faʻatusatusa o iunite o vailaʻau faʻamalosi e faʻaaogaina i taimi o taumafataga, ma o le fua o le puleaina o se insulin sauniuniga ua tusia. O le auiliiliga e masani lava ona faia i luga o se manava leai. E masani lava o le aofaʻi o le faʻasolosolo ma le faʻaaogaina o iunite o vailaʻau o se vaega e 2 i le 1. Afai o le fuainumera o kulūkose i totonu o le toto e sili atu i le faʻatagaina, e manaʻomia le faʻaopoopoina o le faʻaopoopoina o sauniuniga.
  • O le faagasologa o le filifilia o le tui o le inisalini e amata ile injections po. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le hormone i le aofaiga o le 10 iunite, i le taimi lava e te leʻi alu i le moega, pe a faʻapea o lenei fualaau e talafeagai, o le toto kulukose i le taeao o le a le sili atu ma le 7 mmol / L. Afai, pe a uma le tuiina o le fua muamua, o le tagata maʻi e tele le vevela, faateleina le manaʻo, e tatau ona faʻaitiitia le ao ile po e ala i ni nai vaega. O le paleni paleni i le va o inumaga o le insulin e faia i le ao ma le po e tatau ona 2: 1.

I le tulaga pe afai o le fualaau o le vailaau e faʻataunuʻuina ai manaʻoga o le tino, o mea o loʻo i totonu o kulukose mole molelaʻau i le toto toto e le tatau ona suia pe lalo. Ole mole mole ole kulukose e tatau ona le suia i le aso.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Ina ia fuafuaina le inisalini aupito sili mo se tagata maʻi faapitoa, e tatau ona filifili se fualaau faasaina. Ina ia mafai ona faʻaaoga le basal production, e masani ona latou faʻaaoga sauniuniga insulin umi. O le falemaʻi faʻamalositisi e maua ai ituaiga lua o inisalini:

  • umi le umi, galue e oo i le 17 itula. O nei vailaʻau e aofia ai le Biosulin, Insuman, Gensulin, Protafan, Humulin.
  • umi le umi, o lona aafiaga e oo atu i le 30 itula. O: Levemir, Tresiba, Lantus.

Inisinia Lantus ma le Levemir e iai ni eseesega taua mai isi insulin. O eseesega e faapea o vailaʻau e manino atoatoa ma maua se taimi ese o le gaioiga i le tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O le ituaiga muamua o inisalini ei ai se lanu paʻepaʻe ma sina gaogao, o lea e tatau ai ona luluina vailaʻau aʻo leʻi faʻaaogaina.

Pe a faʻaaoga fuamone i se taimi umi, o taimi pito i luga e mafai ona matauina i totonu o latou faʻatonuga. O fualaau o le ituaiga lona lua e le o iai lenei uiga.

O le tui o se tui umi o le inisalini e tatau ona filifilia ina ia mafai e le vailaau ona taofiofia le maualuga o le kulukose i vavao i le va o taumafataga i totonu o tapulaa talafeagai.

Ona o le manaʻoga mo le faʻaitiitia o le absorption, o le inisalini umi e faia i lalo o le paʻu o le suilapalapa poʻo le pulu. Poto - i totonu o le manava poʻo lima.

Matou tusitusi

Suʻega: Na manumalo le maʻi suka

I: my-diabet.ru Administration

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Ma o laʻu tala lenei

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou gaioi atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga ola malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Alu i le tusiga >>>

O uluai injections o le umi o insulin e faia i le po ma fua o le suka e ave i le 3 itula. I le tulaga o se suiga taua i faailo o le kulukose, ua faia le fetuunaiga o fua. Ina ia iloa mafuaʻaga o le maualuga o le kulukose i le po, e tatau ona suʻesuʻe le vaitaimi i le va o le 00.00 ma le 03.00. Faatasi ai ma se faaitiitia o le faatinoga, e tatau ona faaititia le fualaau o le insulin i le po.

O le tele lava o le faʻamaonia lelei o le voluma manaʻomia o le insaline basal e mafai i le le atoatoa o le kulukose ma le inisalini puupuu i totonu o le toto. O le mea lea, pe a iloiloina le inisalini i le po, e tatau ona e teena le 'aiga o le afiafi.

Mo se faʻamatalaga sili atu faʻamatalaga, e le tatau ona e faʻaaogaina insulin, e le tatau ona e 'ai i meaʻai po o meaʻai gaʻo

Mo le fuafuaina o le hormonal basal i le ao, e tatau ona e ave se tasi meaai pe fiaai i le aso atoa. E faia fua i itula uma.

Aua nei galo o ituaiga uma o inisalini, e faaopoopo atu ia Lantus ma le Levemir, ei ai le pule faitalia. O le taimi sili ona umi o nei vailaau e tupu pe a mavae le 6-8 itula mai le taimi o le pulega. I le gasologa o nei itula, e mafai ona tupu se pa'ū i le suka, lea e faʻasaʻoina e ala i le 'ai o falaoa.

O siaki siaki e tatau ona faia i taimi uma e suia ai. Ina ia malamalama i le auala e amio i le dynamics o suka, lava uma le tolu aso o le suega. Ma e naʻo luga o faʻavae o taunuʻuga na maua, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina se vailaau manino o se fualaau faasaina.

Ina ia mafai ona e iloiloina le fuamoa masani i le ao ma faailoa mai le fualaau sili ona lelei, e tatau ona e faatali mo le lima itula mai le taimi e te tagofia ai le taumafataga talu ai. O maʻi suka e faʻaaogaina le inisalini puupuu e manaʻomia e tu ai se vaitau mai le 6 itula. O se vaega o insuline puupuu o loʻo faʻatusalia e Gensulin, Humulin, Actrapid. Ole iniseti e aofia ai: Novorapid, Apidra, Humalog. O le hormonone e sili atu ona gaoioi faʻapea foʻi ma le pupuu, ae e faʻateʻaina le tele o vaivaiga. I le taimi lava lea e tasi, o le meafaigaluega o le mafai ai e feiloai ma le manaoga o le tino mo inisalini.

E le mafai ona tuʻuina atu se tali manino i le fesili o le inisalini o le sili lea. Ae i luga o le fautuaga a se fomaʻi, e mafai ona e filifilia le sao saʻo ole vasal ma puupuu insulin.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

O fualaau uma lava, pe a tuʻuina atu, na o se taunuuga lē tumau, o le taimi lava na taofi ai le meaʻai, na faʻateleina ai le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua ni mea faigata TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻatau fualaau faasaina ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

O le maʻisuka ituaiga 1 e le togafitia. Ina ia faʻamautinoa le tulaga, e tatau i le maʻi ona faia i aso uma. E tele ituaiga o fualaau oona o lenei hormone, ae o le faavae i totonu ia i latou ua faʻaopopoina le inisalini.

A aunoa ma le inisalini, e le mafai e le tino ona galue lelei. O e nafa ma lenei hormone mo porotini, gaʻo ma metabolism carbohydrate. I lona toesea po o le maualalo o faasalaga, E telegese faagasologa metabolic. O lenei taitaia i faafitauli matautia e mafai ona taitai atu ai i le oti.

Mo gasegase uma i le maʻi suka manaomia inisalini, aemaise lava ua leva ona faia sauniuniga. O le maʻi e tupu ona o le toesea o le tino o le tagata gasegase e nafa ma le gaosia o a latou lava hormone, insulin, lea o le a faatonutonuina ai le gaosiga o metabolic ma glucose. O lea la, o le sauniuniga po nei o gaoioiga umi e faatagaina ai le tino o le onosai e faagaoioia stably.

O le maʻisuka e matautia mo ona faʻalavelave. Inisalini e faʻatonuina i le maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasolosolo le gaioiga, aloese mai le atinaʻega o nei faʻafitauli, lea e masani ona oʻo atu i le oti.

Pe a filifilia se inisalini masani pe umi, o igoa ia o nisi taimi e fenumiai ai, e taua le aua le mafaufau ia te oe lava. Afai e te manaʻomia le suia o vailaʻau poʻo le fetuunaʻi o aso uma, faʻafesoʻotai lau fomaʻi.

Ituaiga tui

O se tagata gasegase i le maʻisuka ua faʻamalosia e ave injections o le hormone i aso uma, ma tele taimi i le aso. O le inisalini i aso taitasi e maua ai le fesoasoani e faʻamautinoa ai le tulaga. E aunoa ma lenei hormone, e lē mafai ona normalize tulaga suka toto. A aunoa ma le tui, e mate le maʻi.

O togafitiga ole maʻisuka faʻaonapo nei e ofoina atu ai ituaiga o injections.E eseese i latou i le umi ma le saoasaoa o le faʻaalia.

E i ai vailaau faʻamalosi, faʻasolosolo, tuufaʻatasia ma faʻalautele le gaioiga.

Pupuu ma amata ona galue toetoe lava ina ua uma le pulega. O le maualuga o le faʻamoemoega e maua i totonu o le tasi i le lua itula, ona faʻafuaseʻi ona mou atu le aafiaga o le tui. I le tulaga lautele, o na vailaʻau e galue mo le tusa ma le 4-8 itula. I le avea ai o se tulafono, o nei injections e fautuaina ina ia faʻatautaia i le taimi lava e uma ai se taumafataga, pe a maeʻa ona amata ona faʻatupulaia le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

O le inisalini ua leva ona avea ma faavae o togafitiga. E galue mo le 10-28 itula, e faʻatatau i le ituaiga o fualaau faasaina. O le umi o le gaioiga o le fualaau faasaina e ese mai i tagata maʻi taitoatasi, e fuafua i le natura o le vasega o le maʻi.

Vaega o fualaau faasaina umi

E tele le inisalini e manaʻomia ina ia maualuga le faʻamaonia lelei o le gaosiga o le gaosia o le hamone i se maʻi. E lua ituaiga o fualaau faasaina - fualaau oona (medium mo le tusa ma le 15 itula) ma fualaau faʻamaʻi umi (oʻo atu i le 30 itula).

O vailaʻau o le umi o taimi e iai ni mea faʻaoga. O le insulin lava ia o se lanu paʻepaʻe sinasina. A o leʻi folasia atu le hormone, e tatau ona e ausia se lanu lanu.

A maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, o le siitia malie o le maualuga o le hormone e matauina. I se taimi, o le pito i luga o le fualaau faasaina e sau, pe a maeʻa le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻatonuga ma mou atu. Ona tatau lea ona faia se tui fou.

E filifilia le vailaʻau ina ia mafai ai e le fualaau faasaina ona pulea lelei le maualuga o le toto toto, aloese mai le oso i luga o le va o injections. Pe a filifilia le inumaga o le inisalini mo le maʻi, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia le umi e tupu ai le pito i luga o le gaioiga o le vailaʻau.

O le isi vaega o le nofoaga o tui. E le pei o fualaau faʻamalosi, lea e tui i totonu o le manava poʻo le lima, o le insulin ua tuʻuina i totonu o le ogavae - o lenei mea e mafai ai ona e maua le aʻafiaga o le faʻafefe maliega o le vailaʻau i totonu o le tino.

O se siʻosiʻomaga faʻaleleia i le faʻasalalau o le vailaau faʻasaina lea e faʻamoemoeina lona aoga e avea o se mea faʻavae.

E faʻafia ona faia ni inisiua?

E tele fualaau oona mo le inisalini faaumiumi. O le tele oi latou e faʻamatalaina i le le mafiafia o le tutusa ma le i ai o le pito i luga, lea e tupu pe a ma le 7 itula pe a uma le pulega. O ia fualaau faasaina e faaluaina i le aso.

O nisi vailaʻau (Tresiba, Lantus) e faʻaaluina 1 taimi i le aso. O nei fualaau oona e iloa ai le umi o le galue ma le gasolo malie, e aunoa ma se togi i gaoioiga - o lona uiga, o le hormone muamua na faʻaalia e galue lelei i le umi o le gaioiga. O le isi vaega o nei fualaau oona e le maua ei latou se mea mataga ma le iloga i se lanu manino.

O le fomaʻi i le feutagaiga o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le vailaau sili ona lelei mo se tagata maʻi faapitoa. O le tagata poto faapitoa o le a filifilia le inisalini autu o le galue poʻo le faaumiumi ma fai atu igoa o fualaau sili ona lelei. E le fautuaina e filifili se insulin umi le umi.

E faʻapefea ona filifili se fualaau?

O le maʻi suka e le moe i le po. O le mea lea, e iloa ai e tagata taʻitoʻatasi le taua o le filifilia o le saʻo saʻo ole vailaʻau e aloese ai mai le suka i le taimi o le malolo.

Ina ia filifili lelei le fualaau o le tino, e tatau ona e fuaina le suka i le taʻi lua itula i le po.

Aʻo leʻi amata ona e faʻaaogaina le inisalini, faʻalosolo le gaioiga, e fautuaina e teena le 'aiga o le afiafi. A o faagasolo le po, e fuaina le maualuga o le suka, ona faʻavae lea i luga o nei faʻamaumauga, o le fua talafeagai o le iniseti e fuafuaina pe a uma ona talanoa ma le fomaʻi.

O le fuafuaina o le masani masani o fualaau faasaina e manaomia ai se auala faapitoa. O le mea sili e sili ona lelei o le teena lea o mea taumafa i le aso atoa ma fua faʻatatau o le suka.O le taunuuga, i le afiafi o le a iloa tonu pe faapefea le onosai e amio ai i le suka i le toto i se tui ua leva ona faia.

O aʻafiaga faʻapitoa mai faʻasoesa

So o se inisalini, e tusa lava po o le umi o le gaoioiga, e mafai ona mafua ai le tele o aafiaga itu. E masani lava mafuaaga faafitauli avea meaai matitiva, saʻo filifilia solia polokalame pulega inumaga. I nei tulaga, o le atinaʻega o taunuuga nei e mafai:

  • faʻamatalaga o se faʻafitauli faʻafuaseʻi i le fualaau faasaina,
  • le toʻa i le nofoaga o tui,
  • le atinaʻeina o le hypoglycemia.

A o iloa, hypoglycemia e mafai ona taitai atu ai i ni faafitauli matuia, e oo atu i koma suka. Aloese mai e mafai usiusitai atoatoa i togafitiga faatonuga fautuaina e se fomai.

Faʻataʻitaʻiga Faʻataʻitaʻiga

O le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mamafa le 96 kilokalama e le lava le suka e faʻaitiitia ai le suka, o le mea lea ua faatonuina ai le togafitiga insulin. Ina ia fuafuaina le fua faatatau o le umi o insulin, matou te fuaina:

O le tau maualalo e 7.2. Le eseesega ma le tulaga maualuga: 7.2-5 = 2.2. PSI = 63 * 4.4 / 96 = 2.9. Le fua ole aso manaomia ole 2.2 = 2.9 = 0.8 iunite, poʻo le 1 le iunite. i le noatia ma le fai fuafua i le sopo.

Faʻafefea ona aloese mai faʻafitauli?

O le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga ma e faigata ona faʻauʻuina. Ae ui i lea, naʻo le tagata maʻi lava ia e mafai ona mautinoa se olaga faʻalelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faaaogaina faiga uma o le a fesoasoani faatoilaloina faafitauli ma le soifua maloloina matitiva.

O le mainstay o togafitiga mo ituaiga 1 le maʻi suka ae tui, ae o le auai i le tagata lava ia-matautia. O le mea lea, mo soʻo se fesili e uiga i le vailaʻau faʻatonutonu, e tatau i le tagata gasegase ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi

Ina ia e lagona le soifua maloloina, e tatau ona e 'ai saʻo. Inisalini fesoasoani surges suka toto pulea, ae o le onosai e tatau ona faia taumafaiga uma ina ia taofia faatupu latou. Mo lenei faamoemoega, fomai ma faatonuina se meaai faapitoa, lea o le a fesoasoani e faamautuina ai le tulaga o le onosai.

So o se vailaau e faaaoga mo le togafitiga e ao ona faaaogāina e tusa ai ma le faatonuga a le fomai.

Faatinoina o le insulin umi

Faataitaiga o fualaau faasaina:

  • Lantus
  • Insulin Ultralente,
  • Iniseti Ultralong,
  • Iniseti Ultratard,
  • Levemir,
  • Levulin,
  • Humulin.

Faʻaavanoa i le tulaga o suspensions poʻo vaifofo mo tui.

O le inisalini umi umi e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaleleia ai lona gaioiga e maso ma le ate, faʻavaveina ai le faʻaogaina o oloa gaosia, ma faʻaititia ai le fua o le gaosiose gaosia e le hepatocytes (faʻava o le ate).

Afai e saʻo fuafua le aofaiga o le inisalini e umi-i le faia, o lona faatoagaina mai amataina ina ua mavae 4 itula talu tui. Peak le lelei o le faatali ina ua uma 8-20 itula (e faalagolago i le tagata ma le aofaiga o inisalini tui). O le gaioiga o le inisalini i le tino e faʻaititia i le zero pe a mavae le 28 itula talu ona maeʻa le pulega. O faʻatulagaga mai nei taimi o ata e atagia mai ai maʻi faʻapitoa ma fafo o le tino o le tagata.

O faʻatonuga faʻapitoa e mafai ai e le inisalini ona tumau mo sina taimi i le tino, lea e fesoasoani i le faʻagesegese ma le faʻafefe malie o le toto.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le insulin umi

  1. Le i ai o le maʻisuka ituaiga 1.
  2. Le i ai o le maʻisuka ituaiga 2.
  3. Imunity i vailaʻau tuʻufofoga e faʻaitiitia ai le kulukose plasma.
  4. Faaaoga e pei ona togafitiga lavelave.
  5. Faʻatonu.
  6. Tisipisi gasegase i fafine maʻitaga.

Metotia o le talosaga

O le aofaiga o le hormone e faʻatonuina e faʻatulagaina e le fomaʻi taʻitoʻatasi mo tagata maʻi taʻitasi. E mafai ona e suʻeina le fualaau o oe lava pe a uma ona e talanoa i se fomaʻi ma faʻataʻitaʻi suʻesuʻega suʻesuʻe.

O le luluina o le inisalini e faasaina. E naʻo le tatau ona taʻalo i alofilima aʻo leʻi tuiina. O lenei mea e fesoasoani i le fausia o se mea tutusa tutusa ma le faʻafefiloi tutusa o vailaʻau mai le vevela o lima.

A maeʻa le tui, aua nei vave aveese le nila. Manaomia se nai sekone e tuua i lalo o le paʻu mo se inumaga atoa.

Faʻasaʻoga e noatia i le fesuiaiga mai le inisalini o meaola e mafua mai i tagata. Ua toe filifilia le fualaau. Foi, o le suiga mai le tasi ituaiga o inisalini i se isi e tatau ona tuuina atu faatasi ma faafomai vaavaaiga ma sili atu le siakiina o soo o faasalaga suka toto. Afai o le suiga na mafua ai le sili atu i le 100 iunite, o le maʻi e tatau ona lafo i se falemaʻi.

O sauniuniga uma o inisalini e faʻapitoa ona faia, ma o isi tui mulimuli e tatau ona faia i se isi nofoaga. O le insulin e le mafai ona faʻafefiloi ma faʻafefe.

Faʻasolo le insulin malosi

Ina ia tumau le maualuga o le kulukose o le toto i fua masani i le aso atoa, e tatau ona faʻalauiloaina se fualaau o le inisalini, poʻo se fua faatatau autu. Basis o se insulin o le umi poʻo le umi le umi, lea ua fuafuaina e faatumauina ai le suka toto e aunoa ma le 'ai po o luga o se manava gaogao, e pei o se tagata soifua maloloina, pulefaʻatasia.

I le faagaoioiga masani, o le pancreas sela o tagata soifua ua tuuina 24-26 iunite o inisalini i le aso. E tusa lea ma le 1 le iunite i le itula. O lenei o lona uiga o le aofaiga faaiu o inisalini o le faavae o le tulaga po o le leva ona faia inisalini, lea e manaomia e ulu atu ai.

Afai ua fuafuaina se taotoga, fiaaai, mafatiaga faalelagona ma fuafuaga faaletino, o le tulaga o le umi-le faia inisalini manaomia e te manaomia ina ia faaluaina.

Suʻega insulin Test

E mafai ona malamalama i le tutoatasi pe saʻo le filifilia o le faavae faavae. O le tiute o tagata uma suka, ona e mafai ona sese inumaga inisalini fomai tofia lava e faasino i le igoa o lau mea na tupu. O le mea lea, e pei ona latou fai mai, talitonuina, ae siakiina, aemaise pe afai e fetaui tonu ma lou soifua maloloina ma le manuia.

Mo le suʻega, e manaʻomia ona e filifilia se aso patino, e sili atu ona o se aso e alu ese, talu ai e tatau ona e mataʻituina le kulūkose. O lea la, e faʻapefea ona e siaki pe o le saʻo saʻo o le inisalini ua faʻamalosia mo oe.

  1. Aua nei 'ai mo le 5 itula.
  2. O itula uma e te manaʻomia e fua ai le suka i se glucometer.
  3. I lenei taimi atoa, o le hypoglycemia poo le oso i le glucose o le 1.5 mmol / l e le tatau ona matauina.
  4. O le faʻaitiitia o le suka poʻo le faʻalauiloa e faʻaalia ai le manaʻoga e fetuunai le faavae o le inisalini.

O sea ituaiga suʻega e tatau ona faia faʻaauau. Mo se faataitaiga, ua e siaki le tulaga basal o inisalini i le taeao ae o le aoauli po o le afiafi o le tulaga ma suiga kulukose. O le mea lea, filifili se isi aso e siaki ai afiafi ma le afiafi o le inisalini.

Na manaomia e manatua lena afiafi faailoa a puupuu inisalini e le sa lona aafiaga i luga o le e tatau ona tauaveina tofotofoga suka toto mai ina ua mavae 6 itula talu pulega (e tusa lava pe o le leva o le po).

Pulea mea

E i ai foʻi mea e pule ai mo sauniuniga o le inisalini e tele taimi e faia ai poʻo le faʻatino. Afai e liliu mai ina ia pe a le siakiina o le suka i nei "manatu" o le a faateleina pe faaitiitia, e tatau ona umia le a basal suega faamatalaina i luga.

I Lantus, i soo se taimi o le aso, o le kulukose e le tatau ona sili atu i le taua o le 6.5 mmol / L i luga o se manava gaogao.

Protafan NM, Humalin NPH, Insumal Bazal, Levemir. Mo nei fualaau e tatau ona manatu pulea i luma o taumafataga o le afiafi, pe a le inumaga o faafoeina i le taeao. I lena tulaga, afai o le togafitiga e faia i le afiafi, ona tatau lea ona pulea i le taeao i luga o se manava gaogao. I mataupu uma e lua ma le lua, o le kulukose i luga o se manava gaogao e le tatau ona sili atu i le 6.5 mmol / L.

Afai e te maitauina o loʻo i ai se faʻaititia po o le faateleina o le suka i luga o se manava gaogao, o lona uiga e le tatau ona e fetuunai le fualaau o le insulin oe lava! E tatau ona faia se suʻega faavae. Ma e na o lea e suia ai le inumaga pe maua ai i le fomai. O na oso i luga e ono tupu mai ona o se afaina o taeao o le taeao po o le sese o le inisalini o le afiafi.

Faʻasalaga

E tusa lava pe itiiti se faʻaopoopoga o le inisalini e le talafeagai ma manaoga o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia, lea e le maua ai le togafitiga faafomai talafeagai e ono oʻo atu ai i le oti o le maʻi poʻo le ogaoga o faʻafitauli.

I le hypoglycemia, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻavave meaʻai gaʻo, lea i se taimi puupuu o le a faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E mafai ona taitai atu cramps, popole faaletonu ma koma lava. Mulimuli ane e manaomia ai le pulea ma le mana faasaʻoga fomai ma inumaga umi faafoeina o inisalini.

Lantus fualaau faasaina o se analogue o inisalini tagata. E liliu mai i totonu o le fale suesue o meafaigaluega tau kenera o siama, coli E.. E ese mai i le tagata naʻo le i ai o ni molini se lua o le arginine ma le i ai o le vaʻavaʻai nai lo le glycine.

O Lantus, e pei lava o isi inisalini, ua faasaina e fefiloi ma isi ituaiga o inisalini ma, aemaise lava, e maualalo ai fualaau faasaina. Palu faatasi o taitai e mitiia le talafeagai ma le faatuai o inisalini e le tino. Sili ona aafiaga itu matautia o le palu faatasi o le a avea precipitation.

Talu ai o le inisalini Lantus o loʻo i ai tagata e puipuia ai le tino, o lona gaioiga ma le gasegase e le tino e sili atu le lelei nai lo mea e tutusa. Ae ui i lea, i le vaiaso muamua e sili atu le tau gauai atu i le tali a le tino i lenei ituaiga insulin, aemaise lava pe a uma le suiga mai se isi ituaiga.

Lantus e faʻaaogaina e ala i tui tui. Faatomuaga o inadmissible totonu o le uaua, talu ai o le tulaga lamatia o hypoglycemia ogaoga.

Talu ai ona o le inisalini e iai ni faʻasalaga mo le faʻaaogaina (laʻititi, le toe faʻaaogaina), e le mafai ona iloa ai aʻafiaga tonu i nei tapulaʻa, talu ai e leʻi faia ni suʻesuʻega.

Mo le maʻitaga ma fafine tausi-susu, o le faʻaaogaina o le inisalini umi e mafai, ae i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma le faʻaaogaina o mea faʻalapotopotoga: meaʻai e maua ai le suka, meaai.

Contraindications

  1. Hypoglycemia.
  2. Lagonaina o vaega o le vailaʻau.
  3. Tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.
  4. Toto

A maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, o nei faʻailoga e ono le faʻamaonia, ona o le lelei o le aafiaga e sili atu le maualuga nai lo le lamatiaga o faʻafitauli faigata. E na talafeagai ai ina ia fuafua le inumaga o inisalini.

Faatonuga faapitoa ma lapataiga

Long-faia inisalini e le o faamoemoe mo le togafitia o ketoacidosis. O tino pepe Ketone e naʻo le tino e naʻo le puleaina o le inisalini puupuu.

Mo le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini umi ma puupuu e faʻaaoga. O se umi faaumiumi e galue o se faavae, o lona uiga, e tumau pea le tele o le inisalini i totonu o le toto lea e tatau ona gaosia e le pancreas i se tulaga masani.

O nofoaga eseese o tui e leai ni eseesega i le iuga mulimuli, o lona uiga, o le faʻateleina o le vailaʻau i totonu o le toto o le a tutusa i soo se tulaga. E na talafeagai ai ina ia suia le nofoaga mo tui mulimuli ane taitasi.

Pe a suia mai le umi i le insulin, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma se glucometer, ona o le fua o le insulin o loʻo faʻatonutonuina o le a fetuutuunai ma o le a manaʻomia nisi faʻaopoopoga e faʻaitiitia ai le toto (papa, insulin).

Ina ia puipuia le hypoglycemia i le po ma pe a maeʻa, ona fautuaina lea e faaitiitia le mamafa o le insulin umi ma faateleina le insulin ma meaai. E na o le fomaʻi e tatau ona fuafua le fualaau.

umi faailoa faasaʻoga inumaga inisalini i:

  • suiga o meaʻai
  • faatasi ai ma le faʻatupulaia o le tino,
  • faʻamaʻi pipisi
  • gaioiga
  • tauaveina se tamaititi
  • mala o le endocrine
  • faamai o le fatugao (aemaise toilalo)
  • le maʻi suka i totonu o le matutua (65 ma i luga)
  • faatasi ai ma le mamafa o le mamafa o le mamafa po o le mamafa o tupe,
  • inu ava malosi
  • isi mafuaaga e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E taua foi le faʻaeteete mo i latou e maua le hemoglobin glycosylated i lalo ifo masani.I tagata faapena, o le hypoglycemia e mafai i le ao ma le po mo le leai o se mafuaaga.

Auala e teu ai

E manaʻomia lou suʻeina o se nofoaga e maua ai le vevela mai le + 2 ° C i le 8 ° C. E masani lava o nei laulau o le pusaaisa. E taua e taofia ai le malulu o inisalini ma, o lea, e le mafai ona teuina i le pusa 'aisa e pei o le tui i latou lava, ma pusa.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

I le taimi e tatala ai ma amata ona faʻaaoga, e le sili atu le maualuga o le malulu o le teuina i le +25 tikeri. E tatau ona manatuaina o le ola o le insulin i le maea ai o le tatalaina e 4 vaiaso.

I le aso e muta ai le aoga, o le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻasaina ua faasaina.

Faatau umi-le faia inisalini gata i pharmacies ma na o le talavai.

O le inisalini o se hormone e faʻamaloloina e siama pancreatic. O lana galuega autū o le faʻatonutonuina o le gaosiga o le gaʻo ma le "punitia" o le kulūkose tuputupu aʻe.

O le auala galue e faapea: e amata i ai se tagata, ina ua mavae e uiga i le 5 minute inisalini ua tuuina atu, e faapaleni ai le suka faateleina ina ua uma meaai.

Afai e le lelei le lelei o le pancreas ma o le hormone e le faʻamalosi lelei, e faʻaleleia ai.

ituaiga agamalu o faaletonu le faapalepale kulukose te le manaomia togafitiga, i isi mataupu, e le faia e aunoa ma le i ai. O nisi o fualaau faasaina tui faatasi i le aso, ao isi - i taimi uma io outou luma aai ai.

Tusi mai a matou au faitau

Autu: O le suka o le tinamatua na toe foʻi mai i le masani!

I: Faʻamatalaga o le pulega

Christina
Moscow

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Puupuu-o lo o galue inisalini aloaia i totonu o le 30-40 minute talu ona ulufale atu i le organizm.Po Ina ua mavae lenei taimi, e tatau ai i le onosai. E le taliaina le taʻeina o meaai.

Le umi o le aafiaga togafitiga - e oo atu i le 5 itula, e uiga i le taimi e manaomia mo le tino e iʻu meaai. O le gaioiga o le hormone sili atu le sili atu i le taimi o le faateleina o le suka pe a uma ona 'ai. Ina ia faapaleniina le aofaiga o inisalini ma kulukose i le 2.5 itula fautuaina meaai mama malamalama suka.

O le inisalini anapogi e masani lava ona faʻamatalaina i tagata gasegase e ola faʻateleina pe a uma ona 'ai. Pe a faʻaaogaina, e tatau ona amanaʻiaina nisi o togafiti:

  • o le tele o le mamafa e tatau ona tutusa uma
  • inumaga o le fualaau faasaina ua fuafuaina e faavae i luga o le aofaiga o meaai aina, ina ia faia mo a leai o le hormone i le tino o le onosai,
  • pe afai o le aofaiga ole fualaau faasaina e le o lava le faafoeina,
  • lapopoʻa tele o le a faʻaosofia ai le hypoglycemia.

Ma hypo- ma hyperglycemia e matua matautia mo diabetics, e mafai ona latou faia ni faafitauli matuia.

  • Manaʻo e faʻatali 30 i le 40 minute aʻo leʻi 'ai. I nisi tulaga, e matua faigata lava. Mo se faataitaiga, i luga o le auala, i se aso faamanatu.
  • e le o le taimi o le aafiaga togafitiga, o lea e le talafeagai lenei fualaau faasaina mo se toomaga vave o hyperglycemia.
  • Talu inisalini se gaoioiga sili faaumiumi, lea pe a mavae 2.5-3 itula talu tui manaomia meaai mama malamalama faaopoopo e faamautuina ai tulaga suka toto.

I togafitiga faafomaʻi, o loʻo i ai le maʻisuka ma le vave maua mai o le manava.

O nei gasegase e tatau ona tui i le insulin vave 1.5 itula aʻo leʻi 'ai. I le tele o tulaga, o lenei mea e matua le talafeagai lava. I lenei tulaga, na o le pau lava le auala e faʻaaogaina ai le hormone o le ultrafast action.

I soo se tulaga, e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia lenei mea poʻo lena vailaʻau. O le suiga mai le tasi vailaau i le isi e tatau foi ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai.

I le taimi nei, o le filifiliga o sauniuniga vave ile inisalini e lautele. O le tele o taimi, o le tau e faʻatatau i le kamupanī.

Laulau: "Iniseti gaioi"

Igoa o fualaau faasainaFaiga faʻapolopoloatunuu moni
"Biosulin P"Initia
"Apidra"3 ml keke tioataSiamani
"Gensulin P"10 ml ampoule tioata poo 3 ml cartridgePolani
Novorapid Penfill3 ml keke tioataTenimaka
Rosinsulin R5 ml le faguRusia
Humalog3 ml keke tioataFarani

"" E tutusa le inisalini o le tagata. Le vai e leai se lanu e maua i le 3 milliliter tioata tioata. O le auala e talia ai le pulega o se mea faʻapitoa ma e le afaina. O le umi o le gaoioiga e oʻo ile 5 itula. E faʻalagolago i le vailaau ua filifilia ma le gasegase o le tino, le vevela o le tino o le maʻi, ma le nofoaga o inisiua.

Afai o le folasaga o loʻo i lalo o le paʻu, ona maualuga lea o le maualuga o le hormone i totonu o le toto i le afa itula - itula.

E mafai ona faia le Humalog ao leʻi oʻo i taumafataga, faʻapea foʻi ma le taimi lava e uma ai. O le faʻaaogaina o le puleaina e faia i luga o le tauau, manava, papa poʻo le ogavae.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina Novorapid Penfill o le insulin aspart. O le tutusa lenei o le hormone tagata. O se vai e aunoa ma se lanu, e aunoa ma le pala. O lenei vailaʻau e faʻatagaina mo tamaiti e sili atu ile lua tausaga. O le mea masani, o le manaomia i aso taitasi mo le inisalini e mai le 0.5 i le 1 UNITS, e fuafua i le mamafa o le maʻisuka.

"Apidra" o se fualaau Siamani o lona gaosiga malosi o le insulin guline. O le isi lea faʻalogona o le hormone tagata. Talu ai o suʻesuʻega o le aʻafiaga o lenei vailaau faʻasaina e leʻi faʻatautaia i luga o fafine maʻitaga, o lona faʻaaogaina mo se vaega o tagata gasegase e le manaʻomia. O le mea lava lea e tasi mo tamaitai lapatai.

Rosinsulin R o se fomaʻi Rusia. O le mea o loʻo galue malosi o le inisalini o le tagata. E fautuaina e le kamupanī le pulega i se taimi e leʻi umi ae leʻi 'ai poʻo le 1.5-2 itula pe a maeʻa. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa le vai mo le iai o le vavave, pala. I lenei tulaga, e le mafai ona faʻaoga le hormone.

O le aʻafiaga autu o tapenaga o le inisalini vave o le hypoglycemia. O lona foliga malu e le manaʻomia ai le faʻamautuina o fualaau oona ma togafitiga faafomaʻi. Afai o le suka maualalo ua pasi i se tikeri talafeagai pe taua, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi. I le faaopoopo atu i le hypoglycemia, e mafai ona maua e tagata maʻi lipodystrophy, pruritus, ma urticaria.

Nicotine, COCs, hormones thyroid, antidepressants ma isi vailaʻau faʻavaivaia aafiaga o le insulin i le suka. I lenei tulaga, e tatau ona e fetuunai le fua o le homone. Afai o vailaʻau e ave e gasegase i aso uma, e tatau ona ia logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea.

E pei o vailaau uma, o sauniuniga o le inisalini vave e maua ai a latou faʻailoga. E aofia ai:

  • nisi o faamaʻi fatu, aemaise lava o se faaletonu,
  • lapisi lapoa
  • gasegase gasegase
  • hepatitis.

I le i ai o ia faʻamaʻi, o le togafitiga o togafitiga e filifilia taitoatasi.

I suʻesuʻega faasaienitisi, o loʻo taʻua ai inisinia o insulin, lea e mafai ai ona faʻatonutonu le numera o kulūkose i le toto o le tagata maʻi. I le lalolagi faʻaonaponei i le faʻapitoa o gaosiga o vailaʻau faʻasolosolo, o loʻo fausiaina se tele o ituaiga insulin preparations. O le taatele e puupuu ma umi le insulin. O a latou feteenaiga autu e aofia ai: ituaiga o meaola e masani ona maua mai ai lenei oloa, metotia o le gaosiga o le vailaau ma le umi o gaioiga. I aso nei, o le inisalini puupuu e sili ona lauiloa.

O le umi o lona faʻaaliga e oʻo atu i le 8 itula. O lenei auupega o loʻo i ai lona faʻamoemoe - faʻavave faʻavaveina o mea taumafa o meaai, faʻapea foʻi ma le faʻamaopoopoina o togafitiga o maʻi maʻisuka muamua.

O le inisalini umi e faʻaaoga e faʻaalia ai le gaosiga masani o lenei hormone e le tino o le tagata mo le 24 itula. Faʻalagolago i ituaiga o fualaau faasaina, o loʻo i ai se vaitaimi o le gaioiga mai le 12 i le 30 itula. E pei o ituaiga o le umi o le homonu, o vailaʻau o le umi ma le umi e faʻalilo. O le umi e maua ai le maualuga o le maualuga ole kulukosese o loʻo iai i totonu o le toto, faʻaleleia le gafatia o maso ma le ate e faʻafefe ai, faʻateleina le faagasologa o le synthesizing fausaga o le protein, faʻaitiitia le taimi,talafeagai mo le gaosia o molimula suka i nila o le ate.

O tagata muamua na maua i le maʻisuka muamua e masani lava ona fiafia i fesili faapena: pe faapefea ona filifili le saʻo o le inisalini ma o fea e sili atu mo le puleaina? O nei manatu e matua ogaoga, talu ai o le maʻi o le lumanaʻi ma le ola maloloina lea e faalagolago i le sao o le filifilia o le hormone ma le fuaina o lona fua.

Mo soʻo se maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, o le faʻaaogaina o se fomaʻi filifilia lelei ole sauniuniga ole inisalini e taua tele.

E tatau ona maitauina e mafai ona filifili le saʻo saʻo o le homone e talafeagai mo se tagata maʻi faapitoa i se falemai.

E tele tulafono faʻavae e faʻaaogaina e fomaʻi e filifili ai le fua talafeagai o le fualaau faasaina.

  1. E tatau ona siaki le aofaʻi o mole suka i totonu o le toto i le tele o taimi i le aso. O faailo nei e manatu e masani: i luga o se manava gaogao - 5-6 mmol / l ma pe a mavae ni nai itula talu ona 'ai - 8 mmol / l. O le maualuga o le suiga mai le faailo mulimuli o se sili atu i le 3 mmol / L.
  2. E tatau ona filifilia lenei hormone i le amanaʻia o le taimi o le aso, o le aofaʻi o gaʻo kulūlū o loʻo faʻapalaina, le maualuga o le gasegase a le maʻi ma muamua atu ma le 'ai.
  3. E le gata i lea, e tatau ona totogi le mafaufau i le mamafa o le tagata maʻi, i le i ai o isi maʻi ogaoga poʻo le gasegase, le taimi ma le faʻaogaina o isi vailaʻau. O le taua tele, o nei faailoilo o loʻo i le taimi o le tofiaina o se faʻaauau faifaipea o le faia o le inisalini o se gaioiga umi. O le mafuaʻaga o lenei mea o le le lava lea o le faʻalagolago i le injections i le taimi o le 'ai, talu mai le faʻaaogaina, o le maua pea o lenei hormone i le toto toto o le tagata maʻi ua faia.
  4. O se mea taua tele pe a filifilia se vailaau lelei o se vailaau o le tausia lea o se tusi talaʻi faapitoa. I sea tusi o talaaga, o faailoga o mea o loʻo i totonu o le kulukose mole toto i le toto o le tagata maʻi, o le aofaiga faʻatusatusa o iunite o vailaʻau faʻamalosi e faʻaaogaina i taimi o taumafataga, ma o le fua o le puleaina o se insulin sauniuniga ua tusia. O le auiliiliga e masani lava ona faia i luga o se manava leai. E masani lava o le aofaʻi o le faʻasolosolo ma le faʻaaogaina o iunite o vailaʻau o se vaega e 2 i le 1. Afai o le fuainumera o kulūkose i totonu o le toto e sili atu i le faʻatagaina, e manaʻomia le faʻaopoopoina o le faʻaopoopoina o sauniuniga.
  5. O le faagasologa o le filifilia o le tui o le inisalini e amata ile injections po. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le hormone i le aofaiga o le 10 iunite, i le taimi lava e te leʻi alu i le moega, pe a faʻapea o lenei fualaau e talafeagai, o le toto kulukose i le taeao o le a le sili atu ma le 7 mmol / L. Afai, pe a uma le tuiina o le fua muamua, o le tagata maʻi e tele le vevela, faateleina le manaʻo, e tatau ona faʻaitiitia le ao ile po e ala i ni nai vaega. O le paleni paleni i le va o inumaga o le insulin e faia i le ao ma le po e tatau ona 2: 1.

I le tulaga pe afai o le fualaau o le vailaau e faʻataunuʻuina ai manaʻoga o le tino, o mea o loʻo i totonu o kulukose mole molelaʻau i le toto toto e le tatau ona suia pe lalo. Ole mole mole ole kulukose e tatau ona le suia i le aso.

O le inisalini e sili ona faʻaaoga

Ina ia fuafuaina le inisalini aupito sili mo se tagata maʻi faapitoa, e tatau ona filifili se fualaau faasaina. Ina ia mafai ona faʻaaoga le basal production, e masani ona latou faʻaaoga sauniuniga insulin umi. O le falemaʻi faʻamalositisi e maua ai ituaiga lua o inisalini:

  • umi le umi, galue e oo i le 17 itula. O nei vailaʻau e aofia ai le Biosulin, Insuman, Gensulin, Protafan, Humulin.
  • umi le umi, o lona aafiaga e oo atu i le 30 itula. O: Levemir, Tresiba, Lantus.

Inisinia Lantus ma le Levemir e iai ni eseesega taua mai isi insulin. O eseesega e faapea o vailaʻau e manino atoatoa ma maua se taimi ese o le gaioiga i le tagata maʻi e maua i le maʻisuka.O le ituaiga muamua o inisalini ei ai se lanu paʻepaʻe ma sina gaogao, o lea e tatau ai ona luluina vailaʻau aʻo leʻi faʻaaogaina.

Pe a faʻaaoga fuamone i se taimi umi, o taimi pito i luga e mafai ona matauina i totonu o latou faʻatonuga. O fualaau o le ituaiga lona lua e le o iai lenei uiga.

O le tui o se tui umi o le inisalini e tatau ona filifilia ina ia mafai e le vailaau ona taofiofia le maualuga o le kulukose i vavao i le va o taumafataga i totonu o tapulaa talafeagai.

Ona o le manaʻoga mo le faʻaitiitia o le absorption, o le inisalini umi e faia i lalo o le paʻu o le suilapalapa poʻo le pulu. Poto - i totonu o le manava poʻo lima.

O uluai injections o le umi o insulin e faia i le po ma fua o le suka e ave i le 3 itula. I le tulaga o se suiga taua i faailo o le kulukose, ua faia le fetuunaiga o fua. Ina ia iloa mafuaʻaga o le maualuga o le kulukose i le po, e tatau ona suʻesuʻe le vaitaimi i le va o le 00.00 ma le 03.00. Faatasi ai ma se faaitiitia o le faatinoga, e tatau ona faaititia le fualaau o le insulin i le po.

O le tele lava o le faʻamaonia lelei o le voluma manaʻomia o le insaline basal e mafai i le le atoatoa o le kulukose ma le inisalini puupuu i totonu o le toto. O le mea lea, pe a iloiloina le inisalini i le po, e tatau ona e teena le 'aiga o le afiafi.

Mo se faʻamatalaga sili atu faʻamatalaga, e le tatau ona e faʻaaogaina insulin, e le tatau ona e 'ai i meaʻai po o meaʻai gaʻo

Mo le fuafuaina o le hormonal basal i le ao, e tatau ona e ave se tasi meaai pe fiaai i le aso atoa. E faia fua i itula uma.

E toetoe lava o insuline uma e faia faʻapitoa i le 12 itula. Naʻo Lantus e le faʻaumatia lona aafiaga i le aso atoa.

Aua nei galo o ituaiga uma o inisalini, e faaopoopo atu ia Lantus ma le Levemir, ei ai le pule faitalia. O le taimi sili ona umi o nei vailaau e tupu pe a mavae le 6-8 itula mai le taimi o le pulega. I le gasologa o nei itula, e mafai ona tupu se pa'ū i le suka, lea e faʻasaʻoina e ala i le 'ai o falaoa.

O siaki siaki e tatau ona faia i taimi uma e suia ai. Ina ia malamalama i le auala e amio i le dynamics o suka, lava uma le tolu aso o le suega. Ma e naʻo luga o faʻavae o taunuʻuga na maua, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina se vailaau manino o se fualaau faasaina.

Ina ia mafai ona e iloiloina le fuamoa masani i le ao ma faailoa mai le fualaau sili ona lelei, e tatau ona e faatali mo le lima itula mai le taimi e te tagofia ai le taumafataga talu ai. O maʻi suka e faʻaaogaina le inisalini puupuu e manaʻomia e tu ai se vaitau mai le 6 itula. O se vaega o insuline puupuu o loʻo faʻatusalia e Gensulin, Humulin, Actrapid. Ole iniseti e aofia ai: Novorapid, Apidra, Humalog. O le hormonone e sili atu ona gaoioi faʻapea foʻi ma le pupuu, ae e faʻateʻaina le tele o vaivaiga. I le taimi lava lea e tasi, o le meafaigaluega o le mafai ai e feiloai ma le manaoga o le tino mo inisalini.

E le mafai ona tuʻuina atu se tali manino i le fesili o le inisalini o le sili lea. Ae i luga o le fautuaga a se fomaʻi, e mafai ona e filifilia le sao saʻo ole vasal ma puupuu insulin.

Inisalini umi

O se togafitiga malosi o le inisalini e tatau ona suia ai le faʻasaʻoina o le inisalini, faʻamaonia ma le maeʻa o taumafataga. I tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, na o le pau le auala e suia ai le manava o le inisalini autu o le faʻaaogaina o le inisalini e faʻateleina.

O le inisalini autu e tusa lea ma le 40-60% o manaoga masani o le tino. I se tulaga lelei, o le fualaau o le insalini basal e tatau ona aofia ai le manaʻoga i le va o taumafataga, ma o le puleaina o insulin i taimi pupuu o le a faasaʻo ai le glycemia postprandial.

Faʻatasi ai ma le maʻi, o le maʻisuka e manaʻomia le togafitiga o le insulin. Le togafitiga o le maʻi, insulin puupuu ma le insulin umi. O le lelei o le ola o le maʻisuka tele lava e faalagolago i le tausisia o togafitiga faafomaʻi uma.

O le tui malosi ole inisalini e manaʻomia pe'ā anapogi anapogi ile maualuga ole kulukose toto e tatau ona fetuunai.O Lantus foi ua manatu o le inisalini e masani ona faia i le taimi nei, lea e tatau ona faia i le 12 pe 24 itula ile maʻi.

Na te fuafuaina le manaʻomia mo togafitiga o le inisalini ma faʻamaonia vailaau faʻapitoa e le fomaʻi, ma o le faʻamaoniga lelei i togafitiga o le faʻamaʻi e faalagolago lava i le matua tausisia o fautuaga i tagata maʻi.

O le inisalini umi o loʻo i ai se mea ofoofogia, e mafai ona faʻaalia le hormone masani lea e maua mai i sela o le pancreas. I le taimi lava e tasi, e agamalu i luga o ia siama, e faʻamalosia ai lo latou toe faʻaleleia, lea i le lumanaʻi e mafai ai ona teena le togafitiga o le inisalini.

Injections o le inisalini faaumiumi e tatau ona tuʻuina atu i tagata gasegase ei ai le maualuga o le suka i le aso, ae tatau ona faʻamautinoa o le maʻi e faʻaaogaina meaai e le sili atu i le 5 itula aʻo lei moe. E le gata i lea, o le insulin ua leva ona faatonuina mo le faailoga o le "taeao o le taeao," i le mataupu pe a amata ona maua e le ate sela i le po ao leʻi ala mai le maʻi, faʻaitiitia le inisalini.

Afai e manaʻomia le tuiina o le inisalini i le aso e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose e maua mai i meaʻai, o le umi o le inisalini e faʻamaonia ai le insulin, e avea ma se puipuiga lelei, e fesoasoani foi e toe faʻafouina ia peta pancreatic beta. Inisictions o le insulin umi ua tatau ona gauai i ai i le latou fesoasoani e faʻamaonia le tulaga o le maʻi ma mautinoa o le maʻisuka ituaiga 2 e le oʻo i le ituaiga muamua o faʻamaʻi.

Le fua saʻo o le fua o le umi o le inisalini i le po

Ina ia tausia se ituaiga olaga masani, e tatau i le tagata maʻi ona iloa pe faapefea ona fua saʻo le fua o Lantus, Protafan poʻo Levemir i le po, ina ia tausia le kulukose anapogi i le 4.6 ± 0.6 mmol / l.

Ina ia faia lenei mea, ao faagasolo le vaiaso e tatau ona e fuaina le maualuga o suka i le po ma i le taeao i luga o se manava gaogao. Ona tatau lea ona e fuafuaina le taua o le suka i le taeao e le aoga i aso ananafi i le po ma fuafua le faateleina, o le a tuuina mai ai se faailo o le tapulaa maualalo e manaomia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le maualalo o le maualuga i le suka o le 4.0 mmol / l, o le 1 le iunite o le inisalini faaumiumi e mafai ona faʻaitiitia ai lenei faʻamaoniga i le 2.2 mmol / l i se tagata e mamafa le 64 kilokalama. Afai o lou mamafa o le 80 kilokalama, ona matou faʻaaogaina lea o le faiga lenei: 2.2 mmol / L * 64 kg / 80 kg = 1.76 mmol / L. Ole fua ole inisalini mo se tagata e 80 kilokalama e tatau ona 1.13 iunite, o lenei fuainumera e siʻitia i le kuata lata ane ma tatou maua 1.25E.

E tatau ona maitauina e le mafai ona faʻavaivaia Lantus, o le mea lea e tatau ona tuiina i le 1ED poo le 1,5ED, ae mafai ona faʻavaivai Levemir ma faʻaumatia i le tau manaʻomia. I aso e sosoo ai, e tatau ona e mataʻituina pe faapefea ona avea le suka o le taumafa ma faateleina pe faʻaitiitia ai le metotia. E saʻo saʻo ma saʻo pe afai, i totonu o le vaiaso, o le sugar sugar e le sili atu i le 0.6 mmol / l, pe afai e maualuga le tau, ona taumafai lea e faʻatupulaʻia le fua i le 0.25 iunite i aso uma e tolu.

Umi taimi e fai ai inisalini: o afea e faʻamatalaina ai pe faʻafefea ona faʻaaogaina

E leai ni faʻamautuga atoatoa mo le maʻisuka i le lalolagi. Ae o le faʻaaogaina o fualaau faʻaumiumi e mafai ona faʻaititia ai le numera o inisiua e manaʻomia ma faʻaleleia ai le lelei o le olaga.

O le a le taua o le inisalini umi i le tino o le tagata? O fualaau oona ma fualaʻau umi e taitaia e le maʻisuka 1-2 taimi i le aso (taeao ma le afiafi) ma o faavae. O le lelei atoatoa o le umi o le inisalini e tupu pe a mavae le 8-10 itula, ae o le faʻaitiitia o le suka e mafai ona iloa pe a uma le 3-4 itula.

E faʻapefea ona filifili se fualaau o le inisalini e talafeagai mo se tagata: laiti aoga (e le sili atu ma le 10 iunite) e aoga mo le tusa o le 12 itula, o le tele o le fualaau faasaina - e oʻo mai i le aso. Afai o le inisalini faaopoopo e faʻasoa i se vailaʻau e sili atu i le 0.6 iunite i le 1 kilokalama o le mamafa, ona faia lea o le inisiua i ni tulaga eseese i nofoaga eseese (tauau, ogavae, manava).

O le a le mea e maua ai sea togafitiga?

O le inisalini umi e manaʻomia e tausia ai le anapogi glucose.E naʻo se tagata tomai faapitoa, i luga o le faavae o le pulea e le tagata maʻi, e mafai ona fuafua pe manaʻomia e le tagata maʻi ni injections o se fualaau faʻamalosi muamua ao le i faia taumafataga ma le umi ma le umi.

E taua. O le inisalini umi-o se sui atoatoa mo le hormone basal na faalilolilo e le pancreas. E faʻaitiitia ai foi le oti o peta peta.

Faatusatusaga o tulafono mo le fuafuaina o le taeao ma le afiafi

Faʻailoga Manaomia le Aofaʻi o Insulin Tuai
mo se aso mo le po
Manaomia mo le faʻaofiinaAfai o le glycemia i aso taitasi e sili atu i le 5.Afai o le anapogi glycemia e maualuga atu nai lo le taimi e momoe ai.
O le faavae mo le fuafuainaLe eseesega i le va o le laʻititi ma le faʻapipiʻi anapogi i aso taʻitasi.Le eseesega aupito itiiti i le anapogi glycemia ma aʻo lei moe.
Faʻamaumauga o le mafaufau ile mafaufauE faapena foi tulaga uma e lua.
Fai le fetuunaigaManaomia pe afai o fua faʻatatau e faʻaalia ai faʻalavelave.

I le maʻisuka ituaiga 2, e le tatau ona i ai le inisalini puupuu ma faaumiumi i togafitiga. Atonu e foliga mai o le pancreas lava e aʻafia i le saunia o se tala masani masani, ma e le manaʻomia se hormone faaopoopo. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i se taumafa maulalo, e ono le manaʻomia se inisalini puupuu aʻo leʻi oʻo i taumafataga. Afai o le maʻisuka e manaʻomia le umi o le inisalini mo le ao ma le po, o le fua ole aso e masani ona maualalo.

I le amataga o le maʻisuka ituaiga 1, o le ituaiga ma le aofaiga o le fualaau faasaina e masani ona filifilia i totonu o le falemaʻi. O tulafono faʻatusatusa o loʻo i luga e mafai ona faʻaaoga e fetuʻunaʻi ai le fualaau pe afai o le tagata muamua na taofi le tuʻuina atu o taui lelei.

Faʻafitauli o le NPH-Insulin

E faʻatusatusa i le Levemir ma le Lantus, o NPH-insulin e tele naua mea le lelei:

  • faʻaalia le maualuga o le faʻatonuina o le gaioiga i le mavae ai o le 6 itula, o le mea lea e le faʻafaigofie ai le puleaina o talaaga, lea e tumau,
  • faʻaleagaina faʻaleagaina, o lea e mafai ona eseese le aafiaga i aso eseese,
  • sili atu ona ono aʻafia ai allergies i le maʻisuka. O le aʻafiaga o gaioiga o anaphylactic e faʻapupulaina e vailaʻau faʻasaina, vailaʻau eletise, NSAID,
  • O latou faʻamalolo, ae le o se vaifofo, o lona uiga, e faalagolago i le maeʻa fefiloi o le inisalini ma le usitaia o tulafono mo lana pulega.

O inisini o ona po nei e le maua mai i nei faaletonu, o lona uiga o la latou faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka e sili ona lelei.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina.

Inisalini mo le maʻisuka o le ituaiga muamua, ma seasea lona lua, o se fualaau taua. E suitulaga ai le insulin, lea e tatau ona gaosia i le aofaiga o le eletene.

O le tele lava o taimi, o siama o loʻo faʻamatalaina na o le puupuu ma le siakiina o le inisalini, o le inisiua lea e tuʻuina atu pe a uma se taumafataga. Ae e tupu foi e manaʻomia le inisalini umi, lea e iai tulaga manaʻomia mo le taimi o le tui.

Lalo o le a tatou mafaufau i igoa tau fefaatauaiga o insulin faatasi ai ma galuega faaumiumi, oa latou mea tau vailaau ma mataupu pe a talafeagai a latou inisiua, faapea foi manatu faaalia o le maʻisuka i le faaaogaina o le inisalini umi.

Inisalini umi

O le maʻisuka o le ituaiga muamua o loʻo faʻataʻitaʻiina insulinini umi e pei o le tui insulin, ma i le lona lua e pei o le mono-fomaʻi. O le manatu o le insalini basal e aofia ai le inisalini, lea e tatau ona gaosia i totonu o le tino i le ao, e tusa lava po oa taumafataga. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1, e le o tagata gasegase uma e maua ai le paʻu e mafai ona maua mai ai lenei hormone e tusa lava pe itiiti ifo i ai.

I soʻo se tulaga, o le togafitiga 1 e faʻapipiʻiina i ni gaioiga pupuu pe sili atu-puupuu o le inisalini. O le iniseti o le inisalini umi e faia i le taeao i luga o se manava gaogao, i lea aso i lea aso, e le itiiti ifo ma le lua.O le fualaau oona e amata ona galue i le tasi i le tolu itula,galue mai le 12 i le 24 itula.

Aʻo pe a manaʻomia le faatonuina o le inisalini umi:

  • taofiofia o le ata o le taeao o le taeao
  • faamautuina o le suka toto i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • togafitiga o le maʻisuka lona lua, e puipuia ai lona fesuiaiga i le ituaiga muamua,
  • i le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le aloese mai le ketoacidosis ma le vaeluaina o vela beta.

O isi insulin ua leva ona faʻatapulaʻaina i le filifiliga; na faʻataʻitaʻiina e tagata mama le NPH-inisalini ua taʻua o le Protofan. E i ai se lanu uliuli, ma aʻo leʻi tuiina le fagu e tatau ona luluina. I le taimi nei, ua mafai e le nuʻu o endocrinologists ona faʻamaonia le mea moni e faapea o le protofan o loʻo i ai se aʻafiaga leaga i luga o le tino puipuia, ma faʻaosofia ai le maua o mea faʻamalosi i le inisalini.

O nei mea uma e oʻo atu ai i se faʻafitauli lea e ulu atu ai faʻamaʻi tui inisalini, lea e le toe gaoioi ai. E le gata i lea, o le inisalini ua fusia e mafai ona malosi tele pe a le toe tatau. O lenei gaioiga atonu o le a iai se uiga e foliga mai e foliga mai e ono oso i le suka, i totonu 2-3 mmol / l.

E le o lagona faapitoa e le tagata maʻi, ae, i se tulaga aoao, o le falemaʻi ua le lelei. Talu ai nei, o isi vailaʻau ua atiaeina e leai se aafiaga i le tino o le maʻi. Analogs

E i ai se lanu manino, e le manaʻomia le luluina aʻo leʻi tuiina. O le faʻasolosolo o le inisalini umi e mafai ona faigofie ona faʻatauina i soo se fale talavai.

O le tau masani a Lantus i le Russian Federation e amata mai le 3335 - 3650 rubles, ma Protofan - 890-970 rubles. O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai o Lantus o loʻo i ai sona uiga tutusa i le suka i le aso atoa.

A o leʻi faatonuina le inisalini umi, e manaʻomia le endocrinologist e manaʻomia le maʻi e tusia faʻatasi ma le puleaina o le suka suka, lea na faia mai le tasi i le tolu vaiaso i aso uma. O lenei mea o le a faʻaalia ai se ata atoa o oso i totonu o le kulukose o le toto ma le manaʻoga, poʻo le faalēaogāina o le tofiga o lenei ituaiga insulin.

Afai e faatonuina e le fomai le vailaau e aunoa ma le amanaiaina o le ata o le toto maualuga o le suka, ona lelei lea ona faafesootai se isi endocrinologist.

Le faiga o le gaioiga o le insulin umi

O fualaau faʻasaʻi e faʻafefiloi sauniuniga o le inisalini ma le umi o gaioiga. E le gata i lea, o le mea muamua e amata ona galue i totonu o le tino i totonu o le tasi - lua itula, e oʻo i lona pito i le 4 - 11 itula, le aofaʻiga o le 9 - 12 itula.

O vailaʻau o le umi o le taimi e sili atu ona faʻaalu malie, ma maua se faʻalauteleina o le aafiaga. E maua lenei mea ona o se faʻaopoopoga faapitoa - protamine poʻo le zinc. O le NPH-inisalini e aofia ai i le mamanu o le protamine e maua mai le susu i le fua o le stoichiometric.

I luga o le maketi o falemaʻi mo le maʻisuka, o nei sauniuniga inisalini mo le umi o taimi e tuʻuina atu:

  • Inisalini faʻasaina, igoa tau fefaʻatauaʻiga Protafan XM, Humulin NPH, Biosulin, Gansulin.
  • Inisalini gasegase tagata - Humador, Biogulin.
  • O le inisalini o le vaega o le Pork mono - Protafan MS,
  • Inisalini i totonu o se faʻamalologa o fale - Monotard MS.

O se vailaau uumi e amataina lona gaioiga i totonu o le 1.5 itula i le maea ai o le tui, o le aofaʻi atoa e 20 - 28 itula. E le gata i lea, o nei vailaʻau e tufatufa atu ai le inisalini i le tino o le tagata maʻi, e faaleleia atili ai le ata o le falemaʻi ma e le faʻaosofia ai suiga i le tele o le tuiina o le inisalini puupuu ma ultra-poto.

O fualaau oona e aofia ai le insulin glargine, lea e talitutusa ma le inisalini o le tagata. E le oi ai se mea e taʻua o le tumutumuga o le gaioiga, e pei ona tuʻuina atu i totonu o le toto i se fua faatatau saʻo. O Glargin o loʻo i ai le paleni pH acidic. E le aofia ai lona pulega tuʻufaʻatasia faʻatasi ai ma insulin pupuu ma siaki, ona o nei fualaau oona e le paleni paleni pH.

O nei vailaʻau inisalini e masani lava ona maua i le faʻamalolo ma e faʻapitoa pe faʻapitoa foi ona faia. Fefaatauaiga:

  1. Insulin Glargine Lantus.
  2. Inisalini e pala

E i ai faʻamaʻiloga mo le tuiina o le inisalini lapisi ma faʻafefe - o le maʻi suka, o le coma.

Lalo o se faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina o le inisalini Lantus.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Lantus Solostar 1 ml e aofia ai le 3.63 mg insulin glargine, lea e tutusa ma le 100 IU o le inisalini hormone tagata.

E aofia ai foʻi mea e sili ona leaga: glycerol, zinc chloride, sodium hydroxide, vai mo tui.

I foliga vaaia, o se vai manino, le lanu mo le inisiua tui i totonu o le tino o le tagata maʻi. O fualaau faasaina e tele ituaiga o faʻamalolo:

  • OpticClick polokalama, e aofia ai 3 ml cartridges. Lima taʻavale i se tasi afifi.
  • 3 ml Pene Sringe Sens A maeʻa le inisalini, e tatau lava ona e faʻatau se fagu fou ma faʻapipii i le peni. I totonu o se pusa pepa, lima peni tui.
  • Lantus Solotar, 3 ml cartridges O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le peni mo le faʻaaogaina e tasi, e le suia ia kata. I totonu o se pusa pepa, lima peni tui, e aunoa ma ni iniseti tui.

O Lantus o se fualaau faasaina o le vaega o vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina. O le gaioiga malosi a Lantus - insulin glargine o se tutusa o le inisalini basal action. Ua faʻamaʻapeʻa atoa i totonu o le toto. sau vave.

O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga i le tino o le tagata maʻi:

  1. Faaitiitia le kulukose o le toto.
  2. Faateleina le faʻaaogaina o le kulukose ma faʻaaogaina e ala i le musele skeletal ma le tino o le tino.
  3. Faʻasolosolo le biotransformation o le kulukose i le glycogen i le ate.
  4. I le tino maso, e faʻaleleia le gaosia o le protein.
  5. Faateleina le gaosiga o lipid.

E fautuaina e tui tasi i le aso, naʻo le endocrinologist e faʻamatalaina le fualaau, ma mafaufau i le ogaoga o le maʻi. Mo tagata gasegase e tutusa le toto o le suka, atonu o le a eseese ia doses, ona o aafiaga eseese i le tino o le tagata maʻi ma a latou mea na faia i le tino.

Ole Lantus ua naʻo le maʻisuka ituaiga ole lua ma le lua, e mo le matutua ma tamaiti e sili ile ono tausaga. Le aoga o fualaau faasaina e lei suesueina mo tamaiti ei lalo ifo o le ono tausaga.

O sauniuniga mo le togafitiga o le inisalini e eseese i le umi o gaioiga i le pupuu, le umi, umi ma le tuʻufaʻatasia. O le inisalini umi ua mamanuina ina ia faatumauina pea le maualuga o le maualuga o lenei hormone, lea e masani lava ona faia e le pancreas. E faʻaaogaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foʻi ma tulaga e manaʻomia ai le puleaina o le suka.

Ituaiga o fualaau faasaina

I le taimi nei, e lua vaega o fualaau oona ua faʻaaogaina - o le umi ma le umi o le umi. Ole umi ole taimi ole insulin e iai se taimi pito i luga, e ui lava e leʻo taʻua o fualaau oona. Ole iniseti e mafua ona o le gaʻo. O nei foliga o loʻo faʻatatauina pe a filifilia se fualaau o le hormonone basal.

O le faʻaaogaina o le inisalini umi ua fautuaina mo faʻamatalaga nei:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • ituaiga 2 maʻisuka
  • puipuiga faʻamaʻi i vailaʻau tuʻufaʻatoto i le faʻaititia o le kulukose o le toto,
  • sauniuniga mo taotoga
  • maʻisuka maʻitaga.

Fai le faʻatusatusaga

O se tagata soifua maloloina e masani ona galue i le pancreatic e maua ai le 24-26 IU o le inisalini i le aso, poo le 1 IU i le itula. O lenei mea e fuafua ai le maualuga o le laina, poo le faalauteleina, inisalini lea e manaʻomia ina ia faʻafoeina. Afai o le taotoga, fiaai, popolega o le mafaufau e faamoemoeina i le gasologa o le aso, e tatau ona faateleina le fualaau.

Ina ia fuafua le inumaga o le inisalini autu, e faia ai se suʻega o le manava gaogao. E tatau ona e teena meaai 4-5 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega. E fautuaina e amata le filifilia o le umi o le insulin i le po. Ina ia mafai ona sili atu le sao o fuainumera, e tatau ona e 'ai i le afiafi pe faasee le' aiga o le afiafi.

O itula uma, e fuaina ai le suka i se glucometer. I le taimi o le suʻega, e le tatau ona i ai se faʻavae pe faʻaitiitia i le kulukose e le 1.5 mmol. Afai ua suia le maualuga o le suka, e tatau ona faasaʻo le insulin.

Faʻaiʻuga

Pe a faʻaaogaina le inisalini umi, e tatau ona manatua i le mafaufau e sili atu i le tofo e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, coma ma coma. O mea e le faʻaalia i le Allergic, o le mumu ma le suamalie i le nofoaga o inisiua e le faʻasaina.

O le inisalini ua leva ona fuafuaina mo le puleaina o le kulukose, e le fesoasoani i le ketoacidosis. Ina ia aveese tino o le ketone mai le tino, o le inisalini puupuu e faʻaaoga.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini faaumiumi e faʻapipiʻiina ma vailaau faʻatauvaʻa ma galue o se elemene autu o togafitiga. Ina ia tumau pea le faʻaogaina o le vailaau faʻasaina, o le nofoaga o loʻo tuiina e suia i taimi uma. Ole fesuiaiga mai ile inisalini ile umi ma le umi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma le autu i le fuaina o fua o le kulukose o le toto. Afai e le faamalieina e le fualaau manaoga, e tatau ona fetuutuunai e faʻaaoga ai isi fualaau.

Ina ia aloese mai le po ma le taeao o le hypoglycemia, e fautuaina le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini ma faʻalautele le fua o le puupuu. O le fuaina o le maualuga o fualaau faasaina e faia e le fomaʻi.

O le maʻi suka e mafua mai i le le mafai e le tino ona talepe le kulūkose, ma o le mea lea e mafua ai ona toto i le toto, ma mafua ai le eseesega o le gaioiga o gaʻo ma totoga o le tino. I le maʻisuka ituaiga 1, e mafua ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini pancreatic. Ma ia faia mo lenei hormone i le tino, ua faatonuina e fomaʻi le inisalini umi i o latou gasegase. O le a le mea ma pe faʻapefea ona galue nei vailaʻau? O lenei ma sili atu o le a talanoaina nei.

Aisea e manaomia ai inisua o le inisalini?

Le lagolagosua-faʻasaʻo le inisalini e saunia le anapogi anapogi glucose. O nei fualaau oona ua faatonuina e se fomaʻi pe a fai o suʻega a le tagata maʻi tutoatasi ma se glucometer i le gasologa o le vaiaso, o le solia o lenei faailo i le taeao.

I lenei tulaga, e ono mafai ona faʻatulagaina ni iniseti pupuu, le umi poʻo le umi foi. O le mea aupito sili ona aoga i lenei tulaga, ioe, o fualaau oona ua loa ona galue. E faʻaaogaina e togafitia le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Faʻasalaga ma le faʻafefe 1-2 taimi i le aso.

E tatau ona maitauina o le umi o le inisalini e mafai ona faʻamaonia e tusa lava pe i ai i le mea na tuʻuina atu ai e le maʻisuka ia te ia lava le inisiua. O togafitiga faʻapea e mafai ai e oe ona tuʻuina atu i le tino le lagolago o loʻo manaʻomia ma puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli.

Taua! O le faʻatinoga o le inisalini e faʻamaʻi umi le tupu pe a maeʻa le faʻaleagaina o le pancreatic (e taofi le gaosia o le hormone) ma vave ona mateina le tele o siama peta.

O le inisalini umi e amata ona galue 3-4 itula i le maeʻa ai o le pulega. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le suka o le toto ma se faʻaleleia lelei i le tulaga o le maʻi. O le maualuga o lona aoga e matauina pe a mavae le 8-10 itula. O le taunuuga e mafai ona tumau mai le 12 i le 24 itula ma e faalagolago i le tui ole inisalini.

O le mea aupito maualalo e mafai ai e oe ona ausia se tui o le insulin i le aofaiga o le 8010 iunite. Latou te galue mo le 14-16 itula. Inisalini i le aofaiga e 20 iunite. ma sili atu ona mafai ona tausia le maualuga o le suka i le toto mo masani ai le aso. E tatau ona maitauina pe afai o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i le tele o le 0.6 iunite. i le 1 kilokalama o le mamafa, o le 2-3 inisiua e vave tuʻuina i vaega eseese o le tino - ogavae, lima, manava, ma isi.

E taua tele le faʻaaogaina o le inisalini lautele. E le faʻaaogaina e faʻamautu ai le kulūkose toto pe'ā uma ona 'ai, aua e le vave galue, e fai ma faʻataʻitaʻiga, inisalini puupuu. E le gata i lea, o le inisalini o inisalini e tatau ona faatulagaina.Afai e te lafoaʻia le taimi o le inisiua pe faʻaopopo / faʻapuupuu le avanoa i luma o latou tui, o le a mafai ona oʻo atu i se faʻafitauli i le tulaga lautele o le maʻi, talu ai o le kulūkose o le a "faʻafefe" i taimi uma, lea e faʻapupula ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Iloiloga pupuu

Fualaau faasaina, o igoa ia o le a faamatalaina i lalo, e leai se tulaga e tatau ona faʻaaoga e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi! Le faʻaaogaina le lelei o nei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga.

O le vailaau faʻasaina e faʻatinoina i se auala faʻapitoa, e le silia le 1 taimi i le aso. E fautuaina e tuʻuina atu injections i le taimi e momoe ai i le taimi e tasi. O le faʻaaogaina o le Basaglar e masani ona faʻatasi ma le faʻaalia o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai, ma e sili ona taatele:

  • allergies
  • fula o le pito i lalo ma feagai.

O se tasi lea o fualaau sili ona lelei, lea e tutusa ma le insulin. 90% o tagata gasegase e talia lelei. E naʻo nisi o maʻisuka, o lona faʻaaoga e mafua ai le faʻafuaseʻi o le faʻafefe ma le lipodystrophy (faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaʻumiʻumi).

Tresiba o se inisalini ose ultra-gaosiga e mafai ona taofia le suka i lalo o le puleaina mo le oʻo atu i le 42 itula. O lenei vailaʻau e faʻatinoina 1 le taimi i le aso i le taimi e tasi. O lona suʻega e faʻatatau faʻapitoa.

O le umi umi o lenei fualaau faasaina e mafua mai i le mea moni e faapea, o ona sui auai e fesoasoani i le faateleina o le faagasologa o le gaosia o le inisalini e sulu o le tino ma le faaitiitia i le fua faatatau o le gaosiga o lenei elemene i le ate, lea e mafai ai ona faaitiitia le maualuga o le suka.

Ae o lenei meafaigaluega o loʻo i ai ona toso. E naʻo tagata matutua e mafai ona faʻaaogaina, o lona uiga, e faʻasalaina mo tamaiti. E le gata i lea, o lona faʻaaogaina mo togafitiga o le maʻisuka e le mafai i tamaitai i le taimi o maitaga ma le lactation, aua e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina o le pepe e leʻi fananau mai.

E tutusa foi ma le inisalini o le tagata. E faʻapitoa ona faʻatonu, 1 taimi i le aso i le taimi lava e tasi. E amata ona galue i le 1 itula pe a maeʻa le pulega ma tumau pea le lelei mo le 24 itula. E iai se analog - Glargin.

O le uiga ese o Lantus e mafai ona faʻaaoga i talavou ma tamaiti i luga atu o le 6 tausaga. I le tele o tulaga, faʻafeiloaʻi lelei. Naʻo nisi o maʻisuka e faʻaalia ai le foliga mai o se faʻalavelave faʻaleaga, fula o le pito i lalo ma lipodystrophy.

Mo le puipuia o le atinaʻe o le lipodystrophy ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, ua fautuaina ina ia sui taimi le nofoaga o tui. E mafai ona e faia i luga o le tauau, ogavae, manava, papa, ma isi.

O se suauu fofo e pei o le insulin. Aloaia mo le 24 itula, lea e mafua mai i le faʻalapotopotoga a le tagata lava ia e faʻaleagaina ai mole molelaʻau inisalini i totonu o le vaega o tui ma le fusia o molimula fualaau faʻasaina i le albumin ma le gaʻo gaʻo.

O lenei vailaʻau e faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi 1-2 taimi i le aso, faʻalagolago i manaoga o le tagata maʻi. E mafai foi ona faʻaosofia ai le tupu o le lipodystrophy, ma o le mea lea e tatau ai ona suia pea le nofoaga o inisiua, e tusa lava pe tuʻuina le tui i le eria lava e tasi.

Manatua o insulin oona o vailaʻau malosi ia e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma le polokalame, e aunoa ma le misia o le taimi o le tui. O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻatau taʻitasi e le fomaʻi, faʻapea foʻi ma a latou metotia.

I totonu o se tino maloloina, o le inisalini e faʻailoa pea (faʻamalosaga autu) ma amata ona gaosia pe a talafeagai e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (faʻataʻitaʻiga, pe'ā uma ona 'ai). Afai e leai se inisalini e tupu i totonu o le tino o le tagata, e tatau ona ia tuiina le inisalini e ala i le iniseti, o lona uiga, togafitiga insulin.

O le gaioiga o le inisalini faaumiumi (umi), lea o loʻo maua i foliga o peni, o se ata o le autu (faʻaauauina pea) o le faʻamalosi tino.

O le autu o le fualaau faasaina o le tausia lea o le talafeagai o le fualaau oona i totonu o le toto mo se taimi umi lava. O le mea lea, e taʻua o le basal insulin.

O lenei hormone e masani lava ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: vailaau (NPH) faʻatasi ai ma galuega faaumiumi ma analogues.

Uluai Atinaʻe Atinaʻe umi

Mo le maʻisuka, o loʻo iai le inisalini ole NPH tagata ma ona umi ana faʻatusatusaga. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le eseesega tele i le va o nei vailaʻau.

I le masina o Setema 2015, na amataina ai le inisalini fou o le Abasaglar, lea e toetoe lava tutusa ma Lantus.

Inisalini umi

Igoa faavaomalo / galue malosi
Igoa faapisinisi o fualaau faasaina Faiga e fai Taimi aloaia
Insulin glargine glargineLantus Lantus24 h
GlarginAbasaglar AbasaglarO le umi o le inisalini - o se mea tutusa24 h
Insulin faʻamalamalama DetemirLevemir LevemirO le umi o le inisalini - o se mea tutusa≤ 24 h
Insulin glargineToujeo TojoO le insulin i se taimi umi> 35 itula
FaʻamatalaTresiba tresibaO le inisalini umi lava-o se tutusa> 48 h
NPHHumulnin N, Insulatard, Insuman Basal, Polhumin NOle umi ole taimi ole insulin18 - 20 h

Meaʻai ma Fualaau Faʻatau (FDA, US FDA) - O se lala sooupu a le malo na lagolago i le Matagaluega o Soifua Maloloina a le U.S. i le 2016 na faʻatagaina se isi faʻasolosolo insulin, Toujeo. O lenei oloa o loʻo maua i le maketi i totonu o aiga ma faʻamaonia lona aoga i le togafitiga o le maʻisuka.

NPH insulin (NPH Neutral Protamine Hagedorn)

O se ituaiga o inisalini gaosiga lea na faʻataʻitaʻiina i le mamanu o le inisalini o le tagata, ae faʻamaoaigaina i le protamine (fusi iʻa) e faʻagesegese ai lona aafiaga. NPH o se puaoa. O le mea lea, ao lei faia le pulega, e tatau ona suia ma le totoa e faʻafefiloi lelei.

NPH o le ituaiga sili ona taugofie o le inisalini umi. O le mea e leaga ai, e maualuga atu le aʻafiaga o le hypoglycemia ma le mamafa, ona o le tele o le taimi e galue ai (e ui lava o lona alualu i luma e faasolosolo malie ae e le o le saoasaoa o le insulin i totonu o le bolus).

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona tuʻuina atu i le lua inumaga ole inisalini NPH i le aso. Ma o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tui tasi i le aso. E faʻalagolago i le maualuga o le kulukose i le toto ma fautuaga a le fomaʻi.

Suiga umi o le inisalini

Inisalini, o vailaʻau faʻasolosolo ua fesuiaʻi ma latou faʻagesegese ai le faʻaaogaina ma le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina, ua manatu o se mea faʻapipipasi o le inisalini o le tagata.

Lantus, Abasaglar, Tujeo ma Tresiba ei ai le mea e masani ai - o le umi o le gaioiga o le gaioiga ma le maualuga o le faʻailoga o le gaioiga nai lo le NPH. I lenei itu, o la latou meaʻai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia ma le mamafa. Ae peitai, o le tau o analogues e maualuga.

O le insasa o le Abasaglar, Lantus, ma le Tresiba e ave i le aso. O isi tagata gasegase e faʻaaoga Levemir i le aso. E le faʻaaoga lenei i le maʻisuka ituaiga 1 mo le tagata e ona le fualaau faasaina e itiiti ifo ma le 24 itula.

Tresiba o le fou ma o le taimi sili lea ona taugata o le inisalini o loʻo maua i le maketi. Ae ui i lea, e iai se aoga taua - o le lamatiaga o le hypoglycemia, aemaise lava i le po, o le pito maualalo lea.

O le a le umi o le inisalini mulimuli

O le gaioiga o le inisalini umi e fai ma sui o le pulelaʻau autu o le inisalini e ala i le paʻu. O le mea lea, o le tulaga laugatasia o lenei hormone i totonu o le toto ua mautinoa i le gasologa o lona gaioiga. O lenei mea e mafai ai e la tatou tino ona faʻaaoga le kulūkose ua malepe i totonu o le toto mo le 24 itula.

Auala e tuiina ai le inisalini

O iniseti uma e faʻamalosi e tui i lalo o le paʻu i totonu o nofoaga o loʻo i ai se gaʻo gaʻo. O le pito i tua o le suilapalapa e sili ona talafeagai mo nei faamoemoega. O lenei nofoaga e mafai ai ona faʻagesegese, faʻaaogaina toniga o fualaau faasaina. E faʻatatau i le tofiga e le endocrinologist, e tatau ona e faia se tasi pe lua injections i le aso.

Gaoioiga i le po ma le taeao

O tagata e maua i le toetoe lava o taimi uma e maua ai le suka i le taeao.O lona uiga o le po e leai se inisalini o le tino. Ae ao lei talosagaina le tofiaina o se hormone lautele, e manaʻomia e le fomaʻi ona siaki pe a 'ai le tagata mo le taimi mulimuli. Afai o se taumafataga e lima pe itiiti foi itula ao lei moe, ona fai lea o le ola umi o fualaau oona e le fesoasoani e faʻamautu ai suka.

Faʻamatalaina ma le leaga e tagata atamamai ma le uiga o "taeao o taeao." E leʻi umi ae fafaguina, o le ate e vave faʻafefe ai hormones, lea e oʻo atu ai i le hyperglycemia. Ma e tusa lava pe e te fetuunai le fualaau, ae o lenei mea e tupu ai le lagona.

O le aʻafiaga o le tino o lenei mea e iloa ai le faʻaogaina o le injection: o le inisiua e valu pe itiiti ifo foi itula ao leʻi oʻo i le taimi e toe faʻaolaina ai. A mavae le 9-10 itula, o le umi o le inisalini e sili atu le vaivai.

E le mafai e se fualaau ua leva ona galue ona faatumauina le maualuga o le suka i le taeao. Afai e tupu lenei mea, ona faʻamatalaina lea e le fomai se aofaiga tele o le hormone. O le sili atu o le fualaau faasaina ua afaina i le hypoglycemia. I se miti, i le ala, e mafai ona faaali mai o ia lava i foliga o popolega ma moemoega.

Ina ia aloese mai lenei tulaga, e mafai ona e faia lenei siaki: fa itula pe a uma le tui, e tatau ona e ala ma fua le kulūkose. Afai o le faʻailoga e itiiti ifo nai lo le 3.5 mmol / L, ona fautua lea e tui le inisalini umi i ni tulaga se lua - vave aʻo le i momoe ma le isi 4 itula.

O le faʻaaogaina o lenei tulafono e faʻataga ai oe e faʻaititia le togi i le 10-15%, faʻatautaia le uiga o le "ata o le taeao" ma ala mai i le toto maualuga atoatoa.

O fualaau faʻamaʻi masani masani

Faatasi ai ma hormones umi, o igoa nei e masani ona aliali mai (e tusa ai ma le radar):

O faʻataʻitaʻiga mulimuli e lua o loʻo faʻaalia e pei o le sili atu ona aʻafia i le kulukose. Ole inisalini faaumiumi lea e naʻo le tasi i le aso ona tuiina ma e le faʻaosofia ai le atinaʻe o le hypoglycemia i le po. O loʻo faʻatatau i le faʻamalosia i le togafitiga o le inisalini.

O le aafiaga umi o Lantus insulin (o le faʻasalaga faʻapitoa) e mafai ona faʻamatalaina e ala i le faʻaititia vave o le faʻaogaina i le faʻatonuina o le tino. O le mea moni, ia faʻamalosia lenei mea, taimi uma e te manaʻomia e filifili ai se nofoaga fou e tui ai.

O se fualaau o le insaline Lantus ua faatonuina mo le tumau tumau o le kulukose i totonu o le tino (seia oo i le aso). O loʻo maua le oloa i cartridges ma peni tui i se voluma o le 3ml ma fagu i le 10 ml o le vailaʻau. O le umi o le gaioiga e amata ile 24 i le 29 itula. O le mea moni, o le faʻamalosiaga i le aso atoa e tele lava ina faʻalagolago i uiga faʻale-tino o le tagata.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le Lantus o loʻo faʻateleina-o le inisalini e faʻamatalaina o le autu autu; i le lona lua, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le tele o isi fualaau o le suka.

Pe a suia mai i mea pupuu ma laʻititi mo le umi o insulin i aso muamua, o le fua ma le faasologa o injections ua fetuunai. I le auala, i tausaga talu ai nei, ua i ai se tulaga faapitoa e taumafai ai tagata gasegase e fesiitai atu i fualaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le numera o inisiua ma faʻaleleia le lelei o le olaga.

Uiga umi

Ole iniseti umi o loʻo faʻamatalaina i luga e sili ona aoga. O le manino atoatoa e faʻamalamalamaina ai: latou te le manaʻomia le luluina, taʻavale i lima e faʻamautinoa ai le tufatufaina o le suavai. Faatasi ai ma Lantus, Levemir o le fualaau sili ona mautu, o lona uiga e tutusa lelei mo le maʻisuka ma ituaiga uma o faamaʻi.

E taua le matauina o na ituaiga uumi o loo i ai pea sina pito itiiti i la latou gaioiga. I le isi itu, o nei vailaʻau e leai. Ma o le tulaga ese e tatau ona amanaia i le faagasologa o le fetuunaʻi o fualaau.

O se vailaau faʻasaina ua fuafuaina e faʻavae i luga o le malosi e faatumauina ai le maualuga o le suka o le suka i le toto. O fesuiaiga faatagaina e le sili atu i le 1.5 mmol / l. Peitai, e le tatau ona tupu lenei mea i totonu ole aso talu ona tui. I le avea ai o se tulafono, o se fualaau faʻasaina e faʻasalaina i le ogavae poʻo le papa. O iinei, o le tino gaʻo e faʻagesegeseina ai le faʻaleleia o le hormone i le toto.

E masani lava, o le maʻisuka e leai se poto masani e taumafai e sui le pupuu ma le umi o le inisalini, lea e le mafai ona faia. A uma mea uma, o ituaiga ituaiga o hormone e manaʻomia e faatino ai se galuega faʻamaonia manino. O le mea lea, o le gasegase o le tausisia lelei o le togafitiga o le inisalini.

Seiloga lava e faʻaaogā tatau, o le inisalini e faʻauʻu le taimi e mafai ai ona maua se fua masani masani.

Le faia o le inisalini sauniuniga pupuu

Ole iniseti pupuu e mafai ona solugi ma e mafai ona vave faʻasalalau le faiga ole gaʻo i le tino o le tagata e aʻafia ma le faʻaaogaina ole kulukose. E le pei o insulin umi, o sauniuniga faʻasalalau pupuu e aofia ai se vaifofo faʻapitoa sili ona mamā lea e le aofia ai ni faʻaopoopoga. O se uiga iloga o ia fualaau oona e amata ona vave galue vave ma i se taimi puupuu e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i le masani. O le mea pito i luga o le fualaau faasaina e mataʻituina e tusa ma le lua itula talu ona maeʻa ona faʻatonuina, ona oʻo ai lea o le faʻaitiitia vave o lana gaioiga. A maeʻa le ono itula i le toto, e i ai ni nai vaega laiti o le gaosiga o le hormonal e faʻatonuina. O nei fualaau faasaina ua vaevaeina i vaega nei e tusa ai ma le taimi oa latou gaoioiga:

  • Ole iniseti pupuu e amata ona faigaluega i le 30 minute pe a uma le pulega. E fautuaina e ave ile sili atu i le afa itula ao leʻi faia se taumafataga.
  • Ole iniseti e amata ona galue pe a uma le kuata o le itula. O nei fualaau oona e fautuaina e ave pe a ma le 5 i le 10 minute aʻo leʻi faia se taumafataga pe vave foi ona uma se taumafataga.

I le laulau o loʻo i lalo, mo faʻatusatusaga, o tulaga taua o le saoasaoa ma le umi o gaioiga o ituaiga ituaiga o mea faʻamalolo o loʻo faʻaalia. O igoa o fualaau faasaina e tuuina atu ma le filifiliga, talu ai o loo i ai le tele o a latou ituaiga.

O vaega o le puupuu ma le siakiina o le inisalini

O le inisalini puupuu o se vailaau faʻamaoni mama lea e faia i ni auala se lua:

  • e faʻavae i le inisalini manu (porcine),
  • faʻaaogaina o le biosynthesis e faʻaaoga ai tekinolosi faʻainisinia.

O ia mea uma, ma o le isi auala e tutusa uma lava ma le natura masani o le homone, o lea la ua i ai le lelei o le suka. E le pei o fualaau oona ua loa ona galue, latou te le o iai ni mea faʻaopopo, o lea e toetoe lava a le mafai ona mafua ai ni mea e afaina ai. Ina ia faatumauina le maualuga o le maualuga o le suka i le toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, insulin faiva, lea e faia pe a ma le afa itula aʻo leʻi 'ai, e masani ona faʻaaogaina. E taua le malamalama o tagata maʻi taitoatasi ei ai a latou lava uiga o le physiological, o le mea lea, o le fuafuaina o le fua o le fualaau faasaina e masani lava ona faia taʻitasi e le fomaʻi. E le gata i lea, e matua taua lava le tele o mea taumafa e fetaui ma le fua o le insulin. O tulafono faavae mo le puleaina o fualaau faasaina ao lei faia taumafataga e pei ona taʻua i lalo:

  • Mo tui, e manaʻomia ona e faʻaaogaina naʻo se tui faapitoa o le inisalini, lea e mafai ai e oe ona ulu i le fua saʻo na faatonuina e le fomaʻi.
  • O le taimi o le pulega e tatau ona tumau, ma e tatau ona suia le nofoaga o tui.
  • O le nofoaga na faia ai le inisiua e le mafai ona faʻamaʻi, aua o le faʻaaogaina masani o le vailaʻau i totonu o le toto e tatau ona lamolemole.

O le inisalini e sili atu ona faʻafouina o le faʻafouina o le inisalini o le tagata, o loʻo faʻamatalaina ai le maualuga o le saoasaoa o ona aafiaga. O lenei vailaʻau na atinaʻe ma le faʻamoemoe o fesoasoani faʻafuaseʻi i se tagata ua oʻo i se oso i le toto suka mo mafuaaga eseese. O le mafuaʻaga lea e seasea faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka. O le tuiina o le inisalini mulimuli ane e fautuaina foi i le mataupu pe a le maua e se tagata le avanoa e faatali ai se taimi ao le i ai.Ae i lalo o le tulaga o taumafa lelei, e le fautuaina lenei fualaau e ave, talu ai ona o le paʻu tele o le gaioiga mai le pito i luga o le tau, o lea e matua faigata lava ona fuafua le fua saʻo.

Inisalining Insulin

E le masani ona faʻaaogaina le insulin i aso nei i le tino. O vailaʻau e manatu lelei o le au anabolic agents. O le taua o lo latou faʻaaogaina i le tino o le insulin o se hormone felauaiga lea e mafai ona puʻeina le kulukose ma tuʻuina atu i maso e tali atu i lenei tuputupu aʻe vave. E taua tele le amata ona faʻaaogaina e le au taʻaleʻa fualaau oona, ma o lea e masani ai le tino ile hormone. Talu ai o tapenaga o le inisalini o vailaʻau faʻamalosi malolosi, e faʻatagaina e ave i latou mo taʻaloga talavou amataina.

O le mea autu o le inisalini o le felauaiga o meaʻai. Ae i le taimi lava e tasi, o le hormone e faʻaalia lenei galuega i itu eseese, e aofia ai:

  • i totonu o le maso
  • i le tino.

I lenei itu, afai e sese le fualaau faasaina, ona le mafai lea ona e fausia ni muso manaia, ae e leaga le leaga. E tatau ona manatuaina pe a ave le fofo, e tatau ona aoga le aʻoga. E naʻo le tulaga lenei, o le hormone feʻaveaʻi o le a tuʻuina atu le kulūkose i le atinaʻe o maso. Mo tagata taʻaleʻa uma o loʻo auai i le fausiaina o tino, e tuʻuina atu i le tagata taʻitoʻatasi. E faʻamautu pe a fua le aofaʻi o le kulukose i le toto ma le urine.

Ina ia aua neʻi faʻaitiitia le natura masani o le tino ma le faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini e le pancreas, e tatau ai ona vavae le ave o vailaʻau. Faʻasalaga, suia le lua masina o le ave o le vailaau faʻamaʻi ma se malologa e fa masina.

Tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le faʻaaogaina

Talu ai o gaioiga pupuu ma le tuai o le inisalini o vailaʻau maualuga e pei o le inisalini o le tagata, e seasea mafua ona mafua ai ona aʻafia. Ae o nisi taimi o le aʻafiaga leaga e pei o le sasaina ma le ita i le nofoaga o tui.

E fautuaina le faʻamalolo o le hormonal ina ia toso faʻasolosolo i totonu o le manava o le manava i le taimi lava e maeʻa ai le aʻoga malosi. E tatau ona e amata i ni tootoo laiti ma i le taimi lava e tasi e tatau ona e mataʻituina le tali a le tino. Pe a ma le kuata o le itula pe a uma le tui, e tatau ona 'aina se mea suamalie. O le fua faatatau o meaʻai gaʻo i le vaega o le vailaau faʻasaina e tatau ona 10: 1. A maeʻa lena, a maeʻa le itula e tatau ona e 'ai lelei, ma o le meaai e tatau ona i ai meaʻai o le protein.

O le sili atu o le fualaau oona poo lona pulega le talafeagai e mafai ona mafua ai le maʻi o le hypoglycemic, lea e fesootaʻi ma le toso malosi o le toto suka. Toeitiiti lava o taimi uma lava pe a maeʻa le faʻamalosi ma le puupuu o le inisalini e mafua ai se tikeri agamalu pe laʻititi o le hypoglycemia. E faʻaalia e ia lava ia faʻamaoniga nei:

  • faʻavalea ma faʻapouliuli i mata ma se suiga tele i le tulaga o le tino,
  • fiaʻai tele
  • tiga o le ulu
  • fatu fatu
  • faʻateleina le sosolo
  • tulaga o le atuatuvale ma le le fiafia.

A maeʻa ona faʻaalia se tasi o nei faʻaʻailoga, e tatau ona e inu faʻanatinati i le tele o se vaiinu suamalie, ma a maeʻa le kuata o le itula e 'ai se vaega o le protein-carbohydrate. E iai foi se faailo o le hypoglycemia o le tupu mai lea o se manaʻo e momoe. E matuā faigata lava ona fai lenei mea, talu ai e ono mafai ona faʻamalosia le tulaga. E tatau ona manatua o le maualuga o le inisalini o gaioiga pupuu ma le vave, o se coma e mafai ona tupu vave. I le tulaga o le leiloa o le mafaufau e se tagata taʻalo, e taua tele le sailia o fesoasoani faʻapitoa.

O le aoga sili o tapenaga o le inisalini i le faʻaaogaina o le tino o le mea lea e le mafai ona siaki i se suʻega doping.O le inisalini pupuu ma mulimuli ane o fualaau faasaina e le afaina ai le gaioiga o totoga i totonu. E talitutusa foi le taua o le mafai ona faatauina mai fualaau faasaina e aunoa ma ni faʻamaumauga ma a latou tau, pe a faʻatusatusa i isi anabolic, e taugofie. O le tāua sili ona taua o sauniuniga o inisalini, ae i le taimi e tasi e taua tele, o le tatau ona ave i latou e tusa ai ma le faʻatulagaga na faia e le fomaʻi.

O tagata uma e mafatia i le maʻisuka e tatau ona latou iloa ituaiga o inisalini, faʻapea foʻi ma foliga o le latou faʻaoga ma aʻafiaga i le tino. I lalo o tulaga masani, o le vailaau e gaosia e le pancreas, e fesoasoani e talepe lalo le kulukose ma faʻatonutonu lona faʻaoʻo i le toto. A oʻo mai le maʻisuka, o le hormone o le a faamutaina atoa, pe o le a avea siama o le tino ma insulin-tete ma taofia le iloa o le hormone o se vailaau talafeagai mo le metabolism. Ina ia mafai ona faia mo le le lava o le hormone, o le fomaʻi e faatonuina ai fualaau e faavae i luga.

I le saoasaoa o le faʻaalia, o le insulin e vaevaeina i ni vaega:

  • O le inisalini e fai si puupuu
  • Vailaau puai
  • Inisalini le tumau
  • O vailaau uumi
  • Inisalini faʻatasi pe faʻafefiloi.

O loʻo i ai se tuʻufaʻatasiga faigofie, pe a vaeluaina vailaʻau i ni mea e fai ai faʻataunuʻu ma gaioiga umi.

Short insulin

O lenei ituaiga o fualaau faasaina e amata ona vave galue vave, i le tele o tulaga ua i ai i le afa muamua itula, o nisi taimi o le amataga o le faʻalavelave ua tolopoina mo ni nai itula. Ae o lea ituaiga mea e le tumau umi: naʻo le ono i le valu itula.

E tele auala e fai ai le insulin, ma e faalagolago ia i latou pe a amata ona galue le inisalini vave vave:

  • Faatasi ai ma le pule malosi, o le a amata ona galue le mea i le minute e tasi,
  • O le faʻaogaina o auala e vave ona vave - o le hormone e amata ona galue i le sefulu minute,
  • Faʻasalalauga o le Faʻasalalauga (o lona uiga i totonu o le peritoneum) e mafai ai e le vailaʻau galue ona oʻo i lona pito i luga pe a uma le sefululima minute,
  • Faatasi ai ma le pulega o le intramuscular, o le hormone e amata ona faaitiitia le kulūkose pe a uma le itula,
  • O le auala faʻapitoa o le pulega e sili atu ona faʻagesegese - i lenei tulaga, o le hormone e na o le tasi le itula ma le afa e galue ai.

Injections e tatau ona faia i le le itiiti ifo ma le fasefulu minute aʻo leʻi faia se taumafataga ina ia mafai e le tino ona talepe le kulūkose. O le le lelei o le inisalini puupuu o le manaomia lea ona faia ni fou fou i le ono i le valu itula.

Sui o lenei ituaiga e aofia ai:

  • O le siama o le inisinia o le tagata e mafua mai i le porcine, lea e suia ai le amino acids, mo se faataitaiga, Bioinsulin R, Insuran R, Rinsulin R ma isi,
  • O le insulin gasegase Semi-suauu na maua e ala i le faaaogaina o E. coli, mo se faataitaiga, Humodar P,
  • O le monocomponent o le pork, e ese mai le tagata i le tasi amino acid, mo se faʻataʻitaʻiga, Monodar.

O lenei vailaʻau e taua tele ona e amata ona galue i totonu o le sefululima minute pe a maeʻa ona faʻatomuaga, ae i le taimi lava e tasi e vave ona alu ese mai le tino, ma taofi lana gaioiga pe a uma le fa itula. O ia inisulini e aoga tele ona latou te le manaʻomia ona faʻatali se itula ao leʻi oʻo i taumafataga, e televave le gasegase ma e mafai ona 'aina i totonu o le lima i le sefulu minute pe a uma le tui, ma ei ai foʻi le filifiliga e faʻamaua le vailaʻau e leʻi muamua, ae a uma ona' ai.

O le inisalini e sili ona malosi i le va o fualaau uma e mafua mai i lenei hormone, o lona aafiaga i luga o le tino e faalua ona malosi e pei o fualaau pupuu ma faaumiumi. E tele taimi e faʻaaogaina i le i ai o ni aʻa malolosi i le suka o le toto, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o faʻalavelave ma oʻo ai foi i le vavao.

O lea ituaiga vailaau e taua tele i tulaga faʻafuaseʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le mafai ona faʻatatauina le taimi o se taumafataga, o le vave gasegase o le vailaau e faʻatagaina ai oe e aua le popole e uiga i se gasegase hyperglycem. Ae e taua le mafai ona fuafua le fua o loʻo manaʻomia, talu ai o le tasi vaega o le vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o se vailaʻau faʻasolosolo e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le lua i le lua ma le afa taimi, ma o le maualuga o le a mafai ai ona maua se isi siama-hypoglycemic. Ole aofaiga o le vailaau mo le tuiina e le tatau ona sili atu nai lo le 0.04 o le tui ole inisalini puupuu.

O ituaiga autu o insulin e aofia ai igoa nei:

Faʻaauau le Inisalini

O uiga faʻatusatusa o insulin puupuu ma mea e umi ona fai o loʻo tuʻuina mai i le laasaga lenei:

Laititi le faia o le inisaliniFaʻaauau le inisalini
O le faʻaofiina o le vailaʻau e sili atu ona lelei i le manava, aua o lenei mea e mautinoa ai le vave faʻavaveina.Mo le faʻatupulaia o le faʻaaoga, o le injections e faia i le suilapalapa.
E faʻatulagaina i se taimi ao le i faia taumafa (fuafua i le ituaiga insulin), masani i le sefululima minute poʻo le afa itula.E tatau ona faia le injections pe a ma le taimi tutusa i taeao ma afiafi, o le taeao o le injection e faia faʻatasi ma le inisalini puupuu.
O le inisalini faigofie e tatau ona faʻatautaia aʻo le i ai taumafa, e le mafai ona teena le taumafaina o mea taumafa, aua e lamatia ai se vailaʻau o le hypoglycemic.Ole ituaiga o fualaau faasaina e le fesootaʻi ma taumafataga, e faʻataʻitaʻiina le tuʻuina atu o le inisalini aʻo le i 'ai, ae o le aso atoa.

O fualaau oona e aofia ai ituaiga o inisalini e:

  • O fualaau o le umi o le taimi e faʻaalia, mo se faʻataʻitaʻiga, NPH ma le Tape,
  • O fualaau umi e pei o Detemir ma Glargin.

E ui i lona sini autu, o le faʻaaogaina o le pulelaʻau o le inisalini, e masani ona faʻaaogaina fualaau faasaina i le eseese o vitio i le gasologa o le aso i le maʻi lava e tasi. O le mafuaʻaga lena e manaʻomia ai le mataʻituina pea o le maualuga o le suka, e tusa lava pe faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasolosolo insulin.

O iniseti milani e aofia ai vailaau o gaioiga pupuu ma faaumiumi i vaega eseese, e fuafua i le aoga talafeagai ile tino.

O le aoga sili o nei fualaau oona, o le vave ona tupu o le aafiaga, i totonu o le afa itula i le maea ai o le tui, ma tumau mo le sefulufa i le sefulu ono itula. Talu ai o faʻaogaina o aʻafiaga i le tino e faʻalagolago lava i le tele o hormones o loʻo aofia i totonu ole vailaʻau, e le mafai ona e amataina se tutoatasi e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi o ia lea e tatau ona fuafua le suʻega ma filifili le vailaʻau, ia amanaʻia uiga o le tagata maʻi, ituaiga o maʻisuka, ma isi.

O le sui autu o vailaau faʻafefiloi o Novomix 30, lea e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe o fafine maʻitaga.

I le amataga o le togafitiga o le inisalini, e tatau i le fomaʻi ona fuaina le fua faatatau o fualaau oona i aso taitasi, e fuafua ile tausaga, mamafa, ituaiga o suka ma uiga o le tagata maʻi. O le aofaʻiga e fuafuaina i le aso e tatau ona vaevaeina i ni vaega se tolu pe fa, o le a avea ma se tasi taimi. O le mataʻituina o le maualuga o kulukose e mafai ai e oe ona sili atu le saʻo le fuafuaina o le aofaʻiga o mea e manaʻomia.

I aso nei, o peni tui e sili ona lauiloa, o loʻo i ai se nila manifinifi ma e mafai ona saogalemu i totonu o lau taga, tuʻuina atu se tui i taimi uma e te manaʻomia ai. Aʻo le tui, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lelei le paʻu, aua e te faia le isi inisiua i le nofoaga lava e tasi, e sili atu i le isi mea.

O le tele o fua masani o fuataga:

  • I le taeao - o le hormone o le pupuu ma le uumi o le faʻalapotopotoga faʻatasi,
  • Aso o se faʻaaliga puupuu
  • O le afiafi o se faʻaaliga puupuu
  • O le po o se hormone o le faʻaosoosoina o gaioiga.

Inisalining Insulin

O fualaau oona e maua i le hormones ua i ai se faʻalogona faʻalauiloaina, o lea latou te faʻaaogaina ai i le fausiaina o tino. Ona o le inisalini, faʻaleleia le metabolism, o le gaʻo gaʻo ua susunuina faʻafuaseʻi, ma o le maso maso o loʻo ola malosi. Ole aʻafiaga o le vailaʻau e faʻatagaina ai oe e teu ai maso ua tupu, e le mafai ai ona latou faʻavaivai.

E ui lava i le lelei o le faʻaaogaina o le inisalini i le fausiaina o tino, e iai se tulaga lamatia o le atiaeina o se vailaʻau hypoglycemic, lea, e aunoa ma se fesoasoani muamua, e mafai ona oʻo atu ai i le oti. E talitonuina o fua i luga atu o le 100 PIECES ua uma ona mafaufauina o le oti, ma e ui o nisi e tumau pea le soifua maloloina e tusa lava pe a mavae le 3000 iunite, e le tatau ona e lamatia lou ola maloloina e tusa lava pe mo le lelei o musika matagofie ma le vaʻaia. O le coma e le tupu vave, o le tagata e iai le taimi e faʻapupula ai le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le tino, o lea e seasea lava ona i ai se taunuuga o le oti, ae e le faalēaogāina ai lenei mea.

O le faagasologa o le pulega e faigata tele, e le mafai ona faʻaaogaina mo le silia ma le lua masina, talu ai i lenei tulaga, e mafai ona faʻalavelaveina le gaosiga o le hormone. O muamua injections e amata i le lua iunite, ona faʻaititia lea o le aofaʻi o lenei numera e le isi lua. Afai o le tali e masani, e mafai ona e aumaia le fualaau i le 15 iunite. O le auala pito sili ona malu o le puleaina o le injecting o sina vaega o le vailaʻau i isi aso uma. E leai se tulaga e tatau ona e ulu atu ai i vailaau aʻo leʻi aʻoga aʻo lei moe.

O le inisalini o se vailaau lea e taua tele le taua i totonu o le tino, o le mafuaaga lea o le a fesoasoani ai le mataituina o suiga i lana pule faitalia e tausia ai le soifua maloloina lelei ma le soifua lelei. O le tele o ituaiga ituaiga o hormone e mafai ai e oe ona filifili mo soʻo se tagata gasegase, faʻatagaina o ia e ola i se soifuaga atoa ma e le fefe i le amataga o le coma.

  1. O le maʻi suka: retinopathy, nephropathy / Ivan Ivanovich Dedov, Marina Vladimirovna Shestakova, Tamara Miroslavovna Milenkaya. - M .: Medicine, 2001 .-- 176 p.
  2. O le hemoglobin Glycosylated ma le gaʻo gaʻo maualalo i le siama o le maʻisuka ma le maʻi pipisi: avanoa fou mo suʻesuʻega, togafitiga ma suʻesuʻega lamatiaga. - Moscow: b. ma., 2014 .-- 100 s. : araisa, laulau - Bibliogr. i le faaiuga o mataupu.
  3. Faʻafitauli ogaoga ma faʻalavelave faʻafuaseʻi i le endocrinology: lima. mo fomaʻi / V. L. Bogdanovich. - N. Novgorod: Novema Novgorod. honey.acad., 2000 .-- 324 p.
  4. Le puleaina o le maʻisuka ituaiga II o le maʻisuka i luga o se mea i fafo atu: faataitai. vaitafe mo fomaʻi lautele (fomaʻi aiga) / I. S. Petrukhin. - Tver: b. ma., 2003. - 20 s.
  5. O le maʻisuka ma le toto maualuga: tusi lesona mo fomaʻi / Rusia Acad. meli Sciences / Ivan Ivanovich Dedov, Marina Vladimirovna Shestakova. - M .: Medical News Agency, 2006. - 343 itu. - Bibliogr. i le faaiuga o mataupu tusi

Na faauu o ia mai le Academy Medical Academy i le 2006. I le 2007, na galue ai o ia i le Falemai o le Itumalo Tikhvin Central i luga o le ofisa o le togafiti. Mai le 2007 i le 2008 - o se tagata faigaluega o le falemaʻi o le kamupani mina i le Republic of Guinea (Aferika i Sisifo). Mai le 2009 e oo mai i le taimi nei, o loʻo galue o ia i le faʻamatalaga faʻataulaiga o auaunaga faafomaʻi. Matou te galulue ma le tele o faitotoa lauiloa, e pei o le Sterilno.net, Med.ru, le saite

O le falemaʻi falemaʻi e maua ai le tele o vailaʻau faʻasalalau e faʻasaʻo ai le suka o le toto. O se tasi oi latou o le inisalini puupuu. E mafai ona faʻamautuina le kulukose o le toto i tagata gasegase e maua i le maʻisuka i se taimi pupuu, lea e avea ai o se meafaigaluega taua.

Le manatu o le inisalini puupuu

O le taimi lava e faʻaofiina ai le inisalini, e faʻamavaeina ma vave faʻasolosolo le faiga o gasegase e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le kulukose.

E le pei o fualaau faʻamaʻi umi, e na o se vaifofo mammonal e aofia ai e aunoa ma ni mea faʻaopopo. Mai le igoa e manino lava pe a uma le folasaga, e amata ona latou galue vave i le vave e mafai ai, o lona uiga, i se taimi puupuu latou te faʻaititia le maualuga o le suka.Ae i le taimi lava e tasi, latou te taofi a latou gaoioi vave nai lo fualaau o le umi o le gaioiga o gaioiga, e pei ona mafai ona vaaia i le faʻataʻitaʻiga o le polokalame lenei:

O afea e faʻasolo mai ai lenei ituaiga insulin?

Pupuʻu puʻupuʻu e faʻaaogaina naʻo ia pe faʻatasi foi ma hormones uumi. E faatagaina e ulu atu i le 6 taimi i le aso. O le tele o taimi, o loʻo faʻatulagaina i tulaga e pei o:

  • faʻamalositino togafitiga
  • e le manaʻomia e le tino le inisalini,
  • taotoga taotoga
  • fusi
  • maʻisuka faafitauli - ketoacidosis.

O le a le umi e galue ai le inisalini puupuu ma o afea e sili ai?

Faatasi ai ma le pulea lelei, o le umi o le togafitiga o le fualaau faasaina, e tupu i totonu o le 30-40 minute, pe a oo ina galo le taumafaina o meaai.

A maeʻa le tagofia o fualaau, o le maualuga o le inisalini e faia pe a uma le 2-3 itula. O le umi e faʻatatau i le fua faʻatatau e faʻatonutonuina:

  • pe a fai 4 UNITS - 6 UNITS, o le umi o le faʻasalalauga e tusa ma le 5 itula,
  • afai e 16 iunite pe sili atu, e mafai ona oʻo i le 6-8 itula.

A maeʻa le gaioiga o le gaioiga, o le fualaau oona e aveeseina mai le tino e ala i siama-fuai-hormones.

Inisalini e le pupuu

O le mea aupito lata mai lenei i le vailaau faʻatau. E ese mai i isi meaola i le toeitiiti lava vave faia, faʻasaʻoina le suka o le toto. O fualaau sili ona faʻamaonia o:

O nei fualaau oona e tutusa lelei ma le hormone tagata. E faigofie i tulaga e te manaʻomia ai le 'ai, ae o lona tele e le o iloa, pe a faigata ona faʻatatauina le fua o le inisalini mo le gaʻoina. E mafai ona e 'ai muamua, ona fuafua lea o le fualaau ma prick le maʻi. Talu ai o le gaioiga o le inisalini e vave, o le a leai se taimi e maua ai le taimi e faʻafefe ai.

Ole siama ole inisalini ua mamanuina ina ia faʻaaogaina pe a uma ona maua e tagata e maua i le maʻisuka a latou meaʻai ma 'ai le sili atu o suamalie nai lo le fautuaga. E masani lava i ia tulaga o loʻo i ai le malosi tele o le suka, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le soifua maloloina. Ona mafai lea e nei vailaʻau ona fesoasoani. O nisi taimi, pe a le mafai e le tagata gasegase ona faatali mo le tusa ma le 40 minute, ma le solitulafono i le taimi o le taumafataga muamua, e toe faʻaaogaina foi lenei ituaiga insulin.

Ole inulinalini e le o faʻasinoina i tagata gasegase oe mulimuli i tulafono uma i le taumafataga. O le tele o taimi, na o se falemaʻi mo le osooso malosi i le suka.

E le faʻasalaina i fafine maʻitaga o loʻo iai se faʻamaʻi o le maʻisuka. E mafai ona faʻaaoga, e tusa lava pe iai le toxicosis o le maitaga.

O le aoga o le inisalini mulimuli ane e mafai ona:

  • faaitiitia le taimi o le faateleina o le suka toto i le po, aemaise i le amataga o le maʻitaga,
  • fesoasoani e vave faʻasalalau le suka i le tina faʻamoemoe i le taimi o se vaega vavalo,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli pe a uma ona 'ai.

O nei fualaau oona e matua aoga lava e mafai ai ona latou faʻasaina le suka i se taimi puupuu, ao le tele o le faʻasolosolo o le a faʻaitiitia, e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli eseese.

Telefoni faʻafesoʻotaʻi

Afai o lau sini o le tausisia ole inisalini ile inisalini i lalo ifo ole mafai, ona faʻaoga lea ole faʻaoga ole Abasaglar, Lantus, Toujeo poʻo Tresiba. Tasi le tui (taeao po o le afiafi, ae masani i le taimi lava e tasi o le aso) e mafai ona tuʻuina atu se laiga tutusa o inisalini i le uati.

Atonu e te manaʻomia ni injections e lua i le aso e faʻamautinoa ai le maualuga o le homone toto pe a filifilia le NPH. Ae peitai, o lenei, e mafai ai e oe ona fetuutuunai le fualaau e fuafua i le taimi o le aso ma gaoioiga - maualuga i le ao ma le itiiti i le taimi e momoe ai.

O le lamatiaga o le hypoglycemia i le faʻaaogaina o le insalini basal

Ua faʻamaonia ai o le tele o le faʻaaogaina o le inisalini e itiiti lava se mafuaʻaga e mafua ai le hypoglycemia (aemaise lava i le hypoglycemia i le po) faʻatusatusa i le NPH. Pe a faʻaaogaina ia mea, o le tau o le maualuga o le hemoglobin glycbin HbA1c atonu o le a ausia.

O loʻo i ai foi faʻamaoniga e faapea o le faʻaaogaina o le inisalini i taimi umi e faʻatusatusa i le NPH faʻapitoa e mafua ai le paʻu o le mamafa o le tino (ma, i se taunuuga, o se faʻaitiitia o le faʻamalositisi ma le manaʻo lautele mo le faʻamalosi).

O le umi o le inisalini mo le ituaiga o maʻisuka

Afai o loʻo e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, e le mafai ona e gaosia le insulin i lau pancreas. O le mea lea, a maeʻa taumafataga taʻitasi, e tatau ona e faʻaaoga se vailaʻau umi e faʻataʻitaʻiina ai le pulefaʻatonu muamua o le inisalini e pulou beta. Afai e te misia se tui, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka.

Pe a filifilia i le va o Abasaglar, Lantus, Levemir ma Tresiba, e tatau ona e iloa nisi o foliga o le insulin.

  • O Lantus ma Abasaglar e sili atu ona lalelei nai lo Levemir, ma mo le tele o tagata gasegase, e 24 itula le malosi.
  • Levemir atonu e manaʻomia le faaluaina i aso taʻitasi.
  • I le faaaogaina o le Levemir, e mafai ona fuafua ia doses e tusa ai ma le taimi o le aso, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le hypoglycemia i le po ma le faʻaleleia o le aso.
  • Toujeo, fualaau o Tresibia sili atu ona lelei le faaitiitia o faailoga i luga ae faatusatusa ia Lantus.
  • E tatau foi ona e mafaufau i aʻafiaga o vailaau e pei o se mea leaga. O nei gaioiga e seasea lava, ae mafai ona tupu.
  • Afai e te manaʻomia le fesuiaiga mai le umi o le inisalini ile mea ole NPH, ia manatua o le fualaau o fualaau faasaina pe a uma taumafa atonu o le a manaʻomia ona faʻaititia.

Umi umi le inisalini mo le maʻisuka ituaiga II

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga II e masani ona amata i le faʻaofiina o se taumafa lelei ma vai inu (Metformin, Siofor, Diabeton, ma isi ..). Peitai, ei ai tulaga e faamalosia ai fomaʻi e faʻaaoga togafitiga insulin.

O le taatele o loʻo lisi atu i lalo:

  • Le atoatoa le aoga o fualaau oona, le mafai ona maua le glycemia masani ma le hemoglobin glycated
  • Contraindications mo le faʻafofoga tautala
  • Faʻamatalaga ole maʻisuka ile maualuga maualuga ole fua, faʻaʻateleina faʻamaʻi ile falemaʻi
  • Faʻaleagaina o le myocardial, faʻasolosolo faʻamaʻi, faʻamaʻi, maʻi pipisi, faʻalavelave taʻavale
  • Toto

Laʻau maualuga mo le puleaina tasi

Soo se fualaau o le inisalini e fetuunai e le fomaʻi, ae e le tatau ona maualuga atu nai lo le 1.0 PIECES, lea e fuafuaina i le 1 kilokalama o lona masini. O le fua pito maualuga lenei.

O le sologa lelei e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli.

E masani lava, o le fomaʻi o loʻo mulimuli i tulafono nei:

  • Afai o le maʻisuka ituaiga 1 faatoa maua talu ai nei, o se fualaau o le sili atu i le 0.5 iunite / kg ua faatonuina.
  • Faʻamatalaga lelei i le tausaga, ole 0.6 U / kg.
  • Afai o le le mautonu e matauina i le maʻisuka ituaiga 1, o le suka e suia i taimi uma, ona ave lea 0.7 U / kg.
  • Faatasi ai ma se faʻamaoniga o le maʻisuka faʻamaʻi, o le fua faatatau 0.8 IU / kg.
  • I le ketacidosis, 0.9 U / kg ua ave.
  • Afai o le maʻitaga i le kuata mulimuli o le 1.0 iunite / kg.

E faʻapefea ona tui tui insulin? (vitio)

O ituaiga uma o inisalini e masani lava ona faʻatulagaina e tutusa uma lava ao le i taumafa. E fautuaina e filifili na vaega i luga o le tino o le tagata lea e le pasia ai toto tetele, o loʻo i ai le teu o gaʻo gaʻo.

Faʻasalaga o le inisalini, o le a faia vave le gaioiga o le inisalini, lea e le taliaina i togafitiga i aso taitasi. O le mea lea, ua fautuaina le puleaina o le fualaau faasaina, lea e fesoasoani i le gaosia o le inisalini i le toto.

E mafai ona e filifilia le manava, ae aua nei e oso i totonu o le radius o le 6 cm mai le pute. Aʻo leʻi tui, e tatau ona fufuluina lenei vaega ma mulumulu ou lima i le fasimoli ma faʻagogo. Saunia mea uma e tatau ai mo le faʻataʻitaʻiga: se tui tui, se fagu faʻatasi ma le vailaau faʻamaʻi ma se paʻu lima. Ia mautinoa e siaki le aso e muta ai le fualaau faasaina!

  1. Ave ese le pulou mai le tuila, ma tuu le pusa paʻu.
  2. Tausia le nila ma le ava malosi ma ulufale ma le faʻaeteete i totonu o le fagu ma le vailaʻau.
  3. Faʻaopoopo le aofaʻi saʻo ole inisalini.
  4. Ave ese le nilala ma tuʻu le ea, e taʻitaʻia le paʻu o le suauʻu seia oʻo ina pa'ū le pa'ū o le inisalini.
  5. Faatasi ai ma le lima matua ma le tamatamailima, faia se tamai lanu paʻu. Afai e mamafa le gaʻo o le gaʻo, ona tatou faʻafeiloaʻi lea o le nila i le maualuga o le 90 tikeri, ma se manifinifi - o le nila e tatau ona tuʻuina i le maualuga o le 45 tikeri. A le o lea, o le inisiua o le a le o se mea faʻapitoa, ae o le inisinia. Afai e leai se mamafa o le mamafa o le tagata maʻi, e sili atu le faʻaaogaina o se falaiti manifinifi ma sina.
  6. Faʻalūlū lemu ma faʻalelei le inisalini. O le saoasaoa e tatau ona laugatasia i taimi o pulega.
  7. A leai se vailaau, vave aveese le nila mai lalo o le paʻu ma faʻasaʻo le laupepa.
  8. Tuu se pupuni puipui i luga o le nila sisi ma lafoai.

E le mafai ona e togiina i le nofoaga e tasi, ma o le mamao mai le tasi tui i le isi e tatau ona tusa ma le 2 cm. Suʻe isi injections: muamua i totonu o le tasi vae, ona sosoo ai lea ma le isi, ona sosoo ai lea ma le papa. A leai, o le a mafai ona tupu faʻataunuʻu.

O le fua o le absorption o le hormone e tusa lava pe faalagolago i le filifiliga o le nofoaga. E sili atu nai lo mea uma, o le inisalini e faʻafefiloi mai le pito i luma o le manava, ona tauau ai lea ma taua, ma mulimuli ane mai luma o ogavae.

E sili le tui i totonu o le manava, ina ia vave ona tupu le gaioiga pe a latou 'ai.

Ina ia aʻoaʻo atili e uiga i le auala e faʻatino ai le inisalini, vaʻai i lenei tusiga poʻo le vitio lenei:

I le faaiuga, e tatau ona e iloa e le mafai ona e filifiliina se fualaau pupuu, ona suia lea o lana metotia e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. E tatau ona atiina ae, faatasi ai ma le endocrinologist, se fuafuaga mo lona pulega e tusa ai ma le tulafono ma le tele o meaʻai ua ave. E fautuaina le suia i taimi uma le nofoaga o inisiua, ia teu lelei le fualaau faasaina, mataitu aso e muta ai. Ma i nai suiga laiti ma faʻafitauli, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Ole togafitiga ile insulin e faatatau i le faʻaaogaina ole tui ile insulin mo togafitiga faafomaʻi. O lenei auala e masani ona faʻaaogaina e le gata i le togafitiga o le maʻisuka, ae faʻapea foi i le togafiti faʻafomaʻi, faʻatasi ai ma le maʻi o le ate, le lava, furunculosis ma gaʻo maʻi. O loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻamalosi ua vaevaeina i ni vaega e faalagolago i le taimi o le amataga o le aafiaga ma lona umi.

O le inisalini puupuu-o se tasi lea o "tagata auai" i togafitiga. E sili ona lauiloa i le faʻaaogaina, aua e mafai ai ona faʻaitiitia vave le kulukose o le toto. O fualaau faʻaonapo nei o loʻo i ai le taunuʻuga faʻamalololuga pito i maualuga ma aʻafiaga pito i lalo. Le isi, o le a le insulin sili ona lelei ma ona foliga.

Eseesega o vailaʻau

I le amataga o le gaoioiga, o le amataga o le "pito" ma le umi o le aafiaga, o ituaiga o vailaau nei e iloga:

  • O le inisalini pupuu e taua foi o le inisalini meaai. E mafai e ia ona taofi tumutumu ma maua ai se aafiaga mai le 10 i le afa itula pe a uma le tui. O lenei kulupu e aofia ai vailaau faʻasolosolo ma gaioiga pupuu.
  • Umi insulin - o le igoa lona lua o le "basal". E aofia ai ma fualaau faʻatau taimi ma fualaau faʻatau umi. O le faʻamoemoe o la latou faʻasuaga e faʻavae i le faatumauina o le tele o insulin i totonu o le toto i le aso atoa. O latou aafiaga e mafai ona atiaʻe mai le 1 i le 4 itula.

O le 'ai ma le puleaina o le inisalini puupuu e fesoʻotai ai elemene o togafitiga o le maʻisuka

I le faaopoopo atu i le fua o le tali, e iai isi eseesega i le va o vaega o fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le inisalini puupuu e tuiina i totonu o le vaega o le pito i lalo o le paʻu o le abdomina ina ia faʻavave vave ona faʻagasolo auala e faʻaaogaina ai. E tele mea insulin e faia i le ogavae.

O faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga ma gaioiga pupuu e fesoʻotaʻi faʻatasi i le taimi o le mauaina o meaai i totonu o le tino. E faʻataʻitaʻiina ao leʻi faia taumafataga e faʻaitiitia ai le kulūkose i le taimi lava e uma ai ona 'ai mea taumafa o loʻo i ai ni gaʻo i totonu o la latou fatuga. O fualaau oona umi e faʻaaogaina e tusa ai ma le faasologa o le taeao ma le afiafi. E leai se fesootaʻiga ma taumafataga.

Taua! E le mafai ona soli tulafono o loʻo i luga, talu ai o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻalavelave o le faʻamaʻi.O le togafitiga o le inisalini e filifilia e se tasi e togafitia togafitiga faʻapitoa.

Faʻamatalaga Faʻasaʻo

O le tuufaatasiga e aofia ai se hormone e latalata i le fausaga i le inisalini o le tagata. O le aʻafiaga o Escherichia coli o loʻo aʻafia i lona faʻasologa. O le gaioiga puupuu o le inisalini e tupu ile afa itula ma e oʻo ile 7 itula. O loʻo maua le faʻasologa vave i vailaau ma cartridges mo peni tui.

O faʻamatalaga mo le tofiaina o fualaau faasaina e tutusa ma le ACTrapid NM. E tuiina i se auala lemu 20 minute ao le i ave le meaai i totonu o le tino, o taimi taitasi e suia ai le nofoaga o tui. E mafai ona faʻapipiʻi le faʻasolosolo faʻatasi ma ni insulini faaumiumi, lea e aofia ai meaola e avea o se mea e gaogao.

Homorap 40

O le isi sui o le inisalini puupuu, o lona aafiaga e iloa ai ia lava i totonu o le afa itula ma e mafai ona oʻo i le 8 itula. O le umi o le gaoioiga e faʻalagolago i itu nei:

  • fualaau faasaina
  • auala o le pulega
  • nofoaga o tui
  • uiga taʻitasi o le tino maʻi.

O le meafaigaluega e taofia ai faʻaaliga o faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻamaʻi o le maʻisuka, precoma), o loʻo faʻatulagaina i taimi o taotoga taotoga. O le Homorap 40 ua faailoaina mo maʻi i le laʻititi ma le talavou, i le vaitau o le fanauina o se tamaititi.

Injections o fualaau faasaina e faia i le 3 taimi i le aso, filifilia taitoatasi le suʻega. E mafai ona faʻatautaia e ala i le faʻaaogaina o pusa inisalini poʻo le syringe tutusa ma se faasologa o inisalini faaumiumi.

Taua! Faatasi ai ma "tuʻufaʻatasia" injections, o le inisalini puupuu e muamua tosina atu i le suauu, ona avea ai lea o se sui fai mea umi.

I le tulaga o glucocorticosteroids, beta-blockers, antidepressants ma fomaʻi tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia, e manaʻomia le faʻaleleia o fualaau oona.

I le ogatotonu o le inisalini o le tagata. E maua i cartridges ma fagu. O loʻo maua ai mea faʻapitoa (tauau, ogavae, puipui o le abdominal pito i luma), pulega faʻapipiʻi ma feʻau. O le nofoaga o inisiua e tatau ona suia i taimi uma ina ia le tutusa le sili atu ma le tasi i le 30 aso.


Humulin Regular - o se tasi o vailaʻau e mafai ona faʻamatalaina mai le fanau mai

  • faaitiitia le toto suka
  • faʻalauiloa i le lotoifale (mumu, fulafula ma le sasaina i le nofoaga o inisi),
  • fomaʻi masani
  • lipodystrophy.

Humulinili E masani lava ona faʻavae mai le fanau mai. I lenei tulaga, o le fua o le fualaau faasaina ua fuafuaina e faavae i le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

Berlinsulin HU-40

E maua i le tele o ituaiga. O le laulau o insulini ma o latou foliga o loʻo talanoaina i lalo.

Igoa insulin Faʻavae Le numera o vaega i sauniuniga Ole aofaiga ole mea galue i le 1 ml Taimi faʻatino
H masani U-40InisaliniTasi40 iuniteE oʻo i le 8 itula (amata ile 15 minute)
H o le basal U-40Inisalini ma le protamineTasi40 iuniteE oʻo i le 20 itula (amata ile 40 minute)
H 10/90 U-40Inisalini ma le protamineLua4 iuniteE oʻo i le 18 itula (amata i le 45 minute)
H 20/80 U-40Inisalini ma le protamineLua8 iuniteE oʻo i le 16 itula (amata ile 40 minute)
H 30/70 U-40Inisalini ma le protamineLua12 iuniteE oo i le 15 itula (amata ile 40 minute)
H 40/60 U-40Inisalini ma le protamineLua16 iuniteD 15 itula (amata i le 45 minute)

O le faʻamalosia o le tui o le inisalini faʻataʻitaʻiga ma faʻamatalaga faʻamatalaina e talafeagai mo faʻamaʻi pipisi, togafitiga o taotoga, i le taimi o le gaioiga, faʻamaʻiina o le toto o le thyroid, le gaʻo ma le le atoatoa o le tino, ma le "gasegase suamalie" i tagata matutua.

Taua! Soʻo se ituaiga o Berlsulin e le tatau ona faʻafefiloi ma isi oloa faʻa-insulin. O nei pepa e mafai ona fefiloi ma isi.

O vailaʻau nei e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaaogaina o fualaau o fualaau faasaina, lea e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se togafitiga e fai:

  • fofo
  • peta-blockers,
  • sulfonamides,
  • tuufaatasiga o vailaʻau faʻamalosi,
  • fualaau o le testosterone
  • vailaau faʻamaʻi (tetracycline group),
  • Ethanol faʻavae oloa
  • Heparin
  • togafitiga
  • tapenaga o lithium
  • vailaʻau oona.

O le gaosiga o le inisalini umi

Ole fua muamua ole 0.2 iunite / kg mamafa le tino. O lenei calculator e aoga mo tagata e aunoa ma le insulin resistance, ma le ate ma le fatu fatu galuega. Ole suʻega o le inisalini e faʻatonuina e lau fomaʻi (!)

I le faaopoopo atu i le umi o le gaioiga (o le umi pito i lalo o le degludec, o le mea aupito puupuu o le inisinia o le inisalini insulin-isophan), o nei vailaʻau e ese foi i foliga vaaia. I le tulaga o le inisalini NPH, o le pito i luga o le faʻaaliga e tufatufa atu ile taimi ma e tupu i le va o le 4 ma le 14 itula pe a uma le tui. O le mafutaga masani o le inisalini umi o le inisalini e oʻo atu i lona pito i le va o le 6 ma le 8 itula pe a uma le tui, ae e tumau ma itiiti ifo le faʻailoa.

O le insulin glargine e taʻua o le basal insulin. Ole maualuga o lona toto i le toto e matua maualalo, o le mea lea o le lamatiaga o le hypoglycemia e sili atu le maualalo.

Alzheimer's disease: mafuaaga ma togafitiga. O mea e tatau ona e iloa

Faʻaauau le inisalini

Ina ia mafai ona faʻataʻitaʻiina le faʻaaogaina o le pule, latou te faʻaaogaina le inisalini e tele taimi. I le siama o le maʻisuka o le maʻisuka ei ai fuaitau:

  • "Inisalini umi"
  • "Inisalini autu",
  • "Basal"
  • Inisalini lautele
  • "Inisalini umi."

O nei uiga uma - o le inisalini umi. I aso nei, e lua ituaiga o insulin ua leva ona faʻaaogaina.

Inisalini mo le umi - o lona aafiaga e oʻo atu i le 16 itula:

  1. Biosulin N.
  2. Insuman Bazal.
  3. Protafan NM.
  4. Humulin NPH.

O le inisalini e faia i le gaosiga-e galue mo le silia ma le 16 itula:

Levemir ma Lantus e ese mai isi insulin e le gata i la latou gaioiga eseese, ae faapena foi i le manino manino o le tino, ao le muamua vaega o fualaau oona e lanu paʻepaʻe, ma ao le i faia le pulega latou te manaomia ona taamilo i alofilima, ona avea ai lea o le fofo ma mea e le mafiafia.

O lenei eseesega e mafua ona o auala eseese o le gaosiga o tapenaga o le inisalini, ae sili atu i lena mea mulimuli ane. O fualaau o le umi o le gaioiga o gaioiga e manatu maualuga i ai, o lona uiga, i le faiga o la latou gaioiga, e le o se auala e vavalalata e iloa, ae o le inisalini puupuu, ae o loo i ai pea le maualuga.

O iniseti e mafua ona o le gaosiga o le insulin o loʻo manatu e leai se mea. Pe a filifilia se fualaau o se vailaʻau faʻasaina, e tatau ona amanaʻia lenei uiga. Peitai, o tulafono lautele mo insulin uma e tumau pea.

Taua! O le fua o le inisalini umi e tatau ona filifilia i se auala e tausia ai le mamafa o le kulukose i le toto i le va o taumafataga masani. Laititi laʻitiiti i le tulaga 1-1.5 mmol / l e faatagaina.

I se isi faaupuga, faatasi ai ma le fua saʻo, o le kulukose i totonu o le toto e le tatau ona faʻaitiitia pe, i se isi itu, faʻalautele. O le faailo e tatau ona mausali i le aso.

E tatau ona faamanino o le tuiina o le inisalini umi na faia i le ogavae poo le papa, ae le o le manava ma le lima. E na o le pau lenei o le auala e mautinoa ai le faʻafefe lelei o le absorption. O le inisalini pupuu e tui i le lima po o le manava ina ia maua ai le maualuga maualuga, lea e tatau ona o gatasi ma le vaitaimi o le taumafaina o meaai.

Long insulin - fua i le po

O le filifiliga o se fua o le umi o le inisalini e fautuaina e amata i se popo o le po. O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka tatau ona mataʻituina le amio o le kulukose i totonu o le toto i le po. Ina ia faia lenei mea, o le 3 itula e tatau ai ona fua le maualuga o le suka, amata mai le 21 itula ma faaiʻu i le taeao 6 o le aso e sosoo ai.

Afai i se tasi o vaʻavavega o tauagavaʻa taua i le glucose concentrations e matauina i luga pe, i se isi itu, agai i lalo, o le mea lea e taʻu mai ai o le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia sese.

I se tulaga talitutusa, o lenei vaega o taimi e tatau ona matamata i nisi auiliiliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tagata maʻi e malolo i le kulukose o le 6 mmol / L. I le 24:00 o le faailoga e oʻo atu i le 6.5 mmol / L, ma i le 03:00 na faʻafuaseʻi ona siitia i le 8.5 mmol / L.E feiloai le tagata i le taeao ma se maualuga maualuga o le suka.

O le tulaga o loʻo faailoa mai ai le tele o le inisalini i le ao e le lava ma e tatau ona faʻaititia le fualaau. Ae e tasi le "ae"!

Faatasi ai ma le i ai o sea alualu i luma (ma le maualuga) i le po, e le o lona uiga o le le lava o le inisalini. O nisi taimi o le hypoglycemia o loo natia i lalo o nei faaaliga, lea e avea ai se ituaiga o "rollback", ua faaalia i le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

  • Ina ia malamalama i le masini o le faateleina o le suka i le po, o le vaeluaga i le va o fuataga e tatau ona faaitiitia i le 1 itula, o lona uiga, fua i itula uma i le va o le 24:00 ma le 03:00 i le taeao.
  • Afai o le faʻaitiitia o le faʻatonuga o le glucose o loʻo matauina i lenei nofoaga, e mafai ona mafai ona masalomia le "tapunia" ma le faasolo i tua. I lenei tulaga, o le fua o le insulin e le tatau ona faateleina, ae faʻaititia.
  • E le gata i lea, o meaai e aina i le aso e aafia ai foi le lelei o le inisalini.
  • O le mea lea, ina ia mafai ona iloiloina saʻo le aafiaga o le insalini basal, e le tatau ona i ai le kulukose ma le inisalini pupuu i le toto mai meaai.
  • Ina ia faia lenei mea, o le taumafataga i luma o le iloiloga e tatau ona faaseʻe pe toe faʻaleleia i se taimi na muamua atu.

E na o le taumafataga ma le inisalini puupuu e faʻaalia i le taimi e tasi o le a le afaina ai le manino o le ata. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e fautuaina le faʻaaogaina o meaai gaʻo mo le 'aiga o le afiafi, ae le aofia ai gaʻo ma pulu.

O elemene nei e sili atu ona lemu ma mulimuli ane mafai ona faateleina le maualuga o le suka, lea e matua le manaomia mo se iloiloga saʻo o le gaioioiga o le insalini o le basal night.

Bodybuilding Short acting

I le lalolagi faʻaonaponei, o le faʻaaogaina o insulini puupuu e masani ona faʻaaogaina i totonu o le faʻavae o le tino, talu ai o le aʻafiaga o fualaau faʻasaina e talitutusa lava ma le gaioiga o anabolic. O le pito i lalo, o le hormone e faʻaaogaina le kulukose i le maso, lea e mafua ai lona faateleina o le voluma.


Muscle building short insulin - o se metotia e tatau ona tupu pe a maeʻa le suʻega atoa ma fautuaga faʻafomaʻi

Ua faʻamaonia e tatau ona faʻaogaina "poto" lea faʻaaoga, talu ai o le galuega o le inisalini e aofia ai le fesiitaiga o monosaccharides e le gata i maso, ae faʻapea foi i le tino. O gasegase e le aoga e le mafai ona taʻitaʻia ai le fausiaina o maso, ae i le tele o meaʻai. O le mea lea, o le fualaau o fualaau mo tagata taaalo, faapea foi ma tagata mamaʻi, ua filifilia taitoatasi. E fautuaina e fai se malologa o le 4 masina pe a mavae le 2 masina o tui.

E tatau ona e gauai atu i tulafono mo le teuina o inisalini ma ona analogues. Mo ituaiga uma, e tutusa lava:

  • Vials ma cartridges e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa (e le o le pusaaisa!). E fautuaina e tuu i luga o le faitotoa.
  • O fualaau e tatau ona tapunia atoa.
  • A maeʻa le vailaʻau, e mafai ona faʻaaoga i totonu o le 30 aso.
  • E tatau ona feaveaia le oloa ina ia leai se fesootaiga tuusaʻo ma le la. O lenei mea e faʻaleagaina ai siama elemene ma faʻaitiitia lona aoga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, ia mautinoa e siaki le leai o se faʻalavelave, pala i luga o le fofo, ola ola, tulaga e teu ai.

O le tausisia o fautuaga a tagata tomai faapitoa o le ki lea i se maualuga maualuga o le ola mo tagata mamaʻi ma le malosi e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻi maualalo.

Vaega o sauniuniga inisalini

O le mataupu faavae autu o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga I, o le faʻaofiina lea o nisi o tui o le synthesized insulin i le toto o le tagata maʻi. E tusa ai ma taʻiala taʻitasi, e faʻaogaina foʻi lenei hormone mo le maʻisuka ituaiga II.

O le autu o le inisalini i totonu o le tino o le auai lea i le metabolism o gaʻo ma maua ai le maualuga maualuga o le suka i le toto.

Faʻasologa o vailaʻau faʻasaina i aso nei e vaevaeina ai tapenaga o le inisalini i vaega e aʻafia ai le fua faatatau o le faʻaogaina o le hypoglycemic (faʻaitiitia le maualuga o le toto):

Umi Tausiga: Pros and Cons

Seʻia oʻo i se taimi talu ai nei, na faʻavaeina ai sauniuniga mo le inisalini umi i ni vaega se lua: o le umi ma le umi. I tausaga talu ai nei, ua iloa ai le atinaʻeina o le inisalini mo se taimi uumi.

O le eseesega tele i le va o fualaau o vaega laiti uma e tolu o le umi o le aafiaga o le hypoglycemic:

  • o le aafiaga o le umi o le umi e 8-12, i le tele o tagata mamaʻi - e oo atu i le 20 itula,
  • gaioiga tumau-20-30 (i nisi tulaga 36) itula,
  • gaioiga umi atu - sili atu i le 42 itula.

Lagolagosua-faʻasaʻoina insulini e masani ona maua i le tulaga o le suspensions ma ua faamoemoe mo le faʻaogaina o mea faʻapitoa poʻo le faʻatautaia o le intramuscular.

E masani lava, i totonu o se tagata e le maua le maʻisuka, o le inisalini e gaosia pea. Ua faia ni sauniuniga mo le inisalini umi mo le faʻataʻitaʻiina o se faʻagasologa tutusa i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O la latou galuega uumi i le tino e taua tele i togafitiga faʻaleleia. Faʻaitiitia le numera o inisiua o se isi mea taua tele faʻatasi ai ma ia vailaʻau.

Ae o loʻo i ai se tapulaa: o insuline faaumiumi e le mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka poʻo le maʻi faʻapitoa o le maʻi.

Isofan insulin

O lenei mea galue malosi e faʻaaoga i fualaau faasaina. fuaitau taga. O le sui e mafai ona manatu o le French Insuman Bazal GT. O loʻo maua i le tulaga o le faʻamalosiga ma se inisalini o loʻo maua i le 40 poʻo le 100 iunite. Ole voluma o le tasi fagu e 10 poʻo le 5 ml, faʻaopoopo.

O le uiga ese o le fualaau faasaina o lona faapalepale lelei lea i tagata gasegase oe ua lauiloa le le faapalepale i isi inisua. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i le faʻamoemoe ma le lactating tina (manaʻomia le vaavaaiga faafomaʻi). O le insulin e masani ona faia i aso taitasi.

Tau faʻatatau o se afifi o fagu e lima o le 5 ml - mai le 1300 rubles.

Insulin glargine

O lenei fualaau faasaina umi galue e tulaga ese i lona lava ala. O le mea moni o le tele o le inisalini e taua tele. O le taimi lenei pe a oo atu le maualuga o le hormone i le toto i lona maualuga. O le faʻaaogaina o le insulin glargine e faʻaumatia ai se taimi pito sili ona maualuga: o le fualaau faasaina e galue ma le faʻamaoni ma le aunoa. O le vailaʻau e faʻatatau mo se faʻagasologa i aso taʻitasi.

O se tasi o igoa faapisinisi o Lantus. Fausia i Farani e avea o se taofiga mo le inisiua pipisi. O le tau o le fualaau faasaina e tusa ma le 3,500 ruuga mo 5 syringes o le 3 ml i le tasi.

Insulin degludec

O le igoa faavaomalo lea mo le fualaau faasaina. sili le umi ona fai . E tusa ai ma fuainumera o tagata atinaʻe, i le taimi nei e leai ni mea tutusa i le lalolagi atoa. Talosaga tau fefaʻatauaʻiga - "Tresiba Penfill", atunuu e afua mai - Tenimaka. Folasaga - cartridges ma se gafatia e 3 ml (100 iunite o inisalini / ml), i totonu o se pusa - 5 kalama. O le tau fuafuaina o le fualaau faasaina e tusa ma le 7500 rubles.

O le vailaʻau e faʻatinoina i le 24 itula i soo se taimi talafeagai (e tatau ona tausisia). O le insulin degludec ua fuafuaina mo togafitiga o le maʻisuka i tagata matutua, e aofia ai i latou ua silia ma le 65 tausaga. O le taimi nei e le faʻaaogaina mo le togafitia o le maʻisuka i le tausimaʻi, fafine maʻitaga, faapea foi i tamaiti ma talavou.

I suʻesuʻega faasaienitisi, o loʻo taʻua ai inisinia o insulin, lea e mafai ai ona faʻatonutonu le numera o kulūkose i le toto o le tagata maʻi. I le lalolagi faʻaonaponei i le faʻapitoa o gaosiga o vailaʻau faʻasolosolo, o loʻo fausiaina se tele o ituaiga insulin preparations. O le taatele e puupuu ma umi le insulin. O a latou feteenaiga autu e aofia ai: ituaiga o meaola e masani ona maua mai ai lenei oloa, metotia o le gaosiga o le vailaau ma le umi o gaioiga. I aso nei, o le inisalini puupuu e sili ona lauiloa.

O le umi o lona faʻaaliga e oʻo atu i le 8 itula. O lenei auupega o loʻo i ai lona faʻamoemoe - faʻavave faʻavaveina o mea taumafa o meaai, faʻapea foʻi ma le faʻamaopoopoina o togafitiga o maʻi maʻisuka muamua.

O le inisalini umi e faʻaaoga e faʻaalia ai le gaosiga masani o lenei hormone e le tino o le tagata mo le 24 itula. Faʻalagolago i ituaiga o fualaau faasaina, o loʻo i ai se vaitaimi o le gaioiga mai le 12 i le 30 itula. E pei o ituaiga o le umi o le homonu, o vailaʻau o le umi ma le umi e faʻalilo. O le umi e maualalo ai le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto, faʻaleleia le gafatia o maso ma le ate e faʻafefe ai, faʻavaveina le faʻaogaina o faʻalatini porotini, faʻaititia le taimi e manaʻomia mo le gaosia o kulimi suka i le ate.

O tagata muamua na maua i le maʻisuka muamua e masani lava ona fiafia i fesili faapena: pe faapefea ona filifili le saʻo o le inisalini ma o fea e sili atu mo le puleaina? O nei manatu e matua ogaoga, talu ai o le maʻi o le lumanaʻi ma le ola maloloina lea e faalagolago i le sao o le filifilia o le hormone ma le fuaina o lona fua.

O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalama faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

Tuua Lau Faamatalaga