Faiga Faʻafitauli Fou

O le Palemia Rusia Dmitry Medvedev o le a sainia se pepa e faafaigofie ai le faagasologa mo le mauaina o tulaga le atoatoa. Na saunoa le Palemia i le fonotaga a le Kapeneta i le aso 7 o Me, 2019. O le faaiuga o le a faafaigofieina ai le faagasologa mo le mauaina o le le atoatoa - aemaise lava le taimi mo le iloiloina o talosaga ma le suesuega o le a faaitiitia.

"Matou te faapuupuuina le taimi ma faafaigofie le faiga o suesuega, o se faaiuga taua tele. Ia, o le a tatou faasolosolo malie atu i le faiga faʻaeletoroni o felafolafoaiga o pepa aloaia, lea e faʻaumatia i le taimi lava e tasi, "na fai mai ai le palemia Rusia.

E tusa ai ma le laumua o le malo, o le mataupu o le faafaigofieina o le amanaiaina o tagata ei ai manaoga faapitoa na talanoaina i se fonotaga lata mai ma sui o faalapotopotoga a le malo o tagata ei ai manaoga faapitoa. O se taunuuga, e tusa ai ma le palemia, o tulafono mo le faʻatagaina o tulaga faʻaletonu o le a suia.

"O lea na faigofie ai mo tagata e le atoʻatoa le malosi o le mafaufau, e leai se manaʻoga e alu i pulega, e leai se mea e manaʻomia e aoina ai nisi pepa faaopoopo ma e mafai ona faia mea uma e ala i le faitotoa o auaunaga lautele," o le tala lea a Medvedev.

I le taimi muamua, na taʻu mai e le RT pe faʻafefea ona maua e matua o tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa na maua i ni gasegase matuia le tulaga o le le atoatoa, ae masani ona fetaiai ma faʻalavelave faʻapitoa ma maua ai le teena. I le taimi nei, o le faʻatinoga mo le mauaina o le le atoatoa o loʻo faʻatinoina e tino o fomaʻi ma agafesoʻotaʻi (ITU), i lalo ifo o le Matagaluega o Leipa ma le Puipuiga Faʻapitoa a le Rusia.

Laasaga tele

I le avea ai ma faatonu o le Ofisa Tutotonu o Suesuega Tuufaatasi, Sui Taitaifono o le Chamber Chamber of the Russian Federation Social Policy Commission, Yekaterina Kurbangaleeva, ia RT, o le fuafuaga a Dmitry Medvedev e faamoemoe e aveese le feeseeseaiga o fegalegaleaiga e tulai mai ona o le tulaga o faalapotopotoga a le ITU ua i lalo ifo o le Matagaluega o Leipa, i le tele o tulaga i falemaʻi faʻapitoa e lagolago i le Matagaluega o le Soifua Maloloina.

E tusa ai ma ia, o se tasi o faafitauli i le faʻatulagaina o le le atoatoa o le tele lea o togafitiga faafomaʻi ua faʻamatalaina e fomaʻi, poʻo le le lava o suʻega e manaʻomia e le ITU, talu ai e le masani ona silafia e le fomaʻi le tulaga ua faʻamaonia ai le le atoatoa. E le gata i lea, o le umi o taualumaga e mafai ona avea ma faafitauli.

"Mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai se faʻafitauli o se tagata i le maskloskeletal system, ma e alu atu i se fomaʻi. I lenei itu, ua faitio le ITU e uiga i le tele o faasinomaga. O nisi taimi e manaʻomia le tasi ma le afa i le lua masina e faʻataʻitaʻi ai suʻega faafomaʻi, ma i le taimi lea e muta le aoga o nisi tusi faamaonia - ma e tatau ona e toe amata, "o le faʻamatalaga a le sui o le OP.

E tusa ai ma le Kurbangaleeva, o le faʻalauiloaina o se faiga faʻavae eletise e faigofie tele ona faʻaogaina ai olaga o tagata e le atoʻatoa le malosi, aemaise lava i latou o loʻo i ai faafitauli faʻafitauli.

"O le fofo fou o le faʻaaogaina o le faʻaitiitia o feeseeseaiga tau fegalegaleaiga ma le oso i luga ina ia mafai ai e tagata ei ai manaoga faapitoa, o le uiga e le o telefoni feaveai, aua nei avea o ni faila o latou lava tusi faamaonia. Afai e galue le tino, ona avea lea o se laasaga tele e faafaigofie ai le olaga mo tagata ei ai manaoga faapitoa, "o lana faaiuga lea.

Mana o le upu

O le poloketi #NeOneOnOneOnly na tosina atu ai mafaufauga i faʻafitauli o le a fesoasoani ai se filifiliga fou a le malo e faʻaumatia. Aemaise lava, ina ua maeʻa le lolomiina o le RT, na le mafaia e le le atoatoa ona faalautele le 13-tausaga le matua o Ulan-Ude Anton Potekhin, o le na mafatia i le kanesa o le faiai. I le valu o ona tausaga, na maua ai le tama i mea tau le mafaufau, ma o le mea lea na ia maua ai le lua craniotomy ma le aloese, ae peitai, ina ua oo atu le kanesa i le faamagaloga, na filifili fomai e aveesea le le atoatoa mai le tamaitiiti.

I le maea ai o le talosaga a le RT i le Chamber Chamber, o le tulaga na faia e Anton Potekhin na aveesea e tagata lautele. I le RF OP, na latou faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa i le ITU i Buryatia, o ia na faʻamautinoa o le a faʻalauteleina lona le atoatoa i le 18 tausaga, i le taimi lava na tuʻuina mai ai le tusi pasi.

51-tausaga le matua o Moscow Sergey Kuzmichev na mafai ona aveesea le masani masani o le faia o suesuega faafomaʻi ma agafesootai. O se tamaloa e mafatia i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le osteoporosis alualu i luma o le III-IV tikeri, lea e lamatia ai o ia i le maʻi atoatoa. Ina ua maea le lolomiina o le RT, na toe iloiloina e le ITU Federal Bureau lona tulaga e uiga ia Kuzmichev ma tuuina atu ia te ia le le atoatoa o le malosi o le vaega II.

Ae ui i lea, e le o tagata uma e manuia i le ausiaina o le tulaga manaomia tele o se tagata maʻi. O le mea lea, RT na talanoa pe na faapefea e se tagata e 11 ona tausaga le nofo i Yaroslavl, Daria Kuratsapova, o le na maua i le kanesa ma ua le toe mata ona o se taotoga, e le mafai ona faalauteleina le tulaga o se tagata maʻi, aua o le taimi nei o le kanesa ua faamagalo, ma o le leai o se okeni pipili e le o le tulafono faʻamalosia le au atamamai ITU e tuʻuina atu le le atoatoa.

I le amataga o Aperila 2019, Kuratsapova, faatasi ai ma le lagolagosua a se lōia ma se sui o le Fono Faitulafono a le Peresetene, Shota Gorgadze, na oʻo mai i le komiti faaiu i le Federal Bureau of Medical and Social Expertise i Moscow, ae na toe teena foi.

O toa o mea tau RT e fa tausaga o Timofei Grebenshchikov mai Ulan-Ude, na fanau mai e aunoa ma le tasi taliga, ma Daria Volkova e 11 tausaga le matua ma se lapisi aloaʻia. E ui lava i tapulaa manino, o tamaiti nei e le o mafai ona maua le malosi - mai le manatu o tagata tomai faapitoa i le ITU, e lua le taliga a Grebenshchikov na te faafofogaina, ma ina ua mavae le tolu gaioiga, na faaleleia le tulaga o Volkova, lea na mafua ai ona ia aveesea le tulaga o se tagata le atoatoa latou te manaomia.

Fua faʻatatau

O le manaʻomia le faia o fetuʻutuʻunaiga i tulafono o loʻo i ai nei mo le tuʻuina atu o le le atoʻatoa na taʻua muamua e le Komesina mo Aia Tatau a Tagata i lalo o le Perekene o le Russian Federation Tatyana Moskalkova. O le Komesina o Sulufaiga, e pei lava o le ulu o le malo, na ia maitauina le manaomia o le faalauiloaina o se tini faaeletonika ma le faatonutonuina o pepa aloaia i galuega o suesuega faafomai ma agafesootai.

Peitai, o le Ofisa o le Komesina o Sulufaiga na ia faasilasilaina atu foi le tele o fualaau faasaina. O lea, na tauanau e Moskalkova le manaʻomia mo le atinaʻeina ma le faʻatinoga i Rusia o se suʻesuʻega faʻapitoa faʻafomaʻi ma agafesootai i le fuafuaina o le le atoatoa e fesootai ma le tele o faitioga mai tagatanuu e uiga i le faatuina o se vaega o le tino le atoatoa, lona mamanu ma le toe lesitala.

E tusa ai ma le saunoaga a le peresitene o le Lisi o Puipuiga o le Onosai, Alexander Saversky, RT, faʻafitauli o le le atoatoa.

"O le faafitauli e le i foia. E ui lava i faiga na faia, e tatau lava ona tuʻuina atu le pule i fomaʻi o falemaʻi, talu ai o latou na te taʻitaʻia le tagata maʻi, latou te iloa faʻaogaina o le maʻi, e nafa ma lona soifua maloloina, "o le faʻamalosi lea a le tagata tomai faapitoa.

Faafaigofieina o le le atoatoa i le 2019

I le aso 21 o Me, 2019, sa sainia ai e le Palemia Dmitry Medvedev se tulafono e faafaigofie ai le faagasologa mo le mauaina o le le atoatoa. E tusa ai ma le tusitusiga PP o le Malo Rusia Numera 607 o Me 16, 2019 o le faʻasalalauga mo suʻesuʻega faʻafomaʻi ma agafesootai o le a tuʻufaʻatasia i le va o falemaʻi faʻapitoa e aunoa ma le auai o se tagatanuu.

E le gata i lea, o le tulafono fou ua tuʻuina atu ai i tagata e le atoʻatoa le malosi le aia tatau e faʻaaoga ai le Falemeli o le Auaunaga a le Setete e auina atu talosaga mo faʻamatalaga ma galuega a le ITU, faʻapea foi le apili o le faaiuga o le fuagafanua.

Faʻamolemole ia i matou Social Consultant Group i luga o VKontakte - o loʻo i ai pea talafou fou ma e leai ni faʻasalalauga!

E i ai pea fesili ma o lau faafitauli e le foia? Fesili ia i latou loia agavaa i le taimi nei.

Faʻalogo! Afai ei ai ni au fesili, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se lōia lautele mo le saoloto e ala ile valaau: +7 (499) 553-09-05 i Moscow, +7 (812) 448-61-02 i St. Petersburg, +7 (800) 550-38-47 i Rusia atoa. O telefoni e maua mai i le uati. Valaau ma foia lau faafitauli ile taimi nei. E vave ma faigofie!

Tuua Lau Faamatalaga