Faʻafefea ona ave Metformin mo le maʻisuka?

O le maʻisuka-tutoʻatasi o le maʻisuka e faʻailoaina i le faʻavaeina o le gaosiga o le hormone e maualalo le suka. O le vailaau Metformin mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina pe afai e le mafai ona tausisia le taua o le kulukose i totonu o le masani (3.3-5.5 mmol / lita) e faʻaaoga ai meaai faapitoa ma faamalositino.

Ona o le lauiloa i le lalolagi atoa, ua fausia ai Metformin i lalo o igoa eseese. E faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto o lenei hypoglycemic, ma le auala e ave ai Metformin i le maʻisuka, o le a taʻu mai i lenei tusiga.

Faamatalaga lautele e uiga i fualaau faasaina

Naʻo le sui o le vasega o biguanides o le metformin hydrochloride. O le vaega malosi o le fualaau faasaina Metformin o loʻo i ai meatotino lelei ma o se vaega o le tele o isi vailaau o le suka e maualalo ai le suka, lea e matua ese lava le tau.

I le maʻisuka ituaiga 1, o tui inisalini e tatau ona faia e le aunoa e puipuia ai le hyperglycemia. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le metformin e fesoasoani e vave faʻaitiitia le kulūkose e aunoa ma le taitaia o se tulaga o le hypoglycemic i tagata soifua maloloina.

O fualaau o le maʻisuka e galue i le telefoni feaveaʻi, ma faʻalauteleina ai le lagona o sosoʻo taulaʻi ile insulin. I le tino o le tagata, pe a ave fualaau, o suiga nei e tupu:

  • faaitiitia le gaosiga o le kulukose i le ate,
  • faaleleia atili o le lagona o sela i le homone,
  • faaitiitia le gaioiga o le kulukose i totonu o le manava laitiiti,
  • faatoaagaina mai o le faagasologa ole oxidation o gaʻo gaʻo,
  • maualalo le cholesterol.

O togafitiga faifaipea ma Metformin e fesoasoani e le gata ina taofia ai le faateleina o le toto suka, ae ia tau foi i le meaʻai. Faʻafetai uma i le fale o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le manaʻo.

Metformin e faʻaitiitia ai le totoina o le toto ma le faʻavaeina o atherosclerotic plate, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le maʻi vascular ma le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 2.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa

O le faʻamaoniga tele e te manaʻomia e inu ai Metformin o le maʻisuka ituaiga 2, faigata i luga o le mamafa, pe a le faʻaaogaina meaai ma gaoioiga faaletino e faʻaitiitia ai le glycemia.

A o le i aveina Metformin mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e faʻatalanoa ma se tagata e finau. O le fomaʻi, i le amanaʻiaina o le kulūkose ma le soifua manuia lautele o le maʻi, faʻasalalau le vailaʻau ma fuafua le metotia. A maeʻa ona faʻatau le fualaau faasaina, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa le laupepa faʻamau.

Faʻalagolago i mea o loʻo i ai le mea o loʻo galue ai le sui o le hypoglycemic, e mafai ona faia eseese suʻaga:

  1. Pepa e 500 mg: o laina o aso taitasi e mai le 500 i le 1000 mg. I le amataga o togafitiga, o le aliali mai o aʻafiaga i itu e fesootaʻi ma se manuala e mafai. O ia gaioiga e tupu ona o le tino ua faʻaaogaina i le vaega o le vailaʻau. A maeʻa le 2 vaiaso, ona le toe lelei ai lea o aʻafiaga, o le mea lea e mafai ona faateleina le fuainumera i le 1500-2000 mg i le aso. E faatagaina e ave le maualuga o le 3000 mg i le aso.
  2. 850 mg papa: i le taimi muamua, o le tui e 850 mg. O le taimi lava e fetaui ai le tino o le tagata maʻi i le gaioiga o le fualaau faasaina, e mafai ona e faʻateleina lana meaʻai e ala i le faʻaaogaina o le 1700 mg i le aso. O le maualuga o le taumafaina o le Metformin fualaau mo le maʻisuka e oʻo ile 2550 mg. O tagata matutua o le matua e le fautuaina e sili atu i le fua o le 850 mg.
  3. 1000 mg tablets: i le taimi muamua, o le fualaau e 1000 mg, ae a mavae le 2 vaiaso e mafai ona faateleina i le 2000 mg. Le maualuga e faatagaina e 3000 mg.
  4. Faʻaaoga faʻamalosi ile togafitiga o le inisalini: o le uluai metotia o Metformin e 500 pe 850 mg. Ole tele ole inisalini e manaʻomia mo injections, ole filifilia o fomaʻi.

E le mafai ona tatunuina fualaʻau Metformin, ua faʻaumatia uma, faʻapalapala i le vai. E tatau ona inu le fualaau oona i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga.

A e faʻatau se vailaʻau, e tatau ona e gauai atu i le aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le afifi. E faapelepeleina o ia i se nofoaga pogisa malulu mai tamaiti laiti.

Contraindications ma aʻafiaga leaga

O le faʻatonuga o aʻoaʻoga o loʻo i ai se lisi tele o faʻamaʻiloga ma aʻafiaga itu.

O le mea lea, e tatau i le tagata maʻi ona lapatai atu e uiga i faʻamaʻi uma e fesoʻotaʻi ma le maʻi suka i le taimi atofaina a le fomaʻi. Masalo o le a manaomia e le tagata gasegase se toe suʻesuʻega.

O loʻo faʻamalamalama manino mai i le faatonuga o le faʻaaogaina o fualaau o le maʻisuka ua faʻasaina Metformin pe a le oʻo le 10 tausaga i le matua o le maʻi.

E le gata i lea, e le mafai ona e ave fualaau oona i:

  • o le le atoatoa (creatinine i tamaitai - e sili atu i le 1.4 ml / dl, i alii - sili atu i le 1.5 ml / dl, kiliaina creatinine - itiiti ifo i le 60 ml / min),
  • lagona taitoatasi i metformin hydrochloride ma isi vaega o le fualaau faasaina,
  • tulaga e mafua ai le tupu mai o le lactic acidosis (faamalolo, faaletonu o le fatu, faaletonu o le manava, gasegase o le myocardial, faalavelave matuia o le cerebrovascular),
  • gase o le ate (le lua tikeri pe sili atu le le atoatoa o le galuega o le ate e tusa ai ma Child-Pugh),
  • faʻatautaia mo le 2 aso ao leʻi oʻo i le x-ray, faʻataʻitaʻiga o le radioisotope ma le faʻaofiina o se faʻatusatusaga o fesoʻotaʻiga,
  • ogaoga ogaoga ma manuaga ogaoga,
  • lactic acidosis, aemaise i le talafaasolopito,
  • meaai maualalo-calorie, lea e mafai ai ona e ave 1000 kcal i le aso,
  • maʻi o le maʻisukacidosis, maʻi o le maʻisuka ma le coma,
  • aveina o se tamaitiiti ma le susu,
  • ava malosi.

O le maʻisuka o lē e leʻi ave Metformin e pei ona fautuaina e le fomaʻi e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga itu:

  1. Lapataiga ole CNS: solia o lagona lelei.
  2. Faʻafitauli o le Gastrointestinal: tiga o le tino, faʻalauteleina o le kesi, paʻu, manava, vomia, leai se manaʻo. Ina ia faʻaitiitia le mamafa o faailoga, e tatau ona e vaeluaina le fualaau i le tele o taimi.
  3. Masalo gasegase: o le atinaʻeina o le faamaʻi lactic i le maʻisuka.
  4. Hematopoietic system system deficiency: le tupu mai o le megaloblastia anemia.
  5. Tali a le Allergic: paʻu paʻu, erythema, pruritus.
  6. Faʻasologa o gase: solia o faailoga autu ma le hepatitis.
  7. Le tagofia o le vaitamini B12.

Afai o faailoga o loʻo taʻua i luga ua maitauina i le taimi o togafitiga, e tatau loa ona e faʻaaoga vave lau laulau ma suʻe fesoasoani faafomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

Tau, iloiloga, tala tutusa

O sauniuniga e aofia ai le metformin hydrochloride e masani lava ona maua i le vasega ogatotonu. E mafai ona e teuina se tupe e ala i le faatauina mai o fualaau o le maʻisuka i luga o le initaneti. Mo Metformin, o le tau e faalagolago i le suʻega:

  • 500 mg (60 papa) - mai le 90 i le 250 rubles,
  • 850 mg (60 papa) - mai le 142 i le 248 rubles,
  • 1000 mg (60 papa) - mai le 188 i le 305 rubles.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tau o le sui o le hypoglycemic Metformin e le maualuga tele, o se mea tele tele.

O suʻesuʻega o tagata maʻi e uiga i fualaau faasaina e sili ona lelei. Metformin faʻaitiitia le maualuga o le suka ma e le maua ai le hypoglycemia. Ua faamaonia foi e fomaʻi le faaaogaina o vailaau faufautua. O le faʻaaoga faifai pea o Metformin mo le puipuia o maʻi maʻi cardiovascular ua uma ona totogiina.

O nisi tagata e le maua le maʻisuka latou te faʻaaoga togafitiga e faʻaitiitia ai lo latou mamafa. E le mafai e tagata popoto ona fautuaina e faʻaaoga lenei vailaʻau mo le mamafa o le paʻu i tagata soifua maloloina.

O faitioga autu e fesoʻotaʻi ma le faʻafefe o meaʻai, lea e tupu ona o le tino o loʻo faʻaaoga i le mea galue. I nisi vaega o tagata gasegase, o faʻamatalaga e faʻapena ona faʻaalia ma latou le toe faʻaaogaina Metfins e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose.

O nisi taimi e tatau ai ona filifili se mea tutusa - o se meafaigaluega e tutusa ma mea faʻaleagaina. Ae faʻafefea ona suitulaga Metformin? E tele naua fualaau oona lea e tutusa lelei lona aafiaga:

  • Metformin Richter,
  • Metformin teva
  • Novo-Metformin,
  • Langerine
  • Dianormet
  • Formin Pliva,
  • Siofor
  • Malu,
  • Novoformin,
  • Diaphore
  • Nusipepa
  • Diaformin,
  • Glucopeli,
  • Laʻau,
  • Glyformin
  • Glucovans.

E leʻo se lisi atoa o oloa na faʻaaogaina e maualalo ai le suka. O le fomaʻi fesoasoani o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le fofo pito sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2.

Metformin o se fualaau lelei lea e faʻaleleia ai le tali o sosoʻo faʻatatau i insulin. O le faʻaogaina o Metformin e faʻasaʻo ai le glycemia, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ma faʻamautinoa le mamafa o le tagata maʻi. Ina ia tumau pea le puleaina o le maʻisuka, e tatau ona mulimulitaʻia fautuaga uma a se fomaʻi, ma afai e tatau ai, ia filifili se mea aoga lelei.

O se tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a taʻu mai ai le fua o le fua o le fua o le Metformin.

Faʻasalaga, faʻavae

Metformin o loʻo maua i le ituaiga o laupepa, e ufiufi i se atigi papaʻe, oblong ma biconvex. I le malulu masani o le 10 fasi vaega. O le eletise autu o le Metformin hydrochloride, o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanu. E vave ona solo i le vai ma e toetoe lava leai ni suiga i le acetone, ether ma chloroform. O le mamafa mole mole o le vailaau e 165.63.

Aʻo talanoa i pepa Metformin, e tatau ona e gauai atu i le mea moni e faapea:

  • i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai meaai, e mafai ona maualalo le kulūkose. O le mea lava lea e tasi mo le hemoglobin glycosylated,
  • ona o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, maualuga le kulukosese toleni,
  • afaina o le intestinal ua faʻaitiitia (faʻaogaina o meaʻai, pancreas),
  • ua mafai ona faateleina le tulaga gafatia i le vaega o le hormonal o fausaga lautele.

Metformin e le saofaga i le suiga o le manava o le insulin e ala i peta beta o tamaʻi pancreatic. E le gata i lea, o le vailaau faasaina e maua ai le faʻamautuina o le lipid profile o le plasma o le toto i tagata gasegase e iai le faʻamaʻi 1. O laulau e faʻaititia ai le fua o le triglycerides ma le cholesterol. Ole faʻaaogaina o fualaau faasaina ei ai sona aafiaga lelei i le faʻamautinoaina poʻo le faʻaitiitia o le mamafa o le tino.

O le vailaʻau e vave faʻavaveina mai le faʻaogaina o meaʻai. O le bioavailability atoatoa i luga o se manava gaogao e mai le 50 i le 60%. O le maualuga o le maualuga o le plasma o le a iloa pe a maeʻa le 120 minute. O le taumafaina o mea taumafa e mafai ona faʻaititia le faʻamamafa i le 40% ma faʻagesegese ai lona ausia e le silia ma le 35 minute. O le faaputuputuina o le vaega taua i totonu o le toto o le a ausia i totonu o le 24-48 itula ma e le sili atu i le 1 μg / ml.

E taua le mafaufau o le fualaau faasaina e pipii i pulu plasma o se taunuuga. E mafai foi ona taulai atu i vaovao, ate ma, ioe, o fatugaʻo. Metformin ua faʻamalosi e fatugaʻo (e mafua mai ona o le faʻamalamalamaina faapitoa o masini) e le suia (90% i totonu o le 24 itula).

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina faapitoa lava e faʻaitiitia ai le suka o le toto. I le maʻisuka ituaiga 1, e leai se mea e manaʻomia mo fualaau. I le auiliiliina o auiliiliga e uiga i faailoga, latou te gauai atu i le maʻisuka 2 o le maʻisuka i se tagata matua (aemaise lava i gasegase ma le gaʻo). E faia lenei mea i se tulaga maualalo o le aoga o togafitiga o meaʻai ma gaioiga faaletino. Metformin e mafai ona faʻaaogaina i le maʻisuka e pei o le monotherapy pe faʻatasi ma isi igoa o le hypoglycem, e faʻapea foʻi ma nisi ituaiga o hormonal.

O le isi faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 2 i totonu o se tamaititi ua sili atu nai lo le 10 tausaga. I lenei tulaga, o le a mafai foi ona faʻaumatia o se vaega o le monotherapy ma faʻatasi ai ma se vaega o le hormonal. Tagata faʻapitoa e gauai atu i le mea moni e faapea:

  • Metformin e mafai ona faʻaaogaina pe a uma le faʻamautuina o le toto toto,
  • ia puipuia ma puipuia ai se tulaga maʻi, o le vaega autu o togafitiga e fautuaina ina ia talanoaina ma se tagata poto faapitoa,
  • o le auala e toe faʻaleleia ai, o le a aoga pe a fai o le maʻisuka e amanaʻia tulafono masani o le tuufaatasiga, o le tele o faʻatauiga ma isi uiga.

Faʻafefea ona ave Metformin mo le maʻisuka?

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O pusa e tatau ona faia i le tautala, faʻamalo atoa ma aua le faʻatau. E mafai ona faia lenei mea i le taimi o taumafataga ma a maeʻa loa. E taua tele le inu tele o vai i papa maʻa. Mo tagata matutua, e mafai ona faʻaaogaina Metformin i se muamua o le sili atu i le 1000-1500 mg i le 24 itula. Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga o loʻo aʻafia mai totoga o meaʻai, o le a manaʻomia le vaevaeina i le lua i le tolu inumaga.

A maeʻa le 10-15 aso, pe afai e leai ni faʻafitauli matuia mai le gastrointestinal tract, o le alualu i luma mulimuli ane i le fua o le a talia. Peitai, e le tatau ona le talafeagai ma faalagolago i le fua o le suka o iai i le toto. E tatau ona malamalama o le siitia lelei i le fuainumera e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le faaleleia atili o le faapalepale gastric ma le intestinal o laulau.

Ole fua ole tausiga ile aso e tatau ile 1500-2000 mg. Ole maualuga ole tupe faatagaina e le silia ma le 3000 mg, ma e fautuaina ina ia vaevaeina i ni vaega se tolu. I le faagasologa o le fuafuaina o le fesuiaiga mai le faʻaaogaina o se isi ole vailaʻau o le hypoglycemic i Metformin, e matua fautuaina oe e taofi le faʻaaogaina o se isi ma amata ona ave Metformin Canon i le fua maualalo maualalo na faʻaalia muamua.

O le vailaʻau Metformin mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaoga i le tuufaatasiga o togafitiga ma le inisalini. E matua fautuaina e faapea:

  • o le laasaga fautuaina muamua o le 500 mg ma le 850 mg o le 1 laulau lua pe faatolu i le aso,
  • Metformin 1000 mg o le 1 papafa tasi i le 24 itula,
  • o le fua o le vaega o le hormonal i lenei mataupu ua filifilia e faavae i luga o le suka.

Mo tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga, o le tali talafeagai o le faʻaaogaina lea o Metformin Canon. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se vaega o le monotherapy, faʻapea foi ma se vaega o le faʻamalosia o togafitiga faʻatasi ai ma se vaega o mea faʻalogo. O le taliaina o Metformin i lenei mataupu e tatau ona amata i se togi maualalo e pei o le 500 mg i le taimi e tasi mo le 24 itula i le faagasologa o le 'aiina o meaai. A maeʻa le 10-15 aso, ole a fautuaina le aofaiga e faʻavasega faʻavae faʻavae na o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le vailaʻau tausiga o le a mai le 1000 i le 1500 mg i le aso mo le lua i le tolu inumaga. O le maualuga pito i maualuga e tatau ona le silia ma le 2000 mg mo le taumafa atoa i aso uma.

Ona o le tele o le faʻateleina o le galuega tele, o le tele o le fualaau faasaina Metformin ua fautuaina mo tagata matutua e filifilia ma le siakiina pea o le gaioiga galuega. O se fua faʻatatau i lenei tulaga o le pulea lea o le fua faatatau o le creatinine i le toto toto e le itiiti ifo ma le lua i le fa taimi i le tausaga. O le umi ole togafitiga e tatau ona fuafuaina e se fomaʻi.

O le taofia o le faʻaaogaina o Metformin e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi faapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2 e le fautuaina.

E mafai ona ave le vailaʻau mo se taimi umi ma e tatau ona e manatuaina:

  • pe a fuafua poʻo le moni o le maitaga, e tatau ona faalēaogāina Metformin Canon ma faʻaaoga i le inisalini togafitiga,
  • e taua tele i le tagata gasegase ona lapatai atu e tatau ia te ia ona logoina lana fomaʻi ma le diabetologist i le tulaga o le maʻitaga,
  • o le a manaʻo le tina i le lumanaʻi ma lana tama e faʻavae le vaavaaiga.

E leai se faʻamatalaga mautinoa e uiga i le faʻaogaina o le Metformin faʻatasi ma susu susu. Afai e tatau ona e filifili pe faapefea ona inu Metformin i le taimi o le susu, e ono taofia le lactation.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O le lisi o faʻamaʻiloga e aofia ai le muamua o le faʻamalosia o le tino, faʻapea foʻi ma le tele o maʻi o fatugaʻo poʻo le i ai o le le atoatoa. E tatau ona totogi le faʻaeteetega faapitoa i mea e le masani ai i le ate, faʻapitoa faʻatasi ai ma le hypoxia (faʻamaʻi pipisi ma le manava o le tino, gasegase laʻititi ona o le faʻaleagaina o le myocardial, toto totoga i le mafaufau ma le anemia).

O faʻamaoniga e aofia ai le faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi, taotoga tele, ma manuaga tutusa. Aua nei galo e uiga i le ava malosi, gasegase gasegase gase (e aofia ai le ketoacidosis o le maʻisuka ma pe leai foi). O faʻamaoniga foi e:

  • lactic acidosis i le talafaasolopito o le soifua maloloina,
  • le manaʻoga e mulimuli i se meaai maualalo-calorie (lalo ifo o le 1000 kcal i le aso),
  • suʻesuʻega e faʻaaoga ai faʻaologia o le iodine o le iodine,
  • soʻo se tasi o matai o le maitaga,
  • susu.

E i ai ni faʻamaumauga faapitoa i le faʻaaoga. O loʻo matou talanoa e uiga i tamaiti ei lalo ifo o le 10 tausaga le matutua, lea e mafua mai i le mea moni o le lelei ma le saogalemu o le faʻaaogaina o se tamaititi e le mafai ona faʻatutuina. E le gata i lea, e tatau ona totogi le mafaufau i le matua (sili atu ma le 65 tausaga) ona o se faʻalavelave faʻaleagaina. I le faaopoopo atu i ai, e le fautuaina le faatonuina o le fualaau faasaina i tagata e galulue malosi i le tino (atonu o le a mafai ona faateleina le faʻamalosia o le acidosis lactic).

O aʻafiaga o Metformin mai le fualaau oona i le amataga o le toe faʻaleleia o le vasega e tatau ona manatu o le anorexia, manava, gasela ma le vomiting. E le gata i lea, latou te gauai atu i le vevelence ma le tiga o le manava (faaitiitia pe a faʻaaogaina meaai). O le isi itu e mafai ona avea ma tofo gaosi i le gutu (maua i le tusa ma le 3% o mataupu).

I le vaega o le fatu ma le vascular system, faapea foi ma le totoina ma le hemostasis, i le tele lava o taimi e mafai ai e le anemia megaloblast ona fausiaina. E pei ona e iloa, o le taunuuga o le faʻamalosiaina o le faʻaaogaina o vitamini B12 ma le siama. O aʻafiaga e ono tupu i le fesootaʻi ma le metabolism. Muamua lava, o le hypoglycemia lea. I se tulaga e le masani ai, tatou te talanoa e uiga i le lactic acidosis, mo se faataitaiga, vaivaiga, moe, mafaufauga ma isi faʻaaliga manino.

O foliga vaaia o aʻafiaga e fesootaʻi ma le paʻu e foliga mai. E uiga i le atinaʻeina o le vevela ma le dermatitis. Ina ia faʻaumatia na aʻafiaga, e matua fautuaina lava e te lua feutagai ma se tagata poto faapitoa.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

E fautuaina e teuina le vailaʻau i le vevela e le silia ma le 25 tikeri. E taua tele o lenei nofoaga e mafai ona maua e tamaiti. O le teuina o Metformin e 24 masina. E le fautuaina e faʻaaogaina pe a maeʻa le aso e muta ai na faʻaalia i luga o le afifi. O le vailaʻau e faʻaalia e ala i le tuʻuina atu.

Faʻataʻitaʻiga Faʻataʻitaʻi ma isi Fualaau

Faʻalogo i mea faʻapitoa ma faʻasalaga e le fautuaina. O le mea lea, i le mataupu muamua tatou te talanoa e uiga i le suʻesuʻeina o le leitio e faʻaaogaina ai fualaau faʻasaina o loʻo iai iodine. O lenei mea e mafai ona amataina ai le faʻavaeina o le siako lactic i le maʻisuka e mafua mai i le le atoatoa o le maʻi.

O faʻapitoa fautuaina mo le maʻisuka o:

  • faʻaoga tutusa o Metformin i mea inu ava malosi ma igoa o le ethanol,
  • ava malosi malosi,
  • anapogi po o le mulimuli i meaai maualalo-kalori,
  • o le le mafaia o le ate, lea, e pei ona i ai i isi tulaga, o le mea e ono tulai mai i le siako acid formation ua faateleina.

E iai foʻi faʻapotopotoga e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa. O loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina tutusa o Metformin ma Danazole ona o le maualuga o le hyperglycemic effect. E le gata i lea, e tatau ona e matua faaeteete i fualaau faasaina e pei o Chlorpromazine, eseese glucocorticosteroids (GCS). Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa ole diuretics ma Metformin, e ono mafai ona fausia le lactic acidosis ona o le leai o se galuega.

Metformin e foliga mai o le a le fesoasoani i le aveesea o le maʻisuka e ala i le faʻaaogaina o inisua o le beta2-agonists, o le inhibitors o le angiotensin-converging enzyme. E le gata i lea, e matua fautuaina lava e togafitia mea e maua i le sulfonylurea, Nifedipine.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le aofaiga o le metformin i le fualaau faasaina o le igoa e tasi e matua ese lava: tasi papalama e aofia ai le 500 pe 850 mg o le vaega galue. O se sui umi o le hypoglycemic acting agent e aofia ai le 1000 mg o le metformin i le iunite.

O laumei e ufiufi ata, o le foliga o le biconvex. O le sauniuniga e aofia ai ni mea inu o le indigo carmine, o le dioxide, ma le quinoline samasama. O le afifi e aofia ai le 30 pe 60 papa. Gaosiga - kamupani mai Hanikeri, Rusia, Isaraelu.

Analogs o Metformin

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Siofor, Bagomet, Glycomet ma Glikovin - o se lisi le atoatoa o analogues o le tuʻuina atu o tupe. O le lisi e faaopoopo i ai igoa e pei o Glyunet, Dianormet, Diaformin, Suʻega ma isi. Filifili po o fea e sili, Siofor poʻo Metformin, o le a fesoasoani i se diabetes. E le sili atu le fautuaina e faʻatonuina se tasi poʻo se tasi foi e tutusa ma oe.

Faatinoga i le tino

O se vailaʻau faʻamalosi e iai sona aafiaga lelei i le gaʻo gaʻo ma lipid metabolism, faʻamaonia le maualuga ole kulukose o le toto, e puipuia ai le hyperglycemia e tusa ma le talaaga o le maʻisuka muamua ma le lona lua. Fualaau Metformin e aoga i le amataga o le maʻi suka ma faasaga i le talaaga o le umi o togafitiga o endocrine.

O le avanoa o le faʻaaliga lautele (e leai se aoga i sela o le pancreatic). E le o se mea e tupu mai ai, a o ave Metformin, pe a fuafua le mea sili ona lelei, e seasea ona pa'ū le suka i le toto. O le mea pito i maualalo o le hypoglycemia e faʻatusatusaina le sui sui ole vailaʻau ma isi vailaau e faʻamaonia mo togafitiga endocrin.

I le taimi o togafitiga, o le tikeri o le inisalini o le a faʻaitiitia, o le kulukose mai le vaega o le digestive o loʻo faʻaitiitia le malosi. O se mea lelei o le faʻasaina o le faʻasaʻolotoina o le glycogen mai le hepatocytes, le saoasaoa o le malepelepe ma le faʻamamaina o le "leaga" cholesterol. I le taimi o le togafitiga, e faʻaleleia atili ai le kulūkose i maso.

Aoao e uiga i uiga o le le atoatoa o le tino i fafine, faapea foi tulafono mo le togafitia o togafitiga.

Faitau e uiga i le masani o hormone e faʻafefe-faʻamalosi i fafine ma alii, faʻapea foi ma ana galuega i le tino i lenei tuatusi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O se fualaau faasaina e faavae i metformin ua faatonuina:

  • e le o le insulin-e faalagolago (II) ituaiga o maʻisuka e avea o se fualaau muamua. E tatau ona faia i aso uma le sui autu o le hypoglycemic. A o faʻamausali le kulūkose o le toto, lipid ma le carbohydrate metabolism faʻasolosolo, ua faʻaitiitia le fua,
  • faʻatasi ai ma le insulin-faʻalagolago (I) ituaiga o faʻamaʻi pipisi i le insulin e fai ma mea faʻapipiʻi i tui inisalini. O le faʻaitiitia o le kulūkose faʻatasi ma le inisalini sili ona lelei o loʻo faʻaleleia le taui o le maʻisuka. A faʻapipiʻi le hormone-accumulator ma le Metformin, e faʻaititia le tulaga lamatia o faʻalavelave matautia: o le maʻi o le maʻisuka, le neuropathy ma le nephropathy, vascular, o le paʻu o le paʻu, ma le tele o faʻaaliga o le maualuga o le toto.

Le mataupu faavae a Metformin

O le mea galue malosi o le metformin hydrochloride. Mai le vasega o biguanides, e na o le pau lava lea o le mea e lelei lona malosi. O suʻega o maʻi e fautua mai ai e sili atu le lelei o lenei vailaʻau nai lo le tele o isi i lana vasega. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o loʻo galue i le telefoni feaveaʻi, faʻateleina lo latou lagona lelei ile inisalini. Faafetai i togafitiga Metformin, o mea nei e matauina:

  • o le ate o loʻo faʻaopoopoina le kulūkose,
  • sili atu gaʻo eletise amata amata e paʻu,
  • sela e sili atu ona faigofie ile inisalini,
  • itiiti le glucose e faʻafefiloi i le tootoo laiti,
  • maso e amata ona faʻaaoga atili glucose,
  • vaega o le kulukose i le taimi o le loliina o le lactate (lactic acid).

O le mea lea, o le fualaau faasaina e faaitiitia ai le suka o le toto i se auala le tuusao, talu ai o lona aafiaga autu o le faateleina lea o le lagona o le tino i le inisalini.

Ona o le mea moni e faapea o le oloa e faaosofia ai le faʻamaofuina o gaʻo gaʻo, o faʻafitauli faaopoopo faʻapitoa e foliga mai e faʻalautele ai le vaega o i latou ua fautuaina e inu Metformin. O latou nei:

  • o le fausiaina o atherosclerotic vascular plates e taofi
  • mamafa le mamafa o le tino, lea e afaina ai le togafitiga o le gasegase metabolic,
  • siama le toto.

E tatau ona maitau o le faagasologa o le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo e aofia ai lo latou faʻaumatiaga ma le liua i le malosi. O le mea lea, ua faʻaitiitia le faʻaogaina o le gaʻo, o le tino ua sili atu ona vaivai. O le mea lea, o le fualaau faasaina e masani ona faʻaaogaina mo le gau o le mamafa, aua e faʻaosofia ai le susunuina saʻo o le gaʻo.

I le maʻisuka ituaiga 1

O le aofaʻi o le mea galue e faʻatulagaina taʻitasi e le endocrinologist, faʻalagolago i le tuiina o le inisalini. Ia mautinoa ia amanaʻia le maualuga o le glycemia. O le umi o le faʻaaogaina o le Metformin ua faʻamaonia mai e le fomaʻi o loʻo faʻatautaia le togafitiga o le hormone-accumulator faʻatasi ai ma le faʻasaina o le suka.

Faʻatasi ma togafitiga 2 ituaiga

O le fua faatatau o aso taitasi e 1 le papa, o le aofaiga o le mea galue o le 850 poʻo le 500 mg. Ina ia faʻaitiitia le faʻavauvau i le vaega o meaʻai, e faʻatagaina ai e faʻaaoga vailaau i taimi o taumafataga. Faatasi ai ma le faapalepale lelei o le metformin, o le le maua o le nausea ma le fugalaau, e fautuaina e maua ni laupepa i le 30 minute pe a uma se taumafataga.

Afai e le maualalo le maualuga o le suka, e mafai e le endocrinologist ona faateleina le fua faatatau i aso taitasi i le 2000 mg. O le faʻatasi ma faʻamaʻi o le sulfanilurea e faʻaleleia ai le metabolism, o faʻamaʻi afi e faʻaititia e le tolu pe sili atu.

O itu le lelei o le aveina o Metformin

O togafitiga faafomaʻi ma suʻega faʻapitoa e taʻu mai ai o lenei hypoglycemic ei ai aʻafiaga le lelei. E mafua lenei mea i le faʻatupulaia o le gaioiga i le faʻamaʻiina o lipids. I le faagasologa o lenei faagasologa o meaola, o le tele o le malosi e mafua mai, ae o le lactate (lactic acid), lea e masani ona oo atu ai i le acidosis, o lona uiga, o se suiga o le hydrogen index i le vaega o le alo. O lona uiga e sili atu le elemene i totonu o le toto nai lo le mea e manaʻomia, lea e faʻalavelaveina ai le gaioiga o gaioiga uma ma suauʻu seia oʻo i le oti.

Laosis acidosis e mafai ona tutupu i se tulaga lemu ma le le mafaufauina. E masani lava o ona faailoga e agamalu ma e le taua, ae o nisi taimi e oʻo mai i faʻafitauli pe a manaʻomia le faʻamaʻi (o lona uiga o le faʻapipiʻiina o se fatu fatu i le masini). Faailoga o le lactic acidosis e faapenei:

I nisi o gasegase, o le metformin e mafua ai le musele ma le tiga o le manava.

  • o foliga vaaia o vaivaiga
  • moe
  • vavao
  • manava papaʻu
  • puupuu le manava
  • toto maualuga
  • maualalo le vevela o le tino
  • tiga o musika, ma isi.

Togafitiga o le faʻamaʻalo lactic e masani lava ona faʻaalia, i nisi o mea e tupu, o le mea e faʻapipiʻiina ai le toto (o se togafitiga faʻapitoa mo le faʻamamāina o le toto).

Aafiaga aʻafiaga

O mea le lelei i le taimi o le faaaogaina o le fualaau faasaina Metformin e seasea ona tupu. Faatasi ai ma le lagona o le tagata lava ia, o le allergy, stool disturbance, le lagona le toʻa i le mea oona, o le suiga o le tofo, e mafai ona maua le pala. I le tua atu o le measina megaloblastia, faatasi ai ma le mauaina umi o se sui o le hypoglycemic, o le vailaʻau B12 e mafai ona vaivai.

O isi aʻafiaga o le tino o le hypoglycemic (erythema, urticaria, paʻu o le paʻu, le faʻavaivaia o le ate o enzymes) e seasea. A maeʻa le faʻamalolo o le vailaʻau poʻo le faʻaitiitia o le fua ole aso, o le a le toe i ai ni faʻafitauli leaga.

Lactic acidosis: o le a

O se mea e seasea, ae o le sili ona lamatiaga faʻalavelave ma le faʻaaogaina o Metformin. O se maʻi faʻaleagafesa e atiina ae i le faʻaputuina o le mea galue malosi i totonu o masini. O le tele o taimi, o le lactic acidosis e aliali mai i le leai o se gauai i se faʻalavelave faʻaleagaina e pei o le faalumaina o le tino. I le tulaga o le le iloa lelei o le le atoatoa o le tino ma le faaletonu o le taimi, o le amataga o le faagasologa o togafitiga, o le vave alu ifo o faailoga o le kulukose ma le foliga mai o se lavelave o faailoga leaga e mafai.

O faʻaaliga o le siako lactic acid e tatau ona iloa e le maʻisuka ma aiga. Lelei le nofo ai o le tagata maʻi i se fomaʻi mo le togafitiga tigaina e gata i se ketoacidotic coma ma le oti.

  • se paʻu mataʻutia i le vevela,
  • tiga loloto o le manava
  • se mataua o le suka,
  • vaivaiga
  • lima lulu
  • faʻavavevavavavave (manava le manava),
  • manava manava
  • faʻaleagaina le maʻi
  • leai se mafaufau.

  • eleelea eletise,
  • serum lactate e 5 mmol / l pe sili atu,
  • faaitiitia o le maualuga o le toto,
  • solia le fua o le lactate ma le uila.

O faʻafitauli o le atinaʻeina o le lactic acidosis e manaʻomia vave ona apili i se falemaʻi. Aʻo le i taunuu mai le 'au fomaʻi, e le tatau ona e tuʻuina atu i le maʻi Metformin ma igoa e faʻaitiitia ai le maualuga ole glycemia.

Vaʻai se faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso 9 o le numera o le laulau 2 mo le maʻisuka ituaiga 2.

O tulafono ma foliga o le faʻaaogaina o fualaau o le Timoteo Tote i le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo faamatalaina i lenei itulau.

Alu i le http://vse-o-gormonah.com/vnutrennaja-sekretsija/nadpochechniki/giperplaziya.html ma aoao e uiga i uiga iloga ma togafitiga lelei mo hyperplasia.

E faapefea ona galue le fualaau faasaina?

Metformin i le maʻisuka ei ai sona aafiaga malosi i le tino. O lana galuega autu o le faʻaitiitia o le suka o le toto. Peitai, i le taimi lava e tasi, o isi tino o le tino e masani ona le aofia ai.

O nei pusa mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleleia atili ai le inu o le kulukose e fusi, aemaise lava le musika, lea e le lava mo le maʻisuka. Manatua o le galuega muscular e te manaʻomia se gaioiga faʻamalosi tino.

O pusa mai le faʻamaʻi e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le gaʻo i totonu o le ate, ma faʻavasegaina ai foi le lipid metabolism i le tino. I le maʻisuka ituaiga 2, e taua tele le metabolism.

I le maʻisuka ituaiga 2, e taua le tausisia lelei, aloese mai le taumafa ma le mamafa. O fualaau oona o le a sui ai lenei vailaʻau, ae e le o lona uiga e tatau ona e lafoaia meaai tatau ma faamalositino.

I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau mo lenei maʻi o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le cardiovascular ma mamanu o le tino.

Contraindications i le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O nisi tagata gasegase e talitonu o lenei ituaiga vailaʻau e le afaina. E le o le tulaga lea, talu ai o le faʻaleagaina o soʻo se vailaʻau e mafua ai faafitauli faʻalesoifua maloloina. E le mafai ona e inu metformin i mataupu:

  • O le maʻitaga poʻo le susu,
  • Afai e leai se maʻisuka,
  • Faamai o le pepa muamua,
  • Afai o le faʻamaʻi ua faʻaaogaina se fomaʻi,
  • Faʻailoga o fatu
  • Loto o le fatu ma le tino
  • O le taimi muamua pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial,
  • O le taimi e toe faʻaleleia ai ina ua maeʻa se galuega tele,
  • Afai o se faʻamaʻi faʻavaivai ua oʻo i totonu o se laasaga laititi,
  • Afai o se siama e oʻo i totonu o le tino,
  • Faʻataunuʻu uʻamea
  • Faʻafefe o le Allergic i vaega o le vailaʻau,
  • Alu oona,
  • Afai o oe o se meaʻai o meaai e maualalo i calorie (lea e afaina ai mo se tagata soifua maloloina).

Ole vailaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona ave pe afai e sili atu ma le tasi le mea e taua ia oe.

Faʻaiʻuga

I le tulaga o le sologa lelei, togafitiga o le tagata lava ia, le amanaʻiaina o faatonuga ma fautuaga a le fomaʻi, aʻafiaga itu e mafai ona tutupu. Togafitiga ma le metformin e mafai ona oo atu ai i aʻafiaga pito i luga:

  • Nausea
  • Aofaʻiga poʻo se vaega o le leai o se meaʻai,
  • Vomiting
  • Tatala
  • O le faʻaitiitia o le vevela o le tino,
  • Tigā gase tiga
  • Tigā ma le vevela,
  • Faʻavavavave vave,
  • Maʻi faʻamaʻi
  • Faafitauli i manatu o le lalolagi,
  • Afai oe ave metformin mo le maʻisuka ma isi fualaau oona, o lenei tuufaatasiga e mafua ai le hypoglycemia.

E mafai ona fetaui metformin pe a uma ona faʻaalia nei faailoga? E leai. E le gata i lea, i uluai faailoga o le le atoatoa o tali a le tino i le fualaau faasaina, e tatau ona e faafesootai se fomai o le a faatonuina togafitiga. O le fofo mo le maʻisuka ituaiga 2 e mamao mai le naʻo le tausia o le soifua maloloina. Afai e faʻaaogaina le talafeagai, e mafai foi ona oʻo atu i le oti.

Contraindications i le faʻaaogaina o Metformin

O se sui mo le togafitiga o le maʻisuka e le tatau ona faʻaaoga i mataupu nei:

  • i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • tamaiti ei lalo o le 10 tausaga
  • maualalo taumafa kalori
  • pe a uma galuega ma manua
  • ma faʻamaʻi ate,
  • faatasi ai ma le siaki lactic acid muamua,
  • pe afai ei ai se uiga o le lactic acidosis,
  • i le i ai o le faalēaogaina o le tino i le komisis.

E faʻapefea ona fai metformin?

E taua tele mo tagata gasegase oe mananao ia togafitia le sili atu o le kulukose i le toto ia iloa le auala e ave ai metformin i le maʻisuka. E tatau ona maitauina o le maketi e ofoina atu tupe i ni eseesega eseese, mai le 500 mg i le 1000 mg. E i ai foi fualaau faasaina e iai se faaumiumi aafiaga. Ole fua muamua ole fua ole fua ole laasaga, ole a mafai e le fomaʻi ona fautuaina le faateleina. O le numera o faʻaaogaina i le aso e mafai foi ona faʻamalosia e le fomaʻi, ae o le maualuga ole faʻatagaina o aso taitasi e le sili atu i le 2 g.

O le a le mea e fai i le maoaʻe o le fualaau faasaina

Aua e te faʻateleina le fualaau o le vailaʻau e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le vailaʻau poʻo le faʻateleina le taimi faʻamalolo. O le masani lava, o le maualuga o le loimata e tafe i loimata - e afua ai le afaina o le tino, o mea matautia e le masani ai.

O le lamatiaga o le faʻaleagaina o Metformin o le atinaʻe lea o le siako lactic. O faailoga taua o le faamaʻi o le manava (o lona uiga, i totonu o le manava) ma le tiga o le musika, faafitauli o meaʻai, faʻavaveina o le manava, maualalo le vevela o le tino, vevela ma le leiloa o le mafaufau i se siama.

Afai ei ai se tasi o nei faailoga, e tatau ona e vave alu e ave le vailaau ma vave ona e talanoa i se fomaʻi. O le falemaʻi o le a faia uma fuafuaga ina ia aveesea le lactate mai le tino. I mataupu sili ona ogaoga, o loʻo taʻu mai ai le maʻi. E sili atu ona aoga ma e maua ai ni sao vave.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O lenei mafuaaga o biguanides ei ai lona uiga - e toetoe lava o mea uma e maua mai i gaʻo e le suia, ma o le vaega atoa (e tusa ma le 10%) e faʻapupulaina i le tino. Ma afai e amata ona galulue vaʻaia fatugaʻo, o le a faʻateleina e Metformin le tele o masini, lea e tau atu i taunuuga le lelei e oʻo i se pa.

E faasa ona faʻaaoga le metformin i le ava malosi

E tāua foʻi le faʻafetaui lelei o le faʻaaogaina o vailaʻau oona ma le insulin. A uma, pe afai o le Metformin o loʻo aliali mai i totonu o le toto e sili atu nai lo le mea na faʻamoemoeina, o le tagata maʻi ma le faʻaofiina o le inisalini e mafai ona pa'ū i le tino o le hypoglycemic ona o le faʻaitiitia o le glucose.

O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto o loʻo matauina foi ma le faʻaaogaina o fualaau oona nei ma Metformin:

  • sulfonylurea meaola,
  • NSAIDs
  • oxytetracycline
  • MAO inhibitors (faʻamaʻi alofesa)
  • acarbose,
  • ACE inhibitors
  • cyclophosphamide,
  • β-blockers

Ma o nei tupe, aʻo faʻaogaina i le fua o le suka, o le faʻaitiitia lea o lana gaioiga:

  • corticosteroids
  • vevela vevela,
  • togafitiga
  • estrogens
  • faʻaiuga tautala
  • nicotinic acid
  • kopa o le kesi
  • adrenomimetics
  • isoniazids, ma isi.

O le mea lea, o Metformin o se fualaau sili ona lelei e maualalo ai le suka ma maua ai le maualuga, ae o le taimi lava lea e le o se vailaau lautele. E i ai aʻafiaga le lelei ma faʻalavelave. O le toʻatele oi latou e laʻititi ma pasi i totonu o le 1-2 vaiaso, ae o isi e ono faʻamalosi e taofi le ave.

Ina ia lelei le fualaau faasaina, e tatau ona faamaopoopo le metotia ma le fomaʻi, mulimuli i ana fautuaga uma, tausisia le mea ua faatonuina ma ia mataʻituina ma le mataʻituina le faʻamaʻi ma ona aʻafiaga. E tatau foi ona e manatua o le ava malosi o le fili sili ia o Metformin, o le mea lea e tatau ona le aofia ai mea inu ava malosi i taimi o togafitiga. E mafua lenei mea i le mea moni o le ava e poloka le galuega a le tele o enzymes o le ate. O le mea lea, o le tele o Metformin e ulufale i le toto, lea e oʻo atu ai i le paʻu o le kulūkose e oʻo atu i le hypoglycemia. E le gata i lea, o le ava pe a fegalegaleai ma fualaau faasaina o le lactic acid. O lona uiga, o lona faʻaaogaina i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma lenei vailaau faʻasaina ua solia.

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina

O vailaau mo le maʻisuka faafomai "metformin" e mafai ona ave e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi. Le fomaʻi ma seti le metotia talafeagai. Faatasi ai, e tatau ona e faʻamalamalamaina auiliiliga uma o le ave o fualaau. Faatonuga lautele ile auala e ave ai le metformin i le maʻisuka malosi:

  • O le uluai metotia e masani lava 1 poʻo le 2 pepa o fualaau faasaina,
  • Afai e leʻi oʻo i le 2 vaiaso le aʻafiaga o aʻafiaga, e mafai ona faʻateleina le fua. O le a le tele o lenei faʻatupulaia o le filifiliga a le fomaʻi. E faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • O le masani masani, lea e fesoasoani i le puleaina o le suka toto ma puipuia ai faʻafitauli, o le 3 po o le 4 papa i le aso,
  • Afai o le maʻisuka ua matua, e le tatau ona ia inuina se vailaʻau i le sili atu i le 2 pauna i le aso,
  • O le maualuga pito maualuga lea e mafai ona inu i le naʻo le faʻasologa mai e le fomaʻi e 6 palama i le aso,
  • E mafai ona ou inu i le aso atoa i le taimi e tasi? Fomaʻi fautuaina le vaevaeina o le inumaga i le 3 inumaga,
  • E tatau ona e inuina le vailaau i le taimi lava e uma ai. I lenei tulaga, ia mautinoa e inu le laulau ma le tele o vai.

Faʻatasi ai ma le sologa lelei, o faʻafitauli uma e mataituina vave. Faʻaeteete, o le sauaina o lenei fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga matautia. O le metformin vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga na o le tausisia o faatonuga.

Aua nei galo e ave se mea taumafa i le taimi lava lea e ave ai vailaau ma faatino ni faatinoga faaletino faigofie. A aunoa ma nei faiga, soo se fofo o le a le aoga, ma o le a le mafai ona e puipuia ni taunuuga ogaoga.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Enteric paʻu pepa, Metformin ei ai le lapotopoto, foliga biconvex ma lanu paʻepaʻe. O le eletise autu o le fualaau faasaina o metformin hydrochloride, o lona anotusi i totonu o le tasi laulau e 500 mg. E le gata i lea, o lona tuufaatasiga e aofia ai vaega fesoasoani, e aofia ai:

  • Crospovidone.
  • Talc.
  • Magnesium stearate.
  • Fuga o le kuluga.
  • Methacrylic acid ma le copolymmer methyl methacrylate.
  • Povidone K90.
  • Titanium dioxide
  • Macrogol 6000.

O fualaʻau Metformin o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se fasi pepa e 10 vaega. O se pepa palota e aofia ai le 3 paʻu (30 papa) ma se faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faʻataʻitaʻiga

O le mea malosi o fualaau Metformin e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ona o le tele o aʻafiaga o meaola:

  • Faʻaitiitia le soona inu o le kulukose mai le moli ile toto i totonu o le toto.
  • Faateleina le lagona o le suʻi tino i le insulin (o le hormonone pancreatic lea e faʻapupula ai le faʻaaogaina o le kulukose mai le toto i totonu o le tino).
  • Faʻaleleia le faʻaaogaina o meaʻai i le gaʻo i totonu o masini o le tino.

Metformin e le afaina ai le tele o sela o loo i ai le gaioiga o le inisalini, e le afaina ai lona maualuga i le toto, ma e le afaina foi i tulaga o le hypoglycemic (o se togi iloga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto). E faʻaitiitia ai le maualuga o triglycerides (gaʻo i totonu o le toto), fesoasoani e faʻaleleia le metabolism i le tino, e oʻo atu ai i le paʻu o le mamafa, ei ai le fibrinolytic aafiaga (fesoasoani e faʻamavae fibrin).

I le maeʻa ai o fualaau Metformin i totonu, o le mea gaʻo e le o faʻamalosi atoatoa (o le bioavailability e tusa ma le 60%). E toetoe lava a tufatufaina atu i totonu o le tino, e sili atu ona faʻapupulaina i vaovao, ate, fatugaʻo ma maso. O le gaioiga malosi o le vailaau faʻasaina e le o faʻamalosia ma faʻamalosi e le suia i le urine. O le afa-ola (o le vaitaimi o le afa lea o le fualaau atoa o le vailaʻau e alu ese mai le tino) e 9-12 itula.

Tosiga ma le pulega

O fualaʻau Metformin e faʻaigoaina faʻatasi ma meaai poʻo le taimi lava e maeʻa ai. Aua e te ulaina le laulau ma inu tele vai. Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe ni aʻafiaga leaga mai le masini digestive, e ave le fualaau ile aso, vaevaeina ile 2-3 doses. Ua faatulaga e le fomaʻi le fualaau ma le fua o le vailaʻau taʻitasi, e fuafua i le muamua o le gaʻo o le suka i totonu o le toto, faapea foi ma le malosi o togafiti. E masani lava, ole fua ole amata ole 500-1000 mg i le aso (1-2 papa). A maeʻa le 10-15 aso, faʻalagolago i le maualuga o le glucose i le toto, e mafai ona faʻaopopo le fua o metformin i le 1500-2000 mg i le aso. O le maualuga pito i luga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 3000 mg. I tagata matutua, o le maualuga o le togafitiga o le aso e le tatau ona sili atu i le 1000 mg.

Faʻaiʻuga

Taking Metformin pepa e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻega o aʻafiaga mai itu eseese ma tino:

  • O mea e maua ai fualaau oona - "metallic" tofo i le gutu, leu, vomiting periodic, tiga o le manava, manava manava, le lava o le fiaʻai seia oo ina le atoatoa (anorexia), flatulence (faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le vevela). O ia aʻafiaga e masani ona tupu i le amataga o le togafitiga ma le vailaʻau ma o ese atu ai. Ina ia faʻaitiitia le mamafa o nei faʻaʻailoga i se taimi vave e mafai ai, o faʻataʻitaʻiga, antispasmodics ma fualaau oona e pei o vailaʻau e pei ona faatonuina e le fomaʻi.
  • O le endocrine o le hypoglycemia (o se faʻaitiitia o le toto maualuga i le suka i lalo o le masani).
  • Metabolism - lactic acidosis (faʻaopoopoga o le maualuga o le lactic acid i le toto), le faʻaaogaina o le vitamin B12 mai le inumaga.
  • O le toto ma le mūmū mūmū - o le anemia megalobili (o le anemia e fesootaʻi ma le solia o le faʻavae ma le matuitui o totola mūmū i le manogi mūmū mumu ona o le le lava o le taumafa o le vitamini B12) e seasea ona tupu.
  • Tali a le Allergic - vevela paʻu ma le vevela.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu pe a uma ona ave fualaau o Metformin, e filifili le fomaʻi i le faʻamaʻiina o fualaau faasaina, e faalagolago ile ituaiga ma le mamafa.

Faatonuga faapitoa

Aʻo le i aveina fualaau Metformin, e tatau ona e faitauina ma le totoa faatonuga mo le fualaau faasaina. E iai ni faʻamatalaga maʻoti e uiga i lona faʻaaoga, lea e aofia ai:

  • I le aliali mai o le tiga o le musika (myalgia) pe'ā uma le amataga o le vailaʻau, o loʻo faʻatinoina se suʻesuʻega o le maualuga o le lactic acid i totonu o le toto.
  • O le faʻaaoga umi o le vailaau faʻasaina e manaʻomia ai le mataʻituina taimi o faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega o galuega faʻatino o fatugaʻo.
  • Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau Metformin ma fualaau oona e maua mai le sulfonylureas, e manaʻomia ai le mataʻituina ma le faʻaeteete o le kulūkose toto.
  • I le faagasologa o togafitiga e tatau ona aloese mai le inu ava malosi ma vailaʻau o loʻo i ai le ethanol.
  • O fualaʻau Metformin e mafai ona fegalegaleai ma fualaau o isi vailaʻau faʻamalositino, o le mea lea, pe a ave i latou, e tatau ona lapataʻia le fomaʻi e uiga i lenei mea.
  • Afai o foliga o togafitiga o le bronchopulmonary ma le genitarian e foliga mai i tua o le tagofia o fualaau faasaina, o lona faʻaaoga e tatau ona taofi ma talanoa i se fomaʻi.
  • O le fualaau faasaina e le afaina ai le gaioioiga o le cerebral cortex, peitaʻi, pe a faʻaaogaina i isi vailaʻau faʻasaina, o le a tupu le lamatiaga o le hypoglycemia, o le mea lea, pe a fai le galuega e aofia ai le manaʻoga mo se faʻaopoopoga o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor, e tatau ona faʻaalia le faʻaeteete.

I totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, o loʻo maua ai pepa maʻa Metformin i luga o vailaʻau. O le faʻafoega o oe lava ia e aunoa ma se faʻasalaga talafeagai e le fautuaina.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le tele o le fualaau o togafitiga fautuaina o fualaau Metformin, o le maualuga o le lactic acid i le toto e tulai mai (lactic acidosis). E tuʻuina atu lenei mea i le nausea, vomiting, manava manava, faʻaitiitia le vevela o le tino, tiga i maso ma le manava, ma le manava vave. I lenei tulaga, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina. O le togafitiga o togafitiga e faia i totonu o se falemai faatasi ai ma le fesoasoani o le totogia (faamamaina o masini toto).

Metformin tau

O le tau masani o fualaau Metformin i falemaʻi i Moscow e eseese mai le 117-123 rubles.

Fua Faatatau o le Metformin i luga o le 5-fuainumera: (palota133, fua faatatau2.63165)

Sauniuniga mai le vaega o le falemaʻi lava e tasi: Amaril Arfazetin Viktoza Diabeton MV Glucofage Galvus Met Siofor Maninil Forsiga

Tuua Lau Faamatalaga