Faʻavasegaga o ituaiga insulin ma lo latou faʻaaoga

O le gaosiga o le insulin i totonu oo tatou tino e fesuisuiaʻi. Ina ia mafai e le hormone ona ulufale i le toto e faʻataʻitaʻi ai lona faʻamalolo, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia ituaiga inisalini eseese. O na vailaau e mafai ona tumau i totonu o le tino o se mea umi mo le taimi umi ma faasolosolo malie mai i totonu o le toto e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le glycemia i le va o meaʻai. Inisalini, vave oʻo atu i le toto, e manaʻomia ina ia mafai ona aveese le kulukose mai ipu mai meaai.

Afai o ituaiga ma tofo o le hormone ua filifilia saʻo, faʻapipiʻiina i le maʻisuka ma tagata soifua maloloina e ese le laiti. I lenei tulaga, latou te fai mai ua maua le maʻisuka. Taui o le faʻamaʻi o le sini autu lea o togafitiga.

O le a le faʻavasegaina o le inisalini ua vaeluaina

O le uluai inisalini na maua mai i le manu, talu mai lena taimi ua sili atu i le tasi ona faaleleia. O nei laʻau o meaola e le o toe faʻaaogaina, na suia i latou i le kemnini o le kemini ma le faʻafouina o le tui fou o le inisalini. O ituaiga uma o inisalini e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻapipiʻi e le fausaga o le molecule, le umi o le gaioiga, ma le tuufaatasiga.

O le fofo mo le tui e mafai ona aofia ai le hormone o fausaga eseese:

  1. Tagata. Na ia mauaina lenei igoa aua na ia toe faia atoa le fausaga o le inisalini i totonu o la tatou pancreas. E ui lava i le faʻamaonia atoatoa o molelaʻau, o le umi o lenei ituaiga inisalini e ese mai le masini. O le tagata mai le pancreas e vave ulufale atu i le toto, aʻo le taimi e alu ese ai le hormone e faʻamalosi mai le tino o le tino.
  2. Inisalini tutusa. O le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e tutusa lava le foliga e pei o le inisalini o le tagata, o se mea e tutusa ma le suka. I le taimi lava e tasi, e sili atu ma le tasi le amino acid i totonu o le mole mole ua suia e le isi. O nei fesuiaiga e mafai ai e oe faʻavavevave pe faʻagesegese ai le gaioiga o le hormoni ina ia mafai ai ona faʻataʻatia faʻatasi le synthesis.

O ituaiga uma o inisalini e maua mai i le inisinia. E maua le hormone e ala i le faʻamalosia e faʻamaopoopo Escherichia coli poʻo fuamoa o le fefete, pe a maeʻa ona maua e le vailaau le tele o faʻamalosiga.

Ona o le umi o le gaioiga o le inisalini e mafai ona vaevaeina i ituaiga nei:

VaʻaiFeʻauTofigaFaʻafouina o le insulin
FaʻamatalagaAmata ma maeʻa galuega vave nai lo isi fualaau.Ulu mai i luma o taumafataga taʻitasi, o le fuainumera ua fuafuaina e faavae i luga o vailaʻau 'oloʻo aofia i totonu o meaai.analog
PotoO le faʻaitiitia o le suka e amata i le afa itula, o le taimi autu o le galuega e tusa ma le 5 itula.tagata
Laititi galuegaFuafuaina mo le umi (oʻo atu i le 16 itula) tausiga o le kulukose i se tulaga masani. Le mafai ona faʻasaʻo vave le toto mai suka pe a uma ona 'ai.Latou te tui 1-2 taimi i le aso, e tatau ona latou ola pea i le po ma le aoauli i le va o 'aiga.tagata
UumiTofiga i sini tutusa e pei o galuega fai. O latou la latou filifiliga lelei, galue umi ma sili atu.analog

E fuafua i le tuufaatasiga, o vailaʻau e vaevaeina i le tasi ma le biphasic. O le mea muamua e naʻo le tasi ituaiga o inisalini, o le mea mulimuli e tuʻufaʻatasiga puupuu ma le umi poʻo le faailo ma hormones umi i vaega eseese.

Ole inisalini

O le oʻo mai o le inisalini mulimuli ane, o se laasaga taua i luma i le mauaina o taui mo le maʻisuka. O le gaioiga o loʻo faia i totonu o latou e sili ona latalata i le galuega o le natura masani. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o lenei ituaiga inisalini e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le suka i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia ma faʻafitauli o le maʻi.

O ituaiga o inisalini mulimuli ane o lisiina i le faasologa o foliga mai i le maketi:

Gaioiga galueGaoioiga, amata, minute / maualuga, itula / faaiuga, itulaUluai fualaau faasainaE sili atu ona lelei i fualaau faasaina tutusa
lizpro15 / 0,5-1 / 2-5HumalogistUa faʻamaonia mo le faʻaaogaina i tamaiti mai le fanau mai, aspart - mai le 2 tausaga, malelelea - mai le 6 tausaga.
aspart10-20 / 1-3 / 3-5NovoRapidFaigofie le puleaina o togi laiti. Na gaosia e le kamupanī le faʻaaogaina o pepa faʻafeiloaʻi i peni tui i faʻaopoopoga o le 0.5 iunite.
uila15 / 1-1,5 / 3-5ApidraO se fofo sili mo pamu inisalini, faafetai i vaega o ausilali, o le faiga o le pulega e le mafai ona paʻu. O le toʻatele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia se laʻititi maualalo pe a faʻatusatusa i le vaʻalele ma le insprosiga lepropro. E sili atu le malosi nai lo isi ituaiga o meaola e faʻaaogaina i totonu o le toto i le maʻisuka gasegase.

O faʻamanuiaga o loʻo lisiina i le laulau e le taua mo le tele o le maʻisuka, o lea e mafai ai ona e filifilia so o nei fualaau mo le togafitiga o le inisalini. O le suiina o se tasi o le inisalini ma isi e tatau ona na o le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina, lea e seasea lava ona tupu.

Short insulin

O nei meaola e aofia ai insulin mama, pe a fai e taua i latou i taimi uma. O le gaioiga o faʻataʻitaʻiga o sauniuniga pupuu e le ogatasi ma le physiological. Ona latou maua lea o le taimi e faʻalauteleina ai a latou galuega, e manaʻomia ona latou pipii i le afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga. E tatau ona i ai le tele o carbohydrate lemu i meaai. I lalo o nei tulaga, o le tafe o le kulukose i totonu o le toto o le a fetaui lelei ma le pito i luga o le inisalini puupuu.

O le umi o le gaioiga o fualaau o lenei ituaiga e oʻo atu i le 8 itula, o le malosi autu e maeʻa pe a mavae le 5 itula, o lona uiga o le inisalini e tumau i le toto pe a uma ona palu le kulukose mai meaʻai. Ina ia aloese mai i le hypoglycemia, o le maʻisuka ua faamalosia e iai ni meaʻai faaopoopo.

E ui lava i vaivaiga, o insuline puupuu e masani ona faatonuina mo le maʻisuka. O le tautinoga a fomaʻi e mafua ona o lo latou poto masani faʻatasi ma nei fualaau oona, o latou taugofie, ma le salalau lautele.

Ituaiga o inisalini puupuu:

Ituaiga o inisalini ma a latou eseesega autu

Ituaiga o inisalini ma a latou eseesega autu5 (100%) palota 1

O le mauaina o le inisalini ma lona faʻaaoga mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua faia ai se suiga tele i le olaga o le toʻatele. I le taua o suʻesuʻega faafomaʻi, o le faʻaalia o le inisalini e mafai ona faʻatusatusaina i vailaau faʻamaʻi.

O le inisalini e vave ona salalau, ma avea ma se auala lelei e laveaiina ai le fiaselau afe o soifuaga tagata soifua. E tele le faʻavasegaina o inisalini, lea e aofia ai se uiga o le hormone i le tele o auala. I lenei tusiga, o le a ou taumafai e solo ituaiga uma o insulin ma o latou aafiaga.

Faʻatulagaina o vaega

O sauniuniga faʻainisinia faʻaonaponei, lea e maua mai e kamupani o vailaʻau faʻapitoa, e eseese i le tele o auala. O vaega autu o le faʻavasegaina o le insulin o:

  • amataga
  • le saoasaoa o le ulufale atu i le taimi e faʻaaogaina ai pe a faʻaofiina i totonu o le tino ma le umi o le togafitiga faʻasoifua maloloina,
  • le tikeri o le mamā o le fualaau faasaina ma le auala o le faamamaina o le hormone.

E faʻatatau i le amataga, o le faʻavasegaina o tapenaga o le inisalini e aofia ai:

  1. Natura - biosynthetic - fualaau faasaina o le natura na tupu mai na gaosia ai le gaosia o palu. O ia metotia mo le gaosia o le inisalini o le GPP, ultralente MS. O le inisalini o togafitiga, pulupulu SPP, monotard MS, semile ma nisi o mea e gaosia e faʻaaogaina ai le paʻu o puaa.
  2. Sini faʻapitoa poʻo vailaʻau-faʻapitoa faapitoa o inisalini. O nei vailaau e gaosia i le faʻaaogaina o metotia faʻainisinia. O le inisalini e gaosia e faʻaaoga ai le tekonolosi recombinant DNA. O lenei metotia e mafua ai insulin e pei o le NM, homofan, NM, humulin, ultratard NM, monomard NM, etc.

E faʻatatau i metotia o le faʻamamaina ma le mamā o fualaau oona, o le inisalini e iloga:

  • faʻamalamalamaina ma le le chromatographe - o le ruppa e aofia ai le tele o inisalini masani. O nei mea na faia muamua i luga o le teritori o le Rusia, i le taimi nei o nei vaega o fualaau faasaina e le maua i Rusia,
  • tioata ma faʻapipiʻi i gels, sauniuniga a lenei vaega e tasi-pe nofofua-tasi,
  • faʻamalamalamaina ma faʻamamaina e faʻaaoga ai gels ma ion exchange chromatography, o lenei vaega e aofia ai insuline monocomponent.

O le kulupu o le tioata ma le faʻamaʻaina e sieve mole ma le fesuiaiga o le kromatography e aofia ai iniseti Actrapid, Insulrap, Vailaʻau MS, Semilent MS, Monotard MS ma le Ultralent MS.

Faʻavasegaga faʻalagolago i le saoasaoa ma le umi o le inisalini e aofia ai vaega nei o fualaau oona.

Fualaau faʻamaʻi ma se mea vave ma puupuu. O lenei vaega e aofia ai vailaau faʻasaina e pei o le Faiga Faʻapitoa, Vailaʻau faʻapitoa, le NM, o le Insulrap, Homorap 40, Insuman Rapid ma isi.

O le umi o le gaioiga o nei vailaʻau e amata i le 15-30 minute pe a uma ona faʻatonuina le suʻega ile maʻi ole maʻi suka. O le umi o le togafitiga faʻapitoa e mataituina mo le 6-8 itula i le maea ai o le tui.

Vailaʻau faʻatasi ma le umi o le umi o gaioiga. O lenei vaega o fualaau faasaina e aofia ai le Semilent MS, - Humulin N, le Humulinnt tape, Homofan, - tape, tape MS, Monotard MS.

O fualaau o lenei vaega o insulin e amata ona galue 1-2 itula pe a uma le tui, o le fualaau faasaina e tumau mo le 12-16 itula. O lenei vaega e aofia ai foi fualaau faasaina e pei o le Iletin I NPH, Iletin II NPH, Inspiration SPP, insulin tape GPP, SPP, lea e amata ona galue 2-4 itula pe a uma le tui.

Ma o le umi o le gaioiga o le inisalini i lenei vaega e 20-24 itula.

O fualaau faʻapitoa, lea e aofia ai insulin taimi ole taimi ma insulin insulin. O faʻalavelave a lenei kulupu e amata ona galue i le 30 minute talu ona faʻauluina le maʻisuka i totonu o le tino o le tagata, ma o le umi o lenei mea faigata e mai i le 10 i le 24 itula.

Polokalame faʻapitoa e aofia ai le Aktrafan NM, Humulin M-1, M-2, M-3, M-4, sulu sulu. 15.85, 25.75, 50.50.

O fualaau oona umi. O lenei vaega e aofia ai masini e maua ai se olaga galue i le tino mai le 24 i le 28 itula. O lenei vaega ole fomaʻi masini e aofia ai le ultralente, le ultralente MS, le ultralente NM, le insulin superlente SPP, le ultralente o le humulin, ultratard NM.

O le filifiliga o fualaau e manaomia mo togafitiga e faia e le endocrinologist e mafuaga o le suʻega o le tino o le maʻi.

Inisalini o se hormone i totonu o la tatou gaʻo e faʻaitiitia ai ma faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto.

I faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava o le maʻisuka, o le paleni i le va o le manaʻomia o le inisalini ma le gafatia o le tino e gaosia ai, e faʻalavelaveina.

I lenei tulaga, o le endocrinologist o loo faatonuina ai fualaau faasaina lea e mafai ona faaleleia mo lenei faaletonu. O inisalini uma e faʻavasegaina i le saoasaoa o lo latou amataga ma le umi o le aafiaga, faʻapea foʻi ma le amataga.

Ituaiga o inisalini i tulaga o le saoasaoa ma le umi o le gaioiga:

  1. vave faia (faigofie) poʻo le inisalini e faʻamalosi ai,
  2. gaioiga puupuu faia inisalini
  3. le umi o le umi o le gaioiga
  4. umi pe faaumiumi insulin,
  5. tuufaatasi (pe muamua-fefiloi).

O le faʻamalosia o sauniuniga inisalini e amata ona galue vave pe a maeʻa le faʻaofiina i totonu o le tino, oʻo atu i le pito i luga ile tusa ma le itula ma le afa, ma galue mo le atoa o le 3-4 itula. O ia inisulini e faʻatinoina vave pe a uma foi se taumafataga: 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli, 'aiga o le afiafi.

O ia ituaiga insulin e aofia ai Insulin Apidra, Novo-Rapid, ma Insulin Humalog.

Pupuʻu puupuu e amata ona galue pe a ma le 20-30 minute, o le maualuga o le aafiaga e 2-3 itula pe a uma le pulega, o le aofaʻi o le umi o le gaoioiga e tusa ma le 5-6 itula. Pupuʻu puupuu e faia aʻo leʻi 'ai, o le malologa e masani ona tausia i le va o tui ma meaʻai - 10-15 minute.

I le faʻaaogaina o insulini puupuu, e tatau ona e maua se "meaʻai," pe a ma le 2-3 itula pe a uma le tui, e tatau ona fetaui lelei le taimi o le taumafataga ma le taimi sili ona lata mai o le vailaʻau. Pupuʻu puupuu: "Faʻaaogaina o Inisalini", "Humulin Regular", "Insuman Rapid", "Humodar", "Monodar" (K50, K30, K15).

O se vaega ole iniseti ole gaioiga e faʻapipiʻi ai na inisua lea e 12-16 itula le taimi faʻaalia.

O nei fualaau e manaomia ai le 2-3 injections i le aso, e masani lava i le va o le 8-12 itula, talu ai ona amata ona "galue" pe a ma le 2-3 itula, ma o le maualuga o le mea e tupu i se taimi pe a ma le 6-8 itula.

O nei "inumaga" e aofia ai Protafan, Insulin Humulin NPH, Humodar br, Insuman Bazal, Insulin Novomiks.

O le umi o le gaioiga poo le faʻasolosolo taimi o le insulin e masani lava ona fai le vaega o le "laina", le insaline basal. O nei fualaau oona e faʻaaoga 1-2 taimi i le aso. O loʻo ia i latou le meatotino o le "faaputuputu" i le tino, o lona uiga, o le maualuga o le a faʻaalia i totonu o le 2-3 aso, ae o le insulin umi e amata ona "galue" pe a uma le 4-6 itula pe a uma le tui.

O fualaau o loʻo aofia i totonu o lenei vaega: "Insulin Lantus", "Monodar Long", "Monodar Ultralong", "Ultralente", "Luga Sili", "Humulin L". Faatasi ai ma insulin umi, e iai mea e taʻua o le "leai se mea" insulin, i latou e le o faia se faailoaga sili ona maualuga, galue filemu ma toetoe a toe suia atoa le gaioiga o le insulin i totonu o se tagata maloloina.

E leai ni inisua: Levemir, Lantus.

Ituaiga o inisalini e mafua mai:

  1. pusa manu insulin - e maua mai i le paʻu o povi, e matua ese lava mai le inisalini o le tagata, e masani ona afaina. Sauniuniga: "GPP faʻatasi," Ultralent "," MS Ultralent ".
  2. puaʻa - e ese mai i le inisalini o le tagata i le tasi o le amino acid, ae mafai foi ona mafua ai se tali atu. Sauniuniga: "Luga o le Aso Lua", "Monodar Long", "Monodar K" (15.30.50), "Monosuinsulin" ma le "SPP".
  3. atinala ole inumaga ole tino ole inisalini ma inisalini ile tino.

O nei insulin e maua i auala eseese: i le tulaga muamua, o le inisalini o le tagata o loʻo faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai le Escherichia coli, ma i le lona lua, e maua mai i le porcine, e ala i le "suia" le amino acids.

Analogues o le inisalini o le tagata e aofia ai: Actrapid, Novorapid, Lantus, Insulin Humulin, Insulin Humalog, Insulin Novomix, Protafan.

I le avea ai o se tulafono, o pusa inisalini e fai ai se makaina: o mataitusi "MS" o lona uiga o le monocomponent (one-component) insulin, ma "NM" o se tutusa o le insulin.

O fuainumera "40" poʻo le "100" - o loʻo taʻu mai ai le numera o vaega o le insulin i le 1 mililita o le vailaʻau. Inisalini maualuga maualuga (mai le 100 iunite i le 1 mililita) e taʻua o penphilic.

Ina ia faia se tui o se vailaau faasaina, o le tui faapitoa o le tui tui inisalini e faʻaaogaina.

O le tali atu o lou tino i soʻo se tasi o nei vailaʻau e faʻalagolago i lou lava faapalepale ma au masani: meaai paleni, gaioiga faaletino, taumafa ava malosi. Aua le auai i suʻega a le tagata lava ia: e naʻo se tagata tomai faapitoa e mafai ona faʻamaonia le inisalini saʻo mo lau mataupu.

Totoga toto toto toto

E tele ituaiga o inisalini e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. E faʻasoa i latou i le saoasaoa o lo latou amataga ma le umi o le aafiaga.

  • Televave vave (gaioiga faʻamalositino)
  • Gaoioiga pupuu
  • Vaitaimi umi
  • Gaioiga umi
  • Faʻatasia (muamua-fefiloi)

Na faʻamaonia e le United States Food and Drug Administration le Exulinra insulin inhalation drug i le 2006. Ae i le 2007, na taofia ai e Pfizer le kamupani falemaʻi le faatauina atu o fualaau faasaina mo mafuaʻaga tau tupe.

O le a le ituaiga inisalini e sili ona lelei mo loʻu maʻisuka?

Ole a talanoa lau fomaʻi pe o le a le ituaiga inisalini e sili ona lelei mo oe ma lou maʻisuka. O lenei faaiuga e faalagolago i le tele o vala, mo se faataitaiga:

  • Ole tali a lou tino i le inisalini (o le umi o le faʻaaogaina o le inisalini i le tino ma le umi o lona gaioiga i tagata eseese e eseese).
  • O au masaniga - mo se faʻataʻitaʻiga, ituaiga o meaai e te manaʻo ai, ole ava malosi e te 'ai, pe afai e te faia, po o le tele o lau faamalositino - o mea ia e aʻafia ai lou tino ile inisalini.
  • O le a le tele o mea e te manaʻo e fai ia oe lava ia nai inisiua i le aso.
  • E faʻafia ona e manaʻo e siaki lou toto suka.
  • Lou tausaga.
  • Faʻatatau lou toto suka.

O le siata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le ituaiga o inisalini faʻataʻitaʻiina ma se faʻamatalaga auiliili o le amataga (o le taimi muamua ao lei ulu atu le inisalini i le toto ma le amataga o lana gaioiga e maualalo ai le toto suka), le pito (taimi o le inisalini e faʻaitiitia ai le toto maualuga) ma le umi o lana gaioiga ( o le a le umi o le inisalini e faʻaitiitia ai le toto suka).

O nei faʻataʻitaʻiga e tolu atonu e eseese e fuafua i le tali a lou tino. O le koluma mulimuli o loʻo faʻaalia ai le faʻatapulaʻaina o faʻamaumauga o nisi o ituaiga o inisalini.

Ituaiga o inisalini ma le igoa igoaAmata amataFaatinoga pito i lugaUmi o le gaioigaMatafaioi i le faatonutonuina o le toto suka
Televave vave (gaioiga faʻamalositino)
Humalog poo insulin lispro15-30 min30-90 min3-5 itulaO le inisalini e faia i le gaosiga e faʻamalieina ai le inisalini o meaʻai e 'ai i le taimi e tasi e pei o le tui. O lenei ituaiga inisalini e faʻaaogaina ma le umi o le gaioiga o le inisalini.
Novologist poʻo le insulin aspart10-20 min40-50 min3-5 itula
Epidera po o Insulin Glulisin20-30 min30-90 min1-2½ itula
Gaoioiga pupuu
Humulin R poʻo Novolin30 minute-1 itula2-5 itula5-8 itulaO le inisalini pupuu e fetaui ma le manaʻomia mo le inisalini i meaai e taumafaina 30-60 minute pe a uma le tui
Velosulin (mo le faʻaaoga i pamu insulin)30 minute-1 itula2-3 itula2-3 itula
Vaitaimi umi
Inisalini NPH (N)1-2 itula4-12 itula18-24 itulaOle umi ole taimi ole Inisalini faamalieina manaoga ole inisalini mo le tusa o le afa aso poo le po. O lenei ituaiga o inisalini e masani ona faʻapipiʻiina faatasi ma faʻasolosolo po o insulin insulin.
Inisalini Lente (L)1-2½ itula3-10 itula18-24 itula
Gaioiga umi
Ultralente (U)30 min-3 itula10-20 itula20-36 itulaO le inisalini umi, e aofia ai manaoga mo le inisalini i le gasologa o le aso. O lenei ituaiga o inisalini e masani ona faʻafesoʻotaʻi pe a iai se manaʻoga mo le gaosiga o le inisalini ma le puupuu.
Lantus1-1½ itulaLeai - o le inisalini lea e leai se masini, e tuʻuina atu i le toto i taimi uma20-24 itula
Levemir or Detemir (FDA Faamaonia Iuni 2005)1-2 itula6-8 itulaE oo i le 24 itula
Faʻatasia *
Humulin 70/3030 min2-4 itula14-24 itulaO nei fualaau oona e masani ona faʻaaogaina faalua i luma o le 'aiga.
Novolin 70/3030 min2-12 itulaE oo i le 24 itula
Novologist 70/3010-20 min1-4 itulaE oo i le 24 itula
Humulin 50/5030 minute2-5 itula18-24 itula
Humalog mix 75/2515 min.30 min.-2½ itula16-20 itula
* O se tuufaatasiga o le inisalini na muai saunia, o se tuufaatasiga o vaega patino o le umi ole inisalini ma le inisalini pupuu i totonu o se ampoule poo se peni (syringe pen) (o numera pe a uma le igoa o le igoa e faailoa ai le pasene o ituaiga uma o inisalini)

E i ai ituaiga inisalini - o le hormonone synthesized artificially-insulin administration o se tasi lea o auala sili ona lelei e faʻaititia ai le maualuga o kulukose o le toto.

O le inisalini i le maketi o vailaau mo togafitiga o loʻo faʻatusalia e ituaiga eseese, faʻalagolago i le amataga, saoasaoa ma le tikeri o le faʻamamaina.

Faʻavasegaga e tusa ai ma le taʻiala o le faʻatinoga ma le taimi

O lenei faiga e aofia ai ituaiga o meaola nei:

  • Pupuu - e masani ona faia, ae i nai tootoo.
  • Laititi - masani ona tuʻufaʻatasia ma fualaau mai kulupu muamua, sei vagana ai Hagedorn.
  • O le uumi - ei ai se lagona agamalu ma e sili atu nai lo isi ituaiga meaola e faʻaaogaina ai le gaosiga o le inisalini.

Poto (faigofie) inisua

O le faʻaofiina o vailaau o lenei vaega e faia aʻo le i ai le taumafa, ma o le gaioiga o sea ituaiga o hormone e amata i le kuata o le itula pe a uma le tui. O le tele o le fualaau e afaina ai le umi ole inisalini, lea e mafai ona oʻo ile 8 itula.

E mafai ona e ulu atu i vailaau faʻamalosi pe faʻaogaina, ma i nisi tulaga, pe a maʻi le tagata maʻi mai le ketoacidosis poʻo ua i ai i se tulaga o le maʻi suka, ua faʻamautuina inisiua.

Ituaiga umi poo umi o insulin

E iloagofie i latou i se gaioiga umi, ona o le mafai ona latou faia le tala o se talaaga poʻo se gaʻo basal. O le tele lava o taimi, e lava mo le tagata maʻi ona faʻatonuina 1-2 injections o fualaau faasaina i le aso e tausia ai se tulaga masani.

O mea nei e sili ona masani ona faʻaaogaina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le amataga o le aafia i se ituaiga o hormone e tupu i le lima o itula pe a uma ona faʻafefiloi, ma o le aofaʻiga atoa e 24 itula, faatasi ai ma le peʻa 14 itula pe a maeʻa le pulega.

O loʻo faʻapupulaina e le au atamamai le faia o se suka e faʻaitiitia ai le gaosiga o le gaʻo, o le mea sili ona tutusa i le natura i le aʻafiaga o le tino ma le hormone na gaosia e le endocrine gland i se auala masani.

O le vailaau faasaina e tatau ona faʻatautaia saʻo ao le i 'ai, o lona aafiaga o le a amata i le 10 minute. Afai e le mafai e le tagata gasegase ona fuafua po o le a le tele o meaai o le a ia aveina, ona mafai lea ona tolopoina le puleaina o le hormone seia oʻo i le faaiuga o le taumafataga, pe afai e faigofie ona fuafua le aofaiga o meaai. O le aotelega o le gaoioiga o le a tupu i le tasi ma le afa itula pe a uma le tui.

O le togafitiga o insulin e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma le polokalame na atiae e le fomaʻi, lea e atagia atoatoa ai le taimi ole gaioiga o le elemene faʻalauiloa.

Faʻaaʻoaʻo tagata

Latou te maua mai se porotini e sili atu ona tutusa ma le mea e maua i le tino o le tagata i auala e lua. O se tasi oi latou o le faʻaaogaina o le inisalini e ala i Escherichia coli.

O le isi auala o le faia lea o se hormone protein mai le puaa na gaosia.

O se vaega o le metotia o le aveeseina o le amino amino mulimuli lea e faaosofia ai gasegase allergic i le tagata maʻi.

Monopic

Ina ia faʻaleleia le lelei o le inisalini o loʻo aofia ai, o le mea lea, i le faaopoopo atu i le faʻamalositino, e tuʻuina atu i se isi auala e faʻamamaina - chromatography, faʻamaina o gel. O le tele o eleelea i lenei auala e mafai ona faʻaititia i le 10-3. O nei vailaʻau e mafai ona iloa e ala i le makaina o le afifiina o le MR.

Monocomponent

O le faailogaina o le faailogaina o le faailoga o le masini o le insulin na mafua ai ona faamamaina pea lava pea, lea e toetoe lava atoa le 100% mama o le hormone ua ausia. O se sieve molemole ma le tele o chromatography faafesuiaʻiga o ion e faʻaaogaina e vavae ese ai le le atoatoa.

Fai mai le au atamamai o le a le ituaiga o togafitiga o inisalini e le filifilia, e taua le faʻaaogaina o vailaʻau e gaosia e se tasi gaosi oloa. O lenei manaʻoga ua faʻamaonia e le mea moni e faapea o vaega o loʻo faia ai vailaau o le tele o mea gaosiga e mafai ona taofia le fesoʻotaʻiga, pe vice ane, e faʻamalosia, faʻaleagaina le tulaga o le maʻi.

Isi vaega

O le faʻavasegaina nei o sauniuniga inisalini e aofia ai:

  • O se umi faaumiumi poʻo le faʻavaʻa o le inisalini e mafai ona faʻaalia ai le natura faʻapitoa o le hormone popo i le pancreas. O le tele o taimi, o lenei vailaau e umi lava le umi.
  • Ituaiga pupuu ma le tele o inisalini. O le aafiaga o le muamua e amata i le 30 minute mai le taimi o le pulega, le lona lua - pe a maeʻa le 15-minute le taimi.

A filifilia le ituaiga o inisalini sili ona talafeagai, e tatau ona e gauai atu i mea taua:

  • le tali a le tagata maʻi i se ituaiga o inisalini,
  • le soifuaga o le tagata maʻi, ana meaʻai, tikeri o gaoioiga faʻaletino ma isi masaniga,
  • sili ona lelei le tuiina
  • onosai tausaga.

O le filifiliga o le ituaiga insulin e fuafuaina e le maʻi lava ia ma fautuaga a se tagata tomai faapitoa. O le togafitiga a le tagata lava ia o le maʻisuka e matua faasaina.

O ituaiga muamua o inisalini na maua mai i meaola. Ae na suia i latou i mea lelei atoatoa lelei, ma faʻaleleia lelei meaai ua faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka:

  1. Le foliga o le tagata (faʻaleleia). O le hormone e 100% tutusa ma le fausaga o le mea na gaosia e le tagata pancreas. Ae ui i lea, o le gaioiga o le hormone synthesized e amata mai i le tino pe a uma le pule. E manaʻomia e ia le tele o le taimi e talepe ai. O le hormone e maua mai Escherichia coli e maua mai tagata.
  2. Oseina insulin I le latalata atu i tagata e mafai, ae leai se tasi o le amino acid i totonu o le fausaga o le protein. Ina ia maua se tulaga tutusa ma le tino o le tagata, ua faʻaleleia le insulin.
  3. Maota mai le paluga o povi. E tolu amino acids ma e mafai ona afaina ai allergies. E faasolosolo, o le faʻaaogaina o le inisalini vine e faʻaititia i le "leai."
  4. Paʻu moa. E matua ese lava mai isi ituaiga o inisalini, e faʻaaoga i tulaga taʻitasi. O auala faʻaonapo nei o le fesuiaiga o le fesuiaiga ua toetoe lava a faʻaumatia ai le manaʻoga mo lenei ituaiga inisalini.

O le faʻavasegaina o ituaiga inisalini e tusa ai ma a latou gaioiga e matua ese lava. O ia o le na te faia le filifiliga o togafitiga i tulaga taitasi o le maʻisuka.

Le maualuga o le faʻamamaina o le vailaʻau

E mafai ona faʻavasega le inisalini e tusa ai ma le tikeri o le faʻamamāina o mea faʻatau. O le maualuga o le mamā o le oloa, o le itiiti ifo o vaega e faʻaaogaina e ulufale atu i le toto o le tagata (ma e aafia ai allergies talafeagai ma aʻafiaga):

  • Faʻamalo masani. O le tekonolosi o le faʻasalaga ma le faʻamalamalamaina o loʻo faʻaaogaina. A maeʻa le gaioiga, e tumau pea le le mama i totonu o le oloa.
  • Monopick faamama. Muamua, faʻamamaina le inisalini i le auala masani, ona faʻamaʻaina lea i se gel. O le oloa mulimuli e tumau pea le itiiti ifo o mea le mama.
  • Monocomponent faamama. O se faʻataʻitaʻiga lelei mo le faamamaina o le hormone, e pei o le siepi kulimi o loʻo faʻaaogaina faʻatasi ma le chromatography o fesuiaiga o ion. O le hormone e leai se mea mama ma e mafai ona toleniina e le tele o tagata gasegase.

O se faʻavasegaga iloga o le inisalini o le ituaiga o meafaitino faʻaaoga.

Ituaiga o inisalini: o vailaʻau e vaevaeina e ala ile ituaiga, umi, igoa

Injections injections e masani ona tuʻuina i totonu o le manava - o le nofoaga sili ona talafeagai. Ae e mafai ona e ulu atu i sulu, tauau, sikuea pito i luga o papa. O nisi taimi latou te faʻaogaina inisiua i lalo o le tauau o le tauau.

O le auala faaonaponei mo le puleaina o le homone o pamu insulin. O loʻo tuʻuina atu nai faʻaletonu laiti i se nofoaga faapitoa ma faʻapipiʻiina mo le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se taimi patino.

E i ai isi tekinolosi mo le puleaina o le homone - faʻamaʻi ma le gafa. Ae ui i lea, o lo latou gafatia e le i lava le atinaeina mo le faʻaauau ona faʻaaogaina e le tele o tagata gasegase.

O le filifilia o le ituaiga insulin e tatau ona faia e le endocrinologist, o le na suʻesuʻe iʻuga o suʻega a le tagata maʻi. E matua faasaina le suia e le tagata lava ia le metotia, auala o le pulega, tulafono fautuaina - e mafai ona mafua ai le alualu i luma o le faamai ma e oo lava i le oti.

O le togafitiga o insulin e faʻamatalaina seia oʻo i le iuga o le olaga. O faʻalauiloa i aso nei i tausaga taʻitasi e maua ai fofo fou mo maʻi, ae o le maliliega i lo latou faʻaaogaina e le faʻamaonia ai taunuuga lelei. E tele faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faʻaitiitia le aoga o togafitiga faʻasolosolo masani.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le inisalini

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. I nisi tulaga, e faʻaaoga foi mo le maʻisuka ituaiga 2.

O se vaega itiiti o le inisalini (5-10ED) e faʻaaogaina e togafitia ai le hepatitis, o le cirrhosis i le laasaga muamua, ma le vaivai, furunculosis, acidosis, meaʻai le lelei, thyrotoxicosis.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e faʻamalo ai le tino o le tino, e togafitia ai le ava malosi, o nisi ituaiga o vhizophrenia.

Ae o le vailaau oona e tui i totonu o le musele poo lalo o le paʻu, i tulaga ogaoga e maua ai le maʻisuka lea e faia faʻatasi ma le le mautonu.

Ole fua ole fua o le fualaau faasaina ua fuafuaina taitoatasi e tusa ai ma taunuuga o iloiloga, e aofia ai. faʻamatalaga i luga o le maualuga o le suka, insulin i totonu o le toto, o lea e mafai ai ona e tuʻuina atu na o le ave faʻataʻitaʻi masani.

Ole fua ole inisalini mo le maʻisuka resitala mai le 10-40 ED i le aso.

Faʻatasi ai ma le maʻi suka i aso taitasi, e leai se sili atu i le 100 IU e mafai ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa, ma faatasi ai ma le pulea lelei, leai se sili atu i le 50 IU i le aso.

Mo isi faʻamaoniga, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i ni tofo laʻititi - 6-10ED / aso.

Mo le inisalini o inisalini, e faʻaaogaina se tui faapitoa, faʻatasi ai ma se nila ua fausiaina, o le mamanu lea e maua ai le faʻaofiina o mea uma e aofia ai e aunoa ma se mea e totoe, lea e mafai ai ona e tausisia le fua saʻo o le fualaau faasaina.

Aʻo leʻi aoina mai le inisalini i le tulaga o le taofiga i se tuila, o mea o loʻo i totonu o le vial e tatau ona lūlūina e fausia ai se faʻamalolo tatau

O le masani lava, o le aso ole aso e faia i le lua i le tolu inumaga. O le inisiua e faia ile afa itula, tasi le itula ao lei faia se taumafataga. O le gaioiga o le inisalini, o se fualaau e tasi, e amata ile afa itula, itula ma e 4-8 itula.

O le gaioiga o le inisalini e faʻaaogaina ma le faʻamalosi e amata i le 20-30 minute., O le maualuga o le suka e pa'ū i le tulaga muamua i le tasi i le lua itula.

O le inisalini ua faʻasalaina i: lesepatitis mataga, jaolic hemolytic, liver cirrhosis, toega amyloidosis, urolithiasis, afaina o le fatu, ulualii duodenal, manava, faʻamaʻi faʻatasi ma le hypoglycemia.

Tuua Lau Faamatalaga