O le a le masani masani mo le faʻaleagaina o le myocardial?

O le osofaʻi o le fatu o se mea taua tele o suʻesuʻega. Ae peitai, e le mafai ona tuuina atu se tali le mautonu i le fesili pe o le a le mamafa ma le pulupulu pe afai o se fatu fatu e aunoa ma le amanaia o le vaega o le faamai ma le muamua, o le osofaiga muamua o le maʻi.

O le faʻaleagaina o le myocardial o le fausiaina o se taulaʻi o le necrosis i le vaega o le muso o le fatu, o lona atinaʻe e fesoʻotaʻi ma le vavalalata poʻo le le atoatoa o le toto toto. O se faʻamaʻi sili ona ogaoga, ma lamatia ai le ola. E oo i le 50 tausaga, o le fatu fatu e tele taimi e ono afaina ai tagata, ma i se matua e mafai ona tupu i le tutusa o taimi uma i alii ma tamaitai.

O lona faʻataʻitaʻiga i se tulaga lautele e faʻalagolago i le vave o togafitiga faafomaʻi. O le mea lea, e tatau i tagata taʻitoʻatasi ona mataala i faʻamuamua muamua o le faʻaleagaina o le myocardial, e aofia ai pe mafai ona i ai le mamafa o le toto (faʻamalosi) mo se fomaʻi maʻi cardiovascular.

O a suiga i le tino i le taimi o se osofaiga?

Aʻo leʻi oʻo i le faʻasologa o le myocardial, atherosclerosis e atiina ae i totonu o le tino. Faatasi ai ma lenei faamaʻi, o palasiso cholesterol e faia i puipui o toto toto. Latou te vaʻaia le lumena ma faʻafefe le toto. O le mea sili e lamatia ai e mafai ona oʻo mai ni paʻu ma fai ai ni manoa o le toto e palu ai ipu. O le le lava o le toto i le tino e tau atu ai i le oti ma maua ai le fatu fatu.

Papatusi o loʻo i ai ma le maualuga o le fatu, toto maualuga. E mafai ona amata se fatu fatu i le faʻafitauli faaletino pe faʻalagona. Ae o nisi taimi, e tupu lenei mea i le taimi o le moe poʻo le taeao pe a maeʻa.

O se osofaʻiga o le fatu o se mea maualuga e taulaʻi i tua ma laʻitiiti. I le faʻasalaga muamua, o le togafitiga faʻaleagaina e aʻafia ai le fatu atoa. O se tulaga sili ona matautia lenei o le faamai, lea e masani ona iu i le oti.

Faʻasolosolo i ni nai faʻalaʻau, e iai se isi vaega o le myocardium e pagatia, o maʻi ua afaina ua matela, ma e le mafai ona toe faʻaleleia. O galuega a le fatu ua faʻaitiitia, ma o loʻo i ai se manaʻoga mo le tausiga faifai pea.

Aisea e tulaʻi ai ma paʻu i le mamafa ma se fatu fatu

O le maualuga o le toto maualuga o se tasi lea o mafuaʻaga masani o mafuaʻaga o le tafe o le toto i le tino o le toto. Ae e tusa lava pe leʻi maua le maualuga o le maualuga o le maʻi, o le faʻateleina o le mamafa o le uiga lea mo le amataina o le oso o le fatu ma tumau ai i nai minute muamua pe a maeʻa le fatu.

E afua ona o le ita tele o le mauaina o le tiga, o le faʻamalolo o hormones ua taʻua o le hormones (adrenaline, norepinephrine) i le toto, lea ei ai le aafiaga o le vasopressor, o lona uiga, o le faateleina o le mamafa.

Ae ui i lea, vave vave, o le mamafa o le mamafa e amata ona paʻu. E mafua mai i le mea moni e faʻapea, o se taunuuga o le taulaʻi o le necrosis, o le faʻamalosia o le muso o le fatu ua soli i le tikeri e tasi pe o le isi foi mea e maua mai i le lotofuatiaifo faʻaititia. I le isi itu, ona o le faaitiitia o le gaioiga o le fatu, o se vaega atoa o vailaʻau oona e ulu atu i le toto o le tagata maʻi:

  • vaega faʻamaonia lemoni,
  • lactic acid
  • leukotrienes
  • cytokines
  • thromboxane
  • bradykinin
  • histamine.

O nisi tulaga lamatia o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le faʻalavelave maualuga).

O nei mea e faʻaitiitia ai le galuega faakonekarate o le fatu, lea e avea ma mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le fatu o le cardiogenic - o se faʻalavelave faigata o le faʻaleagaina o le myocardial. O ona uiga autu:

  • faʻasologa o le toto (toto toto e tutusa ma pe itiiti ifo ma le 80 mm Hg Art.),
  • faaitiitia le mamafa i le 20 mm RT. Art. ma le itiiti
  • tau maualalo
  • tolopoina seia oo ina le atoatoa le malamalama,
  • afaina le gaioiga lautele (pallor ma / poʻo le paʻu o le paʻu, faʻaitiitia le paʻu o le paʻu, acrocyanosis),
  • oligoanuria (faʻaitiitia le gaioiga o le urine i 20 ml / h pe itiiti ifo).

E tatau ona malamalama o le maualuga poʻo le maualalo o le toto maualuga ia te ia lava e leʻo se faailoga o le faʻaleagaina o le myocardial. E le gata i lea, o le malosi o le labile ("oso" i le toto) e le mafai ona manatu o se faailoga o lenei maʻi.

O se paʻu mataʻutia o le toto i le taimi o le osofaʻi o le fatu i tamaitai ma tamaloloa, o se faʻailoga le lelei ma faʻamaonia ai le tele o le faʻaogaina o le necrosis, le atinaʻeina o le fatu o le cardiogenic.

Faʻailoga o le fatu

E oʻo lava i tagata aʻoga e le mafai ona taliina le fesili i taimi uma: pe faʻapupula pe faʻaitiitia le fatu fatu i se fatu fatu? O le manatu lautele e taliaina o le manatu lea o le maualuga o le toto ua faateleina le malosi i le faʻaleagaina o le myocardial. Ae ui i lea, o tulaga lautele o lenei tulaga e pei ona taua i lalo:

  • Faʻaitiitia o le toto. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea e le mafai e le loto ona fai se konekarate ma le taimi tutusa. O le i ai o le maualalo o le toto maualuga i le tuufaatasiga ma le arrhythmia ua avea o se tasi o faailoga autu o se osofaiga o le fatu.
  • O le tigā, o nisi taimi e le mafai ona faʻavelaina le tiga i le pito i luga o le itu tauagavale o le tino, ma pasi i tua, lima tauagavale, lauʻau ma le ua.
  • O le malosi malosi e mafai ona faʻaosoina ai le gaioiga, osofaʻiga o le vomiting, faʻavaivaia, faʻavevesi.
  • Afai e tumau le mafaufau o le tagata gasegase, ona i ai lea o lona tulaga atuatuvale, o galu o le fefe e taavale i luga o lona olaga, o se afu malulu e aliali mai.

Ae ui i lea, o faʻafitauli faʻapitoa o le fatu e mafai ona faʻalavelave. I lenei tulaga, o se tagata ua i ai le manava o le manava e peiseai o le pancreatiti o loʻo osofaʻia, faʻafitauli o le manava, e mafai ona matauina le arrhythmia. O nisi taimi e tupu ai lenei maʻi faʻamaʻi e aunoa ma ni faailoga ma suiga o le mamafa, ma na o le taimi lava na fesoasoani ai le ECG i fomaʻi e iloa ai o loʻo i ai se faaletonu i le loto o se tagata.

O le a le mamafa mo se osofaiga o le fatu ma le mea e faalagolago i ai

O le maualuga o le maualuga, o lona uiga, o se tulaga faʻaleagaina lea e tele lava ina maua ai le maʻi i taimi uma pe o loʻo i ai pea le maualuga, o se tulaga lamatia mo le faʻaleagaina o le myocardial. O nisi tulaga lamatia o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le faʻalavelave maualuga). Ae ui i lea, i le taimi o le infarction o le myocardial, o loʻo faʻapena foi ona gaoioi i le gasegase o tagata e le i muaʻi mafatia i le maualuga.

E masani lava, o le toto maualuga i tagata matutua (tane ma fafine) e le tatau ona sili atu i le 140/90 mm. Hg. pou. Faatasi ai ma le faateleina ma le taua o le faateleina o le toto, e afaina ai le toto o le toto ma o le toto e tafe atu i ai e matua leaga lava.

I le amataga o se fatu fatu faʻafuaseʻi, o le toto maualuga e masani ona tulaʻi, ae a maeʻa le 20-30 minute e pa'ū ma o nisi taimi, e oʻo lava i le atinaʻeina o le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le teteʻi cardiogenic.

Faamatalaga lautele e uiga i le faamai

Mo le afe o tagata, e tusa ma le lima le aʻafiaga e aʻafia ai i le faʻasoesa o le myocardial. Mo tamaitai, o le faailoga e laʻititi maualalo - o le fatu o le muso o le fatu ua aliali mai i le tasi o le afe o sui o le feusuaiga saʻo.

O le faamai e masani ona faaosofia ai le foliga mai o se toto toto i totonu o le fatu o le toto. E le gata i lea, o mafuaaga e iloagofie ai:

  • feteenaʻi spasm
  • vevesi o le tala
  • tagata mai fafo o loʻo ulufale atu i le faga.

I nisi tulaga, o tulaga atuatuvale po o le le atoatoa o le tino faaletino e mafua ai le faamaʻi.

Faʻaleagaina o le myocardial - faʻapefea ona ou fuafua?

Faʻatasi ai ma le fatu fatu, o le malosi e tulaʻi pe pa'ū - o le masani lea o le fesili taatele e fesili ai se tagata o loʻo lamatia mo le faʻaleagaina o le myocardial.

O le mea e masani ai, o le toʻatele o tagata e manatu o lenei faʻamaʻi e tupu pe a fai o le mamafa e oso maualuga.

O le mea moni, o se fatu fatu faʻaalia o ia lava e pei ona taua i lalo:

  1. O le tagata e faʻaititia le toto maualuga. O lenei mea mataʻutia ua matauina ona o le mea moni e faapea e le mafai e le loto ona faia se konekarate ma le taimi tutusa. E le gata i le maualalo o le toto, e matauina foi le arrhythmia, o le faailoga autu lea o se osofaiga o le fatu.
  2. O se tiga ogaoga e aliali i le itu tauagavale, e lolomi ma pasi i le tua, lima, tauagavale agavale ma le ua.
  3. O le faʻaalia o ogaoga tiga e mafai ona tuʻuina atu i le nausea, vomiting reflexes, faʻanoanoa, ma oʻo lava i le gaogao,
  4. O se tulaga atuatuvale ma se lagona le tumau o le fefe ma se afu malulu o se isi lea faailoga o se osofaiga o le fatu, lea e iloa ai lava ia i tagata e le o le iloa.

Faatasi ai ma faailoga o le fatu oso, o le tiga i le manava e iloga, e faigata ona manava, ua aliali mai faailoga o le arrhythmia. Ae paga lea, ei ai tulaga pe a tupu lenei faʻamaʻi e aunoa ma le faʻaalia o uiga taua, pe afai o le maʻi e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina o se suʻega ole ECG.

E faʻafefea ona suia le toto i le fatu o le fatu

O le ono mafai ona atiaʻe le faʻaleagaina o le myocardial e faʻatele ai le matua, ae o se osofaʻiga e mafai ona tutupu i alii ma tamaitai talavou. Afai o le faʻamalositino faʻatasi ma le faʻavauvau i totonu o le loto, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e pei ona taʻu mai ai le angina pectoris aʻo leʻi oʻo i le fatu fatu.

O le faʻaaliga muamua o se osofaʻiga o le maualuga. O le faaitiitia o le mamafa e matauina pe a mavae le ogaoga o tiga i totonu o le pusa. I lenei tulaga, e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi ma mataʻituina faʻamaʻi toto.

O le televave o le mamafa o le mamafa, o le sili atu foi lea ona faigata ona faʻamautinoa le tulaga o le maʻi.

Faʻatasi ai ma se faʻalogona o le fatu, o le leai o se faʻalavelave i le itu tauagavale ma le taumatau saʻo e atiina ae. O lenei tulaga e ogatasi ma aʻafiaga mamafa. E amata ona pa'ū, ona vave faʻasolosolo ma tulaʻi. O le mamafa e faʻaitiitia i le faʻaogaina o le myocardial pe a uma ona oso i luga.

Ina ia iloilo le tulaga o le tagata maʻi, e manaʻomia e le fomaʻi faʻamatalaga e uiga i faailo o le maʻi i tulaga masani. O le atinaʻeina o se osofaʻiga ua faʻamaonia e ala i faailoga o:

  • avanoa o le paʻu,
  • vevela o le tino
  • taoto ma vili
  • afu malulu
  • tu ma aga e aunoa ma le loto i ai,
  • afu malulu.

O le faailoga autu o se osofaʻi o le fatu o le tiga ogaoga o le fatafata e oʻo atu i le lima, tauau, ua, ma le auvae.

Mafuaaga o le faamai

O le faʻaleagaina o le myocardial o se faʻalavelave faʻaleagaina o le muso o le fatu, mafua mai i le le tutusa o le manaʻoga mo se okeni i le okesene ma le saoasaoa o lona faʻasalaga. Mulimuli ane, o le tino o le musika ua atiae.

I tane, o le atinaʻeina o se fatu o le fatu e sili atu ona taatele, i tamaitai, o se uiga masani e aliali mai pe a maeʻa le misa. O mea sili ona taatele e taʻitaʻia ai i le tuʻusaʻo o le fatu fatu e aofia ai:

  • Tulaga o le tane. O tamaloloa e sili atu ona afaina i osofaʻiga o fatu.
  • Faatusatusa I le taimi o le toe fetuunaiga o le tino, ua tupu ai se faaletonu i le toto ma le mamafa. O le tuufaatasiga o mea e mafai ona afaina ai le fatu.
  • Vaʻaiga faʻasologa.
  • Se sili atu o le cholesterol.
  • Le faaaogaina o oloa tapaa.
  • O le mamafa.
  • Faʻasalaga loto-mafaufau-mafaufau.
  • Faateleina le faateleina o le toto maualuga i luga o le maualuga o le 145/90.
  • O le maʻi suka.

E faʻapefea ona masalosalo?

O le fatu fatu i le maualalo o le mamafa e sau faatasi ma mafatiaga, o le umi e mai le kuata i le tolu o le itula. O lagona e le alu ese e tusa lava pe maua e le maʻi le nitroglycerin. E toatele na fai mai na latou fefefe i le fefe i le oti.

I nisi tulaga, o le tiga e foliga mai o loo oso mai mai totonu, ae o isi e fai mai o lagona o le a nutimomoia. I soo se tulaga lava, o le tiga e mu, mataʻutia. Paʻu maʻi e tuʻuina i le au ma lima, neck. I nisi o tulaga, e mafatia le vaega pito sili. Ae o nisi taimi e leai se tiga. O lenei mea e tupu i le toeitiiti kuata o mataupu uma ua iloa i fomaʻi.

E iai se eseesega i le va o tane ma fafine

O le aʻafiaga mo le faʻaleagaina o le myocardial i fafine e ese mai i lena i alii. O faʻamaoniga o lenei tulaga i le feusuaʻiga lelei e itiiti le faʻamaonia. E tele sina suiga o le toto ma le fatu. Ae i le taimi lava e tasi, o le fatu o le fatu ua amata ona faigata ona manava.

O le osofaia o le fatu i le masani ai i fafine e faigata tele ona fuafua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e pasia suega ma taitaia le electrocardiography.

I le taimi o se osofaʻiga, e tatau ona e mataʻituina lelei le maualuga o le mamafa i totonu o fua. O le suia o le faailo e mafai ona fuafua ai le matuia o le paʻu ma le i ai o faʻafitauli. Afai o le tagata maʻi e maua i le toto maualuga lalo ifo o le 80 mm Hg. Art. ma o le pulusua e sili atu ma le 100 pa, ona masalomia lea o le i ai o le cardiogenic shock.

O le faʻaitiitia o faʻamaoniga ma le vaivai o pulupulu e faʻaalia ai le atinaʻe o faʻafitauli faigata.

I nisi tulaga, atonu e le lagona e se tagata le faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le myocardial. E masani lava o le osofaʻiga e faʻasolosolo i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O osofaʻiga sili ona matautia e tutupu i le po. Ona o le leai o se fesoasoani taimi, ua maliu se tagata.

E faʻafefea ona atiaʻe le faʻaogaina o le myocardial

O le faʻaleagaina o le myocardial o se tasi lea o ituaiga sili ona ogaoga ogaoga o maʻi fatu fatu (CHD).

I le tele o mataupu, o le mafuaʻaga vave o le faʻaleagaina o le myocardial o le atherosclerosis o mea na gaosia i le toto - o vaʻa e tafe atu ai le toto i le fatu maso. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis i le tino o le tagata maʻi, e faʻalavelave le lipid metabolism. O lenei mea e oʻo atu ai i le tuʻuina atu o le cholesterol i luga o puipui o arteries i foliga o paʻu. E faasolosolo lava, ua faatumulia le teu o le cholesterol i suauu mama ma faateleina, ma fai ai se faʻalavelave i le tafe toto. E le gata i lea, o loʻo faapipiiina platelet i le pito i lalo ole atherosclerotic plate, e mafua ai le faʻagasolo malie o le fusi o toto.

I le taimi o le faʻaleagaina o le myocardial, o loʻo faʻapena foi ona gauai i le gasegase e le o muamua na mafatia i le maualuga o le toto.

Atherosclerosis o se faʻamaʻi pipisi, o lona uiga, e aʻafia ai toto toto uma o aruro. Ae ui i lea, i vaʻaia eseese tagata eseese o vaa e faʻalagolago i ai i se tulaga sili atu pe itiiti ifo foʻi. O le faʻaleagaina o le myocardial e masani lava ona muamua i le atherosclerosis o vaʻa gataifale, ma le faʻamaʻi - atherosclerotic leions o vaʻa o le faiʻai.

E masani lava, o le toto maualuga i tagata matutua (tane ma fafine) e le tatau ona sili atu i le 140/90 mm. Hg. pou. Faatasi ai ma le faateleina ma le taua o le faateleina o le toto, e afaina ai le toto o le toto ma o le toto e tafe atu i ai e matua leaga lava. Ma afai o le atherosclerotic plate e poloka le lumen, ona mafai loa lea ona taofia le toto. O se taunuuga o lenei mea, o le vaega o le muso o le fatu ua faʻaaogaina ma lenei vaa e taofia le mauaina o meaʻai ma le okesene faatasi ai ma le toto. O le maʻamaʻi, o lenei mea e faʻaalia i le faʻafuaseʻi o le osofaia o le tiga i le sternum o le tagata maʻi, o lona uiga, o se osofaiga a angina pectoris. Afai i totonu o le 30 minute talu mai le amataga e le toe faʻaleleia le toto o le toto, e le mafai ona toe faʻafesoʻotaʻi taualumaga i le vaega o loʻo aʻafia i le myocardium, e oʻo atu ai i lona necrosis.

I le faaopoopo atu i le maualuga o le toto maualuga, o mea e mafua ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial o:

Fesoasoani muamua mo le faʻaleagaina o le myocardial

Afai e faafuasei ona i ai se tiga ogaoga o le tagata i totonu o le loto, e tatau ona vave tuuina atu le fesoasoani muamua. O le algorithm o gaioiga i lenei tulaga ua faapenei:

  • valaau se 'au taʻavale
  • e tuʻuina le tagata maʻi (i le tulaga o le leiloa o le mafaufau, liliu lona ulu i le itu),
  • tuʻuina atu ia te ia i lalo o le laulaufaiva se papa maa o le Nitroglycerin, pe afai o loʻo i ai pea le tiga ma o le toto toto toto e sili atu i le 100 mm Hg. Art., A mavae le 15-20 minute e mafai ona e toe tuʻuina atu le vailaʻau,
  • maua le ea fou (tatala le faamalama, tatalaina le kola),
  • taumafai e faʻafilemu le maʻi
  • Aʻo lei oʻo mai fomaʻi, ia mataituina le taua o galuega taua (fatu fatu, respiration),
  • pe a tupu i le falemaʻi, vave vave ona toe faʻaolaina (faʻamaʻi pipisi o le massage, fofo faʻamalosi mai le gutu-le-gutu), e tatau ona faia i luma o le maʻi e toe manava ma fatu i lona lava, pe seia oʻo mai le falemaʻi ma maua e le fomaʻi le oti.

E tusa ai ma fuainumera faafomaʻi, e tusa ma le 10% o tagata mamaʻi ua maliliu i le myocardial oti i le taimi muamua. I le taimi lava e tasi, faʻamaonia lelei le fesoasoani muamua e mafai ona faʻaolaina ai le ola o se tagata.

Puipuiga

O le faʻaleagaina o le myocardial o se faʻamaʻi sili ona ogaoga, e le toe mafai ona toe malosi atoatoa, talu ai o se vaega o le gaioiga o le tino ua leiloloa ma le maliu o se nofoaga maso. O le mea lea, e taua tele le taumafai e taofia lona tupu.

E masani ona tupu i le taeao le faʻaleagaina o le myocardial. E mafua lenei mea i le mea moni o le taimi nei o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le pulelasi o catecholamines e faʻapupulaina ai le toto.

O le mea moni, o le puipuia o le maʻi cardiovascular e matua faigofie lava ma e aofia ai le tausia o se olaga ola maloloina. O lenei manatu e aofia ai le tele o fua faatatau.

  1. Faʻalēaogāina masani leaga. Ua leva ona faamaonia ma e leai se masalosalo o le ava malosi ma le nicotine e i ai se aafiaga le lelei i le tulaga o le fatu ma toto toto, e faaleagaina ai a latou galuega.
  2. Meaʻai talafeagai. O le meaai e tatau ona faʻatapulaʻaina ai mea o loʻo gaʻo (aemaise lava manu) ma faʻamalama. O se fuainumera o fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona faʻaaogaina i aso uma. O meaʻai talafeagai lelei e mafai ona faʻamaonia ai le metabolism, o le mea lea, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis, ituaiga II o le maʻisuka, ma le gaʻo.
  3. Puleaina o le toto. Afai e maʻi le maʻi ile gasegase, e tatau ona fua le fua o le mamafa, tagofia ma le faaeteete fualaau faasaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi poʻo le cardiologist. E le gata i lea, o mea manogi, mea vevela, mea manogi ma le vevela e tatau ona vavae ese mai le taumafa poʻo le itiiti ifo foi le tapulaa.
  4. Le taua faasaga i le le atoatoa o le tino. E aofia ai i aso uma, taʻaloga o le taeao, vasega o togafitiga faʻapitoa.
  5. Malologa atoa. E tatau ona aloese mai le mamafa o le tino ma le mafaufau-lagona loloto. O se moe umi atoa e taua tele. Fautuaina le soifua maloloina faaletausaga tumau i totonu o se falemaʻi poo se mea e le faʻaaogaina.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio i le autu o le tusiga.

Ole maualalo o le toto pe a maeʻa le faʻalavelave o le myocardial

O le faʻasalalauga i le taimi o le faʻasalaga e faʻaalia e:

  • malaise ma le vave vaivai, o lea e faigata ai i se tagata ona tu i se aso faigaluega tumau,
  • faateleina le lagona lelei o pito i lalo i suiga i le vevela vevela,
  • faʻanoanoa o le pusa ona o le vaivai o le tino,
  • o le faʻaalia mai o le faʻalagolago i mea tau meteoro. aʻo faʻaleagaina le soifua manuia o le maʻi i taimi o suiga faafuasei i tulaga tau,
  • okesene le lava
  • afaina i lima ma vae.

O le maualalo o le toto maualuga pe a maeʻa le osofaʻi o le fatu e masani ona o mai faatasi ma le pulsation i totonu o le malumalu poʻo le itumalo. I le tasi itu o le ulu, ua aliali mai se vaivai, lea e masani ona iloa o se faailoga o le migraine.

O le tiga e mafai ona faʻamalosi pe faʻapouliuligia. O le gasea ma le vomiting ma le moe ua faaopoopo i lenei faailoga.

O se taunuuga o le paʻu o le toto, o se suiga tele i le tulaga o le tino eo faatasi ma le faapogisaina o mata ma le vevela. Atonu o le a leai se malamalama.

I tagata gasegase oe na i ai se osofaʻiga o le faʻamaʻi o le myocardial, ma le maualalo o le toto maualuga, o le le mautonu o lagona. O le tagata gasegase e mafatia i le le lelei o le mafaufau ma le atuatuvale, ua le fiafia ma faalavelaveina.

Le maualuga o le toto maualuga pe a maeʻa se fatu fatu

I tagata e maualuga le maualuga o le toto, o le faʻaitiitia o puipui o toto toto ua faʻaitiitia ma o le gaioiga o le okesene ma le faʻaogaina o meaʻai i totoga ma gaʻo ua faʻalavelaveina.

Ina ia faasaʻo le tulaga, o le a amata ona galue malosi le fatu ma fausia ai le maso maso, lea e o faatasi ma le faateleina o le manaoga o le okesene. O le faʻafitauli e oʻo atu ai i le faʻanoanoa o mea faʻapitoa.

O le maualuga o le maualuga i le tele o tulaga e atiae i lalo o le aafiaga o le atherosclerosis. A maeʻa le osofaʻiga o se fatu fatu i gasegase maualuga, o le mamafa e faʻaitiitia i taimi uma, talu ai o le galuega faakonekarate o le fatu ua faʻavaivaia. O le mea lea, e taua le mataʻituina o fua o le toto maualuga ina ia faʻamaonia ai le tulaga pe a tulaʻi mai.

Ata faʻaleleia

Talu mai le faʻaleagaina uma o le myocardial toetoe lava o tagata uma e lipotia se faʻaitiitia o le mamafa, o lenei mea e aafia ai le lelei o le olaga. Saunia mo:

  • Faʻalagolago i le tau. O le tulaga lautele e sili atu ona leaga pe afai e amata le vevela poʻo le mageta, e suia le tau.
  • O le vaivai, o le lagona o le "patipati lemoni." O tagata e sao i se fatu fatu e le lavava vave, lea e matua lauiloa pe a faʻaaluina e se tagata lona aso i le galuega. I le faaiuga o le fesuiaiga, o le faatinoga e toetoe lava a leai.
  • Lotoina o tiga i tua o le ulu, malumalu. I le avea ai o se tulafono, o lenei lagona e fesoʻotai ma le maualalo o le toto ma e le faʻamalosia ai i latou o loʻo i ai le toto maualuga pe a maeʻa le fatu. E le gata i pulupations, o le malosi i muaulu ma migraine i le afa o le ulu e mafai foi ona mulimuli ai. O lagona e le manaia, tumau umi, faatasi ai ma le faatosinaga e vomiti, mafua ai le moe.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o vae. Paʻu, lima pe a uma le fatu o le fatu e masani ona malulu, maʻaleʻale i mea maualalo ma maualuga.
  • Paʻa i le sternum, i totonu o le fatu.
  • Le mautonu, mafaufauga o mafaufauga, setete depressive, faʻafitauli faʻalagona.
  • Tesea. O le tele o taimi, e alu i luga ma le malosi (mo se faataitaiga, i le taeao mai le moega). Ua pogisa i mata, o lago e foliga mai ma o le setete e pei o se tagata o le a le iloa.

Togafitiga metotia

I le uluaʻi faailoga o le maʻi e tatau ona lafo i le falemaʻi. O le taimi talafeagai e maua ai vailaʻau e mafai ona fesoasoani i le thrombus e toe foia ma toe faʻafoʻi toto.

A maeʻa lena, e faia togafitiga faʻasolosolo e puipuia ai le faia o le thrombotic. Ae ui i lea, o le tele o taimi e manaʻomia e le tagata gasegase ona faia le taotoga.

Muamua, a maeʻa le osofaʻiga, e tatau ona faia togafitiga i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa, o se moega malosi e malolo e faʻamaonia, talu ai e oʻo lava i nai avega mamafa e matautia.

E i ai ni nai metotia o le togafitia o taunuuga o se osofaʻiga o le fatu. I le taimi muamua, ua fautuaina e le au atamamai e lafoaia le faateleina o le mamafa. E le gata i lea, o le mafaufau ma le mamafa o le tino e solia mo ia ituaiga o gasegase.

Afai ei ai se tagata o faʻaalia se faʻaitiitia o le mamafa, o lona uiga e le o mulimulitaʻia manino e ia fautuaga faʻafomaʻi. Ina ia faʻamautuina le mamafa ma toe aumaia i le masani, e mafai ona e inu i le ginseng extract. I le taimi o le paʻu mataʻutia, o fomaʻi e manaʻo e inu pia poʻo kofe.

Ua suia suiga

E masani ona lipotia e le tagata le maualalo o le toto maualuga pe a mavae le oso o le fatu. O le tulaga e masani lava, pe afai e leai ni fua na faia i le faʻamaʻi, latou te leʻi sailia le fesoasoani a fomaʻi. O le faʻamatalaina o lenei mea faʻalavelave e faigofie lava pe a mafai: ona o le fatu fatu, o le gaioioiga o le faʻamalosi totoga ua faʻalavelaveina, talu ai ua faʻaitiitia le lautele o le gataifale, ua faʻaitiitia le gaosiga, o le tino atoa o loʻo vaivai tele. O vaʻa e avea ma mea e le mafai. I vailaau, o lenei tulaga e masani ona taʻua o le "maualuga le maualuga."

E tusa lava pe faʻaosooso le toto maualuga i le fatu, i le mataupu pe a maeʻa ona faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, e tatau ona manatua o le tulaga e mafua ai ona:

  • arrhythmias
  • se faateleina o le fatu fatu,
  • fula o le pito i lalo,
  • toe le manuia.

O le mamafa o le mamafa o se faafitauli matuia

Manatua, afai o le mamafa i le taimi o le fatu o le fatu ua maualalo, e oʻo atu ai i se suiga lautele i tulaga. E le mafai ona e toe foʻi atu i lou soifua maloloina talu ai, e tusa lava pe e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, suʻe vailaʻau ma faʻatino le physiotherapy ma le faʻamoemoe masani. Ae paga lea, aʻo le saienisi e le mafai ona faia ni vavega. Manatua, afai e ofoina atu ia te oe se faʻamaonia mautinoa o le toe faʻaleleia o le soifua maloloina, atonu o loʻo e feutagaʻi ma le au faila. Faaeteete i "tagata atamamai" faapena.

O le maualalo o le toto maualuga ma le fatu o le fatu o se tasi lea o faʻamaʻi ogaoga, lea e toetoe lava a le mafai ona faʻaumatia. O aʻafiaga le lelei e mafai ona iloa i faʻamaʻi nei:

  • vaivaiga lautele
  • le masani ai le fatu o le fatu (faʻaauau pe telegese),
  • vavao
  • faʻaauau ona fai
  • vaivai o vae.

Manatua o se ituaiga o faʻataʻitaʻiga o loʻo fautuaina ai le toe faʻafouina o se fatu fatu i se taimi lata mai. Ina ia aloese mai faʻalavelave, e tatau ai ona faʻavasega le mamafa ma ia mataʻituina e se cardiologist. Pe a faatonuina ia fualaau faasaina, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a fomaʻi i le sao e mafai ai.

O le a le mea muamua?

I le tele o tulaga, i vaega muamua o le atinaʻe, o le mamafa i le taimi o le osofaʻi o le fatu i fafine e oʻo atu i le 140, ae e le pine ae suia i le maualalo. Faailoilo e tuʻuina atu ai le faʻaitiitia o le lua i le aso lona lua poʻo le tolu o le oso aʻe o le fatu, ae e le o faatulagaina i tulaga masani. O le maualalo o le toto maualuga e masani ona maua.

Afai o suʻesuʻega ua faʻaalia ai se osofaʻiga o le fatu maualuga, o le mamafa ua faʻaitiitia faʻaitiitia ona o le mea moni e solia le faiga tetee i le masini vascular system. E le gata i lea, o loʻo i ai le toilalo i le polokalama cardiodynamic.

O le atiina ae o togafitiga e le fiafia

O le a le malosi e mafai e le masini ona faʻaalia pe a maeʻa se fatu oso? I le tele o tulaga, e tuʻuina ifo, e tusa lava pe ua mafatia se tagata i le maualuga o lona tau i lona olaga. O le myocardium e le mafai ona faia se konekarate masani ona o suiga faʻaleaga, o le minute minute o le minute o le minute e matua laitiiti lava.

Ae i totonu o vaituloto, o le mamafa e tulai mai. A maeʻa le fatu, e matauina le maualuga o le diastolic pressure, ma o le faʻaitiitia o le faasologa o mea. Ae ui i lea, e seasea lava, ae o tagata gasegase e matauina i ai o le mamafa i le taimi o le afaina o le myocardial e tumau pea pe leai foi se taua. O fomaʻi o loʻo faʻamatalaina le faʻamalosi o tagata taʻitoʻatasi e iai ni mea faʻapitoa o le tino, ona e le suia ia hemodynamics.

O le a le aʻafiaga mo le faʻaleagaina o le myocardial?

O le faapipiiina i luga o luga, e mafai ona tatou fai atu i ai ma se fatu fatu:

  • i le taimi muamua e sili atu le mamafa nai lo le masani,
  • mo 2-3 aso e faʻaititia i lalo ifo masani
  • tumau tumau mo se vaitaimi uumi (ola uma).

O le faʻateleina o le mamafa o le mamafa atonu e ono faʻaalia ai se faʻafitauli lua lona lua.

Afai o loʻo e aʻafia i le mamafa o le 140/90 poʻo le maualuga, o le tulaga lamatia o le atiaʻeina o le maʻi e sili atu le maualuga nai lo tagata o loʻo i ai le mamafa i totonu o tapulaa o le masani a le tagata lautele.

Afai i le olaga i aso faisoo, o le mamafa o loʻo i lalo ifo o le masani poʻo i totonu o le masani, o faʻamaoniga e sili atu i le 140/90 atonu ua uma ona faʻaalia le faʻaleagaina o le myocardial.

O lea la, o le a le mamafa mo se osofaʻiga o le fatu? Mai le 140/90 ma luga.

O le a le mea e tatau ona sailia?

O le mamafa o le myocardial e le na o le pau lea o le faailoga e masalomia ai le maʻi. E le gata i lea, o fomaʻi o loʻo talosagaina ma le faʻamalosi fesoasoani faʻapitoa pe a latou matauina:

  • tinisitus
  • leai se ea
  • paʻu
  • puupuu le manava
  • lele i oʻu mata
  • togi i totonu o malumalu
  • felafoaʻi.

Ae afai o loʻo iai uma faailoga, ma o le mamafa e masani lava, ua vave tele ona faʻafilemu. E foliga mai o le aʻafiaga lautele ma le gaioiga o le lotofuatiaifo o le faapaleniina o le toto, e ui i lea, o loʻo i ai le faʻaogaina o le myocardial. Aua nei faatuai le valaau i le fomaʻi: e sili atu ona lelei le faʻailoga nai lo le maeʻa.

Faʻailoga o le fatu

A o lei fuafuaina po o le a le ituaiga o mamafa e matauina i le taimi o se osofaiga o le fatu, e tatau ona e faamasani ia oe lava i faagasologa o loʻo tutupu nei i le tino. O le mea lea, o le fatu o le fatu e mafua ai le faʻalavelaveina o le faʻailoga e mafua ai ona o foliga mai o le cholesterol.

E i ai le solia o le tafe o le toto i le fatu. A maeʻa le 20 minute, o le myocardium poo le vaega autu o le muso o le fatu ua matua mate lava. O se taunuuga, o se tagata e matua ogaoga ona tiga, lea e le mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi.

Muamua, o le mamafa e amata ona paʻu malie, pe a maeʻa e mafai ona tulaʻi, ae le o se mea taua. E le gata i lea, e le mafai ona toe faʻafouina le systolio monocardial.

O le taotoga o le fatu fatu i fafine e ese lava mai alii. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fatuga ma le mamafa o se tamaititi e suia le taua, ae o le le lava o le mānava, faʻalavelave faʻapitoa ole fatu, ma isi.

O lenei mea e mafua mai i le mea moni e muamua mai i le natura, o le loto o le fafine e sili atu ona fetaui lelei i avega mamafa (o le fanau mai o se faʻataʻitaʻiga).

Faʻasologa masani ma osofaʻi fatu

O le taotoga o le fatu e masani lava ona soymptomatic. O le mea sili lenei e lamatia ai lenei mea matautia. I se isi faaupuga, e mafai e se tagata ona i ai le malosi masani, ma, i le taimi e tasi, o le a tupu se fatu fatu.

I le avea ai o se tulafono, o lenei tulaga e tupu i le i ai o le maʻisuka.

A aunoa ma ni faʻaʻailoga, o le maʻi e tupu i le taimi o le moe, pe tusa o le 5 i le taeao, pe a oʻo le mamafa i luga o le fatu. O le mea moni, e faigata ona tuʻuina atu togafitiga faafomaʻi ile taimi, ao mafai e se tagata ona nofo toatasi pe oi latou e vavalalata ia te ia o ia e mafai ona tuʻuina mai le fesoasoani talafeagai e moe.

E faʻafefea ona suia le toto i le maea ai o le atinaʻeina o le siama i le tino?

Le malosi pe a maeʻa se osofaʻi fatu o se tasi lea o itu e faʻalogo i ai. Talu ai ona o le faʻamaʻi e matua lamatia tele i le vaʻaia o taunuuga mo le tino o le tagata, e tatau ona mafaufau pe o le a le taunuuga o le osofaʻi o le fatu e mafai ona tupu i le leai o se taimi fesoasoani ma togafitiga.

  • faaitiitia o le mamafa i le leai,
  • vaivai le pulupulu o se natura le mautonu,
  • anemia ma faʻaititia le toto i le faiʻai,
  • faaitiitia i le vevela o le tino
  • faailoga o tachycardia,
  • aʻafiaga e mafai ona faateleina, e oʻo atu ai i le palanala pulumu ma le fatu o le fatu,
  • o le taunuuga o le 90% o le leiloa o le tagata soifua e mafai ona vave maliu.

O le faʻalavelave cardiogenic o se tulaga e aloese ai mai le a le galuega autu a fomaʻi ma aiga o le maʻi. I lenei itu, e tusa lava pe itiiti ifo masalosaloga o se osofaiga o le fatu, ae le o le taʻua o le maʻi lava ia, e tatau ona mataʻituina pea le malosi o le maʻi ma le pulupulu. Soʻo se suiga i le tulaga e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga pe a le maua se fesoasoani i le taimi.

Faʻailoga iloga o se fatu fatu - o le mea autu o le tumau i le toʻa. E masani lava, muamua lava, e tatau ona valaʻau se taʻavale. O le isi fesili o le auala e fesoasoani ai i le tagata maʻi? Lafo le tagata i le tulaga sili ona lagolelei mo ia, ae o le i ai o le tiga ogaoga o le fatu o se tuusaʻo tuusao i soʻo se gaioiga e ave ai se avega mamafa i le loto. Afai e mafai, e tatau ona tuʻuina atu le nitroglycerin i le aofaiga o le 0.5 mg poʻo le tasi papa. Aspirin i le aofaiga 150-250 mg e fesoasoani foi e faaleleia le tulaga o le maʻi. Corvalol i le aofaʻi o le 40 pa'ū i le 0.5 ipu vai e faʻaaogaina i le leai o se mea e faʻaaogaina.

E tatau ona tumau le puleaina o le malosi.

O aʻafiaga o le osofaʻi o le fatu ma faʻafitauli faʻafitauli

O se fatu oso, e pei o se tulafono, e le pasia e aunoa ma se siaki mo se tagata.

O le atinaʻeina o se fatu oso i le tino e mafua ai le foliga mai o le tele o mea le lelei mo le tino.

O se tasi o nei mea ofoofogia o le faʻalagolago i luga o mea tau fualaau. O le la ma le magnetic storms, faʻapea foʻi ma suiga i le tau e mafai ona taʻitaʻia ai le soifua maloloina.

E le gata i lea, o le le lelei o taunuuga o se fatu fatuga o mea nei:

  1. Lagonaina o vaivaiga. O le vaivai o se tasi lea o taunuuga autu mo tagata e sao mai se osofaʻi fatu.
  2. O foliga vaaia o le tiga i tua o le ulu ma malumalu o se natura malosi. E masani lava ona tupu i tagata e maualalo le toto, ao le moe ma le manaʻo e vomiti e mafai ona matauina.
  3. Faʻafitauli leaga.Faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le inisalini, e oʻo lava i le le atoatoa o se vaaiga i le maʻisuka e mafai.
  4. O le numera ma le gasegase i le ogaoga o le vevela.
  5. Paʻa i totonu o le pusa ma le fatu.
  6. O le leai o se mafaufau, manatu le lelei, atuatuvale, ma le le mautonu o lagona.
  7. Tesea

E i ai tagata o loʻo i ai le faʻateleina o le tui i le fatu.

O nei vaega aʻafia e aofia ai tagata:

  • tagata e iai soʻo se ituaiga o suka suka
  • tagata ulaula
  • mamafa tele tagata
  • tagata e maualuga le toto.

Talu ai o faʻamaʻi pipisi e sili ona taatele, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa ia i latou. O le faailoga autu o lenei maʻi o le faateleina o le toto.

O le tiga e mafai ona faateleina mo mafuaaga eseese, ae afai e maualuga le maualuga, e tatau i se tasi ona faaeteete, ona o le tino o lenei maʻi e mafai ona oo atu ai i le tele o faafitauli, aemaise lava le lamatia o se fatu fatu. O le maualuga o le maualuga e mafua ai le le lava o le okesene, lea i le lumanaʻi e mafai ona oo atu ai i le oti o se vaega o le fatu ma le fatu fatu.

I le taimi muamua, ma se fatu fatu, o le a faaitiitia le mamafa, o le a faapea ona matauina se siitaga itiiti. Soo se mea, e tusa lava pe sili atu le le mautonu le faʻalavelave i le gaioiga o le cardiovascular system e tatau ona faʻamaonia le tagata. O le olaga saʻo, gaioiga faaletino, ma isi mea e lelei e avea ma puipuiga.

Afai o se tagata e afaina i le taimi muamua, o le siakiina pea o le tulaga o le tino ma, aemaise lava, le toto toto, e matua talafeagai lava. O se asiasiga taimi i se fomai o le a fesoasoani e aloese ai mai le le lelei o taunuuga mo le tino.

O le a talanoa tagata tomai e uiga i se fatu oso i se vitio i lenei tusiga.

E mafai ona i ai se osofaʻiga o le fatu ma le mamafa masani

O le tulaga sili ona lamatia ma le faʻalavelave ua manatu i ai pe a tupu le fatu i le leai o ni faʻailoga mai fafo. I lenei tulaga, e iloa le fatu o le fatu i le masani ai. O lenei tulaga e mafai ona tupu i se maʻi e pei o le maʻisuka ituaiga II, ae ui i lea, e le o iloa e fomai i le taimi o le suʻega. O le fatu o le fatu e pei o le asymptomatic e tupu i se miti, i le pe a ma le 5 i le taeao, pe a faateleina le mamafa i luga o le fatu. I lenei tulaga, o le faʻapipiʻiina o maliu e tupu tele lava nai lo taimi masani, ona o aiga o se tagata maʻi e leai se taimi e tuʻuina atu ia te ia le fesoasoani talafeagai.

O le a le mamafa pe a mavae le osofaʻi o le fatu?

O le taofiofia o le systococial systole e iai ni faʻafitauli ogaoga. Afai e le taofia lenei tulaga i le taimi, ma e le o maua le toto i le fatu o le fatu, ona amataina lea e le tagata maʻi faailoga nei o le maʻi:

  • faʻaitiitia le mamafa pe a maeʻa le osofaʻi o le fatu i le leai o ni mea taua,
  • vai vaivai vaivai
  • anemia, poʻo le le lava o le toto i le vailaau o le faiʻai,
  • o le faʻaitiitia o le vevela o le tino i tagata,
  • i le tulaga o le tapunia le maeʻa o le fatu o le fatu bicuspid, o faailoga o se tulaga tachycardic e mafai ona vaaia i le cardiogram,
  • faateleina le tachycardia e taitai atu ai i le mea moni e faapea o le mamafa i le taimi o le osofaʻi o le fatu, e mafua mai i le edema pulmonary, fibrillation o sela o le fatu heartricles, o le faaletonu o le fatu e tumau
  • i le lumanaʻi, o le leiloa o le mafaufau e tupu, lea i le 90% o mataupu e mafua ai ona vave maliu.

O le toilalo i le galuega o le loto ua taua o le tau o le cardiogenic, ma o le galuega autu, mo fomai ma aiga o se tagata maʻi, o le puipuia lea o se tulaga ua le mafai ona toe faaleleia. E fautuaina e te fuaina pea le mamafa ma le fatu i se fatu fatu ma soo se masalosaloga, ina ia iloa pe faapefea ona suia le musika o le fatu i se tagata i le taimi nei, ma pe mafai faapefea ona e fesoasoani ia te ia.

Vitio: Faateleina le mamafa i le taimi o se fatu fatu

E maualuga loʻu maualuga ma e mamafa tele. Pagatia mai le maualuga o le toto maualuga, ma o le taimi lava na tupu ai le fatu fatu. Sa ou manatu e le mafai ona ou onosaia, sa matuai leaga lava. Faafetai i fomai a le falemaʻi, na taunuu i le taimi ma fesoasoani. O le vaivaiga sa matautia, ae sa amata ona ou alu ese mai le moega. E lua tausaga ua mavae, ua ou auai i le Nordic savavali, ua ou lagona le sili atu.

E masani lava ona ou lagona le tumu i le malosi, e leʻi faatapulaa i soo se mea, ai mea ou te manao i ai, inu pulu. Ou te lei gauai atu i le mamafa seia oo i se tasi aso na leaga ai le sao i totonu o le taavale. O se mea lelei le asiasi atu o le au malaga i le falemaʻi, latou te aveina au i le falemaʻi, faʻaaogaina, ma tuʻuina se suka faapitoa i loʻu loto. A maeʻa se fatu fatu, ou te faʻaeteete atili, faʻalogo i loʻu ola maloloina.

Faʻamatalaga faʻafitauli na amataina pe a uma le 50 tausaga, ae ou te leʻi gauai i ai - e te le iloa le mea e tiga ai! Ma i le 60 tausaga talu ona ou alu i sina mea itiiti, na avea ma mea leaga i le liʻo o oʻu aiga. E lelei lava sa i ai se fomaʻi i totonu o au uo, na ia tuuina mai ia te aʻu le fesoasoani faʻafuaseʻi, ua taʻua o se falemaʻi. Ina ua uma togafitiga ou te le toe ulaula ma inu, ou te faia soo se fua o le mamafa.

Lapataiga

Ina ia mautinoa o faʻamaoniga o le mamafa o le toto e masani, e tatau ona e mataʻituina lelei. Afai e sili atu le maualuga o faʻamaufaʻailoga nai lo tulaga faʻatagaina, ona manaʻomia lea o togafitiga faafomaʻi. E manaʻomia ona e mataituina le tele o le cholesterol i le toto, maualuga le suka. Ina ia faʻaleleia le tulaga lautele o le tino ma puipuia ai faʻafitauli, e tatau ona aloese mai masani leaga ma taʻitaʻia se olaga ola lelei. E le tatau ona faatagaina le foliga mai o le mamafa mamafa.

Ia mautinoa e mulimuli i se taumafataga faapitoa i le vaitaimi o le toe faʻaleleia. O le tagata gasegase e tatau ona gaʻo le gaʻo, masima, falai ma meaʻai vevela, mea inu ava malolosi. Fualaau faisua, fualaau aina, iʻa, oloa gaosi susu e tatau ona autu i le taumafataga. O le a faatonuina e le fomaʻi fualaau e faʻamaonia le galuega a le loto. E tatau ona ave. E taua le aloese mai le siitia o avega mamafa.

E i ai auala eseese e faʻaleleia ai le tulaga o se tagata pe a maeʻa se fatu fatu. O le tagata maʻi e tatau ona pulea lona tulaga ina ia puipuia ai se osofaiga lona lua.

E taua le aloese mai le faʻafitauli faaletino ma faalelagona. Faailoga o le maualalo o le toto maualuga e masani ona tupu pe a le mulimuli le tagata maʻi i fautuaga a le fomaʻi. I vaitaimi o le pa'ū matuia o faailo e faʻaleleia atili ai le soifua manuia, e tatau ona e inuina se ipu malosi o le lauti poʻo le kofe ma taʻoto i lalo.

Ina ia faʻamaonia le faʻamau, o loʻo faʻaaogaina foi le ginseng extract. Ae, afai o manipulations uma e leʻi aumaia le toomaga, e tatau ona valaʻau se taʻavale. A maeʻa, pe a fai e umi se taimi e maualalo ai faʻamaoniga o le toto, e ono oʻo mai se osofaiga lona lua.

I le taimi nei, ina ia mafai ona faʻaitiitia le tulaga o tagata i se tulaga o le faʻasalaga, o le asiasi atu i potu faʻafefe ma le toto o le faʻalelei ua fautuaina. Faʻafetai i nei faʻatonuga, e mafai ona e faʻamalūina le toto i le okesene, faʻasaʻo le toto ma faʻateleina le puipuiga o le tino.

I faailoga muamua o se osofaiga o le fatu, e tatau ona valaau le togafitiga faafomaʻi, talu ai o loʻo i ai se tulaga maualuga o le maliu mai solitulafono ua tulai mai.

Le mea e fai

O le vailaau faʻapitoa e ofoina atu ai nisi togafitiga mo i latou oe na sao mai i le faʻamaʻi o le myocardial. Ae o metotia lelei e puipuia ai lenei maʻi e leʻi i ai se mea na faia. E tele auala e puipuia ai e faʻaalia ai le sili atu pe sili atu le aoga, e faʻalagolago i le tele o itu, e aofia ai uiga taʻitasi o le tino o le tagata. E masani lava ona oʻo mai i se olaga ola maloloina ma le gaioiga faʻapitoa (faʻataʻitaʻaina, molia, aau).

Faʻatasi ai ma se fatu fatu, e taua le vavaeeseina o popolega faaletino ma le mafaufau. Afai o faʻamatalaga o loʻo taʻua i luga o loʻo i ai, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma lipoti atu se tulaga ogaoga. Atonu o le a suia e le fomaʻi le auala faatonuina o le togafitiga.

Auala e le o togafitiga

Talu ai o tagata o totoe o se faʻalavelave fatu, o tagata gasegase o loʻo aʻafia i le malosi o le taʻavale, ua fautuaina e teuina pea le lauti poʻo le kofe (ia tofo) i luga o le lima. Pe a faʻaitiitia le mamafa, e tatau ona e inu se mea inu malosi ma inu, taumafai e toʻafilemu ao taʻa ese le atuatuvale.

Fomaʻi fautuaina finseng extract pe afai e mafai. O lenei meafaigaluega ua faamaonia e avea ma se faatonutonuina malosi.

Afai e leai se aoga, e tatau ona e valavala valaau se fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, o le maualalo o le mamafa i le tulaga o le faʻasalaga o le faʻasalaga e faailoa ai le oʻo mai o se osofaiga lona lua.

Ina ia puipuia lenei mea, e mafai ona e faʻataʻitaʻiina se tasi o mea aupito lata mai fou i le fomaʻi - o le toto ozonation. O le isi mea fou o fomai o se potu faʻapitoa faapitoa. O ia fuafuaga e fesoasoani e toe faʻafoʻi atu le mamafa i faailoilo e latalata i le masani. Aafiaga lelei i luga o le tino puipuia.

O ai e tatau ona faʻaeteete faapitoa?

O le tulaga aupito sili ona lamatia o le atiaʻe o le faʻaleagaina o le myocardial pe afai o se tagata e auai i se vaega aʻafia. E aofia ai:

  • tagata maʻisuka
  • tagata ulaula
  • mamafa tele
  • mafatiaga mai le toto maualuga.

O le maualuga sili ona maualuga o se fatu fatu e mo i latou e masani ona maua i le toto maualuga. Afai e masani ona matauina e le tagata le mamafa, e tatau ona mataʻituina e se fomaʻi e le aunoa. E masani lava, o le faailo e eseese pe a ma le 120 mm Hg. Art. faatasi ai ma sina laʻititi mai lenei tau. Faatasi ai ma le faateleina o tulaga faatauaina, o avanoa e faaleagaina ai puipui o toto toto o le faamai totoga e maualuga. I le faʻaopoopoga, o le papa e vave ona fausia.

Ae o le mamafa o tagata e fiafia i meaʻai gaʻo e lamatia ona o le tele o cholesterol i totonu o le toto. O lenei mea e faʻaosofia ai le fatu fatu. E tusa ai ma fomaʻi, ina ia aloese mai le faʻamaʻi, e tatau ona lafoai uma mea taumafa o loʻo i ai le cholesterol i le tele o mea. O se mea saʻo, paleni taumafa e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le toto i nai vaiaso.

Tuua Lau Faamatalaga