Ituaiga 1 maʻisuka - togafitiga ma metotia sili ona lata mai

O togafitiga faʻaonapo nei o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 e faʻamoemoe i le sailia o fualaau faʻasaina e mafai ona puipuia ai maʻi mai le puleaina o le inisalini i aso uma. O nei metotia e tatau ona faʻaleleia atili ai le kulūkose e ala i siama, puipuia ai le gasegase o le toto ma isi faʻafitauli o le maʻisuka

O le maʻisuka o le ituaiga muamua o se maʻi o le autoimmune, o le faailoga autu o le leai o se inisalini i totonu o le tino. O peta Beta i le pito o le endocrine (o tamaʻi igoa o le Langerhans) o le pancreas e maua ai le inisalini. Ona o le maʻi e leai se inisalini, ona le mafai ai lea e ona peta peta ona faʻasaʻo le inisalini. O nisi taimi o masalosaloga e uiga i le aoga o togafiti togafiti e faʻavae i le mea moni o le toe faʻafouina o le peta-cell, lea e mafai ona amataina e faʻaaoga ai ia lava pulou, e leai se mea e sili atu nai lo le toe gaosia o le "tino le lelei" i motu o Langerhans e le mafai ona maua ai le inisalini .

Afai o se fesili o se faaletonu i peta pusa, atonu o le a faapena. Ae o le faaletonu a le autoimmune e le faʻasalalau i sela faalilolilo, ae i sela o le tino puipuia. Vailaʻau Beta i se tagata ei ai le ituaiga muamua o le maʻisuka, i le mataupu faavae, maloloina. Ae o le faafitauli o le taofia lea e le tino o le puipuiga o le tino. O le leaga lenei!

E faapefea ona atiaʻe le maʻi? O le uluaʻi faʻailoga o se faʻalavelave le lelei i le pancreas e taʻua o le inisalini. E afua ona o le fausiaina o siama o le tino puipuia (T-lymphocytes) i tamaʻi motu o Langerhans. Ona o se faaletonu i le fesuiaiga, o le T-lymphocytes e lauiloa i suauu peta o tagata ese, e ave i ai siama. Talu ai o le galuega a le T-lymphocytes o le faʻaumatia lea o siama, latou te faʻaumatia ia peta peta. Vailaʻau faʻaumatia o le beta e le mafai ona gaosia le inisalini.

I le faʻamuamua, o tamaʻitaʻi o Langerhans o loʻo i ai se tele o faʻasalaga o peta, o lea la o lo latou faʻamaʻi muamua e le afaina ai togafitiga. Ae talu ai ona e le o toe faaleleia e le tagata lava ia ia peta, ma o loʻo faaauau pea ona faʻaumatia i latou e le tino o le T, i se taimi vave pe mulimuli ane, o le le lava o le gaosiga o le inisalini e mafua ai le maʻi suka.

O le maʻisuka (o le ituaiga muamua) e tupu ma le faʻaleagaina o le 80-90 pasene o peta beta. Ma aʻo faʻaauau le faʻaumatiaga, o faʻamaoniga o le alualu i luma o le insulin.

O le le atoatoa o le inisalini e mafua ai faʻafitauli ogaoga. Sugar (glucose) e le o aʻafia e fatulaʻau e faalagolago ile inisalini ma siama o le tino. E le o faʻafefeteina - o lona uiga e le faʻamalosia i latou (o le kulukose o le punavai sili lea o le malosi i le tulaga o meaola). Glucose e leʻi faʻatagaina e faʻapupulaina i le toto, o le ate i aso uma e faaopoopo i le 500 g glucose fou. I le isi itu, o le le lava o malosiaga i totonu o masini e taofia ai le malepelepe o gaʻo. O le gaʻo e amata ona alu ese mai ona tanoa masani ma ulu atu i le toto. O kesi Ketone (acetone) e maua mai i gaʻo gaʻo maualalo i totonu o le toto, lea e tau atu i le ketoacidosis, o le pito i tua o le ketoacidotic coma.

O nisi metotia o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 ua uma ona faia ni iuga lelei. O le mea moni, o nisi oi latou e leʻi lava le suʻesuʻeina - o le latou pito sili lea ona itiiti, ae afai o le pancreas ua maeʻa uma ona punaoa, e liliu atu tagata maʻi ia i latou. O a metotia o togafitiga ua uma ona faʻasilasilaina i totonu o atunuu mamao?

Togafitiga mo le ituaiga 1 o le maʻisuka maʻi tui

O le maʻisuka ituaiga 1, e tusa ai ma faʻamatalaga o loʻo iai nei, o se maʻi autoimmune pe a faʻaumatia e le t-selatini peta pancreatic. O le faaiuga faigofie o le aveesea lea o le toto T-paʻepaʻe. Ae afai e te faʻaumatia nei sel o le paʻepaʻe, o le tino o le a leai se puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻaoga. Faʻafefea ona foia lenei faafitauli?

O se fualaau faasaina ua atiaeina i Amerika ma Europa e puipuia ai le faaleagaina o le peta i luga o le tino o le tino. O le vaega mulimuli o le suʻega ua amata nei. O le fualaau fou o se vailaau faʻasolosolo o nanotechnology e faʻamaʻo ai mea leaga na mafua mai i t-masini T ma faʻamalosia ai isi '' lelei 'ae vaivai vaivai T. O le vaivai o le T-sela e taua lelei, talu ai latou te le faʻamamatia ia sela beta. Ole tui e tatau ona faʻaaoga i le ono ono masina talu ona maua le maʻisuka ituaiga 1. Ua faia foi se tui mo le puipuia o le maʻisuka, ae o taunuuga vave e le aoga le faatalitali. O tui uma e le mamao mai le faʻaaogaina faapisinisi.

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 faʻatasi ma le faʻamaloga o le hemocorrection extracorporeal

O fomaʻi o le tele o falemaʻi Siamani e togafitia ai le maʻisuka e le gata i metotia faʻafesoʻotaʻi, ae faʻapitoa foi i le fesoasoani a tekinolosi faafomai faʻaonapo nei. O se tasi o metotia sili ona lata mai o le tuvalalata o le tino, lea e aoga e tusa lava pe ua le toe aoga le inisalini. O faʻamatalaga mo le hemocorrection extracorporeal o le retinopathy, angiopathy, faʻaitiitia le faʻalogoina o le inisalini, diabetic encephalopathy ma isi faʻalavelave ogaoga.

O le natura o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaaogaina ai le hemocorrection o le extracorporeal o le aveeseina lea o mea mai le tino e mafua ai le faaleagaina o le maʻisuka. E maua le taunuʻuga e ala i le fesuiaiga o vaega o le toto ina ia suia ai ana meatotino. O le toto e pasia i se masini e iai ni filiga faapitoa. Ona faʻamaoaigaina lea i vitamini, vailaʻau ma isi mea aoga ma toe foʻi i totonu o le toto. Togafitiga o le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻamalasea mafanafana e faia i fafo atu o le tino, o le mea lea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻafitauli.

I totonu o falemaʻi Siamani, faʻataʻitaʻiina o le plasma filtration ma cryoapheresis ua manatu o ituaiga sili ona lauiloa o le hemocorrection extracorporeal o le toto. O nei faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i matagaluega faʻapitoa ma mea faʻaonapo nei.

Togafitiga mo le maʻisuka ma le faʻavasegaina o le pancreas ma sene beta taʻitasi

O vailaau tipitipi i Siamani i le senituri lona 21 ua i ai le tele o gafatia ma le poto masani i gaioiga o le gafa. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e lelei ona togafitia i le totoina o le pancreas atoa, o ona masini taʻitasi, motu o Langerhans ma e oʻo lava i nila. O ia gaioiga e mafai ona faʻamaonia ai faʻafitauli faʻaleagaga ma le puipuia poʻo le faatuai o faʻafitauli o le maʻisuka.

Pancreas transplantation

Afai e saʻo le filifilia o vailaau faafitia o le totoina e le masini, o le ola ola pea pe a uma le gafa o le pancreas atoa e oʻo atu i le 90% i le tausaga muamua o le ola, ma e mafai e le tagata maʻi ona faia e aunoa ma le inisalini mo le 1-2 tausaga.

Ae o sea taotoga e faia i tulaga ogaoga, talu ai o le aʻafiaga o faʻalavelave aʻo faia le taotoga e maualuga i taimi uma, ma le inu o vailaau e taofia ai le faʻaogaina o le tino e mafua ai ni aʻafiaga ogaoga. E le gata i lea, ei ai pea se maualuga maualuga o le teenaina.

Faʻaliliuina o tamaʻitaʻi o Langerhans ma peta beta taʻitasi

I le seneturi 21, ua faia se galuega mamafa e suʻesuʻe ai mea e ono tutupu i le gaosia o tamaʻitaʻi o Langerhans poʻo suauu peta taʻitasi. O faifeʻau e faʻaeteete e uiga i le faʻaaogaina o lenei metotia, ae o taunuʻuga e faʻaalia.

O fomaʻi ma saienitisi Siamani e mautinoa le lumanaʻi. E tele suʻesuʻega o loʻo i le tini ma o latou taunuuga e faʻamalosia. Auala fou o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 tausaga taʻitasi e amata ai le olaga, ma e le pine ae mafai e tagata gasegase ona taʻitaʻia se soifua maloloina ma e le faalagolago i le pulega o le insulin.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i togafitiga i Siamani
valaau mai i le telefoni numera telefoni numera 8 (800) 555-82-71 poʻo le fesili i lau fesili

Tuua Lau Faamatalaga