Tusa o le maʻisuka ituaiga 2: o se toe iloiloga o mea suamalie o le maʻisuka

O tagata mamaʻi e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka ua faʻamalosia e pipii i se meaai paleni, lea e matuā faʻamapulaʻaina ai le tele o meaʻai gaʻo. O le mea sili ona matautia i lenei itu, o oloa ia e aofia ai le gasegase, aua o lenei gaʻo o le tino e vave faʻavave vave i le kulukose i totonu o le tino o le tagata ma mafua ai osofaʻiga mataʻutia i lenei faailo i totonu o le toto.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

Ae o le ola ai i luga o se meaʻai laiti ma le le 'ai o meaʻai sugary i mea uma, e matua faigata lava i le mafaufau ma le faaletino. Le fiafia leaga, le mautonu ma le le lava o le malosi - o le mea lea e mafua ai le le lava o gaʻo i totonu o le toto. O mea suamalie e le maua ai le sologa lelei ma maua ai se suamalie manaia e mafai ona sau i le laveai.

Manaoga Manaia

Sugar sui mo maʻi suka ma le ituaiga 2 faʻamaʻi e tatau ona filifilia ma le faaeteete, fuatia mea e lelei ma faʻamalosi. Tuuina atu e faapea o lenei ituaiga o maʻisuka e masani lava ona aʻafia ai tagata matutua ma tagata matutua, soʻo se vaega aʻafia i le tuufaatasiga o nei mea faaopoopo e sili atu ona malosi ma sili atu le sao nai lo le tupulaga talavou. O le tino o ia ituaiga tagata ua faʻavaivaia e le faamai, ma o suiga i le matua e aafia ai le tino puipuia o le tino ma le malosi atoa.

O mea suamalie mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona ausia manaoga nei:

  • ia saogalemu e mafai mo le tino,
  • maua se mea maualalo le kalori
  • maua se tofo lelei.

Afai e mafai, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei ile suāuʻu o le natura, ae, filifilia oe, e tatau ona e gauai i mea o le kalori. Talu ai ona o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalosia le metabolism e telegese, o le tagata e sili atu le mamafa o le mamafa o le mamafa, lea e faigata ona faʻaumatia. O le faʻaaogaina o suauu maualuga-kalori masani e fesoasoani i lenei mea, o lea e sili atu ai le lafoai atoa poo le mafaufau loloto i le tele oa latou mea taumafa.

O le a le filifiliga pito sili ona lelei mai mea suamalie masani?

Fructose, sorbitol ma xylitol o mea suamalie faalenatura e maua ai le tele o kalori. E ui lava i le mea moni e faapea, i le noatia ma fai fuafua i laasaga talafeagai, latou te leʻi taʻua ni mea leaga mo le tino o le maʻisuka, e sili atu le teenaina. Ona o le maualuga o le malosi o le malosi, e mafai ona faʻaosooso ai le atinaʻe vave o le meaʻai i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Afai e manaʻo pea le tagata gasegase e faʻaaoga nei mea i lana meaai, e tatau ona siakiina ma le endocrinologist e uiga i a latou siaki i aso taitasi ma mafaufau i mea o le kalori pe a tuufaatasia le lisi. I le averesi, o le fua masani o nei suamalie e mai i le 20-30 g.

O le suamalie sili ona manaia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka-ole maʻi ole maʻisuka o le stevia ma le sucralose.

O nei vailaau e lua ua manatu e saogalemu mo tagata, i se faaopoopoga, latou te le toe i ai ni mea taua. Ina ia suia le 100 g o suka, na o le 4 g fualaau vevela vavalalata e lava, ae o le tagata na te mauaina pe a ma le 4 kcal. O le kalori content of 100 g gaʻo e tusa ma le 375 kcal, o lea e manino ai le eseesega. O faʻamaoniga o le malosi o le sucralose e tutusa lava. O nei suāsusu taʻitasi e iai ona lelei ma faʻafitauli.

  • sili atu le suamalie nai lo le suka
  • toetoe lava leai calories,
  • faaleleia le tulaga o le mucous membranes o le manava ma le fatu,
  • faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina e masani ai le maualuga o le suka i le toto o se tagata,
  • taugofie
  • solu i totonu o le vai,
  • o loʻo aofia ai antioxidants e faʻateleina ai le puipuiga a le tino.

  • ei ai se mea totino faapitoa o le laau (e ui o le tele o tagata latou te fiafia i ai)
  • o le soona faaaoga faatasi ma le maʻisuka e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, o le mea lea, i le faʻaaogaina o lenei suka, e tatau ona e siaki le taimi o le suka i totonu o le toto.

O le sucralose ua faʻaaogaina e fai ma sui o le suka i se taimi ua leva, ae ua uma ona maua se igoa lelei.

Aotelega o lenei mea:

  • 600 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka, aʻo latou tofo tutusa tutusa,
  • e le suia ona meatotino i lalo o le aafiaga o le vevela maualuga,
  • le leai o se itu ma mea afaina pe a faʻaaogāina i le faʻatulagaina (i luga ifo o le 4-5 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso),
  • puipuia o le suamalie suamalie o meaʻai mo se vaitaimi uumi, lea e mafai ai ona faʻaogaina le sucratini mo le faʻasaoina o fualaau aina,
  • maualalo le kalori content.

O mea le lelei o le sucralose e aofia ai:

  • tau maualuga (o lenei faaopoopo e seasea maua i se fale talavai, talu ai ona o mea taugofie ole tau e aveese ai mai fata),
  • le le mautonu o uiga mamao o le tino o le tagata, talu ai na amata ona gaosia ma faʻaaogaina lenei suātini i se taimi ua leva.

E mafai ona ou faʻaaogaina le suka gaosi?

O suauu suamalie suamalie e leai ni meaʻai, latou te le faʻapupulaina ai le kulukose o le toto, ae le aʻafia ai foi le tau o le malosi. O latou faʻaaoga e tatau ona avea o se mea e puipuia ai le gaʻo, ae i le faʻatinoga, e le o taimi uma lava lea. O le taumafaina o meaai suamalie ma nei mea faaopoopo, i le isi itu, o se tagata e faamalieina lona manaoga faalemafaufau, ae i le isi itu, e faaosofia ai le fiaai sili atu. O le tele o nei mea e le o saogalemu atoatoa mo le maʻisuka, aemaise lava le saccharin ma le aspartame.

Saccharin i nai tootoo e le o se tino maliu, e le aumaia ai se aoga i le tino, talu ai o se ofisa mai fafo mo ia. E le mafai ona vevela, talu ai i lenei tulaga e maua ai e le suamalie se tofo le fiafia. O faʻamatalaga i luga o le gaioiga o le tino o le aspartame ua faʻamaonia foi, ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o isi mea leaga:

  • pe a vevela, o le aspartame e mafai ona faʻamalolo mea vevela, o lea e le mafai ona faʻaalia i le maualuga o le vevela,
  • o loʻo i ai se manatu o le faʻaaogaina umi o lenei vailaʻau e mafua ai ona solia le fausaga o siama namu, lea e mafua ai le faʻamaʻi o le Alzheimer,
  • o le faʻaaogaina faifai pea o lenei meaʻai e mafai ona faʻaleagaina ai lagona o le maʻi ma le lelei o le moe.

E tasi i le tino o le tagata, aspartame, i le faaopoopo i le lua amino acids, e fausia ai le monohydroxy alcohol methanol. E masani ona e faʻalogo i le manatu o lenei mea oona e mafua ai le sopartame e sili ona leaga. Ae peitaʻi, pe a ave lenei suamalie i laasaga fautuaina i aso uma, o le aofaiga o le methanol ua faia e matua laitiiti lava ma e leʻi fuafuaina i le toto aʻo suʻeina suʻesuʻega suʻesuʻe.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le kilokalama o apu o loʻo 'ai, o le tino o le tagata e faʻapipiʻiina le tele o methanol nai lo le tele o pusa aspartame. I nai vaega laiti, o le methanol e masani lava ona faia i totonu o le tino, talu ai i nai tootoo, o se mea taua e masani ona faʻaaogaina mo mea taua o le toto. I soo se tulaga lava, ia avea ma sui o le suka gaosi pe leai foi o se mea patino mo maʻi uma o le maʻisuka ituaiga 2. Ma ao le i faia sea filifiliga, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata atamai finau.

Artificial Sweeteners

  • saccharin
  • aspartame
  • cyclamate.

O le fomaʻi o le xylitol o le pentitol (pentatomic alcohol). E faia mai i suauu o sana poʻo mai laupapa vao.

Afai tatou te tofo i le tofo masani po o le sugar sugar o se iunite o le fua suamalie, o lona uiga mo le xylitol o le suamalie suamalie e latalata i le 0.9-1.0, ma o lona aoga o le 3.67 kcal / g (15.3 kJ / g). Mai lenei mea e mulimuli mai ai o le xylitol o se oloa maualuga-kalori.

O le Sorbitol o le hexitol (ono-atom alcohol). O le oloa ei ai le isi igoa - sorbitol. I lona natura masani o loo maua i fualaau aina ma vine, o le telefoni mauga e sili ona taua i totonu. O le Sorbitol e maua mai i le faʻamaʻiina o le kulukose.

O se paʻu le paʻu, paʻu tioata, suamalie i le tofo, maualuga le solu i totonu o le vai, ma faʻasao i le kuka. E tusa ma le suka masani, o le xylitol sweetness coefficient e mai le 0.48 i le 0.54.

Ma o le aoga o le aoga o le oloa e 3.5 kcal / g (14.7 kJ / g), o lona uiga, e pei o le suauu tuai, sorbitol o le maualuga-kalori, ma afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le a leiloa le mamafa, ona le saʻo lea filifiliga.

Fructose ma isi mea sui

Pe i se isi auala - fualaau suamalie. E aofia i le monosaccharides o le ketohexosis vaega. O se elemene taua o oligosaccharides ma polysaccharides. E maua i le natura i le meli, fualaau aina, nectar.

E maua le fructose e ala i le enzymatic poʻo le gaosia o le suavai o fua o meaʻai po o suka. O le oloa e sili atu i le suka i le suamalie i le 1.3-1.8 taimi, ma o lona aoga taua o le 3.75 kcal / g.

O se paʻu paʻepaʻe paʻu suavai. Pe a vevela le suauu, ona suia ai lea o ona meatotino.

O le faʻaaogāina o le fructose i totonu o le manaʻoga, e faʻagesegese, e faʻaleleia ai fale glycogen i totonu o masini ma e iai sona aʻafiaga. E maitauina afai e te suia le suka i le fructose, o le a oʻo atu ai i se faʻaitiitiga taua o le lamatiaga o caries, o lona uiga, e taua le malamalama. o le afaina ma faamanuiaga o le fusilala o loʻo i ai i itu taʻitasi.

O aʻafiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aofia ai le mea na tutupu i ni tulaga e le masani ai o le pala.

O le aso faatagaina o le fructose o le 50 kalama. E fautuaina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka totogi ma le faʻaogaina o le hypoglycemia.

O lenei laau e patino i le aiga Asteraceae ma ei ai sona igoa lona lua - suamalie bifolia. I aso nei, o le gauai atu o tagata fai meaʻai ma saienitisi mai atunuʻu eseʻese o loʻo faʻaogaina i lenei laau matagofie. O Stevia e maualalo le calorie glycosides ma se suamalie lelei, e talitonuina e leai se mea sili atu nai lo stevia mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

O Sugarol o se vaega o fatu o stevia. O se faʻalavelave atoa lea o le faʻamamafa maualuga o glycosides faamamaina. O le suauu e tuʻuina atu i le foliga o se paʻu paʻepaʻe, e faʻamalosi i le vevela ma sili atu le soluva i le vai.

O le tasi gram o lenei fua suamalie e tutusa ma le 300 grams o le suka masani. O le i ai o se tofo suamalie, o le suka e le faʻateleina le kulukose o le toto ma e leai se aoga o lona aoga, o lea e manino ai po o le fea mea e sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma suʻesuʻega e leʻi maua ai ni aʻafiaga i luga o le sologa lelei. I le faaopoopo atu i le aafiaga o le suamalie, o le suamalie o le stevia masani ei ai ni uiga lelei lelei e talafeagai mo le maʻisuka o soo se ituaiga:

  1. e le mautonu
  2. diuretic
  3. antimicrobial
  4. faʻailoga.

Cyclamate o le masima masima o le cyclohexylaminosulfate. O se suamalie suamalie, suamalie e mafai ona sosolo ai le suavai i sina taimi itiiti.

E oʻo atu i le 260 ° C cyclamate o loʻo ola lelei. I le suamalie, e sili atu nai lo le sosolo i le 25-30 taimi, ma le cyclamate, lea e faʻafeiloaʻi i sua suamalie ma isi fofo o loʻo i ai faʻamalosi tino, e 80 taimi e suamalie. E masani ona tuʻufaʻatasia ma le saccher i se fua faatatau o le 10: 1.

O se faʻataʻitaʻiga o le oloa "Tsukli". Laasaga saogalemu i aso taitasi o fualaau faasaina e 5-10 mg.

Ua lelei le suʻesuʻeina o le oloa, ma ua faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo le silia ma le selau tausaga. O le gaʻo o le sulfobenzoic e mafua mai i le paʻu paʻepaʻe e paʻepaʻe.

O se mea lelei lea - o sina paʻu oona, lelei le suauu i le vai. O le oona oona e tumau pea i le gutu mo se taimi umi, o lea ia faʻaaogaina se faʻasalaga o le saccher ma le dextrose pa.

O le saccharin e oʻo i le oona oona pe a kuka; o se taunuuga, e sili atu le aua le kukaina o le oloa, ae faʻamaʻape i le vai mafanafana ma faʻaopopo i meaʻai saunia. Mo le suamalie, 1 gram o saccharin o le 450 karamu o le suka, lea e lelei tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le fualaau faasaina e afaina i le inumaga e toetoe lava atoa ma i luga o le maualuga e faʻapupulaina i totonu o masini ma okeni. O le tele lava o mea uma o loʻo i totonu o le vevela.

Masalo ona o lenei mafuaaga, o manu faataitai na tofotofoina mo le saccharin na maua ai le kanesa o le vevela. Ae o isi suʻesuʻega na toe faʻaleleia le fualaau faasaina, ma faamaonia ai e matua saogalemu lava.

O le dipeptide o le ester o L-phenylalanine ma le aspartic acid. Faʻafefeteina i le vai, paʻu paʻepaʻe, lea e toesea lona suamalie i le taimi o le vai. Aspartame e silia ma le 150-200 taimi i le suamalie.

E faʻapefea ona filifili sina mea suamalie sina kalori? O le aspartame! O le faʻaaogaina o le aspartame e le aoga i le atinaʻeina o caries, ma o lona faʻafesoʻotaʻi ma le saccher e faʻaleleia ai le suamalie.

O le oloa e gaosia i laupepa e taua o "Slastilin." E tasi le api e aofia ai le 0.018 g o fualaau faʻamalosi. E oʻo i le 50 mg / kg o le mamafa o le tino e mafai ona faʻaumatia i aso taʻitasi e le afaina ai le soifua maloloina.

I le phenylketonuria, "Slastilin" ua solia. Mafatiaga mai le siʻosiʻomaga, maʻi o Parkinson, maualuga maualuga, e sili atu le vaʻavaʻai ma le faʻaeteete, ina ia aua neʻi mafua ai faʻafitauli uma o le neuro.

Tuua Lau Faamatalaga