E le na o le faatagaina, ae sili atu ona fautuaina - suāuʻu iʻa mo le maʻisuka

O le faʻaofiina o le suauʻu iʻa i le toe faʻaleleia o le auala e faʻamaonia i le maʻisuka ituaiga 2. Ua faamatalaina lenei mea i le lelei o le aafiaga o le tuufaatasiga i le tino o le tagata maʻi ma uiga aoga uma. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona galo se tasi e uiga i faʻamaʻi ma faʻasagaga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le igoa. Ina ia maua ai le tele o faamanuiaga o le oloa, ua fautuaina e faamaopoopoina ma le endocrinologist.

Faʻavaeina ma le tuʻuina atu o le faʻasaina o suauu

O le ituaiga sili ona lauiloa o le vailaʻau o gelatin capsules (o loʻo i ai papa ma se vaifofo). O loʻo iai pea le faʻamalosi, e masani ona faʻaaoga i totonu, ae e talafeagai foʻi mo le faʻaaogaina i fafo.

O le mea malosi o le faʻamalosia o le suauʻu iʻa, lea e aofia ai vitamini A, D, faʻapea foʻi ma le polyunsaturated acid. I totonu o le atigi oloa o loʻo i ai le gelatin, glycerol, propyl parahydroxybenzoate, methyl parahydroxybenzoate. O isi vaega o le alpha-tocopherol acetate, omega-3 ma le 6, retinol, calcifilila. I laʻititi laʻititi o loʻo i ai elemene taua - sima, iodine, magnesium ma isi.

Mea aoga o le fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o le suāuʻu mo le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ona o uiga nei:

  • o se faʻaititia o le fua faatatau o fausaga o le tino i le tino,
  • o le faateleina o le lagona o le membrane atoa i le inisalini,
  • faaleleia atili o galuega vaaia, tauiviga mataʻutia ma mea tutusa,
  • le faʻamautuina o le metabolism ma le faʻamamaina o le lamatiaga o le gastrointestinal pathology development.

E le gata i lea, ua fautuaina le tuufaatasiga mo le toe faʻafoʻisia o le malosi o fausaga o ponaivi, faʻamautinoa o le puipuia o siaki, ma le suia o faailo o le toto. E le tatau ona galo ia i tatou le faʻaitiitia o le atiaʻe o le atherosclerosis ma le faʻaleleia atili o le toe faʻafouina o tomai uma o feusuaiga.

O le i ai o mea talafeagai i totonu o le suāuʻu iʻa e mafai ai ona sili atu le faʻaogaina o vaa, ma faʻaititia ai foi le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi o le fatu ma toto toto. O le le mafai o le thrombosis ona aʻafia ai le faʻaleleia lelei o le metabolism o le cholesterol, o le faʻaitiitia o le mamafa o foliga o le plaque i puipui o le tino.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

A oʻo mai le tino gaosi omega-3 i le tino, o le faʻaogaina o lipids i totonu o le tino hematopoietics e le aofia ai. O le faia o suʻesuʻega o meaola o meaola ninii ua faaalia ai le faateleina o le gaosiga o prostaglandins ona o le maualuga o mea aoga, lea e afaina ai le soifua maloloina lautele o le maʻi.

O le faʻaaogaina o le suāuu e talia mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le a tutusa le aoga ina ia mautinoa ai le puipuia o le hypovitaminosis A ma D. E masani lava, o tagata gasegase e faaaoga le tuufaatasiga o se punaoa faaopoopo o omega-3 PUFA ma le fuamini E.

Faʻafefea ona faʻaaoga le vaifofo mo le maʻisuka

O tagata e masani ona soifua maloloina e tatau ona a itiiti ifo i le tolu kalama. fualaau faasaina i le aso. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • e tusa ma le tasi poo le lua capsules tolu taimi i le 24 itula,
  • faia le sili ona faʻaaogaina a latou meaʻai aʻo 'ai pe vave mulimuli ane,
  • o le togafitiga mo le maʻisuka e le sili atu ma le masina, ona oʻo ai lea o se malologa e le itiiti ifo i le 60 aso.

I le iai o nisi faʻafitauli faʻaleagaga, ua fautuaina ai se fua taua o lipid. Afai e maua mai i luga le maualuga o le gaʻo, o le tele o le gaʻo e tuiina, e oʻo i le fa kalama. i aso uma.

Afai e te lagona le le fiafia pe i ai ni faafitauli faʻalesoifua maloloina ona o le faʻaaogaina o le vaega, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi e faʻatu se faʻataʻitaʻiga saʻo. O le a sili ona aoga mo tagata matutua le faʻaaogaina o suauu i totonu o kapula, aua e fesoasoani i le sili ona lelei le gaioiga o le faiʻai ma faʻalavelave ai le atinaʻeina o le dementia, maʻi Alzheimer poʻo Parkinson.

I le tulaga o le maualuga, o le a tatau ona faʻaitiitia faʻamaʻi autu i fualaau oona, faʻaaogaina ai le tele o le vai. Afai i totonu o le 10-12 itula o faʻamalositino faʻamalositino e le alu na o latou, talanoa lau fomaʻi.

Aafiaga ma faʻaleagaina

O tapulaa i tuutuuga o le faaaogaina o le tuufaatasiga ua vaevaeina i le atoatoa ma le tulaga. O le muamua e taʻua o le gallstone leions, o le pancreatitis masani, thyrotoxicosis, hypercalciuria. O le lisi e faaopoopoina i faʻamaʻi faʻalavelave poʻo faʻamaʻi umi o le ate, fatugaʻo, gasegase o le pulmonary malosi, tulaga o le paʻu o le paʻu, e oo i le fitu tausaga le matutua. O le gasegase i vaega o le suauʻu iʻa, sarcoidosis - o loʻo iai foi i luga o le lisi o faʻailoga.

O mataupu talafeagai e taua:

  1. hypothyroidism
  2. soo se vaega o le ava malosi,
  3. gaʻo faʻaleagaina o le musika fatu,
  4. paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  5. loto vaivai fatu II-III,
  6. atherosclerosis.

Mo tagata matutua, e sili atu le talanoa i le faʻaaogaina o le igoa ma se tagata tomai faapitoa. E tutusa foi le faʻaaogaina o faʻamaumauga uma na tuʻuina atu muamua. I tulaga taʻitasi, o le faʻaaogaina o capsules e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O aʻafiaga matuia e tatau ona i ai se faʻaaloalo faapitoa ma e masani lava ona tupu mai i le talaaga o le faʻaaoga sese, e sili atu i le sili atu ona lelei. O loʻo matou talanoa e uiga i faʻamaʻi o le tino, dyspepsia, hyperglycemia, o le faʻatuai tele o le tuputupu ae i se tamaititi. O ia taunuuga e pei o le faateleina i le tikeri o le vaivai o le fausiaina o le ponaivi, o le taofia o le totoina o le toto e le aveesea.

Faʻasaga i tua o le faʻamaʻapeʻaina o vaega o le vailaʻau, o aʻafiaga le lelei e pei o faaletonu o le ogaumu, mea e leai se faʻalavelave, leai se mafuaʻaga ma mea e le mafai ona iloa.

O le aso e muta ai le igoa o le 24 masina mai le aso o le faʻasalaga o loʻo faʻamaonia ile pusa. E fautuaina e teuina i se nofoaga pogisa e mafai ona maua e le tamaititi. E matua le taliaina le faʻaaogaina o le suauu i le taimi e tasi faatasi ai ma vitamin e aofia ai vaega A ma D.

Faʻatulagaina o Mea

O le suauʻu gaʻo ua maua ai se talaaga lelei ona o lona fatuga tele.

  1. vitamini
  2. gataifale gaʻo gaʻo,
  3. polyethsaturated fatty acids.

E na o le tasi le pusa o le suauʻu o loʻo aofia ai meaʻai i aso taʻitasi o vitamin D.

O le mea mulimuli e tatau mo le puipuia o le siakiina, o le masani ona fausia o le ponaivi i totonu o le pepe ma le talavou. Se vailaʻau e le manaʻomia mo le faʻasaoina o le puʻe i le matua ma le matua.

O se mea taua e mauoa i vitamini A - o se punavai o se vaaiga lelei. E tele le sami ma fualaʻau o le matagofie i lenei meaalofa. O tagata e masani ona faʻafefeteina le suāuʻu manogi e mitamita le paʻu o le paʻu ma le mausali o fatu fatu faafetai i le vailaʻau E.

O le vaega autu o le suauu o iʻa o le omega 3 ma omega 6 aoga. O le tino o le tagata e le mafai ona gaosia na o ia lava, o lea e taua ai le mautinoa o latou avanoa mai fafo. O le manaʻomia mo gaʻo gaʻo mo tagata o aso taʻitasi.

E le o oloa uma e mafai ona faamalieina le manaomia o le Omega 3 ma le Omega 6 i le agavaa, i totonu o le suauʻu iʻa, o nei vailaʻau o vaega taua ia ma o loo lava le aofaiga.

O mea taua o loʻo aofia ai i le metabolism, fausiaina o se membrane cell, e aʻafia ai le afaina o le lipid, o le tulaga o le paʻu ma totoga i totonu o le tino atoa.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le suauu iʻa

I le tele o tulaga, o le suauʻu popo e iai sona aoga i le gasegase o le maʻisuka.

O le vailaʻau e faʻamalosia ai le tino atoa, toe faʻaleleia auala faʻaleagaina, e faʻamalosia ai maso ma pulufana.

E tele taimi e faʻamatalaina ai o se tagata faʻasaga mo le togafitiga o le faʻamaʻi, faʻamaonia i tagata ei ai togafitiga.

Ua faʻamaonia mai o le suauu iʻa e taua tele i le puipuia o le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2, aua o le tele lava o tagata e maua le vailaʻau D e mafatia i le maʻi.

  • Faamama faamalolo vave. Ona o le i ai o le eicosapentaenoic acid i totonu o le suauu iʻa, e mafai ai ona ia taofia le alo o le mumū. E taua lenei mea mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ona o le faʻamaʻi e masani ona o mai faatasi ma le mumū, o le gasegase o le tino, o le suppuration ona o le le lava o le toto toto ma se faʻafitauli loloto ole gasegase. I nei tulaga, o le a avea le suauu ma se mea e tatau ai.
  • Metabolism faʻavavevave. Faʻatasi ai ma le maʻisuka o soo se ituaiga, o loʻo i ai se soliga e le gata o le gaʻo, ae o le lipid metabolism foi. O le taunuuga o le faʻagasolo malie o le gasegase o se faʻalauteleina o le mamafa o le tino. O gaʻo eletise, lea e matua tele lava i le suauʻu iʻa, e aofia ai i felafolafoaiga lipid. O ni faʻataʻitaʻiga mo metabolic processes ma faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa.
  • Aafiaga lelei i le faʻaaliga. O le tele o vitamini A e manuia ai le aoga o le mata, faʻaleleia meaʻai o le vascular system, faʻateleina le vaaia o meaʻai. Vaega o le suāuʻu e faʻamalo mata matago, puipuia le foliga mai o glaucoma ma pepa faʻataʻavale. O lenei mea lelei e matua talafeagai lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, aua o le faʻaaliga i lenei vaega o tagata e matua afaina lava.
  • Faateleina le gauai i le inisalini. O meaʻai paleni i le maʻisuka ua faʻaititia ona o le faʻamalosia o le inisalini. O le masini e le iloa ai le insulin ma, o se taunuuga, e le pasia le kulukose. E mafua ona o le faaleagaina o nofoaga o le saiteni o le GPR-120. O le suauʻu iʻa e toe faʻafoʻi ai "pupu i totonu o sela," faʻafaigofie le felauaiga o gaʻo.
  • Suiga o le gaʻo maso i totonu o maso. O le taumafaina o le suauʻu e faʻaitiitia ai le gaosiga o le cortisol i le tino. O lona uiga o le mea e galue e pei o se anabolic, e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o musika. O le tele o musika o lona uiga o tau maualuga le malosi. O se taunuuga, o calories 'aina o le a "faʻaaogaina" e maso e pei ona faʻamoemoeina, ma o le a le faʻamautu i luga o atigivae. Soʻo se isi kilokalame faaopoopo e naʻo le faʻalavelaveina o le maʻisuka.
  • Faaleaogaina o le "leaga" cholesterol. E ui lava o le suauʻu iʻa lava ia e aofia ai le cholesterol, e lelei ona aveesea faʻamaʻi mai le tino. O le umi o le faʻaaogaina o iʻa e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga e sili atu ma le 20%, lea e faʻaleleia ai le tulaga o toto toto, galuega fatu.

E le gata i lea, o loʻo iai faʻamatalaga masani o faʻamaʻi o le tino i le oloa, o lea ia ave ma le lapataiga. E moni lava lenei mea mo pepe e oo atu i le tolu tausaga, maʻitaga ma fafine lapatai, faapea foi ma tagata na muai fuafuaina i allergies.

E taua foi le gauai atu i le tulaga lelei o le oloa, nofoaga o gaosiga, o le atinaʻe lava ia. Faʻaleagaina o le vai e ala i le mamafa o metale, o mea faʻasaʻi e mafua ai lo latou faaputuputu i oloa o iʻa, o le auala lea e taua ai le gaʻo.

Aua nei galo i le togafitiga o le maʻisuka, o le suauu o se vaega o se togafitiga atoatoa ma e le mafai ona suitulaga atoatoa uma vailaau tatau.

E mafai ona ou inuina le suauʻu mo le maʻisuka?

O le taumafaina o le suauu iʻa ma le maualuga maualuga o le suka e le gata ina mafai, ae e tatau foi.

Pe a mate mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e tutusa lava ona faʻaalia.

A maeʻa, o maʻi uma e lua e mafua ona o le le lava po o le le talafeagai o le iloa o le inisalini, ma o le gaʻo e faʻapupulaina ai le lagona i lenei hormone.

E masani lava o le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua o loʻo faʻatasi ma le mamafa, o le le atoatoa o le tino, le paʻu vevela, ma le vaivai o le tino. O nei faʻamaoniga uma e faʻamaonia faʻasalalau i le faʻaaogaina umi o le suauu.

O le oloa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa, faʻalavelave fatu, le taʻavale.

Taʻiala o le Maʻisuka

Faamalamalamaina o auiliiliga. Ae e te leʻi inu i le suāuʻu iʻa, e tatau ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina.

Ua faailoa mai e le gaosiga le fua fautuaina o le fualaau faasaina.

Talu ai o se mea faʻapitoa lea, e taua tele le siakiina o le aso e muta ai.

  • Vaʻalele taimi. E sili ona lelei le inu ava pe a uma ona 'ai. O le inu i se mea taumafa i luga o se manava gaogao, o se tagata e ono lamatia le mauaina o faʻafitauli mai le gastrointestinal tract. E iloa lelei o gaʻo e sili atu ona faʻaleleia lelei i le taeao, o lea e talafeagai ai le inuina o fualaau faasaina pe a uma le 'aiga o le taeao. E tusa ai ma le taimi o le tausaga, o le fualaau oona o le a sili ona aoga i le vaitaimi o le taumalulu-taumalulu, pe a le maua e le tino le la ma vitamini.
  • Fai. Mo faamoemoega puipuia, ave le 1 capsule poo le 1 sipuni. E mafai ona e faʻatupulaia le aofaʻiga o fualaau faasaina i luga o le fautuaga a se fomaʻi e oʻo atu i le 3 iunite i le aso. E tatau ona fuafua le aofaʻi e tusa ai ma le mataupu faavae ole laʻititi ole aso. Mo se tagata matua, o le - 250 mg, e sili atu le lelei e toe fa taimi sili atu. Le maualuga e faatagaina mo se tagata soifua maloloina e 8,000 mg, e sili atu mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le oʻo atu i lenei paepae. O le maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le manava ma le vomia, lea o le a mafua ai le leiloa o le vai ma se tulaga matautia i le soifua maloloina o se maʻisuka.
  • Le ala. E fautuaina e inu le oloa i se ipu vai. E tatau ona i ai i le vevela o le potu. Aua le faʻaaogaina le vai vevela, lea e mafai ona vave faʻamavae le kapoti. E sili atu le le tuʻuina o le pepa vai mo se taimi umi i le gutu, ae folo vave loa.

O le manaʻoga e ave le suāuʻu manu mo le maʻisuka e manaʻomia ai faʻamaoniga a lau fomaʻi. E le fautuaina le togafitiga o le tagata lava ia. Faatasi ai ma nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi (pancreatitis, cholecystitis), e solia ai le suāuu.

Contraindications

E ui i lona agavaʻa, ae o loʻo i ai pea le tele o faʻasolega:

  • le taliaina e le fautuaina i le i ai o tagata taitoatasi le faapalepale i vaega,
  • o le faʻasaina o le suāuʻu manu e tuʻuina atu i faʻamaʻi tuga faʻamaʻi o fatugaʻo ma le ate,
  • faatapulaaina le faaaogaina o le oloa pe afai o mea e maua i le calcium i le tino e maualuga atu nai lo le masani,
  • ogaoga ogaoga o loʻo tuʻuina i luga o le ave o suāuʻu iʻa mo le mumū tele o le pancreas ma le cholecystitis, urolithiasis,
  • maʻitaga ma lacting fafine e inu ava i iʻa ma le faʻaeteete
  • o le aʻafiaga o le faʻaopoopoga o mea taumafa i aʻafiaga o nisi vailaʻau e tatau ona mafaufauina. O le suauʻu fagota e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o tagata faʻamalosia ma faʻasalaga, suia suiga i le ave o estrogen.

I le taua i luga o le maʻisuka - o mea uma lava e lelei, o lea e taua ai le faʻamalosia o se numera o vailaau faʻatau ma taugata faʻatasi ma se fualaau faigofie ae lelei.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O aano o aano o manu e mafai ona 'aina e tagata gasegase i le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E ui i le lautele o le salalau o le vegetarianism, mo le tele o tagata o aano o manu o se mea autu ia latou taumafa i aso uma. E matua faigata tele mo le toatele ona mafaufau i lo latou ola e aunoa ma ni meaʻai aano. Ae faʻapefea pe afai ua maua oe i le maʻisuka? O le fesili e vave ona tulaʻi mai pe o le a le ituaiga o aʻano e mafai ona 'aina ma le maʻisuka.

O le mea moni, o le faʻamavaeina atoatoa o aano o manu mai le meaʻai, e mafai ona e faʻaleagaina ai le tino atoa, o lea e le tatau ai ona e teena uma lava le maʻisuka.

Tulafono mo le taumafaina o meaʻai manu mo le maʻisuka

Muamua lava, e taua le 'ai na o le manogi vaivai ma le maualalo, o le moa, lapiti, lafumanu, e mafai ona e' ai le veal, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. Pork e tatau ona matua faʻaeteete ma ia faʻamavae atoa mai le meaai.

O le oloa sili ona lelei mo le maʻisuka o le aano o aano o manufasi, e masani ona maualalo le gaʻo. E faamalieina atoatoa ai le fiaai, mai ia mea e mafai ona e kukaina ni mea manogi lelei ma faamalieina.O pou e tuʻuina atu i le tino mea uma e tatau ai polotini ma isi mea aoga, e faigofie lava ona gauai. Ae ao le i kuka, e sili ona lelei le aveeseina o le paʻu mai le moa, ona e tumu i mea leaga e le afaina ai le tino o le tino i le auala sili.

E ui lava o le meaʻai e le faʻasaina mo le maʻisuka, e tatau ona e mataʻituina le tele o lou 'ai. O le faʻaaogaina o ni vaega laiti. O le fua fautuaina o aano o manufasi ile vaiaso e le sili atu ma le 150 g i 2-3 aso uma. O lenei aofaiga e sili ona lelei ma e le afaina ai lou tino.

Mo le kukaina, o le mea sili ona aoga o le kuka ma tao tao, e masani lava, e aunoa ma ni mea manogi. O aano mumu ma ulaula e tatau ona vavae ese, talu ai latou te afaina ai le ala o le maʻi. E le gata i lea, e le fautuaina e faʻapipiʻi meaʻai faʻatoʻa ma pateta ma pasta. O nei oloa lava ia e maualuga tele-kalori ma e le aumaia ai se manuia i le tino maʻi. O mea lelei mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o mea ia e vave paʻu vave ma e faigofie ona ufiufi e le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se aano o aano o manu, ae e aoga pe ae faʻapalaina i ni nai taimi.

O--------------------------. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ate fof e mafai ona faatagaina i na o ni togi laʻititi. O le puaa ma le moa o le moa e sili atu ona lelei, ae e le tatau ona e ave faʻatasi ma lenei oloa. O le mea pito sili ona aoga mo le maʻisuka o se laulau vevela, ae o le mafaufau ma le loto e sili atu le lelei ona le 'ai, aua o loʻo tumu i gaʻo ma meaola leaga. Ma e leai se mea, e tusa lava pe itiiti, e le mafai ona e faaopoopo i ai masima, pepa ma isi mea manogi, o le mea moni lava lea mo le maʻisuka.

Ava mo le maʻisuka

O le mea moni o iʻa e aoga i soo se auala o se mea moni lauiloa, ae le o tagata uma e iloa pe mafai ona faʻaumatia i le maʻisuka. O le iʻa lava ia o se punavai taua o le protein faigofie faigofie, ma e leai se mea e itiiti ifo i le protein, lea e mauoa i meaʻai. Ma o faʻafitauli faigata o loʻo masani ona faʻatasi ai ma le maʻisuka e manaomia ai se aofaiga tele o porotini e toe faʻafoʻisia ai meaʻai a le tino. O se vaega taua lea i le lelei o iʻa i le maʻisuka.

Ae o le faʻaleleia lelei e talafeagai foi i le faʻaaogaina o iʻa, aua o le tele o polotini i totonu o le tino e leaga foi. Ona o lea mea, o le mamafa i luga o le fualaau aina atoa ua faateleina, e aofia ai fatugaʻo, lea ua aafia i le faamai ma le atinaʻe o le atherosclerosis vascular.

O iʻa foi e aofia ai le tele o minerale e tatau ai mo le tino, lea e matua aʻafia i le faagasologa o le metabolism, fesoasoani e toe faʻaleleia siama. E taua le manatua e mafua ona o le gasegase o tagata gasegase i meaʻai tele, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma 'ai sina meaʻai laiti-calorie.

Le aoga o le suauu

O le suauʻu fagota o loʻo faʻatulagaina e avea o se oloa aoga, e aofia ai ma le maʻisuka. O le mafuaʻaga autu e faʻapea, i maʻi, o le manaʻomia mo le tele o vitamini (E, C, A, B) e sili atu nai lo le manaʻomia mo se tagata soifua maloloina i taimi e tele ona o maʻi faʻaleagaina na mafua ona o le leai o le inisalini. Ma o le suauu gaʻo e aofia ai le tele o vitamini E ma A.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau A i totonu o le suāuʻu o loʻo i ai le tele o taimi e sili atu nai lo se isi lava gaʻo. Faatasi ai ma lenei oloa, e mafai foi ona faauigaina le ate le ate o se "faleteuoloa falemaʻi". E le gata i lea, o le suauʻu popo o le polysaturated, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻalavelaveina o le atinaʻe ma togafitiga o le atherosclerosis.

E le pei o isi gaʻo, o le suauu e lelei le taua i le fausia o atherosclerotic plate, lea e faʻaitiitia ai le cholesterol toto.

O mafuaʻaga nei e le gata ina faʻatagaina ai le suauʻu iʻa, ae e maualuga foi le fautuaina mo le faʻaaogaina. Ae o ia foi, e le o aunoa ma ni faaletonu, o lona calories e aofia ai le maualuga o le kalori, ona o lona aofaiga i le meaai e tatau ona mataʻitu lelei.

I le faaopoopo atu i le lisi o oloa gaosi ua mafai ona faatagaina, e taua le manatuaina o meaai e tatau ona faifai pea ae le tele (sili ona lelei 5-6 taimi i le aso) ma sili atu i mea uma, pe a fai taumafataga e tusa ai ma se faatulagaga faatulagaina i le taimi e tasi, maualuga toto maualuga.

Ava gaʻo ma omega 3 i le taumafa o le maʻisuka

O le maʻisuka e le o le insulin-maʻi o le ituaiga taatele lea o le gasegase o gasegase. E le pei o le maʻisuka faʻalagolago i le inisalini, o lenei maʻi e le manaʻomia ai le faʻavasegaga masani o togafitiga ma togafitiga fualaau. O faʻafitauli o le Endocrine o lenei ituaiga e faʻaseseina e ala i le faʻapipiʻiina o se faʻavae i le olaga o le tagata maʻi, faʻapea foi ma le faasaʻoina o meaʻai.

O le togafitiga o mea taumafa e aofia ai e le gata o le teenaina o meaai masani, ae o le faaaogaina tatau foi o nisi meaai e aofia ai mea e talafeagai mo lenei maʻi. O le suāuʻu suāuʻu mo le maʻisuka ituaiga 2 e matuā aʻafia lava i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o aʻafiaga o le faʻaleagaina o le pancreatic.

Faʻafefea ona iloa le hypovitaminosis

Uluaʻi faailoga o le hypovitaminosis i le maʻisuka:

  • vaivaiga, moe,
  • faaitiitia galuega ma le gauai,
  • afaina, le mautonu o lagona,
  • mago ma paʻu,
  • eleelea o lauulu ma fagu apa.

E le mafai ona e faʻatali seʻi oʻo ina sili atu le ogaoga o le vaʻaia o le hypovitaminosis, e fautuaina e vave amata ona ave ni micronutrients. Vitamini e le fofoina le maʻisuka, ae o vitamini mo tagata gasegase e manaomia.

Vailaʻau faʻasaina vai

IgoaTulaga tauaPunaoa
Thiamine B1Faʻatonuina le glucose metabolism, faʻaititia lona maualuga i le toto. Taʻiala mo faamoemoega faʻasolosolo e faʻaitiitia ai faʻafitauliMeaʻai manu: aano o manufasi, susu, fuamoa. Totoina meaʻai: falala tao, almonds. Musika
Riboflavin B2Faʻataʻitūina faiga faʻapitoa, faʻapitoa i le faʻavaeina o lela mumu, puipuia le retinaYefete, cheese cheese, peasini lanumeamata, kapisi, peanati, fuamoa, falaoa, vela
Niacin B3E aʻafia ai le polokalame cardiovascularBuckwheat, pi, falaoa falaoa, ate
Pantothenic acid B5O vailaʻau faʻamaʻi-faʻamaoni, faʻamautinoa le faagaioia o le tino o le tino, e faʻasalaina ai le gataifaleFofo, fatuga, susu.

Lafailaʻau, Hercules

Pyridoxine B6Faʻaleleia le lagona o le tino i le inisalini, faʻataʻitaʻiina le faagaoioia o toto toto, ateMeaʻai gaosiga, povi, fuamoa
Biotin B7Faʻaitiitia le suka o le toto, ei ai mea e pei o inisaliniMusika, nati, ituaiga uma o kapisi, aano o manu, ate, sisi, sardines
Folic Acid B9E aafia ai le fefaʻatauaʻiga o meaola o le nucleic ma moletini moletiniToeitiiti lava o fualaau faisua, fualaau 'aina, greens
Cyanocobalamin B12E aʻafia ai galuega ole ate, metabolismFoʻu, meaʻai susu, sisi, fuamoa, aano o manufasi

Vailaʻau B Group mo le maʻisuka o se vaega taua o le taumafa a tagata.

Ascorbic acid

O le vitamin C o se tasi lea o vaega e sili ona taua o meaʻai ma mea faʻalaiolosi. Faʻaitiitia le faʻaleagaina o auala faʻasolosolo, faʻagesegeseina le atinaʻeina o tusitusiga, faateleina le tetee o le tino i le okesene o le hypoxia, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino. O aso taʻitasi ma aso taitasi e fuafuaina e le fomaʻi ma e tatau ona mataʻitu lelei. O le masani i aso uma mo le maʻisuka e le tatau ona sili atu i le 1 g i le aso. O le ascorbic acid e maua ai le malosi sili ona lelei ao faia le tocopherol. O le punavai autu o le acid ascorbic o meaai ia (vine, otaota, aniani, citruses).

Soifua maloloina o le tino ma le maʻisuka

I le maʻisuka, o le vaʻai e masani lava ona faʻavaivaia - o le faʻaleagaina o le tino, faʻaleagaina, glaucoma e atiaʻe. Vaavaaiga vaaia, e oo lava i tauaso, o se tasi o faafitauli le lelei. Vitamini mo mata o loʻo maua i le maʻisuka, faʻamaonia e avea o se sooupu mo togafitiga ma togafitiga mo nei maʻi, e aofia ai:

  • faʻalavelave A, E, C,
  • elemene o elemene (, manganese, seleni, sine),
  • vaega o meaʻai (beta-carotene, fasi keke, lutein, zeaxanthin).

Faʻavae laʻau i le toto, zeaxanthin ma le lutein, puipuia le retina mai le faʻamalama o le uila, faʻaitiitia le faʻaalia o le rhinopathy ma le glaucoma. O le malosi i le faagaioiga o totoga o le vaʻaia e masani ona fesoʻotaʻi ma le laugatasia o le taumafataga, le le lava o meaai faʻamalosia. O le mea lea, o vitamini mo mata e maua i le maʻisuka, e pei ona faatonuina e le endocrinologist, e tatau ona avea e faamalosia ai le ola maloloina o totoga o le faaaliga. O le falemaʻi faʻamalositino e maua ai vitamini mo mata e maua i le maʻisuka o ituaiga fatuga, e masani ona maeʻa ma elemene.

Ituaiga 1 ma le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent) e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa o le gaosiga o le inisalini. I le le lava o le inisalini, o le kulūkose e faʻaleagaina, o le tino e faʻafefe i le malepelepe o sela gaʻo, lea e oʻo atu ai i le paʻu vave o le paʻu. O a fualaau mo le maʻisuka e sili atu ona inu, o le fomaʻi e filifili. Vitamini mo le maʻisuka ituaiga 1 e eseese i le tulaga lelei ma le faʻatusatusaga.
O vitamini autu mo le maʻisuka ituaiga 1 i Rusia o le Alphabet® Diabetes.

Ituaiga 2 maʻisuka ma vailaʻau

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le inisalini e gaosia e sulu o le pancreas i le tulaga o le tino, ae e le lava le gauai i le tele o meaʻai o le kulukose e sau ma meaʻai i totonu o le tino. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e aliali mai i le mavae ai o le 45 tausaga i tagata e masani ona mamafa tele. Vitamini mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻaopoopoga tāua i togafitiga fualaau faasaina. I le maʻisuka ituaiga 2, ua fautuaina:

  1. Tocopherol (faʻaleleia le toto i le retina).
  2. Ascorbic acid (faʻapupulaina le malosi o le tino ma faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe faʻataʻitaʻiga),
  3. Retinol (o le tino mai le atinaʻeina o faʻalavelave, faʻaalia ai meatotino faʻamalosia, faʻaleleia le lelei o le vaʻaiga).

Vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava le vaega B, faʻaauau le malosi o le metabolism, puipuia mai le gasegase o le tino, faʻamautinoa le faia o neu.

Vitamini mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e masani ona faʻapitoa i sauniuniga ma elemene.

Falemaʻi Vitamin

I le maʻi suka i le tino o gasegase o loʻo i ai le leai o na o fualaʻau faʻamaʻi, ae o loʻo maua ai foʻi elemene. O le mea lea, o le falemaʻi faʻamalositisi na faʻalauiloaina le gaosiga o fualaau faʻasaina.

  • O le Alebetisi O le maʻisuka e aofia ai vaega e 13 o vitamini, microelements (9 elemene), mea e gaosi i le laau (blueberries, root burdock, dandelion). O le faʻalavelave ua mamanuina mo le maʻisuka ina ia faʻaleleia ai le metabolism o le glucose, ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi.

Victoria S., 57 tausaga, tausitusi. Sa ou aveina le Alphabet Diabetes mo le silia i le tausaga i le taimi nei. Na amata ona ou lagona le lelei, ua mou atu le vaivai, ua faaitiitia le lagona o le fiaai, ma ua amata nei ona faigofie ia te au le mataitu o le mamafa. E tolu ituaiga o vitamini i le paʻu, ma e tatau ona tofu taʻitasi i le aso. E le faigofie.

  • Vervag Pharma o se faʻalavelave faʻasolosolo o le zinc, chromium ma le 11 vitamini.

Elena Ch., 34 tausaga, tamaoaiga. Ou maʻi i le maʻisuka. Na fautuaina aʻu e loʻu finocrinologist ou te inu vitamini mo le maʻisuka ituaiga 1 Vervag pharm. Ou te inu se tasi papa maa i le aso, na amata ona ou lagona le lelei. Mai nei fualaau oona e leai ni ou uiga leaga. O isi na lagona le maʻi ma e tatau ona fainuina faatolu i le aso, lea e matua faigata lava.

  • Doppelherz Aseta e aofia ai elemene e 4 ma le 10 vitamini. O loʻo faʻamaonia mo le faʻasaʻo faʻasalaga, puipuia o le fualaʻau, le neuropathy.

Victor P., 47 tausaga, faufale. Ou te le fiafia e foloina fualaau, ma sa ou manatu o vitamini e le ogaoga. Ae na faʻamalosi mai le fomaʻi - ona o le maʻisuka, hypovitaminosis e oʻo atu ai i ni faafitauli ogaoga. O le taimi nei ou te inu i le Doppelherz Active complex, tasi le papa maa i le aso, ina ia le galo oʻu mata ona o le faaleagaina o vaa o le retina. O loʻo malupuipuia papa maa, ou te leʻi maitauina soʻo se itu aʻafiaga, e leai ni au faʻalavelave mo lenei faʻalavelave.

  • Kits: Faʻamaonia le Maʻisuka ma le Calcium DZ. O nisi vaega o le faʻalavelave e mafai ona faʻaleleia le kulūkose o le toto, o lea o mea faigata e faʻamatalaina e se endocrinologist.

Anna T., 35 tausaga, pule. Ou te manao e taʻu atu ia te oe, mo le tolu tausaga ua ou inu (e pei ona faatonuina e loʻu endocrinologist) Complivit Diabetes. Faʻapitoa o le faʻalavelave:

  1. o se laulau lanumeamata lanumeamata e aofia ai le 60 mg o le acid ascorbic,
  2. magnesium, zinc, chromium (aofia ai i le tulafono faatonutonu o le kulukose i totonu o le toto),
  3. seleni (faʻaalia ai mea taua ole antioxidants),
  4. foliki, lipoic acid,
  5. vitamin PP, E, kulupu B,
  6. Ginkgo Biloba extract (faʻamalosia le faʻaaogaina o le kulukose, faʻaleleia le gaioiga).

O le Komplivit D e faigofie ile mea e tatau ona e inu naʻo le pito i lalo ole pilini i le aso.

O le togafitiga o vailaʻau o se sootaga taua, faatasi ai ma togafitiga fualaau faʻamaʻi ma meaʻai talafeagai, i le togafitiga o le maʻisuka. E le mafai ona e faʻaogaina fualaʻau o le vailaʻau e aunoa ma se faʻalogo. O se endocrinologist, e fuafua i le ituaiga o faamaʻi, e faatonuina ai vitamini mo le maʻisuka ituaiga 1 poo vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaaogaina faʻapitoaina o vailaʻau faʻamalositino e tusa ai ma le polokalame ua faʻamatalaina e le endocrinologist e faʻamautinoa ai togafitiga lelei ma le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka.

Fuauu Ava mo le maʻi suka

O le suauʻu fagota o loʻo aofia ai omega 3 faʻamalosia o gaʻo polyunsaturated i le maʻisuka, latou te amataina le faagasologa o le toe faʻafouina o le tino, faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini. O lenei gaʻo ua leva ona faʻaaogaina e ala i vailaau faʻapitoa e avea o se vaega o ausilali mo le togafitia ma le tausiga o le tulaga i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ma tulaga faʻaleagaina.

O le a le tuufaatasiga ma le faʻavaeina o le suauʻu iʻa?

I vailaau, o se oloa i le ituaiga e leʻi faʻaaoga mo se taimi umi. O le gaʻo e maua mai i le gataifale e faʻamamaina lelei, faʻaitiitia le le lelei o le tofo ma manogi. I totonu o le fale talavai, o le oloa e faatauina atu ai le suauu iʻa i totonu o kapula o se pepa tioata manino, tumu i le vai po o le vai i totonu o fagu i se fua o fua.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina:

  • oleic and palmitic acids,
  • omega 3 ma omega 6 gaʻo gaʻo,
  • Vitamin A, D,
  • elemene taua - iron, magnesium, zinc, iodine.

Toe foʻi i le laulau o mea

O afea e faʻamatalaina ai?

O le suāuʻu o le suka mo le maʻisuka ua faʻamaonia mo le togafitia o faʻamaʻi faʻatasi ma le puipuia o faʻafitauli uma e lua i le maʻisuka ma le faʻaleleia o togafitiga i tagata o loʻo lamatia. O vaega o le vailaʻau e puipuia ai pe faʻaitiitia ai le aofaʻi o malulu. Omega 3 mo le maʻisuka ua avea e puipuia ai le atinaʻe o le atherosclerosis ma le maualuga. Polyunsaturated acids faʻamalositino le metabolism, lea e taua mo le maʻisuka ituaiga 2.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le maʻisuka

O le suauu e mafai ona avea ma se fesoasoani aoga tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o lona glycemic ma le falaoa 0 0. O le oloa e mafai ona faʻaleleia le gaosiga o le inisalini e ala i le faʻavaveina o auala i le toto, aʻo faaleleia atili le metabolism ma le faʻamamaina o toto toto o pusa cholesterol. O le faʻamoemoe o le iʻa:

  • faaitiitia le toto suka
  • togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi fatu cardiovascular,
  • puipuiga o sela mai aafiaga faʻaleaga,
  • mai le toto maualuga ma le atherosclerosis,
  • puipuiga o meaʻai ma le faʻaaogaina o le calcium,
  • lagolagosua i faaaliga
  • faʻaleleia o metabolic processes i le tino.

Faatasi ai ma aoga, e mafai foi e le oloa ona afaina ai le tino. O le maualuga o le kalori o mea e mafai ona faʻaosoina ai le teuina i le tino o le tino, pe afai e sili atu i le fua fautuaina. Faʻafitauli matuia pe a faʻaaogaina le talafeagai:

  • hyperglycemia
  • afaina o le tino
  • ponaivi papa
  • gasegase gastrointestinal,
  • toto faʻamaʻi pipisi.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻafefea ona talia?

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina, e taua tele le faʻatalanoa o se fomaʻi - o le a ia fuafuaina le aofaiga ma le auala e ave ai vailaau e ausia ai le maualuga o le togafiti. Mo le maʻisuka ituaiga 1, o le fualaau oona e fesoasoani e aloese ai mai le tele o maʻi faʻamaʻi, e mafai ona e inu i le 1 tsp, pe ave 1-2 capsules i le aso.O le suāuʻu suāuʻu mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina e togafitia ai 2-3 kapula poʻo le 1 sipuniti o le vailaʻau i le aso, o le umi o togafitiga e oʻo ile ono masina. Aua le faʻaaoga vailaʻau i se manava leʻo.

O aʻafiaga ma faʻasalaga o le suauʻu iʻa mo le maʻisuka

Contraindications i togafitiga fualaau faasaina:

  • afaina i vaega
  • tagofia o fualaau faʻapitoa,
  • faʻavavevave o pancreatitis poʻo cholecystitis,
  • faʻamaʻi toto
  • maʻitaga ma lactation
  • gaioiga poʻo manua lea e iai le lamatiaga o le toto.

O le tele o le faʻatagaina e mafai ona faʻaalia ai le vailaina poʻo se lagona o le gaioiga. O aʻafiaga o fualaau faasaina atonu o le atiina ae o se allergy i iʻa taumafa. O le umi o le taimi e mafai ona faʻafefe ai le toto ma o le mea lea e le o faia aʻo leʻi taoto. E ono mafai ona faʻaosoosoina faʻamalosiaga o gasegase gastrointestinal. A uma ona ave le vailaau, o nisi tagata gasegase e faitio i le manava manava.

Faailoga o le Maʻisuka

O faʻamaoniga o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e faʻaalia e ia lava e faʻalagolago i le ituaiga, ae, o se tulafono, e tutusa i le tele o tagata.

O faailoga e faʻalagolago i le tele o le inisalini i totonu o le toto ma lona faʻatulagaina, faʻapea foi le vave vave ona atiina ae o le maʻi.

O faʻamaoniga sili ona taatele e aofia ai:

  • paleni mamafa
  • leai se manaʻo
  • o se faailoga o le maʻisuka o le le lagona lea e se tagata o le fiaai, ona o le leai o se meaʻai,
  • faateleina le galala
  • e masani ona faia i le ao ma le po.

O se tagata e maua i le maʻisuka e masani ona lagona le vaivai, vaivai, ma le vaivai - o nei mea faʻapitoa o isi faʻamaoniga o le maʻi.

E masani ona tupu le sosolo. O le isi faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻaleagaina.

O faʻamaoniga o loʻo i luga e pito sili ona mataʻutia, ae o loʻo i ai foi le manava, le manava manaia, faʻalavelave tuga poo le manava.

Afai e iai se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka, e tatau ona latou faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ia suʻeina. Ina ia puipuia le faʻamaʻi, o le faʻamaonia o le tino ua leva ona faʻaalia i le faʻamautuina mulimuli ane o le maualuga o le suka.

Maʻisuka Meaʻai

O le maʻisuka e aofia ai nisi o mea taumafa. O le meaai, e ui i lea, e le tatau ona mamafa, ae ia paleni ma lelei.

O le mea moni, o se tagata e mulimuli i le maʻisuka taumafa e mafai ona ola i se olaga masani ma atoatoa. O le iloa le auala e faʻapipiʻi ai oloa ma le auala e suia ai, e mafai ona e togafitia au tofo ma ni mea lelei i taimi o faafiafiaga.

O le maʻisuka taumafa e tatau ona aofia ai sina vaega tele o mea inu. E tatau ona vavae ese le suka ma sui i se mea suamalie masani.

O meaai masani, vaevaeina i le 6-7 taumafataga, ma o lenei faʻamaʻi o se faavae lelei mo le tuʻuina atu o le suka.

O mea taumafa e tatau ona tamaoaiga i filo o mea taumafa ma fualaʻau, o le gaioiga lea e fuafua i le faʻaitiitia o le malosi o le tino.

Lava fuālaʻau, fatuga atoa ma fualaau aina e tatau ona aofia i totonu o le meaai.

O meaʻai nei e talafeagai lelei e pei o se mea paleni paleni mo le maʻisuka:

Ma le isi, o mea faasaina mo le faʻamaʻi:

  • saisi
  • falaoa paʻepaʻe
  • suauu ma gaʻo oloa,
  • sipuni.

Mo le taumafa lelei ma sili ona lelei, e fautuaina e asiasi i se fomai faapitoa i vailaau faʻavaomalo, o le a mafai ona fautuaina oloa e talafeagai mo lou tino. Ia mautinoa ia fesili e uiga i le suia o meaai e faʻaitiitia ai le malosi o le gaʻo.

O le faatonuina o se taumafa mo oe lava e le fautuaina; o tapulaa talafeagai e tatau ona talanoaina ma se fomaʻi maʻi poʻo se tagata paleni meaʻai.

Ava ma le maʻisuka

E toaitiiti tagata e le fiafia i iʻa. O a mea e tatau ona faia e le maʻisuka? E mafai ona 'ai i le tulaga o lenei faʻamaʻi, pe o se oloa faatagaina? O le a le ituaiga iʻa e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2?

O iʻa mo le maʻisuka e tatau ona avea ma vaega taua o meaʻai uma. O loʻo aofia ai le tele o mea taua, e aofia ai omega-3 ma omega-6 oona gaʻo. O gaʻo nei e sili ona aoga i le tino. Sei o tatou vaai po o le fea o iʻa mo le maʻisuka (ituaiga 2 ma le 1) e aoga, ma o le a le aoga o aʻafiaga e faatatau i le suāuʻu.

O le a le ituaiga iʻa e tatau ona aofia i au mea taumafa?

O iʻa e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka, i le mea muamua, o loʻo avea ma ona puipuiga. E fautuaina ina ia 'aina uma iʻa e lua ma le gataifale - o lau meaai e tatau ona eseese.

Aʻai iʻa pe a ma le tasi i le vaiaso. O lona lelei e le gata i le maualuga o mea o fuainumera taua, ae i le mea moni foi e mafai ona kuka i se auala e sili ona lelei - e mafai ona falai i luga o le meaʻai poʻo totonu o se pani, ma o pateta poʻo le araisa o le a sili ona lelei e pei o se falaoa.

O nisi o suʻesuʻega i fafo e faaalia ai o ituaiga o meaola e tatau ona aofia ai i au mea taumafa e aofia ai ituaiga paʻepaʻe (cod, flounder or fate) ma gaʻo (salmon, tuna, meli). Ae peitai, ia faaeteete i iʻa. O nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai le mea moni e mafai ona latou faʻateleina le ono mafai ona atiae le maʻisuka. Ae ui i lea, o le a manaʻomia ni suʻesuʻega faaopoopo e faʻamaonia ai se faʻalagolago i le va o le maʻisuka ma iʻa.

Aafiaga lelei o le suauu

O iʻa o se oloa, aemaise le tamaoaiga i omega-3 fatty acids, lea e le mafai e le tino o le tagata ona gaosia, ma na o meaai e maua ai. O lona uiga, o le toʻatele o tagata e leai se aoga o nei gaʻo taua. O mea taumafa taumafa i le ituaiga o suauʻu iʻa e maua ai le maualuga o le suauʻu iʻa. I lenei fomu, e mafai ona faaopoopoina i vitamini e faafaigofie ai lona faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o le suāuʻu manu e iai le tele o aogā aoga i le soifua maloloina o le tagata, ma e aʻafia foi i le faʻaitiitia o le lamatiaga o le maʻisuka, aemaise lava o le maʻisuka. 2. Faʻasaʻo faʻaitiitia le aʻafia o le maʻi cardiovascular ma le maualuga o le toto maualuga, faʻaitiitia ai le cholesterol, fesoasoani e taofia le mumunia pe foia faafitauli fao po o lauulu. O lea la, afai e te manaʻo e ola i se soifua maloloina ma paleni, o le faʻaaogaina o iʻa ma le suāuʻu o se mea e puipuia ai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o le a avea ma se fofo lelei mo oe.

E fesoasoani le suāuʻu iʻa e puipuia ai le maʻisuka ma faʻaitiitia ona aafiaga

E sili atu ma le 1 miliona tagata i lo tatou atunuu o loʻo mafatia i le maʻisuka (e faʻatatau i le numera atoa o ituaiga 2 ma le 1). O latou fuainumera ua faateleina le malosi i nai tausaga talu ai, ma ua manatu fomaʻi o lenei tulaga e faaauau pea. O le puipuia o le maʻisuka, e ui i lea, e foliga faigofie. O le faavae o se paleni taumafa ma le tele o gaʻo maloloina. O mea ia e tuʻuina atu i le tino o le tagata e ala i iʻa. O punaoa sili ona maualalo o gaʻo eletise o le eleelea, tuna ma le togafiti.

Talu ai ona o le numera o le maʻisuka ua faateleina i le fiasefulu afe i tausaga taʻitasi, e mafai ona tatou talanoa e uiga i se faʻafitauli faʻapitoa o lenei maʻi. O le taatele o le ituaiga lona lua o le maʻisuka, lea e aafia ai le sili atu ma le 90% o tagata gasegase faamauina. E fia selau afe tagata, atonu e le iloa e uiga i lo latou maʻi.

O iʻa e maua ai mea tino e le mafai ona maua i se isi mea.

O mafuaʻaga autu o le maʻisuka o loʻo i ai nei, e tusa ai ma tagata atamamai, e aofia ai, aemaise lava, se olaga le talafeagai ma le faʻaaogaina o le tele o gaʻo maualalo. Latou te faasolosolo malie lava ona afaina siaki tino ma taofia le fesiitai o kulukose. O le faʻafeiloaʻi o le kulukose, i ia foliga, e le aoga e pei ona tatau ai, ma e faʻapupulaina i totonu o le toto po o le urine. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai le fomaʻi e fautuaina e le fomaʻi se meaʻai mo maʻisuka uma e le aofia ai gaʻo maualalo. E mafai ona sui oe, mo se faʻataʻitaʻiga, i le iʻa oona. O loʻo i ai mea taua - omega-3 ma omega-6 oona gaʻo.

O iʻa o se oloa maloloina, aemaise lava ona e maua ai le tino i gaʻo gaʻo, lea e le mafai ona gaosia e ia lava. O nei gaʻo e mafai ona fesoasoani i le maualalo o le maualuga o le toto suka ma avea o se puipuiga lelei. O le suauu gaʻo o se punavai lelei foi o vitamini A ma D. E iai foi le aoga o le faaaogaina o iʻa i le galuega o le fatu, toto ma le faʻaitiitia o le cholesterol.

Maʻa Matagofie Mo Maʻisuka

E ui lava o le tele o tagata e taumafai e aloese mai gaʻo, i le tulaga o le fagota, o le faʻafeagai e tatau ona avea ma mataupu. O le maʻisuka, aemaise lava, e fautuaina mo le gaʻo o iʻa mai vai malulu. O le sami suamalie e sili atu le maualuga o le aoga o meaʻai gaʻo nai lo le suavai fou. Aua o le maʻisuka, anufe, tuna, togafiti poʻo le salmon e lelei. O iʻa vaivai, faʻamaonia, e puipuia ai le tupu o le maualuga o le gaʻo i le toto ma, o le iʻuga, o le faʻamaʻaʻaina o gaʻo, lea o se faʻaaliga leaga o le maʻisuka. O le suauʻu fagota e faʻaititia ai foi le toto maualuga.

Tulafono o le kuka

E tele suʻesuʻega na faʻaalia ai le aoga o le suauu i luga o le soifua maloloina. Saienitisi i le Iunivesite o Fairbanks, mo se faʻataʻitaʻiga, ua latou iloa o Eskimos e faʻaaogaina gaʻo omega-3 lelei mai iʻa e oo atu i le 20 taimi sili atu nai lo le Amerika. E taʻitaʻia lenei mea, e tusa ai ma suʻesuʻega, i le maualalo o le lamatia o le maʻi cardiovascular, o le maʻisuka o se mea e le masani ona tupu. E naʻo le 3% o le tagata Eskimo na suʻesuʻeina na aʻafia i le maʻisuka ituaiga 2. Ae o tagata popoto e lapatai e taua tele le aofia ai o iʻa i lau meaʻai, ae ia faʻamaʻo lelei foi. E sili lava le fufulu, i totonu o le ogaumu poo luga o se mataua o le suauu lelei. E le fautuaina foi ia iʻa mama. E sili atu le kuka o aano o manu fasi i luga o le meaʻai, ae le o totonu o se pani. E mafai ona e saunia se taumafataga manaia o iʻaʻai, ma faʻaaogaina, peitaʻi, o le tele o masima.

E le na o le faatagaina, ae sili atu ona fautuaina - suāuʻu iʻa mo le maʻisuka

Fomaʻi fautuaina tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻatapulaaina ai le pata ma fuālaʻau fuālaʻau, gaʻo gaʻo, ma meaʻai e maua i le gaʻo.

Ae o loʻo i ai pea le mea e sili ona fiafia i ai tagata fai meaʻai.

O le suauʻu gaʻo mo le maʻisuka e le gata ina faʻatagaina, ae e maualuga foi le fautuaina.

Tuua Lau Faamatalaga