O le a se mea e taʻu mai e le tofo o le toto i totonu o le gutu?

E leai se tasi e fiafia pe a iai se ituaiga o tofo i le gutu. E oo lava i le tofo o nisi mea e sili ona fiafia i ai e le tatau ona umi le umi i le 10-15 minute pe a uma ona 'ai, ae o le a se mea e mafai ona ou fai atu pe afai o le tofo o le laulaufaiva e taʻu atu ia te oe sa e liliina le maa? Ina ia aveesea le lagona o se tofo, e tatau ona e iloa ona mafuaaga. Matou te talanoa e uiga i lenei mea.

O mafuaʻaga autu o le tofo o le uamea i le gutu

O mafuaʻaga eseese e mafua ai le tofo i le gutu. E masani lava, e mafai ona vaevaeina i:

  1. oi latou e le fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻi,
  2. mafua mai i le faaaogaina o fualaau faasaina
  3. faʻamaonia le i ai i le tino o suiga patho e manaʻomia togafitiga.

E i ai ni nai faʻapogai o fafine mo lenei faailoga nai lo alii. E fesoʻotaʻi ma tulaga faʻapitoa o le tino e pei o le faʻasologa o tamaʻitaʻi, moa, ma maitaga.

E faapefea ona fausia le tofo?

O le aʻa autū e iloa ai le tofo o le gagana: o loʻo i ai le tusa ma le 2 afe o loʻo taʻua o tofo (e taʻua foi o le tofo). O nisi o nei pulufana o loʻo i luga o le palate, i le faai ma e oʻo lava i le epiglottis - o le cartilage o loʻo tautau i luga o le larynx ma poloka le ulufale i totonu i le taimi e foloina ai e se tagata meaai (ina ia le ulu le meaai i totonu o le manava).

'Aʻai pulu i totonu o le tofo. O le vaega mulimuli e eseese o latou foliga vaaia. O le mea lea, latou te iloagofie ai le papillae ma le laʻau (i totonu ia i latou le maualuga o fua o le tofo), o le papillae-mushroom (e itiiti lava le tofo) ma filiform papillae (latou te le auai i le faia o le tofo). O le tofo o le tofo o loʻo faʻatulagaina e pei ona taua i lalo: e lua ituaiga o siama i totonu - o le tofo ma le lagolago. O tofo tototo taitasi o loʻo i ai se namefu e maeʻa. Mai le itu o le mucous membrane o le gutu i totonu o le fatugaini o loʻo i ai se avanoa e mafai ai e le vailaʻau ona ulufale ma faʻafesoʻotaʻi ma sela masima.

O aʻa namu mai ni neura vaʻaia e alu tuusao i suauu o le laulaufaiva: i le pito i luma 2/3 o le laulaufaiva, o le lala o le nerve mata "puleʻaga", i le tua lona tolu - le namu glossopharyngeal. O nei mea e aoina mai ai faʻamatalaga e uiga i le tofo o le papilla o loʻo i luga o le tumutumu o luga ma luga o le palatine arches (o fale o loʻo i luma o tonsils). Mai le papillani nofofua i luga o le epiglottis ma le cartilage o le larynx, o faʻamatalaga e uiga i le tofo e oʻo atu i le faiʻai i le uumi aupito umi - o le vavao, o ona lālā e toetoe lava o totoga i totonu, o loʻo tuʻuina atu tulafono i le faʻaoga o le nervous sophisticated. O le mea moni lava, o le vavalalata lea e iloa ai le tofo metotia o le gutu i faʻamaʻi o nisi o tino i totonu.

E le tutusa le tofoina o le laulaufaiva: e tufatufaina atu le tofo ina ia lagona ai e le pito sili ona suamalie, o le ogatotonu o le manava, o pito o le laulaufaiva e sili ona mataala i le suamalie ma le gaogao. O le aʻa o le laulaufaiva e pipii i tali e "galue" ma se tofo oona. O le tele lava o taimi, o mea taumafa o loʻo i ai se mea faigata tele, o le mea lea, o le tele o tofo e vave ona faʻafesoʻotaʻi ai - o se meaʻai faʻafefeteina e tulaʻi mai.

O le tofo o le a faʻalagolago foi i le faʻaogaina o le mea autu (suamalie, suamalie, vailaau poʻo le inu) i mea taumafaina, i luga ole vaega o le laulaufaiva o loʻo aʻafia e le mea e faʻamalosi, i le vevela o ia meaʻai.

E afaina le tino pe a oʻo atu se vailaʻau i le namu e fesootaʻi ma se polotini faapitoa, o se ituaiga "faaliliu upu" mai le gagana a le kemikali i le gagana o le manaʻoga o le nasu. O salts ma acids e mafai ona faia e aunoa ma se tagata faufautua: o latou lava "faaliliu" le fiva namu i se tulaga fiafia.

O aʻafiaga e leai ni faʻamaʻi o le tofo metotia

O mea nei e mafai ona mafua ai foliga o se tofo o le uamea i le gutu:

  1. O le faʻaaogaina o vai oona e faatumulia i uʻamea uʻamea.
  2. Fainu le vai vai pe a pasi atu i paipa paipa pe mai se paluga i totonu, ma mafua ai ona tumu i le uʻamea.
  3. O se taimi mulimuli ane pe a uma le tuʻuina o nifo fou poʻo ni meaʻai e mafai ona tupu pe a 'ai e se tagata meaʻai (acid) (pe inuina ava malosi). I lenei tulaga, o le tofo e mafua ona o le tali i le va o le uamea ma le meaʻai. Aʻo leʻi oʻo i luma o le taʻavale, ma tuʻuina atu e le tagata le isi mea mai le isi uʻamea, ona avea lea o le uʻamea o le uʻamea e mafua mai i le tali i le va o metala e lua. I lenei tulaga, e mafai foʻi ona e lagona le vaivai o le faʻaaogaina o prostheses: faʻatasi ai ma le auai o fusi, o le eletise o loʻo i ai i le va oi latou.
  4. O meaʻai faʻamalosi-o mea taumafa o loʻo iai i le alumini poʻo le masini kuka kuka e mafai ona mafua ai se tofo metotia i lou gutu. E mafua ona o mea mulimuli na fausia e avea o se taunuuga o le tali i le va o le uamea ma le vailaʻau.
  5. Laugutu o le taina po o le (itiiti ifo) laugutu. I lenei tulaga, o le uamea o le taliga e mafai ona tali atu faatasi ma mea uma e taumafa / vai inu o loʻo i ai ni vailaʻau, ma paleni, uʻamea poʻo mea faʻapipiʻi na faia i isi metala.
  6. Le atoatoa le tumama o le tino pe a fai i luga o le laulaufaiva po o nifo ni pulou po o ni tartar.
  7. Faʻafesoʻotaʻi tumau o le mamafa o mea teuteu faʻatautau, mataʻaiga poʻo taulima ma le paʻu.

Faamolemole ia matau: o le mafuaaga o se tofo metotia i le gutu e mafai ona avea ma faamaʻi pipisi, pala o le nifo, po o le pulpitis lea e tupu i lalo o palealii. O sea faagasologa o le a le o faʻatasi ma le tiga: aʻo leʻi tuʻuina atu ia ituaiga prostheses, ua aveeseina le neura.

Afai o se tofo masini e faʻaalia i se fafine maʻitaga

O foliga vaaia o sea ituaiga o tofo ao mafai ona maitaga e mafai ona tautala i se tasi o filifiliga e tolu:

  • e uiga i se tasi o na faamai ua faamatalaina i lalo,
  • o le tino e le lava le uʻamea, vitamini poʻo elemene e manaʻomia mo le atinaʻeina atoatoa o le tamaititi,
  • e uiga i suiga o le taliaina o le tofo i lalo o le faatosinaga o se tala fou o le hormonal.

O le filifiliga mulimuli o le mea taatele. I lenei tulaga, o le fafine maʻitaga e leai sona tiga o le manava, poʻo se isu, po o le solia o lagona. E na o le siva (aemaise lava i le taeao po o nisi manogi / oloa), suiga o le tofo, faʻateleina o le susu ma le tiga. O nei faailoga uma ua manatu o se eseesega o le masani, pe afai e tausia i luma o le 12-16 vaiaso. I se aso mulimuli ane, latou te faailoa mai se faʻamaʻi e tatau ona iloa ma faʻamalolo.

Laʻau suamalie i le taimi o le manuseta

A o faagasolo taimi o le maʻitaga, e pei o le maʻitaga, o le paleni masani o hormones tamaitai e suia, ma o lenei mea e ono mafua ai se suiga i le lagona o le tofo, ma maua ai se tofo metallic.

E le masalomia, o soʻo se faʻamaʻi o loʻo lisiina i lalo e mafai ona oʻo mai i le taimi o le paʻu

O a fualaau faasaina e mafua ai se tofo metotia

O le lagona nai lo le taumafataga mulimuli e tatau ona e 'ai i se mea uamea e mafai ona mafua mai i vaega o fualaau faasaina:

  • nisi o vailaau faʻamaʻi: tetracycline, doxycycline, metronidazole, ornidazole,
  • glucocorticoids: dexamethasone, prednisone,
  • o fualaau faʻamalo o le fananau mai o fanau: "Janine", "Yarina", "Marvelon", "Femoden",
  • faaitiitia le gaosia o le hydrochloric acid: omeprazole, lansoprazole, pantoprazole,
  • statins e maualalo ai le cholesterol toto: simvastatin, atorvastatin,
  • antihistamines: diazolin, tavegil, faʻatusa - ona o le gutu malulu,
  • suālaʻau maualalo i fualaʻau: maninil, metformin, glucophage, glibenclamide, siofor,
  • fualaau faasaina mo le faaitiitia o le toto toto: capotiazide, enalapril, berlipril, phenigidine,
  • O nisi meaʻai faʻapitoa, aemaise lava mea na faʻaaoga mo le paʻu o le mamafa.

Faailoga o se faailoga o le oona

O foliga vaaia o se tofo tioata e mafai ona taʻuina ai le oona e se tasi o mea e pei o:

O le faʻamaʻiina e mafai ona tupu i le atinaʻe, pe a e galue ma nusipepa, e le tele lava - pe afai e gau se thermometer mercury pe afai foi e faʻafuaseʻi ona e faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, suauu kulimi poʻo sesa arsenic.

I le tulaga o le inuina o nei metala o le a le gata o se tofo, ae o le tiga o le manava, galala, maʻi tigaina, vevela, gasegase, vailaia, ma e ono i ai le fenumiai.

O se tofo gaosi, lea e mafai ona faʻatasi ma le tiga o le maʻi ma le vevela, e mafai ona tupu pe a maeʻa le fesoʻotaʻiga faʻatasi ma vali ma varnish oloa.

O lenei faailoga e mafai foi ona atiaʻe ona o le faʻamaʻiina o maʻi - o se mafuaʻaga e afua mai i le aafia i se togafitiga faʻamalosi i le tino.

Periodontitis

O le igoa lea o le mumu o na mea e fai ai le nifo i totonu o lona ponaivi "afifi". Ua faʻaalia le maʻi:

  • gasegase toto
  • sosova viscosity
  • tiga oona o le nifo,
  • i taimi uma e fai ai se faapipii i luga o nifo.

Ona o le toto, o loʻo iai se tofo gaosi.

Faʻataʻu le taua o le anemia

O lenei faʻamaʻi e tupu mai ona o le gau o le toto (e aʻafia ai le mamafa o le tino), i le tulaga o le le lelei o meaai, pe a fai e itiiti le uʻamea i le tino, ma faʻamaʻi o le manava ma le gaogao, pe a vaivai le digestibility o le uʻamea, ma pe a iai foi le le atoatoa o enzymes e aofia ai le liua o le uʻamea i le hemoglobin hemo.

O le faʻamaʻi e faʻaalia o ia o se vaivaiga, vave le vaivai, se faʻalavelave o le tofo ma le foliga mai o se tofo masini. E mamago le paʻu, fao foi, o le laulaufaiva e ufiufi i vaʻaiti laiti, ma o le lauulu e magumago ma paʻu.

B12 - le maualalo o le anemia poo le siama gasegase o le anemia

O nei faʻamaʻi 2 e le masani ona taatele nai lo le anemia. Ma e ui lava o le faiga o la latou atinaʻe e ese, e le mafai ona iloa nei faʻamaʻi 2 e tasi le faʻamaoniga.

E foliga mai ona o le le lava o le taumafa o le vitamini B12 poʻo le B9 faatasi ai ma meaai (faʻamaʻi, ate ma meaola manu, ma le fefete), pe a fai o le malabsorption o vitamini i totonu o le manava (ona o faʻamaʻi o le manava ma le vavae), pe a oʻo i totonu o le tino ia vailaʻau o nei mea vitamini (faʻamaʻi faʻamaʻi, alofeta, faʻamalosia e faʻalagolago i le acid valproic).

O faʻamaʻi uma e lua e faʻaalia i le palloruli o le paʻu ma le fulufulu lanu samasama, vaivaiga, faʻavalea, faateleina o le fatu ma le maualalo o le toto. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli maualuga ole anemia ole B12, o loʻo iai ni faʻafitauli faʻapitoa, o le musika o loʻo faʻamaopoopo faʻatasi i le taimi o gaioiga, o le tigā, faʻavauvau, ma le faʻafiafiaga ma mafaufauga e atiaʻe. E mafai ona masalomia le anemia e le B12 e na o le tasi le ituaiga laulaufaiva: e lapoa, lanu mumu-(o nisi taimi latou te fai mai ai le fusi), e peiseai ua tatala i le varnish, e masani ona lagona le mu. I tulimanu o le gutu, e iloa ai siama.

Faʻi maʻi

O aʻafiaga e pei o tigā leaga, ate o le ate, ma le masani ai o le hepatitis, e ono mafua ai se tofo masini i le gutu. I le tulaga o fomaʻi, o lenei faailoga atonu e na o le pau lea mo se taimi umi. A oʻo ina amata le alualu i luma o le neoplasm, ia matauina:

  • moe po o le atuatuvale
  • pogisa leaga, moli uila,
  • tiga po o le mamafa i le itu taumatau o le manava,
  • gasegase toto
  • i tamaitai - vaitaimi mamafa
  • e le toto le toto pe a maeʻa manuaga,
  • O aʻa ma mata o le tagata e le maua le mamafa, ma o le suavai saoloto e aliali mai i totonu o le manava, lea e foliga mai ai e sili atu le mamafa.

Maʻi faʻamaʻi

O le biliary dyskinesia, o le faigata o le cholecystitis masani o le a faʻaalia foi i le foliga mai o se tofo metotia. O loʻo faʻaalia foi i foliga vaaia o le oona i totonu o le taumatau saʻo, lea e mafai ona tuʻuina atu i le saʻo saʻo ma le itu taumatau o le supraclavicular. O faʻamaʻi e mafai foi ona faʻaalia e ala i le vomiting, aemaise lava i luga o se manava gaogao, faʻavalava vavao, poʻo le le mautonu. Faatasi ai ma le faʻamalosia o le cholecystitis masani, o le vevela e mafai ona tulaʻi i le maualalo o le numera (maualuga 37.5 ° C).

E mafai ona atiaʻe se tofo manumanu i le cholangitis (o le mumu o le pipi), faatasi ai ma le cholecystitis gasegase (mumusu tele o le gallbladder), ae le o le ogaoga o le tiga o le hypochondrium taumatau, leu, vomiting, vevela maualuga, e toetoe lava a le vaaia.

O le maʻi suka

O ona faʻailoga muamua e masani lava o le fia inu, o le susu, manaʻoga tele, malaga i le falemaʻi ma le faateleina o le aofaʻiga o urine. O se tofo matagofie i le gutu e aliali mai pe a faʻalavelave le tulaga, ma e fesootaʻi ma le malepe o gaʻo pe a ulu atu le ketone (acetone) i le toto. O se tofo metallic e mafai lava ona vave oʻo muamua i le coma, lea e maua i le maʻisuka e mafua mai i le toto maualuga.

Afai e iloa e se tasi o loʻo maʻi o ia i le maʻisuka, ma faʻafuaseʻi ona ia lagona le tofo o le uamea i lona gutu, e tatau ona ia fuatia le fua o le suka i totonu o le toto - i le falemaʻi poʻo le fale, pe a iai se glucometer. A maeʻa, ia tatau ona vave amataina togafitiga, e aofia ai, e tusa lava pe iai se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faia le puleaina o le inisalini puupuu.

Gastritis faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le acid, peceric ulcer

O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i lenei tuufaatasiga o faʻamaoniga:

  • tiga o le tino i le itu tauagavale po o le ogatotonu, e masani lava ona i ai se uiga le lelei, pe a uma ona 'ai,
  • fufulu
  • ua ufiufi le laulaufaiva i le paʻeʻeʻe papaʻe
  • amata muamua i le ea, ona mafai lea ona avea o se "fuamoa pala",
  • taotoga, o nisi taimi e fesuisuiaʻi
  • sili atu ona masani ai, ae atonu o le manava.

O faʻamaʻi pipili uma ma le maʻi ulutala o le a faʻaalia i latou i se auala tutusa (e iloagofie e le mea moni o le tiga e masani lava ona tupu i le manava gaogao ma le po, ae le o le 'ai).

O le igoa lenei mo le mumū o tisipenisione o le laulaufaiva lea e tupu mai ona o se faʻamaʻi viral, fungal poʻo siama ona o faʻamaʻi pipisi i le siama o le herpes, manua, 'ai o mea vevela, mūmū mūmū (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le malosi malosi o le ava malosi poʻo le fufuluina tele o rinses) o le laulaufaiva.

O faʻapogai autu o le glossitis o:

  • lagona i le gutu o se tino mai fafo,
  • mu poʻo le tiga i le laulaufaiva,
  • o le pito i luga e foliga lapopoa, lanu piniki-mumu, atonu e paʻu pe pisia i luga,
  • vaivai o le tofo
  • metotia lanu
  • faateleina faʻamalolo,
  • atonu ei ai se mea sese o le tofo.

O le mumū lenei o le mucosa ofo. O le faʻamaʻi atonu o se faʻaaliga o se ituaiga maʻi faʻapitoa (e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻaogaina o le scleroderma poʻo le pemphigus), ae e masani ona afua ona o manua pe a faʻaleagaina microorganic microorganic i luga o le membrane mucous. O le sui o le Candidias stomatitis e masani lava ona tupu pe a uma togafitiga ma fualaau faʻamaʻi, ma pe a fai e leʻo faʻaaogaina e le tagata i le masina e sosoo ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina, e tatau ona vaʻavaʻai se tulaga o le le faʻamaonia (faʻapitoa ile HIV).

O le faʻamaʻi o loʻo i ai i ni ituaiga o ituaiga e iai faʻaaliga eseese:

  1. Catarrhal foliga faʻaalia i le mumu ma le fulafula o le mucosa tautala. E lagona e se tagata e peiseai ua fulafula aisa po o alafau, ae o le gutu tapunia, e le o vaaia foliga faaletonu. Pe a suʻesuʻeina lou gutu i le faʻata, e mafai ona iloa le membrane mucous mumu ma le toto toto, e tiga le paʻi i nei nofoaga mumu, ma faʻateleina le mamafa o le mamafa e amata ona tafe. O le 'ai ma le inu e avea ma mea tiga, e mafai ona e' ai na o le pH-le faaituau (e le o se fualaau, e le o le vevela, ae le o le suamalie) meaai i le vevela vevela. E tutusa lava mea mo meainu.
  2. Ulcerative form. Afai o le fomu muamua na mafua ai le afaina o na o le paʻu papa e ufiufi ai le vevela o le tautala, ona sosoo ai lea ma le stomatitis uluaʻi o le a avea ma mea mumū i le loloto atoa. I le taimi muamua, o faailoga o lenei fomu e le ese mai le catarrhal stomatitis, ae pe a uma le 3-5 aso e mamafa le tulaga: vevela le tino, e matua tiga lava i le 'ai ma le inu, ua faateleina le faʻaaogaina o le lymphodes.
  3. Aphthous foliga. A maeʻa le 1-2 aso o le malaise lautele ma le fiva, e faʻafuasei lava ona aliali mai suiga i luga o le mucous membrane o le vavagana o waha. Latou te foliga pei o le foo, o le ogatotonu o loʻo i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe, lanu uliuli po o le samasama, ma le lautele - o se tuaoi o le mumu. E tiga le Aphta pe a paʻi; e afaina pe a faamaloloina i latou.
  4. Heretic stomatitis. E amata i le faʻateleina o le salivation, vaivaiga, gasegase. I lenei tulaga, pe a mavae ni nai aso, o suiga e tupu i le mucous membrane o le vavagana o le tautala: o loʻo i ai vaega o vesicles, e matua tiga ma e leai se paʻi.
  5. Ulcerative necrotic stomatitis. E tupu pe a ulufale uma fusobacteria ma spirochetes i le mucosa. E tele lava ina matauina i alii, aemaise lava i latou o loo faʻaleagaina le ava malosi, faia taotoga, ma ua faʻavaivai pea. O sea faʻafefiloi o siama e maua ai faʻamaoniga nei:
    • o le faailoga muamua o le malaise lautele,
    • ona amata ai lea ona latou faatiga, vevela ma le toto,
    • i le gasologa o le taimi, o le tulaga e sili atu ona leaga: o se tagata ua avea ma mea e le fiafia, fia inu, lagona le mautonu,
    • afaina i luga o gutu, palate, ma le vaega i lalo o le laulaufaiva, lea e muamua lanu samasama, lauulu lanu-lanumeamata. O le maʻi e tiga tele. I tulaga ogaoga, e le gata o le mafiafia uma o vaega taʻitasi o le mucous membrane e mumū, ae o le ponaivi foi e afaina.

Infection UT

O le tele lava o taimi, o le tofo o le gutu e tupu tonu lava i le afaina o le paranasal sinus, membrane mucous o le faai poʻo le larynx, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi fafo otitis. Amata i le toilalo o le tasi le fausaga, o le fasipolo e pasi atu ia i latou o loo latalata latalata mai, o se taunuuga, o tino uma ENT ua avea ma afi.

O faʻamatalaga nei e faʻaalia ai faʻamaʻi o le taliga, o le faai, poo le sinuses:

  • paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le mucous membrane o le oral tautala ma / poʻo tonesils,
  • tiga faʻamau
  • mago vaivai
  • matagogo
  • tiga poʻo le faʻavauvau i le isu ma i le isi itu (itiiti ifo i le lua) lua,
  • le faʻaalia o le faʻaaogaina o nifo,
  • fusi le isu
  • faʻalogo faʻalogo
  • lafoaʻi mai le taliga
  • tinisitus
  • suia le leo o le leo
  • isu.

Neurological disease

E pei ona taua i le amataga, o le ooto ma le tofo uma e fesootaʻi ma le faiʻai e ala i nerve filo e sau mai namu eseese e tolu. Afai e solia lenei fesoʻotaʻiga pe afai o le gaioiga o ia faailoilo e le faiʻai ua faʻalavelaveina, o le a le mafai ona tupu se mea e le lelei.

O le i ai o se tasi o nei faʻamaoniga e faʻaalia ai le faaleagaina i le tino o le tino:

  • leo leo
  • faigata faʻafefe pe a le iloa e le fomaʻi ENT soʻo se suiga i le oral mouth or pharynx,
  • solia o le lagona o foliga po o vae,
  • "Lumbago" o le tiga i se vaega o foliga e tupu na o ia lava ma pe a faʻaaogaina le mamafa i itu e alu ese mai ai le namu taua,
  • foliga tutusa o foliga,
  • paʻu o laumata
  • gatete o laumata
  • lima lulu
  • mafaufau le lelei, faalogo,
  • ulu matua.

O le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona mafua ai foliga o se tofo tioata. I le taimi nei, o le fesoʻotaʻiga o lenei faʻamaʻi ma le faʻamaʻi o le Alzheimer (o se tasi o faailoga muamua) o le atinaʻeina o le tino o le tino o le tino, faapea foi ma le tele o sclerosis, ua faavaeina.

O le foliga mai o se tofo maso i le gutu o le sili atu lea o le uiga o le pneumonia croupous - o se faʻamaʻi lea e aʻafia ai le afaina o le tino. E faʻaali mai ia lava:

  • siitia le vevela i le 39 tikeri ma luga atu,
  • tiga o le pusa
  • o le tale e muamua faʻagogo, ona amata ai lea ona paʻu le mumu o le lanu eleelea. O le toto lea e alu saʻo i vaʻa na faaleagaina o mama. Ma o ia lea na te tuuina atu se tofo lelei i le gutu,
  • faailoga o le onisua e aliali mai: vaivaiga, gasegase, vaivai, leai se manaʻo,
  • ua vave ona tupu le pulupulu
  • o le numera o le manava e mafai ona faateleina le silia i le 20 manava-exhalations i minute taitasi,
  • i tulaga ogaoga ma i le leai o togafitiga, ua le atoatoa le tagata, o lona manava manava e matua maualuga lava, o laugutu, fao ma le tafatolu i le va o le isu ma laugutu e mauaina ai se lanu violē.

Pulmonary tuberculosis

O lenei faamaʻi e masani lava ona alualu i luma lemu, mo se taimi umi e faaalia i vaivaiga, paʻu o le mamafa, faʻaitiitia le faʻatinoga, afu pala. Vaitaimi, o le vevela e alu i luga o fuainumera maualalo. E i ai osofaiga o le susu susu, ae e le afaina ai se tagata. Faʻatasi ai ma le tale e tupu mai i le toto, lea e tuʻuina atu ai se mea maʻaleʻale. O le toto e aliali mai pe a faʻaleagaina le tino o le tino e tupu i lalo o le aafiaga o le faʻaogaina o le tino.

I nisi o tulaga, o le tuberculosis atonu ei ai se auala gaogao. Ona ese ai lea e ese mai i le pisonia. Ole faʻamaoniga e mafai ona faia e ala i le suʻeina ole suʻega.

Aano o le tino

O lenei faʻamaʻi e masani lava o se faʻalavelave o le pneumonia siama, pe a tumu se lua i pusa tu i le tino. O se fiva malosi, maʻi tiga, maʻi, ma le le fia 'ai, moe i le muaʻi. Afai e fesoʻotaʻi le puʻamea o le sooga ma le bronchus, o le purulent sputum o le a vaivai - o le auala lea e taumafai ai le tino e faʻamamā se tasi o ona totoga taua mo le olaga. A oʻo mai se fao i totonu o le suʻa, o le toto e faʻaleagaina, ona oʻo mai ai lea o le toto i totonu o le toto, ma o se tofo gaosi e aliali mai i le gutu.

Bronchiectatic maʻi

O le igoa lea o se faʻamaʻi lea e faʻateleina ai le bronchi ma faʻaleagaina ai, ma faʻapipiʻi faʻapitoa e masani lava ona tupu i totonu o latou foliga mucous. E mafai ona atiaʻe e avea ma se taunuuga o le tosoina o le pa o le pa, ma e ono mafua mai i le masani o le bronchitis, bronchopneumonia, pe a uma le gasegase po o le tino o le tino.

O le faʻamaʻi e aliali mai e ala i le mausali o le tale ma le maligi o le pulusulu ma le manogi manogi. O le Sputum e sili ona tele i le taeao (pe a uma ona i ai i se tulaga vavalalata), ma pe afai foi e te taoto i lena itu pe a maloloina le tino ma tuu ifo i lalo lou ulu (o le a tafe le sputum). Ona o le mafanafana faifai pea, o le toto toto i puipui ua solo, ma o le tele pe itiiti ifo foi o le toto e ulu atu i le toto, lea e maua ai se tofo.

Maualuga maualuga o le toto

E taua lenei mea o le faateleina o le mamafa i totonu o vaa e feaveaʻi le toto i mama. E afua mai i faamaʻi pipisi, faaletonu o le fatu, faaletonu i le atinaʻeina o mama.

  • tale
  • vavao o leo
  • vaivai i le taimi o gaoioiga faaletino,
  • puupuu le manava
  • paʻu.

O le alualu i luma o le maʻi e faʻaalia i le vevela ma le pala, sosoo ai ma le afaina, tiga i tua o le sternum, fula o vae, ona oʻo ai lea i le tino atoa, o le tiga i le sao o le tamaititi e atiaʻe. O osofaʻiga o le edema pulmonary e mafai ona tupu, e aofia ai le mimiti, teu i luga o le piniki piniki, se lagona o le le lava o le ea, vevesi. I le taimi lava e tasi, e taua tele le vave valaau vave i se falemaʻi, e faʻamautinoa ai le afaina o le ea fou, e nofo ai se tagata ina ia mafai e ona vae ona tautau mai le moega, ma pe afai e mafai, ia faʻatagaina le ava malosi e vavala 1: 1 faʻafefe i le vai e ala i le nebulizer.

Cystic fibrosis

O lenei maʻi e amataina i le tamaitiiti, pe a mafua ona o se faaletonu i se tasi o le enzyme, o mea uma e le o le endocrine (e taʻua o le exocrine) o le tino e amata ona vavaeina se mea lilo lilo. E mafai ona masalomia i tamaiti e masani ona pagatia mai le bronchitis / pneumonia ma o le tale e matutu, vaʻavaʻa vevela, e masani ona latou faatupuina le faʻalavelave faʻalavelave o le bronchial, talu ai e faigata ona vavae ese mai le bronchi ma poloka (faʻalavelaveina) o latou lumen. Ona o le le lava o le okesene i totonu o le tamaititi, ua suia ai tamatamailima: latou te ufitia i le pito, ma fao e pei o mata tioata. O le pusa foi ua faʻaleagaina: o se "keel", o se "foliga e pei o le ulu", e foliga mai o se fala.

O le faʻamaʻi o loʻo i ai se ala masani, ae afai e te mulimuli i se meaai ma ave ni enzymes e pei o le "Creon" poʻo le "Mezim" e mafai ona faʻaleleia le lelei o le olaga ma faʻalauteleina i le toetoe lava o le averesi.

"Omea" i le gutu

E iloa uma e tagata le toto e pei o le toto. E sili atu le afaina o lou laulaufaiva, faʻamaʻaʻaina o lau tino pe asiasi i le fomai nifo, aʻo tumu le gutu i le salima salima i le toto. Aisea e fai mai ai o loʻo i ai le manogi ma le tofo o le uamea, ona o le uʻamea po o le kopa e le manogi?

O le Hemoglobin, o le lanu mumu mumu o loʻo i ai uʻamea uʻamea, e nafa ma le vaega "metallic". Pe a fegalegaleai ma fualaʻau gaʻo, latou te tuʻuina tutusa le "uamea".

Aisea e oo mai ai le tofo o le toto i le gutu?

O mafuaʻaga o le lē fiafia i le gutu e eseese.

  • O le toto i le gutu o le gutu e aliali mai, o le tele o taimi, o se taunuuga o manuaga o le laulaufaiva, gums, palate. O nai manua laiti e faʻamalolo i latou lava, i sina taimi puupuu. Saliva o se togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻaleagaina o se isi mea e faaleagaina ua le manaʻomia.
  • O le toto fou o le toto o se mea mataʻutia. O mafuaʻaga o le faʻamaʻa toto e eseese:
  1. Faʻaleagaina le larynx, esophagus ma vailaʻau,
  2. Fuʻu i vai vevela, uila,
  3. Manuaga, faʻaleagaina faʻainisinia,
  4. O gasegase gasegase
  5. Malosiaga o le tino
  6. Faʻaleagaina o le tino ma le maʻi malulu
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai le tafe totoga o gums: gingivitis, periodontitis, stomatitis, faʻamalama e manaʻomia ai se feutagaiga ma se fomaʻi. O faʻamaʻi o nifo ma ni tui e togafitia ma le tausiga faapitoa o nifo, fufuluina o laau.
    E taua le filifilia o le pulumu saʻo e le afaina ai le manua. Faʻaauau tausiga masani. O le faʻaaogaina o fualaau e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻaaliga o le maʻi.
  • O se tofo i le gutu, e foliga tutusa ma le toto, e ono mafua ai ni vailaʻau. Antibiotics, antihistamines, vailaʻau o loʻo i ai le uʻamea, vailaʻau ma minerale complexes e tutusa lelei le itu.
  • O se lagona faifai pea o le tofo o le toto i le gutu e mafai ona taʻu mai ai le oona i masima o metale mamafa. O tagata e galulue i vailaau faʻasaina i totonu o fale suesue e tatau ona gauai atu i se tofo faafuaseʻi io latou gutu: mercury, lead, zinc, mea e paʻu ai le kopa e faaleagaina ai le fatugalemu o le tino ma taitai atu ai i ni taunuuga ogaoga.

Toto le toto i le gutu i le taeao

Afai o lagona le fiafia e na o le taeao lava e tupu, pe a maeʻa, e mafai ona e masalomia le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • O totoga o le ENT - o le gutu mimita masani, polyps i le nasopharynx, faʻateleina le adenoids, sinusitis, pharyngitis, sinusitis. O le faʻaaogaina o inflammatory i le nasopharynx e taʻitaʻia ai le tino o le mucous e avea ma mea manifinifi, o loʻo maua ai i luga. I le taimi o le moe, e faʻapipiʻi le siaki i le nasopharynx. I le taeao, pe a paina lou isu, ma le tale e faʻamalamalama ai fuaitau, o le mucous membrane e manuʻa ma faʻaleleia.
  • Faʻatasi ai ma le mafanafana o le nasal, le manava bronchial, manava manava o loʻo vaivai. O le mucous membrane e faʻamamaina, o aʻafiaga e maua ai faʻamatalaga sese.
  • Vaʻaia o faʻamaʻi masani o gasegase o le gastrointestinal. O le mafuaaga o le taeao e le lelei le tofo o le gastritis ma le maʻi o le manava, veins varicose o le esophagus, pancreatitis, cholecystitis.
  • O faamai o le cardiovascular system - angina pectoris, fatu fatuga, ma isi pathologies e mafua ai le le mautonu o tamai vaa o le manava. O le toto o le toto e faaopoopo faʻatasi ma le tiga i totonu o le loto, vaivai, le lava o le manava ma le tale i le taeao.

Toto le toto i le gutu pe a uma ona tamoe

O se lagona talitutusa e maua e le tele o tagata e fiafia i taaloga. O le faʻaalia o le tino i le faʻamalositino, tagata na amata ona tamomoe, lagona le le fiafia io latou gutu. E avea ma se taunuuga:

  1. E le mafai ona tatalia le toto o le toto ona o le gaioiga faaletino o gom,
  2. Microtrauma o capillaries o mama, lea e faʻalautele pe a sili atu le malosi nai lo le mea masani.

O le tofo o le toto "e maua" ai uʻamea uʻamea o loʻo i totonu o le hemoglobin. Aua le popole i lenei mea. E talafeagai togafitiga faafomaʻi pe a tafe le faʻaʻa.

Faʻaauau le tofo i le taimi o le maitaga

I le taimi o le maʻitaga, o suiga ogaoga e tutupu i le tino o tamaitai. O foliga vaaia o le tofo toto i le gutu o se tasi o uluaʻi faailoga o le maitaga. O mafuaʻaga nei:

  1. Hormonal "afa" e sili atu le malosi o le tofo, o le i ai i le taumafa o mea manogi, o meaʻai manu e mafai ona faaosofia ai lagona o le toto i le gutu,
  2. O se itu e aʻafia ai le faia o fualaau faʻamaʻi ma supa faaopoopo fautuaina mo fafine maʻitaga,
  3. O le sunburn, faʻalavelave faʻalavelave e faʻaalia ai le uluaʻi tolu tausaga e oʻo atu ai i se tofo le lelei,
  4. Faʻataunuʻuina o mea taumafa, gasegase toto, faafitauli o nifo

O fafine maʻitaga e tatau ona i lalo o le lagolago a se fomaʻi-fomaʻi ma fefaʻasoaaʻi ma ia e uiga i mea le lelei uma, faʻalavelave faʻaalia.

Faʻailoga faʻapitoa i le tino

E matua lava lava, ae i alii uma ma tamaitai, o se tofo i le gutu e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o le anemia.

O isi faʻauiga e:

  • Vaivai
  • Tauvalea
  • Ootia
  • Tachycardia
  • Faʻaleagaina o le tofo ma le manogi

Paʻu paʻu, fiainu, faʻalauteleina o le manaʻo, faʻaitiitia le tino vaaia vaaia e faʻaalia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka. Pe a aliali mai foliga, e faanatinati le fuafuaina o le maualuga o le kulukose toto.

O le tofo o le toto i le gutu mo le leai o se mafuaaga manino e tatau ona gauai atu ia te oe lava, togafitiga faafomaʻi ma le suʻesuʻeina o le mea o loo i ai meaʻai, cardiovascular system, organs ENT.

Ina ia faʻaumatia se mea le fiafia, e mafai ona e:

  1. Inu vai faʻamamaina pe 'ai se fasi keke o le lemon, fualaau' aina,
  2. Fufulu lou gutu i vai masima,
  3. Tea ma le cardamom, cinnamon, togafiti o le a fesoasoani e faʻamaonia le tofo,
  4. Titi lauti, o fua o le a fesoasoani

O le tofo o le toto i le gutu e le o taimi uma lava o se faʻafitauli o faʻafitauli matuia, ae o ona foliga e le tatau ona le amanaiaina. O le iloa poʻo le a le faʻamaʻi o lenei faailoga e taʻu mai ai, e mafai ona e filifilia po o le a le tulaga e faʻalogo ai i le faʻamalo ma mea e fai.

Gagana - o le okeni o le iloa o le tofo

O le gagana e le gata na te faia se vaega i le faʻatulagaga o leo, ae e nafa foi ma le iloa o le tofo. E faapefea ona tupu lenei mea?

I luga o le laulaufaiva, e sili atu i le lua afe le tofo e aofia ai tofo tofo. Papillae o le laulaufaiva iloga i latou foliga, faʻapea foʻi ma le faʻamoemoe. E i ai filifiliga, mushroom, lau laʻau ma togafiti tofo.

O vailaʻau eseese e ulu i totonu o le gutu, ma, e tusa ai, i luga o le laulaufaiva, ma oʻo atu i totonu o le tofo o le tofo, faʻafefe ai le gata o loʻo i ai iina. O le faailo na maua e le nuanu ua lafoina i le faiʻai, pe a maeʻa ona gaosia, e tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le tofo o lenei mea.

E tatau foi ona maitauina o vaega eseese o le laulaufaiva e nafa ma le iloa o se tofo faapitoa: o le tipitaga e nafa ma le iloa o se suamalie suamalie, o le ogatotonu o le oona, o pito o le laulaufaiva e lelei ma malulu, ma o le aʻa e oona.

O le tofo e faalagolago i mea nei:

  • taulaiga o le mea autu i meaai,
  • le vaega o le laulaufaiva ua uma ona 'ai meaai
  • vevela taumafa.

Le tofo o le uʻamea i le gutu: mafuaʻaga

O le tofo o le uʻamea i le gutu e le o taimi uma lava e mafua mai i se faʻamaʻi, aua o le auala lenei e mafai ai e le tino ona tali atu i fualaau oona. E faʻalagolago lava i le tele o taimi e faʻaalia ai se lagona faʻaalia, pe o le a le faʻamaoniga eo mai faatasi ma le tulaga e tupu ai.

O le tofo o le uʻamea i le gutu e mafai ona aliali mai ona o le aʻafiaga o mea nei e le o pathological mafuaʻaga:

  • vai faʻasaina faʻamalosia i le uʻamea uʻamea. O ia vai ua faatonuina mo le togafitia o tulaga le atoatoa o le uamea,
  • leaga le lelei tapuni vai. I totonu o se fale tuai palama o loʻo puʻeina paipa, o le vai e tumu i uʻamea uʻamea,
  • fagu uʻamea po o mea faʻapipiʻi. Afai o se tagata o loʻo i ai ni talitane uʻamea poʻo ni mea totino e 'ai ai meaʻai a le acidic pe inu i se vai inu, o le a tali mai ions uʻamea ma meaola faʻasaina, lea o le a mafua ai se tofo le lelei i le gutu. E le gata i lea, o se lagona talitutusa atonu e tupu pe afai o nifo e faia i metala eseese, lea e mafai foi ona tali atu i le tasi ma le isi,
  • le faʻaaogaina o le alumini poʻo le faʻavelaina o meaʻai kuka. O vailaau oona o oloa e ulu atu i se gaioiga faʻafefeteina ma ioni o le uamea lea e faia ai ipu,
  • le i ai o tui i luga o le laulaufaiva, laugutu. O le uʻamea e faia ai mea teuteu e gaosia i meaʻai po o mea inu, o le a mafua ai se lagona o se tofo i le gutu,
  • le tausisia o le tumama. Paʻu i luga o le laulaufaiva, caries ma le tartar e mafai foi ona faʻaosofia se lagona talitutusa,
  • tino tetele o meaʻai, mata ma taulima na faia i le uamea.

Laʻau gaʻo i le gutu aʻo maitaga

I fafine, e masani lava ona matauina le uʻamea o le uʻamea i le taimi o le maitaga, o foliga vaaia o loʻo faʻamatalaina i mea nei:

  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • leai se mea
  • leai o vitamini ma minerale i le tino fafine,
  • se suiga i le mafaufauga o le tofo o le tino e tetee atu i le talaaga o suiga o le hormonal i le tino.

O foliga vaaia o sea tofo i le gutu e mafai ona o mai faatasi ma le tele o le nausea, aemaise lava i le amataga o le taeao pe fesoʻotaʻi ma ni mea manogi poo ni meaʻai. E le gata i lea, o fafine maʻitaga e mafai ona latou vaʻai suiga i le tofo, faʻalauteleina le lagona lelei ma le faateleina o gland mammary.

O isi faʻaʻailoga, e pei o le tiga o le manava, susu o le isu, tale, tiga i le gutu poo lagona le lelei, ua le auai i lenei mataupu.

O fuainumera ua lisiina e masani lava i le muamua ma le lona lua, ae o latou foliga mai i le tolu tausaga e ono avea ma se faailoga o togafitiga. O le mea lea, afai oe popole e uiga i na faailoga, logo i lau fomaʻi e puleaina le maʻi poʻo le amata togafitiga i le taimi.

Le tofo o le uamea i le gutu o tamaitai o loo i ai i le moaopa

I le taimi o le menopause, o le tino o le fafine e iai ni suiga taua i le tala faʻasolopito, lea e aʻafia ai le gaioiga o toetoe o totoga uma ma tino. O le mea lea, o le tele lava o taimi, e faitio tamaitai i se mea faʻapipiʻi pe faʻapipiʻi taimi o le uamea i le gutu.

E le gata i lea, o le faia o se tagata e mafai ona faʻaosoosoina ai faʻamaʻi faʻamaʻi, o se tasi o ona uiga o se tofo o le uamea i le gutu. E le gata i lea, o le anemia, lea e masani ona aliali mai i le taimi o le moa, e mafai ona mafua ai lagona faapena.

Le tofo o le uamea i le gutu i alii pe a uma ona tamoe

E le gata i tamaʻitaʻi, ae faʻapea foʻi tamaitai pe a maeʻa le sologa lelei, aemaise lava mo se mamao mamao, ia maitauina le le fiafia o le uamea io latou gutu. O lenei mea matautia e mafai ona faamatalaina i mafuaaga e lua, e aofia ai:

  • ona o le malosi tele o le tino, capillaries o le pito i luga o le manava ma mama mama e manua,
  • ona o le malosi malosi o le tino, o pulou o le gums e mafai ona malepe, mafua ai ona tafe le toto.

O le tofo o le uamea i le gutu, o se faailoga o le maʻi

E masani lava o le tofo o le uamea i le gutu o lona uiga ua ulu atu se mea i totonu o le tino, lea na mafua ai ona ona oona. O se tasi o faailoga faapena e mafai ona o mai faatasi ma le inisua i le mercury, lead, arsenic, copper, or zinc.

O le faʻamaʻi faʻatasi ma vailaʻau o loʻo lisiina e masani ona matauina i tagata o loʻo galulue i atinaʻe gaosi oloa.

O tagata ua afaina i se tasi o metala ua taua, e faaopoopo atu i le le fiafia i le gutu, o le ai ai foi isi faailo o le inupia, mo se faataitaiga, tiga o le manava, masogo, fia inu, ulu o le tino, vevela, gaoioi, vomiting, ma i mataupu ogaoga e mafai foi mafaufau le lelei.

E le gata i lea, o le foliga mai o se toso uʻamea i le gutu e mafai ona avea ma se tasi o faʻaaliga o faʻamaʻi nei:

  • umi o le maʻi poʻo le maʻi pipisi. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia foi i le gasegase o le toto, o le vevela o le pala, manava manaia, nifo e le maluelue,
  • ania ma le leai o se uʻamea, vitamini B12 poʻo le gaʻo siama i le tino. I le tulaga o le anemia, o tagata gasegase foi latou te faitio i vaivaiga lautele, vaivai, tosina o le tino, mago ma pallor o le paʻu, lauulu lauulu ma fao, goto totoga, diva, palpitations, ma isi faailoga.
  • maʻi ate. Hepatitis, carcinoma hepatocellular, ate cystosis e mafai ona faʻaalia se lagona o le uʻamea i le gutu,
  • togafitiga o le biliary tract. O le tele o taimi, o le cholecystitis, cholelithiasis ma le bysicinesia biliary e taʻitaʻia ai le tofo i le gutu. E le gata i lea, e mafai e tagata gasegase ona maua le tiga i le sao o le tino, fatu o le fatu, leu, vomiting ma isi mea le lelei,
  • maʻisuka malosi. O le tofo o le uamea i le gutu ma le maʻisuka e fesootaʻi ma le gasegase malosi o gaʻo, ma o se taunuuga o lea mea ua tele ai le tino o tino o le ketone, lea e ulu i totonu o le toto,
  • manava manava. Gastritis ma le maʻi o le peptic e ono mafua ai se tofo o le uamea i le gutu. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamaoniga e pei o le tiga mulimuli pe a uma ona 'ai po o le "matelaina" tiga o le manava, faʻanoanoa, dyspepsia, leu ma vomiting,
  • afaina o le laulaufaiva. O lenei faʻamaʻi e mafai ona faia i viral, bacterial, fungal, thermal or chemical nature. E lipotia mai e tagata maʻi le tiga i le laulaufaiva, o se suiga i le tofo, faateleina le salivation, mumu ma le fulafula o le laulaufaiva,
  • afaina o le mucosa ofo. O le Stomatitis e faʻaalia i le faʻaalia o le pala, ulia, aphthae poʻo vaega o le necrosis i luga o le mucosa, e tupu ona o le gaʻoina o se siama siama, viral or fungal,
  • faʻamaʻi otootoga. O le tele lava o taimi, o le tofo o le uamea i le gutu e mafua ona o se maʻi leaga o le sinuses, larynx, gutu, poo le auala e suʻe ai suʻega,
  • faʻamaʻi o le tino tutotonu. Ua matauina e tagata tomai faapitoa o lenei faailoga e masani lava ona matauina i tagata mamaʻi ma le faamaʻi o le Alzheimer, o le kanesa o le faiʻai ma le tele o le sclerosis. I le faaopoopo atu i le tofo o le uamea i le gutu, o faailoga o le neurological (o le solia o le afaina, le gatete o lima, amnesia, faaitiitia o le mafaufau, suia i le tuufaatasiga o gaoioiga, ma isi mea) o le ai ai.
  • faʻamaʻi pipisi. O le inflammation, maʻi tuberculosis ma le kanesa o le susu o faʻamaʻi ia e mafai ona oʻo atu ai i se taimi le lelei o le uʻamea i le gutu, aua o le tale e puna mai i se uiga ese, e faʻafefe ai le tofo. O nei faʻamaʻi e faʻapipiʻi foi ma le tale, o le inumia o foliga, o le paʻu o le tino ma le manava o le manava.

O le tofo o le uamea i le gutu, o se itu o fualaau oona

E iai fualaau o fualaau e mafai ona mafua ai le maualalo o le tofo o le uamea i le gutu, e aofia ai:

  • antimicrobials (Metrogil, Tetracycline, Ornidazole ma isi,
  • glucocorticosteroid drugs (Prednisolone, Metipred, Prednisolone),
  • faʻailoga faʻamataʻu faʻalogo (Yarina, Femoden, Zhannina),
  • atacids (Omez, Nolpaza, Epicurus),
  • cholesterol tuuitiitia o fualaau faasaina (Atoris, Simvastatin),
  • vailaʻau faʻapitoa (Suprastinex, Diazolin, Tavegil),
  • vailaau mo togafitiga o le maʻisuka (Glycon, Diaformin),
  • vailaʻau faʻasaina (Enap, Ednit, Papukii),
  • vailaau o meaola e fuafua i le faaitiitia o le mamafa o le tino.

O le mea lea, na matou suʻesuʻeina pe o le a le uiga o le tofo o le uʻamea i le gutu ma pe aisea e tulaʻi mai ai. O le mea lea, afai o loʻo e popole mo se taimi uumi o le tofo o le uamea i lou gutu, aua le faatuai e asiasi i se fomaʻi. Muamua lava, e tatau ona e feutagai ma se fomaʻi poʻo se gastroenterologist, oe, a maeʻa le suʻeina lelei o lou tino, o le a fuafuaina le mafuaʻaga o lenei lagona ma faatonuina togafitiga. Afai e manaʻomia, o le fomaʻi o le a faasino oe i tagata tomai faapitoa: otolaryngologist, endocrinologist, neurologist, fomaʻi, ma isi.

Matou te alolofa tele ia te oe ma talisapaia au faʻamatalaga ua matou saunia e tuʻuina atu 3000 rubles i masina taʻitasi. (e ala i le telefoni poʻo le faletupe) i faʻamatalaga sili ona lelei o soʻo se tusiga i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi (faʻamatalaga auiliili o le tauvaga)!

  1. Tuu se faʻamatalaga i luga o lenei mea poʻo soʻo se isi lava tusiga.
  2. Vaavaai mo oe i le lisi o tagata manumalo i la matou 'upega tafaʻilagi!
Toe foi i le amataga o le tusiga pe alu i le fomu faila.

Vaega o le tofo inu i le gutu ma faʻamaʻi o le manava

Lafoaʻi nifo mai le kulimi e le masani ona tupu, ae e tupu moni lava le pala. O le faʻamamaina o le pupuʻu tautala ma se vai minerale hydrocarbonate o le a fesoasoani foi. O le suʻeina o vailaʻau e mafai foʻi ona taʻitaʻia ai le gutu o le gutu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e lagona mo sina taimi i le maea ai o le tuiina o le vailaʻau nicotinic.

O lenei lagona le lelei e le o taʻu mai ai soo se togafitiga. O le isi mea e le o togafitiga faafomaʻi e mafai ona avea ma faʻamaʻiina o nifo uʻamea po o pale. Faatasi ai ma lenei faamai, o le mucous membrane o le manava e afaina i le mumu. O le mafuaaga mo lenei mea i le sili atu ma le 90% o mataupu o se siama faapitoa - Helicobacter pilori.

E i ai ni pu i totonu, e ala i le tasi o ia mea e alu atu ai le esophagus i totonu o le manava o le manava ina ia "fusia" i totonu o le manava iina. Afai e faʻalautele lenei lua, o le vaega o le manava (ma o nisi taimi o le atoaga lea!) Faʻaʻoto i totonu o le pusa o le pusa. O togafitiga togafitiga o nei faʻamaʻi e faʻamamafa atoa ai se tagata o lagona le fiafia. Ae peitai, afai e le o umi le tiga ona o se taimi umi, pe o le a faateleina, ona ono faailoa mai ai lea o nisi ituaiga faamaʻi.

E oo lava i le amataga o le maʻi suka, o le tofo o le uʻamea e lagona i le gutu. O le tofo suamalie i le gutu e le o taimi uma e taʻu mai ai maʻi. O mea manogi eseese i le gutu o faʻamaoniga e mafai ona faʻaalia ai le tele o faʻamaʻi, e masani lava o le oralral cavity ma le gastrointestinal tract. Mo se tagata soifua maloloina e le tatau ona i ai lenei mea. O le mea lea, ei ai se gutu tiga i le gutu - ei ai faafitauli i le tino.

Tagai foi

  • Vaitaimi ole ultrasound E le gata i lea, o le ultrasound e faʻaaogaina e mataʻituina ai le ola maloloina ma le atinaʻe o le tamaititi i le taimi o le maitaga. I le tulaga o le pelvic ultrasound transvaginally, e le manaomia ...
  • Vaega o le aveeseina o lauulu pito i luga le laser ou te manao e faasoa atu ia te oe ou lagona o se auala e pei o le aveesea o lauulu laser. O le aveeseina o le lauulu laser, e pei o le electro o se auala. E leai se aoga ... Sa ou aveeseina le lauulu lauulu ...

Suiga i le vavau o le tautala ma le vaʻaia o le hypo- ma le vailaʻau

Afai e le togafitia, e mafai ona mou atu faailoga o le glossalgia, ona toe toe maua mai lea i se isi itu. I le taimi o le suʻega o meafaigaluega, o le faʻaitiitia o le tiga o le lagona i le vaega ua afaina, suiga o le degenerative i vaovao oona, ma, o se taunuuga, ua faʻaalia mai le faʻauʻuina.

E faʻaalia o ia lava o se lagona mu, tingling, tiga, tui i le laulaufaiva, se lagona o le malulu, e le fesootaʻi ma le 'ai ma isi mea e faʻaleagaina. Faʻasalalau, o faitioga e faitioina ai se lagona mu, pine ma le tiga i le laulaufaiva. O lagona le fiafia e tulai mai i se taimi pe tumau foi. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e ui lava i le tele o faʻamaʻi e mafua ai le foliga o se tofo malosi i le gutu, o faʻapogai uma o lenei faailoga e faʻaitiitia i le gaʻoina o le kulimi mai le manava.

O le a se isi mea e ono mafua ai le leaga o le tofo i le gutu

Acetone e maua pe afai e mafatia se tagata mai faʻamaʻi fatugaʻo. E pei ona e iloa, o lenei okeni tuʻufaʻatasia e nafa ma le aveesea o toxins ma toxins mai le tino. O lana galuega lē talafeagai e ono faʻaosofia ai lenei maʻi.

Manisini ma mea maulalo

E masani ona manogi le acetone i le gutu ma le nephrosis. O togafitiga faʻalauiloa o se faʻaleagaina o tubules i fatugaʻo. Ma i lenei tulaga, e maua ai tino o le ketone, ae i se vaega itiiti ifo nai lo le maʻisuka.

O le mafuaʻaga e le talafeagai ai lau galuega. Ona o lenei mea, o le mea e aofia ai hormones o le vaega o le thyroid i le toto e faateleina - faatasi ai ma le gau, ua i ai foi se tofo lelei o le acetone.

Aʻo le mea uma e mafua mai i luga, e le faʻaalia i le taimi o le suʻega, ae o le manogi e tumau pea, e tatau ona e mafaufau e uiga i lau oe lava meaai. Aemaise lava, o le sese e masani lava o le tele o puipuiga i le taumafa ma le leai o ni meaʻai.

I le taimi o le anapogi, i le itu, e masani lava ona i ai se tofo o le acetone i le gutu. A uma ona teena meaai i totonu o le toto, o le aofaʻi o suka e maua mai i le teuina o le gaʻo ua faateleina. Faatasi ai ma lona pala le lelei, e tulai mai se manogi faapitoa.

A maeʻa ona inu e le tagata se fualaau o le ava malosi, ona aliali mai lea o se tofo o le acetone i lona gutu. O le mea o le ate, i le talepeina o ava malosi, maua ai le acetic acid. O le manogi e mou atu pe a uma ona aveesea uma le tino o le ethanol mai le tino. E masani ona masani ai i ni nai aso.

O a latou masani masani e mafua ai le faateleina o le palatini. O lenei, i le isi itu, e fesoasoani i le le fiafia i le gutu.

Acetone, e tusa ai ma tagata atamamai, latou te faia se vaega taua i le gaioiga o le tagata, ae o lona tele e mafua ai se suiga i le paleni o le acid-base. O se taunuuga, o le maʻi e masani lava ona leiloa mamafa le mamafa. Faʻatasi ai ma le mamafa tele o le maualuga o le acetone, o loʻo i ai se tulaga lamatia e le gata i le soifua maloloina, ae faʻapea foi i le soifua o le tagata maʻi.

O mafuaʻaga e pei o faʻamaʻi pipisi i le gutu e oʻo atu ai i se taimi le fiafia. I lenei tulaga, naʻo le faʻaputuina o le faafitauli autu e mafai ona fesoasoani. I le avea ai o se tulafono, o loʻo matou talanoa e uiga i le togafitiga o caries, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le numera o siama i le gutu.

Aisea e aliali mai ai se suamalie suamalie i totonu o le gutu?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se suamalie suamalie i le gutu o se tulaga e le masani ai le le mautonu, lea e masani ona faailoa ai se faaletonu o le tino. E fiafia uma tagata i le lagona o se suamalie manaia i le oral vevela, ae e amata ona le fiafia pe a masani ona maua le manava o le suamalie i totonu o le gutu, ma ua le lelei le iloa o le tofo.

Faaiuga

E pei ona taʻua i luga, e eseese lava mafuaaga o le tofo. Aemaise lava, e mafai ona tupu i le gutu o se tagata e faʻaaogaina le puipuiga. O le mea lea, e le faigata le faʻaitiitia o le faafitauli - e na o le tatau lava ona sui le meaʻai. E talafeagai le faʻavasegaina o fualaau faisua ma fua.

Le faʻatulagaina o tuusao saʻo ma le leai

Faatasi ai ma le magoga tumau i le vavagana o le tautala, e tatau ona faaosofia le faʻafefe. E sili le fesoasoani o le suimui. O le a faʻapitoa foi ituaiga o laʻau o le vao. Teu tiiti e mafai ona toe faʻaleleia le manava fou, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.

Aisea e aliali mai ai lagona o le suamalie i luga o le laulaufaiva

O le tele o meaʻai i le meaʻai, sili atu le suamalie. O le suamalie suamalie suamalie o le mea lea o le solia o le gaosiga o le gaʻo. Faʻaaogaina tele o taumafa maualuga-kalori o loʻo i ai glucose. Fans of salty, o meaʻai vevela e i ai le tofo lelei. O le faʻaauau pea o lenei faailoga o le vevesi o le vevela e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi eseese ma le le lelei.

E ala i le pala, e masani ona lagona e se tagata se tofo suamalie i totonu o le ooto. O lenei le mautonu e le masani ai. E tau atu i le le mautonu, ita. O se suiga ile faiga ole gasegase o le mafuaaga lea mo lenei tulaga.O faʻamaʻi faʻamalosi o loʻo i totonu o le vavagana o le tautala e nofouta i soo se faʻalavelave i totonu o le tino.

Iniseti o le tino popole:

  1. O faʻasolosolo e mafua ai le solia tele o le tofo, matua fesuiaʻi ai le eletise o le faʻaogaina o le fatugalemu ma le lautele. O le le mautonu o se faʻalavelave faʻapitoa e mafai ona mafua ai le vevesi.
  2. E i ai se mea matagofie pe le masani ai, pe a uma ona faʻaleagaina le tofo o loʻo lafoina faamatalaga o le tofo mai le epiglottis ma le faai i le faiʻai.

Uma o le Endocrinological - maʻisuka:

  1. O se faailoga o se maʻi le tumau ona o le solia o le metabolism o le carbohydrate, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i se foliga le pulea e avea ma seu suamalie tumau i le gutu.
  2. O nisi o le le atoatoa o le suka e matauina pe afai o le faagasologa o le gaosiga o le inisalini e afaina, ogaoga faigata. O lenei mea e mafua ai le tofo le manaia o le suamalie i le gutu. O le gaioiga o le suka e ulu atu i totonu o le toto ma le toto ma le veveva e faʻalavelaveina.
  3. O gasegase e masani lava ona matauina le i ai o le tofo lelei i le gutu, talu ai ua afaina ai neura i le neuropathy.

  1. Tago, tofo, sogisogi o galuega faʻapitoa ia e pulea ai le tino o le tino e ala i uila. E maua pea e le faiʻai faailo eletise e fesootaʻi ma faailo o le tofo, talu ai o le tele o fusi namu e alu i fausaga o le okeni.
  2. O se suamalie suamalie pea i le oral vevela e masani ona aliali mai ona o le le lelei o le gaioiga o le faiʻai, suiga i le faagaioia o neura.

Malosiaga Pseudomonas malala vaalele:

  1. Pe a oʻo i totonu o le tino o le tagata, o le siama o le pseudomonas aeruginosa e mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese e le fesoʻotaʻi. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi ogaoga o le agasala, tiga o le fatafata, faʻamaʻi o taliga, puʻe vavalalata.
  2. E leai se tofo. O lenei faʻalavelave o le tofo o se itu o aʻafiaga o mea faʻapitoa.

Pancreatitis, mimitiina,

  1. O le pancreas e nafa ma le tele o faagasologa i le tino. Afai o lenei okeni faalilolilo e aumai se faailoilo SOS, i totonu o le sternum i le taeao o loo i ai se lagona mu, sasaina i totonu o le manava, o le manava. O lagona le lelei o le tofo i se taimi umi, e solia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faagasologa.
  2. Faʻasologa o le gaʻo, faʻaleagaina o le tino, mimiti, talo i totonu o le manava, faʻafitauli o le maʻisaga i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi faʻamalolo pe a maeʻa aso malolo umi e oʻo atu ai i le faʻaauau pea o se taʻaloga suamalie, e pei o le acids o loʻo i totonu o le manava e alu aʻe i le esophagus. E masani ona tupu le tiga i le fatafata o le tagata maʻi. O se taufaaleaga le lelei e aliali mai.

Oona o le tino popole o se natura faatosina:

  1. O se faʻamaʻi viral lea na ulu atu i le tino o le tagata e mafua ai le atinaʻeina o maningitis matautia ma le encephalitis. O se faʻaleagaga matuia o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu.
  2. O le gaioiga o siama namu e faʻavaivaia, o le gafatia e lagona le tofo o loʻo vaivai.

Faʻamaʻi faʻamaʻi:

  1. O le le atoatoa o le tino ma le foliga mai o se suamalie suamalie e mafua mai ona o le pisia o phosgene, vailaau e tineia ai manu faalafua, ma taitai atu i totonu o le tino. O se faailoilo o le inuina o taimi masani e manatu o se suamalie suamalie ma le tofo i totonu o le vavau, o le le fiafia, vaivai, ma le le mautonu.
  2. Afai e masalomia le oona, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi. O le faafitauli ma le tofo o le a fofoina e ia lava pe a fai o le mafuaʻaga o le oona e faʻaumatia.

O se tofo suamalie i le laulaufaiva o se faailoga o faafitauli o nifo:

  1. Stomatitis, faʻamaʻi pipisi, caries e masani lava ona faʻatasi ma foliga vaaia o meaola faʻapitoa i le tino. Pseudomonas aeruginosa o loʻo faʻasalaga faʻavaveina le mucous membranes o le oral vavalalata.
  2. O lenei mea e mafua ai le lagona o le suka i le gutu.

E faʻafefea ona masalomia se faʻamaoniga o se tuufaatasiga o faʻamaoniga

  1. Afai o se tagata e iai le taoto ma se tofo metallic, e mafai ona:
    • gastritis ma le maualalo o le acidity,
    • faʻavavevaveina o le cholecystitis masani,
    • biliary duct dyskinesia,
    • mea inu i sima apamemea, arsenic poʻo le mercury.
  2. Tesea ma le tofo lelei:
    • masima masima masima,
    • anaemia
    • afaina o le neurological
    • afaina o le ate: o le hepatitis, cirrhosis, o le tino poʻo le ate o le ate,
    • faʻamaʻi faʻatasi ma le inisua: pneumonia, pono o le tino, masusu.
  3. Afai e aliali mai se meaʻai mulimuli pe a uma ona 'ai, e mafai ona faʻaalia:
    • tali i le va o pale mai metotia eseese,
    • tali i le va o pale / puipui ma le tosoina,
    • biliary dyskinesia, cholecystitis,
    • gastritis
    • manava o le manava
    • maʻi faʻamaʻi.
  4. O le tuʻufaʻatasiga o le oona i le gutu ma le metallic taste e taʻu mai ai faʻamaʻi o le ate, gase oona poo le vaeluaina.
  5. O se tofo lelei pe a mafai ona o gatasi le tale ma:
    • pneumonia
    • pulupula tuberculosis
    • cystic fibrosis o mama
    • pulusal hypertension
    • maʻi o le bronchiectatic,
    • pono o le tino.
  6. Paʻu o le ulu ma le mea faʻapitoa mulimuli ane i le:
    • mea oona i sima uʻamea, uʻamea mercury,
    • iron deficiency anemia,
    • faʻamaʻi faʻatasi ma le inisua: bronchitis gase, pneumonia, togi, pulmonary tuberculosis.

O le a le mea e fai i se tagata gasegase i se tofo matagofie

Pe a oʻo mai se tofo umi i totonu o le vavagana, o le filifiliga saʻo o le faʻafesoʻotaʻi lea i se fomaʻi. E taua le sailia o mafuaʻaga o lenei faailoga o faʻamaʻi eseese. E tatau ona asiasi atu i se tagata o le endocrinologist, fomai nifo, gastroenterologist, fomai, neurologist. E le mafai ona e le amanaʻia le faʻamaʻi. E tatau ona e galue vave.

E faʻafefea ona togafitia se tofo metotia i lou gutu

E te le manaʻomia le suʻeina o se faʻamaʻi i luga o le Initaneti, ae manaʻomia lou sailia faʻamalosi fesoasoani fesoasoani fomaʻi pe afai o loʻo i ai se tasi o faʻamaoniga nei:

  • lagona le leai o se ea
  • o se lagona o le malamalama lelei
  • vili
  • puupuu le manava
  • afaina,
  • tale le toto,
  • moe
  • fiva
  • vavao.

Afai e leai se tasi o mea o loʻo maua i luga, e mafai ona e faia ni fua faʻatatau i le fale:

  1. aua nei kuka kuka meaai, fualaau aina ma sua i totonu o le alumini poo le faʻaaogaina o ipu uʻamea,
  2. feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le sui o se isi fualaau faasaina e mafua ai se suiga ile tofo,
  3. aua le tautua i ipu alumini,
  4. aloese mai meaʻai gaʻo, ulaula meaʻai, kuka kuka ma meaʻai vevela,
  5. vai inu mama, ae le o le suamalie,
  6. aua le ulaula pe inu ava malosi,
  7. aofia ai i le letusi ma le greens, e mauoa i le folic acid, apples, rich in iron, ate, meat and bran bread, lea e aofia ai le vitamini B12,
  8. pe afai o le faailoga e aliali mai pe a uma ona faʻaogaina nifo, sui,
  9. pe afai o le metallic aftertaste o loʻo tuʻuina atu i le nifo o le nifo, faʻapipiʻi pepa, asiasi i lau fomai nifo poʻo le le tumau, ona mulimuli ai lea i ana fautuaga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se meaʻai mo fafine e iai le tofo o le uamea i le gutu, e tatau ona e mautinoa e le o maʻitaga - e le o auala uma e talafeagai mo lenei vaitau.

I le fale - aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi - e mafai ona e faʻaogaina metotia nei:

  • faaopoopo le garlic, tomato, ma le sua o le tipolo i meaai (pe a talafeagai ai). O sala ma le avoka po o salakeke a Kaisara e sili ona lelei,
  • faʻamafaʻi, namamona poʻo le cardamom e mafai ona faaopoopo i le lauti
  • fufulu lou gutu i vai ma le sua o le tipolo,
  • A maeʻa taumafataga taʻitasi ona fufulu lou gutu i se mea faʻapipiʻi fufulu, faʻaaoga le nifo,
  • faataapeina taimi le mint candies,
  • fufuluina fualaau suamalie, sili atu i latou e le oona: tangerines, oranges. Pomelo ma fualaau aina e sili ona aloese.

O taimi taua e le tatau ona faʻaumatia

E tatau ona pasi suega, taitaia se fuagafanua. Ina ia aloese mai faʻafitauli, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona pulea lana lava suka. Afai o le mafuaaga o le togafitiga o se siama, e tatau ona taofia. O le tagata tomai faapitoa i faʻamatalaga o le a filifili e le tagata lava ia se vailaau faʻamaʻi. Mulimuli i meaʻai fautuaina. Afai o le suamalie suamalie i le laulaufaiva e lagona ona o le taumafaina o suti i ni aofaiga tele, o le nifo suamalie e tatau ona suia lana meaai.

O le faʻaaogaina o le faʻaleagaina o le tofo lelei e mafai ona faia pe a uma ona faʻatalanoa ma se fomaʻi poto.

O fualaau sili ona lelei ma lelei mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

O vailaau filifilia lelei mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le maualuga o le suka ma aloese ai mai faigata matautia.

Faʻafetai i le faʻaaogaina o vailaʻau, e mafai ona faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, faʻagesegese le tuʻuina atu o le kulūkose i totonu o le toto, ma, pe a tatau ai, faʻalauteleina le faʻasologa o inisalini.

Togafitiga

O fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona foia ai le tele o faafitauli:

  • Faaitiitia le malosi o le insulin,
  • Faʻaauau le gaosiga o le inisalini,
  • Faʻalūlū le faʻaogaina o le kulukose ma faʻalavelaveina le ulufale atu i totonu o le toto mai le masini digestive,
  • Faʻasaʻo le dyslipidemia - o lenei faaupuga e faasino i le solia o le paleni o lipids i totonu o le toto.

Togafitiga e amata i se tasi fualaau faasaina. Ona mafai lea ona e fesuiaʻi i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. Afai latou te le tuʻuina atu ni manaʻoga e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le togafitiga o le inisalini.

O vaega autu o vailaʻau

Ina ia mafai ona togafitia togafitiga, e taua tele le mulimuli i fautuaga a le olaga - usitai i se taumafataga faapitoa ma faamalositino.

Ae peitai, e le o tagata uma e mafai ona mulimuli i ia tulafono mo se taimi umi. Aua o le togafitiga o fualaau faasaina o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona faʻaaogaina.

E tusa ai ma le taʻiala o le gaioiga, o laulau mai le maʻisuka e oʻo atu i vaega eseese:

  1. Fualaau e faʻamalo ai le faʻamalosia o inisalini - o lenei vaega e aofia ai thiazolidinediones, biguanides,
  2. O fua o le suauu o inisalini - e aofia ai glinides ma oloa e aofia ai le sulfanilurea,
  3. Vailaʻau tuʻufaʻatasia - o mea faʻapitoa o loʻo aofia ai i lenei vaega.

O le togafitiga o lenei maʻi masani e manaʻomia ai le faʻaaogaina o nei vailaʻau:

  • Sulfonylurea,
  • Alpha glucosidase inhibitors
  • Biguanides

O lenei vaega e aofia ai fualaau faasaina ei ai le metformin malosi. I falemaʻi, e mafai ona e maua ni meafaigaluega e pei o le glucophage ma le siofor, lea e aofia ai lenei mea gaosi eletise.

O nei fualaau o le maʻisuka o loʻo faʻatatau i le faʻaitiitia o le malosi o le tino i le inisalini. O lenei taunuʻuga e ausia i auala nei:

  1. Faʻaitiitia le kulupu o le kulukose mai i le palatini ma gaʻo, faʻapea foʻi ma le gaosia o le ate glycogen,
  2. Faʻateleina le lagona o le tino i le inisalini
  3. Fausiaina o fale o kulukose i le ate i le ituaiga o glycogen,
  4. Faʻaitiitia le suka o le toto
  5. Faʻateleina le kulūkose i totonu o totoga ma totonu o masini.

O ia sooupu e masani ona faaosofia ai ni mea e le manaomia. E afua mai i le faaleagaina o le vaega o meaʻai. A mavae le 2 vaiaso, ona mou atu lea o aʻafiaga, o lea e tatau ai ona e onosai.

O nei maʻi o le maʻisuka e mafua ai mea leaga nei:

  • Nausea
  • Vomiting
  • Taʻitaʻifono o le nofoa
  • Laʻau
  • Laʻau suamalie i le gutu.

Sulfonylurea

O le lisi o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai vailaau faasaina e pei o glycidone, glurenorm, glibenclamide. O le gaioiga a le faʻatupega e faʻavae i luga o le fusifusia i seta o le beta-cell. E mafua ai ona faateleina le gaosiga o le inisalini.

O nei fualaau faasaina e amata ona faʻaaogaina i ni fua laʻititi. I le gasologa o le vaiaso, e tatau ona e faʻalauteleina le numera i le tau manaʻomia.

O aʻafiaga le lelei o ia tagata ofisa e aofia ai mea nei:

  1. O le taufaamatau o le hypoglycemia,
  2. Rasū i luga o le tino
  3. Polokalame masini
  4. Faʻaalia lagona
  5. Faʻaleagaina o le ate.

O lenei vaega e aofia ai vailaʻau e pei o le numera ma le faʻasalalau.

Faʻafetai i lo latou faʻaaogaina, e ono mafai ona faʻaititia le tele o le inisalini e ulu atu i le toto. O lenei aafiaga e maua i le faaosofiaina o le calcium i totonu o le pancreas. O lenei mea e mafai ai e oe ona puleaina le meli postera, poo le aofaʻi o le kulukose pe a uma ona 'ai.

Thiazolidinediones

O le lisi o fualaau o le maʻisuka e aofia ai pagraitazone ma rosiglitazone. O nei mea e fesoasoani i le faʻatoagaina o initaneti i tino maso ma le gaʻo. Ona o lenei mea, o le faateleina o le malosi o le insulin, lea e fesoasoani i le vave tagofia o le kulukose e gaʻo maso, maso ma le ate.

E ui lava i le sili atu ona aoga o ia tupe, ae tele a latou faʻasalaga. O tapulaa autu e aofia ai tulaga nei:

  • Toto
  • O le tolu fausaga o le ate e fesuiaʻi,
  • Faʻasologa masani o le fatu faiva 3-4 faʻavae e tusa ai ma le NYHA,
  • Lactation.

Faʻaaogaina

O lenei vaega o vailaʻau oona suka aofia ai le faʻasalaga. Faʻafetai i lona faʻaogaina, faʻaleleia le gaosiga o le inisalini. E maua lenei mea e ala i le faʻateleina o le malosi o le kulukose i totonu o le toto. O lenei faiga e tuʻuina atu faatasi ma le faʻamaloloina o le gaosiga o gaʻo gaʻo ma glucagon.

E le gata i lea, o le aveeseina o meaai mai le manava e faʻagesegese. E mafai ai e le maʻi ona lagona le umi. O le mea lea, o lenei vaega o fualaau faasaina ua i ai se aafiaga tuufaatasi.

B-glucosidase inhibitors

O le vailaau autu mai lenei vaega o le acarbose. Ole mea e le o le ki i le maʻisuka. Ae e sili ona aoga ona e le ulufale i le toto ma e le afaina ai le iniseti o le inisalini.

O pusa tali tutusa mo le maʻisuka ituaiga 2 e ulufale atu i tauvaga ma gaʻo, ia e ulu i le tino ma meaai.

O vailaau faafomai e fusifusia i ni enzymes faapitoa lea e gaosia e talepeina ai le gaʻo. O lenei mea e faʻaitiitia ai le fuataga o le faʻamalosi ma faʻaitiitia ai le mataʻutia o le malosi o fesuiaiga i le suka pe a uma ona 'ai.

Faʻatasia tupe

O nei maʻi o le maʻisuka e aofia ai le amaryl, janumet, ma le glibomet. O nei mea e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini ma faʻaalia le gaosiga o le inisalini

Amaryl e faaosofia ai le puleaina ma le faamatuu atu o le insulin mai le pancreas. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona faateleina le lagona o le gaʻo ma maso i aafiaga o le inisalini.

Glybomet e faʻaaoga mo le le lelei o meaʻai ma togafitiga hypoglycemic. E fesoasoani Janumet i le puleaina o le hypoglycemia, lea e mafai ai ona aloese mai le faateleina o le suka.

Fomaʻi fou fou

O fualaau o le maʻisuka fou ituaiga 2 e aofia ai le initaneti DPP-4. O nei mea e le afaina ai le gaosiga o le inisalini e pulou peta. Latou te fesoasoani i le puipuia o se kulupuka-pei o le polypeptide mai le faʻaleagaga o le DPP-4 enzyme.

O lenei polypeptide e faʻamalosia ai le pancreas. O lenei mea e saofaga i se gaioiga sili atu ona malosi o le inisalini. I le faʻaopoopoga, o lenei vailaʻau e faʻatautaia le foliga mai o le glucagon, lea e aʻafia ai le gaioiga o le homone e maualalo le suka.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O sauniuniga mo le maʻisuka ituaiga 2 o se tupulaga fou ei ai le tele o tulaga lelei. E aofia ai mea nei:

  1. O le le mafai ona faia le hypoglycemia, talu ai ua le toe galue le vailaau pe a maeʻa le suʻesuʻeina o le kulūkose,
  2. Faaleaogaina o le lamatiaga o le maua o le mamafa ona o le faaaogaina o laupepa,
  3. O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina - sei vagana ai na o le inisalini ma agonists o iniseti o le faʻalogo o lenei polypeptide.

O nei fualaau faasaina e le tatau ona faia i le tulaga o le le atoatoa o le gaioiga o gaʻo po o le ate. O lenei vaega e aofia ai vailaau faasaina pei o sitagliptin, saxagliptin, vildagliptin.

GLP-1 agonists o meaola oona ia e faʻaauau ai le faʻamalosia o le inisalini ma faʻamaonia le fausaga o siama ua aʻafia. O lenei ituaiga o fualaau faasaina e tau atu ai i le mamafa o le paʻu i tagata leaga.

O ia mea e le mafai ona faʻatauina i le pepa laupepa. E na o le fofo mo le tui. O lenei vaega e aofia ai vailaʻau e pei o victose ma bayeta.

Laʻau faʻatoʻaga

O nisi taimi o tagata tomai faapitoa e faaopoopo le monotherapy faatasi ai ma se meaai e faaaoga ai mea taumafa, o le gaoioiga lea e fuafua i le faaitiitia o le aofaiga o suka. O nisi tagata gasegase latou te manatu o fualaau o le maʻisuka. Ae e le saʻo lenei mea, ona e leai ni vailaau faʻamalo e faʻaaogaina atoa lenei maʻi.

Ae ui i lea, o vailaʻau faʻasolosolo e aofia ai mea faʻapitoa e fesoasoani e ausia taunuʻuga moni i togafitiga o le maʻi. Latou te faʻaleleia le tulaga faʻatasi ma vailaau.

O se tasi o sui autu o le vaega o le inisalini. O lenei vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le aofaʻi o le kulukose ona o le faʻaitiitia o lona faʻafefe i totonu o le manava.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi e faʻaaogaina ai le galuega faalilolilo a le pancreas, faʻamaonia le metabolism ma faʻaitiitia ai le mamafa.

O le inisalini e mafai ona faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo pe avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka. Faatasi ai ma le faʻaaogaina umi o le vailaau, e mafai ona ausia le faʻaitiitia o le mausali o le maualuga o le tino.

Ae a faʻapea o faʻamalositino o meaʻai ma tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e matua mulimulitaʻia, e mafai ona e vavalalata i tafaoga masani o toto kulukose pe a mafai ai.

Vaega o togafitiga o le inisalini

O le tele o taimi, o le i ai o le maʻisuka mo le 5-10 tausaga e le gata ina manaʻomia ai se taumafataga, ae faʻapea foi le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti. I se tulaga faapena, o loʻo i ai se manaʻoga mo le tumau le tumau o le insulin.

O le faʻaaogaina o lenei mea atonu e manaʻomia muamua. O lenei manaoga e tulaʻi mai pe afai e le mafai ona fetuunai le suʻeina i isi auala. I le taimi muamua, o le faʻaaogaina o le inisalini ma se ituaiga o siama na manatu o se fua tele. I aso nei, e talitonu fomaʻi i se isi itu.

I le taimi muamua, o le toʻatele o tagata na tagofia fualaau faʻasaina ma mulimuli i tulafono o meaʻai e maualuga lava le maualuga o le maualuga. I le taimi o le inisalini, na latou atiaʻe ni faʻafitauli matautia.

I le asō, o lenei vailaʻau o se tasi lea o fualaau e sili ona aoga i le suka. Mai isi vailaʻau, e eseese lava i se auala sili atu ona faigata o le pulega ma le tau maualuga.

I tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e tusa ma le 30-40% o tagata e manaʻomia le togafitiga o le inisalini. O le faaiuga e faʻaaoga lenei vailaʻau e tatau ona faia faapitoa e le endocrinologist pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o faʻamaoniga uma ma tapulaa talafeagai.

O le mea lea, e matua taua tele i faailoga muamua o le maʻisuka e feutagai ai ma se fomaʻi ma amata togafitiga mo le maʻisuka. Faʻaeteete e tatau ona i ai tagata o loʻo i ai le gasegase o togafitia, faʻamaʻi mai le gasegase po o faʻamaʻi pipisi.

O se faafitauli ogaoga e mafai ona maua e le suka suka fualaau faasaina i le ituaiga 2 o le maʻisuka o le lamatiaga o le hypoglycemia pe afai o le kulukose e latalata i mea masani. O le mea lea, o nisi tagata ua faatonuina e faatumauina le maualuga o le suka i se maualuga maualuga - 5-10 mmol / l.

Vaega o togafitiga o tagata matutua

O togafitiga o le faʻamaʻi i lenei vaitau e aʻafia ma faigata ogaoga:

  1. O faʻataʻitaʻiga e tuʻuina mai ma nisi faʻamaʻi e faʻaputuina e matua,
  2. O faafitauli faʻapitoa o le penisione e puipuia ai togafitiga atoatoa,
  3. O faʻaaliga o le maʻisuka e masani ona sese mo isi faʻamaʻi,
  4. E tele taimi e iloa ai le faamai i tulaga taugata.

Ina ia aua le misia le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, ua leva mai le 45-55 tausaga e tatau ona tuʻuina atu i ai le toto mo le suka. O lenei faʻamaʻi e iai se lamatiaga ogaoga o le soifua maloloina, aua e mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi o le fatu, gaʻo, ma le ate.

Vaega o togafitiga ma aʻafiaga e maua mai i le maʻisuka

Afai e te le vave filifili ni sooga lelei o le hypoglycemic mo le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai se lamatiaga ogaoga o taunuuga. O le mea lea, o soʻo se faailoga o togafitiga e tatau ona faʻamalosia ai se tagata e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

A maeʻa ona suʻeina le ata o le falemaʻi, o le a filifilia e le fomaʻi suʻesuʻega talafeagai ina ia iloa ai le suka. O le faigofie o nei mea o se suʻega o le toto na maua mai le vein poʻo le tamatamailima.

A faʻamaonia le faʻamautinoaga, e atiae e se fomaʻi togafitiga togafitiga e aofia ai elemene:

  • Faiga faʻaleleia faʻapitoa,
  • Soifuaga ola malosi
  • Faʻaaloalo i se taumafataga faapitoa,
  • Le faʻaaogaina o fualaau.

Afai e te le filifilia togafitiga aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai se tulaga lamatia ogaoga:

  1. Faʻatoʻa faʻanoanoa o fatugao
  2. O le atinaʻeina o le retinopathy o le maʻisuka - o se faʻaletonu vaaia e mafua mai i le afaina o le retina,
  3. Mateʻo le neuropathy,
  4. Gangrene - i lenei tulaga ei ai se tulaga lamatia o le gau o vae,
  5. Glycemic coma
  6. Tigāina
  7. Loto o le fatu

O vailaau filifilia saʻo mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua ai taunuuga lelei ma faʻaleleia le tulaga o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga