Togafitiga o le bronchitis i le maʻisuka: vailaʻau mo le maʻisuka

O le maʻisuka e taulimaina e tusa lava pe itiiti sina malulu, ma o le bronchitis i le maʻisuka malosi (DM) e i ai se aafiaga ogaoga i le tino. E le gata o le faʻaleleia o togafitiga e faigata tele, ae faʻapea foi togafitiga togafitiga. O le Bronchitis e mafai ona mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka, lea e aafia ai le tagata maʻi, ma o vailaʻau e maua ai le suka e le mafai, o le faʻaaogaina e le mafai. Togafitiga o le faamai e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi, o isi taunuuga ogaoga e mafai.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Mafuaaga o le atinaʻeina o le bronchitis i le maʻisuka

O le maʻisuka e le naʻo le taufaʻataʻu i le soifua maloloina o tagata, faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai ona leai se afaina. O se tasi o nei faʻamaʻi o le bronchitis, lea e leʻo i le mea mulimuli, i aʻafiaga faʻapitoa. O le Bronchitis e mafai ona afaina ai se tagata e maua i le toto suka, ma o foliga lapopoa ma masani e iloga e faalagolago i le vasega.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

I le maʻisuka, o mafuaʻaga autū o le mumu o le paʻu o le:

  • vaivai le puipuiga o le tino, pathogens, e faigofie le aafia o le tino,
  • o le faʻaleagaina o le faʻafitauli o le maʻi, o le faʻaleleia o le tino e maua ai se suiga,
  • faʻafitauli o soʻo se faʻamaʻi e mafua mai i le maʻisuka,
  • Atinaʻe tutusa o isi faʻamaʻi.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faailoga o maʻi

O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e eseese faʻaaliga e faʻalagolago i le fomaʻi o le maʻi. O faʻamaoniga o le gasegase oona ma le gaʻo e faʻaalia i auala eseese. O le gaioiga laititi e faʻaalia i se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi o le soifua manuia, o se faʻaaliga o se maʻi malogo, pe a iai le sipuni, mai aso muamua o le maʻi. O le tagata gasegase e faʻaleagaina e vaivaiga, fiva, leai se manaʻo, inu, pe a iai le maʻisuka, e maualuga le maualuga o le suka, lea e faʻaleaga atili ai le tulaga o le maʻi.

O le ata o le falemai, foliga masani, ei ai se uiga lilo. Faʻaaliga o le mago vaivai e tupu i le paʻu o le vevela mataʻutia, mafatiaga faaletino, ulaula. O se faʻaaliga masani e puupuu le manava, o se tulaga ogaoga i totonu o le pusa. Faatasi ai ma le faʻateteleina, o faailoga e avea ma uiga o se gaioiga mataʻutia, o se faʻaaliga o le maʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O togafitiga e iloa ai le bronchitis e matua faigofie lava. I luga o le suʻega, e faʻalogo le fomaʻi i le pusa o le pusa, e maua ai faitioga o le maʻi. I nisi tulaga, e faamanino ai le siama, ua faatonuina e le fomai se X-ray ma se smear e faailoa ai siama. E tatau ona fai se fomaʻi pe a faʻamaonia fualaau faʻasaina ma le lautele o le antibacterial.

Togafitiga metotia

O se togafiti taua o togafiti togafitiga o le faʻamatalaga o se taumafa lelei.

Togafitiga o le bronchitis i le maʻisuka ei ai ona lava uiga, lea e tatau ona vaʻaia lelei. O le Bronchitis e mafua ai le faʻaitiitia o le manava, lea e faʻasaina mo le maʻisuka. Ina ia faatumauina le malosi ma le maualuga o le suka, o le tausisia lelei ole taumafa ua faatonuina, faatasi ai ma le faaaogaina o oloa e faatagaina mo le maʻisuka. Faatasi ai ma faiga e le fiafia ai, e taua ai le inu vevela.E sili ona fautuaina le inu i se ipu vai inu vevela i itula uma pe afai e faateleina le laasaga o le vevela.

Faʻatau togafitiga

O vailaʻau mo togafitiga e faʻamaotiina e lau fomaʻi. O fesoasoani sili i le taua faasaga i le bronchitis o le siva. E faʻaaogaina laulau, peitaʻi, o le aʻafiaga e amata mai pe a maeʻaeʻa i le manava, o laupepa autu e faʻaaoga mo le maʻisuka e aofia ai le Azithromycin, Clarithromycin. I se taimi e faʻapipiʻi vave ai le pu ma le tiga, e puipuia ai le tale. Ae ui i lea, o le lamatiaga o loʻo taoto i le maualuga o le suka i totonu o le siva, o nei fualaau e le talafeagai mo le maʻisuka. E matautia le filifilia o se vailaau, ae na o le fualaau e talafeagai mo le maʻisuka.

Ona o le toatele o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, na gaosia ai e le au gaosi suasusu e leai se suka, lea e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tofo, ae faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o mea masani. Suauu e faʻavae i mea masani, e pei o Lazolvan, Linkas, Gedelix, e sili ona aoga mo le maʻisuka. Ae ui i lea, o le tau o lenei vaega o oloa e sili atu le maualuga nai lo sikaleti faigofie, o se tasi lea o itu le lelei o sauniuniga masani.

Upu mulimuli

O le maʻi suka e faʻavaivaia ai le soifua maloloina o tagata, aafia ai vaega uma o le tino, o le manava o le tino e leai se faʻalavelave. O le atinaʻeina o le bronchitis e avea o se suega faigata mo le tino, ona o ni aʻafiaga talafeagai, e pei o le faateleina o le toto suka, ma e mafua foi i tulaga patino o togafitiga. O le autu autu i le polokalame toe faʻaleleia o se togafitiga e togafitia lelei, i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Faaaoga vailaʻau mo le mamafa i le maʻisuka

O vailaʻau mo le aʻafia i le maʻisuka ua faʻamaonia i le tagata gasegase e na o le fomaʻi. O le faʻataʻitaʻiina o le tagata lava ia poo le faʻamalaloina o le maualuga, lea e faʻaalia e ia lava le talaaga o le maʻi suka, e mafai ona taʻitaʻia ai le fatu, toto laiti ma toto tetele, gaʻo ma isi faʻalavelave matuia, e oo lava i le oti.

O gasegase, ao pulea le suka o le toto, e le tatau ona faʻagaloina le faia o se puipuiga faapena o le toto maualuga (BP).

I le taimi nei, ua talitonuina o le faateleina o le toto maualuga (maualuga) toto maualuga i luga atu o le 130-135 mm RT. Art. ma le diastolic (lalo) i luga atu o le 83 mm RT. Art. o se faailoga o le maualuga o le maualuga.

E tatau ona lipotia i luga o le fomaʻi le fomaʻi i le fomaʻi, o ia lea, i le iloaina o la latou faʻaiʻuga, e tatau ona faʻatonuina togafitiga talafeagai.

O le tele o fomaʻi e faʻaaogaina togafitiga e leai ni fualaau mo le maualuga o le gasegase o le maʻisuka, talu ai o le tele o le faʻasaʻi (faʻaitiitia o le toto) o fualaau oona e afaina ai totoga o tagata taʻitoʻatasi: o gasegase ua faʻamatalaina meaʻai, o le tino faʻalositino, manava, ma togafitiga faʻapitoa.

Ae ei ai tulaga e na o le inu fualaau e mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi. Ma o lenei mea e tupu tonu lava i tulaga e oʻo atu ai le toto toto i fuainumera 135/80 mm RT. Art. ma sili atu ia i latou.

I aso nei, ua faʻaaogaina se fou fou o vailaau antihypertensive magnesium e togafitia ai le maualuga maualuga: Magnikum, Magnelis, Magvit, ma isi.O nei vailaʻau e faia mo le le lava o le magnesium i le tino (ua iloa o le leai o le magnesium lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o le maualuga), e toetoe lava leai ni aʻafiaga.

O le mea e masani ai, o le tele o vailaau o fualaau oona e faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga o le toto maualuga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le diuretics o togafitiga ia e fesoasoani e aveesea le tele o vai mai le tino, e aofia ai vaʻa, ona faʻaitiitia ai le mamafa. E 6 ituaiga o togafitiga, o se tasi o ia mea - sauniuniga mo le vavepuni - e le maua ai le maʻisuka. O faʻasolosolo mea e aofia ai: "Furosemide", "Lasix", "Uregit".

O la latou mea sili ona lelei o se aafiaga lelei i le gaioiga o fatugaʻo, lea e sili ona mafatia i lenei maʻi. I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaʻo e le aafia ai le metabolism lipid. Ua faatonuina i latou mo le maʻisuka ma le fatu fatu fatu.

Afai e le oi ai, o le tasi o faʻasolosolo sili ona saogalemu e faʻatulagaina - Faʻailoa (Arifon).

E tatau ona manatuaina o thiazides o loʻo faʻasalaina i ia ituaiga o gasegase - o fualaau oona ua faʻavasegaina o ni vailaʻau, ae faʻalauteleina le maualuga o le toto suka.

O le mea lea, e le masani ona faia e le diuretics (e aunoa ma isi fualaau) ona o le maualuga o le toto ma le maʻisuka, e masani lava ona faatonuina i nai tootoo faatasi ma le ACE (le angiotensin converting enzyme) ma / poo beta-blockers, e pei o Corvitol, Atenolol, Nebilet "," Nebivolol. " Latou te le aʻafia le lipid ma le gaosiolosi gasegase, fesoasoani e puipuia le toto.

I le taufaʻataʻu o faʻamaʻi pipisi o le fatu, o loʻo maua ai le maʻisuka o soʻo se matua i le "Nebilet" - o se peta-blocker e faʻaitiitia ai le toto ma faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai.

Alpha blockers (mo se faʻataʻitaʻiga, "Doxazosin"), lea e faʻapupula ai le aafiaga o le inisalini ma e le afaina ai le lipid metabolism, ua manatu e avea ma vailaau aupito sili mo le maualuga o le maʻisuka.

O vailaʻau faʻataʻotoga (faʻataʻitaʻiga, "Dopegit", "Clonidine") e faʻasinoina i maʻisuka na o le taofia o se faʻalavelave maualuga! I isi tulaga, o lo latou faaaogaina e matua faasaina. O le meafaigaluega faʻaonaponei o le Agonist-12, lea e leai ni aʻafiaga e le manaʻomia, faʻaleleia le metabolism, ma fesoasoani e pulea le inisalini i le toto.

E tele le malosi o le faʻamalosi o le kesi i lenei faʻamaʻi, i le manuia ma le faʻaitiitia o le toto maualuga, e aunoa ma le aʻafia o le carbon and lipid metabolism. E aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, Altiazem, Berlipril. Ae ui i lea, o nisi o pama o lenei vaega e mafai ona afaina ai totoga taʻitasi.

O fualaau taugata na faatonuina e fomaʻi e faʻamalolo ai faʻaaliga o le maualuga i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka e aofia ai Rasilez (o le inhibitor tuusao) ma Aprovel (o le angiotensin receptor antagonist).

Lafo mo le maualuga o le maʻisuka

O le maualuga o le maualuga o le maʻisuka e faalagolago i le ituaiga o maʻisuka, talu ai ona o le 95% o mataupu, e le o le mafuaʻaga o le maualuga o le toto maualuga, e aʻafia ai le mafai ona faateleina le mamafa ona o maʻi o le toto ma gaʻo.

O le maʻisuka ituaiga o maʻisuka (o le insulin-dependent), e tusa ai ma fuainumera, ua sili atu ona puipuia mai le maualuga maualuga: na o le 20% oi latou e maua i le toto maualuga.

Faatasi ai ma tagata e le o inisalini e faalagolago i le maʻisuka ituaiga II, o le numera o gasegase maualuga e oʻo atu i le 70%. E le gata i lea, i le itu mulimuli, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o le mea muamua.

O lona uiga, o le maualuga o le toto maualuga ua faamauina e oo lava i luma o le siama o le maʻisuka.

O tagata tomai faapitoa e fuafua e mafaufau i le faafitauli o le gaosiga o le gaʻo ma le maualuga o le toto maualuga e pei o ni faʻalavelave fesoʻotaʻi, ona e tulaʻi mai ona o le faʻaitiitia o le lagona o sela i le inisalini. E le gata i lea, o le faateleina o le toto maualuga o se auala tuusao i le nephropathy, fatu fatu, ma le stroke, o le mafuaaga lea e tatau ai i le maʻisuka ona mataituina ma le totoʻa le toto e taofia ai lona tuputupu aʻe.

E i ai le faʻamaoniga tuusaʻo e faapea, o le taofiofia o le toto i totonu o taʻaloga masani i ia tagata gasegase e faʻaititia ai le 25% o aʻafiaga o faʻafitauli eseese ma 32% - maliu.

O le mafuaʻaga lea e taua ai le mataʻituina o taʻavale toto, e puipuia ai lo latou tuputupu aʻe e silia ma le 135/80 mm RT. Faatu. O le mea moni, e le tatau ona tuʻuina ifo i lalo, talu ai ona o lenei mea e mafua mai i le vavalalata.

I tane, o le toto maualuga e tatau ona le itiiti ifo i le 95/70 mm Hg. Art. i tamaitai - 95/85 mm RT. Art.

O faailo sili ona lelei o le toto maualuga i tagata matutua (60-80-tausaga-matua) o fuainumera ia e le sili atu i le 140/90 mm Hg. Art. ma mo tagata matutua ma le umi-150/90 mm RT. Art. I vaitaimi e "osooso" ai le toto o le toto i tulaga maualuga atu, o le maualalo o le toto maualuga e tatau ona itiiti ifo le malosi nai lo le taliaina mo tagata talavou ma tagata matutua.

Faʻailoga faʻamaʻi

O le faʻamaʻi o le tino fomaʻi o se faʻamaʻi tumau lea e mafua ai ona vavalalata le tino o le manava pe a afaina ai nisi mea e faʻaleagaina.

O aʻafiaga ole fomaʻi e aofia ai:

  • O le dyspnea masani, faigata le manava
  • Faʻasalaga masani
  • O se tale e masani ai ma sina lafoaia o le lanu samasama ma le sulu, lea e faateteleina i le po ma le taeao
  • Faʻailoga faʻamalosi
  • I luga o le ea i luga o le auala
  • O leo faʻalogo faapitoa i totonu o le pusa e faʻatasi ma le manava manava.

O le maʻi suka o se tasi lea o faamaʻi o le endocrin system, lea e faʻaalia i le maualuga o le suka i totonu o le toto ona o le maualalo o le gaosiga o le inisalini e le pancreas. O lenei faʻamaʻi e mafua ai le solia o se metabolism atoa, ma, o se taunuuga, o se faʻafitauli i le gaioiga o totoga o le tino ma tino o tagata.

Faailoga o le maʻisuka:

  • Uiga masani
  • Setete o le tino maʻi
  • Lagonaina o le fia inu ma le susu
  • Le popole ma le le mautonu
  • Fesuisuiaʻi taimi masani
  • Vaivai ma vaivaiga
  • Numera i vae
  • Furunculosis
  • Paʻa i totonu o le loto
  • Faʻapipiʻi i luga o le paʻu i le tele o nofoaga, faʻapena foʻi i luga o le fata
  • Toto toto
  • Faʻasalaga o le natura o le faʻalavelave.

Po o le a lava le mea moni o le maʻi fomaʻi ma le maʻisuka e eseese mafuaaga ma faailoga, o loʻo i ai le tele o mea e faʻamaonia ai la la mafutaga. O faʻataʻitaʻiga o le faʻaalia o le fomaʻi faʻapena i le talaaga o le maʻisuka ua maeʻa ona tusia i le tele o tausaga talu ai, talu mai le taimi lena o loo i ai pea feeseeseaiga faifai pea i le va o tagata tomai faapitoa e uiga i mafuaaga o lenei mea matautia.

O suʻesuʻega lata mai ua faʻamaonia ai le sootaga i le va o faʻamaʻi e lua. Muamua, e mafua mai i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le puipuiga ma le faʻaleagaina o le tino o le tino. Ae o le faʻamaoniga autu o le faʻasalaga o nei faʻamaʻi o le mea moni e tutusa ituaiga t-fesoasoani i le faʻamaʻi o nei faʻamaʻi e lua-o le faitau aofaʻi o tagata e aʻafia le sootaga i le va o le cellular ma le puipuiga o le faʻamalolo.

E faavae i luga o suʻesuʻega, lea e aofia ai suʻesuʻega maeʻaeʻa o sela, o se tutusa tutusa na maua i le va o le Th1 ma le Th2 tali i tagata mamai ma le maʻisuka ma le foma. I isi suʻesuʻega, e sili atu ma le 12% o mea moni o le foliga tutusa o le fula maso i tagata e maua i le maʻisuka na maua.

O lenei fuataga e matua maualuga ma e taʻu mai ai o loʻo i ai se sootaga manino i le va o nei maʻi. Ua iloa e saienitisi o le maualuga o le alualu i luma o le fomaʻi matala i tagata e pagatia i nisi ituaiga o maʻisuka e sili atu le maualuga nai lo tagata e leai ni pathologies autoimmune.

E eseese filifiliga mo le "tuaoi" o nei faʻamaʻi:

  • O le tele o taimi ei ai tulaga pe a atiina ae e se tagata le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 1. O suʻesuʻega faasaienisi ua faaalia ai o le lamatia o le foma i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu le maualuga nai lo tagata e leai ni maʻi mama.
  • Ae o le maʻisuka ituaiga lona lua, lea e taua foi o le maʻisuka e le o le inisalini, ole sootaga o le pathogenetic ma le bronchial asthma e leʻi faailoaina. O le tele o taimi, o lenei ituaiga o maʻisuka e iloa i tagata o loʻo matutua.
  • O le isi filifiliga mo le maʻisuka o le sotrogenic poʻo le steroidal. E masani lava ona atiina ae i tagata ua leva ona faamalosia e togafitia ma le glucocorticosteroids mo le lavela o le tino. O lenei ituaiga faʻamaʻi e seasea lava ona tupu.
  • O loʻo i ai pea se faʻamalolo faʻafuaseʻi o le faʻamalolo - Alstrom syndrome. Faatasi ai ma se faʻalavelave o le foma ma le maʻisuka i tagata mamaʻi, e ono mafai ona faʻamaonia ni faʻafitauli faʻapitoa e pei o le: mamafa mamafa, retinopathy, faʻalogo mea faʻalogo.

Togafitiga uiga

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e matua faigata lava le foma. E taua le faʻaauau pea ona faʻafesoʻotaʻi ma le fomaʻi aoga ma faʻatautaia le tele o suiga i masani masani, aemaise lava pe afai e te lagona le leaga ma osofaʻi faʻafuaseʻi o le mimiti.

Togafitiga o le maʻisuka faʻamaʻi ma le maʻisuka o se faiga e sili ona faigata, faʻaogaina, lea e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faifaipea a fomaʻi.

Muamua, e tatau ona vavae pe faʻaitiitia le faʻaaogaina o fualaau kullucocorticosteroid ua faʻamaonia mo le togafitiga o le fomaʻi mai le togafitiga. Ole ituaiga o vailaʻau e iai sona aafiaga leaga i le gasegase o le maʻisuka ma mafai ai ona tupu ni faʻafitauli o le faʻamaʻi ma aʻafiaga ogaoga. Nai lo lena, latou te faatonu atu i le heartcosteroids i le tagata maʻi, o le sili ona leaga o ia mea o Budesonide.

Afai e le mafai ona vavaeeseina atoatoa glucocorticosteroids mai le togafiti togafitiga, ona tatau ai lea ona suitulaga ia i latou i le iniseti, lea e faʻavaivaia ai o latou aafiaga i le tino. I lenei tulaga, e le manaʻomia le tuʻuina o vailaau faʻamaʻi, lea e mafai ona avea ma mafuaaga o le steroid ituaiga o le maʻisuka.

Ua avea le au palemene o aso nei ma tagata fesoasoani lelei mo le togafitiga o le fula maso. E tele a latou faʻasoa, i falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa, mea gafatia e sili ona lelei i totonu o le lotoifale ma fafo mai fafo o le tau o tau o loʻo faʻatauina.

Afai e te filifilia le tagata saʻo ile inhaler, e mafai ona e faʻaleleia lelei le lelei ma le faʻafitauli o le maʻi ona o le taofiofia ma le taofiga o osofaiga o osofaiga. I lenei tulaga, o le fualaau faasaina ua na o se aafiaga i le lotoifale ma o ona tulaga matautia i totonu o tino i totonu e itiiti lava.

O le galuega autu a fomaʻi o le filifilia lea o togafitiga sili ona agamalū e faʻaaogaina ai le faʻamaloloina o faailoga o le foma. O le tagata gasegase e manaʻomia foi le auai malosi i le togafitiga, ma le faʻaeteete mulimuli i faʻasologa uma a le fomaʻi ma taumafai e taʻitaʻia se olaga soifua maloloina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli o maʻi taʻitasi.

O le tuufaatasiga o nei gasegase masani e manaomia ai se auala faapitoa i le filifiliga o togafiti o gaioiga ma togafitiga. Fuainumera o le faʻamaʻi ma nei maʻi faʻalavelave e faanoanoa. I totonu o Amerika, mo se faʻataʻitaʻiga, e oʻo atu i le 70% o maliu e mafua mai i le maʻisuka, mamafa, ma le foma.

E aofia ai:

  • Inuina o le ava
  • O amioga le lelei
  • Taumamafa i meaʻai leaga
  • Fuʻa.

E le gata i lea, ulaula, e faaopoopo i le fomaʻi, e faʻaalia ai le tupuga o maʻi o le fatu fatu i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e le o le inisalini ona o le aʻafiaga o le toto. Ua faʻamaonia o le ulaula e le gata e faʻaleagaina ai le gasegase o le maʻisuka, ae masani ona mafua ai ona tupu.

Puipuiga

I ona po nei, pe afai o le ala sese o le olaga ma amioga le lelei e mafua ai le malosi malosi o le numera o tagata gasegase, o le faanatinati mo se soifua maloloina lelei e talafeagai. E taua tele le faʻamalosia o le gaioiga faaletino e faʻamautinoa ai mea lelei talafeagai, tuʻu le ava malosi ma le tapaa, inu vai inu tele.

  • Faʻaleleia le lelei o togafitiga
  • Faamatala i tagata o loʻo lamatia.

E tatau faapefea ona togafitia le bronchitis mo le maʻisuka?

O nisi o maʻisuka e popole e uiga i le fesili: pe faapefea ona togafitia le bronchitis ma le maʻisuka? O le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, ma aemaise lava ogaoga e pei o le maʻisuka, e mafai ona faʻalavelaveina le masani o le malulu masani, aemaise lava le bronchitis.

E tatau ona maitauina i le taimi lava lena, i le faaopoopo atu i togafitiga faapitoa mo le faʻaleagaina o le gaioiga o le manava o le toto, o le siakiina o le toto i le tele o taimi i le aso faatasi ai ma lenei maʻi o se faiga faʻatulafonoina.

O le Bronchitis o se mea e le lelei i le bronchi. Faʻalagolago i le umi o le gasegase o le faʻamaʻi ma le i ai o le toe faʻafoʻi, o lenei maʻi e mafai ona faʻalavelave pe faʻalologo.

Faʻalautele (poʻo le laumua) bronchitis e faʻapupulaina ona o le faʻamaʻi o le mucosa masaki ma le pathogenic poʻo le microflora pathogenic micrologic, faapea foʻi ma siama. O nisi taimi o lenei faʻamaʻi e mafai ona afaina e le fatu o vailaau faʻamalosi poʻo mea e alu i totonu o le manava. O le umi o le tino o le faagasologa o le togafitiga e le silia le 3 vaiaso.

O le autu o le faʻamaʻi pipisi o le bronchitis gasegase o le malulu vaalele. I lenei tulaga, e le gata o siama microflora (pneumococci, staphylococci poo le candida fungi) e avea o se sui sooupu, ae e aafia ai foi siama, parainfluenza, ma isi.

Faʻatasi ai ma se faʻagasologa umi o le gaioiga faʻapipiʻi, faatumauina o uiga masani mo le tele o masina, faʻapea foi i le tulaga o le toe faʻafoʻi faifai pea, o fomaʻi e faʻamaonia le atinaʻeina o se maʻi masani o le maʻi. O lona uiga, o le bronchitis tumau o se faʻalavelave pe a maeʻa le gasegase o le togafitiga.

O le mea pito sili ona faigata ona togafitia le bronchitis masani, faʻaosofia e ala i le faʻalauteleina o le faʻaalia i le tino faʻaleleia o le tino o vailaau matautia. O lenei mea e mafai ona avea ma vailaau poʻo vailaʻau o le eleele, vailaʻau faʻasaina, faʻamaina o le kesi pe ulaula i totonu o le potu.

I le avea ai o se tulafono, o lenei maʻi e fesoʻotai ma galuega faʻapitoa a se tagata. O lona uiga, o sea bronchitis e faatatau i faamaʻi o galuega. O le gasologa masani o le faagasologa o le le fiafia e mafai ona mafua ona o le i ai o masani leaga, e pei o le ulaula.

E tatau ona e iloa e le gata o le maʻisuka e lamatia ai tagata, ae faʻapea foʻi faʻamaʻi e aʻafia ai. I lenei tulaga, o le bronchitis e le oi le nofoaga mulimuli. Sei o tatou iloiloina ia mafuaaga autu o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le manava i le maʻisuka:

  1. O le tino o le tino ua faʻavaivaia ona o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi, lea e faʻatele ai le tulaga lamatia o faʻamaʻi pipisi.
  2. O le iʻuga o le faʻamaʻi, o suiga e le mafai ona suia e tupu i le fausaga o vaʻa o le mucous membranes, e aʻafia ai i totonu o le paʻulaʻau.
  3. O faʻamatalaga faʻapitoa o le hyperglycemia e faʻaaogaina ai le faagasologa o soʻo se gaioiga mimiti.
  4. Le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le le lava o le puleaina o le maualuga o le suka o le toto, o nei mea e maua ai tulaga e sili ona lelei mo le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le mea e le gata i le bronchi, ae faʻapea foi i le mama. Ma o lenei mea, i le itu, e tau atu i le faateleina o le taimi e toe faʻaleleia ai, ma, i se faaopoopoga, avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻafitauli eseese.

O vaega o le togafitia o lenei maʻi e tele lava ina faalagolago i faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻaleagaina o le tino, ona o foliga tetele ma le masani e mafai ona fesuisuiaʻi i latou lava.

I le bronchitis gasegase, o le a faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona faʻafuaseʻi ona faʻalavelaveina le ola maloloina (faatasi ai ma le faateleina o le vevela o le tino, vaivaiga ma le faateleina o faailoga o le soona inu lautele o le tino). O le tagata maʻi e matauina le foliga mai o se mea mamago, ma o nisi taimi o susu mafanafana, toetoe o le aso muamua o le gaioiga o le mu.

O le faʻamaʻi sili ona ogaoga i le maʻi suka. Ona o le avega faaopoopo i luga o le puipuiga o le tino ma se faʻaitiitia o le manava, o le maualuga o le suka o le toto e mafai ona tupu maualuga.E le gata i lea, o fesuiaiga i lenei faailoga e mafua ona o le auai o hormones synthesis o le gaʻo i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi.

O lona uiga o le gaosiga o le inisalini o le a faʻalavelaveina. O se taunuuga, e faasaga i le talaaga o le faagasologa o le mimiti, o le tagata maʻi i le ituaiga muamua o le maʻisuka e mafai ona tupu ai le ketoacidosis, ma le ituaiga lona lua - hyperglycemic coma. O nei faʻafitauli o se tulaga lamatia tele lea i le soifua o le tagata maʻi.

Afai tatou te talanoa e uiga i le foliga masani o le bronchitis, ona soloi loa lea o le falemai. I le avea ai o se tulafono, o faʻamaʻi e tuʻuina mai ma se maʻi matutu, lea e faʻapupula ona o le faʻaalia i le maualalo o le vevela, faʻamalositino, ulaula ma isi.

I le mea e tupu ai se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, e faʻaalia ai faʻamaoniga o le bronchitis, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. O nei faailoga e aofia ai:

  • susu ma susu susu
  • puupuu le manava
  • tiga o le pusa
  • fiva, lea e tuʻuina atu ma faʻamaoniga o le soona inu lautele,
  • faʻamaʻi pipisi.

Togafitiga o le bronchitis e faʻamaonia pe a uma ona faia se suʻesuʻega mulimuli ma fuafua le mafuaʻaga o le mumū i le bronchi. E le faigata. Ua lava lava le faia o se suʻega faafomaʻi ma faailoa mai faitioga a le maʻi.

Afai e manaʻomia, o le X-ray ma le bacterioscopy ua faia e faʻamaonia ai le siama. O se suesuega o le bacteriological e talafeagai e foia ai le mataupu o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o le antibacterial.

O togafitiga o le bronchitis i le maʻi suka o le muamua poʻo le lua ituaiga e aofia ai le tofiaina o se taumafataga maloloina lelei ma paleni.

Faatasi ai ma lenei maʻi, ua matua faʻaitiitia le manava, o le maʻi e masani ona le lagona le fiaai ma o le mafuaaga lea e teena ai meaʻai. O le fomai i le taligalu o le a mautinoa le faʻamalamalamaina e le taliaina lenei mea. O le tagata gasegase e tatau ona 'ai atoatoa, filifilia fualaau mai le lisi o faʻatagaina mo le faʻaaogaina o maʻi o le maʻisuka. O le a le gata ina maua ai togafitiga saʻo, ae faʻateleina foʻi le toe faʻaleleia.

Faatasi ai ma soʻo se faʻaogaina o le gaioiga o le respiratory tract, aemaise lava pe afai o se tagata maʻi e maualuga le vevela o le tino, o le inu malosi e tatau ona tatau. Mo le bronchitis, e fautuaina e inu se ipu vai i itula uma i tamai sipuni.

Ole togafitiga o fualaau e tatau ona faatonuina na o lau fomaʻi. E mafua mai i le mea moni o nisi vailaau faʻasaina e faʻasaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ona o le maualuga o le kulukose. O nei mea e aʻafia ai le siva ma le tale suka, paluga, faʻaaoga mo faʻamaʻi o le faai.

O nisi taimi ma se faʻafitauli matuia poʻo le faigata o le bronchitis o se natura siama, e tatau ai ona faʻamaonia mai ai mea faʻamaʻi. I le avea ai o se tulafono, ua faʻaaogaina le Azithromycin poʻo le Clarithromycin i lenei tulaga. Ae ui i lea, o le maʻisuka e manaʻomia ai se faʻamatalaga ma le faʻaeteete ma le faʻamaonia e se tagata tomai faapitoa i le fuafuaina mo le tagata maʻi le togi sili ona lelei ma le taimi o vailaʻau faʻamaʻi.

  • le malosi o le faamaʻi autu,
  • vailaau na ave e le tagata maʻi e faasaʻo ai le maualuga o suka i totonu o le tino,
  • faʻatagaina o faʻatasi ma vailaau faʻasaina ua filifilia.

E le gata i lea, o le faʻasaʻoina o le faʻaaogaina o le inisalini e mafai ona manaʻomia i le vaitaimi lava e tasi. E taua le manatuaina o le a vave ona iloa se faʻamaʻi, o le televave lea o le faagasologa o le faʻamalolo, ma o se vaega tāua lea mo le maʻisuka.

O nisi o maʻisuka e popole e uiga i le fesili: pe faapefea ona togafitia le bronchitis ma le maʻisuka? O le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, ma aemaise lava ogaoga e pei o le maʻisuka, e mafai ona faʻalavelaveina le masani o le malulu masani, aemaise lava le bronchitis.

E tatau ona maitauina i le taimi lava lena, i le faaopoopo atu i togafitiga faapitoa mo le faʻaleagaina o le gaioiga o le manava o le toto, o le siakiina o le toto i le tele o taimi i le aso faatasi ai ma lenei maʻi o se faiga faʻatulafonoina.

Tiga faigata, tau ma le susunuina i le taeao, le vevela ma le le lava o le manava. E masani, a ea? O le afaina o le bronchi o se faʻamaʻi, lea e le faigofie ona togafitia.E le gata i lea, o le bronchitis e lamatia ai faʻalavelave: pneumonia, fomaʻi poʻo le le atoatoa o le tino ...

Bronchitis, le taimi lona lua talu mai le amataga o le tausaga, ma le maʻisuka.

O le tina ua tele lona malosi o le bronchitis, mo le taimi lona lua talu mai le amataga o le tausaga. O le taimi muamua ia Fepuari, i le taimi nei mai le ogatotonu o Aperila. O mafanafana mafanafana (fetaui ma le gutu), o nisi taimi e sau i le vomiting. I le taeao, i taeao, o le vevela e sili atu i le 37, ma i le afiafi i le 38, o lea ua leai se vevela, i le afiafi o le 36.9, ona oʻo lea i le 37.2, ae le mafai ona alu le tale ma e le lelei le tulaga lautele o le soifua maloloina.

O Tina o se tamaititi ua osofaia; sa maʻi lona maʻi i lona talavou. O le taimi mulimuli na auina atu ai o ia i le TB. Sa latou suʻeina, leai se mea. X-ray i ni taʻiala se tolu na faia ia Mati, e leai ni paʻu.

Ma le isi, o loʻo ia te ia le hyperthyroidism ma le maʻisuka tutoatasi tutoatasi.

Ma, o le mea lea, e lua fomai na ave o ia (le fomai i le falemaʻi ma le endocrinologist i le falemai), o le na faatonuina ituaiga vailaau eseese mo lenei bronchitis. Ia Fepuari ma i le amataga o lenei taotoga i le bronchitis, na ia aveina ai vailaau oona na faatonuina e le fomai muamua e aunoa ma se taunuuga, ona inu lea o le fluiford ma erius ua faatonuina e le fomai lua.

Maʻi gasegase mimiti i le maʻisuka

O le Bronchitis o se ituaiga o faʻamaʻi pipisi. O le Bronchitis e aʻafia ai le mucous membranes, faʻapea foi ma isi vaega o le togavao (i loloto sili atu). E lua ituaiga o bronchitis - bronchitis tumau ma bronchitis gasegase.

O le vaega muamua e aofia ai na gasegase o loʻo maua i le bronchitis o loʻo maʻi i lenei mumunua mo le lua pe sili atu tausaga, ae o le umi o le tausaga faaletausaga o le bronchitis e le itiiti ifo ma le 3 masina. O le bronchitis taimi o lona uiga o le i ai o isi faʻamaʻi o le respiratory tract, mama, bronchi, lea, o le mea moni, mafua ai le faailoga autu o le bronchitis - tale ma le faʻaogaina o le sputum.

O le bronchitis taimi ua matua salalau solo i le lalolagi. I tausaga ua tuanaʻi talu ai nei, ua i ai pea le faateleina o tagata gasegase i le bronchitis. E tusa ai ma auala eseese, o numera eseese o tagata e pagatia mai le bronchitis - mai le 3 i le 8 pasene o tagata matutua.

O le tausaga aupito sili ona taua "tausaga" mo se faamaʻi o le bronchitis o le 50 tausaga pe sili atu foi. O le Bronchitis o le uiga masani lea mo alii, o le numera o tane e maua i le bronchitis e 2-3 taimi sili atu nai lo le numera o fafine ma le bronchitis.

O le faʻalavelave faʻalavelave o le bronchitis (COPD) o se faʻamaʻi pipisi foi, o mafatiaga bronchi. Faatasi ai ma lenei ituaiga o bronchitis, o le faagasologa o le ea o le māmā e faʻalavelaveina (faʻaopopo i ai, o nei soliga e faʻateleina pea).

Faʻahysema ma le faʻasolosolo faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e masani ona faʻapipiʻiina i se tasi o vaega e taʻua o le faʻamaʻi pipisi o le pulmonary disease (COPD).

O le bronchitis taimi e atiina ae mo le tele o mafuaʻaga, e ui i lea, o tulaga nei e aʻafia ai le bronchitis e faʻamaonia uma lava i faʻalapotopotoga faʻapitoa:

  • Fuʻa
  • O aʻafiaga o aʻafiaga - faʻafitauli le atoatoa i le tino o alpha-1-antitrypsin
  • Tulaga le lelei o le siosiomaga, e pei o le satuina o le siosiomaga ma gasegase matautia, pefu.

E tele isi tulaga lamatia lona lua mo le bronchitis, e pei o le ulaula o le ulaula, ava malosi, tulaga ola, ma isi.

O le bronchitis e vave ona tupu i mataupu pe a iai faʻaleagaga tumau i le mucous membranes, faʻapipiʻiina e soʻo se vaega i le ea. O le isi mea lamatia mo le bronchitis o le tau lea, e le lelei tele mo tagata, o lona uiga, o le faifai pea faifai pea, suiga masani i tulaga o le tau, fogs.

Afai o le mucous membranes ma le bronchi e faʻaleagaina i taimi uma e nisi ituaiga asu, pefu, isi vaega, o le ituaiga o "pisa" i se faʻaopoopoga faifai pea i le gaosiga o le sputum, o lona uiga o loʻo i ai se manaʻoga e masani ona faʻavauvau ina ia faʻaitiitia ai le pipisi mai le atigipusa o se tagata maʻi i le bronchitis.

O le ulaula o se mea lamatia lea mo le bronchitis Numera 1, talu ai o fuainumera e faapea o tagata ulaula, e tusa lava po o le a le itupa, e mafatia i le bronchitis masani 3-4 taimi e sili atu nai lo le saoloto mai lenei masani leaga. E ui lava, atonu, e le afaina tele nai lo le ulaula tapaa, galue i mea matautia matautia e: tagata faigaluega i totonu o fulufulu vela, vailaau, ma fale e tao ai meaʻai e sili atu ona faigofie i le bronchitis.

Faʻasolosolo vave le bronchitis vave pe afai o le focus o faʻamaʻi ma microbes o loʻo i ai i le bronchi mo se taimi umi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le bronchitis e faʻateleina ai le tonsillitis masani, faʻapea foʻi le tolopo i le tafe o le toto i le pulmonary circulation.

Afai ei ai se osofaiga a se tagata i le bronchitis, o lona uiga o le a tele lona "avanoa" o le a ia maua ai le bronchitis tumau.

Afai o se siama pipisi e pipii i le bronchitis, o le tulaga i lenei tulaga e mamao ese mai le mea sili ona lelei, talu ai ona o le siama na mafua ai ona faateleina le tele o siamu e sili atu ona leoleoina, e le gata i lea, o lenei vai i le tuufaatasiga e amata ona foliga tutusa.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le bronchitis masani e masani ona tupu ma le tuusao saʻo o le staphylococci, pneumococci, streptococci ma siama - both mycoplasmosis and viral. O le toʻatele o tagata i le taumalulu, o le malulu malulu e maua ai se siama o le bronchi, le manava o le manava - o lona uiga

O le gasegase o siama matautia, o le alu ifo lea i siama, o le mea lea i tagata mamaʻi ma le bronchitis, e masani lava ona tupu mai i luga o le mama.

O le maʻisuka (Latina: maʻi suka) o se kulupu o faʻamaʻi pipisi e tupu mai ona o se aiga poo le le atoatoa o le insulin poo le solia o ana fegalegaleaiga ma tino, e mafua ai le hyperglycemia, o le faateleina o le glucose toto.

I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka e oʻo atu ai i suiga le lelei i totonu o le tino, lea e faʻavaivaia ai mea puipuia o le tino. O le mafuaʻaga lena e sili atu ona faigofie ai tagata maua i le maʻisuka i faʻamaʻi pipisi eseese, e aofia ai le malulu. Le maualuga o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi, e pei o isi faʻafitauli o le maʻisuka, e tuusaʻo tonu lava i le pulea o le maʻi.

E le gata i lea, ona o le faaitiitia o le gasegase o le tino puipuia i le tali atu i le mumū, o le faagasologa e masani lava ona tupu se natura ma e mafai ona avea ma taimi masani. E le gata i lea, o faʻafitauli eseese e masani ona tulai mai - sinusitis, bronchitis, pneumonia.

Ae mo le taui o le maʻi suka, ma le malulu, o le maualuga o le suka toto e mafai ona tulaʻi i le maualuga o numera.

E le gata i lea, i le maualuga o le faʻamaʻi, o le tele o hormones glucocorticosteroid e faʻasaʻoloto mai gland - o se vaega faapitoa o hormones, aemaise le cortisol. I le faagasologa faatosina, o nei hormones e taofia le mumunia, ae i le taimi lava e tasi ua i ai so latou aafiaga i le gaosiga o le gaosiga o gaʻo - latou te mafua ai le faateleina o le toto toto, galue "faasaga i" insulin (ona o lenei faiga o le gaioiga e taua ai foi "contra-vascular").

Faatasi ai ma le mumu, o le aofaʻiga atoa o hormones contrainsular ma meaola o meaola o meaola e sili atu ona maualuga le aafiaga o le inisalini - o lenei mea e mafua ai le faateleina o le toto suka. Ma le ogaoga o le hyperglycemia, i le isi itu, e afaina ai le pancreas, ma atili faʻalavelave ai le gaosiga o le inisalini.

O se taunuuga, o le maualuga o le hyperglycemia, lea e mafai ona oo atu ai i le faaputuputu o le tele o ketones, i tulaga ogaoga, i le ketoacidosis ma e oo lava i le ketoacidotic coma. E le gata i lea, o uluai faʻaaliga o lenei tulaga e masani lava ona tutusa ma faʻamaoniga o se faʻamaʻi pipisi faʻafuaseʻi (suiga faʻafuaseʻi i le lagona, le mautonu, moe, mafaufau le mafaufau). O nei faʻafitauli e masani ona taatele i le maʻisuka ituaiga 1.

Muamua, i ni gasegase mimiti mataʻutia, e manaʻomia ma sili atu le siakiina e le aunoa o le maualuga o le toto toto - a itiiti ifo ma le lima taimi i le aso, ma pe a tatau ai - i le lua i le tolu itula. E le gata i lea, afai ei ai se masalosalo o le ketoacidosis, e tatau ona faia se suʻega o le urine mo le acetone ina ia mafai ai ona faʻatino taimi talafeagai.

O le Ketoacidosis e tatau ona masalomia muamua i le maualuga o le kulukose toto nai lo le 13 mmol / L. Afai ole togafitiga o le inisalini, ona o le tele o tulaga e iai ni gasegase mimiti, o loʻo i ai se manaʻoga e faʻapupula le tui o le inisalini e faʻatonuina.

E i ai le tulafono o lima matua - faatasi ai ma le faateleina o le vevela o le tino i soo se tikeri i luga ifo o le 37.5 ° C, o le manaomia i aso taitasi mo le inisalini e faateleina i le 25%! Afai e te le mafai ona totogi le maʻisuka na o oe lava ma se maʻi gasegase, e tatau ona e sailia le fesoasoani a se tagata finau.

O le isi mea lamatia o le tele o le gau o le vai, e masani lava i le vevela ma le vevela tele. O le faʻavelaina, aemaise lava i le tuufaatasiga o le ketoacidosis, e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga matuia i le tulaga - o le mea lea e matua taua ai le le faʻagataina oe i le inu malosi i lenei vaitau!

Togafitiga mo le suamalie i le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻisuka e faigata ona o le atinaʻeina o ituaiga eseese o faʻafitauli pipisi. O le gasegase ma le maʻisuka o faʻamaʻi pipisi. O sui o le Kapeneta e faia faasaga i tua o le pa'ū i puipuiga i totonu o le lotoifale faatasi ai ma galuega faalilolilo. O le mucous membranes e faʻamago, faʻavaivaia o latou gaʻo, faʻaosoina le foliga mai o microdamages, o faitotoa tatala mo le ulu i totonu o totoga o microflora pathogenic.

O ai o loʻo lamatia

Afai e faʻalavelave le faʻaoga o le glycogen, o le a avea le siosiomaga ma alafua, e sili atu ona faigata mo le lactobacilli ona atiina ae, o le dysbiosis e aliali mai, tatala le "faitotoa" mo le galo. O loʻo aofia ai le auʻaunaga i lenei faagasologa, lea na faʻavaeina ai. O le maʻi suka o se tasi lea o mafuaʻaga o microangiopathy, lea o loʻo i ai se soliga i totonu ole tino o le toto, lea e faʻaosofia ai le okesene ile maʻi mucosa.

O le gasegase i le maʻisuka e masani lava ona maua i tagata o loʻo lamatia:

  • Feʻavaʻava tagata matutua
  • Tina
  • Tulu malie
  • O le taʻitaʻia o se olaga masani,
  • Faʻasusu.

Soo se tagata ona o le faʻaalia i mea leaga e mafai ai ona maua le maʻisuka.

O le gasegase i le maʻisuka e masani ona maua i se faalavelave faʻafuaseʻi. E mafai ona iloa le faamai i le taimi o le sauniuni mo le togafitiga o taotoga, i le taimi o suʻega suʻega. O le maʻi e amata lemu ma le manino.

Faailoga o le maʻisuka e maua i tagata e maualalo le puipuiga. O faailoga autu o le maʻisuka o:

  • Manava
  • Gutu gutu
  • Faʻasalaga ma le ofoofogia,
  • Uiga masani
  • Tue le paʻu
  • Tele vaivaiga
  • Faʻaitiitia le tino vaaia,
  • Manstrual faaletonu,
  • Faʻitiʻitia galuega
  • Paʻu paʻu ma foliga mucous,
  • Faailoga mai fafo mai luga o le paʻu.

A, pe a aʻafia le maʻi o le maʻisuka, o le tagata gasegase e afaina i fatuga fatu, ona faʻapipiiina ai lea o faʻamaoniga i le mea autu:

  • Lafoaia o Cheesy
  • Lē faʻafeteina le sasaina
  • O le mumu o le gaogao ma le perineum,
  • O lagona le lelei o le le mautonu ile tino.

I tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o le gasegase e sili atu ona faʻaalia.

Togafitiga o le gasegase o tagata mamai e maua i le maʻisuka e le o se galuega faigofie.

O le faʻaleagaina o le faagasologa e faigata ona togafitia ma faʻatasi ai ma tulaga leaga e faʻaalia ai le alualu i luma ma le toe foʻi mai.

O le galuega pito sili ona taua mo fomaʻi o le faʻaogaina lea o se auala faʻafefea e foia ai le faafitauli. E manaʻomia ona tatou faia fua e faʻasalalau ai le maualuga o le suka o loʻo i totonu o le toto.

Faatasi ai ma nei faailoga, o le mago ma le ita tele e aliali mai. O le tuputupu ae o le fugalaau ua faasolosolo ina sili atu le malosi, o lea e tatau ai loa ona vave amata le toe faʻaleleia ma le puipuiga mulimuli mai o le gaogao. Afai o nei gaioiga e le amanaiaina, o le togafitiga o le togafitiga e amata ona salalau vave i le tino atoa, ma puʻeina taimi uma o isi totoga uma.

O fomaʻi e masani ona matauina e iai se faʻamaʻi o le maʻisuka, e mataʻituina foi sui o le vaega o le manava. O tagata maʻi e tele lava ina malulu, bronchitis, ma oʻo foi i le maʻisuka. Ina ia faʻaitiitia le tulaga lautele o le tagata maʻi ma faʻaitiitia le ono toe foʻi mai o le maʻi, e tatau ona tausisia uma faʻasologa o fomaʻi.

O Candidias o se faʻamaʻi faʻaleagaina - o se faʻaaogaina tele o vailaau faʻasaina e faʻaaogaina mo togafitiga. E le o faʻamaonia faʻamalositeni antibacterial.

Antimycotics e lua ituaiga:

  • Fofo i totonu o le lotoifale, o mea e fai i luga o le fale, suauu poo gels,
  • Fualaau faasaina - fualaau ma injections.

Faʻalagolago i taunuʻuga o suʻega, e atiaʻe e le fomaʻi se fuafuaga faʻataʻitaʻi talafeagai. Le ituaiga ma le ituaiga o vailaau mo le tagata maʻi ua faatonuina patino lava taitoatasi - e fuafua i le faagasologa o le togafitiga.

I le iai o faʻamaʻiga ogaoga, e pei o le tiga, le mafai ona faʻaaogaina, faʻamaʻi mumu, fualaau faʻasaina e faʻamalieina ai le amata ona mumu. Mo lenei faamoemoe, o aso uma e taʻele ai le vai ua faʻasalaina e faʻavae i luga o se vaivaiga vaifofo o le paluga palatini, otaota ma vailaʻau. A maeʻa togafiti, e tatau ona togafitia le nofoaga mumū ma se sui faʻafomaʻi o le faʻalapotopotoga. Ua fautuaina tamaitai e faʻatino faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi momoe.

Mo tagata, o se togafitiga eseese e faʻatulagaina: e tatau ona togafitia togafitiga faʻaleagaina i le taeao ma le afiafi. I le faaopoopo atu i vailaʻau faʻasaina, ua faatonuina ai fafine vailaʻau e fesoasoani i le faʻavaeina o se vaʻaiga o le microbial flora o le va.

Mo le togafitiga o le candidiasis, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamaonia mai fualaau nei:

  • Ouga mo tagata: Nystatin, Ecodax, Clotrimazole,
  • Manatu taufaasese mo fafine: Livarol, Gyno-pervaril, Mikogal,
  • Papatusi Antifungal mo paga uma: Orungal, Pimafucin, Nystatin, Fluconazole,
  • Vailaʻau faʻasaina ma le lactobacilli: Lactovit Forte, Linex, yogurt i papa ma capsules,
  • Faleʻeleʻele ma faʻaiʻu i le sage, chamomile, soda.

Taimi o le Taimi ma le Filifiliga o Meafaigaluega

I le i ai o se foliga vaivai o le gaogao i tagata e maua i le maʻisuka, o le togafitiga o le tele o aso. I le taimi masani o togafitiga, o le togafitiga faʻapitoa e talafeagai. I lenei tulaga, e mafai ona faia togafitiga mo le 6-8 masina.

Ina ia taofi le vaega laititi o le faamai, o le Fluconazole 150 mg e masani ona faaaoga e tusa ai ma lenei polokalame: 1 le papa i aso e tolu. Ina ia puipuia le toe tupu, o lenei fualaau faasaina e mafai ona faʻatulagaina i se atunuʻu o le 1 laulau i le vaiaso mo le 6 masina. O se polokalame faapena mo le faʻaogaina o togafitiga i le lotoifale mo le vevela.

O le tagata lava ia o le ki i le togafitiga manuia e le gata o le maʻisuka, ae o le gaʻo foi. Mo le maʻisuka, o fualaau oona e iai ni nai itu itu ua filifilia. O vailaau saogalemu ia e fautuaina mo le togafitiga o le au failautusi i tamaiti ma fafine maʻitaga.

A maeʻa ona taofi faʻamalologa le lelei, e taua le taofia o le toe faʻafouina o le faʻaogaina o le faʻaogaina. O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i nei fautuaga:

  • Faʻaauau ona mataʻituina le maualuga o lou suka,
  • Taumamafa i se meaʻai e aunoa ma le gaʻo
  • Faʻaititia le kalori o meaʻai,
  • Faʻatau meaʻai suka,
  • Fai se togafitiga o le insulin (ma le ogaoga o le maʻisuka).

Fofo faʻapitoa

Togafitiga o le au suesue i le maʻisuka e le mafai ona faatinoina i se auala lelei e faaaoga ai na o togafitiga faafomaʻi masani. E mafai ona faʻaaogaina e faʻavaveina ai le togafitiga faʻapitoa i se auala faʻatasi.Ae ui i lea, o vailaʻau lē faʻamaonia e mafai ona i ai se nofoaga agavaa i togafitiga e pei o:

  • I le 10 tbsp. l mafanafana vai vevela faaopoopo 1 tbsp. l bee honey. Faʻaaogā le tuufaatasiga e solo ai vaega na aafia o le mucosa. O le meafaigaluega e faʻaalia ai le vave faʻafouina o mea ua faaleagaina.
  • Faʻaaogaina o le calendula poʻo le chamomile e faʻaaoga e taofi ai le fulafula ma le pala. Used for douching and washing.
  • O le sipuni o le cotton ua lilo i totonu o le bio-yogurt ma le gaʻo-fat kefir ua tuu i totonu o le va. Fai le faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi moe. O le metotia o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o le paleni o le vaomalo. Afai e tulai mai ni uiga le lelei o le le mautonu, e tatau ona taofi le taualumaga.

Paʻu faʻamalosi i le maʻisuka


O le tuufaatasiga o le maʻisuka ma le foma e masani lava ona masani ai io tatou taimi ma tutupu i le tusa ma le 13% o le faitau aofaʻi. O suʻesuʻega a saienitisi ua faʻaalia se sootaga tuusaʻo i le va o nei faʻamaʻi e lua, lea e mafua mai i nisi faʻafitauli i totonu o le masimune.

O le faʻamaʻi o le tino fomaʻi o se faʻamaʻi tumau lea e mafua ai ona vavalalata le tino o le manava pe a afaina ai nisi mea e faʻaleagaina.

O aʻafiaga ole fomaʻi e aofia ai:

  • O le dyspnea masani, faigata le manava
  • Faʻasalaga masani
  • O se tale e masani ai ma sina lafoaia o le lanu samasama ma le sulu, lea e faateteleina i le po ma le taeao
  • Faʻailoga faʻamalosi
  • I luga o le ea i luga o le auala
  • O leo faʻalogo faapitoa i totonu o le pusa e faʻatasi ma le manava manava.

Faailoga o le maʻisuka

O le maʻi suka o se tasi lea o faamaʻi o le endocrin system, lea e faʻaalia i le maualuga o le suka i totonu o le toto ona o le maualalo o le gaosiga o le inisalini e le pancreas. O lenei faʻamaʻi e mafua ai le solia o se metabolism atoa, ma, o se taunuuga, o se faʻafitauli i le gaioiga o totoga o le tino ma tino o tagata.

Faailoga o le maʻisuka:

  • Uiga masani
  • Setete o le tino maʻi
  • Lagonaina o le fia inu ma le susu
  • Le popole ma le le mautonu
  • Fesuisuiaʻi taimi masani
  • Vaivai ma vaivaiga
  • Numera i vae
  • Furunculosis
  • Paʻa i totonu o le loto
  • Faʻapipiʻi i luga o le paʻu i le tele o nofoaga, faʻapena foʻi i luga o le fata
  • Toto toto
  • Faʻasalaga o le natura o le faʻalavelave.

Le mafutaga o le maʻisuka ma le maʻesa

Po o le a lava le mea moni o le maʻi fomaʻi ma le maʻisuka e eseese mafuaaga ma faailoga, o loʻo i ai le tele o mea e faʻamaonia ai la la mafutaga.

O faʻataʻitaʻiga o le faʻaalia o le fomaʻi faʻapena i le talaaga o le maʻisuka ua maeʻa ona tusia i le tele o tausaga talu ai, talu mai le taimi lena o loo i ai pea feeseeseaiga faifai pea i le va o tagata tomai faapitoa e uiga i mafuaaga o lenei mea matautia.

O suʻesuʻega lata mai ua faʻamaonia ai le sootaga i le va o faʻamaʻi e lua. Muamua, e mafua mai i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le puipuiga ma le faʻaleagaina o le tino o le tino.

Ae o le faʻamaoniga autu o le faʻasalaga o nei faʻamaʻi o le mea moni e tutusa ituaiga t-fesoasoani i le faʻamaʻi o nei faʻamaʻi e lua-o le faitau aofaʻi o tagata e aʻafia le sootaga i le va o le cellular ma le puipuiga o le faʻamalolo.

E faavae i luga o suʻesuʻega, lea e aofia ai suʻesuʻega maeʻaeʻa o sela, o se tutusa tutusa na maua i le va o le Th1 ma le Th2 tali i tagata mamai ma le maʻisuka ma le foma.

I isi suʻesuʻega, e sili atu ma le 12% o mea moni o le foliga tutusa o le fula maso i tagata e maua i le maʻisuka na maua. O lenei fuataga e matua maualuga ma e taʻu mai ai o loʻo i ai se sootaga manino i le va o nei maʻi.

Ua iloa e saienitisi o le maualuga o le alualu i luma o le fomaʻi matala i tagata e pagatia i nisi ituaiga o maʻisuka e sili atu le maualuga nai lo tagata e leai ni pathologies autoimmune.

E eseese filifiliga mo le "tuaoi" o nei faʻamaʻi:

  • O le tele o taimi ei ai tulaga pe a atiina ae e se tagata le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 1. O suʻesuʻega faasaienisi ua faaalia ai o le lamatia o le foma i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu le maualuga nai lo tagata e leai ni maʻi mama.
  • Ae o le maʻisuka ituaiga lona lua, lea e taua foi o le maʻisuka e le o le inisalini, ole sootaga o le pathogenetic ma le bronchial asthma e leʻi faailoaina. O le tele o taimi, o lenei ituaiga o maʻisuka e iloa i tagata o loʻo matutua.
  • O le isi filifiliga mo le maʻisuka o le sotrogenic poʻo le steroidal. E masani lava ona atiina ae i tagata ua leva ona faamalosia e togafitia ma le glucocorticosteroids mo le lavela o le tino. O lenei ituaiga faʻamaʻi e seasea lava ona tupu.
  • O loʻo i ai pea se faʻamalolo faʻafuaseʻi o le faʻamalolo - Alstrom syndrome. Faatasi ai ma se faʻalavelave o le foma ma le maʻisuka i tagata mamaʻi, e ono mafai ona faʻamaonia ni faʻafitauli faʻapitoa e pei o le: mamafa mamafa, retinopathy, faʻalogo mea faʻalogo.

O a taleni o le tale e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka?

I le maʻi suka, e faigata tele ona filifili se vailaau faapitoa e mafua mai i le tele o tapulaa. E tutusa foi lea mea i le suka o le suka, lea e le tatau ona aofia ai le suka. O le a le mea e gaosi ai le suka e talafeagai mo le maʻisuka?

O le faagasologa o le atiina ae o le malulu i le maʻisuka e le faigofie e pei o tagata maloloina.

O le toto maualuga o le suka i le tino e faʻateleina, ma o le faʻaaogaina o suka o le tale e naʻo le faʻavaveina o le atinaʻeina o faʻalavelave ma e mafai ona atiaʻe le ketoacidosis (o le soliga o le gaosiga o le carbohydrate ona o le le lava o le insulin).

E le gata o galu suamalie e le gata o le mea sili ona afaina mo le maʻisuka - suka - ae o le tele foi o vaega lua, e pei o le:

  • vailaʻau vailaʻau
  • eseese meaʻai
  • tagata tausi meaai
  • togi maualalo o le ava malosi
  • solvents.

O meaʻai gaosi e faʻaaoga nei faʻaopoopoga e faʻaleleia ai o latou tofo ma mea matagofie.

O suauu e aofia ai vaega e pei o le dextromethorphan ma le guaifenesin ua manatu e saogalemu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae o nei vailaʻau e tatau ona matua faʻamautinoa e tusa ai ma faatonuga, ina ia le sili atu i le metotia ma aloese mai i luga o taunuuga.

E faʻatatau i mea ua taua muamua, e taua le gauai faapitoa i le tuufaatasiga o suga totoa taitasi ma ia mautinoa e faʻatalanoa lau endocrinologist muamua.

O se tasi o togafitiga masani masani, lea e le aofia ai le suka, o lea e talafeagai mo le maʻisuka. O lona autu autu o le ambroxol hydrochloride. O lenei vaega e faʻamalo ma aveese le sipuni mai le mama, ei ai lona aafiaga mucolytic.

"Lazolvan" e ave i le susu malulu. O ona vaega autū o:

  • sorbitol
  • vai mama
  • hydroxyethyl cellulose,
  • ambroxol hydrochloride,
  • potassium acesulfame,
  • sorbitol vai,
  • benzoic acid.

Ole vailaau e le afaina i le maʻisuka, ae tatau ona e usitai i faatonuga mo le faʻaaoga. O le tele o le fualaau e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, manava ma le faʻalavelave anaphylactic.

O fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi. Ole fua ole taumafa ole tagata matua e 10 ml tolu taimi i le aso. E le fautuaina e ave lenei siva i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Faʻatasi ma le toilalo ma / poʻo le ate, e tatau ona ave faʻamalosi le fualaau faasaina.

O le siva ua faia i luga o le faavae o vaega o le natura moni ma ua faatonuina mo faʻamaʻi pipisi. O ona vaega autū o:

  • Ivy extract
  • macrogol
  • sorbitol
  • glycerol
  • propylene glycol
  • vai mama
  • hydroxyethyl cellulose.

O loʻo faʻaaogā foi le suka i le amataga o faʻalavelave pipisi. E faʻamalieina ai le le mautonu ma le le faʻavauvau i le vevela o le gaogao, o le faʻafofoga ma le fofo o vaega o le pharynx. O aʻafiaga leaga o fualaau oona o le gastrointestinal pain and nausea.

E le fautuaina e fomaʻi le sufuluina o le siva ma isi mea e sui ai vailaau faʻasaina ona o le faʻalavelaveina o le faʻagasologa o le aveʻesea o faʻamatalaga mucous. Suauu ma ona vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi. E mafai ona fufulu le sipuni i le vai pe faʻafefe i le vai i se tioata.

O le fua o se tasi o fualaau e 1 le sikola mo se tagata matua. Tele le taliaina - 3 taimi i le aso.

I le tulaga o ni faʻafitauli matuia, e pei o le nausea, ma mea e le masani ai, vomiting, maʻi manava, allergy i le fufulu o le suauʻu, e tatau ona e taofia le ave ma taʻu i lau fomaʻi.

Linkas Sugar Free

O vaega autū o le vailaʻau o vailaʻau faʻamaʻi:

  • vailaʻau vavalaʻau faʻapitoa,
  • cordia fua
  • Althaea officinalis fugalaau,
  • pepa
  • Taina aso laʻau Saina,
  • fugalaau o le hyssop
  • fugalaau viole manogi,
  • laisene
  • aʻa aʻalangal.

A e faʻatau le sukati i totonu o se fale talavai, ia e taʻu atu i le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga e te manaʻomia le siva suka leai se suka!

Syrup "Linkas" ua faatonuina e se fomaʻi e togafitia le maʻi maso ma ia maua ai mea nei:

  • antipyretic,
  • antibacterial
  • anti-inflammatory
  • immunomodulatory
  • tagata faʻamoemoe.

E ui lava e leai se suka o le syrup, o loʻo i ai se vaega o aʻa o le laisene, e faʻapea foi mo fafine maitaga ma le taimi o le lactation, faʻapea foi tamaiti mo le tausaga, e le talafeagai.

O le mea o le aʻafia o aʻafiaga o se faʻatau masani o estrogens, ma o le faʻaaogaina o tupe e faʻavae i luga o lea mea e mafai ona afaina ai le tulaga faʻasalalau o se tamaititi poʻo le faagasologa o le maʻitaga. O le faʻailogaina o le faʻaalia foi lea o faʻamaʻi faʻafefe i nisi vaega.

E mafai ona faatauina le vailaʻau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi. Ole fua ole fua ole tasi ole maualuga ole 2 tsp. Televave o le taliaina - e oʻo i le fa taimi i le aso.

Tussamag sugar free

O le sipopo o se mea e faʻamoemoe, o loʻo iai aʻafiaga e aʻafia ai ma aʻafiaga. Sugar saoloto mo maʻi suka. E aofia ai vaega nei:

  • thyme extract
  • siʻosiʻomaga mai laʻau fainisi,
  • hydrochloric acid
  • vai
  • glycerin.

O le suka pe a uma ona 'ai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faʻatagaina ai e se tagata matua ona inu le siva sau tolu i le aso e oo i le 3 teasisi i le taimi. O aʻafiaga o fualaau faasaina e aofia ai le le lava o le mānava, mumu o le paʻu, vevela, tiga i totonu o le manava, leisa, manava, ma le vomia. E le fautuaina e ave le siva i mataupu nei:

  • maʻitaga
  • lactation
  • tausaga e oʻo atu i le 1 le tausaga
  • ate, fatugaʻo ma / poʻo le le atoatoa o le fatu,
  • epilepsy.

6 ml o le siva sugarless e aofia ai le 1.8 g o le sorbitol, e tutusa ma le 0.15 XE.

E le tele naua le suka e mafai ona maua ai le maʻisuka mo le maʻisuka, ae o loʻo matua saogalemu atoatoa lava, ma o le mea e sili ona faʻailogaina e na o le le lava o le tagata lava ia i vaega. I tulaga taʻitasi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se tasi o nei sipuni, ole mautinoa ia faʻatalanoa lau fomaʻi.

O fualaau faʻamaʻi: vailaau faʻamaonia ma o latou aafiaga i le tino

O se tagata e maua i le maʻisuka e ono aʻafia i faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi, ona o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi. O lenei tusiga o le a talanoaina ai se autu taua - o vailaau faʻamaʻi mo le maʻisuka, lea o le a taʻu atu ai ia te oe tulaga e tatau ai nei vailaʻau, pe faʻafefea ona aafia ai le gasegase o le maʻi maualalo, lea e tatau ona mafua i fualaau faasaina.

Taulimaina o faʻamaʻi pipisi

O se tagata e maua i le maʻisuka, faatasi ai ma togafitiga anti-sugar, e tatau ona faʻaaogaina i taimi uma auala faʻafefe e faʻafefete ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi. O le tino, ona o le mamafa o le mamafa, ua faamuta le taulimaina o meaola ninii, o le tele o maʻi e le pasi ane.

E masani lava, e le mafai e togafitiga ona faia e aunoa ma le faaaogaina o vailaʻau. O nei fualaau oona ua faatonuina e na o se fomaʻi, e faʻasaina le lamatia o lou lava soifua maloloina mo oe.

Faatonuina o vailaau faʻamaʻi

O le mafuaʻaga o faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi e mafai ona aʻafia ai soʻo se vaega o le tino. O faʻamaʻi matautia e manaʻomia ai le vave faʻaogaina o le togafitiga faafomaʻi, aua o le atinaʻeina o se maʻi laʻititi e mafai ona afaina tele ai le maualuga o le suka toto. O le vave lava ona faʻamalolo se tagata mai le faʻamaʻi, sili atu mo le soifua maloloina.

O le faʻaaogaina o fualaau oona o le a atili ai ona e lagona

O le tele o taimi, o nei vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i mataupu nei:

  • paʻu paʻu
  • urinary tract infection
  • faʻaleagaina le vaega pito i lalo o le manava.

O togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka o se auala talafeagai mai se tulaga faigata. O faʻamaʻi luga e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli o le maʻisuka.

O mafuaʻaga mo le tupu:

  • togafiti le saʻo
  • maʻisuka meaai le manuia
  • lafoaʻi vai talafeagai.

E taua le faʻaaogaina o siama faʻamalosi faatasi ma togafitiga faʻamaʻi

E taua le manatuaina o fualaau oona e maua ai le aʻafiaga leaga e le gata mo microhoganic pathogenic, ae faʻapea foʻi mo microflora aoga.

O le mea lea, e taua le gauai atu i le taumafaina o fualaau nei:

  1. Muamua ma mea faʻapitoa - o le a faʻaleleia le manava, puipuia mai le atinaʻe o dysbiosis.
  2. O le laʻasaga o multivitamins - o le a faʻaititia ai le faʻaitiitia o puipuiga, puipuia se aʻafiaga vaivai mai faʻamaʻi pipisi.

MOLIMAU: multivitamins e tatau ona ave pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

E manaʻomia foʻi le ave faʻatasi:

  • Linex, Acipol, Bifidumbacterin,
  • "Aseta Doppelherz", "Verwag Pharma".

Faʻasologa o togafitiga

O le maliu o se vaega taua o togafitiga

O maʻi masani dermatological masani i le maʻisuka o:

  • diabetic foot syndrome
  • o le fasciitis le mautonu,
  • suauʻu ma karukato.

Afai o vailaʻau e faʻamaonia mo le maʻisuka ituaiga 2, ia mautinoa o lou kulukose toto e masani lava. O faʻasologa e sili atu e mafai ona punitia ai le aʻafiaga o fualaau faasaina e aunoa ma le aumaia o le mea e manaʻomia. O le maualuga o le suka o le a taofia ai le faamaloloina o mea ua faaleagaina.

Mate o le maʻi suka

O le faʻamaoniga o lona uiga o le tupuga o maʻi le faʻamalolo i luga ifo o pito i lalo. I tulaga sili atu, e ono mafai ona vavaeeseina. Ina ia aua le soona faia, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi. O le a ia faia se suʻega, tofia se X-ray o le vae e faʻamautinoa ai e le aafia le ponaivi.

O le tele lava o vailaau faʻasaʻo e faʻamatalaina i luga poʻo le tautala. O kulupu o cephalosporins ma penicillins e faʻaaoga. O nisi taimi e tuʻuina faatasi, i se faʻasalaga faapitoa.

O le togafitiga o lenei maʻi o se galuega faigata ma umi. E tatau ona faia ni vasega se tele ina ia maua ai se taunuuga. O se vailaau faʻamaʻi mo faʻamaʻi i le ponaivi i le maʻisuka e ave mo le 2 vaiaso, sosoo ai ma se malologa.

O togafitiga e aofia ai laasaga nei:

  • faʻaitiitia le maualuga o le suka i fualaau ma mea taumafa,
  • faaitiitia le avega i pito i lalo,
  • togafitiga faʻamaʻi o manuʻa poʻo a latou taumafa,
  • i le tulaga o se faʻamalositino, o le vavaeina o le lima o loʻo faia, a leai o le tulaga e lamatia ai le ola.

Laʻau ma karipuka

O nei faiga e le faʻaalia i luga o pusa paʻu. E tele taimi e maua ai le maʻi, afai e te le mulimuli i faatonuga a le fomaʻi, solia le meaʻai, faʻaaoga le inu fualaau.

I le tulaga o le faʻaleagaina o metabolic process, o le faʻavaeina o pustular protrusions i ni aofaiga tele e tupu. E faʻasaina le paʻi atu i le faʻavae, faʻasili ese. Mai lenei mea, o le a tupu aʻe le faʻamaʻi i se telē tele.

Faʻamatala le antibiotic mo manua lē faʻamalolo i le maʻisuka. O le togafitiga e umi, e oʻo atu i le lua masina. E tele taimi latou te faia ai togafitiga faʻapitoa, faʻamamā ese le faʻavaeina o le pustular.

O togafitiga e faapenei:

  • maelega lelei o le paʻu paʻu,
  • togafitiga ma vailaau oona,
  • tagofia o fualaau oona.

Neʻaiga fasciitis

O lenei suʻesuʻega o loʻo i ai se lamatiaga sili ona matautia e leʻoloaina vave.O lenei faʻamaʻi pipisi lea e faaleagaina ai le tino, ma o le taulaʻi o faʻamaʻi pipisi e mafai ona salalau i le tino atoa.

Lanu mumu, ulaula e foliga mai i luga o le paʻu, i tulaga sili atu e mafai ona alu i le gangrene, pe a uma ona manaʻomia le tipi. O mataupu o maliu e taatele pe a le togafitia togafitiga ile taimi.

Ua togafitia togafitiga faʻapitoa, ae i lenei tulaga e maua ai le maʻisuka, o vailaau e le o le auala autu lea o togafitiga. E na o le fesoasoani i taotoga fesoasoani. Fai se faʻataʻitaʻiga atoatoa o ni mea na faaleagaina pe gaʻo - ua na o le pau lenei o le auala.

  • togafitiga ma le faʻaofuina o manuʻa faʻamaʻi pipisi,
  • aveina o vailaau faʻamaʻi i se mea faigata, a itiiti ifo ma le lua ituaiga.

Laulau - Mamanu ma igoa o fualaau faasaina:

Le faʻamaʻiTotoVaʻaia
Maʻisuka vae vaeʻa (agamalu)StreptococcusCephalexin, clindamycin
Maʻisuka vae vaeʻa (ogaoga)StreptococcusClindamycin ma Gentamicin
LaʻauStaphylococcus aureusAmoxicill
Neʻaiga fasciitisGram-siama leagaImipenem, benzylpenicillin

Urinary tract infections

O faʻamaʻi pipisi o le urinary e mafua mai i aʻafiaga fatugao. O le maʻisuka o loʻo i ai se mamafa tele i totonu o totoga o le tino, e masani lava e le mafai ona latou taulimaina a latou galuega.

O le nephropathy o le mea masani lea, e faʻaalia i le tele o faʻamaoniga. O le faʻaaogaina o le urinary tract system o se auala sili lea mo le faʻamaʻi.

Ole fualaau autu o le ausia lea o le faʻaitiitia o le suka toto, pe a uma ona ave fualaau faʻasaina. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi maʻisuka ma vailaau faʻamaʻi pe afai e faʻasoa lelei. O le filifiliga o le antimicrobial agent e faalagolago i le pathogen ma le malosi o le maʻi. O nei mea uma ua lauiloa pe a uma ona pasia suega talafeagai.

TALI: e tusa lava pe a uma ona faatonuina se fomaʻi, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le faʻamatalaga mo le vailaʻau mo le i ai o le suka. O nisi vailaʻau e mafai ona faʻaititia le kulūkose, mo se faʻataʻitaʻiga, antibiotic tetracycline.

Gaioiga maualalo maualalo

Malosiaga o le tino

O se faʻamaʻi o le manava e masani lava ona maua i le maʻisuka. Ona o le faʻaitiitia o le puipuiga, bronchitis, pneumonia.

O le alualu i luma o le maʻisuka e mafai ona afaina ai le tulaga o le maʻi, o le mea lea, a uma ona faʻamaonia le faʻamautinoaga, e tatau ona mataʻituina lelei le tulaga o le maʻi ile falemaʻi.

O le tagata gasegase ua faʻamatalaina se suʻega x-ray, lea e siaki le leaga o le soifua maloloina.

O le fomaʻi e tofia vailaau mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1 e tusa ai ma le faiga masani. O le tele lava o taimi, o sauniuniga penisillin e faʻaaoga faatasi ma isi vailaʻau e faʻamoemoe mo togafitiga o isi atinaʻe (tale, sputum, fiva). O fualaau uma e le tatau ona aofia ai le suka, e talafeagai mo le maʻisuka.

Faaiuga

Ole togafitiga o le gasegase ma le maʻisuka e amata i taga e faʻasaʻo le kulukose i le masani. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le au failautusi o loʻo agaʻi i luma. O le fofo manuia o le faafitauli o le a fesoasoani i meafaigaluega ma metotia o loʻo i luga.

O le togafiti o le gasegase e aoga mo le maʻisuka i lalo o le tulaga e faia ai gaoioiga faafiafia e tusa ai ma se polokalame faapitoa. O teuteuga ma mea e faʻaleagaina ai, taele ma isi togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai faʻamaoniga e mafai ona avea ma se meafaigaluega faaopoopo e aʻafia ai le faʻaleagaina o togafitiga.

Nofoaga mo le Antimicrobial

Faʻasaina o le antimicrobial

O ia vailaau faʻamaina e faʻatulagaina ma le faʻaeteete tele i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o lona tulaga e siakiina i taimi uma, o le maualuga o le suka e siakiina ma le fesoasoani o se glucometer, ma o le fua o le suka-lowering drug is corrected pe a tatau ai.

E le fautuaina se antibiotic pe afai:

  • silia ma le 60 tausaga
  • o le gasegase o le faʻamaʻi faʻamaʻi e leaga,
  • o loʻo i ai suiga i le faiga faʻafesoʻotaʻi.

E taua le matauina o vaega eseese o vailaau faʻamaʻi e mafua ai faʻafitauli eseese ile tino. E na o se fomaʻi e mafai ona filifili po o fea o vailaʻau e mafai ona ave i le maʻisuka. E le gata ina faʻateleina le suka, ae faʻaititia foi.

E mafai e vailaʻau ona aʻafia ai fualaau o le maʻisuka ma suia ai le natura oa latou taga. O nei manatu uma e tatau ona mafaufauina e le fomaʻi pe a faʻaaogaina togafitiga. E taua le manatua e oʻo lava i le faʻaaoga umi o vailaau faʻamaʻi mo faʻamaʻi pipisi e tauamiotonuina.

Togafitiga o le bronchitis i le maʻisuka: vailaʻau mo le maʻisuka

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea ei ai sona aʻafiaga i le tino atoa. O se taunuuga o lenei mea, o le maʻisuka e atiina ae se lisi atoa o faʻamaʻi faʻamaʻi e aʻafia ai le fatu cardiovascular, popole ma faʻalaulela.

O se tasi o nei faʻamaʻi o le bronchitis, lea o le maʻisuka e masani ona maua i se tulaga ogaoga. Faatasi ai ma togafitiga le talafeagai pe le talafeagai i le bronchitis, e mafai ona mafua ai ni ogaoga faigata, e pei o le niumonia, tagi, ma le tino o le tino.

Togafitiga o le bronchitis ma le maʻisuka e matua faigata lava ona o le mea moni e le o vailaʻau uma e faʻafefete ai i le bronchi e mafai ona ave i le toto maualuga. Mo lenei mafuaʻaga, e taua tele mo tagata uma e maua i le maʻisuka ia iloa le saʻo saʻo togafitiga o le bronchitis e tatau ona fai - vailaau mo le maʻisuka ma lo latou faʻaaoga tatau.

Bronchitis vailaʻau mo le maʻisuka

E tusa ai ma fomaʻi, i le feteenaʻi ma le bronchitis, o le faʻamalosia o le togafitiga e mafai ai ona faʻaaoga togafitiga o vailaʻau, nai lo le papa. E le pei o laupepa, lea e amata ona gaoioi pe a uma ona faʻamavae i totonu o le manava, o le syrup e matua faʻapipiʻi uma le vaega mumū o le larynx, faʻamalolo le tale ma aʻafia ai le aafia i le bronchi aafia.

I aso nei, o falemaʻi ei ai le tele o sipuni mo le bronchitis ma isi faʻamaʻi o le respiratory system. O nisi oi latou e le o iai le suka ma ua fuafuaina faapitoa mo le maʻisuka. O le faʻaaogaina o nei tupe e laveaʻi ai le maʻi mai le manaʻoga e faʻaititia le fualaau o le insulin poʻo le suka.

O tagata gaosiga e faaopoopo le suka i a latou vailaau e faʻaleleia ai lo latou tofo, ae i suauu e leai se suka ua suia i le tele o mea suamalie poo mea totino. O le suamalie ma se natura natura masani e sili ona aoga mo le maʻisuka. O nei vailaʻau e na o le tasi le toe foʻi - o le tau lenei.

O suauu sili ona lelei mo le bronchitis e aunoa ma le suka o mea nei:

Lazolvan o se suauu suamalie lea e masani ona faatonuina e fomai io latou gasegase mo le tale ma le pipili. Ae o lenei vailaau e fesoasoani e taulimaina e le gata i le tale, ae faapea foi ma le bronchitis o soo se faigata, e aofia ai le masani.

O le mea autu autu o se vaega o Lazolvan o le ambroxol hydrochloride. O lenei vaega e faʻaleleia ai le gaosia o kulupu i le bronchi ma faʻalauteleina ai le faʻasologa o le tuluia o le pulmonary. E fesoasoani lea i le vave aveeseina o le pulupulu mai le bronchi ma faʻavave le toe faʻaleleia o le maʻi.

Talu ai ona o le faʻamoemoe o le faʻamoemoe ma le mucolytic, o Lazolvan o le pito sili lea ona malosi o le tale o le tale mo le bronchitis. O le malosi malosi o le aʻafia o le siva e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mumū i totonu o le mama ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

  • Benzoic acid
  • Hyetellosis,
  • Potassium acesulfame,
  • Sorbitol i totonu o le vai
  • Glycerol
  • Faʻafiafia
  • Suavai faamama.

Lazolvan e masani lava e leai ni aʻafiaga, ae na o tulaga ogaoga lava e mafai e lenei vailaʻau ona mafua ai se tagata maʻi i se masini fuamalie poo se mea faʻafefe i foliga o se paʻu paʻu.

Linkas o se vaifofo vailaʻau, lea e le gata o le suka ae o le ava foi, lea e avea ai ma vailaau saogalemu atoatoa mo le maʻisuka. O loʻo aofia ai foʻi le tele o meaʻai e maua mai i le vaovao e fesoasoani e faʻataʻitaʻi lelei ai le bronchitis.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Linkasiga e i ai sona faʻafeagaiga mucolytic, ma faʻavave ona faʻasaʻoina le mumu ma le gauai i le bronchi. O mea masani o loʻo faia ai lenei vailaau faʻasolosolo e faʻafeiloaʻi ai le paʻu o le tino, lea e fesoasoani i le vave aveeseina o le sipuni mai le alamafa ma le tau malosi.

E le gata i lea, o Linkas e faʻamamaina le uila o le pulou ma faʻateleina le kiliaina ia i latou, lea e matua faʻamalosia ai le manava o le maʻi. O se vailaʻau malosi o le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia ai le tiga i totonu o le fatafata, lea e masani ona afaina ai tagata mamaʻi i le bronchitis.

O le tuufaatasiga o le vailaʻau faasaina Linkas e aofia ai togalaau o togafitiga nei:

  1. Faʻasalaga faʻapitoa.
  2. Cordia broadleaf.
  3. Althea officinalis,
  4. Long pepa
  5. Jujube fua
  6. Onosma faaseʻe
  7. Lisi faila
  8. Ua alu Hyssop
  9. Alpinia Galanga,
  10. Lulu manogi
  11. Sodium saccharinate.

Linkas e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le bronchitis, e le gata mo ituaiga uma o le maʻisuka, ae faʻapea foi i le maitaga.

Peitai, aʻo leʻi amataina le togafitiga, ua fautuaina se fafine i se tulaga e feutagai ma lana fomaʻi.

O Gedelix o le isi vaimama faʻamalo e leai ni suka e faʻavae i luga o fualaau oona. O lona gaosiga autu autu o se mea na maua mai laulaʻau ovy, lea ua leva ona lauiloa o se fomaʻi aloaʻia a tagata mo le bronchitis.

O Gedelix o se faʻamalologa lelei mo bronchitis ogaoga ma isi faʻamaʻi pipisi o le vaega pito i luga o le respiratory tract. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le auala o le bronchitis ma faʻamalolo ai faʻamaoniga o le maʻi, e aofia ai le malosi o le tale ma le pipisi.

O lenei vailaʻau e leai se faʻailogaina, sei vagana ai le le faʻamaoni i vaega. I le taimi o togafitiga ma Ketelix, o le tagata maʻi e mafai ona aʻafia i aʻafiaga i le foliga o se gaioiga laiti ma le tiga i totonu o le eria faʻapitoa.

O le tuufaatasiga o le fualaau faasaina o Ketelix e faapenei:

  • Ivy extract
  • Macrogolglycerin
  • Hydroxystearate,
  • Anise suauʻu
  • Hydroxyethyl cellulose,
  • Solbitol solution
  • Propylene glycol,
  • Glycerin
  • Suavai faamama.

O nei vailaʻau vailaʻau mo le bronchitis e sili ona lauiloa i fomaʻi ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E tele ni iloiloga lelei e uiga i le maualuga o le malosi o le tino i luga o le fulafula ma le malosi o le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi. E mafai e le maʻisuka ona togafitia le bronchitis ma i latou, e aunoa ma le fefe i osofaiga o le hyperglycemia ma le glycemic coma.

O nei vailaʻau e saogalemu mo le maʻisuka e tusa lava pe maualuga le kulukose maualuga. Ae ui i lea, o le tele o endocrinologists latou te le fautuaina o latou gasegase i le maʻisuka ia latou lava mafaufau ma le bronchitis. E tusa ai ma i latou, ao lei amataina togafitiga ma soo se mea, e oo lava i le fualaau sili ona saogalemu, e tatau ona e feutagai muamua ma se tagata poto faapitoa.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i auala o togafitiga o le bronchitis i le fale e ala i le matamata i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Faailoga ma foliga o le niumonia i le maʻisuka

Pomaona, poʻo le niumonia, e masani ona amata i le mavae o faʻamaʻi o le maualuga o le manava o le tino, pei o le maʻi, bronchitis, poʻo le malulu masani. I le afa o mataupu, o siama e molia ai: strepto - ma staphylococci, Klebsiella, chlamydia ma isi. O le niumonia i le maʻisuka malosi o le tele o taimi o se natura siama.

E pei lava ona masani ona mafua mai i siama, ma o nisi taimi o microorganisms sili ona faigofie - mycoplasmas - e avea ma mafuaaga o le niumonia. I o latou fausaga ma meatotino, latou te tutusa i le taimi lava e tasi o siama ma siama. I nisi tulaga, o le mumū e tupu ona o le faaleagaina o le tino i meaʻai e ala i le gaʻo poʻo le pala.

Aisea e masani ai ona maua i le maʻisuka le niumonia?

E ui lava o le maʻisuka o se maʻi ogaoga ogaoga ogaoga, o le tele o le maʻisuka e le oti mai le faʻamaʻi lava ia, ae mai ona faʻafitauli. I le maʻisuka, ua faʻavaivaia le puipuiga o le tino ma ua vaivai le gasegase, o lona uiga o soʻo se faʻamaʻi e lua lua lamatia mo ia. O le mea sili lava, o tagata faapena e faamataʻuina i le faʻamaʻi ma le paʻu o le paʻu, ae pei lava o le masani, o le malulu malulu poʻo le gasegase masani mo i latou e mafai ona afaina ai le tino.

I le faaopoopoga i le faʻaititia o le puipuiga, o le ono mafai ona maua le maʻi e faʻapupulaina ona o le maualuga o le toto maualuga ma le faaleagaina o ipu o mama - pulupuna microangiopathy. O tagata matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona i ai ni faʻalavelave. I le averesi, oi latou e pagatia i ituaiga uma o le maʻisuka e toetoe lava 1.5-4 taimi sili atu ona maua i le tele o faʻamaʻi pipisi ma toetoe faalua ona mate mai ia i latou.

Faailoga o le niumonia

O faʻafitauli o le vailani poʻo le mycoplasma o le niumonia e foliga tutusa ma uiga o le malulu ma le fulu: fiva, faʻavauvau, tiga o le paʻu, ponaivi tiga ma maso, maʻi tiga, vaivaiga, lagona o vaivaiga, maʻi vaivai, ma pe afai e le amataina togafitiga, puupuu le manava.

Pneumonia e le afaina foi e amata i le fiva, uila, tiga i le taimi e inuina ai ma vevela, ae o le tale e le mago, ae susu, ma le lanumeamata lanumeamata poo le lanu enaena. I le faaopoopo atu i le le lava o le manava, o le afu tele, palpitations o loʻo matauina. Afai e mafatia se tagata i le maʻisuka, o le paʻu o fao ma le paʻu o le tafatafa o le nasolabial (latalata i laugutu ma le isu) e masani ona fesoʻotai ma faʻamaʻi.

E masani lava, i nei maʻi, o le niumonia e maua ai le pito i lalo o le mama po o le pito i lalo o le pito i luga. E le gata i lea, e le pei o isi tagata, e tele lava ina latou mafatia i le manava saʻo. O le faʻamaʻi i le maʻisuka e sili atu ona ogaoga, e masani lava ona i ai le tele o gasegase ma le maʻi o le tino.

Faʻavae ma togafitiga o le niumonia i le maʻisuka

Na maua e fomaʻi e faapea o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le siama e sili atu ona faigofie ona ulu atu i totonu o le toto nai lo tagata e leai se "faʻamaʻi pipisi", ma faateleina le malosi i le toto. O le tele o taimi latou te maua ai le gac-negative bacilli ma le Staphylococcus aureus, e tusa lava pe maualalo i le maʻi mama e mafai ona mafua ai le ketoacidosis o le maʻisuka poʻo le mea e taʻua o "le tele o gasegase" e aafia ai totoga eseese.

Afai e faʻaauau pea le siama i le niumonia, ona tupu ai lea o le lamatiaga. O le mea lea, oi latou o loʻo maua i le maʻisuka, aemaise lava tamaiti ma tagata matutua, e tatau ona tui e faasaga i le kanesa ma le pneumococci, e aunoa ma le faʻatali mo faʻamaʻi. Ae e te lei tuiina, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi - e le mafai ona e filifili i tui puipui ole maʻisuka ia oe lava.

O loʻo faʻaaogaina uma le niumonia ma fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le mūmū laʻititi ma le faʻaleagaga, Clarithromycin, Azithromycin, Amoxicillin ua faʻatulagaina. Ae peitai, o le maʻisuka, e tatau ona togafitia ma le faaeteete le niumonia:

  • tuʻuina atu le ituaiga ma le malosi o le maʻisuka,
  • i le amanaia o fualaau o le maʻisuka o loʻo ave e le tagata maʻi,
  • tuʻuina atu faʻamaʻi faʻamaʻi.

E tusa lava pe faʻatagaina vailaʻau faʻasaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka, e tatau i le fomaʻi ma tagata gasegase ona mataʻituina ma le totoʻa a latou maualuga o suka i le taimi o togafitiga! I le isi itu, o manaoga o le inisalini e mafai ona eseese ona o le faʻamaʻi lava. I le isi itu, e le na o vailaʻau e maua e le maʻisuka ae faʻapea foi a latou faʻapotopotoga e mafai ona aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Maʻisuka Cystitis

Cystitis i fafine

Talofa, o loʻu igoa Valeria. Ua ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 3 tausaga. O faʻamaʻi o cystitis e leʻi leva ona oʻo mai, e lei oʻo mai le fomai. Tau mai ia te aʻu, pe o vailaau faʻamaʻi ma le maʻisuka e talafeagai?

Talofa, Valeria.O le tagofia o vailaʻau e mafai ona faia pe a uma ona asiasi i se fomaʻi ma suʻe suʻega. Ae o le mea lautele, o togafitiga e pei ona taua i lalo: Muamua e tatau ona e mautinoa le maualuga o le suka, e le tatau ona maualuga tele. E mafai ona togafitiga togafitiga faʻamaʻi, e pei o Nolitsin, Tsiprolet, i totonu o le 7 aso.

Faʻatasi e tatau ona ave le "Linex" e faʻaleleia ai le microflora ma le multivitamins. A maeʻa le aʻoaʻoga antimicrobial, e tatau ona e inu Kanefron. Ole fua o le a faatonuina e le fomaʻi e faʻatatau i le mataupu faapitoa. Aua nei galo e uiga i meaʻai ma ave fualaau i lalo ifo o le kulukose.

Togafitiga o faamai pipisi

Talofa, o loʻu igoa o Pauline. Taʻu mai ia te aʻu, o le a le antibiotic mo le maʻi suka e mafai ona faia e togafitia ai faʻamaʻi gynnecological? E mafai ona faʻaaoga:

Hello Pauline. Togafitiga ma fualaau o loʻo e fiafia i ai e faatagaina mo le maʻisuka. E aoga le mafaufau i nisi o vaega: Metronidazole e mafai ona faʻasaʻo le maualuga o le suka.

Laʻau talema e leai se maʻi ma isi vailaʻau

E le fautuaina e le suālaʻau sinipolo suʻe le gata mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ae faapena foi i isi tagata uma e popole i lo latou ola maloloina. O le filifiliga e fiafia i ia ituaiga mea faʻafefiloi e faʻamaonia e ala i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o masini gaʻo tele, lea e le manaʻomia pe a le maua ni suauu e aunoa ma le suka i le maketi e le maualalo i le muamua i le tofo.

Togafitiga o le Maʻisuka Cough

E pei o isi faʻamaʻi, togafitiga o faʻamaʻi o le maualuga o le respiratory tract i le maʻisuka e manaʻomia ai se eseʻesega mai le tulaga masani. O le mea o le tele o vailaʻau o loʻo maua i falemaʻi ua fuafuaina mo tagata e aunoa ma ni faʻamaoniga faapitoa, e aofia ai le hyperglycemia i le maʻisuka.

O fua o le tausiga o mea e faamoemoeina mo tagata mamisuka e tatau ona taʻua o le "sugar free" i luga oa latou afifi, ma e tatau ona aofia ai le suamalie na faʻaaogaina mai le lisi saogalemu.

O lenei tulafono e faʻaaoga i soʻo se sipuni, pulu, ma palu paʻu, ae a leai, e leai ni tuʻutuʻuga. E mafai foi ona fai tutusa e uiga i soʻo se isi metotia o togafitiga o le tale: afai e le aofia ai le kulukose ma e le afaina ai le manava o le tino poʻo le paʻu (faʻaaogaina i fafo), e mafai ona mafaufau e fofoina mo le maʻisuka.

Aua nei galo e uiga i le auala masani o le tetee atu i le maʻi ma, i se tulaga masani, faʻamaʻi faʻamaʻi - faʻaaoga faʻapipiʻi o se vai vevela pe vevela vevela, lea e faamalūlūina ai faailoga.

O lenei metotia e lelei mo le maʻisuka, seivagana ua le faʻatagaina le suamalie o le tīni ma le meli po o le siama, ma nai lo latou, e lava le inu o le laititi e leʻi faʻasusu ma lemoni po o se vaiinu ua faʻamamaluina i le suka.

Maʻisuka-Free Syrups

Faatasi ai ma le mea fou fou o suamalie suamalie e tumau i le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma e le maualalo ifo i le kulukose, o galu e leai ni suka e le aafia ai le maualuga o le glycemia na avanoa i vaega uma o le faitau aofaʻi.

O nei vailaʻau e fautuaina mo tagata mamai, e le na o le maʻisuka, aua o le suka maualuga e afaina ai se tagata maloloina, ma o le tale e mafai ona faʻamalolo e aunoa ma le maʻi.

O le faateleina o tauvaga i le maketi e maua ai tulaga lelei mo le filifilia o le siva e tusa ai ma manaoga taitasi o le tagata maʻi ma le amanaiaina o ona manaoga ma le puipuiga. Faatasi ai ma vailaau sili ona lauiloa o loʻo maua i falemaʻi i aso nei, o vavalo tale tale e mafai ona iloga:

E faʻapefea ona faʻaaoga togafitiga o le maʻisuka a Amaril?

O i latou uma e ese i le tuufaatasiga ma le metotia o le faʻaalia i le taulaʻi o le faʻamaʻi e mafua ai le tale, ma latou faʻaaogaina ai foi suka suka, ae e tutusa lava le le afaina i le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o sipuni o le faigofie o le tui (faʻaaogaina o le sipuni tuʻufaʻatasi), faʻafiafiaina le afifi, faʻapea foi le manaia o le manogi ma le tofo.

E taua le mafaufau i ni auiliiliga sili ona lauiloa.

O le Mucoplant e gaosia e le kamupani Siamani o Doctor Theiss, lea e maua ai foi vailaau eseese ma nifo oona i nofoaga faamalolo.

O le syrup ua tuʻuina atonu o loʻo i ai le suka, ae, i le amanaia ai o manaʻoga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, na tuʻuina mai ai e le vaega o vailaau mo togafitiga se isi mea.

Mo le suamalie suamalie o vailaau, o mea suamalie ua tofotofoina i tausaga ua nafa - sorbitol ma le maltitol, ua tuuina mai i le ituaiga o sipuni, ao le mea autu e gaosi ai le Mucoplant o le plantain extract.

Faʻatasi ma le vevela echinacea violē ma le suauʻu manogi, o loʻo i ai lona faʻaoga aloaʻia ma le faʻamoemoe. E ui i le mea moni e faapea o lenei vailaʻau e faʻaaogaina i mea taumafa, ua faʻaaogaina ma le manuia i le togafitiga o le tale ma isi faʻaʻailoga o se maʻi o le faai, ma o lea e mafai ona fautuaina mo le maʻisuka.

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

O le isi vaovao o le tale suka e leai se suka mo le maʻisuka o le Linkas lauiloa e gaosia e Herbion, ma e ui e le itiiti le aoga nai lo le tauvaga na faamatalaina e le Dr. Theiss, o lona tuufaatasiga kemikali e aofia ai le tele o igoa.

Pe tusa ma le tutusa tutusa, o le syrup e aofia ai vaega masani ma mea gaosia, aʻo tuʻuina atu le suamalie i le sodium saccharin ma le syrupol syrup.

Mo togafitiga faʻamalolo, o ona gaioiga ua mamanuina e faʻafefe ai le tale o le bronchitis, tracheitis ma le pharyngitis, o loʻo suitulaga ai igoa nei:

  • laulaau o le vascular adatode,
  • aʻa o laisene
  • umi fualaau aina,
  • fugalaau viole manogi,
  • laʻau o le hyssop,
  • aʻa o se tele solitulafono
  • fualaau suamalie,
  • fatu o le marshmallow vailaʻau,
  • o fua o le suajube masani,
  • uʻamea tiga.

O mea faʻamalolo o galega vao i le maʻisuka

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le lisi e lautele lava, ma o le mea lea ua manatu ai Linkas o se vailaʻau masani e mafai ona taulimaina le maʻi sili ona faigata ma le tiga.

O a fualaau e mafai ona ou faʻaaogaina?

O le tele o ulugalalaʻau ma vailaʻau e galue i luga o le mataupu o le faʻafefe faʻafefe o le nofoaga o le vomiting i totonu o le faiʻai, o loʻo aʻafia ai, faatasi ai ma isi mea, mo le gasegase gaosia e le bronchi.

O se auala talitutusa e faatelevaveina ai lona tale ma faaleleia ai le toe faʻaleleia, peitaʻi, afai o le tale e magumago ma faʻavevesi, o le faateleina o lona taimi, i se isi itu, e le talafeagai ma o le a aumaia ai mafatiaga le talafeagai i le maʻisuka.

I se tulaga faapena, e tatau ona tuʻuina atu i isi meaʻai e taofia ai le tale o le tale i le faiʻai.

I se tasi auala poʻo se isi foi, o le tale o le tale mo le maʻisuka i le ituaiga o laulau e filifilia e na gasegase oe sili atu ona fiafia i le aoga ma le faigofie o le faagasologa nai lo le manaia lelei ma le ituaiga o vailaʻau. I le faaopoopo atu i ai, o se mea e manaʻomia muamua pe a filifilia le fiafia i laulau, o le faʻasaoina lea o le malosi e faʻaumatia ai i latou, e leʻo faʻamaoni pea mo faʻamaʻi o le faai.

Ae mo mea patino, i totonu o laupepa antitussive, Codeine, Stoptussin, Glauvent, Tusuprex, Sedotussin ma isi o loo sili ona manaomia i aso nei.

Ae o le tele o tagata gasegase o le a sili atu ona feagai ma le manaʻomia o vailaʻau i le faʻamoemoe ma le bronchodilator, ma fualaau e pei o Mukaltin, Thermopsis, Bromhexine, Ambroxol, ACC, ma isi ua fautuaina mo i latou.

Isi auala o togafitiga

E ui lava i masalosaloga i le vaega o le tele o tagata tomai faapitoa, o metotia faa-anamua e tetee atu ai i le tale e le aveesea ai lo latou taua i le faitau aofai, lea e tauamiotonuina i lo latou faigofie, faigofie ma manino. O auala e sili ona lauiloa o loʻo faʻapipiʻiina ma e aofia ai vailaʻau, masima poʻo ni faʻamau. Faatasi ai ma le muamua faamamaina ma fofo nei:

  • vai ma masima, suauu ma iodine,
  • vai i le sua o le tipolo
  • vai tipuni i le vineta,
  • sukalati suamalie ma le meli,
  • teuteuga e faʻaaoga ai le faila, calendula, chamomile, eucalyptus, coltsfoot.

E mafai ona faia le massage mo le maʻisuka: faʻasaʻo

O le manatu e le talafeagai le foloina o ia mea faʻafefiloi, e leai se mea e afaina ai le maualuga o le suka i le toto, ma o lea o le aofia ai o le meli i le faʻasologa e le lamatia mo le maʻisuka.

Mo le sauniuniga o mea e teu ai, o se aganuʻu le faʻaaogaina o mea masani masani: o le vaʻaiga paʻu, meli, suamalie ma mea taumafa vevela, e pei o palu pateta.

E faʻaaogaina se puluvaga i le pusa po o le faʻata, pe a uma ona latou afifiina se nofoaga ma se solo ma faʻamafanafana ai le fusi.

Vavala pepe ma le tale

O vailaau faʻamaʻi mo le maʻisuka ua faʻamatalaina mo tamaiti e matua ese lava mai le "matua" sipuni ma laulau e maualalo ifo (po o le toesea atoa) o mea e faʻaogaina.

O le faamamafa i nei ituaiga o vailaau o loʻo i luga o le natura, ma o le mea lea o mea na maua mai le plantain, ivy, fugalaau o le mallow, mint ma isi o loʻo avea ma mea autu autu.

E le gata i lea, pe a fatuina ni vailaau mo tamaiti, o se aganuu le gauai tele i le tuuina atu o le vailaʻau o se manogi manaia ma le manogi ina ia talafeagai lelei le tali atu i le mataʻutia o tamaiti. E tutusa foi lea mea i la latou afifiina, ona tatau lea ona manaia ma matagofie mo le tamaititi ina ia le fefe ai i vailaau.

E tusa ai ma laʻau suamalie, o le tele o sipuni poʻo isi tapenapenaga mo tamaiti e mafua mai ona o le lē manuia e maua mai i le natura poʻo le suka, e mafua mai i le faateleina o le popole mo le soifua maloloina o pepe.

Tuua Lau Faamatalaga