E faʻapefea ona maua vave le mamafa ma e leai se afaina ma le pancreatitis?

O le pancreatitis o se faʻamaʻi faapitoa, o le mea lea, o tagata gasegase e i ai se faʻaitiitia iloga i le mamafa o le tino i se taimi puupuu, ma e masani lava mo le maʻi. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina mulimuli ane, ua le atoatoa le gasegase o le tino, o le tagata maʻi e feagai ma faafitauli sili atu ona ogaoga o le gastrointestinal tract, ma e oʻo lava i le 'ai lelei, e le toe foi atu i le setete muamua. O le a le mea e tupu i le tino o le tagata ma maʻi ma le auala e maua ai le mamafa i pancreatitis?

E mafai ona taofi le paʻu mamafa

O le pancreatitis e faasino i se togafitiga o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i le gaioiga o le pancreas. O se punavai o elemene oona e manaomia e talepe ai mea faigata - lipases, amylases. O nei mea faigofie faigofie e faigofie ona tuʻuina i totonu o le toto o le tootoo laiti ma salalau solo i le tino atoa, e manaʻomia mo le fausiaina o fou fou ma avea o se punavai o le malosi e faʻatino ai faiga taua uma.

Faatasi ai ma le mumu o le pancreas, o le maualalo o le enzymes e tupu. E maua mai i totonu o se tamai voluma, o se suiga i le gaosia o oloa, ua taʻua o le maldigestia, ua faamauina.

A le faʻamaʻapeʻaina enzymes, e le mafai ona gauai i totonu o toto o le mucosa o le intestinal. O lenei tulaga matautia o le malabsorption ua taua o le malabsorption. Faʻaaogaina mea taumafa i taimi uma e faʻamuta ai le mucosa o le intestinal, e mafua ai ona ita. O loʻo iai foʻi le malosi o le malosi o le tino. O se taunuuga, ma se tulaga talitutusa, o le manava o le manava e atiina ae, o le vomiting, ma le totoina o le toto.

Faʻaiʻuga o le gau o le mamafa i pancreatitis.

  1. I le tulaga o le faʻaleagaina o le pancreas, o le faʻaitiitia o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e le lava le faʻataunuʻu, e faigata ona oʻo i le duodenum.
  2. Ona o le leai o ni enzymes, o mea taumafa o loʻo faʻaaogaina e le mafai ona talepeina i totonu o proteins, gaʻo ma gaʻo.
  3. Ona o le leai o ni mea manaʻomia mo le tino e faʻatino ai masani, e manaʻomia ona teuina mai i maso, gaʻo gaʻo, ma le glycogen ate.
  4. O le faʻaitiitia o le tino gaʻo i lalo o le paʻu, ua faʻamautu ai le maso, lea e oʻo atu ai i le mamafa mamafa o le maʻi. A oʻo ina faʻalauteleina le le lava o le ola o mea oona, afaina, faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, vaivaiga, faʻalavelave faʻasoesa.

E le mafai ona paʻu le mamafa o le paʻu ona o se faʻafitauli o le mafaufau - leai se faʻafitauli. Faatasi ai ma se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, o le mamafa e faʻaititia ona o le le mafai ona 'ai e masani lava e aunoa ma ni faʻaaliga mulimuli o le tiga i le potu, osofaiga o le vomiting, manava. Ona o le i ai o ia faʻamaʻi tiga pe a uma ona 'ai, e le manaʻo le tagata maʻi e' ai, lea e oʻo atu ai i le paʻu mamafa.

Peitai, o le gau o le mamafa ma le pancreatitis e mafai ona tagofia. O le togafitiga o se tagata maʻi, faʻaopoopoga i togafitiga faafomaʻi ma agaifanua, e faʻavae i luga o faʻamaoniga o se fomaʻi psychiatrist ma le psychotherapist.

O faʻamalologa e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o pancreatitis ua fuafuaina foi.

  1. I le tulaga o faʻamaʻi ma le tupu mai o le maʻi suka i le microbe Helicobacter - gastritis.
  2. Tomai faʻamaʻi.
  3. Cholecystitis.
  4. Isi.

Afai e le faʻamalolo nei maʻi, o le mauaina o le mamafa o le a faigata.

Mo le leai o enzymes i maʻi ma pancreatitis, latou te tusia:

O le a le meaʻai mo pancreatiti

Ina ia mafai ona maua ma faʻavae le mamafa, e taua tele le lelei o meaʻai mo pancreatiti. O le toe faʻaleleia ma le mamafa o le a faʻalagolago i le saʻo o le tausisia o manaʻoga uma.

O mataupu faavae o taumafa e aofia ai:

  • vaega faʻavae. O mea taumafa e faʻaalu 6 taimi i le aso i ni vaega laiti. E faʻasaina alo, o se malologa umi i le va o taumafataga e le faatagaina,
  • e tatau ona faʻatau lelei meaʻai ina ia faafaigofie ai le gaogao. Pe a mimiti, e taua le faʻaitiitia o le meaʻai ma le pulu, aua o loʻo aofia ai le amylase, lea e mafai ona faʻamavaeina ai le gaʻo i meaʻai,
  • e le faʻamaluluina meaai, ona o le gaioiga gastric ua faʻaitiitia i le tele o le suavai, o le faʻasalaga o enzymes o loʻo faʻaitiitia, e mafua ai ona faʻaitiitia le gaʻoina,
  • e le mafai ona e gaogao, aua o loʻo i ai se lagona o le mamafa i totonu o le fale,
  • mea inu, e tatau ona mafanafana ipu. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le gaosiga oa latou lava enzymes. Lisi o vevela, malulu e faʻafefe ai le faʻafefeteina o le gasegase ma faʻagesegese le faʻailoga o mea faalilolilo pancreatic.

Galuega mamafa maua

Faʻapefea ona maua le mamafa i pancreatic pancreatitis? Taumafa mamafa mo le faʻamaʻi, pe afai e te lafoaia vaisu. Aveese le ava malosi, ulaula, falai, vevela, inu palu.

E fautuaina e aofia ai fualaau suamalie, fualaau faisua i le autu autu ma le pancreatitis i le taumafataga. Taumamafa i meaʻai sili atu. E sili atu le faʻafeiloaʻi o le popo - povi, moa, fuamoa, kisisi.

O le maua o le mamafa e tatau ona aofia ai se taumafataga fuafuaina mo tamaiti. O loʻo aofia ai elemene taua, vaega e faʻamalosia ai le tuputupu aʻe, maturation, o se tuufaatasiga o vitamini e fesoasoani e maua ai le mamafa ma toe faʻaleleia.
E masani ona e maua le mamafa e faʻaaoga ai faʻaopoopoga o loʻo i ai vitamini e fesoasoani i le faʻavaivaia.

O tagata maʻi e manaʻo e maua le mamafa e manaʻomia le faitauina o palatini, gaʻo ma gaʻo meaʻai e ulufale i le tino. O lenei mea o le a faʻaleleia le lisi autu, faʻatamaoaigaina ai i elemene manaʻomia.

Malosiaga Puipui ma Amino Acids

Ina ia maua le mamafa, e fautuaina le faʻaaoga o fuatini o le palatini mo pancreatitis. O le protéini o se mea faigofie faigofie e mafai ona faʻaogaina e tagata taʻavale e maua ai maso maso.

Afai o le pancreatitis e tupu i se foliga masani, inu pia pia i le tulaga o le toʻa, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Mo le taumafataga e faia i le fale o le ae manaomia ai susu susu, ice cream, cheese cheese, faʻi fua, strawberries, fugalaau. Ona faʻalavelaveina ai lea o le masini e se tagata e faʻaleleia. Inu se meainu i le taeao po o le taimi e te alu ai i le moega i ni tamai sipuni lemu.

O le mauaina o le mamafa ma amino acids e mafai ona mafai naʻo le faʻatagaga a se fomaʻi. Punaoa faalenatura o amino acids e aofia ai fuamalie e sili ona lelei e 'ai ai.

O le a le mea e tupu i le tino o le tagata ma se gasegase?


O le pancreatitis o se togafitiga lea e faalavelaveina ai le lelei o le galueaina o le pancreas. O lona uiga o le le lava o le tele o mea oona e fai i totonu o le tino, lea, pe a tumau le gland, e masani lava ona iai i totonu o fuainumera.

Ae, faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, o lo latou numera e mamao ese mai lena faailoilo, lea e talafeagai mo le faʻaogaina masani o meaai ma le faʻasiliina o meaʻai mai ai. O meaʻai e leʻo faʻasalalauina faʻalelei le faʻafeiloaʻi o le mucosa o le intestinal, faʻafefe ai ona puipui. O le mea lea, o le gastrointestinal tract ua avea ma avega mamafa. O se taunuuga, e amata ona pagatia le tagata mai le manava, vomiting ma le faateleina o le afaina.

Ona o se suiga matuia i le vailaʻau vailaʻau, o le gastrointestinal system e le mafai ona masani ona gaosia le enzymes talafeagai mo le atoatoaga o le faʻatinoina o le tino. O se mea e le atoatoa lelei le siakiina, o lona uiga, o se falaoa suamalie, e afaina ai le faagaoioiga o le masini suction faatasi ai ma le tele o le microscopic villi i luga o le mucosa, lea e tu i totonu o le togafiti laitiiti.

O nei foliga le lelei uma e atagia i totonu o le tino, o aafiaga e le tele ni mea taua (meaʻai) mo ia:

  • Na te manaʻomia le polotini mo le fausiaina o masini fou ma sel.
  • Oona e auai i le fesuiaiga o le cholesterol ma vitamini, e fesoasoani ai i le foliga mai o le gaʻo o le gaʻo, lea e nafa ma le faʻavavega o le vevela ma le puipuia o totoga i totonu.
  • Glucose o se malosiaga sili ona malosi.

Enzymes lea e le lava se lagona, e taumafai le tino e maua i se isi auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua amata ona ia gaʻo gaʻo gaʻo, glycogen mai le ate ma le musika. I le tulaga o se faailoga elemene o le polotini, o se tagata ei ai faailoga o se tulaga o le malo.

O le mafuaaga lena, o gasegase o loʻo mafatia i le pancreatitis, faʻafuaseʻi ona le maua le mamafa, ona le mafai lea ona faʻaleleia i lona tulaga muamua. O le toʻatele o tagata e mafaufau: pe faʻapefea ona maua le mamafa i le pancreatitis faifaipea poʻo, a itiiti mai mo se amataga, e faʻatuai ai lona toesea?

Fautuaga mo le taofia o le paʻu o le mamafa


Faʻatasi ai ma le pancreatitis, o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino e mafai ona faʻagesegese pe afai e maua ni taunuuga lelei i le tau faasaga i le faʻamaʻi, o lona uiga, e mafai ona faʻamalolo, pe mafai ona faʻamaonia.

Afai e matua le amanaia le faamai, ma o le tino o le tino o loo i ai le ogaoga o le faaleagaina, ma o la latou galuega o loo i luga o le pito, o le le atoatoa o enzymes digestive e totogiina i le pancreatin, filifili le fua saʻo.

Mo lenei mea, o sauniuniga e lua-shell e faʻamaonia, o le vailaau faʻamalositino e faavae i luga o le mea moni latou te fesoasoani i le teuina o meaai i se auala e talitutusa ma aafiaga faʻale-natura masani.

Le amataga, e fautuaina e faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa ma se fomaʻi, pasia uma suega talafeagai. O sea fuafaatatau e talafeagai e iloa ai se ata atoatoa o le maʻi ma iloa ai faʻalavelave faʻaleagaina.

O le tele o gasegase e maua i le pancreatitis e mafatia i le cholecystitis, diabetes, gastritis ma isi faamaʻi. O le le amanaiaina oi latou, e le mafai ona foia le faafitauli i le faiga o meaʻai i le tele e mafai ai, o lona uiga o le maua o le mamafa i le pancreatitis e ono le tupu.

Muamua lava, ia toe iloilo lau meaʻai, usitai i fautuaga a lau fomaʻi, ma ia mulimulitai i meaʻai ua faatonuina. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi tuga e pei o le pancreatitis chronic, e manaʻomia lou faia o se paleni auala e 'ai ai meaʻai ma aua nei faʻagaloina:

  1. E tatau ona e 'ai soo, o le filifiliga lelei e ono taumafataga i le aso. Aua nei galo e le tatau ona lapoa ia vaega, ia maitauina lo latou tele.
  2. Aua e te gauai atu i le faaosoosoga ma aofia i au mea taumafa meaʻai e matua faasaina ile pancreatitis. O lea le faautauta ua afaina i se fouvavega fou o le faamai.
  3. O meaai e le tatau ona 'ai ma vevela pe malulu. O lenei tulafono e tatau ona mulimulitai i ai. O le lelei o le vevela taumafa o le 37 tikeri, lea e sili atu ona lelei le gaʻo ma o le a sili atu le aoga o enzymes.
  4. Taumafai e taumafa lemu i se mea lemu, mo le sili atu ona leaga ma le pala. Amylose, lea e maua i le fulufulu, e faʻamavae saʻo ai le malo i totonu o le vavagana o le tautala. O le faʻataʻitaʻiina lelei e aʻafia ai e le gata o taumafa mautu, e faʻaaogaina i ipu mama ma masini, lea e tatau foi ona tumu i le fulufulu.
  5. Pe a 'ave meaʻai,' aua le inu i meainu, lea e paʻu i lalo, faʻasaʻo le tele o enzymes digestive, o le a leiloloa la latou gaioiga. E maua le suavai suamalie 30-60 minute i le maeʻa ai (o isi punaoa fautuaina le inu ava pe a uma le 1.5-2 itula pe a uma ona 'ai).

E faʻapefea ona maua e se tagata le mamafa?


O lea, pe faapefea ona maua le mamafa i pancreatic pancreatitis? E i ai le tele o mealilo, o le iloa e uiga i lea, e mafai ona e taumafai e faʻateleina le mamafa o le tino.

  • Meaʻai a pepe: meaʻai ma meaʻai e tele. O lenei vaega o oloa ua mamanuina mo tagata faatau laiti o loʻo manaʻomia le atinaʻe lelei ma le tuputupu ae tatau. O le tuufaatasiga o ia oloa e maua ai le tele o elemene ma vitamini e fesoasoani i tupe maua. E le gata i lea, o fagu ma pepe mamae e laiti i le voluma, na o le tasi le taimi e faʻaaoga, lea e taua tele mo pancreatiti.
  • Faʻafesoʻotaʻi lau tagata tomai faʻapitoa i le tausiga o mea taumafa ma se talosaga e atiaʻe se mapuna paleni o mea taumafa taumafa e aʻafia ai uiga o le faʻamaʻi. O le tagata faʻapitoa o le a fuaina uma faʻataʻitaʻiga talafeagai, le aofaʻi o meaʻai gaʻo, gaʻo, palatini ma lou tau o le malosi. O se tagata tomai faapitoa o le a taʻuina atu ia te oe le auala e faia ai faʻatusatusaga, fautua i mea sili mo ipu o le a fesoasoani e tausia le mamafa. E faʻavae i luga o le lisi o loʻo faʻapipiʻiina, o le gastroenterologist o le a filifili se filifiliga o fualaau talafeagai mo enzymes.
  • Faaaoga le umukuka fua. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faʻamaonia lelei le fua o fualaau mo le sauniuniga o se mea taumafa, e tusa ai ma le aofaiga o enzymes na faʻaaogaina ua fuafuaina ina ia latou lava e gaosia ai meaʻai.

I le faaopoopo atu i filifiliga o loʻo i luga o loʻo taliina le fesili - pe faapefea ona maua le mamafa i pancreatitis, aua nei galo e uiga i avanoa tulaga ese o le polotini e luluina lea e mafai ona saunia i le fale. Ua saunia i latou mai le kuka, susu ma fuamoa. Ina ia faʻaleleia le tofo o meainu, e mafai ona e faʻaopopo faʻi, aisa kulimi. O le galuega autu a nei cocktails o le faatumauina lea o le maualuga o le palatini i le tino.

E le tatau ona galo ia i tatou o oloa uma e faʻaaogaina mo le sauniuni o mea taumafa meaai e tatau ona fou ma maualuga. O le faateleina o le mamafa o le tino i se tagata maʻi i le pancreatitis o loo taʻu mai ai se taunuuga lelei o togafitiga.

Aʻo le i faia le faʻaaogaina o fautuaga o loʻo i luga, pe faʻapefea ona maua le mamafa i pancreatitis, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. Faʻamalamalama faʻamalamalamaga uma o lenei lomiga, ma aloese ai mai mea le fiafia e mafai ona oo atu ai i se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Taumafa mo le faʻasalaga o le pancreatitis

O le taumafataga pe a uma le faʻamaʻaloga o le faʻamaʻi e mafai ai ona i ai le paluga, kuka, tao tao, poʻo gaʻo vaʻaia, lea e fufuluina. O meaʻai lelei e fesoasoani e puipuia ai le toe faʻafouina o le faʻamaʻi.

Gall sladder ma pancreatitis taumafa

O se taumafataga maloloina e faʻateleina ai le faʻamautuina lelei o auala taua uma e nafa ma le taimi e aveese ai le talo ma le fesuiaiga o mea i totonu o le tino

Le aʻafiaga o le ulaula i luga o le pancreas ma le pancreatitis

O le ava malosi ma le ulaula o ni mea leaga se lua ia e fesoasoani i le atinaʻeina o se tulaga masani o le maʻi. O le tino foi ua faaitiitia e vitamini e pei o le A ma le C, lea e faaleagaina ai le gland tissue.

E uiga i togafitiga

O le pancreatitis e tatau ona malamalama o se faʻamaʻi lea e faalavelave i le lelei o le faʻatinoina o le pancreas.

E foliga mai e leai se numera o mea taua o le tino, lea e tatau ona i ai pea i le aofaiga tonu.

O faʻasologa e mafai ona atinaʻe i le lumanaʻi, faʻatasi ma le tele o faʻafitauli. O se taunuuga, ina ia mafai ona eli lelei meaai, e tatau ona e taʻe le gland.

I le faʻafeagai, o meaʻai e leʻi faʻaaogaina e faʻapipiʻi i le mucosa o le intestinal ma faʻafefe ai le ita.

O nei mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o totoga o le gastrointestinal tract e ono afaina tele.

O loʻo feagai le tagata ma ni faʻaaliga iloga o togafitiga, pe a fai o lenei mea o se tino o le pancreatitis. E amataina le talatala, osofaʻi osofaiga o le vomiting and flatulence.

O se fetuutuunaiga mausali e fesoasoani i le mea moni e faapea, o le vailaʻau faʻasolosolo o suiga faalilolilo, o le gastrointestinal tract system e le toe mafai ona toe gaosia ia enzymes ia o le a lagolagoina ai le atoatoa o le faʻatinoina o le tino.

O nei mea leaga uma e afaina ai le masini sosoʻo. O meaʻai e le faʻaleagaina e tuʻuina atu faatasi ma le iai o le vailaʻau i le mucosa.

O lenei mea leaga e afaina ai le gaioiga o le tootoo laiti, ma mafua ai le ogaoga o faaletonu o le tino i le tino.

E aliali mai o le aofaiga tatau o meaʻai taua o loʻo misi, ma o le mea lea ua amata ai loa ona gau le mamafa o le tagata.

O elemene o siakiina e aoga tele. Protein e mafai ai ona fausia fusi fou ma le polokalama feaveaʻi pe a aafia ai gaʻo i le fesuiaiga o vitamini ma cholesterol.

O nei elemene e faʻaosofia le foliga mai o gaʻo gaʻo. O ia e nafa ma le faʻamautuina mausali ma le puipuia o totoga i totonu.

Glucose, lea o loʻo i totonu o le tino e avea ma tulaga o se tagata e faʻatupulaia le malosi, e leai se faʻalavelave.

A iai le le lava o enzymes, e faigata ile tino ona maua i se isi auala. O le mafuaʻaga lea o loʻo i ai le gaʻo o gaʻo gaʻo, glycogen mai i maso ma le ate.

O se taunuuga, afai e leai se palatini i totonu o le tino, ona alu loa lea o le tagata i le tulaga o le mamafa o le mamafa o le mamafa, i le pito i tua o lenei mea o loo i ai faailoga o se tulaga o le degenerative o le tino.

Mafuaʻaga o le Gland Inflammation

O le mafuaaga aupito sili ona taua mo fomaʻi i aso nei ua taua o le toilalo i le sao saʻo o le taumafa ma le lelei o meaai. Soifua maloloina maloloina o le ki lea i le manuia o le vaega o meaʻai.

Afai o le meaʻai e sese, o le tasi lea o mea e aafia ai le atinaʻe o pancreatitis.

O le i ai o masani leaga i totonu o se tagata, mo se faʻataʻitaʻiga, o le ava malosi ma le ulaula tapaa, e aʻafia ai foʻi lenei tulaga.

E masani ona i ai se mea e le mautonu pe aisea e leiloloa ai se tagata pe afai e maua i le pancreatitis.

Talu ai ona o le pancreas e le o feagai ma lana galuega autu o le gaosia o enzymes meaai, o loo i ai ni toilalo i le vaega o meaʻai.

I le tulaga o le pancreatitis, o le gaosiga e mafai ona aunoa ma ni toilalo, ae o le faʻamaʻalogaina o meaʻai e fesiligia, lea e aofia ai le ita o le mucosa.

I le silasila i le faʻalauiloaina o le toilalo i le vaega o meaʻai, o meaʻai a le tagata e le mafai ona faʻaogaina atoa e lona tino.

E le o se mea e ofo ai, o le maʻi e afaina i le tele o vomiting ma le manua.

Faʻasaga i tua o le manava manaia poʻo le gaioiga, o loʻo faʻaaogaina minerale ma vitamini e faʻaaogaina i meaai. O le iʻuga, o le maʻi o loʻo mole le mamafa, o le mamafa o le tino e le o maua.

O le mea moni, o le vevela tele le leaga e aafia ai foliga o se tagata. O le mea lea, o loʻo i ai se manaʻoga e le gata ina faʻatuina le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai, ae ia faʻaleleia foi foliga vaaia.

O nai mealilo e faʻapupulaina ai le mamafa o le tino o se maʻi ma le pancreatitis

Muamua lava, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa i mea tau tausisoifua. E tatau ona liliu atu ia te ia mo se fesoasoani i le atiaeina o se mea taumafa paleni o mea taumafa, ina ia mafai ai ona ia amanaia le tulaga o le fualaau aina ma meaola o loo i ai nei.

O le a mafai e le fomaʻi ona fuaina uma faʻataʻitaʻiga, galue i gaʻo, proteins ma gaʻo, faʻamautinoa le tau o le malosi o faailoga.

Mulimuli ane, e mafai e le fomaʻi ona faʻasoa faʻamatalaga i le auala e faia ai faʻatusatusaga, o le a le filifiliga sili mo le kuka, lea o le a tumau ai le mamafa o loʻo manaʻomia.

E faʻavae i luga o se lisi o loʻo faʻapipiʻiina e se tagata fai meaʻai, o le a mafai e se gastroenterologist ona ulufale i se fua o enzymes. O nei mea uma ua fuafuaina e faʻavae i luga o faʻamatalaga suʻesuʻega suʻesuʻega.

E fautuaina e aofia ai i le lisi o meaʻai aano eseese ma pepe mama, cereals. O ia oloa ua fuafuaina ma tamaiti i mafaufau.

O lenei vaega o tagata faatau e manaʻomia le atinaʻe lelei ma le tuputupu ae o le tino i se taimi faatulagaina.

O le tuufaatasiga e tamaoaiga i vitamini ma minerale. Latou te saofagā i le mamafa o tupe maua. Ma le isi, o faletupe ma pepe mamae e itiiti lava le aofai.

O lenei mea e faigofie tele mo pancreatiti, aua e taua le manatuaina o taumafa paleni "Laasaga Numera 5" e maua ai se taumafa vaevaega, pe a manaʻomia ona e 'ai i ni vaega laiti.

O le aoga o le umukuka. Faʻafetai i lenei masini, e mafai ona e faʻatusatusa saʻo oloa mo le kukaina o ipu suamalie o le menu meaai.

Iloiloina o mea taumafa taumafa taumafa e taua tele ina ia mafai ai ona faʻaaoga lelei meaʻai, ma na o le aoga o le tino.

O se laasaga taua e tasi i le mamafa o le gaosiga i pancreatitis o le a faʻaaogaina naʻo meaai fou ma maualuga mo le kukaina.

O le faʻateleina o le mamafa o le tino i totonu o se tagata o le a faʻamaonia ai le saʻo o metotia na faʻaaogaina, lea o le a aʻafia ai le taunuʻuga o togafitiga o se tagata maʻi i le pancreatitis i le lautele.

E le gata i lea, ia manatua e tatau ona e 'ai atili i le siʻi kuka, o le a matou talanoa e uiga i aoga o le palatini e luluina laitiiti ifo.

Latou te maua moni avanoa. Ae sili atu le tele e mafai ona e kukaina i latou i le fale, ma mea e maua.

Meainu e mafai ai ona e faatumauina le maualuga o fuatini. Ma o se sao tele lenei i le toe faʻaleleia o le tino.

O le mea moni, e taua le matauina iinei o nei fautuaga o le a aoga pe afai o le tagata na suʻeina e se fomaʻi ma ua maua le faamaoniga mo le faʻaaogaina.

Manatua o tulaga taʻitasi o le tagata lava ia, ma o le mea lea e le tatau ai ona e faʻatagaina ni faʻataʻitaʻiga ma lou soifua maloloina lea e mafai ona maua ai ni mea e le lelei ma le le mafaamatalaina o pancreatitis, faʻatasi ai ma faʻafitauli mulimuli ane.

Proteins shakes ma le amino acid taumafa

E faigofie ona faʻamalosia le puipuia o palatini mo le mamafa o le gaʻo i pancreatitis. O le palatini lenei. Ua faatonuina o ia e inu i tagata taaalo i luga o le tele.

Afai e maua oe i se foliga masani ole pancreatitis, e tatau ona e suʻeina le protein, ae na o le faamagaloga.

E taua le siakiina e le fomaʻi lenei faagasologa. Aʻo leʻi amata ona e faia ni popo, e tatau ona e malamalama o le tino o le a le maua se tali le lelei, ma o le polotini e le afaina ai ni faʻafitauli.

O faʻamaoniga i le protéine e faʻamafanafana mo pancreatitis e aofia ai mea le talafeagai i le galuega o le tino poʻo le faʻataʻi o le faamaʻi ma mataupu pe a le mafai e se tagata ona faʻafeiloaʻi i le puipuiga, aemaise lava le mea autu o meainu - protein.

E mafai ona e kukaina, e le gata o pusa o fale, ae ia faatau foi mea inu ua saunia. O le susu gaʻo susu, asikulimi, kulimi, faʻi, fugalaau ma strawberries e mafai ona aofia ai i le fua.

Ina ia faʻafefiloi le vailaʻau ma foliga tutusa, e tatau ona sasaina i totonu o se mea faʻaleleia. E tatau ona e inu saʻo lelei. E taua le ave o sipuni laiti.

O le tele o taimi e faʻaaoga ai, i le averesi ua fautuaina e inu pati cocktails i le taeao ma ao le i momoe.

Faʻaopoopoga o le natura natura ma oloa e aofia ai amino acids i la latou tuufaatasiga o le a aoga.

O nei mea uma o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o le faʻaogaina o le tino, ma o le mea lea o le mamafa o le mamafa o le tino o le a faasolosolo malie lava.

Aua nei galo o mea faaopoopo i vailaau amino e aunoa ma se fomaʻi e le tatau ona faʻaumatia. E na o le suʻesuʻeina o le tino o le maʻi, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu se faʻamatalaga faapena.

Ma le isi, e mafai ona aofia ai i lau taumafa se puna masani o amino acids. O fuamoa moa ia. E fautuaina e 'ai i pancreatitis i totonu o se pepa ua kuka.

O le mamafa o tupe maua i faʻamaʻi o le pancreas o le a le afaina ai le tino peʻafai e 'ai e se tagata le meaai saʻo, aloese mai le vevela.

O le mea moni, e le tatau ona e manatu o le a maua le taunuʻuga i le vave e mafai ai.

I tulaga o le faaletonu i le galuega ma le pancreas, e le tupu lenei mea, e tatau ona e onosaʻi ma fai le mea sili e faatoilaloina ai le maʻi ma toe faafoi kilokone na leiloa i le tino.

O meaai tatau lelei e iai se aafiaga lelei i le tulaga o le tino, paʻu ma lauulu, fao.

O se sao tele lea i le soifua manuia lautele, ma o le mea lea e le tatau ai ona e le amanaiaina lenei fautuaga, ma e oʻo lava i se faʻamaʻi o le mumu o le pancreatic.

Faʻafefea ona maua le mamafa i pancreatic pancreatitis

O se umi faaumiumi o pancreatitis, faatasi ai ma le vaivai o le enzyme, e tau atu ai i le mamafa o le mamafa, o nisi taimi e oo lava i le dystrophy. O foliga vaaia o le maʻi e suia, o tulaga e lamatia ai le ola, aemaise lava pe a faaauau pea le leiloa o le mamafa. Taofi le faagasologa o le leiloa o le mamafa ma toe foi i le mamafa masani - galuega taua i le togafitiga o le pancreatitis. E mafai ona faia lenei mea i se togafitiga faafomaʻi ma i le usitaia o se polokalama faʻapitoa mo mea taumafa.

O nei metotia e aoga naʻo le faʻamatalaga o le faamagaloga o le falemaʻi, o le mafuaaga lea e tatau ai i le tagata maʻi ona togafitiga talafeagai, ona faʻagasolo ai lea e faʻamaonia le mamafa.

O le mafuaʻaga o le mamafa o le mamafa o le mamafa ma le foliga mai o le vevela vevesi, o le atinaʻeina lea o le mafaufau faʻaanatura - anorexia, lea e mafai ona mou atu atoa le manaʻo. I le pancreatitis, aemaise lava pe afai e masani ona matauina pea, o lenei tulaga e tupu ona o faigata i meaai masani e aunoa ma le foliga mai o le tiga o le manava, gasegase ma le vomiting, ma faaletonu o le fale. O le tagata gasegase, aloese mai foliga o ni mea le lelei, e musu e 'ai meaai, lea e mafua ai le paʻu o mea mamafa. Togafitiga o se tagata maʻi e faia faʻatasi ma se fomaʻi mafaufau.

Faʻatau togafitiga

O togafitiga o vailaʻau e faʻamoemoe e faʻamalo ai le le atoatoa o le enzyme ma faʻamaonia le faʻamaʻiina. Ua faatonuina e le fomaʻi suʻesuʻega talafeagai e faailoa mai ai faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract, ona o le paʻu o le mamafa atonu o se taunuuga o nei maʻi.

Ina ia faʻaititia le mamafa, o le tagata tomai faapitoa e taitaia se faʻamatalaga faʻamalamalamaga, logoina le maʻi e uiga i tulafono o le 'ai. Fautuaina:

  • Lelei mea taumafa lelei, e pei o le fulu e faʻamalosia ai le faʻaogaina muamua o meaai,
  • Faʻesea le taumafa i le taimi o taumafataga,
  • Faʻasologa o mea taumafa i vaega laiti i itula lava e tasi o le aso e faʻasalalau ai le gaosiga o faʻamatalaga faʻanatura,
  • Aai ao mafanafana
  • Se lisi faʻapitoa e faia i luga o oloa faʻatagaina.

Suʻega togafitiga e faia i le faʻaaogaina o se vailaau faʻasaina o loʻo aofia ai le pancreatin - o se vailaʻau e aofia ai elemene autu o fualaau oona: lipase, amylase ma le puipuiga. Mezim, Creon, Enzistal, Pancreatin, Panzinorm, Festal ua tofia. O fualaau oona e maua i foliga o capsules, o le atigi na o le naʻo le lumenia o le inumaga, ae le o le manava, lea o loʻo iai le vai gaosini o loʻo i ai le kulimi chlorhydrate e faʻaaogaina ai le enzymes.

O le gaosiga o le enzymatic o fualaau oona e tupu i le afa itula pe a uma ona ave le fualaau faasaina, o fualaau nei e le gata mo le le lava o le elemene digestive, ae faapena foi ona faamautuina ai le paʻu.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e manaʻomia se meaʻai, lea e faʻaaogaina ai meaʻai gaʻo, fesoasoani e toe faʻafoʻisia le mamafa. E tusa ai ma manaoga o le taumafataga, e tatau ona e 'ai soo, i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso. E le fautuaina e 'ai meaʻai e faigata ona eli (puʻamu, nati, pi, kuka ma falai). O le faʻaaogaina o fualaau aina fou ma fualaau e le fautuaina, talu ai o le fiber o loʻo aofia ai e fesoasoani i le faʻaleleia o le kesi ma taʻitaʻia ai le fulafula ma le faʻalauteleina o le faʻamalosi. Aʻo leʻi 'ai (i totonu o le 30 minute) e mafai ona e inuina se ipu tioata vai e aunoa ma le kesi. E tatau ona faʻapulaʻa le aofaiga o masima ma suka.

Mo le mamafa o le tupe maua, ua fautuaina e fai se taumafataga faapitoa e faavae i le uluai mamafa, tulaga o le soifua maloloina, tausaga. O le lisi e mafai ona aofia ai aano o mea taumafa, iʻa e maualalo le gaʻo, salu ma moa fuamoa, kuki e leai ni suka, meaʻai e aunoa ma le faʻavasega. O pasta aoga e faia mai i le mamafa o falaoamata falaoamata, cereals, kuka, tao tao, sisi ma fuālaʻau suamalie, oloa gaosi susu, toga o vao, compotes.

O susu e tatau ona kuka i le vai poʻo le fuamoa o fualaau aina, e fautuaina e faʻaaoga uma meaai i totonu o se fatu, ona o le auala lea o le a sili atu ona lelei le gaosi meaai.

O le lisi e tatau ona aofia ai le tele o le porotini, o lona mafuaʻaga o le siʻisiʻi kulimi, fuamoa moa, aano o manu, iʻa. A maeʻa ona feutagai ma se tagata paleni meaʻai, faʻafefeteina le protein, faʻaopoopoga i mea amino, ma gasegase multivitamin e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga.

O se aoga aoga i le tino ei ai togafitiga togafitiga, lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le gland. Gymnastics ua fautuaina, sei vagana ai sikuea ma isi gaioiga e faʻapupulaina ai le mamafa o le intoma-abdomina ona o le manava. E le mafai ona e siiina le mamafa, e tatau ona e aloese mai le fusi o laei ma belini, oomi i luga o le peritoneum.

Faatasi ai ma le pancreatitis, ua fautuaina le lolomiina ina ia sii mai i lea vaiaso i lea vaiaso, ma ia manatu e le sili atu i le 100 taimi le aofai o gaoioiga.

O le savali e aoga, o le faagasologa o le gaosia o le suka e aunoa ma le auai o le inisalini e faʻaaogaina, lea e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le paʻu. O le savali, faʻatasi ma le manava, e maua ai se lelei lelei, faʻasalalau le galuega o totoga o loʻo i totonu - faʻapitoa, aemaise lava o le mea o loʻo i ai meaʻai, ma o lea mea e fesoasoani ai i le toe faʻaleleia o le mamafa.

Fofo faʻapitoa

Ina ia faʻamaonia le faiga i totonu o le tino ma toe faʻafoʻi le mamafa i le pancreatitis, e tatau ona faʻamautu le pancreas.

Faʻaaogaina metotia faafomaʻi e mafai ai e oe ona faʻagasolo le toe faʻafouina o masini uʻamea ua faʻaleagaina, faʻateleina le faagasologa o le faʻamalologa. O le faʻaaogaina o teuteuga ma vailaʻau mai vailaʻau faʻatagaina e mafai ai e oe ona faʻatuina le faʻaogaina o le faʻaogaina, faʻamaonia faiga faʻavae, faʻalauteleina le manaʻo, ma aveese mea leaga mai le tino.

  • Manaomia e ave 1 tbsp. l Barberry kirimanu i totonu o le pepa ua sasaa ma sasaa 200 ml o vai kuka. Faʻaosooso 30 minute. Ave 1 tbsp. l ae leʻi 'ai i aso uma.
  • Saunia o se tuufaatasiga o yarrow, chamomile ma calendula. 1 sipuni aoina e sasaa ai se ipu vai inu, faʻaauau 30 minute. Ave le 100 ml o le suka i le 30 minute ao lei faia taumafataga, 4 taimi i le aso.
  • Ina ia saunia se faʻamalosiga faʻamalosi, e tatau ona e ave le 3CT. l immortelle, 1 tbsp. l wormwood, 2 tbsp. l fale talavai faʻatau. Aoina e ao ona e sasaa atu le 300 ml o vai inu. E tatau ona e faʻaalu 5 taimi i le aso mo le 100 ml.
  • Laʻau talatala o fatu laau i le paʻu, ave le 1-2 tsp. 3 taimi i le aso afa afa itula ao le i taumafa. O le vasega e 45-60 aso. Latou te togafitia lenei metotia 3 taimi i le tausaga.
  • 1 tbsp. l cumin fatu e tatau ona liligi atu i le 250 ml o le vai kuka ma faʻafesoʻotaʻi mo le 2 itula, faʻamaʻi ma ave le tolu ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Ua fautuaina e inu Brussels e totogo le sua sua sua 100ml 3 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le 30 aso.

Faʻafefea ona taofi le gau o le mamafa

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le gau o le mamafa e mafai ona taofi e ala i le mauaina o se faamautuga mausali o le togafitiga. Afai o le faaleagaina o le gland o le tino e faʻaitiitia ai lona gaioiga o le exocrine, o se meaai talafeagai e suia ai le le lava o le elemene digestive, e maua ai le faʻaogaina o mea masani, i le vavalalata i le masani o le tino.

E tatau ona togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai i taimi talafeagai. Afai latou te le togafitia, o le a faʻavaivaia le faʻaaogaina o meaʻai, lea o le a taofia ai le toe faʻaleleia o le mamafa masani.

E mafai ona e taofia le paʻu mamafa ma le fesoasoani o togafitiga faʻale-tino, faʻaauau aʻoaʻoga.

Taumafa fuaina mataupu faavae o mea taumafa

Afai e maua le pancreatitis, muamua lava, e faatonuina e le fomai ni enzymes e tatau ona toe faʻafoʻi le tino ma taofi le le maua o le mamafa.

Mo nei faamoemoega, o le tofiga o Mezim, Biozim, Creon po o Panzinorm ua faatonuina. O se mea e manaʻomia muamua o se meaʻai mo pancreatitis.

O le paʻu o le mamafa i lenei faʻamaumauga e vave tele. O le luʻitau o le toe faafoiina lea o le tele i tulaga ua mavae.

Ina ia ausia lenei sini, e tatau ona e 'ai le protein, vitamini, minerale. O nei mea aoga uma o loʻo maua i oloa faigofie e mafai ona faʻatauina i se tau taugofie i le faleoloa. O le aano lenei o moa, pike, pollock, turuki, fuamoa.

E fautuaina e vavaeeseina atoa le falaoa fou mai le taumafataga, e sili atu le lelei ona 'ai se oloa.

Afai e te manaʻo i le pasta, e le o aofia ai le ipu i le lisi faasaina, ae e tatau ona e malamalama o le laeiina o le ketchup, mayonnaise ma sau sauva o le a le aumaia ai le mea e manaʻomia.

E sili atu le aofia ai o suauu manogi poʻo suauʻu olive i totonu o le ipu - o lea e sili atu le faʻalagolago i lou lava manaʻo.

Ma ia manatua e taua le moe mo le 6-8 itula, o le tino e toe faʻafefe, faʻasaʻo le atuatuvale ma faʻalautele le manaʻo.

Vitio aoga

O le faʻafitauli o le mamafa e talafeagai, e pei o faafitauli o le paʻu o le mamafa, ma o le mea e sili ona taua, e le gata o tane, ae o tamaitai foi, o loo taumafai e maua le mamafa.E tusa lava po o le a le le mautonu o lenei manatu atonu e foliga mai, e aafia ai se vaega tele o le faitau aofaʻi, ma e pei ona fai mai tagata fai meaʻai, o le le maua o le mamafa o nisi taimi e sili atu le faigofie nai lo le mauaina o ni pauna se lua mo se tagata tino. Ua faʻalogo tagata uma e uiga i le tele o mea taumafa, meaʻai paleni e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa vave ma lelei, ae le malamalama tagata uma i le auala e maua ai le mamafa ina ia matagofie ma aulelei. E tele fuafuaga o meaʻai, tulafono e fesoasoani i le mauaina o kilokalame taua.

Mafuaʻaga mo mea mataʻutia pe aisea e le mafai ai ona lelei tagata

E masani lava ona matou feiloai ma tagata mimiti e le iloa le upu "meaʻai", 'ai ni vaega tele, saua fua, ma foliga e leai se tasi o fafagaina i latou. E tele mafuaʻaga e puipuia ai oe mai le mauaina o le mamafa saʻo, ae o le fuafuaina o matematega faigofie poʻo le mataituina o le Initaneti e le lava. Afai ua leva ona e tauivi ma le faafitauli o le le atoatoa, e tatau ona e faafesootai tagata tomai faapitoa oeo le a fesoasoani ia te oe e filifili le fuafuaga saʻo togafitiga, o vailaau manaomia e maua ai le mamafa.

  • O le tele o tulaga o le mamafa o loʻo iai i le faʻafitauli o le le lelei o le tino. E ono avea lenei ma faʻafitauli faʻaleagamoni o le lauroid gland, o lona gaioiga, faʻalavelaveina o le grenesal, pancreas, ma aʻafiaga. O le isi faafitauli masani o le anorexia, e manaʻomia se togafitiga umi. Afai a maeʻa se siakiina atoatoa o le tino leai ni faafitauli na iloa, ona mafai lea ona taoto mea uma i genetics, lea e le mafai ona suia.

  • O le mea lea, o le laasaga muamua mo le mauaina o le faafitauli o le tuʻuina atu lea o suʻega mo hormones thyroid - TSH, T3 ma T4. Afai, a maeʻa le pasia o suʻega, latou te taʻu atu ia oe e uiga i se siama e pei ole thyrotoxicosis, ona mafai lea ona e togafitia ma le saogalemu le togafitiga, o le faafitauli mamafa o loʻo i ai iinei. Faatasi ai ma le hyperthyroidism, o lou tino e tele naua le malosi i luga o le metabolism, o le mea lea e mu uma ai calories.
  • E le tatau ona galo ia i tatou tagata o tatou tino e pei o anufe. Latou te 'ai a outou meaʻai, faʻafefe uma meaʻai mai meaai, ao tumau le fiaʻai o le tino. O ituaiga parasite e mafai ona ulu atu i lou tino i se auala faigofie ile fale, ma mo se taimi umi o le ae le nofouta ai i "tagata o nofoia" ma aveesea le mamafa. Mo le mautinoa, e tatau ona suʻe suʻega (sili atu i nisi o taimi) e mautinoa e faʻaalia ai le i ai poʻo le leai foi o parasite. E tele isi mafuaʻaga: gastritis, maʻisuka, faʻalavelave, lea e mafua ai le paʻu o le mamafa, faʻaitiitia le manava.

Ina ia amata togafitiga ma ausia ni taunuuga ofoofogia, e tatau ona e faʻaitiitia le faafitauli ogaoga o le maʻi, togafitia le maʻi lea e faʻalavelaveina ai oe i luga o le ala i le soifua maloloina, amio lelei, ata matagofie. E masani lava, talavou, oeo latou tino o loʻo i luga o le lalelei, e mafatia i faafitauli mamafa. Lalo o se fuainumera tele o ituaiga uma o fautuaga, tulafono, meaai mo meaai lelei, lea e tatau mo se soifua maloloina lelei ma maua ai le numera o au miti.

Ni auala lelei e maua ai le mamafa i le fale

O le Initaneti atoa ua tumu i fautuaga i auala e vave vave ona paʻu ai le mamafa, pamu i luga, mago, ae itiiti lava e tusi pe faapefea ona faateleina le mamafa, ma mo nisi o fesili e sili atu ona taua nai lo le faafitauli o le mamafa. E le o tagata uma e fia alu i le fomaʻi, o isi ua fefefe, o isi e le o. O le mea lea, o le mamafa o le tupe i le fale o le filifiliga aupito sili lea. E i ai nisi faʻamaoniga saogalemu e le manaʻomia le faʻatagaga a se fomaʻi:

  • Meaʻai talafeagai, faʻaaogaina lelei o puipuiga, gaʻo ma meaʻai.
  • Uiga lelei, faʻatulagaga.
  • Faʻaaogaina fualaau o le suka, e pei o le suauu iʻa.
  • Taaloga taʻalo (polotini).

Meaʻai Meaʻai

Ina ia mafai ona masani le mamafa o se tagata, e tatau ona e iloa mea autu o meaai lelei. Mo le mamafa o le tamaoaiga, e le tatau ona faʻafefiloi ma bun, sweets ma pasta. O meaʻai talafeagai o se auala lea o le a fesoasoani i le faatonutonuina o le metabolism. Aʻai lelei, o le ae maua i taimi uma se uiga lelei, o lou paʻu, fao ma lauulu o le a susulu, ma o le faafitauli o le sili atu ma le mamafa o le a le toe faʻalavelaveina oe.

  • O le taumafataga autu o le 'aiga o le taeao, e tatau ona tumu, tumu. O le taimi lenei e mafai ai ona tatou gafatia faʻataʻavaʻavaʻa faigofie: suamalie suamalie, keke, suamalie. Afai e te manao e maua le mamafa, o le mea sili ona lelei mo oe o le: oatmeal in milk with a spoonful of honey, banana, tea, kofe faʻatasi ma kuki, fagu poʻo le sukalati suamalie. I ni nai itula pe a uma le 'aiga o le taeao,' ave se meaʻai mama: yogurt, falaoamata falaoa atoa, o fualaau 'aina.

  • Mo le taumafataga o le afiafi, o se moli malamalama ma croutons, omeletisi ma fualaʻau, po o cereals: buckwheat, rice poʻo le karite, e lelei. E taua le manatua o, mo le maua o le mamafa, e taua tele le 'aiina o se aofaʻiga tele o gaʻo vailaʻau, ma o nisi taimi e kuka ai pateta e tatau ona faaopoopo i le taumafataga. A uma le 'aiga o le aoauli,' aua neʻi galo e uiga i meaʻai. Ma o le a le faʻaaogaina e le tino, ia luluina, ona amata loa lea ona tuʻu ese "faʻaagaga". E mafai ona avea aso anapogi ma kefir, apples or buckwheat, ma o le aso e sosoo ai, toe foi i lau meaai.

  • O le 'aiga o le afiafi o se taumafataga talafeagai. E tusa lava pe e te manao e maua le mamafa, e le manaʻomia ona e taumafa i meaai faasaina mo meaʻai lelei: salu, meaʻai, masi, vai suamalie suamalie. O le tino i le afiafi e sauni ai mo se malologa, o lea e le tatau ona e faʻaaogaina. Mo le taumafataga saʻo, talafeagai: fualaau faisua, salati, moa - kuka pe tao tao, sooga kulumu, iʻa. O le kulimi sisi o se afiafi afiafi lelei, oi latou e manaʻo e toe faʻaleleia e mafai ona faʻaopopo se sipuni o le meli pe paʻu i ai.

Mea Taugata Maua

Ina ia maua le mamafa, e tatau ona e faamasani i le lisi o oloa manaomia. O le mea e faanoanoa ai mo le manogi suamalie ma le fiafia i taumafa leaga, o ia oloa e le o aofia ai i meaai sili, ma e le fetaui foi mo le mamafa o meaʻai, e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina, faaopoopo i ai ni pauna e le o manaomia, o le a aofia ai na o le gaʻo. Ina ia lava le vitamini, faamanuiaga ma kilokalama saʻo o meaʻai, e tatau ona e faʻaaoga i le faʻaogaina lelei:

  • O fuamoa. E aofia ai le tele o vitamini aoga, minerale e tatau mo le tino: vitamini A, folic acid. O le mea pito sili ona taua, o le protein siliva e sili ona lelei i totonu o le tino.
  • Porridge. O le a latou tuʻuina atu i le tino le malosi talafeagai, vitamini ma le tele o kalori. O Porridge na faia i le susu e faalua le tele o le tau o le malosi.
  • Aano o manu. Pou, turuki, povi o ni uo lelei mo i latou o loʻo mafaufau pe faapefea ona maua le mamafa.
  • Pasta. E tatau ona avea ma pasi mai le kulimi kulumatua, o le a latou maua ai le tino ma vitamini talafeagai, ma o le mea e sili ona taua, o le a latou maua le mafanafana, fesoasoani ia maua le mamafa, ma, faaopoopo i le malosi, latou te faia lau peleni e le gata i le loto, ae e manaia foi.

Tatau meaai

O le taumafataga o se elemene taua mo i latou oe mananao ia sili atu, maua le maso maso. O se fuainumera tele o palatini, vitamini, minerale, ma le malosi - o le mea lea e manaʻomia e le tino ona fausia kilokalama. O le mea lea, o se fuafuaga tatau lelei mo taumafa mo le vaiaso, o le a fesoasoani e faʻateʻa ese ai tagata mai le faafitauli o le misi le mamafa. O nisi nei o fautuaga mo lau faasologa o meaʻai talafeagai e fesoasoani ia te oe e maua ai le mamafa:

  1. Oatmeal, ipu kofe, koko, lauti ma sina sukalati poo kuki, soo se fua.
  2. Omelet mai le lua yolks ma le tolu protein, tofiti, lauti, kofe i susu, fagu, faʻi.
  3. Fualaau faisua ma sina pati pateta, se ipu susu, kuki, fualaau suamalie.

  1. Lisi kulupu ma fualaau aina po o le siama.
  2. Rusk po o le tagali ma le lauti.
  3. Nati, fualaau mamago.
  4. Sanuisi ma le sisi, ham, lauti lanumeamata.

  1. Sou, falala ma moa, salati, sua.
  2. Sou, falala ma iʻa, lanu tiamata ma le meli, fua.
  3. Pipi pateta ma aano o manufasi, fuamoa, sua.

  1. Fualaau, kofe faatasi ma sukalati pouliuli.
  2. Puni ma le kisi falaoa.

  1. Buckwheat, rice, iʻa, fualaau faisua fou, fuālaʻau.
  2. Cottage cheese, jam, lauti.
  3. Salati, fuamoa ua afifi, sua.

Mafuaʻaga o le Faʻataua o Paʻu

Faatasi ai ma ituaiga ituaiga o faamai pipisi o le fualaau oona, e aofia ai le cholecystitis ma le pancreatitis, o loo i ai se soliga o le gaioiga o le vaega atoa o le intestinal. E manino lava le faamatalaina o lenei mea: o le gaoioiga faʻaanatura o le pancreas e faʻatautaia i le gaosiga masani o enzymes ia e tuusaʻo saʻo i le faagasologa o le faʻapalapala. I le pancreatitis, ua faʻasaʻoina foi le faoa faamalosi, ae, ona o le fesuiaiga o alalaupapa ma alavai, o le a le faʻamalolo ai enzymes, e faʻavevelaina ai ni mai le tino o le tino o le tino.

I le le lava o se aofaʻiga o enzymes, o meaʻai na faʻaumatia e le tagata maʻi e le oʻo i vaega uma o le gaʻoina o otaota, ona o le mea lea o aʻafiaga atoa o meaai e aʻafia ai le inumaga. O lenei ituaiga o togafitiga e mafua ai le faʻaalia o nei mea le lelei e pei o le manava, masani le fesuiaiga, faʻalauteleina le maualuga, lea e aʻafia ai tagata mamaʻi i le pancreatitis.

O se taunuuga o le aafia i tulaga le lelei, e le maua e le tino ni meaʻai talafeagai na muamua sau mai meaai. Faatasi ai ma le mea pito sili ona taua e tatau ona taua o le polotini, o le elemene aupito sili lea ona taua i le fatuina o masini, ma le kulukose - o se punavai o le ola.

Ona o le leai o ni meaʻai mai fafo, i le pancreatitis, ua faamalosia ai le tino e toso mai i latou mai le gaʻo o le gaʻo, lea e mafua ai le tele o le mamafa o le mamafa, ma i tulaga sili ona ogaoga-o le dystrophy.

Faʻafefea ona faʻamautinoa le mamafa

Faʻamaʻosaʻo ma faʻamautinoa le mamafa, puipuia lona leiloa i le lumanaʻi - o se tasi o itu sili ona taua i togafitiga e faia i pancreatitis, faʻapea foʻi ma isi maʻi o le pancreas o le pathogenesis inflammatory.

E pei ona taʻua i luga, o le mamafa o le mamafa e mafua mai i le le atoatoa i le gaioiga o le vaega atoa o le fualaau aina. Ina ia taofia le le tumau o taualumaga le lelei i pancreatitis, o togafitiga e masani ona togafitia i fualaau oona, o lona uiga o le toe faʻafoʻiina o le galuega faalilolilo o le pancreas, faʻapea foi ma le toe faʻaleleia o le numera manaʻomia o enzymes e ala i le faʻapipiʻi atu i totonu o le tino.

O le paʻu o le mamafa e faʻamaonia lelei foi e ala i le faʻatulagaina o le mea tonu, mai se vaaiga faʻafomaʻi, masani ai taumafa.

  • Ina ia mafai ona maua le mamafa o le tino, e manaʻomia e le tino ni enzymes e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o meaʻai. Ava inu i le faagasologa o le faʻaaogaina o meaai, poʻo le taimi lava e maeʻa ai, e oʻo atu ai i le mea moni e faapea, o le mea lilo e faoa mea lilo ua leiloa ona meatotino. E tusa ai ma lea, soʻo se suavai i le taimi e 'ai ai e tatau ona faʻaaogaina atoa.
  • Saliva na faalilolilo i le taimi o le tatuʻuina o gaioiga o se mea faalilolilo lea e faʻateleina ai le gasegase. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona 'aina uma ni mea taumafa, e aofia ai le suavai lelei, e pei ona mafai ai.
  • Ina ia mafai ona maua moli ua misi, e tatau ona e sui i le mea e taʻua o meaʻai paleni. E tusa ai ma lea mea, e tatau ona e faʻaaogaina le tele o meaʻai i taimi uma, ae i ni mea laiti, ina ia aua nei faʻavaivaia le tino.
  • O le vevela o oloa faʻaaoga e tatau ona lelei. Meaʻai vevela, malulu e faʻasaina, talu ona faʻaititia le tele o enzymes ona o lona taumafaina.
  • E le tatau ona e 'ai se mea e matua faasaina e se fomaʻi. O se tasi lenei o tulafono faavae mo pancreatitis. E le mafai e oe ona toe maua mai le 'ai, mo se faataitaiga, meaai gaʻo. Nai lo lena, o ia oloa o le a taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o le manava ma le nutimomoia.

Malosiaga o le tino

E tele auala faʻapitoa e ala i le faʻaaogaina e mafai ona e maua ai le lelei, maua ai le misi o le mamafa o le tino, e oʻo lava i faiga le lelei. O le mamafa o le tupe, e pei ona uma ona taʻua, e faʻalagolago lava i le lelei o le tino e faʻafefe ai meaʻai e maua mai i meaai. E tusa ai ma lea, e mafai ona e maua le mamafa e ala i le faʻaogaina o oloa ua faʻavasegaina e pei o se mea faigofie.

Ina ia mafai ona maua e le tino ia enzymes ua lava e maua ai se vaega o meaʻai na taumafaina muamua, e tatau ai ona fuafua le aoga sili ona aoga o lena vaega. Aua le fuaina meaai "i mata", poʻo le faʻaogaina o auala faʻalelei: tioata fua, sipuni, papatusi. Le filifiliga aupito sili - o le mauaina o siaki faʻaeletoroni, lea o le a fesoasoani e fuafua le tele o le ipu ma le sao o le tele o kalama.

E mafai foi ona e maua mai kilokalama na misi e ala i le taumafaina o meaʻai lelei. E fautuaina e faʻalogo lelei i le vaega o mea taumafa na fuafuaina mo pepe. O ia ituaiga o meaai e aofia ai mea uma e tatau ai, minerale, faʻapea foʻi ma fualaau. E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻaopoopoga faaopoopo - o meaai o loʻo afifiina i totonu o fagu e aofia ai se numera faʻamaonia o le kalama. O le mea lea, o le faagasologa o le faatonutonuina o le tele o meaai e matua faigofie lava.

O le mamafa o le tupe maua o se tasi lea o mea taua e molimau i le manuia o togafitiga. E tatau ona taulai totoa i le faasologa o meaʻai ma le maualuga o taumafa taumafa. O sea fuafaatatau e le gata ina aʻafia ai i le faʻaumatiaina o togafitiga faʻaleaga, ae puipuia ai foi lo latou atinaʻe i le lumanaʻi.

E uiga i meaai ma pancreatitis o le a talanoaina i le vitio:

Mafuaaga o le leiloa

O ituaiga uma o pathomela o le pancreas o le taunuuga lea o suiga i le faagaoioia o le fualaau toto atoa. O mafuaʻaga e taatia ai i foliga faʻaanatura o le okeni, e talafeagai mo le gaosia masani o enzymes ia e tuusaʻo tonu i le gaogaoina o meaai.

I le pancreatitis, o le faapipiiina o alavai ma mea e le fiafia ai ua matauina, e le o lafoina ia enzymes i totonu o le tino, o le a faasolosolo lava ona oti. O le leai o enzymes e le mafai ai ona 'ai meaʻai i vaega uma o le faʻapalapalaina, o se taunuuga, o aʻafiaga atoa e afaina ai le manava. E mafai e le tagata ona paʻu lemu le lemu e aunoa ma le iloaina o le mafuaaga tonu o le faafitauli.

Mulimuli ane, o loʻo i ai se faʻamatalaga o faʻamaoniga patino: o le vomiting, manava, manava, taʻavale faifai pea. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o meaʻai e le o faʻamaʻafia atoa, o le mea lea e faʻaititia ai le mamafa o le tino o se tagata maʻi. E tusa lava po o le a le tele o meaʻai e 'ai, o le mamafa o le faʻaʻamau i lalo.

E le maua e le tino le aofaiga o meaʻai taua, o le mea e sili ona taua:

  1. polotini, e taua mo le fausiaina o fou fou,
  2. glucose, o le punavai autu o le malosi.

O le umi o le le lava o mea taumafa i le gaioiga o le tino i le pancreas e faamalosia ai le tino e aveeseina mai le gaʻo o le gaʻo, o le tele o le mamafa o le mamafa ua matauina, aemaise lava i mataupu faigata e faia ai faʻataʻitaʻiga.

Faʻafefea ona faʻamautinoa le mamafa o le tino

O le mea lea, e le mafai ona e inu i le vai, pe a e inu vai i le taimi o taumafataga pe a maeʻa ona e 'ai, o le fatufatu o le enzyme ua leiloloa ona mea, ona e le mafai ona e inuina le vai. .

E pei ona taua, o le gau o le mamafa e afua mai i le le atoatoa i le gaioiga o le vaega atoa o fualaau aina, ma le faʻaaoga masani o vailaʻau e faʻaalia mo le taofi o le togafitiga. O le gaioiga o nei vailaʻau e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le gaosia o mea faalilolilo, toe faʻaleleia le aofaʻi o enzymes ona o le faʻaofiina i totonu o le tino.

Paʻu o le paʻu ma pancreatitis e taofi pe afai e mafai ona e faʻatulagaina lelei amioga masani.Ina ia mafai ona toe maua mai le pancreatitis, e taua le faʻaaogaina o enzymes e faʻaleleia ai le faʻaleleia lelei o meaʻai.

Pe a faʻatau e se tagata meaʻai, o le gaogao e faalilolilo mai ia te ia, o se faalilolilo foi. O le mea lea, e fautuaina e fomai i taimi uma:

  1. taofi meaai lelei,
  2. taumafa lemu
  3. aua le inu i vai.

O meaʻai paleni e fesoasoani e maua ai kilokalama manaʻomia, e tatau ona e 'ai meaai i ni vaega laiti, ae masani lava. O lenei mea o le a le faʻatagaina ai le faʻanoanoa o le tino, o le a sili atu ona lelei le vave ona gaosia o mea taumafa.

O le vevela o le meaai e taua foi, malulu pe vevela meaai e le faatagaina ai le aofaʻi tatau o enzymes e tatau ona gaosia. Aua neʻi 'ai meaʻai na faʻasaina e le fomaʻi.

Afai e te taumafa i meaai maualuga-kalori, meaai falai ma le gaʻo, taofi le gaioiga o le leiloa o le mamafa o le a toilalo. O le faʻafeagai o le a tupu, o le manava tuinanau, faʻalauteleina le namu.

E faʻapefea ona toe maua mai le pancreatitis

Faʻapefea ona maua le mamafa i pancreatic pancreatitis? O nisi togafiti e iloa ai o le fesoasoani e toe uluola, pe a iai se manaoga faanatinati. O se mea atamai le faʻapipiʻi i se meaʻai meaai ma faʻatau meaai faigofie faigofie.


Mo le maua o le mamafa, ua fautuaina mai e tagata gaosi meaʻai mo le tele o vaiaso aʻo lumanaʻi, latou te fautuaina oloa faʻafesuiaʻi. E faasaina le fuaina o le auauna atu "i mata," faaaoga fua o sipuni po o papatusi. O le filifiliga lelei lava o le faʻatauina oe lava i se eletise eletise, o le a latou fesoasoani e fuafua le aofaiga tonu o le ipu, e oo atu i le lua kalama.

O mea taumafa faapitoa e aoga e toe faʻafoʻi ai le mamafa masani, ua faʻaalia e gauai atu i meaʻai pepe, o loʻo aofia uma ai mea taua, vitamini ma minerale. O se mea e sili atu ona taua, o le afifiina lea o fagu vaevaega, o le tele o le oloa ua matua fuafuaina lelei ia i latou. O lenei faiga e faʻafaigofie ai le faʻatonutonuina o le aofaiga o meaʻai taumafa.

E faʻapefea ona maua le mamafa i le popo poʻo le ava malosi? Fautuaga e faʻatatau i lenei fomaʻi o le faʻamaʻi tutusa. O le manuia o le maua o le tupe maua e leʻo faʻaalia i se suiga tele, ae o le tausia i le tulaga tutusa.

Ua vaivai le tino o le tino, e masani ona i ai i se tulaga o le atuatuvale.

Metotia faaopoopo

O le puipuia o le protéini ma amino acids e fesoasoani e maua ai le gaʻo ma e le toe mamafa ai le mamafa; o nei palatini faigofie faigofie e mafai ona faʻaaogaina e tagata taʻalo e tutupu ai maso maso. O le faasolosolo masani o pancreatitis e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le protein i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai na faʻatuina muamua le i ai o faʻasolega. O nei mea e aʻafia ai togafitiga o fatugaʻo, ate, palatini le faʻalepale.

O mea taumafa taumafa, o mea taumafa ma le maualuga o le amino acids o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻisia atoa o le tino pe a mavae se maʻi. E faasolosolo lava, e mafai ona faʻasalalau le tulaga o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia le manaʻo, maua le mamafa, ae le o le mamafa.

O le meaai e tatau ona aofia ai le oatmeal, citrus fruits and oranges i le mea muamua. O nei oloa e faʻatagaina e faʻaumatia na o ia pe aofia i totonu o le porotini faʻaliliu. I faʻamanatuga faaopoopo:

  1. oloa gaosi susu,
  2. fualaau suamalie
  3. le yogurt free sugar
  4. soya.

O se tulaga taua mo le toe faaleleia atoatoa ma le taofia o le paʻu o le mamafa o le faʻamautuina, taumafaina o meaai saʻo, mulimuli i fautuaga a fomaʻi. A leai, e le maua e se tagata le musele, e sili atu le mamafa o le tino, lea o le a matua faigata lava ona faʻaumatia.

E le afaina le faʻaaogaina o metotia a tagata e maua ai le mamafa, e faʻamamaina ai le toto, o le mafuaʻaga lea e taofi ai le faʻaitiitia o kilokalama. E aoga le faʻapotopotoina ma le atamai o fua o suʻega mo isi vailaʻau ma togafitiga faafomaʻi. Faʻatasi ma lenei auala, o le taunuuga o togafitiga o le a lelei ma tumau.

E faʻafefea ona 'ai ma pancreatitis o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

E faʻapefea ona maua le mamafa i pancreatitis?

E tele naua tagata gasegase e maua i le pancreatiti e masani ona mafatia i le paʻu mamafa. O le isi gasegase o le pancreatic o loʻo agaʻi i luma, o le sili atu ona faʻalauiloa o syndromes syndrome - o faʻafitauli o le digestion ma le malabsorption - faʻalavelave o le faʻaaogaina o meaʻai. O lenei tulaga e mautinoa lava e taʻitaʻia ai le paʻu o le maʻi ma faʻavaivaia pea pe a taumafai e maua le mamafa.

Afai ei ai ni nai enzymes

Afai e le lava le manava a le pancreas e faʻatau ai meaʻai e 'aina, e amata ona mafatia le gasegase o le maʻi. O meaʻai e le faʻaaogaina e faʻaleagaina ai le puipui o le intestinal ma mafua ai ona le atoatoa le tulaga o le sulu - manava. O le vailaʻau faʻasolosolo o mea o loʻo i totonu o le iniseti e le o se mea foi, e mafua mai ona o le elemene, lea e masani ona natia e ona mata e faamaea ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o otaota, taofi le gaosia i le tele o mea. O le mea faʻapitoa e faʻaaogaina ai le tootoo, o loʻo faʻatusalia e le tele o mucosal villi, o loʻo faʻaalia foi i aʻafiaga le lelei o le chyme leaga.

O se taunuuga, e le maua e le tino meaʻai talafeagai:

  • o le polotini lea e mafai ai ona fausia ni sifi ma ni masini,
  • gaʻo, lea e aʻafia ai i le fesuiaiga o vitamini ma le cholesterol, e fatuina ai se gaʻo gaʻo pala, lea e tele lava ina maua ai le vevela, ma puipuia foi totoga i totonu,
  • glucose, o le punavai o le malosi mo ituaiga uma o tino.

O le mea lea, o tagata uma e le o mauaina e tatau ona ave mai nofoaga faasao "faasaoina mo se timuga" - gaʻo gaʻo, glycogen, lea o loʻo i totonu o le ate ma maso. O le protéini o se fanua e le mafaagaloina, ma o lona faʻaaogaina o lona uiga o se tulaga o le loloto o le dystroph. O nei mea uma e oʻo atu ai i se paʻu mamafa mamafa ma le le mafai ona maua le paʻu pauna.

E mafai ona taofi le faagasologa o le paʻu mamafa ma fesuiaʻi?

I le pancreatitis e le masani ai, o le faagasologa o le paʻu o le mamafa e mafai ona taofi e ala i le mauaina o se faʻamautuga mausali o le maʻi. Afai o le faaleagaina o le gland e matua faʻaitiitia ai lona galuega o le exocrine, o le saʻo le filifilia o se fualaau o pancreatin o le a sui ai le tele o le mea e misi o enzymes digestive. O le filifiliga aupito sili ona lelei o le tofia lea o sauniuniga e lua (shell), talu ai o lenei vaega o loʻo tuʻuina atu ai le maʻi i le gaʻoina o otaota, i le latalata atu e mafai ai i le physiological.

E tatau ona totogi le tausiga i faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino o meaʻai - gastritis, cholecystitis, enterocolitis, dysbiosis o le intestinal. Afai e le toe togafitia, o le a faʻavaivaia le faʻaaogaina o meaʻai. Ma talu mai togafitiga o faʻamaʻi uma o le faʻaogaina o meaʻai e amata i se taumafataga, o le a le sili atu le manaia le toe manatuaina o tulafono lautele mo lona tausisia:

  • Ia masani ona 'ai i ni vaega laiti, lelei le aumaia o le numera o taumafataga i le ono.
  • Afai e faʻasaina nisi o oloa, o lona uiga o latou FORBIDDEN, ae le o le "Oi, lelei, e itiiti lava aʻu, e leai se mea e tupu!" Ona o le isi faʻaleagaina e mafai ona tupu mai se "laitiiti".
  • O meaai e le tatau ona vevela tele pe malulu tele: e tatau ona tatou faʻaleleia le tele o meaʻai pe a mafai, ma o le a galue le enzymes i le +370 C.
  • Meaʻai e tatau ona fufulu! Ma e le na o le faʻaeteete ma le faaeteete: i totonu o le gutu o loʻo i ai foi le amylase, lea e amata ona malepe ai le malola i totonu o le vavalo o le tautala. E tusa lava pe mama lau meaʻai fualaʻau fualaʻau, e teu pea. E faʻafefiloi tutusa ma le fulufulu.
  • Leai lava. Aua nei inu. O le a ou alu. O se ipu vai poʻo se fualaau suamalie pe a uma le 'aiga o le afiafi o le a faʻaitiitia ai au enzymes i se setete lea e le mafai ai ona latou toe faʻaaogaina se mea. Inu tasi ma le afa i le lua itula pe a uma ona 'ai. E ui o lenei tulaga o le feeseeseaiga, matamata i le vitio:

O nisi "togafiti" e mafai ona saofagā i le mamafa o le tupe maua

  • Taumafai nisi o pepe pepe. Porridge, fasi meaʻai. Manatua pe faʻapefea ona maua e tamaiti le mamafa ma ola vave. Ma a latou faiga o le enzyme, i le ala, e mamao mai le "matua" atoatoa. Ae o oloa mo i latou e aofia ai le maualuga o mea e mafai e le tino o tamaiti ona gauai. E le gata i lea, o vaega e laiti.
  • Suʻe se tagata faʻatau meaʻai fua o le a faʻaputuina se meaai mo oe faʻavae i luga o lou malosi malosi ma fuafua le aofaʻiga o protein i aso taʻitasi. Ma i le taimi lava e tasi o vailaʻau faʻamalosi ma gaʻo. O le a aʻoaʻoina oe i le auala e pulea ai lenei aofaʻiga i oloa o lau lisi o le a aofia ai, ma i le taimi lava lea e taʻu atu ia te oe recipes mo ipu - ua aʻoaʻoina faapitoa i lenei. Ma o le a faigofie mo lau gastroenterologist ona maua le onosaʻi lelei o enzymes mo oe.
  • Faʻatau le umukuka mo le fuaina o oloa. E masani lava e fautuaina le leiloa o le mamafa, ina ia latou puleaina vaega. Ae i se tulaga e maua ai le pancreatitis, e le tatau ona e faalagolago i le "mata," ma e mafai ona ese le punetēpu - o le isi, o le isi mea itiiti. Ma o lenei e taua le faatumauina o le saʻo ina ia lava le enzymes e aina i le tautua.

Faʻafefea ona maua le mamafa i pancreatitis: toe faʻafoʻiina e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina

O le pancreatitis e taʻua o le mumū o le pancreas. I le tele o tulaga, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le faʻaleagaina lea o le ava malosi ma meaʻai gaʻo. Faatasi ai ma isi tulaga lamatia o cholelithiasis, o vailaau filifilia, o le genis predisposition, o le vevesi i le gaogao o le manava ma isi.

O le pancreas e maua ai enzymes e faafaigofieina ai le faʻalaumalieina ma le soona inu o meaai, ulu atu i le duodenum. Faatasi ai ma le vevela, ua faateleina le numera o enzymes, ma ua tafe malie le tafega, ua mafua ai ona le mautonu le ola. O meaʻai o manuʻai e faʻapipiʻi i luga o puipui o le manava, faʻaleagaina, mafua ai le manava. O le iʻuga, o le tino ua leiloloa ia protein, gaʻo ma gaʻo. Toe faʻaleleia o tupe leiloa e muamua ona mafua mai i le susunuina o le gaʻo ma le glycogen o loʻo maua i totonu o le maso, ona amata loa lea o le mamafa o le mamafa.

Mataupu faavae autu

Fautuaga mo mea taumafa i le afaina o le pancreas ua faaitiitia i aiaiga:

  • O mea taumafa e ono faʻaalu i le aso i ni vaega laiti,
  • Meaai, fualaau faisua ma fualaau 'aina, kuka poʻo tao,
  • Aua e te vevela ma vevela tele meaai. O le maualuga o le vevela e 37 tikeri,
  • O meaai e tatau ona tatuʻamuʻa ma le faaeteete e sosolo i le lau. Saliva ei ai le amylase, o se polotini e fesoasoani e talepeina ai gaʻo,
  • Aua nei inu vai pe inu i meaai. O le tuusaunoaga o le vai o le mineral e inu ai pusa,
  • Half itula - tasi le itula ao lei faia se taumafataga, e aoga le inu i se ipu tioata vai e aunoa ma le kesi. O le mea sili mo pancreatiti o Borjomi, Narzan, Essentuki,
  • E fautuaina ina ia faʻaitiitia le faʻaaogaina o le masima, lea e faʻaosofia ai le pulelasi o le suka gaosia. O le suka gaosia i le manava e mafua ai le edema o le pancreas.

E talafeagai le faʻaaogaina o oloa fautuaina mai e gastroenterologists ma tagata o meaʻai. I le pancreatitis, o meaʻai e fautuaina le faʻamalolo mo le pancreas ma isi totoga o le gastrointestinal tract. Aua e te 'ai meaʻai e faʻaosoina ai le faʻamalosi ma le faʻaaogaina o gaioiga i totonu ole inumaga. Pe a faatonuina se taumafataga, e tatau i fomaʻi ona amanaʻia le tulaga o le faʻamaʻi i le maʻi - gasegase poʻo le faʻamagaloina, le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O se taumafa faigata o le auala lea e toe faʻaleleia ai

I le popofou o le mumū tele, ua faʻaalia ai se pulega o le teena atoatoa o meaai. Faʻatagaina sina aofaiga o vai e leai ni gaʻo, e vevela i le 37 tikeri poʻo le lauti mafanafana e leʻi faʻaosofia. I le lona tolu po o le fa aso, pe a lagona e le tagata maʻi le masani, e faaopoopoina sina masini susu ma palu pateta. Ona faasolosolo malie lea i luga o isi oloa. O le pancreas e vave lemu, o le meaai e tatau ona tumau pe a ma le lua masina.

O le a le mea e faatagaina i le pancreatitis:

  • Meaʻai maualalo-gaʻo (vela talafeagai, moa, lapiti, toso) i se faiga faʻapipiʻi, vaʻa,
  • Lafumanu e maualalo le gaʻo - pollock, hake, pike,
  • O fuamoa vevela vevela pe pei o se omele, e le silia ma le tasi i le vaiaso,
  • Paʻu paepae, sina vevela, kuki keke,
  • Pasta e aunoa ma se laei. E mafai ona e faʻaopopo nisi o suauu olive,
  • Porridge - buckwheat, oat, semolina, araisa, kuka i luga o le vai,
  • Na o le kuka ma fufulu fualaau faisua, i le ituaiga o paluga, moli, masusu susu,
  • Mea gaosi susu - kefir, susu susu, falaoisi ma sina meaʻai gaʻo,
  • O mea inu, kelles ma compotes, vaivai lauti, e sili,
  • Lago fua.

Mea faasaina mo pancreatitis

Faatasi ai ma le mumu o le pancreas, ua faatonuina e le aofia ai oloa e faaosofia ai le gaioiga o le okeni mai le meaai. O le faʻaitiitia o le gaosiga o le enzymes e fesoasoani e faʻamalolo ai le mumū. Meaʻai faasaina e aofia ai:

  • O meaʻai ulaula ma le ulaula,
  • Meat ma iʻa,
  • Meaʻai manu,
  • O oloa o le bakery mai le falaoamata o le rye, muffin,
  • Ava malosi, meainu suamalie, suamalie, kofe,
  • Fualaau faisua
  • Meaʻai manogi.

Ole pipii mau i fautuaga a fomaʻi, mataʻituina o meaʻai ma inu vailaʻau, e mafai ona faʻaitiitia pe faʻaitiitia atoa le mumu o le pancreas ma taofi le mamafa o le mamafa.

O le galuega o le maua lea o le mamafa

O le galuega o le mauaina o le mamafa ma le pancreatitis o loo feagai ma tagata gasegase pe a uma le taimi umi o le faamai. O le mamafa o le tino e le toe faʻaitiitia, e tumau pea ona taumafai e toe maua kilokone.

E tatau ona toe iloilo le meaʻai. E fautuaina e saili le fesoasoani a se tagata poto faapitoa i mea tau meaʻai, o le a ia fuafuaina le aofaʻi o porotini, gaʻo ma gaʻo paluga, e faʻamoemoe e faʻaaoga i aso taitasi e maua ai le mamafa. E faavae i luga o le faʻatulagaina, o se lisi o loʻo tuʻuina, o fualaʻau talafeagai mo ipu e filifilia.

E taua le aofia ai o le tele o meaʻai o le protein i lau taumafataga. O le palatini lea e avea ma mea faufale mo sela fou. E sili atu le faʻaaogaina o palatini o meaola mai manu - moa vao, palufiti, lafasi susu, fuamoa.

Ina ia toe maua mai i le pancreatitis, e tatau ona e toe faʻafoʻi le metabolism o loʻo faʻaletonu i le taimi umi o le maʻi. E maua le taunuʻuga e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau-mineral complexes. O se metotia talitutusa e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le tino, o meaʻai e sili atu ona lelei. O le a aoga e faʻamanatu atu ia te oe e tatau i lau fomaʻi ona faʻatonuina sauniuniga o fualaʻau.

O nisi tagata fai meaʻai e fautuaina e 'ai meaai a pepe - fualaau' aina, fualaʻau ma aano o manu e mama mo le mamafa. O fautuaga e le masani ai, e talafeagai, talu ai o meaai mafaiʻai mo tamaiti o loʻo i ai mea e tatau ai e faʻateleina ai le tuputupu ae ma le atinaʻe lelei. O palu pateta na faʻapipiʻiina i totonu o fagu laiti e lelei mo meaʻai paleni.

Aisea e aluese ai le mamafa?

I le tulaga pe a faʻaaogaina elemene o loʻo faʻapipiʻiina e le pancreas mo le gaosia lelei o meaai e le lava, o le gaioiga ole gasegase o le maʻi ma le pancreatitis ua faʻavaivaia. O na meaʻai meaʻai e le lelei le faʻafefeteina e faʻafefe ai le mucous membranes, lea e mafua ai ona le fiafia le totoa. Ona o le mea moni e faapea o le fomaʻi o fecesi ua faʻalavelaveina, o loʻo vaʻaia le vavaeina o galuega a le enzymes, o le faʻamoemoega o le faʻamaeʻaina lelei o le faagasologa o le digestibility o meaʻai. Latou te gaosia i lalo ifo o le manaʻomia. E tiga foi le tootoo laiti, o lona masini faʻaogaina e aofia ai le tele o villi. Talu ai e le afaina o ia i meaʻai e leʻi faʻaaogaina.

O le iʻuga, o le faʻataʻitaʻiga ile falemaʻi:

  1. Le lava le polotini - o se fale mo le tino.
  2. Le lava le gaʻo, talafeagai mo le metabolism o le cholesterol ma vitamini. E le gata i lea, o le gaʻo e aofia ai i le gaioiga o le fatuina o se meaola gaʻo. E faʻafetai ia te ia e faʻamautinoaina le puipuia o le vevela ma le puipuiga.
  3. Le lava o le kulukose, o le punavai malosi mo le tino atoa.

Talu ai e leʻo feagai le enzymes ma a latou galuega, o mea uma e leai se tino, e maua mai i mea faasao: glycogen, maso gaʻo ma le ate, ma gaʻo gaʻo. O le leai o polotini e vave amata ona aafia ai le maso maso.O le taofi o le faʻafitauli o le mamafa o le mamafa e faigata tele, faʻapea foʻi ma le taumafai e maua pauna.

O le mamafa e maua ai faafitauli i tagata ei ai pancreatitis

O le tele o tagata mamaʻi e maua i le pancreatitis e masani ona mafatia i le paʻu mamafa. O le faʻaogaina o le tino e afaina ai le tino o le tino ma e oʻo atu ai i le leiloa o le gaosiga o le enzyme o le tino, faʻaalia ai foliga o faʻalavelave eseese o le faʻaogaina o le tino. Faatasi ai ma i latou, o le malabsorption o le leiloa o le malosi o le tino e gaosi ai meaʻai mai meaai.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e i ai faafitauli i le faʻaaogaina o mea e tatau ai mai meaʻai, lea e oʻo atu ai i le paʻu mamafa

O le faʻaitiitia o le paʻu o le pa'ū e masani ona oʻo atu ai i se faʻafitauli i le soifua manuia atoa, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o malosiaga o le tino. O le mafuaʻaga lea i le pancreatitis, cholecystitis, ma isi faʻamaʻi pipisi, o loʻo fautuaina ai tagata e pipii atu i se taumafataga, o le faamoemoega autu o le maua lea o le mamafa o le tino ma toe faʻafoʻisia ai galuega o le digestive tract.

Tuua Lau Faamatalaga