Agelu faʻamaʻi, faʻamalo o vaega

O mea faʻamaʻi e faʻaaogaina ai vaifofo mataʻutia i le vai, ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi e fai ai gels. I nei tulaga uma e lua, ua noatia le vai, talu ai i totonu o le faiga faʻalosolo, o le a leiloa ai lona gaioiga ma suia ai le tutusa o le meaʻai. O le mea moni, o vaega e lua e talitutusa lava. I nei tulaga uma e lua, o nei macromolecules e tufatufa atu ai vaega o meaola. Le vaʻaia o le suavai faʻatasi ma nei vaega. E mafai e sui sogasolo ona fesuiai fegalegaleaiga ma vailaau inorgani (hydrogen, calcium), ma isi. E leai se eseesega manino i le va o nei vaega e lua.

O mea faʻamaʻi ma gelivali e vaeluaina, faʻapipiʻi ma gaosia.

Faʻafiafiaga masani o vailaau o fualaau totoga, sei vagana ai gelatin. O nei mea e aofia ai meaʻai o laau ma siaki mai le "Irish moss" (carrageenan), orchis (Salep), o le flax ma le quince seeds, carob, astragalus, arabian acacia, faapea agar ma pectin.

Semi-mea e faʻafefiloi e faʻaaoga foi i mea o mea totino e mafua mai i le cellulose poʻo le malo. O mafuaʻaga nei o oloa faʻale-aganuʻu o loʻo faʻaaogaina i le taʻiala le faʻaaogaina o vaega o le tino. O nei mea e aofia ai le methyl cellulose, ethyl cellulose (ethoxose), carboxymethyl cellulose (e pei o le ultra-swelling cellulose, molini, cellin), amylopectin.

Faʻafiafia meaʻai - O nei polyvinyl alcools poʻo le ethers, o polyacrylates.

E mafai ona faʻatagaina le faʻaaogāina o meaʻai i le gaosia o mea taumafa i fua faatapulaʻa. E faʻaaogā faʻamalosi meaʻai faʻapitoa i le gaosiga o oloa gaosia.

Mafaufau i matua autu ma le suauu (faila eletise faigofie, fesuiaiga o meaai, pectins, alginic acid, ma isi)

Faigofie ona faʻaoga. Methyl cellulose, ethyl cellulose, hydroxyethyl cellulose, hydroxypropyl cellulose, hydroxypropyl cellulose, hydroxypropyl methyl cellulose e masani ona faaaoga e avea ma mea faaopoopo meaʻai. E faʻaaogaina i le gaosia o saula, paʻu iʻa, asikulimi, ma isi. E le gata i lea, latou te faatelevaveina le faʻamaʻiina o le suka i le gaosiga o oloa gaosia ma faʻafefeteina ai fofo ma vai inu.

O le aofaʻi o meaʻai i aso taʻitasi ma meaai o mea uma e maua mai i le cellulose e le tatau ona silia ma le 25 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino. Mai i le tulaga o le ola maloloina, o nei mea e le afaina, aua o le au eli e ui atu i totonu o le meaai ma ua leai se fesuiaiga.

Microcrystalline cellulose (MCC) ua faia i luga o le faavae o le cellulose. O le MCC o se cellulose o loʻo faʻaaogaina ile suavai ma o loʻo faʻaaogaina e avea ma mea e faʻaaogaina i totonu o le alamanuia. O le MCC e le faʻafefeteina, ma e iai mea laititi o loʻo totoe i totonu o le tino e mafai ona afaina ma e mafai foi ona faaleagaina ai puipui o toto toto, aemaise lava ulu. O le mea lea, i le taimi nei, ua faʻaaogaina le MCC i le gaosiga o mea taumafa i fua faʻatatau.

Modules ma laupepa. I le gaosiga o mea taumafa, o le malologa ma se vaega o meaʻai ua faʻaaogaina ua faʻaaogaina e faʻaaogaina e avea ma uila ma faʻamalolo. Dextrins, o meaʻai e togafitia i mea faʻapitoa, alkalis poʻo enzymes, o fagu meaai ma vaega galue (acetylated), faʻapipiʻi phosphorylated ma oxidized starches e faʻaaogaina, hydroxypropyl ma isi suiga o le suka.

O le faʻaaogaina o ituaiga uma o meaʻai e faʻatapulaʻaina i luga o le faʻavaeina o iloiloga faʻakinolosi mo le gaosiga o mea taumafa lelei. O taʻaloga a le Atunuʻu ma faʻaleleia ua i ai tulaga mama e manaʻomia. O mea o loʻo i totonu o le sulfur dioxide ma le efuefu (i fetu uma e fetuunai), arsenic, manganese (i luga o fagu vevela), sodium chloride ma carboxyl i totonu o meaʻai e faʻamaʻaina, o acetyl groups in starved starches, ma residus phosphate i phosphorylated starches e gata i le malolo.

A l u a y k ma se slot ma e e tusa ma le l ma. Alginic acid ma ona mea e maua mai ai o polysaccharides e maua mai i le D-mannuric ma le L-glucuronic acid, e fesoʻotaʻi i sootaga faʻapipiʻi. Alginic acid e le mafai ona solo i totonu o le vai, ae e fusifusia ai, o le masima o lenei vai (alginates) e solo lelei i le vai.

Alginates e faʻaaogaina e avea ma ufiufi, suauu ma faʻamalolo. I totonu o le faleoloa o mea taumafa o loʻo faʻaaogaina mo le gaosia o fualaau aina suamalie, marmalade, puddings, sweets suamalie, mo le faamaninoina o uaina ma sua. E le gata i lea, o fale puipui mo meaʻai, meaʻai, ma fualaau aina. O le faʻasalalau o alginate i mea taumafa e faʻatulagaina i le va o le tasi gram i le 10 g. E tusa ai ma fautuaga a le FAO-WHO, e mafai ona faʻaaogaina le alginic acid ma ona sima i meaʻai e aunoa ma se lamatiaga i le soifua maloloina o tagata i se aofaiga e oʻo atu i le 25 mg i le kilogram o le mamafa o le tino (i le free alginic acid).

Pectin. Pectin o mea masani ia e fesoʻotaʻi ai vaega o le D-galacturonic acid i sootaga glycosidic i moliola filamentous. Pectini e gaosia mai fualaau aina e ala i le faʻamaʻi poʻo le faʻaaogaina o le alkaline poʻo le faʻamaina o otaota. O vaega o Carboxyl e faʻamaonia ile vaega ole methanol. O le maualuga ma le maualalo o pectini ua faʻamauina e faʻalagolago i le tikeri o le esterification.

O pectini sili ona lelei ua faʻaaogaina i le maualuga o le 1-5 g i le kilokalama o oloa mo le sauniuniga o marmalades, jellies, juice fruit, ice cream, fish canned, mayonnaise, sau sau, ma isi, ma le sauniuni o le suauu pipi - e oʻo atu i le 8 g / kg. O pectini ua faʻasolosolo i lalo ua faʻaaogaina mo le gaosiga o oloa maualalo o le suka, e masani lava o fualaau faisua ma falaoamata, vellies, puddings susu, ma isi.

I totonu o le tino o le tagata, e oo atu i le 90% o pectin ua faʻaumatia ma taʻe. O aʻafiaga le lelei o pectins i le soifua maloloina o tagata e leʻi faʻatuina. Pectins e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma se faʻatapulaʻa faʻatatau, seʻi vagana ai pectin faʻatasi, lea e liua ai vaega o le vaega free carboxyl i amides. Mo nei siama, PSP e oʻo atu i le 25 g i le kilokalama o le mamafa o le tino.

Ma le r. O Agar o se faʻafefiloi o polysaccharides o agarose ma agaropectin ma e maua i ni aofaiga tele i algae. Agar i le ituaiga o le calcium po o le magnesium e maua i le tele o algae mumu, lea e maua mai i le faʻaaogaina o vai. O le gafatia o le galala o le agar e 19 ona maualuga atu nai lo le gelatin.

E faʻaogaina Agar i le faasaoina o aano o manufasi ma iʻa, i le gaosia o le marmalade, mea faʻafiafia, puddings, asikulimi ma le tele o ipu suamalie i concentrations e oo atu i le 20 g / kg. I le gaosia o nisi o ituaiga sisi, o le agar e faʻaaogaina faʻatasi ma tuʻufaʻatasia ma isi mimiti i se aofaiga e oʻo atu i le 8 g / kg. E le gata i lea, o le agar e faʻaaoga e faʻamama ai sua.

Agar e le afaina i le tino o le tagata. O lona faaaogaina e faatagaina i le tele o atunuu.

Karragen ("Irish Moss"). O Carrageenan e aofia ai polysaccharides, ma i le foliga o salts o le calcium, sodium poo le potassium, o se vaega o algae mumu eseese, lea e maua mai i le vai.

O le Carrageen e faʻaaogaina i le faleoloa o mea taumafa e pei o se fulufulu manu mo aano o manufasi, iʻa, puddings, faʻapea fualaau faisua ma fualaʻau i concentrations o le 2-5 g / kg. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea e faʻaleleia ma faʻamalosi i le gaosia o koko koko i le susu i le maualuga o le 200-300 mg / l. A faia le asikulimi, o le faʻaopoopoga o le carrageenan e puipuia ai le fausia o tioata tetele o le aisa.

O le supcellaran o se mea e pei o le carrageenan e maua mai i ituaiga o vao. E i ai mea taua o le carrageenan. O le PSP o le carrageenan ma le furcellaran na faʻatuina e oo i le 75 mg i le kilokalama o le masini malo, lea e 20-40% o le sulfates.

Gummaribik. O le gagana Gum arabic o se polysaccharide lea e aofia ai le D-galactose, L-arabinose, L-ramnose ma le D-glucuronic acid. E maua mai i Aferika ma Asia ituaiga o acacia ma e faʻaaogaina i le alamanuia mo le gaosiga o fualaʻau 'aina, saula, kulimi, ma isi. e avea o se mea e faʻamautuina ma se mea e pipii. E mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma se faʻatapulaʻaga, ae o le amanaʻiaina o foliga o tekonolosi mo nisi ituaiga o fualaʻau 'aina, o loʻo faʻamanuiaina ai le gum gum arabic i le 10 g / kg.

SILI Gelatin o se polypeptide linkaina e aunoa ma le tofo ma le manogi, e maua mai i ponaivi ma paʻu o manu. I le gaosia o meaʻai a manu, o le gelatin e faʻaaogaina i le gaosiga o le brawn, ham ham, etc. I totonu o le gaosiga o iʻa e faʻaaogaina mo le sauniuni o ni sau sau ma ni meaʻai, i totonu o le fale gaosi oloa - mo le gaosia o fualaau aina suamalie, puddings, ice cream, kulumu. I le faʻaopoopoga, faʻaaogaina le gelatin e faʻamalamalama ai le uaina. I mea taumafa, o le fua o le gelatin e mai le 8 i le 60 g / kg, e fuafua i le ituaiga ma tekinolosi o le gaosiga. E tusa ai ma fautuaga a le FAO-WHO, o le gelatin e faʻaaogaina e aunoa ma ni tapulaa, ae i le taimi lava e tasi, e manaʻomia manaʻoga mo lona vailaʻau ma le mama o meaola. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona sili atu i le 3.5% le faʻamamaina o le pusa, e pei o le sulfur dioxide - e oo atu i le 100-125 mg / kg.

I nisi o atunuu, o fuālaʻau fuālaʻau e faʻaaogaina e avea ma uʻamea ma emulsifiers - polysaccharides guaran, tragantum, ka-raich gum, kenera ma isi. I lo matou atunuu, latou te lei mauaina le talosaga.

Gums o loʻo i ai mea totoe o le D-galactose, D-glucuronic acid, arabinose ma le rhamnose. O vaega ia o puipui puipui.

O Carob ma guarana gum o polysaccharides o fatu (fatu) o le carob Ceratonia sili ona lelei, o laupega ua lauiloa o Tsaregradsky. O nei polysaccharides e faʻaaogaina e avea ma uila ma faʻamalolo. E aofia ai le galactomannan (galactose male mannose).

Guaran o se polysaccharide galactomannon, ae o le galactose e sili ona taua i totonu. Mauaina mai fatu o le Initia Initia Cyamopsis tetragonolobus. E leai ni tapulaa i lona faaaogaina.

Traganth (tragacanth) o se faʻafefiloi o le faʻaaogaina ole polysaccharides o le L-Arabinose, D-xylose, D-galactose ma le galacturic acid. E maua mai i laau o fualaau vao e ola i Sasaʻe Tutotonu. E faʻaaogaina e avea o se mea mo le asikulimi ma pei o se gel thickener e oo atu i le 20 g / kg.

Gum karaich o se tagata Initia. Mauaina mai le laau o Sterculia, moni i Initia.

Na le maua le mea o loʻo e sailia? Faʻaoga le sailiga:

E faʻaaogaina Gelatin:

I vailaau faʻapitoa e avea o se punavai o puipuiga mo le togafitiga o le tele o maʻi taumafa,

· I le falemaʻi - mo le gaosiga o capsules ma mea faʻapitoa,

· I totonu o le alalafaga taumafa mo le gaosiga o oloa gaosia - mea suamalie, marmalade, ma isi.

E faʻaaogaina foi le Gelatin mo le gaosia o le asikulimi e taofia ai le faʻamaʻi o le suka ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le protein.

Gelatin inu suamalie e le lanu po o samasama samasama, e aunoa ma le tofo po o le manogi. I le malulu ma le faʻaitiitia o meaʻai, e malosi malosi, ae e le faʻamavae. O le gelatin fufula e solo pe a vevela, ma faia ai se vaifofo lea e faʻafefeteina i le tilo.

Calorie Gelatin

O le gelatin suamalie o loʻo i ai le tele o polotini, ma o lona kalori o le 355 kcal mo le 100 g. O le faʻaaogaina o lenei oloa i le tele o mea e mafai ona mafua ai le faʻaopopoina o paʻu faaopoopo.

O se mea e malosi tele le fetogi. I ona meatotino, o le tele o taimi sili atu nai lo gelatin masani.

O se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe po o se ipu. Agar Agar e le mafai ona faʻaaogaina ile vai malulu. E faʻamavae atoa lava i le vevela mai le 95 i le 100 tikeri. O le vevela vevela e manino ma viscous. Pe a faʻamalieina i le vevela o le 35-40 ° C, e avea ma se gel mamā ma malosi, lea e mafai ona toe faʻaleleia. Pe a vevela i le 85-95 °, o le a toe avea ma vaifofo vai, toe liliu i totonu o se gel i le 35-40 ° C.

O le faʻamaʻi "Soft-Binders"

O se mea e faʻapipiʻi, mafiafia mo le faʻatumuina o fualaau, vine, faʻasao, suamalie. E tuʻuina atu i le vevela ma togafitiga.

tuufaatasiga: kulimi fuamoa, suka, maso, (E 1414), vaega e taalili ai (E 450, E 440)

Metotia faʻaaoga: o le mafiafia e faaopoopo i le aofaiga o le 25% i le mamafa atoa o le faʻatumu.

1 auala. Aumai le 1000 g TOTOGI - FAUTUA, 1000 g Fualaau fou pe fou foi tiogo, 1000 g. suka - faʻafefiloi mea uma, faaopoopo 2000 ml. vai. Faʻafefe.

Lona lua auala. Ave se paluga mamafa e 3000 g, tuu ese le sua mai le fualaau faisua, faʻafeiloaʻi 1000 g o le faʻafefiloi i totonu o le sua, faʻafefiloi. Faatali mo le faʻafefiloi e ufiufi. Liligi le suamalie i totonu o le faʻafefiloi maeʻa, faʻaosooso, faʻaaoga e pei ona faatonuina.

3 metotia. O fualaau suamalie, e le o le faʻamalo, tuʻu mai le afifiina i se fagu. Faafefiloi le paʻu ma le suka pe afai o le suamalie o le suamalie (ave sugar i le paʻu 1: 1), pe a suamalie (1: 0.5).

Fuimu ua tumu: lemoni 1000g. + sugar 1000g. + zagustig. Suavai 1500 ml.

Lanu mumu: moli 100g. + sugar 1000 g + zagustig. Suavai 2000ml.

Faatumuina o Apple: apple 1200g. + Sugar 800g. + zagustig. Suavai 2000ml.

Fualaau i le tiʻeli: fualaau kuka (compote) 2 kilokalama. + fualaau suamalie 1 kg + stabilizer 1 kg.

· Fafagaina mai vine vine, almonds: vine mama ma almonds 11.2 kilokalama. + vai 2l + mafiafia 1 kg.

· Totoga o le kuka kulimi: Kisima (soo se mea gaʻo) 500g. + fuamoa 50 g. (1 pc.) + suka 200 g. + stabilizer 100 - 150 g.

Ina ia saunia ni fualaau suamalie, tapunia fua (launi, apu). Faʻaopopo muamua le suka ma gaʻo. Faʻafefiloi le mea na tupu, ona faʻaaoga lea i le gaosiga. Ina ia saunia fualaau aina i le tila, ia faʻafefiloi le faʻamautuina ma le suka ma faʻaopopo lemu i le vai ma vave faʻaosooso. Faʻagasolo malie atu le apu apu i le taimi lava e amata ai le faagasologa o le mafiafia. Mo meaʻai e tumu ai manu, e tatau ona muaʻi faʻafefiloi le stabilizer i falaoa o falaoa ma sosoo ai ma le faiga o kuka.

DOSAGE: 100g. paluga mo le 300g. - 600g. suka ma 1000g. fualaau suamalie.

· Faʻasusu le auala, faʻanatinati vave.

· E faigofie lava ona tufatufa i le tele o le faʻatumu, faʻamaeʻaina lelei.

· O foliga o fualaau aina ma o latou tofo masani o loo faasaoina.

· O le faʻatumu e puipuia i le faʻamalo ma le vevela.

Faʻapipiʻi: pusa paʻu ma se paʻu palasitika.

Tausaga o le soifuaga ma mea e teu ai - 12 masina i se nofoaga malulu, mago.

Mea faʻalautele mo le gaosia o mea faʻafiafia

O mea masani e faʻaaogaina i le gaosiga o oloa gaosia e mafai ona vaevaeina i le tulaga muamua ma le lua. O le mea autu autu e fausia ai se fausaga o oloa gaosiga ma mea e manaʻomia ma masini ma mea e maua ai le eleele. O mea autu autu e aofia ai suka, masila, pi pi, nati, fualaau aina ma meaʻai ua maeʻa ona maeʻa, falaoamata o le saito, salu, gaʻo, o le faʻamatalaga mo le 90% o mea faʻaaoga uma e faʻaaogaina.

O mea faʻaopopo faaopoopo, e aunoa ma le suia o latou mea totino, e tuʻuina atu ai mea faʻalelei, foliga faʻalelei, faʻaleleia le fausaga, ma faʻalautele le ola. O meafaitino faaopoopo e aofia ai gelatiners, meaʻai ma meainu, meaʻai, emulsifiers, sooga faʻamalolo, mea faʻapipiʻi susu, ma isi.

1.1. Mea faʻamaʻi ma faʻamalolo

O faʻamaʻi ma suauu e gaosi ai mea e faʻaaogaina i ni mea laiti e faateleina ai le viscosity o mea taumafa, faia ai se mea e pei o fualaau o meaola ma mea suamalie ma mea suamalie, ma faʻamautu ai le faʻafefe o le meaʻai o pastel, faʻasologa o lole lole.O se vavaeesega manino i le va o le mafiafia ma le tiogi e le mafai i taimi uma, ona o loʻo i ai vailaʻau e eseese fesuiaiga o mea uma e lua o le mafiafia ma meatotino o meaola. O nisi tagata e faʻamafanafanaina e mafai ona fausia ai gel malolosi i lalo o nisi tulaga.

O faʻamaʻi pipisi e aofia ai: fesuiaiga o le masini, carboxymethyl cellulose E466, fuʻa kesi E410, guar gum E412, xanthan gum E415, gum Arabian E414. O nei oloa o mea ia e iai le maualuga o le suavai e fusia, hydrocolloids ma malosi malosi ma tulaga eseese o le faʻamalosia. Failauga o le gelling: agavaʻa E406, gelatin manu, carcarenan E407, pectin E440, sodium alginate E401. O nei vailaʻau o loʻo iai foi le hydrocolloids umi o le polymer, e maualuga le gaioiga o le gaioiga, e sili atu i lo latou faʻamalosi, ma e iai foi se tulaga ese o le faʻamalosia.

O le tele o faʻamafanafana ma fulufulu fulufulu e avea ma polysaccharides. O se tuusaunoaga o le gelatin gelatin o loʻo i ai le natura o le protein.

O le faʻavasegaina o polysaccharides ma meatotino o le mafiafia ma suauu e faalagolago i le punavai o le vaʻaia o loʻo faʻaalia i le Fig. 1.

Pectin O le 440 o se vaega o le polysaccharides maualuga maualuga o le mamafa, lea e fausia ai puipui o le telefoni ma faʻapipiʻi faʻatasi ma le cellulose, hemicellulose ma lignin. Pectins o fualaau o mea taumafa o le sorb ma aveese mea tau gasegase oona, radionuclides, metala mamafa, toxins mai le tino, faʻamaonia le faagaoioia o le gastrointestinal tract, cardiovascular system, ma faʻaitiitia le kulukose o le toto.

O le aofaiga sili o le pectin o loʻo maua i fualaau aina ma aʻa. I totonu o le alalaʻau taumafa, e maua mai le pectin mai le pomace o le apple, mai le pulp pulp ma ato o le sulu. O peitini Citrus e maua mai fua o le citrus: oranran, lemons, etc.

Pectic substances e aofia ai: mea faʻasolosolo - galacturonic acid residues e fesoʻotaʻi ma se-1,4-glycosidic i ni filifili uumi, e fai sina solu i totonu o le vai, e leai se gafatia e gaosia ai, pectates o ni sima o le acids pectic, o meaola faʻasaʻo o ni mea faʻamaʻi faʻamalosi o se vaega itiiti o vaega o carboxyl ua faʻamaonia i le methyl alcohol, pectinates o ni salima o meaola faʻamalosi, o le protopectin o se mea faʻamalosi, lea e faʻamaonia ai se vaega tele o vaega o carboxyl i le methyl alcohol. E afaina lea ei ai sona gaogao.

O le malosi gafene o le pectin e faalagolago i le mamafa mole mole (20,000 - 50,000), faapea foi i luga o le numera o vaega o le methyl lea e aofia ai le molecule, ma le mea e aofia ai vaega ole carboxyl free ma o latou sui i metala. E fuafua i le tikeri o le esterification o vaega o carboxyl, e mafai ona iloga pectini e maualalo le suamalie ma sili atu ona faʻamaonia, e maua mai i le meaʻai e ala i le faʻamalolo poʻo le alkaline extraction, poʻo le faʻamaʻi pipisi. O pectini sili ona lelei e maua mai i le paʻu o fualaau 'aina ma apu, ma pectin mai pulupelu pipi e sili atu ona lelei.

O loʻo faʻaaogaina lelei le pectin i totonu o le fale gaosi oloa mo le sauniuni o fualaau aina suamalie (marmalade, marshmallows, jellies, jams), faʻasalaina i fua o fualaau aina po o vailaʻau gaosia. Pectin faʻatasi ai ma se maualuga maualuga o vaega faʻavae o se mea lelei faʻaleleia mo le faʻamaʻi faʻamaʻi: palulaʻau, marshmallows, masini paʻu ua sasaina.

O pectini sili ona lelei ua faʻaaogaina e avea o se mea e gaosia ai le gel i le gaosia o fualaau suamalie, ice cream, iʻa fafaga ma le mayonnaise.

O pectini ua faʻasolosolo i lalo ua faʻaaogaina i le gaosiga o fualaau faisua ma fualaau aina suamalie, pastes ma vellies. O lenei ituaiga o pectin, lea e le manaomia ai le faaopoopoina o le elemene mo le eleele, e faʻaaogaina e maua ai fualaʻau ma meaʻai (faʻataʻitaʻiga, mea moa ma le mint poo le afononi flavor), lea e le talafeagai ai le maualalo o le pH mo le faʻaogaina o le pectin maualuga. Ole maualalo (estualalo) pectin ile maualalo maualalo e mafai ona tuʻuina atu ai se siʻosiʻomaga thixotropic i mea faʻafiafia. I le maualuga maualuga, e mafai ona maua le malulu pe afai o le faʻavave o ions calcium i totonu o le faʻatumu.

Mo le gaosiga o mea e gaosia ai le suamalie o ituaiga eseese, o le pectin o le faʻaaogaina e mai le 8 kilokalama mo le suka i le 26 kilokalama mo pectin pi mo le 1 tone o le oloa ua maeʻa.

Pe a faʻatusatusa i isi faʻauluulu e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuniga o oloa gaosia, e manaʻomia e le pectin le tausisia ma le faʻamautuina o tafaoga. I le isi itu, o le pectin e maua ai na tulaga lelei e pei o se fua lelei ma le tofo i le gutu, i se faaopoopoga, pectin, ona o le vave ma le faasolosolo o le faasoasoaina o mea, e aoga tele le faaaogaina i se faagasologa faifaipea o tekinolosi faifaipea.

I totonu o le maketi o oloa gaosi mo le fale gaosi oloa, o ituaiga eseese o pectin o kamupani gaosi oloa mai fafo ua lautele ona sui. E tusa ma le 80% o le pectin fafo o le pectin mai fualaau suamalie tetele. O le tusitala autu o le citrus pectin o le kamupani American company Gercules Inc. e tusa ma le 150 itumalo i atunuu eseese o le lalolagi. O le fale tele o Kopenhagen pectin fabric (Tenimaka) e maua mai ai le 20 ituaiga o pectins ma le brand GENU mo vaega eseese o le alamanuia. O Apple Pectin e maua i Egelani, Farani, Austria, Suiselani, Siamani, Mekisiko, Italia. O fale tetele tele mo le gaosia o le pectin pectin maroke o Grill & Grossman, Grinstedt, Herbsrtreit & Fox KG, Cesalpina.

Gelatin (mai le lat. gelatus - frozen, frozen) - o se mea e maua ai le protein, o le tuufaatasiga lea o polypeptides linéaire ma fua eseese sikolasipi o manu. O le Gelatin e faia i ponaivi, tendons, cartilage ma isi mea i le faaumiumi o le kuka i vai. I lenei tulaga, o le collagen, o se vaega o le mea fesootai, e pasi atu i le paʻu. O le vaifofo na maua mai ai, na faʻamalamalamaina ma faʻamago i se tilo, na vaeluaina ma faʻagogo. Lafoaʻi pepa gelatin ma nutimomoia.

Lena tapenaga gelatin malolo - tofo, le manogi, manino, toetoe lava a le lanu pe lanu samasama. I le malulu ma le faʻaitiitia o meaʻai, e malosi malosi, ae e le faʻamavae. Pe a vevela, o le gelatin fulafula e faʻamavae, ma fai ai se fofo pipii e faʻamautu i le kele.

E masani ona faʻaaogaina le Gelatin i le gaosia o le jelly, brawn, ice cream, mo le gaosiga o le jelly, marmalade ma isi oloa gaosia, faapea foi i le kuka. E le gata i lea, e faʻaaogaina i tekinolosi mo le saunia o pia ma le uaina mo la latou faʻamalamalamaga. O le masani masani o le gelatin o le 0.5-8% le mamafa o le oloa. I totonu o le alalafaga taumafa, o ituaiga ituaiga o gelatini e faʻaaogaina, e mafua mai i le ituaiga o oloa ma le televise o lona gaosiga.

Faʻaleleia le malo. O le faʻaogaina o le manava o le manava e umi, ma e faʻaaogaina mo le gaosia o suālaʻau. Faʻaleleia le maso o loʻo faʻaaogaina i nai atinaʻe laiti, aua e manaʻomia ai se tele o vai (10-12 taimi) mo le fausiaina o keeli, lea e tatau ona aveʻesea. O le Scientific Research Institute of the Confectionery Industry ua atiina ae le gaosiga o le fesuiaiga o le masini malo. O selu e faʻaaogāina mea faʻaaogā lago e le ese lava mai masani masani (faʻaaogaina agar) e le o le tofo, e le o le lanu, e le manogi foi. I le taimi lava e tasi, o le tau o mea Rusia e 20 taimi e maualalo ai nai lo fafo.

Carboxymethyl cellulose (CMC) poʻo le masima sodium CMC, o loʻo faʻaaogaina e avea o se faʻamautu mo le faʻatasi. O le oloa mama o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo se kulimi paʻu poʻo se paʻu e hygroscopic, e le oona, mautu, solu i totonu o le vai ma e le mafai ona faʻaaogaina i le suka, methyl alcohol, ethanol, benzene, chloroform ma isi solvent organic. CMC e le faʻaalia i meaola manu poʻo fualaʻau o le malamalama susulu.

Carboxymethyl cellulose e faʻaaogaina i na o ni nai fale gaosi oloa. E faʻaaogaina i le gaosiga o asikulimi, mea faʻafiafia (jelini, moa, marmalade, jams, fualaau aina ma pamu, kulimi, pasta, pastries, pasta), meaʻai ma meaʻai a manu, o se vaega o le paʻu ma le gaosiga o oloa.

O le lelei o le CMC i luga o isi faʻamautuina o lona aoga i mea maualalo, o le gafatia e faʻaleleia atili ai le tutusa, faʻaitiitia faʻaitiitiga o eseesega faʻavave, fefaʻatauaʻiga atoatoa ma vaega uma o oloa, e aofia ai isi hydrocolloids.

CMC o uiga nei:

  • faigofie le soluble i le vai, e fesoasoani i le faʻamalosia o vaifofo uma,
  • viscosity e le suia mo se taimi umi,
  • umia vai
  • ua i ai ni meatotino tumau ma faʻamalosia,
  • o loʻo faʻaalia ai le aʻafiaga o le synergism ma le biopolymers protein (casin, solatini),
  • faia se ata matagofie ma tumau,
  • e le mafai ona faʻaaogaina i solvents o meaola, suauu ma gaʻo, e le oona ma leai ni mea, e leai se faʻaleagaina o le tino ma e amanaʻia o se meaʻai saogalemu.
O le kamupani a le kamupani "Giord" e maua mai ai meaʻai faaopoopo i le CMC: "Blanose", "Aquabisorb A-500", "Stabilan SM" - masima suauu o le carboxymethyl cellulose (E 466).

"Aquaborz" o loʻo iai le tele o le gafatia o le vai: o se tasi o vaega e mafai ona fusia ai le 100 vaega o le vai. O nei mea faaopoopo e maua ai le latou talosaga e le gata i le tuufaatasiga o paluga falaoa, e mafai foi ona faaaoga lelei mo le vevela ma le vevela o fua o fualaau suamalie, e taofia ai le suauu o le sukalati, e faamautu ai mea e gaosi ma masima.

Faʻaaogaina o le "Stabilan" e mafai ai ona e:

  • maua se oloa faʻatasi ma se mafiafia vavalalata, e aofia ai le suka-leai poʻo le suka maualalo,
  • tausia le fausaga ma foliga vaaia o le oloa ua maeʻa i le taimi o le teuina,
  • Aloese mai le vavae ese o le susu.
Algae extracts. O gaʻo maualuga o loʻo i le algae mumu o polysaccharides, e foliga tutusa ma le amylopectin. O se vaega o saienitisi mai Nouei, Amerika ma Rusia na faatuina se nomenclature fou mo polysaccharides o algae mumu eseese. O le Polysaccharides o loʻo aofia ai na o D-galactose o totoe na taʻua o carrageenans, ma i latou o loʻo i ai le L-galactose o ni agaranes. Afai o se tasi o totoe o le galactose ua suia i le polysaccharides mo le toe totoe o le 3,6-anhydrogalactose, ona suia lea o igoa i le "carraginose" ma le "agarose", faasolosolo. Agaroses e aofia ai agar agar ma agaroid.

O le Agar-agar e maua mai i taugata sili ona taugata (anfelcium, helidium, gracillaria, eucheum). Toe foi i le amataga o le 1990. i Rusia, o le gaosiga o agar-agar o lalo ifo o le gataifale na toe faʻaitiitia, lea ua toetoe lava a faʻatauina atoa i fafo.

O kamupani autu o agar-agar o kamupani nei: Volf & Olsen, Algas Marinas SA, B & V, Setexam, Consrimpex Consolidated Consulate Import & Export, ma isi. O mea autu o agar agar e mai atunuu e pei o Siamani, Chile, Sepania, Italia , Morocco, Saina, ma isi.

O Akara o le mea sili ona manaia o le sulufaʻi. O le gafatia o le agar i le tila o le a faʻaitiitia pe a vevela i le i ai o meaola. O se vaifofo agar solution e fai i luga o le malulu i le 45 ° C. O le eleelea o le suasusu o le suavai e 80-90 ° C. E faʻaaogaina Agar i le fale gaosi oloa i le gaosiga o le marmalade, tiʻeli, i le gaosia o aano o manufasi ma iʻa, i le gaosia o le asikulimi, lea e taofia ai le faia o tioata tioata, faapea foi ma le faamaninoina o sua. E saunia e Jellies i luga o le agar agar, e ese mai i isi tagata uma o le gel, o loʻo faʻaalia i se mea mataʻutia.

O le faʻaaogaina o agar i le alalafaga taumafa e le faʻatapulaaina, ma o lona aofaiga faʻaopoopo i oloa taumafa e fuafuaina i le faʻatulagaga ma tulaga faʻapitoa mo nei oloa.

O le fua faʻatatau i le mea faʻafiafiaina o le 1-1.2% pauna o le oloa maeʻa. Faʻalagolago i mea o loʻo i ai i le mea autu, o le malosi o le gel o agar, poʻo le malosi o le gel (faʻatulagaga o le 1.5%), e eseese mai le 500 i le 930 g / cm i le 20 ° C e tusa ai ma Nikon. O le gaogao e mafai ai ona fuafua le ituaiga agar: 600, 700, 800, 900.

Agaroid (agavai Black Sea agar) e maua mai le phylloflora algae e ola i le Sami Uliuli. E pei o le agar, o le agaroid e le lelei le solu i totonu o le vai malulu, e fai ai se vaifofo faʻafefe i le vai vevela, i luga o le mafanafana o se mea o loʻo i ai se faʻasologa masani. O le malosi gafatia o se agaroid e 2-3 taimi e maualalo ai nai lo agar.

E maua e Jellies le faʻaogaina o le agaroid e umi lava le tutusa ma e le o iai se uiga mataʻutia o agar. O le vevela o le lauʻeleʻele o le keleni i luga o le agaroid e matua sili atu le maualuga nai lo le mea o se jelini o loʻo faʻaaogaina le agar. O le agaroid e faʻapena foi ona i ai se mea e vaivai ai vai, o le mea lea ua faʻaitiitia ai le tetee i le vevela ma le sugaring. I le faleoloa o mea taumafa, o le agaroid e maua ai le faʻaoga tutusa i agar.

E maua mai Carrageenans e ala i le faʻaaogaina o mea manogi mai le tele o ituaiga algae mumu. O le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o taavale afi i totonu o le alalafaga taumafa e mafua ona o latou tulaga mautu ma faʻamaloga, latou te fesoasoani e faʻaleleia le fausaga o le oloa, faʻateleina le fua o le oloa ua maeʻa, tuʻuina atu le malosi ma le faʻalelei, tetee i syneresis. O nei meatotino o mea faʻamalosi e mafai ai ona faʻaaogaina i le gaosia o kuka kuka, sausa ma sausage, saua ham, mea gaʻo uma mai le puaa ma le pipi. E tusa ai ma le ituaiga o meafaitino, o le faia o le oloa e maua, o le fua o le musika, gaʻo ma le fesoʻotaiga, o le faʻaogaina o mea e le o ni meaʻai, o le fua o carrageenans i meaʻai o manu e mafai ona 0.2-2 kilokalama mo le 100 kilokalama o mea e leʻi faʻaaogaina.

O le Carrageenans e masani ona faʻaaogaina e avea o se fetuunaiga i le sauniuniga o puddings ma fuamalie o fua, margarines diet, ma ice ice cream. Carrageenans faamanino le pia ma le faaleagaina o meaʻai, faaopoopo i se ituaiga mea eseese: i meaai anufe ma dog, pill cachets, soap toilet ma shampoo. E liliu e Carrageenans vai i totonu o kulimi poʻo ni faʻamaʻaloga manino ma avatu ni sukalati suka inu. E le gata i lea, faʻafetai i taʻavale, matou te le vaʻai i tioata tioata i luga o oloa faʻamaʻa. I totonu o Amerika ma South Asia, o lenei vailaau ua faaopoopoina i schnitzels ma steaks e fai ai se fasi aano o manu e foliga mai e pala, ea. O le i ai o tagata taʻavale i mea taumafa o loʻo faʻaalia i le faailoga "E407" na maua i luga o le afifiina.

O le ituaiga o algae e aafia ai le ituaiga ma meatotino o le tau o le carrageenan, lea e faalagolago i luga o mea o loo i totonu o polysaccharides.

Carrageenan, na mafua mai i le Eucheuma cottonii, ua faamoemoe e faʻaaogaina e pei o se fulufulu i totonu o vailaʻau suamalie. O lenei ituaiga o carrageenan e maua ai se vaifofo o le colloidal mama, e faia ai se gel manino ma e mafai ona fausia ai se gel gel faatasi ai ma pike pi.

E faʻaaogaina foi i le gaosiga o aano o manufasi, faʻateleina le gaosi o meaʻai gaʻo.

O Carrageenan foi e maua mai i le moss Irish (chondrus) - Chundrus crispus (L.), lea e tupu i le itu i matu o sisifo o Aialani ma le setete o Amerika o Massachusetts. I Aialani, e seleseleina algae i le tautoulu, ma i Amerika i le taumafanafana. E tusa ai ma le vailaʻau oona, o le chondrus e latalata ile agar ma e aofia ai le 55-80% o le polysaccharides carrageenan.O mea taua o le a-, b- ma g-carrageenans, eseese i le aofaiga o le 3,6-anhydro-D-galactose. E le gata i lea, o le Irish moss, poo le chondrus, e aofia ai le 10% o le porotini, e mauoa i halogene salts (iodine, bromine, chlorine), calcium carbonate. O se vaega o le moa Irish, e le pei o aga, o lona maualuga o le sulfur contents.

Mai Balgae algae, furcellaria maua se carrageenan ua taʻua o le telefoni. O le faʻatulagaga o le fugalaʻau e talitutusa lava ma le faʻatulagaga o le carrageenans. E ui lava e itiiti ifo le sulusima e aofia ai le suauu, o loʻo faʻamatalaina e meatotino uma o loʻo i totonu o le carrageenan. O le malosi o le mea manogi o le jelly e itiiti ifo nai lo agar, ae sili atu nai lo agaroid.

O le gaosiga o carrageenans o se mea taua tele mo le fomaʻi, meaʻai ma isi faʻalapotopotoga o loʻo atiaeina i Amerika, Farani, Kanata, Egelani, Suetena, Nouei, Aialani, Potukale, Filipaina ma isi atunuu. O le taumafaina e le lalolagi o carrageenans e sili atu ma le 14,000 tone i le tausaga ma ua faateleina e 1-3% i le tausaga.

O le gaosiga o gasegase i totonu o le USSR muamua sa faavaeina i atunuu Baltic ma Iukureini. Furcellaria ma phyllophores na aumaia mai le algae mumu. I le fesootaʻi atu i le vaeluaina o vaʻa a Baltic ma Black Sea mai Rusia, na le maua ai e le atunuu nei punaoa o meafaitino. O se tasi o kamupani autu o le faalauiloa i le Russian Federation o le Estonian company Est-Agar. I le Sasaʻe Mamao ma le Sami Paʻe, o le gaosiga o le malale ma le gaosiga o agar-agar mai le fale. Mo faamoemoega lava ia, i le itu i saute o Primorye, o le gracillaria ua faʻaofiina i totonu o le mariculture e faʻaaoga. Mo le tele o tausaga, ua faia ni taumafaiga ina ia faʻatuina le faʻasaʻolotoina o tagata taʻavale mai le suka, ae o lona gaosiga e toetoe lava a toesea.

Agar-agar, carrageenans ma pectin e tutusa lelei meaʻai paleni, ae ua faʻafitia lava. Ona o le gaogao maualalo o le carrageenans ma le pectin, e tele taimi e manaʻomia ai le mauaina o se oloa gaosi oloa faʻatasi ai ma mea faʻamuamua nai lo agar agar.

Alginates. Mai polysaccharides uma e maua mai algae, o le vaega sili ona tele e maua mai e alginates - sodium, potassium, suauu calcium o le alginic acid, e maua mai le algae brown. O le maualuga o le manaoga mo alginates e faʻamatalaina e le mea moni e sili atu ona faʻaaogaina i nisi o alamanuia ma alamanuia. Alginates o se polysaccharide e aofia ai toega o le D-mananoroni ma L-guluronic acid. Alginates sa suesueina i tagata. O se taunuuga o suʻesuʻega, e leai se aʻafiaga leaga o alginates i luga o le faʻaaogaina o le calcium mai le taumafa na faʻaalia. E tusa ai ma le FAO / WHO experts, o le faʻaaogaina o le alginates i aso taitasi e oʻo atu i le 50 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino o le tino, lea e sili atu le maualuga nai lo le fua lea e mafai ona faʻamalosia i meaai.

O le meatotino autu o alginates o le gafatia lea e fausia ai ni fofo faʻapitoa malosi e faʻamalolo. Alginate fofo e leai se aoga, toetoe lava a le lanu ma e leai se aoga. Latou te le faʻasosoʻo pe a vevela ma taofi a latou meatotino i luga o le mafanafana, i luga o le maalili ma mulimuli ane faʻatoʻilaloina. O le mea lea, o alavai e sili ona faʻaaogaina i totonu o le alamanuia o meaʻai e pei o le faʻamalosia, faʻamalo, faʻamalosia, faʻamautuina ma le faʻamautuina o vaega.

Faʻaopoopo 0.1-0.2% sodium alginate i sauga, mayonnaises, kulimi e faʻaleleia ai lo latou sasaina, laugatasia, malupuipuia le malupuipuia ma puipuia nei oloa mai le faʻamavae. O le folasaga o le 0.1-0.15% sodium alginate i le jam ma jams puipuia ai i latou mai sugaring. Alginates o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o marmalades, jellies, ma ipu eseese. O la latou faʻaopoopoga i le tuufaatasiga o meainu eseese e puipuia ai le faʻaola. O le sodium alginate e mafai foi ona faʻaaogaina e fai ma sui o le galulolo i le gaosiga o vai inu. O le alginate eleʻele elepene eleelea e faʻaaogaina e faʻateleina ai le faʻamavaeina o mea eletise mama ma meaʻai faʻamalosi (coffee coffee and tea, susu pene, tiʻeli, ma isi). Alginates e faʻaaogaina e saunia ai oloa gaosia - o analogues o iʻa, fualaau aina, ma isi mea, e faʻaaogaina mo le sauniuniga o capsules granular e aofia ai mea taumafa. O vaifofo lelei o salts o le alginic acid o loʻo faʻaaogaina e faʻafefe ai aano o aano o manufasi, iʻa ma le gataifale. I le sefulu tausaga talu ai, o le faʻaaogaina o alginate mo le sauniuni o le kulimi ice cream ua tupu tele vave, lea e tuʻuina atu ai se mea faʻapitoa ma faʻapupula atili ai le faʻamautuina o le teuina.

I le faʻaopoopoga i le alamanuia o mea taumafa, e masani ona faʻaaogaina alavai i vailaau, faleoloa, pulupulu ma pepa, faʻaogaina ma isi faʻalapotopotoga. I totonu o le falemaʻi faʻamalositisi, o le alginic acid ma lona sima e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi ma le faʻapalapalaina o mea i le gaosia o laupepa, timuga, fualaau. Ona o le gafatia o alginates e faʻafefe 200-300 taimi le tele o le vai i le faʻavaeina o fagu vailaʻau vaʻaia e leai se tofo, lanu ma le manogi, ua faʻaaogaina e fai ma faʻavae o meainu mo mea manogi ma popo. Ole alginic gels e faʻaaogaina foʻi e ave ai vailaau faʻamaʻi ma isi fualaau.

O se tasi o mea e sili ona aoga ma taugata o aluni soluble o lo latou gafatia e faʻatuai ai le faʻaaogaina o le strontium radioactive i totonu o le tino o le tagata, ma puipuia ai le faaputuputuina o lenei radionuclide i le tino. Latou te puipuia foi le faaputuputuina o masima o metale mamafa. E faavae i luga o le alginate, na faia ai se mea e fai ai laei - algipore, lea, faatasi ai ma le suamalie ma le faʻamaʻi manuʻa, o loʻo i ai se faʻaaliga aʻafiaga faʻapitoa. I lenei itu, e mafai ona faʻaaogaina le algipor i le togafitiga o le tele o manua lavelave e tupu i le mu ma le manua o le radiation.

I le taimi nei, o nisi o sauniuniga mai fafo ma aiga mai algae e masani ona faʻaaogaina. E maua i latou e le faʻamalosia ma faʻaleagaina mea, meatotino maualalo o le cholesterol toto ma le lipids, e mafai ona faʻamalosia ai le hematopoiesis, maua ai le aʻafiaga ma le gaosia o le gaioiolosi. O le sili ona lauiloa o le Klamin fualaau o loʻo i totonu o le fale, e maua mai i le lipid fraction o laminaria algae.

Alginates e masani ona faʻaaogaina i fale gaosi oloa ma fale gaosi oloa. I totonu o le fale gaosi oloa, o loʻo faʻaaogaina mo le malulu o lanu, ma e sui foi mo le malolo pe a oʻo i le vulu. O nofoaga folafolaina o le faʻaaogaina o alginates e aofia ai lo latou faʻaaogaina i le gaosiga o fusi siliva malolosi ma fesuisuiai ma mea e le susu.

I le pulup ma pepa pepa, o loʻo faʻaaogaina alavai mo le togafitiga o pepa pepa ma togi faapitoa mo pepa faʻapipiʻi, faʻapea foi ma pepa o loʻo iai se ufiufi. Alginates e faʻaaogaina foi i le gaosia o ata felanulanuaʻi mo le faʻapipiʻiina o kapoti.

I Rusia, o fale gaosi oloa o alginates ua faʻatuina i le planthang algae planta o Arkhangelsk. Seʻia oʻo i se taimi talu ai nei, o le gaosia o meaʻai e tusa ma le 35 tone i le tausaga (0.6% o le taimi nei), ma le poto masani - e tusa ma le 150 tone i le tausaga (e tusa ma le 3% o le manaʻoga). O lenei gaosiga e faʻavae i luga o le gaosiga o meafaitino faʻasao mai le Sami White ma Barents, o faʻamaumauga nei e le o toe ausia nei manaʻoga ma ua toe faʻaleleia e ala i le faʻataunuʻuina ma le auina atu i fafo.

E leai se fale gaosi oloa o alginates i Sasae Mamao, e ui lava na amataina le fausiaina o se laau alginate i Partizansk, Primorsky Territory. O le tulaga lautele o le atinaʻeina o tamaoaiga i totonu o le atunuu e leʻi faatagaina ai le atoaga o le faʻatinoina o lenei poloketi. I le taimi nei, o le tele o atinaʻe suʻesuʻega a le Academy of Sciences ua faʻatuina le fausiaina o suʻesuʻega falesuesue o alginates ma maua ai ni vaega laiti o oloa. Mo le mauaina o alginates, o le kelp Iapani ua faʻaaogaina, lea o loʻo i ai faʻamaumauga faʻavae ma faʻamatalaga faʻaonaponei, ma nisi ituaiga o algae enaena.

Gums. Gum, poo le gum (mai le Eleni, Kommidion, kommi), o vai-soluble vai poo ni mea e mafai ona gaosia i le polymers o monosaccharides - glucose, galactose, arabinose, mannose, ramnose, glucuronic acid.

O meaʻai e maua mai i le fesuiaiga o polysaccharides o le natura moni (mo se faataitaiga, fiber, masoccarchides o fatulaʻau eseese, colloids biosynthetic - polysaccharides of microorganisms, aemaise lava, faʻaputuina i le aganuu, o mea na maua mai e ala i le fesuiaiga o polysaccharides. )

O fualaau suamalie o le suavai e tafe mai nisi laau i le tautotogo, o lenei suasusu e mafiafia, manino, tofo, ae faasolosolo malie lava i le ea. Gum e maua mai i ituaiga o ituaiga eseese, lea e faigofie ona nutimomoia i se paʻu paʻu paʻepaʻe. O le kelu e taua o le komi, e tulaʻi mai nisi o fualaau suamalie: plums, cherries, ua pogisa i le lanu. Gums o ni masima o meaola faʻamalosi, faʻafeiloaʻi i le vai, fai ma vailaʻau matala, ma isi mea e fai, e le mafai ona faʻamaʻapeʻa atoa i le vai, ae na o le vevela lava. Exudates aofia ai le arabic arabic, karaya, trakagant, gatti.

O fatu hydrocolloids e taua foi o le galactomania, talu ai o latou fausaga o polysaccharide e aofia ai manuseni totoe e fesootai i le b-1,4 feagaiga, o se vaega o mea totoe o galactose o loo faapipiiina e se-1,6 feagaiga. O le tele o galactomannans e le faʻavaivaia i totonu o le gastrointestinal tract, o lea latou te le lelei ai mea taumafa. O le maualuga o la latou 'anotusi i mea taumafa e fuafua i galuega faʻakinolosi ma e faʻatonutonuina e faʻamatalaga faʻakinolosi. Toeitiiti lava o le esega o le karaya gum, lea o loʻo faʻatulagaina ai tulaga faʻavae mo lona faʻaofiina i totonu o le alamanuia taumafa (mai le 5.0 g / kg i le kuki, o tumu, glazes ma e oo atu i le 10.0 g / kg i sauga mama).

Gum arabic, or gum Arabian gum (Gummi arabicum), e aoina mai i meaola faalenatura pe mai i poloka o Senegalese acacia (acacia senegal L.) poʻo le faʻamafaʻi acacia, faapea foi isi ituaiga o acacia, o ituaiga sili ona lelei e maua mai i lala o laau e ono tausaga le matutua. O le gagana Gum Arabic o le ulumatua ma le taʻutaʻua o hydrocolloids uma na maua i le sili atu i le 5 afe tausaga talu ai e tagata Aikupito anamua. O le upu "Gummi" ("gummy") e sau mai le igoa anamua o Aikupito mo lenei oloa o le "Kami". I aso nei, o le upu "gutu" e faatatau i mea uma.

O le gagana Gum e aofia ai le arabin. Arabin lemu ae faʻamavae uma i le faaluaina le aofaʻi o le vai malulu, faia o se vai malulu, o se mea e sili ona lelei le teuina ma le gaosia o mea. I le hydrolysis acid, arabin (calcium, potassium, masnesium salts o le arabinic acid) e vaeluaina i arabinose, galactose, rhamnose ma le glucuronic acid.

Mo le faʻaaogaina i meaʻai ma vailaʻau mo togafitiga, o le fufulu faʻasili pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina e faʻamamaina i le vai, ultrafiltration ma le pasteurization, ona faʻamagoina lea i le faʻamamaina. O le oloa e maua ai e le o se mea e afaina ai, faigofie ona suauu i le vai, leai ni lanu, e le o iai sona tofo ma se sogisogi, ma, e sili ona taua, e le faalavelaveina le tofo ma le sogisogi o le meaʻai.

O le taʻiala pito sili ona taua o le faʻaaogaina o gum arabic o le maua lea o sui soʻo i mea inu ma mea faʻafefiloi mago mo meainu. E maua faʻasalalauina e ala i le faʻamamaina o faʻalauga o fuālaʻau fuālaʻau ma le gum arabic. O le gagana Gum e faʻaaogaina foi e faʻamautuina ai pulupulu o meaʻai faʻamalosi i le gaosia o mea taumafa fuamalie, faapea foi ma le faia o pia. Pulu vine, po o le "cap", o se tasi o mea autu o lenei oloa, e aafia ai ona manaoga o tagata faatau. O le aofaiga o le puafiti na fausia ma le taimi o loo teuina ai e fuafua i le aofaiga o le carbon dioxide na faʻatuina i le taimi ma le maeʻa ai o le pia, le aofaiga ma le ituaiga o porotini. O le carboxylate ions of gum arabic, e fegalegaleai ai ma amino vaega ua molia o pia pia, faʻamausali le afu ma afaina ai lona fusia i le puipui tioata. Gagana Arabic ua faaopoopo i le pia i le maea ai o le faiga o le fermentation ao le i amataina le matua. O se fofo o le gum arabic 0.1% concentration e mafai ona faʻaaogaina e avea ma se mea e ese ai i carrageenans mo faʻamalamalamaga o beer taugata.

O vaifofo maualalo o le gum arabic e faʻaaogaina i le gaosia o le uaina mūmū e faʻamautu ai le lanu.

O le gagana Gum e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea mo le microencapsulation o mea lipophilic, e aofia ai meaʻai, e taua o suauu taua. O le mauaina o ni meaʻai i le ituaiga o paʻu eletise e mafai ai ona tatou foia le faafitauli o le tufatufaina atu o meaʻai i totonu o le tele o meaʻai (masini vailaʻau, meaʻai laiti, suʻega ma masini sisi, ma isi).

O le gagana Gum, na faʻaaogaina i le fale gaosi oloa mo le fiaselau tausaga, o loʻo tumau pea lona matagofie ona o ona tulaga faʻapitoa. O galuega aupito sili ona taua e faia e le gum arabic i le gaosia o oloa gaosia e faapenei:

  • puipuia le faʻamaʻiina o le suka,
  • fatuina o se ata malupuipuia pe a pupula,
  • faaleleia atili o mea
  • emulsification o le gaʻo ma lona tufatufa tufatufa i le oloa, o se punavai o fiva meaʻai.
O le gagana Gum e masani ona faʻaaogaina i le faagasologa o le ufiufi, mai i le ufiufi o fatu ma vine i sugar, chocolate, yogurt ma faʻamafa mulimuli i le oloa maeʻa, ma o soʻo se tasi o nei gaioiga e mafai ona sili atu pe itiiti le faʻaleleia pe'ā faʻaaoga le gum arabic. O galuega autu o le gum arabic i le tuufaatasiga o le vaifofo o mea nei: puleaina o le gaioiga o le vaega gaʻo, puleaina o le gaoioiga o le vai, taofia le faʻamaʻiina o le suka, faʻatumu ai mea na fausia i le oloa, faʻaleleia le foliga o le oloa ua maeʻa.

O le gagana Gum e faʻaaogaina i le suʻeina o sasala ma lozenges e taofia ai le faʻamaʻiina o le suka ma le mea e tasi (i le 10-45%) ma faʻatasi ai ma isi mea mamafa e pei o le suka, gelatin, agar poʻo le pectin. Faʻalagolago i le faʻaogaina o le mafiafia, o le ituaiga suka e faʻaaogaina ma le susu o loʻo totoe i le mea e gaosia ai, o le ituaiga o oloa e mafai ona suia mai le suamalie o le suamalie ole palasi i pusa paʻu.

O fua o fualaau aina e tatu ai candies na faia i luga o le faavae o le gum arabic, lea e maua ai le sili atu o le manino o le oloa pe a faatusatusa i isi hydrocolloids, faaleleia atili lona foliga ma foliga, faateleina lona tulaga eleelea, ma faaitiitia ai le taliaina i le pepa.

O le gagana Gum e faia ni galuega i le gaosiga o le taʻanoamata: o se mea e sili ona lelei, o le puleaina o le taofiofi ma le tuʻuina atu o meaʻai, faʻaleleia atili o mea, glazing o oloa ua maeʻa.

E puipuia le gagana Gum i enzymes o le gastrointestinal tract ma e mafai ona avea o se punavai o fiber meaʻai, faamalieina ai manaoga o le tino mo le fiber.

O le Agrisales Ltd e maua mai ai le gum arabic e faavae i luga o ituaiga ituaiga e tolu e ese mai i mea faaletino: a) Agrigum HPS - dried, faapitoa filifilia (ma le lima) ma faamamaina le masini mai le ogalaau ma lala o le acacia senegal (e le lelei le suiga o foliga), b) "Agrigum Lump Cleaned" - faʻamagoina ma fufulu mama mai le ogalaau ma lala o le acacia Senegalese (e iai le suiga le lelei), c) "Agrigum Lump Talha" - faʻamago ma fufulu mama mai le ogalaau ma lala o Acacia faʻamaoni (tuʻu Noa feauauaʻii opitika).

Faʻalagolago i le mafuaʻaga o mea masani, o oloa a Agrisales e eseese a latou galuega faʻatino:

  1. "Agrigum Spray R" - na maua mai se fofo o le "Lump Cleaned" (acacia Sénégal) e ala i le faamamaina ma le faʻamago. O se oloa faʻavaomalo mo le faʻaaogaina i mea e gaosi ai meaola, vailaʻau faʻapitoa, vailaʻau faʻapitoa, o se mea e faʻaleleia, faʻamalosi ma se mea e faʻamalosi ai (suia i le tele o meatotino o le oloa).
  2. "Agrigum Spray R-HPS" - na maua mai i se fofo o le "Agrigum HPS" e ala i le ultrafiltration ma le faʻamamaina o masini. E faʻaaogaina i le sauniuniga o felafolafoaiga e maualuga lona maualuga ma se vaega e tutusa ma le 1 μm.
  3. "Agrigum Spray R / E" - na maua mai i le vaifofo faʻamamāina e ala ile ultrafiltration ma faʻamago ai. E faʻaaogaina e avea ma faʻaoga faʻapitoa i le tapenapenaga o faʻamafanafanaga. Pe a faatusatusa i le Agrigum Spray R-HPS, e maua ai le tele o le vaega o le emulsion ma ei ai tulaga eseese o le fesuiaiga o le malamalama.
  4. Agrigum Emulsive 1192K ma Agrigum Emulsive 2000 e maua mai le Lump Cleaned. O se faʻapitoa faʻapitoa lenei o le kamupani mo le faʻaaogaina o le faʻamalosiina o faʻamalosi. O Agrigum Spray R-HPS ma Agrigum Spray R / E e faʻaalia i le maualuga o viscosity. E faʻaaogaina i lalo ifo faʻatusatusa ia Agrigum Spray R / HPS ma Agrigum Spray R / E.
  5. "Agrigum Spray GMH" - na maua mai i se fofo o le "Agrigum Lump Talha" (Acacia seyal) e ala i le faamamaina o le pulumu. Faʻaaogaina i fale gaosi oloa ma vailaau mo togafitiga faʻapitoa e pei o se vailaʻau e vaʻaia.
  6. "Agrigum Spray MGH" - na maua mai i se fofo o le "Agrigum Lump Talha" (Acacia seyal) ma le falemaʻi falemaʻi o se sooupu mo le pupula ma o se mea e sili ona lelei o meaʻai. E faʻatusatusa i le Agrigum Spray GMH, o loʻo i ai sona faasinomaga o le viscosity index. E faʻaaogaina i totonu o fale gaosi oloa ma vailaau mo togafitiga.
  7. "Agrigum Powder 1AS" - na maua mai le "Lump Cleaned" e ala i le faamamaina masini, o loʻo faʻafefiloi le vevela. E faʻaaogaina i le fale gaosi oloa.
O le Karaya gum o se mea e tupu faʻaalia, polysaccharide o le vaega lea e aofia ai le L-ramnose, D-galactose ma le D-toega o le galacturonic acid. E solu i totonu o le vai. O le exudate vela o loʻo faʻapipiʻi i luga o le paʻu o le togavao o laau o le aiga o Sterculiaceae, o le vao-ola i India. O fualaau o le resin e aoina e le lima ma vaevaeina i ituaiga eseese, e fuafua i le lanu ma le mea e totoe. O le faʻamamaina e faia i le solo i totonu o le vai vevela, fufulu ma faʻafefe i le ava malosi pe fufulu foi.

Guma karaya e faʻaaoga nai lo le taugata, e ui lava o le karaya e le maua ai le malosi o le malosi o le vai ma le le mautonu (o le vaifofo e iai sona manogi manogi). O le malosi e fufula i le maualalo o le vevela ma le malosi o le gaogao i le i ai o le susu susu o loʻo folafolaina ai le karaya gum mo le faʻaaogaina i le fale gaosi susu, faapea foi ma oloa gaosi faapitoa.

I mea teuteu, o le karaya gum o loʻo faʻaaogaina i se faiga faʻavae (faʻatonu 0.3-1%). E fetaui ma se maualuga maualuga o le ethanol ma le salts, e maua ai fofo matala ma gels vaivai ile pH 3-7. O le fofo o loʻo iai sina manogi manogi. E faʻaaogaina i le paʻu ma le lauulu o mea e gaosia ai, gaogao, vevela, paʻu paʻu.

Gum tragacanth e afua mai i le natura ma vavaega i totonu o ogalaau o vao tuitui - Astragalus tragacanth. Faʻalagolago i le ituaiga meafaigaluega e tipi ai, o le mea na tupu, o le faʻamalosia, e fai ai foliga o foliga foliga, laʻau ma isi ituaiga lipine. I le tulaga o le inisiua o le paʻu ma le mafiafia o le uila, o le gutu o le ituaiga o filo uumi uumi (vermicelli, poʻo le lipine, tragacanth). O kosi ua aoina e faʻavasegaina i lanu i laʻasaga sili ona maualuga - lipine lanu mūmū poʻo le paepae, ma togi faʻapitoa - lanu samasama, samasama ma le lanu enaena.

O punavai o pusa faapisinisi e 12-15 ituaiga o tagata vavalalata.

O tuʻufaʻatasiga o faaputuga faaputuga lalolagi atoa o Iran ma Turkey. Mo se taimi umi, o lo matou atunuu na faʻaulufaleina mai le tele o tragacanth mai Iran. I le 1930 O se taunuuga o suʻesuʻega loloto ma suesuega auʻiliʻili o tagata suʻesuʻe i totonu o le atunuu i Turkmenistan ma Armenia, na maua ai le tele o vaomatua o vaʻavaʻavega, na faavae ai a latou lava gaosiga o gum. E lua ituaiga o gaioiga e maua i luga o maketi a Europa: o le Persian tragacanth (tele lava) ma le Anatolian tragacanth. Mai se ituaiga o fetu (A. Strobiliferus), o loo ola i luga o le tuaoi o Pakistan, Initia ma Aferika, maua ai le gum, ua taʻua o Chitral gum.

O le vaega autu o le tragacanth (60-70%) e aofia ai le fulafula o le polysaccharides acidic, e aofia ai galacturonic acid, galactopyranose, fucose, arabofuranose ma le xylopyranose. O lenei vaega o le polysaccharides ua taua o le bassorin. O le polysaccharide - arabinum soluble - e 8-10% i le gum. Tragacanth o loʻo i ai le malolo, o se mea mucous lea e mamafa tele i le vai, o vailaau oona, o foliga o meaola oona ma vailaau oona.

I totonu o le alamanuia o meaai, e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina i le tele o mea faʻapipiʻi suavai, felafolafoaiga o keke, saula e pei o le faʻamautuina o le 'acid-stabilizer. Saili talosaga ile tele o alamanuia (vali ma varnish, paʻu, pepa ma lolomiina). I totonu o le fale gaosi oloa e faʻaaogaina mo le faʻavasegaina o vali ma mo lenei faʻamoemoe ua saunia i se voluma tetele. I totonu o le fale faʻamalositisi e faʻaaogaina e avea o se vaega o le mea faʻamalosi (nai lo gum arabic) i le gaosia o fualaau aina, lozenges, tablets.

Guar gum o le polymer carbon polymer containing the galactose and mannose, lea e maua ai se filifili laina faatasi ai ma le lautetela e tutusa tutusa ma le tasi. O le faasologa masani o nei suga e lua e tusa ma le 2: 1. E maua le gumu i le pito i lalo o fatu o le laau leguminous (cyamopsis), lea e tupu tele i Initia ma Pakisitana, ua tupu mo le tele o seneturi ma sa faaaogaina uma e pei o meaai a le tagata ma manu . Seleseleina mai ia Oketopa ia Tesema. O le faʻamamafa e vavae ese i le faagasologa o le tuʻimomomoina, sieving and grinding in a fine powder. Atonu e aofia ai se vaega itiiti o le paʻu ma le fatu o le saito ona o le le lava o le gaosiga. O le maualuga o le viscosity guar grades e mafai ona maua e ala i le suia o tulaga o le faagasologa ina ia faateleina ai le vaevaega o le vaega.

O le falaoamata a Guar i le maeʻa ma le gum arabic o le hydrocolloid sili ona taatele i le gaosia o meaai ma fafaga oloa. O lona lalolagi atoa e tusa ma le 25,000 tone i le tausaga.

Guar gum o se vailaʻau o le natura e toto i le vai malulu. E le manaʻomia e Guar le faʻamafanafana e maua ai le viscosity atoatoa. O le iuga o le vaifofo e foliga mai ua timu ona o le i ai o ni vaega o le endosperm. E masani ona faʻaaogaina le geni Guar faatasi ma le tele o isi gaʻo, aemaise lava gumamantan, ma o le a faʻaalia se tali faʻafefe. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau o guar gum ma xanthan gum o loʻo i ai se maualuga maualuga o le viscosity nai lo tamaʻi paʻu ma e faʻaaogaina e faʻamautu ai laei salalau ma saula, soupisi, ma isi mea faapena. asikulimi, guar gum o loʻo faʻaaogaina i le fale gaosi oloa i le gaosia o marshmallows, marshmallows ma isi oloa, i isi atinaʻe.

O le pipi peti (E410) e gaosia mai le fatu o le fatu o le Garatonia siligua L., o loo ola i atunuu Metitirani (e taʻua foi o le Carob Tree). O se vaega e mafai ona fofo i le malulu ma e manaʻomia le faʻamafanafana mulimuli ane e ausia ai le maualuga o le viscosity. E aofia i le vasega o polysaccharides (ratio o le mannose i le galactose 4: 1). E le pei o le guar, lea e faʻamamaina atoa i le vai malulu, o kenekene kuki e manaʻomia ai le faʻamafanafanaina atoa i le 80 ° C mo le faʻamamaina atoatoa.

Mo le sili atu le lelei e pei o se uʻamea, e lelei tele le faʻasalalauina muamua o piʻamea i le vai vevela (i le 80 ° C), ona faʻamafanafana lea o le fofo i le 25 ° C.

O le kulimi pulu a Carob e faʻaaogaina i le gaosia o le asikulimi (faʻapipiʻiina), sisi (faʻaleleia le fua o le coagulation), meaʻai a manu (sausage, salami, sausages) o se mea e faʻamalosia ai ma faʻamautuina, faʻafeiloaʻi ma faʻaleleia le fausaga ma le lelei, oloa gaosiga (faʻaleleia meatotino , faʻaʻumiʻumi le ola ola), susu susu e faʻaleleia ai le viscosity e aunoa ma le faateleina o kalori, fualaau aina suamalie, meaai taumafa.

Tara gum, po o le pusa vine laau toto, e maua mai e ala i le oloina o le otaota o Caesalpina spinosa (Tara-strauch) fatu i falaoamata. Faʻasologa o totoe o le D-mannose ma le D-galactose. Tara o le kuluma e faaaoga nai lo le guar gum poo le koko. O le faʻaaogaina o le pusa paʻu o loʻo maua i le pepese faʻatasi ma xanthan, gellan, carrageenan.

Ghatti gum e maua mai i le tele o laau o le ituaiga o Anogeissus fromfolia o le aiga o Combretaceae ua ola i Initia. Ghatti gum o se mea lanu enaena, tioata po o se mumu mumu-lanu efuefu. O le tuufaatasiga o vailaʻau o se polysaccharide e aofia ai toega o le L-Arabinose, D-galactose, L-ramnose, D-mannose ma le D-glucuronic acid. O le filifili autu o loʻo aofia ai gaʻo o le galactose e fesoʻotaʻi ma b-1,6-glycosidic feagaiga. O Ghatti gum o loʻo i ai se tulaga lelei e faʻamautuina ai i luga o faʻasalaga ma faʻasalaga, e faʻaaoga faatasi ma le gum arabic poʻo le sui.

Xanthan gum (E 415) ua faʻaaogaina e avea o se uʻamea - o le faʻamautuina o le tumau, faateleina le viscosity, o loʻo faʻapupulaina meatotino. I lona natura masani, o le kuki xanthan o se mea e faʻapipiʻiina meaola - o se polysaccharide e maua mai i le faʻamalosi e faʻaaoga ai le siama Xanthomonas campestris. Xanthan gum e faigofie lava ona faʻamamaina i le vevela o le potu, e mafai ona faʻaleleia atili le tutusa o le oloa maeʻa faʻatasi: xanthan gum + carrageenan. O le faʻaaogaina o kuki xanthan i le gaosiga o oloa faʻapipiʻi (faʻafelaina o aano o manufasi, paluga, cutlets) e fautuaina, ona e maua ai le viscosity ma le elasticity. O le vane o le xanthan gum pe a faʻaaogaina i le gaosiga o manu e 0.2-0.5% le mamafa o mea e leʻi faʻaaogaina. Ona o ona tulaga tulagaese (tetee i enzymes e faaleagaina ai le amio saʻo o le oloa, i le pH (2-12), i le gaioiga o le maualuga o le vevela), i le fausia o se fausaga lelei, e faamautu ai le oloa mo se taimi umi ma faaloaloa ai lona ola. Na maua ni taunuʻuga lelei pe a faʻaaogaina le kulimi xanthan ma le moli uila i paʻu manu i le fua (1: 9). I lenei tulaga, e taofi e le kuki xanthan le vaega e le o le hydrogenate o le carrageenan, i le faaopoopo atu, e fesoasoani i lona tufatufaina atu i maso ma le tele o le inu o le vai.

Xanthan gum e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o sau, meaʻai susu, aisikulimi, meaʻai, mea tao, meainu. Fautuaina doso o meaʻai eleni xanthan: mea e aofia ai - 0.2-0.5%, mea inu - 0.05-0.2%, kulimi mumu, cheese cheese, cheese cheese, yogurt - 0.05-0.3%, mayonnaise - 0.2 -0.5%, fefiloi mago, laei, sauga - 0.1-0.2%, meaai tioata, alalafaga, gravy - 0.1-0.3%, oloa gaosi - 0.05-0.25%, syrups - 0.2-0.4%. O le eletise Xanthan o se faʻaleleia lelei o faʻafeiloaʻiga ma fofo, e maua ai le maualuga o le viscosity i mea maualalo, o loʻo i ai pseudoplastic properties, e puipuia ai syneresis, aʻafiaga o le gasegase, mausali i siosiomaga oona ma alkaline, faʻasaʻo i le vevela maualuga, fetaui ma vailaʻau masima mafiafia, e faʻaalia ai le aʻafiaga o galactomannans (guar gum, kenekene bean gum) ma glucomann (gum).

Gellan gum o se fausaga o polysaccharose, o fua ia o le metabolism o siama Psedomonas elodea. O mole mole mole Gellan e maua i le mamafa o le mamafa o le tusa ma le 500,000, e aofia ai le tetrasaccharide units, e aofia ai mama-pyrpanose line-interconnected b-1,3-D-glucose, b-1,4-D-glucuronic acid, b-1,4-D glucose ma a-1,4-L-ramnose. O le tulaga uiga ese o le gellan gum o le faia lea o gels ma toetoe lava o ions uma, e aofia ai le hydrogen (acidic medium). O tafaoga sili ona umi e faia i le Ca ma Mgions. Gellan gum o loʻo faʻaaogaina i le suasusu suamalie, i le gaosiga o oloa, i le jams. O le fua o meaʻai e 0.1-1.0%.

Tuua Lau Faamatalaga