Togafitiga o le maʻisuka ma le oti pepe

Ua leva ona faamaonia le faasaienisi o oloa gaosi e mafai ona togafitia ai se tagata o le tele o faamai, e aofia ai le maʻisuka. Ae ona o le maʻisuka e le mafai ona togafitia i le meli, o loʻo i ai le tele o suka i totonu ma o lona faʻaoga e mafai ona faʻaosofia ai le amataina o se faʻafitauli o le hyperglycemic.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

Ua fautuaina e saienitisi le faʻaaogaina o le pipiʻi pepe e avea o se togafiti togafiti. Ole togafitiga o le maʻisuka ma le pi e le faʻatoʻilaloina atoatoa le faʻamaʻi, ae fesoasoani e puipuia ai le alualu i luma ma le atinaʻega o faʻafitauli eseese.

O le a le maʻisuka?

O le maʻisuka o se maʻi faʻalavelave lea e faigata ona togafitia. E mafai ona atinaʻe uma i tamaiti ma tagata matutua, ma e tele mafuaaga mo lenei mea:

  • faʻasologa o togafitiga
  • afaina
  • le lelei
  • amio le taua
  • ulaula
  • ava malosi ma isi.

E lua ituaiga o maʻisuka. I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le mea lea e tupu i le tino: o le kulukose e ulufale i totonu i le meaai, ae e le malepelepe ma e le o aʻafia, aua o le pancreas e le lava le insulin (o nisi taimi e le atoatoa ai le pani). O le mafuaaga lea e taua ai le maʻisuka ituaiga 1 o le insulin-faalagolago.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea e faʻaauau pea ona faʻapipiʻiina le insulin i le pancreas, ae le lelei le lelei. O lona uiga, e le mafai e ia ona talepe le kulūkose e aunoa ma se fesoasoani, a o le a le toe i ai le paʻi i ai, pe a maeʻa ona tuʻu i totonu o le toto. T2DM e faatatau i le maʻisuka e le o le insulin.

Ae e tusa lava poo le a le ituaiga o faamai, e tatau ona togafitia. Ma mo lenei, auala eseese e mafai ona faʻaaogaina - fualaau poʻo le faʻaleaganuʻu. O le mea autu o loʻo latou tuliloaina se sini se tasi - faʻaitiitia le maualuga o le toto suka ma faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

Bee subpestilence ma ona mea tau vailaau

O pi oti o ni pi oti ia mai le tele o meaʻai, o suauu ma pulupulu ua faia mo le faʻaaogaina totonu. La latou faʻaaoga e mafai ai ona e togafitia le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o laʻau o le pipi e maua ai le faʻamamaina atoatoa o le toto ma le inumaga o mea e afaina i le tino, faʻalauteleina le leo o puipui lautele ma faʻaleleia le ate. O ona vaega e fesoasoani i le faʻamavaeina o le gaʻo i le ate, ma puipuia ai le atinaʻe o cirrhosis ma le tele o faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻamamaina o pusa cholesterol ma le aveesea o toxins ma vai mai le tino lea e faaputuputu i ai mo le tele o tausaga.

I isi vailaʻau, ole fautuaina o le pipi e fautuaina mo le faʻaaoga i faʻamaʻi e pei ole:

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • veinsose veinsose,
  • toe le manuia
  • gasegase ma gasegase,
  • atherosclerosis.

O loʻo i lalo o le vaega o le Bee vaega o loʻo taua i lalo:

  • faʻamamāina faiga faʻapitoa,
  • ei ai lona aʻafiaga,
  • faʻafouina le toe faʻafouina (toe faʻafoʻisia) faagasologa i le tino,
  • faʻavave le faʻamalolo manu
  • aveese le le fiafia,
  • faamalosia le tino o le ponaivi
  • faʻapupula le siama o le paʻu,
  • afaina o le itu.

Mo le maʻisuka, o le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e maua ai i latou:

  • puipuiga o le atinaʻeina o le gangrene o pito pito i lalo,
  • vave faʻamalolo o manua ile luga o le paʻu,
  • faamamaina o le toto ma lona faamamaina,
  • faʻaleleia le faʻatinoga o le tino cardiovascular system,
  • toto maualuga le suka
  • faamalosia o puipuiga.

Faʻavaeina o le pipi o le pipi

I le avea ai o se vaega o le paluga o le pipi, e tele vaega, pe a faʻapipiʻiina e le tasi ma le isi, ia i ai se malosi malosi faʻapitoa. Faatasi ai ma:

  • Chitin. E galue i itu eseese. E faʻamalosia ai le tuputupu aʻe o le bifidobacteria i le inumaga, ma faʻapena ai le faʻaogaina o le microflora i totonu ma faʻaleleia atili ona maʻi (pe a lelei le gaioiga, o le a ono faʻaitiitia le tele o faʻataʻitaʻiga). I le faʻaopoopoga, chitin e maua ai le faʻamavaeina o sela gaʻo, faʻaititia le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto ma faʻafefeina ai, faʻasaina le tuputupu aʻe o sela o le kanesa, ma faʻafouina faiga faʻafouina. Ona o le tele o ana meatotino, ua matua talisapaia ai chitin i isi vailaau ma togafitiga faʻaonapo nei. I totonu o falemaʻi e mafai ona e maua ai le tele o fualaau oona e faavae i luga, ae o le tau e maualuga tele.
  • Heparin. E faʻatautaia saʻo lava i luga o le faiga faʻavae. E faʻamaopoopoina le totoina o le toto, faʻaleleia le hematopoiesis, faʻateleina le masini vascular, e puipuia ai le faʻavaeina o toto, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombophlebitis, lea e maua i le toetoe 30% o le maʻisuka.
  • Glucosamine. E maua i vailaau antirheumatic. E afaina tele ai le gaioiga o sooga, taofi le atinaʻeina o faiga o le degenerative ma dystrophic i totonu, faʻapea foʻi ma le toe faʻaleleia o le amio saʻo.
  • Melanin O se sitaili masani lanu lanu lea e maua ai pulu o latou lanu uliuli. E maua ai le faʻamamaina o vailaʻau oona, metala ma isi vailaʻau e afaina ai le tino mai meaola e faʻaumatia ai sela ma faʻalavelave ai le gaioiga o totoga i totonu, e aofia ai le paʻu.
  • Bee venom. E talisapaia ona o ana antibacterial ma anti-inflammatory actions. Faateleina toto toto, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻaleleia le toto, faʻaitiitia le toto suka.

E le gata i lea, o le fasi manu fasi o loʻo i totonu o lona fatuga o se tele o meaola micro ma elemene, peptide ma vailaʻau amino, lea e tatau foi mo le tino ona faʻatino lelei.

Talosaga

E pei ona taʻua i luga, o le faʻaleagaina o le pīpia e faʻaogaina i le foliga o se paʻu, suauʻu ma le tincture. Ae peitai, ae leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e mautinoa e leai se faʻafitauli faʻafuaseʻi i le oti. E mafai ona e faia oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia lou suʻeina o se peʻu mamate ma faʻapipiʻi i luga o le paʻu i le vaega o nofoaga maʻaleʻale (tapulima poʻo le tulilima). Ma le isi, e tatau ona faʻatali pe a ma le kuata itula. Afai o le taimi lea e leʻi suia le paʻu (e leai se mumu, vevela, vevela, fulafula, ma isi mea), ona leai lea o se maʻi.

O le pipi o le pusi e maua ai se manogi sili ona le lelei. Ma e le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina i lona tulaga mama. O le mea lea, o isi vailaʻau fautuaina e faʻafefiloi ma le meli. Ae talu ai e faʻasalaina i le maʻisuka, o le maʻisuka e tatau ona mama le paʻu.

Togafitiga e amata i ni tootoo laiti (i le pito o se naifi). O le elefulefu ua foloina ma fufulu i lalo i sina vai itiiti. O le fualaau faasaina e faalua ona fai i le aso. O le togafitiga e 4 vaiaso. Afai a maeʻa le aso muamua o togafitiga, e lagona e le tagata maʻi le lelei ma e leai sona aʻafiaga, o le aso e sosoo ai o le fua e faʻaleleia le 1.5 taimi. Ma o lenei mea e faia i aso uma seʻia oʻo i se tasi o vailaʻau e ¼ tsp.

O le avea o se paluga o le pi o le paʻu e mafai ona faʻaalia ai foliga vaaia o aʻafiaga. E aofia ai le vomiting, manava manava, ma le tiga o le tino. Afai e tupu, e tatau ona faʻaititia se fualaau se tasi pe, i se tulaga aoao, taofi le uuina o le paʻu, a itiiti mai mo ni nai aso.

E le faigata le sauniuni o se togafitiga faʻasolosolo mai le soʻo o le pipi i le fale. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave se fagu mama ma le susu, faʻatumu i le afa o pi, ona faʻatumu lea i vodka (1: 1). O le faʻafefiloi e tatau ona tuʻuina i se mea pogisa ma teu ai iina mo le tusa ma le 2 vaiaso, ona faʻamaʻi ai lea.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le tincture ua faʻaaogaina e pei ona taua i lalo:

  • ave ile ½ tsp. 2 taimi i le aso
  • solo le paʻu i nofoaga o manua, manuʻa ma le maʻilasea 2 taimi i le aso.

I le tulaga e solia ai le ava malosi, e le mafai ona saunia le suavai suamalie e maua mai i le pipi. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo: o pi oti ua tuʻuina i totonu o soʻo se fagu ma sasaa i le vai vevela i le ratio 1: 1. Ona ufiufi lea, faʻaoso pe a ma le afa itula ma mama. E faʻaaogaina foi le faʻaaogaina mo totonu ma fafo atu faʻaaoga. I le tulaga muamua, e 50 50 minute le lua i le aso i le va o taumafataga, o le lona lua o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le paʻu pe faʻaaogaina o ni compresses 1-2 taimi i le aso.

O suauu mai le paluga o pipi e faʻaaoga i fafo mo le vave faʻamalolo o manua ma maʻi o le tino. E mafai ona faʻatau i soʻo se fale talavai pe saunia faʻatasi. O nisi nei o fua mo le sauniaina o se vailaau faʻamaʻi:

  • I totonu o se vai taele, e tatau ona e faʻafefiloi le suauu manogi, faaopoopo i ai i totonu i le ratio 1: 1, propolis (i le 1 lita o le suauʻu 10 g) ma le beeswax (i le 1 lita o le suauu 30 g). O le masini e mafua ai le kuka i totonu o le vai vai mo le tusa o le itula seia oʻo ina vele. A maeʻa ona fufulu, sasaa atu i totonu o se apa mago ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le faʻamafanafanaina.
  • O le gaʻo susu o loʻo faʻafefete i totonu o se vai vai, ma faʻafefiloi ma pi (1: 1) ma faʻaoga i se mea pogisa mo aso e lua. E le gata i lea, o le oloa ua toe vevela, ua maeʻa ma faʻamamaina.

O nei mea manogi e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea e faʻaaogaina poʻo se faʻapipiʻi. E fautuaina e faʻaaogaina ia sili atu ma le 2 taimi i le aso.

O le fasiotia o le povi o se meafaigaluega sili ona aoga e fesoasoani e pulea le maʻi o le maʻisuka ma faʻamaloloina ona faailoga. Ae ia manatua o lona faaaogaina e tatau ona tupu pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga