E faʻafefea ona faʻapupulaina le galuega o le pancreatic ma faʻaaogaina? Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas, o ana galuega

O le tino e nafa ma le gaosia o enzymes. Afai e faʻalavelave le gaioiga o le enzymatic, ona tupu ai lea o faafitauli i totonu o le vaega o meaʻai. E faavae i lenei mea, o nisi tagata e iai se fesili pe faʻafefea ona faʻaleleia le pancreas.

Ae e te leʻi malamalama pe faapefea ona faʻatulagaina, e tatau ona e iloa le mea e lamatia ai le le lava o togafitiga talafeagai. I le solia o le gaioiga o le pancreas i se maʻi, o le tele o ituaiga o faamaʻi e mafai ona iloa i le tulaga o:

  • lapataiga i totonu o le tino. I vailaau, e masani ona taʻua o le pancreatitis. E 2 ituaiga: faʻasolosolo ma tumau. O se mafuaaga taatele o le le paleni o meaai ma le ava malosi,
  • maʻi leaga. O le le pulea lelei o vaega ole kanesa e matauina. O le faʻafitauli e faʻapupulaina i tagata e ulaula, inu, maua i le maʻisuka poʻo le pancreatitis,
  • o le faʻavaeina o kiona ma le pseudocysts. I luga o le okeni e foliga mai o loʻo i luga o le tino. O totonu o se vai e aofia ai enzymes pancreatic
  • pancreatic necrosis o se taunuuga o le pancreatitis lapopoa,
  • maa i totonu o le talo ma le pancreatic ducts,
  • maʻisuka malosi. O le faʻavaeina pe maeʻa maeʻa o le gaosiga o le inisalini e ala i le gaʻo. E manaʻomia lenei hormone mo le faʻamamaina o le suka. Faʻasolosolo, o se faʻamaʻi o le ituaiga 1 poʻo le 2 e atiaʻe.

O le togafitiga faʻaleagaina i totonu o le okeni e mafai ona vave faʻavaveina. Ae o loʻo i ai foi ni suiga pe a oʻo mai le maʻi i se ituaiga asymptomatic. O le mea lea, e tatau ona e faia suʻega i taimi taʻitasi.

Pancreas Improvement

O le tele o tagata gasegase e le iloa pe faapefea ona faia le galuega o le pancreas. O le mafuaaga autu o le toilalo o le le lelei o meaai paleni. Ina ia faʻamaonia le gaioiga o le eletise enzymatic, e tatau ona e usitaia nisi o fautuaga.

  1. Aveese meaʻai vave, faʻavave vave ma meaʻai talafeagai mai le lisi. O ia mea taumafa ua manatu e sili ona leaga o oloa uma o loʻo maua. E aofia ai le tele o gaʻo, carcinogens ma isi mea faʻaopopo.
  2. Faʻesea le faʻaaogaina o meainu inu. Muamua, o sea meainu e aofia ai le tele o suka. E tasi lava le taimi i le tino, e le lava se taimi e faʻataʻoto atoa ai. I nei mea uma, o moli o le carbon dioxide e mafua ai le ita o le mucous membranes o le totoga o meaola, ma mafua ai ona faʻagasolo se gaioiga faʻaoga.
  3. Faʻaititia le faʻaaogaina o suti. E leai se isi e fai mai e tatau ona e lafoaia atoa le mea e faʻalelei ai. E sili atu le lelei ona latou 'ai i le taeao, talu ai o loʻo lelei lo latou gauai ma e le faia se avega i luga o le okeni. Afai e te faʻaleagaina le suamalie, o le galuega faalilolilo o le okeni o le enzyme e vaivai.
  4. Aua le inu kofe i luga o se manava gaogao. O lea inu e mafua ai le faateleina o le gaosiga o enzymes. Ona o le leai o se meaai, ua amata ona latou eli puipui o le pancreas.
  5. Aveese ipu tunu, mea manogi, mea manogi, oloa ulaula mai le lisi.

Afai e iloa e le tagata maʻi se soliga o le vaega, ona totogi lea o le tausiga faapitoa i le aveeseina o mea ua fai ma vaisu i le tulaga o le ulaula ma le taumafaina o ava malosi.

Meaʻai ma gastroenterologists faʻamaonia oloa e faʻaleleia ai le pancreas, i le tulaga o:

  • fualaau fai sua
  • uʻu pe taoina fualaʻau ma fua,
  • falaoa i luga o le suavai ma se aofaiga maualalo o masima ma suka,
  • ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo o aano o manu ma iʻa,
  • fuamoa ua tunu
  • susu yogurt gaʻo
  • faʻamaʻalosi mama ma lefir,
  • meaʻai fualaau: faʻanenefu, sulfurica, cherries, watermelons, apples and plums,
  • fuālaau suamalie fou, suamalie e aunoa ma le kesi, o se teuteuga e faʻavae i luga o sipuni o le rose.

E tatau ona e 'ai sina mea laitiiti ma tuʻu le laulau i sina lagona itiiti o le fiaʻai. Ona toe foʻi mai lea o le faʻaaogaina o le kulukose i le masani.

Lagolagosua mo le paʻu ma fualaau


O le okeni e aʻafia ai e maua ai le le lava o enzymes. O se taunuuga, o palatini, gaʻo ma gaʻo gaʻo e le o faʻapalaina, ma e le maua e le tino ni meaʻai talafeagai.

Mo le tausia o galuega, e fautuaina e fomai le faaaogaina o fualaau faasaina e faaleleia ai le pancreas.

O tagata maʻi e masani lava ona faʻamatalaina o vailaʻau o le enzyme e faʻavae i luga o le panicreatin ma le kulimi:

E ono fesuisuiaʻi mea. I le averesi, e 10 po o le 25,000 iunite e tofia. O tagata matutua e masani ona faatonuina le 2 pusa i le 1 fualaau. Ole tele naua ole tui e le tatau ona faʻalavelaveina le tagata maʻi, aua o le 1 meaai e oo atu i le 720,000 iunite ua gaosia. lipases.

O tapenaga mo le faʻaleleia atili o le faʻatinoina o le pancreas e tatau ona faia e tusa ai ma tulafono faʻapitoa.

  1. Faatasi ai ma le muamua meaai. O lenei mea o loʻo faʻatatau i ipu mafolafola ma faʻamalieina.
  2. O meaai e tatau ona i ai le vevela i le maualuga o le 37-42 tikeri. Mai mea vevela, e faʻamamatia ai le enzymes.
  3. E tatau ona foloina atoa le kapoti. Afai e faigata le faʻaaogaina o le galuega, ona mafai lea ona tatala sina pusa ma togi i totonu o sipuni. E le fautuaina e faʻatau.
  4. Inu le tele o vai e aunoa ma le kesi.
  5. Aua le faʻaaogaina vailaʻau faʻatasi ma le lauti, kofe, fualaau aina ma fualaʻau, soda.

O pills e faʻaleleia ai le pancreas e manaʻomia ona ave mo se taimi umi.

Auala eletise o le Enzymatic

E mafai ona faia le galuega o le pancreas e le gata i le fesoasoani a fualaau, ae faʻapea foʻi ma togafitiga faʻa-aganuʻu.

  1. O se teuteuga e faʻavae ile centaury e fesoasoani e lagolago ai le tino. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le 1 teaspoon o mea laʻau ma 1 le ipu vai vevela. O le susu e faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le 1 le itula. A uma lena ona faʻamamāina. Inu le meainu ua maeʻa e tatau ona 50 ml le afa itula ao le i 'ai meaai. O se fofo faapena e sili atu nai lo fualaau, ona o le faafetai i ai, o le galuega a le okeni o le enzyme ua faafaigofieina, o le manava ua faaosofia ma o le faatinoga o le vevela e faaleleia atili.
  2. O se aafiaga lelei i le manava ma le pancreas o le pateta sua. E tatau lava ona fou, e ono tupu ai se mea oona. Mo le kukaina, e te manaʻomia le 1 aʻa fou. E le tatau ona i ai ni laʻau pe pala. E lelei le ave o vailaʻau i luga o se manava gaogao i le taeao.
  3. O se togafitiga sili ona lelei e maua e tinctures e faavae i luga o le lamongrass Saina, laisa piniki ma le ginseng. Faʻaaoga e vasega.
  4. Faʻaleleia le gaosiga o susu susu. I nei mea uma, na te fesoasoani. O fomaʻi e fautuaina le inu o le la e faʻavae i luga o lenei vao i faalua i le aso. Togafitiga e le silia le 1 le vaiaso.

Aʻo leʻi faʻaogaina togafitiga faʻavae, e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻafitauli o le maʻi.

Meaʻai lelei ma le soifua maloloina

Faʻataʻitino le faatinoga o le tino e na o le filifilia lelei o meaʻai. O aʻafiaga o le taumafataga o loʻo faʻaaogaina e puipuia ai le le atoatoa o meaʻai, faʻamamaina maualuga o le toto, faaleleia atili o le fatu ma le ate, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka ma le kanesa.

E manaʻomia ona faia le gaʻo ina ia maua ai e le tino ni meaʻai talafeagai. O le faʻapogai o le porotini e taua o le vaitafe ma le gataifale, moa, tolotolo, fuamoa e leai ni suauu, ma leki.

O le togafitiga faʻapitoa e maua mai i fua o susu susu i le ituaiga o yogurt Eleni e aunoa ma ni faʻaopoopoga ma mea suamalie, sina siʻisi gaʻo susu, kefir. Nisi ma fatu e galue o ni fesoasoani.

A maeʻa le maʻi pipili, e mafai ona aofia ai faʻi i le meaʻai.O loʻo i ai le tele o porotini. I nei mea uma, e fesoasoani i le aveeseina o le tele o le suavai, faaleleia le fausiaina o meaai ma faateleina le maualuga o le serotonin i le toto.

O le taulaiga faapitoa e totogi i le pulega.

  1. E tatau ona faʻaauau ona faia nisi faʻamalositino faʻapitoa. O lenei mea o le a faateleina ai le suka toto, o lona uiga o le pancreas o le a maua mai ai le itiiti ifo o le insulin.
  2. Faʻaititia le mamafa e le itiiti ifo i le 5-10%.
  3. Taofi le inu pia ma le palata.
  4. Inu le tele o vai. Mo le 1 kg o le mamafa o tupe mo le 30 ml o le vai.
  5. Fai yoga. Aʻo leʻi amata ona e faia le asanas, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le faiaoga. Ona mafai lea ona faia faʻataʻitaʻiga i le fale e faalua i le vaiaso.

O ia mea na tutupu o le a fesoasoani e foia ai faafitauli.

O le tulaga masani o le pancreas e le manaʻomia ai se faʻaleleia atili o ana galuega. O le galuega a le pancreas ua faaitiitia ma ua le lelei ona o ona tulaga eseese.

A maeʻa mafatiaga faʻamaʻi pipisi, e tatau ona tausia pea i se tulaga lelei ina ia aloese mai le toe faʻafoʻi. E tele metotia mo lenei mea, ia e fautuaina e fomaʻi ma fatuina e tagata faʻamalolo masani. Mafaufau i le sili ona lauiloa oi latou.

O le pancreas e matua aʻafia i le faʻafefeteina, pulea le maualuga o le suka. O lona afaina ua taʻua o le "pancreatitis."

O le vave iloa o le faʻaogaina o le le fesoasoani e amata ai pe faapefea ona mafai ona galue le pancreas e aunoa ma le taʻitaʻia i se tulaga ogaoga e pei o le pancreatitis.

O faʻamaoniga muamua o tiga pe a uma ona 'ai i le itumalo pito i luga, e latalata latalata i le itu tauagavale ma le itu tauagavale o le hypochondrium. E tele taimi e fesootaʻi ai i latou i le vomiting. O le tiga o le a tulaʻi pe a uma ona aʻafia i tulaga le lelei i luga o le gland.

  • inu tele
  • solia o aganuu (taumafa tele o meaai gaʻo ma ulaula),
  • ulaula

O le mea muamua lava e fai ina ia faʻaleleia ai le tulaga o le pancreas o le faʻaumatia lea o nei mafuaaga. Afai e le mafai ona faʻamavae atoa, ona avea lea o le faʻamautuina o le pancreas o se sini le mautonu. O le faʻaleagaina o le a faʻaleleia, lea o le a oʻo atu ai i le fomaʻi.

Faʻafefea ona faʻaleleia le pancreas?

O le pancreas e tatau ona fetuutuunai i se taimi vave e mafai ai ona aloese mai le atinaʻeina o le afaina tele. A maeʻa ona faʻaaoga mafuaaga taua, e tatau ona e amata fetuunai le meaai.

Muamua lava, matou te vavae ese mai le meaʻai gaʻo, meaai vevela, ulaula, ma meaʻai. O le faʻaaogaina o laʻau suamalie e tatau foi ona faaitiitia i le tele e mafai ai. O le tele o mea suamalie e faʻaleagaina ai le maʻi o le maʻi mama, faʻamaloloina le inisalini. O lenei mea o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave.

(RV) o se okeni faʻapitoa lea e matua aʻafia i le faʻaogaina o meaʻai, fuaina o enzymes mo le faʻaogaina atoa o meaai, faʻapea foʻi ma hormones e faʻasaʻo ai le gaʻo ma gaʻo gaʻo.

O loʻo i ai se nofoaga faapitoa, talu ai o lona gaioiga e aafia ai le tele o faagasologa i le tino o le tagata, e aofia ai le faiʻai, lea o le kulukose o le punavai autu lea o le malosi.

O le mea lea, e taua tele le faʻavaeina o le pancreas i le taimi pe afai e muta le maua o enzymes poʻo hormones.

Faiga faamalosi fualaau

Afai e le galue le pancreas, e sili ona lelei le sailia o fesoasoani mai togafitiga aloaia. Le itiiti ifo ina ia maua ai se faʻamautinoaga saʻo ma ia 100% iloa mea e tatau ona togafitia.

A maeʻa lena, e mafai ona e filifili e mulimuli i le fautuaga a se tagata tomai faapitoa poʻo le alu mo togafitiga i fale.

O lea la, o le auala aupito sili ona faigofie e fai ai le galuega o le tausisia o meaʻai i mea taumafa, i le tulaga o se taumafataga faapitoa, faʻapea foi ma le talafeagai o mea taumafa e faʻaaogaina (faʻaauau ma vaevaega).

E tatau ona manatuaina o le lagona o le atoatoa e le vave sau, ae na o le 20-30 minute pe a uma le taumafataga.O le mea lea, mai le laulau e te manaʻomia e teʻa ai sina fiaʻai. O lenei mea o le a fesoasoani e le o le mamafa o le uʻamea e ala i le faʻaaogaina o meaai e le tatau ai.

O le pancreas o le a fesoasoani i aso anapogi po o taimi pupuu (2-3 aso) anapogi atoatoa. Le faʻaleleia ma faʻaleleia le tino, e fautuaina e inuina vai inu.

I nisi tulaga, ua faatonuina e le fomai mo sauniuniga o le inisinia mo togafitiga tautala (Creon, Pancreatin, Festal ma isi) e "aveese" le pancreas, tuu atu ia te ia le avanoa e malolo ai laitiiti ma. O sauniuniga o lenei ituaiga e aofia ai elemene o le eletise, lea e pei o se tulafono, o loʻo i totonu o le sua pancreatic ma fesoasoani e faʻatautaia meaʻai.

O vailaʻau uma lava o lenei ituaiga e sili ona lelei aʻo lei 'ai, ina ia latou lava le taimi e faʻamavae ai i le duodenum 12 ma saunia e faʻafeiloaʻi meaʻai e ulu i totonu. E mafai ona e tagofia fualaau oona i le taimi o le taumafataga poʻo le vave lava pe a maeʻa, pe a le o le mea e te leʻi faia muamua.

Creon o se tasi o sauniuniga aupito sili ona lelei ma lelei o le enzyme i vailaʻau faafomai i aso nei. E aofia ai enzymes lea e masani ona tatau ona maua e le pancreas.

Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua faʻamaonia le elemene o elemene o meaʻai (BJU), ua faʻamautinoaina lo latou gaʻo atoatoa i totonu o le inisinia.

E le gata i lea, o Creon e faʻamalosia le pancreas e maua ai ana lava enzymes, ma faʻaleleia ai le faʻatinoina o faagasologa uma o fuamalie. O le vailaʻau e faʻasolosolo taʻitasi, e masani lava - 1-2 capsules i le taimi o taumafataga taʻitasi.

O fualaau faasaina e maua ai nai itu taua. O nisi taimi o le gasea, fale le fiafia, le toʻa i le manava, ma le paʻu o le paʻu e mafai ona matauina. I le taimi muamua, ao leʻi maitaga, lactation, Creon e le fautuaina mo le faʻaaogaina, aemaise lava e aunoa ma le maliega a se fomaʻi.

Suʻega Faʻasologa o Vailaʻau

O le matafaioi taua i le togafitiga o le manava o le mumusu i le pancreas ua tuuina atu i laau. O mea totino o loʻo i ai se mea e sili atu le malie ma sili atu ona faʻaogaina nai lo pepa faʻamaʻapoʻa, ese mai i le tino o le tagata. E le gata i lea, o togafitiga o fualaau aina e le gata o le togafitiga o le faamaʻi autu, ae i le taimi lava e tasi o le faatulagaina lelei o faagasologa i le tino atoa e tupu.

O le mea pito sili ona taua o le faia lea o filifiliga saʻo mai ituaiga eseese o togalaau e ofoina mai ia i tatou e le natura tina.

O togavao e toe faʻafouina le toe faʻafouina o le gaogao o meaola e pei ona taua:

  • St. John's wort
  • laʻau aʻa
  • fasi laauainana
  • elecampane
  • Sushnitsa
  • Aloe
  • fualaau vaomago
  • centaury
  • chicory
  • laʻau manogi mumu.

E tatau ona ave ni nai laau mai le lisi o loʻo i luga, faʻaopopo mea totō ma aʻafiaga ma faʻamaʻi faʻamaʻi ia i latou, e aofia ai:

O se taunuuga, e mafai ona e maua se faʻapitoa sili ona lelei, lea o le a faʻagesegese ae mautinoa e toe faʻafoʻi mai ai le tino o le tino ma i le taimi e tasi e faʻamama ai le ate, faʻateleina le gaioiga o le gallbladder. Pe a faʻavaivaia le pancreas, e tatau ona e tipi lau launiu e pei o lauti ma inu lua ipu i le aso.

Pancreatic restoration video:

Sophora Japanese

Ina ia faʻamaonia le galuega a le pancreas, e tatau ona e gauai atu i le sophora Iapani. E faʻamalosia ai le faʻavaveina o le faʻafouina o le tino, faʻamautuina ai metabolic processes o loʻo tutupu i lenei totoga.

2 tsp ufiufi le fatufugaina o le Sophora fua mo le 5 minute i totonu o se ipu vai i luga o le vevela vevela i totonu o se pesini faameaalofa. Ave le 1/3 ipu faʻatolu i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo le afa itula. E le mafai ona e kuka, ae na ona sasaa i le po ma afifi.

Inu le sefulu aso, ona faʻavevesi lea o le kosi mo le vaiaso ma toe fai. E le gata i lea, e tatau foi ona vavae pe sui le tuufaatasiga o le aoina o fualaau faasaina.

Ceraria (Icelandic moss) e matua aoga lava. O lenei mea totino o se faatusa o ituaiga eseese eseese e lua - o le suka ma algae. O loʻo i ai le malosiaga taua e le mafaatusalia ma le mafai ona ola i tulaga sili ona ogaoga, ma o se vaega o lenei malosi e tuʻuina atu i le tagata maʻi.

Icelandic moss faaleleia atili le gaioiga o le pancreas ma totoga uma, faateleina le puipuia o puipuiga. E faʻaaogaina foi mo le maʻisuka. Ua faʻamamaina e Cetraria le meaʻai uma o le digestive, aveese le toxini, ma ua i ai se toe faafouina.

Ia sili atu pe faʻapefea ona faia. Ina ia saunia se paluga faamalolo mo le 20 g o le arararia, ave le 300 ml o le vai ma faapipii ile vevela vevela mo le 15-20 minute. E manaʻomia lou inu 1-2 tbsp. l e oʻo i le 6 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

Togafitiga o tamaiti

O le tuputupu aʻe o maʻi faʻamaʻi i le taimi o le tamaitiiti e mafua mai i le tele o laʻau suamalie, lea e pei o se tulafono, faʻaleagaina le tamaititi. O lenei mea e mafua ai le televave o le vaega o meaʻai ma taʻitaʻia, e tusa ai, i le soliga o le faiga o metabolic.

O vailaʻau faʻalaʻaulaʻau tuʻuina atu ana lava metotia. E tatau ona e faʻatau mea nei i le fale talavai, i luga o le maketi, pe sauni i lau oe lava: calendula fugalaau, mata, matala, laʻau laʻau, ma mutia. Ave uma vaega i le aofaiga tutusa (1 laulau L), faʻafefiloi, faʻafeu i totonu o le paʻu e faʻaaoga ai se mea e teu ai le kofe pe faʻaaoga pei o. Auina se sipuni sipuni o lauti ma se ipu vai inu ma alu i le po.

Tamaiti i lalo ifo o le 10 tausaga - 1/3 ipu aʻo leʻi 'ai, ma mo tagata matutua - 3/4 ipu faʻatolu i le aso. I le taimi o togafitiga e tatau ona faʻaoga masani. E iloa lenei mea o le meli pe. O le togafitiga e tasi le masina.

Pancreatic Disease Prevention

I tagata, o le mafuaaga taatele o le atinaʻe (o se faʻaogaina o le mumusu i le pancreas) o le ava. Ma e le gata mo i latou e inu i taimi uma ma i ni gaʻo tele. O se ipu malamalama ao le i 'ai mo le fiaʻai, o le taimi lava e tasi - e lava lea e atiaʻe ai le maʻi.

I fafine, o le pancreatitis e tele lava ina tupu mai i le talaaga o maʻi o le biliary tract. O le mea lea, ina ia puipuia lenei faʻamaʻi, o le mea autu o le faʻagaloina lea o le ava malosi ma togafiti faʻamaʻi o le manava, ate, le manava.

I le faaopoopo i le ava malosi, o le ulaula o se mea e afaina ai le soifua maloloina. O le masani ona faʻamaʻaina le ulaula ulaula tapaa e aʻafia ai e le gata o le tulaga o le respiratory tract, ae mafai foi ona mafua ai le pancreatitis ma le tumutumu o le fatuina i le paʻu i se taimi puupuu. E faʻaleagaina e Nicotine le galuega faalilolilo o le okeni ma faʻapogai ai le atinaʻeina o suiga faʻaleagaina i totonu o ona masini, lea e tele taimi e masani ona taʻitaʻia ai le maʻisuka.

E faʻapefea ona tausia le pancreas? Vitio mai Dr. Malysheva:

O le saoasaoa o le olaga, o le popole e mafua ai se faʻalavelave i le paʻu o meaʻai. I le va o taumafataga, e tele taimi vavalalata e masani ona faʻapipiʻi, meaʻai vave, meataalo, nati e faʻaaoga e avea o se meaʻai. O nei mea uma e le maua ai le soifua maloloina i le pancreas, lea e faʻaaogaina i le taimi o le 4-5 taumafa vaevaega faʻatasi, faatasi ai ma le tatau ona aofia ai ipu masini vevela.

I le taumafa a se tagata faʻaonapo nei, o le aofaʻi o laʻau suamalie, meaʻai ma le maualuga o le gaʻo meaola ua faateleina, o se masani na amataina le tele o le taumafaina o meaʻai gaʻo (meaai vave, mea faʻafiafia, ma isi mea). O lenei mea e mafua ai se avega e le mafai ona gafatia i luga o le paʻu ma mafua ai le faʻalavelave i lana gaioiga.

  1. O fualaau aina suamalie, muamua, o zucini, kāloti ma isi.
  2. Lafumanu e maualalo le gaʻo (moa, lapiti, vela, povi), iʻa.
  3. Po o se aso ananafi po o sina falaoa ua maeʻa.
  4. Meaʻai gaosi susu i le maualalo o le pasene o mea oona.
  5. Palu fuatini palatini.
  6. Lago apu.
  7. Fualaau aina suamalie.
  8. Laʻau o le Rosehip.

O meaai e tatau ona kuka i se auala agamalu, o lona uiga, kuka pe uʻu, ae leai se mea e le ulaula, falai, piko. O lapisi e tatau ona tutusa le vaeluagavai, e le vevela tele. Aua o le pancreas, meaʻai vevela ma gaʻo e fafagaina i le tele o mea manogi ma mea manogi e leaga.

  1. Selu, e aofia ai aisa kulimi, paluga, soda.
  2. Mea manogi, pei o pateta.
  3. Popo malosi.
  4. Peini ipu.
  5. Fugalaau fou e pei o kāpeti, garlic, radishes, spinach ma isi.
  6. Fatu, nati.
  7. Fale faʻatau ma sau mafanafana vevela, pei o le mayonnaise, ketchup.
  8. Lauti malosi, kofe.

O le pancreas e le fiafia i mea leaga. E mafai ona aʻafia le leaga e le gata i meaʻai faʻafefeteina, ava malosi po o suauu manogi. E oo lava i meaai lelei, ae i le tele o mea, e mafai ona afaina ai le tulaga ma galuega a le okeni.

I luga o le pancreas, o le faagasologa atoa o le faʻaleleia o otaota. Ina ia faatumauina le soifua maloloina o le tino ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi - pancreatitis ma le maʻisuka - o le a tatau ona totogi lelei le puipuiga ma ia faʻavaeina au meaʻai.

O le pancreas ua tuʻuina atu i ai le galuega taua - ia faʻamautinoa le faʻapalapalaina o oloa e le mafai e le manava ona taulimaina.

Pancreatic function

O le sua o le meaʻai e faʻamalamalamaina e ia o loʻo i ai se seti o enzymes e mafai ona talepeina ma faʻamaeʻaina ai meaʻai uma, ma faʻafeiloaʻi ai i latou mo le faʻamamaina. E le gata i lea, o le pancreas e maua ai le insulin, lea e fuafua ai le suka i totonu o le toto. O lenei laititi e galue lelei ma faaauau pea. O le taimi lava e alu ese ai, e tupu le mumū - o le tino pancreatitis, o isi totoga ma polokalama e amata ona pagatia, e mafai ona tupu le maʻisuka.

Enzymes i totonu o le pancreas o loʻo i ai se faiga e le toaga ma maua ai le malosi atoatoa pe a latou ulufale i totonu o le manava ma faʻafefiloi ma meaai. O lea latou te le faʻafefe ai le gland mai totonu, o gasegase e gaosia faatasi ma i latou.

Maʻi pancreatitis: faʻamaoniga ma mafuaʻaga o le mumu mumcreatic

Afai o le tele o le vai inu o le suamalie ua faateleina le malosi pe ua tulaʻi mai foi se faalavelave i lona ala ma ua leai se taimi e oso atu ai i totonu o le manava i se taimi talafeagai, o le a le mafai ona taofia - o puipui o le pancreas ua faaleagaina ma afaina.

O le auala lea e atiina ae ai le pancreatitis, lea e faʻaalia ai lava ia ma faʻamaoniga e pei o le tiga o le fusi i le itu tauagavale o le hypochondrium po o le pute. O le tele o le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le nausea ma le vomia, vaivaiga ma sina siitaga laitiiti i le vevela. O lenei tulaga e manaʻomia ai togafitiga faʻanatinati faʻafuaseʻi, ma o nisi taimi o faʻalavelave faʻapitoa. Afai e le mafai ona faʻamalolo le maʻi pancreatite, o le a faʻavaivai le maʻi.

Mafuaaga o pancreatitis: o le a le mafuaʻaga o le mumū o le pancreas

Ua faitau e le fomaʻi pe tusa ma le 200 mea na fesoasoani i le atinaʻe o pancreatitis. E aofia ai i latou 2 taitai: gallstone faamaʻi ma le ava malosi.

O le alalele duct ma le pancreatic duct, aʻo leʻi ulu atu i totonu o le duodenum, toetoe lava a liua faʻatasi, ma faʻasolosolo se faitotoa. Afai ei ai se oneone poʻo ni maa e faʻaalia mai le gallbladder, latou te faia se pa puipui i le pancreatic enzymes. Afai e tele le maʻa, e manaʻomia le taotoga vave.

Ae o le ava malosi, o fomaʻi e maua ai le faʻamaoniga o le piapreatitis. O le taimi lenei e osofaia ai se osofaiga i le 4 i le 48 itula pe a maeʻa le 'aiga. O le tuufaatasiga o agaga e maua ai meaʻai vevela ma gaʻo e afaina ai le pancreas. O le fua talafeagai o le taumafaina o vodka, mo se faataitaiga, e na o le 50 g i le aso! Ma e sili i le meaʻai ma le kukama fou, apu, lemoni, ae le o le paʻu po o le kuka sipuni.

E le gata i lea, oi latou e faʻaleagaina mea taumafa, taumafa e le lelei ma tagata gasegase ma faʻafitauli o le biliary system (cheli cholecystitis, cholelithiasis) e lamatia ai le faʻafanoina o le pancreatic.

Pancreatic Inflammation: Pancreatitis Prevention and Treatment

Mo le lagolagoina o le pancreas, ia aofia ai le tele o laau afu fou, aemaise lava o le kulimi, i lau meaai. O suauu taua o lenei fale e maua ai se aoga aoga i luga o le galuega.

E mafai ona e suʻeina se vaiinu mai aʻa o le chicory poʻo le talatini. O le a faʻagaoioia ai le pancreas ma metabolic processes i totonu o le tino. O aʻa ua eliina, vele, tipi ma mago.Ona fufui lea seia oʻo i le sukalati ma faʻafefiloi i tutusa tutusa. O le sipuniti o le faʻafefiloi e fafagu i totonu o se ipu vai ma inu se tolu o le ipu faʻataʻi tolu i le afa ma le afa itula aʻo leʻi 'aʻai.

Faʻateleina le faʻaleleia o le tulaga, faʻaleleia le manaia ma le faʻatinoga, faʻasalaga tiga i aso taʻitasi o le faʻaaogaina o vine ma strawberries mo le tusa o le lua masina.

I le pancreatitis e masani ai, o togafitiga masani e fautuaina ai le inu ½ tbsp. Half itula ao le i ai taumafa. o se mea teuteu mai le seleselega o seleselega e maua mai i le faʻafefiloi o le elecampane, vao vao, chamomile ma fualaʻau calendula, aʻa faʻasoa, lau laʻau ma se manoa vao. Faʻafefiloi afu uma ile tutusa tutusa. Sasaa se sipuni sipuni o le paluga i totonu o se ipu vai inu. Faʻaosooso, afifi i se ie mafanafana. O lenei mea totino ei ai le faʻamalosi-inflammatory, choleretic ma le faʻamalosi malosi.

Pancreatic Health: Tulafono Faʻatau Meaʻai

E sili le lelei ona 'ai sina mea e masani ai, e sili ile 5-6 taimi i le aso. Tusiga fautuaina - sili atu le polotini, itiiti le gaʻo ma gaʻo.

Meaʻai, mea inu, ma mea taumafa e lelei mo le gaʻoina:

♦ falaoamata malogo, kuki e le mafai,

♦ fualaau faisua ma gaʻo. E mafai ma le faʻaopoopoga o se laʻititi o le pata poʻo le kirimi kiripulu,

♦ aano o manufasi ma iʻa o meaʻai maualalo-fuamoa (vevela (steam), meatballs, meatballs, beef stroganoff, maseta paluga, meaʻai),

♦ fua o le susu susu: cheese cheese, cream cream, non-acid kefir. Vaega o le maualalo ole gaʻo o fulufulu mama,

♦ porridge: pito sili ona lelei teu, araisa ma le oatmeal,

♦ fou, vela, masini fualaau faisua ma fualaau aina - aemaise lava kāloti, paukini, zucini, pateta, failaʻau, ma apu,

♦ inu - compotes o fualaau mamago ma fualaau suamalie, tiʻeli, vaivai vaivai ma lemoni, broths of rose rose ma currant currant.

! Faaaoga i le faʻaogaina lelei: meaʻai, afaina, meaʻai kuka, gaʻo susu. Faatapulaaina le faʻaaogaina o kofe, sukalati, laumei uma, vafela, meaʻai, radis, musigil, sua suamalie. Faʻaeteete i le soda ma le pata tao.

Pancreatitis osofaia: mea e fai

♦ Afai e tupu se tiga, valaau se fomaʻi. O le vave ona e amata togafitiga, o le saoasaoa o lou toe faʻaleleia.

♦ Aloese mai le 'ai, ma aʻo lei faia se suʻega a le fomaʻi, mai le inu, pei o soʻo se mea taumafa poʻo se meainu inu e mafua ai le faʻafefe o le ita ma faʻaosofia ai le gaosiga o enzymes pancreatic.

♦ Faʻapipiʻiina se mea mafanafana i vai malulu i luga o le vaega pito i luma - le vaega o le manava i le va o le pute ma le fatafata.

♦ Aua nei ave se vailaʻau seia oʻo i lau fomaʻi. Ma mautinoa ia taoto i lalo.

♦ Aua le teena togafitiga i le falemaʻi, e tusa lava pe foliga mai e faigofie: mo le tele o faʻamaʻi o tino o le tino, e aofia ai le maʻi pancreatitis, e mafai ona amata se taimi puupuu, pe a maeʻa le maʻi.

Faʻaaoga 4 faʻamalositino faʻamalositino lelei!

O le pancreas o se okeni e taua tele io tatou tino. O ia lea na te gaosia mea sili ona taua ole elemene ia e aofia ai i le gaʻoina o meaai, ma faʻapipiʻiina le insulin, lea e pulea ai le suka.

Vaʻaia oe lava, faʻaaoga togafitiga faʻaleagaga ma o le a maua ai le soifua maloloina!

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas lea e amata lemu ma faasolosolo malie. I lenei tulaga, o suauu maloloina o le gland e faasolosolo malie ona suia i le maʻi.

O lenei mea e mafua ai le faaleagaina o le gaosiga o enzymes ma le le atoatoa o le insulin.

O le pancreatiti o aso e faʻaalia i tiga "i lalo o le lua o le manava", i le itu taumatau ma le agavale o le hychochorium, manava manava, flatulence, belching, ma le nausea. I le aluga o taimi, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe.

Matou te ofoina atu ia te oe fualaau sili ona faigofie ma sili ona aoga o togafitiga masani lea o le a fesoasoani ia te oe e toe faʻafoʻi ai le paʻu ma puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi tuga:

Ave le 1 sipuniti o fatu fatu ma sasaa le 1 ipu vai inu. Tuu mo le 1 le itula.E tatau ona faʻaaogaina le vevela atoa ma le voluma atoa i le ao, inu se sipuni.
Fua le fuainumera 2.

O se tasi o togafitiga sili ona taatele ma sili ona lelei mo togafitiga o le pancreas o avo, lea e fautuaina e faaaoga i soo se ituaiga.

E mafai ona e suia le falaoʻo ma le faʻafefeteina o oats: 500 kalama o le oats, sasaa le 1 lita o le vai inu ma alu mo le itula, ona togi ma inu 3-200 taimi i le aso, inu 150-200 ml.

Lemon, Pasili ma Garlic

E faavae i luga o ia mea, o se meafaigaluega mataalia ua saunia mo togafitiga o le pancreas. Mai le lemoni, aveese na o fatu, e le tipiina le pulu. Ave 300 grams o lemoni, 100 kalama o le garlic ma le 100 kalama o le pasili fou, tipi seia sulu ma se mea e gaosia ai le suamalie poo se mea e teu ai manu.

Teuina le paluga i totonu o se pusaaisa i totonu o se pusa tioata.

E faʻafefiloi i le 1 tsp. 3 taimi i le aso, 15 minute aʻo leʻi 'aʻai. E mafai ona faʻafefiloi lenei paluga i le 3 masina, ona fai lea o se malologa mo le 1-2 masina ma toe fai le vasega pe a manaʻomia.

Ave le 500 ml o kefir ma le 1 cup buckwheat. Faʻasusu le falala ma sasaa i le kefir ma alu e faʻaosooso i le po atoa. Vaevae lenei paluga i ni vaega tutusa se lua, muamua e tatau ona aina mo le taeao, ma le lua mo le 'aiga o le afiafi.

Mo le taumafataga o le aoauli, e fautuaina e 'ai le tao pe fuʻe fualaau faisua, poʻo le asu. O nisi taimi e mafai ona e 'ai fua. O lenei meaai e tatau ona faʻaaogaina mo le 10 aso, a maeʻa ona fai se malologa mo le 10 aso ma toe fai le vasega.

O tagata na faʻaaogaina lenei metotia i latou lava ia maitauina o faʻaleleiaiga e oʻo mai i totonu o ni nai aso, e taofi le tiga, o loʻo i ai le malamalama i totonu o le tino, o le paina o pasi.

Faʻafefea ona faʻaleleia le pancreas

E tele metotia e fesoasoani i le pancreas e lelei ai a latou galuega. Muamua lava, e aoga le 'ai na o cereals ma cereals, o meaʻai e sili ona faʻafetai i le oat ma le buckwheat. E faʻapefea ona fai le pancreas, pe afai e te faʻaogaina le falale?

E faigofie le fua, e le manaʻomia se taimi ma se taumafaiga. E tatau ona ave se ipu tioata, sasaa se ipu tioata e le gaʻo gaʻo, tuʻu ai e faʻamalosi mo le po. I le taeao, e vaevaeina le paluga i ni vaega se lua, o le afa e tasi e faʻaumatia vave, o le lona lua o loʻo totoe mo le afiafi.

O le isi faʻamatalaga: o le pancreas o le a vave faʻavave ma sili atu le lelei pe afai e fetuunai le taumafataga ina ia i ai i le aso ia le itiiti ifo ma le lima taumafataga. O auaunaga e tatau ona laʻititi, lea o le a laveaʻiina ai le maʻi mai le faʻaopoopoga o le avega i luga o le tino. O paila eseese, mo se faataitaiga, oatmeal, o le a afaina ai le setete o le okeni.

O le lisi a le tagata e tatau ona faʻavae i luga o soupeti fualaau, alalaupapa e kuka i luga o le vai, afai e te tausisi i lenei faigamalo mo le tele o vaiaso, e mafai ona e ausia se tulaga lelei mausali.

Mo meaai paleni, e tatau ona e filifilia ni ituaiga o iʻa ma meaʻai:

E afaina ai le pancreas e inu ai le kofe masani, pe afai e maua le soifua maloloina, e mafai ona e faatagaina oe lava i le ipu inu pe a maeʻa le taumafataga o le taeao. Afai e te inuina le kofe i se manava gaogao, o le a le pine ae amata ona iai faʻamaoniga o gastritis ma isi faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O le a amata ona sili atu ona galue lelei le pancreas pe a fai e se tagata: faʻamalo mea taumafa, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le ava malosi, teena le falai, faʻafefe ma ulaula.

Afai o se suiga tele i mea taumafa e le maua ai se taunuuga lelei, o le a manaomia nisi feutagaiga faaopoopo ma le fomai, atonu o le a faatonuina e le fomai ni fualaau.

Na o le pau lava le tapulaʻa atonu o le maʻitaga o le maʻi.

Faʻesea oloa:

  • saisi, soisi
  • mayonnaise ma mayonnaise sauces
  • meaai e mafai ona kuka
  • vineta ma mea faigaluega i le vineka
  • pateta
  • mea inu gaʻo
  • kofe
  • ulaula meaʻai
  • pulu malolosi, tiʻeli, aspic
  • vevela vevela, ipu
  • sweets, sukalati
  • gaʻo gaʻo, gaʻo
Pancreatic Remedies
  • Porridge i luga o le vai
  • fuā, kuka poʻo le fufuluina o ipu fuālaʻau
  • moli malamalama
  • le falaoa e le o lefete, e mafai ona e faʻatau i totonu o se supermarket tetele pe faia foi e oe lava ia.
  • O iʻa ma meaʻai
  • fuamoa
  • fualaau suamalie ma fualaau suamalie, vine
  • togafiti
  • vai masani
  • meaʻai susu (maualalo-gaʻo)
Tusia masani mo le tausia o le pancreas

O le faʻaaogaina o meaʻai e faʻamalosia ai le gaosiga o enzymes ma hormones, e fuafua i togafitiga filifilia.

O le fale sili ona lauiloa mo faafitauli o le pancreatic o le lanumoana. E aoga uma le siama ma le fausiaina o laulaau lanu moana (Mo le 1 ipu vai suamalie, 1 sipuni o le laulaau matagogo poo le lanu lanu fou, matou te mausali i le 20 minute).

Faʻafefe suamalie faʻafefiloi e faʻafefiloi ma le karuti i vaega tutusa.

Faia muamua ni fualaau ao lei faia le 'aiga ½ ipu.

Aumai lelei le sua o le sua poo le pasili, lea e afaina ai le gland.

E mafai ona sauniuni le Rosehip e pei o le lauti, faʻamaʻi i totonu o se fale ma tuʻu ai mo le 20-30 minute. Ou te manaʻo e faʻailoa se tamaititi ola maloloina i se vevela, o lea e sili atu ai ona aoga.

Mo mea faʻaleagaina o loʻo i ai se faʻafitauli faʻapitoa i luga o le pancreas, o mea nei e talafeagai: linden fuga, manoa, toeaina matua, fualaʻau lau, barberry.

Mo le faʻaleleia atili o le pancreas, e fautuaina e 'ai le keloka, faʻaoʻoina, aniani, sisiva i ni vaega laiti.

Ina ia faʻamaonia le suka o le toto, o le sipuni o le sipuni o loʻo inu i vasega faalua i le tausaga.

I le tulaga o le maʻi pancreatic, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Auai i togafitiga ua faatonuina

Faʻamalosi se meafaifaʻaili tāua tele faʻatasi ma taususi a tagata.

O fua uma o le a fesoasoani i le pancreas e faʻatino ana galuega e le mafai ona faʻaaogaina i totonu o le tino i se uiga lelei, ma o le ae maua ai le soifua maloloina lelei ma le fiafia i le avea.

A uma mea uma, o le fiafia lenei pe a leai se mea e tiga. E le o oe o ni uo?

Ia fiafia ma ola maloloina!

Pancreas togafitiga

Mo le faia o le galuega o le pancreas masani, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi - o se fomaʻi e filifilia vailaau tatau ma tuʻuina atu fautuaga i le taumafataga.

Tulaga masani o galuega a le tino

E tele auala e faʻaleleia ai galuega a lenei tino. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e aofia ai meaʻai eseese i le taumafataga, buckwheat ma le oatmeal e sili ona aoga. Ina ia faʻamautu le faʻatinoga o le pancreas, e aoga le faʻaaogaina o se metotia lelei. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo 2 ipu o kefir i se ipu tioata ma tuu mo le 5-10 itula e faʻaaoga. O le taunuuga e tatau ona vaevaeina i le tele o metotia: e tasi le vaega e tatau ona 'ai i le taeao i luga o se manava gaogao, le lua ao le i momoe.

Ina ia aua le faia ni avega faaopoopo i luga o le fualaau oona, e tatau ona vaevaeina meaʻai. O lona uiga e tatau ona e 'ai pea i taimi uma, ae o sina mea itiiti lava. Ina ia mafai e le pancreas ona galue masani, e tatau ona e faʻaaoga fualaau malie. E sili ona aoga le saunia o lenei vai mai vine. Ina ia mautinoa le lelei o le faʻatinoga o lenei tino, e tatau ona faʻavae le meaai i luga o soupeti fualaʻau ma cereals ua kuka i le vai. O lenei taumafataga ua fautuaina e pipii mo le tele o vaiaso. O nisi taimi e mafai ona ave 1-2 masina.

Ina ia faia lelei le pancreas, o le a tele se taimi e alu ai. Muamua lava, e tatau ona fesuiai i se meaai e tatau ona vaʻavaʻai ai oloa uma e afaina ai le faʻaogaina o meaʻai. Afai e le fesoasoani lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a ia filifilia vailaʻau talafeagai.

Faiga Faʻavae

E tusa ai ma tagata atamamai, soo se totoga a le tagata e mafai ona aʻafia, ma o le paʻu, ioe, e leai se faʻalavelave. E tele metotia e fesoasoani e faʻaleleia le galuega a lenei tino.O le filifiliga o se metotia patino e faalagolago i le matua o le maʻi, le malosi o le maʻi, ma le tele o isi mea.

O le auala pito sili ona faigofie ma le saogalemu e faaosofia ai le pancreas o le mulimuli lea i se polokalama faapitoa o taumafa. E tatau ona e 'ai soo, ae itiiti i lea mea - faʻafetai i lenei mea o le a mafai ona faatumauina le leo o lenei okeni.

Aua nei galo o le lagona o le atoaga na o le afa itula talu ona 'ai. Ina ia puipuia le pancreas mai le oʻo i le faateleina o le atuatuvale, e tatau ona e tulaʻi mai luga o le laulau ma se lagona fiaaai. O lenei auala e fesoasoani e faʻamalamalama atili ai le faʻatinoga o lenei tino.

Ina ia mafai ona sili atu ona lelei galuega a le pancreas, o le tuufaatasiga o oloa e tatau ona amanaia. O le lisi e tatau ona taatele i ipu e aofia ai le tele o enzymes, lactobacilli ma le bifidobacteria. Afai e le lelei le galue o le pancreas, e fautuaina e inu vai inu faapitoa. E faʻamalosia ai foi galuega a lenei tino.

O nisi taimi e faatonuina e fomaʻi vailaau faapitoa. E masani lava, o le gastroenterologists o loo faatonuina ai fualaau faasaina e pei o le fatu, pancreatin, panzinorm. O vailaʻau ua lisiina ei ai enzymes faapitoa e fesoasoani e faʻagasolo ai le galue o le tino. E fautuaina e ave nei tupe i meaai.

Mea aoga

Afai o lenei okeni e le aoga lelei, o lona faagaioiga e mafai ona faaosofia i le fesoasoani a nisi o oloa. O nei mea e aofia ai aniani, garlic, horseradish, faʻaoʻo, mea manogi ma mea manogi. O fualaʻau ma laumei olope e maloloina lelei. Mo le puipuia o le maʻisuka, e fautuaina e aofia ai le rimoni, fugalaau, ola, barberry i le taumafataga.


Ina ia mafai ai e le pani ona galue lelei, e tatau ona e faʻaleleia lau togalaau poʻo faʻaaoga mea laiti na faia mai le vao strawberries, o se faasologa o le tolu-vaega, black black lime elderberry.

O le meaʻai suamalie e lelei tele. E aofia ai i le taeao o le afa afa itula ao leʻi faia le taeao, e tatau ona e faʻaaoga sina tamaʻi lima o aso ma inu i le vai. I totonu o le lua vaiaso, o le a mafai ona toe faʻafoʻunaʻi meaʻai ma faʻavaeina le gaioiga o lenei tino. E leai se aoga tele o le pasita - e faʻaosoina ai le pancreas ma faʻatumu ai le tino i se tau o le malosi.

O le pancreas o se okeni sili ona taua, i luga o le faagaioiga lea e faalagolago i ai le faagasologa atoa o le gataiina. Afai e le lelei le galue, e mafai ona mataituina ni faʻalavelave matuia i le faagaioia o le gastrointestinal tract. O le mea lea, e taua tele le faʻatalanoa o se fomaʻi pe a aliaʻe muamua faafitauli ma lenei okeni.

O vitio aoga e uiga i le faʻaleleia o le pancreas ma togafiti a tagata

E faʻafefea ona faʻaleleia le pancreas (pancreas), e tatau ona iloa uma tagata maʻi o loʻo maua i le togafiti o lenei okeni. O faʻamaʻi o le pancreas e faʻaalia i se umi umi ma ni faʻalavelave ogaoga e tupu vave, e masani ona faʻamaeʻaina le leaga. O le mea lea, o le lagolagoina o le pancreas, e taua tele e le gata o le togafitiga o fualaau faasaina na faatonuina e se gastroenterologist poo endocrinologist mo se taimi umi, ae faapena foi i le soifuaga o le tagata maʻi, o ana taumafaiga e faaitiitia mea e lamatia ai fafo ma le lotoifale e aafia ai le tino.

Aisea e talafeagai ai le lagolago o le pancreatic?

O le pancreas o se tasi lea o totoga sili ona maaleale i le tino o le tagata. E mafua ona o lona fausaga ma galuega tauave. Parenchyma o le pancreas o loʻo i ai ni vali masini o le eseesega o le fausaga ma le matafaioi, o soʻo se aafiaga leaga i lea mea e mafua ai le faaleagaina o le tino o le glandular ma suiga e le mafai ona suia. O siama e oti e le toe faʻaleleia: ua suia e le lipocytes (). E faasolosolo lava, o le pancreas e leiloa ana galuega, ma o le tulaga o le tagata ua faasolosolo malie ona leaga.Ona o le mea moni o le gland e aafia ai e le gata i le lomiina, ae o se okeni taua o le endocrine e maua ai hormones ma le puleaina o le gataifale, soo se togafitiga o le pancreas e aafia ai le manuia lautele, e taua tele i le tulaga o le ola, ma e matua aafia ai lava lona lelei.

Afai e te le lagolagoina le faʻaiʻuga i le ala saʻo o le olaga, meaʻai, teena o amioga leaga, gaoioiga faʻaletino, togafitiga fualaau e le mafai ona toe faʻafoisia le tulaga masani o le okeni ma le manuia lautele i le olaga atoa.

Pancreas Enhancers

Pe a iai ni faitioga e foliga mai e faʻaleleia atili ai le gaioiga o le pancreas, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga e faʻaaogaina ile foia o le faafitauli, toe faʻaleleia le soifua maloloina lelei. Ina ia faʻamaonia le soifua maloloina, e tatau ona e faʻamalamalamaina le mafuaaga na mafua ai ona le lelei le soifua maloloina.

Talu ai o le pancreas o se okeni ma, e galue mo le puleaina i totonu ma fafo, e tatau loa ona e siaki po o fea o gaoioiga a le tino ua solia. Faʻasalaga, anamnesis ua faʻamalamalamaina, o se suʻesuʻega faʻamoemoeina o loʻo faia, o faʻamaoniga uma e amanaia. Talu ai ona o le gland o loʻo i ai i le itu i tua, e le mafai ona faʻaaogaina, o le mea lea o metotia autu o suʻesuʻega o suʻesuʻega ma suʻesuʻega. O se tagata maʻi matua ma se tamaititi na te suʻeina le toto mo le suka ma le diastasis. O faʻamatalaga autu ia e maua ai se manatu o soliga i totonu o le pancreas. I le lumanaʻi, o loʻo faʻatulagaina nisi metotia suʻesuʻe, o fualaau o loʻo faʻamaonia e faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas.

Togafiti

Faʻateleina le suka o le toto suka o le maʻisuka - o le tagata gasegase e tatau ona faʻaaogaina le suka poʻo le insulin injections e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi (muamua pe lua). Togafitiga e filifilia taitoatasi ma, faatasi ai ma le taumafataga (), ua faatonuina mo se taimi umi, masani mo le olaga.

O le inisalini e faʻaaogaina mo le faaleagaina o le tele ma le oti o suauu peta, lea e nafa ma le gaosia o le suka i lalo o le uamea. E tatau ona faʻaleleia le tulaga, ma afai e mulimuli le tagata maʻi i fautuaga uma, o lona soifua manuia e mafai ai e ia ona faʻaauau ona galue, faʻateleina lona malosi.

Lapataiga o le pancreatitis

O le faʻaalia o le paʻu o le tino o le faʻalauiloaina o le tagata, o le foliga mai o se fulufulu lanu, o le ausua, o le vomiting, lea e le aumaia ai le toomaga, o faailoga ia o le pancreatitis ma le pancreasitis. I le vaitau o le faʻamagaloga, o le faʻamaʻi e mafai ona solomptomatic, ae sili atu ona leaga le lelei o le olaga. O se tagata ua aʻafia i:

  • e le o faaosofia vaivai, vaivai,
  • le lava le fiaai, paʻu o le mamafa,
  • leaga le miti
  • o se paʻu mataʻutia o le le atoatoa.

Talu ai o le pancreas o se tasi lea o aʻafiaga tutotonu e aofia i le galoina o mea taumafa ona o le fausiaina o le vai inu, o loʻo vavalalata ma tagata tuaoi - o le manava, ate, ma le vavae. O le pancreatitis e mafua ai le afaina ai o le tino, e iai se aafiaga le lelei i le ola manuia: o le faʻavaveina o le tino e faʻaalia mai i le malosi o le taʻavale, o le lagona o le le mautonu, le faʻavauvau, tiga i totonu o le manava, faʻalavelave faifai pea o le ea, oona i le gutu e faʻalavelave.

O lenei tulaga e fesootaʻi ma mea e gaosia e le pancreas. Latou te faʻaititia ona o le oti o acini - faʻapitoa faʻapitoa (atumotu) o sel mumusu e faʻapipiʻi ai le palacreatic juice enzymes. O mafuaʻaga masani e:

  • ava malosi
  • popole
  • meaai fagu
  • siosiomaga

Faʻavae i luga o le faiga o le atinaʻeina o pancreatitis, faʻamaoniga, ogaoga o le tulaga, o togafitiga faʻapitoa o le faʻamaʻi, o loʻo aofia ai le tele o vailaʻau. O la latou gaioiga, le umi o le pulega, faapea foi ma fualaau faasaina faapitoa, ua faatonuina faapitoa lava taitoatasi.

I totonu o le pancreatitis, o togafitiga e faia i le potu maʻi tigaina.O aso muamua e tolu e faatulagaina. Mo lenei mea, e le tatau i se tagata ona vaai i meaʻai poʻo sosogi meaʻai - o se faʻamalosaga faʻafefe o faʻamaʻi o le pancreatic, e mafua ai se osofaʻiga fou o le tiga ma se faʻalavelave matuia. O mea taumafa e faʻatautaia faʻatasi ma matua faʻatasi ma faʻalapotopotoga faʻapitoa. O loʻo faʻatulagaina e se fomaʻi fualaau taumafa o loʻo fuafua le aofaʻiga manaʻomia o proteins, carbohydrates, gaʻo, e fuafua i le mamafa o le maʻi o le maʻi.

E le gata i lea, o togafitiga faʻaaogaina:

  • antispasmodic (e faʻaleleia ai le vaʻavaʻa),
  • faʻamaʻaloga (faʻaitiitia o uiga o le inisua),
  • detoxicacin (faʻatasi ai ma le sini o le faʻaitiitia o toxins na gaosia i le taimi o le malepelepe o le tino)
  • (antisezyme) (o le gaosiga o enzymes pancreatic e taofia tumau mo le faatumauina o le filemu o le galue ma taofi faiga e teu ai le tagata lava ia),
  • faaitiitia le pule faalilolilo o le manava ma le gall vladder,
  • puipuia le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

O vailaʻau o nei vaega ua faʻamatalaina e aunoa ma le toilalo - o se togafitiga laveai, lea e tatau ona toe faʻaleleia ma fesoasoani e faʻagasolo le pancreas. O nei tupe ua fuafuaina e faʻamaonia ai galuega a le tino, ina ia mafai ai ona tutoʻatasi lona galue.

I tulaga sili ona ogaoga, pe a oʻo ina vave faʻaolaina le necrosis (death cell cell), e faʻaaogaina auala faʻapitoa o togafitiga - poʻo vaega o ia. O le faʻaogaina o togafitiga e talafeagai e faʻaola ai le maʻi o le tagata maʻi, e pei o le necrosis tissu e masani ona oʻo atu ai i le oti. O se togafitiga faʻapitoa e faʻatasi ma le chemotherapy e faia mo le mama o le tino i le pancreas poʻo le gasegase i totonu o ana meaola mai totoga vavalalata. O nei laasaga e masani ona aafia ai le ulu ma le tino o le gland.

Sauniuniga mo le pancreatitis

I le pancreatitis, o sauniuniga o le enzyme e tatau ona faaosofia ai le manaʻo, faʻalautele ma fesoasoani i le faʻaleleia o otaota, faʻafefe o meaai. I le tele o tulaga, o le togafitiga e sui ai le enzyme ua faʻamaonia mo le faʻaauau pea o le pancreatitis mo le olaga. E masani ona faʻaaogaina lenei mea mo le le atoatoa o le gaogao e lagolago ai le faʻalaumalie. O le filifiliga o se fualaau faasaina, o le fetuutuunaiga o fuaitau o le aia tatau a se tagata poto faapitoa.

I le faʻaopoopoga i le enzymes, o isi vailaau e faʻamaonia: o fualaau mo togafitiga faʻamaʻi, ua fuafuaina e fesoasoani e faʻamalolo ai le tiga, faʻaleleia le manava ma le soifua manuia lautele, faʻalautele le mamafa. O fualaau uma mo le masani o le pancreatitis o loʻo faʻatulagaina i pepa laupepa, talu ai ua fuafuaina mo le faʻaaogaina umi. O le tele o togafitiga e faalagolago i le tulaga o le tagata. I le vaitaimi o le faʻasalaga e faʻaaoga:

  • antispasmodics
  • o lona uiga o le faʻaitiitia o le faʻamalolosi gastric, lea i le tele o mea e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaosiga o enzymes, ma, o le mea lea, e faʻatupulaʻia ai le faʻatinoina o le mamafa i luga o le pancreas,
  • painkillers (faatasi ai ma tiga ogaoga o faailoga),
  • e aofia ai minerale ma elemene.

O lenei pancreas fesoasoani e faʻaititia le avega lea e maua e le tino pe a eliina le tele o meaʻai po o le gaʻo, meaʻai falai, meaʻai tele.

I taimi o togafitiga, e tatau ona siaki le galuega a le gland, puleaina diastasis o le toto ma le urine. E tusa ai ma la latou tulaga, o se faaiuga e maua i le aoga o le togafitiga. O le siaki e mafai ai e oe ona fuafua le malosi o le maʻi ma fetuunai togafitiga.

E faʻapefea ona lagolagoina le faʻasalaga ma togafitiga faʻa-tagata?

Ina ia faʻaleleia atili lo latou soifua maloloina, e masani ona faʻaaogaina e tagata gasegase togafitiga, faʻaaoga togafitiga fale, otaota ma meaʻai. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, o na togafitiga e mafai ona faia pe a maeʻa ona feutagai ma le fomaʻi. O le a faʻamatalaina e se tagata gastroenterologist poʻo le fomaʻi pe aisea, i nisi tulaga, e tatau ona e aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai faaopoopo, o le faʻafefiloi o lauʻau, poʻo le faʻamamaina o le tagata lava ia i le pancreas.Ona o le maualuga o le aʻafiaga o faʻalavelave ogaoga o pancreatitis, o se faʻafitauli le lelei mo lo latou atinaʻe, soo se metotia e le lagolagoina e faʻamaoniga faʻavae e mafai ona avea ma pito mulimuli i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

Laʻau faʻamalo i le tausiga o le pancreas

O le faʻaaogaina o togafitiga o le laʻau e faʻamautinoa ai le gaioiga o le pacreatic e mafai ona na o le taimi lava e faʻamalosia ai le faʻamagaloina o pancreatitis e pei ona faatonuina e se fomaʻi poo le maʻisuka, pe a manatu le endocrinologist e tatau ona faʻaaogaina fualaau faʻasoifua maloloina faʻatasi ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic.

E i ai le teas ua saunia e faʻatau atu i falemaʻi, o le umi faʻaaogaina lea e mafua ai le faʻaitiitia o le toto suka, pe a faʻapea o le togafitiga autu ua faʻamatalaina e le fomai. Mo se faataitaiga, lauti, lea e aofia ai le 6 laau, o Arfazetin. E faʻaitiitia ai le kulukose o le toto ma faʻalauteleina ai le gaʻo o le ate o le ate. I le maʻisuka, pe a faʻaitiitia le aofai o inisalini, ma o le aofaiga o le kulukose e tutusa lelei, o le faapalepale masani o le tino i mea inu gaʻo e faʻaitiitia. Arfazetin faʻaleleia le faapaleʻaleʻa gaʻo. O lona faʻaaogaina e mafai ai ona faʻaititia le faʻasologa o aso taʻitasi o fualaau faʻataʻitaʻi lea e aʻafia ai le maualuga o le suka i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi. I le ituaiga muamua o le maʻisuka, e le o matauina se aafiaga o le hypoglycemic.

  • hypersensitivity i vaega,
  • ogaoga maualuga
  • pepatic ulcer
  • tigā
  • maʻitaga
  • susu
  • lapisi
  • epilepsy
  • faʻaleagaina
  • tausaga e oo atu i le 12 tausaga.

E i ai aʻafiaga itu, pe afai e le o matauina le atunuʻu, o loʻo faʻaalia manino:

Faʻatau togafitiga teas e tumau ai le paʻu i le taimi o le faʻamagaloina i le taimi o le pancreatitis e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele ona o mea e ono mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavega o le faagasologa. I le avea ai o se tulafono, e aofia ai le tele o laau: chamomile, calendula, fennel, coriander. O ia totogifuapauina e faia e tusa ai ma faatonuga, o le vasega o se masina, malilie faatasi ma le fomaʻi.

Faʻasologa o faʻamaʻi pipisi

E faʻapefea ona galue le pancreas, oa faʻamaʻi e mafai ona maua?

O faʻafitauli o le okeni e aʻafia ai le faʻatinoina o le tino atoa o le tino. O faʻamaʻi faʻamaʻi e oʻo mai i togafitiga faafomai:

  • afaina o le okeni (pancreatitis),
  • oncology pathology,
  • uila
  • pancreatic necrosis,
  • maa i totonu o laina o le gland,
  • maʻisuka

E masani lava, e tupu vave faʻamaʻi faʻamaʻi, o lona uiga e taua tele a latou faʻamaʻi taimi ma togafitiga. O le a le mea e fai pe a fai e le lelei le pancreas, ma o a faailoga ma faailoga o faʻamaʻi?

Gaoioiga e taulai i le faʻaleleia o le gaioiga o le pancreas

O le pancreas ua faʻaleagaina ona o se olaga le lelei. O meaai le lelei ma meaai le lelei e i ai foi se aafiaga leaga i le tino. Ina ia faʻavaeina le galuega a le gland ma ia fesoasoani i ai, e mafai e tagata uma; e lava le mulimuli i tulafono faigofie. E tatau ona mafaufau i nisi o fautuaga o le a fesoasoani e faʻamaonia le gaioiga o lenei okeni taua ma aloese mai togafitiga uumi ma isi mea le lelei:

  1. Faʻaititia le faʻaaogaina vave o taumafa. O nei meaʻai e matua afaina ai, aua o loʻo i ai le tele o gaʻo ma isi faʻaopoopoga e faʻalavelave ai le gaioiga o le tino.
  2. Taumafai e aua nei inu meainu. O faʻafitauli o le carbon dioxide o loʻo aofia i totonu o le vai e afaina ai le mucous membranes o le faʻaogaina o meaʻai ma faʻaosoosoina ai se faʻaogaina o le faʻaogaina.
  3. O le faʻaaogaina o le tele o laʻau e mafua ai ona maua e le gland le maualuga o le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga ole kulukose o le toto. Faatasi ai ma le faʻaaogaina atili o meaai suamalie i meaʻai, o le galuega failautusi ua vaivai, o se taunuuga, o le maʻisuka e atiina ae.
  4. Aua le inu kofe i luga o se manava gaogao.O lenei mea inu e mafua ai ona faʻamalosi faʻamalosi le tele o elemene oona, lea e faʻamalo ai puipui o okeni nai lo meaai.
  5. E fautuaina ina ia faʻatapulaʻa meaʻai vevela, meaʻai, vela o aano o manu.

Afai ei ai se faaletonu o le pancreas, ona tatau lea ona faʻaeteete faapitoa i le auai o le ava malosi ma le tapaa tapaa i le atinaʻeina o gaʻo. O le tele o toxins o lo oi totonu o nei oloa e mafua ai le pala o le gland, ma o le mea lea na mafua ai ona suavai le sua o le pancreatic ma e le ulufale ai i le duodenum.

Pancreatitis ma le maʻisuka e mafai ona atiaʻe i totonu o se tagata e tetee atu i se talaaga o le atuatuvale ma lagona le mautonu, talu ai o le gland e tali vave atu ia i latou.

Fesoasoani i le pancreas ia manuia e ala i le fetuunaiga o le meaai. E fautuaina e 'ai soo, ae i ni vaega laiti. O lenei mea o le a le mafai ai ona faʻaitiitia le tino, e aloese ai mai le faʻalavelaveina o ana galuega ma foliga mai o pancreatitis.

Mea ma ipu e faʻaleleia ai le pancreas:

  • fualaau fai sua
  • fufuluina fualaau faisua
  • falaoamata
  • laʻau manu, iʻa, fuamoa,
  • meaʻai gaʻo susu, fulufulu malo, kefir,
  • uliuli, fugalaau, cherries, suamalie, apu, pulu,
  • sua suamalie fou, suavai e aunoa ma le kesi, o se teuteuga o vine.

E tele mea e te manaʻo ai ina ia maeʻa le taumafataga, e te lagona sina fiaʻai. E masani ona masani ona o le kulukose ma meaʻai e ulufale i le toto 20-30 minute pe a uma ona 'ai.

Lafoina o meaʻai

E faʻapefea ona faia le pancreas ma meaʻai, fualaau faʻasaina ma togafitiga faʻatoʻaga?

O le masani o le tino e tupu pe a faaopoopo i ai oloa e aofia ai le aofaʻiga o enzymes ma le bifidobacteria i le lisi e fesoasoani i le faʻamautuina o le faagasologa o le faʻapalapala. Afai e le lava le enzymes, ona mafai lea ona faʻaaoga sauniuniga o ausilali e aofia ai enzymes.

O le faʻamalosi o le pancreas e ala i togafitiga faʻaleaganuʻu e faia i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, atonu e mafai ona:

  1. Centaury vao. 1 tsp faʻasalaga faʻasalalau i le 1 ipu vai inu, faʻafeiloaʻi. E tatau ona e ave le vai i totonu o le ipu 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. O le meafaigaluega e faʻatautaia le galuega a le tino, e faʻaleleia ai le manaʻo ma faʻaleleia le gaioiga o le gland.
  2. O le suamalie o le pateta ua faʻafefiloi ma vai inu, ma ave i luga o se manava gaogao.
  3. E mafai ona e faia le lauti mai le clover, aʻapa ma le fuimu.
  4. O teuteuga o elderberry blackberry ma barberry e lagolagoina le gaioiga o le gland.
  5. Tino mai Schisandra chinensis, Rhodiola rosea, ma fesoasoani i le ginseng. E tatau ona faia i vasega.
  6. O le Propolis ma le mummy foi ei ai se aoga aoga i le galuega a le tino.

Le faaaogaina o fualaau faasaina

Ina ia faʻamaonia le galuega a le pancreas, o lona lagolago poʻo le puipuia o faʻamaʻi, o vailaʻau faʻaaoga e faʻaogaina ai le faʻaleleia o le gaioiga o le okeni. O nei mea e aofia ai oloa e aofia ai enzymes.

E le talia e le tagata ia te oe le faʻamaʻi pe afai e le galue lau pancreas.

Ia mautinoa e totogi se asiasiga i lau fomaʻi ma feutagai ma ia.

O sauniuniga o le enzyme e masani lava e le mafua ai ona maua mai ai allergies ma aʻafiaga i tagata, o loʻo latou talia lelei. Latou te le gata ina auai i le faʻaleleia o le faʻatinoina o le tino, ae mafai foʻi ona faʻaitiitia le tiga, paʻu, le fatu ma le gaioiga.

O vailaau nei e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai:

E tatau ona e nofouta o nei fualaau oona e maua ai le polotini fusi, o lea e le mafai ona faʻaaogaina mo allergies i puaa.

Le faʻaleleia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o fualaau o loʻo iai le inisalini e faʻaaoga. O lenei fuataga e talafeagai pe afai e faʻaitiitia le galuega o le endocrine o le pancreas.

Mumiyo, poʻo le suauʻu maʻa

Ua leva ona mafaufau Mumiyo o se fofo mo maʻi uma.- paʻepaʻe paʻepaʻe, "loimata o mauga" - o se mea taua, e seasea lava ona maua i totonu o anava o Altai, e faʻaogaina e toe faʻafoʻi ai tino uma o le tino. Faʻaauau le faʻaaogaina o mea eletise ma elemene. Mafaufau i aoga i le maʻisuka ituaiga 2 ma le pancreatitis. E mafai ona e faʻaaogaina pe a maeʻa ona e talanoa i se fomaʻi ina ia aua le faʻamalosia ai le faʻaogaina o le mimita i le paʻu.

O le faʻaaogaina umi o le suauu e faʻaititia ai le suka i le ituaiga o le maʻisuka ituaiga 2. E tusa ai ma faatonuga, e faʻafefe i vai inu, faʻaauau mo le tele o aso, ona faʻaulu ai lea o le vai, ma ua lafoai le tu. Aʻo leʻi faia ni taumafataga e tusa ai ma le polokalame i le faateleina o tui. Talu ai ona o le afaina e mafua ai ona faateleina le suka o le toto, ma tiga faʻasalalauina, o le suamalie o le paʻu, faʻavave faifai pea, maʻi tigaina, faʻaitiitia le fualaau, e naʻo le vaavaaiga o togafitiga faafomaʻi ma le pulea lelei.

I le pancreatitis faifaipea, e fesoasoani ai le mummy i le faʻamalosiina o le pulelasi o le pancreas ma le manava, faʻaleleia ai le motusia o totoga o meaʻai, ma faʻasaʻo le microflora. A o lei faia se feutagaiga ma se fomaʻi.

Mafuaaga o le Folafula o le Pagala

I le tele o tulaga, o le mumū o le pancreas e mafua mai i mea e pei o le tagofia o vaisu i le ava malosi ma le gallstone faamaʻi. E le gata i lea, o mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e mafai ona fesoʻotai ma le chemotherapy, hormones, manua, faʻamaʻi ma le tele o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi. I nisi o tulaga e le masani ai, o maʻi faʻaleagaina i totonu o le tino o le pancreas e tumau pea le faʻasalaga - leai se faʻamatalaga.

Faailoga ma faailoga

E tatau i tagata uma ona nofouta i uluai faʻaaliga o pancreatitis ina ia mafai ona tali atu i le taimi ma amata togafitiga. I vaega muamua, o le mumū o le pancreas o le a faailoa mai ia lava, ma faatupuina ai faafitauli nei:

  • malosi, faatasi ai ma le afaina,
  • mimiti
  • se lagona o le vaivai ma le le fiafia pe a uma se taumafataga,
  • tiga faafuasei i le pito i luga,
  • taʻavale
  • tagi
  • vili.

O a vailaʻau e fai

O le pancreatitis e lautele ma mafai ona faʻamalolo, o le mea lea ua i ai le tele o meafaigaluega e faʻafefe ai lenei faʻamaʻi. Togafitiga ole palacreas mumū ma vailaau i le fale e tele taimi e manaʻomia ai, ae faʻatasi ai ma le filifilia tatau o tupe, e mafai ona faʻamalolo. E tatau i tagata maʻi ona i ai se manatu i vailaʻau maʻoti e faʻaaogaina e tau ai le pancreatitis. O vaifofo taʻitasi e iai faʻamatalaga patino mo le faʻaaogaina, ma e manaʻomia ona iloa e le loto ina ia aoga togafitiga ae le afaina.

I totonu o le pancreatitis

O fualaau oona o le a fesoasoani e aveʻesea le osofaʻiga, ae a maeʻa, e tatau loa i le tagata maʻi ona alu i le falemaʻi, lea o le a faatonuina ai o ia e tagata tomai faapitoa e togafitia togafiti. I le tulaga o oe poʻo se tasi mai le aiga ei ai se osofaiga o pancreatitis ma fiva, ia mautinoa o loʻo i ai i le pusa fesoasoani muamua ia fualaau nei:

O se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis e le mafai ona leai se aoga, o le mea lea, se fesoasoani le tumau pe a mavae se osofaʻiga e le mafai ona manatu o se toe foʻi atu i se tulaga soifua maloloina masani. O le le maua o togafitiga faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o fibrosis. O lenei faʻamaʻi faʻasolosolo matautia e le faʻaalia i soo se auala lava. E mafai ona iloa naʻo le ultrasound.

I le pancreatitis e le masani ai

O se foliga masani o le mumu e mafai ona oo atu ai i le faaletonu o le tino. Ina ia aloese mai le faateleina o le tele o le ulu o le pancreas, e faatonuina e fomaʻi togafitiga umi mo togafitiga faʻasolosolo ma fualaau mai le lisi:

I le avea ai o se faʻaopoopoga i nei vailaʻau, e tatau ona e faia vailaʻau faʻapitoa e faʻaleleia ai otaota ma faʻaleleia le microflora o le intestinal:

Faʻavasegaga o fualaau mo le togafitiga o le pancreas ma le ate

O le auupega o meafaigaluega e faʻafefete ai le ate ma faʻamaʻi pipisi e aofia ai le tele o ituaiga o fualaau faasaina. E vaevaeina i ni vaega eseese, o ia mea uma o loʻo faʻaaogaina se faʻamoemoega patino. O nisi vailaʻau e faʻamalolo ai faʻamaoniga, o isi e faʻamaonia, ae o isi e faʻasatau saʻo. Mo le togafitiga o pancreatitis, o le faʻavasegaina o vailaau faʻasaina e faʻaaogaina ia iloa tonu pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo.

Painkillers

E le o saofaga le analgesics i le toe faʻaleleia, ae ui i lea, o le faʻateleina o faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona tauaveina. Faʻasalaga o le pancreas, faʻalavelaveina o le auctal system amata. O le parenchyma e oso, o suiga iloga ma le aoga o suiga e tutupu i totonu o manoa o le nerve plexuses. I le taimi lava e tasi, o lagona tiga e le mafai ona faʻafitia, lea e mafua ai se manaoga faʻanatinati mo le faʻamaʻiina o le soifua maloloina. Mo ia faamoemoega, o fualaau nei ua faaaogaina:

  • Mebeverin,
  • Papaverine
  • Buscopan
  • Meteospasmil,
  • Acetamiphene
  • Paralgin,
  • Faʻafitauli
  • Movalis
  • Voltaren.

I luga o le pancreas, o le faagasologa atoa o le faʻaleleia o otaota. Ina ia faatumauina le soifua maloloina o le tino ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi - pancreatitis ma le maʻisuka - o le a tatau ona totogi lelei le puipuiga ma ia faʻavaeina au meaʻai.

O le pancreas ua tuʻuina atu i ai le galuega taua - ia faʻamautinoa le faʻapalapalaina o oloa e le mafai e le manava ona taulimaina.

Pancreatic function

O le sua o le meaʻai e faʻamalamalamaina e ia o loʻo i ai se seti o enzymes e mafai ona talepeina ma faʻamaeʻaina ai meaʻai uma, ma faʻafeiloaʻi ai i latou mo le faʻamamaina. E le gata i lea, o le pancreas e maua ai le insulin, lea e fuafua ai le suka i totonu o le toto. O lenei laititi e galue lelei ma faaauau pea. O le taimi lava e alu ese ai, e tupu le mumū - o le tino pancreatitis, o isi totoga ma polokalama e amata ona pagatia, e mafai ona tupu le maʻisuka.

Enzymes i totonu o le pancreas o loʻo i ai se faiga e le toaga ma maua ai le malosi atoatoa pe a latou ulufale i totonu o le manava ma faʻafefiloi ma meaai. O lea latou te le faʻafefe ai le gland mai totonu, o gasegase e gaosia faatasi ma i latou.

Maʻi pancreatitis: faʻamaoniga ma mafuaʻaga o le mumu mumcreatic

Afai o le tele o le vai inu o le suamalie ua faateleina le malosi pe ua tulaʻi mai foi se faalavelave i lona ala ma ua leai se taimi e oso atu ai i totonu o le manava i se taimi talafeagai, o le a le mafai ona taofia - o puipui o le pancreas ua faaleagaina ma afaina.

O le auala lea e atiina ae ai le pancreatitis, lea e faʻaalia ai lava ia ma faʻamaoniga e pei o le tiga o le fusi i le itu tauagavale o le hypochondrium po o le pute. O le tele o le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le nausea ma le vomia, vaivaiga ma sina siitaga laitiiti i le vevela. O lenei tulaga e manaʻomia ai togafitiga faʻanatinati faʻafuaseʻi, ma o nisi taimi o faʻalavelave faʻapitoa. Afai e le mafai ona faʻamalolo le maʻi pancreatite, o le a faʻavaivai le maʻi.

Mafuaaga o pancreatitis: o le a le mafuaʻaga o le mumū o le pancreas

Ua faitau e le fomaʻi pe tusa ma le 200 mea na fesoasoani i le atinaʻe o pancreatitis. E aofia ai i latou 2 taitai: gallstone faamaʻi ma le ava malosi.

O le alalele duct ma le pancreatic duct, aʻo leʻi ulu atu i totonu o le duodenum, toetoe lava a liua faʻatasi, ma faʻasolosolo se faitotoa. Afai ei ai se oneone poʻo ni maa e faʻaalia mai le gallbladder, latou te faia se pa puipui i le pancreatic enzymes. Afai e tele le maʻa, e manaʻomia le taotoga vave.

Ae o le ava malosi, o fomaʻi e maua ai le faʻamaoniga o le piapreatitis. O le taimi lenei e osofaia ai se osofaiga i le 4 i le 48 itula pe a maeʻa le 'aiga. O le tuufaatasiga o agaga e maua ai meaʻai vevela ma gaʻo e afaina ai le pancreas.O le fua talafeagai o le taumafaina o vodka, mo se faataitaiga, e na o le 50 g i le aso! Ma e sili i le meaʻai ma le kukama fou, apu, lemoni, ae le o le paʻu po o le kuka sipuni.

E le gata i lea, oi latou e faʻaleagaina mea taumafa, taumafa e le lelei ma tagata gasegase ma faʻafitauli o le biliary system (cheli cholecystitis, cholelithiasis) e lamatia ai le faʻafanoina o le pancreatic.

Pancreatic Inflammation: Pancreatitis Prevention and Treatment

Mo le lagolagoina o le pancreas, ia aofia ai le tele o laau afu fou, aemaise lava o le kulimi, i lau meaai. O suauu taua o lenei fale e maua ai se aoga aoga i luga o le galuega.

E mafai ona e suʻeina se vaiinu mai aʻa o le chicory poʻo le talatini. O le a faʻagaoioia ai le pancreas ma metabolic processes i totonu o le tino. O aʻa ua eliina, vele, tipi ma mago. Ona fufui lea seia oʻo i le sukalati ma faʻafefiloi i tutusa tutusa. O le sipuniti o le faʻafefiloi e fafagu i totonu o se ipu vai ma inu se tolu o le ipu faʻataʻi tolu i le afa ma le afa itula aʻo leʻi 'aʻai.

Faʻateleina le faʻaleleia o le tulaga, faʻaleleia le manaia ma le faʻatinoga, faʻasalaga tiga i aso taʻitasi o le faʻaaogaina o vine ma strawberries mo le tusa o le lua masina.

I le pancreatitis e masani ai, o togafitiga masani e fautuaina ai le inu ½ tbsp. Half itula ao le i ai taumafa. o se mea teuteu mai le seleselega o seleselega e maua mai i le faʻafefiloi o le elecampane, vao vao, chamomile ma fualaʻau calendula, aʻa faʻasoa, lau laʻau ma se manoa vao. Faʻafefiloi afu uma ile tutusa tutusa. Sasaa se sipuni sipuni o le paluga i totonu o se ipu vai inu. Faʻaosooso, afifi i se ie mafanafana. O lenei mea totino ei ai le faʻamalosi-inflammatory, choleretic ma le faʻamalosi malosi.

Pancreatic Health: Tulafono Faʻatau Meaʻai

E sili le lelei ona 'ai sina mea e masani ai, e sili ile 5-6 taimi i le aso. Tusiga fautuaina - sili atu le polotini, itiiti le gaʻo ma gaʻo.

Meaʻai, mea inu, ma mea taumafa e lelei mo le gaʻoina:

♦ falaoamata malogo, kuki e le mafai,

♦ fualaau faisua ma gaʻo. E mafai ma le faʻaopoopoga o se laʻititi o le pata poʻo le kirimi kiripulu,

♦ aano o manufasi ma iʻa o meaʻai maualalo-fuamoa (vevela (steam), meatballs, meatballs, beef stroganoff, maseta paluga, meaʻai),

♦ fua o le susu susu: cheese cheese, cream cream, non-acid kefir. Vaega o le maualalo ole gaʻo o fulufulu mama,

♦ porridge: pito sili ona lelei teu, araisa ma le oatmeal,

♦ fou, vela, masini fualaau faisua ma fualaau aina - aemaise lava kāloti, paukini, zucini, pateta, failaʻau, ma apu,

♦ inu - compotes o fualaau mamago ma fualaau suamalie, tiʻeli, vaivai vaivai ma lemoni, broths of rose rose ma currant currant.

! Faaaoga i le faʻaogaina lelei: meaʻai, afaina, meaʻai kuka, gaʻo susu. Faatapulaaina le faʻaaogaina o kofe, sukalati, laumei uma, vafela, meaʻai, radis, musigil, sua suamalie. Faʻaeteete i le soda ma le pata tao.

Pancreatitis osofaia: mea e fai

♦ Afai e tupu se tiga, valaau se fomaʻi. O le vave ona e amata togafitiga, o le saoasaoa o lou toe faʻaleleia.

♦ Aloese mai le 'ai, ma aʻo lei faia se suʻega a le fomaʻi, mai le inu, pei o soʻo se mea taumafa poʻo se meainu inu e mafua ai le faʻafefe o le ita ma faʻaosofia ai le gaosiga o enzymes pancreatic.

♦ Faʻapipiʻiina se mea mafanafana i vai malulu i luga o le vaega pito i luma - le vaega o le manava i le va o le pute ma le fatafata.

♦ Aua nei ave se vailaʻau seia oʻo i lau fomaʻi. Ma mautinoa ia taoto i lalo.

♦ Aua le teena togafitiga i le falemaʻi, e tusa lava pe foliga mai e faigofie: mo le tele o faʻamaʻi o tino o le tino, e aofia ai le maʻi pancreatitis, e mafai ona amata se taimi puupuu, pe a maeʻa le maʻi.

Propolis ma isi oloa gaosi manu

O le oloa o le gaioiga taua o pi, "kelu paʻu". E faʻamoemoe e aoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le pancreatitis i le faʻamagaloina. E le mafai ona e faʻaaogaina oe lava, aua e maua ai ni faʻamaʻi ogaoga.E tatau i le fomaʻi ona iloilo le fua faatatau o aafiaga aoga ma le ono ono tulai mai ni taunuuga leaga. O vailaau oona mo pancreatic faamaʻi e matua solia. O le meli ma le pancreas, aemaise lava i le i ai o le maʻisuka malosi, o ni faʻamatalaga e le fetaui.

Pancreatic faamamaina

E tele tagata faʻamalolo e talanoa e uiga i le manaʻoga e faʻamamā le pani. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina le inu i le 3 lita o le vai, faaaoga compotes ma suavai masani, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le suka faamama, ma le aofia ai mea faasaina.

Faʻasaina le maʻisuka, o fua o fualaau suamalie e faʻasaina, o meaʻai e saunia ma suālaʻau. E tatau ona amanaia le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi: faʻatasi ai ma le togafitiga o le cardiovascular system ma le faʻatauvaʻa i le ituaiga o le edema, ma le maualuga o le toto, e tatau ona tapulaa le aofaiga o le vai. O le tausisia o le taumafataga o loʻo faʻamatalaina e fomaʻi mo se vaitaimi uumi: a maeʻa ona mafatia i le maʻi pancreatitis, e tatau ona tausisia mo le tausaga le sili atu o mea taumafa taumafa. I le lumanaʻi, o le taumafataga e mafai ona ola i le olaga atoa, ma o le maʻisuka ua faʻamatalaina e faʻavavau.

Faʻafefea ona taofia le mumū o le pancreas?

Ina ia puipuia le mumū o le pancreas ma le pancreatite o loo i ai i le faamagaloga, e tatau ona e usitaia fautuaga mo se soifua maloloina lelei ma se meaai faatonuina. Soo se mea sese i mea taumafa e mafai ona mafua ai le ogaoga o le vevela. O le ava malosi ma le ulaula e faʻapena foi ona faia i luga o le mea oona. O le tele o le ava malosi-e aofia ai le inu ava malosi, e mafai ona oʻo atu ai i se faiga e le mafai ona faʻafefeteina o le oti i le cell, i le atinaʻeina o le pancreatic necrosis.

O faʻamaʻi pipisi eseese e lamatia i le soifua maloloina o le pancreas. E oʻo lava i se nofoaga masani o le faʻamaʻi pipisi o vailaʻau faʻaleagaina e faʻaleagaina ai le tulaga o le gland ma mafua ai se faʻavavevave.

Puipuiga ma le auala sao o le olaga

Puipuiga o faʻamaʻi pipisi e aofia ai suiga i olaga. O se mataupu lautele, e aofia ai:

  • tuuese o masaniga leaga,
  • meaʻai lelei
  • lava gaioiga faaletino, faamalositino masani ma faamalositino,
  • o le faʻaaogaina o se gasegase ogaoga, faʻavaivai faifai pea,
  • malologa lelei, se faʻatulagaina o le ola.

Meaʻai a le tagata: o le a se mea e mafai ona e 'ai, ma o le a le mea e sili ona lelei e teʻena?

O taumafa talafeagai e totonugalemu i le puipuia ma le togafitia o togafitiga faʻapitoa. O se tasi lea o tulaga o lona soifua maloloina. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi o loʻo i ai nei, ua faʻamalosi le tagata maʻi e tausisi i meaʻai faʻatulagaina (laulau Numera 9 e tusa ai ma le Pevzner - mo le maʻisuka ma - mo pancreatitis poʻo isi mea e iloagofie i totonu o le pancreas). O sina ese mai ia mea poo se solia ogaoga e mafai ona faʻaalia le faʻamaʻi ma mafua ai le faʻaosofia o suiga faʻaleagaga lea o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia.

E tatau ile tagata maʻi ona iloa ma mafai ona faʻaaoga le lisi o mea faʻasaina ma faʻatagaina pe a faʻapipiʻi meaʻai mo taumafataga faalevaiaso.

O meaai mo le maʻisuka e aʻafia ai le teenaina o meaʻai gaʻo, ae o loʻo i ai ni vaega o le taumafataga mo le muamua ma le lua ituaiga o faʻamaʻi:

  1. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i le inisalini, o le a ia faʻasaʻo le mea sese i le meaʻai e ala i le faʻaopoopoga o vaega ole vailaʻau. Soʻo se tagata maʻi e iloa lenei mea ma iloa le auala e fuafua ai le fua saʻo.
  2. O se tagata ei ai lona ituaiga lona lua o le maʻisuka e le mafai ona gafatia lenei mea, ona o le le lelei o le maʻisuka o le a mafua ai ni faigata ogaoga.

I le pancreatitis, o le ava malosi ua vavae ese - o le mea sili ona lamatia i lenei maʻi. E oʻo lava i ni nai sipili i nisi tagata e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le necrosis ma le atinaʻe. O le lisi o oloa e manaʻomia ona e faʻagaloina e uiga i lenei maʻi, talu ai latou te taʻitaʻia le faʻagasologa o le gaioiga, aofia ai le gaʻo, falai, mea vevela, ulaula, mago. E aofia ai foi mea taumafa, kuka, mayonnaise, sau sau, taimi faʻasaga ma gaoioiga sokogonnym. E tatau ona mumusu le kofe, koko, sukalati, tipi malosi, mea inu suamalie, gaʻo susu.

O mea taumafa e tatau ona maualuga le kalori, o lona faavae e:

  • falaoamata
  • gaʻo manu, iʻa, fuamoa,
  • mamae susu i luga o le vai,
  • ma faʻamatala,
  • o meaʻai gaosiga maualalo-gaʻo.

E na o le taumafa malosi e mafai e se tasi ona faʻamoemoe e faʻaleleia le tulaga lautele ma le lelei o le olaga. Faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi pe a oʻo mai muamua faitioga ma faʻafitauli o lou soifua maloloina, mulimuli i fautuaga ua fautuaina o le a fesoasoani e aloese ai mai faigata ogaoga.

  1. Gubergrits N.B. Pancreatitis togafitiga. Enzyme sauniuniga i gastroenterology. M.: Medpraktika-M. 2003 itulau 100.
  2. Mayev I.V., Kucheryavy Yu.A. Faʻatinoga faʻaonaponei i le faʻamautinoaina ma le togafitiga o le pancreatitis. Tulaga lelei o le olaga. Fomaʻi. 2004, Nu. 2 (5), pp. 65-69.
  3. Okhlobystin A.V., Buklis E.R. Filifiliga o togafitiga faʻaonaponei mo le pancreatitis. O le fomai tipitipi. 2003, Nu. 5, pp. 32-36.
  4. Faʻataʻoina e Polofesa I.V. Maeva Chronic pancreatitis (Algorithm mo suʻesuʻega ma togafiti togafitiga). Fesoasoani faʻafaiaoga.
  5. Korotko G.F. Faʻatonuga o le pule faitalia. Lusia Rusia o Gastroenterology, Hepatology and Coloproctology. 1999, Nu. 4. itulau 6-15.
  6. Ch. ed. G.A. Nepokoichitsky: Big Encyclopedia of Medicine Traditional. M.: Olma-press, 2004.

Mea e Faʻaleleia ai le Faʻatonuga o Galuega

I le faaopoopo atu i le taumafataga tatau, e tatau ona e manatua le filifiliga saʻo o oloa e lagolagoina le leo o le tino. Lagolagosua mo le galue masani o le gland e mafai ona faʻatino e oloa e pei o:

  • kiwi o ona elemene e mafai ona gaosia
  • Oranges e aofia ai le tele o vitamini ma minerale taua,
  • millet, o ona elemene e aafia ai le fesuiaiga o le inisalini,
  • seaweed, lea e mafai ona faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai,
  • broccoli, o se punavai tuusao o le fiber, ma o loʻo i ai foi se taʻiala faavae o le gaioiga.

E le gata i lea, aua le faʻamaloloina togafitiga faʻalapotopotoga, lea e maua ai le fesoasoani taua i le faʻaleleia o le faʻaogaina o meaʻai. Mo lenei mea, o teuteuga o fatu o le vine, vine, malati, cranberries, blueberries ma le tele o isi laau o loʻo faʻaaogaina. Ae o ia metotia e le o togafitia tuusao, latou te fesoasoani i le togafitiga faafomaʻi.

O le pancreas o le pito sili ona telē i totonu o le tino o le tagata. O lona matafaioi i le gaogaina o le fausiaina ma le faasela o mea faalilolilo e aofia ai enzymes mo le vavaeina o gaʻo, proteins ma gaʻo i le duodenum. E le gata i lea, o le vai pancreatic o loo i ai bicarbonates, lea e tuuesea ai mea malie e ulu atu i totonu o le manava mai le manava. E tusa ma le 700 ml o faʻamalositino gaosia e gaosia i le gland i le aso. Vailaʻau faʻapitoa faapitoa e faʻapipiʻi insulin ma glucagon. O mea nei o meaolamoni e aʻafia saʻo i le gaʻo gaʻo. O latou aʻafiaga o le faʻafeagai: faʻaitiitia le inisalini, ma o le glucagon faʻalauteleina le kulūkose i totonu o le tino.

O le pancreatiti o aso nei o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi ma se faʻagasologa faifai pea, faatasi ai ma isi vaitaimi o le faʻaleagaina ma le faʻamagaloina, e mafua ai ona solia ana galuega.

Aua le fenumiai ma le vevela. O le itu mulimuli o se faʻamaʻi sili ona lamatia le ola, lea e tatau ona togafitia i na o se falemaʻi.

E faʻapefea ona toe faʻaleleia mai le pancreatitis ma e mafai ona faia lenei mea? O lenei mea o le a talanoaina i le tusiga.

Ae e te leiloaina le auala e toe faʻaleleia ai, e tatau ona e taulimaina mafuaaga o le maʻi. O latou nei:

  • Ava malosi. O le aafiaga oona o le ethanol i selcreatic sela ua faʻamaonia, lea e mafua ai ona faaleagaina ma aʻafia. O le iʻuga o le faʻateleina o le mamafa o le gaʻo, ua faʻaaogaina ai le enzymes. Alcoholic pancreatitis e aʻafia ai alii talavou e masani ona inu ava malosi.
  • Mea sese i meaai paleni: tele le taumafaina o le gaʻo, falai, meaʻai, vevela.
  • Le i ai o isi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai: ulutala peptic o le duodenum.
  • O le faamaʻi.O le tele o taimi e mafua ai le pancreatitis i fafine pe a mavae le 50 tausaga o loʻo i ai le gaʻo, toto maualuga ma le tele o le cholesterol toto.
  • Faʻaleagaina o le tafe mai le pancreas: togafiti o le sphincter o le Oddi (spasm, mumu, tumo), tumutumu o le susu o Vater.
  • Fuʻa.
  • Manatua. Latou te mafua ai le motiligā o le maso maso.
  • Faʻaleagaina o mea leaga (iloa i sui o le aiga e tasi).
  • Faʻafitauli o le Selfimmune pancreatitis. E atiina ae pe afai, ona o se faaletonu i totonu ole tino puipuia ole tino, ua amata ona gaosia ni auupega e amata ai ona maua mai sela.
  • Manua tele.
  • Helminthiasis.
  • Manua.
  • Cystic fibrosis o se faʻasologa lea e tupu ai le sclerosis o mea faʻapitoa. O le mafuaaga aupito masani lenei o pancreatitis i tamaiti laiti.
  • Papatitisitis faʻamaʻi.

O se tasi o uluaʻi faʻaaliga o le maʻi o le tiga lea e maua i le pito i luga ma le ogatotonu o le manava, i le ogatotonu poʻo le itu tauagavale o le hychochorium, ua tuʻuina i tua, ma masani ona i ai se fusi. I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi ao faagasolo taimi faigata, e mafai ona latou malosi, maofa. I le lumanaʻi, ao faʻalauteleina suiga fesuisuiai, o le a oʻo ina faʻapopoleina ma tigaina le tiga, o lo latou malosi e faʻaititia ma le maoaʻe.

I le fesootaʻi ma le solia o le masaniga a le tino, o le gaogao o mea taumafa o loʻo faʻalavelaveina: gasegase, vomiting periodic, nofoa faʻasaina ma le faʻavalaʻau o le suauu, paʻu mamafa. Faailoga o le vailaau o le intestinal develop: o le faateleina o le gaosiga o le kesi, belching, stoet stool.

O le tele o tagata gasegase e maua i le pancreatitis, ona o le faaitiitia o le manava o le hormones, e tutupu ai le faaletonu o le endocrin - o le maʻi o le pancreatogenic diabetes.

E mafai ona toe faʻafoʻi le pancreas?

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas? O le tali i lenei fesili e faalagolago, muamua, i mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ma le lona lua, pe o le a le mamao o le faagasologa. O togafitiga aupito sili ona togafitiga e maua i le amataga o le faamai, pe afai o le mafuaʻaga o se mea sese i le taumafa. Ae e oʻo lava i se taimi umi o pancreatiti, pe a manaʻomia, e mafai ona e toe faʻafoʻi le pancreas.

Faʻatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka, o le mea e leaga ai, o le toe faʻaleleia atoatoa o le a le mafai.

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas?

Dieting o le ki i le toe faʻafoʻisia o galuega le lelei. O lona autu autu o le faʻaaogaina lea o meaai, lea e faigofie ona faʻafefeteina i totonu o le vaega o meaʻai. O lenei mea e mafai ai ona malolo le mea ua faaleagaina.

Tulaga lautele o mea taumafa mo le faamai pipisi

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas? E pei ona taʻua i luga, oa tatou meaʻai e taua tele i lenei mea. Faʻatasi ai ma le maʻi, o se taumafa malosi e tatau, e aofia ai:

  • Le gaʻo atoatoa o le gaʻo, falai, vevela.
  • O meaai e tatau ona kuka pe uʻu.
  • Aua nei 'ai le vevela ma le malulu.

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas? O le a se mea e mafai ona ou 'ai? O fautuaga fautuaina e faapenei:

  • moa, povi, vela,
  • meaʻai susu (yogurt masani, kusi cheese, susu falaoa, kefir),
  • vaivai susu susu
  • faiʻai e maualalo-gaʻo (paʻu, hake, pollock),
  • fuamoa i le ituaiga o omeleti poo le kukaina "kuka susu",
  • fua faatapulaa o tamato, pateta, isi fualaau faisua (sei vagana ai kapisi),
  • fualaau suamalie, sei vagana ai fualaau suamalie (ua fautuaina mai ai apu ma pears),
  • vine, vagana ai fugalaau ma strawberries vao,
  • mea uma
  • meaʻai: kuki keke, marshmallows, marshmallows, meaʻai e leai ni meaʻai,
  • meainu: laʻau o le chamomile, soupeti soup, tea vaivai.

Meaʻai faasaina

E mafai ona toe faʻafoʻi le pancreas ma faʻapefea ona fai? E pei ona taua i luga, e moni lava, ae o se tasi o tulaga autu o le a avea ma meaai. E matua faasaina ona 'ai:

  • saisi
  • ulaula meaʻai
  • susu atoa
  • tamato, kesi, legumes,
  • fualaau suamalie
  • vine ma strawberries,
  • kofe, lauti uliuli, mea inu suamalie,
  • aisa kulimi
  • musika, ma isi.

I le gasologa o le vaiaso, kuka ai meaai e tatau ona kuka. E le gata i lea, o le lelei o le faʻaleleia, o le manaʻomia mo lenei mea e mou atu. O sea ituaiga meaai e tatau ona mulimulitaia mo le olaga.

Pancreatic Remedies

Talu ai o se tasi o faailoga sili ona taua o le faamai o le solia lea o le galuega o le exocrine, o le suia o togafitiga ma fualaau oona ei ai le enzymes (amylase, protease, lipase) ua faatonuina mo le taimi e toe faaleleia ai. Pancreatic tapenaga sauniuniga: Mezim Forte, Creon, Pancreatin, Panzinorm. O fualaau o fualaau faasaina ma le umi o la latou meaʻai e filifilia e le fomaʻi i tulaga taʻitasi taʻitasi.

I lalo o le gaioiga a le enzymes, o le faʻaleleia o meaʻai e faʻaleleia atili, faʻaitiitia le mamafa o le intestinal, o le stool normalizes, o le faʻaitiitia o le tiga, ma le manuia o le maʻi.

Ina ia faasaʻo le dysbiosis o le intestinal, o fualaau e aofia ai bifidobacteria ma lactobacilli ua faatonuina: Bifiform, Bifidumbacterin, Bifilis, Linex Forte. O le masani o le microflora o le intestinal e fesoasoani e faaitiitia ai le taofiofi, leu.

E iai se aafiaga lelei e maua e Borjomi, Essentuki.

Ina ia faʻaitiitia le tiga, o fualaau o loʻo faʻamatalaina mai le vaega o antispasmodics e faʻamalieina ai maso lemu o le vaʻaia ma le vavae: No-shpa, Duspatalin, Buscopan.

O fua sili ona faʻamaonia o togafitiga faʻale-aganuʻu mo le toe faʻafoʻiina o le pancreatic

E mafai ma pe faʻapefea ona toe faʻafoʻisia le pancreas i vaifofo faʻa-tagata? Ole togafitiga faʻapitoa e faia pe'ā maeʻa faʻamaoniga o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi o le maʻi.

  • Ave le 100 kalama o fatu oat, fufulu, sasaa vai i le aofaiga o le tasi ma le afa lita, aumai i se vevela, ona faʻapala mo le 40 minute. Kipi le fatulaʻau kuka ma kuka mo le isi 20 minute. Liliu. Faʻafiafia, faʻaogaina i se vevela. Teu le susu i le pusaaisa mo le 2 aso. Tau 100 grams 3-4 taimi i le aso ao leʻi 'ai.
  • Ave le falaoa, fufulu ma faʻapipiʻi, ona vevela lea i luga o se apa tao i totonu o le umu. Faʻafiafia. Fua le falaoamata. Fufulu i le afiafi se sipuni sipuni o le falaoamata ua maua i totonu o se ipu malamalama o le kefir. Ave i le taeao i luga o se manava gaogao.
  • I le afiafi, sasaa le afa o le ipu falaoamata falaoa mo le 250 ml o kefir, tuʻu ai seia oʻo i le taeao. E tusa ai ma le polokalame: afa o le tautua i le taeao e sosoo ai, afa lua itula ao le i momoe. Ave mo le 10 aso, ona 10 aso lea, ma isi. O lenei fua e sili ona aoga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka.
  • Ave le 10 laulaau lau laʻau, sasaa se ipu vai vevela vevela. Faʻamalosia se aso i se vevela. Ave le afa kuata i le afa itula ao le i faia taumafataga
  • E faʻavae i luga o sauniuniga faʻamalositisi o loʻo i ai fualaʻau faʻasoa, fatulaʻau, calendula, chamomile, pepa oona, teuteu teuteu. O le auala e sauniuni ai ma faʻaaoga e faʻaalia i luga o le afifi.

Ina ia ausia le lelei sili ona lelei, o togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu e tatau ona faia faʻatasi ma le taumafa tatau ma faʻatasi ai ma vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi.

Ina ia malamalama i le auala e toe faʻafoʻi ai le pancreas, e tatau ona e malamalama i auala e mafua ai ona faaleagaina. O lenei tino e 2 galuega autu. Glandular tissue e maua ai enzymes e tatau mo le faʻaogaina. Ma i totonu o peta peta, faʻapenaina le inisalini (e talafeagai mo le faʻaaogaina o le kulukose e masini). O le mafai ona faʻamaonia nei galuega e le tutusa. E tāua foʻi le taua o le gaʻo o le tino ua faaleagaina, ma o le a le mea autu na mafua ai le maʻi.

E mafai e le pancreas ona faʻafoʻosaʻoina ia lava?

O le pancreas o loʻo i totonu o le tumutumu pito i luga, o loʻo nofo i lalo ifo o le manava. Ua liliu lona ulu i le itu taumatau, i le ate, ma le siʻu i le itu tauagavale.O le gland atoa e pasi ai le pacreatic duct, lea e teu ai le suamalie i le lumen o le duodenum.

O suauu pancreatic e nafa ma le gaosia o enzymes ma hormones e matua eseʻese. O loʻo taoto i totonu o le pepe ile utero ma, i le taimi na faia ai le gland, ua le toe mafai ona vaevae. O le mea lea, o lo latou leiloloa o se taunuuga o le oti e le mafai ona faʻafitia.

Ae o siama i se faʻamaʻi atonu e le oti, ae o le a faʻaleagaina. Afai ua muta le gaioiga o le mea leaga, ua amata ona amataina le faagasologa o le toe faaleleia i le tulaga o le cellular. Ma e ui lava i le mea moni e faapea o le toe faʻaleleia o pancreatocytes ua matelaina e le tupu, o le mea totoe e mafai ona toe amata galue "i le malosi atoa". O le mea lea, o le faʻamatalaga e mafai e le pancreas ona mafai ona faʻamaloloina ia lava e moni.

O le pancreas o le a faʻasolosolo vave pe faʻagesegese, e faʻatatau i le tino o le tino, faʻapea foʻi ma le uiga o le maʻi. O le toe faʻaleleia e mafai ona fesoasoani i le matauina o fautuaga a isi fomaʻi. O nisi taimi, pe afai o se numera tele o siama ua maliliu, e le mafai ona toe faʻafoʻisia atoatoa le gaioiga o le okeni, ma o le eletene poo le inisalini e atiaʻe, e manaʻomia ai togafitiga faʻaleleia mo le ola.

Pancreatitis Toe Faʻaleleia

O nisi taimi e tupu ai le pancreatitis o se taunuuga. O le manava o le pancreas e amata i le lumen o le inumaga e ala i le avanoa e tasi e pei o le talo. O le mea lea, o le gallbladder inflammation, o microbes e mafai foi ona salalau atu i le pancreas.

O le pancreatitis e tupu mai i foliga lapopoa poʻo le masani. E ese lava i latou i le natura. O le mea lea, o fautuaga e faʻasalalau ai le pancreas i pati pancreatiti ma le leʻo e eseese. Ae i soʻo se tasi lava tulaga, e le tatau ona e manatu i se vave vave.

E faʻapefea ona toe faʻafoʻi le galuega o le pancreatic i totonu o le pancreatiti maʻi?

O lenei faʻamaʻi e masani lava ona tupu faʻafuaseʻi, e tafe tele, ma o ona togafitiga e tatau ona faia i le taotoga. O le tagata gasegase e atiina ae tiga matuitui i le itu tauagavale o le hypochondrium, naʻo, vomiting, bloating, fiva.

O le mafuaʻaga atonu o le faʻaaogaina o se aofaiga tele o "mamafa" meaai: falai, gaʻo, mea vevela, mafiafia. O nisi taimi e tupu aʻe ai le pancreatitis o se taunuuga. O se tasi o ituaiga sili ona ogaoga o le pancreatitis - pancreatic necrosis, e masani lava ona atiae e faasaga i tua o le tui.

I le faiga o le atinaʻeina o pancreatitis, o latou lava enzymes e tele sona sao. Meaʻai po o le ava malosi, faia le ita, faʻaleleia le faʻamalositino o le inu o le vai ma le maualuga o le viscosity. Afai e faigata ona tafe mai ona o le spasm poʻo le faʻateleina o le mamafa i le duodenum, o loʻo tumau i totonu o le gland lava, amataina le "" faagasologa o le tino.

O lenei tulaga e matuia tele. Ina ia mafai ona toesea se tagata maʻi mai ia te ia, i le uluaʻi taimi, e manaʻomia le le atoatoa o meaʻai mo ni nai aso. O se vaega itiiti o le vai mafanafana e faatagaina. E tatau lea mea ina ia mafai ai e le gland ona taofia le gasegase o le sua. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o vailaau faʻapitoa e faʻamatalaina mai vaega o M-anticholinergics, antispasmodics, blockers enzymes. Afai o se vaega o le pancreas ua faʻaumatia, o nisi taimi e tatau ona e alu mo se faʻasiga (vaega) o le pancreas e aveese ai vaega e leʻo ai.

Faʻatasi ai ma le manuia o le maʻi pancreatitis, o le maʻi o loʻo faasolosolo malie ona faʻalauteleina, muamua ona o le taumafa sili ona faʻafefe. Ona faasolosolo malie lea ona siitia le tagata maʻi ile laulau atoa. Mo le toe maua mai mai le pancreatitis ma le manuia, e tatau ona e 'ai faʻatasi ma vaega laiti. E fesoasoani i le pancreas - e faʻaolaina ai le gaosiga masani o le sua o le pancreatic ma puipuia ai lona faʻaleagaina.

E i ai le isi ituaiga o pancreatitis - fualaau faasaina.E mafai ona atiina ae aʻo ave vailaʻau, vailaʻau faʻasolosolo, faʻamaʻi mai i le kulupu o le ACE ma isi fualaau. O faʻamalositino faʻapitoa e talitutusa ma le masani o le pancreatitis. Ae o le toe faaleleia e manaomia, i isi faiga, le soloia o le fualaau faasaina, o le faʻaaogaina na mafua ai le maʻi. O nisi taimi o le vailaʻau o le pancreatitis e tupu mai i foliga o le taimi masani.

E toe faʻafoʻi le pancreas i le pancreatitis lemu?

O le pancreatite o le a faasolosolo malie atu, ae e le faigofie ona aʻafiaga. E mafua ona o le mea moni e mafai ona faʻaali mai mo se taimi uumi ma ni nai faʻataʻitaʻiga (fusiua, mamafa i totonu o le manava, - faʻaputuina o le gas i totonu o le manava). O le mumū o loʻo i ai nei o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i luga o le tino.

O nisi taimi, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, faʻateleina faʻalavelave tutupu, faʻagasolo i se foliga o se osofaʻiga i le gasea, vomiting. O nei osofaiga e pei o le maʻi pancreatitis, ae e le o faʻatasi ma le faʻasaʻolotoga o enzymes i totonu o le gaʻo.

O le faiga o le atinaʻeina o le pancreatitis e tutusa ma taimi masani, ae o mea leaga e sili atu le vaivai ma umi se taimi. O le mea lea, faatasi ai ma le amataina o faailoga, e masani lava ona iloa suiga o le paʻu o se uiga masani. Ina ia talanoa faʻamalosi e uiga i le toe faʻaleleia mai le pancreatitis masani, e tatau ona e iloa mafuaʻaga autu o le maʻi:

  1. Taumafa le lelei. O le tele o le gaʻo o le gaʻo, mea vevela, mea manogi ma mea e maua ai le ita e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se mealilo faalilolilo lea e paʻu ai le ala.
  2. O le ulaula - e faaopoopo i le ita, e mafai foi ona mafua ai le pipisi o sela maso mumu i totonu o puipui o le vavao.
  3. Taimi ole cholecystitis - ona o le gaʻoina o le pulu fualaʻau i le pancreatic duct.
  4. Faʻafitauli ma le faʻaleagaina. O le faʻamaloloina o le faʻamalosivale o le mea o loʻo i ai meaʻai, e mafai ona tupu ai le faigata i le tafe o le sua o le pancreatic.
  5. Faʻaleagaina le ava malosi.

O le faʻaumatiaina o nei mea o le a faia ai tulaga mo le toe faʻaleleia o le pancreas. O le vave lava ona iloa le faafitauli, o le toe faaleleia atili e mafai ona faʻamoemoeina. Taua o le fulitua atoa o masani leaga, faʻapea foʻi ma soʻo se mea e sili atu i meaʻai. O nisi meaʻai e tatau ona vavae ese mai meaʻai. Mo faʻafitauli faʻaletonu, o vailaʻau faʻapitoa e iai nisi taimi e faʻamatalaina (Iberogast, Trimedat, Duspatalin, No-Shpa).

E i ai ituaiga o pancreatitis e toetoe lava a le mafai ona totogiina. O lenei mea o se mimiti ma le faʻasolosolo o le pancreatitis, faʻapea foʻi ma le atinaʻeina o le tala o le cystic fibrosis. Ae tusa lava pe o nei fomu, o le tausisia o meaʻai ma isi fautuaga a le fomaʻi e manaʻomia ina ia mafai ai e le tagata maʻi ona ola i se olaga masani i le umi e mafai ai.

E faʻapefea ona toe faʻafoʻi le faʻaleagaina o le galuega endocrin?

Faatasi ai ma le oti o peta peta, o le tuufaatasiga o le inisalini, o le hormone e nafa ma le ave o le kulukose e sela, faʻaititia. O se taunuuga, e faʻapupulaina i totonu o le toto, faʻamalosia ai se faʻaleagaga i totoga. O le glucose e sili atu i fafo e alu i le urine, ma siama ma tisipenesa e mafatia i le fiaai malosi.

O lenei maʻi e taʻua o le maʻisuka. E ese le eseesega i le natura - o le tele o ona ituaiga o loʻo i fafo. O le taatele:

  1. Uluaʻi ituaiga - o le insulin-e faalagolago - e tupu ona o se taunuuga o le faaleagaina o le masimmune cell. E masani lava ona atiae i se talavou, e mate le matemateina siama. O maʻi e vave vave ona manaʻomia le togafitiga o le homone-injections inisalini.
  2. Lona lua . E masani lava ona atiaʻe i le avea ma tagata matua, e masani ona tetee i le talaaga o le oona tele. Faatasi ai ma lenei ituaiga o peta o le beta e le vave ona oti ma e le aveesea le malosi e maua ai le insulin. Ae e le afaina ona o le faaitiitia o le lagona o le mauaina o inisalini i totonu o masini, faapea foi ona o le tele o le kulukose e faaaoga. O vaiinu o le suimui e mafai ona mafua ai suauu beta e faʻamaopoopo atili ai le homone mo sina taimi, ma faʻaititia ai le maualuga o le suka. Ae o le a le pine ae oʻo mai lo latou vaivai, aemaise lava pe a le o mulimulitaʻia lelei e gasegase meaʻai ma isi fomaʻi.O ia maʻi foi, i le aluga o taimi, amata ona manaomia le inisalini.

Afai e leʻi maliu ia sela, ma o le maʻisuka ua atiina ae e faasaga i tua o le mea oona, o le tele o meaʻai gaʻo i le meaʻai po o le mafuaʻaga o le tui ile inisalini, ona mafai ai lea e le meaʻai, faʻamalositino ma le mamafa ona faʻaalia le lagona o le inisalini receptors. O le numera o faʻamaufaʻailoga o le peta e le mafai ona faʻateleina. O le mea sili i le faʻamalosi o togafitiga faʻale-aganuʻu e leai se fofo faapena, a leai o le a le maua se maʻisuka tasi i le lalolagi. O le gaioiga o nei siama e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, talu ai ona o lona soona tele o se mea oona.

I isi vailaʻau, ua ofoina mai e Ayurveda se faiga o le faamaloloina o le tino, fesoasoani e faaitiitia le toto suka. Ae latou te popole foi i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Toe faʻaleleia le gland pe a uma le ava

O le faaleagaina o le ava malosi i le pancreas e mafai ona i ai i ituaiga eseese - o le palacreatitis o le chronic poʻo le tino, faapea foi ma. O le mea lea, e tatau ona toe faʻafoʻi le pancreas e faʻalagolago i le natura o lona liona.

Ae o se mea e manaʻomia muamua e tatau ona avea ma se atoaga o le teena o le ava malosi, i soo se mea lava, e oʻo lava i le itiiti ifo, onumaga. E le aoga le togafitiga o le maʻi e aunoa ma le faʻaaogaina o lana mafuaaga. O le a le umi e faia ai lenei faagasologa e faalagolago i le loloto o le leona. Afai o se vaega taua o sela na maliu ona o se ava malosi, o le le atoatoa o le elekone e mafai ona tumau mo le ola.

E faʻapefea ona toe faʻafoʻi le gland pe a uma le taotoga?

I luga o le pancreas, e mafai ona faia mo se maʻi vevela poʻo le pala, ma se manua o le manava ma le faʻaleagaina o le okeni, faʻapea foʻi ma le necrosis pancreatic. Soo se taotoga i luga o le gland o se faʻalavelave tele. O le tulaga e mafai ona faʻateleina i le mea moni e faapea o le tagata maʻi na te mauaina le togafitiga muamua o le chemotherapy pe ua afaina foi i le ava malosi, ma o le mea lea ua vaivai ai le tino. O le vaitaimi o le toe faʻaleleia o loʻo vaevaeina i ni nai vaitaimi:

  1. Tuai amataina - maua mai i le falemaʻi. O le tagata maʻi ua faatonuina le moe ma le fiaai. A maeʻa ni nai aso, e mafai ona faʻagaoioi le tagata maʻi - tuʻuina oe e nofo i lalo, faia ni taʻaloga faapitoa, tulaʻi i luga. O loʻo faʻatulagaina se taumafa - o se laulau 0 poʻo le 1 e tusa ai ma le Pevzner (faʻalagolago i le mamafa o le tulaga).
  2. Faʻasologa o aso - mai le faʻatagaina i le 3 masina. O le taumafa e oʻo atu ile 5p laulau. A o faagasolo lea vaitaimi, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi se tagata gasegase mo togafitiga atili i se falemaʻi poʻo se isi faʻaleleia le soifua maloloina.

O le toe foi atu i se ituaiga olaga masani e ono mafai pe a ma le ono masina, ae o fautuaga mo meaʻai lelei ma ola, faʻapea foi ma le faʻasaʻoloto mai le ava malosi, e tatau ona mulimulitaia mo le olaga.

Fofo faʻapitoa mo le toe faʻafoʻiina o le pancreatic

O le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ai ona faʻavavevave le faagasologa o le toe faʻaleleia, faʻamalosia ai puipuiga a le tino. E tatau ona manatuaina o laau afu i lo latou aʻafiaga o nisi taimi e tutusa lelei i le malosi i fualaau, o le mea lea, o le tausisia o le tui, faʻataʻitaʻiina, faia o faʻamaoniga ma le faʻailoga e faʻatagaina.

E manaʻomia lou faʻatau i falemaʻi poʻo falemaʻi faʻapitoa faʻalesoifua maloloina. Seʻi vaganā ua fautuaina e le fomaʻi, o faatonuga i le afifiina e tatau ona mulimulitaʻia i taimi faʻaaoga.

O togafitiga faʻaleagaga, ua lauiloa ma faʻamaonia lelei i latou lava: ivan-tea, pakasili aʻa, elecampane, vao o le leoleo mamoe, laʻau marshmallow, calamus, cinquefoil ma le tele o isi. E itiiti lava le aganuʻu faʻaleaganuʻu: fafagaina o le faʻamaʻiina o le altai mummy fou.

Meaʻai ma mea taumafa mo le toe faʻafoʻi mai o pancreatic

Mo le toe faʻafoʻiina o le pancreas, o meaʻai eseese e faʻatulagaina - e fuafua i le mamafa ma le umi o le maʻi. Ae e manaʻomia i taimi uma le tausisia o le taʻiala o le saʻo ma meaʻai. O le meaai e tatau ona i ai faʻamalosi, gaʻo, gaʻo paluga, o le tele o vitamini ma minerale. E tatau ona fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga.

I le vaitaimi pisi, e pei ona uma ona taʻua, e faaaoga e le falemai le meaai 0 poʻo le 1 e tusa ai ma Pevzner. O le vai lenei (0 le laulau) poʻo le faʻamalosia o meaai (). I le fale, o le kuka e masani lava e le talafeagai. I le fale, e tatau i siama ona tausisia fautuaga e fetaui ma le laulau 5. Lisi o oloa faatagaina:

  • fuga, susu po o soupisi vao,
  • araisa, semolina, luga o le vai, pasta,
  • ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo o aano o manu ma iʻa,
  • mai fualaau faisua: zucchini, cauliflower ma le kāpuni a Beijing, kāloti, pateta, - i totonu o le kuka ma faʻafefiloi foliga,
  • tao suamalie suamalie ma vine,
  • mūmū paʻepaʻe ("ananafi") falaoa, keke keke e le faʻafefeteina ma keke niniʻi.

E le fautuaina le falai, ulaula, gaʻo meaai, mea manogi, gaʻo gaʻo ma iʻa, gaʻo suamalie. O meaʻai e faʻasaina: millet, pele bela, sana ma karite. Ae e tatau foi ona e lafoaia le kulimi, ma le isalaʻelu, meaʻai fefete ma le keke, fualaau suamalie.

Le manaʻoga e faʻamamā le pancreas e toe faʻafoisia ai galuega

O le manatu o le "faamamaina" se tasi po o se isi okeni mo lona faamalologa ua matua salalau i le olaga i aso faisoo. O lona muaʻi manaʻoga o le manatu lea o le faamaʻi, o se taunuuga o le "taofiofia" o le tino. "Aveesea toxins" ua avea ma foliga masani.

O lenei manatu e moni ma leai. I le tasi itu, o vailaʻau e le o ni faʻataʻitaʻiga se tele pe a maua i se tagata le "paʻu", atonu, atonu. I le isi itu, afai o le manatu o le faʻamamaina o loʻo avea o se toe foʻi atu i se olaga ola maloloina, ona faigofie lea ona faʻaleleia le soifua manuia ma le faʻamaʻi.

E faʻapea foʻi i le fufuluina e mafai ona e malamalama i le faʻaaogaina i le pancreatitis masani o tupe mai le faʻatau o vailaau faʻasaienisi i le tulaga o aʻoaʻoga faʻalesoifua maloloina. O loʻo iai ni faʻamatalaga lelei mai le faʻafefeteina o laʻau bay, fuamoa fualaau, buckwheat, faʻafefiloi i le vai poʻo le kefir mo le tele o itula (i le afiafi).

E faʻapefea ona toe faʻafouina ni enzymes pancreatic?

Afai e le lava le malosi o le exocrine e mafua mai i le togafitiga o le maʻi, o le maʻi e faaalia ai faailoilo o maʻi o meaʻai - paʻu, afaina, manava, paʻu mamafa. E mafai ona latou fesoasoani i ia tulaga. E tatau ona faia faatasi i le taimi lava e tasi ma meaai, o loʻo aofia ai ia enzymes e tatau mo le gaogao. Latou te totogiina mo le leai o a latou lava suamalie.

O se tasi o fualaau sili ona lauiloa o Creon. O loʻo i ai ni mea e sili atu ma taugofie ma sauniuniga faʻatasi ai ma se aafiaga talitutusa: Mezim, Pancreatin, Panzinorm. Ae a filifilia se fualaau faasaina, o le tau e le o le mea autu. O le mea autu e faʻamaonia le aoga. Ma ia gauai foi i le aofaiga o mea aoga i le tasi maa.

E tatau ona manatua e moni lava le toe faʻafouina o le pancreatic pe afai, o se taunuuga o le faʻaleagaina o le tino, o le gaioiga o faila secretory ua faʻavaivaia, ae latou te leʻi oti. Ona 'ai lea o meaʻai, tuʻuina atu masaniga leaga ma togafitiga talafeagai e toe faʻaleleia. Afai e le atoatoa le gaioiga galue, o le a mafai ona manaʻomia le puleaina o le soifua maloloina o fualaau oona.

  1. Tusi auro o togafitiga masani. M.: "Belfry-MG", Ripol classic, 2000
  2. Troshin V.D. et al. Lelei o le soifua maloloina. Nizhny Novgorod, 1995
  3. Faʻamatalaga tele a le aiga tele o fomaʻi faʻapitoa mai Dr. Uzhegova. M.: Olma-press, Education, 2006.
  4. Shapiro D.K., Shemetkov M.F. Mea tau o le tausiga o le beekeeping ma le soifua maloloina o tagata soifua. Minsk 1987
  5. Krivtsov N.I., Lebedev V.I. O oloa o le tausiga o le teu. Faletusi "Tausiga mo mea uma." M. Niva o Rusia. 1995 tausaga

Mo le faia o le galuega o le pancreas masani, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi - o se fomaʻi e filifilia vailaau tatau ma tuʻuina atu fautuaga i le taumafataga.

Tuua Lau Faamatalaga