Lanu mumu i luga o vae i le maʻisuka

E masani lava, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ei ai faafitauli paʻu. O le maʻisuka dermopathy o se faʻamaʻi lea e tupu ai le paʻu. O faʻalavelave e mafua ona o se faʻasologa o mea na tupu poʻo pe a uma ona faʻaalia i ni mea taua. O laulaau i luga o vae i le maʻisuka e mafai ona ese i foliga ma lanu, o lea e taua ai le faailoaina o le mafuaʻaga o lo latou tupuga ma amata togafitiga.

Mafuaaga o Stains

O le fesuiaiga i le va o sela e faʻalavelave ona o le le lava po o le tele o le insulin. O oloa gaioiga e faʻaputuina, e faʻaosofia ai le mumū o fulufulu lauulu o le siama. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi o le maʻisuka e faʻateleina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi o le epidermis i siama ma microbes, ma faʻapogai ai mea faʻapitoa e mumu i luga o le paʻu.

O le suka maualuga o loʻo i ai sona aafiaga leaga i le toto ma gaʻo o le siama. O se taunuuga, o le tiga ma le tele o faʻaleagaga o le amiosaʻo o le paʻu e le masani ona lagona, lea e faʻapupula ai le tulaga lautele.

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le tino, o loʻo i ai se soliga o le toto, o loʻo faʻamamaina le vaiinu. E aʻafia ai le paʻu pei o lenei mea: e amata ona vevela, e magumago ma faʻavaivaia, e oso i luga o le alofilima o le vae, paʻepaʻe ma pele, o le a lanu le lanu po o le lanu samasama.

O le capillaries o le paʻu e sili atu, e mafua ai le susulu o le paʻu i foliga. I le taimi muamua, e le matauina e le gasegase le tele o faʻaaliga ona o le leai o se faʻafitauli faaletino. Pole lanu mūmū mūmū 1 cm i le tele ina ua mavae le 2 tausaga ua faʻatulagaina e avea o ni tausaga e le o se toʻesea, pe afai e le faʻaaogaina ni fua i le taimi e faʻaumatia ai nei faʻaaliga. O le tele o taimi, o faʻamaʻi e faʻafefeteina nei mea e maua mai i le tausaga ma e le o tausia lelei.

Lisi nofoaga

E mafai ona tupu mai faʻamaʻi i soʻo se mea i le tino ma e masani ona le afaina i le faaleagaina o masini.

Ae e tele mea e masani ai, e pei o le susulu, ogavae, ma le vae. Ma e maua i nofoaga o paʻu o le paʻu, i le va o tamatamailima ma tamatamai vae, sooga o tamatamailima, i luga o le manava, ogalima, fao pepa.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Ituaiga ituaiga maʻi o le suka

Dermatoses faʻasoa faʻatau:

  • Peraimeri - solia le faiga o gasegase.
  • Maualuga - ona o le faʻaitiitia o le puipuiga, faʻamaʻi pipisi o siama faʻamaʻi faʻamaʻi, siama.
  • Vailaʻau - e faasaga i le tala o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaititia ai le suka, insulin faʻamalositino. Tali atu i le tino o le tino ma vaega lua o le vailaʻau.

Pe a oʻo mai ni fasi mumu i luga o le tino ma le maʻisuka, latou te vaavaai ina ia mautinoa o nei faʻaaliga e le faʻateleina i ni ogaoga ogaoga.

Dermopathy

O le paʻu e aʻafia i le lotoifale i vae vae ma tapuvae. E masani ona mafatia tagata.

Brown ma lanu mumu e aliali mai. Mai ia i latou e leai se tiga ma le tiga. Latou te mou ese atu pe a mavae ni nai tausaga i latou lava.
Faʻatalanoaga ma se tagata faʻataʻitaʻiga, o le a fautuaina mai kulimi ma suauʻu i aafiaga antibacterial mo nofoaga mamaʻi o siama.

Faʻaiʻuga o manua o le paʻu

O le faʻaleagaina o le gaosiga o le gaʻo, o le uiga o le maʻisuka, o le mafuaʻaga lea o le faateleina o le inisalini i totonu o le tino pe, faatasi ai ma le leai o se hormone, o le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto. O le tele o inisalini poʻo le kulukose e mafua ai le le paleni o le tino o gasegase ma le faʻavaega o suiga i vailaʻau epithelial. O le faaputuputu i totonu o sela o oloa faʻaleaga mea e faʻaleagaina ai mea e faʻaleagaina ai le folasia o lauulu.

O le maualuga o le suka i le mea e afaina ai le aafia o le toto ma le gaioiga o aʻafoaga o loʻo i totonu o le paʻu. O lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le lagona o le tino, o le faateleina o le uiga o le faaleagaina o vae. E le gata i lea, ona o le faamaʻi, o le puipuiga a le tino ua faʻavaivaia ma ua faʻavaivai le galuega o le faʻafouina o le tino.

O se taunuuga, o le maʻisuka e le o vave ona matauina manua e aliali mai i luga o le tino, ona o le maualalo o le vevela o le tino, o manuʻa e le toe malolo mo se taimi umi, ma ona o le vaivai o le puipuiga, siama mai siama poʻo le faʻamaʻi pipisi e aofia i le ata tele.

O le mea lea, o mafuaʻaga o siama o le paʻu i le maʻisuka e mafai ona mafua i:

  • maualuga le kulukose maualuga
  • maualuga maualuga o le inisalini (faʻasaina insulin),
  • solia o le toto i totonu o vae,
  • faaitiitia le puipuiga,
  • faʻaleagaina o le tino (neuropathy),
  • se tali atu i le inisalini ma le suka-lowering drugs,
  • fungal ma faʻamaʻi pipisi.

E i ai le tele o mea e ono faʻaosofia ai le atinaʻeina o togafitiga:

  1. Mafuaaga Obese tagata e faigata ona iloa faʻaleagaina le tino. E le gata i lea, o nei masini e afu ai ma paʻu lapopoa, e faʻapupulaina ai, e oʻo atu ai i foliga vaaia o se mea vevela, mea manogi, tagata valaʻau ma faʻamalosia ai le pisia o siama.
  2. Nicotine ma le ava malosi. O amioga le lelei e faateleina ai le faʻamamaina o le paʻu ma saofagā i vasoconstriction, lea e le afaina ai le toto.
  3. Tuʻu vavae vavalalata ma lē lelei. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaalia mai o le au faila ma le faʻafefe.
  4. Le lava le tausiga o le paʻu. O le iʻuga, o loʻo paʻu le paʻu, o loʻo faʻamalosia ma o loʻo iai ni tafe.
  5. Tuai. O suiga o tausaga e mafua ai le faʻaitiitia o le paʻu ma le faʻamamaina o le paʻu, aemaise lava i vae, uʻu ma le perineum.

Taumafai i manua o le tagata lava ia i le i ai o le maʻisuka e fesoasoani i le alualu i luma o maʻi paʻu ma faʻafitauli.

Laʻau mumu i le diamatic dermatopathy

E ese mai i le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le televave o le vai, o le toto i le tino ma mea e faalavelaveina ma o le a foliga mai ai o le galala.

O le iʻuga, o le tulaga o le paʻu e sui, o le a faʻafefeteina, o loʻo i luga o vae vaevaega, o le paʻu e mamago ma faʻavaivaia, o loʻo osofaia i luga ole mulivae. O le suamalie ma le paʻu e tupu, e amata ona paʻu le lauulu.

E suia le paʻu i le lanu: e mafai ona mataʻituina le lanu enaena po o le samasama. Ona o capillaries ua afaina, ua aliali mai ai le susulu (diabetic rubeosis) i luga o alafau, lea e masani ona vaaia i tamaiti e maua i le maʻisuka.

O pathologies o le paʻu e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • vailaau - e tulaʻi mai i le talaaga o le togafitiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o le suka (low allergic dermatosis, urticaria, lipodystrophy post-injection, eczema),
  • uluaʻi - faʻamaʻi na faʻavae ona o le angiopathy ma le faʻafitauli ole gasegase (xanthomatosis, lipoid necrobiosis, maʻi o le diabetic, dermatopathy o le maʻisuka),
  • lona lua - faʻamaʻi pipisi ma siama e aʻafia ai le tala o le maʻi o le endocrine.

Le togafitiga o le paʻu o le paʻu e faigata ona o le faʻaitiitia o le fua faatatau o le toe faʻafouina o masini mūmū, o le mea lea, e faʻaauau pea mo se taimi umi, faatasi ai ma le toe faʻafoʻi masani.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka umi, faʻapipiʻi angiopathy. O se faʻamaoniga o le maʻi o le dermopathy o le maʻisuka (tagai i le ata), lea e masani ona afaina ai tagata matutua ma matutua.

O le faailoga autu o le lanu enaena, e ufiufi i sikula, e leai se tiga ma e le o le vevela, o loʻo faʻaalia i itu uma e lua ma o ese mai le motu pe a mavae ni nai tausaga.

Afai e le umi le maʻisuka, ona oʻo mai ai lea o foliga mai o le taamilosaga lapotopoto ma se otootoga manino o se faailoga lea o erythema. O ia ituaiga liona e tele, e masani lava ona i luga o le tino ma e o mai faatasi ma sina lagona o le tingling. E maeʻa le tino pe a mavae ni nai aso e aunoa ma se togafitiga.

O le maʻisuka o le Obese e faʻavaeina ai se faʻalavelave e pei o le acanthosis uli (tagaʻi i le ata). O le lanu o Brown e aliali mai i totonu o le pito ma le ua.

I luga o le nofoaga ua faaleagaina, o le paʻu o le paʻu o le paʻu i le paʻi, ma se paʻu manino.

Mulimuli ane, o se lanu uliuli e fausia mai le pito. O le faʻamaʻi e tele lava ina pala ma e le pine ae pasia, ae o se maʻi leaga faʻapitoa foi e tupu.

O le pogisa e tasi e mafai ona tupu i luga o sooga o tamatamailima. O faʻasalaga e pei o le paʻu e tupu ona o le tele o inisalini i le tino, lea e tupu i le faʻamalosia o le inisalini.

Faʻaaliga o le lipoid necrobiosis

Lipoid necrobiosis - o le a lea? O le maʻi lea o le paʻu i vae, e afua mai i le le lava o le inisalini. O le faʻamaʻi e tele lava ina matauina i fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Muamua, o lanu mumu e aliali mai i luga o vae (vaai i le ata), e luga aʻe i luga o le paʻu, ona latou tuputupu aʻe lea ma liliu atu i ni mea e le atoatoa.

O se lanu enaena lanu enaena e fai i le ogatotonu, i luga o le laupepa o se ulutala tiga i luga o le taimi.

O togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi e aofia ai tofiga nei:

  • fualaau faasaina mo le toe faaleleia o le toto (Aevit, Curantil, Trental),
  • togafitiga o le palapala ile Fluorocort, Dimexide, Troxevasin,
  • inisalini faʻataʻitaʻiga i totonu o le maʻi o le ulutala ma le heparin,
  • fualaau faʻasaina e faʻamaonia ai le gataifale lipid (Lipostabil, Clofibrate),
  • laser therapy
  • phonophoresis ma le hydrocortisone.

I tulaga faigata, e faʻaaogaina le taotoga palasitino.

Ituaiga rashes

O le isi ituaiga o mea e faaleagaina ai le maʻisuka i le maʻisuka o le foliga mai o le vevela i gauga o le paʻu. E masani lava, o togafitiga e tupu i totonu o le lima tausaga talu ona atiaʻe le maʻisuka ma e sili atu ona taatele i tamaitai.

I luga o le au, o le manava po o le uʻu, o loʻo iai ni togitogi mafiafia poʻo le mumu. O pito e fusia ai le taimi, o le vaega ua afaina o le paʻu ua mumu ma ua lilofia i vavae. I le po, e faʻateleina le malosi.

I luga o vae poʻo tamatamailima o pito i luga ma pito i lalo, e mafai e fuluʻi maʻisuka ona fauina, oʻo atu i le tele o senitimita.

Le lanu o le siama i luga o le nofoaga o le faaleagaina e le suia, e mafai ona o gatasi ma le suamalie po o le tingling, pe ono le mafua ai le le mautonu. O le paʻu o loʻo i ai se vai malulu poʻo manino e le o aofia ai le microflora pathogenic. A maeʻa le tolu i le fa vaiaso, e mou atu le moli e aunoa ma le tuʻuina o ni maʻila.

Paʻu o le paʻu pisia

Stains e aliali mai i maʻisuka matutua i le ogaoga, i le va o tamatamailima, i laʻau o le paʻu ma i totonu o le potu e mafai ona avea ma faailoga o candidomycosis.

O le paʻu ua liu mumu, vavave ma le tafia o loʻo i ai i luga o se uila ma se lanu lanumumu mumu.

O vaega lata ane o le paʻu e mafai ona ufiufi i paʻu laiti. O nei mea uma eo mai faatasi ma le vevela malosi.

Ina ia faʻamaonia le siama, o le suʻesuʻeina o meaola e uiga i le vailaau oona e ave i luga o le palapala.

O togafitiga e aofia ai le togafitiga o le physiotherapy ma le aveina o le fluconazole poo le itraconazole. Mo le faʻaaogaina fafo, Clotrimazole, Exoderil poʻo Lamisil ua faʻatulaga.

I le faaopoopo atu i le candidiasis e tetee atu i le maʻisuka, o faʻamaʻi pipisi nei e masani lava ona maua ai:

  • furunculosis,
  • felon,
  • erysipelas,
  • diabetic foot ulcer,
  • pyoderma.

O vailaau antibacterial e faʻaaogaina i le togafitia o faʻamaʻi, ae o maʻi patipati e faigata ma e manaʻomia togafitiga umi. O faʻamaʻi pipisi o le tino e faigata ona togafitia ma faʻafaigofie ona lelei le totogi mo maualuga maualuga o kulukose.

I nofoaga faaleagaina, e amata ona faʻapipiʻi se mea e galue i luga o le inisalini, faʻaleagaina ai le hormone. E le gata i lea, o le tino e taumafai e aveese faʻamaʻi ma le mumū ma aofia ai se puipuiga, lea e oʻo atu ai i le sili atu le faʻaitiitia o puipuiga.

O le mea lea, ina ia faatelevaveina le taunuuga, o le maʻisuka ua faateleina le tui o le inisalini, o fualaau faasaina e faamalosia ai le puipuiga a le tino, ma i tulaga faigata, togafitiga mo taotoga.

O le tausisia o togafitiga puipuia o le a fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamalo le ala o le faʻamaʻi:

  • puipuia le paʻu mai ogaumu, abrasions, magia ma manuʻa,
  • siaki i taimi uma le paʻu ma, pe afai ua afaina, togafitia i se visepisi,
  • ia filifili lelei, seevae talafeagai, aloese mai le fausia o sana,
  • Tausia o le tausiga o paʻu, aua nei faʻaaogaina mea faʻamalosi, solo palapala, aua nei faʻaoga fasimoli,
  • faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo le tumama e tatau ona faia i taimi taʻitasi ma le vaivai ma le le fiafia,
  • faʻaaogā faʻamalosi ma faʻamamaina vali mo le tausiga o paʻu.

Ata vitio i faʻamaʻi paʻu i le maʻisuka:

I le mauaina o se nofoaga fefete poʻo se manua o se tele taua, e le tatau ona e taumafai e togafitia le faʻaleagaina o oe lava. I lenei tulaga, e tatau ona e asiasi faʻanatinati i se fomaʻi ma puipuia ai le leaga.

Faʻavasegaga

Lanu mumu e mafai ona vavaeina i ni ituaiga se 3:

  1. Filifiliga a le Peraimeri suiga faʻaleaga.
  2. Faʻamatalaga faʻapitoa faʻamaonia.
  3. Dermatoses mafua mai i le maʻisuka togafitiga.

O le ituaiga muamua e aofia ai ni paʻu o le paʻu e mafua mai i faʻafitauli o le tino:

  • xanthomatosis i le maʻisuka,
  • semopathy
  • fofo.
Faʻafefete i luga o le paʻu

O le lona lua e aofia ai faʻamaʻi pipisi:

  • mala
  • siama siama.

O le ituaiga lona tolu e aofia ai:

O le maʻisuka masani o le maʻisuka e aʻafia ai pito i lalo, lea o le a talanoaina atili auiliiliga.

Mafuaʻaga mo mea tutupu

E tupu mea uma ona o le faateleina o le kulukose toto. E le afaina le gasegase, ma o le tele o suka o le a mafua ona o le mimi ma le afu.

Ua lauiloa o le afu o se siosiomaga manaia mo le faʻalauteleina o meaola ninii. O le iʻuga, e amataina se gaioiga e le afaina ai i totonu o gaʻo fefaʻatauaʻiga, mai le mea e maua mai i luga o vae i le maʻisuka.

O le faʻasalaina o gaioiga faʻasolosolo e taʻitaʻia ai le mea moni o le toto e salalau solo ma le faʻaaogaina gaʻo i le tulaga e manaʻomia. I le aluga o taimi, o se faʻalavelave faʻapipiʻi e afaina ai le vaʻa, o loʻo afaina ai ulu laiti.

I lo latou tulaga, ua amata ona amata suiga. I totonu o fusi o vae, o mea leaga e faʻaputuina, lea e mafua ai le inupia. Ona o le le lava o le tafe o le toto, o le faagasologa o le faiga e faigata ona taofi, o loʻo alualu i luma.

E le gata i lea, e masani ona faʻailoaina e fomaʻi mafuaaga e lua: faʻaaliga o faʻafitauli ao maʻi le maʻisuka:

  • retinopathy o se maʻi vascular,
  • neuropathy - faʻaleagaina o neura.

Metotia o togafitiga masani

E tele tagata e faʻaaoga tele le togafitiga o le fale e faasaga i le dermopathy. I mataupu ogaoga, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o lenei faʻamaʻi, o tagata gasegase e tausia le paʻu ma le fesoasoani o oloa na saunia i luga o le faʻavae o laʻau ma aʻa. Faʻafefiloi ma teuteuga e faʻaalia foi i le tautala, e aʻafia ai le metabolism, maualuga o le suka ma le soifua maloloina.

Laulau - Recipes of medicine medicine:

FuaMetotia o le taliaina
110 g seleri ua fefiloi ma lemoni, pe a uma ona aveeseina fatu. O oloa e gaosia i totonu o se mea e faʻaleleia, ona tuʻuina lea mo le 1 itula i totonu o se vai vai.Faia i aso uma, ia le itiiti ifo i le 2 tausaga, i aso uma, i luga o se manava gaogao.
O le ufiufi o le ufiufi, o le St. John's wort, mint leaves i le tutusa tutusa (30 g) ua sasaaina i totonu o le 600 ml o vai. Palu mo le 15 minute, malulu, faamama.Fufulu fasi mea mama ile teuteuga, faʻaaoga i paʻu mamai. O le vaifofo e faʻamalieina ai le suamalie, o loʻo i ai se lagona filemu.
O le pulupulu ma le aloe o le vai e faʻamālōlō lelei ai le mea o loʻo i luga o vae: o le maʻisuka e aʻafiaina e lenei laau manaia, lea e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le suka pe a faʻaalia i le tautala.Apu aloe lelei, e aunoa ma le paʻu, tuʻu le paʻu o vae, taofi mo le itiiti ifo ile itula. O le meafaigaluega e faʻamalo ai le mumū.
30 g o poloka birch ua sasaa i se ipu vai, ua kuka mo le 10 minute, ona manava lea ma faamamaina.Fufulu se totini mama i totonu o le susu, faʻaoga i manua.
O le paʻu o le anufe ma le faasologa (20 g ia) e sasaa atu i le 200 ml o le vai, e kuka mo le 5 minute, ona finau mai lea.O le vai ua maeʻa ua faaopoopo i le vai mo le fufuluina o vae. E mafai ona e faia se teuteuga i ni aofaiga tele e toso ai ou vae i le faletaele.

Taofiaga

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona e taulai atu i le tausiga o le paʻu. Puipuiga o faʻamaʻi pipisi o le tino e mafai ona puipuia ai le tagata mai mai faʻalavelave. O ia mataupu faavae e tatau foi ona mulimulitai ia i latou ua uma ona latou maua le tala o le dermatosis.

  1. Faʻaaogā mea faʻalelei e faʻavae i luga o mea masani mo le tausiga o paʻu e aunoa ma ni vailaʻau vailaʻau ma mea manogi. Aʻo lelei mo meaʻai a tamaiti, e matua afaina lava i le fefaʻatauaʻiga.
  2. E taua le taofi o filifiliga e fiafia ai i vailaau masani o fale, aloese mai mea o loʻo i ai ma se fatu alkaline.
  3. Tuuina atu le fiafia i mea masani, manava i totonu o lavalava, faʻaumatia faʻasolosolo faʻamalosi.
  4. Faʻaaogā meaʻai mo le tausiga o vae, fufulu mama o vae o nofoaga matutu ma fatu galaini.
  5. A uma le taele, ia mautinoa e fufulu le paʻu ma faʻamago i se solo vaivai ina ia le susu.
  6. Ave le fufuluina o le paʻu, aemaise o laʻau pito i lalo, ma le faʻaeteete. O lenei mea e aloese ai mai le lamatiaga o le gaogao. Faʻaaogā mea manogi ma sua susu ma se mea lelei. Fufulu vae ma vaega i le va o vae ma le fulufulu faʻamalolo e aloese mai faʻamaʻi.
  7. Mataʻituina le paʻu, pe a oʻo mai ni lanu mumu - e le mafai ona pulea le maʻisuka, o se manaʻoga faanatinati e faʻatalanoa se fomaʻi.
E manaʻomia le faʻamamaina o le paʻu ola maloloina.

Paʻu paʻu

Talofa, o loʻu igoa o Irina. Ua ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 7 tausaga. Ou te mulimuli i le meaai na faatonuina e le fomai, ou te taumafai e taitaia se olaga ola maloloina. Talu ai nei, na amata ai ona ia matauina le paʻu o ona vae ua mago ma vevela. Ou te fefe i le atinaʻeina o isi paʻu o le paʻu. Tau mai ia te au pe faapefea ona aloese mai ia mea?

Talofa, Irina. O lau mataupu e le o se mea vavaeese, ae i le aluga o taimi, o le tele o fesili i lenei ituaiga. E lelei e te le amataina le tulaga, e pei ona faigofie ona faaleagaina le paʻu o le paʻu.

O le faʻalavelave taatele o mumu mumu i vae: o le maʻisuka e aʻafia ai le tino, faʻafitauli i le metabolism, toto toto ma kulūkose. Ia mautinoa e asiasi i se fomaʻi, mo se faʻatalatalanoaga, faʻaauau pea ona mulimuli i se meaʻai, faʻamama le paʻu, faaaoga na o togafitiga masani.

O le vevela ma le paʻu o le paʻu o ni faʻafitauli matautia

Tue le paʻu

Talofa, o loʻu igoa o Eugene. Talu ai nei lava, na amata ai ona ou lagonaina le sasaina o loʻu tino, aemaise lava i luga o laʻu fanau. E mafai ona avea ma mafuaaga o le maʻisuka, ua maʻi faatasi ma i latou talu mai le tamaitiiti?

Talofa, Eugene. O le mea tonu lenei atonu o le mafuaaga. Mai le fesili e manino lava ua maʻi le faʻamaʻi mo le sili atu ma le tasi le tausaga, e ono mafai ona amataina faʻafitauli e fesootaʻi ma faʻalavelave faʻaleaga, ma o le paʻu o loʻo pagatia mai lenei mea.

Iloilo oe lava ma le faaeteete, o paʻula mumu atonu e foliga mai e le o maitauina le taimi muamua. O se maʻi faʻatuʻeseʻese - maʻi suka - o mea i luga o vae e mafai ona laʻititi. E tatau ona e asiasi i le falemaʻi e fuafua ai le mafuaaga o le sasaina.

Aisea e maua ai i totonu o le maʻisuka

O faʻafefete ma mea e maualalo i pito i lalo e foliga mai i lalo ole aʻafiaga o le tele o mea leaga. O le mafuaaga taatele o faiga faʻaleagaina o se faʻafitauli o le gasegase o loʻo i totonu o le maʻisuka. O nai pito sili ona itiiti i totonu o le tino e mafua mai i le faaputuputuina o se fuainumera tele o vailaau oona e aafia, afaina, thrombosed. O se taunuuga, o sel ma tisipenesa o le epithelium latou te le maua meaʻai talafeagai ma le okesene, lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o angiopathy - suiga i le pigmentation o le paʻu.

O le faʻapogai o le leaga e mafai foi ona pipii i faʻamaʻi pipisi, dermatitis e mafua mai i pathogens. O iinei, o aʻafiaga ma mea e foliga mai e mafua ona o le puipuia o le puipuiga. O le tino na faʻavaivaia e le maʻisuka e le mafai ona toe teenaina le microflora pathogenic e osofaia ai, ma avea ai ma se faʻaleleia o eleele mo microbes.

Mafuaaga o le paʻu o le paʻu

O le paʻu o le paʻu e mafai ona vave oʻo mai i luga o vaevaega e lua, ae i nisi tulaga e salalau le faʻamaʻi i le tasi vae.

O le lanu Brown e aliali mai i le maʻisuka o loʻo faigofie lava i le atoatoa. E le gata i lea, ona o se faʻafitauli faʻavaivaia, o loʻo i luga o vae vaevaega o faʻavae pogisa, lea o loʻo faʻatusalia ai faʻaletonu i le tino.

O mafuaaga o lenei faailoga e aofia ai le atinaʻeina o neuropathy. Neuropathy o se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma fiva namu. Faʻaleaga mea fiva e mafua ai le faateleina o le kulūkose. Afai o le tagata maʻi e le o toe gaioiga mo se taimi umi, ma o faʻamaoniga e le faʻasalalau, ona tulaʻi lea o faʻafitauli.

Laʻau mumu i luga o vae i le maʻisuka e taʻu mai ai se faʻafefe o le maʻi. E fautuaina le maʻisuka ia mataituina lelei ia nofoaga o iniseti o inisalini. Afai o se allergy e tupu i le eria e faʻaopoopoina ai le iniseti, e ono faateleina le liona.

O le masipa o le maʻisuka e faʻaalia i le foliga mai o ni pogisa ma ni paʻu. O ia faʻatulagaga e talitutusa ma mea e mumu ai le muta. Faʻaalia i le tele o tulaga i luga o vae poʻo vae. O se tulaga talitutusa e tupu ona o suiga i le kulukose. Faʻalēaogā faʻaupu faʻafuaseʻi pe a uma le faʻasologa.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o xanthomas, faʻapipiʻi i vae e aliali mai foi i le maʻisuka. Laasaga samasama e foliga mai e laʻititi i le lapoa, aemaise i luga o vae. I se tulaga e le masani ai, e salalau solo i totonu o le tino.

O le mafuaʻaga o le amataga o dermatosis i le maʻisuka e masani lava o lipoid necrobiosis. Palama o loʻo i ai se fulufulu lanu samasama i luga o le paʻu. O lea ituaiga faʻamaʻi e mafai foi ona atiae i tagata soifua maloloina, ae ui i lea, e tusa ai ma fuainumera, 80% o tagata o loʻo i ai sea ituaiga eseesega o le maʻisuka.

Le atinaʻe o dermatitis

O lanu mumu i pito i lalo e le o taimi uma e maua ai i le maʻisuka. E tele lava lona faalagolago i tausaga, glucose indicators, predisposition faʻatoʻateleina. O faʻafitauli o le paʻu e mafai ona faʻaaliina i latou lava i le auala latou te faia ai: i le tulaga o le cyanotic spots, paʻu, ulcerative formations, pogisa eleelea.

O togafitiga e maua ai mumu mumu i le vaega o vae e taʻua o dermatosis. I lalo o lenei igoa e tele ituaiga o faʻamaʻi, o nisi o mea e lamatia ai le ola maloloina ole maʻisuka:

  1. O le Dermopathy o se maʻi lea e mafua mai ona o togafitiga faʻaleagaina lea e tupu i totonu o tamai vaa. Brown, lanu lapotopoto ua faia i luga o vae, ua ufiufi i sikuea paʻu. I lenei tulaga, e le lagona e le ua afaina le tele o le le mautonu, ma aua nei faitio e uiga i lo latou ola maloloina.
  2. Lipoid necrobiosis, lea e seasea maua. O le mafuaʻaga o lona atinaʻe o loʻo taoto i le gaʻo gaʻo gaʻo. I lenei tulaga, o vae maualalo e mafatia. I le taimi muamua, o le mumu e aliali mai, ona liua lea o le lanu uliuli, pogisa, ufiufi i le maʻi suka ma mafua ai le tele o faafitauli i le maʻi. E le mafai ona tuua lenei faʻamaʻi e le o faʻamoemoeina, faʻapea foi ma le mafaufau ia te oe lava.
  3. O le atherosclerosis o le maʻisuka, e faʻaalia i le faʻaalia mai o fulufulu leaga. Alualu i luma, e ufitia i latou i manua tiga, ma le le faʻamalolo.
  4. O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o se aʻafiaga dermatological masani i le maʻisuka. Lanu mumu, fulafula e pei lava o mu o foliga i luga o le paʻu.
  5. Xanthomatosis - e faʻaalia i le foliga mai o fulufulu samasama. O le tele lava o taimi e tupu mai ai nei maʻi i le maualuga o le cholesterol.
  6. Dystrophy o le paʻu, faʻaalia e foliga mai o lanu enaena. E tupu i tagata gasegase. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o le tino, e faateleina ai foi mea.
  7. Neurodermatitis, o se faailoga lea o le atinaʻeina o le maʻisuka, o loʻo faʻagasolo i se pepa le tumau.

O le mea e masani ai, o le faʻavevela i luga o vae e maua i le maʻisuka e atiae pe afai e le o matauina tulafono laiti o le tumama ma le le amanaia o uiga o le tagata maʻi i lona tino. Faʻaiʻu, faʻamaufaʻailoga, microcracks, manua laiti, paʻu vevela, leai se tausiga o le vae e fesoasoani i le faʻalauteleina o siama faʻamaʻi ma le ulu atu o microbio vailaʻau i nofoaga ua afaina.

I le oona tele, e tele lava ina atiae e tagata gasegase i luga o laupepa a le epidermis. Muamua, o le tagata maʻi e oʻo i le gasegase faʻamalosi - tagaʻi i le tusitusiga i luga o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka. Papateria e faʻaosofia foliga o microcracks ma le afaina i luga o vaega o le paʻu ua faaleagaina mai le taina. Latou te susulu pea lava pea, ufiufi i fulufulu mafiafia ma moli. O le faʻaleagaina o le faagasologa i le leai o ni togafitiga talafeagai e mafai ona gase mo se taimi uumi, aʻo faʻafefe ma faʻavaivaia manuʻa fou.

Taua! O faʻamaʻi pipisi o le Streptococcal ma le staphylococcal e sili ona matautia. Papatic ulcers, siama, pyoderma, ma isi maʻi o le maʻi suka i totonu o se foliga faigata, ma e manaʻomia ai le faʻamautuina o le faʻavaveina o mea i totonu o le toto. I maʻi o le insulin, o loʻo i ai se manaʻoga mo se faʻaopoopoga o le hormone.

Fuaina ma o ai e faʻafesoʻotaʻi

Faʻatasi ai ma maʻi pipisi ma afaina ai le paʻu, o le maʻisuka e tatau ona foliga mai i se tagata faʻatau. A maeʻa se suʻesuʻega muamua, o le a ia faasinoina le tagata maʻi i suesuega o le toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose, ma o le metotia o siakiina o le eseesega o le a fuafua ai le ituaiga o maʻi paʻu.

Afai e maua e le tagata maʻi ni pustules, e pipiʻi i luga o le paʻu, e tagi o ia i le vevela, mago ma le vevela o vaega na aafia o le tino, ma o le kulimi ua tumu i mea manino, o lona uiga o se maʻi leaga. O le tagata tomai faapitoa i ia tulaga e mafai ona faatonu o ia e suʻe le vaega na aafia o le paʻu.

Auala e togafitia ai le paʻu o le paʻu i le maʻisuka

E filifili e le fomaʻi se togafitiga a le tagata lava ia mo maʻi taʻitasi, faʻalagolago i le natura o le togafitiga ma le malosi.

E masani lava i le dermatitis, o le togafitiga togafitiga e aofia ai:

  • faʻasaʻoina o maualuga o le kulukose o le toto,
  • oti
  • o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina, faʻamaʻi pipisi, gelsicitis, anti-allergic and antihistamines.

Ina ia faʻamalosia le faʻaogaina o togafitiga, o faʻataʻitaʻiga o togafitiga o vailaʻau e faʻamaonia. E le gata i lea, o se dermatologist poʻo le endocrinologist e mafai ona fautuaina le faʻamaloloina o mea manogi:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • Bepanten, faʻaaogaina mo le vevela tele, mumu, faʻafefe, vaʻa,
  • Methyluracil, faʻaolaina mai manuʻa le lelei o le faʻamaʻi ma maʻi o le maʻisuka,
  • Reparef, faʻaaogaina mo le paʻu o le paʻu o le paʻu ma le maʻi o le gaʻo,
  • Solcoseryl, o se fofo e fesoasoani i vai susu ma le suauu - ma faʻamaʻi paʻu paʻu i luga o vae,
  • Ebermin o se vailaau e faʻamalolo lelei ai maʻi o le gaʻo lea e masani ona maua i le maʻisuka.

I faʻamaʻi pipisi, o loʻo taʻua i lalo:

  • antimycotic drugs, mo se faataitaiga, Lamisil, Nizoral mo le masina,
  • togafitiga o nofoaga faʻafitauli ma le sodium thiosulfate solution,
  • faʻaaogaina o fualaau faʻamalo, mo se faʻataʻitaʻiga, Miconazole, mo le masina,
  • mulimuli i le taumafa tino
  • antihistamini lea e fesoasoani ai i se lagona le mafaamatalaina.

Faʻafefea ona tausia lou tino paʻu maloloina

Ina ia aua nei feagai ma faafitauli paʻu i le maʻisuka, ua fautuaina:

  • tausiga faʻapitoa mo le tino ma suʻesuʻeina i aso uma vae mo le faʻaalia mai o fulufulu ma meaʻai,
  • faaaoga le fasimoli e le o iai ni mea manogi faaopoopo,
  • aua e te alu i le taele vevela lea e mamago le epidermis,
  • fufuluina le paʻu pe a maeʻa vai,
  • aloese mai le manua i le paʻu ma le meaʻai pe a tausia ni fao,
  • faʻaaogā totini faʻanatura ma seevae faʻamalosi e sili ona lelei e mafai ai e oe ona faʻamaʻalo ou vae,
  • faʻapitoa e tatau ona totogi i nofoaga faʻavalea, faʻaaoga togafiti ma faʻamaina mea teuteu,
  • ia puipuia le foliga mai o le mamafa o le mamafa,
  • mo faʻalauiloa ma sana, faʻaaoga se kulimi o loʻo i ai le maualuga o le urea,
  • o le faʻamamaina o le paʻu e le tatau ona faʻatagaina, lea o le a aloese mai le faʻaalia o vaʻa ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona faʻamaʻi le microran.

O le taimi lava e maua ai e le tagata maʻi faailoga o le faʻaleagaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, e tatau ona vave saili se fesoasoani faafomaʻi e puipuia ai faʻafitauli.

Faʻaiʻuga

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave matuia o le toto o vae o vae, e mafai ona tupu se tulaga matautia - gangrene maʻisuka, e aafia ai tamatamailima ma mulivae. O laumei pogisa e foliga mai o le uliuli, e fai ai se vaega e le mautonu, e vavae ese mai i nofoaga maloloina lelei ma se lanu mumū mumu. I le leai o ni togafitiga talafeagai, o le a manaʻomia togafitiga faʻapitoa - o vaevaega o vae e aloese ai mai le vavae.

O lanu mumu e masani lava ona aliali mai i luga o vae o le maʻisuka, ma e tele mafuaʻaga o lo latou tupu. E naʻo togafitiga lelei ma togafitiga faʻataʻitaʻiga o le a fesoasoani e aloese mai le ogaoga o taunuuga ma toe faʻaleleia foliga matagofie o vae.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Lipoid necrobiosis

Silasila i le maʻisuka i le tusa ma le 4% o maʻi. E tele taimi e mafatia ai tamaitai. O na faʻaaliga o le maʻi mo se taimi umi atonu e na o le pau ia. E leai ni tiga ogaoga, ae o le pito i luga o le epidermis e mate.

O le mafuaʻaga autu e le lava le tumu o le paʻu i le okesene.

Laʻau mumu na amata muamua, ona latou faʻatupulaia lea o le lapoa ma avea ma ni mea e leai ni foliga. I le ogatotonu o lenei faʻavae, e aliali mai se lanu enaena, ma iu ai ina avea ma se ulupo.

O foliga vaaia o le nofoaga ua afaina e le lelei. Ma o lea maʻi e le liua i le necrosis ma le gangrene, o le tagata maʻi e fautuaina ia asiasi soo atu i se tagata faʻataʻitaʻi. O le mamafa o lenei faaaliga e le faalagolago i le tulaga o le maʻisuka.
Mo le toe faʻaleleia, o fualaau ma auala e faʻaleleia ai le tafe toto o loʻo faʻamatalaina.

Neurodermatitis

Pe a paʻu le paʻu, o lenei maʻi e taʻua o le neurodermatitis. O le atinaʻe e mafua mai i laʻititi laʻititi e ave i le maʻisuka. Nofoaga masani o le sasaina: afifi o le manava, genitals, limbs.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

E le suia le focus mo se taimi uumi, ae faʻatasi ai ma ni mea laiti e maua mai ai ni nai nudular laiti o se foliga faʻalelei. Papules ei ai se lanu paʻu. I nisi o nofoaga, o loʻo i ai se faʻafefiloi, e fai ai se faʻailoga palota. O lenei vaega e matutu, e mafai ona fai fua. E i ai ni poloka i totonu o le vaega o le vai.

O le tagata maʻi e feagai ma tulaga tiga ona o le vevesi, uiga i le pogisa.

Maʻisuka vae

O ia ituaiga o siama ua faia ma le faʻavasegaina o mea i luga o vae. O se faʻasalalauga tuʻufaʻatasia e faʻapipiʻi ai suiga faʻapitoa i le tino ona o le maʻisuka.

Le maualuga o le faʻalavelaveina o le maʻisuka vae:

  • maʻi papaʻa
  • ogaoga loloto
  • maʻi pipili e oʻo atu ai i ponaivi poʻo le osteomyelitis, o le tino,
  • gangrene.

Soo masusu, ponaivi-o vaega taua, vaʻa, ponaivi.

Pemphigus

E foliga mai o se mea matala i le vai, e mafai ona fenumiai ma se mu.

E foliga mai e le o se mea faʻafuaseʻi le afaina i luga o vae, lima, vae. E ese mai i le 1 mm i le 4 cm le seleselega. I totonu, e manino le vai. E masani lava ona mou atu i togafitiga i le lotoifale pe a uma le 4 vaiaso, e oo lava i le maʻila e le tumau.

Aʻo toe foʻi mai le kulukose i le masani, e mou atu. Afai e matala le matala, o loʻo i ai se faʻafitauli o siama.

Maʻisuka erythema

E foliga mai o mea erythematous ephemeral lea e tupu i alii ua sili atu i le 40 tausaga talu ai nei ua maʻi.

O nei lanu mumu i le maʻisuka e lapopoa tele ma se taamilosaga manino ma lapotopoto. Latou te sasaaina i luga o le siama, lea e tatala, o lona uiga, e le ufiufi i lavalava. A maeʻa le 2-5 aso, e masani lava ona alu ese ia mea.

Paʻu o le tino paʻu

O le mafuaʻaga o le faʻasologa o lenei leona o Candida albicans. Faʻasolosolo faifai pea. E maua i tagata tuai ma le gasegase.

E lagona le vevela i le eria o laupega masani o okeni, mucous membranes ma fusi i le va o tamatamailima. E tusa ai, e aafia ai nei nofoaga. Muamua na faʻaalia e pei o se paʻepaʻe paʻepaʻe ma ni fuefulaga ma faʻaleagaina. O nei vavae ua i ai se malulu. O le taulaiga e siomia e afu. O le taimi lava latou te tatalaina ai, o le vaega o suiga pathological e tupu.

Faamai pipisi

E faigata le togafitia o manua o le paʻu o lona tagata solitulafono o le siama. E oʻo mai i le toesea o vaega o le tino ma le oti.

A maeʻa le faʻamaonia o le siama, o le dicloxacillin poʻo le erythromycin ua tuʻuina atu. O le pasene sili ona tele o meaola ninii e faʻaumatia e nei vailaʻau.

O le afaina e mafua mai i le streptococcus ma le staphylococcus. Afai ei ai isi faʻamaʻi, ona faʻamoemoeina lea o le a taofia ai le salalau o le faʻamaʻi.

E le mafai ona togafitia i nofoaga vevela i togafitiga vevela. Vaʻa suamalie tetele.

E leai se togafitiga saʻo. O le tele o togafitiga talafeagai e mafai ona fautuaina e se tagata faʻatau. O le metotia e faalagolago i le nofoaga ma le ituaiga o vevela. O le fomaʻi muamua e togafitia le mafuaʻaga, ae le o taunuuga, lea na faʻaalia i se faʻavave. E le gata i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona popole muamua i le tulaga o le paʻu.

O le galuega autu o le faʻamautuina lea o le tulaga lautele o le maʻi. O nisi o kulus e mou atu.

I faʻamaʻi pipisi, o mea manogi e faʻaaogaina o le a taofia ai togafitiga o le paʻu, tusa lava pe o le sigi poʻo le siama.

Afai ei ai se tali i le fualaau faasaina, ona faʻaaogaina lea o vailaau anti-allergenic.

Necrobisis togafitiga

Faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei e le mafai ona maua se togafitiga lelei. Faʻaaogā togafitiga e faʻaaogaina: electrophoresis o Trental poʻo Aevit, phonophoresis o hydrocortisone. O le togafitiga laser e faʻaaogaina foi e aveese ai le liona ma isi tui tipitipi.

Faʻaaoga injections ma corticosteroids, insulin. O talosaga e faia 30% o le fofo o le Dimoxide. Laei o le heparin ma le troxevasin, o meaola o le corticosteroid e maua mai i fuga-inuinu.

Faaaoga fualaau faasaina e faaleleia ai le taamilosaga: Trental, Theonicol, Curantil.

Fomaʻi e toe faʻafoʻi ai le lipid metabolism: Clofibrate, Lipostabil, Benzaflavin.

Togafitiga Candidias

Mo le togafitiga o le au faʻasalalau, o le togafitiga faafomaʻi togafitiga faafomaʻi e leai ni aʻafiaga i itu e sili ona lelei.

E talafeagai lenei mea ina ia faʻaitiitia ai le tele o faʻafitauli o le maʻisuka, aemaise lava mo tagata e maualalo le puipuiga ma le matutua.

Afai o le maʻi na i ai i se taimi masani, ona oʻo loa lea i le umi o le togafitiga. O le autu o le togafitiga o le tagata maʻi e tupu i le pusa. Ole fualaau autu o Triazole-Fluconazole. Flucnazole e faʻaitiitia ai le phospholipase e gaosia e ala i meaʻai, e faʻaaogaina ai le mafai gafatia o lenei faʻamaʻi.

Puipuiga ma fautuaga

E tatau ona e mataituina ma le faaeteete le paʻu, o ona faʻaaliga ma suiga.

E tāua le manava lelei o le paʻu, fai ni laʻei lelei e le faia i ni mea gaosia. E tatau ona tele ma e le selesele i soo se mea, e aunoa ma le faatapulaaina o le gaioiga. O seevae e tatau ona faʻalelei, leai ni totini ma se fusi e faʻamalosi. Mataʻituina togafitiga a le tagata lava ia - o mea uma lava e tatau ona faʻaaogaina mai totini i seevae. Sui solo i aso uma.

Mataitu le toto ma le cholesterol. O lenei mea e mafai ai e oe ona tumau le tafe toto, lea e afaina ai le tulaga lautele.

Inuina le tele o le vai ma le vai e fesoasoani e taofi ai le susu i le paʻu. Taumamafa meaai e aofia ai gaʻo omega-3.

Aloese mai nofoaga tumutumu, e pei o le baths ma saunas. E tatau foi ona e iloa e le mafai ona e fufuluina ou vae, mafanafana i fagu vai vevela, pe fai le masima masima. Taofi ese mai nofoaga o le vevela tele o le pito i luga: afi, afi afi.
E tatau ona faʻamaʻi uma faʻalaumua. E le fautuaina le faʻaaogaina o iodine, ava malosi, paluga palatini, ma lanu meamata mo manua. O loʻo tuʻuina atu i le 3% faʻafoʻi o le hydrogen peroxide, furacilin, dioxidine.

I vailaʻau faʻasolosolo, faʻaaoga faʻamalositino alkaline e faʻaaoga ai faʻaoga faʻalanuʻu masani.

Mo le tausiga, faʻaaoga togafitiga malu, kulimi e maua mai i mea masani. E talafeagai le faʻamamaina o le paʻu e faʻaitiitia ai lamatiaga o le osooso. O vaega i le va o tamatamai vae e soloia i vailaau faʻatoʻaga e aloese ai mai faʻamaʻi pipisi. E leai ni fao i totonu o se afaina, ae saʻo.

Faʻamama le maualuga o le vae o vae i faila faʻapitoa, e aunoa ma le aveesea o fatu. A maeʻa le vai, ona faʻamamaina lea o le paʻu i le solo mama.

Ina ia puipuia le gangrene, e te manaʻomia:

  • aua nei inuina le ava malosi ma tuu le ulaula,
  • mataʻituina le toto suka
  • pulea le mamafa o le tino
  • asiasiga vaaia o lala,
  • savali ia le itiiti ifo i le 2 itula i le aso ma fai ni taʻaloga mo vae.

I le tulaga o le pipiʻi i le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. O lona uiga o faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le a le toe i ai le pule.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Mafuaʻaga o lanu mumu

O mafuaʻaga o le faia o lanu mumu i luga o vae ma le maʻisuka e tele. Faatasi ai ma mea autu e faaosofia ai, e iloagofie e tagata atamamai:

  • o le le mautonu o gaioiga e fesootaʻi ma le metabolism, o se taunuuga lea o aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai le gata o le paʻu, ae faʻapea foi totoga i totonu,
  • ogaoga faʻalavelave faʻafuaseʻi e taʻitaʻia ai foliga o ituaiga uma o mumū i totonu o le folasicles ma pores. Latou te faʻavevesi ai le tiga o le maʻi i le maʻisuka,
  • vaivai o malosiaga puipui o le tino, e mafua ai le vave ma le umi o le faʻamaʻi o le epidermis i microbes ma pathogenic siama.

O mea e maua i le maʻisuka i luga o le tino e vave ona alualu i luma, lea e mulimuli ane faaalia ai e le gata i le mumu o vae poʻo le faʻavaeina o mea. E mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu, paʻu atoa ma isi faʻalavelave ogaoga. O le mea pito sili ona ogaoga o nei tulaga o le vae o le maʻisuka, lea e masani ona mafua ai le le atoatoa o le maʻisuka.

Manua i luga o vae mo le ata o le maʻisuka

O togafitiga mo faʻamaʻi paʻu e tatau ona amata i le fetuunaʻi o le suka. O se faʻalavelave o togafitiga togafitiga e faʻaleagaina ai le neuropathy. O tagata maʻi i se taimi vave e le mafai ona lagona le faalēaogāina, o lona uiga o le umi o le togafitiga faʻalautele e faʻaleleia ai. Ua faatonuina e le fomaʻi fualaau faasaina e faavae i luga o le tulaga o le salalau o maʻi o le paʻu ma uiga o le maʻi. Togafitiga e aofia ai:

  1. sauniuniga vascular
  2. vitamini
  3. lipolic acid.

Ituaiga o faʻamaʻi Paʻa Paʻu

O le igoa taatele mo maʻi, e mafua mai ona o le mumu mumu i luga o vae i le maʻisuka, o le dermatosis.

Tagata faʻapitoa e gauai atu i le lisi atoa o faʻamaʻi o loʻo aofia i lenei vaega: dermopathy o le maʻisuka, lipoid necrobiosis, atherosclerosis o le maʻisuka, paʻu, ma le xanthomatosis ma le dystrophis papilisi-pigmented.

Talu ai ona o le ogaoga o se mea uiga ese e pei o sikuea i luga o vae i le maʻisuka, e tatau ona talanoa eseese faʻamaʻi taitasi.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le muamua o tulaga ua tuʻuina atu, e taʻua o le dermopathy, ua faia ona o suiga i tamai vaa. I luga o le paʻu o le pito i lalo pito i lalo o le lanu enaena, o loʻo ufiufi i nai fua laititi. O ia mea e masani ona faʻaalia e se foliga lapotopoto. O le tele o taimi, o le maʻisuka e leai ni faitioga patino e fesootaʻi atu i lenei faʻamaʻi.

O le lanu pogisa i luga o vae e mafai foi ona tupu i le lipoid necrobiosis, ae o se tulaga e seasea tupu. I le tautalagia o lenei mea, faʻalogo i le mea moni e faʻapea:

  • o le mafuaaga mo lona atinaʻe o se soliga o le gaosiga o gaʻo,
  • o le tele lava o taimi, o le fomaʻi ua faia i sui o tamaitai, oe muamua feiloai i le mumu, ona lanu moana pe lanu enaena,
  • i nisi o tulaga, e mafai ona iai ni nofoaga pogisa i le eria o le la,
  • aʻo faʻalauteleina le faʻamaʻi, o ia vaega o le ulcerate ma mafua ai le ogaoga o tiga i le maʻisuka.

E taua tele le aua le tuua le necrobiosis lipoid e aunoa ma se togafitiga talafeagai ma ia aua foʻi neʻi faia ni togafitiga. O isi togafitiga e tatau ona e gauai i ai o le maʻisuka atherosclerosis. O loʻo faʻaalia i le faʻaalia i luga o le paʻu o vaega eleelea. A o faagasolo le maʻi, o nei vaega e liua i manuʻa, e matua tiga lava ma e le o faʻamalolo. E masani lava, o le maʻisuka e le gata o le mumu lalo ifo o tulivae, ae o tiga foi i maso.

O faʻamaʻi pipisi e avea ma faafitauli mo le maʻisuka, lea e tele ai lanu mumu e maua i luga o le paʻu. O se taunuuga, o le tino e foliga mai e mu. E tusa ai ma tagata atamamai, e taua le auai i le togafitiga faʻapitoa, ona e na o le pau lava le mea e seasea lava. E na o le mafai ona maua ai le maʻisuka sili ona lelei.

E mafai ona tupu ni meaola i le maʻisuka ma le xanthomatosis. I lenei tulaga, o vaega o se lavelave samasama e aliali mai i pito pito i lalo ma isi vaega o le tino. O le tele o taimi, e tupu ai le xanthomatosis i tagata mamaʻi i le toto maualuga o le cholesterol.

Ma le mea mulimuli, o se isi tulaga lea e tatau foi ona gauai atu i ai o le papillary-pigmentary dystrophy o le paʻu. I lenei tulaga, e aliali mai i luga o vae vaevaega lanu enaena. O le tele lava o taimi, o le uiga lea o le maʻisuka o loʻo gasegase, ma o le a faʻapupulaina ai le lanu enaena ma le faateleina o le mamafa ma isi faafitauli. O le mea moni, ina ia faʻaumatia lenei mea, e taua tele le auai atu i se togafitiga atoatoa ma faʻapitoa.

Mataupu faavae autu mo le togafitiga o manua o le paʻu

O le auala mo togafitiga o se ituaiga faapitoa o le dermatitis e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le vaega o loʻo aʻafia ai le maʻi. I le tautala e uiga i auala e togafitia ai lanu mumu i luga o vae i le maʻisuka, faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • e tatau i le fomaʻi ona filifili se togafitiga e faʻamoemoe i le maualuga o le toe faʻaleleia o gaioiga e fesootaʻi ma le metabolism,
  • Muamua lava, e le o togafitia e le tagata suʻesuʻe le taunuuga, ae o mafuaaga na mafua ai ona salalau le paʻu paʻu,
  • diamatic dermatitis, faʻavasegaina e avea o se vaega muamua, e le manaʻomia le faʻasolosolo ma le faʻapitoa faʻatasi togafitiga,
  • faʻatasi ai ma se faʻaleleia atili o le tulaga masani o le maʻi ma le faʻamautinoaina o le maualuga o le suka o le toto, o le numera o le paʻu o le paʻu i luga o le pito i lalo o le a faʻaitiitia faʻaititia. Ae peitai, e le o lona uiga o le a le maua i le lumanaʻi faailoga ma lanu o le paʻu.

Mo le togafitiga lelei o le vevela o se natura faatosina, o ituaiga togafitiga faʻaaoga e aofia ai faʻamatalaga faapitoa o fualaau faʻasaina. Ina ia mafai ai ona vave faʻasolosolo vave i totonu o le itulagi o pito i lalo ifo, o ia sooupu e tatau ona faʻamalamalamaina e ala i fomaʻi ma mea faʻapitoa. I lenei tulaga, o le togafitiga o le maʻisuka ma le mumu i luga o vae o le a maeʻa.

Ina ia faʻamalosia le aʻafiaga, o le a manaʻomia e le maʻisuka ona mulimuli i ni fautuaga i le lumanaʻi. O le mea muamua e uiga i le mataʻituina faifai pea o le suka toto ma lona tau maualuga, pe a tatau ai. E taua tele le vavae ese o soʻo i le kulukose, aua e mafai ona faʻaosooso ai isi faʻalavelave. E le gata i lea, o tagata atamamai e faʻamalosi i le mateina, 'ai i le "saʻo" meaai.

O lea la, e tatau ona i ai i le taumafa mea e masani ai, protein, fiber. O le tele o fualaau 'aina, fualaʻau, cereals ma cereals o le a faʻaumatia le maʻisuka, o le lelei. O meaʻai e le tatau ona maualuga le kalori, ia faʻaesea le ono mafai ona faateleina le mamafa o le tino. Faʻatasi ai ma se auala faʻapitoa e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le lanu mumu i luga o vae i le lumanaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga