O loʻo maua i le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi o le fatu: o le sailiga mo se fofo Upu o se tusitusiga faasaienitisi i le faapitoa - Medical Endocrinology

O le tele o faʻamaʻi fatu cardiovascular i tagata maʻi e maua i le maʻisuka (9.5-55%) e sili atu le maualuga i le lautele (1.6-

  1. d%). E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega a le epidemiology na faia i Moscou i le 1994, o le faʻateleina (IHD) ma le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maʻi suka i le NIDDM 10 tausaga talu ona faʻamaonia le maʻisuka e 46.7 ma le 63.5%. O le lima tausaga le ola ina ua mavae le pipisi o le myocardial i tagata maʻi na maua i le maʻisuka e 58%, ma i tagata e leai se maʻisuka - 82%. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le aʻafiaga o liona o pito i lalo ma le atinaʻe o le gangrene ma le faʻamavaeina mulimuli ane ua matua faateleina. O le maualuga o le toto maualuga e fesoasoani i le alualu i luma o le nephropathy ma le retinopathy. O le faʻasalaga o le tino mai le maualuga o le maualuga i le lautele o le fausaga o le olaga faitino mo le 20-50%, ae o tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o lenei faailoga e 4-5 taimi maualuga. Faʻaleagaina o le carbohydrate ma le lipid metabolism o le uiga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka e faʻapupulaina ai le lamatiaga ma faʻavaveina ai le atiaʻe o le atherosclerosis; o le aʻafiaga o le fatu fatu o maʻi na tupu i le 14 taimi ile 10 tausaga o le olaga.

Atherosclerosis o faʻamaʻi o le maʻisuka i le maʻisuka e faʻamatalaina i le tele o atinaʻe ma faʻasalalau. O aʻafiaga faʻapitoa e ono aʻafia ai maʻi o le fatu (hypercholesterolemia, maualuga maualuga, meaʻai ma le ulaula) i tagata mamai e maua i le maʻisuka e oʻo atu ai i le oti 3 taimi e sili atu nai lo le lautele. E oʻo lava i le leai o nei mea taua, o le tele o taimi ma le alualu i luma vave o le atherosclerosis i le maʻisuka o loʻo fautuaina ai nisi faʻaopoopoga mo lona atinaʻeina. O le faateleina o le lamatiaga o le atiina ae ma le alualu i luma o le atherosclerosis i le maʻisuka e fesootaʻi ma mea e pei o le hyperinsulinemia, hyperglycemia, ma le solia o le toto coagulation system. Ole tele o manatu e totogi i le lipid metabolism disorders. O se mafutaga mafana i le va o le dyslipidemia ma le atinaʻeina o maʻi o le fatu cardiovascular, faʻapitoa o maʻi fatu fatu, ua faʻamautuina. O le faateleina i le maualuga o le lipoproteins o le maualalo (LDL) e taua o le autu o le pathogenetic i le atherosclerosis. O se tasi o mea taua i lona pathogenesis o se faaitiitia i le mea e maua ai le lipoproteins maualuga (HDL) faatasi ai ma meatotino antiatherogenic.
O le matafaioi o le faʻamalosi i le atinaʻeina o maʻi fatu fatu fatu e itiiti le suʻesuʻeina. Faʻatasi ai ile hyperlipidemia ituaiga III, hypertriglyceridemia ua manatu o se tulaga lua le solia ole lipet metabolism. Ae ui i lea, o le hypertriglyceridemia maualuga i le maʻisuka e mafai ona sili atu ona taua i le atinaʻe o le atherosclerosis nai lo le hypercholesterolemia.
O le faaletonu o le lipid metabolism i le maʻisuka e faalagolago i luga o le tele o itu ma le maualuga i le maualuga o le hyperglycemia, faʻamalosia o le inisalini, oona, microalbuminuria, faʻapea foʻi meaʻai. O le natura o le dyslipidemia e fuafua i le ituaiga o maʻisuka. Faʻatasi ai ma le IDDM, o le le lava o le inisalini e mafua ai le faʻaitiitia o le lipoprotein lipase, lea e oʻo atu ai i le hyperlipidemia, hypertriglyceridemia ma le faateleina i le faʻamasinoga o p-lipoproteins.
I lenei tulaga, o le faʻasalalauga o le pito i lalo o le endothelial ua faʻalavelaveina ma ua faʻalauteleina le taliaina o leukocytes i le pito o le endothelum. Taua i le solia o le microcirculation o suiga ma meatotino iloga o le toto e fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le talipupuni. O loʻo talitonuina o le faʻaleleia o le gaosiga o faʻamaʻi saoloto e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le oxid nitric, o le vasodilator autu lea e maua mai i pito o le endothelial. O le faaleagaina o le methiolum, o le mafiafia o le puipui lapoa e mafua mai i le hypertrolasia ma le hyperplasia o suauu musika lamolemole e mafua ai le faaitiitia o le tausisia ma le gafatiaina o gaosiga o toto, ma o le solia o le hemostasis ua faatelevave ai le fausia o ni atherosclerotic plate i totonu o vaa. O le hyperinsulinemia umi e mafua ai le maualuga o le tino maso. O le tuufaatasiga o nei mea e fuafua ai le atinaʻe o le atherosclerosis.
Toto. O faʻavaega o le atinaʻeina o le maualuga o le maualuga i le IDDM ma le NIDDM e ese. Faatasi ai ma le IDDM, o le toto maualuga e masani ona tupu pe a mavae le 10-15 tausaga mai le amataina o le faamai ma masani ona mafua mai i le nephropathy o le maʻisuka. E naʻo se laʻititi pasene o mataupu, o le faateleina o le toto maualuga e fesootaʻi ma isi faʻamaʻi pipisi. I maʻi gasegase ma le NIDDM, o le faateleina o le toto maualuga atonu e le fesootai tonu i le maʻisuka ma e masani ona mafua ona o le maualuga o le toto, fatu fatu fatugaʻo, maʻi masani o le klonelonephritis, gout poʻo le sili atu ona tupuga - gaʻo fatugaʻo, maʻi faʻasolosolo. O le maʻisuka nephropathy i tagata mamaʻi ma le NIDDM ua na o le lona tolu lea o mafuaʻaga o le faʻateleina o le toto. Ole maualuga o le toto maualuga atonu o le a mafua ona o isi faamai o le endocrine e faʻatasi ma le maʻisuka (thyrotoxicosis, acromegaly, maʻi o Hisenko-Cushing poʻo le maʻi, Conn's syndrome, pheochromocytoma, ma isi). E tatau ona amanaia le ono mafai ona i ai le i ai ma le faʻamautuina o leona o le vaʻa - o le faʻaogaina o le aorta, o le faʻasolosolo o le gaʻo. I le aoina o se siama, e tatau ona faʻalogo i le faʻaaogaina o faʻamaʻi pepe poʻo corticosteroids lea e mafai ona faʻateleina le toto.
O se tasi o togafitiga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka e mafai ona avea ma aafiaga tuusao o le inisalini i le sodium reabsorption i le nephron, faapea foi ma le faatinoga tuusao o le hormone e ala i le auala alofa-adrenal ma le renin-angiotensin-aldosterone, faateleina le lagona o le muscle mumu maso i le au sooupu, ma faaosofia ai le gaosiga o mea tuputupu aʻe.
O le angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE), dipeptidyl carboxy peptidase, i lalo o le aafiaga o le angiotensin I ua liua i le active octapeptide, angiotensin II, e taaalo ai i se matafaioi a le tupulaga i le faagaoioia o le system renin-angiotensin. E ala i le fusifusi i faʻamaumauga faapitoa i luga o siama, o le angiotensin II e faʻatupulaia ai le gaioiga o le cardiac, mafua ai le vasoconstriction o faʻamaʻi o le gaʻo, hyperplasia ma le hypertrophy o sela maso muscle, ma faʻamalosia le faʻasaʻolotoina o catecholamines.
Faʻaleleia le angiotensin II ile locally, o le gaosiga lea e faʻatupulaʻia i le faʻasolosolo maualuga, galue i se auala autocrin e avea o se tagata e faʻamalosi i mea lilo. ACE e faʻaitiitia ai le gafatia o le puipui lapisi e maua ai le N0 (pito i lalo o le endothelial).
I tausaga talu ai nei, ua faamaonia ai le i ai o se vailaau faʻasolo i le atinaʻeina o le toto maualuga. O lenei vavalalata e fesoʻotaʻi ma se faaletonu o le kenera i le tele o felauaiga o faʻaogaina ma le polymorphism o genes e faʻasaʻoina le faʻasologa o le ACE.
Na maua foi se tuufaatasiga i le va o le polymorphism o le gutu mo le enzyme paraoxonase ma suiga o le atherosclerotic i gasegase o gasegase o gasegase e iai le NIDDM. O le Faraoxonase i le HDL e le faʻamalosia lipids peroxyide i le LDL, o se mea e masani ai ile anti-atherogenic mafuaʻaga.
IHD i tagata mamaʻio loʻo maua i le maʻisuka o se faʻaaliga o le macroangiopathy o le maʻisuka: e maua i le atherosclerosis e le gata o mea na gaosia i le matelaina, ae o mea foi o le mafaufau, pito i lalo ma isi vaʻa tetele. O foliga vaaia o le atherosclerosis i le maʻisuka malosi e mafai ona mafua mai i le tele o le faʻatinoina o atheromas.
Le faʻamatalaga. E tatau ona fuafua le averesi o le maualuga o le toto i le le itiiti ifo i le lua fua. O le toto e tatau ona fua i lima uma ma le tulaga saʻo o lima ma le paʻu i le tulaga o le maʻi, nofo ma taoto i lalo. E tatau ona amanaʻia le ono maualalo o le faʻaitiitia o le toto e mafua mai i le le mautonu o le tino popole popole.
E tusa ai ma fautuaga WHO, e le tatau ona sili atu le maualuga o le toto toto i le 145/90 mm Hg. Ae ui i lea, i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o se talavou, o le faʻavae (aemaise i le i ai o le microalbuminuria poʻo suiga muamua i le tupe) e tatau ona sili atu le taua - 135/85 mm Hg O le maualuga ma le mausali o le toto maualuga e matua taua tele mo le puipuia o faafitauli i le cardiovascular. I le 1992, o le Komiti a le Atunuu a Amerika mo le Faailoaina, Iloiloga, ma le togafitiga o le maualuga o le toto o le toto na fuafua e iloilo le toto masani o le 130 ma le 85 mm Hg, maualuga maualuga - laasaga I (agamalu) 140-159 / 90-99 mm Hg, II laasaga (faʻalelei) 160-179 / 100-109 mm Hg, laasaga III (mamafa), 180-209 / 110-119 mm Hg, tulaga IV (mamafa tele), 210/120 mm Hg .
O le suʻesuʻega o le maualuga o le toto maualuga o loʻo faʻavae pea i luga o le tala o gaioiga vascular ma okeni, o lona faʻavasegaina e faavae i aʻoaʻoga a G.F. Lang ma A.P. Myasnikov.
Le ata o le falemaʻi. I le maʻisuka, o le maualuga o le toto maualuga o loʻo i ai faʻaaliga masani mo lenei maʻi. E masani lava, aemaise lava i le "agamalu" o le maualuga o le toto maualuga, e le faitio tagata. I nisi tulaga, ei ai faitioga o le tiga o le ulu (lea e tumau pea le faailoga mo se taimi uumi), vaivai, faʻaitiitia le galue malosi, tiga o le fatafata, lagona o "faʻalavelave", etc. Suesuega faaletino o loʻo faʻalauteleina tuaoi o le aiga ma le tino tuga o le fatu, II leo i luga o le aorta.
O faʻafitauli o le falemaʻi e masani ona mafua mai i le iai o faʻamaʻi o le fatu o le ischemic, atherosclerosis, gataifale poʻo le gasegase. I luga o le ECG, o faailoga o le gasegase o le ventricular agavale e masani lava ona iloa: o le eseesega o le eletise eletise o le fatu i le itu agavale, o le faateleina o le tele o le komepiuta o le QRS i le taʻitaʻia o le V5-V6, o le uiga o le ST vaega depression ma le faʻaleagaina o le U. O le faʻatupega masani e masani lava ona faalagolago i mafuaʻaga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka (renal retinopathy maʻisuka retinopathy). Faʻatasi ai ma le maualuga, o le faʻalavelave o le croussover o Salus-Hunn (faʻamaufaʻailogaina faʻamalosi e faʻamalosi ai veins), o le sclerosis o arterioles, o le le mautonu o la latou laʻau, o le epine retin, ma isi.
O faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka i tagata mamai e maua i le maʻisuka e eseese lava mai le faʻalavelave masani o tiga, ae sili atu (e oʻo i le 20-30% o mataupu) angina pectoris ma le faʻaleagaina o le myocardial e tupu e aunoa ma se tiga. Faatasi ai ma tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka matutua mai le 35 i le 50 tausaga, o le faʻaleagaina o le myocardial ma le maliu faʻafuaseʻi mo le oʻo atu i le 35% o le tino.
Faʻatasi ai ma le "leo filemu" o le myocardial ischemia, o le faʻaitiitia o le faʻaagaga tupe faʻaagaga o loʻo maua i le leai o ni faailoga o le faateleina o le tele o le taumatau tauagavale. O foliga o le gaioiga o le IHD ma le faʻamaʻi o le myocardial i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e masani ona fesootaʻi ma le neuropathy o le maʻisuka tutoatasi, lea e mafua ai le leaga o le tulaga o le myocardium ma le centodyodynamic center, o lona uiga faaitiitia i le stroke ma le toto maualalo o le toto, fuainumera o le loto, manava o le ventricular, le faateleina o le fatu ma le atoa o le tetee. Tachycardia tumau (leai se eseesega i le loto i le ao ma le po) o loʻo taʻu mai ai se soliga o le innervation faʻanatura.
I maʻi e maua i le maʻisuka, o se tuufaatasiga o maʻi o le fatu o le ischemic, neuropathy o le loto (autonomic neuropathy), cardiomyopathy e masani ona matauina, o lenei suiga e suia ai le ata o le maʻi maualalo, e oʻo atu ai i le le atoatoa o le cardiovascular, ma faʻamalosia ai le siama. O le atinaʻeina o le neuropathy o le maʻisuka tutoatasi e aofia ai le solia o le gafatia o gaioiga o le tino, o le faʻaititia o le faʻapalepalega o le tino.
I tausaga talu ai nei, o "tamai vaa o faʻamaʻi" ua faʻamavaeina o se mafuaaga o se faʻaitiitia o le faʻamaonia o meaola lilo ma suʻesuʻega o le myocardial. O le tuufaatasiga o le maualuga o le toto maualuga, o le meaʻai, hypertriglyceridemia, faʻamalosia o le inisalini ua tuʻufaʻatasia ma le manatu o "syndabolic syndrome", poʻo "syndrome X". O maʻi faʻamaʻi ma lenei maʻi e faʻapitoa i le atinaʻeina o maʻi fatu fatu ma le faʻaleagaina o le myocardial.
O se faʻailoga, faʻasalaga faʻapitoa, faʻamatalaga faʻamaonia, ma metotia o suʻesuʻega lautele e mafai ai ona faʻamaonia maʻi faʻamaʻi o le fatu ma le maualuga o le maualuga o le maʻisuka i le maʻisuka e aunoa ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa. O le suʻesuʻega o le "leo lemu" o le suʻesuʻega o le myocardial ma faʻalavelave faʻalavelave e masani lava ona faigata, o le mea lea, e faʻaaogaina metotia o suʻesuʻega faʻapitoa (uila afi, siakiina o le ECG, scintigraphic myocardial during exercise and test with dipyridamole). O fusuaga faʻasagalaʻi Radionuclide ma le igoa thallium ma le MRI e mafai ona faamanino le natura ma le tikeri o le faaleagaina o le myocardium, le capillary bed and vessels coronary.
I mataupu faigata, e fesootaʻi atu i auala o togafitiga faʻapipiʻi (faʻasolosolo i luga o le coronary artery, paloon balloon plastic painting), faʻaaogaina faʻatalanoaga e faʻaalia ai le faʻalauiloaina o le faʻaleagaina. Ae ui i lea, o le tau maualuga o mea tau faʻamalositino e faʻagataina ai le faʻaaogaina o ia metotia. O le siakiina o Holter o se tasi lea o metotia e sili ona masani ona faʻaaogaina mo le suʻesuʻeina o le "silent" faʻataʻitaʻiga.
O le suʻesuʻega o le faʻasalaga o le gene polymorphism ma faʻafitauli faʻapitoa i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le a iloilo ai le lamatiaga ma vavalo i le atinaʻe ma le alualu i luma o nei faʻafitauli ao le i oʻo i le taimi o faʻamatalaga o le falemaʻi.
Togafitiga. O le pulea lelei o le gasecemia ma le liʻa, o le autu o le tulaga o le microcirculation, e taua i vaega uma o le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O togafitiga e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le toto maualuga e puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka ma le maualuga o le toto poʻo le faʻagesegese o latou atinaʻe. I le faʻatinoga, e tatau i se tasi ona taumafai e faʻaitiitia le toto maualuga i le 140/90 mm Hg. O le isi faʻaitiitiga, aemaise lava i tagata matutua, faʻaititia ai le lamatiaga o le faʻamalosia o le CHD. A o laʻitiiti, atonu o le a sili atu ona faʻamaonia ia tulaga. E tatau ona saʻo le fuaina o le toto: e le o tagata uma lava e maua i le maʻisuka ei ai le tulaga saʻo, talu ai o le faʻaitiitia o le toto o le toto e mafai ona tupu ona o le malosi o le neuropathy. E tatau foi ona amanaia lenei mea pe a faʻalauteleina faʻamaoniga mo togafitiga faʻamaʻi ma le taimi o faʻatinoga.
O togafitiga faafomaʻi faʻamalosi e tatau ona faʻamalosi, faʻaauau ona faia mo le tele o tausaga. O se faafitauli ogaoga o le tagata maʻi e le masani ona lagona lagona aoga. O le naunau e ave vailaau e faaitiitia pe afai o fualaau e mafua mai i aʻafiaga. Faatasi ai ma le amanaiaina o faailoga o le mamafa o le toto mo le togafitiga o le toto, o isi itu e tatau ona amanaia: ituaiga (alii e masani ona manaomia togafitiga faafomaʻi), uiga o le tino (i le i ai o faamaʻi vailaau i le talafaasolopito o aiga, o le falemaʻi o le toto maualuga e amata muamua). Faʻatasi ma le maʻi fatu fatu poʻo le faʻaleagaina o le myocardial, e manaʻomia le togafitiga ogaoga o le maualuga o le toto. I maʻi e maua i le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi o le fatu, pe a tuʻufaʻatasia ma le oona, hyperliproteinemia poʻo le toilalo, toe tuua le hypertrophy ventricular, tulaga maualalo o le tino, e manaʻomia le faʻaitiitia lelei o le faʻaitiitia o le toto. O togafitiga faafomaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi i tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona amata e tusa lava pe maualuga le maualuga. O vailaʻau faʻasaina e faʻaititia ai le aʻafiaga o strokes. O lea, fesuisuiai
O suʻesuʻega i le 7-2050 na faʻaalia ai o le toto maualuga o le toto e na o le 20/8 mm Hg. faʻaitiitia le ono mafai ona oʻo i faʻafitauli o le cardiovascular i le 40%.
O le aʻafiaga o fualaau oona e tele lava ina fuafua i le latou faʻatasi ma faʻamalositisi e leai ni vailaʻau. O nisi o fautuaga lautele e tatau ona amanaia: filifiliga a tagata taʻitoʻatasi o vailaʻau faʻasaina, avanoa, taimi umi. Faiga sili ona fiafia i ai (umi-fai). I le faagasologa o togafitiga, suʻesuʻega ophtalmoscopic, o le ECG ua faia, o le maualuga o le lipids i totonu o le toto ua fuafuaina, o suʻega e tatau ona faia i le nephrological.
E fautuaina e amata togafitiga ma le monotherapy (3-6 masina), ma le le lava o lona aoga, o togafitiga tuʻufaʻatasia o loʻo faʻaalia. O le tele o tusitala e talitonu o le monotherapy faatasi ai ma fualaau oona (clonidine, dopegite, tapenaga o sauniuniga) e le manaomia ona o le maualalo o le lelei, o le tele o aafiaga itu, ma le faaitiitia o le lelei o le olaga. . *
O vailaau faʻasaʻi faʻaonaponei nei e vaevaeina i vaega nei: 1) Inhibitors ACE, 2) faʻatautau o le calcium, 3) p-adrenoreceptor blockers, 4) diuretics.
O loʻo faʻamaonia e le iniseti ACE fualaau o le filifiliga mo le tuʻufaʻatasia o le maʻisuka ma le maualuga o le maualuga o le maʻisuka i faʻamaʻi o le fatu o le maʻisuka, faʻalavelave faʻalavelave o le myocardial, o le fatu, le faʻaleagaina o le sinus function, pulmonary hypertension ma le maʻi o Raynaud. A faʻaaogaina nei tupe, o loʻo i ai faʻamatalaga o le faʻaaogaina o le gasegase o le ventricular agavale ma le faʻaleleia atili o lona faʻamalolo. E faʻasaina i latou i ni faʻalavelave ogaoga o le vevela ma le faʻamaʻapeʻapeʻa, o le veveno o le garotid ma le faʻailoga. Vailaau e le manaomia o lenei vaega i le maʻitaga ma le le atoatoa. O loʻo faʻatagaina e le tagata gasegase le faʻamaonia o le ACE. O aʻafiaga e aofia ai le mago matū. E le pei o isi fualaau faasaina, o nei fualaau faasaina e le afaina ai le gaʻo, lipid poo le purine metabolism, e mafai ona tuufaatasi ma togafitiga, p-blockers, o le calcium antagonists. O loʻo i ai i le initaneti ACE se aafiaga lelei i le gaosiga o le gaʻo, ma faʻalautele ai le lagona o le tino i le inisalini.
Ole gasegase o fualaau faasaina o lenei vaega pe a faatusatusa i le mea o le calcium artagonists e fai si laʻititi. I le taimi lava e tasi, o le faʻaosoosoina o le faʻaaogaina o le ACE inhibitors i gasegase ina ua maeʻa le faʻaogaina o le myocardial e mafai ai ona tuai le toe faʻaleleia o le mulimuli. Capoten e aʻafia ai le atinaʻe ACE o le augatupulaga muamua, o le taʻiala faʻaleagaga lea o loʻo puʻeina. O lona masani masani o le 50 mg i le 2-3 doses. Kapoten poloka ACE o loʻo i ai nofoaga ma faʻalavelaveina le faʻaogaina o angiotensin
  1. lea o le vasostrictor sili ona mamana i le tino o le tagata. Kapoten e leai sona aʻafiaga faʻapitoa.

Ramipril (Hehst Tritace) e poloka ai foi le system renin-angiotensin, faʻaitiitia ai le maualuga ole plasma o le angiotensin II ma le aldosterone, ma mafai ai ona faia le gaioiga o le bradykinin, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le vasa vascular resistance. E fautuaina le faatonuina o le faamasani i tagata o loo maua i le maʻisuka, ae maise lava pe afai o le a aafia le hemodynamics ma le faaletonu o le microcirculation, talu ai o loo i ai sona aafiaga sili ona lapopoa i luga o metotia, arterioles ma capillary. Taua tele

O le lelei o lenei fualaau faasaina o le mafai lea ona faʻaaogaina i ni atumaga laiti (mai le 1 i le 5 mg i le aso).
Renitec (enalapril maleate, MSD) o se umi faaumiumi o se inhibitor ACE. O lenei fualaau faasaina ua faailoaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le maʻi fatu o le ischemic. E fesoasoani i le faateleina o le gaioiga o le fatu ma le totoga o le toto, ua i ai se aʻafiaga o le toto, ma e lelei le afaina o le fusi ole lipoproteins plasma. O le togafiti togafitiga e mai i le 5 i le 40 mg i le aso.
O le augatupulaga Fou o le inisiua ACE e aofia ai le Prestarium (Servier pharmaceutical group), lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o siama musika ma faʻaleleia le fua o le elastin / collagen i totonu o le puipui vascular. O lona aoga aoga i luga o le resitalaina o maliu e faʻaalia. Ole fualaau o le fualaau faasaina e 4-8 mg i le aso.
I tausaga talu ai nei, ua maua ai e le gata o loʻo faʻavaivaia e le ACE le aʻafiaga o le cardiovascular o le faʻafouina o le system renin-angiotensin.
O le antagonist o le Angiotensin II - losartan (cozaar) o se sui o se vasega fou o fualaau faasaina. E faʻasolosolo poloka poloka a le angiotensin II ma e iai sona aafiaga umi ma le faʻaaogaina. E faʻaaogaina vailaʻau, e aʻafia ai mea faʻamatalaga imidazole. E fautuaina le togafitiga e amata i le 25 mg i lea aso ma lea aso, e mafai ona faateleina lona fua i le 50-100 mg / aso. O le auala autu e faʻaaogaina ai lenei vailaʻau ma lona metabolite malosi o le ate, o le vailaau faʻasaina e le faʻasalaina i le le atoatoa.
I le avea ai ma sui faʻamaʻi e faʻaleleia le toto o le toto ma faʻaitiitia le faʻafefete lautele, o loʻo faʻaaogaina le taʻavale o le calcium. O sauniuniga o lenei vaega e faʻalavelave ai le ulufale mai Ca2 + i myofibrils ma faaitiitia ai le galuega a myofibrillar Ca ^ + - faʻaalia le ATPase. Faatasi ai ma nei fualaau, o se vaega o verapamil, diltiazem, nifedipine e iloga. E le faateleina e le tagata o le kesi le glycemia ma e leai se aʻafiaga i le lipid metabolism. I le faʻaaogaina umi o verapamil, o loʻo faʻaalia ai le faʻaleleia atili o le faʻamalolo o le myocardial.
O le gasegase o le myocardial, le sinus bradycardia, le atrioventricular block, le node o le agasala, o le faiga o le fatu o le fatu - o mea nei e sili atu ona lelei e le faaaogaina ai verapamil ma diltiazem, ae o fualaau o le nifedipine. Togafitiga faʻatasi ma se tagata faʻatalanoa o le calcium o le vaega o le nifedipine ua faʻasaina i le le atoatoa o le matelaina o maʻi lilo - gasegase o le myocardia ma le angina le toʻa. O fualaau oona umi (adalat) e le mafua ai se paʻu mataʻituina i le toto maualuga ma le faʻaleleia atili o le maualuga o le catecholamines, o le uiga o le nifedipine. E faʻaaogaina i le 10 mg (1 capsule) 3 taimi i le aso poʻo le 20 mg (i totonu o laulau) 2 taimi i le aso.
O le tele o ituaiga o vailaau o le calcium e matua faalauteleina ai le gafatia faaletino o le tagata maʻi. Faʻatasi ai ma le "leo filemu" o le myocardial ischemia, latou te faatagaina oe e "puipuia" le myocardium i le taimi atoa o le uati, lea e fesoasoani e taofia vave ai le oti.
I tagata gasegase e maua ai le proteinuria e fesootaʻi ma le maualuga o le toto maualuga ma le maʻisuka poo le faaletonu o le maʻisuka (CRF), e le sili atu le aoga o le calcium o le dihydropyridine vaega nai lo verapamil poo diltiazem.
O poloka o le p-adrenergic receptors e vaevaeina e tusa ai ma le filifilia o gaoioiga i pg ma p2-adrenergic receptors. O fualaau e poloka ai poloka poloka o le rg (atenolol, metoprolol, ma isi) e taʻua cardioselective. O isi (propranolol, poo anaprilin, timolol, etc.) e galulue faʻatasi i le taimi lava e tasi i pp ma p2 receptors.
Beta-blockers e faaitiitia le taimi ma le umi o le "filemu" ma le tiga i vaevaega o maʻi fatu fatu, ma faaleleia atili ai foi le ola ona o lona aafiaga o le antiarrhythmic. Ole aʻafiaga o nei fualaau oona ua faʻamatalaina i le faʻaitiitia o le malosi ole malosi o le fatu, faapea foi le toe tufatufa o le toto toto i totonu ole fofo o mea. O le aʻafiaga o le antihypertensive e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le gaioiga fatu. E le gata i lea, o p-blockers e mafai ona faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini ma faʻaitiitia le faʻapalepale o le kulukose, faʻapea foi le poloka o le tali alofa i le hypoglycemia. O p-blockers e le filifilia-ole faʻaaoga umi e faʻaleleia ai le maualuga o mea aoga gaʻo ma faʻaleleia le resynthesis o triglycerides i le ate. I le taimi lava e tasi, latou te maualalo le HDL. O nei aʻafiaga leaga e itiiti ifo le uiga o le p-blockerslectivelective. O le tofiaina o p-blockers i tagata gasegase e iai le neuropathy autasi e le o faaalia. I le tulaga o le le atoatoa o le aoga, e tatau ona faaitiitia a latou gaʻo, talu ai ona o le mea e mafua mai i fatugaʻo. p-Plockers o le togafitiga o filifiliga mo le maʻisuka faʻamalosi i fomaʻi faʻamaʻi, cardiomyopathy hypertrophic, faʻasalaga o le gataifale.
Alefa---------- Ae ui i lea, o le maʻisuka faaumiumi e maua i le totoga o le maʻi, e tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete, pe a mafua ai ni lagona masani.
O le diuretics mo le maualuga o le maualuga ma le maʻi o le fatu fatu i tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka e seasea faʻaaogaina e pei o le monotherapy, e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau o loʻo taʻua i luga. Faatasi ai ma vaega eseese o togafitiga (thiazide, loop, potassium-sparing, osmotic), e fautuaina e faaaoga fualaau faasaina e le afaina ai le glucose toleniga ma le lipid metabolism. I le tulaga o le le atoatoa o le aoga, e le o faʻaalia le tofiaina o togafitiga faʻasaʻi-faʻamalolo. I le taimi nei, ua tuʻuina atu i le gutu o le gutu (furosemide, ethacrylic acid), o loʻo i ai se aafiaga sili atu ona vaivai i luga o le carbohydrate ma le lipid metabolism. O fualaau o se augatupulaga fou (wherepamide) o le fualaau faasaina o filifiliga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei vailaau e le suia ai le cholesterol, e le afaina ai le metabolism o le carbohydrate ma e le afaina ai le toe galue. O le fualaau faasaina ua faatonuina

  1. mg (1 papa) i aso uma.

I togafitiga faʻapitoa o tagata mamai e maua i le maʻisuka faʻamaʻi ma le fatu o le fatu fatu o le fatu ma le maualuga o le toto, e tatau ona taumafai mo le faʻamautuina o le lipid metabolism. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiga e fautua mai ai o le faʻaitiitia o le cholesterol i tagata mamaʻie maua i le fatu fatu o loʻo taofia ai le faʻaleagaina o le myocardial faifaipea ma faʻaitiitia ai le maliu mai maʻi o le fatu ma isi faʻamaʻi pipisi.
O mataupu faavae o le togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis e aofia ai le faʻaumatiaina o aʻafiaga o aʻafiaga mo lenei tulaga, taui mo le inisalini, ma togafitiga fualaau. O mea nei o loʻo faʻaaogaina e pei o le: a) afaina o le acetate fibroic - fibrates e faʻaitiitia ai le faʻasologa o le hepatic VLDL, faʻamalosia ai le gaioiga lipoprotein lipase, faʻateleina le HDL cholesterol ma le maualuga fibrinogen, b) resins exchange-resins (cholestyramine), lea e faaosofia ai le synthesis of bile, c) probucol, Faʻaleagaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi o le LDL, d) hydroxymethyl-glutaryl-coenzyme A-reductase inhibitors (o le enzyme autu mo le cholesterol synthesis) - lovastatin (mevacor), e) lipostabil (taua phospholipids) s).
Puipuiga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular i tagata mamaʻi e maua i le faʻamaʻi faʻamaʻi o le fatu e aofia ai le faʻaitiitia poʻo le faʻaitiitia o mea aʻafia. Suʻeina o le soifuaga poʻo le faʻaleleia o le lelei o le ola e fesoʻotaʻi ma auala e le faʻaogaina i togafitiga i le puleaina o lenei vaega o gasegase ma e aofia ai le faʻaitiitia o le numera o le tino (BMI) ma le faʻasaina o masima i le laulau i le 5.5 g / aso. O le aʻafiaga o fualaau faʻasaina e faʻateleina foi i se taumafa maualalo-masima, o le aofia ai o micronutrients, multivitamins, filo o mea taumafa, gaioiga faaletino, ulaula ma le ava malosi. O le maualalo o le soifuaga faaletino e mafua mai le le atoatoa o le cardiovascular ua matauina i tagata e le inu ava malosi. O le aʻafiaga o togafitiga ma mea e le o faʻamaʻi-faʻamaʻi-fomaʻi i luga o le toto maualuga e tatau ona mafaufau iai. O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e faʻaleagaina ai le faʻasolosolo o soʻo seʻi.
O le manaʻomia mo se puipuiga faʻapitoa e matuā maitauina pe a oʻo mai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka faʻatasi ma le maualuga o le maualuga o le maʻisuka. O le aoga o togafitiga faapitoa e faalagolago tele i le malamalama i le taua o le puleaina o le toto. E tatau ona faʻapipiʻi i le tagata gasegase tomai o le tutoatasi o fua o le toto, e talanoa ai ma le maʻi i laasaga uma o togafitiga, ituaiga olaga, ala e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino, ma isi.
I totonu o le Iunaite Setete, ua silia ma le 20 tausaga aʻoga polokalame a le malo mo le puleaina o le toto, lea na mafua ai le faaitiitia o faafitauli i le cardiovascular o le maʻisuka i le 50-70%. O se polokalame aoga talafeagai i Rusia o le a avea ma se vaega taua mo le puipuia o faafitauli i le cardiovascular o le maʻisuka.

    Mateʻo fatu faʻamaʻi fatu faʻamaʻi ma le maʻisuka

    O le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi o le fatu ma le maʻisuka e masani ona faigata. Auala e puipuia ai fualaau faasaina, o le filifilia o togafitiga e le masani ai ma togafitiga faafomaʻi ma se tuufaatasiga o maʻi o le maʻisuka ma maʻi o le coronary heart e iai foi le tele o itu taua.

    O le maʻi suka o se mea taua tele ma tutoatasi mo le maʻi fatu fatu. E tusa ma le 90% o mataupu, o le maʻisuka e le o le inisalini (faalagolago i le maʻisuka ituaiga 2). O le tuufaatasiga o le maʻisuka e maua i le maʻi fatu o le fatu e foliga mai e le lelei, aemaise lava ile glycemia le pulea.

    Tusitusiga o se pepa faasaienisi i luga o le ulutala "O le maʻi suka ma le maʻi fatu fatu: saili se fofo"

    ❑ O le maʻisuka ma le coronary Heart Heart: Mauaina o se Fofo

    ■ A. A. Alexandrov, I.Z. Bondarenko, S.S. Faʻatau,

    M.N. Yadrikhinskaya, I.I. Martyanova, Yu.A. Taaloga

    E.N. Drozdova, A.Yu. Faʻamasino. '

    Faʻaaogaina le Cardiological a le Endocrinological Scientific Center I * (Doctor of Science Sciences - Academic of RAS ma RAMS II I. Dedov) RAMS, Moscow I

    O le tino mai maʻi o le fatu fatu i le faitau aofaʻi o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o le maʻisuka (DM 2) o loʻo faʻaauauina pea i le lalolagi atoa, e ui lava i le faʻaauau pea o le tau o togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi cardiovascular i tagata mamai e maua i le maʻisuka.

    O se lamatiaga maualuga o faʻafitauli faʻapitoa i le maʻisuka ituaiga 2 na maua ai e le American Cardiology Association le mafuaʻaga e vaʻaia ai le maʻisuka e pei o le maʻi cardiovascular.

    O le matagaluega a le cardiology, o lona sini autu o le sailia o auala e faʻaitiitia ai le soifua maloloina o le cardiovascular i tagata mamaʻi i le maʻisuka, na faia i le ESC RAMS i le 1997. O le mea na maua e le aufaigaluega a le ESC RAMS E. L. Kilinsky, L. S. Slavina, E. S. Mayilyan i le matata o le fatu, na aoteleina i le 1979 i le monograph "Heart in Endocrin Diseases", lea na umi se taimi na tumau ai le tusi tusi o fomaʻi aoga i lo matou atunuu, lea na faamatalaina ai le togafitiga o togafitiga fatu.

    O le tulaga maualuga o le ESC RAMS i le atinaʻeina o faafitauli o le maʻisuka i Rusia sa atagia mai i le foafoaga i totonu o le ESC RAMS o se matagaluega o fatufatuga faʻaonaponei e faapitoa i faʻamaʻi pipisi o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E tusa ai ma le na amataina lenei poloketi, Acad. RAS ma RAMS I.I. Dedova, o le tele o mea tau tupe ma pulega-tagata faigaluega i le fausiaina o le matagaluega e tatau ona totogiina e ala i le atinaʻe lelei o auala faʻaonapo nei mo le faʻamautinoaina ma le togafitiga o faʻamaʻi fatu fatu (CHD) i tagata mamai e maua i le maʻisuka.

    I le taimi nei, e iloa lelei lava o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, angina pectoris, faʻaleagaina o le myocardial, o le faaletonu o le fatu fatu ma isi faʻaaliga o le atherosclerosis o le mafaufau e sili atu ona taatele nai lo tagata e leai se maʻisuka. I le suʻesuʻeina o tagata e sili atu i le 45 tausaga le matua, na maua ai i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1, o le ono mafai ona atiaʻe le IHD i tagata mamaʻi e faʻaleleia ile 11 taimi pe a faatusatusa i tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka.

    O le maʻisuka gasegase o loʻo i ai se faʻalavelave tele ma le tele naua aʻafiaga i le tulaga o le fatu. O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma suʻesuʻega ua faʻaalia ai le tele o le sao i le fausiaina o le ata o le faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi o le malosi gasegase i le myocar

    siama fatu fatu. O le faʻaaogaina o le falemaʻi o meaola eletise e faailoa mai ai o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto o loʻo maua i tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e matua aʻafia ma le faaleagaina o le microvascular bed.

    Ae ui i lea, o se maualuga maualuga o le soifua maloloina faaletino i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le faʻavaveina o le atiaʻe o le atherosclerosis o faʻataʻotoga o gaʻo o le fatu. Na foliga mai o le dyslipidemia o le maʻisuka, o lona uiga autu o le hypertriglyceridemia, e fesoasoani i le fausia o se fuainumera tele o papa o le atherosclerotic e faigofie ona fana i totonu o le vaʻaia o vaa. O lenei uiga taua o le faagasologa o le atherosclerotic ma le ogaoga o le faaletonu o le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate, ua mafua ai le fausia o le maʻisuka e avea o se faamai o le "faaleagaina" o pusa. .

    O se mea e le faʻavaivai ma le faʻavaivaia le atherosclerotic plate o loʻo faʻaaogaina nei o se auala autu mo le atinaʻeina o se maʻi pipisi i le matelaina i le tino o le angina pectoris ma le faʻaleagaina o le myocardial.O le faʻaleagaina o le myocardial o le mafuaʻaga lea o le maliu i le 39% o tagata gasegase maua i le maʻisuka. O le tino i totonu o le tausaga pe a mavae le muamua o le infarction o le myocardial e oʻo atu i le 45% i tane e maua i le maʻisuka ma le 39% o fafine, e sili atu le maualuga

    Fig 1. Ata o le atinaʻeina o se "maʻisuka" fatu.

    faailo (38% ma le 25%) i tagata e leai se maʻisuka. E oʻo atu i le 55% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na maliliu i totonu o le 5 tausaga talu mai le faʻaleagaina o le myocardial, pe a faatusatusa i le 30% o tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka, ma o le fatu faʻafuaseʻi o le fatu e tupu i tagata mamaʻi ma le maʻisuka 60% sili atu nai lo tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial, o le olaga faitino e toetoe lava 2 taimi sili atu ona maualuga, ma o le faaletonu o le loto fatu e atiina ae 3 taimi e masani ona faatusatusa i le faitau aofai o tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka.

    O le manaʻomia mo le vave maua o le faʻamaʻi o fatu fatu i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ua fuafuaina e ala i lona tulaga sili ona ogaoga ma le maualuga o le olaga faitino. O le vave faʻaitiitia o le gaioiga o le IHD i tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka aʻo leʻi maeʻa le faʻataʻitaʻiga o liana o le cardiovascular ua fautuaina ai se vaitaimi umi o le alualu i luma o le coronary atherosclerosis i le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, o le maʻisuka o loʻo i ai ni aʻafiaga faʻamoemoe i le vave mauaʻi o faʻamaʻi fatu fatu.

    I le masani masani o le maʻitaga o tagata, o togafitiga masani e taliaina mo le mauaina o faʻamaʻi pipisi o le fatu e taulaʻi i le mafutaga, taimi ma le mamafa o tiga - o le faʻamautu autu mo le i ai ma le malosi o faʻamaʻi fatu fatu. O faʻamatalaga o le tele o autopsy, epidemiological and clinical studies ua faʻamaonia ai e le talafeagai lenei togafiti i tagata mamai e maua i le maʻisuka. E le gata i faʻasolosolo "osofaʻiga a angina faʻamalosi, i le maʻisuka, o vailaʻau e le masani ai i le atherosclerosis e masani ona le masani ai - o le IHD.

    Ole maʻi ole fatu ole fatu ole maʻi suka e mafua ile iai ole faitioga e fesoʻotaʻi ma gaoioiga faʻaletino, e pei o le le lava o le manava, tale, gastrointestinal events (heartburn, nausea), gasegase tele, e le o se faailoga o angina pectoris poo ona tutusa. Faʻamatalaga faʻapitoa faʻatasi ma ia faitioga i se tagata maʻi i le maʻisuka e foliga mai e matua faigata ma e mafai naʻo le faʻamaoniga e ala i suʻega faʻamalosi faʻapitoa.

    O le leai o se faʻafitauli o le fatu fatu o le fatu, e tele lava ina taʻua i tusitusiga e pei o le "myocardial ischemia," o se maʻi e le mafai ona iloa i le faʻaogaina o le myocardial lea e le o faʻatasi ma le angina pectoris poʻo ona tutusa. ,

    O le tulaga o le lautele o le IHD o le asymptomatic i tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka sa muai faamatalaina i le 1963 e le R.F. Bradley ma J.0 Partarnian, o le, e tusa ai ma le autopsy, na maua i se vaega taua o tagata gasegase na maliliu mai le uluai gaioiga o le myocardial,

    faailoilo o le itiiti ifo ma le tasi le faʻamaʻi o le myocardial muamua.

    O faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o le faʻateleina o suʻesuʻega myocardial leai ni tiga i tagata mamai e maua i le maʻisuka e matua feteenaʻi.

    I se suʻesuʻega a Waller et al. e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga, e oʻo atu i le 31% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka e aunoa ma ni faʻalavelave faʻaleagaina o maʻi fatu fatu o le fatu na faʻaalia mai ai le faʻamaʻiina o le sili atu ma le tasi o le toto o le coronary. R.F. Bradley ma J.O. Faailoga faʻaalia o mea muamua o le faʻaleagaina o le myocardial i le tusa ma le 43% o autopsies.

    E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega o le epidemiology ma suʻesuʻega, o le aʻafiaga o suʻesuʻega e leai se tiga e mai le 6.4 i le 57%, e fuafua i le faʻavae mo le filifilia o tagata gasegase ma le lagona o metotia faʻaogaina, ona o auala eseese i suʻesuʻega ma le gaioiga o mea.

    I le ofisa o le cardiology o le ESC RAMS mo le vave maua o maʻi o le fatu fatu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, tatou te faʻaaogaina le faʻamalositino echocardiography testing. I le taimi lava e tasi, o loʻo tatou suʻeina faʻamatalaga spiroergometric mo le faʻamautuina saʻo o le avega o le anaeropi, lea o loʻo faʻamaonia ai le ausia o se tulaga faʻataʻitaʻiga ogaoga.

    Na matou maua ai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga o le lamatiaga o le fatu fatu, o le echocardiography e mafai ona sili atu i le 1.5 taimi (32.4% ma le 51.4%) e faateleina ai le mataʻituina o faʻafitauli le mafaʻamau o le fatu fatu maʻi pe a faʻatusatusa i le faʻafitauli faigata. I le faʻaaogaina o le echocardiography, na mafai ai ona ma maua le maʻi fatu fatu e tusa lava pe i ai i latou na le i ai uiga lelei ECG i le maualuga maualuga o le faamalositino. E mafai ona tupu lenei mea pe afai o le lagona o le ECG e uiga i le mauaina o le atchemia ua faʻaitiitia mo nisi mafuaaga. I lenei tulaga, e mafai ona fesoasoani i le echocardiography, lea e faʻaleleia ai le i ai o le suʻesuʻega ma foliga o le dyskinesia o vaega taʻitasi o le myocardium. O lea, i le 19% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na maua i le maualuga o le lamatiaga o le fatu fatu o le fatu, ae e aunoa ma ni faʻaaliga faʻapitoa, na iloa ai le maʻi fatu fatu, e le gata na tupu i se foliga le lelei, ae leai foi ni faailo leaga ile ECG.

    O le mea lea, e tusa ai ma a tatou faʻamatalaga, o le maualuga o taimi o le ECG-negative forms o le IHD e mafai ona mafua i foliga o le IHD i le maʻisuka malosi. O le mea moni lava, o lenei mafuaʻaga ona o le solia o le faiga o le fausia o le gaioiga gafatia i cardiomyocytes i le maʻisuka. I lalo o tulaga o le physiological, o le mafuaaga autu mo le fausia o se gaioiga e mafai ona suia, o le suia lea o paleni i le va o intracellular ma extracellular concentrations o sodium ma konatela. Faʻatasi ma le maʻisuka, faʻafitauli o le tino

    glucose i le myocardium tele vave faʻaalia o ia lava i le solia o le homeostasis ionic o le myocardial cell. I le myocardium o le maʻisuka, o le taofiofia o le pamu Ca2 + o le ca / ​​josh-reticulum Ca, Ca + / K + pamu, sarcolemal Ca3 + pump ma Na + -Ca2 + metabolism e masani ona iloa, e mafua ai le maualuga o le calcium i totonu o le myocardium diabetes.

    O fua o le sugar-downgrafia, e masani lava o le sulfonylamides, e fesoasoani foi i le suiga i fesuiaiga o le ele i totonu o le cardioyocyte. Ua lauiloa o le sulfonylurea preparations poloka potassium O faʻalagolago i le ATP i totonu o le membrane o sela o masini eseese, e aofia ai le fatu. I le taimi nei, ua iloa o suiga i le gaoioiga a le K + ATP-faʻalagolago i laina e fesoʻotaʻi tonu ma le suiga o le vaega 8T i luga pe lalo ifo o le taʻavale i le taimi o le myocardial ischemia.

    Ua tatou vavalalata e iloa le faalagolago o faailoga eletise-cardiographic o le atchemia i luga o le tikeri o taui o le maʻisuka. O se sootaga le lelei na maua i le va o le loloto o le atuatuvale o le vaega 8T ma le maualuga o le hemoglobin glycated (g = -0.385, p = 0.048). O le maʻisuka sili ona leaga na totogiina, ma o le itiiti ifo o suiga o le gasegase na atagia i le ECG.

    O le natura o le myocardial ischemia ua faamauina i le sili atu ma le 1/3 o tagata maʻi suka ma le faʻamaʻi o le fatu o le coronary, lea na mafai ai e le Komiti Faʻatonu o le American Heart Association ona faʻamaʻi mai le faʻamaʻi o le gaʻo i tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e fautuaina ai se suʻega eletise eletise e avea o se uluai laasaga tatau. I la matou manatu, afai ei ai se ata faʻapitoa o le tigaina o le malosi poʻo ana mea tutusa, o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi o le fatu i le tele o nei maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamautuina e faʻaaogaina ai se faʻataʻitaʻiga faigata o le ECG. I maʻi e maua i le maʻisuka ma le leai o se falemaʻi ma ata eletonika o le fatu fatu fatu, mo le vave suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le myocardial, e tatau ona faʻaaoga muamua le echocardiography i le taimi muamua o le suʻega. O le leai o se falemai o le maʻi fatu fatu e le tatau ona faʻaitiitia ai le mataala o le fomaʻi i lenei faʻamaʻi i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2, talu ai e le mafai ona iloa i le 34-51% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le lua poʻo le sili atu tulaga lamatia mo le maʻi fatu fatu.

    O faʻamaumauga e uiga i le aafiaga o togafitiga o le hypoglycemic i luga o le siama ma le gasegase o fatu fatu i tagata mamaʻi o loʻo maua ai le maʻisuka e siitia ai le fesili o le filifilia o fualaau e sili ona fetaui mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maua i le maʻi fatu fatu. Ae maise lava le vaʻaia o tagata suʻesuʻe i

    e aʻafia ai aʻafiaga o le sulfonamides. O taunuuga o le faʻaaogaina o sauniuniga o sulfonylurea e faʻaalia ai, mai le itu o le manatu, o aʻafiaga cardiovascular o sulfonamides e le mafai ona manatu o se vaega tutusa ma e tatau ona amanaia pe a valoia a latou togafitiga. Ua maitauina o le cardiovascular activity of sulfonylurea preparations e le fetaui lelei ma le maualuga o le maualuga o le suka.

    O le sini a le matagaluega o le cardialogy a le ESC RAMS o le iloiloina lea o le aʻafiaga o le faia o se faʻavae fou o le faʻaitiitia o le sulfonylurea o sauniuniga mo faʻamaʻi o le fatu o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻi fatu fatu. Na maua i le mavae ai o le 30 aso o le monotherapy ma le glimepiride, o le maualuga o le avega o le okesene (MET) na ausia e tagata gasegase i le pito i luga o le gaioiga faaletino na sili atu ona maualuga nai lo le taimi na ave ai. O le taofiofi o fualaau faasaina sa i ai faatasi ma se faaitiitia tele i le maualuga o le okesene.

    O le faʻaleleia atili o le "sechemistry" i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻi fatu fatu i lalo o le aʻafiaga o le tupulaga fou o le sulfonamides, e leʻi fesoʻotaʻi ma se suiga i le tikeri o le taui o le gaʻo gaʻo. O lenei mea na faatagaina ai i matou e fautuaina lenei vaega o sulfonamides o se filifiliga sili ona talafeagai mo le totogiina o le metabolism o le gaʻo i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka faʻatasi ma le maʻi fatu o le ischemic. I le 2003, ina ua lipotia nei mea i le Congress Congress 1 i Paris, o lenei manatu na atagia ai le tulaga o le ofisa cardiology a le ESC. I le 1st IO Congress i le 2005 i Athens, na faʻaalia ai e le au suʻesuʻe suʻesuʻega o Peretania Tele, Tenimaka ma isi atunuu Europa se manatu faʻamalosi e uiga i tupulaga fou sulfanilamides.

    O le siakiina o le myocardial leai ni tiga, o uiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e manaʻomia togafitiga talafeagai. Seia oʻo i le taimi mulimuli

    Ou te le maua mea e te manaʻomia? Taumafai le 'auʻaunaga filifilia filifiliga.

    Le fesoʻotaʻiga i le va o le maʻisuka ma le maʻi fatu

    O le a ia maua le tali i le fesili mo se taimi umi. O le maʻi pancreatic ma le fatu e fesoʻotai vavalalata. E limasefulu pasene o tagata gasegase e i ai faafitauli o le loto. E tusa lava pe laʻitiiti, e le faʻatoʻilaloina fatuga o le fatu. O loʻo i ai se faʻamaʻi e taʻua o le fatu fatu o le maʻisuka. E faapefea ona afaina le fatu i le maʻisuka?

    O le inisalini e faʻamaonia e le pancreas e manaʻomia e le tino e faʻafeiloaʻi ai le kulukose mai toto toto i tino o le tino. O le maʻi suka o loʻo faʻaalia e le tele o kulūkose i totonu o toto toto. O lenei mea e mafua ai faafitauli ile tino. O le lamatiaga o le toilalo o le fatu - o le faʻasaʻolotoina o le cholesterol i luga o le toto toto - ua faʻateleina. Atherosclerosis e tupu.

    O le atherosclerosis e mafua ai faʻamaʻi maʻi. Ona o le tele o le suka i totonu o le tino, o le tiga i le eria o se okeni maʻi e matua faigata lava ona faʻafefe. O le atherosclerosis e faʻaalia ai le foliga mai o pupuni toto.

    O maʻi suka e maualuga maualuga le mamafa. A maeʻa le fatu, e ono mafai ona iai faafitauli i se foliga o se vailaʻau. E mafai ona toe maua mai se taula o le faʻamaʻi mulimuli, e mafua ai ona osofaʻi pea osofaʻiga o se osofaʻi fatu.

    O le a le uiga o le upu "maʻi suka"?

    O le cardiomyopathy o le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻaalia i le faʻaitiitia o le galue o le fatu ona o le atinaʻeina o le maʻisuka. O le faʻaleagaina o le myocardial e tupu - o le sili aupito tele o le fatu. E le o iai ni faailoga. O tagata maʻi e matauina le tigaina o tiga i le vaega o faafitauli. O mea tachycardia ma bradycardia e taatele. Faʻasalaga, o nisi taimi e faʻaitiitia ai le myocardium. O se fatu osofaia, e oʻo atu i le oti.

    O le galuega autu o le fatu o le felauaiga o le toto e ala i le toto, e ala i le pamu. O le maʻisuka cardiomyopathy e faigata i se faagasologa faifaipea. Loto mai le tele o avega e faateleina ai le voluma.

    • O le myocardial edema ma le vaivai o le manava ao faagasolo le gaioiga.
    • Faʻanoanoa i le eria afaina.
    • Suiga o nofoaga o nofoaga mamaʻi.

    Faʻalogo! A o laʻitiiti, e masani ona le tupu ni faailoga.

    Mateʻo le neuropathy

    O le umi faaumiumi o le maʻisuka e mafua ai faʻamaoniga e fesoʻotai ma le maʻi o le maʻisuka. O le faʻamaʻi e faʻaleagaina ai neura o le fatu ona o le toto maualuga. E faʻalavelave le fatu, faʻatasi ma faʻamaoniga.

    1. Faʻateleina feteʻenaʻiga o le fatu poʻo le tachycardia. O feteenaʻiga e tupu i se tulaga toafilemu ma i se tulaga fiafia. Ole taimi o faʻasagaga e mai i le ivasefulu tasi le selau ma le luasefulu lua fausaga o felafolafoaiga ile minute. I tulaga ogaoga, o le numera e oo i le selau tolu sefulu.
    2. O le fua o le fatu e tutoatasi mai le manava. Faatasi ai ma se manava manava, e alu ese atu i se tagata maloloina. I maʻi, e le suia le manava. O le faailoga e mafua mai i le soliga o neura namu e nafa ma le tele o taimi.

    O le falemaʻi e suʻe suʻega galue e iloa ai le faʻamaʻi. Latou te fuafuaina le setete o le neuroregulation o le cardiovascular system. O le neuropathy o le maʻisuka e togafitia i vailaau e faʻagesegese ai le faʻalavelave alofa.

    O le faʻaogaina o le tino e aofia ai se laau vegetative ma le soʻo. O le mea e gata mai ai, e tatau lava i manaoga o tagata. O galuega vailaau eseese, o loʻo faʻatonutonuina ai lava le galuega o totoga i totonu.

    Ituaiga o le Maʻisuka Neuropathy

    O le faʻaogaina o le tino o le tino e vaevaeina i le faʻalavelave alofa ma le mafaufau. O le muamua e faatelevaveina le galuega a le fatu, o le lona lua e faʻagesegese. O nei faiga e lua e paleni. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e pagatia ai ni manua palapalipo. E leai se tasi e faʻagesegeseina le faʻalavelave alofa. Ona o lenei mea, ua tupu ai le tachycardia.

    O le faʻatoʻilaloina o le tino o le mafaufau e mafua ai le maʻi o le fatu o le fatu o le fatu - faʻamaʻi fatu fatu. E i ai tulaga o le vaivai poʻo le leai atoa o le tiga i le maʻi. E i ai lagona le fiafia.

    Taua! O le inisinia e aunoa ma ni faʻaʻailoga tiga e mafua ai lagona o le soifua manuia. Faʻatasi ma le tachycardia masani o le loto, faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi e puipuia le atinaʻe o neuropathy.

    Ina ia faʻamaonia le faʻaogaina o le tino, e faʻatino galuega. Mo le taotoga, o le faʻaofiina o fualaau faasaina i totonu o le tino e talafeagai. Faatasi ai ma le maʻisuka, o fualaau faasaina e matautia. Malosiaga faʻamaonia cardiac ma maliu faʻafuaseʻi. O le puipuiga o le galuega autu lea a fomaʻi.

    Maʻisuka myocardial dystrophy

    O le gasegase myocardial i le maʻisuka o se faʻafitauli o le fatu fatu. O le gasegase e faʻaleagaina ona o le le lava o le suka i totonu o le fatu maso. O le myocardium e maua ai le malosi e ala i le fesuiaiga o gaʻo gaʻo. E le mafai e le kela ona faʻafefeteina le gaʻo, lea e mafua ai le faaputuputuina o gaʻo gaʻo i totonu o le masini. Faʻatasi ma faʻamaʻi o le ischemic ma le dystrophic myocardial, ua oʻo mai faʻafitauli.

    O le iʻuga o le gasegase o le myocardial, o mea leaga e tupu i vaʻa laiti e fafaga ai le fatu, lea e solia ai le fatu o le fatu. Togafitiga o maʻi fatu i le maʻisuka e amata i le faʻamautuina o le suka toto. A aunoa ma lenei, o le puipuia o faafitauli e le mafai.

    Faʻaleagaina o le myocardial

    O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e lamatia mo le maʻisuka. Latou te afaina ai fatu e mafua ai le oti. O le faʻaleagaina o le myocardial o se tasi o mea sili ona matautia. E i ai foliga.

    • O tiga, o uiga mo le maʻisuka, e mafua i le auvae, tauau o le lipine ma le ua, ua faʻaseseina ma le fesoasoani o fualaau faasaina. Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le myocardial, e le fesoasoani fualaau.
    • Vomiting e mafua mai i se faʻalavelave masani. E faigofie lava ona iloa mai meaʻai.
    • O le tiga o le fata o le malosi e le masani ai.
    • E eseese le fatu.
    • O le edema pulmonary.

    O tagata mamaʻi e le oti mai le maʻisuka, ae mai faʻamaʻi na mafua mai. O nisi taimi e maua ai e tagata le faʻamaʻi faʻamaʻi pe a maeʻa le fatu fatu. E mafua mai i le tele o suka i totonu o le toto, lea e mafua ona o tulaga faigata.O meaola o le Hormonal e tuʻuina atu i totonu o le toto, e mafua ai le solia o le metabolism o gaʻo, lea e mafua ai le le lava o le puleaina o le inisalini.

    Angina pectoris

    O le angina pectoris o loʻo faʻaalia i se tino vaivai vaivai, o le manava o le manava, faʻapupulaina le pala, o se lagona o le faʻamafanafana. Mo togafitiga, e taua le iloa o uiga o le maʻi.

    1. O le fomaʻi o le Angina e le afaina i le maʻisuka, ae o le maʻi faaumiumi.
    2. O le maʻisuka e maua le angina i le vave e pei o tagata e maua ai le toto suka.
    3. E le lagona e le maʻisuka le tiga na mafua mai i le angina pectoris, e le pei o tagata maloloina.
    4. O le fatu e amata ona galue le saʻo, ae le mulimuli i le paʻu masani.

    Faaiuga

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e mafua ai le le atoatoa o le cardiovascular system. E taua le mataʻituina pea o lou suka toto e puipuia ai faʻamaʻi fatu. O le tele o faʻamaʻi e leai ni faʻamaoniga, o lea e taua ai le faia o suʻega faʻapitoa i taimi uma.

    O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

    Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau. O lenei tausaga 2019, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo le olaga fiafia o le maʻisuka, o lea na ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le mamao e mafai ai, ola faigofie ma fiafia.

Tuua Lau Faamatalaga